Sreda, 20.03.2019.

14:30

Federer: Danas je lakše osvojiti četiri Grend slema u nizu

Rodžer Federer se još jednom osvrnuo na šanse Novaka Đokovića da ove sezone drugi put u karijeri postane vlasnik sva četiri Grend slem pehara zaredom.

Izvor: Z.K.

Federer: Danas je lakše osvojiti èetiri Grend slema u nizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

305 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 5 godina

Moram i da dodam, da je od tih 4 gren slem titula( u zadnjih 8god.) 2 osvojio u ovnoj god.kada je Nole pauzirao zbog operacije. Što znači za 7god.samo 2 G.S.titule a to je trećina čitavog Federerovog vremena provedenog na turu...
Da je novak krenuo '99god.zajedno sa Federerom Federer bi po toj analogiji osvojio samo 6 velikih titula a ne 20..
Mogao je Fedex i time da se bavi slobodno...

Ivan

pre 5 godina

To bi biloisto da je Novak izjavio : svi znamo da je do 2011 god.( dok ja nisam prvi put izbio na teniski tron ) bilo lako osvajati ren slem titule,evo naprimer Federer ih je osvojio do tada 16 a od tada zadnjih 8 godina samo 4... Pa još i da kaže he he, ali tako je...!

Malina NS

pre 5 godina

Izjava pokazuje jednu bolesnu ljubomoru i ne vredi gubiti vreme na nešto odavno poznato. Sad se već bojim bolesnika u gomili. Novače, seti se Monike Seleš... Mogla je biti a nije najveća svih vremena.

Dragan

pre 5 godina

Lakse je osvojiti sva cetiri u karijeri, ali nije lakse u nizu, jer je danas tenis fizicki zahtevniji i teze je odrzati top formu cele godine. U danasnje vreme bi i Lendl i Sampras imali sva cetiri turnira u karijeri. Kako Roger to lepo radi, kao pohvali te, a spisti ti u isto vreme.

Slip

pre 5 godina

Cuti Fedjo trese te Novak od 2010 kao beba zvecku. Samo sto je ta beba sada porasla i ostavlja ozbiljne posledice na psihu. Kakav pokusaj umanjivanja uspeha Djokovica kroz navodnu sasvim normalnu izjavu, neko bi rekao naravno.

Cane

pre 5 godina

Podloge su menjane da bi bolje odgovarale upravo Federeru, a sad mu je đavo (iz Srbije) kriv što to nije i iskoristio.
Ako neko može da se žali, onda je to Nadal zato što se olimpijski turniri igraju uglavnom na tvrdim podlogama, a tek 2024. će se ponovo igrati na šljaci. Kada Nadal bude imao 38 godina i verovatno više neće ni igrati aktivno.
A eto, ipak je samo Nadal od njih trojice osvojio zlatnu medalju. Na tvrdoj podlozi. A Federer tada ispao u četvrtfinalu od totalnog autsajdera Blejka, valjda zato što mu opet podloga nije odgovarala.

Čuvajmo srpsk jezik

pre 5 godina

Danas je sve lakše. Lakše je bilo osvojiti Indian Wells bez da se sastaneš sa ispijačem kafe i prebacivačem loptice. Jel tako Rože?
@ (robinjo, 21. mart 2019 05:39)

OK za poruku ali kakav ti je to
nakaradni sklop ''bez da se sastaneš''?????

Lesa London

pre 5 godina

"Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta."
(dragutin kenigsmark, 20. mart 2019 14:38)

Nadal je OK, on zaista postuje Novaka, i nekoliko puta ga je Nole razvalio npr. na Aus Open-u ove god, i Nadal posteno daje intervju i kaze "da sam igrao svoj najbolji tenis, sumnjam da bih ga pobedio". Toni Nadal takodje daje izjave uz puno postovanje prema Noletu. Jedino Rodja ne moze da prihvati da je neki Balkanac bolji od njega.
Sad shvata da ni on, niti Rafa, ne mogu da osvoje 4GS za redom, pa ga nista ne kosta da uvije ovakav komentar i omalovazavanje Noleta u pseudo-korektnost izjave - "gistro" za sve vazi isto, I za njega I za Rafu.

"Cekamo dan da osvoji 21 grem slem cekamo dan covece, najdosadniji, najiritantniji covek u istoriji sveta, covek koji vec 10 godina place zbog Djokovica a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo, dosta vise placljivko dosta."
(nole, 20. mart 2019 14:41)

Ova ti je izvanredna. Najprecizniji komentar koji sam skoro procitao, koncizan i direktan... I zaista - RF stvarno 10 godina place zbog Djokovica, a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo.

100% suva istina.

мики

pre 5 godina

birao sam reci da ga ne uvredim jer on je ipak za sada najveci teniser na svetu a nadam se ne zadugo.
(nebitan srbin, 21. mart 2019 00:04)

Рођа одавно није најбољи тенисер, негде под 2012-е. статистички је најуспешнији у неким категоријама, али му ни то неће потрајати. заинатио се Ноле.

мики

pre 5 godina

Na taj način bi vezao i 5 GS-a u nizu, što bi ga smestilo u teniske udžbenike.
(Vaše ime, 21. mart 2019 07:18)

Ноле је у тениским уџбеницима, статистичким базама и књигама одавно. сада само креше крилца балетану Рођи и осталој жгадији која не поштује најкомплетнијег и најмоћнијег тенисера који је икада играо тениске турнире.

Mrmot

pre 5 godina

"Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.
(Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova, 20. mart 2019 22:44) "
Imati sansu i ostvariti je nebo i zemlja.

Света Бг

pre 5 godina

Јесте да су то урадила само два човека у историји тениса, али сигурно да је лакше. Па не би човек лагао. Тако су и Бразилци постали 5-6 пута прваци света у фудбалу, сад је трава свуда иста, а некад ти је на неким стадионима требала косилица кад изађеш на терен. Па кад су Хрвати други на свету у фудбалу, онда то може свако.
Ево ја сутра почињем да тренирам тенис, и уз дугогодишње гледање тениса, само небо ми је граница.

Fx

pre 5 godina

@ "Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

E, vidis, dete koje je citalo CELU basnu, shvatilo bi sta je RF rekao. A ti, posto nisi otisao dalje od naslova, dozvoljavas sebi (iz navike) da se ovde ofiras i nudis nam svoju neuslepu klovnovstinu.

Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.
(Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova, 20. mart 2019 22:44)

Pa zar stvarno misliš da je Federer mogao da još konkretnije omalovaži taj Noletov uspeh, Nole slem?
Zar je to što smokvinim listom u izjavi pokriva golotinju svog izopačenog ega tebi dovoljno da progutaš praznu udicu? Još ulaziš u duel na forumu braneći neodbranjivo. I vređaš nekog tebi nepoznatog, a sam nemaš težinu argumenata.

Vaše ime

pre 5 godina

Naravno da je lakše, ali prvo je Nole morao da dokaze da je taj poduhvat uopšte moguć. Isto tako, danas je lakše koristiti struju... ali je prvo Tesla morao da je izmisli.
(Boban, 20. mart 2019 16:43)

Tu "struju" o kojoj pričaš je izmislio Lejver, davno pre Novaka i to 2x po 4 u istoj sezoni.
Ova godina je retka i verovatno poslednja prilika da Novak uradi to isto i zaista postavi domaći zadatak svima.
U istoriji tenisa, osim Lejvera, još samo Štefi Graf u ženskoj konkurencji je uspela tako nešto 1988-e godine.
Po tom pitanju Novak je već u probranom društvu ali ostaje mu taj najteži izazov u tenisu, a to je da osvoji Rolan Garos i Vimbldon jedan za drugim.
Na taj način bi vezao i 5 GS-a u nizu, što bi ga smestilo u teniske udžbenike.

CroFed

pre 5 godina

Ispod redaka, najveći Švicarac je htio reći da je danas konkurencija možda ipak malo slabija nego prije 10-15 godina, neovisno na izjednačenost podloga...

robinjo

pre 5 godina

Danas je sve lakše. Lakše je bilo osvojiti Indian Wells bez da se sastaneš sa ispijačem kafe i prebacivačem loptice. Jel tako Rože?

nebitan srbin

pre 5 godina

koliko sam ga najblaze razumeo on je probo novaka nozem a sebe ubo u tvrdu petu sa plasticnom cackalicom.to je mislim izjavio i njegov trener kako je rodja bolje bio raspolozen da razgovara u svlacionici sa rafom nego sa novakom.birao sam reci da ga ne uvredim jer on je ipak za sada najveci teniser na svetu a nadam se ne zadugo.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

Pa i trebalo bi da izjavi. Zaista, to je veoma lako danas, ništa lakše danas od osvojiti 20 Slemova naravno. Naročito u silnim finalima sa Rodikom, Filipusisem, Bagdatisom i Čilićem. :-)

szp (služba zajednickih poslova)

pre 5 godina

Dal to Rodger sluti da će Nole opet osvojiti sva 4 GS u nizu?
Pa da ublaži kao i on je mogao ali eto...

Ivan

pre 5 godina

Hahaha ovaj će sve da učini i poslednji delić njegovog autoriteta će da potroši samo da proba da umanji Noletov veliki uspeh! Ima pravo kad bolje razmislim, baš mi danas i meni nešto "šljakasti" ovaj beton, zar ne drugari? Sama gola šljaka nasred betonskog terena ima pravo Rođa hahaha nema razlike! Isto i na terenu na šljaci, sve sam go beton se nazire po njoj, današnja šljaka i nije šljaka, to je zapravo cement samo narandžaste boje hahaha! Znači zaista je istina da nema razlike između podloga danas! I zato je i čudno da niko sem Noleta nije osvojio 4 GS za redom na 3 NIKAD UJEDNAČENIJE RAZLIČITE PODLOGE! E moj Rođo tvojim blamažama u izjavama nigde kraja, koliko si velik na terenu toliko si mali u fer-pleju! :-)

IL

pre 5 godina

Uslovi su iste za sve tako da svi teniseri imaju istu priliku za osvajanje 4, 5, ili 6 GS trofeja u nizu. Ups, pardon, sem kad neki traze specijalne podloge za sebe!:-)

zelena trava

pre 5 godina

Zamena teza (da li slucajna?) od strane vrlo inteligentnog coveka. Da je rekao da je danas lakse preci sa igre na betonu na sljaku, pa na travu, to bi bilo korektnije. I opet ne bi objasnilo zasto je godinama izbegavao sezonu sljake ili bar njen deo. Pritom se osvajanje i jedne jedine GS titule pokazalo nedostiznim za sve osim velike trojke, Murray-a i Vavrinke, tako da je osvojiti tri ili cetiri u nizu za sve ostale nezamislivo. Pogotovo kad se uzme u obzir da vise nema niti jednog turnira koji se igra na tri osvojena seta, pa se nema gde pripremati za GS.
Ali dobro, svakom se desi da lupi.

Dragana

pre 5 godina

@da Tvoj komentar me uopšte ne vredja, naprotiv prvo me je začudio a onda i nasmejao. Federer botovi a ja medju njima. Smešno. A još smešnije je to da postoje ljudi koji veruju u to. Ko su ti koji plaćaju njegove botove? Mene sigurno niko ne plaća a i ne znam kako bi me taj uopšte angažovao. Briga Federera ili bilo kog drugog stranog sportistu šta se o njemu piše u komentarima na nekom portalu u Srbiji. Verovatno o tenisu a i nekim drugim sportovima znam mnogo više nego ti i uvek se potpisujem svojim imenom a ne desitinama različitih. I ko je tu bot? A sada me izvini,utakmica Nemačka- Srbija još uvek traje.

Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova

pre 5 godina

@ "Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

E, vidis, dete koje je citalo CELU basnu, shvatilo bi sta je RF rekao. A ti, posto nisi otisao dalje od naslova, dozvoljavas sebi (iz navike) da se ovde ofiras i nudis nam svoju neuslepu klovnovstinu.

Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.

Горан

pre 5 godina

Роџере колико си добар играч толико си лош човек. Ноле је за тебе недодирљив Богу хвала.

da

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08
Kada god napises komentar ofiras se kao neznalica. Takve i angazuju kao federer-botove .
Poslednji masters odigran na 3 dobijena seta je upravo Miami 2007 koji je osvojio Djokovic sa nepunih 20 godina.

#

pre 5 godina

Treba reći da usporavanje trave i ujednačavanje podloga se nije desilo slučajno. Nije se desila nekakva prirodna elementarna nepogoda, pa eto odjednom trava se usporila sama od sebe. Travu su usporili s namerom jer je pretilo izumiranje tenisa kao igre. Taj tenis više niko nije želeo da gleda. Da ne opisujem na šta je to ličilo, na šta je tenis spao, potražite na YT finale Vimbldona Sampras - Ivanišević, i sve će vam biti jasno. Najdosadniji meč ikada.

Neutron

pre 5 godina

Ovo je bas zajedkjiva izjava od jednog uglavnom korektnog sportiste. Cudi me da je to izjavio a vrapci na grani shvataju zasto je to izjavio. Nema veze. Neka ljudi izjavljuju sta god zele a Nole nek ih samo redja. To je jedino vazno. Na kraju, gledace se brojke i nece prolaziti kroz analizu ovakvih izjava. Samo drmaj Nole.

fed fan

pre 5 godina

Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova.

Car Dušan

pre 5 godina

Mnogo šta je NEKAD bilo, teže uraditi... Bilo je sve, nekako prirodnije čak su i djeca - dolazila prirodnim putem. Danas hvala bogu, sve češće ljudi to rade vjestackom oplodnjom. Rodzer koji se rukovodi, vidimo nekim starim vrijednostima - trebalo bi da ( bez malicioznosti),bude malo VIŠE u svom vremenu!

realnost

pre 5 godina

Ne moze "najbolji ikada" u ovom sportu imati:
- negativan skor u finalima GS sa svojim najvecim rivalima: Nadalom i Djokovicem (4:9)
- da na svom najtrofejnijem GS i najomiljenijem turniru (Wimbledon) izgubi tri finala (2 od Djokovica, 1 od Nadala) i pritom gubi meceve nakon vodstva od 2:0 u setovima (Tsonga 2011. i Anderson 2018. - oba puta cetvrtfinale)
- da ima 22 izgubljena finala Masters turnira, uz 27 osvojenih, sto je 5, odnosno 6 manje od Djokovica i Nadala

Bilans ukupnih i velikih titula izmedju "velike trojke":
- Federer 100/53
- Djokovic 73/52
- Nadal 80/51

Za Rodzera je pitanje da li ce uopste uzeti jos koji Masters, a kamoli GS, a posto je 5, odnosno 6 godina stariji od ove dvojice, on ce zasigurno pasti na trece mesto po broju velikih titula, jer ako Nole i Rafa budu igrali minimum jos tri sezone (ne racunajuci ovu) to bi znacilo da im je u opticaju ostalo jos 30 velikih titula (po godini 10 - 4GS, 9 Mastersa i 1 Zavrsni Masters)!
Tako da bi na kraju kada se bude podvukla crta, Federer mogao da ostane daleko iza ove dvojice, i na kraju krajeva, treci teniser ove "zlatne ere" tenisa!

Mastoor

pre 5 godina

Деду изједа љубомора, јер је Новак доказао да је бољи од њега, а схватио је и да ће Новак догодине да буде и успешнији од њега.

Kolagen

pre 5 godina

Ovaj Federer je miljama iznad Djokovića u svemu - osim brzini trčanja po terenu.
(pop, 20. mart 2019 19:22)

У свему? Број ГС у низу, освојени сви мастерси...

Darko

pre 5 godina

Od ukupnog broja osvojenih turnira / Novak, Federer i Rafa / treba izračunati procenat osvojenih ATP 250, 500, Mastersa, završnih Mastersa i Grend slemova i onda ćete doći do zanimljivih podataka. Tu je Novak neprikosnoven, zatim Rafa, a ovaj "gospodin plačljivi" nije im ni blizu.

bmiles

pre 5 godina

I da je u pravu kao sto tvrdi,kako onda Novak osvaja sve i u sansi je da drugi put za redom ima 4 GS u nizu(Djokovic Slem).Cisto sumnjam da su organizatori turnira prilagodjavali terene,brzinu i odskok loptice na podlogama zbog Rafe i Novaka,bice da je suprotno.Mnogi clanci se bave time dali je supremacija Nadal na sljaci zbog toga sto je podloga sporija,jer je mu odgovara zbog nacina na koji igra?Valjda je vazno koje sa suprotne strane terena!? Rafa je dva puta izgubio na RG u polufinalima ako me secanje ne vara od Soderlinga i Djokovica)?Kad se pogleda koja podloga vise odgovara trojici velikana,vidi se da je Djokovic kompletniji igrac i prevashodno osvaja AO zbog srednje brzine podloge na istom,Rafa na RG zbog spore,Federer na Vimbldonu zbog brze podloge i odskoka lopte na travi uz njegovog servis volej!Slazem se da je Borg bio jedinstven sampion,koji je igrao podjednako na svim podlogama(nije bilo AO u njegovo vreme),ali nas Novak mu je uz rame!Takodje promena reketa od drvenog rama ka laksem materijalu koji sad koriste teniseri ima uticaja,ali ne umanjuje velicinu i kvalitet najbolje trojice!Pokusavam biti objektivan i sagledam sve faktore igre i svi argumenti su na strani Djokovica,bar u poslednjoj deceniji ove igre.Da dodam opasku,zasto je Djokovicu trebalo dugo vremena da osvoji Sinsinati?Prosto,jer dolazi posle Vimbldona,podloga je sporija,i pocinje sezona "betona" nakon duzeg letnjeg odmora!
Da zavrsim, Novak jeste sad najbolji a to boli bivseg,nema druge!

Bardami

pre 5 godina

Danas je izuzetno teško osvojiti sva četiri gren slema u nizu zbog izuzetne fizičke pripremljenosti svih igrača. Ranije je to bilo dosta lakše, jer nije postojala prevelika sportska disciplina, niti veliki novac koji je uslovljava. Nažalost, Rodja je strašno zavidan čovek.

Dragana

pre 5 godina

@centurion Ako sam smetnula s uma tu činjenicu ne znači da sam neznalica. Samo jedno finale na tri dobijena seta, to lako može da se zaboravi. Ili ih je još odigrao? Čini mi se da nije dok je Rožer odigrao mnogo više. I Nadal je odigrao više.

Ibanez

pre 5 godina

Treba pobediti Novaka u Melburnu, Rafu u Parizu, Rodžera u Londonu, ajde Njujork još se neko i uguro zadnjih godina... i onda on izjavi da je nekom danas lakše osvojiti 4 u nizu?? Pa ko je taj što je osvojio bar dva u nizu zadnjih godina?? A kamoli 3 ili kao Novak 4 !!
Prolupo je načisto!

Mr

pre 5 godina

Mozda sto se tice podloge lakse ali danas imate takve tenisere koji su na nekom 30 ili 20 mestu a mogu pobediti bilo koga tako da Fede uvek je tesko i pre kao i sad

e moj druže

pre 5 godina

Sve je manje uspeha koje je Rodžer ostvario a Nole nije prevazišao. Nije lako biti svedok prestizanju sopstvenih velikih uspeha.

Asparagus

pre 5 godina

Kakav izliv sujete, kakva bestidna izjava! Kako ga neko lepo nazva- podmuklica ne moze da spava, poslala gospodina i maestra u pozadinu.

lal

pre 5 godina

@nikolas: nacuo si negde da rodik ima protiv djokovica 3:1 i sada ponavljas kao mantru besmislen primer... prvo, odnos je 5:3... drugo da bi statisticki mogao da donosis zakljucke, potreban ti je reprezentativni uzorak... potrebno je ukalkulisati razdoblje, podloge i jos milion stvari... to se ne moze postici na osnovu 8 meceva, ali na 50+ moze... zato sto je pokriven veliki vremenski period, veliki broj meceva na svakoj podlozi, trenutna forma, povrede...

Liverpool Man

pre 5 godina

I onda on kod navijaca sa zapada ispada fer igrac i najveci sportsmen sa ovakvim izjavama? E moj Zapade. Jos vise zalim ove persone koje iz Srbije navijaju za Federera ili bilo kog drugog a ne za Djokovica.

only fools and horses

pre 5 godina

Eto priznajem i ja, upecao sam se na naslov, pomislio kakva ljiga. A onda sam pročitao, onako detaljno, analizirao malo i na kraju došao do zaključka da jeste ljiga, prava ljiga.
Tako da preporučujem da ne sudite samo po naslovu.

Nemanja

pre 5 godina

Ma skroz je u pravu.
Ova nova "genetska" trava na Vimbldonu je drugacije od one predjasnje.
Inace nju su specijalno razvijali deset godina u najboljim laboratorijama kako bi olaksali osvajanje Vimboldona Endiju Mareju.
Ups onda je to iskoristio Nole i sad ispada da su se zeznuli.

pravi se naivan

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.
(Del santo, 20. mart 2019 16:33)

Koju istinu je rekao? Pogledajte moj prethodni komentar tamo ima link na interesantan clanak... ono sto je tacno je da je nekada je trava u WB zaista bila brza nego danas. I AO se igrao na travi. To su dve cinjenice, sve drugo je vrloooo relativno... zasto? zasto sto danas ima mnogo vrsta vestackih podloga gde se samo malom promenom u izradi mogu postici velike razlike - nekada je trava bila trava, a sljaka sljaka. Danas, pored trave i sljake, vestacke podloge se mogu "stelovati" na hiljadu nacina, a jos kada se ukombiniju sa drugacijim lopticama (200 vrsta cirkulise) onda se mozete zakljuciti da su podloge NEUPOREDIVO raznovrsnije nego pre 30-40 godina (nije sve u brzini!)

dominus

pre 5 godina

Oliver

Ništa nije nenadoknadivo. Sve se može kada čovek želi ulagati u sebe. Ako ne želi, ne vredi mu sve da je okružen doktorima nauka.

DRAGAN

pre 5 godina

Pa dobro deda, koliko ih
ti onda u nizu osvoji.Nemoj
da pricas gluposti.Novak
je JOKER, a ti pricaj sta god
hoces.Tvoje je proslo, a to
sto jos igras, moras radi
silnih sponzora koji bacaju
na tebe jos silni novac.Svemu dodje kraj, pa
i tvojoj vladavini.Sada se
samo Novak pita, a to
mnogima nije po volji, zato
sto je srbin sa lavovskim
srcem i sto ima u sebi inat
da obori sve tvoje rekorde.

Dragana

pre 5 godina

@pera ždera Hvala na podsećanju, da, tako je bilo. Ipak ,Rodžer je odigrao mnogo više tih Masters finala na tri dobijena seta, ne znam tačan broj ali oko petnaestak sigurno.

Miloš

pre 5 godina

Meni deluje da Federer pokušava da relativizuje najveće Novakovo dostignuće, a koje je za njega nedostupno. Nekorektno, ali oni samo zbog tog GOAT zvanja i nastavljaju da igraju. Mogu da ga razumem, jer kada se budu svodili računi, 2 kalendarska slema ( pa i ovakva) mogu dati presudnu težinu, jer će broj nedelja kao br.1, osvojenih GS i mastersa biti sličan.

Kolagen

pre 5 godina

Смејао сам се 5 минута кад прочитах наслов, нисам могао да верујем шта читам... Осим ако није мислио о низу 4гс у периоду од 8 - 9 година! Смешно и срамотно.

dzoni

pre 5 godina

RF..macak..kad osvojis 4 u nizu onda reci lako je, do tada vise srece drugi put ako ikad vise budes uopste u poziciji da osvojis i jedan od GS ;)

рајко

pre 5 godina

погледајте са ким је играо у финалу првих ГС које је освојио па ће вам све бити јасно

lal

pre 5 godina

odlicno... ajde onda zapni sada kada he lakse... da vidimo i to cudo...
pritom, ako su podloge toliko ujednacene, zasto onda vecito gubis na sljaci??? cini se da je razlika za tebe i dalje prevelika... toliko velika da svesno propustas sljaku...

savest

pre 5 godina

Ne radi se o tome da li je istina to sto Federer tvrdi. Mozda jeste, a mozda i nije. Sigurno je samo da neko ko nije to uspeo da uradi, a pretenduje da bude goat, daje takvu izjavu kada njegov konkurent ima priliku da to ostvari daje primer nepostovanja. Sta vise, taj isti konkurent je vec to uspeo jedanput u eri "lakog kompletiranja" gs. Mozda bude goat ali dzentlmen sigurno nikada. Kultivisan jeste, ali za uzor, daleko iza vecine sportista.

xl

pre 5 godina

Pa sto nije uzeo kad je lakse ?
(JPR24, 20. mart 2019 17:06)

Pa rekao je da to važi i za njegaa da je osvojio samo tri grend slema. Time je praktično odao priznanje Novaku da je bolji.

DC Forever

pre 5 godina

Ako se procita tekst a ne samo naslov, onda njegova izjava donekle ima smisla, samo ako je mislio na karijerni GS. Da, u novije doba je lakse osvojiti karijerni GS, a to potvrdjuje i cinjenica da i Nadal ima karijerni GS, pa i da je RF uzeeo RG. Medjutim uzti sva 4 GS u ovako zguznutoj sezoni i u konkurenciji trojice najboljih ikada, to bas i nije lako, niti lakse nego kada je to dva puta radio Laver, a danas samo Djokovic. Znac pomalo kontradiktorna izjava.

Kontraš

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.
(Del santo, 20. mart 2019 16:33) Dok je takvih kao ti nema nam pomoći!

dusan

pre 5 godina

Nikad teze, a pre Noleta i Rafe nikad lakse...Federer je upravo rekao da je lakse Noletu da osvaja pored njega, Rafe, Vavrinke, Del Potra itd, nego sto je njemu bilo protiv Moje, Safina, Rodika...znaci da smatra da su Safin i Moja bolji u to vreme nego on i Rafa danas...ludak

Centurion

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08)

Nemaš pojma, Novak je svoj prvi masters u karijeri osvojio u finalu na tri dobijena seta. I to kao anonimni nejaki tinejdzer, što dodatno daje na težini.
To se desilo u Majamiju.
Mnogo je neznalica ovde koji svasta sebi dopuštaju da napišu i to tvrde kao nepobitnu činjenicu.

Oliver

pre 5 godina

Nije rekao lako nego lakse. Procitajte vest pre nego je iskomentarisete. Lakse je bilo Novaku nego Borgu. Zbog podloga. Nije ni pomenuo igrace, ni da je lko. Primecujem da nasi ljudi kada citaju vesti i zele da ih prokomentarisu, niti procitaju a cesto ili ne mogu ili ne zele da shvate smisao. I svaki komentar je ad hominem, i pozitivan i negativan. Mnogo toga propustenog u skolovanju. Mnogo toga nenadnoknadivog

milutin

pre 5 godina

Rodžer se uplašio da će Nole po drugi put ispjeti ono što on nije za cijelu karijeru. Nekako bi da umanji Novakov uspjeh i drugi u najavi, pa omalovažava i nipodaštava taj uspjeh...eto danas je lakše nego ranije.
E, bilo lakše ili teže, Rodžere zapamti: ti tu slast od četiri GS zaredom nijesi okusio i nećeš okusiti dok si živ životom, pa iako je lakse.
Ti to nećeš doživjeti...

NIA

pre 5 godina

Cini mi se da je opet zreb namesten na strani Rodzera. Da bi dosao do finala Nole ima veoma teske meceve. Jos kad mu udese vreme igranja!

мики

pre 5 godina

Рафа из рецимо 2008 би згазио Ђоковића из 2015 на било којој подлози
(Слободан Милошевић - Херој, 20. mart 2019 14:42)

Ма да. помисли само шта би тада радио Новаку из 1998-е

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Veliki igrac ali mali covek, kako ga je okarakterisao Srdjan Djokovic.
@Sale

E kad ga je tako ocenila takva moralna gromada kao sto je Srdjan Djokovic to mora da je aksioma.

Rafa je veliki igrac i vecina igraca i publike ga postuje.
Njegova ocena je poredila danasnjicu i vreme pre 30 godina.
Borg je za mene bio veci igrac i superiorniji od svih a igrao je drvenim reketom koji kad bi dali vodecoj trojci igrali bi kao klis i palu.

Luka

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08)

# Link komentara

Sa fokusom na GS turnire i preskakanjem odredjenih Mastersa, nema. Preskacu se i danas da bi se sto bolje pripremili za GS, a sto ne bi i tada.

Sale

pre 5 godina

Nesto opasno muci Federera. Izmice mu se tron i daje izjave koje nemaju mnogo smisla.

1. Danasnja konkurencija se ne moze porediti sa onom o kojoj on govori.
2. Ako je tako lako, ili lakse nego ikad, zasto on to nije nikad ucinio?
3. Ako je pretendent na titulu GOAT-a kako to da je osvojio samo jedan
Roland Garos i to u "dublu" sa Soderlingom koji mu je sklonio Nadala?
4. Koliko puta je pobedio Nadala na sljaci, kad vec kaze da su podloge danas
vrlo slicne? Doduse u tom duelu, bar sto se Rafe tice, izgleda da i jesu:
uredno ga je pobedjivao na razlicitim terenima.

Imalo bi tu stosta da se doda ali utisak je da ovim komentarom pokusava da omalovazi Novakov uspeh. Veliki igrac ali mali covek, kako ga je okarakterisao Srdjan Djokovic.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Ako uzmete u obzir Edbergovu izjavu od pre neki dan o tome da je Novak razlog vecine Federerovih neuspeha zadnjih nekoliko godine i na to nadovezete ovo, jasno je da je gospodin vrlo "posvecen" pokusaju umanjivanja svakog Novakovog dostignuca koje ce za njega i Rafu ostati samo san. Zamislite ovaj auto-gol: reci da je danas to lakse osvojiti, a on nije osvojio. Izgleda da su proradili jos veci kompleksi nego do sada.

Dragana

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.

maconii

pre 5 godina

ujednacene su za Novaka koji je osvojio sve slemove i masterse...ako su ujednacene zasto nije osvojio monte karlo i rim i zasto konstatno izbegava turnire na sljaci....sad ce morati konacno da ih igra zbog sponzora

mile

pre 5 godina

federera sam gotivio dok se klao sa nadalom na pocetku nadalove karijere,ali kako se nole pojavio federer je pokazao pravo lice,on kad bude u penziji a nole rusio sve njegove rekorde ima da umire gledajuci na tv,a verovatno ce izjavljivati da mu je drago i da je to dobro za tenis,provaljen si deda

Savo

pre 5 godina

Pa za ujednačenost travnatih terena, šljake i brzih podloga najviše je kriva "princeza" iz CH...
On je sam zahtevao podloge i njihovu tvrdoću, kako bi se pojavio na turniru....
Kao baba je je sada. Što mu je NOVAK bliže, sve više kuka...

pravi se naivan

pre 5 godina

Sto onda ne osvoji on sam ako je lakse? Veliki je licemer ali zna da odglumi gospodina. Kad nema sanse da bude prvi na svetu izjavljuje kako ga prvo mesto ne zanima a prosle godine je igrao Roterdam samo da bi na kratko opet bio prvi. Sve sto ne moze da postigne izjavljuje da mu nije vazno.
(Sava, 20. mart 2019 15:58)

Da dodam - dokaz da govori gluposti je da on Nadala nikada nije pobedio u RG, dok je Nadal upravo na tom turniru osvojio vise od pola svojih GS-ova. Znaci Nadal dominantan na RG, a nije na ostalim GS-ovima, kod Federera i Djokovica obrnuto. Pa kako su onda podloge izjednacene? Brzina podloga su vrlo razlicite, na primer IW ima sporu podlogu iako nije sljaka (ista kategorija kao Monte Carlo i RG)... Medjutim, ono sto je mnogo vaznije, i sto je u danasnje vreme mnogo raznovrsnije nego ranije su ostale karakteristike podloge (kako i koliko loptica odskace itt) - to RF zna, ali namerno precutkuje da se upravo ta komponenta vrlo cesto prilagodjavala upravo njemu. Uostalom, evo zanimljivog clanka na ovu temu (a ima i drugih): https://www.perfect-tennis.com/tennis-court-surfaces-and-court-speeds/

gigatrend

pre 5 godina

Ma naravno. Frka je bila u vreme Bagdatisa, Filipusisa i Rodika. Danas i poslednjih 10-ak godina, u vreme 3 najbolja tenisera svih vremena, mnogo je lakše.

Del santo

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.

Realno

pre 5 godina

Roger pominje i Borga, hmm cekaj, jel to ono vreme kada su se igrala 3 gren slema na travi (AUSOpen, USOpen i Vimbledon) i jedan na sljaci?! Ili misli kasnije tjst. tacno u njegovo vreme posle Sempresa i pre Nadala i Djokovica je bilo najteze? Posebno tada pamtim one jake protivnike, za koje su Marej, Vavrinka, Del Potro..vanzemaljci! Covek puca od ljubomore, neka neka, ovako dolazi njegovo pravo lice do izrazaja! Ako Nole osvoji Pariz, mislim da ce se Roger jos vise izblamirati :-)

sasa

pre 5 godina

Da da, vazi, teze je osvajati GS protiv safina, filipusisa, raftera, gonzalesa i slicnih likova koji imaju jedan ili nijedan GS, nego kao novak, kada vam nalete likovi kao sto su nadal, federer i mari koji imaju 10+ GS.

ljupce

pre 5 godina

rece covek koji ne da nema 4 grend slema u nizu nego nema ni zlatni masters.mislim da ga to posebno boli sto je novak upravo protiv njega osvojio sinsinati i to bukvalno rutinski ga dobio.i postavlj se pitanje,kako da bude GOAT kad nema ni 4 slema ni zlatni masters?nikako,ali bitno je da se osvajaju manji turniri i nabija statistika u titulama.jos jedan komedijas.bio si veliki nekad,a sad posle svega ovoga si se srozao.

vladimir

pre 5 godina

Jeste izuzetno je bilo teško osvojiti četiri u nizu u tvojoj eri sa Gonzalesom,Hjuitom,Rodikom,Davidenkom i ostalim majstorima tenisa

Aca iz Šapca

pre 5 godina

izostavio je jednu od najbitnijih činjenica: konkurencija!
Novak, Roger i Rafa zajedno su osvojili 52 GS i još uvek igraju!!!

Georgijus

pre 5 godina

Rodzer je u pravu ! Sad kad osvoji RG,Wimbldon je njegova podloga, lako ce US open,tamo svi navijaju za njega i sta...,ostaje samo AO, a i to nije tesko jer je pocetak nove sezome !

патриЈота62

pre 5 godina

Dzentlmenski :) Kao i suze u Australiji nakon poraza u finalu od Nadala. Pravi momenat za ovakvu izjavu.
(savest, 20. mart 2019 16:12)

Сузе после пораза на ОИ и после Јиргена Мелцера су биле џентлменске?

Boban

pre 5 godina

Naravno da je lakše, ali prvo je Nole morao da dokaze da je taj poduhvat uopšte moguć. Isto tako, danas je lakše koristiti struju... ali je prvo Tesla morao da je izmisli.

Mrmot

pre 5 godina

"Trava je trava i nema brza ili sporija....(Dacha, 20. mart 2019 14:59)"
moze trava biti sporija kada je poprskaju rastvorom secera...

Cale Valjevo

pre 5 godina

Ma sve sto je Novak uradio u tenisu je bezvredno, to mogu i ja sa 65 godina! Da bi bio AS, moras biti i covek, a Federer to nije!!!!

Runzo Objektivni

pre 5 godina

Priznajem, i ja sam se "upecao" na naslov, a zapravo je tehnički tačno ovo što kaže. Pritom, korektno je rekao da se to NE odnosi na Novaka, već na sve.

Luka

pre 5 godina

Boli ga Novakova dominacija koju pokusava na svaki nacin da umanji. Shvata i on sta je Novak ucinio u tenisu i koliki su ti uspesi koje on nije uspeo da postigne. Novak je jedan od najvecih tenisera u istoriji, a sigurno najdominantniji koji se pojavio.

slaviša šmigič

pre 5 godina

pa kad je lakše ti izvoli pa uzmi sva 4.slama,nego priznaj da u svoj dugoj i velikoj karieri nikad nisi uspeo ne zato jer je bilo teze nego zato jer nikad niko dosad nije mogao igrati na nivou novaka.on je imao sa 18.godina kapacitet,da obriše patos sa tobom kako ono kaze trener federera veliki stefan edberg novak je uvek bio nočna mora za federera ili agasi nebi dobio novaka ni za 1000.godina.što nisi iskoristio trenutak dok novak nije igrao tada si imao največe šanse tek sad se vidi koliko komplekse je novak nabio federeru sama činjenica,da je onako javno plakao ili kad je jedini put vidjen,da lomi rekete upravo dok igra protiv novaka govovore dosta same po sebi.nego reci ti nama koji ste plan skovali ti i nadal protiv novaka sad kad ste udruzili snage ti i onaj španac nadal.

TNT

pre 5 godina

Kakve komentare pisu ovi srbi iskompleksirani pa to je strasno! Ne znam ja sta vama nije jasno u toj cinjenici da je ovaj covek bog tenisa pa iza njega Nadal...Novak je tek na trecem mestu! Ja ne kapiram sta vi ljudi pricate ovde! Uporno poredite neke medjusobne duele i neke ne bitne stvari! Pa Rodik ima 3-1 u pobedama sa Novakom pa niko normalan ne moze reci da je Rodik bolji od Novaka! Cist srpski mentalitet.sve je nase najbolje...a ne vidimo dalje od nosa ,50godina iza evrope!
(nikolaaaassss, 20. mart 2019 15:17)

Opušteno brate, mojne se nerviras! Pritisak, čir, infarkt..... rizik je prevelik.

Badi Hild

pre 5 godina

Fed je u pravu. Samo bih dodao da ove GS-ove treba osvojiti u istoj sezoni (kalendarskoj godini). U tom pogledu Lejver i Lendl su takodje bili nadomak ostvarenja, pored Feda, Rafe i Noleta.

Tako da - "dečko" ajde olaaadi...

pre 5 godina

Švajcarac je potpuno u pravu.
Zar nije danas lakše i decu da dobiješ no nekada, kada si morao da preduzmeš nešto, ma ono - da radiš muški...

Mile

pre 5 godina

Ako sacekas sine jos sedam godina kad se Novak penzionise, bice jos lakse. A onda ti i Rafa da se vratite i svaki po četri da uzmete, bog vam dao zdravlja.

Sava

pre 5 godina

Sto onda ne osvoji on sam ako je lakse? Veliki je licemer ali zna da odglumi gospodina. Kad nema sanse da bude prvi na svetu izjavljuje kako ga prvo mesto ne zanima a prosle godine je igrao Roterdam samo da bi na kratko opet bio prvi. Sve sto ne moze da postigne izjavljuje da mu nije vazno. Kad drugi nesto postignu onda je to lakse u danasnje vreme. Ima para i slave ali ga nekako zalim jer celu karijeru provede glumeci gospodina i prikrivajuci pravo lice. Na kraju ce ostati zabelezeno da nije bio najbolji ni u svom vremenu a kamoli da je najbolji svih vremena. I Nadal i Djokovic ce ga preteci.

nikolaaaassss

pre 5 godina

Kakve komentare pisu ovi srbi iskompleksirani pa to je strasno! Ne znam ja sta vama nije jasno u toj cinjenici da je ovaj covek bog tenisa pa iza njega Nadal...Novak je tek na trecem mestu! Ja ne kapiram sta vi ljudi pricate ovde! Uporno poredite neke medjusobne duele i neke ne bitne stvari! Pa Rodik ima 3-1 u pobedama sa Novakom pa niko normalan ne moze reci da je Rodik bolji od Novaka! Cist srpski mentalitet.sve je nase najbolje...a ne vidimo dalje od nosa ,50godina iza evrope!

vodu.

pre 5 godina

Ako je ujednačenost podloga veća danas nego ranije, pa je nekom vrhunskom igraču zbog te ujednačenosti lakše da pobeđuje konkurente, i tim konkurentima je u istoj meri lakše da mu se suprotstave, pa mu sve dođe na isto. Pada mu teorija u

antiDebil

pre 5 godina

Pa koliko je lako trebalo je 47 godina da se ponovi.
(Ni po babu ni po stričevima, 20. mart 2019 14:52)

https://youtu.be/oPqfRm2zwps?t=221

Slusaj pazljivo McEnroa sta ovde govori, a onda preseci Federerovu karijeru do tog trenutka i vidi sta je uradio do tada !

Pink Floyd

pre 5 godina

Ovaj Federer iznosi mišljenje o Novaku kako vetar duva.Sad je bio dobre volje.Verovatno dobra terapija.Videcemo šta donose meseci pred nama...

Swedenonline

pre 5 godina

"Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije"

Ma da, Nadal se razvali van šljake, Federer je izbegava, i protivreči sam sebi.

antiDebil

pre 5 godina

Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta.
(dragutin kenigsmark, 20. mart 2019 14:38)

Shvatili su, ova izjava to i potvrdjuje !

Xnodeh

pre 5 godina

Ma sta kazes??? Lakse jel??? Samo zato sto ih Novak osvaja!Hahahahahaha,kako je samo ovaj nabedjeni placljivac providan.Prosto je neverovatno da ovo izgovori neko ko je skoro polovinu svojih GS uzeo u eri Filipusisa,Bagdatis,Gonzaleza i slicnih,kada nije ni blizu postojao igrac njegovog nivoa.A on izjavi kako je sada lakse osvajati GS u nizu u eri kad je recimo Djokovic za konkurenciju imao njega,Nadala,ali i Vavrinku,Del Potra,Mareja,naravno pricam onda kad su zdravi,ne kada su u periodu povreda.Zaista veoma "inteligentna" izjava.Toliko ljubomore,toliko zavisti,toliko odbijanja da prihvata da postoji neko bolji od njega,to dugo nije vidjeno.Sad je i jasno kakvi botovi mogu da navijaju za ovog,samo istog takvog "intelektualnog" sklopu.Ode status GOAT uskoro u ruke pravog GOAT-a,pa pa!!!Ziveo Novak!

Mito

pre 5 godina

Pa što nis osvojio kad je lakše????? Maltene Noleta nije bilo godinu dana i šta si ti uradio. Kako veliki igrać postaje mali čovek!!!!!!

Слободан Милошевић - Херој

pre 5 godina

Ја сам се увек питао зашто Ђоковић није победио Надала на РГ од 2008-2014, него га је добио 2015 када Рафа игра најгору сезону у каријери (ниједан мастерс, ниједан Грен Слем)

Рафа из рецимо 2008 би згазио Ђоковића из 2015 на било којој подлози

ProdigyCZ

pre 5 godina

Kako lakse kad za protivnike ima njega na WB i Nadala na RG?!Ne mogu se samo podloge uzimati za parametar.Ili on to hoce da kaze za sebe da nije dovoljno dobar?!

Tennis Bear

pre 5 godina

kako je danas lakse osvojiti 4 GS sa 3 najbolja igraca u istoriji ,
glupost bez presedana , treba dobiti Rafu na sljaci, Federera na travi i Noleta u Australiji , US OPen da ne spominjemo

Aleksej

pre 5 godina

Auuuuuuu ovaj ima da pukne od muke,ne teze bilo protiv Robreda,Medvedeva,Rodika,Bagdatisa...Federer sve titule osvojio a da je samo u 20% situacija igrao ili protiv Novaka ili protiv Nadala,Nadal osvojio a da je igrao u 50% Gren slema ili protiv Noleta ili Federera a Nole osvojio za sad 15 Gren slema a da je igrao u 75% slucajeva ili protiv Nadala ili protiv Federerara ovo je zvanicna statistika,tako da je sramota ovo sto Federer prica.Ali dobro nadam se da ce Nole jos dva puta njemu u inat da drzi sva 4. Gren slema a uz malo srece ove godine da veze i kalndaraki Slem i da postane prvi u istoriji.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta.

truth

pre 5 godina

Pa osvoji majstore ko ti brani... Ti ne mozes vise ni jedan a ne cetiri u nizu da osvojis. .. Dal on stvarno misli da Djokovic ne bi uzeo cetiri slema u nizu da su mu konkurencija bili Ferero, Rodik, Hjuit i onaj sto je udarao sa obe ruke i forhend i bekend ne mogu da se setim kako se zove... Pa u to '' Federerovo vreme'' Goran Ivanisevic sa specijalnom pozivnicom uzme Vimbldon eto toliko je bila jaka konkurencija

mix

pre 5 godina

Три или четири у низу небитно је. Само ти Краљу побеђуј, а он да губи.
(патриЈота62, 20. mart 2019 14:37)

Bitno je i te kako je bitno.

ernesto che

pre 5 godina

Mozda je lakse u smislu podloge ali je mnogo teze u zbog konkurencije koja je danas ipak realno mnogo, mnogo jaca, i mislim da je taj deo namerno izostavio. Ali ovo potvrdjuje drugu stvar, a to je, ako se procita izmedju redova, da ako je neko spreman i bolji od drugih (kao sad novak) podloge ce mu omoguciti da lakse osvoji sva 4 gren slema.

Gistro Bancho

pre 5 godina

Mogu zapadni mediji da ga velicaju koliko hoce, ON ZNA DA JE NOVAK GOAT, i to ga progoni toliko da je oboleo ... a jos nije kraj , ko zna sta jos sve moze da uradi njegova sujeta

Dacha

pre 5 godina

Trava je trava i nema brza ili sporija,to sto se sama igra promenila pa je servis volej skoro nestao nema veze sa podlogom. Dalje sljaka na RG-u je ista,spora kao sto je oduvek i bila. Beton je beton ako govorimo o klasicnom betonu...e sad jedine razlike postoje u ostalim tvrdim podlogama koje su se u medjuvremenu pojavile gde postoje odredjene varijacije ali boze moj,kako jednome tako i ostalima,znaci isti uslovi za sve. Gde su jos nastle promene...kod loptica i reketa ali kao sto rekoh svima isti uslovi. Znaci ovo sto Federer prica uopste ne pije vodu i ne znam cemu ovakva izjava.

Sole

pre 5 godina

Ne slazem se. Danas je tenis mnogo vise dostupan u svetu nego ranije i sama analiza igre je na mnogo visem nivou sto dovodi do toga da je veca konkurencija i da je priprema igraca pred svaki turnir mnogo ozbiljnija. Ne moze se vrsiti ovakvo poredjenje na osnovu jedne stavke.

Samo_kažem

pre 5 godina

Pa što ne osvojiš kad je tako?

Što nisi prošle godine?

Ajd razumem te pre 15 godina konkurencija je bila strašna, Safin, Rios, Hjuit, Ljubičić, Rodik, Bagdatis, Has... ali ajde bre danas.

Ovo je Matrix, ja sam Neo

pre 5 godina

Dokaži i osvoji, a da, da ti ne ucestvuješ na Roland Garosu, preskočiš, spremaš se za sledeci grend slem dva meseca, dok se ostali muče na svim turnirima i troše energiju!

Nisam robot

pre 5 godina

Ma da ranije protiv Davidenka, Hasa i Santoroa je bilo cupavo. Sad je bas lako sto i ti dokazujes u poslednjih 4 godine si jedno 10 osvojio.

nole

pre 5 godina

Cekamo dan da osvoji 21 grem slem cekamo dan covece, najdosadniji, najiritantniji covek u istoriji sveta, covek koji vec 10 godina place zbog Djokovica a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo, dosta vise placljivko dosta.

Aleksej

pre 5 godina

Auuuuuuu ovaj ima da pukne od muke,ne teze bilo protiv Robreda,Medvedeva,Rodika,Bagdatisa...Federer sve titule osvojio a da je samo u 20% situacija igrao ili protiv Novaka ili protiv Nadala,Nadal osvojio a da je igrao u 50% Gren slema ili protiv Noleta ili Federera a Nole osvojio za sad 15 Gren slema a da je igrao u 75% slucajeva ili protiv Nadala ili protiv Federerara ovo je zvanicna statistika,tako da je sramota ovo sto Federer prica.Ali dobro nadam se da ce Nole jos dva puta njemu u inat da drzi sva 4. Gren slema a uz malo srece ove godine da veze i kalndaraki Slem i da postane prvi u istoriji.

Gistro Bancho

pre 5 godina

Mogu zapadni mediji da ga velicaju koliko hoce, ON ZNA DA JE NOVAK GOAT, i to ga progoni toliko da je oboleo ... a jos nije kraj , ko zna sta jos sve moze da uradi njegova sujeta

Pink Floyd

pre 5 godina

Ovaj Federer iznosi mišljenje o Novaku kako vetar duva.Sad je bio dobre volje.Verovatno dobra terapija.Videcemo šta donose meseci pred nama...

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta.

Sava

pre 5 godina

Sto onda ne osvoji on sam ako je lakse? Veliki je licemer ali zna da odglumi gospodina. Kad nema sanse da bude prvi na svetu izjavljuje kako ga prvo mesto ne zanima a prosle godine je igrao Roterdam samo da bi na kratko opet bio prvi. Sve sto ne moze da postigne izjavljuje da mu nije vazno. Kad drugi nesto postignu onda je to lakse u danasnje vreme. Ima para i slave ali ga nekako zalim jer celu karijeru provede glumeci gospodina i prikrivajuci pravo lice. Na kraju ce ostati zabelezeno da nije bio najbolji ni u svom vremenu a kamoli da je najbolji svih vremena. I Nadal i Djokovic ce ga preteci.

only fools and horses

pre 5 godina

Eto priznajem i ja, upecao sam se na naslov, pomislio kakva ljiga. A onda sam pročitao, onako detaljno, analizirao malo i na kraju došao do zaključka da jeste ljiga, prava ljiga.
Tako da preporučujem da ne sudite samo po naslovu.

Xnodeh

pre 5 godina

Ma sta kazes??? Lakse jel??? Samo zato sto ih Novak osvaja!Hahahahahaha,kako je samo ovaj nabedjeni placljivac providan.Prosto je neverovatno da ovo izgovori neko ko je skoro polovinu svojih GS uzeo u eri Filipusisa,Bagdatis,Gonzaleza i slicnih,kada nije ni blizu postojao igrac njegovog nivoa.A on izjavi kako je sada lakse osvajati GS u nizu u eri kad je recimo Djokovic za konkurenciju imao njega,Nadala,ali i Vavrinku,Del Potra,Mareja,naravno pricam onda kad su zdravi,ne kada su u periodu povreda.Zaista veoma "inteligentna" izjava.Toliko ljubomore,toliko zavisti,toliko odbijanja da prihvata da postoji neko bolji od njega,to dugo nije vidjeno.Sad je i jasno kakvi botovi mogu da navijaju za ovog,samo istog takvog "intelektualnog" sklopu.Ode status GOAT uskoro u ruke pravog GOAT-a,pa pa!!!Ziveo Novak!

nole

pre 5 godina

Cekamo dan da osvoji 21 grem slem cekamo dan covece, najdosadniji, najiritantniji covek u istoriji sveta, covek koji vec 10 godina place zbog Djokovica a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo, dosta vise placljivko dosta.

TNT

pre 5 godina

Kakve komentare pisu ovi srbi iskompleksirani pa to je strasno! Ne znam ja sta vama nije jasno u toj cinjenici da je ovaj covek bog tenisa pa iza njega Nadal...Novak je tek na trecem mestu! Ja ne kapiram sta vi ljudi pricate ovde! Uporno poredite neke medjusobne duele i neke ne bitne stvari! Pa Rodik ima 3-1 u pobedama sa Novakom pa niko normalan ne moze reci da je Rodik bolji od Novaka! Cist srpski mentalitet.sve je nase najbolje...a ne vidimo dalje od nosa ,50godina iza evrope!
(nikolaaaassss, 20. mart 2019 15:17)

Opušteno brate, mojne se nerviras! Pritisak, čir, infarkt..... rizik je prevelik.

Mile

pre 5 godina

Ako sacekas sine jos sedam godina kad se Novak penzionise, bice jos lakse. A onda ti i Rafa da se vratite i svaki po četri da uzmete, bog vam dao zdravlja.

Swedenonline

pre 5 godina

"Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije"

Ma da, Nadal se razvali van šljake, Federer je izbegava, i protivreči sam sebi.

vodu.

pre 5 godina

Ako je ujednačenost podloga veća danas nego ranije, pa je nekom vrhunskom igraču zbog te ujednačenosti lakše da pobeđuje konkurente, i tim konkurentima je u istoj meri lakše da mu se suprotstave, pa mu sve dođe na isto. Pada mu teorija u

Sale

pre 5 godina

Nesto opasno muci Federera. Izmice mu se tron i daje izjave koje nemaju mnogo smisla.

1. Danasnja konkurencija se ne moze porediti sa onom o kojoj on govori.
2. Ako je tako lako, ili lakse nego ikad, zasto on to nije nikad ucinio?
3. Ako je pretendent na titulu GOAT-a kako to da je osvojio samo jedan
Roland Garos i to u "dublu" sa Soderlingom koji mu je sklonio Nadala?
4. Koliko puta je pobedio Nadala na sljaci, kad vec kaze da su podloge danas
vrlo slicne? Doduse u tom duelu, bar sto se Rafe tice, izgleda da i jesu:
uredno ga je pobedjivao na razlicitim terenima.

Imalo bi tu stosta da se doda ali utisak je da ovim komentarom pokusava da omalovazi Novakov uspeh. Veliki igrac ali mali covek, kako ga je okarakterisao Srdjan Djokovic.

antiDebil

pre 5 godina

Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta.
(dragutin kenigsmark, 20. mart 2019 14:38)

Shvatili su, ova izjava to i potvrdjuje !

Liverpool Man

pre 5 godina

I onda on kod navijaca sa zapada ispada fer igrac i najveci sportsmen sa ovakvim izjavama? E moj Zapade. Jos vise zalim ove persone koje iz Srbije navijaju za Federera ili bilo kog drugog a ne za Djokovica.

Tennis Bear

pre 5 godina

kako je danas lakse osvojiti 4 GS sa 3 najbolja igraca u istoriji ,
glupost bez presedana , treba dobiti Rafu na sljaci, Federera na travi i Noleta u Australiji , US OPen da ne spominjemo

Mito

pre 5 godina

Pa što nis osvojio kad je lakše????? Maltene Noleta nije bilo godinu dana i šta si ti uradio. Kako veliki igrać postaje mali čovek!!!!!!

Luka

pre 5 godina

Boli ga Novakova dominacija koju pokusava na svaki nacin da umanji. Shvata i on sta je Novak ucinio u tenisu i koliki su ti uspesi koje on nije uspeo da postigne. Novak je jedan od najvecih tenisera u istoriji, a sigurno najdominantniji koji se pojavio.

truth

pre 5 godina

Pa osvoji majstore ko ti brani... Ti ne mozes vise ni jedan a ne cetiri u nizu da osvojis. .. Dal on stvarno misli da Djokovic ne bi uzeo cetiri slema u nizu da su mu konkurencija bili Ferero, Rodik, Hjuit i onaj sto je udarao sa obe ruke i forhend i bekend ne mogu da se setim kako se zove... Pa u to '' Federerovo vreme'' Goran Ivanisevic sa specijalnom pozivnicom uzme Vimbldon eto toliko je bila jaka konkurencija

Ibanez

pre 5 godina

Treba pobediti Novaka u Melburnu, Rafu u Parizu, Rodžera u Londonu, ajde Njujork još se neko i uguro zadnjih godina... i onda on izjavi da je nekom danas lakše osvojiti 4 u nizu?? Pa ko je taj što je osvojio bar dva u nizu zadnjih godina?? A kamoli 3 ili kao Novak 4 !!
Prolupo je načisto!

Sole

pre 5 godina

Ne slazem se. Danas je tenis mnogo vise dostupan u svetu nego ranije i sama analiza igre je na mnogo visem nivou sto dovodi do toga da je veca konkurencija i da je priprema igraca pred svaki turnir mnogo ozbiljnija. Ne moze se vrsiti ovakvo poredjenje na osnovu jedne stavke.

gigatrend

pre 5 godina

Ma naravno. Frka je bila u vreme Bagdatisa, Filipusisa i Rodika. Danas i poslednjih 10-ak godina, u vreme 3 najbolja tenisera svih vremena, mnogo je lakše.

Centurion

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08)

Nemaš pojma, Novak je svoj prvi masters u karijeri osvojio u finalu na tri dobijena seta. I to kao anonimni nejaki tinejdzer, što dodatno daje na težini.
To se desilo u Majamiju.
Mnogo je neznalica ovde koji svasta sebi dopuštaju da napišu i to tvrde kao nepobitnu činjenicu.

Samo_kažem

pre 5 godina

Pa što ne osvojiš kad je tako?

Što nisi prošle godine?

Ajd razumem te pre 15 godina konkurencija je bila strašna, Safin, Rios, Hjuit, Ljubičić, Rodik, Bagdatis, Has... ali ajde bre danas.

milutin

pre 5 godina

Rodžer se uplašio da će Nole po drugi put ispjeti ono što on nije za cijelu karijeru. Nekako bi da umanji Novakov uspjeh i drugi u najavi, pa omalovažava i nipodaštava taj uspjeh...eto danas je lakše nego ranije.
E, bilo lakše ili teže, Rodžere zapamti: ti tu slast od četiri GS zaredom nijesi okusio i nećeš okusiti dok si živ životom, pa iako je lakse.
Ti to nećeš doživjeti...

Bardami

pre 5 godina

Danas je izuzetno teško osvojiti sva četiri gren slema u nizu zbog izuzetne fizičke pripremljenosti svih igrača. Ranije je to bilo dosta lakše, jer nije postojala prevelika sportska disciplina, niti veliki novac koji je uslovljava. Nažalost, Rodja je strašno zavidan čovek.

lal

pre 5 godina

odlicno... ajde onda zapni sada kada he lakse... da vidimo i to cudo...
pritom, ako su podloge toliko ujednacene, zasto onda vecito gubis na sljaci??? cini se da je razlika za tebe i dalje prevelika... toliko velika da svesno propustas sljaku...

ProdigyCZ

pre 5 godina

Kako lakse kad za protivnike ima njega na WB i Nadala na RG?!Ne mogu se samo podloge uzimati za parametar.Ili on to hoce da kaze za sebe da nije dovoljno dobar?!

Savo

pre 5 godina

Pa za ujednačenost travnatih terena, šljake i brzih podloga najviše je kriva "princeza" iz CH...
On je sam zahtevao podloge i njihovu tvrdoću, kako bi se pojavio na turniru....
Kao baba je je sada. Što mu je NOVAK bliže, sve više kuka...

Ovo je Matrix, ja sam Neo

pre 5 godina

Dokaži i osvoji, a da, da ti ne ucestvuješ na Roland Garosu, preskočiš, spremaš se za sledeci grend slem dva meseca, dok se ostali muče na svim turnirima i troše energiju!

Asparagus

pre 5 godina

Kakav izliv sujete, kakva bestidna izjava! Kako ga neko lepo nazva- podmuklica ne moze da spava, poslala gospodina i maestra u pozadinu.

Cale Valjevo

pre 5 godina

Ma sve sto je Novak uradio u tenisu je bezvredno, to mogu i ja sa 65 godina! Da bi bio AS, moras biti i covek, a Federer to nije!!!!

Nisam robot

pre 5 godina

Ma da ranije protiv Davidenka, Hasa i Santoroa je bilo cupavo. Sad je bas lako sto i ti dokazujes u poslednjih 4 godine si jedno 10 osvojio.

Dacha

pre 5 godina

Trava je trava i nema brza ili sporija,to sto se sama igra promenila pa je servis volej skoro nestao nema veze sa podlogom. Dalje sljaka na RG-u je ista,spora kao sto je oduvek i bila. Beton je beton ako govorimo o klasicnom betonu...e sad jedine razlike postoje u ostalim tvrdim podlogama koje su se u medjuvremenu pojavile gde postoje odredjene varijacije ali boze moj,kako jednome tako i ostalima,znaci isti uslovi za sve. Gde su jos nastle promene...kod loptica i reketa ali kao sto rekoh svima isti uslovi. Znaci ovo sto Federer prica uopste ne pije vodu i ne znam cemu ovakva izjava.

savest

pre 5 godina

Ne radi se o tome da li je istina to sto Federer tvrdi. Mozda jeste, a mozda i nije. Sigurno je samo da neko ko nije to uspeo da uradi, a pretenduje da bude goat, daje takvu izjavu kada njegov konkurent ima priliku da to ostvari daje primer nepostovanja. Sta vise, taj isti konkurent je vec to uspeo jedanput u eri "lakog kompletiranja" gs. Mozda bude goat ali dzentlmen sigurno nikada. Kultivisan jeste, ali za uzor, daleko iza vecine sportista.

Kontraš

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.
(Del santo, 20. mart 2019 16:33) Dok je takvih kao ti nema nam pomoći!

Realno

pre 5 godina

Roger pominje i Borga, hmm cekaj, jel to ono vreme kada su se igrala 3 gren slema na travi (AUSOpen, USOpen i Vimbledon) i jedan na sljaci?! Ili misli kasnije tjst. tacno u njegovo vreme posle Sempresa i pre Nadala i Djokovica je bilo najteze? Posebno tada pamtim one jake protivnike, za koje su Marej, Vavrinka, Del Potro..vanzemaljci! Covek puca od ljubomore, neka neka, ovako dolazi njegovo pravo lice do izrazaja! Ako Nole osvoji Pariz, mislim da ce se Roger jos vise izblamirati :-)

Tako da - "dečko" ajde olaaadi...

pre 5 godina

Švajcarac je potpuno u pravu.
Zar nije danas lakše i decu da dobiješ no nekada, kada si morao da preduzmeš nešto, ma ono - da radiš muški...

dusan

pre 5 godina

Nikad teze, a pre Noleta i Rafe nikad lakse...Federer je upravo rekao da je lakse Noletu da osvaja pored njega, Rafe, Vavrinke, Del Potra itd, nego sto je njemu bilo protiv Moje, Safina, Rodika...znaci da smatra da su Safin i Moja bolji u to vreme nego on i Rafa danas...ludak

slaviša šmigič

pre 5 godina

pa kad je lakše ti izvoli pa uzmi sva 4.slama,nego priznaj da u svoj dugoj i velikoj karieri nikad nisi uspeo ne zato jer je bilo teze nego zato jer nikad niko dosad nije mogao igrati na nivou novaka.on je imao sa 18.godina kapacitet,da obriše patos sa tobom kako ono kaze trener federera veliki stefan edberg novak je uvek bio nočna mora za federera ili agasi nebi dobio novaka ni za 1000.godina.što nisi iskoristio trenutak dok novak nije igrao tada si imao največe šanse tek sad se vidi koliko komplekse je novak nabio federeru sama činjenica,da je onako javno plakao ili kad je jedini put vidjen,da lomi rekete upravo dok igra protiv novaka govovore dosta same po sebi.nego reci ti nama koji ste plan skovali ti i nadal protiv novaka sad kad ste udruzili snage ti i onaj španac nadal.

vladimir

pre 5 godina

Jeste izuzetno je bilo teško osvojiti četiri u nizu u tvojoj eri sa Gonzalesom,Hjuitom,Rodikom,Davidenkom i ostalim majstorima tenisa

mile

pre 5 godina

federera sam gotivio dok se klao sa nadalom na pocetku nadalove karijere,ali kako se nole pojavio federer je pokazao pravo lice,on kad bude u penziji a nole rusio sve njegove rekorde ima da umire gledajuci na tv,a verovatno ce izjavljivati da mu je drago i da je to dobro za tenis,provaljen si deda

Kolagen

pre 5 godina

Смејао сам се 5 минута кад прочитах наслов, нисам могао да верујем шта читам... Осим ако није мислио о низу 4гс у периоду од 8 - 9 година! Смешно и срамотно.

e moj druže

pre 5 godina

Sve je manje uspeha koje je Rodžer ostvario a Nole nije prevazišao. Nije lako biti svedok prestizanju sopstvenih velikih uspeha.

ernesto che

pre 5 godina

Mozda je lakse u smislu podloge ali je mnogo teze u zbog konkurencije koja je danas ipak realno mnogo, mnogo jaca, i mislim da je taj deo namerno izostavio. Ali ovo potvrdjuje drugu stvar, a to je, ako se procita izmedju redova, da ako je neko spreman i bolji od drugih (kao sad novak) podloge ce mu omoguciti da lakse osvoji sva 4 gren slema.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Ako uzmete u obzir Edbergovu izjavu od pre neki dan o tome da je Novak razlog vecine Federerovih neuspeha zadnjih nekoliko godine i na to nadovezete ovo, jasno je da je gospodin vrlo "posvecen" pokusaju umanjivanja svakog Novakovog dostignuca koje ce za njega i Rafu ostati samo san. Zamislite ovaj auto-gol: reci da je danas to lakse osvojiti, a on nije osvojio. Izgleda da su proradili jos veci kompleksi nego do sada.

Darko

pre 5 godina

Od ukupnog broja osvojenih turnira / Novak, Federer i Rafa / treba izračunati procenat osvojenih ATP 250, 500, Mastersa, završnih Mastersa i Grend slemova i onda ćete doći do zanimljivih podataka. Tu je Novak neprikosnoven, zatim Rafa, a ovaj "gospodin plačljivi" nije im ni blizu.

Aca iz Šapca

pre 5 godina

izostavio je jednu od najbitnijih činjenica: konkurencija!
Novak, Roger i Rafa zajedno su osvojili 52 GS i još uvek igraju!!!

рајко

pre 5 godina

погледајте са ким је играо у финалу првих ГС које је освојио па ће вам све бити јасно

DRAGAN

pre 5 godina

Pa dobro deda, koliko ih
ti onda u nizu osvoji.Nemoj
da pricas gluposti.Novak
je JOKER, a ti pricaj sta god
hoces.Tvoje je proslo, a to
sto jos igras, moras radi
silnih sponzora koji bacaju
na tebe jos silni novac.Svemu dodje kraj, pa
i tvojoj vladavini.Sada se
samo Novak pita, a to
mnogima nije po volji, zato
sto je srbin sa lavovskim
srcem i sto ima u sebi inat
da obori sve tvoje rekorde.

bmiles

pre 5 godina

I da je u pravu kao sto tvrdi,kako onda Novak osvaja sve i u sansi je da drugi put za redom ima 4 GS u nizu(Djokovic Slem).Cisto sumnjam da su organizatori turnira prilagodjavali terene,brzinu i odskok loptice na podlogama zbog Rafe i Novaka,bice da je suprotno.Mnogi clanci se bave time dali je supremacija Nadal na sljaci zbog toga sto je podloga sporija,jer je mu odgovara zbog nacina na koji igra?Valjda je vazno koje sa suprotne strane terena!? Rafa je dva puta izgubio na RG u polufinalima ako me secanje ne vara od Soderlinga i Djokovica)?Kad se pogleda koja podloga vise odgovara trojici velikana,vidi se da je Djokovic kompletniji igrac i prevashodno osvaja AO zbog srednje brzine podloge na istom,Rafa na RG zbog spore,Federer na Vimbldonu zbog brze podloge i odskoka lopte na travi uz njegovog servis volej!Slazem se da je Borg bio jedinstven sampion,koji je igrao podjednako na svim podlogama(nije bilo AO u njegovo vreme),ali nas Novak mu je uz rame!Takodje promena reketa od drvenog rama ka laksem materijalu koji sad koriste teniseri ima uticaja,ali ne umanjuje velicinu i kvalitet najbolje trojice!Pokusavam biti objektivan i sagledam sve faktore igre i svi argumenti su na strani Djokovica,bar u poslednjoj deceniji ove igre.Da dodam opasku,zasto je Djokovicu trebalo dugo vremena da osvoji Sinsinati?Prosto,jer dolazi posle Vimbldona,podloga je sporija,i pocinje sezona "betona" nakon duzeg letnjeg odmora!
Da zavrsim, Novak jeste sad najbolji a to boli bivseg,nema druge!

pravi se naivan

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.
(Del santo, 20. mart 2019 16:33)

Koju istinu je rekao? Pogledajte moj prethodni komentar tamo ima link na interesantan clanak... ono sto je tacno je da je nekada je trava u WB zaista bila brza nego danas. I AO se igrao na travi. To su dve cinjenice, sve drugo je vrloooo relativno... zasto? zasto sto danas ima mnogo vrsta vestackih podloga gde se samo malom promenom u izradi mogu postici velike razlike - nekada je trava bila trava, a sljaka sljaka. Danas, pored trave i sljake, vestacke podloge se mogu "stelovati" na hiljadu nacina, a jos kada se ukombiniju sa drugacijim lopticama (200 vrsta cirkulise) onda se mozete zakljuciti da su podloge NEUPOREDIVO raznovrsnije nego pre 30-40 godina (nije sve u brzini!)

realnost

pre 5 godina

Ne moze "najbolji ikada" u ovom sportu imati:
- negativan skor u finalima GS sa svojim najvecim rivalima: Nadalom i Djokovicem (4:9)
- da na svom najtrofejnijem GS i najomiljenijem turniru (Wimbledon) izgubi tri finala (2 od Djokovica, 1 od Nadala) i pritom gubi meceve nakon vodstva od 2:0 u setovima (Tsonga 2011. i Anderson 2018. - oba puta cetvrtfinale)
- da ima 22 izgubljena finala Masters turnira, uz 27 osvojenih, sto je 5, odnosno 6 manje od Djokovica i Nadala

Bilans ukupnih i velikih titula izmedju "velike trojke":
- Federer 100/53
- Djokovic 73/52
- Nadal 80/51

Za Rodzera je pitanje da li ce uopste uzeti jos koji Masters, a kamoli GS, a posto je 5, odnosno 6 godina stariji od ove dvojice, on ce zasigurno pasti na trece mesto po broju velikih titula, jer ako Nole i Rafa budu igrali minimum jos tri sezone (ne racunajuci ovu) to bi znacilo da im je u opticaju ostalo jos 30 velikih titula (po godini 10 - 4GS, 9 Mastersa i 1 Zavrsni Masters)!
Tako da bi na kraju kada se bude podvukla crta, Federer mogao da ostane daleko iza ove dvojice, i na kraju krajeva, treci teniser ove "zlatne ere" tenisa!

sasa

pre 5 godina

Da da, vazi, teze je osvajati GS protiv safina, filipusisa, raftera, gonzalesa i slicnih likova koji imaju jedan ili nijedan GS, nego kao novak, kada vam nalete likovi kao sto su nadal, federer i mari koji imaju 10+ GS.

Miloš

pre 5 godina

Meni deluje da Federer pokušava da relativizuje najveće Novakovo dostignuće, a koje je za njega nedostupno. Nekorektno, ali oni samo zbog tog GOAT zvanja i nastavljaju da igraju. Mogu da ga razumem, jer kada se budu svodili računi, 2 kalendarska slema ( pa i ovakva) mogu dati presudnu težinu, jer će broj nedelja kao br.1, osvojenih GS i mastersa biti sličan.

szp (služba zajednickih poslova)

pre 5 godina

Dal to Rodger sluti da će Nole opet osvojiti sva 4 GS u nizu?
Pa da ublaži kao i on je mogao ali eto...

Ivan Veljković

pre 5 godina

Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

Pa i trebalo bi da izjavi. Zaista, to je veoma lako danas, ništa lakše danas od osvojiti 20 Slemova naravno. Naročito u silnim finalima sa Rodikom, Filipusisem, Bagdatisom i Čilićem. :-)

Kolagen

pre 5 godina

Ovaj Federer je miljama iznad Djokovića u svemu - osim brzini trčanja po terenu.
(pop, 20. mart 2019 19:22)

У свему? Број ГС у низу, освојени сви мастерси...

Ivan

pre 5 godina

Hahaha ovaj će sve da učini i poslednji delić njegovog autoriteta će da potroši samo da proba da umanji Noletov veliki uspeh! Ima pravo kad bolje razmislim, baš mi danas i meni nešto "šljakasti" ovaj beton, zar ne drugari? Sama gola šljaka nasred betonskog terena ima pravo Rođa hahaha nema razlike! Isto i na terenu na šljaci, sve sam go beton se nazire po njoj, današnja šljaka i nije šljaka, to je zapravo cement samo narandžaste boje hahaha! Znači zaista je istina da nema razlike između podloga danas! I zato je i čudno da niko sem Noleta nije osvojio 4 GS za redom na 3 NIKAD UJEDNAČENIJE RAZLIČITE PODLOGE! E moj Rođo tvojim blamažama u izjavama nigde kraja, koliko si velik na terenu toliko si mali u fer-pleju! :-)

мики

pre 5 godina

Рафа из рецимо 2008 би згазио Ђоковића из 2015 на било којој подлози
(Слободан Милошевић - Херој, 20. mart 2019 14:42)

Ма да. помисли само шта би тада радио Новаку из 1998-е

dzoni

pre 5 godina

RF..macak..kad osvojis 4 u nizu onda reci lako je, do tada vise srece drugi put ako ikad vise budes uopste u poziciji da osvojis i jedan od GS ;)

da

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08
Kada god napises komentar ofiras se kao neznalica. Takve i angazuju kao federer-botove .
Poslednji masters odigran na 3 dobijena seta je upravo Miami 2007 koji je osvojio Djokovic sa nepunih 20 godina.

Mastoor

pre 5 godina

Деду изједа љубомора, јер је Новак доказао да је бољи од њега, а схватио је и да ће Новак догодине да буде и успешнији од њега.

Nemanja

pre 5 godina

Ma skroz je u pravu.
Ova nova "genetska" trava na Vimbldonu je drugacije od one predjasnje.
Inace nju su specijalno razvijali deset godina u najboljim laboratorijama kako bi olaksali osvajanje Vimboldona Endiju Mareju.
Ups onda je to iskoristio Nole i sad ispada da su se zeznuli.

Горан

pre 5 godina

Роџере колико си добар играч толико си лош човек. Ноле је за тебе недодирљив Богу хвала.

Lesa London

pre 5 godina

"Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta."
(dragutin kenigsmark, 20. mart 2019 14:38)

Nadal je OK, on zaista postuje Novaka, i nekoliko puta ga je Nole razvalio npr. na Aus Open-u ove god, i Nadal posteno daje intervju i kaze "da sam igrao svoj najbolji tenis, sumnjam da bih ga pobedio". Toni Nadal takodje daje izjave uz puno postovanje prema Noletu. Jedino Rodja ne moze da prihvati da je neki Balkanac bolji od njega.
Sad shvata da ni on, niti Rafa, ne mogu da osvoje 4GS za redom, pa ga nista ne kosta da uvije ovakav komentar i omalovazavanje Noleta u pseudo-korektnost izjave - "gistro" za sve vazi isto, I za njega I za Rafu.

"Cekamo dan da osvoji 21 grem slem cekamo dan covece, najdosadniji, najiritantniji covek u istoriji sveta, covek koji vec 10 godina place zbog Djokovica a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo, dosta vise placljivko dosta."
(nole, 20. mart 2019 14:41)

Ova ti je izvanredna. Najprecizniji komentar koji sam skoro procitao, koncizan i direktan... I zaista - RF stvarno 10 godina place zbog Djokovica, a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo.

100% suva istina.

mix

pre 5 godina

Три или четири у низу небитно је. Само ти Краљу побеђуј, а он да губи.
(патриЈота62, 20. mart 2019 14:37)

Bitno je i te kako je bitno.

nikolaaaassss

pre 5 godina

Kakve komentare pisu ovi srbi iskompleksirani pa to je strasno! Ne znam ja sta vama nije jasno u toj cinjenici da je ovaj covek bog tenisa pa iza njega Nadal...Novak je tek na trecem mestu! Ja ne kapiram sta vi ljudi pricate ovde! Uporno poredite neke medjusobne duele i neke ne bitne stvari! Pa Rodik ima 3-1 u pobedama sa Novakom pa niko normalan ne moze reci da je Rodik bolji od Novaka! Cist srpski mentalitet.sve je nase najbolje...a ne vidimo dalje od nosa ,50godina iza evrope!

Mrmot

pre 5 godina

"Trava je trava i nema brza ili sporija....(Dacha, 20. mart 2019 14:59)"
moze trava biti sporija kada je poprskaju rastvorom secera...

lal

pre 5 godina

@nikolas: nacuo si negde da rodik ima protiv djokovica 3:1 i sada ponavljas kao mantru besmislen primer... prvo, odnos je 5:3... drugo da bi statisticki mogao da donosis zakljucke, potreban ti je reprezentativni uzorak... potrebno je ukalkulisati razdoblje, podloge i jos milion stvari... to se ne moze postici na osnovu 8 meceva, ali na 50+ moze... zato sto je pokriven veliki vremenski period, veliki broj meceva na svakoj podlozi, trenutna forma, povrede...

#

pre 5 godina

Treba reći da usporavanje trave i ujednačavanje podloga se nije desilo slučajno. Nije se desila nekakva prirodna elementarna nepogoda, pa eto odjednom trava se usporila sama od sebe. Travu su usporili s namerom jer je pretilo izumiranje tenisa kao igre. Taj tenis više niko nije želeo da gleda. Da ne opisujem na šta je to ličilo, na šta je tenis spao, potražite na YT finale Vimbldona Sampras - Ivanišević, i sve će vam biti jasno. Najdosadniji meč ikada.

Mr

pre 5 godina

Mozda sto se tice podloge lakse ali danas imate takve tenisere koji su na nekom 30 ili 20 mestu a mogu pobediti bilo koga tako da Fede uvek je tesko i pre kao i sad

Runzo Objektivni

pre 5 godina

Priznajem, i ja sam se "upecao" na naslov, a zapravo je tehnički tačno ovo što kaže. Pritom, korektno je rekao da se to NE odnosi na Novaka, već na sve.

Слободан Милошевић - Херој

pre 5 godina

Ја сам се увек питао зашто Ђоковић није победио Надала на РГ од 2008-2014, него га је добио 2015 када Рафа игра најгору сезону у каријери (ниједан мастерс, ниједан Грен Слем)

Рафа из рецимо 2008 би згазио Ђоковића из 2015 на било којој подлози

Boban

pre 5 godina

Naravno da je lakše, ali prvo je Nole morao da dokaze da je taj poduhvat uopšte moguć. Isto tako, danas je lakše koristiti struju... ali je prvo Tesla morao da je izmisli.

ljupce

pre 5 godina

rece covek koji ne da nema 4 grend slema u nizu nego nema ni zlatni masters.mislim da ga to posebno boli sto je novak upravo protiv njega osvojio sinsinati i to bukvalno rutinski ga dobio.i postavlj se pitanje,kako da bude GOAT kad nema ni 4 slema ni zlatni masters?nikako,ali bitno je da se osvajaju manji turniri i nabija statistika u titulama.jos jedan komedijas.bio si veliki nekad,a sad posle svega ovoga si se srozao.

DC Forever

pre 5 godina

Ako se procita tekst a ne samo naslov, onda njegova izjava donekle ima smisla, samo ako je mislio na karijerni GS. Da, u novije doba je lakse osvojiti karijerni GS, a to potvrdjuje i cinjenica da i Nadal ima karijerni GS, pa i da je RF uzeeo RG. Medjutim uzti sva 4 GS u ovako zguznutoj sezoni i u konkurenciji trojice najboljih ikada, to bas i nije lako, niti lakse nego kada je to dva puta radio Laver, a danas samo Djokovic. Znac pomalo kontradiktorna izjava.

xl

pre 5 godina

Pa sto nije uzeo kad je lakse ?
(JPR24, 20. mart 2019 17:06)

Pa rekao je da to važi i za njegaa da je osvojio samo tri grend slema. Time je praktično odao priznanje Novaku da je bolji.

Luka

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08)

# Link komentara

Sa fokusom na GS turnire i preskakanjem odredjenih Mastersa, nema. Preskacu se i danas da bi se sto bolje pripremili za GS, a sto ne bi i tada.

Del santo

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.

Georgijus

pre 5 godina

Rodzer je u pravu ! Sad kad osvoji RG,Wimbldon je njegova podloga, lako ce US open,tamo svi navijaju za njega i sta...,ostaje samo AO, a i to nije tesko jer je pocetak nove sezome !

fed fan

pre 5 godina

Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova.

IL

pre 5 godina

Uslovi su iste za sve tako da svi teniseri imaju istu priliku za osvajanje 4, 5, ili 6 GS trofeja u nizu. Ups, pardon, sem kad neki traze specijalne podloge za sebe!:-)

Света Бг

pre 5 godina

Јесте да су то урадила само два човека у историји тениса, али сигурно да је лакше. Па не би човек лагао. Тако су и Бразилци постали 5-6 пута прваци света у фудбалу, сад је трава свуда иста, а некад ти је на неким стадионима требала косилица кад изађеш на терен. Па кад су Хрвати други на свету у фудбалу, онда то може свако.
Ево ја сутра почињем да тренирам тенис, и уз дугогодишње гледање тениса, само небо ми је граница.

Neutron

pre 5 godina

Ovo je bas zajedkjiva izjava od jednog uglavnom korektnog sportiste. Cudi me da je to izjavio a vrapci na grani shvataju zasto je to izjavio. Nema veze. Neka ljudi izjavljuju sta god zele a Nole nek ih samo redja. To je jedino vazno. Na kraju, gledace se brojke i nece prolaziti kroz analizu ovakvih izjava. Samo drmaj Nole.

antiDebil

pre 5 godina

Pa koliko je lako trebalo je 47 godina da se ponovi.
(Ni po babu ni po stričevima, 20. mart 2019 14:52)

https://youtu.be/oPqfRm2zwps?t=221

Slusaj pazljivo McEnroa sta ovde govori, a onda preseci Federerovu karijeru do tog trenutka i vidi sta je uradio do tada !

Fx

pre 5 godina

@ "Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

E, vidis, dete koje je citalo CELU basnu, shvatilo bi sta je RF rekao. A ti, posto nisi otisao dalje od naslova, dozvoljavas sebi (iz navike) da se ovde ofiras i nudis nam svoju neuslepu klovnovstinu.

Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.
(Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova, 20. mart 2019 22:44)

Pa zar stvarno misliš da je Federer mogao da još konkretnije omalovaži taj Noletov uspeh, Nole slem?
Zar je to što smokvinim listom u izjavi pokriva golotinju svog izopačenog ega tebi dovoljno da progutaš praznu udicu? Još ulaziš u duel na forumu braneći neodbranjivo. I vređaš nekog tebi nepoznatog, a sam nemaš težinu argumenata.

maconii

pre 5 godina

ujednacene su za Novaka koji je osvojio sve slemove i masterse...ako su ujednacene zasto nije osvojio monte karlo i rim i zasto konstatno izbegava turnire na sljaci....sad ce morati konacno da ih igra zbog sponzora

Slip

pre 5 godina

Cuti Fedjo trese te Novak od 2010 kao beba zvecku. Samo sto je ta beba sada porasla i ostavlja ozbiljne posledice na psihu. Kakav pokusaj umanjivanja uspeha Djokovica kroz navodnu sasvim normalnu izjavu, neko bi rekao naravno.

NIA

pre 5 godina

Cini mi se da je opet zreb namesten na strani Rodzera. Da bi dosao do finala Nole ima veoma teske meceve. Jos kad mu udese vreme igranja!

мики

pre 5 godina

Na taj način bi vezao i 5 GS-a u nizu, što bi ga smestilo u teniske udžbenike.
(Vaše ime, 21. mart 2019 07:18)

Ноле је у тениским уџбеницима, статистичким базама и књигама одавно. сада само креше крилца балетану Рођи и осталој жгадији која не поштује најкомплетнијег и најмоћнијег тенисера који је икада играо тениске турнире.

pravi se naivan

pre 5 godina

Sto onda ne osvoji on sam ako je lakse? Veliki je licemer ali zna da odglumi gospodina. Kad nema sanse da bude prvi na svetu izjavljuje kako ga prvo mesto ne zanima a prosle godine je igrao Roterdam samo da bi na kratko opet bio prvi. Sve sto ne moze da postigne izjavljuje da mu nije vazno.
(Sava, 20. mart 2019 15:58)

Da dodam - dokaz da govori gluposti je da on Nadala nikada nije pobedio u RG, dok je Nadal upravo na tom turniru osvojio vise od pola svojih GS-ova. Znaci Nadal dominantan na RG, a nije na ostalim GS-ovima, kod Federera i Djokovica obrnuto. Pa kako su onda podloge izjednacene? Brzina podloga su vrlo razlicite, na primer IW ima sporu podlogu iako nije sljaka (ista kategorija kao Monte Carlo i RG)... Medjutim, ono sto je mnogo vaznije, i sto je u danasnje vreme mnogo raznovrsnije nego ranije su ostale karakteristike podloge (kako i koliko loptica odskace itt) - to RF zna, ali namerno precutkuje da se upravo ta komponenta vrlo cesto prilagodjavala upravo njemu. Uostalom, evo zanimljivog clanka na ovu temu (a ima i drugih): https://www.perfect-tennis.com/tennis-court-surfaces-and-court-speeds/

Mrmot

pre 5 godina

"Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.
(Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova, 20. mart 2019 22:44) "
Imati sansu i ostvariti je nebo i zemlja.

dominus

pre 5 godina

Oliver

Ništa nije nenadoknadivo. Sve se može kada čovek želi ulagati u sebe. Ako ne želi, ne vredi mu sve da je okružen doktorima nauka.

zelena trava

pre 5 godina

Zamena teza (da li slucajna?) od strane vrlo inteligentnog coveka. Da je rekao da je danas lakse preci sa igre na betonu na sljaku, pa na travu, to bi bilo korektnije. I opet ne bi objasnilo zasto je godinama izbegavao sezonu sljake ili bar njen deo. Pritom se osvajanje i jedne jedine GS titule pokazalo nedostiznim za sve osim velike trojke, Murray-a i Vavrinke, tako da je osvojiti tri ili cetiri u nizu za sve ostale nezamislivo. Pogotovo kad se uzme u obzir da vise nema niti jednog turnira koji se igra na tri osvojena seta, pa se nema gde pripremati za GS.
Ali dobro, svakom se desi da lupi.

мики

pre 5 godina

birao sam reci da ga ne uvredim jer on je ipak za sada najveci teniser na svetu a nadam se ne zadugo.
(nebitan srbin, 21. mart 2019 00:04)

Рођа одавно није најбољи тенисер, негде под 2012-е. статистички је најуспешнији у неким категоријама, али му ни то неће потрајати. заинатио се Ноле.

Oliver

pre 5 godina

Nije rekao lako nego lakse. Procitajte vest pre nego je iskomentarisete. Lakse je bilo Novaku nego Borgu. Zbog podloga. Nije ni pomenuo igrace, ni da je lko. Primecujem da nasi ljudi kada citaju vesti i zele da ih prokomentarisu, niti procitaju a cesto ili ne mogu ili ne zele da shvate smisao. I svaki komentar je ad hominem, i pozitivan i negativan. Mnogo toga propustenog u skolovanju. Mnogo toga nenadnoknadivog

robinjo

pre 5 godina

Danas je sve lakše. Lakše je bilo osvojiti Indian Wells bez da se sastaneš sa ispijačem kafe i prebacivačem loptice. Jel tako Rože?

Cane

pre 5 godina

Podloge su menjane da bi bolje odgovarale upravo Federeru, a sad mu je đavo (iz Srbije) kriv što to nije i iskoristio.
Ako neko može da se žali, onda je to Nadal zato što se olimpijski turniri igraju uglavnom na tvrdim podlogama, a tek 2024. će se ponovo igrati na šljaci. Kada Nadal bude imao 38 godina i verovatno više neće ni igrati aktivno.
A eto, ipak je samo Nadal od njih trojice osvojio zlatnu medalju. Na tvrdoj podlozi. A Federer tada ispao u četvrtfinalu od totalnog autsajdera Blejka, valjda zato što mu opet podloga nije odgovarala.

Vaše ime

pre 5 godina

Naravno da je lakše, ali prvo je Nole morao da dokaze da je taj poduhvat uopšte moguć. Isto tako, danas je lakše koristiti struju... ali je prvo Tesla morao da je izmisli.
(Boban, 20. mart 2019 16:43)

Tu "struju" o kojoj pričaš je izmislio Lejver, davno pre Novaka i to 2x po 4 u istoj sezoni.
Ova godina je retka i verovatno poslednja prilika da Novak uradi to isto i zaista postavi domaći zadatak svima.
U istoriji tenisa, osim Lejvera, još samo Štefi Graf u ženskoj konkurencji je uspela tako nešto 1988-e godine.
Po tom pitanju Novak je već u probranom društvu ali ostaje mu taj najteži izazov u tenisu, a to je da osvoji Rolan Garos i Vimbldon jedan za drugim.
Na taj način bi vezao i 5 GS-a u nizu, što bi ga smestilo u teniske udžbenike.

Car Dušan

pre 5 godina

Mnogo šta je NEKAD bilo, teže uraditi... Bilo je sve, nekako prirodnije čak su i djeca - dolazila prirodnim putem. Danas hvala bogu, sve češće ljudi to rade vjestackom oplodnjom. Rodzer koji se rukovodi, vidimo nekim starim vrijednostima - trebalo bi da ( bez malicioznosti),bude malo VIŠE u svom vremenu!

Čuvajmo srpsk jezik

pre 5 godina

Danas je sve lakše. Lakše je bilo osvojiti Indian Wells bez da se sastaneš sa ispijačem kafe i prebacivačem loptice. Jel tako Rože?
@ (robinjo, 21. mart 2019 05:39)

OK za poruku ali kakav ti je to
nakaradni sklop ''bez da se sastaneš''?????

Dragan

pre 5 godina

Lakse je osvojiti sva cetiri u karijeri, ali nije lakse u nizu, jer je danas tenis fizicki zahtevniji i teze je odrzati top formu cele godine. U danasnje vreme bi i Lendl i Sampras imali sva cetiri turnira u karijeri. Kako Roger to lepo radi, kao pohvali te, a spisti ti u isto vreme.

Badi Hild

pre 5 godina

Fed je u pravu. Samo bih dodao da ove GS-ove treba osvojiti u istoj sezoni (kalendarskoj godini). U tom pogledu Lejver i Lendl su takodje bili nadomak ostvarenja, pored Feda, Rafe i Noleta.

nebitan srbin

pre 5 godina

koliko sam ga najblaze razumeo on je probo novaka nozem a sebe ubo u tvrdu petu sa plasticnom cackalicom.to je mislim izjavio i njegov trener kako je rodja bolje bio raspolozen da razgovara u svlacionici sa rafom nego sa novakom.birao sam reci da ga ne uvredim jer on je ipak za sada najveci teniser na svetu a nadam se ne zadugo.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Veliki igrac ali mali covek, kako ga je okarakterisao Srdjan Djokovic.
@Sale

E kad ga je tako ocenila takva moralna gromada kao sto je Srdjan Djokovic to mora da je aksioma.

Rafa je veliki igrac i vecina igraca i publike ga postuje.
Njegova ocena je poredila danasnjicu i vreme pre 30 godina.
Borg je za mene bio veci igrac i superiorniji od svih a igrao je drvenim reketom koji kad bi dali vodecoj trojci igrali bi kao klis i palu.

патриЈота62

pre 5 godina

Dzentlmenski :) Kao i suze u Australiji nakon poraza u finalu od Nadala. Pravi momenat za ovakvu izjavu.
(savest, 20. mart 2019 16:12)

Сузе после пораза на ОИ и после Јиргена Мелцера су биле џентлменске?

Dragana

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.

Dragana

pre 5 godina

@da Tvoj komentar me uopšte ne vredja, naprotiv prvo me je začudio a onda i nasmejao. Federer botovi a ja medju njima. Smešno. A još smešnije je to da postoje ljudi koji veruju u to. Ko su ti koji plaćaju njegove botove? Mene sigurno niko ne plaća a i ne znam kako bi me taj uopšte angažovao. Briga Federera ili bilo kog drugog stranog sportistu šta se o njemu piše u komentarima na nekom portalu u Srbiji. Verovatno o tenisu a i nekim drugim sportovima znam mnogo više nego ti i uvek se potpisujem svojim imenom a ne desitinama različitih. I ko je tu bot? A sada me izvini,utakmica Nemačka- Srbija još uvek traje.

Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova

pre 5 godina

@ "Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

E, vidis, dete koje je citalo CELU basnu, shvatilo bi sta je RF rekao. A ti, posto nisi otisao dalje od naslova, dozvoljavas sebi (iz navike) da se ovde ofiras i nudis nam svoju neuslepu klovnovstinu.

Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.

Dragana

pre 5 godina

@pera ždera Hvala na podsećanju, da, tako je bilo. Ipak ,Rodžer je odigrao mnogo više tih Masters finala na tri dobijena seta, ne znam tačan broj ali oko petnaestak sigurno.

Dragana

pre 5 godina

@centurion Ako sam smetnula s uma tu činjenicu ne znači da sam neznalica. Samo jedno finale na tri dobijena seta, to lako može da se zaboravi. Ili ih je još odigrao? Čini mi se da nije dok je Rožer odigrao mnogo više. I Nadal je odigrao više.

CroFed

pre 5 godina

Ispod redaka, najveći Švicarac je htio reći da je danas konkurencija možda ipak malo slabija nego prije 10-15 godina, neovisno na izjednačenost podloga...

Malina NS

pre 5 godina

Izjava pokazuje jednu bolesnu ljubomoru i ne vredi gubiti vreme na nešto odavno poznato. Sad se već bojim bolesnika u gomili. Novače, seti se Monike Seleš... Mogla je biti a nije najveća svih vremena.

Ivan

pre 5 godina

To bi biloisto da je Novak izjavio : svi znamo da je do 2011 god.( dok ja nisam prvi put izbio na teniski tron ) bilo lako osvajati ren slem titule,evo naprimer Federer ih je osvojio do tada 16 a od tada zadnjih 8 godina samo 4... Pa još i da kaže he he, ali tako je...!

Ivan

pre 5 godina

Moram i da dodam, da je od tih 4 gren slem titula( u zadnjih 8god.) 2 osvojio u ovnoj god.kada je Nole pauzirao zbog operacije. Što znači za 7god.samo 2 G.S.titule a to je trećina čitavog Federerovog vremena provedenog na turu...
Da je novak krenuo '99god.zajedno sa Federerom Federer bi po toj analogiji osvojio samo 6 velikih titula a ne 20..
Mogao je Fedex i time da se bavi slobodno...

nikolaaaassss

pre 5 godina

Kakve komentare pisu ovi srbi iskompleksirani pa to je strasno! Ne znam ja sta vama nije jasno u toj cinjenici da je ovaj covek bog tenisa pa iza njega Nadal...Novak je tek na trecem mestu! Ja ne kapiram sta vi ljudi pricate ovde! Uporno poredite neke medjusobne duele i neke ne bitne stvari! Pa Rodik ima 3-1 u pobedama sa Novakom pa niko normalan ne moze reci da je Rodik bolji od Novaka! Cist srpski mentalitet.sve je nase najbolje...a ne vidimo dalje od nosa ,50godina iza evrope!

Слободан Милошевић - Херој

pre 5 godina

Ја сам се увек питао зашто Ђоковић није победио Надала на РГ од 2008-2014, него га је добио 2015 када Рафа игра најгору сезону у каријери (ниједан мастерс, ниједан Грен Слем)

Рафа из рецимо 2008 би згазио Ђоковића из 2015 на било којој подлози

Del santo

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.

Oliver

pre 5 godina

Nije rekao lako nego lakse. Procitajte vest pre nego je iskomentarisete. Lakse je bilo Novaku nego Borgu. Zbog podloga. Nije ni pomenuo igrace, ni da je lko. Primecujem da nasi ljudi kada citaju vesti i zele da ih prokomentarisu, niti procitaju a cesto ili ne mogu ili ne zele da shvate smisao. I svaki komentar je ad hominem, i pozitivan i negativan. Mnogo toga propustenog u skolovanju. Mnogo toga nenadnoknadivog

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Veliki igrac ali mali covek, kako ga je okarakterisao Srdjan Djokovic.
@Sale

E kad ga je tako ocenila takva moralna gromada kao sto je Srdjan Djokovic to mora da je aksioma.

Rafa je veliki igrac i vecina igraca i publike ga postuje.
Njegova ocena je poredila danasnjicu i vreme pre 30 godina.
Borg je za mene bio veci igrac i superiorniji od svih a igrao je drvenim reketom koji kad bi dali vodecoj trojci igrali bi kao klis i palu.

Runzo Objektivni

pre 5 godina

Priznajem, i ja sam se "upecao" na naslov, a zapravo je tehnički tačno ovo što kaže. Pritom, korektno je rekao da se to NE odnosi na Novaka, već na sve.

Badi Hild

pre 5 godina

Fed je u pravu. Samo bih dodao da ove GS-ove treba osvojiti u istoj sezoni (kalendarskoj godini). U tom pogledu Lejver i Lendl su takodje bili nadomak ostvarenja, pored Feda, Rafe i Noleta.

Dragana

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.

Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova

pre 5 godina

@ "Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

E, vidis, dete koje je citalo CELU basnu, shvatilo bi sta je RF rekao. A ti, posto nisi otisao dalje od naslova, dozvoljavas sebi (iz navike) da se ovde ofiras i nudis nam svoju neuslepu klovnovstinu.

Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.

Kontraš

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.
(Del santo, 20. mart 2019 16:33) Dok je takvih kao ti nema nam pomoći!

Dragana

pre 5 godina

@centurion Ako sam smetnula s uma tu činjenicu ne znači da sam neznalica. Samo jedno finale na tri dobijena seta, to lako može da se zaboravi. Ili ih je još odigrao? Čini mi se da nije dok je Rožer odigrao mnogo više. I Nadal je odigrao više.

патриЈота62

pre 5 godina

Dzentlmenski :) Kao i suze u Australiji nakon poraza u finalu od Nadala. Pravi momenat za ovakvu izjavu.
(savest, 20. mart 2019 16:12)

Сузе после пораза на ОИ и после Јиргена Мелцера су биле џентлменске?

Aleksej

pre 5 godina

Auuuuuuu ovaj ima da pukne od muke,ne teze bilo protiv Robreda,Medvedeva,Rodika,Bagdatisa...Federer sve titule osvojio a da je samo u 20% situacija igrao ili protiv Novaka ili protiv Nadala,Nadal osvojio a da je igrao u 50% Gren slema ili protiv Noleta ili Federera a Nole osvojio za sad 15 Gren slema a da je igrao u 75% slucajeva ili protiv Nadala ili protiv Federerara ovo je zvanicna statistika,tako da je sramota ovo sto Federer prica.Ali dobro nadam se da ce Nole jos dva puta njemu u inat da drzi sva 4. Gren slema a uz malo srece ove godine da veze i kalndaraki Slem i da postane prvi u istoriji.

Dragana

pre 5 godina

@pera ždera Hvala na podsećanju, da, tako je bilo. Ipak ,Rodžer je odigrao mnogo više tih Masters finala na tri dobijena seta, ne znam tačan broj ali oko petnaestak sigurno.

CroFed

pre 5 godina

Ispod redaka, najveći Švicarac je htio reći da je danas konkurencija možda ipak malo slabija nego prije 10-15 godina, neovisno na izjednačenost podloga...

Pink Floyd

pre 5 godina

Ovaj Federer iznosi mišljenje o Novaku kako vetar duva.Sad je bio dobre volje.Verovatno dobra terapija.Videcemo šta donose meseci pred nama...

Gistro Bancho

pre 5 godina

Mogu zapadni mediji da ga velicaju koliko hoce, ON ZNA DA JE NOVAK GOAT, i to ga progoni toliko da je oboleo ... a jos nije kraj , ko zna sta jos sve moze da uradi njegova sujeta

Dacha

pre 5 godina

Trava je trava i nema brza ili sporija,to sto se sama igra promenila pa je servis volej skoro nestao nema veze sa podlogom. Dalje sljaka na RG-u je ista,spora kao sto je oduvek i bila. Beton je beton ako govorimo o klasicnom betonu...e sad jedine razlike postoje u ostalim tvrdim podlogama koje su se u medjuvremenu pojavile gde postoje odredjene varijacije ali boze moj,kako jednome tako i ostalima,znaci isti uslovi za sve. Gde su jos nastle promene...kod loptica i reketa ali kao sto rekoh svima isti uslovi. Znaci ovo sto Federer prica uopste ne pije vodu i ne znam cemu ovakva izjava.

Luka

pre 5 godina

Boli ga Novakova dominacija koju pokusava na svaki nacin da umanji. Shvata i on sta je Novak ucinio u tenisu i koliki su ti uspesi koje on nije uspeo da postigne. Novak je jedan od najvecih tenisera u istoriji, a sigurno najdominantniji koji se pojavio.

slaviša šmigič

pre 5 godina

pa kad je lakše ti izvoli pa uzmi sva 4.slama,nego priznaj da u svoj dugoj i velikoj karieri nikad nisi uspeo ne zato jer je bilo teze nego zato jer nikad niko dosad nije mogao igrati na nivou novaka.on je imao sa 18.godina kapacitet,da obriše patos sa tobom kako ono kaze trener federera veliki stefan edberg novak je uvek bio nočna mora za federera ili agasi nebi dobio novaka ni za 1000.godina.što nisi iskoristio trenutak dok novak nije igrao tada si imao največe šanse tek sad se vidi koliko komplekse je novak nabio federeru sama činjenica,da je onako javno plakao ili kad je jedini put vidjen,da lomi rekete upravo dok igra protiv novaka govovore dosta same po sebi.nego reci ti nama koji ste plan skovali ti i nadal protiv novaka sad kad ste udruzili snage ti i onaj španac nadal.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta.

only fools and horses

pre 5 godina

Eto priznajem i ja, upecao sam se na naslov, pomislio kakva ljiga. A onda sam pročitao, onako detaljno, analizirao malo i na kraju došao do zaključka da jeste ljiga, prava ljiga.
Tako da preporučujem da ne sudite samo po naslovu.

DRAGAN

pre 5 godina

Pa dobro deda, koliko ih
ti onda u nizu osvoji.Nemoj
da pricas gluposti.Novak
je JOKER, a ti pricaj sta god
hoces.Tvoje je proslo, a to
sto jos igras, moras radi
silnih sponzora koji bacaju
na tebe jos silni novac.Svemu dodje kraj, pa
i tvojoj vladavini.Sada se
samo Novak pita, a to
mnogima nije po volji, zato
sto je srbin sa lavovskim
srcem i sto ima u sebi inat
da obori sve tvoje rekorde.

Dragana

pre 5 godina

@da Tvoj komentar me uopšte ne vredja, naprotiv prvo me je začudio a onda i nasmejao. Federer botovi a ja medju njima. Smešno. A još smešnije je to da postoje ljudi koji veruju u to. Ko su ti koji plaćaju njegove botove? Mene sigurno niko ne plaća a i ne znam kako bi me taj uopšte angažovao. Briga Federera ili bilo kog drugog stranog sportistu šta se o njemu piše u komentarima na nekom portalu u Srbiji. Verovatno o tenisu a i nekim drugim sportovima znam mnogo više nego ti i uvek se potpisujem svojim imenom a ne desitinama različitih. I ko je tu bot? A sada me izvini,utakmica Nemačka- Srbija još uvek traje.

xl

pre 5 godina

Pa sto nije uzeo kad je lakse ?
(JPR24, 20. mart 2019 17:06)

Pa rekao je da to važi i za njegaa da je osvojio samo tri grend slema. Time je praktično odao priznanje Novaku da je bolji.

Cale Valjevo

pre 5 godina

Ma sve sto je Novak uradio u tenisu je bezvredno, to mogu i ja sa 65 godina! Da bi bio AS, moras biti i covek, a Federer to nije!!!!

TNT

pre 5 godina

Kakve komentare pisu ovi srbi iskompleksirani pa to je strasno! Ne znam ja sta vama nije jasno u toj cinjenici da je ovaj covek bog tenisa pa iza njega Nadal...Novak je tek na trecem mestu! Ja ne kapiram sta vi ljudi pricate ovde! Uporno poredite neke medjusobne duele i neke ne bitne stvari! Pa Rodik ima 3-1 u pobedama sa Novakom pa niko normalan ne moze reci da je Rodik bolji od Novaka! Cist srpski mentalitet.sve je nase najbolje...a ne vidimo dalje od nosa ,50godina iza evrope!
(nikolaaaassss, 20. mart 2019 15:17)

Opušteno brate, mojne se nerviras! Pritisak, čir, infarkt..... rizik je prevelik.

Darko

pre 5 godina

Od ukupnog broja osvojenih turnira / Novak, Federer i Rafa / treba izračunati procenat osvojenih ATP 250, 500, Mastersa, završnih Mastersa i Grend slemova i onda ćete doći do zanimljivih podataka. Tu je Novak neprikosnoven, zatim Rafa, a ovaj "gospodin plačljivi" nije im ni blizu.

Горан

pre 5 godina

Роџере колико си добар играч толико си лош човек. Ноле је за тебе недодирљив Богу хвала.

vodu.

pre 5 godina

Ako je ujednačenost podloga veća danas nego ranije, pa je nekom vrhunskom igraču zbog te ujednačenosti lakše da pobeđuje konkurente, i tim konkurentima je u istoj meri lakše da mu se suprotstave, pa mu sve dođe na isto. Pada mu teorija u

DC Forever

pre 5 godina

Ako se procita tekst a ne samo naslov, onda njegova izjava donekle ima smisla, samo ako je mislio na karijerni GS. Da, u novije doba je lakse osvojiti karijerni GS, a to potvrdjuje i cinjenica da i Nadal ima karijerni GS, pa i da je RF uzeeo RG. Medjutim uzti sva 4 GS u ovako zguznutoj sezoni i u konkurenciji trojice najboljih ikada, to bas i nije lako, niti lakse nego kada je to dva puta radio Laver, a danas samo Djokovic. Znac pomalo kontradiktorna izjava.

Bardami

pre 5 godina

Danas je izuzetno teško osvojiti sva četiri gren slema u nizu zbog izuzetne fizičke pripremljenosti svih igrača. Ranije je to bilo dosta lakše, jer nije postojala prevelika sportska disciplina, niti veliki novac koji je uslovljava. Nažalost, Rodja je strašno zavidan čovek.

realnost

pre 5 godina

Ne moze "najbolji ikada" u ovom sportu imati:
- negativan skor u finalima GS sa svojim najvecim rivalima: Nadalom i Djokovicem (4:9)
- da na svom najtrofejnijem GS i najomiljenijem turniru (Wimbledon) izgubi tri finala (2 od Djokovica, 1 od Nadala) i pritom gubi meceve nakon vodstva od 2:0 u setovima (Tsonga 2011. i Anderson 2018. - oba puta cetvrtfinale)
- da ima 22 izgubljena finala Masters turnira, uz 27 osvojenih, sto je 5, odnosno 6 manje od Djokovica i Nadala

Bilans ukupnih i velikih titula izmedju "velike trojke":
- Federer 100/53
- Djokovic 73/52
- Nadal 80/51

Za Rodzera je pitanje da li ce uopste uzeti jos koji Masters, a kamoli GS, a posto je 5, odnosno 6 godina stariji od ove dvojice, on ce zasigurno pasti na trece mesto po broju velikih titula, jer ako Nole i Rafa budu igrali minimum jos tri sezone (ne racunajuci ovu) to bi znacilo da im je u opticaju ostalo jos 30 velikih titula (po godini 10 - 4GS, 9 Mastersa i 1 Zavrsni Masters)!
Tako da bi na kraju kada se bude podvukla crta, Federer mogao da ostane daleko iza ove dvojice, i na kraju krajeva, treci teniser ove "zlatne ere" tenisa!

Ivan

pre 5 godina

Hahaha ovaj će sve da učini i poslednji delić njegovog autoriteta će da potroši samo da proba da umanji Noletov veliki uspeh! Ima pravo kad bolje razmislim, baš mi danas i meni nešto "šljakasti" ovaj beton, zar ne drugari? Sama gola šljaka nasred betonskog terena ima pravo Rođa hahaha nema razlike! Isto i na terenu na šljaci, sve sam go beton se nazire po njoj, današnja šljaka i nije šljaka, to je zapravo cement samo narandžaste boje hahaha! Znači zaista je istina da nema razlike između podloga danas! I zato je i čudno da niko sem Noleta nije osvojio 4 GS za redom na 3 NIKAD UJEDNAČENIJE RAZLIČITE PODLOGE! E moj Rođo tvojim blamažama u izjavama nigde kraja, koliko si velik na terenu toliko si mali u fer-pleju! :-)

nole

pre 5 godina

Cekamo dan da osvoji 21 grem slem cekamo dan covece, najdosadniji, najiritantniji covek u istoriji sveta, covek koji vec 10 godina place zbog Djokovica a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo, dosta vise placljivko dosta.

Sava

pre 5 godina

Sto onda ne osvoji on sam ako je lakse? Veliki je licemer ali zna da odglumi gospodina. Kad nema sanse da bude prvi na svetu izjavljuje kako ga prvo mesto ne zanima a prosle godine je igrao Roterdam samo da bi na kratko opet bio prvi. Sve sto ne moze da postigne izjavljuje da mu nije vazno. Kad drugi nesto postignu onda je to lakse u danasnje vreme. Ima para i slave ali ga nekako zalim jer celu karijeru provede glumeci gospodina i prikrivajuci pravo lice. Na kraju ce ostati zabelezeno da nije bio najbolji ni u svom vremenu a kamoli da je najbolji svih vremena. I Nadal i Djokovic ce ga preteci.

mile

pre 5 godina

federera sam gotivio dok se klao sa nadalom na pocetku nadalove karijere,ali kako se nole pojavio federer je pokazao pravo lice,on kad bude u penziji a nole rusio sve njegove rekorde ima da umire gledajuci na tv,a verovatno ce izjavljivati da mu je drago i da je to dobro za tenis,provaljen si deda

dusan

pre 5 godina

Nikad teze, a pre Noleta i Rafe nikad lakse...Federer je upravo rekao da je lakse Noletu da osvaja pored njega, Rafe, Vavrinke, Del Potra itd, nego sto je njemu bilo protiv Moje, Safina, Rodika...znaci da smatra da su Safin i Moja bolji u to vreme nego on i Rafa danas...ludak

Vaše ime

pre 5 godina

Naravno da je lakše, ali prvo je Nole morao da dokaze da je taj poduhvat uopšte moguć. Isto tako, danas je lakše koristiti struju... ali je prvo Tesla morao da je izmisli.
(Boban, 20. mart 2019 16:43)

Tu "struju" o kojoj pričaš je izmislio Lejver, davno pre Novaka i to 2x po 4 u istoj sezoni.
Ova godina je retka i verovatno poslednja prilika da Novak uradi to isto i zaista postavi domaći zadatak svima.
U istoriji tenisa, osim Lejvera, još samo Štefi Graf u ženskoj konkurencji je uspela tako nešto 1988-e godine.
Po tom pitanju Novak je već u probranom društvu ali ostaje mu taj najteži izazov u tenisu, a to je da osvoji Rolan Garos i Vimbldon jedan za drugim.
Na taj način bi vezao i 5 GS-a u nizu, što bi ga smestilo u teniske udžbenike.

Xnodeh

pre 5 godina

Ma sta kazes??? Lakse jel??? Samo zato sto ih Novak osvaja!Hahahahahaha,kako je samo ovaj nabedjeni placljivac providan.Prosto je neverovatno da ovo izgovori neko ko je skoro polovinu svojih GS uzeo u eri Filipusisa,Bagdatis,Gonzaleza i slicnih,kada nije ni blizu postojao igrac njegovog nivoa.A on izjavi kako je sada lakse osvajati GS u nizu u eri kad je recimo Djokovic za konkurenciju imao njega,Nadala,ali i Vavrinku,Del Potra,Mareja,naravno pricam onda kad su zdravi,ne kada su u periodu povreda.Zaista veoma "inteligentna" izjava.Toliko ljubomore,toliko zavisti,toliko odbijanja da prihvata da postoji neko bolji od njega,to dugo nije vidjeno.Sad je i jasno kakvi botovi mogu da navijaju za ovog,samo istog takvog "intelektualnog" sklopu.Ode status GOAT uskoro u ruke pravog GOAT-a,pa pa!!!Ziveo Novak!

Tako da - "dečko" ajde olaaadi...

pre 5 godina

Švajcarac je potpuno u pravu.
Zar nije danas lakše i decu da dobiješ no nekada, kada si morao da preduzmeš nešto, ma ono - da radiš muški...

Sale

pre 5 godina

Nesto opasno muci Federera. Izmice mu se tron i daje izjave koje nemaju mnogo smisla.

1. Danasnja konkurencija se ne moze porediti sa onom o kojoj on govori.
2. Ako je tako lako, ili lakse nego ikad, zasto on to nije nikad ucinio?
3. Ako je pretendent na titulu GOAT-a kako to da je osvojio samo jedan
Roland Garos i to u "dublu" sa Soderlingom koji mu je sklonio Nadala?
4. Koliko puta je pobedio Nadala na sljaci, kad vec kaze da su podloge danas
vrlo slicne? Doduse u tom duelu, bar sto se Rafe tice, izgleda da i jesu:
uredno ga je pobedjivao na razlicitim terenima.

Imalo bi tu stosta da se doda ali utisak je da ovim komentarom pokusava da omalovazi Novakov uspeh. Veliki igrac ali mali covek, kako ga je okarakterisao Srdjan Djokovic.

Mastoor

pre 5 godina

Деду изједа љубомора, јер је Новак доказао да је бољи од њега, а схватио је и да ће Новак догодине да буде и успешнији од њега.

Neutron

pre 5 godina

Ovo je bas zajedkjiva izjava od jednog uglavnom korektnog sportiste. Cudi me da je to izjavio a vrapci na grani shvataju zasto je to izjavio. Nema veze. Neka ljudi izjavljuju sta god zele a Nole nek ih samo redja. To je jedino vazno. Na kraju, gledace se brojke i nece prolaziti kroz analizu ovakvih izjava. Samo drmaj Nole.

Fx

pre 5 godina

@ "Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

E, vidis, dete koje je citalo CELU basnu, shvatilo bi sta je RF rekao. A ti, posto nisi otisao dalje od naslova, dozvoljavas sebi (iz navike) da se ovde ofiras i nudis nam svoju neuslepu klovnovstinu.

Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.
(Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova, 20. mart 2019 22:44)

Pa zar stvarno misliš da je Federer mogao da još konkretnije omalovaži taj Noletov uspeh, Nole slem?
Zar je to što smokvinim listom u izjavi pokriva golotinju svog izopačenog ega tebi dovoljno da progutaš praznu udicu? Još ulaziš u duel na forumu braneći neodbranjivo. I vređaš nekog tebi nepoznatog, a sam nemaš težinu argumenata.

Lesa London

pre 5 godina

"Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta."
(dragutin kenigsmark, 20. mart 2019 14:38)

Nadal je OK, on zaista postuje Novaka, i nekoliko puta ga je Nole razvalio npr. na Aus Open-u ove god, i Nadal posteno daje intervju i kaze "da sam igrao svoj najbolji tenis, sumnjam da bih ga pobedio". Toni Nadal takodje daje izjave uz puno postovanje prema Noletu. Jedino Rodja ne moze da prihvati da je neki Balkanac bolji od njega.
Sad shvata da ni on, niti Rafa, ne mogu da osvoje 4GS za redom, pa ga nista ne kosta da uvije ovakav komentar i omalovazavanje Noleta u pseudo-korektnost izjave - "gistro" za sve vazi isto, I za njega I za Rafu.

"Cekamo dan da osvoji 21 grem slem cekamo dan covece, najdosadniji, najiritantniji covek u istoriji sveta, covek koji vec 10 godina place zbog Djokovica a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo, dosta vise placljivko dosta."
(nole, 20. mart 2019 14:41)

Ova ti je izvanredna. Najprecizniji komentar koji sam skoro procitao, koncizan i direktan... I zaista - RF stvarno 10 godina place zbog Djokovica, a svet ga voli samo iz perioda kada Djokovica nije bilo.

100% suva istina.

Nisam robot

pre 5 godina

Ma da ranije protiv Davidenka, Hasa i Santoroa je bilo cupavo. Sad je bas lako sto i ti dokazujes u poslednjih 4 godine si jedno 10 osvojio.

Savo

pre 5 godina

Pa za ujednačenost travnatih terena, šljake i brzih podloga najviše je kriva "princeza" iz CH...
On je sam zahtevao podloge i njihovu tvrdoću, kako bi se pojavio na turniru....
Kao baba je je sada. Što mu je NOVAK bliže, sve više kuka...

рајко

pre 5 godina

погледајте са ким је играо у финалу првих ГС које је освојио па ће вам све бити јасно

pravi se naivan

pre 5 godina

Nevjerovatno je koliko su komentari zluradi. Covjek je rekao potpunu istinu zbog podloga. I naglasio da je nevjerovatno sta radi Djokovic. Pitam se ima li pomoci ovim ljudima u Srbiji.
(Del santo, 20. mart 2019 16:33)

Koju istinu je rekao? Pogledajte moj prethodni komentar tamo ima link na interesantan clanak... ono sto je tacno je da je nekada je trava u WB zaista bila brza nego danas. I AO se igrao na travi. To su dve cinjenice, sve drugo je vrloooo relativno... zasto? zasto sto danas ima mnogo vrsta vestackih podloga gde se samo malom promenom u izradi mogu postici velike razlike - nekada je trava bila trava, a sljaka sljaka. Danas, pored trave i sljake, vestacke podloge se mogu "stelovati" na hiljadu nacina, a jos kada se ukombiniju sa drugacijim lopticama (200 vrsta cirkulise) onda se mozete zakljuciti da su podloge NEUPOREDIVO raznovrsnije nego pre 30-40 godina (nije sve u brzini!)

Liverpool Man

pre 5 godina

I onda on kod navijaca sa zapada ispada fer igrac i najveci sportsmen sa ovakvim izjavama? E moj Zapade. Jos vise zalim ove persone koje iz Srbije navijaju za Federera ili bilo kog drugog a ne za Djokovica.

fed fan

pre 5 godina

Ne trebaju Federeru ovakve izjave. Ipak je on gospodin, a gospoda ovakve stvari ne govore. Ne treba da objašnjavam zašto. To i dete može da shvati, naročito ono koje je čitalo basnu o lisici i grožđu.
Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova.

Mrmot

pre 5 godina

"Procitaj CEO clanak i shvati da je RF rekao da je i on - RODZER - u ovakvim uslovima imao sansu (i Rafa), ali da je nije iskoristio, a da Novak verovatno hoce.
(Sacuvaj me, boze, nepismenih fanova, 20. mart 2019 22:44) "
Imati sansu i ostvariti je nebo i zemlja.

Samo_kažem

pre 5 godina

Pa što ne osvojiš kad je tako?

Što nisi prošle godine?

Ajd razumem te pre 15 godina konkurencija je bila strašna, Safin, Rios, Hjuit, Ljubičić, Rodik, Bagdatis, Has... ali ajde bre danas.

Ovo je Matrix, ja sam Neo

pre 5 godina

Dokaži i osvoji, a da, da ti ne ucestvuješ na Roland Garosu, preskočiš, spremaš se za sledeci grend slem dva meseca, dok se ostali muče na svim turnirima i troše energiju!

Mito

pre 5 godina

Pa što nis osvojio kad je lakše????? Maltene Noleta nije bilo godinu dana i šta si ti uradio. Kako veliki igrać postaje mali čovek!!!!!!

mix

pre 5 godina

Три или четири у низу небитно је. Само ти Краљу побеђуј, а он да губи.
(патриЈота62, 20. mart 2019 14:37)

Bitno je i te kako je bitno.

truth

pre 5 godina

Pa osvoji majstore ko ti brani... Ti ne mozes vise ni jedan a ne cetiri u nizu da osvojis. .. Dal on stvarno misli da Djokovic ne bi uzeo cetiri slema u nizu da su mu konkurencija bili Ferero, Rodik, Hjuit i onaj sto je udarao sa obe ruke i forhend i bekend ne mogu da se setim kako se zove... Pa u to '' Federerovo vreme'' Goran Ivanisevic sa specijalnom pozivnicom uzme Vimbldon eto toliko je bila jaka konkurencija

antiDebil

pre 5 godina

Pa koliko je lako trebalo je 47 godina da se ponovi.
(Ni po babu ni po stričevima, 20. mart 2019 14:52)

https://youtu.be/oPqfRm2zwps?t=221

Slusaj pazljivo McEnroa sta ovde govori, a onda preseci Federerovu karijeru do tog trenutka i vidi sta je uradio do tada !

Mrmot

pre 5 godina

"Trava je trava i nema brza ili sporija....(Dacha, 20. mart 2019 14:59)"
moze trava biti sporija kada je poprskaju rastvorom secera...

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Ako uzmete u obzir Edbergovu izjavu od pre neki dan o tome da je Novak razlog vecine Federerovih neuspeha zadnjih nekoliko godine i na to nadovezete ovo, jasno je da je gospodin vrlo "posvecen" pokusaju umanjivanja svakog Novakovog dostignuca koje ce za njega i Rafu ostati samo san. Zamislite ovaj auto-gol: reci da je danas to lakse osvojiti, a on nije osvojio. Izgleda da su proradili jos veci kompleksi nego do sada.

vladimir

pre 5 godina

Jeste izuzetno je bilo teško osvojiti četiri u nizu u tvojoj eri sa Gonzalesom,Hjuitom,Rodikom,Davidenkom i ostalim majstorima tenisa

ljupce

pre 5 godina

rece covek koji ne da nema 4 grend slema u nizu nego nema ni zlatni masters.mislim da ga to posebno boli sto je novak upravo protiv njega osvojio sinsinati i to bukvalno rutinski ga dobio.i postavlj se pitanje,kako da bude GOAT kad nema ni 4 slema ni zlatni masters?nikako,ali bitno je da se osvajaju manji turniri i nabija statistika u titulama.jos jedan komedijas.bio si veliki nekad,a sad posle svega ovoga si se srozao.

Asparagus

pre 5 godina

Kakav izliv sujete, kakva bestidna izjava! Kako ga neko lepo nazva- podmuklica ne moze da spava, poslala gospodina i maestra u pozadinu.

Slip

pre 5 godina

Cuti Fedjo trese te Novak od 2010 kao beba zvecku. Samo sto je ta beba sada porasla i ostavlja ozbiljne posledice na psihu. Kakav pokusaj umanjivanja uspeha Djokovica kroz navodnu sasvim normalnu izjavu, neko bi rekao naravno.

Swedenonline

pre 5 godina

"Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije"

Ma da, Nadal se razvali van šljake, Federer je izbegava, i protivreči sam sebi.

ernesto che

pre 5 godina

Mozda je lakse u smislu podloge ali je mnogo teze u zbog konkurencije koja je danas ipak realno mnogo, mnogo jaca, i mislim da je taj deo namerno izostavio. Ali ovo potvrdjuje drugu stvar, a to je, ako se procita izmedju redova, da ako je neko spreman i bolji od drugih (kao sad novak) podloge ce mu omoguciti da lakse osvoji sva 4 gren slema.

antiDebil

pre 5 godina

Na sve načine pokušava da omalovaži Novakove uspehe, čak i u ovakvoj uvijenoj formi. Ne znam šta treba Novak da uradi Federeru i Nadalu, da bi oni shvatili ko je tata tenisa. Eto, izmislite vodenu podlogu da vas obojicu opet nakanta.
(dragutin kenigsmark, 20. mart 2019 14:38)

Shvatili su, ova izjava to i potvrdjuje !

Realno

pre 5 godina

Roger pominje i Borga, hmm cekaj, jel to ono vreme kada su se igrala 3 gren slema na travi (AUSOpen, USOpen i Vimbledon) i jedan na sljaci?! Ili misli kasnije tjst. tacno u njegovo vreme posle Sempresa i pre Nadala i Djokovica je bilo najteze? Posebno tada pamtim one jake protivnike, za koje su Marej, Vavrinka, Del Potro..vanzemaljci! Covek puca od ljubomore, neka neka, ovako dolazi njegovo pravo lice do izrazaja! Ako Nole osvoji Pariz, mislim da ce se Roger jos vise izblamirati :-)

gigatrend

pre 5 godina

Ma naravno. Frka je bila u vreme Bagdatisa, Filipusisa i Rodika. Danas i poslednjih 10-ak godina, u vreme 3 najbolja tenisera svih vremena, mnogo je lakše.

NIA

pre 5 godina

Cini mi se da je opet zreb namesten na strani Rodzera. Da bi dosao do finala Nole ima veoma teske meceve. Jos kad mu udese vreme igranja!

milutin

pre 5 godina

Rodžer se uplašio da će Nole po drugi put ispjeti ono što on nije za cijelu karijeru. Nekako bi da umanji Novakov uspjeh i drugi u najavi, pa omalovažava i nipodaštava taj uspjeh...eto danas je lakše nego ranije.
E, bilo lakše ili teže, Rodžere zapamti: ti tu slast od četiri GS zaredom nijesi okusio i nećeš okusiti dok si živ životom, pa iako je lakse.
Ti to nećeš doživjeti...

Ibanez

pre 5 godina

Treba pobediti Novaka u Melburnu, Rafu u Parizu, Rodžera u Londonu, ajde Njujork još se neko i uguro zadnjih godina... i onda on izjavi da je nekom danas lakše osvojiti 4 u nizu?? Pa ko je taj što je osvojio bar dva u nizu zadnjih godina?? A kamoli 3 ili kao Novak 4 !!
Prolupo je načisto!

Kolagen

pre 5 godina

Ovaj Federer je miljama iznad Djokovića u svemu - osim brzini trčanja po terenu.
(pop, 20. mart 2019 19:22)

У свему? Број ГС у низу, освојени сви мастерси...

Car Dušan

pre 5 godina

Mnogo šta je NEKAD bilo, teže uraditi... Bilo je sve, nekako prirodnije čak su i djeca - dolazila prirodnim putem. Danas hvala bogu, sve češće ljudi to rade vjestackom oplodnjom. Rodzer koji se rukovodi, vidimo nekim starim vrijednostima - trebalo bi da ( bez malicioznosti),bude malo VIŠE u svom vremenu!

da

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08
Kada god napises komentar ofiras se kao neznalica. Takve i angazuju kao federer-botove .
Poslednji masters odigran na 3 dobijena seta je upravo Miami 2007 koji je osvojio Djokovic sa nepunih 20 godina.

szp (služba zajednickih poslova)

pre 5 godina

Dal to Rodger sluti da će Nole opet osvojiti sva 4 GS u nizu?
Pa da ublaži kao i on je mogao ali eto...

Sole

pre 5 godina

Ne slazem se. Danas je tenis mnogo vise dostupan u svetu nego ranije i sama analiza igre je na mnogo visem nivou sto dovodi do toga da je veca konkurencija i da je priprema igraca pred svaki turnir mnogo ozbiljnija. Ne moze se vrsiti ovakvo poredjenje na osnovu jedne stavke.

Tennis Bear

pre 5 godina

kako je danas lakse osvojiti 4 GS sa 3 najbolja igraca u istoriji ,
glupost bez presedana , treba dobiti Rafu na sljaci, Federera na travi i Noleta u Australiji , US OPen da ne spominjemo

Mile

pre 5 godina

Ako sacekas sine jos sedam godina kad se Novak penzionise, bice jos lakse. A onda ti i Rafa da se vratite i svaki po četri da uzmete, bog vam dao zdravlja.

sasa

pre 5 godina

Da da, vazi, teze je osvajati GS protiv safina, filipusisa, raftera, gonzalesa i slicnih likova koji imaju jedan ili nijedan GS, nego kao novak, kada vam nalete likovi kao sto su nadal, federer i mari koji imaju 10+ GS.

Luka

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08)

# Link komentara

Sa fokusom na GS turnire i preskakanjem odredjenih Mastersa, nema. Preskacu se i danas da bi se sto bolje pripremili za GS, a sto ne bi i tada.

pravi se naivan

pre 5 godina

Sto onda ne osvoji on sam ako je lakse? Veliki je licemer ali zna da odglumi gospodina. Kad nema sanse da bude prvi na svetu izjavljuje kako ga prvo mesto ne zanima a prosle godine je igrao Roterdam samo da bi na kratko opet bio prvi. Sve sto ne moze da postigne izjavljuje da mu nije vazno.
(Sava, 20. mart 2019 15:58)

Da dodam - dokaz da govori gluposti je da on Nadala nikada nije pobedio u RG, dok je Nadal upravo na tom turniru osvojio vise od pola svojih GS-ova. Znaci Nadal dominantan na RG, a nije na ostalim GS-ovima, kod Federera i Djokovica obrnuto. Pa kako su onda podloge izjednacene? Brzina podloga su vrlo razlicite, na primer IW ima sporu podlogu iako nije sljaka (ista kategorija kao Monte Carlo i RG)... Medjutim, ono sto je mnogo vaznije, i sto je u danasnje vreme mnogo raznovrsnije nego ranije su ostale karakteristike podloge (kako i koliko loptica odskace itt) - to RF zna, ali namerno precutkuje da se upravo ta komponenta vrlo cesto prilagodjavala upravo njemu. Uostalom, evo zanimljivog clanka na ovu temu (a ima i drugih): https://www.perfect-tennis.com/tennis-court-surfaces-and-court-speeds/

Centurion

pre 5 godina

Nekada su se finala Masters turnira igrala na tri dobijena seta. Rodžer je igrao kada su bila takva pravila a Novak nikada nije odigrao nijedno finale Mastersa u tri dobijena seta. Tako da i to ima uticaja na tok sezone kada su takva pravila važila.
(Dragana, 20. mart 2019 16:08)

Nemaš pojma, Novak je svoj prvi masters u karijeri osvojio u finalu na tri dobijena seta. I to kao anonimni nejaki tinejdzer, što dodatno daje na težini.
To se desilo u Majamiju.
Mnogo je neznalica ovde koji svasta sebi dopuštaju da napišu i to tvrde kao nepobitnu činjenicu.

lal

pre 5 godina

odlicno... ajde onda zapni sada kada he lakse... da vidimo i to cudo...
pritom, ako su podloge toliko ujednacene, zasto onda vecito gubis na sljaci??? cini se da je razlika za tebe i dalje prevelika... toliko velika da svesno propustas sljaku...

dzoni

pre 5 godina

RF..macak..kad osvojis 4 u nizu onda reci lako je, do tada vise srece drugi put ako ikad vise budes uopste u poziciji da osvojis i jedan od GS ;)

lal

pre 5 godina

@nikolas: nacuo si negde da rodik ima protiv djokovica 3:1 i sada ponavljas kao mantru besmislen primer... prvo, odnos je 5:3... drugo da bi statisticki mogao da donosis zakljucke, potreban ti je reprezentativni uzorak... potrebno je ukalkulisati razdoblje, podloge i jos milion stvari... to se ne moze postici na osnovu 8 meceva, ali na 50+ moze... zato sto je pokriven veliki vremenski period, veliki broj meceva na svakoj podlozi, trenutna forma, povrede...

Nemanja

pre 5 godina

Ma skroz je u pravu.
Ova nova "genetska" trava na Vimbldonu je drugacije od one predjasnje.
Inace nju su specijalno razvijali deset godina u najboljim laboratorijama kako bi olaksali osvajanje Vimboldona Endiju Mareju.
Ups onda je to iskoristio Nole i sad ispada da su se zeznuli.

IL

pre 5 godina

Uslovi su iste za sve tako da svi teniseri imaju istu priliku za osvajanje 4, 5, ili 6 GS trofeja u nizu. Ups, pardon, sem kad neki traze specijalne podloge za sebe!:-)

zelena trava

pre 5 godina

Zamena teza (da li slucajna?) od strane vrlo inteligentnog coveka. Da je rekao da je danas lakse preci sa igre na betonu na sljaku, pa na travu, to bi bilo korektnije. I opet ne bi objasnilo zasto je godinama izbegavao sezonu sljake ili bar njen deo. Pritom se osvajanje i jedne jedine GS titule pokazalo nedostiznim za sve osim velike trojke, Murray-a i Vavrinke, tako da je osvojiti tri ili cetiri u nizu za sve ostale nezamislivo. Pogotovo kad se uzme u obzir da vise nema niti jednog turnira koji se igra na tri osvojena seta, pa se nema gde pripremati za GS.
Ali dobro, svakom se desi da lupi.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Zamislite da Novak izjavi da je u današnje vrema lakše osvojiti 20 slemova."
(fed fan, 20. mart 2019 21:38)

Pa i trebalo bi da izjavi. Zaista, to je veoma lako danas, ništa lakše danas od osvojiti 20 Slemova naravno. Naročito u silnim finalima sa Rodikom, Filipusisem, Bagdatisom i Čilićem. :-)

мики

pre 5 godina

Na taj način bi vezao i 5 GS-a u nizu, što bi ga smestilo u teniske udžbenike.
(Vaše ime, 21. mart 2019 07:18)

Ноле је у тениским уџбеницима, статистичким базама и књигама одавно. сада само креше крилца балетану Рођи и осталој жгадији која не поштује најкомплетнијег и најмоћнијег тенисера који је икада играо тениске турнире.

Čuvajmo srpsk jezik

pre 5 godina

Danas je sve lakše. Lakše je bilo osvojiti Indian Wells bez da se sastaneš sa ispijačem kafe i prebacivačem loptice. Jel tako Rože?
@ (robinjo, 21. mart 2019 05:39)

OK za poruku ali kakav ti je to
nakaradni sklop ''bez da se sastaneš''?????

Boban

pre 5 godina

Naravno da je lakše, ali prvo je Nole morao da dokaze da je taj poduhvat uopšte moguć. Isto tako, danas je lakše koristiti struju... ali je prvo Tesla morao da je izmisli.

Georgijus

pre 5 godina

Rodzer je u pravu ! Sad kad osvoji RG,Wimbldon je njegova podloga, lako ce US open,tamo svi navijaju za njega i sta...,ostaje samo AO, a i to nije tesko jer je pocetak nove sezome !

savest

pre 5 godina

Ne radi se o tome da li je istina to sto Federer tvrdi. Mozda jeste, a mozda i nije. Sigurno je samo da neko ko nije to uspeo da uradi, a pretenduje da bude goat, daje takvu izjavu kada njegov konkurent ima priliku da to ostvari daje primer nepostovanja. Sta vise, taj isti konkurent je vec to uspeo jedanput u eri "lakog kompletiranja" gs. Mozda bude goat ali dzentlmen sigurno nikada. Kultivisan jeste, ali za uzor, daleko iza vecine sportista.

Kolagen

pre 5 godina

Смејао сам се 5 минута кад прочитах наслов, нисам могао да верујем шта читам... Осим ако није мислио о низу 4гс у периоду од 8 - 9 година! Смешно и срамотно.

Mr

pre 5 godina

Mozda sto se tice podloge lakse ali danas imate takve tenisere koji su na nekom 30 ili 20 mestu a mogu pobediti bilo koga tako da Fede uvek je tesko i pre kao i sad

bmiles

pre 5 godina

I da je u pravu kao sto tvrdi,kako onda Novak osvaja sve i u sansi je da drugi put za redom ima 4 GS u nizu(Djokovic Slem).Cisto sumnjam da su organizatori turnira prilagodjavali terene,brzinu i odskok loptice na podlogama zbog Rafe i Novaka,bice da je suprotno.Mnogi clanci se bave time dali je supremacija Nadal na sljaci zbog toga sto je podloga sporija,jer je mu odgovara zbog nacina na koji igra?Valjda je vazno koje sa suprotne strane terena!? Rafa je dva puta izgubio na RG u polufinalima ako me secanje ne vara od Soderlinga i Djokovica)?Kad se pogleda koja podloga vise odgovara trojici velikana,vidi se da je Djokovic kompletniji igrac i prevashodno osvaja AO zbog srednje brzine podloge na istom,Rafa na RG zbog spore,Federer na Vimbldonu zbog brze podloge i odskoka lopte na travi uz njegovog servis volej!Slazem se da je Borg bio jedinstven sampion,koji je igrao podjednako na svim podlogama(nije bilo AO u njegovo vreme),ali nas Novak mu je uz rame!Takodje promena reketa od drvenog rama ka laksem materijalu koji sad koriste teniseri ima uticaja,ali ne umanjuje velicinu i kvalitet najbolje trojice!Pokusavam biti objektivan i sagledam sve faktore igre i svi argumenti su na strani Djokovica,bar u poslednjoj deceniji ove igre.Da dodam opasku,zasto je Djokovicu trebalo dugo vremena da osvoji Sinsinati?Prosto,jer dolazi posle Vimbldona,podloga je sporija,i pocinje sezona "betona" nakon duzeg letnjeg odmora!
Da zavrsim, Novak jeste sad najbolji a to boli bivseg,nema druge!

#

pre 5 godina

Treba reći da usporavanje trave i ujednačavanje podloga se nije desilo slučajno. Nije se desila nekakva prirodna elementarna nepogoda, pa eto odjednom trava se usporila sama od sebe. Travu su usporili s namerom jer je pretilo izumiranje tenisa kao igre. Taj tenis više niko nije želeo da gleda. Da ne opisujem na šta je to ličilo, na šta je tenis spao, potražite na YT finale Vimbldona Sampras - Ivanišević, i sve će vam biti jasno. Najdosadniji meč ikada.

robinjo

pre 5 godina

Danas je sve lakše. Lakše je bilo osvojiti Indian Wells bez da se sastaneš sa ispijačem kafe i prebacivačem loptice. Jel tako Rože?

Cane

pre 5 godina

Podloge su menjane da bi bolje odgovarale upravo Federeru, a sad mu je đavo (iz Srbije) kriv što to nije i iskoristio.
Ako neko može da se žali, onda je to Nadal zato što se olimpijski turniri igraju uglavnom na tvrdim podlogama, a tek 2024. će se ponovo igrati na šljaci. Kada Nadal bude imao 38 godina i verovatno više neće ni igrati aktivno.
A eto, ipak je samo Nadal od njih trojice osvojio zlatnu medalju. Na tvrdoj podlozi. A Federer tada ispao u četvrtfinalu od totalnog autsajdera Blejka, valjda zato što mu opet podloga nije odgovarala.

Dragan

pre 5 godina

Lakse je osvojiti sva cetiri u karijeri, ali nije lakse u nizu, jer je danas tenis fizicki zahtevniji i teze je odrzati top formu cele godine. U danasnje vreme bi i Lendl i Sampras imali sva cetiri turnira u karijeri. Kako Roger to lepo radi, kao pohvali te, a spisti ti u isto vreme.

Aca iz Šapca

pre 5 godina

izostavio je jednu od najbitnijih činjenica: konkurencija!
Novak, Roger i Rafa zajedno su osvojili 52 GS i još uvek igraju!!!

мики

pre 5 godina

Рафа из рецимо 2008 би згазио Ђоковића из 2015 на било којој подлози
(Слободан Милошевић - Херој, 20. mart 2019 14:42)

Ма да. помисли само шта би тада радио Новаку из 1998-е

maconii

pre 5 godina

ujednacene su za Novaka koji je osvojio sve slemove i masterse...ako su ujednacene zasto nije osvojio monte karlo i rim i zasto konstatno izbegava turnire na sljaci....sad ce morati konacno da ih igra zbog sponzora

Miloš

pre 5 godina

Meni deluje da Federer pokušava da relativizuje najveće Novakovo dostignuće, a koje je za njega nedostupno. Nekorektno, ali oni samo zbog tog GOAT zvanja i nastavljaju da igraju. Mogu da ga razumem, jer kada se budu svodili računi, 2 kalendarska slema ( pa i ovakva) mogu dati presudnu težinu, jer će broj nedelja kao br.1, osvojenih GS i mastersa biti sličan.

nebitan srbin

pre 5 godina

koliko sam ga najblaze razumeo on je probo novaka nozem a sebe ubo u tvrdu petu sa plasticnom cackalicom.to je mislim izjavio i njegov trener kako je rodja bolje bio raspolozen da razgovara u svlacionici sa rafom nego sa novakom.birao sam reci da ga ne uvredim jer on je ipak za sada najveci teniser na svetu a nadam se ne zadugo.

Света Бг

pre 5 godina

Јесте да су то урадила само два човека у историји тениса, али сигурно да је лакше. Па не би човек лагао. Тако су и Бразилци постали 5-6 пута прваци света у фудбалу, сад је трава свуда иста, а некад ти је на неким стадионима требала косилица кад изађеш на терен. Па кад су Хрвати други на свету у фудбалу, онда то може свако.
Ево ја сутра почињем да тренирам тенис, и уз дугогодишње гледање тениса, само небо ми је граница.

мики

pre 5 godina

birao sam reci da ga ne uvredim jer on je ipak za sada najveci teniser na svetu a nadam se ne zadugo.
(nebitan srbin, 21. mart 2019 00:04)

Рођа одавно није најбољи тенисер, негде под 2012-е. статистички је најуспешнији у неким категоријама, али му ни то неће потрајати. заинатио се Ноле.

Malina NS

pre 5 godina

Izjava pokazuje jednu bolesnu ljubomoru i ne vredi gubiti vreme na nešto odavno poznato. Sad se već bojim bolesnika u gomili. Novače, seti se Monike Seleš... Mogla je biti a nije najveća svih vremena.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Kako lakse kad za protivnike ima njega na WB i Nadala na RG?!Ne mogu se samo podloge uzimati za parametar.Ili on to hoce da kaze za sebe da nije dovoljno dobar?!

dominus

pre 5 godina

Oliver

Ništa nije nenadoknadivo. Sve se može kada čovek želi ulagati u sebe. Ako ne želi, ne vredi mu sve da je okružen doktorima nauka.

e moj druže

pre 5 godina

Sve je manje uspeha koje je Rodžer ostvario a Nole nije prevazišao. Nije lako biti svedok prestizanju sopstvenih velikih uspeha.

Ivan

pre 5 godina

To bi biloisto da je Novak izjavio : svi znamo da je do 2011 god.( dok ja nisam prvi put izbio na teniski tron ) bilo lako osvajati ren slem titule,evo naprimer Federer ih je osvojio do tada 16 a od tada zadnjih 8 godina samo 4... Pa još i da kaže he he, ali tako je...!

Ivan

pre 5 godina

Moram i da dodam, da je od tih 4 gren slem titula( u zadnjih 8god.) 2 osvojio u ovnoj god.kada je Nole pauzirao zbog operacije. Što znači za 7god.samo 2 G.S.titule a to je trećina čitavog Federerovog vremena provedenog na turu...
Da je novak krenuo '99god.zajedno sa Federerom Federer bi po toj analogiji osvojio samo 6 velikih titula a ne 20..
Mogao je Fedex i time da se bavi slobodno...