Aktuelno

Ponedeljak, 04.03.2019.

18:30

Izlazi na crtu Xiaomiju: Novi kineski "budžet" smartfon od samo 125$

Izvor: B92

Izlazi na crtu Xiaomiju: Novi kineski "budžet" smartfon od samo 125$ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

basler

pre 5 godina

kupio sam jednom kineski telefon, dok sam cekao novi, ajde rekoh da se posluzim par dana..brend BLU. lepo je izgledao, lep I veliki ekran, ali je toliko bio spor I bagovao da sam ga slupao vec drugi dan. nije dzabe izreka ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo.
(montoya, 05. mart 2019 07:24)

Kupio covek Telefon od 30 evra na Wish, pa kaže ne valja

Ok

pre 5 godina

U davno vreme, Androida recimo 2.3, bio sam ljubitelj MTK cpu-a. Nikad više... toliko o tome.
(Nemanja Tobić, 5. mart 2019 00:20)

Helio procesori su odlicni. Uopste, nikad nisam imao problema sa Mediatek procesorima, sem sto retko dobijaju nove verzije Androida.

Totem

pre 5 godina

************************
Ko zna šta je kvalitetno izabraće najbolji Kineski telefon, a on se zove Cheetah Phone 2. 
************************
O čemu ti ?
Evo u već nekoliko postova spominješ ovaj telefon pa sam odlučio da ga nađem i pogledam u specifikacijama. Uspeo sam da nadem samo telefon marke Cubot pod ovim imenom i on je 3 puta slabiji od telefona navedenog u tekstu a nešto više od šaomija redmi note 7. A cena mu je 175 eura u kini .

Ako ćemo.pravo

pre 5 godina

Okitih suprugu Oukitelom osmojezgarnim, 4gb ramom, 64gb integrisanom memorijom, 3500mah, zadnje kamere 13+2mp, prednje 5mp- U 25 pro, za 10 000 din + 2800 carina...
Vredi više od para.
(Mediocritical, 04.

Tu nešto ne štima čim je kitiš telefonima.

keko

pre 5 godina

@Mikajlo Android je zahtevan OS i zahteva dosta RAM-a kako bi sačuvao sve aplikacije u memoriji.

A to što pišeš za televizore je glupost, 1080p je dovoljno za televizor dijagonale 40 inča zato što ga posmatraš sa neuporedivo veće udaljenosti pa ti je mnogo teže da prepoznaš nižu rezoluciju.

18+

pre 5 godina

@zicer
ala ste dosadni sa tim applom,ne mozete da zivite bez njih.bolje bi ti bilo da skupis tih 100€ i kupis igracku za sve svoje pare.

montoya

pre 5 godina

kupio sam jednom kineski telefon, dok sam cekao novi, ajde rekoh da se posluzim par dana..brend BLU. lepo je izgledao, lep I veliki ekran, ali je toliko bio spor I bagovao da sam ga slupao vec drugi dan. nije dzabe izreka ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Ne znam u kom svetu ovo moze da ugrozi Xiaomi Redmi Note 7, to su potpuno razlicite klase telefona, kao kada bi Fiat Punto ugrozio Hondu Accord...
(sofronije, 04. mart 2019 20:41)

@sofronije
Covek stavio paralelu u kvalitetu između Xiaomi teskog “kineza” i Honde vrhunskog japanskog auta, sta je sa ovim ljudima, sto radite to?? Kad nesto Srbin ne moze da kupi onda je ono sto ima najbolje, tipa nase mig 29ke su bolje od F16, Fiat stilo bolji od Golfa 7, Bane Ivanović bolji od Neimara, Beograd lepši od Budimpešte i tako u nedogled. Brzo će nebeski narod da se spusti na zemlju.

Ненад Гвозденовић

pre 5 godina

Јес' да је баш јефтин али после 6,25 инча и 720p сам престао да читам...

Predrag

pre 5 godina

mislim da je mnogo bolji telefon blackview preko ali-a... neki modeli su pravi divljaci po pitanju baterije i hardvera a kakvo maltretiranje mogu da izdrze...

Maks

pre 5 godina

@(Mikajlo, 4. mart 2019 20:22)

Umesto što nagađaš da bi računari sa 256MB RAM iz vremena dok je Windows XP bio aktuelan navodno "jeli za doručak" aplikacije kakve današnji telefoni imaju, uzmi pogledaj neke becnhmark testove poput Geekbench.

Evo ajde za Pentium 4 560 da pogledamo rezultate... to je bio desktop procesor od 3.6GHz, izašao Juna 2004 i piše da je koštao 637 dolara tad... znači u to vreme bi to bio kao neki high-end procesor za Windows XP mašine i verovatno bi takav računar imao više od 256MB RAM ako je neko već davao tolike pare za procesor tad.

E taj Pentium 4 dobija 1089 poena na multi-core testu.

A taj jeftini Oppo Realme 1 telefon što pominju u članku dobija 5333 poena na multi-core testu.


Sa Pemtium 4 i 256MB RAM je pitanje da li bi i YouTube mogao da gledaš normalno u 2019.

A razlika između 720p i 1080p na ekranu od 6 i nešto inča se definitivno primećuje jer 720p na tolikom ekranu nema gustinu preko 300 PPI.

300 PPI se navodi kao neka granica preko koje bi bilo teško uočiti piksele... da ekran ima možda 4.5 inča, onda bi možda bilo teško uočiti razliku između 720p i 1080p jer bi i 720p rezolucija imala preko 300 PPI na tolikom ekranu onda.

Veliki televizor se ne gleda sa iste udaljenosti kao mobilni.

A jeftini 480p ekran nije ništa "brži" od ekrana veće rezolucije ako oba rade na 60Hz... ustvari, ekrani veće rezolucije bi bili brži jer možeš da našeš 120Hz na skupljim uređajima (na koje se toliko niska rezolucija ne stavlja).

jednostavno

pre 5 godina

telefon kojim možete da zovete, primite poziv, ponekad pošaljete poruku ili pročitate mail a da se ne pokvari u roku od 3 godine dok ne kupite novi
E taj je najbolji!

cvele

pre 5 godina

Problem Oppo-a je kvalitet uređaja u srednjem i nižem segmentu. Takođe ne postoji mreža distributera i zvaničnih servisa, što je jako bitno za Evropu. I naravno kostumizacija Android koji oni guraju.

Aleksandar

pre 5 godina

Kao prvo Oppo nije inspirisan Xiaomijevim podbrendom Redmi jer su oni prvi izbacili podbrend Realme. Sam Realme se prodaje jedino u Indiji,Indoneziji I na Filipinima. Takodje ovaj Realme 3 ne moze biti konkurencija redmi note 7 modelu jer se ne prodaje globalno,a samo za Indiju je sa helio p70 cipom. Za ostala trzista je sa slabijim p60. Pozdrav.

kain

pre 5 godina

Kakve koristi od ovakvih vesti? Nije namenjen nasem trzistu i nece ga ni biti kod nas, a i da neko ubaci u ponudu kojim slucajem kostace 200e i tad on gubi smisao.

šmirgla

pre 5 godina

Jel ja dobro vidim..
Ovo je Huawei P Smart 2019, tj. Honor 10 Lite...
Ali ok, kinezi štancaju izgleda ovaj kalup i kombinaje boja. :)

Kecman

pre 5 godina

Pa čini se da je Redmi daleko bolja kupovina, ako ništa, onda zbog Snapdragon CPU. Ili je bolji taman koliko je i skuplji, i ovo je veoma dobar odnos cene i onoga što dobijate.

Jeste

pre 5 godina

Zapravo je RealMe nastao pre Redmi brenda, Redmi je bio linija telefona koju je Xiaomi izbacio kao zaseban brend tek nakon RealMe prestavljanja.

Nebitno Redmi 7/7pro su pokidali i nemaju nikakvu konkurenciju u ovom rangu cena. Neverovatno sta se nudi za oko oko 200$ (Kina / Indija, kod nas malo vise ipak).

momak los

pre 5 godina

jujuju ljudi pa da li ste vi svesni sta se ovde desava..pa unistili su svet sa svim i svacim sto prave a sada ce i sa telefonima..pa izbacuju svaki mesec po 10 modela da li je to normalno???kao mala cena a super uredjaji???xa xa..pa neka prica ko sta hoce i lupajte mi minuse slobodno nisam ovde zbog toga ali ne mogu da se porede sa samsungom jer je to firma od 40 godina postojanja i kvaliteta i to sto su oni kao uspeli da naprave "extra" telefon za male pare neka pricaju sta hoce ja imam samsung s8 vec 2 ipo god i garantujem da cu ga imati jos toliko sigurno a vi cete videti koliko cete imati te "extra" telefone za male pare!!!kinezima je u cilju da pociste samsung i iphone pa sad kako nema veze sve je to dobro ali nije dugog veka!!!sta meni znaci sto imam 4 kamere kad mi baterija traje pola dana i crkne mi tel za god dana..samo malo razmislite..

Ivan

pre 5 godina

Ko zna šta je kvalitetno izabraće najbolji Kineski telefon, a on se zove Cheetah Phone 2. Osim sto poseduje CM security antivirus kao i Clean Master on moze da se zakljuca otiskom prsta. Kakav Xiaomi i Huawei samp Cheetah Phone 2

dane

pre 5 godina

Telefon ima stvarno dobre performanse i više nego povoljnu cenu, ali snapdragon procesor je uz fenomenalno trajanje baterije (Miui sistem koji je fenomenalno optimizovan u cilju što dugotrajnijeg trajanja iste), su i napravili hit od Xiaomi telefona. Moram napomenuti i vrlo kvalitetan materijal izrade.

Ponosni sam vlasnik Xiaomi 4 Prime telefona, kupljen pre godinu i po za 175 evra. Radi kao sat i nakon flešovanja mali milion custom romova, menjanja kernela i ostalih zavrzlama koje sam mu priredio.

Da napomenem samo da je instalacija gugl kamere i uključivanje HAL 3 modula od moje prosečne kamere napravila kvalitet fotografija i rangu mnogih flegšipova.

Ja kao geek za telefone planiram još dugo da kupujem Xiaomi modele, ogromna mogućnost postoji da od naizgled budžetskog telefona napravite nešto približno flegšipu (zahvaljujući jakoj developer zajednici) i tako za daleko "normalnije" cene sebi napravite fenomenalan i funkcionalan telefon u rangu daleko skupljih modela.

Joксим

pre 5 godina

Odlično, samo još kada bi imao gde da se kupi kod nas.
Mada bi i tada bio oko 200 evra sigurno, a tada već nije neka posebna kupovina.
Meni je to neka psihološka granica do koje idem, ne daje mi se više za fon, mada sam po prvi put dodao još " malo" i uzeo Poco F1.
Odličan telefon.

Mikajlo

pre 5 godina

Racunar sa svega 256 MB rama je terao full Windows XP i radio bez problema.

Istina, danasnje programe za PC ne bi mogao da tera, ali te vase mobilne aplikacije i igre bi jeo za dorucak. A vama su potrebni gigabajti rama.

A vama kojima je malo 720p na tako sicusnom ekranu, jedno pitanje:

Koliko bi vam onda bilo dovoljno na velikom televizoru? Pretpostavljam nista ispod 16k, posto je ekran neuporedivo veci.

Zasto vam je potrebna visa rezolucija, meni nije jasno. Pa ne gledate film na telefonu pobogu. Tel sluzi samo za brzi prikaz, za sve ostalo tu je monitor. Vi ionako smanjite osvetljenje da biste stedeli bateriju, a tada i 480p ekran izgleda bolje od vaseg.

A 480p ekran ima brojne prednosti:

-Ne morate mu smanjiti osvetljenje. Ekran tada ima bolji kvalitet od drugih skupocenih, na kojima je ono smanjeno

-Baterija traje puno duze

-Neuporedivo je jeftiniji

-Dosta je brz, zbog male kolicine piksela

sofronije

pre 5 godina

Ne znam u kom svetu ovo moze da ugrozi Xiaomi Redmi Note 7, to su potpuno razlicite klase telefona, kao kada bi Fiat Punto ugrozio Hondu Accord...

Mediocritical

pre 5 godina

Okitih suprugu Oukitelom osmojezgarnim, 4gb ramom, 64gb integrisanom memorijom, 3500mah, zadnje kamere 13+2mp, prednje 5mp- U 25 pro, za 10 000 din + 2800 carina...
Vredi više od para.

kain

pre 5 godina

Kakve koristi od ovakvih vesti? Nije namenjen nasem trzistu i nece ga ni biti kod nas, a i da neko ubaci u ponudu kojim slucajem kostace 200e i tad on gubi smisao.

sofronije

pre 5 godina

Ne znam u kom svetu ovo moze da ugrozi Xiaomi Redmi Note 7, to su potpuno razlicite klase telefona, kao kada bi Fiat Punto ugrozio Hondu Accord...

Aleksandar

pre 5 godina

Kao prvo Oppo nije inspirisan Xiaomijevim podbrendom Redmi jer su oni prvi izbacili podbrend Realme. Sam Realme se prodaje jedino u Indiji,Indoneziji I na Filipinima. Takodje ovaj Realme 3 ne moze biti konkurencija redmi note 7 modelu jer se ne prodaje globalno,a samo za Indiju je sa helio p70 cipom. Za ostala trzista je sa slabijim p60. Pozdrav.

dane

pre 5 godina

Telefon ima stvarno dobre performanse i više nego povoljnu cenu, ali snapdragon procesor je uz fenomenalno trajanje baterije (Miui sistem koji je fenomenalno optimizovan u cilju što dugotrajnijeg trajanja iste), su i napravili hit od Xiaomi telefona. Moram napomenuti i vrlo kvalitetan materijal izrade.

Ponosni sam vlasnik Xiaomi 4 Prime telefona, kupljen pre godinu i po za 175 evra. Radi kao sat i nakon flešovanja mali milion custom romova, menjanja kernela i ostalih zavrzlama koje sam mu priredio.

Da napomenem samo da je instalacija gugl kamere i uključivanje HAL 3 modula od moje prosečne kamere napravila kvalitet fotografija i rangu mnogih flegšipova.

Ja kao geek za telefone planiram još dugo da kupujem Xiaomi modele, ogromna mogućnost postoji da od naizgled budžetskog telefona napravite nešto približno flegšipu (zahvaljujući jakoj developer zajednici) i tako za daleko "normalnije" cene sebi napravite fenomenalan i funkcionalan telefon u rangu daleko skupljih modela.

šmirgla

pre 5 godina

Jel ja dobro vidim..
Ovo je Huawei P Smart 2019, tj. Honor 10 Lite...
Ali ok, kinezi štancaju izgleda ovaj kalup i kombinaje boja. :)

Jeste

pre 5 godina

Zapravo je RealMe nastao pre Redmi brenda, Redmi je bio linija telefona koju je Xiaomi izbacio kao zaseban brend tek nakon RealMe prestavljanja.

Nebitno Redmi 7/7pro su pokidali i nemaju nikakvu konkurenciju u ovom rangu cena. Neverovatno sta se nudi za oko oko 200$ (Kina / Indija, kod nas malo vise ipak).

Kecman

pre 5 godina

Pa čini se da je Redmi daleko bolja kupovina, ako ništa, onda zbog Snapdragon CPU. Ili je bolji taman koliko je i skuplji, i ovo je veoma dobar odnos cene i onoga što dobijate.

Joксим

pre 5 godina

Odlično, samo još kada bi imao gde da se kupi kod nas.
Mada bi i tada bio oko 200 evra sigurno, a tada već nije neka posebna kupovina.
Meni je to neka psihološka granica do koje idem, ne daje mi se više za fon, mada sam po prvi put dodao još " malo" i uzeo Poco F1.
Odličan telefon.

cvele

pre 5 godina

Problem Oppo-a je kvalitet uređaja u srednjem i nižem segmentu. Takođe ne postoji mreža distributera i zvaničnih servisa, što je jako bitno za Evropu. I naravno kostumizacija Android koji oni guraju.

Mikajlo

pre 5 godina

Racunar sa svega 256 MB rama je terao full Windows XP i radio bez problema.

Istina, danasnje programe za PC ne bi mogao da tera, ali te vase mobilne aplikacije i igre bi jeo za dorucak. A vama su potrebni gigabajti rama.

A vama kojima je malo 720p na tako sicusnom ekranu, jedno pitanje:

Koliko bi vam onda bilo dovoljno na velikom televizoru? Pretpostavljam nista ispod 16k, posto je ekran neuporedivo veci.

Zasto vam je potrebna visa rezolucija, meni nije jasno. Pa ne gledate film na telefonu pobogu. Tel sluzi samo za brzi prikaz, za sve ostalo tu je monitor. Vi ionako smanjite osvetljenje da biste stedeli bateriju, a tada i 480p ekran izgleda bolje od vaseg.

A 480p ekran ima brojne prednosti:

-Ne morate mu smanjiti osvetljenje. Ekran tada ima bolji kvalitet od drugih skupocenih, na kojima je ono smanjeno

-Baterija traje puno duze

-Neuporedivo je jeftiniji

-Dosta je brz, zbog male kolicine piksela

Ako ćemo.pravo

pre 5 godina

Okitih suprugu Oukitelom osmojezgarnim, 4gb ramom, 64gb integrisanom memorijom, 3500mah, zadnje kamere 13+2mp, prednje 5mp- U 25 pro, za 10 000 din + 2800 carina...
Vredi više od para.
(Mediocritical, 04.

Tu nešto ne štima čim je kitiš telefonima.

Mediocritical

pre 5 godina

Okitih suprugu Oukitelom osmojezgarnim, 4gb ramom, 64gb integrisanom memorijom, 3500mah, zadnje kamere 13+2mp, prednje 5mp- U 25 pro, za 10 000 din + 2800 carina...
Vredi više od para.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Ne znam u kom svetu ovo moze da ugrozi Xiaomi Redmi Note 7, to su potpuno razlicite klase telefona, kao kada bi Fiat Punto ugrozio Hondu Accord...
(sofronije, 04. mart 2019 20:41)

@sofronije
Covek stavio paralelu u kvalitetu između Xiaomi teskog “kineza” i Honde vrhunskog japanskog auta, sta je sa ovim ljudima, sto radite to?? Kad nesto Srbin ne moze da kupi onda je ono sto ima najbolje, tipa nase mig 29ke su bolje od F16, Fiat stilo bolji od Golfa 7, Bane Ivanović bolji od Neimara, Beograd lepši od Budimpešte i tako u nedogled. Brzo će nebeski narod da se spusti na zemlju.

Totem

pre 5 godina

************************
Ko zna šta je kvalitetno izabraće najbolji Kineski telefon, a on se zove Cheetah Phone 2. 
************************
O čemu ti ?
Evo u već nekoliko postova spominješ ovaj telefon pa sam odlučio da ga nađem i pogledam u specifikacijama. Uspeo sam da nadem samo telefon marke Cubot pod ovim imenom i on je 3 puta slabiji od telefona navedenog u tekstu a nešto više od šaomija redmi note 7. A cena mu je 175 eura u kini .

basler

pre 5 godina

kupio sam jednom kineski telefon, dok sam cekao novi, ajde rekoh da se posluzim par dana..brend BLU. lepo je izgledao, lep I veliki ekran, ali je toliko bio spor I bagovao da sam ga slupao vec drugi dan. nije dzabe izreka ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo.
(montoya, 05. mart 2019 07:24)

Kupio covek Telefon od 30 evra na Wish, pa kaže ne valja

momak los

pre 5 godina

jujuju ljudi pa da li ste vi svesni sta se ovde desava..pa unistili su svet sa svim i svacim sto prave a sada ce i sa telefonima..pa izbacuju svaki mesec po 10 modela da li je to normalno???kao mala cena a super uredjaji???xa xa..pa neka prica ko sta hoce i lupajte mi minuse slobodno nisam ovde zbog toga ali ne mogu da se porede sa samsungom jer je to firma od 40 godina postojanja i kvaliteta i to sto su oni kao uspeli da naprave "extra" telefon za male pare neka pricaju sta hoce ja imam samsung s8 vec 2 ipo god i garantujem da cu ga imati jos toliko sigurno a vi cete videti koliko cete imati te "extra" telefone za male pare!!!kinezima je u cilju da pociste samsung i iphone pa sad kako nema veze sve je to dobro ali nije dugog veka!!!sta meni znaci sto imam 4 kamere kad mi baterija traje pola dana i crkne mi tel za god dana..samo malo razmislite..

Ok

pre 5 godina

U davno vreme, Androida recimo 2.3, bio sam ljubitelj MTK cpu-a. Nikad više... toliko o tome.
(Nemanja Tobić, 5. mart 2019 00:20)

Helio procesori su odlicni. Uopste, nikad nisam imao problema sa Mediatek procesorima, sem sto retko dobijaju nove verzije Androida.

Maks

pre 5 godina

@(Mikajlo, 4. mart 2019 20:22)

Umesto što nagađaš da bi računari sa 256MB RAM iz vremena dok je Windows XP bio aktuelan navodno "jeli za doručak" aplikacije kakve današnji telefoni imaju, uzmi pogledaj neke becnhmark testove poput Geekbench.

Evo ajde za Pentium 4 560 da pogledamo rezultate... to je bio desktop procesor od 3.6GHz, izašao Juna 2004 i piše da je koštao 637 dolara tad... znači u to vreme bi to bio kao neki high-end procesor za Windows XP mašine i verovatno bi takav računar imao više od 256MB RAM ako je neko već davao tolike pare za procesor tad.

E taj Pentium 4 dobija 1089 poena na multi-core testu.

A taj jeftini Oppo Realme 1 telefon što pominju u članku dobija 5333 poena na multi-core testu.


Sa Pemtium 4 i 256MB RAM je pitanje da li bi i YouTube mogao da gledaš normalno u 2019.

A razlika između 720p i 1080p na ekranu od 6 i nešto inča se definitivno primećuje jer 720p na tolikom ekranu nema gustinu preko 300 PPI.

300 PPI se navodi kao neka granica preko koje bi bilo teško uočiti piksele... da ekran ima možda 4.5 inča, onda bi možda bilo teško uočiti razliku između 720p i 1080p jer bi i 720p rezolucija imala preko 300 PPI na tolikom ekranu onda.

Veliki televizor se ne gleda sa iste udaljenosti kao mobilni.

A jeftini 480p ekran nije ništa "brži" od ekrana veće rezolucije ako oba rade na 60Hz... ustvari, ekrani veće rezolucije bi bili brži jer možeš da našeš 120Hz na skupljim uređajima (na koje se toliko niska rezolucija ne stavlja).

jednostavno

pre 5 godina

telefon kojim možete da zovete, primite poziv, ponekad pošaljete poruku ili pročitate mail a da se ne pokvari u roku od 3 godine dok ne kupite novi
E taj je najbolji!

keko

pre 5 godina

@Mikajlo Android je zahtevan OS i zahteva dosta RAM-a kako bi sačuvao sve aplikacije u memoriji.

A to što pišeš za televizore je glupost, 1080p je dovoljno za televizor dijagonale 40 inča zato što ga posmatraš sa neuporedivo veće udaljenosti pa ti je mnogo teže da prepoznaš nižu rezoluciju.

montoya

pre 5 godina

kupio sam jednom kineski telefon, dok sam cekao novi, ajde rekoh da se posluzim par dana..brend BLU. lepo je izgledao, lep I veliki ekran, ali je toliko bio spor I bagovao da sam ga slupao vec drugi dan. nije dzabe izreka ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo.

18+

pre 5 godina

@zicer
ala ste dosadni sa tim applom,ne mozete da zivite bez njih.bolje bi ti bilo da skupis tih 100€ i kupis igracku za sve svoje pare.

Ненад Гвозденовић

pre 5 godina

Јес' да је баш јефтин али после 6,25 инча и 720p сам престао да читам...

Predrag

pre 5 godina

mislim da je mnogo bolji telefon blackview preko ali-a... neki modeli su pravi divljaci po pitanju baterije i hardvera a kakvo maltretiranje mogu da izdrze...

Ivan

pre 5 godina

Ko zna šta je kvalitetno izabraće najbolji Kineski telefon, a on se zove Cheetah Phone 2. Osim sto poseduje CM security antivirus kao i Clean Master on moze da se zakljuca otiskom prsta. Kakav Xiaomi i Huawei samp Cheetah Phone 2

Ivan

pre 5 godina

Ko zna šta je kvalitetno izabraće najbolji Kineski telefon, a on se zove Cheetah Phone 2. Osim sto poseduje CM security antivirus kao i Clean Master on moze da se zakljuca otiskom prsta. Kakav Xiaomi i Huawei samp Cheetah Phone 2

momak los

pre 5 godina

jujuju ljudi pa da li ste vi svesni sta se ovde desava..pa unistili su svet sa svim i svacim sto prave a sada ce i sa telefonima..pa izbacuju svaki mesec po 10 modela da li je to normalno???kao mala cena a super uredjaji???xa xa..pa neka prica ko sta hoce i lupajte mi minuse slobodno nisam ovde zbog toga ali ne mogu da se porede sa samsungom jer je to firma od 40 godina postojanja i kvaliteta i to sto su oni kao uspeli da naprave "extra" telefon za male pare neka pricaju sta hoce ja imam samsung s8 vec 2 ipo god i garantujem da cu ga imati jos toliko sigurno a vi cete videti koliko cete imati te "extra" telefone za male pare!!!kinezima je u cilju da pociste samsung i iphone pa sad kako nema veze sve je to dobro ali nije dugog veka!!!sta meni znaci sto imam 4 kamere kad mi baterija traje pola dana i crkne mi tel za god dana..samo malo razmislite..

Mikajlo

pre 5 godina

Racunar sa svega 256 MB rama je terao full Windows XP i radio bez problema.

Istina, danasnje programe za PC ne bi mogao da tera, ali te vase mobilne aplikacije i igre bi jeo za dorucak. A vama su potrebni gigabajti rama.

A vama kojima je malo 720p na tako sicusnom ekranu, jedno pitanje:

Koliko bi vam onda bilo dovoljno na velikom televizoru? Pretpostavljam nista ispod 16k, posto je ekran neuporedivo veci.

Zasto vam je potrebna visa rezolucija, meni nije jasno. Pa ne gledate film na telefonu pobogu. Tel sluzi samo za brzi prikaz, za sve ostalo tu je monitor. Vi ionako smanjite osvetljenje da biste stedeli bateriju, a tada i 480p ekran izgleda bolje od vaseg.

A 480p ekran ima brojne prednosti:

-Ne morate mu smanjiti osvetljenje. Ekran tada ima bolji kvalitet od drugih skupocenih, na kojima je ono smanjeno

-Baterija traje puno duze

-Neuporedivo je jeftiniji

-Dosta je brz, zbog male kolicine piksela

montoya

pre 5 godina

kupio sam jednom kineski telefon, dok sam cekao novi, ajde rekoh da se posluzim par dana..brend BLU. lepo je izgledao, lep I veliki ekran, ali je toliko bio spor I bagovao da sam ga slupao vec drugi dan. nije dzabe izreka ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo.

dane

pre 5 godina

Telefon ima stvarno dobre performanse i više nego povoljnu cenu, ali snapdragon procesor je uz fenomenalno trajanje baterije (Miui sistem koji je fenomenalno optimizovan u cilju što dugotrajnijeg trajanja iste), su i napravili hit od Xiaomi telefona. Moram napomenuti i vrlo kvalitetan materijal izrade.

Ponosni sam vlasnik Xiaomi 4 Prime telefona, kupljen pre godinu i po za 175 evra. Radi kao sat i nakon flešovanja mali milion custom romova, menjanja kernela i ostalih zavrzlama koje sam mu priredio.

Da napomenem samo da je instalacija gugl kamere i uključivanje HAL 3 modula od moje prosečne kamere napravila kvalitet fotografija i rangu mnogih flegšipova.

Ja kao geek za telefone planiram još dugo da kupujem Xiaomi modele, ogromna mogućnost postoji da od naizgled budžetskog telefona napravite nešto približno flegšipu (zahvaljujući jakoj developer zajednici) i tako za daleko "normalnije" cene sebi napravite fenomenalan i funkcionalan telefon u rangu daleko skupljih modela.

Mediocritical

pre 5 godina

Okitih suprugu Oukitelom osmojezgarnim, 4gb ramom, 64gb integrisanom memorijom, 3500mah, zadnje kamere 13+2mp, prednje 5mp- U 25 pro, za 10 000 din + 2800 carina...
Vredi više od para.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Ne znam u kom svetu ovo moze da ugrozi Xiaomi Redmi Note 7, to su potpuno razlicite klase telefona, kao kada bi Fiat Punto ugrozio Hondu Accord...
(sofronije, 04. mart 2019 20:41)

@sofronije
Covek stavio paralelu u kvalitetu između Xiaomi teskog “kineza” i Honde vrhunskog japanskog auta, sta je sa ovim ljudima, sto radite to?? Kad nesto Srbin ne moze da kupi onda je ono sto ima najbolje, tipa nase mig 29ke su bolje od F16, Fiat stilo bolji od Golfa 7, Bane Ivanović bolji od Neimara, Beograd lepši od Budimpešte i tako u nedogled. Brzo će nebeski narod da se spusti na zemlju.

sofronije

pre 5 godina

Ne znam u kom svetu ovo moze da ugrozi Xiaomi Redmi Note 7, to su potpuno razlicite klase telefona, kao kada bi Fiat Punto ugrozio Hondu Accord...

18+

pre 5 godina

@zicer
ala ste dosadni sa tim applom,ne mozete da zivite bez njih.bolje bi ti bilo da skupis tih 100€ i kupis igracku za sve svoje pare.

Ako ćemo.pravo

pre 5 godina

Okitih suprugu Oukitelom osmojezgarnim, 4gb ramom, 64gb integrisanom memorijom, 3500mah, zadnje kamere 13+2mp, prednje 5mp- U 25 pro, za 10 000 din + 2800 carina...
Vredi više od para.
(Mediocritical, 04.

Tu nešto ne štima čim je kitiš telefonima.

Ok

pre 5 godina

U davno vreme, Androida recimo 2.3, bio sam ljubitelj MTK cpu-a. Nikad više... toliko o tome.
(Nemanja Tobić, 5. mart 2019 00:20)

Helio procesori su odlicni. Uopste, nikad nisam imao problema sa Mediatek procesorima, sem sto retko dobijaju nove verzije Androida.

šmirgla

pre 5 godina

Jel ja dobro vidim..
Ovo je Huawei P Smart 2019, tj. Honor 10 Lite...
Ali ok, kinezi štancaju izgleda ovaj kalup i kombinaje boja. :)

cvele

pre 5 godina

Problem Oppo-a je kvalitet uređaja u srednjem i nižem segmentu. Takođe ne postoji mreža distributera i zvaničnih servisa, što je jako bitno za Evropu. I naravno kostumizacija Android koji oni guraju.

jednostavno

pre 5 godina

telefon kojim možete da zovete, primite poziv, ponekad pošaljete poruku ili pročitate mail a da se ne pokvari u roku od 3 godine dok ne kupite novi
E taj je najbolji!

Predrag

pre 5 godina

mislim da je mnogo bolji telefon blackview preko ali-a... neki modeli su pravi divljaci po pitanju baterije i hardvera a kakvo maltretiranje mogu da izdrze...

keko

pre 5 godina

@Mikajlo Android je zahtevan OS i zahteva dosta RAM-a kako bi sačuvao sve aplikacije u memoriji.

A to što pišeš za televizore je glupost, 1080p je dovoljno za televizor dijagonale 40 inča zato što ga posmatraš sa neuporedivo veće udaljenosti pa ti je mnogo teže da prepoznaš nižu rezoluciju.

Ненад Гвозденовић

pre 5 godina

Јес' да је баш јефтин али после 6,25 инча и 720p сам престао да читам...

Maks

pre 5 godina

@(Mikajlo, 4. mart 2019 20:22)

Umesto što nagađaš da bi računari sa 256MB RAM iz vremena dok je Windows XP bio aktuelan navodno "jeli za doručak" aplikacije kakve današnji telefoni imaju, uzmi pogledaj neke becnhmark testove poput Geekbench.

Evo ajde za Pentium 4 560 da pogledamo rezultate... to je bio desktop procesor od 3.6GHz, izašao Juna 2004 i piše da je koštao 637 dolara tad... znači u to vreme bi to bio kao neki high-end procesor za Windows XP mašine i verovatno bi takav računar imao više od 256MB RAM ako je neko već davao tolike pare za procesor tad.

E taj Pentium 4 dobija 1089 poena na multi-core testu.

A taj jeftini Oppo Realme 1 telefon što pominju u članku dobija 5333 poena na multi-core testu.


Sa Pemtium 4 i 256MB RAM je pitanje da li bi i YouTube mogao da gledaš normalno u 2019.

A razlika između 720p i 1080p na ekranu od 6 i nešto inča se definitivno primećuje jer 720p na tolikom ekranu nema gustinu preko 300 PPI.

300 PPI se navodi kao neka granica preko koje bi bilo teško uočiti piksele... da ekran ima možda 4.5 inča, onda bi možda bilo teško uočiti razliku između 720p i 1080p jer bi i 720p rezolucija imala preko 300 PPI na tolikom ekranu onda.

Veliki televizor se ne gleda sa iste udaljenosti kao mobilni.

A jeftini 480p ekran nije ništa "brži" od ekrana veće rezolucije ako oba rade na 60Hz... ustvari, ekrani veće rezolucije bi bili brži jer možeš da našeš 120Hz na skupljim uređajima (na koje se toliko niska rezolucija ne stavlja).

Joксим

pre 5 godina

Odlično, samo još kada bi imao gde da se kupi kod nas.
Mada bi i tada bio oko 200 evra sigurno, a tada već nije neka posebna kupovina.
Meni je to neka psihološka granica do koje idem, ne daje mi se više za fon, mada sam po prvi put dodao još " malo" i uzeo Poco F1.
Odličan telefon.

Aleksandar

pre 5 godina

Kao prvo Oppo nije inspirisan Xiaomijevim podbrendom Redmi jer su oni prvi izbacili podbrend Realme. Sam Realme se prodaje jedino u Indiji,Indoneziji I na Filipinima. Takodje ovaj Realme 3 ne moze biti konkurencija redmi note 7 modelu jer se ne prodaje globalno,a samo za Indiju je sa helio p70 cipom. Za ostala trzista je sa slabijim p60. Pozdrav.

basler

pre 5 godina

kupio sam jednom kineski telefon, dok sam cekao novi, ajde rekoh da se posluzim par dana..brend BLU. lepo je izgledao, lep I veliki ekran, ali je toliko bio spor I bagovao da sam ga slupao vec drugi dan. nije dzabe izreka ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo.
(montoya, 05. mart 2019 07:24)

Kupio covek Telefon od 30 evra na Wish, pa kaže ne valja

Jeste

pre 5 godina

Zapravo je RealMe nastao pre Redmi brenda, Redmi je bio linija telefona koju je Xiaomi izbacio kao zaseban brend tek nakon RealMe prestavljanja.

Nebitno Redmi 7/7pro su pokidali i nemaju nikakvu konkurenciju u ovom rangu cena. Neverovatno sta se nudi za oko oko 200$ (Kina / Indija, kod nas malo vise ipak).

kain

pre 5 godina

Kakve koristi od ovakvih vesti? Nije namenjen nasem trzistu i nece ga ni biti kod nas, a i da neko ubaci u ponudu kojim slucajem kostace 200e i tad on gubi smisao.

Kecman

pre 5 godina

Pa čini se da je Redmi daleko bolja kupovina, ako ništa, onda zbog Snapdragon CPU. Ili je bolji taman koliko je i skuplji, i ovo je veoma dobar odnos cene i onoga što dobijate.

Totem

pre 5 godina

************************
Ko zna šta je kvalitetno izabraće najbolji Kineski telefon, a on se zove Cheetah Phone 2. 
************************
O čemu ti ?
Evo u već nekoliko postova spominješ ovaj telefon pa sam odlučio da ga nađem i pogledam u specifikacijama. Uspeo sam da nadem samo telefon marke Cubot pod ovim imenom i on je 3 puta slabiji od telefona navedenog u tekstu a nešto više od šaomija redmi note 7. A cena mu je 175 eura u kini .