Utorak, 11.12.2018.

20:25

Partizan posle velike drame pobedio Asvel sa 78:75

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma važnu pobedu u 9. kolu Evrokupa.

Izvor: B92

Partizan posle velike drame pobedio Asvel sa 78:75 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

Gile

pre 5 godina

E, ovako - računica je mnogo, jedina jednostavna je ako Zenit u poslednjem kolu pobedi (Asvel u Rusiji), a Trento izgubi (od Valensije u Italiji. Obe utakmice igraju se dan pre Partizan-Turk. U tom slučaju Partizanu treba pobeda od 5 poena (treći tie-breaker je ukupna koš razlika u grupi, a tu smo već sada bolji) i prolazimo.'

Ako Zenit i Trento izgube, Partizanu treba pobeda od JEDNOG POENA jer se onda pravi mini grupa Zenit (trenutno 2-2, +2), Turk (2-1, 0) i Partizan (1-2, -2). Dakle, pobedom SA SAMO JEDNIM POENOM RAZLIKE sva tri tima bi imala 2-2, a Turk i Partizan bi imali koš razliku -1, zbog već pomenute ukupne koš razlike u grupi Partizan bi bio četvrti.

Ako Zenit i Trento pobede PARTIZAN ISPADA jer se pravi mini grupa Turk (3-0), Trento (1-3) i Partizan (1-2), tako da čak i da Partizan pobedi sa 100 razlike, Turk će u mini grupi opet imati pobedu više.

Konačno, ako Zenit izgubi, a Trento pobedi, pravi se mini grupa Turk (4-1, 11), Zenit (3-3, +32), Partizan (2-3, -6) i Trento (2-4, -37). To, nažalost, znači da bi Partizan morao da pobedi Turk sa 39 poena razlike(od Zenita imamo lošiju ukupnu koš razliku).

Dakle, pobeda Trenta (praktično) znači eliminaciju, a porazi i Trenta i Zenita su najbolja kombinacija.

Nije zgodno

pre 5 godina

Velika pobeda ali se pala u nezgodnom trenutku, teško da je NEKO sposoban da čestita u ovom trenutku. Ne valja ni mnogo pominjati NEČIJE pobede kad smo MI izgubili!

Rade

pre 5 godina

Ma nemamo šanse i gotovo, prokockali smo ulaz sa lošim igrama, pogotovo kod kuće. Neka se fokusiraju na Aba ligu, da uhvatimo voz za prva četiri mesta. Realno to bi nam ove godine bio velik uspeh, za sve ostalo smo još prekratki. Ako ostane ova ekipa još dve tri godine zajedno, e onda imamo velike šanse.

ne moze tako

pre 5 godina

Treba na pobeda Turaka danas i pobeda protiv Turaka sa plus 6,tada je nebitna utakmica italijanskog i španskog predstavnika.Čak Trento i da pobedi u poslednjem kolu,Partizan bi išao dalje kao četvrti.Zatvorio bi se tada krug u kome bi ispali Italijani sa skorom 1-3 u tom krugu.
(Igor, 12. decembar 2018 08:40)

Jeste ispali bi Italijani, a Partizan bi prosao kao peti, jel?

Antibot

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dzoni lik, 11. decembar 2018 23:30)

Jedino sto je vec sada izvesno je da napredni Partizan nece biti ni blizu finala ABA lige.

Јабучило

pre 5 godina

Protiv turaka pionir ce da gori
(Borat iz predgradja, 11. decembar 2018 23:32)

У дербију је увек тако. Или не мислиш на Звезду?

profa

pre 5 godina

Svaka cast partizanovci , volim da se sprdam kad izgubite ali mi je drago kad pobedite ,ako zvezda ne moze da osvoji aba ligu volio bi da to bude partizan ili bilo koji srpski klub

Igor

pre 5 godina

Treba na pobeda Turaka danas i pobeda protiv Turaka sa plus 6,tada je nebitna utakmica italijanskog i španskog predstavnika.Čak Trento i da pobedi u poslednjem kolu,Partizan bi išao dalje kao četvrti.Zatvorio bi se tada krug u kome bi ispali Italijani sa skorom 1-3 u tom krugu.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Какав меч људи моји, још не могу да дођем себи, невероватно је да смо их натерали да играју нашу игру, да нас јуре, ми смо њих ломили неким прелепим акцијама из којих су долазили битни поени. Наравно били су уморни од пута, али као да наши нису. Овај Партизан је добар већ једно месец дана, али изгледа као да ће овај меч бити преломан... сибота, Пионир и мислим сигурна победа.

Dekisa

pre 5 godina

Koja evroliga koja A licenca hahahaha
(lfc, 11. decembar 2018 23:04)

Ne znam sta je smesno? Asvel ima licencu od iduce sezone.
Izgleda da vesti do Zeleznika stizu sa 9 meseci zakasnjenja.

muamua

pre 5 godina

Lili alen kod nas nasi bar igraju kod vas ni ne igraju prosek 2 minuta po utakmici....Vasi Ne ostvare ni kos ni skok ni dodavanje ni kradju...

partizanovac

pre 5 godina

@nadamo se prolazu
mislim da si u kombinatorici sa 4 pobjede partizana i trenta izgubio iz vida da će i turk imati 4 pobjede te nam je potrebna pobjeda (vise) od 5 razlike zadnje kolo. tada u slučaju pobjede turka sutra idemo dalje čak i ako trento dobije zadnju i dodje na 4 pobjede. krug od tri ekipe i mini tabela...

petarczv

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.
(Dzoni lik, 11. decembar 2018 23:30

Asvel je evroligaska ekipa taman koliko i vi..

Del Piero#10

pre 5 godina

Izuzev poslednjeg minuta odigrali smo sjajnu utakmicu, prilično konstantnu, gde smo većinom bili u vođstvu a, u momentima kada je Asvel preokrenuo nismo izgubili glavu. Primetan napredak pre svega u fazi odbrane, dok u napadu i dalje pravimo dosta jeftinih grešaka. Ipak verujem da će se vremenom i one svesti na minimum i da će ekipa rasti kako sezona bude odmicala. Strahovito važna pobeda za samopouzdanje i moral ekipe, raduje što se Novica polako vraća u formu, danas je imao dobru rolu. Trebaće nam u punoj formi od nove godine. Vanja sjajan u drugom poluvremenu, Rade uzeo odgovornost u kritičnim momentima. Pejdž i Džok nas čitavu utakmicu držali u igri, dobri i Gagić i Ali Nikokić. Nadam se do kraja godine još jednom pojačanu na poziciji pleja, nekom iskusnom rutineru koji bi dao novu dimenziju ovom mladom timu, preuzimao odgovornost u kriznim momentima i stao na loptu kad treba (kao u zadnjem minutu). Zadržali smo šansu za prolaz u narednu rundu, jeste da zavisimo i od drugih rezultata ali nije ni nemoguće da na kraju prođemo u 16. Šta god da se desi sutra, u poslednjem kolu pada odluka.

stud

pre 5 godina

Zasto sad ne brojite koliko su dali koseva nasi a koliko strani igraci. Inace cestitke za pobedu.
(lilly alen, 11. decembar 2018 23:47)
48, za razliku od derbija gde su covicevi domaci igraci dali 3 mislim da je dovoljan podatak ne znam sta si zeleo da postignes komentarom? Da se izblamiras? Uspeo si

petarczv

pre 5 godina

Lepa pobeda ,bravo Partizane ,lepe vesti sa Rajka ,predivna noc.Bravo PSG,deri boraniju!!!
(Crveni Ramus, 11. decembar 2018 23:12

Jadnost level pro.. Hahahahahahaha

JPR24

pre 5 godina

Kakva dekoncentracija 40 sekundi prije kraja utakmice, umalo prokockase 7 poena prednosti.Ali pobjedi se u zube ne gleda, naprijed crno-beli.
(bosanac, 11. decembar 2018 22:54)

A ne ne, to nije dekoncentracija, to su bile čiste gluposti.

basketas

pre 5 godina

@titelrepublika samo sto svih 11 u drugom poluvremenu, sve tri trojke kad je bilo bitno i dva bacanja na kraju. Nije gubio lopte, samo problem sa faulovima. Znaci sve u svemu on je odigrao kad treba i veoma je zasluzan za ovu pobedu, a ti slobodno nastavi da gadjas minus sve dok pobedjujemo :)

titelRepublika

pre 5 godina

Lepo sam rekao posle Igoke-e, Vanja naredne tri minus poeni... Danas navukao 11 ali ostao u minusu jer je u kl bio 13,5...
hvala Vanja, uzeh 85 evrica :)
poslusajte me za naredne utakmice

Cyber Kooryber

pre 5 godina

Čestitke Partizanu na pobedi, ali na tome se treba prvenstveno zahvaliti DeMarkusu Nelsonu i Bilanu, kakve su početničke gluposti pravili u zadnja tri minuta, to je bilo smejurija. A i ovaj i ovakav Asvel u Evroligi će peglati ko stigne sa pola snage. Osim ako im gazda ne zaigra u timu i ovako mator je za dve klase bolji od svih.

ccc?

pre 5 godina

Pobedismo ali je bitno da Gagic nije ulazio u poslednjoj cetvrtini. To je bio potez Trinkija za pobedu. O onim , greskama i glupostima na minut pred kraj necu ni da pricam. Zivce su mi pokidali. U svakom slucaju neki pomak u igri se vidi ali one decije bolesti..tu Trinki ne moze nista.

nadamo se prolazu

pre 5 godina

Kombinatorika za prolaz bi trebalo da je sledeca. Sutra igraju Turk i Trento. Bolje je da dobije Turk jer od Trenta imamo losiji skor i u slucaju pobede Trenta jedina varijanta za prolaz bi bila da i Zenit ostane na 4 pobede tj. da ne pobedi kod kuce u zadnjem kolu Lion. E sad Lion ne moze ni gore ni dole pa nece biti motivisan ali ni Zenit nece biti motivisan jer mislim da su i oni vec obezbedili plasman dalje sa te 4 pobede. Ako sutra Turk slavi protiv Trenta, i Zenit dobije zadnje kolo onda pored nase pobede za prolaz u zadnjem kolu bice neophodan i poraz Trenta kuci od Valensije koja je obezbedila prvo mesto. Prve dve utakmice u grupi u zadnjem kolu se igraju u utorak, a Partizan igra u sredu tako da ce sve biti jasno pred pocetak Partizanove utakmice.

Sve je ovo malo komplikovano a najrelaniji scenario je: Trento gubi obe utakmice i Partizanu ostaje samo da prebaci Turk preko 5 razlike.

Trinki = naš novi Dule

pre 5 godina

Bre Pejdžu šta ih štediš na kraju, daj taj koš da bude ubedljivije. Al nema veze. Bravo momci, bravo Trinki, novi - stari Partizan se budi. Hajmo uz pomoć Svetog Nikole sledeće kolo u Top 16, a tamo sa ovakvom igrom sve je moguće.

analiza

pre 5 godina

"Bravo breeeeeee!!!!! Ali one gluposti u poslednjih 40 sekundi su ozbiljno oštetile moj daljinski (najmanje sam kriv ja koji sam ga zavitlao u čošak). Nikoliću dužan si mi daljinski upravljač za Samsung"
(Luka)
:)
Koliko se secam,Par je i ranije,cak i u periodu dominacije,umeo da bude odgovoran za slomljene uprvljace.Dobro da je Vanja uspeo da da neki vazan kos,treba mu gen pobednika-tj herc da resava zadnje sekunde meca-da bi kao igrac eksplodioro-inace ce ostati u nivou proseka tj "tu sam kad nije bitno".

Aragorn

pre 5 godina

Pa konačno da pobedimo jednu naapetu, ovo će toliko da znači ovome timu, to znaju svi koji su trenirali neki sport, nije dovoljno da gubiš. a kao si blizu i sve bolji... moraš da prelomiš, i konačno su ovi momci to i učinili u svojim glavama. Možda najvažnija pobeda ove godine pre svega na mentalnom planu, Svaka čast Trinkijeriju, vidi se ruka trenera, on sa ovim timom koji ima neizbalansiran odnos kvaliteta na svim pozicijama pravi igru dostojnu da se zove košarkom. Ozbiljan pomak i samo nastavite!

Dzoni lik

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.

bizmark

pre 5 godina

ipak nije sve u rukama partizana, bolji skor ima trento.Partizanu za prolaz treba pobeda od +4,sutra da turk telekom pobedi i da trento poslednje kolo izgubi od valensije

Bard Živa

pre 5 godina

Veliki si Partizane, svi ti se sklanjaju. u Fudbalu Rad, Dinamo, u Košarci Mega, Igokea , Asvel... Ko je sledeći? Zvezda? Može biti...

Davidoff

pre 5 godina

Pa bolan svaki trener te uči da ne ideš u ćošak kada je presing , pa ne vjerujem majke mi , ne vjerujem... Pas Nikolića poslije toga znači muka mi instant dođe , pa nemam riječi da opišem šta sam gledao... A taman krenuo da pišem komentar sa pohvalama , na odbrani i borbenosti...Evo pobjeda konačno, Trinki magija , idemoooooo!!! Od Duleta nisam ovako ispratio utakmicu , kao da je za trofej !!! Idemo Partizane , sportski pozdrav Sarajeva !!!

petarczv

pre 5 godina

E sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?! 
(Grobar, 11. decembar 2018 20:33) 

Samo pogledaj broj komentara ovde pa na vesti o utakmici lige šampiona u beogradu izmedju crvene zvezde i psg glavnog favorita za osvajanje bice ti sve jasno stotine komentara vasih a na ovoj vesti nekoliko nasih...

Luka

pre 5 godina

Bravo breeeeeee!!!!! Ali one gluposti u poslednjih 40 sekundi su ozbiljno oštetile moj daljinski (najmanje sam kriv ja koji sam ga zavitlao u čošak). Nikoliću dužan si mi daljinski upravljač za Samsung

NBGD

pre 5 godina

Evo pisem na 57-58 i mislim da je kljucna stavka meca ova kontra Asvela kad je Maledon stao pa krenuo na trojku a mi zatvorili...mnogo neiskusno i mislim da dobijamo ovo na jednu loptu bas zbog te situacije zivi bili pa videli!

KKP

pre 5 godina

E sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?! (Grobar, 11. decembar 2018 20:33) Samo pogledaj broj komentara ovde pa na vesti o utakmici lige šampiona u beogradu izmedju crvene zvezde i psg glavnog favorita za osvajanje bice ti sve jasno stotine komentara vasih a na ovoj vesti nekoliko nasih...
(petarczv, 11. decembar 2018 22:09)klub ti igra ls sad pa ko zna kad,a ti brojis komentare po portalima..decko,decko

bosanac

pre 5 godina

Kakva dekoncentracija 40 sekundi prije kraja utakmice, umalo prokockase 7 poena prednosti.Ali pobjedi se u zube ne gleda, naprijed crno-beli.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Није лоше... али нам треба мало доприноса Вање и Радета. Не дајте се момци.

Zuja

pre 5 godina

Ајмо Тринкијеро, хоћемо голден стејт НБА Партизан! 
Доста је било више ове вишедеценијске европске рагби-одбојке.
(некле, 11. decembar 2018 20:3

Vi ni ABA Partizan ne mozete da budet. Tesko do F4 ABA

JA

pre 5 godina

sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?!
(Grobar, 11. decembar 2018 20:3

Sta ces ti da gledas? Ja znam.Ono sto ce da leci tvoju sujetu

некле

pre 5 godina

Ајмо Тринкијеро, хоћемо голден стејт НБА Партизан!
Доста је било више ове вишедеценијске европске рагби-одбојке.

Munja

pre 5 godina

Ono kad već sad znaš da ćeš biti Evroligaš ... Sport polako ali sigurno odlazi u nepovrat ... :(
(ACM, 11. decembar 2018 20:30)
Privatna liga druze moj, ko ima para taj igra. Tako ce se namestiti jos veci jaz izmedju osrednjih klubova sa manjim budzetima od onih vecih. Kao sto ceo sport danas funkcionise, sve je stvar licnih interesa i punjenje sopstvenog dzepa. Kvalitet i neke lepe stvari koje sport donosi je sasvim u drugom planu. Al’ opusteno, bice jos gore.

KKP

pre 5 godina

E sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?! (Grobar, 11. decembar 2018 20:33) Samo pogledaj broj komentara ovde pa na vesti o utakmici lige šampiona u beogradu izmedju crvene zvezde i psg glavnog favorita za osvajanje bice ti sve jasno stotine komentara vasih a na ovoj vesti nekoliko nasih...
(petarczv, 11. decembar 2018 22:09)klub ti igra ls sad pa ko zna kad,a ti brojis komentare po portalima..decko,decko

Munja

pre 5 godina

Ono kad već sad znaš da ćeš biti Evroligaš ... Sport polako ali sigurno odlazi u nepovrat ... :(
(ACM, 11. decembar 2018 20:30)
Privatna liga druze moj, ko ima para taj igra. Tako ce se namestiti jos veci jaz izmedju osrednjih klubova sa manjim budzetima od onih vecih. Kao sto ceo sport danas funkcionise, sve je stvar licnih interesa i punjenje sopstvenog dzepa. Kvalitet i neke lepe stvari koje sport donosi je sasvim u drugom planu. Al’ opusteno, bice jos gore.

Davidoff

pre 5 godina

Pa bolan svaki trener te uči da ne ideš u ćošak kada je presing , pa ne vjerujem majke mi , ne vjerujem... Pas Nikolića poslije toga znači muka mi instant dođe , pa nemam riječi da opišem šta sam gledao... A taman krenuo da pišem komentar sa pohvalama , na odbrani i borbenosti...Evo pobjeda konačno, Trinki magija , idemoooooo!!! Od Duleta nisam ovako ispratio utakmicu , kao da je za trofej !!! Idemo Partizane , sportski pozdrav Sarajeva !!!

NBGD

pre 5 godina

Evo pisem na 57-58 i mislim da je kljucna stavka meca ova kontra Asvela kad je Maledon stao pa krenuo na trojku a mi zatvorili...mnogo neiskusno i mislim da dobijamo ovo na jednu loptu bas zbog te situacije zivi bili pa videli!

Dzoni lik

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.

Aragorn

pre 5 godina

Pa konačno da pobedimo jednu naapetu, ovo će toliko da znači ovome timu, to znaju svi koji su trenirali neki sport, nije dovoljno da gubiš. a kao si blizu i sve bolji... moraš da prelomiš, i konačno su ovi momci to i učinili u svojim glavama. Možda najvažnija pobeda ove godine pre svega na mentalnom planu, Svaka čast Trinkijeriju, vidi se ruka trenera, on sa ovim timom koji ima neizbalansiran odnos kvaliteta na svim pozicijama pravi igru dostojnu da se zove košarkom. Ozbiljan pomak i samo nastavite!

JPR24

pre 5 godina

Kakva dekoncentracija 40 sekundi prije kraja utakmice, umalo prokockase 7 poena prednosti.Ali pobjedi se u zube ne gleda, naprijed crno-beli.
(bosanac, 11. decembar 2018 22:54)

A ne ne, to nije dekoncentracija, to su bile čiste gluposti.

Trinki = naš novi Dule

pre 5 godina

Bre Pejdžu šta ih štediš na kraju, daj taj koš da bude ubedljivije. Al nema veze. Bravo momci, bravo Trinki, novi - stari Partizan se budi. Hajmo uz pomoć Svetog Nikole sledeće kolo u Top 16, a tamo sa ovakvom igrom sve je moguće.

ccc?

pre 5 godina

Pobedismo ali je bitno da Gagic nije ulazio u poslednjoj cetvrtini. To je bio potez Trinkija za pobedu. O onim , greskama i glupostima na minut pred kraj necu ni da pricam. Zivce su mi pokidali. U svakom slucaju neki pomak u igri se vidi ali one decije bolesti..tu Trinki ne moze nista.

Dekisa

pre 5 godina

Koja evroliga koja A licenca hahahaha
(lfc, 11. decembar 2018 23:04)

Ne znam sta je smesno? Asvel ima licencu od iduce sezone.
Izgleda da vesti do Zeleznika stizu sa 9 meseci zakasnjenja.

nadamo se prolazu

pre 5 godina

Kombinatorika za prolaz bi trebalo da je sledeca. Sutra igraju Turk i Trento. Bolje je da dobije Turk jer od Trenta imamo losiji skor i u slucaju pobede Trenta jedina varijanta za prolaz bi bila da i Zenit ostane na 4 pobede tj. da ne pobedi kod kuce u zadnjem kolu Lion. E sad Lion ne moze ni gore ni dole pa nece biti motivisan ali ni Zenit nece biti motivisan jer mislim da su i oni vec obezbedili plasman dalje sa te 4 pobede. Ako sutra Turk slavi protiv Trenta, i Zenit dobije zadnje kolo onda pored nase pobede za prolaz u zadnjem kolu bice neophodan i poraz Trenta kuci od Valensije koja je obezbedila prvo mesto. Prve dve utakmice u grupi u zadnjem kolu se igraju u utorak, a Partizan igra u sredu tako da ce sve biti jasno pred pocetak Partizanove utakmice.

Sve je ovo malo komplikovano a najrelaniji scenario je: Trento gubi obe utakmice i Partizanu ostaje samo da prebaci Turk preko 5 razlike.

basketas

pre 5 godina

@titelrepublika samo sto svih 11 u drugom poluvremenu, sve tri trojke kad je bilo bitno i dva bacanja na kraju. Nije gubio lopte, samo problem sa faulovima. Znaci sve u svemu on je odigrao kad treba i veoma je zasluzan za ovu pobedu, a ti slobodno nastavi da gadjas minus sve dok pobedjujemo :)

Luka

pre 5 godina

Bravo breeeeeee!!!!! Ali one gluposti u poslednjih 40 sekundi su ozbiljno oštetile moj daljinski (najmanje sam kriv ja koji sam ga zavitlao u čošak). Nikoliću dužan si mi daljinski upravljač za Samsung

Duck Dodgers

pre 5 godina

Није лоше... али нам треба мало доприноса Вање и Радета. Не дајте се момци.

analiza

pre 5 godina

"Bravo breeeeeee!!!!! Ali one gluposti u poslednjih 40 sekundi su ozbiljno oštetile moj daljinski (najmanje sam kriv ja koji sam ga zavitlao u čošak). Nikoliću dužan si mi daljinski upravljač za Samsung"
(Luka)
:)
Koliko se secam,Par je i ranije,cak i u periodu dominacije,umeo da bude odgovoran za slomljene uprvljace.Dobro da je Vanja uspeo da da neki vazan kos,treba mu gen pobednika-tj herc da resava zadnje sekunde meca-da bi kao igrac eksplodioro-inace ce ostati u nivou proseka tj "tu sam kad nije bitno".

bosanac

pre 5 godina

Kakva dekoncentracija 40 sekundi prije kraja utakmice, umalo prokockase 7 poena prednosti.Ali pobjedi se u zube ne gleda, naprijed crno-beli.

Bard Živa

pre 5 godina

Veliki si Partizane, svi ti se sklanjaju. u Fudbalu Rad, Dinamo, u Košarci Mega, Igokea , Asvel... Ko je sledeći? Zvezda? Može biti...

некле

pre 5 godina

Ајмо Тринкијеро, хоћемо голден стејт НБА Партизан!
Доста је било више ове вишедеценијске европске рагби-одбојке.

stud

pre 5 godina

Zasto sad ne brojite koliko su dali koseva nasi a koliko strani igraci. Inace cestitke za pobedu.
(lilly alen, 11. decembar 2018 23:47)
48, za razliku od derbija gde su covicevi domaci igraci dali 3 mislim da je dovoljan podatak ne znam sta si zeleo da postignes komentarom? Da se izblamiras? Uspeo si

bizmark

pre 5 godina

ipak nije sve u rukama partizana, bolji skor ima trento.Partizanu za prolaz treba pobeda od +4,sutra da turk telekom pobedi i da trento poslednje kolo izgubi od valensije

Duck Dodgers

pre 5 godina

Какав меч људи моји, још не могу да дођем себи, невероватно је да смо их натерали да играју нашу игру, да нас јуре, ми смо њих ломили неким прелепим акцијама из којих су долазили битни поени. Наравно били су уморни од пута, али као да наши нису. Овај Партизан је добар већ једно месец дана, али изгледа као да ће овај меч бити преломан... сибота, Пионир и мислим сигурна победа.

Cyber Kooryber

pre 5 godina

Čestitke Partizanu na pobedi, ali na tome se treba prvenstveno zahvaliti DeMarkusu Nelsonu i Bilanu, kakve su početničke gluposti pravili u zadnja tri minuta, to je bilo smejurija. A i ovaj i ovakav Asvel u Evroligi će peglati ko stigne sa pola snage. Osim ako im gazda ne zaigra u timu i ovako mator je za dve klase bolji od svih.

profa

pre 5 godina

Svaka cast partizanovci , volim da se sprdam kad izgubite ali mi je drago kad pobedite ,ako zvezda ne moze da osvoji aba ligu volio bi da to bude partizan ili bilo koji srpski klub

Del Piero#10

pre 5 godina

Izuzev poslednjeg minuta odigrali smo sjajnu utakmicu, prilično konstantnu, gde smo većinom bili u vođstvu a, u momentima kada je Asvel preokrenuo nismo izgubili glavu. Primetan napredak pre svega u fazi odbrane, dok u napadu i dalje pravimo dosta jeftinih grešaka. Ipak verujem da će se vremenom i one svesti na minimum i da će ekipa rasti kako sezona bude odmicala. Strahovito važna pobeda za samopouzdanje i moral ekipe, raduje što se Novica polako vraća u formu, danas je imao dobru rolu. Trebaće nam u punoj formi od nove godine. Vanja sjajan u drugom poluvremenu, Rade uzeo odgovornost u kritičnim momentima. Pejdž i Džok nas čitavu utakmicu držali u igri, dobri i Gagić i Ali Nikokić. Nadam se do kraja godine još jednom pojačanu na poziciji pleja, nekom iskusnom rutineru koji bi dao novu dimenziju ovom mladom timu, preuzimao odgovornost u kriznim momentima i stao na loptu kad treba (kao u zadnjem minutu). Zadržali smo šansu za prolaz u narednu rundu, jeste da zavisimo i od drugih rezultata ali nije ni nemoguće da na kraju prođemo u 16. Šta god da se desi sutra, u poslednjem kolu pada odluka.

JA

pre 5 godina

sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?!
(Grobar, 11. decembar 2018 20:3

Sta ces ti da gledas? Ja znam.Ono sto ce da leci tvoju sujetu

Igor

pre 5 godina

Treba na pobeda Turaka danas i pobeda protiv Turaka sa plus 6,tada je nebitna utakmica italijanskog i španskog predstavnika.Čak Trento i da pobedi u poslednjem kolu,Partizan bi išao dalje kao četvrti.Zatvorio bi se tada krug u kome bi ispali Italijani sa skorom 1-3 u tom krugu.

Zuja

pre 5 godina

Ајмо Тринкијеро, хоћемо голден стејт НБА Партизан! 
Доста је било више ове вишедеценијске европске рагби-одбојке.
(некле, 11. decembar 2018 20:3

Vi ni ABA Partizan ne mozete da budet. Tesko do F4 ABA

muamua

pre 5 godina

Lili alen kod nas nasi bar igraju kod vas ni ne igraju prosek 2 minuta po utakmici....Vasi Ne ostvare ni kos ni skok ni dodavanje ni kradju...

Јабучило

pre 5 godina

Protiv turaka pionir ce da gori
(Borat iz predgradja, 11. decembar 2018 23:32)

У дербију је увек тако. Или не мислиш на Звезду?

titelRepublika

pre 5 godina

Lepo sam rekao posle Igoke-e, Vanja naredne tri minus poeni... Danas navukao 11 ali ostao u minusu jer je u kl bio 13,5...
hvala Vanja, uzeh 85 evrica :)
poslusajte me za naredne utakmice

petarczv

pre 5 godina

E sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?! 
(Grobar, 11. decembar 2018 20:33) 

Samo pogledaj broj komentara ovde pa na vesti o utakmici lige šampiona u beogradu izmedju crvene zvezde i psg glavnog favorita za osvajanje bice ti sve jasno stotine komentara vasih a na ovoj vesti nekoliko nasih...

partizanovac

pre 5 godina

@nadamo se prolazu
mislim da si u kombinatorici sa 4 pobjede partizana i trenta izgubio iz vida da će i turk imati 4 pobjede te nam je potrebna pobjeda (vise) od 5 razlike zadnje kolo. tada u slučaju pobjede turka sutra idemo dalje čak i ako trento dobije zadnju i dodje na 4 pobjede. krug od tri ekipe i mini tabela...

ne moze tako

pre 5 godina

Treba na pobeda Turaka danas i pobeda protiv Turaka sa plus 6,tada je nebitna utakmica italijanskog i španskog predstavnika.Čak Trento i da pobedi u poslednjem kolu,Partizan bi išao dalje kao četvrti.Zatvorio bi se tada krug u kome bi ispali Italijani sa skorom 1-3 u tom krugu.
(Igor, 12. decembar 2018 08:40)

Jeste ispali bi Italijani, a Partizan bi prosao kao peti, jel?

Antibot

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dzoni lik, 11. decembar 2018 23:30)

Jedino sto je vec sada izvesno je da napredni Partizan nece biti ni blizu finala ABA lige.

petarczv

pre 5 godina

Lepa pobeda ,bravo Partizane ,lepe vesti sa Rajka ,predivna noc.Bravo PSG,deri boraniju!!!
(Crveni Ramus, 11. decembar 2018 23:12

Jadnost level pro.. Hahahahahahaha

petarczv

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.
(Dzoni lik, 11. decembar 2018 23:30

Asvel je evroligaska ekipa taman koliko i vi..

Nije zgodno

pre 5 godina

Velika pobeda ali se pala u nezgodnom trenutku, teško da je NEKO sposoban da čestita u ovom trenutku. Ne valja ni mnogo pominjati NEČIJE pobede kad smo MI izgubili!

Rade

pre 5 godina

Ma nemamo šanse i gotovo, prokockali smo ulaz sa lošim igrama, pogotovo kod kuće. Neka se fokusiraju na Aba ligu, da uhvatimo voz za prva četiri mesta. Realno to bi nam ove godine bio velik uspeh, za sve ostalo smo još prekratki. Ako ostane ova ekipa još dve tri godine zajedno, e onda imamo velike šanse.

Gile

pre 5 godina

E, ovako - računica je mnogo, jedina jednostavna je ako Zenit u poslednjem kolu pobedi (Asvel u Rusiji), a Trento izgubi (od Valensije u Italiji. Obe utakmice igraju se dan pre Partizan-Turk. U tom slučaju Partizanu treba pobeda od 5 poena (treći tie-breaker je ukupna koš razlika u grupi, a tu smo već sada bolji) i prolazimo.'

Ako Zenit i Trento izgube, Partizanu treba pobeda od JEDNOG POENA jer se onda pravi mini grupa Zenit (trenutno 2-2, +2), Turk (2-1, 0) i Partizan (1-2, -2). Dakle, pobedom SA SAMO JEDNIM POENOM RAZLIKE sva tri tima bi imala 2-2, a Turk i Partizan bi imali koš razliku -1, zbog već pomenute ukupne koš razlike u grupi Partizan bi bio četvrti.

Ako Zenit i Trento pobede PARTIZAN ISPADA jer se pravi mini grupa Turk (3-0), Trento (1-3) i Partizan (1-2), tako da čak i da Partizan pobedi sa 100 razlike, Turk će u mini grupi opet imati pobedu više.

Konačno, ako Zenit izgubi, a Trento pobedi, pravi se mini grupa Turk (4-1, 11), Zenit (3-3, +32), Partizan (2-3, -6) i Trento (2-4, -37). To, nažalost, znači da bi Partizan morao da pobedi Turk sa 39 poena razlike(od Zenita imamo lošiju ukupnu koš razliku).

Dakle, pobeda Trenta (praktično) znači eliminaciju, a porazi i Trenta i Zenita su najbolja kombinacija.

Zuja

pre 5 godina

Ајмо Тринкијеро, хоћемо голден стејт НБА Партизан! 
Доста је било више ове вишедеценијске европске рагби-одбојке.
(некле, 11. decembar 2018 20:3

Vi ni ABA Partizan ne mozete da budet. Tesko do F4 ABA

Cyber Kooryber

pre 5 godina

Čestitke Partizanu na pobedi, ali na tome se treba prvenstveno zahvaliti DeMarkusu Nelsonu i Bilanu, kakve su početničke gluposti pravili u zadnja tri minuta, to je bilo smejurija. A i ovaj i ovakav Asvel u Evroligi će peglati ko stigne sa pola snage. Osim ako im gazda ne zaigra u timu i ovako mator je za dve klase bolji od svih.

petarczv

pre 5 godina

E sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?! 
(Grobar, 11. decembar 2018 20:33) 

Samo pogledaj broj komentara ovde pa na vesti o utakmici lige šampiona u beogradu izmedju crvene zvezde i psg glavnog favorita za osvajanje bice ti sve jasno stotine komentara vasih a na ovoj vesti nekoliko nasih...

titelRepublika

pre 5 godina

Lepo sam rekao posle Igoke-e, Vanja naredne tri minus poeni... Danas navukao 11 ali ostao u minusu jer je u kl bio 13,5...
hvala Vanja, uzeh 85 evrica :)
poslusajte me za naredne utakmice

Antibot

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dzoni lik, 11. decembar 2018 23:30)

Jedino sto je vec sada izvesno je da napredni Partizan nece biti ni blizu finala ABA lige.

JA

pre 5 godina

sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?!
(Grobar, 11. decembar 2018 20:3

Sta ces ti da gledas? Ja znam.Ono sto ce da leci tvoju sujetu

petarczv

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.
(Dzoni lik, 11. decembar 2018 23:30

Asvel je evroligaska ekipa taman koliko i vi..

petarczv

pre 5 godina

Lepa pobeda ,bravo Partizane ,lepe vesti sa Rajka ,predivna noc.Bravo PSG,deri boraniju!!!
(Crveni Ramus, 11. decembar 2018 23:12

Jadnost level pro.. Hahahahahahaha

Dzoni lik

pre 5 godina

Iako su minimalne šanse da Partizan prođe dalje, dobro je što je pokazao da ima kapacitet da igra sa jednom evroligaškom ekipom, što će mnogo značiti za nastavak ABA lige, koja će po svemu sudeći biti nikad neizvesnija.

Bard Živa

pre 5 godina

Veliki si Partizane, svi ti se sklanjaju. u Fudbalu Rad, Dinamo, u Košarci Mega, Igokea , Asvel... Ko je sledeći? Zvezda? Može biti...

KKP

pre 5 godina

E sad da vidimo hoce li panteri gledati kako igra Partizan ili kako ih rastura PSG?! (Grobar, 11. decembar 2018 20:33) Samo pogledaj broj komentara ovde pa na vesti o utakmici lige šampiona u beogradu izmedju crvene zvezde i psg glavnog favorita za osvajanje bice ti sve jasno stotine komentara vasih a na ovoj vesti nekoliko nasih...
(petarczv, 11. decembar 2018 22:09)klub ti igra ls sad pa ko zna kad,a ti brojis komentare po portalima..decko,decko

Rade

pre 5 godina

Ma nemamo šanse i gotovo, prokockali smo ulaz sa lošim igrama, pogotovo kod kuće. Neka se fokusiraju na Aba ligu, da uhvatimo voz za prva četiri mesta. Realno to bi nam ove godine bio velik uspeh, za sve ostalo smo još prekratki. Ako ostane ova ekipa još dve tri godine zajedno, e onda imamo velike šanse.

ne moze tako

pre 5 godina

Treba na pobeda Turaka danas i pobeda protiv Turaka sa plus 6,tada je nebitna utakmica italijanskog i španskog predstavnika.Čak Trento i da pobedi u poslednjem kolu,Partizan bi išao dalje kao četvrti.Zatvorio bi se tada krug u kome bi ispali Italijani sa skorom 1-3 u tom krugu.
(Igor, 12. decembar 2018 08:40)

Jeste ispali bi Italijani, a Partizan bi prosao kao peti, jel?

nadamo se prolazu

pre 5 godina

Kombinatorika za prolaz bi trebalo da je sledeca. Sutra igraju Turk i Trento. Bolje je da dobije Turk jer od Trenta imamo losiji skor i u slucaju pobede Trenta jedina varijanta za prolaz bi bila da i Zenit ostane na 4 pobede tj. da ne pobedi kod kuce u zadnjem kolu Lion. E sad Lion ne moze ni gore ni dole pa nece biti motivisan ali ni Zenit nece biti motivisan jer mislim da su i oni vec obezbedili plasman dalje sa te 4 pobede. Ako sutra Turk slavi protiv Trenta, i Zenit dobije zadnje kolo onda pored nase pobede za prolaz u zadnjem kolu bice neophodan i poraz Trenta kuci od Valensije koja je obezbedila prvo mesto. Prve dve utakmice u grupi u zadnjem kolu se igraju u utorak, a Partizan igra u sredu tako da ce sve biti jasno pred pocetak Partizanove utakmice.

Sve je ovo malo komplikovano a najrelaniji scenario je: Trento gubi obe utakmice i Partizanu ostaje samo da prebaci Turk preko 5 razlike.

Јабучило

pre 5 godina

Protiv turaka pionir ce da gori
(Borat iz predgradja, 11. decembar 2018 23:32)

У дербију је увек тако. Или не мислиш на Звезду?

некле

pre 5 godina

Ајмо Тринкијеро, хоћемо голден стејт НБА Партизан!
Доста је било више ове вишедеценијске европске рагби-одбојке.

Dekisa

pre 5 godina

Koja evroliga koja A licenca hahahaha
(lfc, 11. decembar 2018 23:04)

Ne znam sta je smesno? Asvel ima licencu od iduce sezone.
Izgleda da vesti do Zeleznika stizu sa 9 meseci zakasnjenja.

Trinki = naš novi Dule

pre 5 godina

Bre Pejdžu šta ih štediš na kraju, daj taj koš da bude ubedljivije. Al nema veze. Bravo momci, bravo Trinki, novi - stari Partizan se budi. Hajmo uz pomoć Svetog Nikole sledeće kolo u Top 16, a tamo sa ovakvom igrom sve je moguće.

basketas

pre 5 godina

@titelrepublika samo sto svih 11 u drugom poluvremenu, sve tri trojke kad je bilo bitno i dva bacanja na kraju. Nije gubio lopte, samo problem sa faulovima. Znaci sve u svemu on je odigrao kad treba i veoma je zasluzan za ovu pobedu, a ti slobodno nastavi da gadjas minus sve dok pobedjujemo :)

Igor

pre 5 godina

Treba na pobeda Turaka danas i pobeda protiv Turaka sa plus 6,tada je nebitna utakmica italijanskog i španskog predstavnika.Čak Trento i da pobedi u poslednjem kolu,Partizan bi išao dalje kao četvrti.Zatvorio bi se tada krug u kome bi ispali Italijani sa skorom 1-3 u tom krugu.

NBGD

pre 5 godina

Evo pisem na 57-58 i mislim da je kljucna stavka meca ova kontra Asvela kad je Maledon stao pa krenuo na trojku a mi zatvorili...mnogo neiskusno i mislim da dobijamo ovo na jednu loptu bas zbog te situacije zivi bili pa videli!

bizmark

pre 5 godina

ipak nije sve u rukama partizana, bolji skor ima trento.Partizanu za prolaz treba pobeda od +4,sutra da turk telekom pobedi i da trento poslednje kolo izgubi od valensije

Aragorn

pre 5 godina

Pa konačno da pobedimo jednu naapetu, ovo će toliko da znači ovome timu, to znaju svi koji su trenirali neki sport, nije dovoljno da gubiš. a kao si blizu i sve bolji... moraš da prelomiš, i konačno su ovi momci to i učinili u svojim glavama. Možda najvažnija pobeda ove godine pre svega na mentalnom planu, Svaka čast Trinkijeriju, vidi se ruka trenera, on sa ovim timom koji ima neizbalansiran odnos kvaliteta na svim pozicijama pravi igru dostojnu da se zove košarkom. Ozbiljan pomak i samo nastavite!

analiza

pre 5 godina

"Bravo breeeeeee!!!!! Ali one gluposti u poslednjih 40 sekundi su ozbiljno oštetile moj daljinski (najmanje sam kriv ja koji sam ga zavitlao u čošak). Nikoliću dužan si mi daljinski upravljač za Samsung"
(Luka)
:)
Koliko se secam,Par je i ranije,cak i u periodu dominacije,umeo da bude odgovoran za slomljene uprvljace.Dobro da je Vanja uspeo da da neki vazan kos,treba mu gen pobednika-tj herc da resava zadnje sekunde meca-da bi kao igrac eksplodioro-inace ce ostati u nivou proseka tj "tu sam kad nije bitno".

stud

pre 5 godina

Zasto sad ne brojite koliko su dali koseva nasi a koliko strani igraci. Inace cestitke za pobedu.
(lilly alen, 11. decembar 2018 23:47)
48, za razliku od derbija gde su covicevi domaci igraci dali 3 mislim da je dovoljan podatak ne znam sta si zeleo da postignes komentarom? Da se izblamiras? Uspeo si

profa

pre 5 godina

Svaka cast partizanovci , volim da se sprdam kad izgubite ali mi je drago kad pobedite ,ako zvezda ne moze da osvoji aba ligu volio bi da to bude partizan ili bilo koji srpski klub

Duck Dodgers

pre 5 godina

Није лоше... али нам треба мало доприноса Вање и Радета. Не дајте се момци.

Luka

pre 5 godina

Bravo breeeeeee!!!!! Ali one gluposti u poslednjih 40 sekundi su ozbiljno oštetile moj daljinski (najmanje sam kriv ja koji sam ga zavitlao u čošak). Nikoliću dužan si mi daljinski upravljač za Samsung

Duck Dodgers

pre 5 godina

Какав меч људи моји, још не могу да дођем себи, невероватно је да смо их натерали да играју нашу игру, да нас јуре, ми смо њих ломили неким прелепим акцијама из којих су долазили битни поени. Наравно били су уморни од пута, али као да наши нису. Овај Партизан је добар већ једно месец дана, али изгледа као да ће овај меч бити преломан... сибота, Пионир и мислим сигурна победа.

ccc?

pre 5 godina

Pobedismo ali je bitno da Gagic nije ulazio u poslednjoj cetvrtini. To je bio potez Trinkija za pobedu. O onim , greskama i glupostima na minut pred kraj necu ni da pricam. Zivce su mi pokidali. U svakom slucaju neki pomak u igri se vidi ali one decije bolesti..tu Trinki ne moze nista.

muamua

pre 5 godina

Lili alen kod nas nasi bar igraju kod vas ni ne igraju prosek 2 minuta po utakmici....Vasi Ne ostvare ni kos ni skok ni dodavanje ni kradju...

Davidoff

pre 5 godina

Pa bolan svaki trener te uči da ne ideš u ćošak kada je presing , pa ne vjerujem majke mi , ne vjerujem... Pas Nikolića poslije toga znači muka mi instant dođe , pa nemam riječi da opišem šta sam gledao... A taman krenuo da pišem komentar sa pohvalama , na odbrani i borbenosti...Evo pobjeda konačno, Trinki magija , idemoooooo!!! Od Duleta nisam ovako ispratio utakmicu , kao da je za trofej !!! Idemo Partizane , sportski pozdrav Sarajeva !!!

bosanac

pre 5 godina

Kakva dekoncentracija 40 sekundi prije kraja utakmice, umalo prokockase 7 poena prednosti.Ali pobjedi se u zube ne gleda, naprijed crno-beli.

Munja

pre 5 godina

Ono kad već sad znaš da ćeš biti Evroligaš ... Sport polako ali sigurno odlazi u nepovrat ... :(
(ACM, 11. decembar 2018 20:30)
Privatna liga druze moj, ko ima para taj igra. Tako ce se namestiti jos veci jaz izmedju osrednjih klubova sa manjim budzetima od onih vecih. Kao sto ceo sport danas funkcionise, sve je stvar licnih interesa i punjenje sopstvenog dzepa. Kvalitet i neke lepe stvari koje sport donosi je sasvim u drugom planu. Al’ opusteno, bice jos gore.

JPR24

pre 5 godina

Kakva dekoncentracija 40 sekundi prije kraja utakmice, umalo prokockase 7 poena prednosti.Ali pobjedi se u zube ne gleda, naprijed crno-beli.
(bosanac, 11. decembar 2018 22:54)

A ne ne, to nije dekoncentracija, to su bile čiste gluposti.

Del Piero#10

pre 5 godina

Izuzev poslednjeg minuta odigrali smo sjajnu utakmicu, prilično konstantnu, gde smo većinom bili u vođstvu a, u momentima kada je Asvel preokrenuo nismo izgubili glavu. Primetan napredak pre svega u fazi odbrane, dok u napadu i dalje pravimo dosta jeftinih grešaka. Ipak verujem da će se vremenom i one svesti na minimum i da će ekipa rasti kako sezona bude odmicala. Strahovito važna pobeda za samopouzdanje i moral ekipe, raduje što se Novica polako vraća u formu, danas je imao dobru rolu. Trebaće nam u punoj formi od nove godine. Vanja sjajan u drugom poluvremenu, Rade uzeo odgovornost u kritičnim momentima. Pejdž i Džok nas čitavu utakmicu držali u igri, dobri i Gagić i Ali Nikokić. Nadam se do kraja godine još jednom pojačanu na poziciji pleja, nekom iskusnom rutineru koji bi dao novu dimenziju ovom mladom timu, preuzimao odgovornost u kriznim momentima i stao na loptu kad treba (kao u zadnjem minutu). Zadržali smo šansu za prolaz u narednu rundu, jeste da zavisimo i od drugih rezultata ali nije ni nemoguće da na kraju prođemo u 16. Šta god da se desi sutra, u poslednjem kolu pada odluka.

Nije zgodno

pre 5 godina

Velika pobeda ali se pala u nezgodnom trenutku, teško da je NEKO sposoban da čestita u ovom trenutku. Ne valja ni mnogo pominjati NEČIJE pobede kad smo MI izgubili!

partizanovac

pre 5 godina

@nadamo se prolazu
mislim da si u kombinatorici sa 4 pobjede partizana i trenta izgubio iz vida da će i turk imati 4 pobjede te nam je potrebna pobjeda (vise) od 5 razlike zadnje kolo. tada u slučaju pobjede turka sutra idemo dalje čak i ako trento dobije zadnju i dodje na 4 pobjede. krug od tri ekipe i mini tabela...

Gile

pre 5 godina

E, ovako - računica je mnogo, jedina jednostavna je ako Zenit u poslednjem kolu pobedi (Asvel u Rusiji), a Trento izgubi (od Valensije u Italiji. Obe utakmice igraju se dan pre Partizan-Turk. U tom slučaju Partizanu treba pobeda od 5 poena (treći tie-breaker je ukupna koš razlika u grupi, a tu smo već sada bolji) i prolazimo.'

Ako Zenit i Trento izgube, Partizanu treba pobeda od JEDNOG POENA jer se onda pravi mini grupa Zenit (trenutno 2-2, +2), Turk (2-1, 0) i Partizan (1-2, -2). Dakle, pobedom SA SAMO JEDNIM POENOM RAZLIKE sva tri tima bi imala 2-2, a Turk i Partizan bi imali koš razliku -1, zbog već pomenute ukupne koš razlike u grupi Partizan bi bio četvrti.

Ako Zenit i Trento pobede PARTIZAN ISPADA jer se pravi mini grupa Turk (3-0), Trento (1-3) i Partizan (1-2), tako da čak i da Partizan pobedi sa 100 razlike, Turk će u mini grupi opet imati pobedu više.

Konačno, ako Zenit izgubi, a Trento pobedi, pravi se mini grupa Turk (4-1, 11), Zenit (3-3, +32), Partizan (2-3, -6) i Trento (2-4, -37). To, nažalost, znači da bi Partizan morao da pobedi Turk sa 39 poena razlike(od Zenita imamo lošiju ukupnu koš razliku).

Dakle, pobeda Trenta (praktično) znači eliminaciju, a porazi i Trenta i Zenita su najbolja kombinacija.