Četvrtak, 20.09.2018.

11:00

Kovačević: I mi ćemo jednom u finale kao Hrvati, fali nam samo sreća

Darko Kovačević, sportski direktor reprezentacije Srbije, u intervjuu španskom listu „AS“ uporedio je "Orlove" i Hrvate, vicešampione sveta iz Rusije.

Izvor: B92

Kovaèeviæ: I mi æemo jednom u finale kao Hrvati, fali nam samo sreæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Milosav

pre 5 godina

(igor sulic, 20. septembar 2018 20:41)

Svaka ti cast na komentaru covece, sve je tako kako si rekao. Odavno nisam procitao tacniju analizu.

provjereno

pre 5 godina

@ides , nisam mislio na fudbalere ,a bome nisu niti propali, u svakom slucaju sto se tice fudbala i vasa perspektiva je vidim sjajna, bas ste bili dobri protiv Spanjoske

ides

pre 5 godina

@mario niti ste vi nama zanimljivi niti se mi s vama usporedjujemo, mi imamo za razliku od vas naslove prvaka koje vi nikada necete da osvojite
(provjereno, 21. septembar 2018 17:27)

Joj jel opet naslov u dječjim kategorijama? Ti talenti su već propali kao igrači.

odi

pre 5 godina

@ides pa ako mislis da su naslovi recimo svjetskih prvaka u kosarci i pobjeda nad dream team djecji naslovi, onda ok jer vi ni tu djecjim ne mozete da osvojite

Bojan

pre 5 godina

Haha, a nama sreća fali, a ne sposoban selektor koji nije poslušnik Saveza?

Oči su mi zvanično otvorene, jer ja sam mislio da gledam fudbalsku reprezentaciju Srbije, a ono u stvari kazino reprezentacija, pardon, moja greška :)

provjereno

pre 5 godina

@mario niti ste vi nama zanimljivi niti se mi s vama usporedjujemo, mi imamo za razliku od vas naslove prvaka koje vi nikada necete da osvojite

zisku?

pre 5 godina

@www isto kao sto ni vi necete da budete svetski prvaci u kosarci , ustvari puno vece sanse su da Srbija bude prvak sveta u fudbalu nego vi u bilo cemu

prava istina

pre 5 godina

@www prije cemo mi biti prvaci u fudbalu nego vi u kosarci, odbojci.... ili imati sportistu kao Djokovica, @mario ne usporedjujemo se mi s losijima od sebe

Djuro

pre 5 godina

E ovako.Mi jesmo izgubili od Spanjolaca bez dosta igraca ali Dalicu svaka cast jer ima hrabrosti podmladjivati reprezentaciju i pripremati mladji tim za Evropsko.I opet cemo biti na Evropskom i daleko dogurati jer ce se pomalo do Evropskog uigrati i Sosa, Vlasic ,Barisic, Benkovic ,Majer ,Krovic onda onaj mali iz napada Volsburga zaboravio mu ime.Uz ove sto ostaju daleko cemo dogurati i na Evropskom to cete viditi.I zato bravo Dalicu samo tako se moze naprijed.99 posto reprezentacija bi zadrzalo isti tim sto mi necemo nego cemo sa mladjim timom na evropsko i zato bravo Dalicu samo tako mozemo ici naprijed i razvijati nogomet.

sreća

pre 5 godina

imali ste 2010 priliku u Južnoj Africi, otvorio vam se žrijeb do polufinala, što ste napravili ? Ništa
pusti sreću ona se lijepi isključivo za one koju su je zaslužili, i ne samo u nogometu već ostalim sferama života. Gledajte što se u Londonu događa 24.09. u 20,30 ...sve će vam biti jasno

Ćobi Brajan

pre 5 godina

Hmmm... Pazi ovo... Baviš se poslom... Imaš neku firmu. Postaviš sebi poslovni cilj i nikako da ga ostvariš. Za to vreme, neke "manje" firme ostvaruju i veće ciljeve nego što si ti postavio. I onda, sedneš kao neki menadžer (igrom slučaja sam u toj poziciji u jednoj manjoj firmi) da razmisliš zašto ne postižeš cilj i dođeš do zaključka... Pa da, nemam sreće.

Skakac u stomak

pre 5 godina

@mr.wolf

Ja ti tvrdim da bi Srbi pravilno i strucno vodjeni i selektirani, podrzani od zdravog saveza, bili na nivou Hrvata. Ti ces reci suprotno, ali o tome ne vredi raspravljati. Niti ces ti mene uveriti da mislim kao ti, niti cu ja tebe uveriti da mislis kao ja. Ovo sto se tice "mrznje", to je tvoja slobodna interpretacija mog komentara, medjutim ja to nisam tako video. Brih u Rusiji nam se desio jer smo igrom slucaja bili prepreka visem interesu FIFA, a taj je da Svajcarska prodje u nokaut fazu. Nema tu nikakve posebne mrznje prema Srbiji, jednostavno interes. Da je umesto nas igrala npr.Moldavija, Sev.Irska, Kipar ili neko cetvrta nebitna drzava, u slucaju potrebe, isto bi se proveli kao mi.

www

pre 5 godina

Ne znam zasto ismevate ovu izjavu. Kao da se ne secate nacina na koji je Portugal osvojio EP( 6 neresenih rezultata i 1 pobeda protiv Velsa) kao i Grcka 2004te godine uz prosecno 1 dat gol po utakmici. @Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).
(laki, 20. septembar 2018 13:16)

U svim utakmicama statistika je bila na našoj strani. Na srecu prolaziš kad ne igraš dobro, a pobjediš. Od deset velikih natjecanja pet puta smo prošli grupu.

Viceprvaci
Bronca
Zlatna lopta
Zlatna kopačka

Zapamti ovo nećete postici nikad, pa ni tad. hahaha

Milosav

pre 5 godina

Darko nama ne treba sreca, treba nam jak fudbalski savez sa ljudima koji stvarno zele dobro nasem fudbalu, a ne svojim dzepovima. Treba nam jak terner sa puno autoriteta koga ce igraci da postuju. Treba nam ta sloga i igra srcem za Srbiju bas tako kako Hrvati igraju za svoju Hrvatsku.
Batali ti srecu, ona nekada naravno treba, ali na ovom prvenstvu umesto da smo nabili Kostariku sa barem 3:0 i pobedili Svajcarsku mi jedva ugurasmo jedan gol na prvoj i jedan na drugoj, sta da pricam o Brazilu kada je do tada reprezentacija vec pukla.
Nisu Hrvati stigli u finale na srecu vec na cvrstu timsku i srcanu igru.

igor sulic

pre 5 godina

Jedan sportas nikad ne bi dao ovakvu izjavu!Covjece cestitaj i reci da cemo se i mi truditi i da je hrvatsko finale podstrek i ostalim tzv"malim drzavama" jer je to dokaz da se moze!Tesko je prihvatiti da otpadaju izgovori kao "mali smo mi, uefa je mafija, nasmjestaju velikima " itd!Tko god u buducnosto to pomene, svi ce reci "A kako mogu hrvati?"!Onakva igra, volja, htijenje i znanje bi bila nagradena i da su ispali u osmini finala.Lijepo je vidjeti da igraci barse, reala, juvea, liverpoola, intera ,svi sa visemilijunskim ugovorima, riskiraju karijeru, ozljedu i buducnost radi svetog dresa!Nitko ne moze reci da je raketa igrao s 39 temperaturom, mandzo odbija da izade u drugom produzetku protiv engleza dok ga doslovno nisu iznijeli s terena, modric sprinta u 117 minuti, lovren odbija da izade i ostaje sepajuci na terenu...U 110 minuti polufinala nitko nece da izade iz igre i Dalic izjavljuje "Samo cu reci da ovi momci nisu normani"!Znaci-svi moraju znati igrati, igrati u velikim klubovima i htjeti igrati za svoju domovinu, ginuti, tzv "srce vatreno", da bi se uspjelo!Mi nismo spanjolci, englezi ili nijemci tj francuzi da imamo igrace za 3 roastera!Ako cemo o sreci onda treba znati da smo imali dan odmora manje i utakmicu vise od francuza (3 produzetka)!Mi smo ,u nasim emisijama, 100 puta rekli sto je s nasom kosarkom, kako mogu srbi, sto to oni rade da vuídimo itd!Tako bi trebali i vi a ne smatrati da umanjujuci tudi uspjeh ,uzdizes sebe!Uostalom, ima teren pa pokazi!

MarcoPolo

pre 5 godina

Pa nije mnogo pogrešio... Da smo prošli kao drugo plasirani, imali bi otvoren put do finala kao i hrvati. U polufinalu bi išli na njih, poznato je da protiv nas uvek kiksnu dal zbog te nenormalne mržnje ili nečeg drugog, ali otvoreno nam je bilo finale. Ali stvar je u tome što se mi nikada nećemo naći u ulozi miljenika sreće, jer mi ne možemo proći ni grupu, a ne možemo jer nam svako prvenstvo problem pravi sportska politika, menadžeri i naravno naš glupi mentalitet.

Hrvoje

pre 5 godina

@laki

Kako si ti sebi sve poslozio u glavi, ha? Samo da opravdas neuspjeh. Uvijek me je zanimalo kako funckionira mozak koji je toliko zatrovan zaviscu. To mora biti uzasno. Zivjeti tako svaki dan. S toliko gorcine.

mr.wolf

pre 5 godina

@(Skakac u stomak, 20. septembar 2018 16:28)

Ako mislis da smo na nivou Hrvatske sto se tice igrackog kadra, mislim da treba da pratis drugi sport. A uz sve to ako mislis da nam se Brih desio zato sto nas "mrze", e onda ti nema pomoci. Eto, sinoc, Brih, mrzi Ronalda i Juventus jer je Juventus iz zemlje koju UEFA i FIFA ne vole jer....... jer ih ne vole.

ninepi

pre 5 godina

Fali jos nesto, da i vi kao Hrvati, razdvojite privatne od zajednickih interesa, jer oni su u sukobu, i privedete pravdi gresnike, mislim kao oni Mamica.
No ja sumnjam da ce to da se desi, previse je trulo ovo nase.

Hohoho

pre 5 godina

Ako bog da srece, pa nam podari jednog dane prave ljude u fss...mi cemo kao francuska da osvoimo SP...

Ajde bre! A sa kojim to igracima?

Dalic misli da je Pep

pre 5 godina

"Hrvatima se otvorio zreb kako se nikome nece otvoriti narednih 50 godina minimum. I oni su to iskoristili."

Oprosti ali ovo je izjava za... Kao da je Hrvatska Brazil iz najboljih dana pa im uvijek čvrsta (i 2godine neporažena) Danska i nabrijani domaćin Rusija znači toliko sretan i otvoren ždrijeb.
Drugi dio izjave znači ili da ne pratiš nogomet ili da namjerno pišeš takve nebuloze s obzirom da se radi o Hrvatskoj.
Recimo 2002. ždrijeb Njemačke do finala je bio redom osmina - Paragvaj, četvrtfinale - Amerika, polufinale - Južna Koreja :)
Ždrijeb Italije do polufinala 2006. su bile Australija i Ukrajina
Uostalom bili ste i vi u istom "lakom" djelu ždrijeba da ste dobili Švicarsku, ili 2010. otpisanu Australiju.

Što se tiče da su Španjolci nekog vratili na zemlju, jesu, ali realno nije igralo 7 prvotimaca sa SP-a i to najbitniji igrač obrane (Lovren) i oba beka (s time da je na desnom igrao Rog, veznjak koji to bukvalno u životu nije igrao)

Skakac u stomak

pre 5 godina

Meni se dopada ova izjava. Iako na prvi pogled deluje komicno. Ali bez velike ambicije nema velikog rezultata. Drago mi je da imamo takvog coveka u savezu. I ja isto mislim da po kvalitetu fudbalera ne zaostajemo za Hrvatima. Medjutim, ne slazem se da je nedostatak srece ono sto nas sputava. Nas problem je fudbalski savez i dilovi sa menadzerima. To dovodi do negativne selekcije u izboru selektora i sastava reprezentacije. Darko to zna, ali ne sme da kaze. To je jedan aspekt. Drugi aspekt je da je fudbal vise od sporta. U tom smislu ne mozemo da se poredimo sa Hrvatskom, clanicom EU. Dok mi jos uvek lutamo izmedju EU i Rusije, politicki smo nestabilna drzava sa nedefinisanim granicama. Kao takvi ne mozemo biti postovani od strane FIFA i UEFA. I zato nam se desavaju razni Brihovi i ostali.

Rex

pre 5 godina

Problem kod naseg tima je sto nemamo igraca na sredini koji ce da stane na loptu, rasiri igru pasom itd., poput Modrica ili Marina. Preskacemo sredinu, duvamo loptu na Mitra i to stalno. Kod nas i najiskusniji, Kolarov i Matic, prave velike kikseve, sto se videlo protiv Rumuna. Trenera nema, nema talenta, savez bruka, ma nista.

Profesionalac

pre 5 godina

Jeste, plus rad, red, disciplina, zelja...Naravno I neizbezno, da Kokezni nije u savezu I sva njegovo bulumenta! Nazalost, gospodine Kovacevicu, time sto ste se uhvatili U kolo sa njima, ste pljunuli na svoju veliku igracki I nista manje funkcionersku karijeru.

Dumko

pre 5 godina

Ха,ха,ха срећа!
Која бре срећа,ми немамо нит предиспозиција,нит талента,нит играче.
Може било ко да дође за селектора,иста прича,и тако деценијама!
1.Инфраструктура
2.Селекција
3.Систем
4.Методика тренинга
5.Срећа
Хрвати су за нас у фудбалу недостижна категорија,нажалост.
Ми смо на СП били јад,беда и туга...

Stevo

pre 5 godina

Hrvatska je upravo protiv Francuske pokazala najjaci fudbal, bar u 70 minuta.

Tri gola primili na ler, pogotovu treci, sretni odbijanac Pogbi.

Francuska bila zbijena i ceka kontru. Tako igra slabiji tim.

Cestitke Francuskoj ali i Hrvatskoj. Samo golovi se racunaju.

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Koja sreća?Sreća na kraju dolazi.Niste Vi proizveli igrača od Piksija a bez takvih igrača nema ni onog što zazivate.Mi isto nemamo u košarci sreće a krštenog pleja od Dražena nemamo sve poslije njega "Boranija".Znači nemamo znanja ni struke za napraviti takvog igrača.Treba pogledati istini u oči i reći kako je to što se radi površno.

nn

pre 5 godina

činjenice su da svi sanjaju da prođu daleko i mi smo oduvijek ali ako nemate izuzetno jaku klupu tesko ce dase desi ili treba jako puno srece (Turska,Juzna Korea) a mozda moze i antinogometom(Grčka)
Mi smo igrali super,pristup je bio i u finalu odličan ali je i činjenica da su Francuzi sa 50% snage nas razbili.Jos nešto zbog čega je SP u Rusiji posebno je da rijetko kada da 3 reprezentacije koje su od pocetka pokazale najvise se nadu i u polufinalu
I jos nesto da vam kažem znam da i vi jako volite sport zato zbilja želim da dočekate da vam reprezentacija zbilja do posljednjeg dana na slican nacin bude u igri za prvaka jer osjećaj je neopisiv a ja cak i nevolim previse nogomet,mi jos slavimo i toliko smo se ispuhali da nekako nam je svejedno sta ce se dogadati u sportu iducih par godina

Timok

pre 5 godina

OK, mnogo je glupo omalovažavati uspeh Hrvatske. Igrali su mnogo dobro, napadački, držali posed protiv svih protivnika, bez straha i previše respekta dominirali, stvarali šanse u svim mečevima i apsolutno zasluženo došli do drugog mesta. Čak su po meni bili ravnopravni ako ne i bolji od Francuske koja ih je dobila na iskustvo i individualni kvalitet, opet uz svo poštovanje prema Francuskom timu. Ja jesam iz Srbije i navijam za Srbiju ali upoređivati našu reprezentaciju sa Hrvatskom je u malu ruku smešno. Ljudi pa mi smo se branili od Kostarike posle datog gola, o čemu vi pričate. Mi nemamo posed, kontrolu, agesivnost i koncept u igri, plasman je bio veliki uspeh... Poz

Milivoj

pre 5 godina

Za tako nešto potrebni su nam novi selektor i tim.I kad bi nas dragi Bog pogledao da ne moramo čitati i slušati izlizane fraze(20 god. vjerovali ili ne) o sjajnoj atmosferi unutar i oko reprezentacije!!!

padjine969

pre 5 godina

Sreća je potrebna naravno ali nije u pitanju loto.Tim Hrvatske je motivisaniji i uigraniji od naseg.Na gotovo svim pozicijama imaju solidne ako ne i prvoklasne fudbalere.Vodja tima je medju tri najbolja fudbalera u svetu.Pravdati nas neuspeh primerom državnog tima koga je par puta nakon odličnih igara nagradila i sreća nije bas realno.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

@(Show program, 20. septembar 2018 14:44)

Evo sada prvi put od tebe cujem da se SP igra za gledanost,a ne za pehar prvaka sveta. Da sam juce umro ne bih za to znao. Cuo sam za posed lopte,za broj tacnih pasova,izvedenih auta,kornera itd. ali za gledanost jos nisam.

Imam jedan predlog. Ako hoce da povecaju gledanost neka uvedu "vajld kard" za Kinu,Indiju,moze i Tajland,Vijetnam,Laos...7 milijardi gledanost. Nema sumnje da tada mozete da budete ne samo doprvaci nego i prvaci.
Italija 90 koje se spatra za lose SP je vasionski kvalitet fudbala u odnosu na SP 2018.

Imam jos jedan predlog i jedano pitanje.
Hrvati najvise slusaju cajke.Jel to najbolja muzika?
Predlog. Kod nas su razne Farme i Parovi ubedljivo najgledanije "emisije". Predlazem vam da preuzmete signal i emitujete na HRT123,jer nema smisla da budete uskraceni za NAJGLEDANIJI TV SOU u regionu,a i u celom svetu proporcionalno broju stanovnika.
Razmisliteo tome. Gledanost je danas SVE. Mozete biti doprvaci u gledanju rijalitija,posto smo mi ipak tu neprikosnoveni,a i manje vas ima,pa je matematiski nemoguce,mada je proporcionalno moguce.

Eh, zavisti

pre 5 godina

Hrvati su mnogo bolja reprenzetacija od nase, u to ne treba da se sumnja. Medjutim, cista sreca da dodju do finala i tu znamo kako su prosli. I meni je jos jedna stvar cudna, dal je balkanski mentalitet Luzerski, da slavis 2 mjesto. To bi i mi srbi radili. Mislim, alo dal smo normalni.
(panco)

Brate, kad se srecom moze do finala SP-a, sto vi niste dosli do njega? I puno vece reprezentacije od vas? Sto niste srecom prosli grupu na SP-u?

A sto se slavlja tiče, jesi li vidio kako su Belgijci ponosno slavili 3.mjesto? Jesu i oni Balkanci?!
Mislim da si zavidan jer su Hrvati doprvaci svijeta itekako imali razloga za slavlje! Nas 550.000 cekali smo ih sa suzama u ocima, od srece mjesec dana nismo spavali...ginuli su oni za dres, a mi cemo za njih. Zasluzili su.
Ne podcjenjuj to, jer time govoris najvise o sebi.
A ako zaista mislis da se 2.mjesto na SP-u (koje se odrzava svake 4 godine) NE treba slaviti, onda si fulao rubriku. I o nogometu pojma nemas.

Zigzag

pre 5 godina

Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).
(laki, 20. septembar 2018 13:16)prosli smo i 2016,2008,1998,1996,2018...znaci vise puta nego sto ste vi bili na natjecanjima..

konjina

pre 5 godina

Cinjenica je da su hrvati, osim dobrih igraca i igre, imali vise srece nego pameti. Ali ne bih rekao da nas samo sreca treba da pogleda i eto finala... Nama ni sreca ne pomaze

Zigzag

pre 5 godina

Da sasvim je realno da prodjemo Dance na penale,umesto Spanaca dobijemo Ruse i njih izbacimo na penale a onda raspale Engleze u produzecima.Ovaj sled dogadjaja je neverovatniji od sedmice na lotou.
(Ivan, 20. septembar 2018 12:23)kladio bi se u zivotu da bi vi na nasem mjestu prvo izgubili od danaca,a pogotvo od rusa na njihovom stadionu s dva razlike minimum....po meni je teza ta utakmica s rusima,nego s tada raspalim spanjolcima..

moje ime

pre 5 godina

Нама заправо и не треба толико много да кренемо добро да играмо. По мом мишљењу, ово треба урадити:

1. одредити првог голмана (мада је очигледно да ће то бити Дмитровић)

2. ДЕБЕЛО освежити одбрану. Ако хоће да играју са бековима, нека се захвале Коларову и Рукавини и нађу неког млађег и хитријег. Код штопера само треба наћи оне који имају хемију и добро сарађују, небитно да ли су двојица или тројица.

3. утврдити везни ред. Под овим се мисли да се коначно одлучи ко игра на којој позицији и тако одредити ко је вишак. Изабрати два везна (или задња везна) и почињати утакмицу увек са њима. И наравно, Тадић треба да игра офанзивног везног и буде креатор игре.

4. треба пронаћи крила која неће само да срљају у напад (као Костић). Имамо много добрих крилних играча (Радоњић, Живковић, Сулејмани, Гаћиновић). Једноставно треба изабрати двојицу који ће редовно бити стартери, а другу двојицу држати као џокере.

5. у нападу је само довољно да се игра са двојицом, и наравно да им се нађу адекватне резерве.

6. најважније, довести неког ко је стручан и ко може да покрене играче. Неки кажу да је за то најбољи Милојевић и ту се слажем.

Мислим да ако урадимо све ово, можемо и да направимо нешто. Бар да догурамо до неке осмине финала, како европског, тако и светског првенства.

А наравно треба имати и мало среће. Али срећу треба заслужити.

Спортски поздрав.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Englez totalna glupost bre! Potencijal i talenata ima bre! Sem Modrica i Rakitica ko je tu izvanredan a da nemoze da se uporedi sa nasim igracima?!? Kod nas je problem u savezu i A kategoriji! Kako u mladjim selekcijama uvek imamo uspehe samo u odralsim ne??
(MyMoon, 20. septembar 2018 13:46)
oplakah ha ha ha, pa vi nemeta ni jednog igraca da je svijetska klasa i da svoj tim vodi do trofeja.

Show program

pre 5 godina

To sto mi nismo iskoristili nikad smesnije SP, na koje se Italija nije kvalifikovala (znaci odmah 20% lakse-SP),gde Nemacka ispadne iz grupe (30% lakse), Argentina dodje u sastavu i formi nivoa Perua i Kostarike,Engleska nivoa fudbala tipa Severne Irske,Spanij promeni trenera dan pre i ispadne u 1/8...i gde se nama otvara najlaksi deo kostura (kao i Hrvatima))...
.......i što si sve vec nadrobio...
Slibodan Klikeri

Hahahahaha tako je brale! Nikad smešnije SP i nikad GLEDANIJE!
3.4 milijarde (Pazi, milijarde!) ljudi gledalo je ovo SP koje je bilo najgledanije u povijesti. Prije njega najgledanije je bilo u Brazilu 2014. sa 3.2 milijarde gledatelja.
A Hrvatska je dosla “na srecu”, u finale NAJGLEDANIJEG SP-a u povijesti...to je ono sto tebe boli...prvo prodjite grupu, pa cemo razgovarati.

Dynamic

pre 5 godina

Nemamo sreće sa selektorom. Aj to je i najmanji problem jer bar na tom mestu možeš vratiti nekog iz penzije ili platiti stranca. Nemamo sreće sa bekovima, nema ih ni na vidiku, pa nam još uvek igra Rukavina a kao zamene po potrebi tu guramo štopere. Ni na levom beku nemamo nikog da zameni Acu sem mlađanog Rodića. Nenamo sreće sa napadačima pa ne uspevamo već godinama da iznedrimo krštenog napadača, svaka čast Mitru. (Džeko, Pandev, Jovetić, Vučinić, Mandžukić - svaka bivša republika ima ili je imala vrhunskog špica osim nas). Kod nas se mladi igrači do svoje 24-te godine vode kao mladi talenti za budućnost. Nemamo sistem. Ne možemo jedan ciklus da privedemo kraju bez skandala, razočarane javnosti i gluposti.

laki

pre 5 godina

Ne znam zasto ismevate ovu izjavu. Kao da se ne secate nacina na koji je Portugal osvojio EP( 6 neresenih rezultata i 1 pobeda protiv Velsa) kao i Grcka 2004te godine uz prosecno 1 dat gol po utakmici. @Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Mi smo svoje finale igrali i dobili, ostaćemo upamćeni kao svetski prvaci a bogami i evropski. Ako se uzme u obzir da je Zvezda =Srbija, za nekom pobedom u finalu mogu da žale samo komšije jugosloveni, mi se
ponosimo svojim trofejima jer bolje od toga ne može!

Objektivan

pre 5 godina

Ovako, cisto radi poredjenja....
Nas kapiten sinoc, igra u prosjecnom evropskom Klubu, nije u njemu nosilac igre nego vrlo dobar levi bek. Naspram njega Hrvatski kapiten, u najboljem Evropskom klubu, nosilac igre oko koga se sve vrti....10 ka Real Madrida! I kaze Darko da tu fali sreca! Treba biti objektivan i pogledati istini u oci, tako se moze ici napred, ovako lazemo sami sebe! Nas najpismeniji igrac, Dusan Tadic, umesto da igra usredini centralnog veznog(kod Muslina cak i igrao) vrti se na poziciji krila, a ko da mu da loptu????!

веверица

pre 5 godina

дај да ја будем онда председник фсс-а, пошто они тамо једино што раде, чекају да им падне срећа с неба. то могу и ја исто.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Pazi,lopta je okrugla. Svasta moze da se desi za 70,80,200 godina.
Hrvatima se otvorio zreb kako se nikome nece otvoriti narednih 50 godina minimum. I oni su to iskoristili. To sto se u finalu i pre neki dan videlo da su prosecna reprezentacija koja primi 10 golova u dva meca (to cak ni nama nije polazilo za nogom) to je druga stvar. Oni su sebi upisali finale i to je to. Takva slicna i veca iznenadjenja su se desavala i desavace se (Danska,Grcka,Turska,Bugarska,Juzna Koreja...). To sto mi nismo iskoristili nikad smesnije SP, na koje se Italija nije kvalifikovala (znaci odmah 20% lakse-SP),gde Nemacka ispadne iz grupe (30% lakse), Argentina dodje u sastavu i formi nivoa Perua i Kostarike,Engleska nivoa fudbala tipa Severne Irske,Spanij promeni trenera dan pre i ispadne u 1/8...i gde se nama otvara najlaksi deo kostura (kao i Hrvatima) gde je kvalitet reprezentacija na nivou kvalifikacione grupe (znaci posle Kostarike i Svajcarske isli bi na Svedsku i Englesku,pa na Hrvate u polifinalu)...to je nas problem tj. problem FSS,Kratajica,Kokeze. Imali smo nikad vecu sansu da stignemo bar do 1/4,a verovatno i do 1/2f. Ovakva sansa sa zrebom se nece ukazati vise nikada.
Realno,meni je i drago sto smo prosli kako smo prosli jer svi ili vecina nasa vrlo dobro zna da ta reprezentacija i nije predstavljala narod i drzavu vec vladajucu partiju.

joki

pre 5 godina

Moj dragi Darko
Bio si odlican sportista igrao u najboljim klubovima sirom evrope osvajao pehare i prvenstva zato ti je potrebno da imas karakter!!!
Mi u srbiji to nazalost nemamo niti smo ikada imali !
Ti najbolje znas kako se u tim klubovima postupa Sa igracima koji javno kazu da nece da igraju Sa ovim ili dok je ovaj trener i slicno .
A kod nas ocigledno moze sve zato nama i u fudbalu tako ide a to je nikako zato prvo dovedite to u red i otklonite sve igrace koji misle da su oni licno u 1planu to u reprezentaciji nema samo grb je vazan i celovitost ! Kada se to ispuni onda i sreca dodje poglrdaj nemce to je njohova jacina od uvek svi kao jedan jedan kao svi !!!
pozdrav .

Vkci

pre 5 godina

Kažu čista sreća sto smo došli do finala. Onda čista nesreća sto nismo došli do finala Ep 96 SP 98 sp2002,ep 2004 sp2006Ep2008,Ep2012,sp2014Ep2016. Evo da izdvojim neke nesreće. Ep 96 u četvrt finalu Njemačka puno Nearece smo imali. SP 98 u polufinalu puno nesreće smo imali sa Bobanom i onim thiramom,2006 ne damo penal Japanu i još odigramo neriješeno sa Australijom,2008 Turska četvrt finale nesretnim golom u zadnjim sekundama dobijemo gol i ispadnemo,2016 osmina finala u zadnjim minutama dobijemo gol.

MyMoon

pre 5 godina

@Englez totalna glupost bre! Potencijal i talenata ima bre! Sem Modrica i Rakitica ko je tu izvanredan a da nemoze da se uporedi sa nasim igracima?!? Kod nas je problem u savezu i A kategoriji! Kako u mladjim selekcijama uvek imamo uspehe samo u odralsim ne??

panco

pre 5 godina

Hrvati su mnogo bolja reprenzetacija od nase, u to ne treba da se sumnja. Medjutim, cista sreca da dodju do finala i tu znamo kako su prosli. I meni je jos jedna stvar cudna, dal je balkanski mentalitet Luzerski, da slavis 2 mjesto. To bi i mi srbi radili. Mislim, alo dal smo normalni.

Pedja

pre 5 godina

Fali nama nazalost puno toga. Prvo nam treba selektor, iskusan, takticar, koji ima znanja i autoritet. Onda nam fale igraci koji su standardni u timovima lige petice, a zatim i igraci koji igraju bar polufinala lige sampiona ili lige Evrope. Zatim da se selektoru niko ne mesa u posao i da menadzeri nemaju nikakve veze sa timom. I podrediti mladu reprezentaciju seniorima. To znaci da rezultati mlade nisu uopste toliko bitni, oni treba da igraju istim stilom kao seniori i ako se desi da se neko iz prvog tima povredi, iz mlade dolazi igrac koji igra bas tu poziciju, ne treba nista da se prilagodjava. Bojim se da je ovo mnogo uslova i tesko da ce biti ostvarivi.

Ja

pre 5 godina

Pa imali smo sreće da dodemo do finala Al smo tamo imali tonu peha.. Mogli smo 2008 i 2016 u finale Al smo imali nesreću.. Kad nas lopta malo pogleda napravimo rezultat za pamćenje..I svako prvenstvo dobijemo jednog jakog kad imamo i malo sreće.. Vi ili nemate sreće ili kad imate onda pomladujete, glupirate se.. Kvaliteta postoji, po meni malo manja nego kod nas još odkad smo se razdvojili Al nikad ne cekate sansu spremni..

flomaster

pre 5 godina

Hoćemoooo, kad ispadnemo u ligi nacija i uđemo u 4ti šešir, stvarno bi sramno bilo da ne igramo finale u konkurenciji, Gibrlatara, San Marina, Malte i ostalih supervelesila.

Jna

pre 5 godina

Oni imaju Modrica i Rakitica a mi Matica i Tadica dodje kao otprilike oni imaju Bodirogu i Stojakovica a mi Sarica i Bogdanovica. Sve dobri igraci ali razlika u kvalitetu je ocigledna.

Ivan

pre 5 godina

Da sasvim je realno da prodjemo Dance na penale,umesto Spanaca dobijemo Ruse i njih izbacimo na penale a onda raspale Engleze u produzecima.Ovaj sled dogadjaja je neverovatniji od sedmice na lotou.

magic

pre 5 godina

košarkaški trener Struja je objasnio kako treba da funkcioniše sistem, treba raditi na tome da se napravi igrač, napraviš igrača on ti donosi titule, donosi ti titule znači imaces rezultata u reprezentaciji. Kovačeviću kad budete uspostavili sistem zdrav onda ćete imati i zdravu priču a razmislite zašto nije tako. jeste da je ovo košarkaški primer ali isto mora da se primeni i u fudbalu da bi očekivali takav ishod.

Beretka

pre 5 godina

I Krstajic ce nas odvesti u neko finale? Sto nije bio realan i izjavio da smo daleko od toga uopste da se plasiramo jer nemamo ni selektora, ni vrhunske igrace, ni atmosferu, ni igru, ni rezultate. Da budem iskren ne znam sta imamo, a da, imamo menadzere.

Nikola

pre 5 godina

Aaa, pa da, sreća nam nedostaje. Ja sam mislio neki normalan selektor, ideja, kreacija i požrtvovanje u igri, znanje, tehnika... Ali je ipak to samo sreća. Sad mi je lakše.

Dawkins

pre 5 godina

Sergej ima 23 i po, a ne 21. :D
Primera radi, Ronaldinjo je imao 24 kada je postao najbolji igrač sveta. U tom smislu, Sergej ima dovoljno godina da može nositi tim Lacija na plećima, a i reprezentaciju Srbije.
Pitanje je samo hoće li napredovati i kojim tempom.

Hahaha

pre 5 godina

Sreća?!?
Fali vam prije svega pobjednicki mentalitet. Borbenost. Samopouzdanje kada gubite od Engleske npr., pa preokrenete na 2:1.
A onda i svjetske klase poput Modrica, Rakete, Mandže...pa vrhunski trener koji ima znanje i umjerenost, i ne poleti nakon prve pobjede.
Pa iskustva velikih utakmica. Kada se vec usporedjujete s Hrvatima, Hrvati zadnjih 6 godina zaredom uzimaju Klempu sa RM, Barsom, Juveom. To je za velike rezultate jako bitno.
Fali vam da ginete za dres. Fali vam zajednistvo.
I fali vam, ne ljutite se dragi susjedi, malo veci talent. Postujem vas, ali uvijek ste bili osrednja repka. Autor naslovom želi napaliti rulju da su Hrvati srecom dosli do finala. Tko to misli, pojma o nogometu nema. Do finala SP-a uspjelo je doci samo 13 zemalja. Ima tu srece, ali ne u 7 urakmica. Tko misli drugacije, neka jos jednom procita gore sto sve treba imati za veliki uspjeh.

Marko NS

pre 5 godina

Čoveče koja izjava !

Fali nama znanje i hrabrost, da igramo napadački fudbal. Ostali smo u društvu Rusa i Poljaka, ne znam ko bi izabrao da gleda prenos naše utakmice na SP osim nas. S druge strane Hrvate će svako izabrati da gleda. Eto to nam fali, a sreća, ako baš treba, neka dođe na kraju...

Kralj

pre 5 godina

Ovako i Hrvati mogu izjavit da ce i oni jednom bit svjetski sampioni i tuc Amere u kosarci, fali im samo sreca, trener, plej, timska igra ...

Englez

pre 5 godina

da budemo realni nemamo kvalitet kao hrvatska, nemamo igrače u Juventusu, realu, Barsa i atletiko. imamo prosecan tim koji moze da izgubi od bilo koga

Englez

pre 5 godina

da budemo realni nemamo kvalitet kao hrvatska, nemamo igrače u Juventusu, realu, Barsa i atletiko. imamo prosecan tim koji moze da izgubi od bilo koga

Nikola

pre 5 godina

Aaa, pa da, sreća nam nedostaje. Ja sam mislio neki normalan selektor, ideja, kreacija i požrtvovanje u igri, znanje, tehnika... Ali je ipak to samo sreća. Sad mi je lakše.

Marko NS

pre 5 godina

Čoveče koja izjava !

Fali nama znanje i hrabrost, da igramo napadački fudbal. Ostali smo u društvu Rusa i Poljaka, ne znam ko bi izabrao da gleda prenos naše utakmice na SP osim nas. S druge strane Hrvate će svako izabrati da gleda. Eto to nam fali, a sreća, ako baš treba, neka dođe na kraju...

Hahaha

pre 5 godina

Sreća?!?
Fali vam prije svega pobjednicki mentalitet. Borbenost. Samopouzdanje kada gubite od Engleske npr., pa preokrenete na 2:1.
A onda i svjetske klase poput Modrica, Rakete, Mandže...pa vrhunski trener koji ima znanje i umjerenost, i ne poleti nakon prve pobjede.
Pa iskustva velikih utakmica. Kada se vec usporedjujete s Hrvatima, Hrvati zadnjih 6 godina zaredom uzimaju Klempu sa RM, Barsom, Juveom. To je za velike rezultate jako bitno.
Fali vam da ginete za dres. Fali vam zajednistvo.
I fali vam, ne ljutite se dragi susjedi, malo veci talent. Postujem vas, ali uvijek ste bili osrednja repka. Autor naslovom želi napaliti rulju da su Hrvati srecom dosli do finala. Tko to misli, pojma o nogometu nema. Do finala SP-a uspjelo je doci samo 13 zemalja. Ima tu srece, ali ne u 7 urakmica. Tko misli drugacije, neka jos jednom procita gore sto sve treba imati za veliki uspjeh.

Kralj

pre 5 godina

Ovako i Hrvati mogu izjavit da ce i oni jednom bit svjetski sampioni i tuc Amere u kosarci, fali im samo sreca, trener, plej, timska igra ...

Timok

pre 5 godina

OK, mnogo je glupo omalovažavati uspeh Hrvatske. Igrali su mnogo dobro, napadački, držali posed protiv svih protivnika, bez straha i previše respekta dominirali, stvarali šanse u svim mečevima i apsolutno zasluženo došli do drugog mesta. Čak su po meni bili ravnopravni ako ne i bolji od Francuske koja ih je dobila na iskustvo i individualni kvalitet, opet uz svo poštovanje prema Francuskom timu. Ja jesam iz Srbije i navijam za Srbiju ali upoređivati našu reprezentaciju sa Hrvatskom je u malu ruku smešno. Ljudi pa mi smo se branili od Kostarike posle datog gola, o čemu vi pričate. Mi nemamo posed, kontrolu, agesivnost i koncept u igri, plasman je bio veliki uspeh... Poz

Eh, zavisti

pre 5 godina

Hrvati su mnogo bolja reprenzetacija od nase, u to ne treba da se sumnja. Medjutim, cista sreca da dodju do finala i tu znamo kako su prosli. I meni je jos jedna stvar cudna, dal je balkanski mentalitet Luzerski, da slavis 2 mjesto. To bi i mi srbi radili. Mislim, alo dal smo normalni.
(panco)

Brate, kad se srecom moze do finala SP-a, sto vi niste dosli do njega? I puno vece reprezentacije od vas? Sto niste srecom prosli grupu na SP-u?

A sto se slavlja tiče, jesi li vidio kako su Belgijci ponosno slavili 3.mjesto? Jesu i oni Balkanci?!
Mislim da si zavidan jer su Hrvati doprvaci svijeta itekako imali razloga za slavlje! Nas 550.000 cekali smo ih sa suzama u ocima, od srece mjesec dana nismo spavali...ginuli su oni za dres, a mi cemo za njih. Zasluzili su.
Ne podcjenjuj to, jer time govoris najvise o sebi.
A ako zaista mislis da se 2.mjesto na SP-u (koje se odrzava svake 4 godine) NE treba slaviti, onda si fulao rubriku. I o nogometu pojma nemas.

Jna

pre 5 godina

Oni imaju Modrica i Rakitica a mi Matica i Tadica dodje kao otprilike oni imaju Bodirogu i Stojakovica a mi Sarica i Bogdanovica. Sve dobri igraci ali razlika u kvalitetu je ocigledna.

igor sulic

pre 5 godina

Jedan sportas nikad ne bi dao ovakvu izjavu!Covjece cestitaj i reci da cemo se i mi truditi i da je hrvatsko finale podstrek i ostalim tzv"malim drzavama" jer je to dokaz da se moze!Tesko je prihvatiti da otpadaju izgovori kao "mali smo mi, uefa je mafija, nasmjestaju velikima " itd!Tko god u buducnosto to pomene, svi ce reci "A kako mogu hrvati?"!Onakva igra, volja, htijenje i znanje bi bila nagradena i da su ispali u osmini finala.Lijepo je vidjeti da igraci barse, reala, juvea, liverpoola, intera ,svi sa visemilijunskim ugovorima, riskiraju karijeru, ozljedu i buducnost radi svetog dresa!Nitko ne moze reci da je raketa igrao s 39 temperaturom, mandzo odbija da izade u drugom produzetku protiv engleza dok ga doslovno nisu iznijeli s terena, modric sprinta u 117 minuti, lovren odbija da izade i ostaje sepajuci na terenu...U 110 minuti polufinala nitko nece da izade iz igre i Dalic izjavljuje "Samo cu reci da ovi momci nisu normani"!Znaci-svi moraju znati igrati, igrati u velikim klubovima i htjeti igrati za svoju domovinu, ginuti, tzv "srce vatreno", da bi se uspjelo!Mi nismo spanjolci, englezi ili nijemci tj francuzi da imamo igrace za 3 roastera!Ako cemo o sreci onda treba znati da smo imali dan odmora manje i utakmicu vise od francuza (3 produzetka)!Mi smo ,u nasim emisijama, 100 puta rekli sto je s nasom kosarkom, kako mogu srbi, sto to oni rade da vuídimo itd!Tako bi trebali i vi a ne smatrati da umanjujuci tudi uspjeh ,uzdizes sebe!Uostalom, ima teren pa pokazi!

Objektivan

pre 5 godina

Ovako, cisto radi poredjenja....
Nas kapiten sinoc, igra u prosjecnom evropskom Klubu, nije u njemu nosilac igre nego vrlo dobar levi bek. Naspram njega Hrvatski kapiten, u najboljem Evropskom klubu, nosilac igre oko koga se sve vrti....10 ka Real Madrida! I kaze Darko da tu fali sreca! Treba biti objektivan i pogledati istini u oci, tako se moze ici napred, ovako lazemo sami sebe! Nas najpismeniji igrac, Dusan Tadic, umesto da igra usredini centralnog veznog(kod Muslina cak i igrao) vrti se na poziciji krila, a ko da mu da loptu????!

flomaster

pre 5 godina

Hoćemoooo, kad ispadnemo u ligi nacija i uđemo u 4ti šešir, stvarno bi sramno bilo da ne igramo finale u konkurenciji, Gibrlatara, San Marina, Malte i ostalih supervelesila.

Dalic misli da je Pep

pre 5 godina

"Hrvatima se otvorio zreb kako se nikome nece otvoriti narednih 50 godina minimum. I oni su to iskoristili."

Oprosti ali ovo je izjava za... Kao da je Hrvatska Brazil iz najboljih dana pa im uvijek čvrsta (i 2godine neporažena) Danska i nabrijani domaćin Rusija znači toliko sretan i otvoren ždrijeb.
Drugi dio izjave znači ili da ne pratiš nogomet ili da namjerno pišeš takve nebuloze s obzirom da se radi o Hrvatskoj.
Recimo 2002. ždrijeb Njemačke do finala je bio redom osmina - Paragvaj, četvrtfinale - Amerika, polufinale - Južna Koreja :)
Ždrijeb Italije do polufinala 2006. su bile Australija i Ukrajina
Uostalom bili ste i vi u istom "lakom" djelu ždrijeba da ste dobili Švicarsku, ili 2010. otpisanu Australiju.

Što se tiče da su Španjolci nekog vratili na zemlju, jesu, ali realno nije igralo 7 prvotimaca sa SP-a i to najbitniji igrač obrane (Lovren) i oba beka (s time da je na desnom igrao Rog, veznjak koji to bukvalno u životu nije igrao)

Beretka

pre 5 godina

I Krstajic ce nas odvesti u neko finale? Sto nije bio realan i izjavio da smo daleko od toga uopste da se plasiramo jer nemamo ni selektora, ni vrhunske igrace, ni atmosferu, ni igru, ni rezultate. Da budem iskren ne znam sta imamo, a da, imamo menadzere.

Zigzag

pre 5 godina

Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).
(laki, 20. septembar 2018 13:16)prosli smo i 2016,2008,1998,1996,2018...znaci vise puta nego sto ste vi bili na natjecanjima..

Dumko

pre 5 godina

Ха,ха,ха срећа!
Која бре срећа,ми немамо нит предиспозиција,нит талента,нит играче.
Може било ко да дође за селектора,иста прича,и тако деценијама!
1.Инфраструктура
2.Селекција
3.Систем
4.Методика тренинга
5.Срећа
Хрвати су за нас у фудбалу недостижна категорија,нажалост.
Ми смо на СП били јад,беда и туга...

Milosav

pre 5 godina

Darko nama ne treba sreca, treba nam jak fudbalski savez sa ljudima koji stvarno zele dobro nasem fudbalu, a ne svojim dzepovima. Treba nam jak terner sa puno autoriteta koga ce igraci da postuju. Treba nam ta sloga i igra srcem za Srbiju bas tako kako Hrvati igraju za svoju Hrvatsku.
Batali ti srecu, ona nekada naravno treba, ali na ovom prvenstvu umesto da smo nabili Kostariku sa barem 3:0 i pobedili Svajcarsku mi jedva ugurasmo jedan gol na prvoj i jedan na drugoj, sta da pricam o Brazilu kada je do tada reprezentacija vec pukla.
Nisu Hrvati stigli u finale na srecu vec na cvrstu timsku i srcanu igru.

www

pre 5 godina

Ne znam zasto ismevate ovu izjavu. Kao da se ne secate nacina na koji je Portugal osvojio EP( 6 neresenih rezultata i 1 pobeda protiv Velsa) kao i Grcka 2004te godine uz prosecno 1 dat gol po utakmici. @Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).
(laki, 20. septembar 2018 13:16)

U svim utakmicama statistika je bila na našoj strani. Na srecu prolaziš kad ne igraš dobro, a pobjediš. Od deset velikih natjecanja pet puta smo prošli grupu.

Viceprvaci
Bronca
Zlatna lopta
Zlatna kopačka

Zapamti ovo nećete postici nikad, pa ni tad. hahaha

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Koja sreća?Sreća na kraju dolazi.Niste Vi proizveli igrača od Piksija a bez takvih igrača nema ni onog što zazivate.Mi isto nemamo u košarci sreće a krštenog pleja od Dražena nemamo sve poslije njega "Boranija".Znači nemamo znanja ni struke za napraviti takvog igrača.Treba pogledati istini u oči i reći kako je to što se radi površno.

Show program

pre 5 godina

To sto mi nismo iskoristili nikad smesnije SP, na koje se Italija nije kvalifikovala (znaci odmah 20% lakse-SP),gde Nemacka ispadne iz grupe (30% lakse), Argentina dodje u sastavu i formi nivoa Perua i Kostarike,Engleska nivoa fudbala tipa Severne Irske,Spanij promeni trenera dan pre i ispadne u 1/8...i gde se nama otvara najlaksi deo kostura (kao i Hrvatima))...
.......i što si sve vec nadrobio...
Slibodan Klikeri

Hahahahaha tako je brale! Nikad smešnije SP i nikad GLEDANIJE!
3.4 milijarde (Pazi, milijarde!) ljudi gledalo je ovo SP koje je bilo najgledanije u povijesti. Prije njega najgledanije je bilo u Brazilu 2014. sa 3.2 milijarde gledatelja.
A Hrvatska je dosla “na srecu”, u finale NAJGLEDANIJEG SP-a u povijesti...to je ono sto tebe boli...prvo prodjite grupu, pa cemo razgovarati.

padjine969

pre 5 godina

Sreća je potrebna naravno ali nije u pitanju loto.Tim Hrvatske je motivisaniji i uigraniji od naseg.Na gotovo svim pozicijama imaju solidne ako ne i prvoklasne fudbalere.Vodja tima je medju tri najbolja fudbalera u svetu.Pravdati nas neuspeh primerom državnog tima koga je par puta nakon odličnih igara nagradila i sreća nije bas realno.

Zigzag

pre 5 godina

Da sasvim je realno da prodjemo Dance na penale,umesto Spanaca dobijemo Ruse i njih izbacimo na penale a onda raspale Engleze u produzecima.Ovaj sled dogadjaja je neverovatniji od sedmice na lotou.
(Ivan, 20. septembar 2018 12:23)kladio bi se u zivotu da bi vi na nasem mjestu prvo izgubili od danaca,a pogotvo od rusa na njihovom stadionu s dva razlike minimum....po meni je teza ta utakmica s rusima,nego s tada raspalim spanjolcima..

Stevo

pre 5 godina

Hrvatska je upravo protiv Francuske pokazala najjaci fudbal, bar u 70 minuta.

Tri gola primili na ler, pogotovu treci, sretni odbijanac Pogbi.

Francuska bila zbijena i ceka kontru. Tako igra slabiji tim.

Cestitke Francuskoj ali i Hrvatskoj. Samo golovi se racunaju.

ninepi

pre 5 godina

Fali jos nesto, da i vi kao Hrvati, razdvojite privatne od zajednickih interesa, jer oni su u sukobu, i privedete pravdi gresnike, mislim kao oni Mamica.
No ja sumnjam da ce to da se desi, previse je trulo ovo nase.

mr.wolf

pre 5 godina

@(Skakac u stomak, 20. septembar 2018 16:28)

Ako mislis da smo na nivou Hrvatske sto se tice igrackog kadra, mislim da treba da pratis drugi sport. A uz sve to ako mislis da nam se Brih desio zato sto nas "mrze", e onda ti nema pomoci. Eto, sinoc, Brih, mrzi Ronalda i Juventus jer je Juventus iz zemlje koju UEFA i FIFA ne vole jer....... jer ih ne vole.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Englez totalna glupost bre! Potencijal i talenata ima bre! Sem Modrica i Rakitica ko je tu izvanredan a da nemoze da se uporedi sa nasim igracima?!? Kod nas je problem u savezu i A kategoriji! Kako u mladjim selekcijama uvek imamo uspehe samo u odralsim ne??
(MyMoon, 20. septembar 2018 13:46)
oplakah ha ha ha, pa vi nemeta ni jednog igraca da je svijetska klasa i da svoj tim vodi do trofeja.

Ivan

pre 5 godina

Da sasvim je realno da prodjemo Dance na penale,umesto Spanaca dobijemo Ruse i njih izbacimo na penale a onda raspale Engleze u produzecima.Ovaj sled dogadjaja je neverovatniji od sedmice na lotou.

Dawkins

pre 5 godina

Sergej ima 23 i po, a ne 21. :D
Primera radi, Ronaldinjo je imao 24 kada je postao najbolji igrač sveta. U tom smislu, Sergej ima dovoljno godina da može nositi tim Lacija na plećima, a i reprezentaciju Srbije.
Pitanje je samo hoće li napredovati i kojim tempom.

Hohoho

pre 5 godina

Ako bog da srece, pa nam podari jednog dane prave ljude u fss...mi cemo kao francuska da osvoimo SP...

Ajde bre! A sa kojim to igracima?

Vkci

pre 5 godina

Kažu čista sreća sto smo došli do finala. Onda čista nesreća sto nismo došli do finala Ep 96 SP 98 sp2002,ep 2004 sp2006Ep2008,Ep2012,sp2014Ep2016. Evo da izdvojim neke nesreće. Ep 96 u četvrt finalu Njemačka puno Nearece smo imali. SP 98 u polufinalu puno nesreće smo imali sa Bobanom i onim thiramom,2006 ne damo penal Japanu i još odigramo neriješeno sa Australijom,2008 Turska četvrt finale nesretnim golom u zadnjim sekundama dobijemo gol i ispadnemo,2016 osmina finala u zadnjim minutama dobijemo gol.

Dynamic

pre 5 godina

Nemamo sreće sa selektorom. Aj to je i najmanji problem jer bar na tom mestu možeš vratiti nekog iz penzije ili platiti stranca. Nemamo sreće sa bekovima, nema ih ni na vidiku, pa nam još uvek igra Rukavina a kao zamene po potrebi tu guramo štopere. Ni na levom beku nemamo nikog da zameni Acu sem mlađanog Rodića. Nenamo sreće sa napadačima pa ne uspevamo već godinama da iznedrimo krštenog napadača, svaka čast Mitru. (Džeko, Pandev, Jovetić, Vučinić, Mandžukić - svaka bivša republika ima ili je imala vrhunskog špica osim nas). Kod nas se mladi igrači do svoje 24-te godine vode kao mladi talenti za budućnost. Nemamo sistem. Ne možemo jedan ciklus da privedemo kraju bez skandala, razočarane javnosti i gluposti.

Hrvoje

pre 5 godina

@laki

Kako si ti sebi sve poslozio u glavi, ha? Samo da opravdas neuspjeh. Uvijek me je zanimalo kako funckionira mozak koji je toliko zatrovan zaviscu. To mora biti uzasno. Zivjeti tako svaki dan. S toliko gorcine.

веверица

pre 5 godina

дај да ја будем онда председник фсс-а, пошто они тамо једино што раде, чекају да им падне срећа с неба. то могу и ја исто.

Ja

pre 5 godina

Pa imali smo sreće da dodemo do finala Al smo tamo imali tonu peha.. Mogli smo 2008 i 2016 u finale Al smo imali nesreću.. Kad nas lopta malo pogleda napravimo rezultat za pamćenje..I svako prvenstvo dobijemo jednog jakog kad imamo i malo sreće.. Vi ili nemate sreće ili kad imate onda pomladujete, glupirate se.. Kvaliteta postoji, po meni malo manja nego kod nas još odkad smo se razdvojili Al nikad ne cekate sansu spremni..

Profesionalac

pre 5 godina

Jeste, plus rad, red, disciplina, zelja...Naravno I neizbezno, da Kokezni nije u savezu I sva njegovo bulumenta! Nazalost, gospodine Kovacevicu, time sto ste se uhvatili U kolo sa njima, ste pljunuli na svoju veliku igracki I nista manje funkcionersku karijeru.

Pedja

pre 5 godina

Fali nama nazalost puno toga. Prvo nam treba selektor, iskusan, takticar, koji ima znanja i autoritet. Onda nam fale igraci koji su standardni u timovima lige petice, a zatim i igraci koji igraju bar polufinala lige sampiona ili lige Evrope. Zatim da se selektoru niko ne mesa u posao i da menadzeri nemaju nikakve veze sa timom. I podrediti mladu reprezentaciju seniorima. To znaci da rezultati mlade nisu uopste toliko bitni, oni treba da igraju istim stilom kao seniori i ako se desi da se neko iz prvog tima povredi, iz mlade dolazi igrac koji igra bas tu poziciju, ne treba nista da se prilagodjava. Bojim se da je ovo mnogo uslova i tesko da ce biti ostvarivi.

Ćobi Brajan

pre 5 godina

Hmmm... Pazi ovo... Baviš se poslom... Imaš neku firmu. Postaviš sebi poslovni cilj i nikako da ga ostvariš. Za to vreme, neke "manje" firme ostvaruju i veće ciljeve nego što si ti postavio. I onda, sedneš kao neki menadžer (igrom slučaja sam u toj poziciji u jednoj manjoj firmi) da razmisliš zašto ne postižeš cilj i dođeš do zaključka... Pa da, nemam sreće.

nn

pre 5 godina

činjenice su da svi sanjaju da prođu daleko i mi smo oduvijek ali ako nemate izuzetno jaku klupu tesko ce dase desi ili treba jako puno srece (Turska,Juzna Korea) a mozda moze i antinogometom(Grčka)
Mi smo igrali super,pristup je bio i u finalu odličan ali je i činjenica da su Francuzi sa 50% snage nas razbili.Jos nešto zbog čega je SP u Rusiji posebno je da rijetko kada da 3 reprezentacije koje su od pocetka pokazale najvise se nadu i u polufinalu
I jos nesto da vam kažem znam da i vi jako volite sport zato zbilja želim da dočekate da vam reprezentacija zbilja do posljednjeg dana na slican nacin bude u igri za prvaka jer osjećaj je neopisiv a ja cak i nevolim previse nogomet,mi jos slavimo i toliko smo se ispuhali da nekako nam je svejedno sta ce se dogadati u sportu iducih par godina

Rex

pre 5 godina

Problem kod naseg tima je sto nemamo igraca na sredini koji ce da stane na loptu, rasiri igru pasom itd., poput Modrica ili Marina. Preskacemo sredinu, duvamo loptu na Mitra i to stalno. Kod nas i najiskusniji, Kolarov i Matic, prave velike kikseve, sto se videlo protiv Rumuna. Trenera nema, nema talenta, savez bruka, ma nista.

sreća

pre 5 godina

imali ste 2010 priliku u Južnoj Africi, otvorio vam se žrijeb do polufinala, što ste napravili ? Ništa
pusti sreću ona se lijepi isključivo za one koju su je zaslužili, i ne samo u nogometu već ostalim sferama života. Gledajte što se u Londonu događa 24.09. u 20,30 ...sve će vam biti jasno

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Pazi,lopta je okrugla. Svasta moze da se desi za 70,80,200 godina.
Hrvatima se otvorio zreb kako se nikome nece otvoriti narednih 50 godina minimum. I oni su to iskoristili. To sto se u finalu i pre neki dan videlo da su prosecna reprezentacija koja primi 10 golova u dva meca (to cak ni nama nije polazilo za nogom) to je druga stvar. Oni su sebi upisali finale i to je to. Takva slicna i veca iznenadjenja su se desavala i desavace se (Danska,Grcka,Turska,Bugarska,Juzna Koreja...). To sto mi nismo iskoristili nikad smesnije SP, na koje se Italija nije kvalifikovala (znaci odmah 20% lakse-SP),gde Nemacka ispadne iz grupe (30% lakse), Argentina dodje u sastavu i formi nivoa Perua i Kostarike,Engleska nivoa fudbala tipa Severne Irske,Spanij promeni trenera dan pre i ispadne u 1/8...i gde se nama otvara najlaksi deo kostura (kao i Hrvatima) gde je kvalitet reprezentacija na nivou kvalifikacione grupe (znaci posle Kostarike i Svajcarske isli bi na Svedsku i Englesku,pa na Hrvate u polifinalu)...to je nas problem tj. problem FSS,Kratajica,Kokeze. Imali smo nikad vecu sansu da stignemo bar do 1/4,a verovatno i do 1/2f. Ovakva sansa sa zrebom se nece ukazati vise nikada.
Realno,meni je i drago sto smo prosli kako smo prosli jer svi ili vecina nasa vrlo dobro zna da ta reprezentacija i nije predstavljala narod i drzavu vec vladajucu partiju.

konjina

pre 5 godina

Cinjenica je da su hrvati, osim dobrih igraca i igre, imali vise srece nego pameti. Ali ne bih rekao da nas samo sreca treba da pogleda i eto finala... Nama ni sreca ne pomaze

Milivoj

pre 5 godina

Za tako nešto potrebni su nam novi selektor i tim.I kad bi nas dragi Bog pogledao da ne moramo čitati i slušati izlizane fraze(20 god. vjerovali ili ne) o sjajnoj atmosferi unutar i oko reprezentacije!!!

magic

pre 5 godina

košarkaški trener Struja je objasnio kako treba da funkcioniše sistem, treba raditi na tome da se napravi igrač, napraviš igrača on ti donosi titule, donosi ti titule znači imaces rezultata u reprezentaciji. Kovačeviću kad budete uspostavili sistem zdrav onda ćete imati i zdravu priču a razmislite zašto nije tako. jeste da je ovo košarkaški primer ali isto mora da se primeni i u fudbalu da bi očekivali takav ishod.

moje ime

pre 5 godina

Нама заправо и не треба толико много да кренемо добро да играмо. По мом мишљењу, ово треба урадити:

1. одредити првог голмана (мада је очигледно да ће то бити Дмитровић)

2. ДЕБЕЛО освежити одбрану. Ако хоће да играју са бековима, нека се захвале Коларову и Рукавини и нађу неког млађег и хитријег. Код штопера само треба наћи оне који имају хемију и добро сарађују, небитно да ли су двојица или тројица.

3. утврдити везни ред. Под овим се мисли да се коначно одлучи ко игра на којој позицији и тако одредити ко је вишак. Изабрати два везна (или задња везна) и почињати утакмицу увек са њима. И наравно, Тадић треба да игра офанзивног везног и буде креатор игре.

4. треба пронаћи крила која неће само да срљају у напад (као Костић). Имамо много добрих крилних играча (Радоњић, Живковић, Сулејмани, Гаћиновић). Једноставно треба изабрати двојицу који ће редовно бити стартери, а другу двојицу држати као џокере.

5. у нападу је само довољно да се игра са двојицом, и наравно да им се нађу адекватне резерве.

6. најважније, довести неког ко је стручан и ко може да покрене играче. Неки кажу да је за то најбољи Милојевић и ту се слажем.

Мислим да ако урадимо све ово, можемо и да направимо нешто. Бар да догурамо до неке осмине финала, како европског, тако и светског првенства.

А наравно треба имати и мало среће. Али срећу треба заслужити.

Спортски поздрав.

joki

pre 5 godina

Moj dragi Darko
Bio si odlican sportista igrao u najboljim klubovima sirom evrope osvajao pehare i prvenstva zato ti je potrebno da imas karakter!!!
Mi u srbiji to nazalost nemamo niti smo ikada imali !
Ti najbolje znas kako se u tim klubovima postupa Sa igracima koji javno kazu da nece da igraju Sa ovim ili dok je ovaj trener i slicno .
A kod nas ocigledno moze sve zato nama i u fudbalu tako ide a to je nikako zato prvo dovedite to u red i otklonite sve igrace koji misle da su oni licno u 1planu to u reprezentaciji nema samo grb je vazan i celovitost ! Kada se to ispuni onda i sreca dodje poglrdaj nemce to je njohova jacina od uvek svi kao jedan jedan kao svi !!!
pozdrav .

laki

pre 5 godina

Ne znam zasto ismevate ovu izjavu. Kao da se ne secate nacina na koji je Portugal osvojio EP( 6 neresenih rezultata i 1 pobeda protiv Velsa) kao i Grcka 2004te godine uz prosecno 1 dat gol po utakmici. @Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).

Djuro

pre 5 godina

E ovako.Mi jesmo izgubili od Spanjolaca bez dosta igraca ali Dalicu svaka cast jer ima hrabrosti podmladjivati reprezentaciju i pripremati mladji tim za Evropsko.I opet cemo biti na Evropskom i daleko dogurati jer ce se pomalo do Evropskog uigrati i Sosa, Vlasic ,Barisic, Benkovic ,Majer ,Krovic onda onaj mali iz napada Volsburga zaboravio mu ime.Uz ove sto ostaju daleko cemo dogurati i na Evropskom to cete viditi.I zato bravo Dalicu samo tako se moze naprijed.99 posto reprezentacija bi zadrzalo isti tim sto mi necemo nego cemo sa mladjim timom na evropsko i zato bravo Dalicu samo tako mozemo ici naprijed i razvijati nogomet.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Mi smo svoje finale igrali i dobili, ostaćemo upamćeni kao svetski prvaci a bogami i evropski. Ako se uzme u obzir da je Zvezda =Srbija, za nekom pobedom u finalu mogu da žale samo komšije jugosloveni, mi se
ponosimo svojim trofejima jer bolje od toga ne može!

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

@(Show program, 20. septembar 2018 14:44)

Evo sada prvi put od tebe cujem da se SP igra za gledanost,a ne za pehar prvaka sveta. Da sam juce umro ne bih za to znao. Cuo sam za posed lopte,za broj tacnih pasova,izvedenih auta,kornera itd. ali za gledanost jos nisam.

Imam jedan predlog. Ako hoce da povecaju gledanost neka uvedu "vajld kard" za Kinu,Indiju,moze i Tajland,Vijetnam,Laos...7 milijardi gledanost. Nema sumnje da tada mozete da budete ne samo doprvaci nego i prvaci.
Italija 90 koje se spatra za lose SP je vasionski kvalitet fudbala u odnosu na SP 2018.

Imam jos jedan predlog i jedano pitanje.
Hrvati najvise slusaju cajke.Jel to najbolja muzika?
Predlog. Kod nas su razne Farme i Parovi ubedljivo najgledanije "emisije". Predlazem vam da preuzmete signal i emitujete na HRT123,jer nema smisla da budete uskraceni za NAJGLEDANIJI TV SOU u regionu,a i u celom svetu proporcionalno broju stanovnika.
Razmisliteo tome. Gledanost je danas SVE. Mozete biti doprvaci u gledanju rijalitija,posto smo mi ipak tu neprikosnoveni,a i manje vas ima,pa je matematiski nemoguce,mada je proporcionalno moguce.

Skakac u stomak

pre 5 godina

@mr.wolf

Ja ti tvrdim da bi Srbi pravilno i strucno vodjeni i selektirani, podrzani od zdravog saveza, bili na nivou Hrvata. Ti ces reci suprotno, ali o tome ne vredi raspravljati. Niti ces ti mene uveriti da mislim kao ti, niti cu ja tebe uveriti da mislis kao ja. Ovo sto se tice "mrznje", to je tvoja slobodna interpretacija mog komentara, medjutim ja to nisam tako video. Brih u Rusiji nam se desio jer smo igrom slucaja bili prepreka visem interesu FIFA, a taj je da Svajcarska prodje u nokaut fazu. Nema tu nikakve posebne mrznje prema Srbiji, jednostavno interes. Da je umesto nas igrala npr.Moldavija, Sev.Irska, Kipar ili neko cetvrta nebitna drzava, u slucaju potrebe, isto bi se proveli kao mi.

MarcoPolo

pre 5 godina

Pa nije mnogo pogrešio... Da smo prošli kao drugo plasirani, imali bi otvoren put do finala kao i hrvati. U polufinalu bi išli na njih, poznato je da protiv nas uvek kiksnu dal zbog te nenormalne mržnje ili nečeg drugog, ali otvoreno nam je bilo finale. Ali stvar je u tome što se mi nikada nećemo naći u ulozi miljenika sreće, jer mi ne možemo proći ni grupu, a ne možemo jer nam svako prvenstvo problem pravi sportska politika, menadžeri i naravno naš glupi mentalitet.

Bojan

pre 5 godina

Haha, a nama sreća fali, a ne sposoban selektor koji nije poslušnik Saveza?

Oči su mi zvanično otvorene, jer ja sam mislio da gledam fudbalsku reprezentaciju Srbije, a ono u stvari kazino reprezentacija, pardon, moja greška :)

panco

pre 5 godina

Hrvati su mnogo bolja reprenzetacija od nase, u to ne treba da se sumnja. Medjutim, cista sreca da dodju do finala i tu znamo kako su prosli. I meni je jos jedna stvar cudna, dal je balkanski mentalitet Luzerski, da slavis 2 mjesto. To bi i mi srbi radili. Mislim, alo dal smo normalni.

ides

pre 5 godina

@mario niti ste vi nama zanimljivi niti se mi s vama usporedjujemo, mi imamo za razliku od vas naslove prvaka koje vi nikada necete da osvojite
(provjereno, 21. septembar 2018 17:27)

Joj jel opet naslov u dječjim kategorijama? Ti talenti su već propali kao igrači.

Skakac u stomak

pre 5 godina

Meni se dopada ova izjava. Iako na prvi pogled deluje komicno. Ali bez velike ambicije nema velikog rezultata. Drago mi je da imamo takvog coveka u savezu. I ja isto mislim da po kvalitetu fudbalera ne zaostajemo za Hrvatima. Medjutim, ne slazem se da je nedostatak srece ono sto nas sputava. Nas problem je fudbalski savez i dilovi sa menadzerima. To dovodi do negativne selekcije u izboru selektora i sastava reprezentacije. Darko to zna, ali ne sme da kaze. To je jedan aspekt. Drugi aspekt je da je fudbal vise od sporta. U tom smislu ne mozemo da se poredimo sa Hrvatskom, clanicom EU. Dok mi jos uvek lutamo izmedju EU i Rusije, politicki smo nestabilna drzava sa nedefinisanim granicama. Kao takvi ne mozemo biti postovani od strane FIFA i UEFA. I zato nam se desavaju razni Brihovi i ostali.

zisku?

pre 5 godina

@www isto kao sto ni vi necete da budete svetski prvaci u kosarci , ustvari puno vece sanse su da Srbija bude prvak sveta u fudbalu nego vi u bilo cemu

MyMoon

pre 5 godina

@Englez totalna glupost bre! Potencijal i talenata ima bre! Sem Modrica i Rakitica ko je tu izvanredan a da nemoze da se uporedi sa nasim igracima?!? Kod nas je problem u savezu i A kategoriji! Kako u mladjim selekcijama uvek imamo uspehe samo u odralsim ne??

prava istina

pre 5 godina

@www prije cemo mi biti prvaci u fudbalu nego vi u kosarci, odbojci.... ili imati sportistu kao Djokovica, @mario ne usporedjujemo se mi s losijima od sebe

provjereno

pre 5 godina

@mario niti ste vi nama zanimljivi niti se mi s vama usporedjujemo, mi imamo za razliku od vas naslove prvaka koje vi nikada necete da osvojite

Milosav

pre 5 godina

(igor sulic, 20. septembar 2018 20:41)

Svaka ti cast na komentaru covece, sve je tako kako si rekao. Odavno nisam procitao tacniju analizu.

odi

pre 5 godina

@ides pa ako mislis da su naslovi recimo svjetskih prvaka u kosarci i pobjeda nad dream team djecji naslovi, onda ok jer vi ni tu djecjim ne mozete da osvojite

provjereno

pre 5 godina

@ides , nisam mislio na fudbalere ,a bome nisu niti propali, u svakom slucaju sto se tice fudbala i vasa perspektiva je vidim sjajna, bas ste bili dobri protiv Spanjoske

laki

pre 5 godina

Ne znam zasto ismevate ovu izjavu. Kao da se ne secate nacina na koji je Portugal osvojio EP( 6 neresenih rezultata i 1 pobeda protiv Velsa) kao i Grcka 2004te godine uz prosecno 1 dat gol po utakmici. @Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Mi smo svoje finale igrali i dobili, ostaćemo upamćeni kao svetski prvaci a bogami i evropski. Ako se uzme u obzir da je Zvezda =Srbija, za nekom pobedom u finalu mogu da žale samo komšije jugosloveni, mi se
ponosimo svojim trofejima jer bolje od toga ne može!

panco

pre 5 godina

Hrvati su mnogo bolja reprenzetacija od nase, u to ne treba da se sumnja. Medjutim, cista sreca da dodju do finala i tu znamo kako su prosli. I meni je jos jedna stvar cudna, dal je balkanski mentalitet Luzerski, da slavis 2 mjesto. To bi i mi srbi radili. Mislim, alo dal smo normalni.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Pazi,lopta je okrugla. Svasta moze da se desi za 70,80,200 godina.
Hrvatima se otvorio zreb kako se nikome nece otvoriti narednih 50 godina minimum. I oni su to iskoristili. To sto se u finalu i pre neki dan videlo da su prosecna reprezentacija koja primi 10 golova u dva meca (to cak ni nama nije polazilo za nogom) to je druga stvar. Oni su sebi upisali finale i to je to. Takva slicna i veca iznenadjenja su se desavala i desavace se (Danska,Grcka,Turska,Bugarska,Juzna Koreja...). To sto mi nismo iskoristili nikad smesnije SP, na koje se Italija nije kvalifikovala (znaci odmah 20% lakse-SP),gde Nemacka ispadne iz grupe (30% lakse), Argentina dodje u sastavu i formi nivoa Perua i Kostarike,Engleska nivoa fudbala tipa Severne Irske,Spanij promeni trenera dan pre i ispadne u 1/8...i gde se nama otvara najlaksi deo kostura (kao i Hrvatima) gde je kvalitet reprezentacija na nivou kvalifikacione grupe (znaci posle Kostarike i Svajcarske isli bi na Svedsku i Englesku,pa na Hrvate u polifinalu)...to je nas problem tj. problem FSS,Kratajica,Kokeze. Imali smo nikad vecu sansu da stignemo bar do 1/4,a verovatno i do 1/2f. Ovakva sansa sa zrebom se nece ukazati vise nikada.
Realno,meni je i drago sto smo prosli kako smo prosli jer svi ili vecina nasa vrlo dobro zna da ta reprezentacija i nije predstavljala narod i drzavu vec vladajucu partiju.

MarcoPolo

pre 5 godina

Pa nije mnogo pogrešio... Da smo prošli kao drugo plasirani, imali bi otvoren put do finala kao i hrvati. U polufinalu bi išli na njih, poznato je da protiv nas uvek kiksnu dal zbog te nenormalne mržnje ili nečeg drugog, ali otvoreno nam je bilo finale. Ali stvar je u tome što se mi nikada nećemo naći u ulozi miljenika sreće, jer mi ne možemo proći ni grupu, a ne možemo jer nam svako prvenstvo problem pravi sportska politika, menadžeri i naravno naš glupi mentalitet.

MyMoon

pre 5 godina

@Englez totalna glupost bre! Potencijal i talenata ima bre! Sem Modrica i Rakitica ko je tu izvanredan a da nemoze da se uporedi sa nasim igracima?!? Kod nas je problem u savezu i A kategoriji! Kako u mladjim selekcijama uvek imamo uspehe samo u odralsim ne??

Skakac u stomak

pre 5 godina

Meni se dopada ova izjava. Iako na prvi pogled deluje komicno. Ali bez velike ambicije nema velikog rezultata. Drago mi je da imamo takvog coveka u savezu. I ja isto mislim da po kvalitetu fudbalera ne zaostajemo za Hrvatima. Medjutim, ne slazem se da je nedostatak srece ono sto nas sputava. Nas problem je fudbalski savez i dilovi sa menadzerima. To dovodi do negativne selekcije u izboru selektora i sastava reprezentacije. Darko to zna, ali ne sme da kaze. To je jedan aspekt. Drugi aspekt je da je fudbal vise od sporta. U tom smislu ne mozemo da se poredimo sa Hrvatskom, clanicom EU. Dok mi jos uvek lutamo izmedju EU i Rusije, politicki smo nestabilna drzava sa nedefinisanim granicama. Kao takvi ne mozemo biti postovani od strane FIFA i UEFA. I zato nam se desavaju razni Brihovi i ostali.

Ivan

pre 5 godina

Da sasvim je realno da prodjemo Dance na penale,umesto Spanaca dobijemo Ruse i njih izbacimo na penale a onda raspale Engleze u produzecima.Ovaj sled dogadjaja je neverovatniji od sedmice na lotou.

Skakac u stomak

pre 5 godina

@mr.wolf

Ja ti tvrdim da bi Srbi pravilno i strucno vodjeni i selektirani, podrzani od zdravog saveza, bili na nivou Hrvata. Ti ces reci suprotno, ali o tome ne vredi raspravljati. Niti ces ti mene uveriti da mislim kao ti, niti cu ja tebe uveriti da mislis kao ja. Ovo sto se tice "mrznje", to je tvoja slobodna interpretacija mog komentara, medjutim ja to nisam tako video. Brih u Rusiji nam se desio jer smo igrom slucaja bili prepreka visem interesu FIFA, a taj je da Svajcarska prodje u nokaut fazu. Nema tu nikakve posebne mrznje prema Srbiji, jednostavno interes. Da je umesto nas igrala npr.Moldavija, Sev.Irska, Kipar ili neko cetvrta nebitna drzava, u slucaju potrebe, isto bi se proveli kao mi.

Englez

pre 5 godina

da budemo realni nemamo kvalitet kao hrvatska, nemamo igrače u Juventusu, realu, Barsa i atletiko. imamo prosecan tim koji moze da izgubi od bilo koga

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

@(Show program, 20. septembar 2018 14:44)

Evo sada prvi put od tebe cujem da se SP igra za gledanost,a ne za pehar prvaka sveta. Da sam juce umro ne bih za to znao. Cuo sam za posed lopte,za broj tacnih pasova,izvedenih auta,kornera itd. ali za gledanost jos nisam.

Imam jedan predlog. Ako hoce da povecaju gledanost neka uvedu "vajld kard" za Kinu,Indiju,moze i Tajland,Vijetnam,Laos...7 milijardi gledanost. Nema sumnje da tada mozete da budete ne samo doprvaci nego i prvaci.
Italija 90 koje se spatra za lose SP je vasionski kvalitet fudbala u odnosu na SP 2018.

Imam jos jedan predlog i jedano pitanje.
Hrvati najvise slusaju cajke.Jel to najbolja muzika?
Predlog. Kod nas su razne Farme i Parovi ubedljivo najgledanije "emisije". Predlazem vam da preuzmete signal i emitujete na HRT123,jer nema smisla da budete uskraceni za NAJGLEDANIJI TV SOU u regionu,a i u celom svetu proporcionalno broju stanovnika.
Razmisliteo tome. Gledanost je danas SVE. Mozete biti doprvaci u gledanju rijalitija,posto smo mi ipak tu neprikosnoveni,a i manje vas ima,pa je matematiski nemoguce,mada je proporcionalno moguce.

provjereno

pre 5 godina

@mario niti ste vi nama zanimljivi niti se mi s vama usporedjujemo, mi imamo za razliku od vas naslove prvaka koje vi nikada necete da osvojite

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Englez totalna glupost bre! Potencijal i talenata ima bre! Sem Modrica i Rakitica ko je tu izvanredan a da nemoze da se uporedi sa nasim igracima?!? Kod nas je problem u savezu i A kategoriji! Kako u mladjim selekcijama uvek imamo uspehe samo u odralsim ne??
(MyMoon, 20. septembar 2018 13:46)
oplakah ha ha ha, pa vi nemeta ni jednog igraca da je svijetska klasa i da svoj tim vodi do trofeja.

konjina

pre 5 godina

Cinjenica je da su hrvati, osim dobrih igraca i igre, imali vise srece nego pameti. Ali ne bih rekao da nas samo sreca treba da pogleda i eto finala... Nama ni sreca ne pomaze

Show program

pre 5 godina

To sto mi nismo iskoristili nikad smesnije SP, na koje se Italija nije kvalifikovala (znaci odmah 20% lakse-SP),gde Nemacka ispadne iz grupe (30% lakse), Argentina dodje u sastavu i formi nivoa Perua i Kostarike,Engleska nivoa fudbala tipa Severne Irske,Spanij promeni trenera dan pre i ispadne u 1/8...i gde se nama otvara najlaksi deo kostura (kao i Hrvatima))...
.......i što si sve vec nadrobio...
Slibodan Klikeri

Hahahahaha tako je brale! Nikad smešnije SP i nikad GLEDANIJE!
3.4 milijarde (Pazi, milijarde!) ljudi gledalo je ovo SP koje je bilo najgledanije u povijesti. Prije njega najgledanije je bilo u Brazilu 2014. sa 3.2 milijarde gledatelja.
A Hrvatska je dosla “na srecu”, u finale NAJGLEDANIJEG SP-a u povijesti...to je ono sto tebe boli...prvo prodjite grupu, pa cemo razgovarati.

zisku?

pre 5 godina

@www isto kao sto ni vi necete da budete svetski prvaci u kosarci , ustvari puno vece sanse su da Srbija bude prvak sveta u fudbalu nego vi u bilo cemu

Hahaha

pre 5 godina

Sreća?!?
Fali vam prije svega pobjednicki mentalitet. Borbenost. Samopouzdanje kada gubite od Engleske npr., pa preokrenete na 2:1.
A onda i svjetske klase poput Modrica, Rakete, Mandže...pa vrhunski trener koji ima znanje i umjerenost, i ne poleti nakon prve pobjede.
Pa iskustva velikih utakmica. Kada se vec usporedjujete s Hrvatima, Hrvati zadnjih 6 godina zaredom uzimaju Klempu sa RM, Barsom, Juveom. To je za velike rezultate jako bitno.
Fali vam da ginete za dres. Fali vam zajednistvo.
I fali vam, ne ljutite se dragi susjedi, malo veci talent. Postujem vas, ali uvijek ste bili osrednja repka. Autor naslovom želi napaliti rulju da su Hrvati srecom dosli do finala. Tko to misli, pojma o nogometu nema. Do finala SP-a uspjelo je doci samo 13 zemalja. Ima tu srece, ali ne u 7 urakmica. Tko misli drugacije, neka jos jednom procita gore sto sve treba imati za veliki uspjeh.

Zigzag

pre 5 godina

Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).
(laki, 20. septembar 2018 13:16)prosli smo i 2016,2008,1998,1996,2018...znaci vise puta nego sto ste vi bili na natjecanjima..

prava istina

pre 5 godina

@www prije cemo mi biti prvaci u fudbalu nego vi u kosarci, odbojci.... ili imati sportistu kao Djokovica, @mario ne usporedjujemo se mi s losijima od sebe

nn

pre 5 godina

činjenice su da svi sanjaju da prođu daleko i mi smo oduvijek ali ako nemate izuzetno jaku klupu tesko ce dase desi ili treba jako puno srece (Turska,Juzna Korea) a mozda moze i antinogometom(Grčka)
Mi smo igrali super,pristup je bio i u finalu odličan ali je i činjenica da su Francuzi sa 50% snage nas razbili.Jos nešto zbog čega je SP u Rusiji posebno je da rijetko kada da 3 reprezentacije koje su od pocetka pokazale najvise se nadu i u polufinalu
I jos nesto da vam kažem znam da i vi jako volite sport zato zbilja želim da dočekate da vam reprezentacija zbilja do posljednjeg dana na slican nacin bude u igri za prvaka jer osjećaj je neopisiv a ja cak i nevolim previse nogomet,mi jos slavimo i toliko smo se ispuhali da nekako nam je svejedno sta ce se dogadati u sportu iducih par godina

sreća

pre 5 godina

imali ste 2010 priliku u Južnoj Africi, otvorio vam se žrijeb do polufinala, što ste napravili ? Ništa
pusti sreću ona se lijepi isključivo za one koju su je zaslužili, i ne samo u nogometu već ostalim sferama života. Gledajte što se u Londonu događa 24.09. u 20,30 ...sve će vam biti jasno

provjereno

pre 5 godina

@ides , nisam mislio na fudbalere ,a bome nisu niti propali, u svakom slucaju sto se tice fudbala i vasa perspektiva je vidim sjajna, bas ste bili dobri protiv Spanjoske

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Koja sreća?Sreća na kraju dolazi.Niste Vi proizveli igrača od Piksija a bez takvih igrača nema ni onog što zazivate.Mi isto nemamo u košarci sreće a krštenog pleja od Dražena nemamo sve poslije njega "Boranija".Znači nemamo znanja ni struke za napraviti takvog igrača.Treba pogledati istini u oči i reći kako je to što se radi površno.

Dalic misli da je Pep

pre 5 godina

"Hrvatima se otvorio zreb kako se nikome nece otvoriti narednih 50 godina minimum. I oni su to iskoristili."

Oprosti ali ovo je izjava za... Kao da je Hrvatska Brazil iz najboljih dana pa im uvijek čvrsta (i 2godine neporažena) Danska i nabrijani domaćin Rusija znači toliko sretan i otvoren ždrijeb.
Drugi dio izjave znači ili da ne pratiš nogomet ili da namjerno pišeš takve nebuloze s obzirom da se radi o Hrvatskoj.
Recimo 2002. ždrijeb Njemačke do finala je bio redom osmina - Paragvaj, četvrtfinale - Amerika, polufinale - Južna Koreja :)
Ždrijeb Italije do polufinala 2006. su bile Australija i Ukrajina
Uostalom bili ste i vi u istom "lakom" djelu ždrijeba da ste dobili Švicarsku, ili 2010. otpisanu Australiju.

Što se tiče da su Španjolci nekog vratili na zemlju, jesu, ali realno nije igralo 7 prvotimaca sa SP-a i to najbitniji igrač obrane (Lovren) i oba beka (s time da je na desnom igrao Rog, veznjak koji to bukvalno u životu nije igrao)

www

pre 5 godina

Ne znam zasto ismevate ovu izjavu. Kao da se ne secate nacina na koji je Portugal osvojio EP( 6 neresenih rezultata i 1 pobeda protiv Velsa) kao i Grcka 2004te godine uz prosecno 1 dat gol po utakmici. @Zigzag I Hrvati nisu prosli grupu 20 godina kao mi. Pardon prosli su je 2008 i ispali odmah i 1/4 od Turske sto realno nije nista specijalan uspeh. Jasno je da su igrali finale zbog srece a ne zbog toga sto im igraci igraju u Realu i Barseloni, ti igraci i dalje igraju tamo ali Spanci ih dobise 6:0 i postavise ih na mesto gde pripadaju a to je B liga evropskog fudbala (8-10 ekipa po snazi u Evropi).
(laki, 20. septembar 2018 13:16)

U svim utakmicama statistika je bila na našoj strani. Na srecu prolaziš kad ne igraš dobro, a pobjediš. Od deset velikih natjecanja pet puta smo prošli grupu.

Viceprvaci
Bronca
Zlatna lopta
Zlatna kopačka

Zapamti ovo nećete postici nikad, pa ni tad. hahaha

ides

pre 5 godina

@mario niti ste vi nama zanimljivi niti se mi s vama usporedjujemo, mi imamo za razliku od vas naslove prvaka koje vi nikada necete da osvojite
(provjereno, 21. septembar 2018 17:27)

Joj jel opet naslov u dječjim kategorijama? Ti talenti su već propali kao igrači.

Djuro

pre 5 godina

E ovako.Mi jesmo izgubili od Spanjolaca bez dosta igraca ali Dalicu svaka cast jer ima hrabrosti podmladjivati reprezentaciju i pripremati mladji tim za Evropsko.I opet cemo biti na Evropskom i daleko dogurati jer ce se pomalo do Evropskog uigrati i Sosa, Vlasic ,Barisic, Benkovic ,Majer ,Krovic onda onaj mali iz napada Volsburga zaboravio mu ime.Uz ove sto ostaju daleko cemo dogurati i na Evropskom to cete viditi.I zato bravo Dalicu samo tako se moze naprijed.99 posto reprezentacija bi zadrzalo isti tim sto mi necemo nego cemo sa mladjim timom na evropsko i zato bravo Dalicu samo tako mozemo ici naprijed i razvijati nogomet.

Marko NS

pre 5 godina

Čoveče koja izjava !

Fali nama znanje i hrabrost, da igramo napadački fudbal. Ostali smo u društvu Rusa i Poljaka, ne znam ko bi izabrao da gleda prenos naše utakmice na SP osim nas. S druge strane Hrvate će svako izabrati da gleda. Eto to nam fali, a sreća, ako baš treba, neka dođe na kraju...

Zigzag

pre 5 godina

Da sasvim je realno da prodjemo Dance na penale,umesto Spanaca dobijemo Ruse i njih izbacimo na penale a onda raspale Engleze u produzecima.Ovaj sled dogadjaja je neverovatniji od sedmice na lotou.
(Ivan, 20. septembar 2018 12:23)kladio bi se u zivotu da bi vi na nasem mjestu prvo izgubili od danaca,a pogotvo od rusa na njihovom stadionu s dva razlike minimum....po meni je teza ta utakmica s rusima,nego s tada raspalim spanjolcima..

Stevo

pre 5 godina

Hrvatska je upravo protiv Francuske pokazala najjaci fudbal, bar u 70 minuta.

Tri gola primili na ler, pogotovu treci, sretni odbijanac Pogbi.

Francuska bila zbijena i ceka kontru. Tako igra slabiji tim.

Cestitke Francuskoj ali i Hrvatskoj. Samo golovi se racunaju.

Pedja

pre 5 godina

Fali nama nazalost puno toga. Prvo nam treba selektor, iskusan, takticar, koji ima znanja i autoritet. Onda nam fale igraci koji su standardni u timovima lige petice, a zatim i igraci koji igraju bar polufinala lige sampiona ili lige Evrope. Zatim da se selektoru niko ne mesa u posao i da menadzeri nemaju nikakve veze sa timom. I podrediti mladu reprezentaciju seniorima. To znaci da rezultati mlade nisu uopste toliko bitni, oni treba da igraju istim stilom kao seniori i ako se desi da se neko iz prvog tima povredi, iz mlade dolazi igrac koji igra bas tu poziciju, ne treba nista da se prilagodjava. Bojim se da je ovo mnogo uslova i tesko da ce biti ostvarivi.

moje ime

pre 5 godina

Нама заправо и не треба толико много да кренемо добро да играмо. По мом мишљењу, ово треба урадити:

1. одредити првог голмана (мада је очигледно да ће то бити Дмитровић)

2. ДЕБЕЛО освежити одбрану. Ако хоће да играју са бековима, нека се захвале Коларову и Рукавини и нађу неког млађег и хитријег. Код штопера само треба наћи оне који имају хемију и добро сарађују, небитно да ли су двојица или тројица.

3. утврдити везни ред. Под овим се мисли да се коначно одлучи ко игра на којој позицији и тако одредити ко је вишак. Изабрати два везна (или задња везна) и почињати утакмицу увек са њима. И наравно, Тадић треба да игра офанзивног везног и буде креатор игре.

4. треба пронаћи крила која неће само да срљају у напад (као Костић). Имамо много добрих крилних играча (Радоњић, Живковић, Сулејмани, Гаћиновић). Једноставно треба изабрати двојицу који ће редовно бити стартери, а другу двојицу држати као џокере.

5. у нападу је само довољно да се игра са двојицом, и наравно да им се нађу адекватне резерве.

6. најважније, довести неког ко је стручан и ко може да покрене играче. Неки кажу да је за то најбољи Милојевић и ту се слажем.

Мислим да ако урадимо све ово, можемо и да направимо нешто. Бар да догурамо до неке осмине финала, како европског, тако и светског првенства.

А наравно треба имати и мало среће. Али срећу треба заслужити.

Спортски поздрав.

Eh, zavisti

pre 5 godina

Hrvati su mnogo bolja reprenzetacija od nase, u to ne treba da se sumnja. Medjutim, cista sreca da dodju do finala i tu znamo kako su prosli. I meni je jos jedna stvar cudna, dal je balkanski mentalitet Luzerski, da slavis 2 mjesto. To bi i mi srbi radili. Mislim, alo dal smo normalni.
(panco)

Brate, kad se srecom moze do finala SP-a, sto vi niste dosli do njega? I puno vece reprezentacije od vas? Sto niste srecom prosli grupu na SP-u?

A sto se slavlja tiče, jesi li vidio kako su Belgijci ponosno slavili 3.mjesto? Jesu i oni Balkanci?!
Mislim da si zavidan jer su Hrvati doprvaci svijeta itekako imali razloga za slavlje! Nas 550.000 cekali smo ih sa suzama u ocima, od srece mjesec dana nismo spavali...ginuli su oni za dres, a mi cemo za njih. Zasluzili su.
Ne podcjenjuj to, jer time govoris najvise o sebi.
A ako zaista mislis da se 2.mjesto na SP-u (koje se odrzava svake 4 godine) NE treba slaviti, onda si fulao rubriku. I o nogometu pojma nemas.

mr.wolf

pre 5 godina

@(Skakac u stomak, 20. septembar 2018 16:28)

Ako mislis da smo na nivou Hrvatske sto se tice igrackog kadra, mislim da treba da pratis drugi sport. A uz sve to ako mislis da nam se Brih desio zato sto nas "mrze", e onda ti nema pomoci. Eto, sinoc, Brih, mrzi Ronalda i Juventus jer je Juventus iz zemlje koju UEFA i FIFA ne vole jer....... jer ih ne vole.

igor sulic

pre 5 godina

Jedan sportas nikad ne bi dao ovakvu izjavu!Covjece cestitaj i reci da cemo se i mi truditi i da je hrvatsko finale podstrek i ostalim tzv"malim drzavama" jer je to dokaz da se moze!Tesko je prihvatiti da otpadaju izgovori kao "mali smo mi, uefa je mafija, nasmjestaju velikima " itd!Tko god u buducnosto to pomene, svi ce reci "A kako mogu hrvati?"!Onakva igra, volja, htijenje i znanje bi bila nagradena i da su ispali u osmini finala.Lijepo je vidjeti da igraci barse, reala, juvea, liverpoola, intera ,svi sa visemilijunskim ugovorima, riskiraju karijeru, ozljedu i buducnost radi svetog dresa!Nitko ne moze reci da je raketa igrao s 39 temperaturom, mandzo odbija da izade u drugom produzetku protiv engleza dok ga doslovno nisu iznijeli s terena, modric sprinta u 117 minuti, lovren odbija da izade i ostaje sepajuci na terenu...U 110 minuti polufinala nitko nece da izade iz igre i Dalic izjavljuje "Samo cu reci da ovi momci nisu normani"!Znaci-svi moraju znati igrati, igrati u velikim klubovima i htjeti igrati za svoju domovinu, ginuti, tzv "srce vatreno", da bi se uspjelo!Mi nismo spanjolci, englezi ili nijemci tj francuzi da imamo igrace za 3 roastera!Ako cemo o sreci onda treba znati da smo imali dan odmora manje i utakmicu vise od francuza (3 produzetka)!Mi smo ,u nasim emisijama, 100 puta rekli sto je s nasom kosarkom, kako mogu srbi, sto to oni rade da vuídimo itd!Tako bi trebali i vi a ne smatrati da umanjujuci tudi uspjeh ,uzdizes sebe!Uostalom, ima teren pa pokazi!

Nikola

pre 5 godina

Aaa, pa da, sreća nam nedostaje. Ja sam mislio neki normalan selektor, ideja, kreacija i požrtvovanje u igri, znanje, tehnika... Ali je ipak to samo sreća. Sad mi je lakše.

joki

pre 5 godina

Moj dragi Darko
Bio si odlican sportista igrao u najboljim klubovima sirom evrope osvajao pehare i prvenstva zato ti je potrebno da imas karakter!!!
Mi u srbiji to nazalost nemamo niti smo ikada imali !
Ti najbolje znas kako se u tim klubovima postupa Sa igracima koji javno kazu da nece da igraju Sa ovim ili dok je ovaj trener i slicno .
A kod nas ocigledno moze sve zato nama i u fudbalu tako ide a to je nikako zato prvo dovedite to u red i otklonite sve igrace koji misle da su oni licno u 1planu to u reprezentaciji nema samo grb je vazan i celovitost ! Kada se to ispuni onda i sreca dodje poglrdaj nemce to je njohova jacina od uvek svi kao jedan jedan kao svi !!!
pozdrav .

Milosav

pre 5 godina

(igor sulic, 20. septembar 2018 20:41)

Svaka ti cast na komentaru covece, sve je tako kako si rekao. Odavno nisam procitao tacniju analizu.

Dawkins

pre 5 godina

Sergej ima 23 i po, a ne 21. :D
Primera radi, Ronaldinjo je imao 24 kada je postao najbolji igrač sveta. U tom smislu, Sergej ima dovoljno godina da može nositi tim Lacija na plećima, a i reprezentaciju Srbije.
Pitanje je samo hoće li napredovati i kojim tempom.

Beretka

pre 5 godina

I Krstajic ce nas odvesti u neko finale? Sto nije bio realan i izjavio da smo daleko od toga uopste da se plasiramo jer nemamo ni selektora, ni vrhunske igrace, ni atmosferu, ni igru, ni rezultate. Da budem iskren ne znam sta imamo, a da, imamo menadzere.

Jna

pre 5 godina

Oni imaju Modrica i Rakitica a mi Matica i Tadica dodje kao otprilike oni imaju Bodirogu i Stojakovica a mi Sarica i Bogdanovica. Sve dobri igraci ali razlika u kvalitetu je ocigledna.

Timok

pre 5 godina

OK, mnogo je glupo omalovažavati uspeh Hrvatske. Igrali su mnogo dobro, napadački, držali posed protiv svih protivnika, bez straha i previše respekta dominirali, stvarali šanse u svim mečevima i apsolutno zasluženo došli do drugog mesta. Čak su po meni bili ravnopravni ako ne i bolji od Francuske koja ih je dobila na iskustvo i individualni kvalitet, opet uz svo poštovanje prema Francuskom timu. Ja jesam iz Srbije i navijam za Srbiju ali upoređivati našu reprezentaciju sa Hrvatskom je u malu ruku smešno. Ljudi pa mi smo se branili od Kostarike posle datog gola, o čemu vi pričate. Mi nemamo posed, kontrolu, agesivnost i koncept u igri, plasman je bio veliki uspeh... Poz

Dumko

pre 5 godina

Ха,ха,ха срећа!
Која бре срећа,ми немамо нит предиспозиција,нит талента,нит играче.
Може било ко да дође за селектора,иста прича,и тако деценијама!
1.Инфраструктура
2.Селекција
3.Систем
4.Методика тренинга
5.Срећа
Хрвати су за нас у фудбалу недостижна категорија,нажалост.
Ми смо на СП били јад,беда и туга...

odi

pre 5 godina

@ides pa ako mislis da su naslovi recimo svjetskih prvaka u kosarci i pobjeda nad dream team djecji naslovi, onda ok jer vi ni tu djecjim ne mozete da osvojite

magic

pre 5 godina

košarkaški trener Struja je objasnio kako treba da funkcioniše sistem, treba raditi na tome da se napravi igrač, napraviš igrača on ti donosi titule, donosi ti titule znači imaces rezultata u reprezentaciji. Kovačeviću kad budete uspostavili sistem zdrav onda ćete imati i zdravu priču a razmislite zašto nije tako. jeste da je ovo košarkaški primer ali isto mora da se primeni i u fudbalu da bi očekivali takav ishod.

flomaster

pre 5 godina

Hoćemoooo, kad ispadnemo u ligi nacija i uđemo u 4ti šešir, stvarno bi sramno bilo da ne igramo finale u konkurenciji, Gibrlatara, San Marina, Malte i ostalih supervelesila.

Ja

pre 5 godina

Pa imali smo sreće da dodemo do finala Al smo tamo imali tonu peha.. Mogli smo 2008 i 2016 u finale Al smo imali nesreću.. Kad nas lopta malo pogleda napravimo rezultat za pamćenje..I svako prvenstvo dobijemo jednog jakog kad imamo i malo sreće.. Vi ili nemate sreće ili kad imate onda pomladujete, glupirate se.. Kvaliteta postoji, po meni malo manja nego kod nas još odkad smo se razdvojili Al nikad ne cekate sansu spremni..

Objektivan

pre 5 godina

Ovako, cisto radi poredjenja....
Nas kapiten sinoc, igra u prosjecnom evropskom Klubu, nije u njemu nosilac igre nego vrlo dobar levi bek. Naspram njega Hrvatski kapiten, u najboljem Evropskom klubu, nosilac igre oko koga se sve vrti....10 ka Real Madrida! I kaze Darko da tu fali sreca! Treba biti objektivan i pogledati istini u oci, tako se moze ici napred, ovako lazemo sami sebe! Nas najpismeniji igrac, Dusan Tadic, umesto da igra usredini centralnog veznog(kod Muslina cak i igrao) vrti se na poziciji krila, a ko da mu da loptu????!

Vkci

pre 5 godina

Kažu čista sreća sto smo došli do finala. Onda čista nesreća sto nismo došli do finala Ep 96 SP 98 sp2002,ep 2004 sp2006Ep2008,Ep2012,sp2014Ep2016. Evo da izdvojim neke nesreće. Ep 96 u četvrt finalu Njemačka puno Nearece smo imali. SP 98 u polufinalu puno nesreće smo imali sa Bobanom i onim thiramom,2006 ne damo penal Japanu i još odigramo neriješeno sa Australijom,2008 Turska četvrt finale nesretnim golom u zadnjim sekundama dobijemo gol i ispadnemo,2016 osmina finala u zadnjim minutama dobijemo gol.

Hrvoje

pre 5 godina

@laki

Kako si ti sebi sve poslozio u glavi, ha? Samo da opravdas neuspjeh. Uvijek me je zanimalo kako funckionira mozak koji je toliko zatrovan zaviscu. To mora biti uzasno. Zivjeti tako svaki dan. S toliko gorcine.

Milosav

pre 5 godina

Darko nama ne treba sreca, treba nam jak fudbalski savez sa ljudima koji stvarno zele dobro nasem fudbalu, a ne svojim dzepovima. Treba nam jak terner sa puno autoriteta koga ce igraci da postuju. Treba nam ta sloga i igra srcem za Srbiju bas tako kako Hrvati igraju za svoju Hrvatsku.
Batali ti srecu, ona nekada naravno treba, ali na ovom prvenstvu umesto da smo nabili Kostariku sa barem 3:0 i pobedili Svajcarsku mi jedva ugurasmo jedan gol na prvoj i jedan na drugoj, sta da pricam o Brazilu kada je do tada reprezentacija vec pukla.
Nisu Hrvati stigli u finale na srecu vec na cvrstu timsku i srcanu igru.

Ćobi Brajan

pre 5 godina

Hmmm... Pazi ovo... Baviš se poslom... Imaš neku firmu. Postaviš sebi poslovni cilj i nikako da ga ostvariš. Za to vreme, neke "manje" firme ostvaruju i veće ciljeve nego što si ti postavio. I onda, sedneš kao neki menadžer (igrom slučaja sam u toj poziciji u jednoj manjoj firmi) da razmisliš zašto ne postižeš cilj i dođeš do zaključka... Pa da, nemam sreće.

Kralj

pre 5 godina

Ovako i Hrvati mogu izjavit da ce i oni jednom bit svjetski sampioni i tuc Amere u kosarci, fali im samo sreca, trener, plej, timska igra ...

Rex

pre 5 godina

Problem kod naseg tima je sto nemamo igraca na sredini koji ce da stane na loptu, rasiri igru pasom itd., poput Modrica ili Marina. Preskacemo sredinu, duvamo loptu na Mitra i to stalno. Kod nas i najiskusniji, Kolarov i Matic, prave velike kikseve, sto se videlo protiv Rumuna. Trenera nema, nema talenta, savez bruka, ma nista.

веверица

pre 5 godina

дај да ја будем онда председник фсс-а, пошто они тамо једино што раде, чекају да им падне срећа с неба. то могу и ја исто.

Dynamic

pre 5 godina

Nemamo sreće sa selektorom. Aj to je i najmanji problem jer bar na tom mestu možeš vratiti nekog iz penzije ili platiti stranca. Nemamo sreće sa bekovima, nema ih ni na vidiku, pa nam još uvek igra Rukavina a kao zamene po potrebi tu guramo štopere. Ni na levom beku nemamo nikog da zameni Acu sem mlađanog Rodića. Nenamo sreće sa napadačima pa ne uspevamo već godinama da iznedrimo krštenog napadača, svaka čast Mitru. (Džeko, Pandev, Jovetić, Vučinić, Mandžukić - svaka bivša republika ima ili je imala vrhunskog špica osim nas). Kod nas se mladi igrači do svoje 24-te godine vode kao mladi talenti za budućnost. Nemamo sistem. Ne možemo jedan ciklus da privedemo kraju bez skandala, razočarane javnosti i gluposti.

padjine969

pre 5 godina

Sreća je potrebna naravno ali nije u pitanju loto.Tim Hrvatske je motivisaniji i uigraniji od naseg.Na gotovo svim pozicijama imaju solidne ako ne i prvoklasne fudbalere.Vodja tima je medju tri najbolja fudbalera u svetu.Pravdati nas neuspeh primerom državnog tima koga je par puta nakon odličnih igara nagradila i sreća nije bas realno.

Milivoj

pre 5 godina

Za tako nešto potrebni su nam novi selektor i tim.I kad bi nas dragi Bog pogledao da ne moramo čitati i slušati izlizane fraze(20 god. vjerovali ili ne) o sjajnoj atmosferi unutar i oko reprezentacije!!!

Profesionalac

pre 5 godina

Jeste, plus rad, red, disciplina, zelja...Naravno I neizbezno, da Kokezni nije u savezu I sva njegovo bulumenta! Nazalost, gospodine Kovacevicu, time sto ste se uhvatili U kolo sa njima, ste pljunuli na svoju veliku igracki I nista manje funkcionersku karijeru.

Hohoho

pre 5 godina

Ako bog da srece, pa nam podari jednog dane prave ljude u fss...mi cemo kao francuska da osvoimo SP...

Ajde bre! A sa kojim to igracima?

ninepi

pre 5 godina

Fali jos nesto, da i vi kao Hrvati, razdvojite privatne od zajednickih interesa, jer oni su u sukobu, i privedete pravdi gresnike, mislim kao oni Mamica.
No ja sumnjam da ce to da se desi, previse je trulo ovo nase.

Bojan

pre 5 godina

Haha, a nama sreća fali, a ne sposoban selektor koji nije poslušnik Saveza?

Oči su mi zvanično otvorene, jer ja sam mislio da gledam fudbalsku reprezentaciju Srbije, a ono u stvari kazino reprezentacija, pardon, moja greška :)