Četvrtak, 13.12.2018.

13:47

Vesić najavio: Nova zona u BG - još uže od centra

Beograd će ubuduće imati posebnu zonu parkiranja - "ljubičastu" i ona će se nalaziti u najužem centru grada.

Izvor: Tanjug

Vesiæ najavio: Nova zona u BG - još uže od centra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Pedja P

pre 5 godina

Parking servis na mesecnom nivou profitira oko 3 mil EUR. Rashodi su smesno mali, plate i jednom godisnje farbanje. Gde idu tolike pare? Ova ultra pink zona nece sluziti nicemu, jer covek ne moze nista da zavrsi za 20 tak min jer sigurno nece naci mesto ispred zeljene lokacije, vec samo za zgrtanje jos vise para. I to je briga za gradjane.

јустин

pre 5 godina

Који смо ми назови народ...
Затворише крај улице СтрБана,избацише кола,нема више да пресечеш Француску и на семафор уђеш у Душанову.Пешачка зона са калдрмом,да искривиш и поломиш ноге.За инвалиде и мајке са колицима ЗАБРАЊЕНО.О овоме нико не прича.Нико ни да протестује што су им истерали кола из улице,што ни до данас није завршена.

M

pre 5 godina

Zonirajte Profesorsku koloniju ako boga znate, samo ste nas ostavili bez zone i onda svi iz okolnih ulica upadaju i parkiraju gde stignu. Pripadamo sirem centru grada i neophodno je da stanari imaju prednost u parkingu u odnosu na one koji ulecu sa svih strana jer ne zele da plate zonu u susednoj Cvijicevoj ili Bul. Despota Stefana.

kao nema mesta

pre 5 godina

U BG kao nema mesta za parking, svi se zale kako nema mesta, a u svim garazama mesta koliko hoces!
Beton Hala uvek prazna, Rajiceva soping centar isto, Vukov Spomenik isto, jedino na Obilicu bude ponekad guzva ali uvek ima mesta

Sad ce krenuti plac "ali tamo je SKUPO!"
Pa izvinite molim vas, hocete da parkirate u CENTAR??? Onda i platite sat vremena sto dinara!
Puno vam je? Onda lepo na BG Voz pa da vidite miline i voznje

Samo kažem

pre 5 godina

U Oslu su počeli da naplaćuju parking i u širem centru. Tu samo stanovnici koji imaju prijavljen boravak i karticu mogu parkirati besplatno, a ostalima se naplaćuje. Centar se naplaćuje naravno. Parking se ne placa pre 9 ujutru i posle 20 uveče. Ne placa se nedeljom sve do ponedeljka u 9 ujutru. E vidite sada ovo sa sirim centrom je uvedeno tek nakon sto su doveli gradski na taj nivo da vozi celu nov uključujući i metro i pojačali sve prigradske linije. Naravno ima i brdo garaža, a kao sigurnost gradjanima je da ako zakasni gradski i ne stignu na vreme negde (20 minuta) mogu uzeti taksi i refundira im se plaćeni iznos za taksi. Znaci tako se to radi, dovedes gradski na visok nivo e onda naplaćujes parking skupo.

Pero

pre 5 godina

Ja sam za to da se celi Beograd zonira. Ovako smo nejednaki. Kada onaj koji živi u zoni (gde mesecno placa kartu samo 450 dinara) dodje "kod mene" koji nisam u zoni (a ga je isti haos za parkiranje kao u centru), on ostane koliko hoće (pa i mesec dana ako hoće) i besplatno. A kada ja krenem kod njega ( u isti haos), meni je tamo "ograniceno" (i "skupo"). To je nejednakost. Nije saglasno Ustavu. On (iz zone ) je povlascen, a ja diskriminisan. On kola koristi kako hoce, a ja ne mogu.
Hocu jednakost.

pex

pre 5 godina

đilas napravio 2 (DVA) mosta
(panter veverica, 13. decembar 2018 17:43)

On ti je upravo uveo naplatu parkiranja i partijsku policiju u vidu komunalaca da osiguravaju profitabilnost ovog poduhvata pljacke naroda koji je vec opljackan kroz akcize, takse i namete za vozace. Ovi su samo uzeli model ponasanja i sire ga srazmerno svojim nezajazljivim apetitima a iz potrebe finansiranja partokratskog sistema.

dimandi

pre 5 godina

Глупо је правити гараже јер ћемо се ускоро возити оним летећим аутомобилима.. А онда на зграде са равним крововима..

mile rizik

pre 5 godina

Vesicu, nisu ti ovo fontane i lavirinti. Prvo moras ljudima da pruzos alternativu za kola u vidu javnog prevoza koji dobro funkcionise pa tek onda mogu represalije. To je tako jednostavno da ti za to ne treba cak ni Megatrend ni Union. Samo malo mozgica kojeg vi na vlasti nemate.

Vasilije

pre 5 godina

Srbi kad udju u SVOJ auto, ponašaju se kao konji, a ne kao kočijaši. Razvali bre kazne, muka mi od kola na trotoaru, šinama, žutoj traci, muka mi od famozna 'četri migavca'! Budi već jednom vlast!

Miha

pre 5 godina

Zoran Radojcic je vrhunski lekar i verujem da duboko zali sto su ga nasamarili da je on kao gradonacelnik a pita se koliko i ja. Vesic je omrazen u narodu pa ga nisu forsirali u kampanji i sad je kao "zamenik" a ustvari on je siva eminencija, on je taj vladar iz senke, osmi putnik...Kada dodje vreme za polaganje racuna, kola ce se slomiti na Radojicicu a Vesic ce nestati sa lovom i povlasticama.

realno

pre 5 godina

pa da li su oni normalni.. zbog Karadjordjeve koja se radi nenormalno dugo kolap je konstantan u centru... a oni bi i k.milosa sledece godine.. pa samo ako ce nam svima dati papkomobil ili vaduplohove.. ^@€#€&#&# kako sam citao ispod k.milosa se nalaze zanimljive stvari koje ne bi trebalo unistiti glupom garazom
.. i na kraju gde bre idu pare od parkinga? ^@€#?@*;#

Dikh tu kava

pre 5 godina

Crvena zona max 1 sat. Od 9-17. Dakle, 8 sati, što znači najviše 8 automobila.

Kad ekspert uvede ljubičastu, sa najviše pola sata, to će značiti duplo više automobila, dakle 16.

Šta je tačno svrha?

Manja zagađenost? 16 automobila pri uparkiravanju i isparkiravanju u proseku izbace duplo više C02 i NoX nego 8 automobila. Osim ako je mislio da je pola sata samo za električna vozila, kao što sigirno nije. Dakle, biće duplo zagađenije, uslov neispunjen.

Da veći broj korisnika obavi poslove, njih 16 umesto 8? Za sat vremena skoro ništa ne može da se obavi, a za pola sata tek ništa. Tom logikom da uvede smaragdnu zonu na 15 minuta 4 puta da poveća "performansu".. I ovaj uslov neispunjen.

Brate, znamo da ti je cilj da digneš što više kinte, i znamo da nemaš obraza da to priznaš, ali bar nemoj ovako nesuvislo, leba ti..

Marko Boltužić

pre 5 godina

Normalno,

Novi pauci, samo da se pare otimaju.

Problem parkiranja ste stvorili vi od kada ste na vlasti. Dok niste malte ne ceo centar zatvorili kako za saobraćaj tako i za parkiranje a da prethodno niste izgradili garaže nije bilo ovolikih i ovakvih problema sa parkiranjem.

Prema tome, prvo nas bijete a sada hoćete da nam oprostite što ste nas tukli?

Pa neće da može.

mikin

pre 5 godina

Jedno pitanje za zamenika: da li znate da u svim velikim gradovima sveta u centru mora da ostane do 20-30% SLOBODNIH parking mesta - citaj, onih koja se ne placaju? Vi povecavate broj parking mesta tako sto zonirate svako parking mesto koje nadjete. Uskoro u Beogradu nece biti niti jedno parkng mesto koje se ne placa! Vi naplacujete parkiranje i ispred sudova, opstina, bolnica sto ZAKONSKI NEMATE PRAVO. Mozete ograniciti vreme na sat-dva (uz karticu) ali NE SMETE naplacivati. Kad odete sa vlasti bice sudjenja u nedogled.

Kud "plove" svi ti "brodovi"?

pre 5 godina

Stara narodna izreka veli: "Našli, pa zašli!"
I puniće svoj "brod" tako, sve alavije i alavije, sve dok im se može. I prodavaće nam mu. za bubrege, kako oni tobož otvaraju nova parking mesta, a u stvarnosti će problem parkiranja u Beogradu biti sve teži i teži, jer interes nije da se rešava problem parkiranja, nego da se pune svoji "brodovi".

Voja

pre 5 godina

"Parking servis je jedno od najboljih javnih preduzeća"???!!!
Kako i da ne bude, kad ima samo prihode, a rashod je samo za plate.
Zašto oni ne grade podzemne garaže, već jurite Kineze i privatnike, pa da cena parkiranja u njima bude 200 din na 1 h?

Posmatrac

pre 5 godina

Trange-frange prostorom, samo da ne napravi novo parkiraliste. Bolje pare da idu zna se kome nego na potrebe gradjana. Kod mene u kraju fali bar 100 parking mesta, pauk redovno ubira prihode, linije naseg trotoara se iscrtavaju i one im ubiraju prihode, prebacuje guzva parkiranja sa tacke A na tacku B, ali novih parkiralista koji bi zaista resili problem ni na vidiku. Samo bla bla bla...

Kamenoslagač

pre 5 godina

Neka Parking servis finansira Gradski daobraćaj i eto rešenja. GSP je u buli, kod Parking servisa preliva pa pošto su oba u vlasnistvu grada mogli bi da se potpomognu.

земун

pre 5 godina

а кад ће Земун добити гаражу?
пијаца , кеј, места нема нигде....паркинг код капетаније прима 55 возила....то је мало.

severni makedonac

pre 5 godina

hehehe bolje napravite neku traku ili most preko beograda...kada može beograd na vodu može i most preko beograda!!! kakva parking zona to jedino nešto da uopropastite pa da drugo stvorite...

Dragan

pre 5 godina

A da malo ograničite broj automobila koji mogu da ulaze u centar? Sve se podređuje automobilima! Pešaci i biciklisti mogu da se isele iz grada?! A o haosu na trotoarima i nepropisnim parkiranjima da ne govorim! Sredite to!!

Kretenikus

pre 5 godina

Kakvo maltreritranje vozaca, kako bi se uzelo jos vise para. Bolje bi bilo da da se preispitaju trenutno obelezena parking mesta u zonama. Direktno uticu na bezbednost saobracaja , posto su raskrsnice postale poprilicno ne pregledne.Trotoari su postali toliko uski da se jedva prolazi sa dve kese u rukama a kontejneri se cesto nalaze na sred puta(pogledajte ulicu Milana Rakica u kojoj se inace nalazi i policijska stanica) .Da li Okanovic mozda ima komentar na ovo ?

mikin

pre 5 godina

Jedno pitanje za zamenika: da li znate da u svim velikim gradovima sveta u centru mora da ostane do 20-30% SLOBODNIH parking mesta - citaj, onih koja se ne placaju? Vi povecavate broj parking mesta tako sto zonirate svako parking mesto koje nadjete. Uskoro u Beogradu nece biti niti jedno parkng mesto koje se ne placa! Vi naplacujete parkiranje i ispred sudova, opstina, bolnica sto ZAKONSKI NEMATE PRAVO. Mozete ograniciti vreme na sat-dva (uz karticu) ali NE SMETE naplacivati. Kad odete sa vlasti bice sudjenja u nedogled.

Miha

pre 5 godina

Zoran Radojcic je vrhunski lekar i verujem da duboko zali sto su ga nasamarili da je on kao gradonacelnik a pita se koliko i ja. Vesic je omrazen u narodu pa ga nisu forsirali u kampanji i sad je kao "zamenik" a ustvari on je siva eminencija, on je taj vladar iz senke, osmi putnik...Kada dodje vreme za polaganje racuna, kola ce se slomiti na Radojicicu a Vesic ce nestati sa lovom i povlasticama.

Kamenoslagač

pre 5 godina

Neka Parking servis finansira Gradski daobraćaj i eto rešenja. GSP je u buli, kod Parking servisa preliva pa pošto su oba u vlasnistvu grada mogli bi da se potpomognu.

Voja

pre 5 godina

"Parking servis je jedno od najboljih javnih preduzeća"???!!!
Kako i da ne bude, kad ima samo prihode, a rashod je samo za plate.
Zašto oni ne grade podzemne garaže, već jurite Kineze i privatnike, pa da cena parkiranja u njima bude 200 din na 1 h?

mile rizik

pre 5 godina

Vesicu, nisu ti ovo fontane i lavirinti. Prvo moras ljudima da pruzos alternativu za kola u vidu javnog prevoza koji dobro funkcionise pa tek onda mogu represalije. To je tako jednostavno da ti za to ne treba cak ni Megatrend ni Union. Samo malo mozgica kojeg vi na vlasti nemate.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Crvena zona max 1 sat. Od 9-17. Dakle, 8 sati, što znači najviše 8 automobila.

Kad ekspert uvede ljubičastu, sa najviše pola sata, to će značiti duplo više automobila, dakle 16.

Šta je tačno svrha?

Manja zagađenost? 16 automobila pri uparkiravanju i isparkiravanju u proseku izbace duplo više C02 i NoX nego 8 automobila. Osim ako je mislio da je pola sata samo za električna vozila, kao što sigirno nije. Dakle, biće duplo zagađenije, uslov neispunjen.

Da veći broj korisnika obavi poslove, njih 16 umesto 8? Za sat vremena skoro ništa ne može da se obavi, a za pola sata tek ništa. Tom logikom da uvede smaragdnu zonu na 15 minuta 4 puta da poveća "performansu".. I ovaj uslov neispunjen.

Brate, znamo da ti je cilj da digneš što više kinte, i znamo da nemaš obraza da to priznaš, ali bar nemoj ovako nesuvislo, leba ti..

земун

pre 5 godina

а кад ће Земун добити гаражу?
пијаца , кеј, места нема нигде....паркинг код капетаније прима 55 возила....то је мало.

realno

pre 5 godina

pa da li su oni normalni.. zbog Karadjordjeve koja se radi nenormalno dugo kolap je konstantan u centru... a oni bi i k.milosa sledece godine.. pa samo ako ce nam svima dati papkomobil ili vaduplohove.. ^@€#€&#&# kako sam citao ispod k.milosa se nalaze zanimljive stvari koje ne bi trebalo unistiti glupom garazom
.. i na kraju gde bre idu pare od parkinga? ^@€#?@*;#

Kud "plove" svi ti "brodovi"?

pre 5 godina

Stara narodna izreka veli: "Našli, pa zašli!"
I puniće svoj "brod" tako, sve alavije i alavije, sve dok im se može. I prodavaće nam mu. za bubrege, kako oni tobož otvaraju nova parking mesta, a u stvarnosti će problem parkiranja u Beogradu biti sve teži i teži, jer interes nije da se rešava problem parkiranja, nego da se pune svoji "brodovi".

Marko Boltužić

pre 5 godina

Normalno,

Novi pauci, samo da se pare otimaju.

Problem parkiranja ste stvorili vi od kada ste na vlasti. Dok niste malte ne ceo centar zatvorili kako za saobraćaj tako i za parkiranje a da prethodno niste izgradili garaže nije bilo ovolikih i ovakvih problema sa parkiranjem.

Prema tome, prvo nas bijete a sada hoćete da nam oprostite što ste nas tukli?

Pa neće da može.

Kretenikus

pre 5 godina

Kakvo maltreritranje vozaca, kako bi se uzelo jos vise para. Bolje bi bilo da da se preispitaju trenutno obelezena parking mesta u zonama. Direktno uticu na bezbednost saobracaja , posto su raskrsnice postale poprilicno ne pregledne.Trotoari su postali toliko uski da se jedva prolazi sa dve kese u rukama a kontejneri se cesto nalaze na sred puta(pogledajte ulicu Milana Rakica u kojoj se inace nalazi i policijska stanica) .Da li Okanovic mozda ima komentar na ovo ?

Posmatrac

pre 5 godina

Trange-frange prostorom, samo da ne napravi novo parkiraliste. Bolje pare da idu zna se kome nego na potrebe gradjana. Kod mene u kraju fali bar 100 parking mesta, pauk redovno ubira prihode, linije naseg trotoara se iscrtavaju i one im ubiraju prihode, prebacuje guzva parkiranja sa tacke A na tacku B, ali novih parkiralista koji bi zaista resili problem ni na vidiku. Samo bla bla bla...

dimandi

pre 5 godina

Глупо је правити гараже јер ћемо се ускоро возити оним летећим аутомобилима.. А онда на зграде са равним крововима..

Vasilije

pre 5 godina

Srbi kad udju u SVOJ auto, ponašaju se kao konji, a ne kao kočijaši. Razvali bre kazne, muka mi od kola na trotoaru, šinama, žutoj traci, muka mi od famozna 'četri migavca'! Budi već jednom vlast!

severni makedonac

pre 5 godina

hehehe bolje napravite neku traku ili most preko beograda...kada može beograd na vodu može i most preko beograda!!! kakva parking zona to jedino nešto da uopropastite pa da drugo stvorite...

Dragan

pre 5 godina

A da malo ograničite broj automobila koji mogu da ulaze u centar? Sve se podređuje automobilima! Pešaci i biciklisti mogu da se isele iz grada?! A o haosu na trotoarima i nepropisnim parkiranjima da ne govorim! Sredite to!!

kao nema mesta

pre 5 godina

U BG kao nema mesta za parking, svi se zale kako nema mesta, a u svim garazama mesta koliko hoces!
Beton Hala uvek prazna, Rajiceva soping centar isto, Vukov Spomenik isto, jedino na Obilicu bude ponekad guzva ali uvek ima mesta

Sad ce krenuti plac "ali tamo je SKUPO!"
Pa izvinite molim vas, hocete da parkirate u CENTAR??? Onda i platite sat vremena sto dinara!
Puno vam je? Onda lepo na BG Voz pa da vidite miline i voznje

Samo kažem

pre 5 godina

U Oslu su počeli da naplaćuju parking i u širem centru. Tu samo stanovnici koji imaju prijavljen boravak i karticu mogu parkirati besplatno, a ostalima se naplaćuje. Centar se naplaćuje naravno. Parking se ne placa pre 9 ujutru i posle 20 uveče. Ne placa se nedeljom sve do ponedeljka u 9 ujutru. E vidite sada ovo sa sirim centrom je uvedeno tek nakon sto su doveli gradski na taj nivo da vozi celu nov uključujući i metro i pojačali sve prigradske linije. Naravno ima i brdo garaža, a kao sigurnost gradjanima je da ako zakasni gradski i ne stignu na vreme negde (20 minuta) mogu uzeti taksi i refundira im se plaćeni iznos za taksi. Znaci tako se to radi, dovedes gradski na visok nivo e onda naplaćujes parking skupo.

pex

pre 5 godina

đilas napravio 2 (DVA) mosta
(panter veverica, 13. decembar 2018 17:43)

On ti je upravo uveo naplatu parkiranja i partijsku policiju u vidu komunalaca da osiguravaju profitabilnost ovog poduhvata pljacke naroda koji je vec opljackan kroz akcize, takse i namete za vozace. Ovi su samo uzeli model ponasanja i sire ga srazmerno svojim nezajazljivim apetitima a iz potrebe finansiranja partokratskog sistema.

Pedja P

pre 5 godina

Parking servis na mesecnom nivou profitira oko 3 mil EUR. Rashodi su smesno mali, plate i jednom godisnje farbanje. Gde idu tolike pare? Ova ultra pink zona nece sluziti nicemu, jer covek ne moze nista da zavrsi za 20 tak min jer sigurno nece naci mesto ispred zeljene lokacije, vec samo za zgrtanje jos vise para. I to je briga za gradjane.

M

pre 5 godina

Zonirajte Profesorsku koloniju ako boga znate, samo ste nas ostavili bez zone i onda svi iz okolnih ulica upadaju i parkiraju gde stignu. Pripadamo sirem centru grada i neophodno je da stanari imaju prednost u parkingu u odnosu na one koji ulecu sa svih strana jer ne zele da plate zonu u susednoj Cvijicevoj ili Bul. Despota Stefana.

Pero

pre 5 godina

Ja sam za to da se celi Beograd zonira. Ovako smo nejednaki. Kada onaj koji živi u zoni (gde mesecno placa kartu samo 450 dinara) dodje "kod mene" koji nisam u zoni (a ga je isti haos za parkiranje kao u centru), on ostane koliko hoće (pa i mesec dana ako hoće) i besplatno. A kada ja krenem kod njega ( u isti haos), meni je tamo "ograniceno" (i "skupo"). To je nejednakost. Nije saglasno Ustavu. On (iz zone ) je povlascen, a ja diskriminisan. On kola koristi kako hoce, a ja ne mogu.
Hocu jednakost.

јустин

pre 5 godina

Који смо ми назови народ...
Затворише крај улице СтрБана,избацише кола,нема више да пресечеш Француску и на семафор уђеш у Душанову.Пешачка зона са калдрмом,да искривиш и поломиш ноге.За инвалиде и мајке са колицима ЗАБРАЊЕНО.О овоме нико не прича.Нико ни да протестује што су им истерали кола из улице,што ни до данас није завршена.

mikin

pre 5 godina

Jedno pitanje za zamenika: da li znate da u svim velikim gradovima sveta u centru mora da ostane do 20-30% SLOBODNIH parking mesta - citaj, onih koja se ne placaju? Vi povecavate broj parking mesta tako sto zonirate svako parking mesto koje nadjete. Uskoro u Beogradu nece biti niti jedno parkng mesto koje se ne placa! Vi naplacujete parkiranje i ispred sudova, opstina, bolnica sto ZAKONSKI NEMATE PRAVO. Mozete ograniciti vreme na sat-dva (uz karticu) ali NE SMETE naplacivati. Kad odete sa vlasti bice sudjenja u nedogled.

Voja

pre 5 godina

"Parking servis je jedno od najboljih javnih preduzeća"???!!!
Kako i da ne bude, kad ima samo prihode, a rashod je samo za plate.
Zašto oni ne grade podzemne garaže, već jurite Kineze i privatnike, pa da cena parkiranja u njima bude 200 din na 1 h?

Miha

pre 5 godina

Zoran Radojcic je vrhunski lekar i verujem da duboko zali sto su ga nasamarili da je on kao gradonacelnik a pita se koliko i ja. Vesic je omrazen u narodu pa ga nisu forsirali u kampanji i sad je kao "zamenik" a ustvari on je siva eminencija, on je taj vladar iz senke, osmi putnik...Kada dodje vreme za polaganje racuna, kola ce se slomiti na Radojicicu a Vesic ce nestati sa lovom i povlasticama.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Crvena zona max 1 sat. Od 9-17. Dakle, 8 sati, što znači najviše 8 automobila.

Kad ekspert uvede ljubičastu, sa najviše pola sata, to će značiti duplo više automobila, dakle 16.

Šta je tačno svrha?

Manja zagađenost? 16 automobila pri uparkiravanju i isparkiravanju u proseku izbace duplo više C02 i NoX nego 8 automobila. Osim ako je mislio da je pola sata samo za električna vozila, kao što sigirno nije. Dakle, biće duplo zagađenije, uslov neispunjen.

Da veći broj korisnika obavi poslove, njih 16 umesto 8? Za sat vremena skoro ništa ne može da se obavi, a za pola sata tek ništa. Tom logikom da uvede smaragdnu zonu na 15 minuta 4 puta da poveća "performansu".. I ovaj uslov neispunjen.

Brate, znamo da ti je cilj da digneš što više kinte, i znamo da nemaš obraza da to priznaš, ali bar nemoj ovako nesuvislo, leba ti..

Vasilije

pre 5 godina

Srbi kad udju u SVOJ auto, ponašaju se kao konji, a ne kao kočijaši. Razvali bre kazne, muka mi od kola na trotoaru, šinama, žutoj traci, muka mi od famozna 'četri migavca'! Budi već jednom vlast!

mile rizik

pre 5 godina

Vesicu, nisu ti ovo fontane i lavirinti. Prvo moras ljudima da pruzos alternativu za kola u vidu javnog prevoza koji dobro funkcionise pa tek onda mogu represalije. To je tako jednostavno da ti za to ne treba cak ni Megatrend ni Union. Samo malo mozgica kojeg vi na vlasti nemate.

dimandi

pre 5 godina

Глупо је правити гараже јер ћемо се ускоро возити оним летећим аутомобилима.. А онда на зграде са равним крововима..

Kretenikus

pre 5 godina

Kakvo maltreritranje vozaca, kako bi se uzelo jos vise para. Bolje bi bilo da da se preispitaju trenutno obelezena parking mesta u zonama. Direktno uticu na bezbednost saobracaja , posto su raskrsnice postale poprilicno ne pregledne.Trotoari su postali toliko uski da se jedva prolazi sa dve kese u rukama a kontejneri se cesto nalaze na sred puta(pogledajte ulicu Milana Rakica u kojoj se inace nalazi i policijska stanica) .Da li Okanovic mozda ima komentar na ovo ?

Marko Boltužić

pre 5 godina

Normalno,

Novi pauci, samo da se pare otimaju.

Problem parkiranja ste stvorili vi od kada ste na vlasti. Dok niste malte ne ceo centar zatvorili kako za saobraćaj tako i za parkiranje a da prethodno niste izgradili garaže nije bilo ovolikih i ovakvih problema sa parkiranjem.

Prema tome, prvo nas bijete a sada hoćete da nam oprostite što ste nas tukli?

Pa neće da može.

realno

pre 5 godina

pa da li su oni normalni.. zbog Karadjordjeve koja se radi nenormalno dugo kolap je konstantan u centru... a oni bi i k.milosa sledece godine.. pa samo ako ce nam svima dati papkomobil ili vaduplohove.. ^@€#€&#&# kako sam citao ispod k.milosa se nalaze zanimljive stvari koje ne bi trebalo unistiti glupom garazom
.. i na kraju gde bre idu pare od parkinga? ^@€#?@*;#

Kud "plove" svi ti "brodovi"?

pre 5 godina

Stara narodna izreka veli: "Našli, pa zašli!"
I puniće svoj "brod" tako, sve alavije i alavije, sve dok im se može. I prodavaće nam mu. za bubrege, kako oni tobož otvaraju nova parking mesta, a u stvarnosti će problem parkiranja u Beogradu biti sve teži i teži, jer interes nije da se rešava problem parkiranja, nego da se pune svoji "brodovi".

Posmatrac

pre 5 godina

Trange-frange prostorom, samo da ne napravi novo parkiraliste. Bolje pare da idu zna se kome nego na potrebe gradjana. Kod mene u kraju fali bar 100 parking mesta, pauk redovno ubira prihode, linije naseg trotoara se iscrtavaju i one im ubiraju prihode, prebacuje guzva parkiranja sa tacke A na tacku B, ali novih parkiralista koji bi zaista resili problem ni na vidiku. Samo bla bla bla...

severni makedonac

pre 5 godina

hehehe bolje napravite neku traku ili most preko beograda...kada može beograd na vodu može i most preko beograda!!! kakva parking zona to jedino nešto da uopropastite pa da drugo stvorite...

Dragan

pre 5 godina

A da malo ograničite broj automobila koji mogu da ulaze u centar? Sve se podređuje automobilima! Pešaci i biciklisti mogu da se isele iz grada?! A o haosu na trotoarima i nepropisnim parkiranjima da ne govorim! Sredite to!!

земун

pre 5 godina

а кад ће Земун добити гаражу?
пијаца , кеј, места нема нигде....паркинг код капетаније прима 55 возила....то је мало.

pex

pre 5 godina

đilas napravio 2 (DVA) mosta
(panter veverica, 13. decembar 2018 17:43)

On ti je upravo uveo naplatu parkiranja i partijsku policiju u vidu komunalaca da osiguravaju profitabilnost ovog poduhvata pljacke naroda koji je vec opljackan kroz akcize, takse i namete za vozace. Ovi su samo uzeli model ponasanja i sire ga srazmerno svojim nezajazljivim apetitima a iz potrebe finansiranja partokratskog sistema.

јустин

pre 5 godina

Који смо ми назови народ...
Затворише крај улице СтрБана,избацише кола,нема више да пресечеш Француску и на семафор уђеш у Душанову.Пешачка зона са калдрмом,да искривиш и поломиш ноге.За инвалиде и мајке са колицима ЗАБРАЊЕНО.О овоме нико не прича.Нико ни да протестује што су им истерали кола из улице,што ни до данас није завршена.

Pedja P

pre 5 godina

Parking servis na mesecnom nivou profitira oko 3 mil EUR. Rashodi su smesno mali, plate i jednom godisnje farbanje. Gde idu tolike pare? Ova ultra pink zona nece sluziti nicemu, jer covek ne moze nista da zavrsi za 20 tak min jer sigurno nece naci mesto ispred zeljene lokacije, vec samo za zgrtanje jos vise para. I to je briga za gradjane.

kao nema mesta

pre 5 godina

U BG kao nema mesta za parking, svi se zale kako nema mesta, a u svim garazama mesta koliko hoces!
Beton Hala uvek prazna, Rajiceva soping centar isto, Vukov Spomenik isto, jedino na Obilicu bude ponekad guzva ali uvek ima mesta

Sad ce krenuti plac "ali tamo je SKUPO!"
Pa izvinite molim vas, hocete da parkirate u CENTAR??? Onda i platite sat vremena sto dinara!
Puno vam je? Onda lepo na BG Voz pa da vidite miline i voznje

Kamenoslagač

pre 5 godina

Neka Parking servis finansira Gradski daobraćaj i eto rešenja. GSP je u buli, kod Parking servisa preliva pa pošto su oba u vlasnistvu grada mogli bi da se potpomognu.

Pero

pre 5 godina

Ja sam za to da se celi Beograd zonira. Ovako smo nejednaki. Kada onaj koji živi u zoni (gde mesecno placa kartu samo 450 dinara) dodje "kod mene" koji nisam u zoni (a ga je isti haos za parkiranje kao u centru), on ostane koliko hoće (pa i mesec dana ako hoće) i besplatno. A kada ja krenem kod njega ( u isti haos), meni je tamo "ograniceno" (i "skupo"). To je nejednakost. Nije saglasno Ustavu. On (iz zone ) je povlascen, a ja diskriminisan. On kola koristi kako hoce, a ja ne mogu.
Hocu jednakost.

M

pre 5 godina

Zonirajte Profesorsku koloniju ako boga znate, samo ste nas ostavili bez zone i onda svi iz okolnih ulica upadaju i parkiraju gde stignu. Pripadamo sirem centru grada i neophodno je da stanari imaju prednost u parkingu u odnosu na one koji ulecu sa svih strana jer ne zele da plate zonu u susednoj Cvijicevoj ili Bul. Despota Stefana.

Samo kažem

pre 5 godina

U Oslu su počeli da naplaćuju parking i u širem centru. Tu samo stanovnici koji imaju prijavljen boravak i karticu mogu parkirati besplatno, a ostalima se naplaćuje. Centar se naplaćuje naravno. Parking se ne placa pre 9 ujutru i posle 20 uveče. Ne placa se nedeljom sve do ponedeljka u 9 ujutru. E vidite sada ovo sa sirim centrom je uvedeno tek nakon sto su doveli gradski na taj nivo da vozi celu nov uključujući i metro i pojačali sve prigradske linije. Naravno ima i brdo garaža, a kao sigurnost gradjanima je da ako zakasni gradski i ne stignu na vreme negde (20 minuta) mogu uzeti taksi i refundira im se plaćeni iznos za taksi. Znaci tako se to radi, dovedes gradski na visok nivo e onda naplaćujes parking skupo.