Petak, 19.04.2019.

08:42

Jokić: Šutirali smo dobro, ali su nas Sparsi "ubili" u reketu

Centar Denvera Nikola Jokić bio je neraspoložen posle poraza Nagetsa u trećoj utakmici četvrtfinala plej-ofa na Zapadu od San Antonija.

Izvor: Z.K.

Jokiæ: Šutirali smo dobro, ali su nas Sparsi "ubili" u reketu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 5 godina

Razlog toliko skokova Spursa u napadu - Jokic igra pleja van linije za 3 (nejasno zasto ne postoje akcije za njega i zasto ne igra vise u reketu... u par navrata pokazao da je neodbranjiv dole). Pritom bekovi mase suteve i skok nema ko da pokupi u napadu. Nikola daleko od obruca.
@PeraŽdera
Spursi skokove u napadu prave kad su u napadu, a Jokic tad ne igra pleja.
Slazem se za ovaj deo o nasim skokovima u napadu. Jokic je bolji skakac u napadu kad se ulazi pod kos, on zauzima prostor i brzo reaguje na odbitke, kad se sutira iz daljine znacajnija je skocnost koju on nema. Razlog sto se ne igra vise na njega je odbrane ga paze, pa mu loptu treba vesto proturiti, u pravom trenutku, a to saigraci ne znaju. Nemaju u timu drugog Jokica, da imaju ta dvojica bi se lepo naigrala!
Inace, ovo je prva utakmica u seriji da Nikola nije bio najbolji igrac na terenu (jeste u Denveru). Podbacio je u skoku, dozvolio je vec u prvoj cetvrtini tri ofanzivna skoka (bio je pod obrucem). Mora to cvrsce.
Sudije domacinske, oni 32 slobodna, mi samo 17, a ubacili samo 9?!?
Za kraj, svaka cast Popovicu: Jakob Poeltl, Bryn Forbes, Derrick White - tri startera za koje prosecni navijac nikad nije cuo, i opet guraju.

stefan

pre 5 godina

Hoćeš reci šutirao si dobro?!Pa 2 startna beka su ubaciti ČITAVIH 10 POENA!Realno da nema tebe i Milsapa Denver bi bio na začelju zapadne konferencije.....
(Jon Bon Jovi)

Najdosadniji lik

MPP

pre 5 godina

Drago mi je da je Ajzeja Tomas upravo kritikovao praktično Melouna . I rekao upravo to da Jokić jedino konstatno dobro igra . Svi ostali "s mene pa na uštap" na čelu sa Melounom. Što reče neko pametno :"Pa gledaj Popa kako to radi - mazni mu neku foru aman čoveče" !!! Lako je nama pričati jel....ali ipak je on profi trener .... I nije od juče i nisu Mamuze neki nepobediv tim i ima još da se igra ......

Paspalj chandler

pre 5 godina

Samo pogledajte Dzamalove poene iz druge utakmice, nijednom se nije oslobodio cuvara, sutevi koji u 70% slucajeva ne ulaze su usli.
Jokic mora agresivnije da bi se nadali necemu i Bizli mora nazad u startnu.

bmiles

pre 5 godina

Za sve vas koji pogresno komentarisete utakmicu, a sigurno znam da niste pratili komentare strucnijih od svih nas posle,verujem takodje da niste slusali Ajzea Tomasa u direktnom prenosu,sedite JEDAN!
Neznam sta vi ocekujete od Jokica,ako kazu svi da ima pristojnu statistiku,da je bio bolji u duelu sa Oldridzom,sto mu je inace zadatak.Ali kad Mlsap nabaci brzo 4 licne,kad se Rudi Gej i Vajt usetaju pored Mareja i Pamlija,a Meloune,tvrdoglavo drzi ideje da mu je Barton,vazan igrac,a Krega koji je zajedno sa Bizlijem i Morisom,uz Jokica,Herise napravio solidnu razliku(10 poena),drzi na minimum minutaze,sta ocekivati!Pa valjda je naucio i video kako to kolega sa suprotne strane radi!?Istina sudije su malo pomogle u tim trenutcima Sparsima,kriterijum sudija uvek ide u pravcu domace ekipe koja je u minusu tada.Videli smo to u drugoj utakmici kad su "pomogli" Denvera.Slusajuci Melouna posle utakmice shvatim da nije dovoljno spreman ni on a ni pojedini igraci za PO.Zali se da nisu mogli da zaustave Vajta: "Nismo imali resenje za njega!"Jeste Vajt odigrao sjajno,nema zbora,ali to bi i dete videlo da ide na ulaz sa leve strane i da mu treba zatvoriti put udvajanjem i brzinom,a Marej,Barton to nemaju.Kombinacija sa Bizlijem i Kregom je bila dobitna kombinacija,ali on i dalje ima u glavi samo jednu ideju.Ovo je plej of a ako je cilj da se pobedi protivnik drzis se onoga sto daje rezultate.Sparsi su forsirali Vajta,i to mu je to.Da pobedis treba ti dobra petorku,Denver nema.Kraj price.

MPP

pre 5 godina

Nikola igra na uobičajenom nivou (drugim recima odlično) . Ali se igra Denvera R A S P A L A !!! Nema više skime da igra !!!! Pokazuje se da je ovo oko njega daleko od bilo kakvog igračkog PROSEKA NBA lige. Niko ne može da prodje SLUČAJNO u P.OFFU. To što jedan igrač bude odličan u samo JEDNOJ četvrtini u ČETIRI meča nije za pohvalu nego suprotno za osudu ! Praktično se slučajno desila ta Denverova pobeda , tako ispada .... Osim ako noćas se ne desi preokret !!! Voleo bi, ali..... gledajući Denver kao da nemaju kocepciju i sve se dešava po sistemu " ako prodje prodje ". Pa to sa Popovićem očigledno ne ide . Kad tim ima ovakav problem GLAVNA poluga je T R E N E R !!! Od njega zavosi sad kako dalje jer više ovako NEIDE! Mora doći do preokreta ali ne u igri pojedinaca već u KONCEPCIJI koja je pogrešna ! ......." ako prodje prodje " nije nikakva koncepcija ! Ja ne vidim da Meloun ima nekog keca u rukavu , sve što radi je već vidjeno i uopšte ne radi osim u slučaju da nekoga nenormalno krene - ali to nije nikakva taktika to je najobičnija KOCKA . To što mu je uspelo nevidjenom srecom( čitaj kockom ) da na kraju izvuče 2 poziciju pre P.Ofa , nemože da bude koncepcija u P.OFFu ! Jedino mučeni Jokić je konstanta , ali i on se urušava u ovakvoj besmislici od koncepcije . Dakle ovo je na prvom mestu Melonov rebus !

Basketball_Guru

pre 5 godina

688
(hardaway, 19. april 2019 10:58)Ovo je realnost (posle prve dve utakmice), džaba ti kilometarski komentar:"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post. According to NBA.com’s play type data, Aldridge has scored just 10 points on just 2/15 from the field in 19 post up possessions, mostly against Denver’s Serbian center. That is incredible defense, and so much of those misses have come from Jokic pushing Aldridge nearly out to the three-point line, preventing him from getting sound post position."
(CarloNS, 19. april 2019 11:40) Svaka čast! Nisi mogao sažetije da objasniš čoveku zbog čega je nalupetao gomilu gluposti. Najgore od svega je što se vidi da prati košarku, ali je totalno pogrešno razume.

bskfan

pre 5 godina

Mnogima jos nije jasno da je najveci problem Denvera Marej. Jokic je jos pre dve godine rekao da je Marej suter, a da Malone zeli da od njega napravi plejmejkera. Posle toga je Malone pokusao da "spusti" Jokica tako sto ga je vrteo po liniji za 3 poena, onda je Jokic izbojkotovao neke utakmice, onda period primirja pa opet po starom. Sve se menja li je cinjenica da od Mareja niko ne moze da napravi plejmejkera. Marej slabo vodi loptu, ima spor prvi korak, nema kosarkasku inteligenciju, ne razume igru, predvidljiv je, nema pregled igre, spor je da bi cuvao niske igrace, nizak je da bi cuvao visoke igrace, a i sut mu je daleko slabiji od mnogih igraca. Ne znam cija je to greska, Tima Konlija ili Malonea, ali tako se ne stvara sampionski tim. Pre dva meseca su umali sansu da za Mareja i prvi pik dovedu Majka Konlija iz Memfisa ali su to propustili. Posle ovog plejofa Marejova cena ce biti nula. Kad samo pomislim da se o Mareju pricalo kako je on "max igrac"...to bi bila katastrofa za tim. Barton se totalno pogubio, ali on barem ima opravdanje da je bio povredjen. Ovo je budjenje za sve one koji su za Plamlija mislili da je dobar igrac. On ne vredi ni 5 miliona a kamoli 14 miliona. Jos se jednom potvrdilo da nema nista slucajno, nije slucajno da je ove godine Denver gazio sve pred sobom dok su vecu minutazu imali Beasly, Kreg i Moris. Ni oni nisu klasa, ali su svakako bolji od Mareja i Bartona.

Eh Joka

pre 5 godina

uz svu lepotu košarke, genijalne pasove i to koliko je Jokić dobar dečko...jednostavno je nedopustivo da centar ima toliko mali uticaj na zaštitu obruča.

palop

pre 5 godina

@(CarloNS, 19. april 2019 11:40)

Uopste nije problem odbrana na postu, tu je dobar, ali je jako los u odbrani reketa kad probiju spoljnu liniju i mnogo je spor kad izlazi na nekoga, neretko ga prodju kao da je cunj.

Ipak mislim da im to nije glavni problem, igrali su tako celu sezonu i zavrsili drugi na zapadu. Problem je sto Barton ne postoji na terenu, a dobija solidne minute, sto Marej igra ekstremno toplo-hladno u napadu (a pritom ne moze da odbrani Vajta), a to ovakve serije ne prastaju, sto su promasili gomilu otvorenih suteva i slobodnih bacanja.

Mislim da je Denver bolja ekipa od ovog San Antonija, ali oni imaju Popa i iskustvo na njihovoj strani, a Meloun izgleda nece/ne ume da se prilagodi trenutnoj situaciji i promeni petorke i rotacije.

CarloNS

pre 5 godina

Pusti ti te narucene tekstove i gluposti sto pisu "strucnjaci", da li si ti gledao utakmicu?
Da li si video ono sklanjanje Jokica kad je Aldridge krenuo na ulaz?
Polaganje Whitea pored Jokica koji stoji i gleda?
Protrcavanje Gaya i sut sa 1m od kosa?
Zakucavanje Derozana preko Jokica?
Celu utakmicu kasni u odbrani, stoji kao kip i gleda.
Brdo lakih poena preko njega.
Denver je najvecu prednost imao dok je Jokic bio na klupi, jer su nesto i odigrali u odbrani.
Sa druge strane Aldridge je u kanalu, u velikom padu forme.
On je proslu utakmicu masio zicere i otvorene suteve. Nije njega sigurno Jokic zaustavio, koji je rupa u odbrani, covek ukocen u kukovima kao penzioner.
Koliko god imao meku ruku i razumeo kosarku, bez fizicke spreme i predispozicija ne moze da igra neku ozbiljnu kosarku.
Ovo vam je igra koju i Westbrook igra. Na jednoj strani odmara,a na drugoj skuplja triple double. Smesno.
Bez odbrane nema vecih rezultata, a Jokic se na centarskoj poziciji ne moze i ne sme kriti u odbrani. To je nedopustivo.
(hardaway, 19. april 2019 12:31)

Pošto si ti veći stručnjak, zakači komentar u CV pa još večeras šalji za Denver. Šteta da propadne.

PeraŽdera

pre 5 godina

Razlog toliko skokova Spursa u napadu - Jokic igra pleja van linije za 3 (nejasno zasto ne postoje akcije za njega i zasto ne igra vise u reketu... u par navrata pokazao da je neodbranjiv dole). Pritom bekovi mase suteve i skok nema ko da pokupi u napadu. Nikola daleko od obruca.
Razlog toliko poena Sparsa u reketu - bekove probijaku Denverove kao da ne postoje (Wjite posebno). Ako Jokic krene u pomoc ostane nebranjen centar na ziceru, ako krene u blokadu onako neskocan tj los rim protector, uglavnom rezultira faulom a on kao najbitniji igrac Denvera mora da se cuva licnih.

Dakle ocajna prva linija odbrane (boljka cele sezone) pa se stvara privid da je lose cuvan obruc od strane visokih. Moraju i bekovi nesto da brane valjda 1 na 1.
Plus Nikola previse oko kapice i iza linije za 3 (neshvatljivo). Ok razigravas i kreiras ali treba neko i poene da daje a ti si najbolji poenter svoje ekipe, posebno ledjima u postu.

Nikola se previse ovde kritikuje za odbranu, nepravedno. Ekstremno ju je popravio. Stalno krade lopte, odlicno se postavlja u timskoj odbrani, 1 na 1 odlican (Aldridge u sva tri meca mozda par poena dao preko Jokica 1 na 1 - cinjenica), ali kao sto napomenuh iznad, ne moze on da pomaze pri probijanju bekova i rizikuje rane faulove. Sta treba, pored Aldridga i Jakoba mozda da cuva i White-a i ostale bekove Spursa?

Demar De Rosen

pre 5 godina

Dobar je Jokara, jos mnogo sezona i plejofova je pred njim. Denver je mlad tim, bice bolji kako budu sazrevali i iskusniji. Sve u svemu, GSW su nedodirljivi u ovom trenutku.

hardaway

pre 5 godina

"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post...
(CarloNS, 19. april 2019 11:40)

Pusti ti te narucene tekstove i gluposti sto pisu "strucnjaci", da li si ti gledao utakmicu?
Da li si video ono sklanjanje Jokica kad je Aldridge krenuo na ulaz?
Polaganje Whitea pored Jokica koji stoji i gleda?
Protrcavanje Gaya i sut sa 1m od kosa?
Zakucavanje Derozana preko Jokica?
Celu utakmicu kasni u odbrani, stoji kao kip i gleda.
Brdo lakih poena preko njega.
Denver je najvecu prednost imao dok je Jokic bio na klupi, jer su nesto i odigrali u odbrani.
Sa druge strane Aldridge je u kanalu, u velikom padu forme.
On je proslu utakmicu masio zicere i otvorene suteve. Nije njega sigurno Jokic zaustavio, koji je rupa u odbrani, covek ukocen u kukovima kao penzioner.
Koliko god imao meku ruku i razumeo kosarku, bez fizicke spreme i predispozicija ne moze da igra neku ozbiljnu kosarku.
Ovo vam je igra koju i Westbrook igra. Na jednoj strani odmara,a na drugoj skuplja triple double. Smesno.
Bez odbrane nema vecih rezultata, a Jokic se na centarskoj poziciji ne moze i ne sme kriti u odbrani. To je nedopustivo.

tz

pre 5 godina

kada sam ja pisao da denver nema sanse da prodje sparse dobio gomilu minusa...denver nema iskustva,trenera,igrace za takmicenje u play ofu,i to vam je to,mlad tim kojem ce ovo biti velika skola da steknu iskustvo i znanje...

NIkola

pre 5 godina

Pre pocetka serije pisao sam 4:1 za SPurse..sad mislim da ce biti 4:2 sa Spurse..Jokic nema nikakav autoritet u ekipi vec mora da moli da mu bace loptu u reket.

Mare

pre 5 godina

Slaba odbrana igrača kojeg stalno poredite sa najvećim koji su ikada igrali.
Jes da je naš, ali tek se sad vidi da bez odbrane ništa.

uvređeni hipster

pre 5 godina

Morate pogledati gluposti Malouna i Bartona. Ovaj srlja u prazno već treću utakmicu, ubija momentum... A Maloun ne traži tajmaut dok Sparsi prave seriju od 11-0.

Tarabljenje sa preprekama

pre 5 godina

Da imaju Gorana Grbovica iz najboljih dana, ne bi niko ostao ziv u njegovom reketu od protivnickih igraca, a kamoli kos dao...

mich

pre 5 godina

HAHAHA sad svi pametni, koji bre Jokic, kakav Denver, pa pricam da ih cisti bilo ko u plej ofu mesecima, ali vi ste isuvise ZALUDJENI, Jokicem, pa decko ti si centar, zastiti reket, sta ces na liniji za 3 ???
...Ah da, izvini izasao covek na trojku da "uruci" asistenciju SKANDAL hahahaha

tocka

pre 5 godina

Trener koji ne trazi tajmaut posle serije protivnika od 9 poena vas je ukopao. Tu nema šta da se priča.

Barton, koji je totalno izgubio samopuzdanje vas je ukopao... jednostavno protiv Sparsa nema više šta da trazi na terenu.
Najmanje vas jeod svega toga ukopao defanzivni skok, to je samo rezultat raspada sistema.

CarloNS

pre 5 godina

(hardaway, 19. april 2019 10:58)

Ovo je realnost (posle prve dve utakmice), džaba ti kilometarski komentar:

"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post. According to NBA.com’s play type data, Aldridge has scored just 10 points on just 2/15 from the field in 19 post up possessions, mostly against Denver’s Serbian center. That is incredible defense, and so much of those misses have come from Jokic pushing Aldridge nearly out to the three-point line, preventing him from getting sound post position."

Dalibor Banja Luka

pre 5 godina

Pola ljudi što ovdje komentariše , gleda prvi play off u životu. Svašta je moguće, zapamtite to. Isto tako pozicija u regularnom dijelu ne znači puno, Prošle ili pretprošle godine je Toronto bio prvi na istoku a izgubio prvu seriju sa 4:0. Definitvno odbrana i iskustvo su bitni a šta će odlučiti to se ne zna. U tome je uostalom i draž sporta.

Ovo je tuzno

pre 5 godina

Tuzno je koliko su limitirani ostavljaci komentara ovde... Jokica prozivaju kako je centar i kako treba da cuva reket ... Pa decko je izmislio kosarku za vas ali bukvalno. Plus posto ste verovatno imali 1 ili 2 iz matematike ne vredi ni da vam se govori o statistici van onog box score koji pogledate. Jokic bukvalno razbija kako igra sve tri utakmice osim sto bi mozda trebao da sutne 2-4 puta vise. Ali ne moze lik sam kad su 2/5 startera cisto smece i trener je u najblazu ruku glup za svoj posao

Koki

pre 5 godina

Njemu "nema razlike" u odnosu na regularni deo sezone... Kad ispadnu 4-1 od ekipe koja je bila sedma u sezoni, valjda će da shvati razliku...

Aca86

pre 5 godina

Nema tu velike mudrosti za Denver. Barton na klupu, Mareja limitirati kada ne ide i forsirati Krega, Morisa i Bizlija sto vise. Jokic i Milsap su standardni, a Heris je ok. Mozda bi Jokic trebalo malo i da forsira sut, ali boze moj kada ga udvoje drugi imaju otvoren sut.

hardaway

pre 5 godina

Normalno da su vas ubili kada si ti u reketu. Ja za 25god pracenja NBA lige, nisam video goreg defanzivnog centra od Jokica. Bekovi se setaju kroz obruc, drugi centri olako poentiraju, dok Jokic samo ceka da izvede loptu i krene u kontru. Prespor je, ne moze da skoci, nema osecaj za blokadu kakav je, recimo, imao Milicic. Ok, Jokic je solidan u napadu, ima meku ruku, ali sa onakom odbranom nijedna ekipa koju on predstavlja ne moze daleko u playoffu.

Od ekipe koja je igrala leprsavu kosarku, Denver je postao ekipa koja trenutno uz Detroit igra najruzniju kosarku. Sve se svodi na tromi pick and roll, gde se Jokic guzi u bloku i gde bekovi ishitreno sutiraju i mase.

Opet ima ljudi koji u tome vide neku genijalnost, dive se prosecnim partijama Jokica i Denvera. Proslu utakmicu je Greg izgubio svojom krivicom, jer je dozvolio da tim sa +20p razlike padne za manje od 2min na +5, ali se u njoj videlo dobro koliko je Denver los u odbrani, koliko je tanka ekipa.

Nije ovde samo razlika u dobrom treneru, ovde je razlika i u klasi, iako San Antonio nikada nije bio losiji.
Imate dva jaka tima na Zapadu(GSW i Hjuston), cetiri osrednja(Portland, Oklahoma,Juta,San Antonio) i dva slaba tima za NBA standarde (Clippersi i Denver). To je realnost koju ljudi ovde tesko mogu da prihvate.

mate

pre 5 godina

amerikanci na kraju pokazali zanimljivu statistiku- kada je serija izjednacena na 1-1 onaj ko dobije 3. utakmicu prolazi u 72 posto slucajeva... po meni san antonio ima ono najvaznije- cili klub viruje svom treneru i imaju pobjednicki mentalitet. usli su ko sedmi i svak od njih vjeruje da mogu do finala- denver je bio 2. pa se boje san antonia, to je razlika...

Dejan

pre 5 godina

Ne pratim NBA osim rezultata i tih komentara,ali me zabrinulo to sto Denver igra sa San Antoniom..i bio sam u pravu...kosarka koji oni igraju ne odgovara skoro nikom u NBA a narocito Denveru, pride je Popovic trenutno verovatno najbolji trener na svetu. Ne znam,ali je Denver na kraju i hteo da igra sa njima koliko sam shvatio. Kobna greska, mislim da oni ne mogu da pobede Spurse.

Slobodan

pre 5 godina

Ubili su vas u reketu jer spoljna linija nije mogla nista da odbrani. Ponovicu ono sto svi na b92 ponavljaju - Barton je isuvise stetan za ekipu. U odbrani ne moze nacrtanu ovcu da sacuva, u napadu igra 1 na 5 ili kad ostane sam na sutu, uvek promasi. Bizli ili Kreg u prvu, mozda Meloun i da proba sa Huancom kao faktorom iznenadjenja. Kljuc je da limitira Bartonu minute (po mogucstvu da presedi plejof), da vise minuta Bizliju i Kregu (pre svega Bizliju, decko je zver) i da nacrta jednu akciju za Jokica

nekotamo

pre 5 godina

izgleda da ce sezona kupanja krenuti mnogo ranije nego sto si ocekivao, valjda ces se uzeleti kosarke pa zaigrati za Srbiju.

Delujes kao dete kad ga bude ujutru da ide u skolu, sve ti mrsko. Kao da ti krivo sto si bas TI toliko dobar u svom poslu i sto se dize tolika prasina oko TEBE.

Razmazenko buckasti, naterala ga braca da trenira pa cudom zavrsio u Americi, al njemu se pije Coca Cola i igra basket.

objavite

pre 5 godina

poltl i oldridz ukupno 9 ofanzivnih skokova,jokic nabija statistiku skokova jer kupi one skokove kad nema nikog pod kosem uopste se ne trudi da zagradi i da se pomuci za defanzivni skok
prolazi san antonio jer tesko da ce izgubiti pred svojim navijacima a napravili su brejk

Ранко Милановић Република Српска

pre 5 godina

Да су сви у Денверу као Јокић, Денвер би освојио прстен. Млади су још, а из авиона се види да је до тренера. Не волим Поповића и Спарде, његову ароганцију и исмијавање трице, али има кошарку у малом прсту. Не заборавимо да Денвер ни са Ентонијем, Билапсом, Џеј Ар Смитом нису били добри као ови данашњи. Искуство ће их кроз двије три године дигнути.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Hoćeš reci šutirao si dobro?!Pa 2 startna beka su ubaciti ČITAVIH 10 POENA!Realno da nema tebe i Milsapa Denver bi bio na začelju zapadne konferencije.....

Aca86

pre 5 godina

Nema tu velike mudrosti za Denver. Barton na klupu, Mareja limitirati kada ne ide i forsirati Krega, Morisa i Bizlija sto vise. Jokic i Milsap su standardni, a Heris je ok. Mozda bi Jokic trebalo malo i da forsira sut, ali boze moj kada ga udvoje drugi imaju otvoren sut.

uvređeni hipster

pre 5 godina

Morate pogledati gluposti Malouna i Bartona. Ovaj srlja u prazno već treću utakmicu, ubija momentum... A Maloun ne traži tajmaut dok Sparsi prave seriju od 11-0.

mate

pre 5 godina

amerikanci na kraju pokazali zanimljivu statistiku- kada je serija izjednacena na 1-1 onaj ko dobije 3. utakmicu prolazi u 72 posto slucajeva... po meni san antonio ima ono najvaznije- cili klub viruje svom treneru i imaju pobjednicki mentalitet. usli su ko sedmi i svak od njih vjeruje da mogu do finala- denver je bio 2. pa se boje san antonia, to je razlika...

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Hoćeš reci šutirao si dobro?!Pa 2 startna beka su ubaciti ČITAVIH 10 POENA!Realno da nema tebe i Milsapa Denver bi bio na začelju zapadne konferencije.....

tocka

pre 5 godina

Trener koji ne trazi tajmaut posle serije protivnika od 9 poena vas je ukopao. Tu nema šta da se priča.

Barton, koji je totalno izgubio samopuzdanje vas je ukopao... jednostavno protiv Sparsa nema više šta da trazi na terenu.
Najmanje vas jeod svega toga ukopao defanzivni skok, to je samo rezultat raspada sistema.

CarloNS

pre 5 godina

(hardaway, 19. april 2019 10:58)

Ovo je realnost (posle prve dve utakmice), džaba ti kilometarski komentar:

"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post. According to NBA.com’s play type data, Aldridge has scored just 10 points on just 2/15 from the field in 19 post up possessions, mostly against Denver’s Serbian center. That is incredible defense, and so much of those misses have come from Jokic pushing Aldridge nearly out to the three-point line, preventing him from getting sound post position."

hardaway

pre 5 godina

Normalno da su vas ubili kada si ti u reketu. Ja za 25god pracenja NBA lige, nisam video goreg defanzivnog centra od Jokica. Bekovi se setaju kroz obruc, drugi centri olako poentiraju, dok Jokic samo ceka da izvede loptu i krene u kontru. Prespor je, ne moze da skoci, nema osecaj za blokadu kakav je, recimo, imao Milicic. Ok, Jokic je solidan u napadu, ima meku ruku, ali sa onakom odbranom nijedna ekipa koju on predstavlja ne moze daleko u playoffu.

Od ekipe koja je igrala leprsavu kosarku, Denver je postao ekipa koja trenutno uz Detroit igra najruzniju kosarku. Sve se svodi na tromi pick and roll, gde se Jokic guzi u bloku i gde bekovi ishitreno sutiraju i mase.

Opet ima ljudi koji u tome vide neku genijalnost, dive se prosecnim partijama Jokica i Denvera. Proslu utakmicu je Greg izgubio svojom krivicom, jer je dozvolio da tim sa +20p razlike padne za manje od 2min na +5, ali se u njoj videlo dobro koliko je Denver los u odbrani, koliko je tanka ekipa.

Nije ovde samo razlika u dobrom treneru, ovde je razlika i u klasi, iako San Antonio nikada nije bio losiji.
Imate dva jaka tima na Zapadu(GSW i Hjuston), cetiri osrednja(Portland, Oklahoma,Juta,San Antonio) i dva slaba tima za NBA standarde (Clippersi i Denver). To je realnost koju ljudi ovde tesko mogu da prihvate.

Slobodan

pre 5 godina

Ubili su vas u reketu jer spoljna linija nije mogla nista da odbrani. Ponovicu ono sto svi na b92 ponavljaju - Barton je isuvise stetan za ekipu. U odbrani ne moze nacrtanu ovcu da sacuva, u napadu igra 1 na 5 ili kad ostane sam na sutu, uvek promasi. Bizli ili Kreg u prvu, mozda Meloun i da proba sa Huancom kao faktorom iznenadjenja. Kljuc je da limitira Bartonu minute (po mogucstvu da presedi plejof), da vise minuta Bizliju i Kregu (pre svega Bizliju, decko je zver) i da nacrta jednu akciju za Jokica

Koki

pre 5 godina

Njemu "nema razlike" u odnosu na regularni deo sezone... Kad ispadnu 4-1 od ekipe koja je bila sedma u sezoni, valjda će da shvati razliku...

PeraŽdera

pre 5 godina

Razlog toliko skokova Spursa u napadu - Jokic igra pleja van linije za 3 (nejasno zasto ne postoje akcije za njega i zasto ne igra vise u reketu... u par navrata pokazao da je neodbranjiv dole). Pritom bekovi mase suteve i skok nema ko da pokupi u napadu. Nikola daleko od obruca.
Razlog toliko poena Sparsa u reketu - bekove probijaku Denverove kao da ne postoje (Wjite posebno). Ako Jokic krene u pomoc ostane nebranjen centar na ziceru, ako krene u blokadu onako neskocan tj los rim protector, uglavnom rezultira faulom a on kao najbitniji igrac Denvera mora da se cuva licnih.

Dakle ocajna prva linija odbrane (boljka cele sezone) pa se stvara privid da je lose cuvan obruc od strane visokih. Moraju i bekovi nesto da brane valjda 1 na 1.
Plus Nikola previse oko kapice i iza linije za 3 (neshvatljivo). Ok razigravas i kreiras ali treba neko i poene da daje a ti si najbolji poenter svoje ekipe, posebno ledjima u postu.

Nikola se previse ovde kritikuje za odbranu, nepravedno. Ekstremno ju je popravio. Stalno krade lopte, odlicno se postavlja u timskoj odbrani, 1 na 1 odlican (Aldridge u sva tri meca mozda par poena dao preko Jokica 1 na 1 - cinjenica), ali kao sto napomenuh iznad, ne moze on da pomaze pri probijanju bekova i rizikuje rane faulove. Sta treba, pored Aldridga i Jakoba mozda da cuva i White-a i ostale bekove Spursa?

Dejan

pre 5 godina

Ne pratim NBA osim rezultata i tih komentara,ali me zabrinulo to sto Denver igra sa San Antoniom..i bio sam u pravu...kosarka koji oni igraju ne odgovara skoro nikom u NBA a narocito Denveru, pride je Popovic trenutno verovatno najbolji trener na svetu. Ne znam,ali je Denver na kraju i hteo da igra sa njima koliko sam shvatio. Kobna greska, mislim da oni ne mogu da pobede Spurse.

Ovo je tuzno

pre 5 godina

Tuzno je koliko su limitirani ostavljaci komentara ovde... Jokica prozivaju kako je centar i kako treba da cuva reket ... Pa decko je izmislio kosarku za vas ali bukvalno. Plus posto ste verovatno imali 1 ili 2 iz matematike ne vredi ni da vam se govori o statistici van onog box score koji pogledate. Jokic bukvalno razbija kako igra sve tri utakmice osim sto bi mozda trebao da sutne 2-4 puta vise. Ali ne moze lik sam kad su 2/5 startera cisto smece i trener je u najblazu ruku glup za svoj posao

nekotamo

pre 5 godina

izgleda da ce sezona kupanja krenuti mnogo ranije nego sto si ocekivao, valjda ces se uzeleti kosarke pa zaigrati za Srbiju.

Delujes kao dete kad ga bude ujutru da ide u skolu, sve ti mrsko. Kao da ti krivo sto si bas TI toliko dobar u svom poslu i sto se dize tolika prasina oko TEBE.

Razmazenko buckasti, naterala ga braca da trenira pa cudom zavrsio u Americi, al njemu se pije Coca Cola i igra basket.

palop

pre 5 godina

@(CarloNS, 19. april 2019 11:40)

Uopste nije problem odbrana na postu, tu je dobar, ali je jako los u odbrani reketa kad probiju spoljnu liniju i mnogo je spor kad izlazi na nekoga, neretko ga prodju kao da je cunj.

Ipak mislim da im to nije glavni problem, igrali su tako celu sezonu i zavrsili drugi na zapadu. Problem je sto Barton ne postoji na terenu, a dobija solidne minute, sto Marej igra ekstremno toplo-hladno u napadu (a pritom ne moze da odbrani Vajta), a to ovakve serije ne prastaju, sto su promasili gomilu otvorenih suteva i slobodnih bacanja.

Mislim da je Denver bolja ekipa od ovog San Antonija, ali oni imaju Popa i iskustvo na njihovoj strani, a Meloun izgleda nece/ne ume da se prilagodi trenutnoj situaciji i promeni petorke i rotacije.

mich

pre 5 godina

HAHAHA sad svi pametni, koji bre Jokic, kakav Denver, pa pricam da ih cisti bilo ko u plej ofu mesecima, ali vi ste isuvise ZALUDJENI, Jokicem, pa decko ti si centar, zastiti reket, sta ces na liniji za 3 ???
...Ah da, izvini izasao covek na trojku da "uruci" asistenciju SKANDAL hahahaha

CarloNS

pre 5 godina

Pusti ti te narucene tekstove i gluposti sto pisu "strucnjaci", da li si ti gledao utakmicu?
Da li si video ono sklanjanje Jokica kad je Aldridge krenuo na ulaz?
Polaganje Whitea pored Jokica koji stoji i gleda?
Protrcavanje Gaya i sut sa 1m od kosa?
Zakucavanje Derozana preko Jokica?
Celu utakmicu kasni u odbrani, stoji kao kip i gleda.
Brdo lakih poena preko njega.
Denver je najvecu prednost imao dok je Jokic bio na klupi, jer su nesto i odigrali u odbrani.
Sa druge strane Aldridge je u kanalu, u velikom padu forme.
On je proslu utakmicu masio zicere i otvorene suteve. Nije njega sigurno Jokic zaustavio, koji je rupa u odbrani, covek ukocen u kukovima kao penzioner.
Koliko god imao meku ruku i razumeo kosarku, bez fizicke spreme i predispozicija ne moze da igra neku ozbiljnu kosarku.
Ovo vam je igra koju i Westbrook igra. Na jednoj strani odmara,a na drugoj skuplja triple double. Smesno.
Bez odbrane nema vecih rezultata, a Jokic se na centarskoj poziciji ne moze i ne sme kriti u odbrani. To je nedopustivo.
(hardaway, 19. april 2019 12:31)

Pošto si ti veći stručnjak, zakači komentar u CV pa još večeras šalji za Denver. Šteta da propadne.

Ранко Милановић Република Српска

pre 5 godina

Да су сви у Денверу као Јокић, Денвер би освојио прстен. Млади су још, а из авиона се види да је до тренера. Не волим Поповића и Спарде, његову ароганцију и исмијавање трице, али има кошарку у малом прсту. Не заборавимо да Денвер ни са Ентонијем, Билапсом, Џеј Ар Смитом нису били добри као ови данашњи. Искуство ће их кроз двије три године дигнути.

tz

pre 5 godina

kada sam ja pisao da denver nema sanse da prodje sparse dobio gomilu minusa...denver nema iskustva,trenera,igrace za takmicenje u play ofu,i to vam je to,mlad tim kojem ce ovo biti velika skola da steknu iskustvo i znanje...

bskfan

pre 5 godina

Mnogima jos nije jasno da je najveci problem Denvera Marej. Jokic je jos pre dve godine rekao da je Marej suter, a da Malone zeli da od njega napravi plejmejkera. Posle toga je Malone pokusao da "spusti" Jokica tako sto ga je vrteo po liniji za 3 poena, onda je Jokic izbojkotovao neke utakmice, onda period primirja pa opet po starom. Sve se menja li je cinjenica da od Mareja niko ne moze da napravi plejmejkera. Marej slabo vodi loptu, ima spor prvi korak, nema kosarkasku inteligenciju, ne razume igru, predvidljiv je, nema pregled igre, spor je da bi cuvao niske igrace, nizak je da bi cuvao visoke igrace, a i sut mu je daleko slabiji od mnogih igraca. Ne znam cija je to greska, Tima Konlija ili Malonea, ali tako se ne stvara sampionski tim. Pre dva meseca su umali sansu da za Mareja i prvi pik dovedu Majka Konlija iz Memfisa ali su to propustili. Posle ovog plejofa Marejova cena ce biti nula. Kad samo pomislim da se o Mareju pricalo kako je on "max igrac"...to bi bila katastrofa za tim. Barton se totalno pogubio, ali on barem ima opravdanje da je bio povredjen. Ovo je budjenje za sve one koji su za Plamlija mislili da je dobar igrac. On ne vredi ni 5 miliona a kamoli 14 miliona. Jos se jednom potvrdilo da nema nista slucajno, nije slucajno da je ove godine Denver gazio sve pred sobom dok su vecu minutazu imali Beasly, Kreg i Moris. Ni oni nisu klasa, ali su svakako bolji od Mareja i Bartona.

Dalibor Banja Luka

pre 5 godina

Pola ljudi što ovdje komentariše , gleda prvi play off u životu. Svašta je moguće, zapamtite to. Isto tako pozicija u regularnom dijelu ne znači puno, Prošle ili pretprošle godine je Toronto bio prvi na istoku a izgubio prvu seriju sa 4:0. Definitvno odbrana i iskustvo su bitni a šta će odlučiti to se ne zna. U tome je uostalom i draž sporta.

Eh Joka

pre 5 godina

uz svu lepotu košarke, genijalne pasove i to koliko je Jokić dobar dečko...jednostavno je nedopustivo da centar ima toliko mali uticaj na zaštitu obruča.

NIkola

pre 5 godina

Pre pocetka serije pisao sam 4:1 za SPurse..sad mislim da ce biti 4:2 sa Spurse..Jokic nema nikakav autoritet u ekipi vec mora da moli da mu bace loptu u reket.

Mare

pre 5 godina

Slaba odbrana igrača kojeg stalno poredite sa najvećim koji su ikada igrali.
Jes da je naš, ali tek se sad vidi da bez odbrane ništa.

objavite

pre 5 godina

poltl i oldridz ukupno 9 ofanzivnih skokova,jokic nabija statistiku skokova jer kupi one skokove kad nema nikog pod kosem uopste se ne trudi da zagradi i da se pomuci za defanzivni skok
prolazi san antonio jer tesko da ce izgubiti pred svojim navijacima a napravili su brejk

hardaway

pre 5 godina

"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post...
(CarloNS, 19. april 2019 11:40)

Pusti ti te narucene tekstove i gluposti sto pisu "strucnjaci", da li si ti gledao utakmicu?
Da li si video ono sklanjanje Jokica kad je Aldridge krenuo na ulaz?
Polaganje Whitea pored Jokica koji stoji i gleda?
Protrcavanje Gaya i sut sa 1m od kosa?
Zakucavanje Derozana preko Jokica?
Celu utakmicu kasni u odbrani, stoji kao kip i gleda.
Brdo lakih poena preko njega.
Denver je najvecu prednost imao dok je Jokic bio na klupi, jer su nesto i odigrali u odbrani.
Sa druge strane Aldridge je u kanalu, u velikom padu forme.
On je proslu utakmicu masio zicere i otvorene suteve. Nije njega sigurno Jokic zaustavio, koji je rupa u odbrani, covek ukocen u kukovima kao penzioner.
Koliko god imao meku ruku i razumeo kosarku, bez fizicke spreme i predispozicija ne moze da igra neku ozbiljnu kosarku.
Ovo vam je igra koju i Westbrook igra. Na jednoj strani odmara,a na drugoj skuplja triple double. Smesno.
Bez odbrane nema vecih rezultata, a Jokic se na centarskoj poziciji ne moze i ne sme kriti u odbrani. To je nedopustivo.

bmiles

pre 5 godina

Za sve vas koji pogresno komentarisete utakmicu, a sigurno znam da niste pratili komentare strucnijih od svih nas posle,verujem takodje da niste slusali Ajzea Tomasa u direktnom prenosu,sedite JEDAN!
Neznam sta vi ocekujete od Jokica,ako kazu svi da ima pristojnu statistiku,da je bio bolji u duelu sa Oldridzom,sto mu je inace zadatak.Ali kad Mlsap nabaci brzo 4 licne,kad se Rudi Gej i Vajt usetaju pored Mareja i Pamlija,a Meloune,tvrdoglavo drzi ideje da mu je Barton,vazan igrac,a Krega koji je zajedno sa Bizlijem i Morisom,uz Jokica,Herise napravio solidnu razliku(10 poena),drzi na minimum minutaze,sta ocekivati!Pa valjda je naucio i video kako to kolega sa suprotne strane radi!?Istina sudije su malo pomogle u tim trenutcima Sparsima,kriterijum sudija uvek ide u pravcu domace ekipe koja je u minusu tada.Videli smo to u drugoj utakmici kad su "pomogli" Denvera.Slusajuci Melouna posle utakmice shvatim da nije dovoljno spreman ni on a ni pojedini igraci za PO.Zali se da nisu mogli da zaustave Vajta: "Nismo imali resenje za njega!"Jeste Vajt odigrao sjajno,nema zbora,ali to bi i dete videlo da ide na ulaz sa leve strane i da mu treba zatvoriti put udvajanjem i brzinom,a Marej,Barton to nemaju.Kombinacija sa Bizlijem i Kregom je bila dobitna kombinacija,ali on i dalje ima u glavi samo jednu ideju.Ovo je plej of a ako je cilj da se pobedi protivnik drzis se onoga sto daje rezultate.Sparsi su forsirali Vajta,i to mu je to.Da pobedis treba ti dobra petorku,Denver nema.Kraj price.

Tarabljenje sa preprekama

pre 5 godina

Da imaju Gorana Grbovica iz najboljih dana, ne bi niko ostao ziv u njegovom reketu od protivnickih igraca, a kamoli kos dao...

Basketball_Guru

pre 5 godina

688
(hardaway, 19. april 2019 10:58)Ovo je realnost (posle prve dve utakmice), džaba ti kilometarski komentar:"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post. According to NBA.com’s play type data, Aldridge has scored just 10 points on just 2/15 from the field in 19 post up possessions, mostly against Denver’s Serbian center. That is incredible defense, and so much of those misses have come from Jokic pushing Aldridge nearly out to the three-point line, preventing him from getting sound post position."
(CarloNS, 19. april 2019 11:40) Svaka čast! Nisi mogao sažetije da objasniš čoveku zbog čega je nalupetao gomilu gluposti. Najgore od svega je što se vidi da prati košarku, ali je totalno pogrešno razume.

Paspalj chandler

pre 5 godina

Samo pogledajte Dzamalove poene iz druge utakmice, nijednom se nije oslobodio cuvara, sutevi koji u 70% slucajeva ne ulaze su usli.
Jokic mora agresivnije da bi se nadali necemu i Bizli mora nazad u startnu.

MPP

pre 5 godina

Nikola igra na uobičajenom nivou (drugim recima odlično) . Ali se igra Denvera R A S P A L A !!! Nema više skime da igra !!!! Pokazuje se da je ovo oko njega daleko od bilo kakvog igračkog PROSEKA NBA lige. Niko ne može da prodje SLUČAJNO u P.OFFU. To što jedan igrač bude odličan u samo JEDNOJ četvrtini u ČETIRI meča nije za pohvalu nego suprotno za osudu ! Praktično se slučajno desila ta Denverova pobeda , tako ispada .... Osim ako noćas se ne desi preokret !!! Voleo bi, ali..... gledajući Denver kao da nemaju kocepciju i sve se dešava po sistemu " ako prodje prodje ". Pa to sa Popovićem očigledno ne ide . Kad tim ima ovakav problem GLAVNA poluga je T R E N E R !!! Od njega zavosi sad kako dalje jer više ovako NEIDE! Mora doći do preokreta ali ne u igri pojedinaca već u KONCEPCIJI koja je pogrešna ! ......." ako prodje prodje " nije nikakva koncepcija ! Ja ne vidim da Meloun ima nekog keca u rukavu , sve što radi je već vidjeno i uopšte ne radi osim u slučaju da nekoga nenormalno krene - ali to nije nikakva taktika to je najobičnija KOCKA . To što mu je uspelo nevidjenom srecom( čitaj kockom ) da na kraju izvuče 2 poziciju pre P.Ofa , nemože da bude koncepcija u P.OFFu ! Jedino mučeni Jokić je konstanta , ali i on se urušava u ovakvoj besmislici od koncepcije . Dakle ovo je na prvom mestu Melonov rebus !

Demar De Rosen

pre 5 godina

Dobar je Jokara, jos mnogo sezona i plejofova je pred njim. Denver je mlad tim, bice bolji kako budu sazrevali i iskusniji. Sve u svemu, GSW su nedodirljivi u ovom trenutku.

MPP

pre 5 godina

Drago mi je da je Ajzeja Tomas upravo kritikovao praktično Melouna . I rekao upravo to da Jokić jedino konstatno dobro igra . Svi ostali "s mene pa na uštap" na čelu sa Melounom. Što reče neko pametno :"Pa gledaj Popa kako to radi - mazni mu neku foru aman čoveče" !!! Lako je nama pričati jel....ali ipak je on profi trener .... I nije od juče i nisu Mamuze neki nepobediv tim i ima još da se igra ......

Pera

pre 5 godina

Razlog toliko skokova Spursa u napadu - Jokic igra pleja van linije za 3 (nejasno zasto ne postoje akcije za njega i zasto ne igra vise u reketu... u par navrata pokazao da je neodbranjiv dole). Pritom bekovi mase suteve i skok nema ko da pokupi u napadu. Nikola daleko od obruca.
@PeraŽdera
Spursi skokove u napadu prave kad su u napadu, a Jokic tad ne igra pleja.
Slazem se za ovaj deo o nasim skokovima u napadu. Jokic je bolji skakac u napadu kad se ulazi pod kos, on zauzima prostor i brzo reaguje na odbitke, kad se sutira iz daljine znacajnija je skocnost koju on nema. Razlog sto se ne igra vise na njega je odbrane ga paze, pa mu loptu treba vesto proturiti, u pravom trenutku, a to saigraci ne znaju. Nemaju u timu drugog Jokica, da imaju ta dvojica bi se lepo naigrala!
Inace, ovo je prva utakmica u seriji da Nikola nije bio najbolji igrac na terenu (jeste u Denveru). Podbacio je u skoku, dozvolio je vec u prvoj cetvrtini tri ofanzivna skoka (bio je pod obrucem). Mora to cvrsce.
Sudije domacinske, oni 32 slobodna, mi samo 17, a ubacili samo 9?!?
Za kraj, svaka cast Popovicu: Jakob Poeltl, Bryn Forbes, Derrick White - tri startera za koje prosecni navijac nikad nije cuo, i opet guraju.

stefan

pre 5 godina

Hoćeš reci šutirao si dobro?!Pa 2 startna beka su ubaciti ČITAVIH 10 POENA!Realno da nema tebe i Milsapa Denver bi bio na začelju zapadne konferencije.....
(Jon Bon Jovi)

Najdosadniji lik

hardaway

pre 5 godina

Normalno da su vas ubili kada si ti u reketu. Ja za 25god pracenja NBA lige, nisam video goreg defanzivnog centra od Jokica. Bekovi se setaju kroz obruc, drugi centri olako poentiraju, dok Jokic samo ceka da izvede loptu i krene u kontru. Prespor je, ne moze da skoci, nema osecaj za blokadu kakav je, recimo, imao Milicic. Ok, Jokic je solidan u napadu, ima meku ruku, ali sa onakom odbranom nijedna ekipa koju on predstavlja ne moze daleko u playoffu.

Od ekipe koja je igrala leprsavu kosarku, Denver je postao ekipa koja trenutno uz Detroit igra najruzniju kosarku. Sve se svodi na tromi pick and roll, gde se Jokic guzi u bloku i gde bekovi ishitreno sutiraju i mase.

Opet ima ljudi koji u tome vide neku genijalnost, dive se prosecnim partijama Jokica i Denvera. Proslu utakmicu je Greg izgubio svojom krivicom, jer je dozvolio da tim sa +20p razlike padne za manje od 2min na +5, ali se u njoj videlo dobro koliko je Denver los u odbrani, koliko je tanka ekipa.

Nije ovde samo razlika u dobrom treneru, ovde je razlika i u klasi, iako San Antonio nikada nije bio losiji.
Imate dva jaka tima na Zapadu(GSW i Hjuston), cetiri osrednja(Portland, Oklahoma,Juta,San Antonio) i dva slaba tima za NBA standarde (Clippersi i Denver). To je realnost koju ljudi ovde tesko mogu da prihvate.

nekotamo

pre 5 godina

izgleda da ce sezona kupanja krenuti mnogo ranije nego sto si ocekivao, valjda ces se uzeleti kosarke pa zaigrati za Srbiju.

Delujes kao dete kad ga bude ujutru da ide u skolu, sve ti mrsko. Kao da ti krivo sto si bas TI toliko dobar u svom poslu i sto se dize tolika prasina oko TEBE.

Razmazenko buckasti, naterala ga braca da trenira pa cudom zavrsio u Americi, al njemu se pije Coca Cola i igra basket.

hardaway

pre 5 godina

"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post...
(CarloNS, 19. april 2019 11:40)

Pusti ti te narucene tekstove i gluposti sto pisu "strucnjaci", da li si ti gledao utakmicu?
Da li si video ono sklanjanje Jokica kad je Aldridge krenuo na ulaz?
Polaganje Whitea pored Jokica koji stoji i gleda?
Protrcavanje Gaya i sut sa 1m od kosa?
Zakucavanje Derozana preko Jokica?
Celu utakmicu kasni u odbrani, stoji kao kip i gleda.
Brdo lakih poena preko njega.
Denver je najvecu prednost imao dok je Jokic bio na klupi, jer su nesto i odigrali u odbrani.
Sa druge strane Aldridge je u kanalu, u velikom padu forme.
On je proslu utakmicu masio zicere i otvorene suteve. Nije njega sigurno Jokic zaustavio, koji je rupa u odbrani, covek ukocen u kukovima kao penzioner.
Koliko god imao meku ruku i razumeo kosarku, bez fizicke spreme i predispozicija ne moze da igra neku ozbiljnu kosarku.
Ovo vam je igra koju i Westbrook igra. Na jednoj strani odmara,a na drugoj skuplja triple double. Smesno.
Bez odbrane nema vecih rezultata, a Jokic se na centarskoj poziciji ne moze i ne sme kriti u odbrani. To je nedopustivo.

mich

pre 5 godina

HAHAHA sad svi pametni, koji bre Jokic, kakav Denver, pa pricam da ih cisti bilo ko u plej ofu mesecima, ali vi ste isuvise ZALUDJENI, Jokicem, pa decko ti si centar, zastiti reket, sta ces na liniji za 3 ???
...Ah da, izvini izasao covek na trojku da "uruci" asistenciju SKANDAL hahahaha

Ovo je tuzno

pre 5 godina

Tuzno je koliko su limitirani ostavljaci komentara ovde... Jokica prozivaju kako je centar i kako treba da cuva reket ... Pa decko je izmislio kosarku za vas ali bukvalno. Plus posto ste verovatno imali 1 ili 2 iz matematike ne vredi ni da vam se govori o statistici van onog box score koji pogledate. Jokic bukvalno razbija kako igra sve tri utakmice osim sto bi mozda trebao da sutne 2-4 puta vise. Ali ne moze lik sam kad su 2/5 startera cisto smece i trener je u najblazu ruku glup za svoj posao

objavite

pre 5 godina

poltl i oldridz ukupno 9 ofanzivnih skokova,jokic nabija statistiku skokova jer kupi one skokove kad nema nikog pod kosem uopste se ne trudi da zagradi i da se pomuci za defanzivni skok
prolazi san antonio jer tesko da ce izgubiti pred svojim navijacima a napravili su brejk

Ранко Милановић Република Српска

pre 5 godina

Да су сви у Денверу као Јокић, Денвер би освојио прстен. Млади су још, а из авиона се види да је до тренера. Не волим Поповића и Спарде, његову ароганцију и исмијавање трице, али има кошарку у малом прсту. Не заборавимо да Денвер ни са Ентонијем, Билапсом, Џеј Ар Смитом нису били добри као ови данашњи. Искуство ће их кроз двије три године дигнути.

Tarabljenje sa preprekama

pre 5 godina

Da imaju Gorana Grbovica iz najboljih dana, ne bi niko ostao ziv u njegovom reketu od protivnickih igraca, a kamoli kos dao...

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Hoćeš reci šutirao si dobro?!Pa 2 startna beka su ubaciti ČITAVIH 10 POENA!Realno da nema tebe i Milsapa Denver bi bio na začelju zapadne konferencije.....

Eh Joka

pre 5 godina

uz svu lepotu košarke, genijalne pasove i to koliko je Jokić dobar dečko...jednostavno je nedopustivo da centar ima toliko mali uticaj na zaštitu obruča.

CarloNS

pre 5 godina

(hardaway, 19. april 2019 10:58)

Ovo je realnost (posle prve dve utakmice), džaba ti kilometarski komentar:

"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post. According to NBA.com’s play type data, Aldridge has scored just 10 points on just 2/15 from the field in 19 post up possessions, mostly against Denver’s Serbian center. That is incredible defense, and so much of those misses have come from Jokic pushing Aldridge nearly out to the three-point line, preventing him from getting sound post position."

CarloNS

pre 5 godina

Pusti ti te narucene tekstove i gluposti sto pisu "strucnjaci", da li si ti gledao utakmicu?
Da li si video ono sklanjanje Jokica kad je Aldridge krenuo na ulaz?
Polaganje Whitea pored Jokica koji stoji i gleda?
Protrcavanje Gaya i sut sa 1m od kosa?
Zakucavanje Derozana preko Jokica?
Celu utakmicu kasni u odbrani, stoji kao kip i gleda.
Brdo lakih poena preko njega.
Denver je najvecu prednost imao dok je Jokic bio na klupi, jer su nesto i odigrali u odbrani.
Sa druge strane Aldridge je u kanalu, u velikom padu forme.
On je proslu utakmicu masio zicere i otvorene suteve. Nije njega sigurno Jokic zaustavio, koji je rupa u odbrani, covek ukocen u kukovima kao penzioner.
Koliko god imao meku ruku i razumeo kosarku, bez fizicke spreme i predispozicija ne moze da igra neku ozbiljnu kosarku.
Ovo vam je igra koju i Westbrook igra. Na jednoj strani odmara,a na drugoj skuplja triple double. Smesno.
Bez odbrane nema vecih rezultata, a Jokic se na centarskoj poziciji ne moze i ne sme kriti u odbrani. To je nedopustivo.
(hardaway, 19. april 2019 12:31)

Pošto si ti veći stručnjak, zakači komentar u CV pa još večeras šalji za Denver. Šteta da propadne.

Koki

pre 5 godina

Njemu "nema razlike" u odnosu na regularni deo sezone... Kad ispadnu 4-1 od ekipe koja je bila sedma u sezoni, valjda će da shvati razliku...

tz

pre 5 godina

kada sam ja pisao da denver nema sanse da prodje sparse dobio gomilu minusa...denver nema iskustva,trenera,igrace za takmicenje u play ofu,i to vam je to,mlad tim kojem ce ovo biti velika skola da steknu iskustvo i znanje...

Mare

pre 5 godina

Slaba odbrana igrača kojeg stalno poredite sa najvećim koji su ikada igrali.
Jes da je naš, ali tek se sad vidi da bez odbrane ništa.

Slobodan

pre 5 godina

Ubili su vas u reketu jer spoljna linija nije mogla nista da odbrani. Ponovicu ono sto svi na b92 ponavljaju - Barton je isuvise stetan za ekipu. U odbrani ne moze nacrtanu ovcu da sacuva, u napadu igra 1 na 5 ili kad ostane sam na sutu, uvek promasi. Bizli ili Kreg u prvu, mozda Meloun i da proba sa Huancom kao faktorom iznenadjenja. Kljuc je da limitira Bartonu minute (po mogucstvu da presedi plejof), da vise minuta Bizliju i Kregu (pre svega Bizliju, decko je zver) i da nacrta jednu akciju za Jokica

mate

pre 5 godina

amerikanci na kraju pokazali zanimljivu statistiku- kada je serija izjednacena na 1-1 onaj ko dobije 3. utakmicu prolazi u 72 posto slucajeva... po meni san antonio ima ono najvaznije- cili klub viruje svom treneru i imaju pobjednicki mentalitet. usli su ko sedmi i svak od njih vjeruje da mogu do finala- denver je bio 2. pa se boje san antonia, to je razlika...

NIkola

pre 5 godina

Pre pocetka serije pisao sam 4:1 za SPurse..sad mislim da ce biti 4:2 sa Spurse..Jokic nema nikakav autoritet u ekipi vec mora da moli da mu bace loptu u reket.

Dejan

pre 5 godina

Ne pratim NBA osim rezultata i tih komentara,ali me zabrinulo to sto Denver igra sa San Antoniom..i bio sam u pravu...kosarka koji oni igraju ne odgovara skoro nikom u NBA a narocito Denveru, pride je Popovic trenutno verovatno najbolji trener na svetu. Ne znam,ali je Denver na kraju i hteo da igra sa njima koliko sam shvatio. Kobna greska, mislim da oni ne mogu da pobede Spurse.

Aca86

pre 5 godina

Nema tu velike mudrosti za Denver. Barton na klupu, Mareja limitirati kada ne ide i forsirati Krega, Morisa i Bizlija sto vise. Jokic i Milsap su standardni, a Heris je ok. Mozda bi Jokic trebalo malo i da forsira sut, ali boze moj kada ga udvoje drugi imaju otvoren sut.

uvređeni hipster

pre 5 godina

Morate pogledati gluposti Malouna i Bartona. Ovaj srlja u prazno već treću utakmicu, ubija momentum... A Maloun ne traži tajmaut dok Sparsi prave seriju od 11-0.

PeraŽdera

pre 5 godina

Razlog toliko skokova Spursa u napadu - Jokic igra pleja van linije za 3 (nejasno zasto ne postoje akcije za njega i zasto ne igra vise u reketu... u par navrata pokazao da je neodbranjiv dole). Pritom bekovi mase suteve i skok nema ko da pokupi u napadu. Nikola daleko od obruca.
Razlog toliko poena Sparsa u reketu - bekove probijaku Denverove kao da ne postoje (Wjite posebno). Ako Jokic krene u pomoc ostane nebranjen centar na ziceru, ako krene u blokadu onako neskocan tj los rim protector, uglavnom rezultira faulom a on kao najbitniji igrac Denvera mora da se cuva licnih.

Dakle ocajna prva linija odbrane (boljka cele sezone) pa se stvara privid da je lose cuvan obruc od strane visokih. Moraju i bekovi nesto da brane valjda 1 na 1.
Plus Nikola previse oko kapice i iza linije za 3 (neshvatljivo). Ok razigravas i kreiras ali treba neko i poene da daje a ti si najbolji poenter svoje ekipe, posebno ledjima u postu.

Nikola se previse ovde kritikuje za odbranu, nepravedno. Ekstremno ju je popravio. Stalno krade lopte, odlicno se postavlja u timskoj odbrani, 1 na 1 odlican (Aldridge u sva tri meca mozda par poena dao preko Jokica 1 na 1 - cinjenica), ali kao sto napomenuh iznad, ne moze on da pomaze pri probijanju bekova i rizikuje rane faulove. Sta treba, pored Aldridga i Jakoba mozda da cuva i White-a i ostale bekove Spursa?

Demar De Rosen

pre 5 godina

Dobar je Jokara, jos mnogo sezona i plejofova je pred njim. Denver je mlad tim, bice bolji kako budu sazrevali i iskusniji. Sve u svemu, GSW su nedodirljivi u ovom trenutku.

tocka

pre 5 godina

Trener koji ne trazi tajmaut posle serije protivnika od 9 poena vas je ukopao. Tu nema šta da se priča.

Barton, koji je totalno izgubio samopuzdanje vas je ukopao... jednostavno protiv Sparsa nema više šta da trazi na terenu.
Najmanje vas jeod svega toga ukopao defanzivni skok, to je samo rezultat raspada sistema.

palop

pre 5 godina

@(CarloNS, 19. april 2019 11:40)

Uopste nije problem odbrana na postu, tu je dobar, ali je jako los u odbrani reketa kad probiju spoljnu liniju i mnogo je spor kad izlazi na nekoga, neretko ga prodju kao da je cunj.

Ipak mislim da im to nije glavni problem, igrali su tako celu sezonu i zavrsili drugi na zapadu. Problem je sto Barton ne postoji na terenu, a dobija solidne minute, sto Marej igra ekstremno toplo-hladno u napadu (a pritom ne moze da odbrani Vajta), a to ovakve serije ne prastaju, sto su promasili gomilu otvorenih suteva i slobodnih bacanja.

Mislim da je Denver bolja ekipa od ovog San Antonija, ali oni imaju Popa i iskustvo na njihovoj strani, a Meloun izgleda nece/ne ume da se prilagodi trenutnoj situaciji i promeni petorke i rotacije.

MPP

pre 5 godina

Nikola igra na uobičajenom nivou (drugim recima odlično) . Ali se igra Denvera R A S P A L A !!! Nema više skime da igra !!!! Pokazuje se da je ovo oko njega daleko od bilo kakvog igračkog PROSEKA NBA lige. Niko ne može da prodje SLUČAJNO u P.OFFU. To što jedan igrač bude odličan u samo JEDNOJ četvrtini u ČETIRI meča nije za pohvalu nego suprotno za osudu ! Praktično se slučajno desila ta Denverova pobeda , tako ispada .... Osim ako noćas se ne desi preokret !!! Voleo bi, ali..... gledajući Denver kao da nemaju kocepciju i sve se dešava po sistemu " ako prodje prodje ". Pa to sa Popovićem očigledno ne ide . Kad tim ima ovakav problem GLAVNA poluga je T R E N E R !!! Od njega zavosi sad kako dalje jer više ovako NEIDE! Mora doći do preokreta ali ne u igri pojedinaca već u KONCEPCIJI koja je pogrešna ! ......." ako prodje prodje " nije nikakva koncepcija ! Ja ne vidim da Meloun ima nekog keca u rukavu , sve što radi je već vidjeno i uopšte ne radi osim u slučaju da nekoga nenormalno krene - ali to nije nikakva taktika to je najobičnija KOCKA . To što mu je uspelo nevidjenom srecom( čitaj kockom ) da na kraju izvuče 2 poziciju pre P.Ofa , nemože da bude koncepcija u P.OFFu ! Jedino mučeni Jokić je konstanta , ali i on se urušava u ovakvoj besmislici od koncepcije . Dakle ovo je na prvom mestu Melonov rebus !

Pera

pre 5 godina

Razlog toliko skokova Spursa u napadu - Jokic igra pleja van linije za 3 (nejasno zasto ne postoje akcije za njega i zasto ne igra vise u reketu... u par navrata pokazao da je neodbranjiv dole). Pritom bekovi mase suteve i skok nema ko da pokupi u napadu. Nikola daleko od obruca.
@PeraŽdera
Spursi skokove u napadu prave kad su u napadu, a Jokic tad ne igra pleja.
Slazem se za ovaj deo o nasim skokovima u napadu. Jokic je bolji skakac u napadu kad se ulazi pod kos, on zauzima prostor i brzo reaguje na odbitke, kad se sutira iz daljine znacajnija je skocnost koju on nema. Razlog sto se ne igra vise na njega je odbrane ga paze, pa mu loptu treba vesto proturiti, u pravom trenutku, a to saigraci ne znaju. Nemaju u timu drugog Jokica, da imaju ta dvojica bi se lepo naigrala!
Inace, ovo je prva utakmica u seriji da Nikola nije bio najbolji igrac na terenu (jeste u Denveru). Podbacio je u skoku, dozvolio je vec u prvoj cetvrtini tri ofanzivna skoka (bio je pod obrucem). Mora to cvrsce.
Sudije domacinske, oni 32 slobodna, mi samo 17, a ubacili samo 9?!?
Za kraj, svaka cast Popovicu: Jakob Poeltl, Bryn Forbes, Derrick White - tri startera za koje prosecni navijac nikad nije cuo, i opet guraju.

bskfan

pre 5 godina

Mnogima jos nije jasno da je najveci problem Denvera Marej. Jokic je jos pre dve godine rekao da je Marej suter, a da Malone zeli da od njega napravi plejmejkera. Posle toga je Malone pokusao da "spusti" Jokica tako sto ga je vrteo po liniji za 3 poena, onda je Jokic izbojkotovao neke utakmice, onda period primirja pa opet po starom. Sve se menja li je cinjenica da od Mareja niko ne moze da napravi plejmejkera. Marej slabo vodi loptu, ima spor prvi korak, nema kosarkasku inteligenciju, ne razume igru, predvidljiv je, nema pregled igre, spor je da bi cuvao niske igrace, nizak je da bi cuvao visoke igrace, a i sut mu je daleko slabiji od mnogih igraca. Ne znam cija je to greska, Tima Konlija ili Malonea, ali tako se ne stvara sampionski tim. Pre dva meseca su umali sansu da za Mareja i prvi pik dovedu Majka Konlija iz Memfisa ali su to propustili. Posle ovog plejofa Marejova cena ce biti nula. Kad samo pomislim da se o Mareju pricalo kako je on "max igrac"...to bi bila katastrofa za tim. Barton se totalno pogubio, ali on barem ima opravdanje da je bio povredjen. Ovo je budjenje za sve one koji su za Plamlija mislili da je dobar igrac. On ne vredi ni 5 miliona a kamoli 14 miliona. Jos se jednom potvrdilo da nema nista slucajno, nije slucajno da je ove godine Denver gazio sve pred sobom dok su vecu minutazu imali Beasly, Kreg i Moris. Ni oni nisu klasa, ali su svakako bolji od Mareja i Bartona.

Basketball_Guru

pre 5 godina

688
(hardaway, 19. april 2019 10:58)Ovo je realnost (posle prve dve utakmice), džaba ti kilometarski komentar:"Thus far, Nikola Jokic has been excellent guarding LaMarcus Aldridge in the post. According to NBA.com’s play type data, Aldridge has scored just 10 points on just 2/15 from the field in 19 post up possessions, mostly against Denver’s Serbian center. That is incredible defense, and so much of those misses have come from Jokic pushing Aldridge nearly out to the three-point line, preventing him from getting sound post position."
(CarloNS, 19. april 2019 11:40) Svaka čast! Nisi mogao sažetije da objasniš čoveku zbog čega je nalupetao gomilu gluposti. Najgore od svega je što se vidi da prati košarku, ali je totalno pogrešno razume.

Dalibor Banja Luka

pre 5 godina

Pola ljudi što ovdje komentariše , gleda prvi play off u životu. Svašta je moguće, zapamtite to. Isto tako pozicija u regularnom dijelu ne znači puno, Prošle ili pretprošle godine je Toronto bio prvi na istoku a izgubio prvu seriju sa 4:0. Definitvno odbrana i iskustvo su bitni a šta će odlučiti to se ne zna. U tome je uostalom i draž sporta.

stefan

pre 5 godina

Hoćeš reci šutirao si dobro?!Pa 2 startna beka su ubaciti ČITAVIH 10 POENA!Realno da nema tebe i Milsapa Denver bi bio na začelju zapadne konferencije.....
(Jon Bon Jovi)

Najdosadniji lik

MPP

pre 5 godina

Drago mi je da je Ajzeja Tomas upravo kritikovao praktično Melouna . I rekao upravo to da Jokić jedino konstatno dobro igra . Svi ostali "s mene pa na uštap" na čelu sa Melounom. Što reče neko pametno :"Pa gledaj Popa kako to radi - mazni mu neku foru aman čoveče" !!! Lako je nama pričati jel....ali ipak je on profi trener .... I nije od juče i nisu Mamuze neki nepobediv tim i ima još da se igra ......

Paspalj chandler

pre 5 godina

Samo pogledajte Dzamalove poene iz druge utakmice, nijednom se nije oslobodio cuvara, sutevi koji u 70% slucajeva ne ulaze su usli.
Jokic mora agresivnije da bi se nadali necemu i Bizli mora nazad u startnu.

bmiles

pre 5 godina

Za sve vas koji pogresno komentarisete utakmicu, a sigurno znam da niste pratili komentare strucnijih od svih nas posle,verujem takodje da niste slusali Ajzea Tomasa u direktnom prenosu,sedite JEDAN!
Neznam sta vi ocekujete od Jokica,ako kazu svi da ima pristojnu statistiku,da je bio bolji u duelu sa Oldridzom,sto mu je inace zadatak.Ali kad Mlsap nabaci brzo 4 licne,kad se Rudi Gej i Vajt usetaju pored Mareja i Pamlija,a Meloune,tvrdoglavo drzi ideje da mu je Barton,vazan igrac,a Krega koji je zajedno sa Bizlijem i Morisom,uz Jokica,Herise napravio solidnu razliku(10 poena),drzi na minimum minutaze,sta ocekivati!Pa valjda je naucio i video kako to kolega sa suprotne strane radi!?Istina sudije su malo pomogle u tim trenutcima Sparsima,kriterijum sudija uvek ide u pravcu domace ekipe koja je u minusu tada.Videli smo to u drugoj utakmici kad su "pomogli" Denvera.Slusajuci Melouna posle utakmice shvatim da nije dovoljno spreman ni on a ni pojedini igraci za PO.Zali se da nisu mogli da zaustave Vajta: "Nismo imali resenje za njega!"Jeste Vajt odigrao sjajno,nema zbora,ali to bi i dete videlo da ide na ulaz sa leve strane i da mu treba zatvoriti put udvajanjem i brzinom,a Marej,Barton to nemaju.Kombinacija sa Bizlijem i Kregom je bila dobitna kombinacija,ali on i dalje ima u glavi samo jednu ideju.Ovo je plej of a ako je cilj da se pobedi protivnik drzis se onoga sto daje rezultate.Sparsi su forsirali Vajta,i to mu je to.Da pobedis treba ti dobra petorku,Denver nema.Kraj price.