Utorak, 29.06.2004.

09:02

Nastavak suđenja za Stambolića i Budvu

Izvor: B92

Nastavak suðenja za Stamboliæa i Budvu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 19 godina

Posto vidim da su posetioci ovog sajta veoma veliki znalci i za njih tajne jedne drzave nisu tajne, jer oni izgleda znaju sve ko je koga ubio i zasto i na koji nacin, zamolio bih nekog od njih da mi kaze ko je ubio Kenedija i zasto. Posto su mi rasvetlili sva ubistva u Srbiji u poslednjih 10 godina tako da mi je sad mnogo lakse. Ovde se ponavlja stari dobri obicaj Slobine policije uhvati jednog i osudi ga za sva dela u tom regionu kako nam procenat resenih slucajeva slucajno ne bi pao ispod 99%. To sto su dvojica, koji su mogli prstom da pokazu na neke ljude i kazu sta im je ko naredio da urade, likvidirani to nikome ne smeta. To je sasvim normalno u jednoj pravnoj i demokratskoj drzavi. Sto se komentara o Milosevicu i njegovoj pameti tice neka ovi Anstajni koji misle da je on ogranicen covek stave prst na celo i neka se zapitaju ko je ispao ogranicen on sto je vladao 12 godina ili mi sto smo mu dozvolili. Za moje upropasteno detinjstvo i mladost ja ne krivim njega vec 90% stanovnika Srbije koji se 88 dali podrsku Milosevicu.

Dragan R

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa onima koji zastupaju stav da dok se neko ne osudi nije kriv. Samo mi nije jasno da li to znaci i da Hitler nije kriv za Drugi svetski rat i milione poginulih u logorima smrti jer mu nikada za to nije sudjeno.Ili ovo pravilo vazi samo za patriote iz DSS, SPS i SRS.

evita

pre 19 godina

Dok se ne dokaze da je optuzeni kriv on je nevin prema tome moracemo da sacekamo jedno par godina da se ovo sudjenje okonca!
Ono sto je meni licno nelogicno (ponavljam meni licno bez pretenzija da bilo sta tumacim) je da ako su zaista Legija i njegovi izvrsili atentat na Gospodina Draskovica u Budvi, mislim da ga oni ne bi promasili. Legija stranaca nije bas pionirska organizacija i nije izgubila tri rata kako se neki iscudjavaju sto je Legija dobio cin pukovnika "samo tako" u JSO. Da je imao moc, novac i bahatost neprimerenu tako nekom je tacno ali ne zaboravimo u kom periodu i za vreme cije vladavine je to bilo! Pa ja nisam smela ni kroz prozor da pogledam kada je on dolazio da obidje svoju suprugu tu u komsiluku! Ali bahatost je jedno a optuzba za ubistvo je nesto sasvim drugo.

Milun

pre 19 godina

U sadasnjem momentu nije toliko strasno sta je Legija sa njeovim gazdama i podcinjenima uradio svom narodu, strasno je da on jos uvek ima jaka uporista u vlasti, u organima drzave!!
Strasno je da se u ovoj drzavi jos uvek vuku konci SMRTI, sada iz senke i tajno, ali vrlo agresivno i uporno.
Jesmo li mi drzava, jesmo li protektorat ili smo za protektorat?

Posmatrac

pre 19 godina

Mene samo odusevljava nas pravni sistem u kome je PRAVO optuzenog da laze, a DUZNOST tuzioca i istraznog sudije da tu laz dokazuju neistinitom. Idealno za opstrukciju procesa sto upravo Legija radi.

Desetar

pre 19 godina

Samo u Slobinoj i Mirinoj banana republici jedan legionar, koji nije sluzio vojni rok u JNA, mogao je da dobije cin pukovnika!!! Tragikomicno.

Petar

pre 19 godina

On samo baca prasinu u oci i skrece istragu. Njegova istina je dnevne prirode i sluzi da ga odbrani a krivicu da prebaci na mrtve ili nepoznate.

Vladimir

pre 19 godina

Svakome, ko je pratio političku scenu, u to vreme, jasno je, da pokojni Stambolić, tada, nije predstavljao konkurenta Slobodanu Miloševiću, na političkoj sceni Srbije.
Ma neće biti. Legijini savetnici se uzdaju u pileće pamnjeće naroda. Miloševiću nije bilo u interesu, sledi ubica je DOS? Svaka čast mozgu koji je ovo smislio. Još će ispasti da je DOS ubio i Ćuruviju...

tyler durden

pre 19 godina

Zaista je tuzno kako citaoci ove vesti komentarisu sta je bio Milosevicev "interes", da li je bio "racionalan", itd. Ispralo se tu mozgova i mozgova. Pogledajte iz kakve je porodice dosao, u kojoj je partiji bio, ko ga je doveo na vlast, kakvi su mu zena i deca, s kim je saradjivao i ko su mu bili prijatelji i politicki pouzdani ljudi, sta je sve rasturio, pokvario, unistio, onemogucio, srusio, itd.--pa onda recite da li je bio "racionalan" i da li je to sve bilo u njegovom "interesu". Covek je neuracunljivi grandoman koji se nije libio zlocina kako bi zadovoljio svoj ego. Moze Ulemek, njegov prijatelj, po zanimanju ubica, da laze koliko hoce, da se pravi nevest i da "bude s porodicom na letovanju" koliko hoce, Milosevic je u Hagu zahvaljujuci hrabrom Djindjicu. I nece se odande vratiti.

Vladimirr

pre 19 godina

Pa hajde da analiziramo ko je mogao da ubije Stambolica>
1.Zapad. Pa, po meni, zapad da je organizovao neka ubistva kod nas, jos bi se time hvalili, po Izraelskom receptu. Tamo kad god smaknu nekog hodzu, dizu buku oko toga. A da su hteli da ubiju nekog, ubili bi Slobu ili nekog vaznijeg, a ne bas opozicionog kandidata i to jos potencijalnog.To su tek potpuno nejasni motivi.
2. Opozicija. Pa i kod njih je motiv dosta mutan. Kao, plasili se da im Stambolic ne bude konkurencija? Pa to je glupost, tim pre sto bi im odgovaralo da bude protivkandidat Slobi u prvom krugu, a u drugom ga izvesno je (tih dana je pregovarao sa opozicijom) ne bi podrzao.
3. Sloba. Ali ne mora da bude niti on, mozda je neko iz ekipe hteo da mu se dodvori. Pa Stambolica je Sloba maknuo u i oko osme sednice, a to je covek koji je Slobu doveo na scenu. A izvesno je da su ga makle nase sluzbe, em je Skene doveo istragu do groba, em to nigde pre toga nije rasvetljeno. Da podsetim, jedini slucaj kad je istraga uopste okoncana je Arkan, koga je makao neki ambiciozni seljober. Dakle Stambolic je covek koga se Sloba mogao bojati i iz racionalnih (znao nesto o njemu, ili ovaj mislio da zna), osvetnickih (sto je resio da kao njegov bivsi mentor ide protiv njega) ili na kraju potpuno iracionalnih razloga (precenjivanje znacaja Stambolica ili sl.). Na kraju to je mogao da uradi i neko iz njegovog paranoicnog okruzenja. S obzirom na to da istraga povodom toga nije bila nikakva, a da su likovi poput Radeta Markovica davali komentare iz fazona okliznuo se na bananu, mislim da se zakljucak namece. Za onog ko zeli bar malo da misli.

Vesna

pre 19 godina

Doziveli smo kolektivno ispiranje mozga,od strane "gospodina" Legije. Pa on je " srce" od coveka. Prosto nije "srce" obavesteno na vreme o tome sta se desava.Uvek sve u zadnjem trenutku sazna dok je "cuvao decu ","bio na letovanju " itd.A njegovi kontakti bolje da ne komentarisem.Mislim stvarnooo.

Micco

pre 19 godina

Drago mi je da vidim da ima onih koji smatraju da je Milosevic imao "solidnu logiku" tj. da nije bio "ogranicen",samo mi nije jasno kako se sada nalazi u Hagu a Srbija tu gde jeste. Pretpostavljam da je i Mira razumna i stalozena zena.

dule@cubicle

pre 19 godina

Milosevic je imao apsolutnu vlast u Srbiji nakon 12 godina na vrhu. Njegova je odgovornost cak i da nije naredio to ubistvo neposredno jer nije cinio nista da smanji korupciju reketiranje i obicna ubistva i kradje. obicno ucesce u ratovima ili patriotizam bili su legitimacija za maltretiranje i sadizam prema drugim gradjanima u milosevicevoj srbiji.
A ja nikada necu poverovati da je neko osim njega mogao da ubije Ivana. mesec dana pred nestanak Stambolica setao sam istim mestom sa troje dece i dosao je policajac u uniformi i naredio mi da napustim trim stazu jer dolaze neki vazni ljudi, politicari, u obliznju kafanu, inace ceo sportski kompleks je bio takoreci stavljen na koristenje mupu.
trim stazom isao je crni mercedes. da nije mozda pokojni djindjic sa mindjusom kontrolisao srbiju tada?
SUP, MUP, JSO su tada smetali roditelji deca i bebe u tom cudnom parku gde je stambolic trcao.
pretpostavljam kao svedoci necega ne kao potencijalni kriminalci. Citajuci ove postove ponovo uvidjam kako smo naivni, lakoverni i kako nije slucajno sto se bas nama desavaju takve uzasne stvari. kako mozemo optuzivati nekog drugog kada nas je tako lako prevariti?

nsv

pre 19 godina

Zabrinjavaju me komentari posetilaca ovog Sajta kada je u pitanju sudjenje Ulemeku. Sasvim je logicno da je onaj ko je ubio Stambolica, ubio i Curuviju, odnosno dva puta pokusao da ubije Draskovica. Da ne nabrajamo ostala politicka ubistva. I da naravno ne zaboravimo na ubistvo Djindjica. Ono sto je zajednicko svim tim ljudima je da su se otvoreno protivili rezimu Milosevica. Nije slucajno ni to sto Ulemek ne zna ko je bio Stambolic. To valjda treba da nas navede na zakljucak koji mnogi ovde iznose a to je da rezim nije imao motiva za njegovo ubistvo. Ali oni zaboravljaju da je to ubistvo iz niskih pobuda. Treba poznavati psihodinamiku niskih pobuda i dinamiku, tj. ritam zlocina. Sudije ipak nesto znaju o tome. Vazno je logicko razmisljanje, ali je ne manje vazna i intuicija. Vazne su cinjenice, ali je vazan i kredibilitet. Narod je u drugom krugu glasnja za predsednika rekao svoje. Kome veruje, a kome ne. A sudije neka pazljivi saslusaju sve strane i neka kazu svoje.

Alex S

pre 19 godina

Stambolic je nestao mesec dana pre izbora.
To nazalost nije slucajno.
Njegov advokat je izjavio da misli da je uzrok politicke prirode, sto je tvrdila i njegova supruga. Niko im nije trazio otkup ili slicno, sto samo potvrdjuje ovu tvrdnju.
Znali su gde mu je grob, sto je takodje jasno da su umesani u ubistvo.

Željko

pre 19 godina

Žrtve postaju zločinci, a zločinci žrtve.
Koga maže ovaj kriminalac. Godinu dana je taj radio na tome da smisli ovaku laž, ali svako normalan zna da je to puka izmišljotina.

Interventna

pre 19 godina

Ne treba se vise brinuti uopste oko Legijinih trabunjanja. SPO nece dozvoliti da ovo samo tako prodje. Oni znaju sta se desilo i isterace to na cistac. Sigurna sam.
Bas sam se razocarala u DB. Uvek sam s detinjastim strahom mislila da nas ta strasna organizacija sve drzi u saci, kad ono - budale. Neverovatno.

osmeh

pre 19 godina

Ovo sudjenje ce pokazati da li nam jos uvek sliku sveta oblikuju cuvene tajne sluzbe. Ove price su iz njihove kuhinje. Ako uspeju cinjenice da prilagode ovoj fikciji, imacemo problem. A bar je meni vidljivo, da postoji scenario u kome mnogi ucestvuju. A cijoj prici pripadaju jasno je iz Legijinih poteza. Srecom izjava o drogi, tempirana da pomogne Tomi u drugom krugu nije uspela. Ali cela akcija se nastavlja. A njihovim potezima je tesko parirati. Sem zdravim razumom. Valjda ce nam i on biti dovoljan, mada sada citajuci komentare izgleda da tajni rad daje prve rezultate. Pojavljuju se verujuci. Oni koji su zaboravili sta je opozicija mogla tih dana kada je ubijen Stambolic. Mogla je samo da bezi i da prezivljava. Ali naravno sada se nekima cini da je organizovala ubistva. Bas je to sada nekako logicno. Zar ne? O ljudi bozji!

Melani

pre 19 godina

Kazu da uvek treba slediti u politici tok novca (citaj interesa). Zaista tesko da je Milosevic imao interesa da ubije Stambolica, a pogotovo drugi atentat na Vuka u Budvi je sumnjiv. Naprotiv, njegov interes je bio da se Vuk kandiduje sam i time dobije opoziciju podeljenu. Sto se tice Stambolica, bog da mu dusu prosti, ne verujem da je mogao dobiti mnogo glasova, pogotovo sto iza njega ne bi stala sve stranke bivseg DOS-a. Naravno, nikad ne treba iskljuciti mogucu Milosevicevu iracionalnost, moguce da se on plasio Vuka i Stambolica vise, ali sudeci po njegovoj ipak solidnoj logici (recimo pri ispitivanju svedoka u Hagu) ne bih toj mogucnosti davao preveliku verovatnocu.

Mladen Mladenović

pre 19 godina

Nadam se da će sud odgonetnuti ubistvo Stambolića i pohvatati ubice. Kao i njihove nalogodavce. Lično mislim da pravac koji "furaju" mnogi od komentatora nema veze. Svakome, ko je pratio političku scenu, u to vreme, jasno je, da pokojni Stambolić, tada, nije predstavljao konkurenta Slobodanu Miloševiću, na političkoj sceni Srbije.
Zašto se poteže ovaj scenario nije jasno. Miloševiću možemo zameriti mnoge stvari ali, da je bio toliko ograničen, zaista je malo verovatno. Ovim stvarima ne vredi prilaziti na osnovu simpatija ili nesimpatija. Niti iz političkih predrasuda. Do istine se dolazi samo na osnovu činjenica, koje ponekad mogu biti veoma surove ili čak prozaične.

Agatha Christie

pre 19 godina

Teško mi je da poverujem u istinitost ovih tvrdnji iako je očito daje uloženo mnogo truda da izgleda logično. Najviše mi smeta što mrtva usta ne govore: Stojiljković, pa setite se njegov sin, a o kumu i Spasojeviću da ne pričam. S druge strane Radomir Marković nema pojma, ni Sloba ni Pavković sve same plavuše. Evo vam kopče, opet LJ. B. zvani Č. čiji je zapravi ON zaštićeni svedok. Čini mi se da i on peva nešto maučeno i treba ih suočiti, kao i da pruže brojne materijalne dokaze kako bi potkrepili ono što tvrde. Verujem ipak da ih nemaju i da oba lika kriju dosta toga što može ai treba da iskompromituje obe ako ne i sve tri strane(sps-srs; DS i DSS). Predlažem da neutralna grupa van ovih političkih grupa ako ne i Države, preuzme suočavanje ove dvojce "cvećki"
i spase nas običan svet.

rasa

pre 19 godina

Ne mogu da verujem da bilo ko moze da posumnja u lazi onog osvedocenog placenog ubice, ratnog profitera i narko-trgovca. Na njemu je da se brani (i lazi su mu dozvoljene) a na nama da pustimo sud da odradi svoje. Licno bi voleo da dobije dozivotnu (koje kod nas nema) ali za ucinjna krivicna dela u sticaju moze da dobije i preko 120 godina zatvora. To ce mu biti dovoljno... Nego, pitam se da li ce ikad za te pocinjene zlocine odgovarati inspiratori/podstrekaci.

Nono

pre 19 godina

I najbeznačajnijih "činjenica" se seća, ne samo u dan, nego često i u čas. Međutim, odlazak u Legiju stranaca je za čoveka stvarno tako beznačajna "sitnica" da, jadnik, ne može da se sa sigurnošću seti ni godine.

Dejan

pre 19 godina

Bez obzira sta mnogi misle, ovo je sasvim logicno objasnjenje. Stambolic nije predstavljao nikakvu opasnost za Milosevica, nije se kandidovao a i da jeste, ne bi tada imao izgleda na pobedu, s obzirom na popularnost Milosevica u narodu. Milosevic nije bio toliki idiot da da nalog da se ukloni Stambolic, jer bi tada svi upirali prstom u njega. To bi bio samodestruktivni potez. Nekome drugom, mozda i nekim sluzbama spolja je takav scenario odgovarao da se minira Milosevic i prikaze kao ubica. Pa nije on bio Ricard III.

sasa jokic

pre 19 godina

Milorade, Milorade, pa Tvoj licni telohranitelj ( inace po zanimanju ubica) Skene je policiju odveo na lice mesta, tako da Ti je dzaba to laganje bez prestanka. Sto se tice pokusaja nagodbe, moguce je da su hteli, ali im prosla vlast nije dozvolila, kao sto je to sa tobom ova uradila. Medjutim price su Vam vise nego naivne, provaljeni ste.

odade me stil, a ozna sve dozna

pre 19 godina

Šta je bilo Tintariću, ponestalo ti mastila za oštro pero, kojim pišeš odbranu ovom zlikovcu nad zlikovcima, a? Baš kao i krvi u glavi tokom izborne noći... Ne brini se "dušo" imao si svojih 15 sekundi, vala više i nisi zaslužio

Petar

pre 19 godina

Ljudi su mozda poceli da veruju da je bar malo istine u onome sto Legija prica pa zbog toga niko ne komentarise. Ja se iskreno nadam da neko bar u Srbiji koristi logiku i svoj mozak i da ce bar neko u ovoj zemlji sacekati bar da osude Legiju, pa onda da komentarisu njegove izjave, jer je covek nevin dok se ne dokaze suprotno.

magnifique

pre 19 godina

Hmmm... Neverovatno, kako je mogao znati da su se Kum i Siptar hteli nagoditi sa vlastima tri dana pred ubistvo? Zar u to vreme nije bio u sumi, ili izmedju ormara i ladice ili u kanalizaciji u svom dvoristu. Odakle mu ta informacija, ko ga je informisao dok je on bio u bekstvu? Sigurno nisu Kum i Siptar jer on sa njima nema nikakve veze, kao ni sa ubistvom premijera....

Misa Pavlovic

pre 19 godina

Moram da protivurecim Vladi, mene i te kako interesuje sta ce Legija jos da trebunja. Doduse moram dodati da me ne interesuje njegov iskaz jer mu verujem, nego me interesuje kao komicno delo jednog coveka koji je totalno izgubio bilo kakav smisao za realnost. Svakog dana jedva docekam da B92 objavi tako izjave Legije, naporosto je to postalo smesni trenutak u mom danu.

Vlade

pre 19 godina

Mislim da se decko malo preracunao - uspeo je da mu u roku od mesec dana vise ne veruje niko, niti ikoga interesuju njegove fikcije. Primecujete li da ove gluposti vise niko ne komentarise?

Alex S

pre 19 godina

Dobro, sad znamo zasto se on dobrovoljno predao. Kako bi mogao da plasira ovu informaciju.
Ali to smo vec culi i nije nikakvo iznenadjenje da ce to reci. Sad bar znamo ko ga placa, sad to samo treba dokazati...
Po toj logici, kako njega niko nije dirao, zar i on nije pun tajni?
A ruze i grbovi na sve strane, pa nemojte molim vas...

Nono

pre 19 godina

I najbeznačajnijih "činjenica" se seća, ne samo u dan, nego često i u čas. Međutim, odlazak u Legiju stranaca je za čoveka stvarno tako beznačajna "sitnica" da, jadnik, ne može da se sa sigurnošću seti ni godine.

osmeh

pre 19 godina

Ovo sudjenje ce pokazati da li nam jos uvek sliku sveta oblikuju cuvene tajne sluzbe. Ove price su iz njihove kuhinje. Ako uspeju cinjenice da prilagode ovoj fikciji, imacemo problem. A bar je meni vidljivo, da postoji scenario u kome mnogi ucestvuju. A cijoj prici pripadaju jasno je iz Legijinih poteza. Srecom izjava o drogi, tempirana da pomogne Tomi u drugom krugu nije uspela. Ali cela akcija se nastavlja. A njihovim potezima je tesko parirati. Sem zdravim razumom. Valjda ce nam i on biti dovoljan, mada sada citajuci komentare izgleda da tajni rad daje prve rezultate. Pojavljuju se verujuci. Oni koji su zaboravili sta je opozicija mogla tih dana kada je ubijen Stambolic. Mogla je samo da bezi i da prezivljava. Ali naravno sada se nekima cini da je organizovala ubistva. Bas je to sada nekako logicno. Zar ne? O ljudi bozji!

Alex S

pre 19 godina

Dobro, sad znamo zasto se on dobrovoljno predao. Kako bi mogao da plasira ovu informaciju.
Ali to smo vec culi i nije nikakvo iznenadjenje da ce to reci. Sad bar znamo ko ga placa, sad to samo treba dokazati...
Po toj logici, kako njega niko nije dirao, zar i on nije pun tajni?
A ruze i grbovi na sve strane, pa nemojte molim vas...

Vlade

pre 19 godina

Mislim da se decko malo preracunao - uspeo je da mu u roku od mesec dana vise ne veruje niko, niti ikoga interesuju njegove fikcije. Primecujete li da ove gluposti vise niko ne komentarise?

magnifique

pre 19 godina

Hmmm... Neverovatno, kako je mogao znati da su se Kum i Siptar hteli nagoditi sa vlastima tri dana pred ubistvo? Zar u to vreme nije bio u sumi, ili izmedju ormara i ladice ili u kanalizaciji u svom dvoristu. Odakle mu ta informacija, ko ga je informisao dok je on bio u bekstvu? Sigurno nisu Kum i Siptar jer on sa njima nema nikakve veze, kao ni sa ubistvom premijera....

Misa Pavlovic

pre 19 godina

Moram da protivurecim Vladi, mene i te kako interesuje sta ce Legija jos da trebunja. Doduse moram dodati da me ne interesuje njegov iskaz jer mu verujem, nego me interesuje kao komicno delo jednog coveka koji je totalno izgubio bilo kakav smisao za realnost. Svakog dana jedva docekam da B92 objavi tako izjave Legije, naporosto je to postalo smesni trenutak u mom danu.

Petar

pre 19 godina

Ljudi su mozda poceli da veruju da je bar malo istine u onome sto Legija prica pa zbog toga niko ne komentarise. Ja se iskreno nadam da neko bar u Srbiji koristi logiku i svoj mozak i da ce bar neko u ovoj zemlji sacekati bar da osude Legiju, pa onda da komentarisu njegove izjave, jer je covek nevin dok se ne dokaze suprotno.

Dejan

pre 19 godina

Bez obzira sta mnogi misle, ovo je sasvim logicno objasnjenje. Stambolic nije predstavljao nikakvu opasnost za Milosevica, nije se kandidovao a i da jeste, ne bi tada imao izgleda na pobedu, s obzirom na popularnost Milosevica u narodu. Milosevic nije bio toliki idiot da da nalog da se ukloni Stambolic, jer bi tada svi upirali prstom u njega. To bi bio samodestruktivni potez. Nekome drugom, mozda i nekim sluzbama spolja je takav scenario odgovarao da se minira Milosevic i prikaze kao ubica. Pa nije on bio Ricard III.

sasa jokic

pre 19 godina

Milorade, Milorade, pa Tvoj licni telohranitelj ( inace po zanimanju ubica) Skene je policiju odveo na lice mesta, tako da Ti je dzaba to laganje bez prestanka. Sto se tice pokusaja nagodbe, moguce je da su hteli, ali im prosla vlast nije dozvolila, kao sto je to sa tobom ova uradila. Medjutim price su Vam vise nego naivne, provaljeni ste.

odade me stil, a ozna sve dozna

pre 19 godina

Šta je bilo Tintariću, ponestalo ti mastila za oštro pero, kojim pišeš odbranu ovom zlikovcu nad zlikovcima, a? Baš kao i krvi u glavi tokom izborne noći... Ne brini se "dušo" imao si svojih 15 sekundi, vala više i nisi zaslužio

Mladen Mladenović

pre 19 godina

Nadam se da će sud odgonetnuti ubistvo Stambolića i pohvatati ubice. Kao i njihove nalogodavce. Lično mislim da pravac koji "furaju" mnogi od komentatora nema veze. Svakome, ko je pratio političku scenu, u to vreme, jasno je, da pokojni Stambolić, tada, nije predstavljao konkurenta Slobodanu Miloševiću, na političkoj sceni Srbije.
Zašto se poteže ovaj scenario nije jasno. Miloševiću možemo zameriti mnoge stvari ali, da je bio toliko ograničen, zaista je malo verovatno. Ovim stvarima ne vredi prilaziti na osnovu simpatija ili nesimpatija. Niti iz političkih predrasuda. Do istine se dolazi samo na osnovu činjenica, koje ponekad mogu biti veoma surove ili čak prozaične.

rasa

pre 19 godina

Ne mogu da verujem da bilo ko moze da posumnja u lazi onog osvedocenog placenog ubice, ratnog profitera i narko-trgovca. Na njemu je da se brani (i lazi su mu dozvoljene) a na nama da pustimo sud da odradi svoje. Licno bi voleo da dobije dozivotnu (koje kod nas nema) ali za ucinjna krivicna dela u sticaju moze da dobije i preko 120 godina zatvora. To ce mu biti dovoljno... Nego, pitam se da li ce ikad za te pocinjene zlocine odgovarati inspiratori/podstrekaci.

Agatha Christie

pre 19 godina

Teško mi je da poverujem u istinitost ovih tvrdnji iako je očito daje uloženo mnogo truda da izgleda logično. Najviše mi smeta što mrtva usta ne govore: Stojiljković, pa setite se njegov sin, a o kumu i Spasojeviću da ne pričam. S druge strane Radomir Marković nema pojma, ni Sloba ni Pavković sve same plavuše. Evo vam kopče, opet LJ. B. zvani Č. čiji je zapravi ON zaštićeni svedok. Čini mi se da i on peva nešto maučeno i treba ih suočiti, kao i da pruže brojne materijalne dokaze kako bi potkrepili ono što tvrde. Verujem ipak da ih nemaju i da oba lika kriju dosta toga što može ai treba da iskompromituje obe ako ne i sve tri strane(sps-srs; DS i DSS). Predlažem da neutralna grupa van ovih političkih grupa ako ne i Države, preuzme suočavanje ove dvojce "cvećki"
i spase nas običan svet.

Melani

pre 19 godina

Kazu da uvek treba slediti u politici tok novca (citaj interesa). Zaista tesko da je Milosevic imao interesa da ubije Stambolica, a pogotovo drugi atentat na Vuka u Budvi je sumnjiv. Naprotiv, njegov interes je bio da se Vuk kandiduje sam i time dobije opoziciju podeljenu. Sto se tice Stambolica, bog da mu dusu prosti, ne verujem da je mogao dobiti mnogo glasova, pogotovo sto iza njega ne bi stala sve stranke bivseg DOS-a. Naravno, nikad ne treba iskljuciti mogucu Milosevicevu iracionalnost, moguce da se on plasio Vuka i Stambolica vise, ali sudeci po njegovoj ipak solidnoj logici (recimo pri ispitivanju svedoka u Hagu) ne bih toj mogucnosti davao preveliku verovatnocu.

Interventna

pre 19 godina

Ne treba se vise brinuti uopste oko Legijinih trabunjanja. SPO nece dozvoliti da ovo samo tako prodje. Oni znaju sta se desilo i isterace to na cistac. Sigurna sam.
Bas sam se razocarala u DB. Uvek sam s detinjastim strahom mislila da nas ta strasna organizacija sve drzi u saci, kad ono - budale. Neverovatno.

nsv

pre 19 godina

Zabrinjavaju me komentari posetilaca ovog Sajta kada je u pitanju sudjenje Ulemeku. Sasvim je logicno da je onaj ko je ubio Stambolica, ubio i Curuviju, odnosno dva puta pokusao da ubije Draskovica. Da ne nabrajamo ostala politicka ubistva. I da naravno ne zaboravimo na ubistvo Djindjica. Ono sto je zajednicko svim tim ljudima je da su se otvoreno protivili rezimu Milosevica. Nije slucajno ni to sto Ulemek ne zna ko je bio Stambolic. To valjda treba da nas navede na zakljucak koji mnogi ovde iznose a to je da rezim nije imao motiva za njegovo ubistvo. Ali oni zaboravljaju da je to ubistvo iz niskih pobuda. Treba poznavati psihodinamiku niskih pobuda i dinamiku, tj. ritam zlocina. Sudije ipak nesto znaju o tome. Vazno je logicko razmisljanje, ali je ne manje vazna i intuicija. Vazne su cinjenice, ali je vazan i kredibilitet. Narod je u drugom krugu glasnja za predsednika rekao svoje. Kome veruje, a kome ne. A sudije neka pazljivi saslusaju sve strane i neka kazu svoje.

Alex S

pre 19 godina

Stambolic je nestao mesec dana pre izbora.
To nazalost nije slucajno.
Njegov advokat je izjavio da misli da je uzrok politicke prirode, sto je tvrdila i njegova supruga. Niko im nije trazio otkup ili slicno, sto samo potvrdjuje ovu tvrdnju.
Znali su gde mu je grob, sto je takodje jasno da su umesani u ubistvo.

dule@cubicle

pre 19 godina

Milosevic je imao apsolutnu vlast u Srbiji nakon 12 godina na vrhu. Njegova je odgovornost cak i da nije naredio to ubistvo neposredno jer nije cinio nista da smanji korupciju reketiranje i obicna ubistva i kradje. obicno ucesce u ratovima ili patriotizam bili su legitimacija za maltretiranje i sadizam prema drugim gradjanima u milosevicevoj srbiji.
A ja nikada necu poverovati da je neko osim njega mogao da ubije Ivana. mesec dana pred nestanak Stambolica setao sam istim mestom sa troje dece i dosao je policajac u uniformi i naredio mi da napustim trim stazu jer dolaze neki vazni ljudi, politicari, u obliznju kafanu, inace ceo sportski kompleks je bio takoreci stavljen na koristenje mupu.
trim stazom isao je crni mercedes. da nije mozda pokojni djindjic sa mindjusom kontrolisao srbiju tada?
SUP, MUP, JSO su tada smetali roditelji deca i bebe u tom cudnom parku gde je stambolic trcao.
pretpostavljam kao svedoci necega ne kao potencijalni kriminalci. Citajuci ove postove ponovo uvidjam kako smo naivni, lakoverni i kako nije slucajno sto se bas nama desavaju takve uzasne stvari. kako mozemo optuzivati nekog drugog kada nas je tako lako prevariti?

Željko

pre 19 godina

Žrtve postaju zločinci, a zločinci žrtve.
Koga maže ovaj kriminalac. Godinu dana je taj radio na tome da smisli ovaku laž, ali svako normalan zna da je to puka izmišljotina.

Micco

pre 19 godina

Drago mi je da vidim da ima onih koji smatraju da je Milosevic imao "solidnu logiku" tj. da nije bio "ogranicen",samo mi nije jasno kako se sada nalazi u Hagu a Srbija tu gde jeste. Pretpostavljam da je i Mira razumna i stalozena zena.

Vesna

pre 19 godina

Doziveli smo kolektivno ispiranje mozga,od strane "gospodina" Legije. Pa on je " srce" od coveka. Prosto nije "srce" obavesteno na vreme o tome sta se desava.Uvek sve u zadnjem trenutku sazna dok je "cuvao decu ","bio na letovanju " itd.A njegovi kontakti bolje da ne komentarisem.Mislim stvarnooo.

Vladimir

pre 19 godina

Svakome, ko je pratio političku scenu, u to vreme, jasno je, da pokojni Stambolić, tada, nije predstavljao konkurenta Slobodanu Miloševiću, na političkoj sceni Srbije.
Ma neće biti. Legijini savetnici se uzdaju u pileće pamnjeće naroda. Miloševiću nije bilo u interesu, sledi ubica je DOS? Svaka čast mozgu koji je ovo smislio. Još će ispasti da je DOS ubio i Ćuruviju...

tyler durden

pre 19 godina

Zaista je tuzno kako citaoci ove vesti komentarisu sta je bio Milosevicev "interes", da li je bio "racionalan", itd. Ispralo se tu mozgova i mozgova. Pogledajte iz kakve je porodice dosao, u kojoj je partiji bio, ko ga je doveo na vlast, kakvi su mu zena i deca, s kim je saradjivao i ko su mu bili prijatelji i politicki pouzdani ljudi, sta je sve rasturio, pokvario, unistio, onemogucio, srusio, itd.--pa onda recite da li je bio "racionalan" i da li je to sve bilo u njegovom "interesu". Covek je neuracunljivi grandoman koji se nije libio zlocina kako bi zadovoljio svoj ego. Moze Ulemek, njegov prijatelj, po zanimanju ubica, da laze koliko hoce, da se pravi nevest i da "bude s porodicom na letovanju" koliko hoce, Milosevic je u Hagu zahvaljujuci hrabrom Djindjicu. I nece se odande vratiti.

Vladimirr

pre 19 godina

Pa hajde da analiziramo ko je mogao da ubije Stambolica>
1.Zapad. Pa, po meni, zapad da je organizovao neka ubistva kod nas, jos bi se time hvalili, po Izraelskom receptu. Tamo kad god smaknu nekog hodzu, dizu buku oko toga. A da su hteli da ubiju nekog, ubili bi Slobu ili nekog vaznijeg, a ne bas opozicionog kandidata i to jos potencijalnog.To su tek potpuno nejasni motivi.
2. Opozicija. Pa i kod njih je motiv dosta mutan. Kao, plasili se da im Stambolic ne bude konkurencija? Pa to je glupost, tim pre sto bi im odgovaralo da bude protivkandidat Slobi u prvom krugu, a u drugom ga izvesno je (tih dana je pregovarao sa opozicijom) ne bi podrzao.
3. Sloba. Ali ne mora da bude niti on, mozda je neko iz ekipe hteo da mu se dodvori. Pa Stambolica je Sloba maknuo u i oko osme sednice, a to je covek koji je Slobu doveo na scenu. A izvesno je da su ga makle nase sluzbe, em je Skene doveo istragu do groba, em to nigde pre toga nije rasvetljeno. Da podsetim, jedini slucaj kad je istraga uopste okoncana je Arkan, koga je makao neki ambiciozni seljober. Dakle Stambolic je covek koga se Sloba mogao bojati i iz racionalnih (znao nesto o njemu, ili ovaj mislio da zna), osvetnickih (sto je resio da kao njegov bivsi mentor ide protiv njega) ili na kraju potpuno iracionalnih razloga (precenjivanje znacaja Stambolica ili sl.). Na kraju to je mogao da uradi i neko iz njegovog paranoicnog okruzenja. S obzirom na to da istraga povodom toga nije bila nikakva, a da su likovi poput Radeta Markovica davali komentare iz fazona okliznuo se na bananu, mislim da se zakljucak namece. Za onog ko zeli bar malo da misli.

Desetar

pre 19 godina

Samo u Slobinoj i Mirinoj banana republici jedan legionar, koji nije sluzio vojni rok u JNA, mogao je da dobije cin pukovnika!!! Tragikomicno.

Petar

pre 19 godina

On samo baca prasinu u oci i skrece istragu. Njegova istina je dnevne prirode i sluzi da ga odbrani a krivicu da prebaci na mrtve ili nepoznate.

Posmatrac

pre 19 godina

Mene samo odusevljava nas pravni sistem u kome je PRAVO optuzenog da laze, a DUZNOST tuzioca i istraznog sudije da tu laz dokazuju neistinitom. Idealno za opstrukciju procesa sto upravo Legija radi.

Milun

pre 19 godina

U sadasnjem momentu nije toliko strasno sta je Legija sa njeovim gazdama i podcinjenima uradio svom narodu, strasno je da on jos uvek ima jaka uporista u vlasti, u organima drzave!!
Strasno je da se u ovoj drzavi jos uvek vuku konci SMRTI, sada iz senke i tajno, ali vrlo agresivno i uporno.
Jesmo li mi drzava, jesmo li protektorat ili smo za protektorat?

evita

pre 19 godina

Dok se ne dokaze da je optuzeni kriv on je nevin prema tome moracemo da sacekamo jedno par godina da se ovo sudjenje okonca!
Ono sto je meni licno nelogicno (ponavljam meni licno bez pretenzija da bilo sta tumacim) je da ako su zaista Legija i njegovi izvrsili atentat na Gospodina Draskovica u Budvi, mislim da ga oni ne bi promasili. Legija stranaca nije bas pionirska organizacija i nije izgubila tri rata kako se neki iscudjavaju sto je Legija dobio cin pukovnika "samo tako" u JSO. Da je imao moc, novac i bahatost neprimerenu tako nekom je tacno ali ne zaboravimo u kom periodu i za vreme cije vladavine je to bilo! Pa ja nisam smela ni kroz prozor da pogledam kada je on dolazio da obidje svoju suprugu tu u komsiluku! Ali bahatost je jedno a optuzba za ubistvo je nesto sasvim drugo.

Dragan R

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa onima koji zastupaju stav da dok se neko ne osudi nije kriv. Samo mi nije jasno da li to znaci i da Hitler nije kriv za Drugi svetski rat i milione poginulih u logorima smrti jer mu nikada za to nije sudjeno.Ili ovo pravilo vazi samo za patriote iz DSS, SPS i SRS.

Petar

pre 19 godina

Posto vidim da su posetioci ovog sajta veoma veliki znalci i za njih tajne jedne drzave nisu tajne, jer oni izgleda znaju sve ko je koga ubio i zasto i na koji nacin, zamolio bih nekog od njih da mi kaze ko je ubio Kenedija i zasto. Posto su mi rasvetlili sva ubistva u Srbiji u poslednjih 10 godina tako da mi je sad mnogo lakse. Ovde se ponavlja stari dobri obicaj Slobine policije uhvati jednog i osudi ga za sva dela u tom regionu kako nam procenat resenih slucajeva slucajno ne bi pao ispod 99%. To sto su dvojica, koji su mogli prstom da pokazu na neke ljude i kazu sta im je ko naredio da urade, likvidirani to nikome ne smeta. To je sasvim normalno u jednoj pravnoj i demokratskoj drzavi. Sto se komentara o Milosevicu i njegovoj pameti tice neka ovi Anstajni koji misle da je on ogranicen covek stave prst na celo i neka se zapitaju ko je ispao ogranicen on sto je vladao 12 godina ili mi sto smo mu dozvolili. Za moje upropasteno detinjstvo i mladost ja ne krivim njega vec 90% stanovnika Srbije koji se 88 dali podrsku Milosevicu.

Agatha Christie

pre 19 godina

Teško mi je da poverujem u istinitost ovih tvrdnji iako je očito daje uloženo mnogo truda da izgleda logično. Najviše mi smeta što mrtva usta ne govore: Stojiljković, pa setite se njegov sin, a o kumu i Spasojeviću da ne pričam. S druge strane Radomir Marković nema pojma, ni Sloba ni Pavković sve same plavuše. Evo vam kopče, opet LJ. B. zvani Č. čiji je zapravi ON zaštićeni svedok. Čini mi se da i on peva nešto maučeno i treba ih suočiti, kao i da pruže brojne materijalne dokaze kako bi potkrepili ono što tvrde. Verujem ipak da ih nemaju i da oba lika kriju dosta toga što može ai treba da iskompromituje obe ako ne i sve tri strane(sps-srs; DS i DSS). Predlažem da neutralna grupa van ovih političkih grupa ako ne i Države, preuzme suočavanje ove dvojce "cvećki"
i spase nas običan svet.

Alex S

pre 19 godina

Dobro, sad znamo zasto se on dobrovoljno predao. Kako bi mogao da plasira ovu informaciju.
Ali to smo vec culi i nije nikakvo iznenadjenje da ce to reci. Sad bar znamo ko ga placa, sad to samo treba dokazati...
Po toj logici, kako njega niko nije dirao, zar i on nije pun tajni?
A ruze i grbovi na sve strane, pa nemojte molim vas...

Vlade

pre 19 godina

Mislim da se decko malo preracunao - uspeo je da mu u roku od mesec dana vise ne veruje niko, niti ikoga interesuju njegove fikcije. Primecujete li da ove gluposti vise niko ne komentarise?

magnifique

pre 19 godina

Hmmm... Neverovatno, kako je mogao znati da su se Kum i Siptar hteli nagoditi sa vlastima tri dana pred ubistvo? Zar u to vreme nije bio u sumi, ili izmedju ormara i ladice ili u kanalizaciji u svom dvoristu. Odakle mu ta informacija, ko ga je informisao dok je on bio u bekstvu? Sigurno nisu Kum i Siptar jer on sa njima nema nikakve veze, kao ni sa ubistvom premijera....

Misa Pavlovic

pre 19 godina

Moram da protivurecim Vladi, mene i te kako interesuje sta ce Legija jos da trebunja. Doduse moram dodati da me ne interesuje njegov iskaz jer mu verujem, nego me interesuje kao komicno delo jednog coveka koji je totalno izgubio bilo kakav smisao za realnost. Svakog dana jedva docekam da B92 objavi tako izjave Legije, naporosto je to postalo smesni trenutak u mom danu.

Petar

pre 19 godina

Ljudi su mozda poceli da veruju da je bar malo istine u onome sto Legija prica pa zbog toga niko ne komentarise. Ja se iskreno nadam da neko bar u Srbiji koristi logiku i svoj mozak i da ce bar neko u ovoj zemlji sacekati bar da osude Legiju, pa onda da komentarisu njegove izjave, jer je covek nevin dok se ne dokaze suprotno.

Dejan

pre 19 godina

Bez obzira sta mnogi misle, ovo je sasvim logicno objasnjenje. Stambolic nije predstavljao nikakvu opasnost za Milosevica, nije se kandidovao a i da jeste, ne bi tada imao izgleda na pobedu, s obzirom na popularnost Milosevica u narodu. Milosevic nije bio toliki idiot da da nalog da se ukloni Stambolic, jer bi tada svi upirali prstom u njega. To bi bio samodestruktivni potez. Nekome drugom, mozda i nekim sluzbama spolja je takav scenario odgovarao da se minira Milosevic i prikaze kao ubica. Pa nije on bio Ricard III.

sasa jokic

pre 19 godina

Milorade, Milorade, pa Tvoj licni telohranitelj ( inace po zanimanju ubica) Skene je policiju odveo na lice mesta, tako da Ti je dzaba to laganje bez prestanka. Sto se tice pokusaja nagodbe, moguce je da su hteli, ali im prosla vlast nije dozvolila, kao sto je to sa tobom ova uradila. Medjutim price su Vam vise nego naivne, provaljeni ste.

odade me stil, a ozna sve dozna

pre 19 godina

Šta je bilo Tintariću, ponestalo ti mastila za oštro pero, kojim pišeš odbranu ovom zlikovcu nad zlikovcima, a? Baš kao i krvi u glavi tokom izborne noći... Ne brini se "dušo" imao si svojih 15 sekundi, vala više i nisi zaslužio

Nono

pre 19 godina

I najbeznačajnijih "činjenica" se seća, ne samo u dan, nego često i u čas. Međutim, odlazak u Legiju stranaca je za čoveka stvarno tako beznačajna "sitnica" da, jadnik, ne može da se sa sigurnošću seti ni godine.

Mladen Mladenović

pre 19 godina

Nadam se da će sud odgonetnuti ubistvo Stambolića i pohvatati ubice. Kao i njihove nalogodavce. Lično mislim da pravac koji "furaju" mnogi od komentatora nema veze. Svakome, ko je pratio političku scenu, u to vreme, jasno je, da pokojni Stambolić, tada, nije predstavljao konkurenta Slobodanu Miloševiću, na političkoj sceni Srbije.
Zašto se poteže ovaj scenario nije jasno. Miloševiću možemo zameriti mnoge stvari ali, da je bio toliko ograničen, zaista je malo verovatno. Ovim stvarima ne vredi prilaziti na osnovu simpatija ili nesimpatija. Niti iz političkih predrasuda. Do istine se dolazi samo na osnovu činjenica, koje ponekad mogu biti veoma surove ili čak prozaične.

rasa

pre 19 godina

Ne mogu da verujem da bilo ko moze da posumnja u lazi onog osvedocenog placenog ubice, ratnog profitera i narko-trgovca. Na njemu je da se brani (i lazi su mu dozvoljene) a na nama da pustimo sud da odradi svoje. Licno bi voleo da dobije dozivotnu (koje kod nas nema) ali za ucinjna krivicna dela u sticaju moze da dobije i preko 120 godina zatvora. To ce mu biti dovoljno... Nego, pitam se da li ce ikad za te pocinjene zlocine odgovarati inspiratori/podstrekaci.

Melani

pre 19 godina

Kazu da uvek treba slediti u politici tok novca (citaj interesa). Zaista tesko da je Milosevic imao interesa da ubije Stambolica, a pogotovo drugi atentat na Vuka u Budvi je sumnjiv. Naprotiv, njegov interes je bio da se Vuk kandiduje sam i time dobije opoziciju podeljenu. Sto se tice Stambolica, bog da mu dusu prosti, ne verujem da je mogao dobiti mnogo glasova, pogotovo sto iza njega ne bi stala sve stranke bivseg DOS-a. Naravno, nikad ne treba iskljuciti mogucu Milosevicevu iracionalnost, moguce da se on plasio Vuka i Stambolica vise, ali sudeci po njegovoj ipak solidnoj logici (recimo pri ispitivanju svedoka u Hagu) ne bih toj mogucnosti davao preveliku verovatnocu.

osmeh

pre 19 godina

Ovo sudjenje ce pokazati da li nam jos uvek sliku sveta oblikuju cuvene tajne sluzbe. Ove price su iz njihove kuhinje. Ako uspeju cinjenice da prilagode ovoj fikciji, imacemo problem. A bar je meni vidljivo, da postoji scenario u kome mnogi ucestvuju. A cijoj prici pripadaju jasno je iz Legijinih poteza. Srecom izjava o drogi, tempirana da pomogne Tomi u drugom krugu nije uspela. Ali cela akcija se nastavlja. A njihovim potezima je tesko parirati. Sem zdravim razumom. Valjda ce nam i on biti dovoljan, mada sada citajuci komentare izgleda da tajni rad daje prve rezultate. Pojavljuju se verujuci. Oni koji su zaboravili sta je opozicija mogla tih dana kada je ubijen Stambolic. Mogla je samo da bezi i da prezivljava. Ali naravno sada se nekima cini da je organizovala ubistva. Bas je to sada nekako logicno. Zar ne? O ljudi bozji!

Interventna

pre 19 godina

Ne treba se vise brinuti uopste oko Legijinih trabunjanja. SPO nece dozvoliti da ovo samo tako prodje. Oni znaju sta se desilo i isterace to na cistac. Sigurna sam.
Bas sam se razocarala u DB. Uvek sam s detinjastim strahom mislila da nas ta strasna organizacija sve drzi u saci, kad ono - budale. Neverovatno.

nsv

pre 19 godina

Zabrinjavaju me komentari posetilaca ovog Sajta kada je u pitanju sudjenje Ulemeku. Sasvim je logicno da je onaj ko je ubio Stambolica, ubio i Curuviju, odnosno dva puta pokusao da ubije Draskovica. Da ne nabrajamo ostala politicka ubistva. I da naravno ne zaboravimo na ubistvo Djindjica. Ono sto je zajednicko svim tim ljudima je da su se otvoreno protivili rezimu Milosevica. Nije slucajno ni to sto Ulemek ne zna ko je bio Stambolic. To valjda treba da nas navede na zakljucak koji mnogi ovde iznose a to je da rezim nije imao motiva za njegovo ubistvo. Ali oni zaboravljaju da je to ubistvo iz niskih pobuda. Treba poznavati psihodinamiku niskih pobuda i dinamiku, tj. ritam zlocina. Sudije ipak nesto znaju o tome. Vazno je logicko razmisljanje, ali je ne manje vazna i intuicija. Vazne su cinjenice, ali je vazan i kredibilitet. Narod je u drugom krugu glasnja za predsednika rekao svoje. Kome veruje, a kome ne. A sudije neka pazljivi saslusaju sve strane i neka kazu svoje.

Alex S

pre 19 godina

Stambolic je nestao mesec dana pre izbora.
To nazalost nije slucajno.
Njegov advokat je izjavio da misli da je uzrok politicke prirode, sto je tvrdila i njegova supruga. Niko im nije trazio otkup ili slicno, sto samo potvrdjuje ovu tvrdnju.
Znali su gde mu je grob, sto je takodje jasno da su umesani u ubistvo.

dule@cubicle

pre 19 godina

Milosevic je imao apsolutnu vlast u Srbiji nakon 12 godina na vrhu. Njegova je odgovornost cak i da nije naredio to ubistvo neposredno jer nije cinio nista da smanji korupciju reketiranje i obicna ubistva i kradje. obicno ucesce u ratovima ili patriotizam bili su legitimacija za maltretiranje i sadizam prema drugim gradjanima u milosevicevoj srbiji.
A ja nikada necu poverovati da je neko osim njega mogao da ubije Ivana. mesec dana pred nestanak Stambolica setao sam istim mestom sa troje dece i dosao je policajac u uniformi i naredio mi da napustim trim stazu jer dolaze neki vazni ljudi, politicari, u obliznju kafanu, inace ceo sportski kompleks je bio takoreci stavljen na koristenje mupu.
trim stazom isao je crni mercedes. da nije mozda pokojni djindjic sa mindjusom kontrolisao srbiju tada?
SUP, MUP, JSO su tada smetali roditelji deca i bebe u tom cudnom parku gde je stambolic trcao.
pretpostavljam kao svedoci necega ne kao potencijalni kriminalci. Citajuci ove postove ponovo uvidjam kako smo naivni, lakoverni i kako nije slucajno sto se bas nama desavaju takve uzasne stvari. kako mozemo optuzivati nekog drugog kada nas je tako lako prevariti?

Željko

pre 19 godina

Žrtve postaju zločinci, a zločinci žrtve.
Koga maže ovaj kriminalac. Godinu dana je taj radio na tome da smisli ovaku laž, ali svako normalan zna da je to puka izmišljotina.

Micco

pre 19 godina

Drago mi je da vidim da ima onih koji smatraju da je Milosevic imao "solidnu logiku" tj. da nije bio "ogranicen",samo mi nije jasno kako se sada nalazi u Hagu a Srbija tu gde jeste. Pretpostavljam da je i Mira razumna i stalozena zena.

Vesna

pre 19 godina

Doziveli smo kolektivno ispiranje mozga,od strane "gospodina" Legije. Pa on je " srce" od coveka. Prosto nije "srce" obavesteno na vreme o tome sta se desava.Uvek sve u zadnjem trenutku sazna dok je "cuvao decu ","bio na letovanju " itd.A njegovi kontakti bolje da ne komentarisem.Mislim stvarnooo.

Vladimir

pre 19 godina

Svakome, ko je pratio političku scenu, u to vreme, jasno je, da pokojni Stambolić, tada, nije predstavljao konkurenta Slobodanu Miloševiću, na političkoj sceni Srbije.
Ma neće biti. Legijini savetnici se uzdaju u pileće pamnjeće naroda. Miloševiću nije bilo u interesu, sledi ubica je DOS? Svaka čast mozgu koji je ovo smislio. Još će ispasti da je DOS ubio i Ćuruviju...

tyler durden

pre 19 godina

Zaista je tuzno kako citaoci ove vesti komentarisu sta je bio Milosevicev "interes", da li je bio "racionalan", itd. Ispralo se tu mozgova i mozgova. Pogledajte iz kakve je porodice dosao, u kojoj je partiji bio, ko ga je doveo na vlast, kakvi su mu zena i deca, s kim je saradjivao i ko su mu bili prijatelji i politicki pouzdani ljudi, sta je sve rasturio, pokvario, unistio, onemogucio, srusio, itd.--pa onda recite da li je bio "racionalan" i da li je to sve bilo u njegovom "interesu". Covek je neuracunljivi grandoman koji se nije libio zlocina kako bi zadovoljio svoj ego. Moze Ulemek, njegov prijatelj, po zanimanju ubica, da laze koliko hoce, da se pravi nevest i da "bude s porodicom na letovanju" koliko hoce, Milosevic je u Hagu zahvaljujuci hrabrom Djindjicu. I nece se odande vratiti.

Vladimirr

pre 19 godina

Pa hajde da analiziramo ko je mogao da ubije Stambolica>
1.Zapad. Pa, po meni, zapad da je organizovao neka ubistva kod nas, jos bi se time hvalili, po Izraelskom receptu. Tamo kad god smaknu nekog hodzu, dizu buku oko toga. A da su hteli da ubiju nekog, ubili bi Slobu ili nekog vaznijeg, a ne bas opozicionog kandidata i to jos potencijalnog.To su tek potpuno nejasni motivi.
2. Opozicija. Pa i kod njih je motiv dosta mutan. Kao, plasili se da im Stambolic ne bude konkurencija? Pa to je glupost, tim pre sto bi im odgovaralo da bude protivkandidat Slobi u prvom krugu, a u drugom ga izvesno je (tih dana je pregovarao sa opozicijom) ne bi podrzao.
3. Sloba. Ali ne mora da bude niti on, mozda je neko iz ekipe hteo da mu se dodvori. Pa Stambolica je Sloba maknuo u i oko osme sednice, a to je covek koji je Slobu doveo na scenu. A izvesno je da su ga makle nase sluzbe, em je Skene doveo istragu do groba, em to nigde pre toga nije rasvetljeno. Da podsetim, jedini slucaj kad je istraga uopste okoncana je Arkan, koga je makao neki ambiciozni seljober. Dakle Stambolic je covek koga se Sloba mogao bojati i iz racionalnih (znao nesto o njemu, ili ovaj mislio da zna), osvetnickih (sto je resio da kao njegov bivsi mentor ide protiv njega) ili na kraju potpuno iracionalnih razloga (precenjivanje znacaja Stambolica ili sl.). Na kraju to je mogao da uradi i neko iz njegovog paranoicnog okruzenja. S obzirom na to da istraga povodom toga nije bila nikakva, a da su likovi poput Radeta Markovica davali komentare iz fazona okliznuo se na bananu, mislim da se zakljucak namece. Za onog ko zeli bar malo da misli.

Desetar

pre 19 godina

Samo u Slobinoj i Mirinoj banana republici jedan legionar, koji nije sluzio vojni rok u JNA, mogao je da dobije cin pukovnika!!! Tragikomicno.

Petar

pre 19 godina

On samo baca prasinu u oci i skrece istragu. Njegova istina je dnevne prirode i sluzi da ga odbrani a krivicu da prebaci na mrtve ili nepoznate.

Posmatrac

pre 19 godina

Mene samo odusevljava nas pravni sistem u kome je PRAVO optuzenog da laze, a DUZNOST tuzioca i istraznog sudije da tu laz dokazuju neistinitom. Idealno za opstrukciju procesa sto upravo Legija radi.

Milun

pre 19 godina

U sadasnjem momentu nije toliko strasno sta je Legija sa njeovim gazdama i podcinjenima uradio svom narodu, strasno je da on jos uvek ima jaka uporista u vlasti, u organima drzave!!
Strasno je da se u ovoj drzavi jos uvek vuku konci SMRTI, sada iz senke i tajno, ali vrlo agresivno i uporno.
Jesmo li mi drzava, jesmo li protektorat ili smo za protektorat?

evita

pre 19 godina

Dok se ne dokaze da je optuzeni kriv on je nevin prema tome moracemo da sacekamo jedno par godina da se ovo sudjenje okonca!
Ono sto je meni licno nelogicno (ponavljam meni licno bez pretenzija da bilo sta tumacim) je da ako su zaista Legija i njegovi izvrsili atentat na Gospodina Draskovica u Budvi, mislim da ga oni ne bi promasili. Legija stranaca nije bas pionirska organizacija i nije izgubila tri rata kako se neki iscudjavaju sto je Legija dobio cin pukovnika "samo tako" u JSO. Da je imao moc, novac i bahatost neprimerenu tako nekom je tacno ali ne zaboravimo u kom periodu i za vreme cije vladavine je to bilo! Pa ja nisam smela ni kroz prozor da pogledam kada je on dolazio da obidje svoju suprugu tu u komsiluku! Ali bahatost je jedno a optuzba za ubistvo je nesto sasvim drugo.

Dragan R

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa onima koji zastupaju stav da dok se neko ne osudi nije kriv. Samo mi nije jasno da li to znaci i da Hitler nije kriv za Drugi svetski rat i milione poginulih u logorima smrti jer mu nikada za to nije sudjeno.Ili ovo pravilo vazi samo za patriote iz DSS, SPS i SRS.

Petar

pre 19 godina

Posto vidim da su posetioci ovog sajta veoma veliki znalci i za njih tajne jedne drzave nisu tajne, jer oni izgleda znaju sve ko je koga ubio i zasto i na koji nacin, zamolio bih nekog od njih da mi kaze ko je ubio Kenedija i zasto. Posto su mi rasvetlili sva ubistva u Srbiji u poslednjih 10 godina tako da mi je sad mnogo lakse. Ovde se ponavlja stari dobri obicaj Slobine policije uhvati jednog i osudi ga za sva dela u tom regionu kako nam procenat resenih slucajeva slucajno ne bi pao ispod 99%. To sto su dvojica, koji su mogli prstom da pokazu na neke ljude i kazu sta im je ko naredio da urade, likvidirani to nikome ne smeta. To je sasvim normalno u jednoj pravnoj i demokratskoj drzavi. Sto se komentara o Milosevicu i njegovoj pameti tice neka ovi Anstajni koji misle da je on ogranicen covek stave prst na celo i neka se zapitaju ko je ispao ogranicen on sto je vladao 12 godina ili mi sto smo mu dozvolili. Za moje upropasteno detinjstvo i mladost ja ne krivim njega vec 90% stanovnika Srbije koji se 88 dali podrsku Milosevicu.