Testovi

Subota, 09.06.2018.

08:59

Ekspres test: Nissan Pulsar 1.5 dCi Acenta NC

Izvor: B92

Ekspres test: Nissan Pulsar 1.5 dCi Acenta NC IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Mita

pre 5 godina

Sve u svemu,ovaj auto moze da bude ozbiljna kupovina,ako imate 15.000.Auto je odličan,štedljiv i ima baš ozbiljnu opremu.Mislim da auto vredi te pare i jedina bi mu mana mogao da bude dizajn,to jest da je prednji deo urađen malo agresivnije kao na Kaškaiju ili X-trejlu,recimo.Sve ostalo je odlično,a u kvalitet Nisanovih automobila ne treba sumnjati.Jedino bi pravo pitanje bilo u vezi garancije,šta ona obuhvata i na primer koliko košta servis na njemu.To je auto kao i30 na primer,ali garantovano kvalitetniji i malo ružniji.Ako hoćete dobar auto,ne previše upadljiv,ali dosta upotrebljiv za grad i za neki put,bez mangupiranja,to vam je to.

Halo Bing...

pre 5 godina

(timer, 09. jun 2018 14:46)
Upravo tako, nemoguće je izmeriti realnu potrošnju po gradu ( veličina grada,konfiguracija terena,špic ili ne.....) za razliku od potrošnje na magistrali ili autoputu gde se ipak mogu dobiti prilično realni brojevi.

Dikh tu kava

pre 5 godina

super paket a manuelni menjač. show.
(ivana, 09. jun 2018 12:24)

Tebe to pogadja jer ne znas da vozis manuelni?
(Strucnjak, 9. jun 2018 19:30)

Stručnjak, čemu takav stav, ne mogu ljudi da žele automatik ako znaju da voze manuelni? Doduše, ako bi alternativa bio CVT, onda komentar dobija na smislu.. Ne znam koliko je ovaj automobil "lep", ali od Tiide "ružniji" ne može da bude sve i da su ga dizajnirali za indijsko tržište..

Hehe

pre 5 godina

@(Baxuz, 9. jun 2018 23:13)

Ne mislim da laze, samo mi je neobicno. Ako je kupovao nove, za te 2 godine recimo ne bi smela ni sijalica da se pokvari, a ako su polovnjaci onda kako izaberes/procenis i koliko srece imas.

daki

pre 5 godina

imam ovaj motor u meganu, u pojedinim
situacijama, sa pažljivom postigao sam prosek potrošnje na 3.8, a u najgorem slucaju, zimus kada je bilo najhladnije, nikad mi prosečna potrošnja nije presla 5.2 l... veoma štedljiv motor

M

pre 5 godina

Meni ovaj motor ne trosi nista. Krenem sa praznim rezervoarom, pa posle 200 km moram da stanem da bih istocio dizel iz rezervoara jer vec krece da preliva. Dajte ljudi, stvarno, malo realnosti. Kako postizete manju potrosnju od fabricke, kad znamo da vecina, ako ne i svi proizvodjaci, koriste prilicno nerealan ciklus za test potrosnje u gradskoj voznji? Ili vi vozite iskljucivo izmedju 22 i 06 po autoputu, i to ne prelazite 80 km/h. Tada bi mozda trosio 3 litra, kako ovde neki tvrde, mada ni u to nisam siguran. Sto se tice auta iz testa, nije on uopste mali, ima dovoljno veliko medjuosovinsko rastojanje. Inace mislim da je bolja kupovina Tipo 1.6

moron

pre 5 godina

Makki, 9. jun 2018 20:28
Koji to tehnološki noviji motori po gradu troše pet do šest litara, kako ti kažeš.
Meni superlaka Fabia TSI 95 sa uključenim star stop sistemom po BG troši i do 11-12 , ili oko 2-3 litra više nego stari i za fabiju super teški 308 SW HDI 110 bez start stop sistema.

Ivan ZG

pre 5 godina

Ovo je odlična ponuda kojoj nema ravne. Najštedljiviji dizel sa 110 KS u kombinaciji sa odličnom opremom (navigacija...) i najvećom ponudom prostora u klasi i japanskom garancijom.
Iskreno, od opreme nedostaju samo moderni sustavi asistencije kao automatsko kočenje u gradu i aktivni tempomat za autocestu.

Ovaj auto je identičan po karoseriji sa Nissan Leafom i zato je tako prostran na zadnjoj klupi.

Kada se auto pojavio prije par godina nisu ni predvidjeli prodaju u istočnoj Europi jer je auto bio - preskup. Sada su spustili cijenu, a i dizeli sve teže idu na zapadu Europe.

alergičan

pre 5 godina

qashqai 1.5 dci, 2014, prosečna potrošnja je okruglo 5 litara i to je prava istina. Kad sam ga uzimao, bio sam skeptik, zbog mase i dimenzija bilo mi je nerealno, ali sam shvatio da nije samo motor u pitanju, već kombinacija motora i menjača. Ima malo duži hod, dakle nije za sportsku vožnju ,ali je zato izuzetno ekonomičan, na nekih 90km/h vozi se na 1500 rpm, što na kraju za rezultat daje nisku potrošnju. Motor je sam po sebi pouzdan, osim redovnog održavanja, nikakvih slabosti nema, mada verujem da uz takav menjač, svi slični dizelaši bi bili dobri.

Boris

pre 5 godina

Nema više Nissan veze sa Japanom i japanskim kvalitetom, motor i elektronika i veći deo sklopova je od renoa. Ono zbog čega bi ja razmislio da kupim to je uoravo ta činjenica da je proizveden u Japanu a nije. Tu je ostala eventualno još Mazda koja se uvozi iz Japana i poneki model Honde što treba razmotriti, Nissan nema veze sa tim. Mene kod ovih kola ne privlači ništa a kad vidim kontrolnu tablu izgleda mi tako jeftino, tvrdo, kao auto za instant upotrebu ili za firmu.

betmen

pre 5 godina

Upalo mi je u oci cena od 16.000e koja je 10.000 niza od prvobitne. To me vraca na to da se ovaj auto cenio 26.000?! Totalno nerealno.

Baxuz

pre 5 godina

Za 10 godina 5 automobila? Prosek 2 godine po autu?
(Hehe, 09. jun 2018 17:09

Zasto mislis da laze? Evo ja recimo menjam kola jos cesce.

Lalos

pre 5 godina

Nissan, Toyota, Honda...Japanci su bre za Evropljane automobili!!! vozite vi ove VW klotare. Ko je probao Japanca, neće više u drugi da sedne.

Z

pre 5 godina

Svi euro 5 motori trose 1-2l vise od istih euro 4 motora. Zato sto imaju izvod sa pumpe za gorivo sa kojim spaljuju cadj u katalizatoru. Nema nikakve veze sa 1.5 dci. Ovaj 110 je e5. 86, 106, 107 su e4 i raniji.
(Mehanicar, 9. jun 2018 16:11)

Napreduje tehnologija.Ovaj 1.5dci je euro 6 a ne euro 5.I trosi manje nego bilo koji euro 4 koji si nabrojao.

Makki

pre 5 godina

Ne kapiram postojanje dizela kada svi noviji benzinski motori troše po gradu oko 5-6 litara. Kažem noviji tehnološki, ne ovi što samo prepakuju konzervu kao vw i slični prevaraići. U životu nebi kupio dizel.

Hoću Državu

pre 5 godina

Od dobro opremljenog modernog vozila očekujem da, kao qashqai, ima kameru 360 stepeni i elektronske bezbednosne sisteme za kočenje, prepoznavanje znakova i sl. za čega bih i doplatio. O adaptuvnom tempomatu da ne govorim. Cena je ok, kao i auris black edition ali benzin.

Bojan

pre 5 godina

Zivim u AT i ovdje se ovaj auto cesto prodaje po akcijama za oko 13000e nov sa 1.2 turbo benzincem. Ujedno mislim da je taj motor prilicno solidan za ovo auto i za nase uslove. Iznutra ima jako puno prostora, i prtljazniku takodje vrlo solidno. Ako se moze uzeti kao zamjerka to je malo unutrasnji dizajn i generalno izgled iznutra koji sugerise da se radi o jeftinijem autu (sto ne znaci da je kvalitet los). Meni je izvana atraktivan, posebno u boljim paketima opreme. Mislim da je jedna od dosta dobrih kupovina, pogotovo za domace (siromasnije) trziste. Takodje po pitanju troskova odrzavanja, eksploatacije i po pitanju pouzdanosti u pitanju je jedna veoma interesantna ponuda i steta sto prije nije dosao na nase trziste.

Mehanicar

pre 5 godina

Svi euro 5 motori trose 1-2l vise od istih euro 4 motora. Zato sto imaju izvod sa pumpe za gorivo sa kojim spaljuju cadj u katalizatoru. Nema nikakve veze sa 1.5 dci. Ovaj 110 je e5. 86, 106, 107 su e4 i raniji.

Buca Krtalic

pre 5 godina

Pulsar je nekad bio Nisanov model za Australiju dok se za evropsko trziste prodavao kao Sunny. Ovo je u stvari nov Nissan Sunny. Imam suny-a '89 godiste ali bih svakako voleo da imam ovaj auto iako odavno nissan nije japanac kakav je bio....

shomy

pre 5 godina

Vozio sam sticajem okolnosti ovaj auto kao rent a car u inostranstvu, kod nas ga nisam vidjao. Prepun nove tehnologije, utegnut, stabilan, snagu mu ne fali ni sa p unim autom, 6 brzina. Beskontaktni start je vrlo korisna stvar na koju se brzo naviknete. Izuzetno ekonomicna potrosnja, auto za svaku preporuku!

Aleksandar

pre 5 godina

imao sam tri megane nijedan mi nije trošio preko 6,7 l 1.9 dci 130 ks. i dva 1.5 dci 86 ks oni su trošili 6.2l . Govorimo o prosečnoj potrošnji gradska vožnja,klima. Na otvorenom u nekom laganom režimu vožnje brzine od 100-120 troše ispod 5 l. dešavalo mi se da troše i 4.2. kad se vodi računa. troškovi odrzavanja prihvatljivi, ni jedan veći kvar nisam imao a vozim megane odnosno dci motore preko 10 god. Ja Zadovoljan. Pozdrav

smajli

pre 5 godina

Auto izgleda odlično! I rado bih posedovao jedan u benzinskoj varijanti. Kome nije simpatičan ima i drugih proizvođača. Astra, Fokus (ovaj što treba da izađe) i Pulsar su mi najzanimljiviji modeli u klasi.

timer

pre 5 godina

Vidim dosta nedoumica oko potrosnje ovog 1.5 dci pa da pojasnim: U mom seniku isti motor trosi 7.5lit u najvecem spicu. Van spica trosi manje od 6.5. Ovo vazi za Bgd. Mom drugaru sa istim autom i istim motorom u Pazovi trosi 5litara. Dakle prosecna potrosnja ne postoji, sve zavisi od uslova voznje. Ai jedno je sigurno, motor je sjajan.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Nikada mi nije bilo jasno zbog cega se ovaj auto ne prodaje kod nas. Takodje mi sad nije jasno zasto je stigao na nase trziste, kad se u ostatku Evrope prodaje vec 4 godine. Ima odlican paket opreme, odlican 1.5 dci 110 ks, a cena 16000 evra. Realno, ovo je trenutno najbolja ponuda na nasem trzistu u C segmentu, pogotovo ako hocete dizela. Jedina mu je konkurencija Fiat Tipo, koji za te pare moze da se pazari sa motorom 1.6 mjt 120 ks, i visokim paketom opreme lounge (mozda je to i najvisi paket). Ali Fiat je ipak manje "prestizna" marka od Nisana. Na sajtu autoscout.de se vidi da je u Nemackoj pocetna cena Pulsara 1.2 turbobenzin 116 ks u osnovnom paketu opreme 15500 evra. Jaci paket opreme sa istim motorom 17000 evra. Dizela na tom sajtu nema u ponudi. Jeste u Nemackoj isti ovakav auto znatno skuplji, doduse sigurno ne za 10000 evra kako je napisao pisac teksta. Mislim da je jedina mana ovog auta dizajn i spolja i unutra. Potreban mu je restajling pod hitno (subjektivno misljenje). Da unutra izgleda kao aktuelni restilizovan Kaskai, a ne kao prethodni Kaskai pre restilizacije. A napred bih mu stavio farove takodje sa restilizovanog Kaskaija. I auto bi bio savrsen.

Milan

pre 5 godina

Odlična ponuda. Nisam vozio pa ne mogu da ocenim zvučnu izolaciju i usklađenost motora sa menjačem ali sa strane praktičnosti izuzetan auto. Sa ovom cenom daje najviše za uloženi novac i to ne samo za svoju kategoriju već uopšte. Sve je tu na mestu, oprema, motorizacija, menjač, prostor, prtljažnik, cena. Golf umesto golfa.

japanac

pre 5 godina

Ako se ne varam ovaj agregat je u novijoj verziji dobio još snage tako da mislim da je ovaj popust na konto vozila na lageru. Inače i dalje mislim da je ovo jedan dobar auto koji i dalje retko viđamo na putevima u Srbiji...

Bane

pre 5 godina

Meni taj cuveni 1.5dci 110ks u megane 3 po BG drzi prosecnu potrosnju 7.8 litara trenutno. Zimi 8.5. tolko je trosio i passat 1.9. Ovi euro 5 motori su sve samo ne stedljivi.

clio

pre 5 godina

@Bane
Bord nije pouzdana metoda,napuni pa puni opet utvrdices pravu potrosnju.Ako vozis samo grad i zastoko to je ta potrosnja. DCI je savrsen motor sa vrlo laganom nogom na gasu ,vraca minimalnom potrosnjom.

R

pre 5 godina

Uvek sam se pitao zasto Pulsar ne moze da se kupi kod nas.Nisam znao da je problem bio administrativne prirode.Cak kad sam video par komada u gradu,mislio sam da su iz uvoza.Po meni sasvim pristojno izgleda,motorizacija je dobra,puno opreme,i po ovoj ceni smatram da je odlicna kupovina.Ne znam ko od konkurencije nudi celokupan ovakav paket za manje novca.Prijatno iznenadjenje.

timer

pre 5 godina

Vidim dosta nedoumica oko potrosnje ovog 1.5 dci pa da pojasnim: U mom seniku isti motor trosi 7.5lit u najvecem spicu. Van spica trosi manje od 6.5. Ovo vazi za Bgd. Mom drugaru sa istim autom i istim motorom u Pazovi trosi 5litara. Dakle prosecna potrosnja ne postoji, sve zavisi od uslova voznje. Ai jedno je sigurno, motor je sjajan.

R

pre 5 godina

Uvek sam se pitao zasto Pulsar ne moze da se kupi kod nas.Nisam znao da je problem bio administrativne prirode.Cak kad sam video par komada u gradu,mislio sam da su iz uvoza.Po meni sasvim pristojno izgleda,motorizacija je dobra,puno opreme,i po ovoj ceni smatram da je odlicna kupovina.Ne znam ko od konkurencije nudi celokupan ovakav paket za manje novca.Prijatno iznenadjenje.

japanac

pre 5 godina

Ako se ne varam ovaj agregat je u novijoj verziji dobio još snage tako da mislim da je ovaj popust na konto vozila na lageru. Inače i dalje mislim da je ovo jedan dobar auto koji i dalje retko viđamo na putevima u Srbiji...

clio

pre 5 godina

@Bane
Bord nije pouzdana metoda,napuni pa puni opet utvrdices pravu potrosnju.Ako vozis samo grad i zastoko to je ta potrosnja. DCI je savrsen motor sa vrlo laganom nogom na gasu ,vraca minimalnom potrosnjom.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Nikada mi nije bilo jasno zbog cega se ovaj auto ne prodaje kod nas. Takodje mi sad nije jasno zasto je stigao na nase trziste, kad se u ostatku Evrope prodaje vec 4 godine. Ima odlican paket opreme, odlican 1.5 dci 110 ks, a cena 16000 evra. Realno, ovo je trenutno najbolja ponuda na nasem trzistu u C segmentu, pogotovo ako hocete dizela. Jedina mu je konkurencija Fiat Tipo, koji za te pare moze da se pazari sa motorom 1.6 mjt 120 ks, i visokim paketom opreme lounge (mozda je to i najvisi paket). Ali Fiat je ipak manje "prestizna" marka od Nisana. Na sajtu autoscout.de se vidi da je u Nemackoj pocetna cena Pulsara 1.2 turbobenzin 116 ks u osnovnom paketu opreme 15500 evra. Jaci paket opreme sa istim motorom 17000 evra. Dizela na tom sajtu nema u ponudi. Jeste u Nemackoj isti ovakav auto znatno skuplji, doduse sigurno ne za 10000 evra kako je napisao pisac teksta. Mislim da je jedina mana ovog auta dizajn i spolja i unutra. Potreban mu je restajling pod hitno (subjektivno misljenje). Da unutra izgleda kao aktuelni restilizovan Kaskai, a ne kao prethodni Kaskai pre restilizacije. A napred bih mu stavio farove takodje sa restilizovanog Kaskaija. I auto bi bio savrsen.

Aleksandar

pre 5 godina

imao sam tri megane nijedan mi nije trošio preko 6,7 l 1.9 dci 130 ks. i dva 1.5 dci 86 ks oni su trošili 6.2l . Govorimo o prosečnoj potrošnji gradska vožnja,klima. Na otvorenom u nekom laganom režimu vožnje brzine od 100-120 troše ispod 5 l. dešavalo mi se da troše i 4.2. kad se vodi računa. troškovi odrzavanja prihvatljivi, ni jedan veći kvar nisam imao a vozim megane odnosno dci motore preko 10 god. Ja Zadovoljan. Pozdrav

Milan

pre 5 godina

Odlična ponuda. Nisam vozio pa ne mogu da ocenim zvučnu izolaciju i usklađenost motora sa menjačem ali sa strane praktičnosti izuzetan auto. Sa ovom cenom daje najviše za uloženi novac i to ne samo za svoju kategoriju već uopšte. Sve je tu na mestu, oprema, motorizacija, menjač, prostor, prtljažnik, cena. Golf umesto golfa.

shomy

pre 5 godina

Vozio sam sticajem okolnosti ovaj auto kao rent a car u inostranstvu, kod nas ga nisam vidjao. Prepun nove tehnologije, utegnut, stabilan, snagu mu ne fali ni sa p unim autom, 6 brzina. Beskontaktni start je vrlo korisna stvar na koju se brzo naviknete. Izuzetno ekonomicna potrosnja, auto za svaku preporuku!

Bojan

pre 5 godina

Zivim u AT i ovdje se ovaj auto cesto prodaje po akcijama za oko 13000e nov sa 1.2 turbo benzincem. Ujedno mislim da je taj motor prilicno solidan za ovo auto i za nase uslove. Iznutra ima jako puno prostora, i prtljazniku takodje vrlo solidno. Ako se moze uzeti kao zamjerka to je malo unutrasnji dizajn i generalno izgled iznutra koji sugerise da se radi o jeftinijem autu (sto ne znaci da je kvalitet los). Meni je izvana atraktivan, posebno u boljim paketima opreme. Mislim da je jedna od dosta dobrih kupovina, pogotovo za domace (siromasnije) trziste. Takodje po pitanju troskova odrzavanja, eksploatacije i po pitanju pouzdanosti u pitanju je jedna veoma interesantna ponuda i steta sto prije nije dosao na nase trziste.

Bane

pre 5 godina

Meni taj cuveni 1.5dci 110ks u megane 3 po BG drzi prosecnu potrosnju 7.8 litara trenutno. Zimi 8.5. tolko je trosio i passat 1.9. Ovi euro 5 motori su sve samo ne stedljivi.

betmen

pre 5 godina

Upalo mi je u oci cena od 16.000e koja je 10.000 niza od prvobitne. To me vraca na to da se ovaj auto cenio 26.000?! Totalno nerealno.

smajli

pre 5 godina

Auto izgleda odlično! I rado bih posedovao jedan u benzinskoj varijanti. Kome nije simpatičan ima i drugih proizvođača. Astra, Fokus (ovaj što treba da izađe) i Pulsar su mi najzanimljiviji modeli u klasi.

M

pre 5 godina

Meni ovaj motor ne trosi nista. Krenem sa praznim rezervoarom, pa posle 200 km moram da stanem da bih istocio dizel iz rezervoara jer vec krece da preliva. Dajte ljudi, stvarno, malo realnosti. Kako postizete manju potrosnju od fabricke, kad znamo da vecina, ako ne i svi proizvodjaci, koriste prilicno nerealan ciklus za test potrosnje u gradskoj voznji? Ili vi vozite iskljucivo izmedju 22 i 06 po autoputu, i to ne prelazite 80 km/h. Tada bi mozda trosio 3 litra, kako ovde neki tvrde, mada ni u to nisam siguran. Sto se tice auta iz testa, nije on uopste mali, ima dovoljno veliko medjuosovinsko rastojanje. Inace mislim da je bolja kupovina Tipo 1.6

Buca Krtalic

pre 5 godina

Pulsar je nekad bio Nisanov model za Australiju dok se za evropsko trziste prodavao kao Sunny. Ovo je u stvari nov Nissan Sunny. Imam suny-a '89 godiste ali bih svakako voleo da imam ovaj auto iako odavno nissan nije japanac kakav je bio....

Ivan ZG

pre 5 godina

Ovo je odlična ponuda kojoj nema ravne. Najštedljiviji dizel sa 110 KS u kombinaciji sa odličnom opremom (navigacija...) i najvećom ponudom prostora u klasi i japanskom garancijom.
Iskreno, od opreme nedostaju samo moderni sustavi asistencije kao automatsko kočenje u gradu i aktivni tempomat za autocestu.

Ovaj auto je identičan po karoseriji sa Nissan Leafom i zato je tako prostran na zadnjoj klupi.

Kada se auto pojavio prije par godina nisu ni predvidjeli prodaju u istočnoj Europi jer je auto bio - preskup. Sada su spustili cijenu, a i dizeli sve teže idu na zapadu Europe.

Lalos

pre 5 godina

Nissan, Toyota, Honda...Japanci su bre za Evropljane automobili!!! vozite vi ove VW klotare. Ko je probao Japanca, neće više u drugi da sedne.

Hoću Državu

pre 5 godina

Od dobro opremljenog modernog vozila očekujem da, kao qashqai, ima kameru 360 stepeni i elektronske bezbednosne sisteme za kočenje, prepoznavanje znakova i sl. za čega bih i doplatio. O adaptuvnom tempomatu da ne govorim. Cena je ok, kao i auris black edition ali benzin.

Baxuz

pre 5 godina

Za 10 godina 5 automobila? Prosek 2 godine po autu?
(Hehe, 09. jun 2018 17:09

Zasto mislis da laze? Evo ja recimo menjam kola jos cesce.

moron

pre 5 godina

Makki, 9. jun 2018 20:28
Koji to tehnološki noviji motori po gradu troše pet do šest litara, kako ti kažeš.
Meni superlaka Fabia TSI 95 sa uključenim star stop sistemom po BG troši i do 11-12 , ili oko 2-3 litra više nego stari i za fabiju super teški 308 SW HDI 110 bez start stop sistema.

Z

pre 5 godina

Svi euro 5 motori trose 1-2l vise od istih euro 4 motora. Zato sto imaju izvod sa pumpe za gorivo sa kojim spaljuju cadj u katalizatoru. Nema nikakve veze sa 1.5 dci. Ovaj 110 je e5. 86, 106, 107 su e4 i raniji.
(Mehanicar, 9. jun 2018 16:11)

Napreduje tehnologija.Ovaj 1.5dci je euro 6 a ne euro 5.I trosi manje nego bilo koji euro 4 koji si nabrojao.

alergičan

pre 5 godina

qashqai 1.5 dci, 2014, prosečna potrošnja je okruglo 5 litara i to je prava istina. Kad sam ga uzimao, bio sam skeptik, zbog mase i dimenzija bilo mi je nerealno, ali sam shvatio da nije samo motor u pitanju, već kombinacija motora i menjača. Ima malo duži hod, dakle nije za sportsku vožnju ,ali je zato izuzetno ekonomičan, na nekih 90km/h vozi se na 1500 rpm, što na kraju za rezultat daje nisku potrošnju. Motor je sam po sebi pouzdan, osim redovnog održavanja, nikakvih slabosti nema, mada verujem da uz takav menjač, svi slični dizelaši bi bili dobri.

Boris

pre 5 godina

Nema više Nissan veze sa Japanom i japanskim kvalitetom, motor i elektronika i veći deo sklopova je od renoa. Ono zbog čega bi ja razmislio da kupim to je uoravo ta činjenica da je proizveden u Japanu a nije. Tu je ostala eventualno još Mazda koja se uvozi iz Japana i poneki model Honde što treba razmotriti, Nissan nema veze sa tim. Mene kod ovih kola ne privlači ništa a kad vidim kontrolnu tablu izgleda mi tako jeftino, tvrdo, kao auto za instant upotrebu ili za firmu.

Mita

pre 5 godina

Sve u svemu,ovaj auto moze da bude ozbiljna kupovina,ako imate 15.000.Auto je odličan,štedljiv i ima baš ozbiljnu opremu.Mislim da auto vredi te pare i jedina bi mu mana mogao da bude dizajn,to jest da je prednji deo urađen malo agresivnije kao na Kaškaiju ili X-trejlu,recimo.Sve ostalo je odlično,a u kvalitet Nisanovih automobila ne treba sumnjati.Jedino bi pravo pitanje bilo u vezi garancije,šta ona obuhvata i na primer koliko košta servis na njemu.To je auto kao i30 na primer,ali garantovano kvalitetniji i malo ružniji.Ako hoćete dobar auto,ne previše upadljiv,ali dosta upotrebljiv za grad i za neki put,bez mangupiranja,to vam je to.

Mehanicar

pre 5 godina

Svi euro 5 motori trose 1-2l vise od istih euro 4 motora. Zato sto imaju izvod sa pumpe za gorivo sa kojim spaljuju cadj u katalizatoru. Nema nikakve veze sa 1.5 dci. Ovaj 110 je e5. 86, 106, 107 su e4 i raniji.

daki

pre 5 godina

imam ovaj motor u meganu, u pojedinim
situacijama, sa pažljivom postigao sam prosek potrošnje na 3.8, a u najgorem slucaju, zimus kada je bilo najhladnije, nikad mi prosečna potrošnja nije presla 5.2 l... veoma štedljiv motor

Halo Bing...

pre 5 godina

(timer, 09. jun 2018 14:46)
Upravo tako, nemoguće je izmeriti realnu potrošnju po gradu ( veličina grada,konfiguracija terena,špic ili ne.....) za razliku od potrošnje na magistrali ili autoputu gde se ipak mogu dobiti prilično realni brojevi.

Hehe

pre 5 godina

@(Baxuz, 9. jun 2018 23:13)

Ne mislim da laze, samo mi je neobicno. Ako je kupovao nove, za te 2 godine recimo ne bi smela ni sijalica da se pokvari, a ako su polovnjaci onda kako izaberes/procenis i koliko srece imas.

Makki

pre 5 godina

Ne kapiram postojanje dizela kada svi noviji benzinski motori troše po gradu oko 5-6 litara. Kažem noviji tehnološki, ne ovi što samo prepakuju konzervu kao vw i slični prevaraići. U životu nebi kupio dizel.

Dikh tu kava

pre 5 godina

super paket a manuelni menjač. show.
(ivana, 09. jun 2018 12:24)

Tebe to pogadja jer ne znas da vozis manuelni?
(Strucnjak, 9. jun 2018 19:30)

Stručnjak, čemu takav stav, ne mogu ljudi da žele automatik ako znaju da voze manuelni? Doduše, ako bi alternativa bio CVT, onda komentar dobija na smislu.. Ne znam koliko je ovaj automobil "lep", ali od Tiide "ružniji" ne može da bude sve i da su ga dizajnirali za indijsko tržište..

Bane

pre 5 godina

Meni taj cuveni 1.5dci 110ks u megane 3 po BG drzi prosecnu potrosnju 7.8 litara trenutno. Zimi 8.5. tolko je trosio i passat 1.9. Ovi euro 5 motori su sve samo ne stedljivi.

Makki

pre 5 godina

Ne kapiram postojanje dizela kada svi noviji benzinski motori troše po gradu oko 5-6 litara. Kažem noviji tehnološki, ne ovi što samo prepakuju konzervu kao vw i slični prevaraići. U životu nebi kupio dizel.

daki

pre 5 godina

imam ovaj motor u meganu, u pojedinim
situacijama, sa pažljivom postigao sam prosek potrošnje na 3.8, a u najgorem slucaju, zimus kada je bilo najhladnije, nikad mi prosečna potrošnja nije presla 5.2 l... veoma štedljiv motor

Boris

pre 5 godina

Nema više Nissan veze sa Japanom i japanskim kvalitetom, motor i elektronika i veći deo sklopova je od renoa. Ono zbog čega bi ja razmislio da kupim to je uoravo ta činjenica da je proizveden u Japanu a nije. Tu je ostala eventualno još Mazda koja se uvozi iz Japana i poneki model Honde što treba razmotriti, Nissan nema veze sa tim. Mene kod ovih kola ne privlači ništa a kad vidim kontrolnu tablu izgleda mi tako jeftino, tvrdo, kao auto za instant upotrebu ili za firmu.

M

pre 5 godina

Meni ovaj motor ne trosi nista. Krenem sa praznim rezervoarom, pa posle 200 km moram da stanem da bih istocio dizel iz rezervoara jer vec krece da preliva. Dajte ljudi, stvarno, malo realnosti. Kako postizete manju potrosnju od fabricke, kad znamo da vecina, ako ne i svi proizvodjaci, koriste prilicno nerealan ciklus za test potrosnje u gradskoj voznji? Ili vi vozite iskljucivo izmedju 22 i 06 po autoputu, i to ne prelazite 80 km/h. Tada bi mozda trosio 3 litra, kako ovde neki tvrde, mada ni u to nisam siguran. Sto se tice auta iz testa, nije on uopste mali, ima dovoljno veliko medjuosovinsko rastojanje. Inace mislim da je bolja kupovina Tipo 1.6

Lalos

pre 5 godina

Nissan, Toyota, Honda...Japanci su bre za Evropljane automobili!!! vozite vi ove VW klotare. Ko je probao Japanca, neće više u drugi da sedne.

Aleksandar

pre 5 godina

imao sam tri megane nijedan mi nije trošio preko 6,7 l 1.9 dci 130 ks. i dva 1.5 dci 86 ks oni su trošili 6.2l . Govorimo o prosečnoj potrošnji gradska vožnja,klima. Na otvorenom u nekom laganom režimu vožnje brzine od 100-120 troše ispod 5 l. dešavalo mi se da troše i 4.2. kad se vodi računa. troškovi odrzavanja prihvatljivi, ni jedan veći kvar nisam imao a vozim megane odnosno dci motore preko 10 god. Ja Zadovoljan. Pozdrav

Mehanicar

pre 5 godina

Svi euro 5 motori trose 1-2l vise od istih euro 4 motora. Zato sto imaju izvod sa pumpe za gorivo sa kojim spaljuju cadj u katalizatoru. Nema nikakve veze sa 1.5 dci. Ovaj 110 je e5. 86, 106, 107 su e4 i raniji.

alergičan

pre 5 godina

qashqai 1.5 dci, 2014, prosečna potrošnja je okruglo 5 litara i to je prava istina. Kad sam ga uzimao, bio sam skeptik, zbog mase i dimenzija bilo mi je nerealno, ali sam shvatio da nije samo motor u pitanju, već kombinacija motora i menjača. Ima malo duži hod, dakle nije za sportsku vožnju ,ali je zato izuzetno ekonomičan, na nekih 90km/h vozi se na 1500 rpm, što na kraju za rezultat daje nisku potrošnju. Motor je sam po sebi pouzdan, osim redovnog održavanja, nikakvih slabosti nema, mada verujem da uz takav menjač, svi slični dizelaši bi bili dobri.

R

pre 5 godina

Uvek sam se pitao zasto Pulsar ne moze da se kupi kod nas.Nisam znao da je problem bio administrativne prirode.Cak kad sam video par komada u gradu,mislio sam da su iz uvoza.Po meni sasvim pristojno izgleda,motorizacija je dobra,puno opreme,i po ovoj ceni smatram da je odlicna kupovina.Ne znam ko od konkurencije nudi celokupan ovakav paket za manje novca.Prijatno iznenadjenje.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Nikada mi nije bilo jasno zbog cega se ovaj auto ne prodaje kod nas. Takodje mi sad nije jasno zasto je stigao na nase trziste, kad se u ostatku Evrope prodaje vec 4 godine. Ima odlican paket opreme, odlican 1.5 dci 110 ks, a cena 16000 evra. Realno, ovo je trenutno najbolja ponuda na nasem trzistu u C segmentu, pogotovo ako hocete dizela. Jedina mu je konkurencija Fiat Tipo, koji za te pare moze da se pazari sa motorom 1.6 mjt 120 ks, i visokim paketom opreme lounge (mozda je to i najvisi paket). Ali Fiat je ipak manje "prestizna" marka od Nisana. Na sajtu autoscout.de se vidi da je u Nemackoj pocetna cena Pulsara 1.2 turbobenzin 116 ks u osnovnom paketu opreme 15500 evra. Jaci paket opreme sa istim motorom 17000 evra. Dizela na tom sajtu nema u ponudi. Jeste u Nemackoj isti ovakav auto znatno skuplji, doduse sigurno ne za 10000 evra kako je napisao pisac teksta. Mislim da je jedina mana ovog auta dizajn i spolja i unutra. Potreban mu je restajling pod hitno (subjektivno misljenje). Da unutra izgleda kao aktuelni restilizovan Kaskai, a ne kao prethodni Kaskai pre restilizacije. A napred bih mu stavio farove takodje sa restilizovanog Kaskaija. I auto bi bio savrsen.

moron

pre 5 godina

Makki, 9. jun 2018 20:28
Koji to tehnološki noviji motori po gradu troše pet do šest litara, kako ti kažeš.
Meni superlaka Fabia TSI 95 sa uključenim star stop sistemom po BG troši i do 11-12 , ili oko 2-3 litra više nego stari i za fabiju super teški 308 SW HDI 110 bez start stop sistema.

timer

pre 5 godina

Vidim dosta nedoumica oko potrosnje ovog 1.5 dci pa da pojasnim: U mom seniku isti motor trosi 7.5lit u najvecem spicu. Van spica trosi manje od 6.5. Ovo vazi za Bgd. Mom drugaru sa istim autom i istim motorom u Pazovi trosi 5litara. Dakle prosecna potrosnja ne postoji, sve zavisi od uslova voznje. Ai jedno je sigurno, motor je sjajan.

Hoću Državu

pre 5 godina

Od dobro opremljenog modernog vozila očekujem da, kao qashqai, ima kameru 360 stepeni i elektronske bezbednosne sisteme za kočenje, prepoznavanje znakova i sl. za čega bih i doplatio. O adaptuvnom tempomatu da ne govorim. Cena je ok, kao i auris black edition ali benzin.

clio

pre 5 godina

@Bane
Bord nije pouzdana metoda,napuni pa puni opet utvrdices pravu potrosnju.Ako vozis samo grad i zastoko to je ta potrosnja. DCI je savrsen motor sa vrlo laganom nogom na gasu ,vraca minimalnom potrosnjom.

smajli

pre 5 godina

Auto izgleda odlično! I rado bih posedovao jedan u benzinskoj varijanti. Kome nije simpatičan ima i drugih proizvođača. Astra, Fokus (ovaj što treba da izađe) i Pulsar su mi najzanimljiviji modeli u klasi.

shomy

pre 5 godina

Vozio sam sticajem okolnosti ovaj auto kao rent a car u inostranstvu, kod nas ga nisam vidjao. Prepun nove tehnologije, utegnut, stabilan, snagu mu ne fali ni sa p unim autom, 6 brzina. Beskontaktni start je vrlo korisna stvar na koju se brzo naviknete. Izuzetno ekonomicna potrosnja, auto za svaku preporuku!

japanac

pre 5 godina

Ako se ne varam ovaj agregat je u novijoj verziji dobio još snage tako da mislim da je ovaj popust na konto vozila na lageru. Inače i dalje mislim da je ovo jedan dobar auto koji i dalje retko viđamo na putevima u Srbiji...

Milan

pre 5 godina

Odlična ponuda. Nisam vozio pa ne mogu da ocenim zvučnu izolaciju i usklađenost motora sa menjačem ali sa strane praktičnosti izuzetan auto. Sa ovom cenom daje najviše za uloženi novac i to ne samo za svoju kategoriju već uopšte. Sve je tu na mestu, oprema, motorizacija, menjač, prostor, prtljažnik, cena. Golf umesto golfa.

Bojan

pre 5 godina

Zivim u AT i ovdje se ovaj auto cesto prodaje po akcijama za oko 13000e nov sa 1.2 turbo benzincem. Ujedno mislim da je taj motor prilicno solidan za ovo auto i za nase uslove. Iznutra ima jako puno prostora, i prtljazniku takodje vrlo solidno. Ako se moze uzeti kao zamjerka to je malo unutrasnji dizajn i generalno izgled iznutra koji sugerise da se radi o jeftinijem autu (sto ne znaci da je kvalitet los). Meni je izvana atraktivan, posebno u boljim paketima opreme. Mislim da je jedna od dosta dobrih kupovina, pogotovo za domace (siromasnije) trziste. Takodje po pitanju troskova odrzavanja, eksploatacije i po pitanju pouzdanosti u pitanju je jedna veoma interesantna ponuda i steta sto prije nije dosao na nase trziste.

Baxuz

pre 5 godina

Za 10 godina 5 automobila? Prosek 2 godine po autu?
(Hehe, 09. jun 2018 17:09

Zasto mislis da laze? Evo ja recimo menjam kola jos cesce.

Ivan ZG

pre 5 godina

Ovo je odlična ponuda kojoj nema ravne. Najštedljiviji dizel sa 110 KS u kombinaciji sa odličnom opremom (navigacija...) i najvećom ponudom prostora u klasi i japanskom garancijom.
Iskreno, od opreme nedostaju samo moderni sustavi asistencije kao automatsko kočenje u gradu i aktivni tempomat za autocestu.

Ovaj auto je identičan po karoseriji sa Nissan Leafom i zato je tako prostran na zadnjoj klupi.

Kada se auto pojavio prije par godina nisu ni predvidjeli prodaju u istočnoj Europi jer je auto bio - preskup. Sada su spustili cijenu, a i dizeli sve teže idu na zapadu Europe.

Dikh tu kava

pre 5 godina

super paket a manuelni menjač. show.
(ivana, 09. jun 2018 12:24)

Tebe to pogadja jer ne znas da vozis manuelni?
(Strucnjak, 9. jun 2018 19:30)

Stručnjak, čemu takav stav, ne mogu ljudi da žele automatik ako znaju da voze manuelni? Doduše, ako bi alternativa bio CVT, onda komentar dobija na smislu.. Ne znam koliko je ovaj automobil "lep", ali od Tiide "ružniji" ne može da bude sve i da su ga dizajnirali za indijsko tržište..

Buca Krtalic

pre 5 godina

Pulsar je nekad bio Nisanov model za Australiju dok se za evropsko trziste prodavao kao Sunny. Ovo je u stvari nov Nissan Sunny. Imam suny-a '89 godiste ali bih svakako voleo da imam ovaj auto iako odavno nissan nije japanac kakav je bio....

Z

pre 5 godina

Svi euro 5 motori trose 1-2l vise od istih euro 4 motora. Zato sto imaju izvod sa pumpe za gorivo sa kojim spaljuju cadj u katalizatoru. Nema nikakve veze sa 1.5 dci. Ovaj 110 je e5. 86, 106, 107 su e4 i raniji.
(Mehanicar, 9. jun 2018 16:11)

Napreduje tehnologija.Ovaj 1.5dci je euro 6 a ne euro 5.I trosi manje nego bilo koji euro 4 koji si nabrojao.

betmen

pre 5 godina

Upalo mi je u oci cena od 16.000e koja je 10.000 niza od prvobitne. To me vraca na to da se ovaj auto cenio 26.000?! Totalno nerealno.

Hehe

pre 5 godina

@(Baxuz, 9. jun 2018 23:13)

Ne mislim da laze, samo mi je neobicno. Ako je kupovao nove, za te 2 godine recimo ne bi smela ni sijalica da se pokvari, a ako su polovnjaci onda kako izaberes/procenis i koliko srece imas.

Halo Bing...

pre 5 godina

(timer, 09. jun 2018 14:46)
Upravo tako, nemoguće je izmeriti realnu potrošnju po gradu ( veličina grada,konfiguracija terena,špic ili ne.....) za razliku od potrošnje na magistrali ili autoputu gde se ipak mogu dobiti prilično realni brojevi.

Mita

pre 5 godina

Sve u svemu,ovaj auto moze da bude ozbiljna kupovina,ako imate 15.000.Auto je odličan,štedljiv i ima baš ozbiljnu opremu.Mislim da auto vredi te pare i jedina bi mu mana mogao da bude dizajn,to jest da je prednji deo urađen malo agresivnije kao na Kaškaiju ili X-trejlu,recimo.Sve ostalo je odlično,a u kvalitet Nisanovih automobila ne treba sumnjati.Jedino bi pravo pitanje bilo u vezi garancije,šta ona obuhvata i na primer koliko košta servis na njemu.To je auto kao i30 na primer,ali garantovano kvalitetniji i malo ružniji.Ako hoćete dobar auto,ne previše upadljiv,ali dosta upotrebljiv za grad i za neki put,bez mangupiranja,to vam je to.