Petak, 21.09.2018.

11:24

"Svima od 9% do 13% više, penzije veće nego ikad"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi penzioneri u Srbiji imati između 9 i 13 odsto nego pre smanjenja 2014. godine.

Izvor: B92

"Svima od 9% do 13% više, penzije veæe nego ikad" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Volt

pre 5 godina

Zna li neko kako da sortiram komentare da izbegnem botove? Ono što nam je kao naciji neuništivo je smisao za humor i zato i dalje pratim b92 i komentare.

pex

pre 5 godina

Mozete da se cudite koliko hocete. Pre neki dan sam nesto svratio na neki otpad po deo za automobil koji ne mogu da nadjem. Ekipa tamo prica i razmenjuje svoja vidjenja. Svi su za vucica. 2 razreda osnovne skole,doseljenici iz Bosne, nebitno. Svi ponavljaju nebuloze sa TV-a. to je njegova ciljna grupa,od takvih i penzionera on zivi.

Sofija

pre 5 godina

Čitam ove komentare i ne verujem. Što se lepo ne vratite u 2002. godinu (da ne pričam neku godinu pre) i uživate. Svima nešto fali, male plate, skupo sve, gledamo rijalitije itd. Koliko ja vidim, deca u srednjoj školi imaju bar deset puta više nego što je moja generacija imala, mnogo kafića je, puni su svakog dana... Organizuju se kulturne manifestacije o kojima je moja generacija mogla samo da sanja. I to vidite svi vi, ali naravno, svetu se ne moze ugoditi.

Jedite manje da bi oni imali vise

pre 5 godina

Paradajz 2014. na danasnji dan 52 din, 2018. 100 din.
Sargarepa 2014. na danasnji dan 49 din, 2018. 70 din.
Cene su sa Veleletrznice Beograd.

Sanja

pre 5 godina

Dok saljem mami pare, to naprednjacko "blagostanje" gledam sa bezbedne daljine koju, nazalost, moram da pozelim svim pametnim i vrednim koji mogu da odu.

Ahtung

pre 5 godina

Od kad je Vučić došao na vlast 2012. inflacija u evrozoni je bila preko 20%, a u Srbiji, naročito ako se posmatraju svakodnevne potrepštine, bar jedno 40%. Najbolje se živelo dok je Vojislav Koštunica bio premijer. Rekoh to, jer računica pokazuje tako, mada ni Mirko Cvetković nije bio loš, bar dok nije grunula kriza.

boki

pre 5 godina

Ministar na Skupstini objasni drugacije, penzije iz 2014 pre smanjenja pa plus dosadasnja povecanja5%+1.5%+1.5% i to je to. U odnosu na ono sto se sad prima to je od 9 do 13%. Matematika je tacna al potpuno pogresna, nema tu nikakvog povecanja, ukida se samo zakon a povisice su vec dobijene odavno.
Trebalo bi penzija pre zakona plus dosadasnja povecanja plus neko povecanje da bi stvarno bila povisica penzija. A oni kojima nije ni umanjivano ce dobiti neku povisicu i tako se remeti odnos medju penzijama i gubi smisao uplate doprinosa kad vlada odlucuje koliko ce ko da dobije. Ocekujem uskoro povecanje za sigurne glasove, clanove stranke kad vec nema kriterijuma.

Милош

pre 5 godina

Cist primer. Moj otac sada ima 61000 a trebao bi da ima 71000 dinara to mu pise na listicu koji prima. E sad na tih 71000 treba dodati uskladjivanje sa rastom cena na malo sto znaci da od 2014 kada mu je smanjena penzija zbog inflacije trebao da ima oko 80 000 pemziju. Sa ovim povecanjem on ce imati oko 67 000 dinara. Vucicu dodjes mom ocu 13000 plus majci oko 4000 posle povecanja. Vidite kako se narod potkrada i sipa na druge strane. Za jedan mesec su pokradeni za 17000 posle ovog povecanja a na godisnjem nivou oko 204000. Za na primer 4 godine to je oko 816000 dinara a to je jedan solidan auto. Sramota je sta se radi sa ovim narodom a pojedini to nisu zasluzili. Kombinovano imaju 68 godina staza a on van politike nema nijednu.

Vladimir

pre 5 godina

Sve je to lepo. Pare pljuste na sve strane. Investicije, autoputevi, ... ma ludilo.

A kada mislite da vratite 10% od plate koje nam uzimate evo vec preko 3 godine ?!?
Znate li koliko ste nam uzeli za ovo vreme? Ko ce to da nam vrati?
Da li razumete da cemo svi mi naci nacina da to naplatimo drzavi na ovaj ili onaj nacin? Dok nama smanjujete plate, vi u skupstini svoje ionako prevelike plate za ono sto (ne)

radite stalno povecavate iako niste zasluzili ni ovo sto primate.

To sto nama uzimate 10% od ionako bednih plata, smatram teskim licemerstvom. Nije to neka usteda koliko bacate na druge nebitne stvari ali vi i dalje maltretirate jedine koji

rade u drzavi i koji pokrivaju sve ove neradnike kojih je sve vise a koje ste doveli preko stranackih i rodbinskih veza da sede i ne rade nista u preduzecima i javnim institucijama?

Ben Dover

pre 5 godina

E, moj gospodaru, izađi na neki TV duel, neka sedne preko puta tebe bilo koji profesor ekonomije (malo stariji i iskusniji...i da nije drug-član). Potopio bi te i izblamirao. Ni na jedan duel nisi izašao 6 godina, sem jedan na jedan sa voditeljem, držao monologe i odgovarao na već pripremljena pitanja. Sramotno. Samo u komentarima ima gomila činjenica koje pobijaju tvoje laži, ali sve dok se neki prodaju za sendvič i na njih lupaju minuse, neće nama biti bolje.
A i ovi kojima je to posao su isto tako mučenici kao i mi, samo neko ima veoma nizak nivo morala.

voodoo

pre 5 godina

Ne razumem, koliko je povecanje sada, a ne u odnosu na 2014, 2014 je bila pre 4 godine, pa cak i da se ide po zvanicnoj inflaciji, a ona je inace veca, rast cena je za te 4 godine bio 14%, o kom povecanju i nikad vise mi pricamo, to je smanjenje od 1-4%, ne povecanje.

Zlatno Doba

pre 5 godina

Poštovani gospodine predsedniče, shvatili smo! Nikad veće penzije, nikad manja nezaposlenost, nikad veći minimalac, nikad više izgrađenih puteva, tunela i stanova, nikad više turista i prihoda od turizma, nikad više otvorenih fabrika, nikad veća strana ulaganja... Živimo u zlatnom dobu! A sad nam se Vi i Vaši podrepaši skinite malo sa grbače i bar nas ne masirajte svaki dan nebuloznim izjavama.

Nikola

pre 5 godina

Da ispitate poreklo imovine svih gradjana.
Oduzmete od tajkuna i politicara i njihovih porodica sve za sta se pokaze da je nelegalno steceno ili nije placen porez.
Vratite preko 100 milijardi evra koje su za proteklih 20 godina gore pomenuti izneli iz Srbije preko offshore kompanija.

Nase plate bi bile preko 1000 evra i imali bi besplatno skolstvo, zdravstvo, sport ...

U prevodu, standard bi nam bio veci od svih drzava u regionu ukljucujuci i Sloveniju i pola Evrope.

Ovo je realnost. A to sto vi pricate je pokrivanje lopova, koji svakog sekunda dok idu ove price za narodne mase, kradu dodatne evre i iznose iz Srbije, a koje cemo kad tad

pohapsiti i sve im oduzeti uz pomoc drzave ili bez nje.

Vreme vam istice.

Odlucite sami na cijoj ste strani i kako cete zavrsiti.

U slavnoj istoriji Srbije ili u zatvorima.

jabreja

pre 5 godina

A sto zbog drzave, od 1991. pa do penzionisanja, pre 6 godina, bilo placenih minimalcem i manje od toga, bilo uglavnom neplacenih odsustva - pa mi penzija ispod 20.000, krivicu svalila "drzava" na mene!
I sada na moju penziju 10% je manje od 2.000, a njegovim roditeljima na 100.000 je to 10.000!
Drzava siledzijstva i bezakonja!

Данијел

pre 5 godina

Дакле у односу на тренутно стање већина ће имати око 500 динара више, пошто ће им укидањем закона пензије бити смањене.

max

pre 5 godina

svako dva dana nas podsjeti da su penzije vece za 170 dinara. hvala,predsjednice,vec osjecam bolji zivot sa tih 170. mozemo dva hljeba vise mjesecno uzeti. ccccc,koga si ti birala,pusta Srbijo!

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Pošto botovi jedu bajate , besplatne sendviče od podriguše, ne znaju da su krmenadle 2014. koštale 340 din.kilo, a danas skoro 500 dinara!

Ja

pre 5 godina

koliko ce povecanje dobiti ovi sa penzijama od 13 ili 14 hiljada, ama bre kako mozete da svima isto podižete u postocima ,znaci onaj od 100h i više ce dobiti povisicu vecu nego najnizi što imaju cele penzije ,a naj manje penzije jedva da prebace hiljdarku povišice,niđe veze! moja majka ima penziju oko 12 600 za 15 godina radnog staza gde su joj bruto plate bile oko 70000 ,ali je otisla u penziju za vreme nazadnjaka pa tako da nije dobila ni 1000 po godini staža što je neviđena sramota,bitno je da sudije i generali imaju penzije preko 100 000,ne znam cime zasluŸene,prvi vode slucajeve po 20 godina a drugi izgubise sve ratove (jazAbdin, 21. septembar 2018

Upravo ovako treba razmisljati o najnizim penzijama. Sve je vise njih koji ce kopati po kontejnerima.

trt

pre 5 godina

Neka se ne zanose sa tim da ce doktore i sestre zadrzati u Srbiji sa 100 eur vecom platom. Jedino pivecanje na 1.000 eur za sestre i 3.000 eur za doktore ce zaustaviti odlazenje u inostranstvo.

dex

pre 5 godina

Ok, sada kada uzmemo inflaciju u obzir, poskupljenje apsolutno svega i to da su penzije ranije bile usklađivane sa inflacijom, dobijemo da su penzije manje nego ore smanjenja. A sve i da su veće (a svakom ko zna osnovnu matematiku je jasno da nisu), prošlo bi desetak godina dok ne vratite ono što ste uzeli. Srećom po vas, slabo ko ovde ima završenu srednju ili ne daj Bože da zna osnovnu matematiku, pa te vaše priče možete da sejete...

Džoni

pre 5 godina

Ovim tempom za sto godina ćemo doći u priliku da živimo osetno bolje. Kakvih bre 8 do 13% i to za 4 godine? Mi moramo imati rast od 15-20% godišnje da bi osetili neko poboljšanje i živeli život dostojan čoveka i sprečili egzodus radno sposobnih u inostranstvo?

Darkoni

pre 5 godina

Ko li mu je rekao da ovo "vece nego ikad", ponavlja kao papagaj, samo da mi je da vidim tu osobu! A da je ovim uspeo da izmanipuåse narod, uspeo je!

ja

pre 5 godina

Privodimo kraju penzijsku reformu!?!?!?!? Koju, bre, penzijsku reformu, čoveče!?!?!? Doprinos za PIO je 22%!!! PIO fond se, pored takve globe, još i dodatno dotira iz budžeta sa još trećinom sredstava - prva kriza u kojoj izgubimo samo 100.000 radnih mesta (a zbog SEKE je npr. pola miliona ljudi ostalo zbog posla) će dovesti do bankrotstva PIO fonda. 2. stub - obavezno privatno penzijsko osiguranje nije čak ni u planu. Unutrašnji dug koji ova država ima prema penzijskom fondu i sadašnjim i budućim penzionerima je 80 milijardi evra!!! Da li je obezbeđen taj novac? O kojoj se reformi ovde priča???

from Srbija

pre 5 godina

Ja sam medicinski tehnicar sa 5 god iskustva, a zena mi je med. sestra bez iskustva!Vec smo potpisali ugovor na po 2200 evrica pocetne plate.Evo vam botovi racunica 2 x 2200 ?= 4400 za jedan mesec!Ovde radim za 37 000 din,naravno hranu sam kupujem,znaci realnih 300 evra za mesec dana!I da se cima moja zena i nekako se stranacki zaposli za koju godinu,to bi bilo 2x300=600(naravno za koju godinu)Uprostio sam vam najvise moguce,nema potrebe nista da racunate da bi ste doneli zakljucak dal ce mene vas gospodin predsednik zadrzati u ovoj zemlji sa povecanjem VECIM NEGO IKADA!Dovidjenja prijatno!

dimi

pre 5 godina

Ovo su realna i zarađena povećanja a ne iz kredita. Tako se radi kada se ozbiljno vodi država.
(Jim, 21. septembar 2018 12:13)

Pa zasto se onda i dan-danas zaduzujemo dva puta vise nego u doba Zutih?

Ma sta pravnik pricao u matematiku i ekonomiju se ne razume

pre 5 godina

Po resenju za porez na imovinu, povecanje tog poreza od 2014 do 2018 bilo je 19,32% ! Prema tome ovo povecanje primanja to ne pokriva.

sasa

pre 5 godina

Svake godine dolazi do rasta penzija i to je evidentno.Naravno,uvek ce biti nezadovoljnih.Odliv medicinskih radnika u inostranstvo se mora zaustaviti,pa su povecanja licnih dohodaka u tom sektoru vazna i neophodna.
(Roby, 21. septembar 2018 11:52)
au, svaka cast vama botovima sto ste na tako vaznim pozicijama, pa ne moramo da brinemo o buducnosti. svaka ozbiljna drzava bi vas pozelela...

kontrolorleta

pre 5 godina

Polako, hajd prvo vrati sve što si uzeo pa kad dođemo na 0 ( a to je u najboljem slučaju za cca 3-5 god) će pričamo da li im pomeranja i na koju stranu.
A o reformi... E moj dečače, malo knjige u ruke pa nauči definiciju te reči... To što je kafanska bratija uradila se ne zove reforma nego preraspodela... A svaka se radi po nekom šablonu i u nečijem interesu.

Ko je ovde lud

pre 5 godina

Sa svim sitnim vracanjima penzije od te 2014 do danas ona je stigla na priblizan nivo od iste godine, znaci penzije su sad negde blizu kao 2014. troskovi zivota od tada su otisli gore minimum 100 odsto, inace je mislim trebalo da redovno povecanje bude negde oko nekoliko procenata godisnje u skladu sa troskovima zivota tako da bi ondasnja penzija trebala da bude uvecana za nekih 15-20 posto a ne sada da bude na slicnom nivou ali logikom glasaca SNS mi zivimo bolje nego ikada, mucnite malo svojom glavom a ne logikom televizija za nacionalnom frekvencijom ciji je jedini zadatak da budu servis ove najgore vlasti u istoriji

Mile

pre 5 godina

Gospodine , predhodno su za vise od tog iznosa poskupile komunalne usloge u Beogradu. U odnosu ne prehodne racune , sve je poskupelo ?Ova povecanja za manja primanja/do 40 000 din / , za ne pokrivaju zadnja uvecanja cena -komunalije , elektricna energija , porez na imoinu , hrana , gorivo / ?
Standard ljudi je sve gori i gori ?Ova povecanja ne znace bas nista ?Ovim tempom za 50 god ce biti ozbiljno bolje ?ko dozivi videce ?

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

jim-kako smo ih to zaradili? prodajom drzavne imovine strancima? kako reci nam? jedna jedina fabrika u srbiji u drzavnom vlasnistvu ne radi i ne donosi nikakav profit, radi telekom i jos par firmi!! sve su ovo vestacka povecanja, sprema se veliki vodja za izbore, treba mu siguran glas! 30.000 ljudi godisnje ode iz ove zemlje, mladih ljudi, doktora, naucnika, profesora...nikada bednije nismo ziveli, ubedljivo smo na samom evropskom dnu po standardu, 16 god zivim u italiji, ovde je hrana jeftinija nego u srbiji, ovde je garderoba jeftinija nego u srbiji, ovde je bela tehnika jeftinija nego u srbiji, ovde su automobili jeftiniji nego u srbiji....a prosecna plata je 1500 evra, ne izmisljenih kao kod nas gde u isti kos stave jorgovanku tabakovic sa 200.000 din i mog brata koji radi za 28.000 pa naprave prosek 120.000! ovde je radnicka plata 1500 prosek, a sve je jeftinije ovde nego u srbiji!!! doveo sam i suprugu pre 2 nedelje, sa zavrsenim fakultetom drzavnim dobice ovde papire i lako naci posao, decu cu ovde da odgajam, i to je moj savet svima, ko moze neka bezi iz srbije!!!

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

(Miodrag, 21. septembar 2018 12:19)
Si ti jeo bunike,upsss sendvič,čim lupetas toliko..
Šta malo po malo??pa od dolaska nazadnjaka cene svega otišle u nebo, misliš da moze od tog "malog"tvog vodje da se živi dostojno čoveka??

Gari

pre 5 godina

Botovi, nemojte vise, molim vas. Izjave jednog coveka, i to politicara o stvarima koje ce se tek desiti u buducnosti, nisu dokaz stanja trenutno! Prosta logika, tako da nemojte da ostavljate isprazne komentare. Dosta vise! Nema vise smisla, zaista! Vucic moze da kaze sta hoce, narod ce tolerisati, pobedili ste, prekinite vise sa gnjavazom po komentarima. Ni sami ne verujete u to sto pisete. Sutra ce biti bolje! Oooo, to znaci da je vec danas dobro... Mislim, stvarno!

markozemun

pre 5 godina

dakle jasno je da tzv predsednik svih gradjana ceka trenutak da prizna Kosovo i povecanjem plata i penzija ljudima smiri nerede ( huligane koji ne rade vec je potplatio)

vlajko

pre 5 godina

I cene vece nego ikad, a penzije vece nego 2014-te godine.Cene su od 2014 skoro duplirane na mnogim proizvodima.
I kada ce ti leteci automobili, gorivo ode preko 170....

Miodrag

pre 5 godina

Malo po malo, zivotni standard raste u Srbiji. Oporavak ne moze doci preko noci, ali se napredak vidi. Moramo biti strpljivi. Ovo je dobra vest, i drago mi je da Predsednik brine za sve nase gradjane.

jazAbdin

pre 5 godina

koliko ce povecanje dobiti ovi sa penzijama od 13 ili 14 hiljada, ama bre kako mozete da svima isto podižete u postocima ,znaci onaj od 100h i više ce dobiti povisicu vecu nego najnizi što imaju cele penzije ,a naj manje penzije jedva da prebace hiljdarku povišice,niđe veze! moja majka ima penziju oko 12 600 za 15 godina radnog staza gde su joj bruto plate bile oko 70000 ,ali je otisla u penziju za vreme nazadnjaka pa tako da nije dobila ni 1000 po godini staža što je neviđena sramota,bitno je da sudije i generali imaju penzije preko 100 000,ne znam cime zasluŸene,prvi vode slucajeve po 20 godina a drugi izgubise sve ratove

Aristotel

pre 5 godina

Prioritet za povecanje plate i treba da dajemo medicinskom osoblju, jer ko ce nas leciti i brinuti o nama ako svi odu? Bravo Vucicu, samo napred!
(Sima, 21. septembar 2018 11:52)

Zbog vas botova i internet-placenika bi trebalo uvesti novu odredbu u krivicnom zakonu, a koji se tice stvaranja laznog javnom mnenja.

A sto se tice penzija, nece biti nikad vece nego u vreme SFRJ kad si za penziju mogao da kupis mnogo vise nego sto ti je potrebno za goli zivot.
Danas penzioneri jedva placaju racune. Da nemaju decu koja ih stalno pomazu, ne bi preziveli duze od 10 dana sa penzijom.

pz

pre 5 godina

Svima povecanja samo nema za Srbe sa a K i M koji su nezaposleni koji primaju crkavicu jednu te istu vec 15 gpdina,ipak smo zaboravljeni od strane nase drzave.

Roby

pre 5 godina

Svake godine dolazi do rasta penzija i to je evidentno.Naravno,uvek ce biti nezadovoljnih.Odliv medicinskih radnika u inostranstvo se mora zaustaviti,pa su povecanja licnih dohodaka u tom sektoru vazna i neophodna.

veljko

pre 5 godina

Hahahaja njihova čuvena VEĆE NEGO IKAD svi u vladi ponavljaju ko papagaji VOĐA naredio moraju!! Prvo vratite penzije iz vremena TADIĆA koje su bile za 6-7 hiljada veće... A onda maštajte da su veće nego ikada! Ima jedna pesm koja kaže SVE JE LAŽ SAMO PUSTA LAŽ....

Miodrag

pre 5 godina

Malo po malo, zivotni standard raste u Srbiji. Oporavak ne moze doci preko noci, ali se napredak vidi. Moramo biti strpljivi. Ovo je dobra vest, i drago mi je da Predsednik brine za sve nase gradjane.

Roby

pre 5 godina

Svake godine dolazi do rasta penzija i to je evidentno.Naravno,uvek ce biti nezadovoljnih.Odliv medicinskih radnika u inostranstvo se mora zaustaviti,pa su povecanja licnih dohodaka u tom sektoru vazna i neophodna.

veljko

pre 5 godina

Hahahaja njihova čuvena VEĆE NEGO IKAD svi u vladi ponavljaju ko papagaji VOĐA naredio moraju!! Prvo vratite penzije iz vremena TADIĆA koje su bile za 6-7 hiljada veće... A onda maštajte da su veće nego ikada! Ima jedna pesm koja kaže SVE JE LAŽ SAMO PUSTA LAŽ....

Gari

pre 5 godina

Botovi, nemojte vise, molim vas. Izjave jednog coveka, i to politicara o stvarima koje ce se tek desiti u buducnosti, nisu dokaz stanja trenutno! Prosta logika, tako da nemojte da ostavljate isprazne komentare. Dosta vise! Nema vise smisla, zaista! Vucic moze da kaze sta hoce, narod ce tolerisati, pobedili ste, prekinite vise sa gnjavazom po komentarima. Ni sami ne verujete u to sto pisete. Sutra ce biti bolje! Oooo, to znaci da je vec danas dobro... Mislim, stvarno!

sasa

pre 5 godina

Svake godine dolazi do rasta penzija i to je evidentno.Naravno,uvek ce biti nezadovoljnih.Odliv medicinskih radnika u inostranstvo se mora zaustaviti,pa su povecanja licnih dohodaka u tom sektoru vazna i neophodna.
(Roby, 21. septembar 2018 11:52)
au, svaka cast vama botovima sto ste na tako vaznim pozicijama, pa ne moramo da brinemo o buducnosti. svaka ozbiljna drzava bi vas pozelela...

Mile

pre 5 godina

Gospodine , predhodno su za vise od tog iznosa poskupile komunalne usloge u Beogradu. U odnosu ne prehodne racune , sve je poskupelo ?Ova povecanja za manja primanja/do 40 000 din / , za ne pokrivaju zadnja uvecanja cena -komunalije , elektricna energija , porez na imoinu , hrana , gorivo / ?
Standard ljudi je sve gori i gori ?Ova povecanja ne znace bas nista ?Ovim tempom za 50 god ce biti ozbiljno bolje ?ko dozivi videce ?

markozemun

pre 5 godina

dakle jasno je da tzv predsednik svih gradjana ceka trenutak da prizna Kosovo i povecanjem plata i penzija ljudima smiri nerede ( huligane koji ne rade vec je potplatio)

Sofija

pre 5 godina

Čitam ove komentare i ne verujem. Što se lepo ne vratite u 2002. godinu (da ne pričam neku godinu pre) i uživate. Svima nešto fali, male plate, skupo sve, gledamo rijalitije itd. Koliko ja vidim, deca u srednjoj školi imaju bar deset puta više nego što je moja generacija imala, mnogo kafića je, puni su svakog dana... Organizuju se kulturne manifestacije o kojima je moja generacija mogla samo da sanja. I to vidite svi vi, ali naravno, svetu se ne moze ugoditi.

Ben Dover

pre 5 godina

E, moj gospodaru, izađi na neki TV duel, neka sedne preko puta tebe bilo koji profesor ekonomije (malo stariji i iskusniji...i da nije drug-član). Potopio bi te i izblamirao. Ni na jedan duel nisi izašao 6 godina, sem jedan na jedan sa voditeljem, držao monologe i odgovarao na već pripremljena pitanja. Sramotno. Samo u komentarima ima gomila činjenica koje pobijaju tvoje laži, ali sve dok se neki prodaju za sendvič i na njih lupaju minuse, neće nama biti bolje.
A i ovi kojima je to posao su isto tako mučenici kao i mi, samo neko ima veoma nizak nivo morala.

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

(Miodrag, 21. septembar 2018 12:19)
Si ti jeo bunike,upsss sendvič,čim lupetas toliko..
Šta malo po malo??pa od dolaska nazadnjaka cene svega otišle u nebo, misliš da moze od tog "malog"tvog vodje da se živi dostojno čoveka??

Zlatno Doba

pre 5 godina

Poštovani gospodine predsedniče, shvatili smo! Nikad veće penzije, nikad manja nezaposlenost, nikad veći minimalac, nikad više izgrađenih puteva, tunela i stanova, nikad više turista i prihoda od turizma, nikad više otvorenih fabrika, nikad veća strana ulaganja... Živimo u zlatnom dobu! A sad nam se Vi i Vaši podrepaši skinite malo sa grbače i bar nas ne masirajte svaki dan nebuloznim izjavama.

from Srbija

pre 5 godina

Ja sam medicinski tehnicar sa 5 god iskustva, a zena mi je med. sestra bez iskustva!Vec smo potpisali ugovor na po 2200 evrica pocetne plate.Evo vam botovi racunica 2 x 2200 ?= 4400 za jedan mesec!Ovde radim za 37 000 din,naravno hranu sam kupujem,znaci realnih 300 evra za mesec dana!I da se cima moja zena i nekako se stranacki zaposli za koju godinu,to bi bilo 2x300=600(naravno za koju godinu)Uprostio sam vam najvise moguce,nema potrebe nista da racunate da bi ste doneli zakljucak dal ce mene vas gospodin predsednik zadrzati u ovoj zemlji sa povecanjem VECIM NEGO IKADA!Dovidjenja prijatno!

Aristotel

pre 5 godina

Prioritet za povecanje plate i treba da dajemo medicinskom osoblju, jer ko ce nas leciti i brinuti o nama ako svi odu? Bravo Vucicu, samo napred!
(Sima, 21. septembar 2018 11:52)

Zbog vas botova i internet-placenika bi trebalo uvesti novu odredbu u krivicnom zakonu, a koji se tice stvaranja laznog javnom mnenja.

A sto se tice penzija, nece biti nikad vece nego u vreme SFRJ kad si za penziju mogao da kupis mnogo vise nego sto ti je potrebno za goli zivot.
Danas penzioneri jedva placaju racune. Da nemaju decu koja ih stalno pomazu, ne bi preziveli duze od 10 dana sa penzijom.

kontrolorleta

pre 5 godina

Polako, hajd prvo vrati sve što si uzeo pa kad dođemo na 0 ( a to je u najboljem slučaju za cca 3-5 god) će pričamo da li im pomeranja i na koju stranu.
A o reformi... E moj dečače, malo knjige u ruke pa nauči definiciju te reči... To što je kafanska bratija uradila se ne zove reforma nego preraspodela... A svaka se radi po nekom šablonu i u nečijem interesu.

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Pošto botovi jedu bajate , besplatne sendviče od podriguše, ne znaju da su krmenadle 2014. koštale 340 din.kilo, a danas skoro 500 dinara!

vlajko

pre 5 godina

I cene vece nego ikad, a penzije vece nego 2014-te godine.Cene su od 2014 skoro duplirane na mnogim proizvodima.
I kada ce ti leteci automobili, gorivo ode preko 170....

Милош

pre 5 godina

Cist primer. Moj otac sada ima 61000 a trebao bi da ima 71000 dinara to mu pise na listicu koji prima. E sad na tih 71000 treba dodati uskladjivanje sa rastom cena na malo sto znaci da od 2014 kada mu je smanjena penzija zbog inflacije trebao da ima oko 80 000 pemziju. Sa ovim povecanjem on ce imati oko 67 000 dinara. Vucicu dodjes mom ocu 13000 plus majci oko 4000 posle povecanja. Vidite kako se narod potkrada i sipa na druge strane. Za jedan mesec su pokradeni za 17000 posle ovog povecanja a na godisnjem nivou oko 204000. Za na primer 4 godine to je oko 816000 dinara a to je jedan solidan auto. Sramota je sta se radi sa ovim narodom a pojedini to nisu zasluzili. Kombinovano imaju 68 godina staza a on van politike nema nijednu.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

jim-kako smo ih to zaradili? prodajom drzavne imovine strancima? kako reci nam? jedna jedina fabrika u srbiji u drzavnom vlasnistvu ne radi i ne donosi nikakav profit, radi telekom i jos par firmi!! sve su ovo vestacka povecanja, sprema se veliki vodja za izbore, treba mu siguran glas! 30.000 ljudi godisnje ode iz ove zemlje, mladih ljudi, doktora, naucnika, profesora...nikada bednije nismo ziveli, ubedljivo smo na samom evropskom dnu po standardu, 16 god zivim u italiji, ovde je hrana jeftinija nego u srbiji, ovde je garderoba jeftinija nego u srbiji, ovde je bela tehnika jeftinija nego u srbiji, ovde su automobili jeftiniji nego u srbiji....a prosecna plata je 1500 evra, ne izmisljenih kao kod nas gde u isti kos stave jorgovanku tabakovic sa 200.000 din i mog brata koji radi za 28.000 pa naprave prosek 120.000! ovde je radnicka plata 1500 prosek, a sve je jeftinije ovde nego u srbiji!!! doveo sam i suprugu pre 2 nedelje, sa zavrsenim fakultetom drzavnim dobice ovde papire i lako naci posao, decu cu ovde da odgajam, i to je moj savet svima, ko moze neka bezi iz srbije!!!

Ko je ovde lud

pre 5 godina

Sa svim sitnim vracanjima penzije od te 2014 do danas ona je stigla na priblizan nivo od iste godine, znaci penzije su sad negde blizu kao 2014. troskovi zivota od tada su otisli gore minimum 100 odsto, inace je mislim trebalo da redovno povecanje bude negde oko nekoliko procenata godisnje u skladu sa troskovima zivota tako da bi ondasnja penzija trebala da bude uvecana za nekih 15-20 posto a ne sada da bude na slicnom nivou ali logikom glasaca SNS mi zivimo bolje nego ikada, mucnite malo svojom glavom a ne logikom televizija za nacionalnom frekvencijom ciji je jedini zadatak da budu servis ove najgore vlasti u istoriji

max

pre 5 godina

svako dva dana nas podsjeti da su penzije vece za 170 dinara. hvala,predsjednice,vec osjecam bolji zivot sa tih 170. mozemo dva hljeba vise mjesecno uzeti. ccccc,koga si ti birala,pusta Srbijo!

dimi

pre 5 godina

Ovo su realna i zarađena povećanja a ne iz kredita. Tako se radi kada se ozbiljno vodi država.
(Jim, 21. septembar 2018 12:13)

Pa zasto se onda i dan-danas zaduzujemo dva puta vise nego u doba Zutih?

Džoni

pre 5 godina

Ovim tempom za sto godina ćemo doći u priliku da živimo osetno bolje. Kakvih bre 8 do 13% i to za 4 godine? Mi moramo imati rast od 15-20% godišnje da bi osetili neko poboljšanje i živeli život dostojan čoveka i sprečili egzodus radno sposobnih u inostranstvo?

Nikola

pre 5 godina

Da ispitate poreklo imovine svih gradjana.
Oduzmete od tajkuna i politicara i njihovih porodica sve za sta se pokaze da je nelegalno steceno ili nije placen porez.
Vratite preko 100 milijardi evra koje su za proteklih 20 godina gore pomenuti izneli iz Srbije preko offshore kompanija.

Nase plate bi bile preko 1000 evra i imali bi besplatno skolstvo, zdravstvo, sport ...

U prevodu, standard bi nam bio veci od svih drzava u regionu ukljucujuci i Sloveniju i pola Evrope.

Ovo je realnost. A to sto vi pricate je pokrivanje lopova, koji svakog sekunda dok idu ove price za narodne mase, kradu dodatne evre i iznose iz Srbije, a koje cemo kad tad

pohapsiti i sve im oduzeti uz pomoc drzave ili bez nje.

Vreme vam istice.

Odlucite sami na cijoj ste strani i kako cete zavrsiti.

U slavnoj istoriji Srbije ili u zatvorima.

Vladimir

pre 5 godina

Sve je to lepo. Pare pljuste na sve strane. Investicije, autoputevi, ... ma ludilo.

A kada mislite da vratite 10% od plate koje nam uzimate evo vec preko 3 godine ?!?
Znate li koliko ste nam uzeli za ovo vreme? Ko ce to da nam vrati?
Da li razumete da cemo svi mi naci nacina da to naplatimo drzavi na ovaj ili onaj nacin? Dok nama smanjujete plate, vi u skupstini svoje ionako prevelike plate za ono sto (ne)

radite stalno povecavate iako niste zasluzili ni ovo sto primate.

To sto nama uzimate 10% od ionako bednih plata, smatram teskim licemerstvom. Nije to neka usteda koliko bacate na druge nebitne stvari ali vi i dalje maltretirate jedine koji

rade u drzavi i koji pokrivaju sve ove neradnike kojih je sve vise a koje ste doveli preko stranackih i rodbinskih veza da sede i ne rade nista u preduzecima i javnim institucijama?

Darkoni

pre 5 godina

Ko li mu je rekao da ovo "vece nego ikad", ponavlja kao papagaj, samo da mi je da vidim tu osobu! A da je ovim uspeo da izmanipuåse narod, uspeo je!

ja

pre 5 godina

Privodimo kraju penzijsku reformu!?!?!?!? Koju, bre, penzijsku reformu, čoveče!?!?!? Doprinos za PIO je 22%!!! PIO fond se, pored takve globe, još i dodatno dotira iz budžeta sa još trećinom sredstava - prva kriza u kojoj izgubimo samo 100.000 radnih mesta (a zbog SEKE je npr. pola miliona ljudi ostalo zbog posla) će dovesti do bankrotstva PIO fonda. 2. stub - obavezno privatno penzijsko osiguranje nije čak ni u planu. Unutrašnji dug koji ova država ima prema penzijskom fondu i sadašnjim i budućim penzionerima je 80 milijardi evra!!! Da li je obezbeđen taj novac? O kojoj se reformi ovde priča???

Ma sta pravnik pricao u matematiku i ekonomiju se ne razume

pre 5 godina

Po resenju za porez na imovinu, povecanje tog poreza od 2014 do 2018 bilo je 19,32% ! Prema tome ovo povecanje primanja to ne pokriva.

trt

pre 5 godina

Neka se ne zanose sa tim da ce doktore i sestre zadrzati u Srbiji sa 100 eur vecom platom. Jedino pivecanje na 1.000 eur za sestre i 3.000 eur za doktore ce zaustaviti odlazenje u inostranstvo.

voodoo

pre 5 godina

Ne razumem, koliko je povecanje sada, a ne u odnosu na 2014, 2014 je bila pre 4 godine, pa cak i da se ide po zvanicnoj inflaciji, a ona je inace veca, rast cena je za te 4 godine bio 14%, o kom povecanju i nikad vise mi pricamo, to je smanjenje od 1-4%, ne povecanje.

dex

pre 5 godina

Ok, sada kada uzmemo inflaciju u obzir, poskupljenje apsolutno svega i to da su penzije ranije bile usklađivane sa inflacijom, dobijemo da su penzije manje nego ore smanjenja. A sve i da su veće (a svakom ko zna osnovnu matematiku je jasno da nisu), prošlo bi desetak godina dok ne vratite ono što ste uzeli. Srećom po vas, slabo ko ovde ima završenu srednju ili ne daj Bože da zna osnovnu matematiku, pa te vaše priče možete da sejete...

jabreja

pre 5 godina

A sto zbog drzave, od 1991. pa do penzionisanja, pre 6 godina, bilo placenih minimalcem i manje od toga, bilo uglavnom neplacenih odsustva - pa mi penzija ispod 20.000, krivicu svalila "drzava" na mene!
I sada na moju penziju 10% je manje od 2.000, a njegovim roditeljima na 100.000 je to 10.000!
Drzava siledzijstva i bezakonja!

Данијел

pre 5 godina

Дакле у односу на тренутно стање већина ће имати око 500 динара више, пошто ће им укидањем закона пензије бити смањене.

boki

pre 5 godina

Ministar na Skupstini objasni drugacije, penzije iz 2014 pre smanjenja pa plus dosadasnja povecanja5%+1.5%+1.5% i to je to. U odnosu na ono sto se sad prima to je od 9 do 13%. Matematika je tacna al potpuno pogresna, nema tu nikakvog povecanja, ukida se samo zakon a povisice su vec dobijene odavno.
Trebalo bi penzija pre zakona plus dosadasnja povecanja plus neko povecanje da bi stvarno bila povisica penzija. A oni kojima nije ni umanjivano ce dobiti neku povisicu i tako se remeti odnos medju penzijama i gubi smisao uplate doprinosa kad vlada odlucuje koliko ce ko da dobije. Ocekujem uskoro povecanje za sigurne glasove, clanove stranke kad vec nema kriterijuma.

Sanja

pre 5 godina

Dok saljem mami pare, to naprednjacko "blagostanje" gledam sa bezbedne daljine koju, nazalost, moram da pozelim svim pametnim i vrednim koji mogu da odu.

Ja

pre 5 godina

koliko ce povecanje dobiti ovi sa penzijama od 13 ili 14 hiljada, ama bre kako mozete da svima isto podižete u postocima ,znaci onaj od 100h i više ce dobiti povisicu vecu nego najnizi što imaju cele penzije ,a naj manje penzije jedva da prebace hiljdarku povišice,niđe veze! moja majka ima penziju oko 12 600 za 15 godina radnog staza gde su joj bruto plate bile oko 70000 ,ali je otisla u penziju za vreme nazadnjaka pa tako da nije dobila ni 1000 po godini staža što je neviđena sramota,bitno je da sudije i generali imaju penzije preko 100 000,ne znam cime zasluŸene,prvi vode slucajeve po 20 godina a drugi izgubise sve ratove (jazAbdin, 21. septembar 2018

Upravo ovako treba razmisljati o najnizim penzijama. Sve je vise njih koji ce kopati po kontejnerima.

jazAbdin

pre 5 godina

koliko ce povecanje dobiti ovi sa penzijama od 13 ili 14 hiljada, ama bre kako mozete da svima isto podižete u postocima ,znaci onaj od 100h i više ce dobiti povisicu vecu nego najnizi što imaju cele penzije ,a naj manje penzije jedva da prebace hiljdarku povišice,niđe veze! moja majka ima penziju oko 12 600 za 15 godina radnog staza gde su joj bruto plate bile oko 70000 ,ali je otisla u penziju za vreme nazadnjaka pa tako da nije dobila ni 1000 po godini staža što je neviđena sramota,bitno je da sudije i generali imaju penzije preko 100 000,ne znam cime zasluŸene,prvi vode slucajeve po 20 godina a drugi izgubise sve ratove

pz

pre 5 godina

Svima povecanja samo nema za Srbe sa a K i M koji su nezaposleni koji primaju crkavicu jednu te istu vec 15 gpdina,ipak smo zaboravljeni od strane nase drzave.

Jedite manje da bi oni imali vise

pre 5 godina

Paradajz 2014. na danasnji dan 52 din, 2018. 100 din.
Sargarepa 2014. na danasnji dan 49 din, 2018. 70 din.
Cene su sa Veleletrznice Beograd.

Ahtung

pre 5 godina

Od kad je Vučić došao na vlast 2012. inflacija u evrozoni je bila preko 20%, a u Srbiji, naročito ako se posmatraju svakodnevne potrepštine, bar jedno 40%. Najbolje se živelo dok je Vojislav Koštunica bio premijer. Rekoh to, jer računica pokazuje tako, mada ni Mirko Cvetković nije bio loš, bar dok nije grunula kriza.

pex

pre 5 godina

Mozete da se cudite koliko hocete. Pre neki dan sam nesto svratio na neki otpad po deo za automobil koji ne mogu da nadjem. Ekipa tamo prica i razmenjuje svoja vidjenja. Svi su za vucica. 2 razreda osnovne skole,doseljenici iz Bosne, nebitno. Svi ponavljaju nebuloze sa TV-a. to je njegova ciljna grupa,od takvih i penzionera on zivi.

Volt

pre 5 godina

Zna li neko kako da sortiram komentare da izbegnem botove? Ono što nam je kao naciji neuništivo je smisao za humor i zato i dalje pratim b92 i komentare.

veljko

pre 5 godina

Hahahaja njihova čuvena VEĆE NEGO IKAD svi u vladi ponavljaju ko papagaji VOĐA naredio moraju!! Prvo vratite penzije iz vremena TADIĆA koje su bile za 6-7 hiljada veće... A onda maštajte da su veće nego ikada! Ima jedna pesm koja kaže SVE JE LAŽ SAMO PUSTA LAŽ....

Gari

pre 5 godina

Botovi, nemojte vise, molim vas. Izjave jednog coveka, i to politicara o stvarima koje ce se tek desiti u buducnosti, nisu dokaz stanja trenutno! Prosta logika, tako da nemojte da ostavljate isprazne komentare. Dosta vise! Nema vise smisla, zaista! Vucic moze da kaze sta hoce, narod ce tolerisati, pobedili ste, prekinite vise sa gnjavazom po komentarima. Ni sami ne verujete u to sto pisete. Sutra ce biti bolje! Oooo, to znaci da je vec danas dobro... Mislim, stvarno!

sasa

pre 5 godina

Svake godine dolazi do rasta penzija i to je evidentno.Naravno,uvek ce biti nezadovoljnih.Odliv medicinskih radnika u inostranstvo se mora zaustaviti,pa su povecanja licnih dohodaka u tom sektoru vazna i neophodna.
(Roby, 21. septembar 2018 11:52)
au, svaka cast vama botovima sto ste na tako vaznim pozicijama, pa ne moramo da brinemo o buducnosti. svaka ozbiljna drzava bi vas pozelela...

Mile

pre 5 godina

Gospodine , predhodno su za vise od tog iznosa poskupile komunalne usloge u Beogradu. U odnosu ne prehodne racune , sve je poskupelo ?Ova povecanja za manja primanja/do 40 000 din / , za ne pokrivaju zadnja uvecanja cena -komunalije , elektricna energija , porez na imoinu , hrana , gorivo / ?
Standard ljudi je sve gori i gori ?Ova povecanja ne znace bas nista ?Ovim tempom za 50 god ce biti ozbiljno bolje ?ko dozivi videce ?

markozemun

pre 5 godina

dakle jasno je da tzv predsednik svih gradjana ceka trenutak da prizna Kosovo i povecanjem plata i penzija ljudima smiri nerede ( huligane koji ne rade vec je potplatio)

Miodrag

pre 5 godina

Malo po malo, zivotni standard raste u Srbiji. Oporavak ne moze doci preko noci, ali se napredak vidi. Moramo biti strpljivi. Ovo je dobra vest, i drago mi je da Predsednik brine za sve nase gradjane.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

jim-kako smo ih to zaradili? prodajom drzavne imovine strancima? kako reci nam? jedna jedina fabrika u srbiji u drzavnom vlasnistvu ne radi i ne donosi nikakav profit, radi telekom i jos par firmi!! sve su ovo vestacka povecanja, sprema se veliki vodja za izbore, treba mu siguran glas! 30.000 ljudi godisnje ode iz ove zemlje, mladih ljudi, doktora, naucnika, profesora...nikada bednije nismo ziveli, ubedljivo smo na samom evropskom dnu po standardu, 16 god zivim u italiji, ovde je hrana jeftinija nego u srbiji, ovde je garderoba jeftinija nego u srbiji, ovde je bela tehnika jeftinija nego u srbiji, ovde su automobili jeftiniji nego u srbiji....a prosecna plata je 1500 evra, ne izmisljenih kao kod nas gde u isti kos stave jorgovanku tabakovic sa 200.000 din i mog brata koji radi za 28.000 pa naprave prosek 120.000! ovde je radnicka plata 1500 prosek, a sve je jeftinije ovde nego u srbiji!!! doveo sam i suprugu pre 2 nedelje, sa zavrsenim fakultetom drzavnim dobice ovde papire i lako naci posao, decu cu ovde da odgajam, i to je moj savet svima, ko moze neka bezi iz srbije!!!

Aristotel

pre 5 godina

Prioritet za povecanje plate i treba da dajemo medicinskom osoblju, jer ko ce nas leciti i brinuti o nama ako svi odu? Bravo Vucicu, samo napred!
(Sima, 21. septembar 2018 11:52)

Zbog vas botova i internet-placenika bi trebalo uvesti novu odredbu u krivicnom zakonu, a koji se tice stvaranja laznog javnom mnenja.

A sto se tice penzija, nece biti nikad vece nego u vreme SFRJ kad si za penziju mogao da kupis mnogo vise nego sto ti je potrebno za goli zivot.
Danas penzioneri jedva placaju racune. Da nemaju decu koja ih stalno pomazu, ne bi preziveli duze od 10 dana sa penzijom.

Ben Dover

pre 5 godina

E, moj gospodaru, izađi na neki TV duel, neka sedne preko puta tebe bilo koji profesor ekonomije (malo stariji i iskusniji...i da nije drug-član). Potopio bi te i izblamirao. Ni na jedan duel nisi izašao 6 godina, sem jedan na jedan sa voditeljem, držao monologe i odgovarao na već pripremljena pitanja. Sramotno. Samo u komentarima ima gomila činjenica koje pobijaju tvoje laži, ali sve dok se neki prodaju za sendvič i na njih lupaju minuse, neće nama biti bolje.
A i ovi kojima je to posao su isto tako mučenici kao i mi, samo neko ima veoma nizak nivo morala.

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

(Miodrag, 21. septembar 2018 12:19)
Si ti jeo bunike,upsss sendvič,čim lupetas toliko..
Šta malo po malo??pa od dolaska nazadnjaka cene svega otišle u nebo, misliš da moze od tog "malog"tvog vodje da se živi dostojno čoveka??

max

pre 5 godina

svako dva dana nas podsjeti da su penzije vece za 170 dinara. hvala,predsjednice,vec osjecam bolji zivot sa tih 170. mozemo dva hljeba vise mjesecno uzeti. ccccc,koga si ti birala,pusta Srbijo!

Roby

pre 5 godina

Svake godine dolazi do rasta penzija i to je evidentno.Naravno,uvek ce biti nezadovoljnih.Odliv medicinskih radnika u inostranstvo se mora zaustaviti,pa su povecanja licnih dohodaka u tom sektoru vazna i neophodna.

Darkoni

pre 5 godina

Ko li mu je rekao da ovo "vece nego ikad", ponavlja kao papagaj, samo da mi je da vidim tu osobu! A da je ovim uspeo da izmanipuåse narod, uspeo je!

vlajko

pre 5 godina

I cene vece nego ikad, a penzije vece nego 2014-te godine.Cene su od 2014 skoro duplirane na mnogim proizvodima.
I kada ce ti leteci automobili, gorivo ode preko 170....

kontrolorleta

pre 5 godina

Polako, hajd prvo vrati sve što si uzeo pa kad dođemo na 0 ( a to je u najboljem slučaju za cca 3-5 god) će pričamo da li im pomeranja i na koju stranu.
A o reformi... E moj dečače, malo knjige u ruke pa nauči definiciju te reči... To što je kafanska bratija uradila se ne zove reforma nego preraspodela... A svaka se radi po nekom šablonu i u nečijem interesu.

Милош

pre 5 godina

Cist primer. Moj otac sada ima 61000 a trebao bi da ima 71000 dinara to mu pise na listicu koji prima. E sad na tih 71000 treba dodati uskladjivanje sa rastom cena na malo sto znaci da od 2014 kada mu je smanjena penzija zbog inflacije trebao da ima oko 80 000 pemziju. Sa ovim povecanjem on ce imati oko 67 000 dinara. Vucicu dodjes mom ocu 13000 plus majci oko 4000 posle povecanja. Vidite kako se narod potkrada i sipa na druge strane. Za jedan mesec su pokradeni za 17000 posle ovog povecanja a na godisnjem nivou oko 204000. Za na primer 4 godine to je oko 816000 dinara a to je jedan solidan auto. Sramota je sta se radi sa ovim narodom a pojedini to nisu zasluzili. Kombinovano imaju 68 godina staza a on van politike nema nijednu.

Ko je ovde lud

pre 5 godina

Sa svim sitnim vracanjima penzije od te 2014 do danas ona je stigla na priblizan nivo od iste godine, znaci penzije su sad negde blizu kao 2014. troskovi zivota od tada su otisli gore minimum 100 odsto, inace je mislim trebalo da redovno povecanje bude negde oko nekoliko procenata godisnje u skladu sa troskovima zivota tako da bi ondasnja penzija trebala da bude uvecana za nekih 15-20 posto a ne sada da bude na slicnom nivou ali logikom glasaca SNS mi zivimo bolje nego ikada, mucnite malo svojom glavom a ne logikom televizija za nacionalnom frekvencijom ciji je jedini zadatak da budu servis ove najgore vlasti u istoriji

Zlatno Doba

pre 5 godina

Poštovani gospodine predsedniče, shvatili smo! Nikad veće penzije, nikad manja nezaposlenost, nikad veći minimalac, nikad više izgrađenih puteva, tunela i stanova, nikad više turista i prihoda od turizma, nikad više otvorenih fabrika, nikad veća strana ulaganja... Živimo u zlatnom dobu! A sad nam se Vi i Vaši podrepaši skinite malo sa grbače i bar nas ne masirajte svaki dan nebuloznim izjavama.

from Srbija

pre 5 godina

Ja sam medicinski tehnicar sa 5 god iskustva, a zena mi je med. sestra bez iskustva!Vec smo potpisali ugovor na po 2200 evrica pocetne plate.Evo vam botovi racunica 2 x 2200 ?= 4400 za jedan mesec!Ovde radim za 37 000 din,naravno hranu sam kupujem,znaci realnih 300 evra za mesec dana!I da se cima moja zena i nekako se stranacki zaposli za koju godinu,to bi bilo 2x300=600(naravno za koju godinu)Uprostio sam vam najvise moguce,nema potrebe nista da racunate da bi ste doneli zakljucak dal ce mene vas gospodin predsednik zadrzati u ovoj zemlji sa povecanjem VECIM NEGO IKADA!Dovidjenja prijatno!

dimi

pre 5 godina

Ovo su realna i zarađena povećanja a ne iz kredita. Tako se radi kada se ozbiljno vodi država.
(Jim, 21. septembar 2018 12:13)

Pa zasto se onda i dan-danas zaduzujemo dva puta vise nego u doba Zutih?

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Pošto botovi jedu bajate , besplatne sendviče od podriguše, ne znaju da su krmenadle 2014. koštale 340 din.kilo, a danas skoro 500 dinara!

Džoni

pre 5 godina

Ovim tempom za sto godina ćemo doći u priliku da živimo osetno bolje. Kakvih bre 8 do 13% i to za 4 godine? Mi moramo imati rast od 15-20% godišnje da bi osetili neko poboljšanje i živeli život dostojan čoveka i sprečili egzodus radno sposobnih u inostranstvo?

Ma sta pravnik pricao u matematiku i ekonomiju se ne razume

pre 5 godina

Po resenju za porez na imovinu, povecanje tog poreza od 2014 do 2018 bilo je 19,32% ! Prema tome ovo povecanje primanja to ne pokriva.

boki

pre 5 godina

Ministar na Skupstini objasni drugacije, penzije iz 2014 pre smanjenja pa plus dosadasnja povecanja5%+1.5%+1.5% i to je to. U odnosu na ono sto se sad prima to je od 9 do 13%. Matematika je tacna al potpuno pogresna, nema tu nikakvog povecanja, ukida se samo zakon a povisice su vec dobijene odavno.
Trebalo bi penzija pre zakona plus dosadasnja povecanja plus neko povecanje da bi stvarno bila povisica penzija. A oni kojima nije ni umanjivano ce dobiti neku povisicu i tako se remeti odnos medju penzijama i gubi smisao uplate doprinosa kad vlada odlucuje koliko ce ko da dobije. Ocekujem uskoro povecanje za sigurne glasove, clanove stranke kad vec nema kriterijuma.

pz

pre 5 godina

Svima povecanja samo nema za Srbe sa a K i M koji su nezaposleni koji primaju crkavicu jednu te istu vec 15 gpdina,ipak smo zaboravljeni od strane nase drzave.

Vladimir

pre 5 godina

Sve je to lepo. Pare pljuste na sve strane. Investicije, autoputevi, ... ma ludilo.

A kada mislite da vratite 10% od plate koje nam uzimate evo vec preko 3 godine ?!?
Znate li koliko ste nam uzeli za ovo vreme? Ko ce to da nam vrati?
Da li razumete da cemo svi mi naci nacina da to naplatimo drzavi na ovaj ili onaj nacin? Dok nama smanjujete plate, vi u skupstini svoje ionako prevelike plate za ono sto (ne)

radite stalno povecavate iako niste zasluzili ni ovo sto primate.

To sto nama uzimate 10% od ionako bednih plata, smatram teskim licemerstvom. Nije to neka usteda koliko bacate na druge nebitne stvari ali vi i dalje maltretirate jedine koji

rade u drzavi i koji pokrivaju sve ove neradnike kojih je sve vise a koje ste doveli preko stranackih i rodbinskih veza da sede i ne rade nista u preduzecima i javnim institucijama?

dex

pre 5 godina

Ok, sada kada uzmemo inflaciju u obzir, poskupljenje apsolutno svega i to da su penzije ranije bile usklađivane sa inflacijom, dobijemo da su penzije manje nego ore smanjenja. A sve i da su veće (a svakom ko zna osnovnu matematiku je jasno da nisu), prošlo bi desetak godina dok ne vratite ono što ste uzeli. Srećom po vas, slabo ko ovde ima završenu srednju ili ne daj Bože da zna osnovnu matematiku, pa te vaše priče možete da sejete...

ja

pre 5 godina

Privodimo kraju penzijsku reformu!?!?!?!? Koju, bre, penzijsku reformu, čoveče!?!?!? Doprinos za PIO je 22%!!! PIO fond se, pored takve globe, još i dodatno dotira iz budžeta sa još trećinom sredstava - prva kriza u kojoj izgubimo samo 100.000 radnih mesta (a zbog SEKE je npr. pola miliona ljudi ostalo zbog posla) će dovesti do bankrotstva PIO fonda. 2. stub - obavezno privatno penzijsko osiguranje nije čak ni u planu. Unutrašnji dug koji ova država ima prema penzijskom fondu i sadašnjim i budućim penzionerima je 80 milijardi evra!!! Da li je obezbeđen taj novac? O kojoj se reformi ovde priča???

Nikola

pre 5 godina

Da ispitate poreklo imovine svih gradjana.
Oduzmete od tajkuna i politicara i njihovih porodica sve za sta se pokaze da je nelegalno steceno ili nije placen porez.
Vratite preko 100 milijardi evra koje su za proteklih 20 godina gore pomenuti izneli iz Srbije preko offshore kompanija.

Nase plate bi bile preko 1000 evra i imali bi besplatno skolstvo, zdravstvo, sport ...

U prevodu, standard bi nam bio veci od svih drzava u regionu ukljucujuci i Sloveniju i pola Evrope.

Ovo je realnost. A to sto vi pricate je pokrivanje lopova, koji svakog sekunda dok idu ove price za narodne mase, kradu dodatne evre i iznose iz Srbije, a koje cemo kad tad

pohapsiti i sve im oduzeti uz pomoc drzave ili bez nje.

Vreme vam istice.

Odlucite sami na cijoj ste strani i kako cete zavrsiti.

U slavnoj istoriji Srbije ili u zatvorima.

voodoo

pre 5 godina

Ne razumem, koliko je povecanje sada, a ne u odnosu na 2014, 2014 je bila pre 4 godine, pa cak i da se ide po zvanicnoj inflaciji, a ona je inace veca, rast cena je za te 4 godine bio 14%, o kom povecanju i nikad vise mi pricamo, to je smanjenje od 1-4%, ne povecanje.

Sanja

pre 5 godina

Dok saljem mami pare, to naprednjacko "blagostanje" gledam sa bezbedne daljine koju, nazalost, moram da pozelim svim pametnim i vrednim koji mogu da odu.

trt

pre 5 godina

Neka se ne zanose sa tim da ce doktore i sestre zadrzati u Srbiji sa 100 eur vecom platom. Jedino pivecanje na 1.000 eur za sestre i 3.000 eur za doktore ce zaustaviti odlazenje u inostranstvo.

Ahtung

pre 5 godina

Od kad je Vučić došao na vlast 2012. inflacija u evrozoni je bila preko 20%, a u Srbiji, naročito ako se posmatraju svakodnevne potrepštine, bar jedno 40%. Najbolje se živelo dok je Vojislav Koštunica bio premijer. Rekoh to, jer računica pokazuje tako, mada ni Mirko Cvetković nije bio loš, bar dok nije grunula kriza.

jazAbdin

pre 5 godina

koliko ce povecanje dobiti ovi sa penzijama od 13 ili 14 hiljada, ama bre kako mozete da svima isto podižete u postocima ,znaci onaj od 100h i više ce dobiti povisicu vecu nego najnizi što imaju cele penzije ,a naj manje penzije jedva da prebace hiljdarku povišice,niđe veze! moja majka ima penziju oko 12 600 za 15 godina radnog staza gde su joj bruto plate bile oko 70000 ,ali je otisla u penziju za vreme nazadnjaka pa tako da nije dobila ni 1000 po godini staža što je neviđena sramota,bitno je da sudije i generali imaju penzije preko 100 000,ne znam cime zasluŸene,prvi vode slucajeve po 20 godina a drugi izgubise sve ratove

Jedite manje da bi oni imali vise

pre 5 godina

Paradajz 2014. na danasnji dan 52 din, 2018. 100 din.
Sargarepa 2014. na danasnji dan 49 din, 2018. 70 din.
Cene su sa Veleletrznice Beograd.

jabreja

pre 5 godina

A sto zbog drzave, od 1991. pa do penzionisanja, pre 6 godina, bilo placenih minimalcem i manje od toga, bilo uglavnom neplacenih odsustva - pa mi penzija ispod 20.000, krivicu svalila "drzava" na mene!
I sada na moju penziju 10% je manje od 2.000, a njegovim roditeljima na 100.000 je to 10.000!
Drzava siledzijstva i bezakonja!

Данијел

pre 5 godina

Дакле у односу на тренутно стање већина ће имати око 500 динара више, пошто ће им укидањем закона пензије бити смањене.

pex

pre 5 godina

Mozete da se cudite koliko hocete. Pre neki dan sam nesto svratio na neki otpad po deo za automobil koji ne mogu da nadjem. Ekipa tamo prica i razmenjuje svoja vidjenja. Svi su za vucica. 2 razreda osnovne skole,doseljenici iz Bosne, nebitno. Svi ponavljaju nebuloze sa TV-a. to je njegova ciljna grupa,od takvih i penzionera on zivi.

Sofija

pre 5 godina

Čitam ove komentare i ne verujem. Što se lepo ne vratite u 2002. godinu (da ne pričam neku godinu pre) i uživate. Svima nešto fali, male plate, skupo sve, gledamo rijalitije itd. Koliko ja vidim, deca u srednjoj školi imaju bar deset puta više nego što je moja generacija imala, mnogo kafića je, puni su svakog dana... Organizuju se kulturne manifestacije o kojima je moja generacija mogla samo da sanja. I to vidite svi vi, ali naravno, svetu se ne moze ugoditi.

Ja

pre 5 godina

koliko ce povecanje dobiti ovi sa penzijama od 13 ili 14 hiljada, ama bre kako mozete da svima isto podižete u postocima ,znaci onaj od 100h i više ce dobiti povisicu vecu nego najnizi što imaju cele penzije ,a naj manje penzije jedva da prebace hiljdarku povišice,niđe veze! moja majka ima penziju oko 12 600 za 15 godina radnog staza gde su joj bruto plate bile oko 70000 ,ali je otisla u penziju za vreme nazadnjaka pa tako da nije dobila ni 1000 po godini staža što je neviđena sramota,bitno je da sudije i generali imaju penzije preko 100 000,ne znam cime zasluŸene,prvi vode slucajeve po 20 godina a drugi izgubise sve ratove (jazAbdin, 21. septembar 2018

Upravo ovako treba razmisljati o najnizim penzijama. Sve je vise njih koji ce kopati po kontejnerima.

Volt

pre 5 godina

Zna li neko kako da sortiram komentare da izbegnem botove? Ono što nam je kao naciji neuništivo je smisao za humor i zato i dalje pratim b92 i komentare.