Petak, 15.10.2004.

08:13

Zlostavljana beba

Izvor: B92

Zlostavljana beba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Nikolic, CH

pre 19 godina

Najpre moraju da odgovaraju policajci kojima je prvi slucaj zlostavljanja bebe jos pre 2 nedelje prijavljen. Da su oni reagovali, bebici se ovo nebi dogodilo. BRUKA!!!

sasa milosevic

pre 19 godina

Objavljivanje tragedija ovakve vrste je kriticno. Svako normalan ko ovo sazna trpi ozbiljan stres. Dok neko nenormalan jos moze i da se inspirise na "akciju". Dokaz je fenomen na Zapadu: jedan medijski skandal odmah nasledjuje serija drugih iste vrste.

Nadlezni treba da reaguju rigorozno, ali u pozadini. Mozda su ovakve "vesti" medijske bombe - ali njima se samo povecava verovatnoca buducih tragedija - a zlocinci siluju usput i sve nas koji citamo.

Prioritet treba da bude samo zastita ove bebe i svih buducih potencijalnih zrtava.

Niko, nikada, nigde, ne sme tako da pocne zivot.

Hana

pre 19 godina

Uzas je sto neki ljudi misle da je sve dozvoljeno, a sto je najgore da sve treba probati. Nazalost, medju nekim novim generacijama sasvim je normalno biti dekadentan i imitirati neke vise nego sumnjive uzore, a kad se pomisli samo da su tv, a ponajvise Internet najbolji dokaz da se ZAISTA svaka izopacenost koju bolestan um moze da zamisli praktikuje i cak snima ili fotografise - ostaje nam beskrajan strah od posledica.

OTAC

pre 19 godina

Kao Otac novo rodjenog deteta smucilo mi se cim sam procitao ovakvu vest danas. Sta me je jos vise potreslo je da u Srbiji ima 3000 slucaja zlostavljanja dece svake godine. Istina je da je to pitanje drzave ali svi znamo da ta nasa drzava je samo zainteresovana da preda ljude u Hagu i da nikada nemaju dovoljno para. Zao mi je sto je propao nas stari sistem jer sam kao dete mogao da idem gde sam hteo i bilo kada u Srbiji i da mi ne fali dlaka s glave. A danas se pojavljuju veliki broj pedofila po svetu i ocigledno doslo je i u Srbiju. Ovakvim aktom ne sme niko da ima pravu na odbranu samo DOZIVOTNU ROBIJU ili SMRTNA KAZNA. Jadna ta Deca.

olga

pre 19 godina

U svakom drustvu postoje ovakvi slucajevi, samo sto se na Zapadu ta tema problematizuje u medijima, dok se kod nas cuva iluzija zdrave patrijarhalne porodice. Ta porodica i to drustvo su u nekim aspektima jako regresivni i nepravedni, i uvek se brani cast porodice, klana ili sela na ustrb zlostavljanog pojedinca. U tome su Srbi slicni Albancima, Arapima i ostalnim zatvorenim, klanskim drustvima. Zadatak teorije (recimo feministicke) je da te strukture nacini transparentnima, da se vidi sta se ispod povrsine desava, a zadatak drzave je da sankcionise zlocin. Medjutim, kod nas su i policija i sudstvo i javnost skloni da brane tu "cast" odnosno svoju iluziju o patrijarhalnoj porodici, pa prestupnike niko ne kaznjava. Zar nije silovana devojka uglavnom sama kriva sto se setala nocu? Zar nije pretucena supruga isto uvek sama kriva sto je izazivala? Po tom rezonu ce se sad naci sto razloga da se opravda ovaj zlocin, ili da se bar zataska, kao sto se sve zataskava, samo da se ne poljulja vera u nase "zdravo" drustvo, gde nema incesta, homoseksualaca, i drugih "zapadnjackih" strahota. E pa Srbi, zatvorite oci i verujte i dalje!

Milos

pre 19 godina

Ova vest je podjednako mucna kao i pozivi na linc i javna pogubljenja koji se mogu procitati u velikom broju gornjih komentara. Takav nacin razmisljanja nece resiti ni jedan problem u drustvu, a ponajmanje ce nas pribliziti civilizovanom svetu.

olja

pre 19 godina

Pakao, svojstven samo ljudskoj rasi. Sta reci. To sto je u pitanju beba pojacava monstruoznost i bolest, ali daje malu nadu da se zbog uzrasta dete nece toga secati. Pomislite na ono dete (i gomilu nesto starije dece koja bivaju zlostavljana svaki dan) od 3 ili 4 godine koje su prosle godine operisali nekoliko puta, jer ga je ocuh bukvalno unistio. To dete ce se secati svega i bice zauvek mentalno ruiniran. Uvesti test za roditelje. Ili ukinuti ljude.

Tanja

pre 19 godina

Kao prvo, vaše čudjenje Pančevačkom bolnicom, odnosno ne reagovenjem njihovog osoblja, je davno poznata priča. I sama sam iz Kovina, sramota je i da kažem posle ovoga odakle sam, tako da sam za trideset godina, dosta puta bila upućivana na ovu ustanovu, i svaki put veoma razočarana, čast izuzecima. Tu bi najmanje pola bolnice trebalo ostati bez posla. Njihova ne savesnost, je na daleko poznata. Neka ovo bude prva tema za razmišljanje.
I sama sam majka petogodišnje devojčice, treba li da vam objašnjavati svoj gnev, s obzirom na to da sam ja mnogo bliža tom "komšiji", možde već iza ugla. A što se tiče majke, na nju je izlišno i trošiti slova, ne zna koliko joj je beba stara, ma hajde molim vas. Što se tiče počinioca, slažem se sa izvesnim Igorom, metak u čelo na sred trga u Kovinu, u opšte me ne bi grizla savest.
A bebica, posle oporavka, mora biti oduzeta, tu rasprave ne ma. Ovo jadno dete se dosta napatilo za svoja dva meseca, a tek treba da živi. Ovo je zločin nad zločinom, i tu se završava svaka priča o " mami i tati" i njihovim pravima kao roditelja. Ljudi, stavite prst na čelo. Ne dešava se ovo uvek nekom drugom.

jovana novakovic

pre 19 godina

Majka sam troje dece. Dok sam citala ovu vest pripala mi je muka. Posto se kod nas izlazi zbog svakakvih stvari na ulicu molila bih da se roditelji dogovore i traze promenu zakona. Za silovanje dozivotna robija, za doktora koji to ne prijavi takodje a za silovanje maloletnog lica dva puta dozivotna.

Debeli Joe

pre 19 godina

Monstrumi.
Na zalost jos jedna tuzna stranica naseg drustva je ispisana, a zrtva je dvomesecna beba. Koja kazna moze da popravi situaciju. Kaznjeni su dozivotno, ako im je um toliko poremecen. Poztavlja se pitanje ko je nadlezan za problem zlostavljanja dece? Ko moze da da bilo kakve garancije za bilo koje dete u Srbiji? A da se ne zavlacimo u teme razvoja porodice i mentalne stabilnosti roditelja, mozda cak i potencionalnih roditelja.
Nemojmo se zavaravati, za vatreno oruzje su potrebne silne provere i meseci administrativnog posla pre nego sto se izda dozvola, sto je sasvim ispravno, to je potecionalno sredstvo za ubistvo. Medjutim, koliko ovakvih stvari prodje nekaznjeno i neotkriveno? Gde su socijalni radnici? Na zapadu, ukoliko dete ne vezete u decijem sedistu, kazna je preko $500, ali ako vas uhvate sledeci put, dete je na korak od prihvatilista, a protiv vas se pokrece krivicni postupak. Surovo, ili mozda pravedno?!

Mirjana

pre 19 godina

Mislim da bi trebalo ispitati i sta se radi sa tom sedmogodisnjom devojcicom. Naravno decu (svo troje) oduzeti dok se istraga vodi.
Ovo nema ni u najgorim hororima!

Zveri u carsiji

pre 19 godina

I dan-dva ce jos ova vest uzasavati javnost, pa pasti u zaborav. Kao kamen bacen u baru, koji je na trenutak ustalasao zabokrecinu. Srbijanska carsija ce nastaviti da miruje i krije svoje tajne iza kucnih vrata i dvorisnih ograda, izrasla i odgojena u otomanskom duhu licemerja i neciste krvi, a danas pozvana da pobere slatko i dozvoljeno voce zapadnjackih radosti. Ako imate zensko dete, recite mu da se posebno pazi, ne samo zveri koje vrebaju iza mracnih coskova i neosvetljenih prolaza, koje cekaju u liftovima ili javnim toaletima u koje treba da udje, nego da ne veruje narocito ni prijateljima, rodjacima, komsijama. Ostaje vam vera da ce je vasa briga i njena opreznost sacuvati.

slavica

pre 19 godina

Za normalnog coveka nemoguce je i poverovati u takvu grozotu ali na zalost to je nasa stvarnost. Mislim da bi smrtna kazna u ovim slucajevima trebala da postoji.

Marija

pre 19 godina

Sta da se kaze? Zanima me ko je izvrsio pregled pre dve nedelje u Pancevu i zasto odmah istrazni postupak nije pokrenut? Sta je jos trebalo da se desi?
Jasno je da bi svako, iole normalan, ostao bez reci nad ovakvim zlodelima. Ali nije najbitnije sta javnost misli. Ucinimo nesto. Koliko se jos dece svakodnevno zlostavlja u ovoj Srbiji? Mislite o tome. Molim vas, i onda kada to nije vest dana.....

stanko

pre 19 godina

Strasno je!
Pod hitno oduzeti bebu roditeljima, ljekaru koji je vratio dete u takvu sredinu zabraniti rad. Uvesti smrtnu kaznu i to je malo... gospode boze!

Biljana

pre 19 godina

A zasto lekari nisu odmah pozvali socijalne radnike i policiju ako se vec sumnja na zlostavljenje. Celu porodicu poslati na preispitivanje u apsanu a dete posle oporavka na usvajanje. Ovo je definitivno najgore sto nam se desava. I ko zna koliko je takvih zrtava u Srbiji.

bunjevac

pre 19 godina

Proveo sam 9,5 meseci na ratistu sa raznim psihopatama ali ovako nesto nisam ni cuo a ne video(ne daj Boze nikome)! Molim sud da ga da meni na 10 dana a posle cu dobrovoljno i dignute glave na robiju!

Srdjan

pre 19 godina

Ponovo je država na potezu, tačnije deo državnog aparata koji ima svoje ime i prezime:
Opštinsko javno tužilašvo u Kovinu čiju nadležnost neposredno, ili preko svojih zamenika, vrši javni tužilac u Kovinu. Prema novinskoj vesti postoji osnovana sumnja da je na teritoriji ovog tužioca i tužilaštva izvršeno krivično delo:
Obljuba ili protivprirodni blud sa licem koje nije navršilo četrnaest godina iz člana 106 Krivičnog zakona RS. Za osnovni oblik ovog dela predviđena je kazna zatvora do 10 god. Za teži najmanje pet godina što znači da je maksimalna kazna petnaest god. zatvora.
Prema tome, usmerimo našu pažnju prema ovom tužilaštvu...

Dusan

pre 19 godina

Majci koja ne zna koliko je dete staro i kako je zadobilo ovakvu vrstu povrede, dete se oduzima.
Tvrdnje strucnjaka da je "prica mucna", "zlostavljanje je teska tema i tesko se dokazuje" samo zamagljuje stvari.
Da se mucna prica i delo koje se tesko dokazuje ne bi ponovili, zrtva se sklanja na bezbedno mesto, a za zlocincem se traga.

crnicrnja

pre 19 godina

Uhvatiti nakazu, osuditi na smrt i objaviti u svim medijima i izlepiti plakate po celoj državi da će se kazna izvršiti javno na Zvezdinom stadionu... Ulaz i kokice-besplatni.

Rajko

pre 19 godina

Pa ovo je strašno! Slažem se sa svim komentarima. U ovoj državi zakoni su nikakvi, zločini se prećutkuju i krivci se ne kažnjavaju adekvatno. Prosto mi je nekad muka što pripadam ljudskoj vrsti. Da se to desilo u nekoj drugoj zemlji, svi potencijalni bi se već našli iza rešetaka.
Zasto se ne objavljuju potencijalni počinitelji pod imenom i prezimenom? Znam, znam... sada će neko reći da to još nije dokazano. Šta ima da se dokazuje. Dete još nema ime, majka nema pojma koliko joj je dete staro, dete ima teške povrede debelog creva... Ovo je više nego monstruozno!

Goran

pre 19 godina

Polako ljudi, ovo je prilicno nezgodan teren. Dokazati seksualno zlostavljanje nije lako, pogotovo sto jadna beba nije u stanju da svedoci. Ono sto je sigurno je da dete treba oduzeti ovakvim roditeljima, bez obzira da li su oni krivi za zlostavljanje ili je to uradio neko drugi. Obratite paznju na to da otac nije jedini muskarac u porodici, vec da imaju i 15-godisnjeg sina, a ko zna iz kojih razloga je doticne povrede mogla da nanese i osoba zenskog pola. Sta moze da se desava u glavama maloumnika to niko ne moze da pretpostavi. U svakom slucaju - ko god da je kriv za ovo, roditelji ipak snose veliki deo odgovornosti, jer su morali da brinu o svom detetu i stite ga. Ako to nisu u stanju da rade, ne treba ni da imaju decu.

deny

pre 19 godina

Kad ovako nesto cujem osetim kako mi je tesko, kako neizdrzivo boli u grudima i pomislim da ne mogu da podnesem svu nesrecu ovoga sveta.

Veljko

pre 19 godina

Sada skoro sam se zgrazavao dok sam gledao dokumentarac o poseti Princa Harija Africi u okviru kojeg je bila je prica o bebi koju je silovao ocuh zato sto mu je lokalni vrac rekao da ce tako da se izleci od AIDS-a. Nisam mogao da verujem da postoje tako primitivni ljudi (da ne kazem monstrumi) na ovoj planeti. A ono... desava se u nasem komsiluku... Kao otac dvomesecne bebe ocajan sam zbog ovakvih vesti...

Aenima

pre 19 godina

Da li je sada jasno, zasto su volovi kastrirani? Posto ovde imamo ocigledno posla sa zivotinjom jos nize inteligencije nego kod vola, zna se sta sledi...ili.....ne, nema ili: to zlo treba saseci u korenu !

Mina iz Petrovaradina

pre 19 godina

Dobro je što PORODICA silom prilaka, tj. medija i zakona postaje sve transparentnija - tj. ono što se sve zbiva u njoj. Ovakve vesti zgražavaju, ali mislim da ne znače da toga ranije nije bilo ili da je bilo manje zastupljeno. Ne! Sada se samo, zahvaljujući dobrim delom baš ovom mediju, za to barem saznaje...E, sad, koliko može da se učini? Mislim ipak puno više nego ranije. Jer je zakonska materija omogućila društvu i državi da mogu da se mešaju u stvari koje se događaju u porodici a što je ranije bilo nezamislivo. I bilo bi dobro da se tako nastavi...Jer svakojake se stvari, odvajkada, dešavaju u porodici. A ona nosi neki oreol svetosti bez obzira na sve...Mislim da je ova zemlja dobrim delom danas u ovakvom stanju zbog porodice takve kakva je i odnosa koji je bio prema porodici. Mislim da ipak, mada sporo, društvo najzad počinje da "gađa u centar". Jer najdublji su koreni zla upravo tamo gde su stvari ne samo daleko, već i suprotno od toga kako izgledaju. Meni se odavno od tzv. tradicionalne srpske porodice diže kosa na glavi...Od porodice u kojoj se, kao i pod popovskom mantijom, dešava svašta...a ne samo da se ne vidi, već je i ideja da se pogleda - greh! Ako se taj stav bude menjao i stvarali uslovi da se anomalije leče "na izvoru", možemo samo očekivati zdravije društvo kao krajnju posledicu - ma kako sve izgledalo bolno.
Dakle, ne ćutati, već odmah obelodaniti i što energičnije delovati. Takva praksa će možda preventivno uticati kako na nasilne, tako i na perverzne roditelje, jer se neće osećati zaštićeni "porodičnim imunitetom" zasnovanim na aksiomu da, ako su roditelji, da su automatski i anđeli...

pa jasna stvar

pre 19 godina

Majka ne zna koliko joj je staro dijete? Halooo pa to nije normalno i vidi se da je sexualno iskoristena a roditelji kao ne znaju nista bar tako zakljucujem iz texta. Halo pa ovo i dete razume...

Dubajic Damir

pre 19 godina

Monstrum je zapravo blaga rijec za ono sto je napravio. To je problem sa kojim se svkodnevno covjek suocljava ali se malo prica o njemu i premalo paznje posvecuje da bi se nesto na kraju poduzelo. U svkom slucaju kakva je to mater kada ne zna koliko joj je dijete staro to govori vec dosta. A gad koji je to napravio a nadam se da ce se sto prije otkrit bolestan ili ne ( a vecinom se svi oni prave na kraju bolesni ) treba na isti nacin kazniti...

Mira

pre 19 godina

Događaj je zastrašujući i neću da ponavljam ono čto su napisali ostali u svojim komentarima. Takođe je i zastrašujuće da se sinoć u udarnim vestima na TV stanicama puno ime i prezime bebe žrtve saopštava javnosti kao i mesto odakle je. Gde je tu pravo maloletne osobe na anonimnost u ovakvim slučajevima. I maloletnim kriminalcima se u javnosti saopštavaju samo inicijali, a ovo je još i žrtva.

Nikola

pre 19 godina

Vest je uzasavajuca, ali zar B92 mora da je prenosi u ovakvom obliku, da li je potrebno da se od svake vesti pravi perverzni senzacionalizam. "devojčica je primljena s teškim povredama debelog creva". Svim normalnim ljudima dovoljno je uzasna osnovna informacija i shvatljiva je patologija dogadjaja. Da li bas mora svuda da se primanjije sok terapija.

Lanna

pre 19 godina

U svakom drustvu postoji procentualno priblizan broj devijantnih osoba. Problem sa patrihalnim drustvima koa sto je Serbija sto ona to ne priznaju. Seksualno zlostavljanje dece je isto tako cesto na Balkanu kao i u drugom zapadanim zemljama samo sto je na Balkanu o tome sramota pricati kao sto je sramota pricati o incestu. Zrtve moraju da cuvaju "cast" porodice. Da li smo imali nedavno slucaj sa svestenikom pedofilom? Isto je sa zlostavljanjme zena i opste nasiljem u drustvu i porodici.

smeskö

pre 19 godina

Ma ovo je strasno! Pa ne znam sta bih mu radio, morao bih debelo da porazmislim o tome kako bih ga narednih decenija kaznjavao!

VLadan_BGD

pre 19 godina

Tragedija je i da se posumnja na to, kakvi smo to ljudi, pa ona je dvomesecna beba. Ja mojoj devojcici znam u dan u svako doba koliko je stara, majka ne zna koliko dete ima meseci. Danas svako moze da ima dete! Ako se dokaze, koje li su posledice po pocinitelje? Dva puta "Oce nas", kajem se i to je to... Ja sam za dozivotno psihijatrijsko lecenje i nemogucnost stvaranja porodice, ovakvi geni nam nisu potrebni, hvala!
Lekari nisu smeli ni ovoliko da kazu, jer na ovaj nacin ugrozavaju istragu.

banjo

pre 19 godina

Kako to da majka nije umela da kaze koliko je dete staro? Monstrumu koji se izivljavao nad detetom treba suditi po kratkom postupku, pre toga mu naneti iste povrede na slican nacin, pa neka oseti na svojoj kozi.

Zorica

pre 19 godina

Jao, ljudi, sta se ovo desava?! Ne mogu da ne kazem nista, a tesko mi je da kazem bilo sta! Bes i uzasno ogorcenje, muka u stomaku i zgadjenost, uzasna trauma dok samo citam i komentarisem - eto tako se osecam i nisam u stanju nista vise da dodam...

Ivana

pre 19 godina

Pored uzasavajuce cinjenice da je beba sexualno zlostavljana, zapanjile su me jos neke stvari- na primer lekari pancevacke bolnice kod kojih je to dete bilo pre 15 dana i koji uopste nisu reagovali. Na osnovu povreda i na osnovu ocigedne poremecenosti ili depresije ili vec cega, majke, morali su da uoce i ucine nesto! A oni su dete vratili nazad?!!Nazalost sexualna zlostavljanja su sve cesca vest u nasim medijima, a kako je drzava neefikasna blaga kaznena politika vraca ove monstrume na slobodu relativno brzo i oni nastave po svom. Za ovakve zlocine treba uvesti drasticne kazene.

sasa jokic

pre 19 godina

Ovi monstruozni zlocini su posledica psihicke poremecenosti velikog broja ljudi u Srbiji. Uzrok koji je doveo do ovako tragicnih posledica je rasturanje drzave, njeno osiromasenje sto je direktno pogodilo velike slojeve stanovnistva, i od takvih stresova koji su trajali vise od deset godina stvorio se veliki broj umno poremecenih...

Brane

pre 19 godina

Ukoliko je sve ovo tacno, predlazem da pocinitelj dobije minimum 100 godina teske robije! Nazalost sa nasim bednim pravosudjem izvuci ce se sa lecenjem u nekoj ustanovi.
Ponavljam: Ukoliko ga nasa "ekstra sposobna" i mnogobrojna policija "pronadje".

Ana

pre 19 godina

Opasulji se narode! Ovo se ne dogadja samo na "zlom zapadu", vec se i te kako dogadja i kod nas, samo sto svi cute, a zakonske mere su nikakve, ako ih uopste ima! Ovo je strasno, a jos strasnije sto kao da nikom nista nije, jedino sto je beba toliko mala pa se to proculo, a ko zna koliko se slicnih slucajeva malo starije dece sakrilo. STRASNO!

Salle

pre 19 godina

Seca li se jos neko one zene iz okoline Rekovca koja je UBILA TROJE dece? Da li ce se i ovaj slucaj zavrsiti isto - krivac nece biti kaznjen? KAKVA JE OVO ZEMLJA?!

GuC

pre 19 godina

Ja ne mogu da verujem šta čitam? Pa to je dvomesečna beba, ko su monstruozne nakaze koje žive tu, medju nama. Da li bi smrtna kazna bila dovoljna?
Odvratno, gnusno, u pravu je g Stajkovac, o ovome mora de se govori, ko zna koliko još dece zlostavljaju njihovi "najbliži".

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Dete na osnovu klinicki potvrdjene sumnje odmah oduzeti porodici i predati domu za nezbrinjenu decu koji ima zadatak da odmah nadje odgovarajuci par koji ima zarku zelju za detetom ali im nemoguce zbog raznih bioloskih razloga. Nije greh oduzeti dete pre nego sto pocinje da se veze za asocijalnu porodicu koja ne moze da pruzi paznju, ljubav i vaspitanje odgovarajuce za to nevino dete a koje bi sigurno dobilo od adoptivnih roditelja.
Ne znam kakva pravda bi trebala da stigne takve asocijalne roditelje. Uzasnut i zgrozen sam ovom vescu!

markoa

pre 19 godina

Znaci ovako: beba je bila u bolnici u Pancevu sa istom dijagnozom, pa ce policija da ispita sve umesane, ali ce bebu za svaki slucaj da vrate sa majkom u porodicu. Pa u ovoj zemlji su zaista debilni zakoni koji stite "prava optuzenih". Najbolje bi bilo da krivac lepo "pruzi otpor" pri hapsenju, pa da i ne gubimo vreme na sudjenje. Mada je bolje da ga ipak posalju u zatvor, tamo obozavaju silovatelje.

teta jela

pre 19 godina

Monstruozno! Plasim se da postoji jos takvih slucajeva za koje se nikada ne sazna. Bez obzira na probleme koje roditelji mogu da prave, istina mora da se utvrdi. Pocinioce smestiti u odgovarajuce institucije (dozivotno), a dete dati na usvajanje u neku porodicu koja ce mu omoguciti normalan zivot!

maja

pre 19 godina

Da se ovo desava bilo gde u EVROPI roditeli bi odmah bili privedeni, a ovde se plase da im zaboga roditelji ne prave probleme. Kako je moguce da roditelji ne znaju nista o tome? Pa nije valjda beba sama izasla u setnju i to joj se desilo van kuce ! Ako nista drugo krivi su za zapostavjanje deteta!

Aleksandra

pre 19 godina

Pa da li je to djavo usao u ovaj narod pa se takve stvari desavaju? Da li takve stvari postoje i ako postoje pa ko moze tako nesto da uradi? Ko je toliko boelstan da ovako nesto uradi... Sinoc sam cula ovu vest na B92 i evo jutros tragam za novom informacijom, koja i kakva je buducnost uopste te devojcice?!

DRAGINJA

pre 19 godina

Pa dali je moguce,da je dete primljeno sa istim simptomima u pancevacku bolnicu, leceno u istoj od 5-11og oktobra, otpusteno iz bolnice i vraceno u istu sredinu.
Pa koji je lekar potpisao otpusnu listu, ima li ta osoba savesti?!

Miskec

pre 19 godina

Samo me interesuje koji ce advokat uzeti da brani TO (ja ne znam kako da drugacije definisem monstruma).
Treba li u stvari suditi, cemu to, sta utvrditi, mozda da se radi o mentalno zaostaloj spodobi, kako nije zaostao da to ne uradi.
Ja imam dvoje dece, intelektualac sam, zavrsio sam mnoge skole, ali u ovom slucaju: odrubiti glavu na Terazijama, pred svima.
Kakav zatvor, kakva ludnica.

Marko

pre 19 godina

Potpuno sam zgrozen nad mogucnoscu da neko moze da seksualno zlostavlja bebicu od dva meseca. A kao ocu jedne bebe-devojcice, taj osecaj je jos mnogo jaci.
U ovoj zemlji mora da se uvede mehanizam oduzimanja dece od roditelja koji se neljudski ponasaju prema tim maleckim potpuno nemocnim bicima.
Zanima me da li postoji neka statistika o broju zlostavljanja u poslednje vreme - da li raste ili je konstantan. Na zalost mnogo takvih slucajeva se nikada ni ne otkrije.

Kiki

pre 19 godina

Šta treba da se desi jadnom detetu da bi dokazali seksualno nasilje? Zar nije dovoljna činjenica da majka nezna koliko joj je dete staro?

cs_coyote

pre 19 godina

Strasno je koliko je nase drustvo nespremno da se uhvati ukostac sa ovim problemom. Godinama unazad smo slusali price o devijantnom i propalom Zapadu - to sto se kod nas o tome ne prica ne znaci da se deca ne zlostavljaju (ne samo seksualno). Cuj, "lekari imaju problema sa roditeljima takve dece" - pa mora da imaju kad nema odgovarajucih drzavnih sluzbi kojima bi posao bio da se bave ovom problematikom. Ovo bi trebala da bude tema vanrednog zasedanja republicke skupstine, gospodo dembeli poslanici!

petra

pre 19 godina

Ovo je zaista zastrasujuca vest. Toliko je strasna da je prosto neverovatna. Ona nas podseca na to da se grozne stvari ne desavaju u filmovima "A" produkcije vec u nasem komsiluku. Kada to shvatimo svi mozda cemo uspeti i da se suocimo...Ovakvi dogadjaji stvarno moraju da isprovociraju ozbiljnu akciju drzave, nevladinih organizacija, socijalnih sluzbi, medija...da se pokrene najozbiljnija edukacija, kontrola...otkud znam. Ali cinjenica da "majke" "ne znaju" ko im zlostavlja decu je uzasavajuca. U nekim stvarima stvarno ne treba imati sluha za "demokratiju".

Dragana

pre 19 godina

Koliko bolesnika seta ulicama, a ono sto me najvise plasi, jeste da se sa krivcem nista nece desiti, ne daj Boze!
Ovakav, po mome misljenju zlocin, treba biti kaznjen surovom kaznom, ni sama ne znam sta bih takvoj osobi mogla da bude ostra kazna, jer ce svaka, po mome misljenju, biti blaga!
Drugo, ne verujem da se to desilo prvi put, ali je problem sto se o tome u Srbiji ne prica puno, mada bi trebalo da se pridoda mnogo znacaja ovakvim slucajevima i da ljudi budu obavesteni, kao i upuceni u ove stvari!

petra

pre 19 godina

Ovo je zaista zastrasujuca vest. Toliko je strasna da je prosto neverovatna. Ona nas podseca na to da se grozne stvari ne desavaju u filmovima "A" produkcije vec u nasem komsiluku. Kada to shvatimo svi mozda cemo uspeti i da se suocimo...Ovakvi dogadjaji stvarno moraju da isprovociraju ozbiljnu akciju drzave, nevladinih organizacija, socijalnih sluzbi, medija...da se pokrene najozbiljnija edukacija, kontrola...otkud znam. Ali cinjenica da "majke" "ne znaju" ko im zlostavlja decu je uzasavajuca. U nekim stvarima stvarno ne treba imati sluha za "demokratiju".

Dragana

pre 19 godina

Koliko bolesnika seta ulicama, a ono sto me najvise plasi, jeste da se sa krivcem nista nece desiti, ne daj Boze!
Ovakav, po mome misljenju zlocin, treba biti kaznjen surovom kaznom, ni sama ne znam sta bih takvoj osobi mogla da bude ostra kazna, jer ce svaka, po mome misljenju, biti blaga!
Drugo, ne verujem da se to desilo prvi put, ali je problem sto se o tome u Srbiji ne prica puno, mada bi trebalo da se pridoda mnogo znacaja ovakvim slucajevima i da ljudi budu obavesteni, kao i upuceni u ove stvari!

cs_coyote

pre 19 godina

Strasno je koliko je nase drustvo nespremno da se uhvati ukostac sa ovim problemom. Godinama unazad smo slusali price o devijantnom i propalom Zapadu - to sto se kod nas o tome ne prica ne znaci da se deca ne zlostavljaju (ne samo seksualno). Cuj, "lekari imaju problema sa roditeljima takve dece" - pa mora da imaju kad nema odgovarajucih drzavnih sluzbi kojima bi posao bio da se bave ovom problematikom. Ovo bi trebala da bude tema vanrednog zasedanja republicke skupstine, gospodo dembeli poslanici!

Kiki

pre 19 godina

Šta treba da se desi jadnom detetu da bi dokazali seksualno nasilje? Zar nije dovoljna činjenica da majka nezna koliko joj je dete staro?

Miskec

pre 19 godina

Samo me interesuje koji ce advokat uzeti da brani TO (ja ne znam kako da drugacije definisem monstruma).
Treba li u stvari suditi, cemu to, sta utvrditi, mozda da se radi o mentalno zaostaloj spodobi, kako nije zaostao da to ne uradi.
Ja imam dvoje dece, intelektualac sam, zavrsio sam mnoge skole, ali u ovom slucaju: odrubiti glavu na Terazijama, pred svima.
Kakav zatvor, kakva ludnica.

DRAGINJA

pre 19 godina

Pa dali je moguce,da je dete primljeno sa istim simptomima u pancevacku bolnicu, leceno u istoj od 5-11og oktobra, otpusteno iz bolnice i vraceno u istu sredinu.
Pa koji je lekar potpisao otpusnu listu, ima li ta osoba savesti?!

Marko

pre 19 godina

Potpuno sam zgrozen nad mogucnoscu da neko moze da seksualno zlostavlja bebicu od dva meseca. A kao ocu jedne bebe-devojcice, taj osecaj je jos mnogo jaci.
U ovoj zemlji mora da se uvede mehanizam oduzimanja dece od roditelja koji se neljudski ponasaju prema tim maleckim potpuno nemocnim bicima.
Zanima me da li postoji neka statistika o broju zlostavljanja u poslednje vreme - da li raste ili je konstantan. Na zalost mnogo takvih slucajeva se nikada ni ne otkrije.

Aleksandra

pre 19 godina

Pa da li je to djavo usao u ovaj narod pa se takve stvari desavaju? Da li takve stvari postoje i ako postoje pa ko moze tako nesto da uradi? Ko je toliko boelstan da ovako nesto uradi... Sinoc sam cula ovu vest na B92 i evo jutros tragam za novom informacijom, koja i kakva je buducnost uopste te devojcice?!

maja

pre 19 godina

Da se ovo desava bilo gde u EVROPI roditeli bi odmah bili privedeni, a ovde se plase da im zaboga roditelji ne prave probleme. Kako je moguce da roditelji ne znaju nista o tome? Pa nije valjda beba sama izasla u setnju i to joj se desilo van kuce ! Ako nista drugo krivi su za zapostavjanje deteta!

VLadan_BGD

pre 19 godina

Tragedija je i da se posumnja na to, kakvi smo to ljudi, pa ona je dvomesecna beba. Ja mojoj devojcici znam u dan u svako doba koliko je stara, majka ne zna koliko dete ima meseci. Danas svako moze da ima dete! Ako se dokaze, koje li su posledice po pocinitelje? Dva puta "Oce nas", kajem se i to je to... Ja sam za dozivotno psihijatrijsko lecenje i nemogucnost stvaranja porodice, ovakvi geni nam nisu potrebni, hvala!
Lekari nisu smeli ni ovoliko da kazu, jer na ovaj nacin ugrozavaju istragu.

teta jela

pre 19 godina

Monstruozno! Plasim se da postoji jos takvih slucajeva za koje se nikada ne sazna. Bez obzira na probleme koje roditelji mogu da prave, istina mora da se utvrdi. Pocinioce smestiti u odgovarajuce institucije (dozivotno), a dete dati na usvajanje u neku porodicu koja ce mu omoguciti normalan zivot!

Brane

pre 19 godina

Ukoliko je sve ovo tacno, predlazem da pocinitelj dobije minimum 100 godina teske robije! Nazalost sa nasim bednim pravosudjem izvuci ce se sa lecenjem u nekoj ustanovi.
Ponavljam: Ukoliko ga nasa "ekstra sposobna" i mnogobrojna policija "pronadje".

banjo

pre 19 godina

Kako to da majka nije umela da kaze koliko je dete staro? Monstrumu koji se izivljavao nad detetom treba suditi po kratkom postupku, pre toga mu naneti iste povrede na slican nacin, pa neka oseti na svojoj kozi.

GuC

pre 19 godina

Ja ne mogu da verujem šta čitam? Pa to je dvomesečna beba, ko su monstruozne nakaze koje žive tu, medju nama. Da li bi smrtna kazna bila dovoljna?
Odvratno, gnusno, u pravu je g Stajkovac, o ovome mora de se govori, ko zna koliko još dece zlostavljaju njihovi "najbliži".

sasa jokic

pre 19 godina

Ovi monstruozni zlocini su posledica psihicke poremecenosti velikog broja ljudi u Srbiji. Uzrok koji je doveo do ovako tragicnih posledica je rasturanje drzave, njeno osiromasenje sto je direktno pogodilo velike slojeve stanovnistva, i od takvih stresova koji su trajali vise od deset godina stvorio se veliki broj umno poremecenih...

Zorica

pre 19 godina

Jao, ljudi, sta se ovo desava?! Ne mogu da ne kazem nista, a tesko mi je da kazem bilo sta! Bes i uzasno ogorcenje, muka u stomaku i zgadjenost, uzasna trauma dok samo citam i komentarisem - eto tako se osecam i nisam u stanju nista vise da dodam...

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Dete na osnovu klinicki potvrdjene sumnje odmah oduzeti porodici i predati domu za nezbrinjenu decu koji ima zadatak da odmah nadje odgovarajuci par koji ima zarku zelju za detetom ali im nemoguce zbog raznih bioloskih razloga. Nije greh oduzeti dete pre nego sto pocinje da se veze za asocijalnu porodicu koja ne moze da pruzi paznju, ljubav i vaspitanje odgovarajuce za to nevino dete a koje bi sigurno dobilo od adoptivnih roditelja.
Ne znam kakva pravda bi trebala da stigne takve asocijalne roditelje. Uzasnut i zgrozen sam ovom vescu!

smeskö

pre 19 godina

Ma ovo je strasno! Pa ne znam sta bih mu radio, morao bih debelo da porazmislim o tome kako bih ga narednih decenija kaznjavao!

Ana

pre 19 godina

Opasulji se narode! Ovo se ne dogadja samo na "zlom zapadu", vec se i te kako dogadja i kod nas, samo sto svi cute, a zakonske mere su nikakve, ako ih uopste ima! Ovo je strasno, a jos strasnije sto kao da nikom nista nije, jedino sto je beba toliko mala pa se to proculo, a ko zna koliko se slicnih slucajeva malo starije dece sakrilo. STRASNO!

markoa

pre 19 godina

Znaci ovako: beba je bila u bolnici u Pancevu sa istom dijagnozom, pa ce policija da ispita sve umesane, ali ce bebu za svaki slucaj da vrate sa majkom u porodicu. Pa u ovoj zemlji su zaista debilni zakoni koji stite "prava optuzenih". Najbolje bi bilo da krivac lepo "pruzi otpor" pri hapsenju, pa da i ne gubimo vreme na sudjenje. Mada je bolje da ga ipak posalju u zatvor, tamo obozavaju silovatelje.

Ivana

pre 19 godina

Pored uzasavajuce cinjenice da je beba sexualno zlostavljana, zapanjile su me jos neke stvari- na primer lekari pancevacke bolnice kod kojih je to dete bilo pre 15 dana i koji uopste nisu reagovali. Na osnovu povreda i na osnovu ocigedne poremecenosti ili depresije ili vec cega, majke, morali su da uoce i ucine nesto! A oni su dete vratili nazad?!!Nazalost sexualna zlostavljanja su sve cesca vest u nasim medijima, a kako je drzava neefikasna blaga kaznena politika vraca ove monstrume na slobodu relativno brzo i oni nastave po svom. Za ovakve zlocine treba uvesti drasticne kazene.

Salle

pre 19 godina

Seca li se jos neko one zene iz okoline Rekovca koja je UBILA TROJE dece? Da li ce se i ovaj slucaj zavrsiti isto - krivac nece biti kaznjen? KAKVA JE OVO ZEMLJA?!

deny

pre 19 godina

Kad ovako nesto cujem osetim kako mi je tesko, kako neizdrzivo boli u grudima i pomislim da ne mogu da podnesem svu nesrecu ovoga sveta.

Aenima

pre 19 godina

Da li je sada jasno, zasto su volovi kastrirani? Posto ovde imamo ocigledno posla sa zivotinjom jos nize inteligencije nego kod vola, zna se sta sledi...ili.....ne, nema ili: to zlo treba saseci u korenu !

Veljko

pre 19 godina

Sada skoro sam se zgrazavao dok sam gledao dokumentarac o poseti Princa Harija Africi u okviru kojeg je bila je prica o bebi koju je silovao ocuh zato sto mu je lokalni vrac rekao da ce tako da se izleci od AIDS-a. Nisam mogao da verujem da postoje tako primitivni ljudi (da ne kazem monstrumi) na ovoj planeti. A ono... desava se u nasem komsiluku... Kao otac dvomesecne bebe ocajan sam zbog ovakvih vesti...

Lanna

pre 19 godina

U svakom drustvu postoji procentualno priblizan broj devijantnih osoba. Problem sa patrihalnim drustvima koa sto je Serbija sto ona to ne priznaju. Seksualno zlostavljanje dece je isto tako cesto na Balkanu kao i u drugom zapadanim zemljama samo sto je na Balkanu o tome sramota pricati kao sto je sramota pricati o incestu. Zrtve moraju da cuvaju "cast" porodice. Da li smo imali nedavno slucaj sa svestenikom pedofilom? Isto je sa zlostavljanjme zena i opste nasiljem u drustvu i porodici.

Nikola

pre 19 godina

Vest je uzasavajuca, ali zar B92 mora da je prenosi u ovakvom obliku, da li je potrebno da se od svake vesti pravi perverzni senzacionalizam. "devojčica je primljena s teškim povredama debelog creva". Svim normalnim ljudima dovoljno je uzasna osnovna informacija i shvatljiva je patologija dogadjaja. Da li bas mora svuda da se primanjije sok terapija.

Mina iz Petrovaradina

pre 19 godina

Dobro je što PORODICA silom prilaka, tj. medija i zakona postaje sve transparentnija - tj. ono što se sve zbiva u njoj. Ovakve vesti zgražavaju, ali mislim da ne znače da toga ranije nije bilo ili da je bilo manje zastupljeno. Ne! Sada se samo, zahvaljujući dobrim delom baš ovom mediju, za to barem saznaje...E, sad, koliko može da se učini? Mislim ipak puno više nego ranije. Jer je zakonska materija omogućila društvu i državi da mogu da se mešaju u stvari koje se događaju u porodici a što je ranije bilo nezamislivo. I bilo bi dobro da se tako nastavi...Jer svakojake se stvari, odvajkada, dešavaju u porodici. A ona nosi neki oreol svetosti bez obzira na sve...Mislim da je ova zemlja dobrim delom danas u ovakvom stanju zbog porodice takve kakva je i odnosa koji je bio prema porodici. Mislim da ipak, mada sporo, društvo najzad počinje da "gađa u centar". Jer najdublji su koreni zla upravo tamo gde su stvari ne samo daleko, već i suprotno od toga kako izgledaju. Meni se odavno od tzv. tradicionalne srpske porodice diže kosa na glavi...Od porodice u kojoj se, kao i pod popovskom mantijom, dešava svašta...a ne samo da se ne vidi, već je i ideja da se pogleda - greh! Ako se taj stav bude menjao i stvarali uslovi da se anomalije leče "na izvoru", možemo samo očekivati zdravije društvo kao krajnju posledicu - ma kako sve izgledalo bolno.
Dakle, ne ćutati, već odmah obelodaniti i što energičnije delovati. Takva praksa će možda preventivno uticati kako na nasilne, tako i na perverzne roditelje, jer se neće osećati zaštićeni "porodičnim imunitetom" zasnovanim na aksiomu da, ako su roditelji, da su automatski i anđeli...

Mira

pre 19 godina

Događaj je zastrašujući i neću da ponavljam ono čto su napisali ostali u svojim komentarima. Takođe je i zastrašujuće da se sinoć u udarnim vestima na TV stanicama puno ime i prezime bebe žrtve saopštava javnosti kao i mesto odakle je. Gde je tu pravo maloletne osobe na anonimnost u ovakvim slučajevima. I maloletnim kriminalcima se u javnosti saopštavaju samo inicijali, a ovo je još i žrtva.

Dubajic Damir

pre 19 godina

Monstrum je zapravo blaga rijec za ono sto je napravio. To je problem sa kojim se svkodnevno covjek suocljava ali se malo prica o njemu i premalo paznje posvecuje da bi se nesto na kraju poduzelo. U svkom slucaju kakva je to mater kada ne zna koliko joj je dijete staro to govori vec dosta. A gad koji je to napravio a nadam se da ce se sto prije otkrit bolestan ili ne ( a vecinom se svi oni prave na kraju bolesni ) treba na isti nacin kazniti...

pa jasna stvar

pre 19 godina

Majka ne zna koliko joj je staro dijete? Halooo pa to nije normalno i vidi se da je sexualno iskoristena a roditelji kao ne znaju nista bar tako zakljucujem iz texta. Halo pa ovo i dete razume...

Goran

pre 19 godina

Polako ljudi, ovo je prilicno nezgodan teren. Dokazati seksualno zlostavljanje nije lako, pogotovo sto jadna beba nije u stanju da svedoci. Ono sto je sigurno je da dete treba oduzeti ovakvim roditeljima, bez obzira da li su oni krivi za zlostavljanje ili je to uradio neko drugi. Obratite paznju na to da otac nije jedini muskarac u porodici, vec da imaju i 15-godisnjeg sina, a ko zna iz kojih razloga je doticne povrede mogla da nanese i osoba zenskog pola. Sta moze da se desava u glavama maloumnika to niko ne moze da pretpostavi. U svakom slucaju - ko god da je kriv za ovo, roditelji ipak snose veliki deo odgovornosti, jer su morali da brinu o svom detetu i stite ga. Ako to nisu u stanju da rade, ne treba ni da imaju decu.

Rajko

pre 19 godina

Pa ovo je strašno! Slažem se sa svim komentarima. U ovoj državi zakoni su nikakvi, zločini se prećutkuju i krivci se ne kažnjavaju adekvatno. Prosto mi je nekad muka što pripadam ljudskoj vrsti. Da se to desilo u nekoj drugoj zemlji, svi potencijalni bi se već našli iza rešetaka.
Zasto se ne objavljuju potencijalni počinitelji pod imenom i prezimenom? Znam, znam... sada će neko reći da to još nije dokazano. Šta ima da se dokazuje. Dete još nema ime, majka nema pojma koliko joj je dete staro, dete ima teške povrede debelog creva... Ovo je više nego monstruozno!

crnicrnja

pre 19 godina

Uhvatiti nakazu, osuditi na smrt i objaviti u svim medijima i izlepiti plakate po celoj državi da će se kazna izvršiti javno na Zvezdinom stadionu... Ulaz i kokice-besplatni.

Srdjan

pre 19 godina

Ponovo je država na potezu, tačnije deo državnog aparata koji ima svoje ime i prezime:
Opštinsko javno tužilašvo u Kovinu čiju nadležnost neposredno, ili preko svojih zamenika, vrši javni tužilac u Kovinu. Prema novinskoj vesti postoji osnovana sumnja da je na teritoriji ovog tužioca i tužilaštva izvršeno krivično delo:
Obljuba ili protivprirodni blud sa licem koje nije navršilo četrnaest godina iz člana 106 Krivičnog zakona RS. Za osnovni oblik ovog dela predviđena je kazna zatvora do 10 god. Za teži najmanje pet godina što znači da je maksimalna kazna petnaest god. zatvora.
Prema tome, usmerimo našu pažnju prema ovom tužilaštvu...

Dusan

pre 19 godina

Majci koja ne zna koliko je dete staro i kako je zadobilo ovakvu vrstu povrede, dete se oduzima.
Tvrdnje strucnjaka da je "prica mucna", "zlostavljanje je teska tema i tesko se dokazuje" samo zamagljuje stvari.
Da se mucna prica i delo koje se tesko dokazuje ne bi ponovili, zrtva se sklanja na bezbedno mesto, a za zlocincem se traga.

bunjevac

pre 19 godina

Proveo sam 9,5 meseci na ratistu sa raznim psihopatama ali ovako nesto nisam ni cuo a ne video(ne daj Boze nikome)! Molim sud da ga da meni na 10 dana a posle cu dobrovoljno i dignute glave na robiju!

Biljana

pre 19 godina

A zasto lekari nisu odmah pozvali socijalne radnike i policiju ako se vec sumnja na zlostavljenje. Celu porodicu poslati na preispitivanje u apsanu a dete posle oporavka na usvajanje. Ovo je definitivno najgore sto nam se desava. I ko zna koliko je takvih zrtava u Srbiji.

stanko

pre 19 godina

Strasno je!
Pod hitno oduzeti bebu roditeljima, ljekaru koji je vratio dete u takvu sredinu zabraniti rad. Uvesti smrtnu kaznu i to je malo... gospode boze!

Marija

pre 19 godina

Sta da se kaze? Zanima me ko je izvrsio pregled pre dve nedelje u Pancevu i zasto odmah istrazni postupak nije pokrenut? Sta je jos trebalo da se desi?
Jasno je da bi svako, iole normalan, ostao bez reci nad ovakvim zlodelima. Ali nije najbitnije sta javnost misli. Ucinimo nesto. Koliko se jos dece svakodnevno zlostavlja u ovoj Srbiji? Mislite o tome. Molim vas, i onda kada to nije vest dana.....

slavica

pre 19 godina

Za normalnog coveka nemoguce je i poverovati u takvu grozotu ali na zalost to je nasa stvarnost. Mislim da bi smrtna kazna u ovim slucajevima trebala da postoji.

Zveri u carsiji

pre 19 godina

I dan-dva ce jos ova vest uzasavati javnost, pa pasti u zaborav. Kao kamen bacen u baru, koji je na trenutak ustalasao zabokrecinu. Srbijanska carsija ce nastaviti da miruje i krije svoje tajne iza kucnih vrata i dvorisnih ograda, izrasla i odgojena u otomanskom duhu licemerja i neciste krvi, a danas pozvana da pobere slatko i dozvoljeno voce zapadnjackih radosti. Ako imate zensko dete, recite mu da se posebno pazi, ne samo zveri koje vrebaju iza mracnih coskova i neosvetljenih prolaza, koje cekaju u liftovima ili javnim toaletima u koje treba da udje, nego da ne veruje narocito ni prijateljima, rodjacima, komsijama. Ostaje vam vera da ce je vasa briga i njena opreznost sacuvati.

Debeli Joe

pre 19 godina

Monstrumi.
Na zalost jos jedna tuzna stranica naseg drustva je ispisana, a zrtva je dvomesecna beba. Koja kazna moze da popravi situaciju. Kaznjeni su dozivotno, ako im je um toliko poremecen. Poztavlja se pitanje ko je nadlezan za problem zlostavljanja dece? Ko moze da da bilo kakve garancije za bilo koje dete u Srbiji? A da se ne zavlacimo u teme razvoja porodice i mentalne stabilnosti roditelja, mozda cak i potencionalnih roditelja.
Nemojmo se zavaravati, za vatreno oruzje su potrebne silne provere i meseci administrativnog posla pre nego sto se izda dozvola, sto je sasvim ispravno, to je potecionalno sredstvo za ubistvo. Medjutim, koliko ovakvih stvari prodje nekaznjeno i neotkriveno? Gde su socijalni radnici? Na zapadu, ukoliko dete ne vezete u decijem sedistu, kazna je preko $500, ali ako vas uhvate sledeci put, dete je na korak od prihvatilista, a protiv vas se pokrece krivicni postupak. Surovo, ili mozda pravedno?!

jovana novakovic

pre 19 godina

Majka sam troje dece. Dok sam citala ovu vest pripala mi je muka. Posto se kod nas izlazi zbog svakakvih stvari na ulicu molila bih da se roditelji dogovore i traze promenu zakona. Za silovanje dozivotna robija, za doktora koji to ne prijavi takodje a za silovanje maloletnog lica dva puta dozivotna.

Mirjana

pre 19 godina

Mislim da bi trebalo ispitati i sta se radi sa tom sedmogodisnjom devojcicom. Naravno decu (svo troje) oduzeti dok se istraga vodi.
Ovo nema ni u najgorim hororima!

Tanja

pre 19 godina

Kao prvo, vaše čudjenje Pančevačkom bolnicom, odnosno ne reagovenjem njihovog osoblja, je davno poznata priča. I sama sam iz Kovina, sramota je i da kažem posle ovoga odakle sam, tako da sam za trideset godina, dosta puta bila upućivana na ovu ustanovu, i svaki put veoma razočarana, čast izuzecima. Tu bi najmanje pola bolnice trebalo ostati bez posla. Njihova ne savesnost, je na daleko poznata. Neka ovo bude prva tema za razmišljanje.
I sama sam majka petogodišnje devojčice, treba li da vam objašnjavati svoj gnev, s obzirom na to da sam ja mnogo bliža tom "komšiji", možde već iza ugla. A što se tiče majke, na nju je izlišno i trošiti slova, ne zna koliko joj je beba stara, ma hajde molim vas. Što se tiče počinioca, slažem se sa izvesnim Igorom, metak u čelo na sred trga u Kovinu, u opšte me ne bi grizla savest.
A bebica, posle oporavka, mora biti oduzeta, tu rasprave ne ma. Ovo jadno dete se dosta napatilo za svoja dva meseca, a tek treba da živi. Ovo je zločin nad zločinom, i tu se završava svaka priča o " mami i tati" i njihovim pravima kao roditelja. Ljudi, stavite prst na čelo. Ne dešava se ovo uvek nekom drugom.

olja

pre 19 godina

Pakao, svojstven samo ljudskoj rasi. Sta reci. To sto je u pitanju beba pojacava monstruoznost i bolest, ali daje malu nadu da se zbog uzrasta dete nece toga secati. Pomislite na ono dete (i gomilu nesto starije dece koja bivaju zlostavljana svaki dan) od 3 ili 4 godine koje su prosle godine operisali nekoliko puta, jer ga je ocuh bukvalno unistio. To dete ce se secati svega i bice zauvek mentalno ruiniran. Uvesti test za roditelje. Ili ukinuti ljude.

Milos

pre 19 godina

Ova vest je podjednako mucna kao i pozivi na linc i javna pogubljenja koji se mogu procitati u velikom broju gornjih komentara. Takav nacin razmisljanja nece resiti ni jedan problem u drustvu, a ponajmanje ce nas pribliziti civilizovanom svetu.

olga

pre 19 godina

U svakom drustvu postoje ovakvi slucajevi, samo sto se na Zapadu ta tema problematizuje u medijima, dok se kod nas cuva iluzija zdrave patrijarhalne porodice. Ta porodica i to drustvo su u nekim aspektima jako regresivni i nepravedni, i uvek se brani cast porodice, klana ili sela na ustrb zlostavljanog pojedinca. U tome su Srbi slicni Albancima, Arapima i ostalnim zatvorenim, klanskim drustvima. Zadatak teorije (recimo feministicke) je da te strukture nacini transparentnima, da se vidi sta se ispod povrsine desava, a zadatak drzave je da sankcionise zlocin. Medjutim, kod nas su i policija i sudstvo i javnost skloni da brane tu "cast" odnosno svoju iluziju o patrijarhalnoj porodici, pa prestupnike niko ne kaznjava. Zar nije silovana devojka uglavnom sama kriva sto se setala nocu? Zar nije pretucena supruga isto uvek sama kriva sto je izazivala? Po tom rezonu ce se sad naci sto razloga da se opravda ovaj zlocin, ili da se bar zataska, kao sto se sve zataskava, samo da se ne poljulja vera u nase "zdravo" drustvo, gde nema incesta, homoseksualaca, i drugih "zapadnjackih" strahota. E pa Srbi, zatvorite oci i verujte i dalje!

OTAC

pre 19 godina

Kao Otac novo rodjenog deteta smucilo mi se cim sam procitao ovakvu vest danas. Sta me je jos vise potreslo je da u Srbiji ima 3000 slucaja zlostavljanja dece svake godine. Istina je da je to pitanje drzave ali svi znamo da ta nasa drzava je samo zainteresovana da preda ljude u Hagu i da nikada nemaju dovoljno para. Zao mi je sto je propao nas stari sistem jer sam kao dete mogao da idem gde sam hteo i bilo kada u Srbiji i da mi ne fali dlaka s glave. A danas se pojavljuju veliki broj pedofila po svetu i ocigledno doslo je i u Srbiju. Ovakvim aktom ne sme niko da ima pravu na odbranu samo DOZIVOTNU ROBIJU ili SMRTNA KAZNA. Jadna ta Deca.

Hana

pre 19 godina

Uzas je sto neki ljudi misle da je sve dozvoljeno, a sto je najgore da sve treba probati. Nazalost, medju nekim novim generacijama sasvim je normalno biti dekadentan i imitirati neke vise nego sumnjive uzore, a kad se pomisli samo da su tv, a ponajvise Internet najbolji dokaz da se ZAISTA svaka izopacenost koju bolestan um moze da zamisli praktikuje i cak snima ili fotografise - ostaje nam beskrajan strah od posledica.

sasa milosevic

pre 19 godina

Objavljivanje tragedija ovakve vrste je kriticno. Svako normalan ko ovo sazna trpi ozbiljan stres. Dok neko nenormalan jos moze i da se inspirise na "akciju". Dokaz je fenomen na Zapadu: jedan medijski skandal odmah nasledjuje serija drugih iste vrste.

Nadlezni treba da reaguju rigorozno, ali u pozadini. Mozda su ovakve "vesti" medijske bombe - ali njima se samo povecava verovatnoca buducih tragedija - a zlocinci siluju usput i sve nas koji citamo.

Prioritet treba da bude samo zastita ove bebe i svih buducih potencijalnih zrtava.

Niko, nikada, nigde, ne sme tako da pocne zivot.

Nikolic, CH

pre 19 godina

Najpre moraju da odgovaraju policajci kojima je prvi slucaj zlostavljanja bebe jos pre 2 nedelje prijavljen. Da su oni reagovali, bebici se ovo nebi dogodilo. BRUKA!!!

petra

pre 19 godina

Ovo je zaista zastrasujuca vest. Toliko je strasna da je prosto neverovatna. Ona nas podseca na to da se grozne stvari ne desavaju u filmovima "A" produkcije vec u nasem komsiluku. Kada to shvatimo svi mozda cemo uspeti i da se suocimo...Ovakvi dogadjaji stvarno moraju da isprovociraju ozbiljnu akciju drzave, nevladinih organizacija, socijalnih sluzbi, medija...da se pokrene najozbiljnija edukacija, kontrola...otkud znam. Ali cinjenica da "majke" "ne znaju" ko im zlostavlja decu je uzasavajuca. U nekim stvarima stvarno ne treba imati sluha za "demokratiju".

Dragana

pre 19 godina

Koliko bolesnika seta ulicama, a ono sto me najvise plasi, jeste da se sa krivcem nista nece desiti, ne daj Boze!
Ovakav, po mome misljenju zlocin, treba biti kaznjen surovom kaznom, ni sama ne znam sta bih takvoj osobi mogla da bude ostra kazna, jer ce svaka, po mome misljenju, biti blaga!
Drugo, ne verujem da se to desilo prvi put, ali je problem sto se o tome u Srbiji ne prica puno, mada bi trebalo da se pridoda mnogo znacaja ovakvim slucajevima i da ljudi budu obavesteni, kao i upuceni u ove stvari!

cs_coyote

pre 19 godina

Strasno je koliko je nase drustvo nespremno da se uhvati ukostac sa ovim problemom. Godinama unazad smo slusali price o devijantnom i propalom Zapadu - to sto se kod nas o tome ne prica ne znaci da se deca ne zlostavljaju (ne samo seksualno). Cuj, "lekari imaju problema sa roditeljima takve dece" - pa mora da imaju kad nema odgovarajucih drzavnih sluzbi kojima bi posao bio da se bave ovom problematikom. Ovo bi trebala da bude tema vanrednog zasedanja republicke skupstine, gospodo dembeli poslanici!

Kiki

pre 19 godina

Šta treba da se desi jadnom detetu da bi dokazali seksualno nasilje? Zar nije dovoljna činjenica da majka nezna koliko joj je dete staro?

Miskec

pre 19 godina

Samo me interesuje koji ce advokat uzeti da brani TO (ja ne znam kako da drugacije definisem monstruma).
Treba li u stvari suditi, cemu to, sta utvrditi, mozda da se radi o mentalno zaostaloj spodobi, kako nije zaostao da to ne uradi.
Ja imam dvoje dece, intelektualac sam, zavrsio sam mnoge skole, ali u ovom slucaju: odrubiti glavu na Terazijama, pred svima.
Kakav zatvor, kakva ludnica.

DRAGINJA

pre 19 godina

Pa dali je moguce,da je dete primljeno sa istim simptomima u pancevacku bolnicu, leceno u istoj od 5-11og oktobra, otpusteno iz bolnice i vraceno u istu sredinu.
Pa koji je lekar potpisao otpusnu listu, ima li ta osoba savesti?!

Marko

pre 19 godina

Potpuno sam zgrozen nad mogucnoscu da neko moze da seksualno zlostavlja bebicu od dva meseca. A kao ocu jedne bebe-devojcice, taj osecaj je jos mnogo jaci.
U ovoj zemlji mora da se uvede mehanizam oduzimanja dece od roditelja koji se neljudski ponasaju prema tim maleckim potpuno nemocnim bicima.
Zanima me da li postoji neka statistika o broju zlostavljanja u poslednje vreme - da li raste ili je konstantan. Na zalost mnogo takvih slucajeva se nikada ni ne otkrije.

Aleksandra

pre 19 godina

Pa da li je to djavo usao u ovaj narod pa se takve stvari desavaju? Da li takve stvari postoje i ako postoje pa ko moze tako nesto da uradi? Ko je toliko boelstan da ovako nesto uradi... Sinoc sam cula ovu vest na B92 i evo jutros tragam za novom informacijom, koja i kakva je buducnost uopste te devojcice?!

maja

pre 19 godina

Da se ovo desava bilo gde u EVROPI roditeli bi odmah bili privedeni, a ovde se plase da im zaboga roditelji ne prave probleme. Kako je moguce da roditelji ne znaju nista o tome? Pa nije valjda beba sama izasla u setnju i to joj se desilo van kuce ! Ako nista drugo krivi su za zapostavjanje deteta!

VLadan_BGD

pre 19 godina

Tragedija je i da se posumnja na to, kakvi smo to ljudi, pa ona je dvomesecna beba. Ja mojoj devojcici znam u dan u svako doba koliko je stara, majka ne zna koliko dete ima meseci. Danas svako moze da ima dete! Ako se dokaze, koje li su posledice po pocinitelje? Dva puta "Oce nas", kajem se i to je to... Ja sam za dozivotno psihijatrijsko lecenje i nemogucnost stvaranja porodice, ovakvi geni nam nisu potrebni, hvala!
Lekari nisu smeli ni ovoliko da kazu, jer na ovaj nacin ugrozavaju istragu.

teta jela

pre 19 godina

Monstruozno! Plasim se da postoji jos takvih slucajeva za koje se nikada ne sazna. Bez obzira na probleme koje roditelji mogu da prave, istina mora da se utvrdi. Pocinioce smestiti u odgovarajuce institucije (dozivotno), a dete dati na usvajanje u neku porodicu koja ce mu omoguciti normalan zivot!

Brane

pre 19 godina

Ukoliko je sve ovo tacno, predlazem da pocinitelj dobije minimum 100 godina teske robije! Nazalost sa nasim bednim pravosudjem izvuci ce se sa lecenjem u nekoj ustanovi.
Ponavljam: Ukoliko ga nasa "ekstra sposobna" i mnogobrojna policija "pronadje".

banjo

pre 19 godina

Kako to da majka nije umela da kaze koliko je dete staro? Monstrumu koji se izivljavao nad detetom treba suditi po kratkom postupku, pre toga mu naneti iste povrede na slican nacin, pa neka oseti na svojoj kozi.

GuC

pre 19 godina

Ja ne mogu da verujem šta čitam? Pa to je dvomesečna beba, ko su monstruozne nakaze koje žive tu, medju nama. Da li bi smrtna kazna bila dovoljna?
Odvratno, gnusno, u pravu je g Stajkovac, o ovome mora de se govori, ko zna koliko još dece zlostavljaju njihovi "najbliži".

sasa jokic

pre 19 godina

Ovi monstruozni zlocini su posledica psihicke poremecenosti velikog broja ljudi u Srbiji. Uzrok koji je doveo do ovako tragicnih posledica je rasturanje drzave, njeno osiromasenje sto je direktno pogodilo velike slojeve stanovnistva, i od takvih stresova koji su trajali vise od deset godina stvorio se veliki broj umno poremecenih...

Zorica

pre 19 godina

Jao, ljudi, sta se ovo desava?! Ne mogu da ne kazem nista, a tesko mi je da kazem bilo sta! Bes i uzasno ogorcenje, muka u stomaku i zgadjenost, uzasna trauma dok samo citam i komentarisem - eto tako se osecam i nisam u stanju nista vise da dodam...

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Dete na osnovu klinicki potvrdjene sumnje odmah oduzeti porodici i predati domu za nezbrinjenu decu koji ima zadatak da odmah nadje odgovarajuci par koji ima zarku zelju za detetom ali im nemoguce zbog raznih bioloskih razloga. Nije greh oduzeti dete pre nego sto pocinje da se veze za asocijalnu porodicu koja ne moze da pruzi paznju, ljubav i vaspitanje odgovarajuce za to nevino dete a koje bi sigurno dobilo od adoptivnih roditelja.
Ne znam kakva pravda bi trebala da stigne takve asocijalne roditelje. Uzasnut i zgrozen sam ovom vescu!

smeskö

pre 19 godina

Ma ovo je strasno! Pa ne znam sta bih mu radio, morao bih debelo da porazmislim o tome kako bih ga narednih decenija kaznjavao!

Ana

pre 19 godina

Opasulji se narode! Ovo se ne dogadja samo na "zlom zapadu", vec se i te kako dogadja i kod nas, samo sto svi cute, a zakonske mere su nikakve, ako ih uopste ima! Ovo je strasno, a jos strasnije sto kao da nikom nista nije, jedino sto je beba toliko mala pa se to proculo, a ko zna koliko se slicnih slucajeva malo starije dece sakrilo. STRASNO!

markoa

pre 19 godina

Znaci ovako: beba je bila u bolnici u Pancevu sa istom dijagnozom, pa ce policija da ispita sve umesane, ali ce bebu za svaki slucaj da vrate sa majkom u porodicu. Pa u ovoj zemlji su zaista debilni zakoni koji stite "prava optuzenih". Najbolje bi bilo da krivac lepo "pruzi otpor" pri hapsenju, pa da i ne gubimo vreme na sudjenje. Mada je bolje da ga ipak posalju u zatvor, tamo obozavaju silovatelje.

Ivana

pre 19 godina

Pored uzasavajuce cinjenice da je beba sexualno zlostavljana, zapanjile su me jos neke stvari- na primer lekari pancevacke bolnice kod kojih je to dete bilo pre 15 dana i koji uopste nisu reagovali. Na osnovu povreda i na osnovu ocigedne poremecenosti ili depresije ili vec cega, majke, morali su da uoce i ucine nesto! A oni su dete vratili nazad?!!Nazalost sexualna zlostavljanja su sve cesca vest u nasim medijima, a kako je drzava neefikasna blaga kaznena politika vraca ove monstrume na slobodu relativno brzo i oni nastave po svom. Za ovakve zlocine treba uvesti drasticne kazene.

Salle

pre 19 godina

Seca li se jos neko one zene iz okoline Rekovca koja je UBILA TROJE dece? Da li ce se i ovaj slucaj zavrsiti isto - krivac nece biti kaznjen? KAKVA JE OVO ZEMLJA?!

deny

pre 19 godina

Kad ovako nesto cujem osetim kako mi je tesko, kako neizdrzivo boli u grudima i pomislim da ne mogu da podnesem svu nesrecu ovoga sveta.

Aenima

pre 19 godina

Da li je sada jasno, zasto su volovi kastrirani? Posto ovde imamo ocigledno posla sa zivotinjom jos nize inteligencije nego kod vola, zna se sta sledi...ili.....ne, nema ili: to zlo treba saseci u korenu !

Veljko

pre 19 godina

Sada skoro sam se zgrazavao dok sam gledao dokumentarac o poseti Princa Harija Africi u okviru kojeg je bila je prica o bebi koju je silovao ocuh zato sto mu je lokalni vrac rekao da ce tako da se izleci od AIDS-a. Nisam mogao da verujem da postoje tako primitivni ljudi (da ne kazem monstrumi) na ovoj planeti. A ono... desava se u nasem komsiluku... Kao otac dvomesecne bebe ocajan sam zbog ovakvih vesti...

Lanna

pre 19 godina

U svakom drustvu postoji procentualno priblizan broj devijantnih osoba. Problem sa patrihalnim drustvima koa sto je Serbija sto ona to ne priznaju. Seksualno zlostavljanje dece je isto tako cesto na Balkanu kao i u drugom zapadanim zemljama samo sto je na Balkanu o tome sramota pricati kao sto je sramota pricati o incestu. Zrtve moraju da cuvaju "cast" porodice. Da li smo imali nedavno slucaj sa svestenikom pedofilom? Isto je sa zlostavljanjme zena i opste nasiljem u drustvu i porodici.

Nikola

pre 19 godina

Vest je uzasavajuca, ali zar B92 mora da je prenosi u ovakvom obliku, da li je potrebno da se od svake vesti pravi perverzni senzacionalizam. "devojčica je primljena s teškim povredama debelog creva". Svim normalnim ljudima dovoljno je uzasna osnovna informacija i shvatljiva je patologija dogadjaja. Da li bas mora svuda da se primanjije sok terapija.

Mina iz Petrovaradina

pre 19 godina

Dobro je što PORODICA silom prilaka, tj. medija i zakona postaje sve transparentnija - tj. ono što se sve zbiva u njoj. Ovakve vesti zgražavaju, ali mislim da ne znače da toga ranije nije bilo ili da je bilo manje zastupljeno. Ne! Sada se samo, zahvaljujući dobrim delom baš ovom mediju, za to barem saznaje...E, sad, koliko može da se učini? Mislim ipak puno više nego ranije. Jer je zakonska materija omogućila društvu i državi da mogu da se mešaju u stvari koje se događaju u porodici a što je ranije bilo nezamislivo. I bilo bi dobro da se tako nastavi...Jer svakojake se stvari, odvajkada, dešavaju u porodici. A ona nosi neki oreol svetosti bez obzira na sve...Mislim da je ova zemlja dobrim delom danas u ovakvom stanju zbog porodice takve kakva je i odnosa koji je bio prema porodici. Mislim da ipak, mada sporo, društvo najzad počinje da "gađa u centar". Jer najdublji su koreni zla upravo tamo gde su stvari ne samo daleko, već i suprotno od toga kako izgledaju. Meni se odavno od tzv. tradicionalne srpske porodice diže kosa na glavi...Od porodice u kojoj se, kao i pod popovskom mantijom, dešava svašta...a ne samo da se ne vidi, već je i ideja da se pogleda - greh! Ako se taj stav bude menjao i stvarali uslovi da se anomalije leče "na izvoru", možemo samo očekivati zdravije društvo kao krajnju posledicu - ma kako sve izgledalo bolno.
Dakle, ne ćutati, već odmah obelodaniti i što energičnije delovati. Takva praksa će možda preventivno uticati kako na nasilne, tako i na perverzne roditelje, jer se neće osećati zaštićeni "porodičnim imunitetom" zasnovanim na aksiomu da, ako su roditelji, da su automatski i anđeli...

Mira

pre 19 godina

Događaj je zastrašujući i neću da ponavljam ono čto su napisali ostali u svojim komentarima. Takođe je i zastrašujuće da se sinoć u udarnim vestima na TV stanicama puno ime i prezime bebe žrtve saopštava javnosti kao i mesto odakle je. Gde je tu pravo maloletne osobe na anonimnost u ovakvim slučajevima. I maloletnim kriminalcima se u javnosti saopštavaju samo inicijali, a ovo je još i žrtva.

Dubajic Damir

pre 19 godina

Monstrum je zapravo blaga rijec za ono sto je napravio. To je problem sa kojim se svkodnevno covjek suocljava ali se malo prica o njemu i premalo paznje posvecuje da bi se nesto na kraju poduzelo. U svkom slucaju kakva je to mater kada ne zna koliko joj je dijete staro to govori vec dosta. A gad koji je to napravio a nadam se da ce se sto prije otkrit bolestan ili ne ( a vecinom se svi oni prave na kraju bolesni ) treba na isti nacin kazniti...

pa jasna stvar

pre 19 godina

Majka ne zna koliko joj je staro dijete? Halooo pa to nije normalno i vidi se da je sexualno iskoristena a roditelji kao ne znaju nista bar tako zakljucujem iz texta. Halo pa ovo i dete razume...

Goran

pre 19 godina

Polako ljudi, ovo je prilicno nezgodan teren. Dokazati seksualno zlostavljanje nije lako, pogotovo sto jadna beba nije u stanju da svedoci. Ono sto je sigurno je da dete treba oduzeti ovakvim roditeljima, bez obzira da li su oni krivi za zlostavljanje ili je to uradio neko drugi. Obratite paznju na to da otac nije jedini muskarac u porodici, vec da imaju i 15-godisnjeg sina, a ko zna iz kojih razloga je doticne povrede mogla da nanese i osoba zenskog pola. Sta moze da se desava u glavama maloumnika to niko ne moze da pretpostavi. U svakom slucaju - ko god da je kriv za ovo, roditelji ipak snose veliki deo odgovornosti, jer su morali da brinu o svom detetu i stite ga. Ako to nisu u stanju da rade, ne treba ni da imaju decu.

Rajko

pre 19 godina

Pa ovo je strašno! Slažem se sa svim komentarima. U ovoj državi zakoni su nikakvi, zločini se prećutkuju i krivci se ne kažnjavaju adekvatno. Prosto mi je nekad muka što pripadam ljudskoj vrsti. Da se to desilo u nekoj drugoj zemlji, svi potencijalni bi se već našli iza rešetaka.
Zasto se ne objavljuju potencijalni počinitelji pod imenom i prezimenom? Znam, znam... sada će neko reći da to još nije dokazano. Šta ima da se dokazuje. Dete još nema ime, majka nema pojma koliko joj je dete staro, dete ima teške povrede debelog creva... Ovo je više nego monstruozno!

crnicrnja

pre 19 godina

Uhvatiti nakazu, osuditi na smrt i objaviti u svim medijima i izlepiti plakate po celoj državi da će se kazna izvršiti javno na Zvezdinom stadionu... Ulaz i kokice-besplatni.

Srdjan

pre 19 godina

Ponovo je država na potezu, tačnije deo državnog aparata koji ima svoje ime i prezime:
Opštinsko javno tužilašvo u Kovinu čiju nadležnost neposredno, ili preko svojih zamenika, vrši javni tužilac u Kovinu. Prema novinskoj vesti postoji osnovana sumnja da je na teritoriji ovog tužioca i tužilaštva izvršeno krivično delo:
Obljuba ili protivprirodni blud sa licem koje nije navršilo četrnaest godina iz člana 106 Krivičnog zakona RS. Za osnovni oblik ovog dela predviđena je kazna zatvora do 10 god. Za teži najmanje pet godina što znači da je maksimalna kazna petnaest god. zatvora.
Prema tome, usmerimo našu pažnju prema ovom tužilaštvu...

Dusan

pre 19 godina

Majci koja ne zna koliko je dete staro i kako je zadobilo ovakvu vrstu povrede, dete se oduzima.
Tvrdnje strucnjaka da je "prica mucna", "zlostavljanje je teska tema i tesko se dokazuje" samo zamagljuje stvari.
Da se mucna prica i delo koje se tesko dokazuje ne bi ponovili, zrtva se sklanja na bezbedno mesto, a za zlocincem se traga.

bunjevac

pre 19 godina

Proveo sam 9,5 meseci na ratistu sa raznim psihopatama ali ovako nesto nisam ni cuo a ne video(ne daj Boze nikome)! Molim sud da ga da meni na 10 dana a posle cu dobrovoljno i dignute glave na robiju!

Biljana

pre 19 godina

A zasto lekari nisu odmah pozvali socijalne radnike i policiju ako se vec sumnja na zlostavljenje. Celu porodicu poslati na preispitivanje u apsanu a dete posle oporavka na usvajanje. Ovo je definitivno najgore sto nam se desava. I ko zna koliko je takvih zrtava u Srbiji.

stanko

pre 19 godina

Strasno je!
Pod hitno oduzeti bebu roditeljima, ljekaru koji je vratio dete u takvu sredinu zabraniti rad. Uvesti smrtnu kaznu i to je malo... gospode boze!

Marija

pre 19 godina

Sta da se kaze? Zanima me ko je izvrsio pregled pre dve nedelje u Pancevu i zasto odmah istrazni postupak nije pokrenut? Sta je jos trebalo da se desi?
Jasno je da bi svako, iole normalan, ostao bez reci nad ovakvim zlodelima. Ali nije najbitnije sta javnost misli. Ucinimo nesto. Koliko se jos dece svakodnevno zlostavlja u ovoj Srbiji? Mislite o tome. Molim vas, i onda kada to nije vest dana.....

slavica

pre 19 godina

Za normalnog coveka nemoguce je i poverovati u takvu grozotu ali na zalost to je nasa stvarnost. Mislim da bi smrtna kazna u ovim slucajevima trebala da postoji.

Zveri u carsiji

pre 19 godina

I dan-dva ce jos ova vest uzasavati javnost, pa pasti u zaborav. Kao kamen bacen u baru, koji je na trenutak ustalasao zabokrecinu. Srbijanska carsija ce nastaviti da miruje i krije svoje tajne iza kucnih vrata i dvorisnih ograda, izrasla i odgojena u otomanskom duhu licemerja i neciste krvi, a danas pozvana da pobere slatko i dozvoljeno voce zapadnjackih radosti. Ako imate zensko dete, recite mu da se posebno pazi, ne samo zveri koje vrebaju iza mracnih coskova i neosvetljenih prolaza, koje cekaju u liftovima ili javnim toaletima u koje treba da udje, nego da ne veruje narocito ni prijateljima, rodjacima, komsijama. Ostaje vam vera da ce je vasa briga i njena opreznost sacuvati.

Debeli Joe

pre 19 godina

Monstrumi.
Na zalost jos jedna tuzna stranica naseg drustva je ispisana, a zrtva je dvomesecna beba. Koja kazna moze da popravi situaciju. Kaznjeni su dozivotno, ako im je um toliko poremecen. Poztavlja se pitanje ko je nadlezan za problem zlostavljanja dece? Ko moze da da bilo kakve garancije za bilo koje dete u Srbiji? A da se ne zavlacimo u teme razvoja porodice i mentalne stabilnosti roditelja, mozda cak i potencionalnih roditelja.
Nemojmo se zavaravati, za vatreno oruzje su potrebne silne provere i meseci administrativnog posla pre nego sto se izda dozvola, sto je sasvim ispravno, to je potecionalno sredstvo za ubistvo. Medjutim, koliko ovakvih stvari prodje nekaznjeno i neotkriveno? Gde su socijalni radnici? Na zapadu, ukoliko dete ne vezete u decijem sedistu, kazna je preko $500, ali ako vas uhvate sledeci put, dete je na korak od prihvatilista, a protiv vas se pokrece krivicni postupak. Surovo, ili mozda pravedno?!

jovana novakovic

pre 19 godina

Majka sam troje dece. Dok sam citala ovu vest pripala mi je muka. Posto se kod nas izlazi zbog svakakvih stvari na ulicu molila bih da se roditelji dogovore i traze promenu zakona. Za silovanje dozivotna robija, za doktora koji to ne prijavi takodje a za silovanje maloletnog lica dva puta dozivotna.

Mirjana

pre 19 godina

Mislim da bi trebalo ispitati i sta se radi sa tom sedmogodisnjom devojcicom. Naravno decu (svo troje) oduzeti dok se istraga vodi.
Ovo nema ni u najgorim hororima!

Tanja

pre 19 godina

Kao prvo, vaše čudjenje Pančevačkom bolnicom, odnosno ne reagovenjem njihovog osoblja, je davno poznata priča. I sama sam iz Kovina, sramota je i da kažem posle ovoga odakle sam, tako da sam za trideset godina, dosta puta bila upućivana na ovu ustanovu, i svaki put veoma razočarana, čast izuzecima. Tu bi najmanje pola bolnice trebalo ostati bez posla. Njihova ne savesnost, je na daleko poznata. Neka ovo bude prva tema za razmišljanje.
I sama sam majka petogodišnje devojčice, treba li da vam objašnjavati svoj gnev, s obzirom na to da sam ja mnogo bliža tom "komšiji", možde već iza ugla. A što se tiče majke, na nju je izlišno i trošiti slova, ne zna koliko joj je beba stara, ma hajde molim vas. Što se tiče počinioca, slažem se sa izvesnim Igorom, metak u čelo na sred trga u Kovinu, u opšte me ne bi grizla savest.
A bebica, posle oporavka, mora biti oduzeta, tu rasprave ne ma. Ovo jadno dete se dosta napatilo za svoja dva meseca, a tek treba da živi. Ovo je zločin nad zločinom, i tu se završava svaka priča o " mami i tati" i njihovim pravima kao roditelja. Ljudi, stavite prst na čelo. Ne dešava se ovo uvek nekom drugom.

olja

pre 19 godina

Pakao, svojstven samo ljudskoj rasi. Sta reci. To sto je u pitanju beba pojacava monstruoznost i bolest, ali daje malu nadu da se zbog uzrasta dete nece toga secati. Pomislite na ono dete (i gomilu nesto starije dece koja bivaju zlostavljana svaki dan) od 3 ili 4 godine koje su prosle godine operisali nekoliko puta, jer ga je ocuh bukvalno unistio. To dete ce se secati svega i bice zauvek mentalno ruiniran. Uvesti test za roditelje. Ili ukinuti ljude.

Milos

pre 19 godina

Ova vest je podjednako mucna kao i pozivi na linc i javna pogubljenja koji se mogu procitati u velikom broju gornjih komentara. Takav nacin razmisljanja nece resiti ni jedan problem u drustvu, a ponajmanje ce nas pribliziti civilizovanom svetu.

olga

pre 19 godina

U svakom drustvu postoje ovakvi slucajevi, samo sto se na Zapadu ta tema problematizuje u medijima, dok se kod nas cuva iluzija zdrave patrijarhalne porodice. Ta porodica i to drustvo su u nekim aspektima jako regresivni i nepravedni, i uvek se brani cast porodice, klana ili sela na ustrb zlostavljanog pojedinca. U tome su Srbi slicni Albancima, Arapima i ostalnim zatvorenim, klanskim drustvima. Zadatak teorije (recimo feministicke) je da te strukture nacini transparentnima, da se vidi sta se ispod povrsine desava, a zadatak drzave je da sankcionise zlocin. Medjutim, kod nas su i policija i sudstvo i javnost skloni da brane tu "cast" odnosno svoju iluziju o patrijarhalnoj porodici, pa prestupnike niko ne kaznjava. Zar nije silovana devojka uglavnom sama kriva sto se setala nocu? Zar nije pretucena supruga isto uvek sama kriva sto je izazivala? Po tom rezonu ce se sad naci sto razloga da se opravda ovaj zlocin, ili da se bar zataska, kao sto se sve zataskava, samo da se ne poljulja vera u nase "zdravo" drustvo, gde nema incesta, homoseksualaca, i drugih "zapadnjackih" strahota. E pa Srbi, zatvorite oci i verujte i dalje!

OTAC

pre 19 godina

Kao Otac novo rodjenog deteta smucilo mi se cim sam procitao ovakvu vest danas. Sta me je jos vise potreslo je da u Srbiji ima 3000 slucaja zlostavljanja dece svake godine. Istina je da je to pitanje drzave ali svi znamo da ta nasa drzava je samo zainteresovana da preda ljude u Hagu i da nikada nemaju dovoljno para. Zao mi je sto je propao nas stari sistem jer sam kao dete mogao da idem gde sam hteo i bilo kada u Srbiji i da mi ne fali dlaka s glave. A danas se pojavljuju veliki broj pedofila po svetu i ocigledno doslo je i u Srbiju. Ovakvim aktom ne sme niko da ima pravu na odbranu samo DOZIVOTNU ROBIJU ili SMRTNA KAZNA. Jadna ta Deca.

Hana

pre 19 godina

Uzas je sto neki ljudi misle da je sve dozvoljeno, a sto je najgore da sve treba probati. Nazalost, medju nekim novim generacijama sasvim je normalno biti dekadentan i imitirati neke vise nego sumnjive uzore, a kad se pomisli samo da su tv, a ponajvise Internet najbolji dokaz da se ZAISTA svaka izopacenost koju bolestan um moze da zamisli praktikuje i cak snima ili fotografise - ostaje nam beskrajan strah od posledica.

sasa milosevic

pre 19 godina

Objavljivanje tragedija ovakve vrste je kriticno. Svako normalan ko ovo sazna trpi ozbiljan stres. Dok neko nenormalan jos moze i da se inspirise na "akciju". Dokaz je fenomen na Zapadu: jedan medijski skandal odmah nasledjuje serija drugih iste vrste.

Nadlezni treba da reaguju rigorozno, ali u pozadini. Mozda su ovakve "vesti" medijske bombe - ali njima se samo povecava verovatnoca buducih tragedija - a zlocinci siluju usput i sve nas koji citamo.

Prioritet treba da bude samo zastita ove bebe i svih buducih potencijalnih zrtava.

Niko, nikada, nigde, ne sme tako da pocne zivot.

Nikolic, CH

pre 19 godina

Najpre moraju da odgovaraju policajci kojima je prvi slucaj zlostavljanja bebe jos pre 2 nedelje prijavljen. Da su oni reagovali, bebici se ovo nebi dogodilo. BRUKA!!!