Utorak, 16.10.2018.

09:01

"Zaključali inspektora, ni policija ni bog otac ne mogu ništa" VIDEO

Nijedan zakon o legalizaciji za poslednjih 15 godina nije dao rezultate jer nije napravljena dobra organizacija koja bi se time bavila, smatra Kaća Lazarević.

Izvor: B92

"Zakljuèali inspektora, ni policija ni bog otac ne mogu ništa" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 5 godina

"Kako napravite zgradu od 8 spratova da niko ne vidi, pa kako je moguće, za to treba godinu, godinu i po dana", pita se on.

Zgrada od 4 sprata se ako "investitor" ima ekipu od 10-15 ljudi, napravi za 2-3 meseca, na moju zalost gledao u komsiluku svojim ocima ;)

Lajavi

pre 5 godina

Нелегалној градњи је лако доскочити, увести забрану куповине, продаје, оптерећења или давања у закуп непокретности које су изграђене без грађевинске или употребне дозволе, те уговоре означити као апсолутно ништаве и прописати да је то кривично дело.
За месец дана градња има да престане.

glas razuma

pre 5 godina

Ala će lokalni šerifi dobiti novi izvor za mahinacije. U predlogu izmene Zakona o ozakonjenju se izbacuje nadležnost upravnog suda.Pogodnu lokaciju za podobne investitore će brzo osloboditi od sirotinje sa nelegalnim objektima, bez obzira da li imaju neka zakonska prava, ili su u procesu legalizacije. Veliki investitori koji nelegalno grade su samo paravan za ove izmene. Oni će i dalje graditi po starom i ako aktuelni zakon rešava taj problem. Po meni, kao laiku, ovo u pravnoj državi ne može da prođe ustavni sud, ali će se desiti isto kao i sa umanjnjem penzija...

Milorad

pre 5 godina

Ma ovde je kobajagi reč o investitorima, ovde se puca na male. meni će da sruše kuću koju sam napravio pre 50 godina. od koga su naj više uzeli para Dafina i Jezda, od malih, od velikih nisu se najeli hleba. od par velikih zrna ne biva pogača.

edi

pre 5 godina

Gledao nedavno na tvu kako je u Albaniji sagradjen neboder bez dozvole, pricam sa kolegama o tome i smijemo se kako je to moguce samo tamo. Ko zna mozda i kod vas u Srbiji nikne koji neboder bez dozvole.

Milorad

pre 5 godina

Pa nije tačno da im niko ne može ništa, poenta je da vlastodršci su takođe kriminalci. Ne može meni kurva da drži predavanje o poštenju. Odem u sud oni me lažu, i od mene se traži da poštujem državu i zakone.

maki

pre 5 godina

Da znate kako se teško boriti sa ,,investitorima,, sa Severa Kosova. Mi kračljevčani moramo osmisliti neki način kako taj šljam izbaciti iz grada i politike. MORA SE!!!

sentinel

pre 5 godina

Ljudi,samo da se molimo da ne dodje do nekog jaceg zemljotresa...tek bi se onda,na zalost,video kvalitet gradnje tih zgrada, pocevsi od projekata do materijala...a onda kuku lele braco pomagajte...Pa u Beogradu kad pocne da duva jaca kosava,padaju fasade...

Semafor

pre 5 godina

Država ne treba da se bavi gradnjom, država nije dobar investitor. Mnogo je bolje da to prepusti privatnom sektoru a novac od PDV da se iskoristi za dobrobit svih građana

Vuk

pre 5 godina

Ako ej neko vlasnik zemljista neka dodje na salter sa projektom i neka mu na istom salteru kazu moze i da plati normalnu sumu novca. Da postoji neki drugi salter koji radi isto da te ovaj prvi ne bi ucenjivao mitom, ako prijavis nekoga za mitoneka dodje odmah policija i to sredi neka se sutradan napravi komisija i da konkrene ne idiotke zahteve ako je potrrebna ispravka. Sve u razumnoj ceni i nece vise biti nelegalne radnje.
Ali se to Vucicu i Malom ne isplati ko ce onda da kupi "beograd na vodi"

Српски Црногорац, црногорски Србин

pre 5 godina

Ево решенија, срушити Николићеву бесправно изграђену кућу у забрањеној зони у приобаљу Саве, ресторан на Копаонику и биће крај бесправне изградње

naravno

pre 5 godina

uzmite objekte i pretvorite u npr...biro za zaposljavnje,zaposlite 100 botova iz sns-a..i nema jeda...tako u svakom gradu po 4-5 biroa i eto...smanjena nezaposlenost :-) :-)

Gabrijel Omar

pre 5 godina

Ja ne razumem sta je tu problem - gradjani Srbije su vise puta, skoro jednom godisnje priupitani da li im se svidja ova ekipa i njihove metoda vladanja. je l' tako bese? I? Gradjani Srbije su rekli da otprilike polovina obozava upravo ovo a trecina je rekla belim listicima da nemaju nista protiv i da nemaju problem sa tim. Racunam da je tako, jer ako nekome nesto smeta i to jako smeta, valjda ce iskoristiti jednu od legalih opcija da se to promeni...I sta sad? Ti i takvi gradjani vole da im sinovac ili kumasinov mali dobiju posao i bleje u drzavnoj upravi a onda im smeta divlja gradnja? E, pa, ne moze jedno bez drugog...

cobo

pre 5 godina

Ne treba rusiti nek oni samo grade ali im treba zabraniti sve prikljucke (gas,struja,voda,kanalizacija,telefon,kablovsku internet) i odvoz smeca i ko prekrsi pravilo onda kazna :)

lilly alen

pre 5 godina

Pa sta je tu cudno. Divlja gradnja je izvor crnog novca za vladajucu stranku i njene pojedince. Prosetajte malo opstinom Zvezdara i sve ce vam biti jasno. Pogledajte i uporedite podatke koliko su pojedine Bg opstine izdale gradjevinskih dozvola u poslednjih par godina. Ili jos bolje pogledajte podatke koliki su prihodi Direkcije za gradjevinsko zemljiste Bg u poslednjih par godina i sve ce biti jasno.

memorija

pre 5 godina

Sve probleme u državi već 30god prave isti ljudi. Oni ništa neće rešiti.
(Balkanska ruta, 16. oktobar 2018 09:40)
Bas tako! Evo i konkretno ime, drzavni sekretar Aleksandra Damnjanovic je tvorac i ucesnik u izradi svih zakona o legalizaciji od 2003. A onda za objekat na Kopaoniku mrtva 'ladna u Insajderu izjavi Mi vidimo da je zahtev za legalizaciju antidatiran, ali je to podnet zahtev i mi moramo da ga resavamo!? Zaboravljajuci pri tome da je prilikom poslednje legalizacije bilo striktno pravilo da datum slanja na posiljci mora biti pre datuma odredjenog za prijavu za legalizaciju. I ne zaboravimo da je zgradurina na Kopaoniku upravo putokaz svim investitorima sta se radi u zemlji, jer je i ministarka isla na ribanje dan pre zakazanog rusenja. A izgleda da najava policiji jos putuje...

zab

pre 5 godina

Život na račun države? Aaa ne, Đokoviću, to je život korumpirane parazitske vlasti na račun para koje građevinska mafija otima od kupaca. A država što njoj treba otme opet od naroda, dakle vi i oni ste na istoj strani, a ne mi.

Mirko

pre 5 godina

Svi su povezani, svako uzima svoj deo i ne mozes tu nista da uradis. Dzabe prijavljujes, samo sebi pravis problem. Pisem iz licnog iskustva.

Лепи Цане

pre 5 godina

Обезбедити законом и у пракси да се сви објекти тих бахатих "инвеститора" безбедно минирају, у било којој фази градње да се затекну. То би их једино "заболело".

doktor

pre 5 godina

srusite Tominu vikendicu na Savi i resili ste jedam veliki problem. Nakon toga Zukorlicevu divlju gradnju i NP i onda ste na domak resenju.
Nadjite jos jedan bespravan objekat od nekog poznatog u Bg (bar toga ne fali) i zavrsili ste citavu pricu.

Imate li hrabrosti za to?

svi korumpirani

pre 5 godina

Ne mogu da rese problem divlje gradnje,legalizacije? Ne,ne zele,jer da zele
resili bi.Svi bre,korumpirani i ovakav "sistem"im odgovara!
Gledam ove Nemce ovde,probaj nesto da tako ovde napravis,pa odrali bi te u
najkracem,od kazne,pa ti gradi ako ti se isplati!
Neki moji rodjaci gradili dole kuce bez dozvole ikakve,ja sokiran,a oni ma
naci cemo coveka da nam sve sredi,i tako je i bilo! Katastrofa!

mitko

pre 5 godina

Ima tu mnogo drugih stvari od davanja same gradjevinske dozvole. Kako na primer takve zgrade prodju tehnicki prijem i dobiju upotreebnu dozvoli, aj to neko nek objasni? Mogu li inspekcija koja vrsi tehnicki prijem takvih zgrada da se pozove na odgovornost retroaktivno, pa lepo i oni nek zavrse u zatvoru kad vec saradjuj sa takvima

Milosh

pre 5 godina

Eto neka nam drzava pokaze da funkcionise, pa moze da krene sa onim na Kopaoniku kao najvecim bezobrazlukom, a onda u svakom gradu po neki i to najjaci objekat kako bi svima pokazala svoju snagu.

marko

pre 5 godina

На општини Раковица општинари су дозволили дивљу градњу на локацији која је годинама била предвиђена за дом здравља. И кад су дошли архитекте и грађевинци, бам, нема плаца. Шта даље причати. Пролазим и видим да су некако угурали дом здравља, а свуда около украси од разних кућица који изигравају локале, а у многима чак људи и живе на спратовима.

peca

pre 5 godina

Kakva legalizacija, kakvi bakrači. Kad taj investitor nije platio na vreme i pribavio sve dozvole, baš će sada kad mu država kao omogućava to uraditi. Oće, "šio mi ga Đura", što se kaže. Srušiti sve, i individualnu nelegalnu gradnju (od devedesetih, jer je tada sve i počelo), a pogotovu ove višespratnice koje niču kao pečurke posle kiše! To je jedino rešenje, bez emocija, ni po babi ni po stričevima... Za pet godina garantujem da ćemo imati najuređenije građevinarstvo u svetu. Tako se kažnjava bahatost.

Miskec

pre 5 godina

Svi znamo o cemu se radi, o sprezi investitora i predsednika lokalnih samopurava, bas da vidim tog gradjevniskog inspektora koji ce da zaustavi gradnju i naredi rusenje objekta iza koga stoji licno predsednik lokalne samouprave koji iz godine u godinu volsebno postaje sve bogatiji!

Mirko

pre 5 godina

Za početak srušite jednu najveću bespravnu zgradu pa da vidite kako će u momentu da prestane divlja gradnja.... Naravno vi za to nemate hrabrosti.
(Vladimir, 16. oktobar 2018 09:17)

Upravo je to jedino rešenje !

kraja

pre 5 godina

...ma daleko je to od idealnih propisa...
...odnosno, idealni su za vlast...
...odem u vracar da prijavim inspekciji da radnici rasturaju krov na zgradi bez ikakve zastitne opreme, a nema ni gradilista, ograde, table...
...inspektor zaviri u kompjuter i nasmeje se, objekat nije ni startovao, ali je veci od 800 kvadrata i na gradskoj inspekciji je...
...kazem, radnik ce poginuti na vracaru, on kaze nije u njegovoj ingerenciji...
...a gradska inspekcija...
...mislite da ne zna da se gradi 2,3x vise od gradjevinskog plana...???
...pisano je vec o "skodi-stojanovic" na novom beogradu...
...sve se zna, sve je "sredjeno"...
...zakoni su za budale...
...e sad, kad pogine radnik, to je mala nezgoda za nekog, ali sve ce to pokriti ruzmarin, snjegovi i sas...

Kiseli

pre 5 godina

Bez brige, sada će presednik lično da gradi 8.000 jeftinih stanova a u drugom krugu još 10.000 pa će sve biti legalizovano...živeo!

maverik

pre 5 godina

Spona investotara i vlasti (republicke / lokalne) je velika. Institucije su u sluzbi investitora a gradjani su ostavljeni na milost i nemilost korumpiranih drzavnih sluzbi.

Imam samo primer mojih roditelja. Vise od 5 godina se bore sa investotorom u Sapcu. Tacna adresa je Masarikova br.19 i investitor je izgradio poslovno-stambeni objekat a da je pri tome oduzeo mojim roditeljima sluzbenost prolaza, "izbrisao" supu koja je bila u knjigama jos '70ih godina proslog veka i sada moji roditelji gledaju skupa kola i dzipove ispred prozora a svoja kola parkiraju na ulici!?

Afrika u srcu Evrope...

Vladimir

pre 5 godina

Za početak srušite jednu najveću bespravnu zgradu pa da vidite kako će u momentu da prestane divlja gradnja.... Naravno vi za to nemate hrabrosti.

Bane

pre 5 godina

Objavite na svim medijima koje su zgrade podignute nelegalno, i da kupci neće moći da se uknjiže kao vlasnici. Tada neće ni kupovati od gradjevinske mafije. To treba da se objavljuje svaki dan po više puta. Bilbordi na opštinama takodje treba da daju ove informacije. To bar možete jer kontrolišete sve medije, ali se čini da ovde državni aparat ima drugačije interese od stvarnog rešavanja divlje gradnje.

Mirko

pre 5 godina

Za početak srušite jednu najveću bespravnu zgradu pa da vidite kako će u momentu da prestane divlja gradnja.... Naravno vi za to nemate hrabrosti.
(Vladimir, 16. oktobar 2018 09:17)

Upravo je to jedino rešenje !

Vladimir

pre 5 godina

Za početak srušite jednu najveću bespravnu zgradu pa da vidite kako će u momentu da prestane divlja gradnja.... Naravno vi za to nemate hrabrosti.

maverik

pre 5 godina

Spona investotara i vlasti (republicke / lokalne) je velika. Institucije su u sluzbi investitora a gradjani su ostavljeni na milost i nemilost korumpiranih drzavnih sluzbi.

Imam samo primer mojih roditelja. Vise od 5 godina se bore sa investotorom u Sapcu. Tacna adresa je Masarikova br.19 i investitor je izgradio poslovno-stambeni objekat a da je pri tome oduzeo mojim roditeljima sluzbenost prolaza, "izbrisao" supu koja je bila u knjigama jos '70ih godina proslog veka i sada moji roditelji gledaju skupa kola i dzipove ispred prozora a svoja kola parkiraju na ulici!?

Afrika u srcu Evrope...

Bane

pre 5 godina

Objavite na svim medijima koje su zgrade podignute nelegalno, i da kupci neće moći da se uknjiže kao vlasnici. Tada neće ni kupovati od gradjevinske mafije. To treba da se objavljuje svaki dan po više puta. Bilbordi na opštinama takodje treba da daju ove informacije. To bar možete jer kontrolišete sve medije, ali se čini da ovde državni aparat ima drugačije interese od stvarnog rešavanja divlje gradnje.

memorija

pre 5 godina

Sve probleme u državi već 30god prave isti ljudi. Oni ništa neće rešiti.
(Balkanska ruta, 16. oktobar 2018 09:40)
Bas tako! Evo i konkretno ime, drzavni sekretar Aleksandra Damnjanovic je tvorac i ucesnik u izradi svih zakona o legalizaciji od 2003. A onda za objekat na Kopaoniku mrtva 'ladna u Insajderu izjavi Mi vidimo da je zahtev za legalizaciju antidatiran, ali je to podnet zahtev i mi moramo da ga resavamo!? Zaboravljajuci pri tome da je prilikom poslednje legalizacije bilo striktno pravilo da datum slanja na posiljci mora biti pre datuma odredjenog za prijavu za legalizaciju. I ne zaboravimo da je zgradurina na Kopaoniku upravo putokaz svim investitorima sta se radi u zemlji, jer je i ministarka isla na ribanje dan pre zakazanog rusenja. A izgleda da najava policiji jos putuje...

Miskec

pre 5 godina

Svi znamo o cemu se radi, o sprezi investitora i predsednika lokalnih samopurava, bas da vidim tog gradjevniskog inspektora koji ce da zaustavi gradnju i naredi rusenje objekta iza koga stoji licno predsednik lokalne samouprave koji iz godine u godinu volsebno postaje sve bogatiji!

kraja

pre 5 godina

...ma daleko je to od idealnih propisa...
...odnosno, idealni su za vlast...
...odem u vracar da prijavim inspekciji da radnici rasturaju krov na zgradi bez ikakve zastitne opreme, a nema ni gradilista, ograde, table...
...inspektor zaviri u kompjuter i nasmeje se, objekat nije ni startovao, ali je veci od 800 kvadrata i na gradskoj inspekciji je...
...kazem, radnik ce poginuti na vracaru, on kaze nije u njegovoj ingerenciji...
...a gradska inspekcija...
...mislite da ne zna da se gradi 2,3x vise od gradjevinskog plana...???
...pisano je vec o "skodi-stojanovic" na novom beogradu...
...sve se zna, sve je "sredjeno"...
...zakoni su za budale...
...e sad, kad pogine radnik, to je mala nezgoda za nekog, ali sve ce to pokriti ruzmarin, snjegovi i sas...

zab

pre 5 godina

Život na račun države? Aaa ne, Đokoviću, to je život korumpirane parazitske vlasti na račun para koje građevinska mafija otima od kupaca. A država što njoj treba otme opet od naroda, dakle vi i oni ste na istoj strani, a ne mi.

mitko

pre 5 godina

Ima tu mnogo drugih stvari od davanja same gradjevinske dozvole. Kako na primer takve zgrade prodju tehnicki prijem i dobiju upotreebnu dozvoli, aj to neko nek objasni? Mogu li inspekcija koja vrsi tehnicki prijem takvih zgrada da se pozove na odgovornost retroaktivno, pa lepo i oni nek zavrse u zatvoru kad vec saradjuj sa takvima

lilly alen

pre 5 godina

Pa sta je tu cudno. Divlja gradnja je izvor crnog novca za vladajucu stranku i njene pojedince. Prosetajte malo opstinom Zvezdara i sve ce vam biti jasno. Pogledajte i uporedite podatke koliko su pojedine Bg opstine izdale gradjevinskih dozvola u poslednjih par godina. Ili jos bolje pogledajte podatke koliki su prihodi Direkcije za gradjevinsko zemljiste Bg u poslednjih par godina i sve ce biti jasno.

svi korumpirani

pre 5 godina

Ne mogu da rese problem divlje gradnje,legalizacije? Ne,ne zele,jer da zele
resili bi.Svi bre,korumpirani i ovakav "sistem"im odgovara!
Gledam ove Nemce ovde,probaj nesto da tako ovde napravis,pa odrali bi te u
najkracem,od kazne,pa ti gradi ako ti se isplati!
Neki moji rodjaci gradili dole kuce bez dozvole ikakve,ja sokiran,a oni ma
naci cemo coveka da nam sve sredi,i tako je i bilo! Katastrofa!

peca

pre 5 godina

Kakva legalizacija, kakvi bakrači. Kad taj investitor nije platio na vreme i pribavio sve dozvole, baš će sada kad mu država kao omogućava to uraditi. Oće, "šio mi ga Đura", što se kaže. Srušiti sve, i individualnu nelegalnu gradnju (od devedesetih, jer je tada sve i počelo), a pogotovu ove višespratnice koje niču kao pečurke posle kiše! To je jedino rešenje, bez emocija, ni po babi ni po stričevima... Za pet godina garantujem da ćemo imati najuređenije građevinarstvo u svetu. Tako se kažnjava bahatost.

Milosh

pre 5 godina

Eto neka nam drzava pokaze da funkcionise, pa moze da krene sa onim na Kopaoniku kao najvecim bezobrazlukom, a onda u svakom gradu po neki i to najjaci objekat kako bi svima pokazala svoju snagu.

Kiseli

pre 5 godina

Bez brige, sada će presednik lično da gradi 8.000 jeftinih stanova a u drugom krugu još 10.000 pa će sve biti legalizovano...živeo!

Лепи Цане

pre 5 godina

Обезбедити законом и у пракси да се сви објекти тих бахатих "инвеститора" безбедно минирају, у било којој фази градње да се затекну. То би их једино "заболело".

Српски Црногорац, црногорски Србин

pre 5 godina

Ево решенија, срушити Николићеву бесправно изграђену кућу у забрањеној зони у приобаљу Саве, ресторан на Копаонику и биће крај бесправне изградње

marko

pre 5 godina

На општини Раковица општинари су дозволили дивљу градњу на локацији која је годинама била предвиђена за дом здравља. И кад су дошли архитекте и грађевинци, бам, нема плаца. Шта даље причати. Пролазим и видим да су некако угурали дом здравља, а свуда около украси од разних кућица који изигравају локале, а у многима чак људи и живе на спратовима.

cobo

pre 5 godina

Ne treba rusiti nek oni samo grade ali im treba zabraniti sve prikljucke (gas,struja,voda,kanalizacija,telefon,kablovsku internet) i odvoz smeca i ko prekrsi pravilo onda kazna :)

doktor

pre 5 godina

srusite Tominu vikendicu na Savi i resili ste jedam veliki problem. Nakon toga Zukorlicevu divlju gradnju i NP i onda ste na domak resenju.
Nadjite jos jedan bespravan objekat od nekog poznatog u Bg (bar toga ne fali) i zavrsili ste citavu pricu.

Imate li hrabrosti za to?

maki

pre 5 godina

Da znate kako se teško boriti sa ,,investitorima,, sa Severa Kosova. Mi kračljevčani moramo osmisliti neki način kako taj šljam izbaciti iz grada i politike. MORA SE!!!

Milorad

pre 5 godina

Pa nije tačno da im niko ne može ništa, poenta je da vlastodršci su takođe kriminalci. Ne može meni kurva da drži predavanje o poštenju. Odem u sud oni me lažu, i od mene se traži da poštujem državu i zakone.

Gabrijel Omar

pre 5 godina

Ja ne razumem sta je tu problem - gradjani Srbije su vise puta, skoro jednom godisnje priupitani da li im se svidja ova ekipa i njihove metoda vladanja. je l' tako bese? I? Gradjani Srbije su rekli da otprilike polovina obozava upravo ovo a trecina je rekla belim listicima da nemaju nista protiv i da nemaju problem sa tim. Racunam da je tako, jer ako nekome nesto smeta i to jako smeta, valjda ce iskoristiti jednu od legalih opcija da se to promeni...I sta sad? Ti i takvi gradjani vole da im sinovac ili kumasinov mali dobiju posao i bleje u drzavnoj upravi a onda im smeta divlja gradnja? E, pa, ne moze jedno bez drugog...

Mirko

pre 5 godina

Svi su povezani, svako uzima svoj deo i ne mozes tu nista da uradis. Dzabe prijavljujes, samo sebi pravis problem. Pisem iz licnog iskustva.

edi

pre 5 godina

Gledao nedavno na tvu kako je u Albaniji sagradjen neboder bez dozvole, pricam sa kolegama o tome i smijemo se kako je to moguce samo tamo. Ko zna mozda i kod vas u Srbiji nikne koji neboder bez dozvole.

sentinel

pre 5 godina

Ljudi,samo da se molimo da ne dodje do nekog jaceg zemljotresa...tek bi se onda,na zalost,video kvalitet gradnje tih zgrada, pocevsi od projekata do materijala...a onda kuku lele braco pomagajte...Pa u Beogradu kad pocne da duva jaca kosava,padaju fasade...

Lajavi

pre 5 godina

Нелегалној градњи је лако доскочити, увести забрану куповине, продаје, оптерећења или давања у закуп непокретности које су изграђене без грађевинске или употребне дозволе, те уговоре означити као апсолутно ништаве и прописати да је то кривично дело.
За месец дана градња има да престане.

Goran

pre 5 godina

"Kako napravite zgradu od 8 spratova da niko ne vidi, pa kako je moguće, za to treba godinu, godinu i po dana", pita se on.

Zgrada od 4 sprata se ako "investitor" ima ekipu od 10-15 ljudi, napravi za 2-3 meseca, na moju zalost gledao u komsiluku svojim ocima ;)

glas razuma

pre 5 godina

Ala će lokalni šerifi dobiti novi izvor za mahinacije. U predlogu izmene Zakona o ozakonjenju se izbacuje nadležnost upravnog suda.Pogodnu lokaciju za podobne investitore će brzo osloboditi od sirotinje sa nelegalnim objektima, bez obzira da li imaju neka zakonska prava, ili su u procesu legalizacije. Veliki investitori koji nelegalno grade su samo paravan za ove izmene. Oni će i dalje graditi po starom i ako aktuelni zakon rešava taj problem. Po meni, kao laiku, ovo u pravnoj državi ne može da prođe ustavni sud, ali će se desiti isto kao i sa umanjnjem penzija...

Milorad

pre 5 godina

Ma ovde je kobajagi reč o investitorima, ovde se puca na male. meni će da sruše kuću koju sam napravio pre 50 godina. od koga su naj više uzeli para Dafina i Jezda, od malih, od velikih nisu se najeli hleba. od par velikih zrna ne biva pogača.

naravno

pre 5 godina

uzmite objekte i pretvorite u npr...biro za zaposljavnje,zaposlite 100 botova iz sns-a..i nema jeda...tako u svakom gradu po 4-5 biroa i eto...smanjena nezaposlenost :-) :-)

Vuk

pre 5 godina

Ako ej neko vlasnik zemljista neka dodje na salter sa projektom i neka mu na istom salteru kazu moze i da plati normalnu sumu novca. Da postoji neki drugi salter koji radi isto da te ovaj prvi ne bi ucenjivao mitom, ako prijavis nekoga za mitoneka dodje odmah policija i to sredi neka se sutradan napravi komisija i da konkrene ne idiotke zahteve ako je potrrebna ispravka. Sve u razumnoj ceni i nece vise biti nelegalne radnje.
Ali se to Vucicu i Malom ne isplati ko ce onda da kupi "beograd na vodi"

Semafor

pre 5 godina

Država ne treba da se bavi gradnjom, država nije dobar investitor. Mnogo je bolje da to prepusti privatnom sektoru a novac od PDV da se iskoristi za dobrobit svih građana

Semafor

pre 5 godina

Država ne treba da se bavi gradnjom, država nije dobar investitor. Mnogo je bolje da to prepusti privatnom sektoru a novac od PDV da se iskoristi za dobrobit svih građana

cobo

pre 5 godina

Ne treba rusiti nek oni samo grade ali im treba zabraniti sve prikljucke (gas,struja,voda,kanalizacija,telefon,kablovsku internet) i odvoz smeca i ko prekrsi pravilo onda kazna :)

Bane

pre 5 godina

Objavite na svim medijima koje su zgrade podignute nelegalno, i da kupci neće moći da se uknjiže kao vlasnici. Tada neće ni kupovati od gradjevinske mafije. To treba da se objavljuje svaki dan po više puta. Bilbordi na opštinama takodje treba da daju ove informacije. To bar možete jer kontrolišete sve medije, ali se čini da ovde državni aparat ima drugačije interese od stvarnog rešavanja divlje gradnje.

maverik

pre 5 godina

Spona investotara i vlasti (republicke / lokalne) je velika. Institucije su u sluzbi investitora a gradjani su ostavljeni na milost i nemilost korumpiranih drzavnih sluzbi.

Imam samo primer mojih roditelja. Vise od 5 godina se bore sa investotorom u Sapcu. Tacna adresa je Masarikova br.19 i investitor je izgradio poslovno-stambeni objekat a da je pri tome oduzeo mojim roditeljima sluzbenost prolaza, "izbrisao" supu koja je bila u knjigama jos '70ih godina proslog veka i sada moji roditelji gledaju skupa kola i dzipove ispred prozora a svoja kola parkiraju na ulici!?

Afrika u srcu Evrope...

Mirko

pre 5 godina

Za početak srušite jednu najveću bespravnu zgradu pa da vidite kako će u momentu da prestane divlja gradnja.... Naravno vi za to nemate hrabrosti.
(Vladimir, 16. oktobar 2018 09:17)

Upravo je to jedino rešenje !

peca

pre 5 godina

Kakva legalizacija, kakvi bakrači. Kad taj investitor nije platio na vreme i pribavio sve dozvole, baš će sada kad mu država kao omogućava to uraditi. Oće, "šio mi ga Đura", što se kaže. Srušiti sve, i individualnu nelegalnu gradnju (od devedesetih, jer je tada sve i počelo), a pogotovu ove višespratnice koje niču kao pečurke posle kiše! To je jedino rešenje, bez emocija, ni po babi ni po stričevima... Za pet godina garantujem da ćemo imati najuređenije građevinarstvo u svetu. Tako se kažnjava bahatost.

Лепи Цане

pre 5 godina

Обезбедити законом и у пракси да се сви објекти тих бахатих "инвеститора" безбедно минирају, у било којој фази градње да се затекну. То би их једино "заболело".

zab

pre 5 godina

Život na račun države? Aaa ne, Đokoviću, to je život korumpirane parazitske vlasti na račun para koje građevinska mafija otima od kupaca. A država što njoj treba otme opet od naroda, dakle vi i oni ste na istoj strani, a ne mi.

Српски Црногорац, црногорски Србин

pre 5 godina

Ево решенија, срушити Николићеву бесправно изграђену кућу у забрањеној зони у приобаљу Саве, ресторан на Копаонику и биће крај бесправне изградње

Goran

pre 5 godina

"Kako napravite zgradu od 8 spratova da niko ne vidi, pa kako je moguće, za to treba godinu, godinu i po dana", pita se on.

Zgrada od 4 sprata se ako "investitor" ima ekipu od 10-15 ljudi, napravi za 2-3 meseca, na moju zalost gledao u komsiluku svojim ocima ;)

Vladimir

pre 5 godina

Za početak srušite jednu najveću bespravnu zgradu pa da vidite kako će u momentu da prestane divlja gradnja.... Naravno vi za to nemate hrabrosti.

marko

pre 5 godina

На општини Раковица општинари су дозволили дивљу градњу на локацији која је годинама била предвиђена за дом здравља. И кад су дошли архитекте и грађевинци, бам, нема плаца. Шта даље причати. Пролазим и видим да су некако угурали дом здравља, а свуда около украси од разних кућица који изигравају локале, а у многима чак људи и живе на спратовима.

memorija

pre 5 godina

Sve probleme u državi već 30god prave isti ljudi. Oni ništa neće rešiti.
(Balkanska ruta, 16. oktobar 2018 09:40)
Bas tako! Evo i konkretno ime, drzavni sekretar Aleksandra Damnjanovic je tvorac i ucesnik u izradi svih zakona o legalizaciji od 2003. A onda za objekat na Kopaoniku mrtva 'ladna u Insajderu izjavi Mi vidimo da je zahtev za legalizaciju antidatiran, ali je to podnet zahtev i mi moramo da ga resavamo!? Zaboravljajuci pri tome da je prilikom poslednje legalizacije bilo striktno pravilo da datum slanja na posiljci mora biti pre datuma odredjenog za prijavu za legalizaciju. I ne zaboravimo da je zgradurina na Kopaoniku upravo putokaz svim investitorima sta se radi u zemlji, jer je i ministarka isla na ribanje dan pre zakazanog rusenja. A izgleda da najava policiji jos putuje...

maki

pre 5 godina

Da znate kako se teško boriti sa ,,investitorima,, sa Severa Kosova. Mi kračljevčani moramo osmisliti neki način kako taj šljam izbaciti iz grada i politike. MORA SE!!!

kraja

pre 5 godina

...ma daleko je to od idealnih propisa...
...odnosno, idealni su za vlast...
...odem u vracar da prijavim inspekciji da radnici rasturaju krov na zgradi bez ikakve zastitne opreme, a nema ni gradilista, ograde, table...
...inspektor zaviri u kompjuter i nasmeje se, objekat nije ni startovao, ali je veci od 800 kvadrata i na gradskoj inspekciji je...
...kazem, radnik ce poginuti na vracaru, on kaze nije u njegovoj ingerenciji...
...a gradska inspekcija...
...mislite da ne zna da se gradi 2,3x vise od gradjevinskog plana...???
...pisano je vec o "skodi-stojanovic" na novom beogradu...
...sve se zna, sve je "sredjeno"...
...zakoni su za budale...
...e sad, kad pogine radnik, to je mala nezgoda za nekog, ali sve ce to pokriti ruzmarin, snjegovi i sas...

Kiseli

pre 5 godina

Bez brige, sada će presednik lično da gradi 8.000 jeftinih stanova a u drugom krugu još 10.000 pa će sve biti legalizovano...živeo!

Milosh

pre 5 godina

Eto neka nam drzava pokaze da funkcionise, pa moze da krene sa onim na Kopaoniku kao najvecim bezobrazlukom, a onda u svakom gradu po neki i to najjaci objekat kako bi svima pokazala svoju snagu.

svi korumpirani

pre 5 godina

Ne mogu da rese problem divlje gradnje,legalizacije? Ne,ne zele,jer da zele
resili bi.Svi bre,korumpirani i ovakav "sistem"im odgovara!
Gledam ove Nemce ovde,probaj nesto da tako ovde napravis,pa odrali bi te u
najkracem,od kazne,pa ti gradi ako ti se isplati!
Neki moji rodjaci gradili dole kuce bez dozvole ikakve,ja sokiran,a oni ma
naci cemo coveka da nam sve sredi,i tako je i bilo! Katastrofa!

Gabrijel Omar

pre 5 godina

Ja ne razumem sta je tu problem - gradjani Srbije su vise puta, skoro jednom godisnje priupitani da li im se svidja ova ekipa i njihove metoda vladanja. je l' tako bese? I? Gradjani Srbije su rekli da otprilike polovina obozava upravo ovo a trecina je rekla belim listicima da nemaju nista protiv i da nemaju problem sa tim. Racunam da je tako, jer ako nekome nesto smeta i to jako smeta, valjda ce iskoristiti jednu od legalih opcija da se to promeni...I sta sad? Ti i takvi gradjani vole da im sinovac ili kumasinov mali dobiju posao i bleje u drzavnoj upravi a onda im smeta divlja gradnja? E, pa, ne moze jedno bez drugog...

naravno

pre 5 godina

uzmite objekte i pretvorite u npr...biro za zaposljavnje,zaposlite 100 botova iz sns-a..i nema jeda...tako u svakom gradu po 4-5 biroa i eto...smanjena nezaposlenost :-) :-)

Vuk

pre 5 godina

Ako ej neko vlasnik zemljista neka dodje na salter sa projektom i neka mu na istom salteru kazu moze i da plati normalnu sumu novca. Da postoji neki drugi salter koji radi isto da te ovaj prvi ne bi ucenjivao mitom, ako prijavis nekoga za mitoneka dodje odmah policija i to sredi neka se sutradan napravi komisija i da konkrene ne idiotke zahteve ako je potrrebna ispravka. Sve u razumnoj ceni i nece vise biti nelegalne radnje.
Ali se to Vucicu i Malom ne isplati ko ce onda da kupi "beograd na vodi"

sentinel

pre 5 godina

Ljudi,samo da se molimo da ne dodje do nekog jaceg zemljotresa...tek bi se onda,na zalost,video kvalitet gradnje tih zgrada, pocevsi od projekata do materijala...a onda kuku lele braco pomagajte...Pa u Beogradu kad pocne da duva jaca kosava,padaju fasade...

edi

pre 5 godina

Gledao nedavno na tvu kako je u Albaniji sagradjen neboder bez dozvole, pricam sa kolegama o tome i smijemo se kako je to moguce samo tamo. Ko zna mozda i kod vas u Srbiji nikne koji neboder bez dozvole.

Lajavi

pre 5 godina

Нелегалној градњи је лако доскочити, увести забрану куповине, продаје, оптерећења или давања у закуп непокретности које су изграђене без грађевинске или употребне дозволе, те уговоре означити као апсолутно ништаве и прописати да је то кривично дело.
За месец дана градња има да престане.

lilly alen

pre 5 godina

Pa sta je tu cudno. Divlja gradnja je izvor crnog novca za vladajucu stranku i njene pojedince. Prosetajte malo opstinom Zvezdara i sve ce vam biti jasno. Pogledajte i uporedite podatke koliko su pojedine Bg opstine izdale gradjevinskih dozvola u poslednjih par godina. Ili jos bolje pogledajte podatke koliki su prihodi Direkcije za gradjevinsko zemljiste Bg u poslednjih par godina i sve ce biti jasno.

mitko

pre 5 godina

Ima tu mnogo drugih stvari od davanja same gradjevinske dozvole. Kako na primer takve zgrade prodju tehnicki prijem i dobiju upotreebnu dozvoli, aj to neko nek objasni? Mogu li inspekcija koja vrsi tehnicki prijem takvih zgrada da se pozove na odgovornost retroaktivno, pa lepo i oni nek zavrse u zatvoru kad vec saradjuj sa takvima

doktor

pre 5 godina

srusite Tominu vikendicu na Savi i resili ste jedam veliki problem. Nakon toga Zukorlicevu divlju gradnju i NP i onda ste na domak resenju.
Nadjite jos jedan bespravan objekat od nekog poznatog u Bg (bar toga ne fali) i zavrsili ste citavu pricu.

Imate li hrabrosti za to?

Mirko

pre 5 godina

Svi su povezani, svako uzima svoj deo i ne mozes tu nista da uradis. Dzabe prijavljujes, samo sebi pravis problem. Pisem iz licnog iskustva.

Milorad

pre 5 godina

Pa nije tačno da im niko ne može ništa, poenta je da vlastodršci su takođe kriminalci. Ne može meni kurva da drži predavanje o poštenju. Odem u sud oni me lažu, i od mene se traži da poštujem državu i zakone.

Miskec

pre 5 godina

Svi znamo o cemu se radi, o sprezi investitora i predsednika lokalnih samopurava, bas da vidim tog gradjevniskog inspektora koji ce da zaustavi gradnju i naredi rusenje objekta iza koga stoji licno predsednik lokalne samouprave koji iz godine u godinu volsebno postaje sve bogatiji!

Milorad

pre 5 godina

Ma ovde je kobajagi reč o investitorima, ovde se puca na male. meni će da sruše kuću koju sam napravio pre 50 godina. od koga su naj više uzeli para Dafina i Jezda, od malih, od velikih nisu se najeli hleba. od par velikih zrna ne biva pogača.

glas razuma

pre 5 godina

Ala će lokalni šerifi dobiti novi izvor za mahinacije. U predlogu izmene Zakona o ozakonjenju se izbacuje nadležnost upravnog suda.Pogodnu lokaciju za podobne investitore će brzo osloboditi od sirotinje sa nelegalnim objektima, bez obzira da li imaju neka zakonska prava, ili su u procesu legalizacije. Veliki investitori koji nelegalno grade su samo paravan za ove izmene. Oni će i dalje graditi po starom i ako aktuelni zakon rešava taj problem. Po meni, kao laiku, ovo u pravnoj državi ne može da prođe ustavni sud, ali će se desiti isto kao i sa umanjnjem penzija...