Ponedeljak, 11.02.2019.

11:00

Ko je najveći u istoriji – Majkl Džordan ili Tom Brejdi?

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ko je najveæi u istoriji – Majkl Džordan ili Tom Brejdi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

242 Komentari

Sortiraj po:

ha ha

pre 5 godina

Ali najjaci su ljudi koji mrze americki fudbal, a nisu ni svesni da ne da ne bi mogli da ga igraju, nego bi ih skupljali kasicicom posle prvog takla :)
(Dulen, 11. februar 2019 14:03)

Siguran sam da ima mnogo sportova gde bi i tebe i tog Brejdija skupljali kasicicom posle nekoliko minuta, npr rvanje, dzudo, boks, mma, ili od sportova sa loptom pravi fudbal, rukomet, vaterpolo. Bas me zanima sta bi ostalo od tog Brejdija da ga startuje npr Sinisa Mihajlovic?

Powerslave

pre 5 godina

Bolje da ste pitali ko je bolji, Džordan ili Maradona.
Tu bi se moglo razmišljati. Ovako, prilično je besmisleno, Brejdiju svaka čast, ali taj njegov sport profesionalno igra polovina jedne države na svetu.
Kao da neko uporedi Džordana sa nekim vaterpolistom, što je ipak sport koji igra 5-6-7-8 država na svetu, a sve zajedno nemaju stanovnika koliko Amerika ima registrovanih igrača američkog fudbala.

Mrkva

pre 5 godina

Ako išta volim da uradim na Jutjubu to je da odem na neki highlights američkog fudbala i da napišem: Dumb Americans, playing FOOTball with hands.
Jooooooj, miline kad se sjate da hejtuju, hahahaha.

Džordan je Džordan...

vince carter

pre 5 godina

Roy Jones Junior je moj omiljeni bokser pa isto tako vidim da mnogo bolje poznajem njega od tebe posto pricas da ne racunas njegovu karijeru i poraze kada je uzeo rusko drzavljanstvo vidim da nisi obavesten da je dobio poklonjenu pobedu od strane sudija "gle" u prvom mecu protiv Antonia Tarvera jos 2004,kada ga je Tarver u revansu nokautirao u drugoj rundi,rekao mu je na mikrofonu u ringu pred pocetak borbe "koji su izgovori za danas Roy" a za tvoju informaciju i u trecem mecu je pobedio Antonio Tarver. Kad vec pominjes sudije Tarver vs Jones 3:0,inace je izmedju tesko nokautiran i od Glen Johnsona a izgubio je posle i od Calzagea i Hopkinsa i to sve mnogo pre nego sto je postao Rus :))) Kako kaze Charles Barkley sto ulazis u frku sa Karterom kad si slabiji :))) Ne znam samo kad su Tajson i Bouvi bili u ulicnim tucama,kad je Tajson bio u prajmu dok je Bouvi jos bio Amater ili mozda dok je Tajson bio tri godine u zatvoru :)) Kad je Tajson izasao Bowe je vec bio u padu,dva puta je gubio od Golote koji je diskvalifikovan oba puta,tako da to tvoje nema smisla,plus da je Tajson prebio Don Kinga zavrsio bi u zatvoru,nije ti to film.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@vince carter,pa opet si neobavešten,Don King je od Tajsona napravio šampiona,kada ga je kritikovao i zabranjivao mu ulične tuče Tajson ga je prebio i tu je bio početak kraja gvozdenog Majkla.Ne mogu da verujem da ti kao statistički poznavalac boksa nisi čuo za čuvene ulične tuče u NY City gde se obrtala velika lova.Nego nikako da kažeš jel Ali 2 puta dobio dobre batina od Nortona ili nije i jel Roy Jones Jr koji je proglašen za najboljeg boksera 90-ih ujedno i najbolji ikada.

Flat

pre 5 godina

Brejdi ulazi u igru samo da dodaje lopte, eventualno pretrci 15ak metara, pauzira odmara i smislja akcije dok traju protivnicki napadi (znaci i po pola utakmice).... Tako moze igrati do pedesete.
Drugo, neka prebroje broj profesionalaca i fanova u americkom fudbalu i kosarci. Ja pratim dosta sporta i vise decenija ali recimo ne znam nijednog igraca bejzbola, i skoro nijednog igraca NFL i NHL-a. Da ne pricamo o ostatku planete. Trenutno ima bar 30 igraca NBA koji su poznatiji u svetu od Brejdija. Mozda je legenda svog sporta blizu kao Dzordan, ali ga stavljati medju najvece sportiste ikada... pliz stop.

vince carter

pre 5 godina

@Djiu-liu osoba koja koristi takav "nick" nema mnogo inteligencije jer nista kvalitetnije ne moze da smisli. Kasius Kley je 2 puta pobedio Sony Listona,pa izgleda da su oba namestena :)) Kad se pogleda snimak jasno se vidi da je Kley pogodio Listona za sta se pricalo da je fantomski udarac,Liston se u tom mecu borio samo za lovu,prvi je predao u 6toj rundi jer je bio nemocan a to da li je on mogao da ustane ili ne u drugom mecu je njegova stvar,uzeo je lovu i izgubio. Ali se sa Nortonom borio nakon te suspenzije od 3 godine "obavesteni". Forman je demolirao Nortona u prvoj rundi,demolirao je Frejzera dva puta,Ali je nokautirao Formana. Tako da koja je tvoja poenta. Ali nakon Formana nikada vise nije imao sta da dokazuje. Norton se u filmu zahvaljuje Aliju jer je prihvatio da se bori sa njim i tako ga izvuce od teske finansijske situacije kao samohranog oca. Takodje Norton je bio 4 godine nepokretan posle saobracajke 1986te i rekao je da ga je Ali posetio u bolnici koji je tad vec bio uveliko bolestan. Tako da jedan Norton se divi Aliju a mali mis za tastaturom telefona misli da zna bilo sta a ne zna nista.

vince carter

pre 5 godina

Koliko stvarno moras da budes "inteligentan" da poverujes u pricu da su se Tajson i Bouvi mlatili u ulicnim tucama auu :D e to su vam one price rekla kazala,to su mitovi a ne nesto sto je moglo da se vidi,mi smo svi videli kako Jordan kuca sa linije bacanja kako se zadrzi u letu,skoci na prvi,zavrsi na drugi obruc pored tri igraca,sve to postoji crno na belo a ovo o Tajsonu i Bouviju je netacni mit koji sam ja uzgred prvi put cuo. Slusao sam i neke interviju Bouvija skorasnje i siguran sam da bi pomenuo tako nesto. A znas sta nije mit,to da je Riddick Bowe odbio da brani svoj WBC pojas protiv Lenox Lewisa i od tada ga prati glas da je bezao od Lewisa od koga je izgubio u finalu olimpijade 1988. A Holifild je bio na steroidima u teskoj u najvece. Forman od 41 godine je stajao 12 rundi sa Holifildom tako da ti zamisli sta bi mu uradio Forman iz 1974 koji je izgubio od Alija u uzgred da ponovim pregazio Nortona kao plitak potok. I jos jednom Kley je 2 puta TKO Listona :))

Rokatanski

pre 5 godina

@vince carter
Potpuno se slažem sa komentarom. Pratio sam Alija dugi niz godina i poslednji meč u njegovom stilu je bio onaj legendarni protiv najvećeg udarača u istoriji Džordža Foremana. Tada je imao 32 godine, Foreman 25 godina, Foreman je pre toga "ubio" od batina i Frejzera i Nortona (obojicu u drugoj rundi, Frejzera bacao 6 puta na pod, obojica su leteli po dva-tri metra posle Foremanovih udaraca). Poslednji meč gde je Ali skakutao po ringu 10 minuta pre meča, od druge runde potpuno promenio taktiku, čak je Anđelo Dandi (Alijev menadžer) govorio da mu nije jasno šta Ali radi. Posle toga, revanš protiv Nortona i treći meč protiv Frejzera, Ali jedva ulazi u ring, mislim da je već tada počela bolest, treća titula protiv Spinksa je bila samo na čisto iskustvo i rutinu bez žara i čuvenog "plesa". Alijeva karijera do zatvora i suspenzije, kada je "plemenitom veštinom" tukao snagatore, bez klasičnog garda i izvanrednog rada nogu je prva faza njegove vladavine a i političkog bunta. Posle povratka nije bio onaj stari, trebalo mu je vreme da se vrati, otud porazi od Frejzera i Nortona (na poene, protiv Nortona je od druge runde boksovao sa slomljenom vilicom) a druga faza vladavine tom legendarnom "grmljavinom u džungli" protiv Foremana. Recimo, Frejzer je posle poraza od Foremana govorio da mu se posle svakog primljenog udarca "telo oduzimalo". Posle trećeg meča Ali-Frejzer koji je prekinuo Frejzerov trener Ali je mokrio krv, a Frejzer nije video ni na jedno oko. Pozdrav!

jecko0109

pre 5 godina

Koliko vidim glupih komentara ovde.
Brejdi ne igra odbranu samo napad-nemoj pričati da quarterback ne igra odbranu? Američki fudbal ima defanzivne i ofanzivne lineupove. Niko ne zna za američki fudbal van amerike? really? bukvalno razlika između amerike i ostatka sveta u oba sporta je jednaka. Osvojiti 6 prstenova u ovoj eri free agenta je mnogo teže negoo 6 prstenova u kkošarci
(raven, 11. februar 2019 16:39)

Al si se ti nalupetao ovde prijatelju...ali really hahahhah

MKD-4

pre 5 godina

The GREATEST-1.ALI...Kao sportista-UMETNIK,pravo znacenje boksa(PLEMENITA VESTINA) ne razbijac kao Formen I Tayson..PRVI digao glas protiv politike svoje drzave i otvorio oci-mozak celom svetu..Bio cvrst I dosledan svom stavu I po ceni 3.god.zatvora..Humanista-dobrotvor I voleli su ga I CRNI,BELI,ZUTI...Covek koji je stvorio SHOW-BIZNIS I spektakl u SPORTU...VIZIONAR

Pele

pre 5 godina

Medzik Dzonson je, po mom misljenju, bio bolji i kompletniji kosarkas od Dzordana. Dzordan je bio masina za davanje koseva. Dzonson je bio sve: kreator igre, dobar u odbrani, kosgeter, kreativac. Nije dzabe poneo nadimak "Magicni".

Za mene je Medzik Dzonson kosarkaski G.O.A.T.

Kule

pre 5 godina

Prvo da naucis pravopis. Drugo, Kristina nije u top 10:) . Pozdrav
(jelena84bgd, 11. februar 2019 16:39)

Izvinjavam se za los pravopis, trudim se ali tesko je ako se rodis negde daleko od srbije. A C7 je legenda, e tu se ne izvinjavam. :)

BeKo

pre 5 godina

@(Saša, 11. februar 2019 15:49)

Jarmila Kratofilova drži svetski rekord na 800 m (ž) 1:53,28 od 26.07.1983  (najdugovečniji svetski rekord u atletici)
Marita Koch drži svetski rekord na 400 m (ž) 47.60 od 06.10.1985,
Štefka je svoj rekord od 2.09 cm postavila 30.08.1987

Mario

pre 5 godina

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?
(Kule, 11. februar 2019 15:40)

Kad predribla igraca bice u top 10, ovako mrka kapa sa tap inovima.

miljac

pre 5 godina

Haha američki fudbal igra samo Amerika a košarku ceo svet. Nije istina, košarku igra Amerika i 3-4 ajde neka i 5 država u Europi. Nogomet se igra u najviše zemalja i najraspostranjeniji je sport u svetu. Ako se Tom ne može meriti sa Jordanom, po toj logici se Jordan ne može meriti sa jednim Mesijem

jelena84bgd

pre 5 godina

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?
(Kule, 11. februar 2019 15:40)

Prvo da naucis pravopis. Drugo, Kristina nije u top 10:) . Pozdrav

raven

pre 5 godina

Koliko vidim glupih komentara ovde.
Brejdi ne igra odbranu samo napad-nemoj pričati da quarterback ne igra odbranu? Američki fudbal ima defanzivne i ofanzivne lineupove. Niko ne zna za američki fudbal van amerike? really? bukvalno razlika između amerike i ostatka sveta u oba sporta je jednaka. Osvojiti 6 prstenova u ovoj eri free agenta je mnogo teže negoo 6 prstenova u kkošarci

marerakarera

pre 5 godina

Manimo se popularnosti (gde je Dzordan daleko veci od Brejdija) - Dzordanova igra kao takva je potpuno promenila kosarku. Njegov nezaustavljiv sut iz okreta na niskom postu, fenomenalan prodor ka kosu na pocetku karijere, ogromne ruke, akrobatski kosevi koje ne mozes ni da sanjas, brutalna kucanja, i naravno neverovatna hladnokrvna efikasnost u kriticnim situacijama, mogao je covek sve, i da zgrabi 18 skokova (uz to da ima 69 poena), da ima uzastopne tripl-dablove, da pogodi sest trojki zaredom.. da se nije povukao na vrhuncu, Bulsi bi uzeli 8 titula uzastopno (izvini, Hakim, sjajan si ali ne biste dobili '93 i '94).
Brejdi je uvek imao sjajnu odbranu, imao je fenomenalnog trenera (isto kao i Majkl) i impresivno je u takvom sportu toliko dugo dominirati gde je sve napravljeno da ne uspes. Igrati sa 41 godinom je neverovatno, neprikosnoveno je najbolji. Ali on ne radi nista spektakularno. Nema tu snagu u ruci kao Rodzers, ili brzinu kao Vik ili sposobnost da cita odbranu kao Mening. Nekako uspeva, i ima celicnu volju slicnu Dzordanu. Ali Dzordanova ekipa kad je imala rekordan broj pobeda nije uprskala finale, a Brejdi jeste. Stavite Meninga ili Farva u taj sistem, pa koliko bi tek onda titula uzimali?

Uglavnom, Majkl je velika inspiracija (uz Ronalda Zubu, Novaka, Alija i drugih mentalnih gromada) ali je prosto bio bolji u svom sportu. Pritom je samo imao Pipena kao stalnu podrsku, i sve je pobedjivao, u mnogo jacoj konkruenciji.

MJ #23

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@vince carter,izgleda da si ti neupućen,pa i vrapci na grani znaju da je meč sa Sony Listonom namešten.Tog Alija su dosta sudije gurale,protiv Nortona u 2. meču je zadnjih par rundi bežao i okretao dupe što je najveća sramota u boksu.Bukvalno su ga izneli iz dvorane jer nije mogao da stoji,Norton slavi,svi slave i sledi sramna odluka sudija da je Ali pobedio na poene???Holifild možda nije najbolji bokser u super teškoj,ali tvrdim da je najhrabriji bokser u istoriji te kategorije i nikada nije bežao od nekog duela kao što je Tajson bežao od Ridika Bouvija jer ga je ovaj redovno mlatio u zakazanim uličnim tučama.

King Roger

pre 5 godina

Ovo je jako nezahvalno pitanjr a pogotovi u Srbiji.Za Brejdija su od skora culi a za Jordana od mnogo pre.I u Srbiji se kosarka smatra nacionalnim sportom maltene tako da je normalno da ljudi glasaju za Jordana.Recimo Ja kosarka najmanje znam od svih sportova za mene je kosarka totalno bezveze sport i ne znam ni da raspoznajem poznate svetske igrace,samo sam cuo za imena.Tako da za mene kosarkas nikad ne moze biti najbolji.Realno gledano ne postoji GOAT u sportu postoji u nekom sport zasebno ali u celom sport ne.To bi bilo nezahvalno prema ostalima.A nije mi jasno kako neko moze da pominje Alia za najboljeg ili Juseina Bolta.To su sportovi gde dominira snaga nema tu mnogo rada na tehnickom usavrsavanju.Kad bih birao izmedju ove dvojice rekak pre za Brejdija jer je kosarka sport gde ne treba puno razmisljanja.Mada svaki sport je za sebe.Za mene je recimo Roger Federer najbolji kao i Schumaher i Herman Majer.To su sportovi koje gledam i za mene su oni najbolji.Mada je sve to individualno.

Kule

pre 5 godina

1. Dzordan
2. Ali
3. Pele
4. Federer
5. Šumaher
6. Mesi
7. Djokovic
8. Bolt
9. Maradona
10. Dzonson

Sportove u kojima su oni igrali sam najvise pratio i za mene su oni najbolji ikada u tim sportovima.
(Marko, 11. februar 2019 14:51)

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?

Saša

pre 5 godina

Stefka Kostadinova je ispred svih njih.
Sve je to relativno. Zavisi ko sta uzima u obzir. Ako čisto medalje, prva mesta i znacajne rekorde uzimamo u obzir, Stefka Kostadinova je ispred svih njih. Njen svetski rekord još uvek traje.

vince carter

pre 5 godina

Muhamed Ali za neobavestene je bio suspendovan na tri godine zbog odbijanja poziva za rat u Vijetnamu i price protiv tog rata i naravno bio je u pravu. 3 godine odsustva kada je bio u svom prajmu,sto je ostavilo posledice jer kasnije nije bio toliko brz kao ranije gde su protivnici jedva uspevali da ga dotaknu,dok je kasnije primao dosta udaraca sto je ostavilo posledice po njegovo zdravlje. On je veliki zbog svoje licnosti,nacina price i svi znaju ko je Ali. A i sto se tice Boksa,on se borio protiv najjace konkurencije i to na 15 rundi. Pobedjivao je velike sampione Sony Listona,Floyd Patersona,Clevlend Wiliamsa..imao je okrsaj sa tri najjaca udaraca u istoriji Liston,Forman,Shavers. Zatim 3 meca sa Frejzerom kao i sa Nortonom. "Najkrvaviji mec" sa Frejzerom ne postoji,niko tu nije bio krvav,jedino su Frejzeru bile oci zatvorene u Manili kada je mec bio prekinut u 14toj rundi. Ali je samo ranije trebalo da okonca karijeru jer on je 4 meca odradio zbog prevaranta Don Kinga i novca koji donosi kada je bio van forme sa viskom kilograma i kada je vec bio bolestan,tako je odradio dva meca sa Leon Spinksom i dva puta izgubio u zadnja dva meca karijere protiv Larry Holmsa i Berbika. Sto se tice ovih prica o Jordanu,sve su to price rekla kazala,Ewing,Oukli,Grant,Barkley,Ajverson,Medzik,glumac Wil Smith itd svi su dobri prijatelji Jordana u privatnom zivotu,tako da ako je on toliko los covek! Onda proverite koliko ima humanitarnih akcija taj Jordan,samo ukucajte.

bzvz

pre 5 godina

Volim sport da gledam i upraznjavam ga vise decenija, igrao sam kosarku, fudbal, plivao, dizao tegove. Negde sam bio na prilicnom nivou. Brzo kapiram, naucio sam da skijam sasvim solidno za kratko vreme, jednom sam i klizao i nisam pao. Ne hvalim se, nego mi sport ide od ruke. Ali, americki fudbal ne mogu da shvatim na nivou da me zaintresuje i da postanem fan. Kapiram poentu, ali igras dve sekunde i onda dogovor od pet minuta. Meni to izaziva nervozu. A kapiram da je Brejdi do savsenstva razvio osecaj za velemajstorsko bacanje lopte koje je jedan od najvaznijih elemenata ige.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

NY Yankees(bejzbol) je najbogatiji i najtrofejniji klub na svetu.Najpopularniji sportovi u USA su američki fudbal,bejzbol pa tek onda košarka pa hokej.

Marko

pre 5 godina

Svako nek misli sta hoce ali sto se mene tice:

1. Dzordan
2. Ali
3. Pele
4. Federer
5. Šumaher
6. Mesi
7. Djokovic
8. Bolt
9. Maradona
10. Dzonson

Sportove u kojima su oni igrali sam najvise pratio i za mene su oni najbolji ikada u tim sportovima.

Dulen

pre 5 godina

Ali najjaci su ljudi koji mrze americki fudbal, a nisu ni svesni da ne da ne bi mogli da ga igraju, nego bi ih skupljali kasicicom posle prvog takla :)
Svako ko se i malo razume u ekipne sportove zna da je americki fudbal najkompleksniji od svih. Meni je to bio najdosadniji sport na svetu 25 godina, poceo sam da pratim iz moranja zbog posla pre 4 godine i danas ne propustam nijednu utakmicu.
A ko je veci od ove dvojice... to je meni neuporedivo.

Dragan-Borca

pre 5 godina

sve je u popularnosti sportova kojim se bave,recimo kosarka je u celom svetu popularna i ima mnogo vise ljudi koji se time bavi,dok je recimo americki fudbal sport N1 u USA i njihov superbowl najveci sportski dogadjaj u njihovoj zemlji...tako da je za mnoge amere Brejdi ispred Dzordana a za ostatak sveta je to Majkl...sto je i normalno,jer po pupularnosti u USA kosarka je na 3-em mestu iza fudbala i bejzbola...

uglavnom oni su velike zvezde u svojoj zemlji i sve je stvar licnog ukusa...recimo mene zadivljuje Brejdi koji je usao u petu deceniju zivota i jos uvek ima osecaj da resava utakmice...

osvojiti 6 superbowla je mnogo teze nego biti sampion u kosarci...jer Brejdi igra na takvoj poziciji gde 99% sve zavisi od njega i njegove koncentracije i preciznosti...po meni je Brejdi ipak ispred Dzordana,ali kao sto rekoh sve je stvar licnog ukusa
(dd, 11. februar 2019 12:01) # Link komentara


Kosarka je popularniji sport od bejzbola u Americi, ne znam odakle se to misljenje ustalilo, cak i ovde vidjam dosta ljudi sto misli tako. Imas i precizne podatke na Guglu o popularnosti sportova u Americi, kosarka je broj 2 care, igraju je na svakom cosku i vise se gleda nego bejzbol

ProdigyCZ

pre 5 godina

Sa fudbalom(mislim na pravi fudbal a ne ovaj ragbi) i kosarkom ne moze nista da se poredi.I tu bi stavio fudbal na prvo mesto i ako ume nekad da bude dosadan za razliku od kosarke,veca konkurencija i po meni tezi sport,lakse je kontrolisati loptu rukom nego nogom,da ne pricam o trcanju.Amerikanci znaju najbolje da prodaju proizvod,zato je i Jordan popularniji na primer od Maradone.Ne bih da umanjim majstorstvo Jordana daleko od toga,mozda i psiholoski najaci sportista ikad ali dajem prednost Ronaldu i Mesiju,toliko dugo traju na najvecem mogucem nivou,ostaje samo da im skines kapu...

bb

pre 5 godina

Ovo poredjenje ima smisla iskljucivo na americkom kontinentu, iz jednog prostog razloga, nfl je i dalje iskljucivo njihov sport.
Potrebno je napraviti samo anketu npr u evropi sa pitanjem: "Da li znate ko je Tom Brejdi ?"
Nfl i Nba nemaju ni priblizno istu popularnost, i iz tog razloga je poredjenje, nebulozno.

Sabre

pre 5 godina

Kad vec dodajemo sportove koje prati ukupno 10 miliona ljudi van Amerike, mozda, Vejn Grecki je sto se trofeja i priznanja tice i za jednog i za drugog tata. Ali, cela prica je glupava maksimalno, MJ je ikona sporta uopste, a za ovog Brejdija su culi samo ljudi koje glupavi Americki fudbal zanima.

Back in Black

pre 5 godina

Jordan normalno,to sto je radio Jordan i ovo sto radi Brejdi je za mene neuporedivo.Volim ja Americki fudbal da me neko pogresno ne razume ali u tom sportu ceo kajmak pokupi kvoterbek.Onaj tamo se lomi,bori, bije sa svima on je nista jedino kvoterbek je glavni baja Onda najbolje da igraju samo kvoterbekovi posto se samo oni spominju.Neuporedivo je zato sto koliko ima kosarkasa u svetu a koliko kvoterbekova?

NikolaBGD

pre 5 godina

Komentari koji potenciraj da je kosarka global i a Am Fudbal nije nemaju poentu kod ovog poredjenja. Amerika totalno dominira u kosarci a gomila igraca kada biraju izmedju NFL i NBA biraju NFL cak i posle cele price sa potresima mozga i sl. Dzordan je imao Play Off na 4 pobede i NFLu se igra jedna utakmica imas slab dan i ispao si da je u NFLu kao u NBA Brejdi bi imao 12 titula i jedno 10 puta bio MVP finala. Steta je sto ovako dobar tekst pokvare ljudi koji pljuju NFL bez razloga jer su zamisli oni jednom pogledali utakmicu i nije im se svideo sport. Meni je npr rukomet sportska kafanska tuca i besmislen sport ali ga postujem i cenim svakog ko je u njemu dobar i to sta ja ili ko zna koliko ljudi ne zeli da ga gleda na cini ga besmislenim. Na krjau mislim da je obojico sasvim dovoljno sa ih neko u SAD poredi da su se tamo borili za popularnost a to da li neko u Srbiji zna ko je Brady njega ne dotice posebno. Kosarka je daleko popularnija od Tenisa i daleko rasprostranjenija pa open mnogi misle da je Djokovic najveci srpski sportista i pored svih nasih uspeha u kosarci.

Aussie

pre 5 godina

Ma ni blizu, smesno poredjenje bazirano cisto na broju titula. Ako gledamo samo po tome onda je Michael Phelps veci od obojice. Za zvanje GOAT-a moraju se uzeti na razmatranje mnogi drugi parametri kao sto je popularnost sporta, uticaj samog sportiste na globalnu svest o sportu, lakoca sa kojom pobedjuje ili sa kojom je u stanju da utice na ishod meca, itd. Recimo kosarku na planetarnom nivou igra mnogo vise ljudi nego americki fudbal sto znaci da je teze postati GOAT u kosarci nego u americkom fudbalu. Druga stvar, Jordan je uzeo NCAA titulu sa NC univerzitetom zahvaljujuci svom sutu u poslednjoj sekundi utakmice. Brady je uzeo titulu sa Michigan-om kao rezervni kvoterbek koji je sedeo na klupi.

Staka Zulu

pre 5 godina

Sve je to lepo, ali kad već pominjete imena iz drugih sportova, a naročito atletike onda svakako treba spomenuti Sergeja Bubku!!!
Čovek je oko 50 puta obarao svetski rekord (što u dvorani, što na otvorenom),
ostavio je takve rezultate iza sebe da verovatno još dugo, dugo, duuuugo neće biti prevaziđeni!!! Takvu dominaciju u nekom od sportova svet nije video. Lažem, - Kareljin u rvanju grčko-rimskim stilom!

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima ljudi pisu budalastine jer ocigledno nemaju pojma o americkom fudbalu. Ne znaju koliko je talenta uz odricanje potrebno za uspeh. O inteligenciji u ovom sportu na mestu organizatora napada u praksi da ne pisem. Dzordan i Brejdi su veliki. U to nema sumnje. Nece sigurno biti neko sa uspesima koji nisu dosegli ni jednu polovinu njihovih uspeh.

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

(gile, 11. februar 2019 12:43)

Covece deset minuta sam razmisljao kog si pomenuo ovo... Jbt napisao si ladno Peleta, ja gledam sta je ovo sunce ti poljubim!

Smuti

pre 5 godina

@Nista ni o cemu slazem se za Alija samo bih dodo da je Ali pored izuzetnog sportiste imao i ogroman duh. On je bio istinski genije, kreativac. Pored toga i nevjerovatan karakter, ljudina. On je po meni u ravni sa najvecim ljudima. Jer je promjenio svijet na bolje. Covjem nije isao u rat i to ne samo sto nece da pogine vec sto je zaista bio protiv toga, o tome na sav glas vikao, zbog cega je i zavrsio u zatvor i oduzeto mu pravo da se bori 3 godine. Po meni su najveci oni koji su i pored samih dostignuca imali veliki uticaj i na drustvo kao sto su to bili Bobi Fisher i Sena koji su se borili za napredak i praavdu. Mislim i da nas Novak ide tim putem. Covjek nece da gleda neke naopake stvari i da cuti, nadam se da ce istrajayi, izdrzati i na kraju izaci kao pobjednik u tim borbama koje se vode na nekim drugim terenima. Pozdrav

На лепом плавом Дунаву

pre 5 godina

Kakvi su to igrači...drago mi je da sam obojici ispratio karijere...ljudi ovde manje prate Am fudbal pa ne kapiraju koliko je teško trajati kao Brejdi na tom nivou...sa druge strane Majkl...šta reći za njega...mrtva trka ko je GOAT. .Odličan tekst.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@gile,Očito je da nikada nisi stavio rukavice na ruke a pričaš da je titula u fudbalu jednaka kao 100 titula u boksu a usput ni ne znaš da je box ubedljivo najteži sport.Ja garantujem da bi posle 45 sekundi udaranja u džak ili posle pola runde završio na reanimaciji,zato ti igraj fudbal i nikako rukavice na ruke.

brm

pre 5 godina

Ova poređenja prave Amerikanci i gledaju iz njihovog ugla. Obojica sportista su Amerikanci, karijere napravili u Americi u sportovima koji su veoma popularni u Americi. Ne zanima njih šta misli svet i ko zna pravila američkog fudbala. I NBA i NFL su njihove lige, i za njih je poređenje igrača iz te dve lige legitimno.

srbin

pre 5 godina

To je kao porediti babe i zabe, Dzordan je najbolji svih vremena (bez premca) uz fudbal, najpopularniji timski sport na Svetu i jednog igraca cija je uloga diskutabilna u njihovim uspesima i to u sportu koji samo Ameri igraju....

Pozdravlja vas Stenli Kjubrik

pre 5 godina

Dzordan je goat u kosarci, Brejdi je goat u AF-u. Tacka. Nema uporedjivanja, nemoguce je. Ono po cemu jedino moguda se uporedjuju je broj isvojenih prstena I nista vise.
Molim ove verbalne huligane da prestanu da ponizavaju jedan izuzetan kao sto je AF.
Licno, uvek bih pre odgledao utakmicu AF nego kosarke. Ako nizbog cega drugog ono zbog toga sto sudije ne mogu da upropaste utakmicu sudjenjem, sto se u kosarci, evropskom fudbalu, rukometu I sl. redovno cini.

Rumunija '89 je ono sto nam nedostaje

pre 5 godina

Nijedan od njih! Ima gomila sportista koji su u svojim sportovima bili daleko dominantniji! Dzordan cak nije ni u kosarci (uporedite njegovu statistiku i recimo Wilta Cembrlena)

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Lebron je bolji od Dzordana, Vilt je dominantniji od Dzordana, Karim je dugotrajniji od Dzordana, Rasel je uspesniji od Dzordana, a Tom Brejdi se bavi drugim sportom

Bookie

pre 5 godina

Onaj ko ne prati oba sporta nije u stanju uporediti ih.NBA je americka kosarka , a NFL americki fudbal i otkud vam onda ideja da udarate po NFL kao da se poredi sa onim sto oni zovu soker i da gledate globalnu rasprostranjenost.NFL je u zemlji odakle su oba sporta gledaniji i bogatiji finansijski , tako da po tim standardima Jordan se ne bi mogao mjeriti sa Bradyjem , nesto kao kod nas da poredite Veselina Vujovica sa Bodirogom ili tako nesto.

Aj da izjednacimo te sportove i gledamo iz ugla Amera , koji sve te sampione zovu World Champions , a nisu igrali ni jedan mec u prvenstvu sa nekim van Kanade i USA , pa da usporedimo cinjenice.

Brady je izabran u 6.rundi drafta , aj neka mu to bude kao na kraju prve runde u kosarci.To nije isto kao npr Jokic , koji je bio daleko od njihovih radara , vec je igrao na koledzu i skautiran je po normalnom uzorku za US standarde.Mozda nikada ne bi ni dobio sansu da se u drugom kolu te sezone , njegove takodje druge , nije povrijedio Drew Bledsoe , dok je Jordan izabran u top 5 i odmah dobio sansu i postojala su ocekivanja od njega , za razliku od Bradyja.Ono najvaznije , Brady je sve titule poosvajao sa drasticno izmjenjenim timovima , jer je u NFL mnogo vise bitnih igraca na terenu i svaki igrac koji se istakne u sampionskom timu , tesko moze biti zadrzan jer drugi mogu ponuditi vise novca...Generalno u NFL 3 igraca ne mogu donijeti titulu , kao u NBA , samim time je teze , a sto je teze , to je bolje i vrednije , naravno po meni.

BAK

pre 5 godina

A Usein Bolt njega ste zaboravili
.Ko moze biti veći od njega?
(ljube, 11. februar 2019 12:36)

Od njega je daleko veci i svestraniji Karl Luis najveci u atletici ikada.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Za mene je box sport br.1 i nekapiram ljude koji tvrde da je Muhamed Ali najbolji.Ken Norton ga unakazio u 1. meču,u 2. meču ga razbio i dok su svi slavili Nortonovu pobedu a Alija iznosili iz dvorane kao grom iz vedra neba sudije dodeliše pobedu Aliju(ako ja lažem YouTube ne laže).U najkrvavijem meču u istoriji Frejzer je masakrirao Alija.Neka se javi neki bokser koji je bio bolji od Roj Jones Jr.(neračunam zadnjih deset godina kada je uzeo pravoslavlje i rusko državljanstvo i počeo da se mlati po Rusiji).

Rokatanski

pre 5 godina

Teško je upoređivati sportiste iz različitih epoha i iz različitih sportova pa bili to pojedinačni ili ekipni sportovi. Mnogi su dominirali u pojedinim epohama i bili apsolutno najbolji, nemoguće je odrediti zaista najboljeg. Ako bi ipak neki sportista mogao da bude proglašen najvećim, bar u 20.veku onda je za mene to bez ikakve konkurencije Muhamed Ali. Zato što se on nije borio samo protiv rivala u ringu već i protiv surove američke administracije i zato što je bio hapšen i zatvaran zbog odbijanja da ratuje u Vijetnamu. Nikada neću zaboraviti njegove reči:"Nemam ništa protiv tog naroda, oni nisu ubili moga oca i brata, silovali moju majku i sestru, oni me nisu vređali i zvali crnčugom. Neću da ratujem protiv nekoga ko nema isti politički sistem kao američki, i ako je to demokratija za koju treba da ratujem onda to nije moj rat." Pozdrav!

petarczv

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James. 
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao ) 
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji. 
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
(retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Jordan igrao samo napad a lebron igra odbranu hahahahahahahaha dalje ne treba da se cita

Markos

pre 5 godina

Ako cemo realno govoriti o najboljem sportisti svih vremena onda treba uzeti u obzir da se kosarkom moze baviti 10 posto stanovnika koji su u rasponu visine potrebne za vrhunsku kosarku{ne racunam par polu prosecnih izuzetaka ljudi koji su bili nizi a dobri kosarkasi} ,slicna stvar je i za americki fudbal.Tako da najboljeg sportistu ikada treba traziti medju sportovima kojima se moze baviti 90 posto ljudi u rasponu od 160 do 190cm visine gde je slozicete se mnogo veca konkurencija,samim tim sto se moze reci manje vise svi spadaju u tu grupu,kao sto je na primer fudbal

Djole_kg

pre 5 godina

Košarka je kosmopolitski sport, a američki fudbal popularan samo u Americi i par zemalja još, tako da bezveze je porediti sportiste među ova dva sporta..

Savo

pre 5 godina

Nije Djordan veci od Madzick Djonsona, Karim Abduldjabara i Divca. Sve su to legende na visokom nivou.
(room 1408, 11. februar 2019 13:16)

Kao da te Sojić rodio :D

petarczv

pre 5 godina

Za ove sto pominju muhameda alija ili kasijus kleja ko ne zna a kladim se njih 90% niko nikad nije gledao nijedan mec a samo su culi. Kasijus klej je bio vrhunski sportista i boxer ali je imao dosta poraza iako se to ne potencira. On je bio najveci zbog svoje harizme i slobodnog duha.

igor

pre 5 godina

Koliko sam ja razumeo, o ovome se debatuje u USA gde su svi čuli i za jednog i za drugog. Nas ovde u Srbiji niko ne pita da li smo čuli za NBA i MJ ili za NFL i za TB niti su nas Amerikanci pitali za mišljenje. Ovo su dva najpolularnija sporta u Americi tako da oni o tome mogu nekako i da razgovaraju, iako se ti sportovi razlikuju

Dragan- Borca

pre 5 godina

Najveci sportista svih vremena su Pele i Brazilac Ronaldo, ljudi su igrali visestruka finala svetskih prvenstava, a njihov talenat je najraznovrsniji. Sad ce neko da me ubedi da je igrac vestackog glupog amwrickog fudbala veci sportista i talenat od Brazilca Ronalda? Ovaj baca rukom na 10,20,30 koliko vec, trckara i bije se, a ovaj sa 70 metara nogama u trku vodi loptu 4-5 igraca izlomi, poobara, predribla i postigne gol, daj nemoj da yste smesni. Kakav crni Brejdi 1. Pele 2. Brazilac Ronaldo 3. Dzordan 4. Maradona 5. Mesi 6. Medzik 7. Ronaldinjo 8. Lebron 9. Vilt Cembrlen 10. Federer/Djokovic

totocalco

pre 5 godina

Postaviš sliku Majkl Džordana i svi znaju ko je,postaviš sliku Tom Brejdija i 90% ljudi nema pojma ko je,toliko o tome.
A što se tiče Nike,pa oni su upravo na Majkl Džordanu napravili imperiju. On im je bio odskočna daska,vrtoglavo im je doneo profit...

Đorđe

pre 5 godina

Nepotpuna anketa. Američki fudbal se igra samo u SAD, a šta je sa ostalim sportovima. Fudbal je planetarno najpopularniji sport, najveći broj ljudi se bavi fudbalom i tu je najveća konkurencija. Zbog čega bi Bredli bio bolji sportista od Pelea, koji je tri puta bio prvak sveta, koji je sa 17 godina postigao tri gola u polufinalu i dva gola u finalu SP. Mnoge relevantne i prestižne institucije proglasili su ga najboljim sportistom 20. veka. A šta je sa Klejom? U kom univerzumu je Bredli je veći od njega!? A zašto iz ove ankete izuzeti i recimo Federera i Đokovića, pa Sergej Bubku, Juseina Bolta?
Svi oni su bili, ili jesu izuzetno dominantni u svojim sportovima, koji imaju znatno veću planetarnu popularnost u odnosu na američki fudbal. Ako je uopšte moguće izabrati najboljeg sportistu svih vremena, blagu prednost bi dao Džordanu, ali mislim da Bredli nema mesta u top 10.

wc

pre 5 godina

Retko pametan, Jordan je bio vrhunski odbrambeni igrač ali si verovatno generacija koja nije bila rodjena kada je on igrao pa nisi obavesten. On je original NBA zvezda. Svi posle su izuzetni ali kopije. Pozz

kcrga

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?
(antiDebil, 11. februar 2019 11:21)

a jesi cuo za Dz?

vanki

pre 5 godina

@
Majk, jer ono što je on radio bila je umetnost, dok ovo čime se ovaj drugi bavi je čisto siledžistvo, primereno naciji koja je od siledžija i nastala.
(Branko Von Beca, 11. februar 2019 11:25)

a možda da pogledaš prvo neki meč pa da onda nešto pričaš

jsx

pre 5 godina

Kosarka nije toliko globalno popularna kao fudbal, ali je ipak popularnija, sa jacom konkurencijom od Americkog fudbala (koji je takodje ozbiljan sport). Ako ne gledamo popularnost sportova, tu su Kareljin, Felps (i kad mu se ono jedno zlato pretvori u srebro i dalje je predominantan), Bolt, a postoji toliko sportova o kojima ne znam nista, mozda i u njima postoji neko jos dominantniji.

Malik

pre 5 godina

A ko je bolji trener Phil Jackson ili Bill Belichick? Kod nas ljudi, tj deca, ne mogu da razumeju da se u USA vise gleda NFL nego kosarka!

Matoradrtina

pre 5 godina

Kakav bre Tom ...pa da ste pitali nekog Kineza verovatno bi kao najvećeg naveo svog stonotenisera...a za ovog nikada nisu ni čuli...Jordan je druga priča...za njega ceo svet zna...

MJ

pre 5 godina

Samo u Americi ,ne znam jedan je crnac drugi belac ,dva različita sporta ,ne znam stvarno ....
Sto se tice nas i ostatka sveta nema dileme ni najmanje ....

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Kad se vec gledaju razliciti sportovi, po cemu su Dzordan ili taj lik Brejdi bolji i uspesniji od Djokovica ili Federera recimo? Pogotovo sto je tenis individualni sport, i teniseri zavise samo od sopstvenih sposobnosti. Dok u kolektivnim sportovima titule mozes da osvajas zahvaljujuci kolegama iz tima.

Kakadu

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Dzordan je skoro svake godine bio biran u najbolju defanzivnu petorku. Vidim da sve gledas kroz brojke, pa pretpostavljam da si vrlo mlad. Bolji je onaj igrac na koga bi se kladio da ti zivot zavisi od toga. Nikad se nije rodio covek sa vecom zeljom za pobedom od Dzordana. Nadji na youtobe-u price o stvarima koje je Dzordan radio i videces da veceg takmicara od njega nije bilo.

Igor Pg

pre 5 godina

Michael Jordan,kao igrač i kao čovek.
(Falcao, 11. februar 2019 11:29)

A brate i ti ga sad us.a. Razumijem sto dizete Dzordana u visine kao kosarkasa i apsolutno imate zasto. Ali valjda je svakome ko je makar malko vise pratio kosarku poznato da je Dzordan jedan od najlosijih i prije svega najomrazenijih ljudi medju sportistima ili je bar za takvog vazio medju svojim kolegama.

Бананамен

pre 5 godina

@retko pametan
Играо само напред а био најбољи крадљивац лопти и најбољи дефанзивац лиге?
Иако ће ЛБЏ престићи МЏ по броју поена асистенција и скокова људски ужитак гледања та два кошаркаша на терену је апсолутно на страни Мајкла.
Вилт Чембрчен свака част много га поштујем али тада су правила била много блажа и могао је да кампује у рекету и постиже поене као доминантан.

vlada

pre 5 godina

@XXX
Iako ne budem prvi, bice jednako bitno kao i da jesam, jer ljude ne zanima. Najverovatnije verujes kako je mec izmedju Veprova i one ekipe iz Beograda bas veliki derbi, a ono u finalu nema 2-3000 ljudi na stadionu, od cega su polovina prijatelji i familija.

cheers

pre 5 godina

zorkaptil, ali se ti nalupa... za sve pare. Jesi li siguran da je kosarka u Americi ispred NFL- a? Tvrdnja za Djokovica je tek posebna nebuloza... jedino si za Kareljina u pravu...

dd

pre 5 godina

sve je u popularnosti sportova kojim se bave,recimo kosarka je u celom svetu popularna i ima mnogo vise ljudi koji se time bavi,dok je recimo americki fudbal sport N1 u USA i njihov superbowl najveci sportski dogadjaj u njihovoj zemlji...tako da je za mnoge amere Brejdi ispred Dzordana a za ostatak sveta je to Majkl...sto je i normalno,jer po pupularnosti u USA kosarka je na 3-em mestu iza fudbala i bejzbola...

uglavnom oni su velike zvezde u svojoj zemlji i sve je stvar licnog ukusa...recimo mene zadivljuje Brejdi koji je usao u petu deceniju zivota i jos uvek ima osecaj da resava utakmice...

osvojiti 6 superbowla je mnogo teze nego biti sampion u kosarci...jer Brejdi igra na takvoj poziciji gde 99% sve zavisi od njega i njegove koncentracije i preciznosti...po meni je Brejdi ipak ispred Dzordana,ali kao sto rekoh sve je stvar licnog ukusa

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Strašno koga vi poredite.Pa gde vam je Jan Železni,Sebastian Loeb,Roy Jones Jr.Havijer Sotomajor,Novak Đoković,Usain Bolt,Luis Hamilton...rekorde ovih ljudi teško će ko oboriti ikada a vi našli Brejdija da poredite sa neuporedivim MJ.

poslednji_mohikanac

pre 5 godina

Iako je nezahvalno i nemoguce ustvari porediti razlicite epohe u jednom sportu, a pogotovo razlicite sportove i njihove najvece junake , ako bi bas morao da biram nekih top 5 ili top 10 najvecih sportista svih vremena, onih koji nekako ostavljaju najveci utisak na mene pri samom izgovoru njihovih imena to bi bili Pele, kao nejveci fudbaler ikad. Zatim Dzordan kao neprikosnoveni kralj kosarke. Mladji koji ga nisu gledali , ne znaju sta pricaju kad Lebrona porede sa letecim visocanstvom. Muhamed Ali , kao najveci bokser svih vremena, najkultniji. Airton Sena, po meni najbolji vozac svih vremena, najveca zvezda u auto moto sportu ikad iako nema najvise titula. Prerana i iznenadna smrt je verovatno jos vise uticala na kult licnosti . Gari Kasparov, da li treba uopste tu sta dodati ? I za kraj dodao bi nekog ko je jos uvek aktivan, a to je Jusein Bolt. Pomerio je granice atletike i postao globalna zvezda. Apsolutno zasluzeno se moze svrstati u ovo drustvo. Brejdi, Maradona, Sumaher, Carl Luis, Krojf, Federer (bez omalovazavanja naseg Djokovica ,ali ipak je bar trenutno covek sa najvise grand slamova u istoriji i neko ko je veliki svetski brend ),su mozda malo ispod ovih gore nabrojanih. Ali kao sto rekoh, tesko je to porediti. Od danasnjih sportista, mozda je jos Mesi mogao u najuzi krug,al je ostao bez boginje, a koliko god bio dobar, bez one najvece nagrade u tom sportu ne moze u isti kos sa Peleom. U svakom slucaju, respekt za Brejdija i sve sto je postigao u svojoj karijeri.

KawhiMVP

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
(retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Nakon što sam pročitao komentar, odmah mi je bio jasan i nick koji je stavio.

vince carter

pre 5 godina

@retko-glup To sto si rekao o Jordanu i Jamesu pricajuci o defanzivi,a Jordan bio 9 puta u prvoj defanzivnoj petorci ikada i osvajac DPOY za razliku od Lebrona,Kobija govori da uopste ne pratis Nba vec se trudis da ispadnes smesan :)) Pratio sam NFL par sezona dok je prenosio 3K,bio sam klinac i interesovala su me pravila koje sam naucio uz Sent Luis Ramse koji su tada izgubili u finalu bas od Tom Brejdija i Patriotsa u njegovom prvom finalu. Cenim da je mnogo interesantnije pratiti NFL uzivo nego na TVu ali ne moze sa u svetu porediti Americki Fudbal i Fudbal,iako kazu da je Superbol posle svetkog prvenstva najgledaniji,to je finale propraceno i nastupima velikih zvezda. Juzna Amerika Fudbal ubedljivo,Evropa Fudbal,Afrika Fudbal,Azija Fudbal..Nfl je popularniji u Severnoj Americi,Australiji mozda i Antartiku :D A opet Nfl je kompleksan sport sa mnogo razlicitih pozicija i uloga pa ne razumem zasto bi bio jedan Goat,mozda je Brejdi Kvoterbek Goat ali kako to porediti sa ostalim pozicijama. Znam za Dzeri Rajsa koji je najbolji hvatac ikad,znam za Lorens Tejlora koji je bio defanzivna linija tako nesto a runing bek najbolji je valjda Emith Smith.

KG

pre 5 godina

@jaran
Nije Tom Brejdi ljubio sina u usta, nego Dejvid Bekam. Pomesao si americki fudbal i "obican" fudbal (socker), o sportistima da te ne ucim. Sopstveni nik ti kaze sve o inteligenciji.

gile

pre 5 godina

Dzordan je uz Alija najveci sportista ikada. Nikakav Tom Brejdi tu nema mesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 11. februar 2019 11:06)

Ne pomenuti Peleta koji se takmicio u najmasovnijem sportu koji se igrao i koji se igra na svetu je bezobrazno . Pa jedna titula u fudbalu vredi makar sto puta vise od titula u kosarci i boksu jer fudbal toliko puta vise igraju i prate ljudi . Mnogo je veca konkurencija u fudbalu nego li u bilo kom drugom sportu . Za takozvanog GOAT-a mora biti ukljucen barem jedan fudbaler po meni Maradona i Pele ( mesi ili ronaldo moraju ipak uzeti boginju ).

Branko Potezica

pre 5 godina

Da li treba uopste o ovome diskutovati?Dzordan,Bolt,Ali,za sad Federer a mislim da ce umesto njega Djokovic i da dodamo recimo Mesija,Ronalda,Maradonu ili Peleta o tome ko je najveci GOAT svih vremena..
(Aleksej:,,Partizan je rezim,uvek bio”.., 11. februar 2019 11:08)



Moj komšija Pera prvak Srbije u ispijanju gajbica piva njega nisi uračunao u trko za "GOAT", dje ti živiš!

Pseudoharms

pre 5 godina

Neuporedivo je, ali je Brejdijeva prica daleko zanimljivija, prava americka. Nikogovic, izabran kao 199 pik na draftu, otisao u mali, nebitan klub, koji nikada do tada nije osvojio titulu. Prvi QB se povredi i silom prilika, neko na koga niko nije racunao, ulazi na teren i u legendu. Danas, ima 42 godine, 6 titula, ozenjen najlepsom zenom na svetu i hoce jos... Najavio je da ne razmislja o povlacenju. S druge strane, jedan Lari Tica je, svojevremeno izjavio, da je te veceri, u Bostonu, igrao, ne protiv Majkla Dzordana, vec Boga prerusenog u Dzordana. Tu su nestvarne partije u PO, flu game itd, itd. Pa sta se kome svidja.

Kontras

pre 5 godina

@ retko pametan

Vidi se da si retko pametan. Majkl jeste bio medijski promovisan, ali je bio i ostao najbolji kosarkas svih vremena.

Kosarka nisu samo brojke, vec i igra, potezi koje igrac ili ekipa prave.

Ne mogu reci ko je najveci sportista ikada, tim pre sto se ne razumem u americki fudbal, ali ko je najveci kosarkas ikada, to se zna.

Bradox

pre 5 godina

Iskreno, cuo sam za ovog Brejdija al porediti Americki fudbal i kosarku je bas strasno i smesno.
Moj sestric je prvak balkana u klikerima, nije izgubio 2godine, zasto ne bi bio GOAT?
Uozbiljite se, bili ste ozbiljan sajt
Svako dobro.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Džordan je bio sjajan igrač i moj uzor iz klinačkih dana. Porastao sam i saznao neke stvari pa ga sad mnogo, mnoooooogo manje cenim. Kao igrač top klasa, kao čovek negde na dnu lestvice. Za Brejdija ne znam. Ne pratim NFL baš toliko koliko sam pratio NBA svojevremeno, niti njegovu karijeru kao što sam pratio Džordanovu da bih mogao da kažem, ali ako je makar za nijansu bolja osoba od Džordana onda je on najbolji svih vremena iliti GOAT kako je to sad opšte prihvaćeno.

vlada

pre 5 godina

Uporediti najboljeg u sportu koji igra ceo svet sa najboljim u sportu koji igra polovina jednog kontinenta je smesno. Znam, sada ce neko reci da se igra i van Amerike, ali ja pricam o profesionalcima, a ne o ljudima koji su zbog neuspeha u drugom sportu presli na Americki fudbal. Tom Brejdi je sjajan sportista i najbolji ikada u svom poslu, ali taj posao ne radi mnogo ljudi, a MJ je najbolji ikada u necemu cime se bavi milioni, a to je vec stvarno veliko dostignuce. Zbog Americkog fudbala kod nas razmisljam da osnujem neku ligu u dominama ili jambu, pa da makar jedne godine budem prvi i grmim posle o tome kako sam prvak iako vecinu to i ne zanima.

Stefan

pre 5 godina

Federer je najveći sportista u istoriji.
(Gilan, 11. februar 2019 11:34)

Federer - Nadal 15-23
Federer - Djokovic 22-25

Federer nije ni najbolji teniser u istoriji tako da Otane prestani da menjas nikove i da pises komentare za Federera samo se brukas!

tdot

pre 5 godina

Dosta negativnih komentara na racun Brejdi-a. Ljudi u bilo kom americkom timskom sportu da osvojite 6 titula nije mala stvar pogotovu u eri salary cap-a. Nabrojte bilo kog igraca u bilo kom americkom timskom sportu sto je u poslednjih 30 godina osvojio 6 prstenova...MJ! Brejdi je covek koji je draftaovan u 6. rundi niko ga nije hteo.Svima je jasno da americki fudbal nije popularan van amerike ali 53 igraca ima jedan tim u NFL-u znate koliko treba da budete dominantni svake godine da konkuriste za finale?! Jos jedna stvar totalno je glupo kad ljudi porede igraca iz razlicitih sportova jer je to mesanje baba i zaba. Isto tako je glupo porediti igrace iz razlicitih era jer se tada igralo drugacije u odnosu na danas. Pozdrav svim ljubiteljima sporta!

Markos

pre 5 godina

Realno ni jedan ni drugi ali ako vec njih dvojicu poredimo onda je Dzordan miljama ispred.Prvo kosarkom se bavi ceo svet i ceo svet uziva u njoj a ovo sto Brejdi igra se igra samo u Americi.Naravno i nekim zemljama kao i kod nas ima klubova ali to su amateri,zaljubljenici u sport,na nivou kao kad ja odem sa drustvom na mali fudbal.Pa dovoljno je reci da ne postoji svetsko prvenstvo u tom sportu,znaci da ga niko ozbiljno ne igra a i sama rec kaze AMERICKI fudbal.Tako da je ovo smejurija od poredjenja

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Daj molim vas ne vređajte Džordana, ova dva sporta su nebo i zemlja u svakom smislu, a posebno što se tiče takmičenja

antiDebil

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?

XXX

pre 5 godina

"Zbog Americkog fudbala kod nas razmisljam da osnujem neku ligu u dominama ili jambu, pa da makar jedne godine budem prvi"

u koje pare da neces biti prvi? ni u cemu neces nikada biti prvi...

odbrana i poslednji dani

pre 5 godina

Džordan je igrao u 2 pravca, Brejdi samo u jednom. Kad Brejdi bude igrao odbranu onda možemo da pričamo. Nije isto trošiti se na odbranu i igrati vrhunski napad i svu energiju utrošiti samo na napad.

Copernicus

pre 5 godina

Razlika je u jednoj "sitnici". Za Džordana je čula cela planeta, pa čak i oni koji nisu ljubitelji sporta, što se za Brejdija ne može reći.

retko pametan

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.

зоркаптил

pre 5 godina

Џордан је најбољи кошаркаш у историји кошарке, један од синонима за спорт у целини, познат на целој земаљској кугли, у спорту којим се играју деца од малих ногу, на прашњавим, импровизованим теренима широм целог света. Уз њега, односно, уз његово име и симболику могу да стоје још само Али, Пеле и Каспаров. Тај Брејди је можда најбољи играч у историји тог америчког фудбала, као што је и Ђоковић можда најбољи у историји тениса, али амерички фудбал, бејзбол, тенис, одбојка, боб, ватерполо, багминтон, боћкање, пецање, грудвање, брзо једење хотдогова и слично су спортови који су глобално, у суштини, неважни. Ја, ево, први у име ове тврдње "жртвујем" свог јунака из детињства Карељина и кажем да он, као људска морална громада и као неприкосновени рвач у историји рвања, не може да се пореди у спортској величини са Џорданом, иако је за њега у сваком другом смислу већи и бољи човек. А Амери к'о Амери, на силу гурају бејбифејс манекена белца међу спортске свеце, једва дочекали.

goblin

pre 5 godina

Brejdi se bavi sportom koji se igra ozbiljno samo u Americi,Džordan je najveći u globalnom sportu kakav je košarka.Poredjenje besmisleno.Pa samo u evropi 99 posto ljudi i ne zna ko je Tom Brejdi...Za Majkl Džordana zna ceo svet.

Zuu

pre 5 godina

Zaboravili ste kategoriju "utjecaj na društvo", jordan sa air jordan markom je bio predvodnik jednog recimo drustvenog pokreta kroz imiđ, zato su muhamed ali i jordan najveci sportasi, zbog drustvenig utjecaja, tocnije bi pitanje bilo tko je bolji, to vam je kao npr federer dokovic, federer ce uvijek biti veci, makar dokovic bude i bolji, za velicinu se ne odreduje cisto trofej i neke takve stvari.

petarczv

pre 5 godina

Ovo volim kad se uopste ne pravi pitanje da su obojica najbolja u svojim sportovima mogu da zamislim kako je balavim lebrotovima hahahahaha

BeKo

pre 5 godina

Nabrojte bilo kog igraca u bilo kom americkom timskom sportu sto je u poslednjih 30 godina osvojio 6 prstenova..

(tdot, 11. februar 2019 11:25)

Robert Horry 7 NBA prstenova

Hjuston 1995,96
Lejkersi 2000,01,02
San Antonio 2005,07

roger

pre 5 godina

Ne budite smesni, kosarku igra ceo svet, od Djinobilija do Jao Minga. Americki fudbal, bas kao sto stoji u nazivu igraju samo Amerikanci. Daleko je veca konkurencija biti najbolji kosarkas. Izmedju ostalog, barem 90% ljudi u svetu ni ne zna pravila americkog fudbala, a najmanje 95% mesa ovaj sport sa ragbijem.

Marko

pre 5 godina

Majl Džordan ipak, iako je nešto manje postigao u karijeri od Brejdija, jer iza Brejdija ipak stoji jedna jako uspešna franšiza na čelu sa trenerom Beličekom.Da nema Beličeka i da Brejdi uvek nije imao veoma kvalitetne hvatače (da ih ne spominjem sad sve,imao je kvalitetne i tajt-endove i vajd-risivere), nema bio baš toliko uspešan i morao bi kad tad i da promeni klub.I Džordan je imao kvalitetne saigrače, ali ipak u dosta manjoj meri, jedina prava zvezda uz njega je bio Skoti Pipen.

Dejan

pre 5 godina

Koji Brejdi?tek pre par dana sam cuo za njega a verovatno i ostali ljudi van SAD nemaju poima ko je on.I kako moze on da bude najbolji sportista,smesno.

4k4.Dex

pre 5 godina

Molim vas da ne poredite sport koji igra ceo svet i najboljeg koji je ikada irgao od svih ljudi na svetu koji su probali i coveka koji se igra u jednoj jedinoj zemlji. Hvala.

geda

pre 5 godina

Majkl Dzordan = nije varao 
Tom Brejdi = varao nekoliko puta
(Jaran, 11. februar 2019 11:11)

Dzordan se kockao, zbog cega je morao da pauzira dve sezone. Brejdi nije nikad varao, i to se vrlo lako moze proveriti. Liga ih je uhvatila par puta potpuno neopravdano. Ali svaki put kad je osvajao, i u svim pobedama, Brejdi je to cinio cisto, i bio direktno zasluzan za pobednicke akcije.
Takodje imajte u vidu da ekipa ima 7 sansi da ostvari dovoljno pobeda, a u NFL imate samo jedan mec, gde uvek nesto moze da krene po zlu.
Poenta nije da je jedan bolji od drugog. Nema smisla mnogo porediti te stvari, ali samo da imate u vidu koliko je tesko postici to sto je Brejdi ucinio.

Zli

pre 5 godina

Sunčan dan, negde oko 11, 12h, restoran sa pilećim krilcima, na horizotu okean, pesak, sunce, palme, bikiniji raznih boja, sve upotpunjava situaciju...
U restoranu G-din Usain Bolt otvara portal B92/sport, pročita ovako glup naslov i kaže: hahahaha hahahaha, vic veka (Aleksandre kad se ne udavih, u sebi misli). Konobar, moliću još porcije pilećih krilaca...

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

Majkl Dzordan bez dileme. Kosarka je popularna u celom svetu, a americki fudbal kao sto i ime kaze samo u Americi, tj. pretezno u Americi. Vecina ljudi u svetu ni ne zna ko je Tom Brejdi, a za Dzordana smem da se kladim da zna ceo svet. Suvisno je uporedjivati neuporedivo. Mada svaka cast obojici na dostignucima.

antiDebil

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?

Aleksej:,,Partizan je rezim,uvek bio”..

pre 5 godina

Da li treba uopste o ovome diskutovati?Dzordan,Bolt,Ali,za sad Federer a mislim da ce umesto njega Djokovic i da dodamo recimo Mesija,Ronalda,Maradonu ili Peleta o tome ko je najveci GOAT svih vremena..

srle

pre 5 godina

Majkl Džordan je imao više izazivača u svom sportu, a Tom Brejdi... Jednostavno Brejdi je jedinstven, neće majka više roditi tog koji osvoji šest Superbolova. Za Brejdija!

drvobradi

pre 5 godina

Muhamed Ali. Par praznih mesta, pa možda onda debata Brejdi, Dzordan, Pele/Maradona, Sumaher/Sena, Rosi/Agostini, Grecki, Bolt, Kareljin, Federer/Đoković/Nadal, Felps itd.

anica

pre 5 godina

Za ovog Brejdija sam skoro cula...postovanje za karijeru mogao bi da ulozi malo vremena da napravi jedan sajtic gde je pojednpstavljeno objasnjeno kako se igra njegov sport, mnogo bi znacilo za nas duduke...za ovog drugog mi je sve jasno...hvala.

Sinisa

pre 5 godina

Kosarka je dinamican sport,gledljiv...Americki fudbal mi je potpuno nejasan,dosadan,nezanimljiv,sa mnogo prekida,toliko prekida da zaboravis sta si gledao.Tako da cu se naravno odluciti za Dzordana.

Nebojša

pre 5 godina

Ne vidim čemu upoređivanje različitih sportova i zašto ako već upoređujete stavljate samo dva čoveka od toliko velikana koji su isto ako ne i više bili dominantni u svojim sportovima osim ako govorite samo o Amerikancima ali i tada ima mesta za još njih pored ove dvojice.

aaaaa

pre 5 godina

@vlada ceo svet mozda igra kosarku ali svi znaju ko je najbolji u kosarci, to su ameri I to nije tesno sto su pokazali kada su nase samarali ko decu(Tako da je argument celog sveta suvisan). A u obzir treba I uzeti tezinu sporta, basket svako moze da igra a AF moze svako ali ako nisi spreman polomice te ko grancicu, jesi video kako izgledaju DT I DE pozicije u AF ako nisi idi I pogledaj I zamisli kako to trci ka tebi da te polomi, ne kazem da je TB bolji od MJ ali reci da nisu makar podjednako veliki je bezobrazno prema I jednom I drugom.Ipak je TB osvojio vise nego iko ikad u svom poslu, a MJ je bio prosto toliko dobar da je suvisno ista reci.

Branko Von Beca

pre 5 godina

Majk, jer ono što je on radio bila je umetnost, dok ovo čime se ovaj drugi bavi je čisto siledžistvo, primereno naciji koja je od siledžija i nastala.

Darko

pre 5 godina

@retko pametan

9× NBA All-Defensive First Team (1988–1993, 1996–1998)

Nemojte deco o velikom Majklu bez naklona do poda :) Čuj igrao samo napad :D Defanzivna zver koja je mogla da čuva sve pozicije od 1 do 5... i to je vrlo često i radio. Ako ti nije jasno šta je ono na vrhu... 9 puta je biran u prvi defanzivni tim NBA. U 80-tim i 90-tim godinama 20-tog veka u eri jednih Detroit Bad Boys :)

online

pre 5 godina

Tesko pitanje,Svako je definitivno obelezio sport kojim se bavi. Treba uzeti u obzir par stvari.. NFL ima samo 15 utakmica u regularnoj sezoni. Dok NBA ima 82.. Mala prednost Dzordanu,jer ipak je kosarka internacionalni sport.. sigurno ima ljudi koji nikada nisu culi za Brejdija,ali bas ima malo ljudi koji nikada nisu culi za Dzordana (mozda ona plemena u amazoniji)

petarczv

pre 5 godina

Bravo redakicija i jedan i drugi su najbolji u svojim sportovima ali iako je brejdi neverovatan i goat nfl jordan je najbolji sportista svih vremena.

CarloNS

pre 5 godina

Ne pratim fudbal tako da ne znam, samo znam da bi Jordan verovatno bio jos bolji da nije pauzirao 2 godine zbog toga sto su mu ubili oca.

Quint

pre 5 godina

To vam je kao kada poredite Djokovica i Bodirogu. Tenis trenira 10 000 dece koje roditelji mogu da finanairaju po turnirima a kosarku 500 000 000. Show.

markoni

pre 5 godina

Ne poredite babe i zabe...
Brejdi je Dzordan svog sporta, mislim da je to objasnjenje
Uzivajte u sportu, ne kvarite ga glupim pitanjima

vlada

pre 5 godina

Uporediti najboljeg u sportu koji igra ceo svet sa najboljim u sportu koji igra polovina jednog kontinenta je smesno. Znam, sada ce neko reci da se igra i van Amerike, ali ja pricam o profesionalcima, a ne o ljudima koji su zbog neuspeha u drugom sportu presli na Americki fudbal. Tom Brejdi je sjajan sportista i najbolji ikada u svom poslu, ali taj posao ne radi mnogo ljudi, a MJ je najbolji ikada u necemu cime se bavi milioni, a to je vec stvarno veliko dostignuce. Zbog Americkog fudbala kod nas razmisljam da osnujem neku ligu u dominama ili jambu, pa da makar jedne godine budem prvi i grmim posle o tome kako sam prvak iako vecinu to i ne zanima.

Copernicus

pre 5 godina

Razlika je u jednoj "sitnici". Za Džordana je čula cela planeta, pa čak i oni koji nisu ljubitelji sporta, što se za Brejdija ne može reći.

odbrana i poslednji dani

pre 5 godina

Džordan je igrao u 2 pravca, Brejdi samo u jednom. Kad Brejdi bude igrao odbranu onda možemo da pričamo. Nije isto trošiti se na odbranu i igrati vrhunski napad i svu energiju utrošiti samo na napad.

Sinisa

pre 5 godina

Kosarka je dinamican sport,gledljiv...Americki fudbal mi je potpuno nejasan,dosadan,nezanimljiv,sa mnogo prekida,toliko prekida da zaboravis sta si gledao.Tako da cu se naravno odluciti za Dzordana.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Daj molim vas ne vređajte Džordana, ova dva sporta su nebo i zemlja u svakom smislu, a posebno što se tiče takmičenja

roger

pre 5 godina

Ne budite smesni, kosarku igra ceo svet, od Djinobilija do Jao Minga. Americki fudbal, bas kao sto stoji u nazivu igraju samo Amerikanci. Daleko je veca konkurencija biti najbolji kosarkas. Izmedju ostalog, barem 90% ljudi u svetu ni ne zna pravila americkog fudbala, a najmanje 95% mesa ovaj sport sa ragbijem.

зоркаптил

pre 5 godina

Џордан је најбољи кошаркаш у историји кошарке, један од синонима за спорт у целини, познат на целој земаљској кугли, у спорту којим се играју деца од малих ногу, на прашњавим, импровизованим теренима широм целог света. Уз њега, односно, уз његово име и симболику могу да стоје још само Али, Пеле и Каспаров. Тај Брејди је можда најбољи играч у историји тог америчког фудбала, као што је и Ђоковић можда најбољи у историји тениса, али амерички фудбал, бејзбол, тенис, одбојка, боб, ватерполо, багминтон, боћкање, пецање, грудвање, брзо једење хотдогова и слично су спортови који су глобално, у суштини, неважни. Ја, ево, први у име ове тврдње "жртвујем" свог јунака из детињства Карељина и кажем да он, као људска морална громада и као неприкосновени рвач у историји рвања, не може да се пореди у спортској величини са Џорданом, иако је за њега у сваком другом смислу већи и бољи човек. А Амери к'о Амери, на силу гурају бејбифејс манекена белца међу спортске свеце, једва дочекали.

Aleksej:,,Partizan je rezim,uvek bio”..

pre 5 godina

Da li treba uopste o ovome diskutovati?Dzordan,Bolt,Ali,za sad Federer a mislim da ce umesto njega Djokovic i da dodamo recimo Mesija,Ronalda,Maradonu ili Peleta o tome ko je najveci GOAT svih vremena..

Bradox

pre 5 godina

Iskreno, cuo sam za ovog Brejdija al porediti Americki fudbal i kosarku je bas strasno i smesno.
Moj sestric je prvak balkana u klikerima, nije izgubio 2godine, zasto ne bi bio GOAT?
Uozbiljite se, bili ste ozbiljan sajt
Svako dobro.

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

Majkl Dzordan bez dileme. Kosarka je popularna u celom svetu, a americki fudbal kao sto i ime kaze samo u Americi, tj. pretezno u Americi. Vecina ljudi u svetu ni ne zna ko je Tom Brejdi, a za Dzordana smem da se kladim da zna ceo svet. Suvisno je uporedjivati neuporedivo. Mada svaka cast obojici na dostignucima.

CarloNS

pre 5 godina

Ne pratim fudbal tako da ne znam, samo znam da bi Jordan verovatno bio jos bolji da nije pauzirao 2 godine zbog toga sto su mu ubili oca.

online

pre 5 godina

Tesko pitanje,Svako je definitivno obelezio sport kojim se bavi. Treba uzeti u obzir par stvari.. NFL ima samo 15 utakmica u regularnoj sezoni. Dok NBA ima 82.. Mala prednost Dzordanu,jer ipak je kosarka internacionalni sport.. sigurno ima ljudi koji nikada nisu culi za Brejdija,ali bas ima malo ljudi koji nikada nisu culi za Dzordana (mozda ona plemena u amazoniji)

tdot

pre 5 godina

Dosta negativnih komentara na racun Brejdi-a. Ljudi u bilo kom americkom timskom sportu da osvojite 6 titula nije mala stvar pogotovu u eri salary cap-a. Nabrojte bilo kog igraca u bilo kom americkom timskom sportu sto je u poslednjih 30 godina osvojio 6 prstenova...MJ! Brejdi je covek koji je draftaovan u 6. rundi niko ga nije hteo.Svima je jasno da americki fudbal nije popularan van amerike ali 53 igraca ima jedan tim u NFL-u znate koliko treba da budete dominantni svake godine da konkuriste za finale?! Jos jedna stvar totalno je glupo kad ljudi porede igraca iz razlicitih sportova jer je to mesanje baba i zaba. Isto tako je glupo porediti igrace iz razlicitih era jer se tada igralo drugacije u odnosu na danas. Pozdrav svim ljubiteljima sporta!

petarczv

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James. 
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao ) 
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji. 
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
(retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Jordan igrao samo napad a lebron igra odbranu hahahahahahahaha dalje ne treba da se cita

markoni

pre 5 godina

Ne poredite babe i zabe...
Brejdi je Dzordan svog sporta, mislim da je to objasnjenje
Uzivajte u sportu, ne kvarite ga glupim pitanjima

Quint

pre 5 godina

To vam je kao kada poredite Djokovica i Bodirogu. Tenis trenira 10 000 dece koje roditelji mogu da finanairaju po turnirima a kosarku 500 000 000. Show.

Nebojša

pre 5 godina

Ne vidim čemu upoređivanje različitih sportova i zašto ako već upoređujete stavljate samo dva čoveka od toliko velikana koji su isto ako ne i više bili dominantni u svojim sportovima osim ako govorite samo o Amerikancima ali i tada ima mesta za još njih pored ove dvojice.

wc

pre 5 godina

Retko pametan, Jordan je bio vrhunski odbrambeni igrač ali si verovatno generacija koja nije bila rodjena kada je on igrao pa nisi obavesten. On je original NBA zvezda. Svi posle su izuzetni ali kopije. Pozz

Savo

pre 5 godina

Nije Djordan veci od Madzick Djonsona, Karim Abduldjabara i Divca. Sve su to legende na visokom nivou.
(room 1408, 11. februar 2019 13:16)

Kao da te Sojić rodio :D

Branko Von Beca

pre 5 godina

Majk, jer ono što je on radio bila je umetnost, dok ovo čime se ovaj drugi bavi je čisto siledžistvo, primereno naciji koja je od siledžija i nastala.

KawhiMVP

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
(retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Nakon što sam pročitao komentar, odmah mi je bio jasan i nick koji je stavio.

BAK

pre 5 godina

A Usein Bolt njega ste zaboravili
.Ko moze biti veći od njega?
(ljube, 11. februar 2019 12:36)

Od njega je daleko veci i svestraniji Karl Luis najveci u atletici ikada.

Darko

pre 5 godina

@retko pametan

9× NBA All-Defensive First Team (1988–1993, 1996–1998)

Nemojte deco o velikom Majklu bez naklona do poda :) Čuj igrao samo napad :D Defanzivna zver koja je mogla da čuva sve pozicije od 1 do 5... i to je vrlo često i radio. Ako ti nije jasno šta je ono na vrhu... 9 puta je biran u prvi defanzivni tim NBA. U 80-tim i 90-tim godinama 20-tog veka u eri jednih Detroit Bad Boys :)

poslednji_mohikanac

pre 5 godina

Iako je nezahvalno i nemoguce ustvari porediti razlicite epohe u jednom sportu, a pogotovo razlicite sportove i njihove najvece junake , ako bi bas morao da biram nekih top 5 ili top 10 najvecih sportista svih vremena, onih koji nekako ostavljaju najveci utisak na mene pri samom izgovoru njihovih imena to bi bili Pele, kao nejveci fudbaler ikad. Zatim Dzordan kao neprikosnoveni kralj kosarke. Mladji koji ga nisu gledali , ne znaju sta pricaju kad Lebrona porede sa letecim visocanstvom. Muhamed Ali , kao najveci bokser svih vremena, najkultniji. Airton Sena, po meni najbolji vozac svih vremena, najveca zvezda u auto moto sportu ikad iako nema najvise titula. Prerana i iznenadna smrt je verovatno jos vise uticala na kult licnosti . Gari Kasparov, da li treba uopste tu sta dodati ? I za kraj dodao bi nekog ko je jos uvek aktivan, a to je Jusein Bolt. Pomerio je granice atletike i postao globalna zvezda. Apsolutno zasluzeno se moze svrstati u ovo drustvo. Brejdi, Maradona, Sumaher, Carl Luis, Krojf, Federer (bez omalovazavanja naseg Djokovica ,ali ipak je bar trenutno covek sa najvise grand slamova u istoriji i neko ko je veliki svetski brend ),su mozda malo ispod ovih gore nabrojanih. Ali kao sto rekoh, tesko je to porediti. Od danasnjih sportista, mozda je jos Mesi mogao u najuzi krug,al je ostao bez boginje, a koliko god bio dobar, bez one najvece nagrade u tom sportu ne moze u isti kos sa Peleom. U svakom slucaju, respekt za Brejdija i sve sto je postigao u svojoj karijeri.

BeKo

pre 5 godina

Nabrojte bilo kog igraca u bilo kom americkom timskom sportu sto je u poslednjih 30 godina osvojio 6 prstenova..

(tdot, 11. februar 2019 11:25)

Robert Horry 7 NBA prstenova

Hjuston 1995,96
Lejkersi 2000,01,02
San Antonio 2005,07

Zuu

pre 5 godina

Zaboravili ste kategoriju "utjecaj na društvo", jordan sa air jordan markom je bio predvodnik jednog recimo drustvenog pokreta kroz imiđ, zato su muhamed ali i jordan najveci sportasi, zbog drustvenig utjecaja, tocnije bi pitanje bilo tko je bolji, to vam je kao npr federer dokovic, federer ce uvijek biti veci, makar dokovic bude i bolji, za velicinu se ne odreduje cisto trofej i neke takve stvari.

petarczv

pre 5 godina

Ovo volim kad se uopste ne pravi pitanje da su obojica najbolja u svojim sportovima mogu da zamislim kako je balavim lebrotovima hahahahaha

retko pametan

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.

Dejan

pre 5 godina

Koji Brejdi?tek pre par dana sam cuo za njega a verovatno i ostali ljudi van SAD nemaju poima ko je on.I kako moze on da bude najbolji sportista,smesno.

petarczv

pre 5 godina

Bravo redakicija i jedan i drugi su najbolji u svojim sportovima ali iako je brejdi neverovatan i goat nfl jordan je najbolji sportista svih vremena.

marerakarera

pre 5 godina

Manimo se popularnosti (gde je Dzordan daleko veci od Brejdija) - Dzordanova igra kao takva je potpuno promenila kosarku. Njegov nezaustavljiv sut iz okreta na niskom postu, fenomenalan prodor ka kosu na pocetku karijere, ogromne ruke, akrobatski kosevi koje ne mozes ni da sanjas, brutalna kucanja, i naravno neverovatna hladnokrvna efikasnost u kriticnim situacijama, mogao je covek sve, i da zgrabi 18 skokova (uz to da ima 69 poena), da ima uzastopne tripl-dablove, da pogodi sest trojki zaredom.. da se nije povukao na vrhuncu, Bulsi bi uzeli 8 titula uzastopno (izvini, Hakim, sjajan si ali ne biste dobili '93 i '94).
Brejdi je uvek imao sjajnu odbranu, imao je fenomenalnog trenera (isto kao i Majkl) i impresivno je u takvom sportu toliko dugo dominirati gde je sve napravljeno da ne uspes. Igrati sa 41 godinom je neverovatno, neprikosnoveno je najbolji. Ali on ne radi nista spektakularno. Nema tu snagu u ruci kao Rodzers, ili brzinu kao Vik ili sposobnost da cita odbranu kao Mening. Nekako uspeva, i ima celicnu volju slicnu Dzordanu. Ali Dzordanova ekipa kad je imala rekordan broj pobeda nije uprskala finale, a Brejdi jeste. Stavite Meninga ili Farva u taj sistem, pa koliko bi tek onda titula uzimali?

Uglavnom, Majkl je velika inspiracija (uz Ronalda Zubu, Novaka, Alija i drugih mentalnih gromada) ali je prosto bio bolji u svom sportu. Pritom je samo imao Pipena kao stalnu podrsku, i sve je pobedjivao, u mnogo jacoj konkruenciji.

MJ #23

gile

pre 5 godina

Dzordan je uz Alija najveci sportista ikada. Nikakav Tom Brejdi tu nema mesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 11. februar 2019 11:06)

Ne pomenuti Peleta koji se takmicio u najmasovnijem sportu koji se igrao i koji se igra na svetu je bezobrazno . Pa jedna titula u fudbalu vredi makar sto puta vise od titula u kosarci i boksu jer fudbal toliko puta vise igraju i prate ljudi . Mnogo je veca konkurencija u fudbalu nego li u bilo kom drugom sportu . Za takozvanog GOAT-a mora biti ukljucen barem jedan fudbaler po meni Maradona i Pele ( mesi ili ronaldo moraju ipak uzeti boginju ).

Flat

pre 5 godina

Brejdi ulazi u igru samo da dodaje lopte, eventualno pretrci 15ak metara, pauzira odmara i smislja akcije dok traju protivnicki napadi (znaci i po pola utakmice).... Tako moze igrati do pedesete.
Drugo, neka prebroje broj profesionalaca i fanova u americkom fudbalu i kosarci. Ja pratim dosta sporta i vise decenija ali recimo ne znam nijednog igraca bejzbola, i skoro nijednog igraca NFL i NHL-a. Da ne pricamo o ostatku planete. Trenutno ima bar 30 igraca NBA koji su poznatiji u svetu od Brejdija. Mozda je legenda svog sporta blizu kao Dzordan, ali ga stavljati medju najvece sportiste ikada... pliz stop.

Mrkva

pre 5 godina

Ako išta volim da uradim na Jutjubu to je da odem na neki highlights američkog fudbala i da napišem: Dumb Americans, playing FOOTball with hands.
Jooooooj, miline kad se sjate da hejtuju, hahahaha.

Džordan je Džordan...

jelena84bgd

pre 5 godina

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?
(Kule, 11. februar 2019 15:40)

Prvo da naucis pravopis. Drugo, Kristina nije u top 10:) . Pozdrav

Marko

pre 5 godina

Majl Džordan ipak, iako je nešto manje postigao u karijeri od Brejdija, jer iza Brejdija ipak stoji jedna jako uspešna franšiza na čelu sa trenerom Beličekom.Da nema Beličeka i da Brejdi uvek nije imao veoma kvalitetne hvatače (da ih ne spominjem sad sve,imao je kvalitetne i tajt-endove i vajd-risivere), nema bio baš toliko uspešan i morao bi kad tad i da promeni klub.I Džordan je imao kvalitetne saigrače, ali ipak u dosta manjoj meri, jedina prava zvezda uz njega je bio Skoti Pipen.

kcrga

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?
(antiDebil, 11. februar 2019 11:21)

a jesi cuo za Dz?

srle

pre 5 godina

Majkl Džordan je imao više izazivača u svom sportu, a Tom Brejdi... Jednostavno Brejdi je jedinstven, neće majka više roditi tog koji osvoji šest Superbolova. Za Brejdija!

Pseudoharms

pre 5 godina

Neuporedivo je, ali je Brejdijeva prica daleko zanimljivija, prava americka. Nikogovic, izabran kao 199 pik na draftu, otisao u mali, nebitan klub, koji nikada do tada nije osvojio titulu. Prvi QB se povredi i silom prilika, neko na koga niko nije racunao, ulazi na teren i u legendu. Danas, ima 42 godine, 6 titula, ozenjen najlepsom zenom na svetu i hoce jos... Najavio je da ne razmislja o povlacenju. S druge strane, jedan Lari Tica je, svojevremeno izjavio, da je te veceri, u Bostonu, igrao, ne protiv Majkla Dzordana, vec Boga prerusenog u Dzordana. Tu su nestvarne partije u PO, flu game itd, itd. Pa sta se kome svidja.

Dulen

pre 5 godina

Ali najjaci su ljudi koji mrze americki fudbal, a nisu ni svesni da ne da ne bi mogli da ga igraju, nego bi ih skupljali kasicicom posle prvog takla :)
Svako ko se i malo razume u ekipne sportove zna da je americki fudbal najkompleksniji od svih. Meni je to bio najdosadniji sport na svetu 25 godina, poceo sam da pratim iz moranja zbog posla pre 4 godine i danas ne propustam nijednu utakmicu.
A ko je veci od ove dvojice... to je meni neuporedivo.

totocalco

pre 5 godina

Postaviš sliku Majkl Džordana i svi znaju ko je,postaviš sliku Tom Brejdija i 90% ljudi nema pojma ko je,toliko o tome.
A što se tiče Nike,pa oni su upravo na Majkl Džordanu napravili imperiju. On im je bio odskočna daska,vrtoglavo im je doneo profit...

Dragan-Borca

pre 5 godina

sve je u popularnosti sportova kojim se bave,recimo kosarka je u celom svetu popularna i ima mnogo vise ljudi koji se time bavi,dok je recimo americki fudbal sport N1 u USA i njihov superbowl najveci sportski dogadjaj u njihovoj zemlji...tako da je za mnoge amere Brejdi ispred Dzordana a za ostatak sveta je to Majkl...sto je i normalno,jer po pupularnosti u USA kosarka je na 3-em mestu iza fudbala i bejzbola...

uglavnom oni su velike zvezde u svojoj zemlji i sve je stvar licnog ukusa...recimo mene zadivljuje Brejdi koji je usao u petu deceniju zivota i jos uvek ima osecaj da resava utakmice...

osvojiti 6 superbowla je mnogo teze nego biti sampion u kosarci...jer Brejdi igra na takvoj poziciji gde 99% sve zavisi od njega i njegove koncentracije i preciznosti...po meni je Brejdi ipak ispred Dzordana,ali kao sto rekoh sve je stvar licnog ukusa
(dd, 11. februar 2019 12:01) # Link komentara


Kosarka je popularniji sport od bejzbola u Americi, ne znam odakle se to misljenje ustalilo, cak i ovde vidjam dosta ljudi sto misli tako. Imas i precizne podatke na Guglu o popularnosti sportova u Americi, kosarka je broj 2 care, igraju je na svakom cosku i vise se gleda nego bejzbol

bzvz

pre 5 godina

Volim sport da gledam i upraznjavam ga vise decenija, igrao sam kosarku, fudbal, plivao, dizao tegove. Negde sam bio na prilicnom nivou. Brzo kapiram, naucio sam da skijam sasvim solidno za kratko vreme, jednom sam i klizao i nisam pao. Ne hvalim se, nego mi sport ide od ruke. Ali, americki fudbal ne mogu da shvatim na nivou da me zaintresuje i da postanem fan. Kapiram poentu, ali igras dve sekunde i onda dogovor od pet minuta. Meni to izaziva nervozu. A kapiram da je Brejdi do savsenstva razvio osecaj za velemajstorsko bacanje lopte koje je jedan od najvaznijih elemenata ige.

Stefan

pre 5 godina

Federer je najveći sportista u istoriji.
(Gilan, 11. februar 2019 11:34)

Federer - Nadal 15-23
Federer - Djokovic 22-25

Federer nije ni najbolji teniser u istoriji tako da Otane prestani da menjas nikove i da pises komentare za Federera samo se brukas!

Markos

pre 5 godina

Realno ni jedan ni drugi ali ako vec njih dvojicu poredimo onda je Dzordan miljama ispred.Prvo kosarkom se bavi ceo svet i ceo svet uziva u njoj a ovo sto Brejdi igra se igra samo u Americi.Naravno i nekim zemljama kao i kod nas ima klubova ali to su amateri,zaljubljenici u sport,na nivou kao kad ja odem sa drustvom na mali fudbal.Pa dovoljno je reci da ne postoji svetsko prvenstvo u tom sportu,znaci da ga niko ozbiljno ne igra a i sama rec kaze AMERICKI fudbal.Tako da je ovo smejurija od poredjenja

Back in Black

pre 5 godina

Jordan normalno,to sto je radio Jordan i ovo sto radi Brejdi je za mene neuporedivo.Volim ja Americki fudbal da me neko pogresno ne razume ali u tom sportu ceo kajmak pokupi kvoterbek.Onaj tamo se lomi,bori, bije sa svima on je nista jedino kvoterbek je glavni baja Onda najbolje da igraju samo kvoterbekovi posto se samo oni spominju.Neuporedivo je zato sto koliko ima kosarkasa u svetu a koliko kvoterbekova?

MKD-4

pre 5 godina

The GREATEST-1.ALI...Kao sportista-UMETNIK,pravo znacenje boksa(PLEMENITA VESTINA) ne razbijac kao Formen I Tayson..PRVI digao glas protiv politike svoje drzave i otvorio oci-mozak celom svetu..Bio cvrst I dosledan svom stavu I po ceni 3.god.zatvora..Humanista-dobrotvor I voleli su ga I CRNI,BELI,ZUTI...Covek koji je stvorio SHOW-BIZNIS I spektakl u SPORTU...VIZIONAR

jecko0109

pre 5 godina

Koliko vidim glupih komentara ovde.
Brejdi ne igra odbranu samo napad-nemoj pričati da quarterback ne igra odbranu? Američki fudbal ima defanzivne i ofanzivne lineupove. Niko ne zna za američki fudbal van amerike? really? bukvalno razlika između amerike i ostatka sveta u oba sporta je jednaka. Osvojiti 6 prstenova u ovoj eri free agenta je mnogo teže negoo 6 prstenova u kkošarci
(raven, 11. februar 2019 16:39)

Al si se ti nalupetao ovde prijatelju...ali really hahahhah

Kakadu

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Dzordan je skoro svake godine bio biran u najbolju defanzivnu petorku. Vidim da sve gledas kroz brojke, pa pretpostavljam da si vrlo mlad. Bolji je onaj igrac na koga bi se kladio da ti zivot zavisi od toga. Nikad se nije rodio covek sa vecom zeljom za pobedom od Dzordana. Nadji na youtobe-u price o stvarima koje je Dzordan radio i videces da veceg takmicara od njega nije bilo.

Бананамен

pre 5 godina

@retko pametan
Играо само напред а био најбољи крадљивац лопти и најбољи дефанзивац лиге?
Иако ће ЛБЏ престићи МЏ по броју поена асистенција и скокова људски ужитак гледања та два кошаркаша на терену је апсолутно на страни Мајкла.
Вилт Чембрчен свака част много га поштујем али тада су правила била много блажа и могао је да кампује у рекету и постиже поене као доминантан.

Staka Zulu

pre 5 godina

Sve je to lepo, ali kad već pominjete imena iz drugih sportova, a naročito atletike onda svakako treba spomenuti Sergeja Bubku!!!
Čovek je oko 50 puta obarao svetski rekord (što u dvorani, što na otvorenom),
ostavio je takve rezultate iza sebe da verovatno još dugo, dugo, duuuugo neće biti prevaziđeni!!! Takvu dominaciju u nekom od sportova svet nije video. Lažem, - Kareljin u rvanju grčko-rimskim stilom!

vince carter

pre 5 godina

Muhamed Ali za neobavestene je bio suspendovan na tri godine zbog odbijanja poziva za rat u Vijetnamu i price protiv tog rata i naravno bio je u pravu. 3 godine odsustva kada je bio u svom prajmu,sto je ostavilo posledice jer kasnije nije bio toliko brz kao ranije gde su protivnici jedva uspevali da ga dotaknu,dok je kasnije primao dosta udaraca sto je ostavilo posledice po njegovo zdravlje. On je veliki zbog svoje licnosti,nacina price i svi znaju ko je Ali. A i sto se tice Boksa,on se borio protiv najjace konkurencije i to na 15 rundi. Pobedjivao je velike sampione Sony Listona,Floyd Patersona,Clevlend Wiliamsa..imao je okrsaj sa tri najjaca udaraca u istoriji Liston,Forman,Shavers. Zatim 3 meca sa Frejzerom kao i sa Nortonom. "Najkrvaviji mec" sa Frejzerom ne postoji,niko tu nije bio krvav,jedino su Frejzeru bile oci zatvorene u Manili kada je mec bio prekinut u 14toj rundi. Ali je samo ranije trebalo da okonca karijeru jer on je 4 meca odradio zbog prevaranta Don Kinga i novca koji donosi kada je bio van forme sa viskom kilograma i kada je vec bio bolestan,tako je odradio dva meca sa Leon Spinksom i dva puta izgubio u zadnja dva meca karijere protiv Larry Holmsa i Berbika. Sto se tice ovih prica o Jordanu,sve su to price rekla kazala,Ewing,Oukli,Grant,Barkley,Ajverson,Medzik,glumac Wil Smith itd svi su dobri prijatelji Jordana u privatnom zivotu,tako da ako je on toliko los covek! Onda proverite koliko ima humanitarnih akcija taj Jordan,samo ukucajte.

antiDebil

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?

Rokatanski

pre 5 godina

Teško je upoređivati sportiste iz različitih epoha i iz različitih sportova pa bili to pojedinačni ili ekipni sportovi. Mnogi su dominirali u pojedinim epohama i bili apsolutno najbolji, nemoguće je odrediti zaista najboljeg. Ako bi ipak neki sportista mogao da bude proglašen najvećim, bar u 20.veku onda je za mene to bez ikakve konkurencije Muhamed Ali. Zato što se on nije borio samo protiv rivala u ringu već i protiv surove američke administracije i zato što je bio hapšen i zatvaran zbog odbijanja da ratuje u Vijetnamu. Nikada neću zaboraviti njegove reči:"Nemam ništa protiv tog naroda, oni nisu ubili moga oca i brata, silovali moju majku i sestru, oni me nisu vređali i zvali crnčugom. Neću da ratujem protiv nekoga ko nema isti politički sistem kao američki, i ako je to demokratija za koju treba da ratujem onda to nije moj rat." Pozdrav!

Pozdravlja vas Stenli Kjubrik

pre 5 godina

Dzordan je goat u kosarci, Brejdi je goat u AF-u. Tacka. Nema uporedjivanja, nemoguce je. Ono po cemu jedino moguda se uporedjuju je broj isvojenih prstena I nista vise.
Molim ove verbalne huligane da prestanu da ponizavaju jedan izuzetan kao sto je AF.
Licno, uvek bih pre odgledao utakmicu AF nego kosarke. Ako nizbog cega drugog ono zbog toga sto sudije ne mogu da upropaste utakmicu sudjenjem, sto se u kosarci, evropskom fudbalu, rukometu I sl. redovno cini.

NikolaBGD

pre 5 godina

Komentari koji potenciraj da je kosarka global i a Am Fudbal nije nemaju poentu kod ovog poredjenja. Amerika totalno dominira u kosarci a gomila igraca kada biraju izmedju NFL i NBA biraju NFL cak i posle cele price sa potresima mozga i sl. Dzordan je imao Play Off na 4 pobede i NFLu se igra jedna utakmica imas slab dan i ispao si da je u NFLu kao u NBA Brejdi bi imao 12 titula i jedno 10 puta bio MVP finala. Steta je sto ovako dobar tekst pokvare ljudi koji pljuju NFL bez razloga jer su zamisli oni jednom pogledali utakmicu i nije im se svideo sport. Meni je npr rukomet sportska kafanska tuca i besmislen sport ali ga postujem i cenim svakog ko je u njemu dobar i to sta ja ili ko zna koliko ljudi ne zeli da ga gleda na cini ga besmislenim. Na krjau mislim da je obojico sasvim dovoljno sa ih neko u SAD poredi da su se tamo borili za popularnost a to da li neko u Srbiji zna ko je Brady njega ne dotice posebno. Kosarka je daleko popularnija od Tenisa i daleko rasprostranjenija pa open mnogi misle da je Djokovic najveci srpski sportista i pored svih nasih uspeha u kosarci.

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima ljudi pisu budalastine jer ocigledno nemaju pojma o americkom fudbalu. Ne znaju koliko je talenta uz odricanje potrebno za uspeh. O inteligenciji u ovom sportu na mestu organizatora napada u praksi da ne pisem. Dzordan i Brejdi su veliki. U to nema sumnje. Nece sigurno biti neko sa uspesima koji nisu dosegli ni jednu polovinu njihovih uspeh.

goblin

pre 5 godina

Brejdi se bavi sportom koji se igra ozbiljno samo u Americi,Džordan je najveći u globalnom sportu kakav je košarka.Poredjenje besmisleno.Pa samo u evropi 99 posto ljudi i ne zna ko je Tom Brejdi...Za Majkl Džordana zna ceo svet.

Kontras

pre 5 godina

@ retko pametan

Vidi se da si retko pametan. Majkl jeste bio medijski promovisan, ali je bio i ostao najbolji kosarkas svih vremena.

Kosarka nisu samo brojke, vec i igra, potezi koje igrac ili ekipa prave.

Ne mogu reci ko je najveci sportista ikada, tim pre sto se ne razumem u americki fudbal, ali ko je najveci kosarkas ikada, to se zna.

Bookie

pre 5 godina

Onaj ko ne prati oba sporta nije u stanju uporediti ih.NBA je americka kosarka , a NFL americki fudbal i otkud vam onda ideja da udarate po NFL kao da se poredi sa onim sto oni zovu soker i da gledate globalnu rasprostranjenost.NFL je u zemlji odakle su oba sporta gledaniji i bogatiji finansijski , tako da po tim standardima Jordan se ne bi mogao mjeriti sa Bradyjem , nesto kao kod nas da poredite Veselina Vujovica sa Bodirogom ili tako nesto.

Aj da izjednacimo te sportove i gledamo iz ugla Amera , koji sve te sampione zovu World Champions , a nisu igrali ni jedan mec u prvenstvu sa nekim van Kanade i USA , pa da usporedimo cinjenice.

Brady je izabran u 6.rundi drafta , aj neka mu to bude kao na kraju prve runde u kosarci.To nije isto kao npr Jokic , koji je bio daleko od njihovih radara , vec je igrao na koledzu i skautiran je po normalnom uzorku za US standarde.Mozda nikada ne bi ni dobio sansu da se u drugom kolu te sezone , njegove takodje druge , nije povrijedio Drew Bledsoe , dok je Jordan izabran u top 5 i odmah dobio sansu i postojala su ocekivanja od njega , za razliku od Bradyja.Ono najvaznije , Brady je sve titule poosvajao sa drasticno izmjenjenim timovima , jer je u NFL mnogo vise bitnih igraca na terenu i svaki igrac koji se istakne u sampionskom timu , tesko moze biti zadrzan jer drugi mogu ponuditi vise novca...Generalno u NFL 3 igraca ne mogu donijeti titulu , kao u NBA , samim time je teze , a sto je teze , to je bolje i vrednije , naravno po meni.

srbin

pre 5 godina

To je kao porediti babe i zabe, Dzordan je najbolji svih vremena (bez premca) uz fudbal, najpopularniji timski sport na Svetu i jednog igraca cija je uloga diskutabilna u njihovim uspesima i to u sportu koji samo Ameri igraju....

petarczv

pre 5 godina

Za ove sto pominju muhameda alija ili kasijus kleja ko ne zna a kladim se njih 90% niko nikad nije gledao nijedan mec a samo su culi. Kasijus klej je bio vrhunski sportista i boxer ali je imao dosta poraza iako se to ne potencira. On je bio najveci zbog svoje harizme i slobodnog duha.

Mario

pre 5 godina

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?
(Kule, 11. februar 2019 15:40)

Kad predribla igraca bice u top 10, ovako mrka kapa sa tap inovima.

aaaaa

pre 5 godina

@vlada ceo svet mozda igra kosarku ali svi znaju ko je najbolji u kosarci, to su ameri I to nije tesno sto su pokazali kada su nase samarali ko decu(Tako da je argument celog sveta suvisan). A u obzir treba I uzeti tezinu sporta, basket svako moze da igra a AF moze svako ali ako nisi spreman polomice te ko grancicu, jesi video kako izgledaju DT I DE pozicije u AF ako nisi idi I pogledaj I zamisli kako to trci ka tebi da te polomi, ne kazem da je TB bolji od MJ ali reci da nisu makar podjednako veliki je bezobrazno prema I jednom I drugom.Ipak je TB osvojio vise nego iko ikad u svom poslu, a MJ je bio prosto toliko dobar da je suvisno ista reci.

antiDebil

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?

Igor Pg

pre 5 godina

Michael Jordan,kao igrač i kao čovek.
(Falcao, 11. februar 2019 11:29)

A brate i ti ga sad us.a. Razumijem sto dizete Dzordana u visine kao kosarkasa i apsolutno imate zasto. Ali valjda je svakome ko je makar malko vise pratio kosarku poznato da je Dzordan jedan od najlosijih i prije svega najomrazenijih ljudi medju sportistima ili je bar za takvog vazio medju svojim kolegama.

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

(gile, 11. februar 2019 12:43)

Covece deset minuta sam razmisljao kog si pomenuo ovo... Jbt napisao si ladno Peleta, ja gledam sta je ovo sunce ti poljubim!

igor

pre 5 godina

Koliko sam ja razumeo, o ovome se debatuje u USA gde su svi čuli i za jednog i za drugog. Nas ovde u Srbiji niko ne pita da li smo čuli za NBA i MJ ili za NFL i za TB niti su nas Amerikanci pitali za mišljenje. Ovo su dva najpolularnija sporta u Americi tako da oni o tome mogu nekako i da razgovaraju, iako se ti sportovi razlikuju

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Kad se vec gledaju razliciti sportovi, po cemu su Dzordan ili taj lik Brejdi bolji i uspesniji od Djokovica ili Federera recimo? Pogotovo sto je tenis individualni sport, i teniseri zavise samo od sopstvenih sposobnosti. Dok u kolektivnim sportovima titule mozes da osvajas zahvaljujuci kolegama iz tima.

Kule

pre 5 godina

Prvo da naucis pravopis. Drugo, Kristina nije u top 10:) . Pozdrav
(jelena84bgd, 11. februar 2019 16:39)

Izvinjavam se za los pravopis, trudim se ali tesko je ako se rodis negde daleko od srbije. A C7 je legenda, e tu se ne izvinjavam. :)

Pele

pre 5 godina

Medzik Dzonson je, po mom misljenju, bio bolji i kompletniji kosarkas od Dzordana. Dzordan je bio masina za davanje koseva. Dzonson je bio sve: kreator igre, dobar u odbrani, kosgeter, kreativac. Nije dzabe poneo nadimak "Magicni".

Za mene je Medzik Dzonson kosarkaski G.O.A.T.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Strašno koga vi poredite.Pa gde vam je Jan Železni,Sebastian Loeb,Roy Jones Jr.Havijer Sotomajor,Novak Đoković,Usain Bolt,Luis Hamilton...rekorde ovih ljudi teško će ko oboriti ikada a vi našli Brejdija da poredite sa neuporedivim MJ.

Sabre

pre 5 godina

Kad vec dodajemo sportove koje prati ukupno 10 miliona ljudi van Amerike, mozda, Vejn Grecki je sto se trofeja i priznanja tice i za jednog i za drugog tata. Ali, cela prica je glupava maksimalno, MJ je ikona sporta uopste, a za ovog Brejdija su culi samo ljudi koje glupavi Americki fudbal zanima.

Smuti

pre 5 godina

@Nista ni o cemu slazem se za Alija samo bih dodo da je Ali pored izuzetnog sportiste imao i ogroman duh. On je bio istinski genije, kreativac. Pored toga i nevjerovatan karakter, ljudina. On je po meni u ravni sa najvecim ljudima. Jer je promjenio svijet na bolje. Covjem nije isao u rat i to ne samo sto nece da pogine vec sto je zaista bio protiv toga, o tome na sav glas vikao, zbog cega je i zavrsio u zatvor i oduzeto mu pravo da se bori 3 godine. Po meni su najveci oni koji su i pored samih dostignuca imali veliki uticaj i na drustvo kao sto su to bili Bobi Fisher i Sena koji su se borili za napredak i praavdu. Mislim i da nas Novak ide tim putem. Covjek nece da gleda neke naopake stvari i da cuti, nadam se da ce istrajayi, izdrzati i na kraju izaci kao pobjednik u tim borbama koje se vode na nekim drugim terenima. Pozdrav

Rumunija '89 je ono sto nam nedostaje

pre 5 godina

Nijedan od njih! Ima gomila sportista koji su u svojim sportovima bili daleko dominantniji! Dzordan cak nije ni u kosarci (uporedite njegovu statistiku i recimo Wilta Cembrlena)

Marko

pre 5 godina

Svako nek misli sta hoce ali sto se mene tice:

1. Dzordan
2. Ali
3. Pele
4. Federer
5. Šumaher
6. Mesi
7. Djokovic
8. Bolt
9. Maradona
10. Dzonson

Sportove u kojima su oni igrali sam najvise pratio i za mene su oni najbolji ikada u tim sportovima.

XXX

pre 5 godina

"Zbog Americkog fudbala kod nas razmisljam da osnujem neku ligu u dominama ili jambu, pa da makar jedne godine budem prvi"

u koje pare da neces biti prvi? ni u cemu neces nikada biti prvi...

geda

pre 5 godina

Majkl Dzordan = nije varao 
Tom Brejdi = varao nekoliko puta
(Jaran, 11. februar 2019 11:11)

Dzordan se kockao, zbog cega je morao da pauzira dve sezone. Brejdi nije nikad varao, i to se vrlo lako moze proveriti. Liga ih je uhvatila par puta potpuno neopravdano. Ali svaki put kad je osvajao, i u svim pobedama, Brejdi je to cinio cisto, i bio direktno zasluzan za pobednicke akcije.
Takodje imajte u vidu da ekipa ima 7 sansi da ostvari dovoljno pobeda, a u NFL imate samo jedan mec, gde uvek nesto moze da krene po zlu.
Poenta nije da je jedan bolji od drugog. Nema smisla mnogo porediti te stvari, ali samo da imate u vidu koliko je tesko postici to sto je Brejdi ucinio.

bb

pre 5 godina

Ovo poredjenje ima smisla iskljucivo na americkom kontinentu, iz jednog prostog razloga, nfl je i dalje iskljucivo njihov sport.
Potrebno je napraviti samo anketu npr u evropi sa pitanjem: "Da li znate ko je Tom Brejdi ?"
Nfl i Nba nemaju ni priblizno istu popularnost, i iz tog razloga je poredjenje, nebulozno.

brm

pre 5 godina

Ova poređenja prave Amerikanci i gledaju iz njihovog ugla. Obojica sportista su Amerikanci, karijere napravili u Americi u sportovima koji su veoma popularni u Americi. Ne zanima njih šta misli svet i ko zna pravila američkog fudbala. I NBA i NFL su njihove lige, i za njih je poređenje igrača iz te dve lige legitimno.

vince carter

pre 5 godina

@retko-glup To sto si rekao o Jordanu i Jamesu pricajuci o defanzivi,a Jordan bio 9 puta u prvoj defanzivnoj petorci ikada i osvajac DPOY za razliku od Lebrona,Kobija govori da uopste ne pratis Nba vec se trudis da ispadnes smesan :)) Pratio sam NFL par sezona dok je prenosio 3K,bio sam klinac i interesovala su me pravila koje sam naucio uz Sent Luis Ramse koji su tada izgubili u finalu bas od Tom Brejdija i Patriotsa u njegovom prvom finalu. Cenim da je mnogo interesantnije pratiti NFL uzivo nego na TVu ali ne moze sa u svetu porediti Americki Fudbal i Fudbal,iako kazu da je Superbol posle svetkog prvenstva najgledaniji,to je finale propraceno i nastupima velikih zvezda. Juzna Amerika Fudbal ubedljivo,Evropa Fudbal,Afrika Fudbal,Azija Fudbal..Nfl je popularniji u Severnoj Americi,Australiji mozda i Antartiku :D A opet Nfl je kompleksan sport sa mnogo razlicitih pozicija i uloga pa ne razumem zasto bi bio jedan Goat,mozda je Brejdi Kvoterbek Goat ali kako to porediti sa ostalim pozicijama. Znam za Dzeri Rajsa koji je najbolji hvatac ikad,znam za Lorens Tejlora koji je bio defanzivna linija tako nesto a runing bek najbolji je valjda Emith Smith.

Rokatanski

pre 5 godina

@vince carter
Potpuno se slažem sa komentarom. Pratio sam Alija dugi niz godina i poslednji meč u njegovom stilu je bio onaj legendarni protiv najvećeg udarača u istoriji Džordža Foremana. Tada je imao 32 godine, Foreman 25 godina, Foreman je pre toga "ubio" od batina i Frejzera i Nortona (obojicu u drugoj rundi, Frejzera bacao 6 puta na pod, obojica su leteli po dva-tri metra posle Foremanovih udaraca). Poslednji meč gde je Ali skakutao po ringu 10 minuta pre meča, od druge runde potpuno promenio taktiku, čak je Anđelo Dandi (Alijev menadžer) govorio da mu nije jasno šta Ali radi. Posle toga, revanš protiv Nortona i treći meč protiv Frejzera, Ali jedva ulazi u ring, mislim da je već tada počela bolest, treća titula protiv Spinksa je bila samo na čisto iskustvo i rutinu bez žara i čuvenog "plesa". Alijeva karijera do zatvora i suspenzije, kada je "plemenitom veštinom" tukao snagatore, bez klasičnog garda i izvanrednog rada nogu je prva faza njegove vladavine a i političkog bunta. Posle povratka nije bio onaj stari, trebalo mu je vreme da se vrati, otud porazi od Frejzera i Nortona (na poene, protiv Nortona je od druge runde boksovao sa slomljenom vilicom) a druga faza vladavine tom legendarnom "grmljavinom u džungli" protiv Foremana. Recimo, Frejzer je posle poraza od Foremana govorio da mu se posle svakog primljenog udarca "telo oduzimalo". Posle trećeg meča Ali-Frejzer koji je prekinuo Frejzerov trener Ali je mokrio krv, a Frejzer nije video ni na jedno oko. Pozdrav!

vince carter

pre 5 godina

@Djiu-liu osoba koja koristi takav "nick" nema mnogo inteligencije jer nista kvalitetnije ne moze da smisli. Kasius Kley je 2 puta pobedio Sony Listona,pa izgleda da su oba namestena :)) Kad se pogleda snimak jasno se vidi da je Kley pogodio Listona za sta se pricalo da je fantomski udarac,Liston se u tom mecu borio samo za lovu,prvi je predao u 6toj rundi jer je bio nemocan a to da li je on mogao da ustane ili ne u drugom mecu je njegova stvar,uzeo je lovu i izgubio. Ali se sa Nortonom borio nakon te suspenzije od 3 godine "obavesteni". Forman je demolirao Nortona u prvoj rundi,demolirao je Frejzera dva puta,Ali je nokautirao Formana. Tako da koja je tvoja poenta. Ali nakon Formana nikada vise nije imao sta da dokazuje. Norton se u filmu zahvaljuje Aliju jer je prihvatio da se bori sa njim i tako ga izvuce od teske finansijske situacije kao samohranog oca. Takodje Norton je bio 4 godine nepokretan posle saobracajke 1986te i rekao je da ga je Ali posetio u bolnici koji je tad vec bio uveliko bolestan. Tako da jedan Norton se divi Aliju a mali mis za tastaturom telefona misli da zna bilo sta a ne zna nista.

Zli

pre 5 godina

Sunčan dan, negde oko 11, 12h, restoran sa pilećim krilcima, na horizotu okean, pesak, sunce, palme, bikiniji raznih boja, sve upotpunjava situaciju...
U restoranu G-din Usain Bolt otvara portal B92/sport, pročita ovako glup naslov i kaže: hahahaha hahahaha, vic veka (Aleksandre kad se ne udavih, u sebi misli). Konobar, moliću još porcije pilećih krilaca...

MJ

pre 5 godina

Samo u Americi ,ne znam jedan je crnac drugi belac ,dva različita sporta ,ne znam stvarno ....
Sto se tice nas i ostatka sveta nema dileme ni najmanje ....

Dragan- Borca

pre 5 godina

Najveci sportista svih vremena su Pele i Brazilac Ronaldo, ljudi su igrali visestruka finala svetskih prvenstava, a njihov talenat je najraznovrsniji. Sad ce neko da me ubedi da je igrac vestackog glupog amwrickog fudbala veci sportista i talenat od Brazilca Ronalda? Ovaj baca rukom na 10,20,30 koliko vec, trckara i bije se, a ovaj sa 70 metara nogama u trku vodi loptu 4-5 igraca izlomi, poobara, predribla i postigne gol, daj nemoj da yste smesni. Kakav crni Brejdi 1. Pele 2. Brazilac Ronaldo 3. Dzordan 4. Maradona 5. Mesi 6. Medzik 7. Ronaldinjo 8. Lebron 9. Vilt Cembrlen 10. Federer/Djokovic

Aussie

pre 5 godina

Ma ni blizu, smesno poredjenje bazirano cisto na broju titula. Ako gledamo samo po tome onda je Michael Phelps veci od obojice. Za zvanje GOAT-a moraju se uzeti na razmatranje mnogi drugi parametri kao sto je popularnost sporta, uticaj samog sportiste na globalnu svest o sportu, lakoca sa kojom pobedjuje ili sa kojom je u stanju da utice na ishod meca, itd. Recimo kosarku na planetarnom nivou igra mnogo vise ljudi nego americki fudbal sto znaci da je teze postati GOAT u kosarci nego u americkom fudbalu. Druga stvar, Jordan je uzeo NCAA titulu sa NC univerzitetom zahvaljujuci svom sutu u poslednjoj sekundi utakmice. Brady je uzeo titulu sa Michigan-om kao rezervni kvoterbek koji je sedeo na klupi.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@gile,Očito je da nikada nisi stavio rukavice na ruke a pričaš da je titula u fudbalu jednaka kao 100 titula u boksu a usput ni ne znaš da je box ubedljivo najteži sport.Ja garantujem da bi posle 45 sekundi udaranja u džak ili posle pola runde završio na reanimaciji,zato ti igraj fudbal i nikako rukavice na ruke.

На лепом плавом Дунаву

pre 5 godina

Kakvi su to igrači...drago mi je da sam obojici ispratio karijere...ljudi ovde manje prate Am fudbal pa ne kapiraju koliko je teško trajati kao Brejdi na tom nivou...sa druge strane Majkl...šta reći za njega...mrtva trka ko je GOAT. .Odličan tekst.

BeKo

pre 5 godina

@(Saša, 11. februar 2019 15:49)

Jarmila Kratofilova drži svetski rekord na 800 m (ž) 1:53,28 od 26.07.1983  (najdugovečniji svetski rekord u atletici)
Marita Koch drži svetski rekord na 400 m (ž) 47.60 od 06.10.1985,
Štefka je svoj rekord od 2.09 cm postavila 30.08.1987

vince carter

pre 5 godina

Koliko stvarno moras da budes "inteligentan" da poverujes u pricu da su se Tajson i Bouvi mlatili u ulicnim tucama auu :D e to su vam one price rekla kazala,to su mitovi a ne nesto sto je moglo da se vidi,mi smo svi videli kako Jordan kuca sa linije bacanja kako se zadrzi u letu,skoci na prvi,zavrsi na drugi obruc pored tri igraca,sve to postoji crno na belo a ovo o Tajsonu i Bouviju je netacni mit koji sam ja uzgred prvi put cuo. Slusao sam i neke interviju Bouvija skorasnje i siguran sam da bi pomenuo tako nesto. A znas sta nije mit,to da je Riddick Bowe odbio da brani svoj WBC pojas protiv Lenox Lewisa i od tada ga prati glas da je bezao od Lewisa od koga je izgubio u finalu olimpijade 1988. A Holifild je bio na steroidima u teskoj u najvece. Forman od 41 godine je stajao 12 rundi sa Holifildom tako da ti zamisli sta bi mu uradio Forman iz 1974 koji je izgubio od Alija u uzgred da ponovim pregazio Nortona kao plitak potok. I jos jednom Kley je 2 puta TKO Listona :))

drvobradi

pre 5 godina

Muhamed Ali. Par praznih mesta, pa možda onda debata Brejdi, Dzordan, Pele/Maradona, Sumaher/Sena, Rosi/Agostini, Grecki, Bolt, Kareljin, Federer/Đoković/Nadal, Felps itd.

dd

pre 5 godina

sve je u popularnosti sportova kojim se bave,recimo kosarka je u celom svetu popularna i ima mnogo vise ljudi koji se time bavi,dok je recimo americki fudbal sport N1 u USA i njihov superbowl najveci sportski dogadjaj u njihovoj zemlji...tako da je za mnoge amere Brejdi ispred Dzordana a za ostatak sveta je to Majkl...sto je i normalno,jer po pupularnosti u USA kosarka je na 3-em mestu iza fudbala i bejzbola...

uglavnom oni su velike zvezde u svojoj zemlji i sve je stvar licnog ukusa...recimo mene zadivljuje Brejdi koji je usao u petu deceniju zivota i jos uvek ima osecaj da resava utakmice...

osvojiti 6 superbowla je mnogo teze nego biti sampion u kosarci...jer Brejdi igra na takvoj poziciji gde 99% sve zavisi od njega i njegove koncentracije i preciznosti...po meni je Brejdi ipak ispred Dzordana,ali kao sto rekoh sve je stvar licnog ukusa

Branko Potezica

pre 5 godina

Da li treba uopste o ovome diskutovati?Dzordan,Bolt,Ali,za sad Federer a mislim da ce umesto njega Djokovic i da dodamo recimo Mesija,Ronalda,Maradonu ili Peleta o tome ko je najveci GOAT svih vremena..
(Aleksej:,,Partizan je rezim,uvek bio”.., 11. februar 2019 11:08)



Moj komšija Pera prvak Srbije u ispijanju gajbica piva njega nisi uračunao u trko za "GOAT", dje ti živiš!

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

NY Yankees(bejzbol) je najbogatiji i najtrofejniji klub na svetu.Najpopularniji sportovi u USA su američki fudbal,bejzbol pa tek onda košarka pa hokej.

raven

pre 5 godina

Koliko vidim glupih komentara ovde.
Brejdi ne igra odbranu samo napad-nemoj pričati da quarterback ne igra odbranu? Američki fudbal ima defanzivne i ofanzivne lineupove. Niko ne zna za američki fudbal van amerike? really? bukvalno razlika između amerike i ostatka sveta u oba sporta je jednaka. Osvojiti 6 prstenova u ovoj eri free agenta je mnogo teže negoo 6 prstenova u kkošarci

miljac

pre 5 godina

Haha američki fudbal igra samo Amerika a košarku ceo svet. Nije istina, košarku igra Amerika i 3-4 ajde neka i 5 država u Europi. Nogomet se igra u najviše zemalja i najraspostranjeniji je sport u svetu. Ako se Tom ne može meriti sa Jordanom, po toj logici se Jordan ne može meriti sa jednim Mesijem

vince carter

pre 5 godina

Roy Jones Junior je moj omiljeni bokser pa isto tako vidim da mnogo bolje poznajem njega od tebe posto pricas da ne racunas njegovu karijeru i poraze kada je uzeo rusko drzavljanstvo vidim da nisi obavesten da je dobio poklonjenu pobedu od strane sudija "gle" u prvom mecu protiv Antonia Tarvera jos 2004,kada ga je Tarver u revansu nokautirao u drugoj rundi,rekao mu je na mikrofonu u ringu pred pocetak borbe "koji su izgovori za danas Roy" a za tvoju informaciju i u trecem mecu je pobedio Antonio Tarver. Kad vec pominjes sudije Tarver vs Jones 3:0,inace je izmedju tesko nokautiran i od Glen Johnsona a izgubio je posle i od Calzagea i Hopkinsa i to sve mnogo pre nego sto je postao Rus :))) Kako kaze Charles Barkley sto ulazis u frku sa Karterom kad si slabiji :))) Ne znam samo kad su Tajson i Bouvi bili u ulicnim tucama,kad je Tajson bio u prajmu dok je Bouvi jos bio Amater ili mozda dok je Tajson bio tri godine u zatvoru :)) Kad je Tajson izasao Bowe je vec bio u padu,dva puta je gubio od Golote koji je diskvalifikovan oba puta,tako da to tvoje nema smisla,plus da je Tajson prebio Don Kinga zavrsio bi u zatvoru,nije ti to film.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Džordan je bio sjajan igrač i moj uzor iz klinačkih dana. Porastao sam i saznao neke stvari pa ga sad mnogo, mnoooooogo manje cenim. Kao igrač top klasa, kao čovek negde na dnu lestvice. Za Brejdija ne znam. Ne pratim NFL baš toliko koliko sam pratio NBA svojevremeno, niti njegovu karijeru kao što sam pratio Džordanovu da bih mogao da kažem, ali ako je makar za nijansu bolja osoba od Džordana onda je on najbolji svih vremena iliti GOAT kako je to sad opšte prihvaćeno.

anica

pre 5 godina

Za ovog Brejdija sam skoro cula...postovanje za karijeru mogao bi da ulozi malo vremena da napravi jedan sajtic gde je pojednpstavljeno objasnjeno kako se igra njegov sport, mnogo bi znacilo za nas duduke...za ovog drugog mi je sve jasno...hvala.

cheers

pre 5 godina

zorkaptil, ali se ti nalupa... za sve pare. Jesi li siguran da je kosarka u Americi ispred NFL- a? Tvrdnja za Djokovica je tek posebna nebuloza... jedino si za Kareljina u pravu...

jsx

pre 5 godina

Kosarka nije toliko globalno popularna kao fudbal, ali je ipak popularnija, sa jacom konkurencijom od Americkog fudbala (koji je takodje ozbiljan sport). Ako ne gledamo popularnost sportova, tu su Kareljin, Felps (i kad mu se ono jedno zlato pretvori u srebro i dalje je predominantan), Bolt, a postoji toliko sportova o kojima ne znam nista, mozda i u njima postoji neko jos dominantniji.

Đorđe

pre 5 godina

Nepotpuna anketa. Američki fudbal se igra samo u SAD, a šta je sa ostalim sportovima. Fudbal je planetarno najpopularniji sport, najveći broj ljudi se bavi fudbalom i tu je najveća konkurencija. Zbog čega bi Bredli bio bolji sportista od Pelea, koji je tri puta bio prvak sveta, koji je sa 17 godina postigao tri gola u polufinalu i dva gola u finalu SP. Mnoge relevantne i prestižne institucije proglasili su ga najboljim sportistom 20. veka. A šta je sa Klejom? U kom univerzumu je Bredli je veći od njega!? A zašto iz ove ankete izuzeti i recimo Federera i Đokovića, pa Sergej Bubku, Juseina Bolta?
Svi oni su bili, ili jesu izuzetno dominantni u svojim sportovima, koji imaju znatno veću planetarnu popularnost u odnosu na američki fudbal. Ako je uopšte moguće izabrati najboljeg sportistu svih vremena, blagu prednost bi dao Džordanu, ali mislim da Bredli nema mesta u top 10.

Matoradrtina

pre 5 godina

Kakav bre Tom ...pa da ste pitali nekog Kineza verovatno bi kao najvećeg naveo svog stonotenisera...a za ovog nikada nisu ni čuli...Jordan je druga priča...za njega ceo svet zna...

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Lebron je bolji od Dzordana, Vilt je dominantniji od Dzordana, Karim je dugotrajniji od Dzordana, Rasel je uspesniji od Dzordana, a Tom Brejdi se bavi drugim sportom

Saša

pre 5 godina

Stefka Kostadinova je ispred svih njih.
Sve je to relativno. Zavisi ko sta uzima u obzir. Ako čisto medalje, prva mesta i znacajne rekorde uzimamo u obzir, Stefka Kostadinova je ispred svih njih. Njen svetski rekord još uvek traje.

4k4.Dex

pre 5 godina

Molim vas da ne poredite sport koji igra ceo svet i najboljeg koji je ikada irgao od svih ljudi na svetu koji su probali i coveka koji se igra u jednoj jedinoj zemlji. Hvala.

vlada

pre 5 godina

@XXX
Iako ne budem prvi, bice jednako bitno kao i da jesam, jer ljude ne zanima. Najverovatnije verujes kako je mec izmedju Veprova i one ekipe iz Beograda bas veliki derbi, a ono u finalu nema 2-3000 ljudi na stadionu, od cega su polovina prijatelji i familija.

Djole_kg

pre 5 godina

Košarka je kosmopolitski sport, a američki fudbal popularan samo u Americi i par zemalja još, tako da bezveze je porediti sportiste među ova dva sporta..

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Za mene je box sport br.1 i nekapiram ljude koji tvrde da je Muhamed Ali najbolji.Ken Norton ga unakazio u 1. meču,u 2. meču ga razbio i dok su svi slavili Nortonovu pobedu a Alija iznosili iz dvorane kao grom iz vedra neba sudije dodeliše pobedu Aliju(ako ja lažem YouTube ne laže).U najkrvavijem meču u istoriji Frejzer je masakrirao Alija.Neka se javi neki bokser koji je bio bolji od Roj Jones Jr.(neračunam zadnjih deset godina kada je uzeo pravoslavlje i rusko državljanstvo i počeo da se mlati po Rusiji).

King Roger

pre 5 godina

Ovo je jako nezahvalno pitanjr a pogotovi u Srbiji.Za Brejdija su od skora culi a za Jordana od mnogo pre.I u Srbiji se kosarka smatra nacionalnim sportom maltene tako da je normalno da ljudi glasaju za Jordana.Recimo Ja kosarka najmanje znam od svih sportova za mene je kosarka totalno bezveze sport i ne znam ni da raspoznajem poznate svetske igrace,samo sam cuo za imena.Tako da za mene kosarkas nikad ne moze biti najbolji.Realno gledano ne postoji GOAT u sportu postoji u nekom sport zasebno ali u celom sport ne.To bi bilo nezahvalno prema ostalima.A nije mi jasno kako neko moze da pominje Alia za najboljeg ili Juseina Bolta.To su sportovi gde dominira snaga nema tu mnogo rada na tehnickom usavrsavanju.Kad bih birao izmedju ove dvojice rekak pre za Brejdija jer je kosarka sport gde ne treba puno razmisljanja.Mada svaki sport je za sebe.Za mene je recimo Roger Federer najbolji kao i Schumaher i Herman Majer.To su sportovi koje gledam i za mene su oni najbolji.Mada je sve to individualno.

Kule

pre 5 godina

1. Dzordan
2. Ali
3. Pele
4. Federer
5. Šumaher
6. Mesi
7. Djokovic
8. Bolt
9. Maradona
10. Dzonson

Sportove u kojima su oni igrali sam najvise pratio i za mene su oni najbolji ikada u tim sportovima.
(Marko, 11. februar 2019 14:51)

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@vince carter,izgleda da si ti neupućen,pa i vrapci na grani znaju da je meč sa Sony Listonom namešten.Tog Alija su dosta sudije gurale,protiv Nortona u 2. meču je zadnjih par rundi bežao i okretao dupe što je najveća sramota u boksu.Bukvalno su ga izneli iz dvorane jer nije mogao da stoji,Norton slavi,svi slave i sledi sramna odluka sudija da je Ali pobedio na poene???Holifild možda nije najbolji bokser u super teškoj,ali tvrdim da je najhrabriji bokser u istoriji te kategorije i nikada nije bežao od nekog duela kao što je Tajson bežao od Ridika Bouvija jer ga je ovaj redovno mlatio u zakazanim uličnim tučama.

ha ha

pre 5 godina

Ali najjaci su ljudi koji mrze americki fudbal, a nisu ni svesni da ne da ne bi mogli da ga igraju, nego bi ih skupljali kasicicom posle prvog takla :)
(Dulen, 11. februar 2019 14:03)

Siguran sam da ima mnogo sportova gde bi i tebe i tog Brejdija skupljali kasicicom posle nekoliko minuta, npr rvanje, dzudo, boks, mma, ili od sportova sa loptom pravi fudbal, rukomet, vaterpolo. Bas me zanima sta bi ostalo od tog Brejdija da ga startuje npr Sinisa Mihajlovic?

Malik

pre 5 godina

A ko je bolji trener Phil Jackson ili Bill Belichick? Kod nas ljudi, tj deca, ne mogu da razumeju da se u USA vise gleda NFL nego kosarka!

vanki

pre 5 godina

@
Majk, jer ono što je on radio bila je umetnost, dok ovo čime se ovaj drugi bavi je čisto siledžistvo, primereno naciji koja je od siledžija i nastala.
(Branko Von Beca, 11. februar 2019 11:25)

a možda da pogledaš prvo neki meč pa da onda nešto pričaš

KG

pre 5 godina

@jaran
Nije Tom Brejdi ljubio sina u usta, nego Dejvid Bekam. Pomesao si americki fudbal i "obican" fudbal (socker), o sportistima da te ne ucim. Sopstveni nik ti kaze sve o inteligenciji.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Sa fudbalom(mislim na pravi fudbal a ne ovaj ragbi) i kosarkom ne moze nista da se poredi.I tu bi stavio fudbal na prvo mesto i ako ume nekad da bude dosadan za razliku od kosarke,veca konkurencija i po meni tezi sport,lakse je kontrolisati loptu rukom nego nogom,da ne pricam o trcanju.Amerikanci znaju najbolje da prodaju proizvod,zato je i Jordan popularniji na primer od Maradone.Ne bih da umanjim majstorstvo Jordana daleko od toga,mozda i psiholoski najaci sportista ikad ali dajem prednost Ronaldu i Mesiju,toliko dugo traju na najvecem mogucem nivou,ostaje samo da im skines kapu...

Markos

pre 5 godina

Ako cemo realno govoriti o najboljem sportisti svih vremena onda treba uzeti u obzir da se kosarkom moze baviti 10 posto stanovnika koji su u rasponu visine potrebne za vrhunsku kosarku{ne racunam par polu prosecnih izuzetaka ljudi koji su bili nizi a dobri kosarkasi} ,slicna stvar je i za americki fudbal.Tako da najboljeg sportistu ikada treba traziti medju sportovima kojima se moze baviti 90 posto ljudi u rasponu od 160 do 190cm visine gde je slozicete se mnogo veca konkurencija,samim tim sto se moze reci manje vise svi spadaju u tu grupu,kao sto je na primer fudbal

Powerslave

pre 5 godina

Bolje da ste pitali ko je bolji, Džordan ili Maradona.
Tu bi se moglo razmišljati. Ovako, prilično je besmisleno, Brejdiju svaka čast, ali taj njegov sport profesionalno igra polovina jedne države na svetu.
Kao da neko uporedi Džordana sa nekim vaterpolistom, što je ipak sport koji igra 5-6-7-8 država na svetu, a sve zajedno nemaju stanovnika koliko Amerika ima registrovanih igrača američkog fudbala.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@vince carter,pa opet si neobavešten,Don King je od Tajsona napravio šampiona,kada ga je kritikovao i zabranjivao mu ulične tuče Tajson ga je prebio i tu je bio početak kraja gvozdenog Majkla.Ne mogu da verujem da ti kao statistički poznavalac boksa nisi čuo za čuvene ulične tuče u NY City gde se obrtala velika lova.Nego nikako da kažeš jel Ali 2 puta dobio dobre batina od Nortona ili nije i jel Roy Jones Jr koji je proglašen za najboljeg boksera 90-ih ujedno i najbolji ikada.

retko pametan

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.

Sinisa

pre 5 godina

Kosarka je dinamican sport,gledljiv...Americki fudbal mi je potpuno nejasan,dosadan,nezanimljiv,sa mnogo prekida,toliko prekida da zaboravis sta si gledao.Tako da cu se naravno odluciti za Dzordana.

vlada

pre 5 godina

Uporediti najboljeg u sportu koji igra ceo svet sa najboljim u sportu koji igra polovina jednog kontinenta je smesno. Znam, sada ce neko reci da se igra i van Amerike, ali ja pricam o profesionalcima, a ne o ljudima koji su zbog neuspeha u drugom sportu presli na Americki fudbal. Tom Brejdi je sjajan sportista i najbolji ikada u svom poslu, ali taj posao ne radi mnogo ljudi, a MJ je najbolji ikada u necemu cime se bavi milioni, a to je vec stvarno veliko dostignuce. Zbog Americkog fudbala kod nas razmisljam da osnujem neku ligu u dominama ili jambu, pa da makar jedne godine budem prvi i grmim posle o tome kako sam prvak iako vecinu to i ne zanima.

srle

pre 5 godina

Majkl Džordan je imao više izazivača u svom sportu, a Tom Brejdi... Jednostavno Brejdi je jedinstven, neće majka više roditi tog koji osvoji šest Superbolova. Za Brejdija!

1Beogradjanin

pre 5 godina

Džordan je bio sjajan igrač i moj uzor iz klinačkih dana. Porastao sam i saznao neke stvari pa ga sad mnogo, mnoooooogo manje cenim. Kao igrač top klasa, kao čovek negde na dnu lestvice. Za Brejdija ne znam. Ne pratim NFL baš toliko koliko sam pratio NBA svojevremeno, niti njegovu karijeru kao što sam pratio Džordanovu da bih mogao da kažem, ali ako je makar za nijansu bolja osoba od Džordana onda je on najbolji svih vremena iliti GOAT kako je to sad opšte prihvaćeno.

зоркаптил

pre 5 godina

Џордан је најбољи кошаркаш у историји кошарке, један од синонима за спорт у целини, познат на целој земаљској кугли, у спорту којим се играју деца од малих ногу, на прашњавим, импровизованим теренима широм целог света. Уз њега, односно, уз његово име и симболику могу да стоје још само Али, Пеле и Каспаров. Тај Брејди је можда најбољи играч у историји тог америчког фудбала, као што је и Ђоковић можда најбољи у историји тениса, али амерички фудбал, бејзбол, тенис, одбојка, боб, ватерполо, багминтон, боћкање, пецање, грудвање, брзо једење хотдогова и слично су спортови који су глобално, у суштини, неважни. Ја, ево, први у име ове тврдње "жртвујем" свог јунака из детињства Карељина и кажем да он, као људска морална громада и као неприкосновени рвач у историји рвања, не може да се пореди у спортској величини са Џорданом, иако је за њега у сваком другом смислу већи и бољи човек. А Амери к'о Амери, на силу гурају бејбифејс манекена белца међу спортске свеце, једва дочекали.

odbrana i poslednji dani

pre 5 godina

Džordan je igrao u 2 pravca, Brejdi samo u jednom. Kad Brejdi bude igrao odbranu onda možemo da pričamo. Nije isto trošiti se na odbranu i igrati vrhunski napad i svu energiju utrošiti samo na napad.

Aleksej:,,Partizan je rezim,uvek bio”..

pre 5 godina

Da li treba uopste o ovome diskutovati?Dzordan,Bolt,Ali,za sad Federer a mislim da ce umesto njega Djokovic i da dodamo recimo Mesija,Ronalda,Maradonu ili Peleta o tome ko je najveci GOAT svih vremena..

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Daj molim vas ne vređajte Džordana, ova dva sporta su nebo i zemlja u svakom smislu, a posebno što se tiče takmičenja

Copernicus

pre 5 godina

Razlika je u jednoj "sitnici". Za Džordana je čula cela planeta, pa čak i oni koji nisu ljubitelji sporta, što se za Brejdija ne može reći.

Rumunija '89 je ono sto nam nedostaje

pre 5 godina

Nijedan od njih! Ima gomila sportista koji su u svojim sportovima bili daleko dominantniji! Dzordan cak nije ni u kosarci (uporedite njegovu statistiku i recimo Wilta Cembrlena)

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Lebron je bolji od Dzordana, Vilt je dominantniji od Dzordana, Karim je dugotrajniji od Dzordana, Rasel je uspesniji od Dzordana, a Tom Brejdi se bavi drugim sportom

Dejan

pre 5 godina

Koji Brejdi?tek pre par dana sam cuo za njega a verovatno i ostali ljudi van SAD nemaju poima ko je on.I kako moze on da bude najbolji sportista,smesno.

Bradox

pre 5 godina

Iskreno, cuo sam za ovog Brejdija al porediti Americki fudbal i kosarku je bas strasno i smesno.
Moj sestric je prvak balkana u klikerima, nije izgubio 2godine, zasto ne bi bio GOAT?
Uozbiljite se, bili ste ozbiljan sajt
Svako dobro.

antiDebil

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?

antiDebil

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?

gile

pre 5 godina

Dzordan je uz Alija najveci sportista ikada. Nikakav Tom Brejdi tu nema mesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 11. februar 2019 11:06)

Ne pomenuti Peleta koji se takmicio u najmasovnijem sportu koji se igrao i koji se igra na svetu je bezobrazno . Pa jedna titula u fudbalu vredi makar sto puta vise od titula u kosarci i boksu jer fudbal toliko puta vise igraju i prate ljudi . Mnogo je veca konkurencija u fudbalu nego li u bilo kom drugom sportu . Za takozvanog GOAT-a mora biti ukljucen barem jedan fudbaler po meni Maradona i Pele ( mesi ili ronaldo moraju ipak uzeti boginju ).

Zuu

pre 5 godina

Zaboravili ste kategoriju "utjecaj na društvo", jordan sa air jordan markom je bio predvodnik jednog recimo drustvenog pokreta kroz imiđ, zato su muhamed ali i jordan najveci sportasi, zbog drustvenig utjecaja, tocnije bi pitanje bilo tko je bolji, to vam je kao npr federer dokovic, federer ce uvijek biti veci, makar dokovic bude i bolji, za velicinu se ne odreduje cisto trofej i neke takve stvari.

Dragan- Borca

pre 5 godina

Najveci sportista svih vremena su Pele i Brazilac Ronaldo, ljudi su igrali visestruka finala svetskih prvenstava, a njihov talenat je najraznovrsniji. Sad ce neko da me ubedi da je igrac vestackog glupog amwrickog fudbala veci sportista i talenat od Brazilca Ronalda? Ovaj baca rukom na 10,20,30 koliko vec, trckara i bije se, a ovaj sa 70 metara nogama u trku vodi loptu 4-5 igraca izlomi, poobara, predribla i postigne gol, daj nemoj da yste smesni. Kakav crni Brejdi 1. Pele 2. Brazilac Ronaldo 3. Dzordan 4. Maradona 5. Mesi 6. Medzik 7. Ronaldinjo 8. Lebron 9. Vilt Cembrlen 10. Federer/Djokovic

Pele

pre 5 godina

Medzik Dzonson je, po mom misljenju, bio bolji i kompletniji kosarkas od Dzordana. Dzordan je bio masina za davanje koseva. Dzonson je bio sve: kreator igre, dobar u odbrani, kosgeter, kreativac. Nije dzabe poneo nadimak "Magicni".

Za mene je Medzik Dzonson kosarkaski G.O.A.T.

aaaaa

pre 5 godina

@vlada ceo svet mozda igra kosarku ali svi znaju ko je najbolji u kosarci, to su ameri I to nije tesno sto su pokazali kada su nase samarali ko decu(Tako da je argument celog sveta suvisan). A u obzir treba I uzeti tezinu sporta, basket svako moze da igra a AF moze svako ali ako nisi spreman polomice te ko grancicu, jesi video kako izgledaju DT I DE pozicije u AF ako nisi idi I pogledaj I zamisli kako to trci ka tebi da te polomi, ne kazem da je TB bolji od MJ ali reci da nisu makar podjednako veliki je bezobrazno prema I jednom I drugom.Ipak je TB osvojio vise nego iko ikad u svom poslu, a MJ je bio prosto toliko dobar da je suvisno ista reci.

Marko

pre 5 godina

Svako nek misli sta hoce ali sto se mene tice:

1. Dzordan
2. Ali
3. Pele
4. Federer
5. Šumaher
6. Mesi
7. Djokovic
8. Bolt
9. Maradona
10. Dzonson

Sportove u kojima su oni igrali sam najvise pratio i za mene su oni najbolji ikada u tim sportovima.

roger

pre 5 godina

Ne budite smesni, kosarku igra ceo svet, od Djinobilija do Jao Minga. Americki fudbal, bas kao sto stoji u nazivu igraju samo Amerikanci. Daleko je veca konkurencija biti najbolji kosarkas. Izmedju ostalog, barem 90% ljudi u svetu ni ne zna pravila americkog fudbala, a najmanje 95% mesa ovaj sport sa ragbijem.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Za mene je box sport br.1 i nekapiram ljude koji tvrde da je Muhamed Ali najbolji.Ken Norton ga unakazio u 1. meču,u 2. meču ga razbio i dok su svi slavili Nortonovu pobedu a Alija iznosili iz dvorane kao grom iz vedra neba sudije dodeliše pobedu Aliju(ako ja lažem YouTube ne laže).U najkrvavijem meču u istoriji Frejzer je masakrirao Alija.Neka se javi neki bokser koji je bio bolji od Roj Jones Jr.(neračunam zadnjih deset godina kada je uzeo pravoslavlje i rusko državljanstvo i počeo da se mlati po Rusiji).

Kule

pre 5 godina

1. Dzordan
2. Ali
3. Pele
4. Federer
5. Šumaher
6. Mesi
7. Djokovic
8. Bolt
9. Maradona
10. Dzonson

Sportove u kojima su oni igrali sam najvise pratio i za mene su oni najbolji ikada u tim sportovima.
(Marko, 11. februar 2019 14:51)

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?

raven

pre 5 godina

Koliko vidim glupih komentara ovde.
Brejdi ne igra odbranu samo napad-nemoj pričati da quarterback ne igra odbranu? Američki fudbal ima defanzivne i ofanzivne lineupove. Niko ne zna za američki fudbal van amerike? really? bukvalno razlika između amerike i ostatka sveta u oba sporta je jednaka. Osvojiti 6 prstenova u ovoj eri free agenta je mnogo teže negoo 6 prstenova u kkošarci

Marko

pre 5 godina

Majl Džordan ipak, iako je nešto manje postigao u karijeri od Brejdija, jer iza Brejdija ipak stoji jedna jako uspešna franšiza na čelu sa trenerom Beličekom.Da nema Beličeka i da Brejdi uvek nije imao veoma kvalitetne hvatače (da ih ne spominjem sad sve,imao je kvalitetne i tajt-endove i vajd-risivere), nema bio baš toliko uspešan i morao bi kad tad i da promeni klub.I Džordan je imao kvalitetne saigrače, ali ipak u dosta manjoj meri, jedina prava zvezda uz njega je bio Skoti Pipen.

Branko Von Beca

pre 5 godina

Majk, jer ono što je on radio bila je umetnost, dok ovo čime se ovaj drugi bavi je čisto siledžistvo, primereno naciji koja je od siledžija i nastala.

BAK

pre 5 godina

A Usein Bolt njega ste zaboravili
.Ko moze biti veći od njega?
(ljube, 11. februar 2019 12:36)

Od njega je daleko veci i svestraniji Karl Luis najveci u atletici ikada.

miljac

pre 5 godina

Haha američki fudbal igra samo Amerika a košarku ceo svet. Nije istina, košarku igra Amerika i 3-4 ajde neka i 5 država u Europi. Nogomet se igra u najviše zemalja i najraspostranjeniji je sport u svetu. Ako se Tom ne može meriti sa Jordanom, po toj logici se Jordan ne može meriti sa jednim Mesijem

Flat

pre 5 godina

Brejdi ulazi u igru samo da dodaje lopte, eventualno pretrci 15ak metara, pauzira odmara i smislja akcije dok traju protivnicki napadi (znaci i po pola utakmice).... Tako moze igrati do pedesete.
Drugo, neka prebroje broj profesionalaca i fanova u americkom fudbalu i kosarci. Ja pratim dosta sporta i vise decenija ali recimo ne znam nijednog igraca bejzbola, i skoro nijednog igraca NFL i NHL-a. Da ne pricamo o ostatku planete. Trenutno ima bar 30 igraca NBA koji su poznatiji u svetu od Brejdija. Mozda je legenda svog sporta blizu kao Dzordan, ali ga stavljati medju najvece sportiste ikada... pliz stop.

Quint

pre 5 godina

To vam je kao kada poredite Djokovica i Bodirogu. Tenis trenira 10 000 dece koje roditelji mogu da finanairaju po turnirima a kosarku 500 000 000. Show.

Dulen

pre 5 godina

Ali najjaci su ljudi koji mrze americki fudbal, a nisu ni svesni da ne da ne bi mogli da ga igraju, nego bi ih skupljali kasicicom posle prvog takla :)
Svako ko se i malo razume u ekipne sportove zna da je americki fudbal najkompleksniji od svih. Meni je to bio najdosadniji sport na svetu 25 godina, poceo sam da pratim iz moranja zbog posla pre 4 godine i danas ne propustam nijednu utakmicu.
A ko je veci od ove dvojice... to je meni neuporedivo.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Kad se vec gledaju razliciti sportovi, po cemu su Dzordan ili taj lik Brejdi bolji i uspesniji od Djokovica ili Federera recimo? Pogotovo sto je tenis individualni sport, i teniseri zavise samo od sopstvenih sposobnosti. Dok u kolektivnim sportovima titule mozes da osvajas zahvaljujuci kolegama iz tima.

NikolaBGD

pre 5 godina

Komentari koji potenciraj da je kosarka global i a Am Fudbal nije nemaju poentu kod ovog poredjenja. Amerika totalno dominira u kosarci a gomila igraca kada biraju izmedju NFL i NBA biraju NFL cak i posle cele price sa potresima mozga i sl. Dzordan je imao Play Off na 4 pobede i NFLu se igra jedna utakmica imas slab dan i ispao si da je u NFLu kao u NBA Brejdi bi imao 12 titula i jedno 10 puta bio MVP finala. Steta je sto ovako dobar tekst pokvare ljudi koji pljuju NFL bez razloga jer su zamisli oni jednom pogledali utakmicu i nije im se svideo sport. Meni je npr rukomet sportska kafanska tuca i besmislen sport ali ga postujem i cenim svakog ko je u njemu dobar i to sta ja ili ko zna koliko ljudi ne zeli da ga gleda na cini ga besmislenim. Na krjau mislim da je obojico sasvim dovoljno sa ih neko u SAD poredi da su se tamo borili za popularnost a to da li neko u Srbiji zna ko je Brady njega ne dotice posebno. Kosarka je daleko popularnija od Tenisa i daleko rasprostranjenija pa open mnogi misle da je Djokovic najveci srpski sportista i pored svih nasih uspeha u kosarci.

drvobradi

pre 5 godina

Muhamed Ali. Par praznih mesta, pa možda onda debata Brejdi, Dzordan, Pele/Maradona, Sumaher/Sena, Rosi/Agostini, Grecki, Bolt, Kareljin, Federer/Đoković/Nadal, Felps itd.

online

pre 5 godina

Tesko pitanje,Svako je definitivno obelezio sport kojim se bavi. Treba uzeti u obzir par stvari.. NFL ima samo 15 utakmica u regularnoj sezoni. Dok NBA ima 82.. Mala prednost Dzordanu,jer ipak je kosarka internacionalni sport.. sigurno ima ljudi koji nikada nisu culi za Brejdija,ali bas ima malo ljudi koji nikada nisu culi za Dzordana (mozda ona plemena u amazoniji)

King Roger

pre 5 godina

Ovo je jako nezahvalno pitanjr a pogotovi u Srbiji.Za Brejdija su od skora culi a za Jordana od mnogo pre.I u Srbiji se kosarka smatra nacionalnim sportom maltene tako da je normalno da ljudi glasaju za Jordana.Recimo Ja kosarka najmanje znam od svih sportova za mene je kosarka totalno bezveze sport i ne znam ni da raspoznajem poznate svetske igrace,samo sam cuo za imena.Tako da za mene kosarkas nikad ne moze biti najbolji.Realno gledano ne postoji GOAT u sportu postoji u nekom sport zasebno ali u celom sport ne.To bi bilo nezahvalno prema ostalima.A nije mi jasno kako neko moze da pominje Alia za najboljeg ili Juseina Bolta.To su sportovi gde dominira snaga nema tu mnogo rada na tehnickom usavrsavanju.Kad bih birao izmedju ove dvojice rekak pre za Brejdija jer je kosarka sport gde ne treba puno razmisljanja.Mada svaki sport je za sebe.Za mene je recimo Roger Federer najbolji kao i Schumaher i Herman Majer.To su sportovi koje gledam i za mene su oni najbolji.Mada je sve to individualno.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@vince carter,izgleda da si ti neupućen,pa i vrapci na grani znaju da je meč sa Sony Listonom namešten.Tog Alija su dosta sudije gurale,protiv Nortona u 2. meču je zadnjih par rundi bežao i okretao dupe što je najveća sramota u boksu.Bukvalno su ga izneli iz dvorane jer nije mogao da stoji,Norton slavi,svi slave i sledi sramna odluka sudija da je Ali pobedio na poene???Holifild možda nije najbolji bokser u super teškoj,ali tvrdim da je najhrabriji bokser u istoriji te kategorije i nikada nije bežao od nekog duela kao što je Tajson bežao od Ridika Bouvija jer ga je ovaj redovno mlatio u zakazanim uličnim tučama.

CarloNS

pre 5 godina

Ne pratim fudbal tako da ne znam, samo znam da bi Jordan verovatno bio jos bolji da nije pauzirao 2 godine zbog toga sto su mu ubili oca.

Stefan

pre 5 godina

Federer je najveći sportista u istoriji.
(Gilan, 11. februar 2019 11:34)

Federer - Nadal 15-23
Federer - Djokovic 22-25

Federer nije ni najbolji teniser u istoriji tako da Otane prestani da menjas nikove i da pises komentare za Federera samo se brukas!

ProdigyCZ

pre 5 godina

Sa fudbalom(mislim na pravi fudbal a ne ovaj ragbi) i kosarkom ne moze nista da se poredi.I tu bi stavio fudbal na prvo mesto i ako ume nekad da bude dosadan za razliku od kosarke,veca konkurencija i po meni tezi sport,lakse je kontrolisati loptu rukom nego nogom,da ne pricam o trcanju.Amerikanci znaju najbolje da prodaju proizvod,zato je i Jordan popularniji na primer od Maradone.Ne bih da umanjim majstorstvo Jordana daleko od toga,mozda i psiholoski najaci sportista ikad ali dajem prednost Ronaldu i Mesiju,toliko dugo traju na najvecem mogucem nivou,ostaje samo da im skines kapu...

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima ljudi pisu budalastine jer ocigledno nemaju pojma o americkom fudbalu. Ne znaju koliko je talenta uz odricanje potrebno za uspeh. O inteligenciji u ovom sportu na mestu organizatora napada u praksi da ne pisem. Dzordan i Brejdi su veliki. U to nema sumnje. Nece sigurno biti neko sa uspesima koji nisu dosegli ni jednu polovinu njihovih uspeh.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

NY Yankees(bejzbol) je najbogatiji i najtrofejniji klub na svetu.Najpopularniji sportovi u USA su američki fudbal,bejzbol pa tek onda košarka pa hokej.

jelena84bgd

pre 5 godina

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?
(Kule, 11. februar 2019 15:40)

Prvo da naucis pravopis. Drugo, Kristina nije u top 10:) . Pozdrav

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

Majkl Dzordan bez dileme. Kosarka je popularna u celom svetu, a americki fudbal kao sto i ime kaze samo u Americi, tj. pretezno u Americi. Vecina ljudi u svetu ni ne zna ko je Tom Brejdi, a za Dzordana smem da se kladim da zna ceo svet. Suvisno je uporedjivati neuporedivo. Mada svaka cast obojici na dostignucima.

petarczv

pre 5 godina

Ovo volim kad se uopste ne pravi pitanje da su obojica najbolja u svojim sportovima mogu da zamislim kako je balavim lebrotovima hahahahaha

dd

pre 5 godina

sve je u popularnosti sportova kojim se bave,recimo kosarka je u celom svetu popularna i ima mnogo vise ljudi koji se time bavi,dok je recimo americki fudbal sport N1 u USA i njihov superbowl najveci sportski dogadjaj u njihovoj zemlji...tako da je za mnoge amere Brejdi ispred Dzordana a za ostatak sveta je to Majkl...sto je i normalno,jer po pupularnosti u USA kosarka je na 3-em mestu iza fudbala i bejzbola...

uglavnom oni su velike zvezde u svojoj zemlji i sve je stvar licnog ukusa...recimo mene zadivljuje Brejdi koji je usao u petu deceniju zivota i jos uvek ima osecaj da resava utakmice...

osvojiti 6 superbowla je mnogo teze nego biti sampion u kosarci...jer Brejdi igra na takvoj poziciji gde 99% sve zavisi od njega i njegove koncentracije i preciznosti...po meni je Brejdi ipak ispred Dzordana,ali kao sto rekoh sve je stvar licnog ukusa

Pozdravlja vas Stenli Kjubrik

pre 5 godina

Dzordan je goat u kosarci, Brejdi je goat u AF-u. Tacka. Nema uporedjivanja, nemoguce je. Ono po cemu jedino moguda se uporedjuju je broj isvojenih prstena I nista vise.
Molim ove verbalne huligane da prestanu da ponizavaju jedan izuzetan kao sto je AF.
Licno, uvek bih pre odgledao utakmicu AF nego kosarke. Ako nizbog cega drugog ono zbog toga sto sudije ne mogu da upropaste utakmicu sudjenjem, sto se u kosarci, evropskom fudbalu, rukometu I sl. redovno cini.

srbin

pre 5 godina

To je kao porediti babe i zabe, Dzordan je najbolji svih vremena (bez premca) uz fudbal, najpopularniji timski sport na Svetu i jednog igraca cija je uloga diskutabilna u njihovim uspesima i to u sportu koji samo Ameri igraju....

marerakarera

pre 5 godina

Manimo se popularnosti (gde je Dzordan daleko veci od Brejdija) - Dzordanova igra kao takva je potpuno promenila kosarku. Njegov nezaustavljiv sut iz okreta na niskom postu, fenomenalan prodor ka kosu na pocetku karijere, ogromne ruke, akrobatski kosevi koje ne mozes ni da sanjas, brutalna kucanja, i naravno neverovatna hladnokrvna efikasnost u kriticnim situacijama, mogao je covek sve, i da zgrabi 18 skokova (uz to da ima 69 poena), da ima uzastopne tripl-dablove, da pogodi sest trojki zaredom.. da se nije povukao na vrhuncu, Bulsi bi uzeli 8 titula uzastopno (izvini, Hakim, sjajan si ali ne biste dobili '93 i '94).
Brejdi je uvek imao sjajnu odbranu, imao je fenomenalnog trenera (isto kao i Majkl) i impresivno je u takvom sportu toliko dugo dominirati gde je sve napravljeno da ne uspes. Igrati sa 41 godinom je neverovatno, neprikosnoveno je najbolji. Ali on ne radi nista spektakularno. Nema tu snagu u ruci kao Rodzers, ili brzinu kao Vik ili sposobnost da cita odbranu kao Mening. Nekako uspeva, i ima celicnu volju slicnu Dzordanu. Ali Dzordanova ekipa kad je imala rekordan broj pobeda nije uprskala finale, a Brejdi jeste. Stavite Meninga ili Farva u taj sistem, pa koliko bi tek onda titula uzimali?

Uglavnom, Majkl je velika inspiracija (uz Ronalda Zubu, Novaka, Alija i drugih mentalnih gromada) ali je prosto bio bolji u svom sportu. Pritom je samo imao Pipena kao stalnu podrsku, i sve je pobedjivao, u mnogo jacoj konkruenciji.

MJ #23

anica

pre 5 godina

Za ovog Brejdija sam skoro cula...postovanje za karijeru mogao bi da ulozi malo vremena da napravi jedan sajtic gde je pojednpstavljeno objasnjeno kako se igra njegov sport, mnogo bi znacilo za nas duduke...za ovog drugog mi je sve jasno...hvala.

Igor Pg

pre 5 godina

Michael Jordan,kao igrač i kao čovek.
(Falcao, 11. februar 2019 11:29)

A brate i ti ga sad us.a. Razumijem sto dizete Dzordana u visine kao kosarkasa i apsolutno imate zasto. Ali valjda je svakome ko je makar malko vise pratio kosarku poznato da je Dzordan jedan od najlosijih i prije svega najomrazenijih ljudi medju sportistima ili je bar za takvog vazio medju svojim kolegama.

Bookie

pre 5 godina

Onaj ko ne prati oba sporta nije u stanju uporediti ih.NBA je americka kosarka , a NFL americki fudbal i otkud vam onda ideja da udarate po NFL kao da se poredi sa onim sto oni zovu soker i da gledate globalnu rasprostranjenost.NFL je u zemlji odakle su oba sporta gledaniji i bogatiji finansijski , tako da po tim standardima Jordan se ne bi mogao mjeriti sa Bradyjem , nesto kao kod nas da poredite Veselina Vujovica sa Bodirogom ili tako nesto.

Aj da izjednacimo te sportove i gledamo iz ugla Amera , koji sve te sampione zovu World Champions , a nisu igrali ni jedan mec u prvenstvu sa nekim van Kanade i USA , pa da usporedimo cinjenice.

Brady je izabran u 6.rundi drafta , aj neka mu to bude kao na kraju prve runde u kosarci.To nije isto kao npr Jokic , koji je bio daleko od njihovih radara , vec je igrao na koledzu i skautiran je po normalnom uzorku za US standarde.Mozda nikada ne bi ni dobio sansu da se u drugom kolu te sezone , njegove takodje druge , nije povrijedio Drew Bledsoe , dok je Jordan izabran u top 5 i odmah dobio sansu i postojala su ocekivanja od njega , za razliku od Bradyja.Ono najvaznije , Brady je sve titule poosvajao sa drasticno izmjenjenim timovima , jer je u NFL mnogo vise bitnih igraca na terenu i svaki igrac koji se istakne u sampionskom timu , tesko moze biti zadrzan jer drugi mogu ponuditi vise novca...Generalno u NFL 3 igraca ne mogu donijeti titulu , kao u NBA , samim time je teze , a sto je teze , to je bolje i vrednije , naravno po meni.

Dragan-Borca

pre 5 godina

sve je u popularnosti sportova kojim se bave,recimo kosarka je u celom svetu popularna i ima mnogo vise ljudi koji se time bavi,dok je recimo americki fudbal sport N1 u USA i njihov superbowl najveci sportski dogadjaj u njihovoj zemlji...tako da je za mnoge amere Brejdi ispred Dzordana a za ostatak sveta je to Majkl...sto je i normalno,jer po pupularnosti u USA kosarka je na 3-em mestu iza fudbala i bejzbola...

uglavnom oni su velike zvezde u svojoj zemlji i sve je stvar licnog ukusa...recimo mene zadivljuje Brejdi koji je usao u petu deceniju zivota i jos uvek ima osecaj da resava utakmice...

osvojiti 6 superbowla je mnogo teze nego biti sampion u kosarci...jer Brejdi igra na takvoj poziciji gde 99% sve zavisi od njega i njegove koncentracije i preciznosti...po meni je Brejdi ipak ispred Dzordana,ali kao sto rekoh sve je stvar licnog ukusa
(dd, 11. februar 2019 12:01) # Link komentara


Kosarka je popularniji sport od bejzbola u Americi, ne znam odakle se to misljenje ustalilo, cak i ovde vidjam dosta ljudi sto misli tako. Imas i precizne podatke na Guglu o popularnosti sportova u Americi, kosarka je broj 2 care, igraju je na svakom cosku i vise se gleda nego bejzbol

tdot

pre 5 godina

Dosta negativnih komentara na racun Brejdi-a. Ljudi u bilo kom americkom timskom sportu da osvojite 6 titula nije mala stvar pogotovu u eri salary cap-a. Nabrojte bilo kog igraca u bilo kom americkom timskom sportu sto je u poslednjih 30 godina osvojio 6 prstenova...MJ! Brejdi je covek koji je draftaovan u 6. rundi niko ga nije hteo.Svima je jasno da americki fudbal nije popularan van amerike ali 53 igraca ima jedan tim u NFL-u znate koliko treba da budete dominantni svake godine da konkuriste za finale?! Jos jedna stvar totalno je glupo kad ljudi porede igraca iz razlicitih sportova jer je to mesanje baba i zaba. Isto tako je glupo porediti igrace iz razlicitih era jer se tada igralo drugacije u odnosu na danas. Pozdrav svim ljubiteljima sporta!

geda

pre 5 godina

Majkl Dzordan = nije varao 
Tom Brejdi = varao nekoliko puta
(Jaran, 11. februar 2019 11:11)

Dzordan se kockao, zbog cega je morao da pauzira dve sezone. Brejdi nije nikad varao, i to se vrlo lako moze proveriti. Liga ih je uhvatila par puta potpuno neopravdano. Ali svaki put kad je osvajao, i u svim pobedama, Brejdi je to cinio cisto, i bio direktno zasluzan za pobednicke akcije.
Takodje imajte u vidu da ekipa ima 7 sansi da ostvari dovoljno pobeda, a u NFL imate samo jedan mec, gde uvek nesto moze da krene po zlu.
Poenta nije da je jedan bolji od drugog. Nema smisla mnogo porediti te stvari, ali samo da imate u vidu koliko je tesko postici to sto je Brejdi ucinio.

cheers

pre 5 godina

zorkaptil, ali se ti nalupa... za sve pare. Jesi li siguran da je kosarka u Americi ispred NFL- a? Tvrdnja za Djokovica je tek posebna nebuloza... jedino si za Kareljina u pravu...

Sabre

pre 5 godina

Kad vec dodajemo sportove koje prati ukupno 10 miliona ljudi van Amerike, mozda, Vejn Grecki je sto se trofeja i priznanja tice i za jednog i za drugog tata. Ali, cela prica je glupava maksimalno, MJ je ikona sporta uopste, a za ovog Brejdija su culi samo ljudi koje glupavi Americki fudbal zanima.

bzvz

pre 5 godina

Volim sport da gledam i upraznjavam ga vise decenija, igrao sam kosarku, fudbal, plivao, dizao tegove. Negde sam bio na prilicnom nivou. Brzo kapiram, naucio sam da skijam sasvim solidno za kratko vreme, jednom sam i klizao i nisam pao. Ne hvalim se, nego mi sport ide od ruke. Ali, americki fudbal ne mogu da shvatim na nivou da me zaintresuje i da postanem fan. Kapiram poentu, ali igras dve sekunde i onda dogovor od pet minuta. Meni to izaziva nervozu. A kapiram da je Brejdi do savsenstva razvio osecaj za velemajstorsko bacanje lopte koje je jedan od najvaznijih elemenata ige.

XXX

pre 5 godina

"Zbog Americkog fudbala kod nas razmisljam da osnujem neku ligu u dominama ili jambu, pa da makar jedne godine budem prvi"

u koje pare da neces biti prvi? ni u cemu neces nikada biti prvi...

Zli

pre 5 godina

Sunčan dan, negde oko 11, 12h, restoran sa pilećim krilcima, na horizotu okean, pesak, sunce, palme, bikiniji raznih boja, sve upotpunjava situaciju...
U restoranu G-din Usain Bolt otvara portal B92/sport, pročita ovako glup naslov i kaže: hahahaha hahahaha, vic veka (Aleksandre kad se ne udavih, u sebi misli). Konobar, moliću još porcije pilećih krilaca...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Strašno koga vi poredite.Pa gde vam je Jan Železni,Sebastian Loeb,Roy Jones Jr.Havijer Sotomajor,Novak Đoković,Usain Bolt,Luis Hamilton...rekorde ovih ljudi teško će ko oboriti ikada a vi našli Brejdija da poredite sa neuporedivim MJ.

KG

pre 5 godina

@jaran
Nije Tom Brejdi ljubio sina u usta, nego Dejvid Bekam. Pomesao si americki fudbal i "obican" fudbal (socker), o sportistima da te ne ucim. Sopstveni nik ti kaze sve o inteligenciji.

Markos

pre 5 godina

Ako cemo realno govoriti o najboljem sportisti svih vremena onda treba uzeti u obzir da se kosarkom moze baviti 10 posto stanovnika koji su u rasponu visine potrebne za vrhunsku kosarku{ne racunam par polu prosecnih izuzetaka ljudi koji su bili nizi a dobri kosarkasi} ,slicna stvar je i za americki fudbal.Tako da najboljeg sportistu ikada treba traziti medju sportovima kojima se moze baviti 90 posto ljudi u rasponu od 160 do 190cm visine gde je slozicete se mnogo veca konkurencija,samim tim sto se moze reci manje vise svi spadaju u tu grupu,kao sto je na primer fudbal

На лепом плавом Дунаву

pre 5 godina

Kakvi su to igrači...drago mi je da sam obojici ispratio karijere...ljudi ovde manje prate Am fudbal pa ne kapiraju koliko je teško trajati kao Brejdi na tom nivou...sa druge strane Majkl...šta reći za njega...mrtva trka ko je GOAT. .Odličan tekst.

Savo

pre 5 godina

Nije Djordan veci od Madzick Djonsona, Karim Abduldjabara i Divca. Sve su to legende na visokom nivou.
(room 1408, 11. februar 2019 13:16)

Kao da te Sojić rodio :D

petarczv

pre 5 godina

Za ove sto pominju muhameda alija ili kasijus kleja ko ne zna a kladim se njih 90% niko nikad nije gledao nijedan mec a samo su culi. Kasijus klej je bio vrhunski sportista i boxer ali je imao dosta poraza iako se to ne potencira. On je bio najveci zbog svoje harizme i slobodnog duha.

Kule

pre 5 godina

Prvo da naucis pravopis. Drugo, Kristina nije u top 10:) . Pozdrav
(jelena84bgd, 11. februar 2019 16:39)

Izvinjavam se za los pravopis, trudim se ali tesko je ako se rodis negde daleko od srbije. A C7 je legenda, e tu se ne izvinjavam. :)

petarczv

pre 5 godina

Bravo redakicija i jedan i drugi su najbolji u svojim sportovima ali iako je brejdi neverovatan i goat nfl jordan je najbolji sportista svih vremena.

Nebojša

pre 5 godina

Ne vidim čemu upoređivanje različitih sportova i zašto ako već upoređujete stavljate samo dva čoveka od toliko velikana koji su isto ako ne i više bili dominantni u svojim sportovima osim ako govorite samo o Amerikancima ali i tada ima mesta za još njih pored ove dvojice.

4k4.Dex

pre 5 godina

Molim vas da ne poredite sport koji igra ceo svet i najboljeg koji je ikada irgao od svih ljudi na svetu koji su probali i coveka koji se igra u jednoj jedinoj zemlji. Hvala.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@gile,Očito je da nikada nisi stavio rukavice na ruke a pričaš da je titula u fudbalu jednaka kao 100 titula u boksu a usput ni ne znaš da je box ubedljivo najteži sport.Ja garantujem da bi posle 45 sekundi udaranja u džak ili posle pola runde završio na reanimaciji,zato ti igraj fudbal i nikako rukavice na ruke.

petarczv

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James. 
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao ) 
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji. 
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
(retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Jordan igrao samo napad a lebron igra odbranu hahahahahahahaha dalje ne treba da se cita

MKD-4

pre 5 godina

The GREATEST-1.ALI...Kao sportista-UMETNIK,pravo znacenje boksa(PLEMENITA VESTINA) ne razbijac kao Formen I Tayson..PRVI digao glas protiv politike svoje drzave i otvorio oci-mozak celom svetu..Bio cvrst I dosledan svom stavu I po ceni 3.god.zatvora..Humanista-dobrotvor I voleli su ga I CRNI,BELI,ZUTI...Covek koji je stvorio SHOW-BIZNIS I spektakl u SPORTU...VIZIONAR

goblin

pre 5 godina

Brejdi se bavi sportom koji se igra ozbiljno samo u Americi,Džordan je najveći u globalnom sportu kakav je košarka.Poredjenje besmisleno.Pa samo u evropi 99 posto ljudi i ne zna ko je Tom Brejdi...Za Majkl Džordana zna ceo svet.

Markos

pre 5 godina

Realno ni jedan ni drugi ali ako vec njih dvojicu poredimo onda je Dzordan miljama ispred.Prvo kosarkom se bavi ceo svet i ceo svet uziva u njoj a ovo sto Brejdi igra se igra samo u Americi.Naravno i nekim zemljama kao i kod nas ima klubova ali to su amateri,zaljubljenici u sport,na nivou kao kad ja odem sa drustvom na mali fudbal.Pa dovoljno je reci da ne postoji svetsko prvenstvo u tom sportu,znaci da ga niko ozbiljno ne igra a i sama rec kaze AMERICKI fudbal.Tako da je ovo smejurija od poredjenja

poslednji_mohikanac

pre 5 godina

Iako je nezahvalno i nemoguce ustvari porediti razlicite epohe u jednom sportu, a pogotovo razlicite sportove i njihove najvece junake , ako bi bas morao da biram nekih top 5 ili top 10 najvecih sportista svih vremena, onih koji nekako ostavljaju najveci utisak na mene pri samom izgovoru njihovih imena to bi bili Pele, kao nejveci fudbaler ikad. Zatim Dzordan kao neprikosnoveni kralj kosarke. Mladji koji ga nisu gledali , ne znaju sta pricaju kad Lebrona porede sa letecim visocanstvom. Muhamed Ali , kao najveci bokser svih vremena, najkultniji. Airton Sena, po meni najbolji vozac svih vremena, najveca zvezda u auto moto sportu ikad iako nema najvise titula. Prerana i iznenadna smrt je verovatno jos vise uticala na kult licnosti . Gari Kasparov, da li treba uopste tu sta dodati ? I za kraj dodao bi nekog ko je jos uvek aktivan, a to je Jusein Bolt. Pomerio je granice atletike i postao globalna zvezda. Apsolutno zasluzeno se moze svrstati u ovo drustvo. Brejdi, Maradona, Sumaher, Carl Luis, Krojf, Federer (bez omalovazavanja naseg Djokovica ,ali ipak je bar trenutno covek sa najvise grand slamova u istoriji i neko ko je veliki svetski brend ),su mozda malo ispod ovih gore nabrojanih. Ali kao sto rekoh, tesko je to porediti. Od danasnjih sportista, mozda je jos Mesi mogao u najuzi krug,al je ostao bez boginje, a koliko god bio dobar, bez one najvece nagrade u tom sportu ne moze u isti kos sa Peleom. U svakom slucaju, respekt za Brejdija i sve sto je postigao u svojoj karijeri.

wc

pre 5 godina

Retko pametan, Jordan je bio vrhunski odbrambeni igrač ali si verovatno generacija koja nije bila rodjena kada je on igrao pa nisi obavesten. On je original NBA zvezda. Svi posle su izuzetni ali kopije. Pozz

Đorđe

pre 5 godina

Nepotpuna anketa. Američki fudbal se igra samo u SAD, a šta je sa ostalim sportovima. Fudbal je planetarno najpopularniji sport, najveći broj ljudi se bavi fudbalom i tu je najveća konkurencija. Zbog čega bi Bredli bio bolji sportista od Pelea, koji je tri puta bio prvak sveta, koji je sa 17 godina postigao tri gola u polufinalu i dva gola u finalu SP. Mnoge relevantne i prestižne institucije proglasili su ga najboljim sportistom 20. veka. A šta je sa Klejom? U kom univerzumu je Bredli je veći od njega!? A zašto iz ove ankete izuzeti i recimo Federera i Đokovića, pa Sergej Bubku, Juseina Bolta?
Svi oni su bili, ili jesu izuzetno dominantni u svojim sportovima, koji imaju znatno veću planetarnu popularnost u odnosu na američki fudbal. Ako je uopšte moguće izabrati najboljeg sportistu svih vremena, blagu prednost bi dao Džordanu, ali mislim da Bredli nema mesta u top 10.

Staka Zulu

pre 5 godina

Sve je to lepo, ali kad već pominjete imena iz drugih sportova, a naročito atletike onda svakako treba spomenuti Sergeja Bubku!!!
Čovek je oko 50 puta obarao svetski rekord (što u dvorani, što na otvorenom),
ostavio je takve rezultate iza sebe da verovatno još dugo, dugo, duuuugo neće biti prevaziđeni!!! Takvu dominaciju u nekom od sportova svet nije video. Lažem, - Kareljin u rvanju grčko-rimskim stilom!

vince carter

pre 5 godina

Muhamed Ali za neobavestene je bio suspendovan na tri godine zbog odbijanja poziva za rat u Vijetnamu i price protiv tog rata i naravno bio je u pravu. 3 godine odsustva kada je bio u svom prajmu,sto je ostavilo posledice jer kasnije nije bio toliko brz kao ranije gde su protivnici jedva uspevali da ga dotaknu,dok je kasnije primao dosta udaraca sto je ostavilo posledice po njegovo zdravlje. On je veliki zbog svoje licnosti,nacina price i svi znaju ko je Ali. A i sto se tice Boksa,on se borio protiv najjace konkurencije i to na 15 rundi. Pobedjivao je velike sampione Sony Listona,Floyd Patersona,Clevlend Wiliamsa..imao je okrsaj sa tri najjaca udaraca u istoriji Liston,Forman,Shavers. Zatim 3 meca sa Frejzerom kao i sa Nortonom. "Najkrvaviji mec" sa Frejzerom ne postoji,niko tu nije bio krvav,jedino su Frejzeru bile oci zatvorene u Manili kada je mec bio prekinut u 14toj rundi. Ali je samo ranije trebalo da okonca karijeru jer on je 4 meca odradio zbog prevaranta Don Kinga i novca koji donosi kada je bio van forme sa viskom kilograma i kada je vec bio bolestan,tako je odradio dva meca sa Leon Spinksom i dva puta izgubio u zadnja dva meca karijere protiv Larry Holmsa i Berbika. Sto se tice ovih prica o Jordanu,sve su to price rekla kazala,Ewing,Oukli,Grant,Barkley,Ajverson,Medzik,glumac Wil Smith itd svi su dobri prijatelji Jordana u privatnom zivotu,tako da ako je on toliko los covek! Onda proverite koliko ima humanitarnih akcija taj Jordan,samo ukucajte.

Saša

pre 5 godina

Stefka Kostadinova je ispred svih njih.
Sve je to relativno. Zavisi ko sta uzima u obzir. Ako čisto medalje, prva mesta i znacajne rekorde uzimamo u obzir, Stefka Kostadinova je ispred svih njih. Njen svetski rekord još uvek traje.

jecko0109

pre 5 godina

Koliko vidim glupih komentara ovde.
Brejdi ne igra odbranu samo napad-nemoj pričati da quarterback ne igra odbranu? Američki fudbal ima defanzivne i ofanzivne lineupove. Niko ne zna za američki fudbal van amerike? really? bukvalno razlika između amerike i ostatka sveta u oba sporta je jednaka. Osvojiti 6 prstenova u ovoj eri free agenta je mnogo teže negoo 6 prstenova u kkošarci
(raven, 11. februar 2019 16:39)

Al si se ti nalupetao ovde prijatelju...ali really hahahhah

markoni

pre 5 godina

Ne poredite babe i zabe...
Brejdi je Dzordan svog sporta, mislim da je to objasnjenje
Uzivajte u sportu, ne kvarite ga glupim pitanjima

KawhiMVP

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
(retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Nakon što sam pročitao komentar, odmah mi je bio jasan i nick koji je stavio.

Pseudoharms

pre 5 godina

Neuporedivo je, ali je Brejdijeva prica daleko zanimljivija, prava americka. Nikogovic, izabran kao 199 pik na draftu, otisao u mali, nebitan klub, koji nikada do tada nije osvojio titulu. Prvi QB se povredi i silom prilika, neko na koga niko nije racunao, ulazi na teren i u legendu. Danas, ima 42 godine, 6 titula, ozenjen najlepsom zenom na svetu i hoce jos... Najavio je da ne razmislja o povlacenju. S druge strane, jedan Lari Tica je, svojevremeno izjavio, da je te veceri, u Bostonu, igrao, ne protiv Majkla Dzordana, vec Boga prerusenog u Dzordana. Tu su nestvarne partije u PO, flu game itd, itd. Pa sta se kome svidja.

Kontras

pre 5 godina

@ retko pametan

Vidi se da si retko pametan. Majkl jeste bio medijski promovisan, ali je bio i ostao najbolji kosarkas svih vremena.

Kosarka nisu samo brojke, vec i igra, potezi koje igrac ili ekipa prave.

Ne mogu reci ko je najveci sportista ikada, tim pre sto se ne razumem u americki fudbal, ali ko je najveci kosarkas ikada, to se zna.

Aussie

pre 5 godina

Ma ni blizu, smesno poredjenje bazirano cisto na broju titula. Ako gledamo samo po tome onda je Michael Phelps veci od obojice. Za zvanje GOAT-a moraju se uzeti na razmatranje mnogi drugi parametri kao sto je popularnost sporta, uticaj samog sportiste na globalnu svest o sportu, lakoca sa kojom pobedjuje ili sa kojom je u stanju da utice na ishod meca, itd. Recimo kosarku na planetarnom nivou igra mnogo vise ljudi nego americki fudbal sto znaci da je teze postati GOAT u kosarci nego u americkom fudbalu. Druga stvar, Jordan je uzeo NCAA titulu sa NC univerzitetom zahvaljujuci svom sutu u poslednjoj sekundi utakmice. Brady je uzeo titulu sa Michigan-om kao rezervni kvoterbek koji je sedeo na klupi.

Back in Black

pre 5 godina

Jordan normalno,to sto je radio Jordan i ovo sto radi Brejdi je za mene neuporedivo.Volim ja Americki fudbal da me neko pogresno ne razume ali u tom sportu ceo kajmak pokupi kvoterbek.Onaj tamo se lomi,bori, bije sa svima on je nista jedino kvoterbek je glavni baja Onda najbolje da igraju samo kvoterbekovi posto se samo oni spominju.Neuporedivo je zato sto koliko ima kosarkasa u svetu a koliko kvoterbekova?

Mario

pre 5 godina

A gde je ovde C7, nemoras da ga volis ali budi fer?
(Kule, 11. februar 2019 15:40)

Kad predribla igraca bice u top 10, ovako mrka kapa sa tap inovima.

BeKo

pre 5 godina

@(Saša, 11. februar 2019 15:49)

Jarmila Kratofilova drži svetski rekord na 800 m (ž) 1:53,28 od 26.07.1983  (najdugovečniji svetski rekord u atletici)
Marita Koch drži svetski rekord na 400 m (ž) 47.60 od 06.10.1985,
Štefka je svoj rekord od 2.09 cm postavila 30.08.1987

vince carter

pre 5 godina

Koliko stvarno moras da budes "inteligentan" da poverujes u pricu da su se Tajson i Bouvi mlatili u ulicnim tucama auu :D e to su vam one price rekla kazala,to su mitovi a ne nesto sto je moglo da se vidi,mi smo svi videli kako Jordan kuca sa linije bacanja kako se zadrzi u letu,skoci na prvi,zavrsi na drugi obruc pored tri igraca,sve to postoji crno na belo a ovo o Tajsonu i Bouviju je netacni mit koji sam ja uzgred prvi put cuo. Slusao sam i neke interviju Bouvija skorasnje i siguran sam da bi pomenuo tako nesto. A znas sta nije mit,to da je Riddick Bowe odbio da brani svoj WBC pojas protiv Lenox Lewisa i od tada ga prati glas da je bezao od Lewisa od koga je izgubio u finalu olimpijade 1988. A Holifild je bio na steroidima u teskoj u najvece. Forman od 41 godine je stajao 12 rundi sa Holifildom tako da ti zamisli sta bi mu uradio Forman iz 1974 koji je izgubio od Alija u uzgred da ponovim pregazio Nortona kao plitak potok. I jos jednom Kley je 2 puta TKO Listona :))

Mrkva

pre 5 godina

Ako išta volim da uradim na Jutjubu to je da odem na neki highlights američkog fudbala i da napišem: Dumb Americans, playing FOOTball with hands.
Jooooooj, miline kad se sjate da hejtuju, hahahaha.

Džordan je Džordan...

Darko

pre 5 godina

@retko pametan

9× NBA All-Defensive First Team (1988–1993, 1996–1998)

Nemojte deco o velikom Majklu bez naklona do poda :) Čuj igrao samo napad :D Defanzivna zver koja je mogla da čuva sve pozicije od 1 do 5... i to je vrlo često i radio. Ako ti nije jasno šta je ono na vrhu... 9 puta je biran u prvi defanzivni tim NBA. U 80-tim i 90-tim godinama 20-tog veka u eri jednih Detroit Bad Boys :)

jsx

pre 5 godina

Kosarka nije toliko globalno popularna kao fudbal, ali je ipak popularnija, sa jacom konkurencijom od Americkog fudbala (koji je takodje ozbiljan sport). Ako ne gledamo popularnost sportova, tu su Kareljin, Felps (i kad mu se ono jedno zlato pretvori u srebro i dalje je predominantan), Bolt, a postoji toliko sportova o kojima ne znam nista, mozda i u njima postoji neko jos dominantniji.

totocalco

pre 5 godina

Postaviš sliku Majkl Džordana i svi znaju ko je,postaviš sliku Tom Brejdija i 90% ljudi nema pojma ko je,toliko o tome.
A što se tiče Nike,pa oni su upravo na Majkl Džordanu napravili imperiju. On im je bio odskočna daska,vrtoglavo im je doneo profit...

Malik

pre 5 godina

A ko je bolji trener Phil Jackson ili Bill Belichick? Kod nas ljudi, tj deca, ne mogu da razumeju da se u USA vise gleda NFL nego kosarka!

vanki

pre 5 godina

@
Majk, jer ono što je on radio bila je umetnost, dok ovo čime se ovaj drugi bavi je čisto siledžistvo, primereno naciji koja je od siledžija i nastala.
(Branko Von Beca, 11. februar 2019 11:25)

a možda da pogledaš prvo neki meč pa da onda nešto pričaš

Kakadu

pre 5 godina

Bolji od Jordana je Lebron James.
za razliku od Jordana koji je igrao samo napad, ovaj asistira, igra odbranu, skace. U napadu je podjednako dobar ( ako se ne varam, vise poena ukupno je postigao )
Jordana je finansirao Nike pa je mesijski bio guran, inace nije bio toliko dobar. Po mom misljenju je i Bryant bio bolji.
a najbolji kosarkas ikada je svakako Wilt Chemberlen. brojke koje koje on imao, niko nikad imati nece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 11. februar 2019 11:34)

Dzordan je skoro svake godine bio biran u najbolju defanzivnu petorku. Vidim da sve gledas kroz brojke, pa pretpostavljam da si vrlo mlad. Bolji je onaj igrac na koga bi se kladio da ti zivot zavisi od toga. Nikad se nije rodio covek sa vecom zeljom za pobedom od Dzordana. Nadji na youtobe-u price o stvarima koje je Dzordan radio i videces da veceg takmicara od njega nije bilo.

Matoradrtina

pre 5 godina

Kakav bre Tom ...pa da ste pitali nekog Kineza verovatno bi kao najvećeg naveo svog stonotenisera...a za ovog nikada nisu ni čuli...Jordan je druga priča...za njega ceo svet zna...

Djole_kg

pre 5 godina

Košarka je kosmopolitski sport, a američki fudbal popularan samo u Americi i par zemalja još, tako da bezveze je porediti sportiste među ova dva sporta..

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

(gile, 11. februar 2019 12:43)

Covece deset minuta sam razmisljao kog si pomenuo ovo... Jbt napisao si ladno Peleta, ja gledam sta je ovo sunce ti poljubim!

Smuti

pre 5 godina

@Nista ni o cemu slazem se za Alija samo bih dodo da je Ali pored izuzetnog sportiste imao i ogroman duh. On je bio istinski genije, kreativac. Pored toga i nevjerovatan karakter, ljudina. On je po meni u ravni sa najvecim ljudima. Jer je promjenio svijet na bolje. Covjem nije isao u rat i to ne samo sto nece da pogine vec sto je zaista bio protiv toga, o tome na sav glas vikao, zbog cega je i zavrsio u zatvor i oduzeto mu pravo da se bori 3 godine. Po meni su najveci oni koji su i pored samih dostignuca imali veliki uticaj i na drustvo kao sto su to bili Bobi Fisher i Sena koji su se borili za napredak i praavdu. Mislim i da nas Novak ide tim putem. Covjek nece da gleda neke naopake stvari i da cuti, nadam se da ce istrajayi, izdrzati i na kraju izaci kao pobjednik u tim borbama koje se vode na nekim drugim terenima. Pozdrav

vince carter

pre 5 godina

@Djiu-liu osoba koja koristi takav "nick" nema mnogo inteligencije jer nista kvalitetnije ne moze da smisli. Kasius Kley je 2 puta pobedio Sony Listona,pa izgleda da su oba namestena :)) Kad se pogleda snimak jasno se vidi da je Kley pogodio Listona za sta se pricalo da je fantomski udarac,Liston se u tom mecu borio samo za lovu,prvi je predao u 6toj rundi jer je bio nemocan a to da li je on mogao da ustane ili ne u drugom mecu je njegova stvar,uzeo je lovu i izgubio. Ali se sa Nortonom borio nakon te suspenzije od 3 godine "obavesteni". Forman je demolirao Nortona u prvoj rundi,demolirao je Frejzera dva puta,Ali je nokautirao Formana. Tako da koja je tvoja poenta. Ali nakon Formana nikada vise nije imao sta da dokazuje. Norton se u filmu zahvaljuje Aliju jer je prihvatio da se bori sa njim i tako ga izvuce od teske finansijske situacije kao samohranog oca. Takodje Norton je bio 4 godine nepokretan posle saobracajke 1986te i rekao je da ga je Ali posetio u bolnici koji je tad vec bio uveliko bolestan. Tako da jedan Norton se divi Aliju a mali mis za tastaturom telefona misli da zna bilo sta a ne zna nista.

Powerslave

pre 5 godina

Bolje da ste pitali ko je bolji, Džordan ili Maradona.
Tu bi se moglo razmišljati. Ovako, prilično je besmisleno, Brejdiju svaka čast, ali taj njegov sport profesionalno igra polovina jedne države na svetu.
Kao da neko uporedi Džordana sa nekim vaterpolistom, što je ipak sport koji igra 5-6-7-8 država na svetu, a sve zajedno nemaju stanovnika koliko Amerika ima registrovanih igrača američkog fudbala.

BeKo

pre 5 godina

Nabrojte bilo kog igraca u bilo kom americkom timskom sportu sto je u poslednjih 30 godina osvojio 6 prstenova..

(tdot, 11. februar 2019 11:25)

Robert Horry 7 NBA prstenova

Hjuston 1995,96
Lejkersi 2000,01,02
San Antonio 2005,07

kcrga

pre 5 godina

Sta koga cega do mojega ovde zabole ko je najbolji americki sportista svih vremena ???
Za Djordana sam cuo, ali ko je ovaj drugi papan?
(antiDebil, 11. februar 2019 11:21)

a jesi cuo za Dz?

Бананамен

pre 5 godina

@retko pametan
Играо само напред а био најбољи крадљивац лопти и најбољи дефанзивац лиге?
Иако ће ЛБЏ престићи МЏ по броју поена асистенција и скокова људски ужитак гледања та два кошаркаша на терену је апсолутно на страни Мајкла.
Вилт Чембрчен свака част много га поштујем али тада су правила била много блажа и могао је да кампује у рекету и постиже поене као доминантан.

vlada

pre 5 godina

@XXX
Iako ne budem prvi, bice jednako bitno kao i da jesam, jer ljude ne zanima. Najverovatnije verujes kako je mec izmedju Veprova i one ekipe iz Beograda bas veliki derbi, a ono u finalu nema 2-3000 ljudi na stadionu, od cega su polovina prijatelji i familija.

Rokatanski

pre 5 godina

Teško je upoređivati sportiste iz različitih epoha i iz različitih sportova pa bili to pojedinačni ili ekipni sportovi. Mnogi su dominirali u pojedinim epohama i bili apsolutno najbolji, nemoguće je odrediti zaista najboljeg. Ako bi ipak neki sportista mogao da bude proglašen najvećim, bar u 20.veku onda je za mene to bez ikakve konkurencije Muhamed Ali. Zato što se on nije borio samo protiv rivala u ringu već i protiv surove američke administracije i zato što je bio hapšen i zatvaran zbog odbijanja da ratuje u Vijetnamu. Nikada neću zaboraviti njegove reči:"Nemam ništa protiv tog naroda, oni nisu ubili moga oca i brata, silovali moju majku i sestru, oni me nisu vređali i zvali crnčugom. Neću da ratujem protiv nekoga ko nema isti politički sistem kao američki, i ako je to demokratija za koju treba da ratujem onda to nije moj rat." Pozdrav!

brm

pre 5 godina

Ova poređenja prave Amerikanci i gledaju iz njihovog ugla. Obojica sportista su Amerikanci, karijere napravili u Americi u sportovima koji su veoma popularni u Americi. Ne zanima njih šta misli svet i ko zna pravila američkog fudbala. I NBA i NFL su njihove lige, i za njih je poređenje igrača iz te dve lige legitimno.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

@vince carter,pa opet si neobavešten,Don King je od Tajsona napravio šampiona,kada ga je kritikovao i zabranjivao mu ulične tuče Tajson ga je prebio i tu je bio početak kraja gvozdenog Majkla.Ne mogu da verujem da ti kao statistički poznavalac boksa nisi čuo za čuvene ulične tuče u NY City gde se obrtala velika lova.Nego nikako da kažeš jel Ali 2 puta dobio dobre batina od Nortona ili nije i jel Roy Jones Jr koji je proglašen za najboljeg boksera 90-ih ujedno i najbolji ikada.

vince carter

pre 5 godina

Roy Jones Junior je moj omiljeni bokser pa isto tako vidim da mnogo bolje poznajem njega od tebe posto pricas da ne racunas njegovu karijeru i poraze kada je uzeo rusko drzavljanstvo vidim da nisi obavesten da je dobio poklonjenu pobedu od strane sudija "gle" u prvom mecu protiv Antonia Tarvera jos 2004,kada ga je Tarver u revansu nokautirao u drugoj rundi,rekao mu je na mikrofonu u ringu pred pocetak borbe "koji su izgovori za danas Roy" a za tvoju informaciju i u trecem mecu je pobedio Antonio Tarver. Kad vec pominjes sudije Tarver vs Jones 3:0,inace je izmedju tesko nokautiran i od Glen Johnsona a izgubio je posle i od Calzagea i Hopkinsa i to sve mnogo pre nego sto je postao Rus :))) Kako kaze Charles Barkley sto ulazis u frku sa Karterom kad si slabiji :))) Ne znam samo kad su Tajson i Bouvi bili u ulicnim tucama,kad je Tajson bio u prajmu dok je Bouvi jos bio Amater ili mozda dok je Tajson bio tri godine u zatvoru :)) Kad je Tajson izasao Bowe je vec bio u padu,dva puta je gubio od Golote koji je diskvalifikovan oba puta,tako da to tvoje nema smisla,plus da je Tajson prebio Don Kinga zavrsio bi u zatvoru,nije ti to film.

ha ha

pre 5 godina

Ali najjaci su ljudi koji mrze americki fudbal, a nisu ni svesni da ne da ne bi mogli da ga igraju, nego bi ih skupljali kasicicom posle prvog takla :)
(Dulen, 11. februar 2019 14:03)

Siguran sam da ima mnogo sportova gde bi i tebe i tog Brejdija skupljali kasicicom posle nekoliko minuta, npr rvanje, dzudo, boks, mma, ili od sportova sa loptom pravi fudbal, rukomet, vaterpolo. Bas me zanima sta bi ostalo od tog Brejdija da ga startuje npr Sinisa Mihajlovic?

MJ

pre 5 godina

Samo u Americi ,ne znam jedan je crnac drugi belac ,dva različita sporta ,ne znam stvarno ....
Sto se tice nas i ostatka sveta nema dileme ni najmanje ....

vince carter

pre 5 godina

@retko-glup To sto si rekao o Jordanu i Jamesu pricajuci o defanzivi,a Jordan bio 9 puta u prvoj defanzivnoj petorci ikada i osvajac DPOY za razliku od Lebrona,Kobija govori da uopste ne pratis Nba vec se trudis da ispadnes smesan :)) Pratio sam NFL par sezona dok je prenosio 3K,bio sam klinac i interesovala su me pravila koje sam naucio uz Sent Luis Ramse koji su tada izgubili u finalu bas od Tom Brejdija i Patriotsa u njegovom prvom finalu. Cenim da je mnogo interesantnije pratiti NFL uzivo nego na TVu ali ne moze sa u svetu porediti Americki Fudbal i Fudbal,iako kazu da je Superbol posle svetkog prvenstva najgledaniji,to je finale propraceno i nastupima velikih zvezda. Juzna Amerika Fudbal ubedljivo,Evropa Fudbal,Afrika Fudbal,Azija Fudbal..Nfl je popularniji u Severnoj Americi,Australiji mozda i Antartiku :D A opet Nfl je kompleksan sport sa mnogo razlicitih pozicija i uloga pa ne razumem zasto bi bio jedan Goat,mozda je Brejdi Kvoterbek Goat ali kako to porediti sa ostalim pozicijama. Znam za Dzeri Rajsa koji je najbolji hvatac ikad,znam za Lorens Tejlora koji je bio defanzivna linija tako nesto a runing bek najbolji je valjda Emith Smith.

Branko Potezica

pre 5 godina

Da li treba uopste o ovome diskutovati?Dzordan,Bolt,Ali,za sad Federer a mislim da ce umesto njega Djokovic i da dodamo recimo Mesija,Ronalda,Maradonu ili Peleta o tome ko je najveci GOAT svih vremena..
(Aleksej:,,Partizan je rezim,uvek bio”.., 11. februar 2019 11:08)



Moj komšija Pera prvak Srbije u ispijanju gajbica piva njega nisi uračunao u trko za "GOAT", dje ti živiš!

bb

pre 5 godina

Ovo poredjenje ima smisla iskljucivo na americkom kontinentu, iz jednog prostog razloga, nfl je i dalje iskljucivo njihov sport.
Potrebno je napraviti samo anketu npr u evropi sa pitanjem: "Da li znate ko je Tom Brejdi ?"
Nfl i Nba nemaju ni priblizno istu popularnost, i iz tog razloga je poredjenje, nebulozno.

igor

pre 5 godina

Koliko sam ja razumeo, o ovome se debatuje u USA gde su svi čuli i za jednog i za drugog. Nas ovde u Srbiji niko ne pita da li smo čuli za NBA i MJ ili za NFL i za TB niti su nas Amerikanci pitali za mišljenje. Ovo su dva najpolularnija sporta u Americi tako da oni o tome mogu nekako i da razgovaraju, iako se ti sportovi razlikuju

Rokatanski

pre 5 godina

@vince carter
Potpuno se slažem sa komentarom. Pratio sam Alija dugi niz godina i poslednji meč u njegovom stilu je bio onaj legendarni protiv najvećeg udarača u istoriji Džordža Foremana. Tada je imao 32 godine, Foreman 25 godina, Foreman je pre toga "ubio" od batina i Frejzera i Nortona (obojicu u drugoj rundi, Frejzera bacao 6 puta na pod, obojica su leteli po dva-tri metra posle Foremanovih udaraca). Poslednji meč gde je Ali skakutao po ringu 10 minuta pre meča, od druge runde potpuno promenio taktiku, čak je Anđelo Dandi (Alijev menadžer) govorio da mu nije jasno šta Ali radi. Posle toga, revanš protiv Nortona i treći meč protiv Frejzera, Ali jedva ulazi u ring, mislim da je već tada počela bolest, treća titula protiv Spinksa je bila samo na čisto iskustvo i rutinu bez žara i čuvenog "plesa". Alijeva karijera do zatvora i suspenzije, kada je "plemenitom veštinom" tukao snagatore, bez klasičnog garda i izvanrednog rada nogu je prva faza njegove vladavine a i političkog bunta. Posle povratka nije bio onaj stari, trebalo mu je vreme da se vrati, otud porazi od Frejzera i Nortona (na poene, protiv Nortona je od druge runde boksovao sa slomljenom vilicom) a druga faza vladavine tom legendarnom "grmljavinom u džungli" protiv Foremana. Recimo, Frejzer je posle poraza od Foremana govorio da mu se posle svakog primljenog udarca "telo oduzimalo". Posle trećeg meča Ali-Frejzer koji je prekinuo Frejzerov trener Ali je mokrio krv, a Frejzer nije video ni na jedno oko. Pozdrav!