Ponedeljak, 04.10.2004.

09:20

Del Ponte: Još dva meseca za SCG

Izvor: B92

Del Ponte: Još dva meseca za SCG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 19 godina

Ukoliko se dokaze da su ti radikalno-komunisticki generali odgovorni za zlocine za koje ih tereti optuznica onda je tribunal u Hagu previse blag prema njima, narocito ako se odnos Haga prema njima uporedi sa divljastvom, koje su oni pokazali prema civilima kojima su punili hladnjace. Ovi koji pokusavaju da njihove zlocine brane na taj nacin sto opravdanje nalaze u zlocinima, koje su pocinile druge strane u sukobu nisu nista bolji od njih, a moguce da su neki od njih bili njihovi saucesnici.

Goga,Francuska

pre 19 godina

Nisam znala da se Karla preziva Tarabic.Ona "zna " da je Mladic u Srbiji. Pa neka nam onda kaze i gde se krije, kad vec sve zna , pa da ga uhvatimo, izrucimo ,pa da se svi smirimo. A i taj "general" , da je neki heroj kao sto mnogi slepci i dalje veruju on bi se predao za dobrobit DESET miliona Srba , cak i da nije kriv. Isto tako i Karadzic. Kriju se muskarcine...

Singidunum-N.Bg.(my real name is bogdan)

pre 19 godina

Vojislav Kostunica je nekoliko godina ponavljao da je saradnja sa Hagom nebitna, a od nedavno je poceo da prica sasvim suprotno. Kostunica je uvek neobavesten i zakazuje konferencije za stampu na kojima novinarima nije dozvoljeno da njemu kao premijeru postavljaju pitanja. Medjutim on nikada nije odgovorio na pitanje gradjanima Srbije zasto MUP Srbije ne hapsi lica koja su osumnjicena za ratne zlocine u koje spadaju ubistva neduznih gradjana Srbije, koji su bili pripadnici svih etnickih zajednica kao i neduznih gradjana susednih drzava. Sta je Kostunica ucinio da obezbedi vracanje srpskih izbeglica svojim kucama, kao sto je to KFOR obezbedio Albancima? Nista. Hoce li to postici pozivom na bojkot izbora na Kosovu i daljom opstrukcijom saradnje sa Hagom? Naravno da nece. Kostunica se vise ponasa kao neko ko je zalutao na mesto premijera, a ne kao premijer te vlade.

limman

pre 19 godina

pa sta je sada greska vuka draskovica sto hoce da posalje ubice u hag? kada cete doci do pameti...koliko su puta te iste ubice pokusale ad ubiju vuka...a da je vama i vasoj porodici neko tako nesto uradio kako biste vi reagovali...jednom za svagda znajte da ste pocinili zlocine koje morate platiti...sada ili kasnije

hag,hag,hag

pre 19 godina

Kada pomazete optuzene za bilo sta u nasem zakonu je to saucesnistvo.Jos ce i Voja da zaglavi corku.Dosta je bilo igranja narod nema strpljenja narod hoce da zivi kao 80-ih i bolje.Ovi sto se brckaju po hotelskim bazenima i prave kuce po srbiji sto od plata sigurno nisu u stanju neka se isprse ko junaci pa u Hag.

rasina

pre 19 godina

Možemo mi misliti o gospođi Karli del Ponte što god hoćemo. Ali, moramo uzeti u obzir da je ona u ovoj godini postala "Evropski heroj 2004" pored takvih imena kao što su španac Ervihilio Korral Torresa, koji je rukovodio operacijom spasavanja građana posle eksplozije bombe u Madridu 11. marta ove. Dalje, tu se nalaze i sestre Vika i Olja Kalaganova iz Beslana, kao i spasilac Ilja LJubimskij. Zar treba dalje navoditi imena. Nisam nigde pročitao da su predloženi Koštunica, Tadić, Šešelj, Milošević i slični.

Prvoslav

pre 19 godina

Del Ponte: Vlada da uhapsi optuzene
Vuk Draskovic kaze da se on potpuno slaze sa Del Ponteovom. On se uostalom uvek slaze sa svim ostalim stranim zvanicnicima kad je u pitanju Hag. Medjutim on nikada nije postavio pitanja ovim zvanicnicima zasto Hag ne hapsi Albance koji su ubijali neduzne Srbe,zasto je proterano 250,000 Srba pod okriljem NATO i UN. Zasto nije obezbedjeno bezbedno vracanje srpskih izbeglica svojim kucama,kao sto je to obezbedjeno Albancima. Draskovic se vise ponasa kao opozicija vladi, a ne kao clan te vlade. Glasaci bi sledeci put trebali uzeti u obzir ovu prevrtljivost i nesposobnost Vuka Draskovica.

nsv

pre 19 godina

'Alo, Srbi, da vas podsetim na reci pokojnog premijera Djindjica: postoje stvari koje niko drugi ne moze da uradi umesto vas. To vazi u licnom zivotu, to vazi i u politici. Nije Del Ponte "kriva" sto radikali dobijaju glasove. Kao dolazi uoci izbora. Pa nekad je bas takva terapija potrebna. Terapija otreznjenja. Dosta je bilo pijanstva. Nama vise Tita, Slobe i slicnih demagoga. Ostao je jos samo Kostunica.

Z

pre 19 godina

Obratite paznju da Karla pored isporucivanja optuzenih trazi i dokumente. To je za mene jasan znak da kriticna dokumentacija nije isporucena. Hag zna koja su to dokumenta i ima njihove kopije ali one nisu nisu upotrebljive kao dokazni materijal.

Elem ponavljam moj vise puta objavljeni zakljucak, srpska vlada se najvise boji tuzbi za agresiju i genocid od strane BiH i HR. Ove tuzbe su opasnije od svih ostalih u Hagu i za razliku od sankcija i ekonomskih restrikcija zbog neisporucivanja optuzenih koji bi vratili Srbiju u neolit, izgubljeni procesi od tuzbi ove dve zemlje vratili bi Srbiju u kameno doba. Mladi i pametni ljudi koji shvate da se zemlja nalazi u katastrofalnoj situaciji treba da napuste zemlju.

Zozefina

pre 19 godina

Sada je jasno i to zna nas premijer vlade dr Vojislav kostunica da je problem u izvrsnom organu policije koji haskim optuzenicima "naredjuju" gde da se sakriju.
Pa stoga ako i diktatorski generali u roku 5-6 dana ne budu privedeni licu pravde, g-din dr Kostunica, mora odmah da smeni nesmenjeno jezgro Miloseviceve policije na celu sa sefom BIA-e, ako za to nema "snagu" onda i sam mora da podnese ostavku.

zavodjenje demokratije

pre 19 godina

Dobro a gde smo mi? gde je neko ko ce da pravi proteste da zlocinci odu u hag? Ima li neko da lepi plakate kriv je i uhapsite ga? Ima li neko da izvrsi pritisak na vladu da radi svoj posao i da nas stiti od tih kriminalaca? Ima li neko u toj jadnoj zemlji da stane na zulj primitivcima? I onda se jos pitamo zasto sve ide nizbrdo. Ne zato sto ih ima vise nego zato sto su glasniji.

sale

pre 19 godina

Krivi za ometanje pravde dok se ne dokaze da smo nevini, eh?

Kako bi uopste trebao da izgleda demanti za: "Moje uverenje je da je on ovde i niko mi to nije demantovao"?
"Ne, nije."?

Gde su argumenti, podaci? Pre svega, gde su TRACEVI o tome gde je Ratko Mladic? Uvek do sad smo znali (ili mislili da znamo) sta se skriva. Zasto ih Tribunal ne objavi? Ili se a priori smatra da ima vise onih koji bi ga sakrili od onih koji bi ga prijavili? U tom slucaju, da li to znaci da se ni ne ocekuje zaista da ga pronadjemo nego je ovo samo drzanje Srbije na vesalici?

IvanS

pre 19 godina

E moj Vuce, "prijatelj i saveznik"! Na sledecim izborima borices se da dostignes 1%. Secam se one tvoje "ruku odseci onome ko podigne zeleni barjak". Sad si odjednom postao obozavalac haskog Tribunala.
U demokratskim zemljama policija hapsi na zahtev Suda, a ne Vlade. Sudstvo bi, po demokratskim kriterijumima, trebalo da bude nezavisno.

jelena

pre 19 godina

Pa da nije Karle i Haskog Tribunala, ovi tamo gore bi se jos setali ovuda, a najverovatnije i ucestvovali na sledecim izborima, a sve uz onoliku podrsku vaskolikog srpstva koje nece da mu Slovenac kupujue njegovo. Karla vise stiti nase interese, pritezuci nas uza zid, ma kako to paradoksalno zvucalo, od ovih koje MI izabrasmo i koje MI placamo da stite NASE interese! E sad, mozda to i jeste nas interes, da ih ne isporucimo i da se ponovo samoizopstimo od ostatka sveta? Samo nam to jos niko nije rekao?!

opijum

pre 19 godina

Sta je, g. Kostunice, jesmo doterali cara do duvara? G. Tadic pod hitno da obara vladu i da se krene u u sablju 2 deo - obracun protiv ratnih zlocinaca, velikosrpskih nacionalista, novih bizmismena i starog klera. Samo tako mozemo u Evropu.

misa rex

pre 19 godina

Pa kako i da nam veruje, kada smo samo deklarativno za Evropu, za postovanje medjunarodnih standarda, pa i Haga kao institucije UN. Napred Karla, ni ja im ne verujem nista...

sava

pre 19 godina

Pa sta da radimo kad nismo ubedljivi kao Amerikanci. Nego, bolje ipak mi njoj da damo sta trazi, pa nek ide ona svojoj kucici da se igra sa svojim poklonom i da nas ostavi na miru.

zozi

pre 19 godina

Uh, moram reci napred Karla. Ovo sa Hagom ce biti stvarno zanimljivo, jedva cekam da vidim face nacionalista kada heroji budu leteli za Hag. Jos samo da nisam u ovoj zemlji pa da ne moram da trpim posledice... Ali nema veze bar nije dosadno, mada se stvari ponavljaju jer po 100 puta gledamo kako Srbi prave iste greske! ...

Sone

pre 19 godina

Zanimljivo je da jedan tuzilac dolazi u Beograd i trazi dokaz da Mladic nije tu... G.Vojo, pokazi joj sliku Srbije iz satelita i pitaj je da pokaze prstom gde se on nalazi.

djuro

pre 19 godina

Mozda je ipak vreme da prekinemo da optuzujemo Hag za uspehe radikala. Ti isti verovatno krive onaj holandski bataljon SFOR-a za masakr u Srebrenici? Do kad ce se srpski gradjani tretirati kao nemislece glasacke masine? Da li to Karla del Ponte i Florans Artman glasaju za Nikolica, Vucica i Maju Gojkovic? Ako glasac misli da je glas za ksenofobicnu nazadnu stranku pravi odgovor za (slazem se, samo donekle legitimne) spoljasnje pritiske, pustite ga da sam snosi odgovornost za tu svoju odluku - za to mu niko drugi ne moze biti kriv. Dok god se odgovornost za blago receno katastrofalne politicke poglede srpske javnosti traze negde drugde sem u toj javnosti i u tom drustvu, nece biti ozdravljenja i napretka, pa makar na neki magican nacin trijumfalno odbranili "Mladica i generale", vratili se na Kosovo, usli u EU, i pobedili dream team u finalu iduce olimpijade, sve u istom danu.

Pavle

pre 19 godina

Nije Karla uterala glasove radikalima, vec mi sami. Dosta trazenja krivaca sa strane. Koliko se vas/nas organizovali i otislo na trg na protest protiv blokiranja saradnje sa Hagom. Antihaska ekipa se organizuje i radi. Svi bi da im neko drugi resava probleme i da im neko drugi bude kriv.

ivan@london

pre 19 godina

'Ajd sad da te vidim. Pa kako ces malo da pocrvenis ko nevina snasa, onako nonsalanto neobavesteno, kao satro nema veze sta Karla misli. Ma samo smo se salili nije Hag deveta rupica na svirali, predacemo mi sve koji su zasluzili sam da nam se sami oni predaju, znate mi ne mozemo bas sad, nije situacija a i pomalo je nelegalno a i Patrijarh ce da me prokune, pa ne mojte tako....

Ivan

pre 19 godina

Karla, sad pošto si obezbedila radikalima pobedu u Novom Sadu, nadam se da si srećnija. Ne znam da li je to zato što stalno imamo neke izbore ili zato što ona radi to namerno, ali uvek dolazi pred izbore, 'pali' nacionaliste i podiže popularnost radikalima.

Hromi Daba

pre 19 godina

Koliko god da mi je licno nesimpaticna, Karla mi je glavna nada protiv ovdasnjih sibicara, neobavestenih i ljubitelja masovnih ubica. Zato cu procediti: Napred, Karla, pritegni ih dobro, oni ne razumeju drugi jezik.

Simo

pre 19 godina

Stvarno iščekujem konferenciju za novinare i Vojislava Koštunicu posle susreta sa KARLOM. Da li pošteni Voja sme njoj reći da će isporučiti samo one generale koji se dobrovoljno predaju? Vojo u spoljnoj politici mnogo toga nam zavisi, da ne kažem sve, od izvestaja koji KARLA podnosi, a on zavisi od tvog stava prema saradnji sa Hagom!

Hromi Daba

pre 19 godina

Koliko god da mi je licno nesimpaticna, Karla mi je glavna nada protiv ovdasnjih sibicara, neobavestenih i ljubitelja masovnih ubica. Zato cu procediti: Napred, Karla, pritegni ih dobro, oni ne razumeju drugi jezik.

Simo

pre 19 godina

Stvarno iščekujem konferenciju za novinare i Vojislava Koštunicu posle susreta sa KARLOM. Da li pošteni Voja sme njoj reći da će isporučiti samo one generale koji se dobrovoljno predaju? Vojo u spoljnoj politici mnogo toga nam zavisi, da ne kažem sve, od izvestaja koji KARLA podnosi, a on zavisi od tvog stava prema saradnji sa Hagom!

Ivan

pre 19 godina

Karla, sad pošto si obezbedila radikalima pobedu u Novom Sadu, nadam se da si srećnija. Ne znam da li je to zato što stalno imamo neke izbore ili zato što ona radi to namerno, ali uvek dolazi pred izbore, 'pali' nacionaliste i podiže popularnost radikalima.

ivan@london

pre 19 godina

'Ajd sad da te vidim. Pa kako ces malo da pocrvenis ko nevina snasa, onako nonsalanto neobavesteno, kao satro nema veze sta Karla misli. Ma samo smo se salili nije Hag deveta rupica na svirali, predacemo mi sve koji su zasluzili sam da nam se sami oni predaju, znate mi ne mozemo bas sad, nije situacija a i pomalo je nelegalno a i Patrijarh ce da me prokune, pa ne mojte tako....

Sone

pre 19 godina

Zanimljivo je da jedan tuzilac dolazi u Beograd i trazi dokaz da Mladic nije tu... G.Vojo, pokazi joj sliku Srbije iz satelita i pitaj je da pokaze prstom gde se on nalazi.

djuro

pre 19 godina

Mozda je ipak vreme da prekinemo da optuzujemo Hag za uspehe radikala. Ti isti verovatno krive onaj holandski bataljon SFOR-a za masakr u Srebrenici? Do kad ce se srpski gradjani tretirati kao nemislece glasacke masine? Da li to Karla del Ponte i Florans Artman glasaju za Nikolica, Vucica i Maju Gojkovic? Ako glasac misli da je glas za ksenofobicnu nazadnu stranku pravi odgovor za (slazem se, samo donekle legitimne) spoljasnje pritiske, pustite ga da sam snosi odgovornost za tu svoju odluku - za to mu niko drugi ne moze biti kriv. Dok god se odgovornost za blago receno katastrofalne politicke poglede srpske javnosti traze negde drugde sem u toj javnosti i u tom drustvu, nece biti ozdravljenja i napretka, pa makar na neki magican nacin trijumfalno odbranili "Mladica i generale", vratili se na Kosovo, usli u EU, i pobedili dream team u finalu iduce olimpijade, sve u istom danu.

Pavle

pre 19 godina

Nije Karla uterala glasove radikalima, vec mi sami. Dosta trazenja krivaca sa strane. Koliko se vas/nas organizovali i otislo na trg na protest protiv blokiranja saradnje sa Hagom. Antihaska ekipa se organizuje i radi. Svi bi da im neko drugi resava probleme i da im neko drugi bude kriv.

zozi

pre 19 godina

Uh, moram reci napred Karla. Ovo sa Hagom ce biti stvarno zanimljivo, jedva cekam da vidim face nacionalista kada heroji budu leteli za Hag. Jos samo da nisam u ovoj zemlji pa da ne moram da trpim posledice... Ali nema veze bar nije dosadno, mada se stvari ponavljaju jer po 100 puta gledamo kako Srbi prave iste greske! ...

misa rex

pre 19 godina

Pa kako i da nam veruje, kada smo samo deklarativno za Evropu, za postovanje medjunarodnih standarda, pa i Haga kao institucije UN. Napred Karla, ni ja im ne verujem nista...

sava

pre 19 godina

Pa sta da radimo kad nismo ubedljivi kao Amerikanci. Nego, bolje ipak mi njoj da damo sta trazi, pa nek ide ona svojoj kucici da se igra sa svojim poklonom i da nas ostavi na miru.

opijum

pre 19 godina

Sta je, g. Kostunice, jesmo doterali cara do duvara? G. Tadic pod hitno da obara vladu i da se krene u u sablju 2 deo - obracun protiv ratnih zlocinaca, velikosrpskih nacionalista, novih bizmismena i starog klera. Samo tako mozemo u Evropu.

IvanS

pre 19 godina

E moj Vuce, "prijatelj i saveznik"! Na sledecim izborima borices se da dostignes 1%. Secam se one tvoje "ruku odseci onome ko podigne zeleni barjak". Sad si odjednom postao obozavalac haskog Tribunala.
U demokratskim zemljama policija hapsi na zahtev Suda, a ne Vlade. Sudstvo bi, po demokratskim kriterijumima, trebalo da bude nezavisno.

jelena

pre 19 godina

Pa da nije Karle i Haskog Tribunala, ovi tamo gore bi se jos setali ovuda, a najverovatnije i ucestvovali na sledecim izborima, a sve uz onoliku podrsku vaskolikog srpstva koje nece da mu Slovenac kupujue njegovo. Karla vise stiti nase interese, pritezuci nas uza zid, ma kako to paradoksalno zvucalo, od ovih koje MI izabrasmo i koje MI placamo da stite NASE interese! E sad, mozda to i jeste nas interes, da ih ne isporucimo i da se ponovo samoizopstimo od ostatka sveta? Samo nam to jos niko nije rekao?!

Zozefina

pre 19 godina

Sada je jasno i to zna nas premijer vlade dr Vojislav kostunica da je problem u izvrsnom organu policije koji haskim optuzenicima "naredjuju" gde da se sakriju.
Pa stoga ako i diktatorski generali u roku 5-6 dana ne budu privedeni licu pravde, g-din dr Kostunica, mora odmah da smeni nesmenjeno jezgro Miloseviceve policije na celu sa sefom BIA-e, ako za to nema "snagu" onda i sam mora da podnese ostavku.

zavodjenje demokratije

pre 19 godina

Dobro a gde smo mi? gde je neko ko ce da pravi proteste da zlocinci odu u hag? Ima li neko da lepi plakate kriv je i uhapsite ga? Ima li neko da izvrsi pritisak na vladu da radi svoj posao i da nas stiti od tih kriminalaca? Ima li neko u toj jadnoj zemlji da stane na zulj primitivcima? I onda se jos pitamo zasto sve ide nizbrdo. Ne zato sto ih ima vise nego zato sto su glasniji.

sale

pre 19 godina

Krivi za ometanje pravde dok se ne dokaze da smo nevini, eh?

Kako bi uopste trebao da izgleda demanti za: "Moje uverenje je da je on ovde i niko mi to nije demantovao"?
"Ne, nije."?

Gde su argumenti, podaci? Pre svega, gde su TRACEVI o tome gde je Ratko Mladic? Uvek do sad smo znali (ili mislili da znamo) sta se skriva. Zasto ih Tribunal ne objavi? Ili se a priori smatra da ima vise onih koji bi ga sakrili od onih koji bi ga prijavili? U tom slucaju, da li to znaci da se ni ne ocekuje zaista da ga pronadjemo nego je ovo samo drzanje Srbije na vesalici?

Z

pre 19 godina

Obratite paznju da Karla pored isporucivanja optuzenih trazi i dokumente. To je za mene jasan znak da kriticna dokumentacija nije isporucena. Hag zna koja su to dokumenta i ima njihove kopije ali one nisu nisu upotrebljive kao dokazni materijal.

Elem ponavljam moj vise puta objavljeni zakljucak, srpska vlada se najvise boji tuzbi za agresiju i genocid od strane BiH i HR. Ove tuzbe su opasnije od svih ostalih u Hagu i za razliku od sankcija i ekonomskih restrikcija zbog neisporucivanja optuzenih koji bi vratili Srbiju u neolit, izgubljeni procesi od tuzbi ove dve zemlje vratili bi Srbiju u kameno doba. Mladi i pametni ljudi koji shvate da se zemlja nalazi u katastrofalnoj situaciji treba da napuste zemlju.

rasina

pre 19 godina

Možemo mi misliti o gospođi Karli del Ponte što god hoćemo. Ali, moramo uzeti u obzir da je ona u ovoj godini postala "Evropski heroj 2004" pored takvih imena kao što su španac Ervihilio Korral Torresa, koji je rukovodio operacijom spasavanja građana posle eksplozije bombe u Madridu 11. marta ove. Dalje, tu se nalaze i sestre Vika i Olja Kalaganova iz Beslana, kao i spasilac Ilja LJubimskij. Zar treba dalje navoditi imena. Nisam nigde pročitao da su predloženi Koštunica, Tadić, Šešelj, Milošević i slični.

nsv

pre 19 godina

'Alo, Srbi, da vas podsetim na reci pokojnog premijera Djindjica: postoje stvari koje niko drugi ne moze da uradi umesto vas. To vazi u licnom zivotu, to vazi i u politici. Nije Del Ponte "kriva" sto radikali dobijaju glasove. Kao dolazi uoci izbora. Pa nekad je bas takva terapija potrebna. Terapija otreznjenja. Dosta je bilo pijanstva. Nama vise Tita, Slobe i slicnih demagoga. Ostao je jos samo Kostunica.

Prvoslav

pre 19 godina

Del Ponte: Vlada da uhapsi optuzene
Vuk Draskovic kaze da se on potpuno slaze sa Del Ponteovom. On se uostalom uvek slaze sa svim ostalim stranim zvanicnicima kad je u pitanju Hag. Medjutim on nikada nije postavio pitanja ovim zvanicnicima zasto Hag ne hapsi Albance koji su ubijali neduzne Srbe,zasto je proterano 250,000 Srba pod okriljem NATO i UN. Zasto nije obezbedjeno bezbedno vracanje srpskih izbeglica svojim kucama,kao sto je to obezbedjeno Albancima. Draskovic se vise ponasa kao opozicija vladi, a ne kao clan te vlade. Glasaci bi sledeci put trebali uzeti u obzir ovu prevrtljivost i nesposobnost Vuka Draskovica.

hag,hag,hag

pre 19 godina

Kada pomazete optuzene za bilo sta u nasem zakonu je to saucesnistvo.Jos ce i Voja da zaglavi corku.Dosta je bilo igranja narod nema strpljenja narod hoce da zivi kao 80-ih i bolje.Ovi sto se brckaju po hotelskim bazenima i prave kuce po srbiji sto od plata sigurno nisu u stanju neka se isprse ko junaci pa u Hag.

limman

pre 19 godina

pa sta je sada greska vuka draskovica sto hoce da posalje ubice u hag? kada cete doci do pameti...koliko su puta te iste ubice pokusale ad ubiju vuka...a da je vama i vasoj porodici neko tako nesto uradio kako biste vi reagovali...jednom za svagda znajte da ste pocinili zlocine koje morate platiti...sada ili kasnije

Singidunum-N.Bg.(my real name is bogdan)

pre 19 godina

Vojislav Kostunica je nekoliko godina ponavljao da je saradnja sa Hagom nebitna, a od nedavno je poceo da prica sasvim suprotno. Kostunica je uvek neobavesten i zakazuje konferencije za stampu na kojima novinarima nije dozvoljeno da njemu kao premijeru postavljaju pitanja. Medjutim on nikada nije odgovorio na pitanje gradjanima Srbije zasto MUP Srbije ne hapsi lica koja su osumnjicena za ratne zlocine u koje spadaju ubistva neduznih gradjana Srbije, koji su bili pripadnici svih etnickih zajednica kao i neduznih gradjana susednih drzava. Sta je Kostunica ucinio da obezbedi vracanje srpskih izbeglica svojim kucama, kao sto je to KFOR obezbedio Albancima? Nista. Hoce li to postici pozivom na bojkot izbora na Kosovu i daljom opstrukcijom saradnje sa Hagom? Naravno da nece. Kostunica se vise ponasa kao neko ko je zalutao na mesto premijera, a ne kao premijer te vlade.

Goga,Francuska

pre 19 godina

Nisam znala da se Karla preziva Tarabic.Ona "zna " da je Mladic u Srbiji. Pa neka nam onda kaze i gde se krije, kad vec sve zna , pa da ga uhvatimo, izrucimo ,pa da se svi smirimo. A i taj "general" , da je neki heroj kao sto mnogi slepci i dalje veruju on bi se predao za dobrobit DESET miliona Srba , cak i da nije kriv. Isto tako i Karadzic. Kriju se muskarcine...

Nenad

pre 19 godina

Ukoliko se dokaze da su ti radikalno-komunisticki generali odgovorni za zlocine za koje ih tereti optuznica onda je tribunal u Hagu previse blag prema njima, narocito ako se odnos Haga prema njima uporedi sa divljastvom, koje su oni pokazali prema civilima kojima su punili hladnjace. Ovi koji pokusavaju da njihove zlocine brane na taj nacin sto opravdanje nalaze u zlocinima, koje su pocinile druge strane u sukobu nisu nista bolji od njih, a moguce da su neki od njih bili njihovi saucesnici.

Hromi Daba

pre 19 godina

Koliko god da mi je licno nesimpaticna, Karla mi je glavna nada protiv ovdasnjih sibicara, neobavestenih i ljubitelja masovnih ubica. Zato cu procediti: Napred, Karla, pritegni ih dobro, oni ne razumeju drugi jezik.

Simo

pre 19 godina

Stvarno iščekujem konferenciju za novinare i Vojislava Koštunicu posle susreta sa KARLOM. Da li pošteni Voja sme njoj reći da će isporučiti samo one generale koji se dobrovoljno predaju? Vojo u spoljnoj politici mnogo toga nam zavisi, da ne kažem sve, od izvestaja koji KARLA podnosi, a on zavisi od tvog stava prema saradnji sa Hagom!

Ivan

pre 19 godina

Karla, sad pošto si obezbedila radikalima pobedu u Novom Sadu, nadam se da si srećnija. Ne znam da li je to zato što stalno imamo neke izbore ili zato što ona radi to namerno, ali uvek dolazi pred izbore, 'pali' nacionaliste i podiže popularnost radikalima.

ivan@london

pre 19 godina

'Ajd sad da te vidim. Pa kako ces malo da pocrvenis ko nevina snasa, onako nonsalanto neobavesteno, kao satro nema veze sta Karla misli. Ma samo smo se salili nije Hag deveta rupica na svirali, predacemo mi sve koji su zasluzili sam da nam se sami oni predaju, znate mi ne mozemo bas sad, nije situacija a i pomalo je nelegalno a i Patrijarh ce da me prokune, pa ne mojte tako....

Sone

pre 19 godina

Zanimljivo je da jedan tuzilac dolazi u Beograd i trazi dokaz da Mladic nije tu... G.Vojo, pokazi joj sliku Srbije iz satelita i pitaj je da pokaze prstom gde se on nalazi.

djuro

pre 19 godina

Mozda je ipak vreme da prekinemo da optuzujemo Hag za uspehe radikala. Ti isti verovatno krive onaj holandski bataljon SFOR-a za masakr u Srebrenici? Do kad ce se srpski gradjani tretirati kao nemislece glasacke masine? Da li to Karla del Ponte i Florans Artman glasaju za Nikolica, Vucica i Maju Gojkovic? Ako glasac misli da je glas za ksenofobicnu nazadnu stranku pravi odgovor za (slazem se, samo donekle legitimne) spoljasnje pritiske, pustite ga da sam snosi odgovornost za tu svoju odluku - za to mu niko drugi ne moze biti kriv. Dok god se odgovornost za blago receno katastrofalne politicke poglede srpske javnosti traze negde drugde sem u toj javnosti i u tom drustvu, nece biti ozdravljenja i napretka, pa makar na neki magican nacin trijumfalno odbranili "Mladica i generale", vratili se na Kosovo, usli u EU, i pobedili dream team u finalu iduce olimpijade, sve u istom danu.

Pavle

pre 19 godina

Nije Karla uterala glasove radikalima, vec mi sami. Dosta trazenja krivaca sa strane. Koliko se vas/nas organizovali i otislo na trg na protest protiv blokiranja saradnje sa Hagom. Antihaska ekipa se organizuje i radi. Svi bi da im neko drugi resava probleme i da im neko drugi bude kriv.

zozi

pre 19 godina

Uh, moram reci napred Karla. Ovo sa Hagom ce biti stvarno zanimljivo, jedva cekam da vidim face nacionalista kada heroji budu leteli za Hag. Jos samo da nisam u ovoj zemlji pa da ne moram da trpim posledice... Ali nema veze bar nije dosadno, mada se stvari ponavljaju jer po 100 puta gledamo kako Srbi prave iste greske! ...

misa rex

pre 19 godina

Pa kako i da nam veruje, kada smo samo deklarativno za Evropu, za postovanje medjunarodnih standarda, pa i Haga kao institucije UN. Napred Karla, ni ja im ne verujem nista...

sava

pre 19 godina

Pa sta da radimo kad nismo ubedljivi kao Amerikanci. Nego, bolje ipak mi njoj da damo sta trazi, pa nek ide ona svojoj kucici da se igra sa svojim poklonom i da nas ostavi na miru.

opijum

pre 19 godina

Sta je, g. Kostunice, jesmo doterali cara do duvara? G. Tadic pod hitno da obara vladu i da se krene u u sablju 2 deo - obracun protiv ratnih zlocinaca, velikosrpskih nacionalista, novih bizmismena i starog klera. Samo tako mozemo u Evropu.

IvanS

pre 19 godina

E moj Vuce, "prijatelj i saveznik"! Na sledecim izborima borices se da dostignes 1%. Secam se one tvoje "ruku odseci onome ko podigne zeleni barjak". Sad si odjednom postao obozavalac haskog Tribunala.
U demokratskim zemljama policija hapsi na zahtev Suda, a ne Vlade. Sudstvo bi, po demokratskim kriterijumima, trebalo da bude nezavisno.

jelena

pre 19 godina

Pa da nije Karle i Haskog Tribunala, ovi tamo gore bi se jos setali ovuda, a najverovatnije i ucestvovali na sledecim izborima, a sve uz onoliku podrsku vaskolikog srpstva koje nece da mu Slovenac kupujue njegovo. Karla vise stiti nase interese, pritezuci nas uza zid, ma kako to paradoksalno zvucalo, od ovih koje MI izabrasmo i koje MI placamo da stite NASE interese! E sad, mozda to i jeste nas interes, da ih ne isporucimo i da se ponovo samoizopstimo od ostatka sveta? Samo nam to jos niko nije rekao?!

Zozefina

pre 19 godina

Sada je jasno i to zna nas premijer vlade dr Vojislav kostunica da je problem u izvrsnom organu policije koji haskim optuzenicima "naredjuju" gde da se sakriju.
Pa stoga ako i diktatorski generali u roku 5-6 dana ne budu privedeni licu pravde, g-din dr Kostunica, mora odmah da smeni nesmenjeno jezgro Miloseviceve policije na celu sa sefom BIA-e, ako za to nema "snagu" onda i sam mora da podnese ostavku.

zavodjenje demokratije

pre 19 godina

Dobro a gde smo mi? gde je neko ko ce da pravi proteste da zlocinci odu u hag? Ima li neko da lepi plakate kriv je i uhapsite ga? Ima li neko da izvrsi pritisak na vladu da radi svoj posao i da nas stiti od tih kriminalaca? Ima li neko u toj jadnoj zemlji da stane na zulj primitivcima? I onda se jos pitamo zasto sve ide nizbrdo. Ne zato sto ih ima vise nego zato sto su glasniji.

sale

pre 19 godina

Krivi za ometanje pravde dok se ne dokaze da smo nevini, eh?

Kako bi uopste trebao da izgleda demanti za: "Moje uverenje je da je on ovde i niko mi to nije demantovao"?
"Ne, nije."?

Gde su argumenti, podaci? Pre svega, gde su TRACEVI o tome gde je Ratko Mladic? Uvek do sad smo znali (ili mislili da znamo) sta se skriva. Zasto ih Tribunal ne objavi? Ili se a priori smatra da ima vise onih koji bi ga sakrili od onih koji bi ga prijavili? U tom slucaju, da li to znaci da se ni ne ocekuje zaista da ga pronadjemo nego je ovo samo drzanje Srbije na vesalici?

Z

pre 19 godina

Obratite paznju da Karla pored isporucivanja optuzenih trazi i dokumente. To je za mene jasan znak da kriticna dokumentacija nije isporucena. Hag zna koja su to dokumenta i ima njihove kopije ali one nisu nisu upotrebljive kao dokazni materijal.

Elem ponavljam moj vise puta objavljeni zakljucak, srpska vlada se najvise boji tuzbi za agresiju i genocid od strane BiH i HR. Ove tuzbe su opasnije od svih ostalih u Hagu i za razliku od sankcija i ekonomskih restrikcija zbog neisporucivanja optuzenih koji bi vratili Srbiju u neolit, izgubljeni procesi od tuzbi ove dve zemlje vratili bi Srbiju u kameno doba. Mladi i pametni ljudi koji shvate da se zemlja nalazi u katastrofalnoj situaciji treba da napuste zemlju.

rasina

pre 19 godina

Možemo mi misliti o gospođi Karli del Ponte što god hoćemo. Ali, moramo uzeti u obzir da je ona u ovoj godini postala "Evropski heroj 2004" pored takvih imena kao što su španac Ervihilio Korral Torresa, koji je rukovodio operacijom spasavanja građana posle eksplozije bombe u Madridu 11. marta ove. Dalje, tu se nalaze i sestre Vika i Olja Kalaganova iz Beslana, kao i spasilac Ilja LJubimskij. Zar treba dalje navoditi imena. Nisam nigde pročitao da su predloženi Koštunica, Tadić, Šešelj, Milošević i slični.

nsv

pre 19 godina

'Alo, Srbi, da vas podsetim na reci pokojnog premijera Djindjica: postoje stvari koje niko drugi ne moze da uradi umesto vas. To vazi u licnom zivotu, to vazi i u politici. Nije Del Ponte "kriva" sto radikali dobijaju glasove. Kao dolazi uoci izbora. Pa nekad je bas takva terapija potrebna. Terapija otreznjenja. Dosta je bilo pijanstva. Nama vise Tita, Slobe i slicnih demagoga. Ostao je jos samo Kostunica.

Prvoslav

pre 19 godina

Del Ponte: Vlada da uhapsi optuzene
Vuk Draskovic kaze da se on potpuno slaze sa Del Ponteovom. On se uostalom uvek slaze sa svim ostalim stranim zvanicnicima kad je u pitanju Hag. Medjutim on nikada nije postavio pitanja ovim zvanicnicima zasto Hag ne hapsi Albance koji su ubijali neduzne Srbe,zasto je proterano 250,000 Srba pod okriljem NATO i UN. Zasto nije obezbedjeno bezbedno vracanje srpskih izbeglica svojim kucama,kao sto je to obezbedjeno Albancima. Draskovic se vise ponasa kao opozicija vladi, a ne kao clan te vlade. Glasaci bi sledeci put trebali uzeti u obzir ovu prevrtljivost i nesposobnost Vuka Draskovica.

hag,hag,hag

pre 19 godina

Kada pomazete optuzene za bilo sta u nasem zakonu je to saucesnistvo.Jos ce i Voja da zaglavi corku.Dosta je bilo igranja narod nema strpljenja narod hoce da zivi kao 80-ih i bolje.Ovi sto se brckaju po hotelskim bazenima i prave kuce po srbiji sto od plata sigurno nisu u stanju neka se isprse ko junaci pa u Hag.

limman

pre 19 godina

pa sta je sada greska vuka draskovica sto hoce da posalje ubice u hag? kada cete doci do pameti...koliko su puta te iste ubice pokusale ad ubiju vuka...a da je vama i vasoj porodici neko tako nesto uradio kako biste vi reagovali...jednom za svagda znajte da ste pocinili zlocine koje morate platiti...sada ili kasnije

Singidunum-N.Bg.(my real name is bogdan)

pre 19 godina

Vojislav Kostunica je nekoliko godina ponavljao da je saradnja sa Hagom nebitna, a od nedavno je poceo da prica sasvim suprotno. Kostunica je uvek neobavesten i zakazuje konferencije za stampu na kojima novinarima nije dozvoljeno da njemu kao premijeru postavljaju pitanja. Medjutim on nikada nije odgovorio na pitanje gradjanima Srbije zasto MUP Srbije ne hapsi lica koja su osumnjicena za ratne zlocine u koje spadaju ubistva neduznih gradjana Srbije, koji su bili pripadnici svih etnickih zajednica kao i neduznih gradjana susednih drzava. Sta je Kostunica ucinio da obezbedi vracanje srpskih izbeglica svojim kucama, kao sto je to KFOR obezbedio Albancima? Nista. Hoce li to postici pozivom na bojkot izbora na Kosovu i daljom opstrukcijom saradnje sa Hagom? Naravno da nece. Kostunica se vise ponasa kao neko ko je zalutao na mesto premijera, a ne kao premijer te vlade.

Goga,Francuska

pre 19 godina

Nisam znala da se Karla preziva Tarabic.Ona "zna " da je Mladic u Srbiji. Pa neka nam onda kaze i gde se krije, kad vec sve zna , pa da ga uhvatimo, izrucimo ,pa da se svi smirimo. A i taj "general" , da je neki heroj kao sto mnogi slepci i dalje veruju on bi se predao za dobrobit DESET miliona Srba , cak i da nije kriv. Isto tako i Karadzic. Kriju se muskarcine...

Nenad

pre 19 godina

Ukoliko se dokaze da su ti radikalno-komunisticki generali odgovorni za zlocine za koje ih tereti optuznica onda je tribunal u Hagu previse blag prema njima, narocito ako se odnos Haga prema njima uporedi sa divljastvom, koje su oni pokazali prema civilima kojima su punili hladnjace. Ovi koji pokusavaju da njihove zlocine brane na taj nacin sto opravdanje nalaze u zlocinima, koje su pocinile druge strane u sukobu nisu nista bolji od njih, a moguce da su neki od njih bili njihovi saucesnici.