Ponedeljak, 14.05.2018.

09:39

"Rahoj izgubio rat na Balkanu"

Španski premijer Marijano Rahoj obično ne predvodi kampanje protiv EU. Međutim, “balkanski rat“ je izgubio, piše španski list “Konfidensijal“.

Izvor: B92

"Rahoj izgubio rat na Balkanu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

456

pre 5 godina

Cekaj malo , za ne bese Spanija prva koja je udarila na nas 1999 i najvise bombardovala ? A njihov Havijer Solana ?
Ala mi zaboravljamo , sad kad im prigustilo onda se vade na neki zakon i pravdu.

marija

pre 5 godina

Nije Rahoj ništa izgubio,
a najmanje nekakav "rat" na Balkanu.
Skrenuo je pažnju na kršenje medjunarodnog prava sa KiM i apsolutno je u pravu.
Njegova reč se čuje.
I poštuje.

MiloS

pre 5 godina

Naravno da je izgubio. Ono što tvrdi rusofili i ljudi potpuno lišeni osećaja za realnost nikako ne shvataju je da su SAD igrač broj jedan na svetu i da oni "vode šou" u Evropi. Mi možemo ili da se pronađemo u toj igri, da naučino da je igramo ili da budemo pregaženi. Pa birajte. A imali smo odlične startne pozicije, sa Amerikancima diplomatske odnose onda kada većina zemalja u okolini nije ni postojala na političkim mapama.

dejan

pre 5 godina

@(123, 14. maj 2018 13:46) 

To se govorilo za svaku imperiju do sada od nastanka sveta. I za svaku od njih se smatralo da ce trajati vecno. Amerika je samo jos jedna imperija u nizu.

aljbanski bot na steroidima, neprocenjivo

pre 5 godina

@Ako cemo o realnosti

Otvorila se dva restorana brze hrane i jedna benzinska stanica i onda ste vi svetska ekonomska sila u rangu Svedske? HAhahahahahaha. pa vi ste smesniji od sns botova. Realnost su tvoji sunarodnici koji izlaze iz autobusa u Subotici i jure "vezu" da ih prebace preko granice. Hej, cak ni vize za EU vam nisu ukinuli.

Marej

pre 5 godina

Ne znam koji put pisem ovo, Srbi ne budite emotivni, budite pametni. Nema ljubavi izmedju Spanije i Srbije. Nema ljubavi ni sa kim. Postoje samo interesi i jako retko principi. Vidim ovde pisete "Spanija radi nesto za nas mi ne cenimo" . Nisu vam ovo odnosi u srednjoj skoli ili kancelariji, ovo su visokopoliticki odnosi. Bas briga Spaniju za interese Srba, oni brane princip medjunarodnog prava i interes ocuvanja svog teritorijalnog integriteta vodeci se politikom "Danas Kosovo sutra Katalonija " sto je mnogo puta ponovio Rahoj. Da je naprimer Republika Srpska na mestu Kosova, Rahoj bi isto reagovao. Osim toga Kosovo predstavlja covek za kojim je do juce postojala medjunarodna poternica, koji je eliminisao svoje svedoke nebi li omeo sudski proces za zlodela koja je pocinio. A to sto Srbija ide, Srbija odavno ne vodi nezavisnu politiki. Shvatite to vec jednom. Pamet u glavu moji Srbi, pa mozda nasim praunucima bude lakse, pre nece biti.

lauta

pre 5 godina

Situacija na Kosovu je diametralno drugacija od one sto se svakodnevno plasira po srpskim medijima. Primera radi, ovih dana se otvara Americki gigant "Shell" i "Domino's Pizza" se vec otvorio a za nekoliko meseci dolazi "Burger King". Dok vi napaceni pravite razne iluzije na vasim glavama kako se dole "lose" zivi Kosovo sve vise napreduje. Sada je na vama da odlucite, hocete da nastavite da zivite u toj vasoj iluziji ili da gledate istini u oci.
(Ako cemo o realnosti, 14. maj 2018 11:21)

Uuu jaka stvar, otvaraju se Shell, Domino's Pizza, Burger king... to je sve fransizno. I u Srbiji imas Shell, ali to nisu oni direktno, nego fransiza. To sve moze da otvori ko hoce samo da ispuni uslove tih kompanija.
Shell, tj. Royal Dutch Shell nije americka kompanija, nego britansko-holandska

Mi protiv sveta

pre 5 godina

@maki1
Ova ti je odlična. Naša borba protiv sveta. Super.
A nisi se upitao da li smo u pravu ako smo protiv celog sveta? Ovo samo Srbin može da izvali ovako ozbiljno. Ovo neću dugo zaboraviti. Kao u fudbalu, mi protiv sveta.
Pa ko je pobedio? Milosevic rekao mi. Ovi danas su nešto kolebljivi. Srbin izgleda veruje da mi vodimo. Marko rekao 5:0.
Uzivaj maki1.

Pecanac

pre 5 godina

@ankona
Sve sto mogu silom da drze oni drze. Da ne moze da propadne nije tacno - sad koliko dugo luzeri mogu da glume da znaju sta rade dok se dave u gluposti, to ostaje da se vidi.
Mozgovi iz drugog sveyskog rata su im svi pomrli, a nove nemaju.

Katalonija u srcu

pre 5 godina

@lena, ponos? I Franko je bio ponosan i dosledan kao i Hitler. Ovde je u pitanju nasledje španskog fasizma. Danas ne možeš tretirati narode kao pocetkom prošlog veka. To smo bar mi trebali shvatiti posle svega.

123

pre 5 godina

Shvatite da niti jedan projekat koji je stvarno bitan Americi ne može da propadne. Svidelo se to nama kao apsolutnim gubitnicima u ovom istorijskom ciklusu ili ne.
(ankona, 14. maj 2018 13:02)

Proći će još mnogo godina i šamara dok prosečan srbin to bude razumeo.

budiboksnama

pre 5 godina

zasto srbija sedi za stolom sa kosovom ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laki, 14. maj 2018 12:49) Zato što smo ucenjena i slaba država trećeg reda, koja je uništila sve vredno što je imala , i zavisi najviše od ovih koji guraju Kosovo kao državu. Naravno, ta slika se ne stiče gledanjem i čitanjem domaćih medija, ali to je drugi problem.

ankona

pre 5 godina

Shvatite da niti jedan projekat koji je stvarno bitan Americi ne može da propadne. Svidelo se to nama kao apsolutnim gubitnicima u ovom istorijskom ciklusu ili ne.

karma

pre 5 godina

smešni su ovi španci, kad su nam otimali Kosovo, kršenjem Povelje UN, onda su ćutali i puštali svog Havijera Solanu da vodi NATO u tom pohodu a sad kad je kod njih zakucala mečka na vrata onda bi sve po zakonu...

mufljuz

pre 5 godina

"Rahoj izgubio rat na Balkanu"
Malo sutra! Izgubila ga je EU, a Srbija je (opet) podmetnula nogu Spaniji svojim prisustvom u Bugarskoj. Ako mi mislimo da ce ovih pet drzava EU koje nisu priznale Kosovo vise uciniti za nas nego mi sami onda smo mi u debeloj zabludi. Mislim da i te drzave sve vise uvidjaju koji je nas stav po tom pitanju pa ocekujem da one prestanu sa podrskom Srbiji. Mnogo smo neozbiljni i ne znamo ceniti ono sto drugi urade za nas.

maki1

pre 5 godina

Treba razumeti, politika je CIST interes. Nema poklona. Ako imaju neku vajdu bice uz nas.

Vidili smo nasu bracu Ruse. Oni nas pomazu SAMO moralno. U nasoj borbi, protiv sveta. Mi smo za nijh gubljenje vremena. Ako bi nesto pomagali ozbiljnije Rusi bi morali da zarate sa celim svetom zbog nas.

sd

pre 5 godina

Iako sam za to da se Kosovo ne bude u sastavu Srbije (zadnje je sto nam treba da Albanci za visokim prirodnim natalitetom pocnu da se sire po ostatku Srbije), smatram da nase vlasti trebaju na sve nacine da im otezavaju pristup svim medjunarodnim organizacijama, konferencijama itd.. Medjutim, s obzirom ko je na vlasti, ne bih se zacudio da pozovu Tacija, Haradinaja i ostale u Beograd sa svecanim docekom.

lena

pre 5 godina

A, ne, nije on gubitnik, naprotiv njegov ponos i kategoričan stav samo izaziva zavist prema Špancima, kakvog predsednika imaju. Bravo za njega i njih!!!!!!

Ako cemo o realnosti

pre 5 godina

(Рат тек почиње, 14. maj 2018 10:04)

A ti si kao ekspert situacije na Kosovu iako tamo nikada nisi bio? Previse si se oslonio na svakodnevnu jeftinu propagandu sprskih medija o Kosovu, bisercicu moj.

Situacija na Kosovu je diametralno drugacija od one sto se svakodnevno plasira po srpskim medijima. Primera radi, ovih dana se otvara Americki gigant "Shell" i "Domino's Pizza" se vec otvorio a za nekoliko meseci dolazi "Burger King". Dok vi napaceni pravite razne iluzije na vasim glavama kako se dole "lose" zivi Kosovo sve vise napreduje. Sada je na vama da odlucite, hocete da nastavite da zivite u toj vasoj iluziji ili da gledate istini u oci.

mlekadzija

pre 5 godina

Spanija vodi svoju politiku, neke odluke njjene vlade se trenutnio poklapaju sa interesima Srbije. To sto nasi politicari ne vode racuna o Srbiji to je druga (tuzna) prica...

123

pre 5 godina

Svaka ti cast normalni covece.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Drasko, 14. maj 2018 10:17)

Vidiš, tebi je to normalno, dok 2 miliona albanaca na Kosovu ga smatra za ludaka. Stvar percepcije.

milan

pre 5 godina

Kosovo nikad nemože više biti u sastavu srbije, prost razlog zapadni svet se boji uticaja rusije na balkanu a kosovo i ako malo je oaza zapadnih interesa nikad zapad neće odustati od kosova jer time njihova politika gubi smisao, da je bilo pameti u srbiji mi bi sad bili tretirani od zapada kao sad albanci na kosovu, kada bi nekim slučajem albanci na kosovu i odustali od nezavisnosti i prihvazili srbiju kao svoju državu taj isti zapad ne bi to rešenje prohvatio jer kosovu je i nebitna i nepotrebna nezavisnost ali zato americi englaskoj i evropi jedste pa zato je nezavisnost za njih rešena stvar nas niko neće ni pitati zna se ko je gazda ili ćeš prihvatiti ili ćeš dobiti batina i opet prihvatiti.

nele

pre 5 godina

Predsednik Rahoj nije ni vodio rat na balkanu da bi ga izgubio,gospodin covek ima svoj stav,svoje ja i toga se drzi...Spanija je idalje jedna zemlja,jaka i celovita,ne postoje republike Baskija niti Katalonija.Da li ce postojati u narednih X godina?Ne znam,mozda,moguce..,ali dok toga ne bude Spanija je pobednica,a samim tim i Rahoj...Sta on moze da izgubi na Balkanu? Mozda samo vreme,ne?

NS

pre 5 godina

Pa naravno kad je spanija vodi fasisticku politiku protiv Katalonije . Ne voli Spanija Srbiju nego je strah da joj se ne desi isto kao sto se desilo Srbiji. Katalonci su narod i zaslužuju da imaju svoju drzavu. Uvjek je to i bila..
(djordje, 14. maj 2018 10:23)

Kad su to imali svoju drzavu?
Istina je samo da Kosovo i Katalonija nemaju nikakve zajednicke tacke. Rahoj je pogresio sto je uopste dozvolio da se te dve stvari porede. Kosovo je nezavisna drzava (sto god mi pricali) a Katalonija nije i nece ni biti (niti vecina to zeli, za razliku od Kosova).
Fasisticku politiku smo vodili mi protiv Kosova, dok smo mogli, pa smo ga zato i izgubili.

Greeen

pre 5 godina

Ех, само кад се сетим како нас ЕУ силује и шта о нама пишу, како се опходе према нама и шта им све ми допуштамо.
У Србији су угрожени Роми, националне мањине, право на језик, слобода медија, има корупције, бла, бла трућ трућ. Па шта је онда на Косову? Рахој је једини политичар који покушава да спасе Европу од зла званог "Косове Репубљик" а они су пошто пото у ЕУ наумили да униште и оно мало здравих европских и демократских снага како у ЕУ тако и у Србији. Мислим, људи, вама на вечеру и самит долази међународни терориста, криминалац, шверцер дроге, оружја и људских органа. И ви нам причате о демократији и људским правима. Апсурдно. Но, Косово више није наш проблем, већ врућ кромпир који што пре треба увалити Европи да се она са њим игра. Само да ми је знати да нека организација за људска права оде на Косово да види како се доле живи и да напише извештај, али онај реалан, а не оне бајке и будалаштине које пласирају за испране мозгове у Бриселу.
(Рат тек почиње, 14. maj 2018 10:04)

Onda se vi fino izolujte od Evrope u ruske skuti i cao.Vracanje viza prekinite sve ekonomske “pogubne” veze kako vi to kazete sa EU i da vas bog veseli.Molicemo mi na kraju da priznamo isto to kosovo u ovim granicama koje su sada jer smo licemerni do zla boga i nemamo pojma sta hocemo i nacija nam je vec sada duplo starija nego albanska.Da negovorim sto takvi kao ti vole ruse u prici prvi bi se na zapad iselili sti je vrh dvolicnosti i cinizma.

Mimi

pre 5 godina

Verovatno su mu rekli nesto u smislu da se Vucic i srpsko rukovodstvo ne protive da Kosovo nastupi tamo kao drzava i da ne izigrava veceg Srbina od Srba i sta ce covek...

Začuđeni U Zemlji Čuda

pre 5 godina

Agenda vodećih sila se sprovodi.
Kosovo je jače od Španije, kako to nadrealno zvuči.
Na ovom samitu ovako a na sledećem...?

monden

pre 5 godina

Ono kada premijer jedne velike države hoće da zajedno branite integritet svojih država, a ti ga 'ladno zaobiđeš.Jadnijeg jada nema, od nas "nebeskih" Srba, kada dopuštamo da nam šljam prodaje zemlju.

gledaj u svoje dvoriste

pre 5 godina

@katalonija u srcu - Vojvodina pripada Srbiji ,to pitanje medju vecinom nama koji tu zivimo nije upitno, upitno je to vase hrvatsko forsiranje oko toga pitanja a s druge strane vam se Istra koprca

djordje

pre 5 godina

Pa naravno kad je spanija vodi fasisticku politiku protiv Katalonije . Ne voli Spanija Srbiju nego je strah da joj se ne desi isto kao sto se desilo Srbiji. Katalonci su narod i zaslužuju da imaju svoju drzavu. Uvjek je to i bila..

endi Pr

pre 5 godina

Ma ko je Rahoj da blokira EU.Glavnu rec ima Nemacka Francuska VB Italia itd.
Spanija moze da laje kolko hoce.Rahoj vrlo dobro zna da njegova Zemlja zavisi od EU.Nedavno oni su bili pred kolapsom ali EU dala infuziju.Rahaj ne moze da zabrani nasim sportistima ucesce u mediteranske igre u Taragoni a kamoli put KOSOVA ka EU.On vrlo dobro zna da KOSOVO je DRZAVA,i tako ce uvek biti.

Рат тек почиње

pre 5 godina

Ех, само кад се сетим како нас ЕУ силује и шта о нама пишу, како се опходе према нама и шта им све ми допуштамо.
У Србији су угрожени Роми, националне мањине, право на језик, слобода медија, има корупције, бла, бла трућ трућ. Па шта је онда на Косову? Рахој је једини политичар који покушава да спасе Европу од зла званог "Косове Репубљик" а они су пошто пото у ЕУ наумили да униште и оно мало здравих европских и демократских снага како у ЕУ тако и у Србији. Мислим, људи, вама на вечеру и самит долази међународни терориста, криминалац, шверцер дроге, оружја и људских органа. И ви нам причате о демократији и људским правима. Апсурдно. Но, Косово више није наш проблем, већ врућ кромпир који што пре треба увалити Европи да се она са њим игра. Само да ми је знати да нека организација за људска права оде на Косово да види како се доле живи и да напише извештај, али онај реалан, а не оне бајке и будалаштине које пласирају за испране мозгове у Бриселу.

dača

pre 5 godina

Ono što je najtužnije je da našima ništa ne smeta da sede, rukuju, ljube, grle i dogovaraju se sa teroristom i zločincem Tačijem. I to ne sa nekim ko je imao tamo neku komandnu odgovornost, nego je to svojeručno radio.
Zaista ni ne zaslužujemo ništa bolje od onog što nam se dešava. I treba da nam bude sve gore i gore i da na kraju nestanemo.

Katalonija u srcu

pre 5 godina

Nije Rahoj/ Madrid izgubio samo rat na Balkanu, izgubio je on i protiv Katalonije i Baskije. Stav Madrida je neodrziv i samo je pitanje vremena kada će se španski ustav menjati. Katalonija je duga priča, mnogo đuza od Kosova a taj narod je odlucio i radi sistematski na svom cilju. Sama nezavisnost ustvari nije bila tema već finansijska autonomija. Madrid je svojim ignoriranjem eskalirao problem do nezavisnosti.
Pitam se samo kada će se nešto slično desiti u Vojvodini.

Kosovka

pre 5 godina

Bilo bi dobrp da su Zemlje članice EU, svesne koliko greše što su pohitale da priznaju samoproklamovanu "državu Kosovo". Nego su pohitale više da se dodvore Američkoj politici zanemarujući Međunarodno pravo i pravdu. Šansa je da na Samitu u Bugarskoj povuku svoja priznavanja iz mnogo razloga. Grdno se vara svako ko je priznao samoproklamovanu R Kosovo da će biti stabilnije na Balkanu i Evropi! Nikad! Zato, mora se štiti teritorijalni integritet suverenih država, pa i R SRBIJE!!!

kasno Janko

pre 5 godina

Velika greska Spanije sto nisu medju prvima priznali Kosovo ,
sad se kaju i ne znaju kako da se izvuku ,
nesposobni politicari ,podsecaju me na nase.

dača

pre 5 godina

Ono što je najtužnije je da našima ništa ne smeta da sede, rukuju, ljube, grle i dogovaraju se sa teroristom i zločincem Tačijem. I to ne sa nekim ko je imao tamo neku komandnu odgovornost, nego je to svojeručno radio.
Zaista ni ne zaslužujemo ništa bolje od onog što nam se dešava. I treba da nam bude sve gore i gore i da na kraju nestanemo.

Рат тек почиње

pre 5 godina

Ех, само кад се сетим како нас ЕУ силује и шта о нама пишу, како се опходе према нама и шта им све ми допуштамо.
У Србији су угрожени Роми, националне мањине, право на језик, слобода медија, има корупције, бла, бла трућ трућ. Па шта је онда на Косову? Рахој је једини политичар који покушава да спасе Европу од зла званог "Косове Репубљик" а они су пошто пото у ЕУ наумили да униште и оно мало здравих европских и демократских снага како у ЕУ тако и у Србији. Мислим, људи, вама на вечеру и самит долази међународни терориста, криминалац, шверцер дроге, оружја и људских органа. И ви нам причате о демократији и људским правима. Апсурдно. Но, Косово више није наш проблем, већ врућ кромпир који што пре треба увалити Европи да се она са њим игра. Само да ми је знати да нека организација за људска права оде на Косово да види како се доле живи и да напише извештај, али онај реалан, а не оне бајке и будалаштине које пласирају за испране мозгове у Бриселу.

Začuđeni U Zemlji Čuda

pre 5 godina

Agenda vodećih sila se sprovodi.
Kosovo je jače od Španije, kako to nadrealno zvuči.
Na ovom samitu ovako a na sledećem...?

mufljuz

pre 5 godina

"Rahoj izgubio rat na Balkanu"
Malo sutra! Izgubila ga je EU, a Srbija je (opet) podmetnula nogu Spaniji svojim prisustvom u Bugarskoj. Ako mi mislimo da ce ovih pet drzava EU koje nisu priznale Kosovo vise uciniti za nas nego mi sami onda smo mi u debeloj zabludi. Mislim da i te drzave sve vise uvidjaju koji je nas stav po tom pitanju pa ocekujem da one prestanu sa podrskom Srbiji. Mnogo smo neozbiljni i ne znamo ceniti ono sto drugi urade za nas.

lena

pre 5 godina

A, ne, nije on gubitnik, naprotiv njegov ponos i kategoričan stav samo izaziva zavist prema Špancima, kakvog predsednika imaju. Bravo za njega i njih!!!!!!

djordje

pre 5 godina

Pa naravno kad je spanija vodi fasisticku politiku protiv Katalonije . Ne voli Spanija Srbiju nego je strah da joj se ne desi isto kao sto se desilo Srbiji. Katalonci su narod i zaslužuju da imaju svoju drzavu. Uvjek je to i bila..

Katalonija u srcu

pre 5 godina

Nije Rahoj/ Madrid izgubio samo rat na Balkanu, izgubio je on i protiv Katalonije i Baskije. Stav Madrida je neodrziv i samo je pitanje vremena kada će se španski ustav menjati. Katalonija je duga priča, mnogo đuza od Kosova a taj narod je odlucio i radi sistematski na svom cilju. Sama nezavisnost ustvari nije bila tema već finansijska autonomija. Madrid je svojim ignoriranjem eskalirao problem do nezavisnosti.
Pitam se samo kada će se nešto slično desiti u Vojvodini.

kasno Janko

pre 5 godina

Velika greska Spanije sto nisu medju prvima priznali Kosovo ,
sad se kaju i ne znaju kako da se izvuku ,
nesposobni politicari ,podsecaju me na nase.

gledaj u svoje dvoriste

pre 5 godina

@katalonija u srcu - Vojvodina pripada Srbiji ,to pitanje medju vecinom nama koji tu zivimo nije upitno, upitno je to vase hrvatsko forsiranje oko toga pitanja a s druge strane vam se Istra koprca

endi Pr

pre 5 godina

Ma ko je Rahoj da blokira EU.Glavnu rec ima Nemacka Francuska VB Italia itd.
Spanija moze da laje kolko hoce.Rahoj vrlo dobro zna da njegova Zemlja zavisi od EU.Nedavno oni su bili pred kolapsom ali EU dala infuziju.Rahaj ne moze da zabrani nasim sportistima ucesce u mediteranske igre u Taragoni a kamoli put KOSOVA ka EU.On vrlo dobro zna da KOSOVO je DRZAVA,i tako ce uvek biti.

Mimi

pre 5 godina

Verovatno su mu rekli nesto u smislu da se Vucic i srpsko rukovodstvo ne protive da Kosovo nastupi tamo kao drzava i da ne izigrava veceg Srbina od Srba i sta ce covek...

monden

pre 5 godina

Ono kada premijer jedne velike države hoće da zajedno branite integritet svojih država, a ti ga 'ladno zaobiđeš.Jadnijeg jada nema, od nas "nebeskih" Srba, kada dopuštamo da nam šljam prodaje zemlju.

nele

pre 5 godina

Predsednik Rahoj nije ni vodio rat na balkanu da bi ga izgubio,gospodin covek ima svoj stav,svoje ja i toga se drzi...Spanija je idalje jedna zemlja,jaka i celovita,ne postoje republike Baskija niti Katalonija.Da li ce postojati u narednih X godina?Ne znam,mozda,moguce..,ali dok toga ne bude Spanija je pobednica,a samim tim i Rahoj...Sta on moze da izgubi na Balkanu? Mozda samo vreme,ne?

Greeen

pre 5 godina

Ех, само кад се сетим како нас ЕУ силује и шта о нама пишу, како се опходе према нама и шта им све ми допуштамо.
У Србији су угрожени Роми, националне мањине, право на језик, слобода медија, има корупције, бла, бла трућ трућ. Па шта је онда на Косову? Рахој је једини политичар који покушава да спасе Европу од зла званог "Косове Репубљик" а они су пошто пото у ЕУ наумили да униште и оно мало здравих европских и демократских снага како у ЕУ тако и у Србији. Мислим, људи, вама на вечеру и самит долази међународни терориста, криминалац, шверцер дроге, оружја и људских органа. И ви нам причате о демократији и људским правима. Апсурдно. Но, Косово више није наш проблем, већ врућ кромпир који што пре треба увалити Европи да се она са њим игра. Само да ми је знати да нека организација за људска права оде на Косово да види како се доле живи и да напише извештај, али онај реалан, а не оне бајке и будалаштине које пласирају за испране мозгове у Бриселу.
(Рат тек почиње, 14. maj 2018 10:04)

Onda se vi fino izolujte od Evrope u ruske skuti i cao.Vracanje viza prekinite sve ekonomske “pogubne” veze kako vi to kazete sa EU i da vas bog veseli.Molicemo mi na kraju da priznamo isto to kosovo u ovim granicama koje su sada jer smo licemerni do zla boga i nemamo pojma sta hocemo i nacija nam je vec sada duplo starija nego albanska.Da negovorim sto takvi kao ti vole ruse u prici prvi bi se na zapad iselili sti je vrh dvolicnosti i cinizma.

Marej

pre 5 godina

Ne znam koji put pisem ovo, Srbi ne budite emotivni, budite pametni. Nema ljubavi izmedju Spanije i Srbije. Nema ljubavi ni sa kim. Postoje samo interesi i jako retko principi. Vidim ovde pisete "Spanija radi nesto za nas mi ne cenimo" . Nisu vam ovo odnosi u srednjoj skoli ili kancelariji, ovo su visokopoliticki odnosi. Bas briga Spaniju za interese Srba, oni brane princip medjunarodnog prava i interes ocuvanja svog teritorijalnog integriteta vodeci se politikom "Danas Kosovo sutra Katalonija " sto je mnogo puta ponovio Rahoj. Da je naprimer Republika Srpska na mestu Kosova, Rahoj bi isto reagovao. Osim toga Kosovo predstavlja covek za kojim je do juce postojala medjunarodna poternica, koji je eliminisao svoje svedoke nebi li omeo sudski proces za zlodela koja je pocinio. A to sto Srbija ide, Srbija odavno ne vodi nezavisnu politiki. Shvatite to vec jednom. Pamet u glavu moji Srbi, pa mozda nasim praunucima bude lakse, pre nece biti.

mlekadzija

pre 5 godina

Spanija vodi svoju politiku, neke odluke njjene vlade se trenutnio poklapaju sa interesima Srbije. To sto nasi politicari ne vode racuna o Srbiji to je druga (tuzna) prica...

123

pre 5 godina

Shvatite da niti jedan projekat koji je stvarno bitan Americi ne može da propadne. Svidelo se to nama kao apsolutnim gubitnicima u ovom istorijskom ciklusu ili ne.
(ankona, 14. maj 2018 13:02)

Proći će još mnogo godina i šamara dok prosečan srbin to bude razumeo.

NS

pre 5 godina

Pa naravno kad je spanija vodi fasisticku politiku protiv Katalonije . Ne voli Spanija Srbiju nego je strah da joj se ne desi isto kao sto se desilo Srbiji. Katalonci su narod i zaslužuju da imaju svoju drzavu. Uvjek je to i bila..
(djordje, 14. maj 2018 10:23)

Kad su to imali svoju drzavu?
Istina je samo da Kosovo i Katalonija nemaju nikakve zajednicke tacke. Rahoj je pogresio sto je uopste dozvolio da se te dve stvari porede. Kosovo je nezavisna drzava (sto god mi pricali) a Katalonija nije i nece ni biti (niti vecina to zeli, za razliku od Kosova).
Fasisticku politiku smo vodili mi protiv Kosova, dok smo mogli, pa smo ga zato i izgubili.

karma

pre 5 godina

smešni su ovi španci, kad su nam otimali Kosovo, kršenjem Povelje UN, onda su ćutali i puštali svog Havijera Solanu da vodi NATO u tom pohodu a sad kad je kod njih zakucala mečka na vrata onda bi sve po zakonu...

marija

pre 5 godina

Nije Rahoj ništa izgubio,
a najmanje nekakav "rat" na Balkanu.
Skrenuo je pažnju na kršenje medjunarodnog prava sa KiM i apsolutno je u pravu.
Njegova reč se čuje.
I poštuje.

Ako cemo o realnosti

pre 5 godina

(Рат тек почиње, 14. maj 2018 10:04)

A ti si kao ekspert situacije na Kosovu iako tamo nikada nisi bio? Previse si se oslonio na svakodnevnu jeftinu propagandu sprskih medija o Kosovu, bisercicu moj.

Situacija na Kosovu je diametralno drugacija od one sto se svakodnevno plasira po srpskim medijima. Primera radi, ovih dana se otvara Americki gigant "Shell" i "Domino's Pizza" se vec otvorio a za nekoliko meseci dolazi "Burger King". Dok vi napaceni pravite razne iluzije na vasim glavama kako se dole "lose" zivi Kosovo sve vise napreduje. Sada je na vama da odlucite, hocete da nastavite da zivite u toj vasoj iluziji ili da gledate istini u oci.

budiboksnama

pre 5 godina

zasto srbija sedi za stolom sa kosovom ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laki, 14. maj 2018 12:49) Zato što smo ucenjena i slaba država trećeg reda, koja je uništila sve vredno što je imala , i zavisi najviše od ovih koji guraju Kosovo kao državu. Naravno, ta slika se ne stiče gledanjem i čitanjem domaćih medija, ali to je drugi problem.

Kosovka

pre 5 godina

Bilo bi dobrp da su Zemlje članice EU, svesne koliko greše što su pohitale da priznaju samoproklamovanu "državu Kosovo". Nego su pohitale više da se dodvore Američkoj politici zanemarujući Međunarodno pravo i pravdu. Šansa je da na Samitu u Bugarskoj povuku svoja priznavanja iz mnogo razloga. Grdno se vara svako ko je priznao samoproklamovanu R Kosovo da će biti stabilnije na Balkanu i Evropi! Nikad! Zato, mora se štiti teritorijalni integritet suverenih država, pa i R SRBIJE!!!

ankona

pre 5 godina

Shvatite da niti jedan projekat koji je stvarno bitan Americi ne može da propadne. Svidelo se to nama kao apsolutnim gubitnicima u ovom istorijskom ciklusu ili ne.

milan

pre 5 godina

Kosovo nikad nemože više biti u sastavu srbije, prost razlog zapadni svet se boji uticaja rusije na balkanu a kosovo i ako malo je oaza zapadnih interesa nikad zapad neće odustati od kosova jer time njihova politika gubi smisao, da je bilo pameti u srbiji mi bi sad bili tretirani od zapada kao sad albanci na kosovu, kada bi nekim slučajem albanci na kosovu i odustali od nezavisnosti i prihvazili srbiju kao svoju državu taj isti zapad ne bi to rešenje prohvatio jer kosovu je i nebitna i nepotrebna nezavisnost ali zato americi englaskoj i evropi jedste pa zato je nezavisnost za njih rešena stvar nas niko neće ni pitati zna se ko je gazda ili ćeš prihvatiti ili ćeš dobiti batina i opet prihvatiti.

123

pre 5 godina

Svaka ti cast normalni covece.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Drasko, 14. maj 2018 10:17)

Vidiš, tebi je to normalno, dok 2 miliona albanaca na Kosovu ga smatra za ludaka. Stvar percepcije.

dejan

pre 5 godina

@(123, 14. maj 2018 13:46) 

To se govorilo za svaku imperiju do sada od nastanka sveta. I za svaku od njih se smatralo da ce trajati vecno. Amerika je samo jos jedna imperija u nizu.

lauta

pre 5 godina

Situacija na Kosovu je diametralno drugacija od one sto se svakodnevno plasira po srpskim medijima. Primera radi, ovih dana se otvara Americki gigant "Shell" i "Domino's Pizza" se vec otvorio a za nekoliko meseci dolazi "Burger King". Dok vi napaceni pravite razne iluzije na vasim glavama kako se dole "lose" zivi Kosovo sve vise napreduje. Sada je na vama da odlucite, hocete da nastavite da zivite u toj vasoj iluziji ili da gledate istini u oci.
(Ako cemo o realnosti, 14. maj 2018 11:21)

Uuu jaka stvar, otvaraju se Shell, Domino's Pizza, Burger king... to je sve fransizno. I u Srbiji imas Shell, ali to nisu oni direktno, nego fransiza. To sve moze da otvori ko hoce samo da ispuni uslove tih kompanija.
Shell, tj. Royal Dutch Shell nije americka kompanija, nego britansko-holandska

Mi protiv sveta

pre 5 godina

@maki1
Ova ti je odlična. Naša borba protiv sveta. Super.
A nisi se upitao da li smo u pravu ako smo protiv celog sveta? Ovo samo Srbin može da izvali ovako ozbiljno. Ovo neću dugo zaboraviti. Kao u fudbalu, mi protiv sveta.
Pa ko je pobedio? Milosevic rekao mi. Ovi danas su nešto kolebljivi. Srbin izgleda veruje da mi vodimo. Marko rekao 5:0.
Uzivaj maki1.

maki1

pre 5 godina

Treba razumeti, politika je CIST interes. Nema poklona. Ako imaju neku vajdu bice uz nas.

Vidili smo nasu bracu Ruse. Oni nas pomazu SAMO moralno. U nasoj borbi, protiv sveta. Mi smo za nijh gubljenje vremena. Ako bi nesto pomagali ozbiljnije Rusi bi morali da zarate sa celim svetom zbog nas.

sd

pre 5 godina

Iako sam za to da se Kosovo ne bude u sastavu Srbije (zadnje je sto nam treba da Albanci za visokim prirodnim natalitetom pocnu da se sire po ostatku Srbije), smatram da nase vlasti trebaju na sve nacine da im otezavaju pristup svim medjunarodnim organizacijama, konferencijama itd.. Medjutim, s obzirom ko je na vlasti, ne bih se zacudio da pozovu Tacija, Haradinaja i ostale u Beograd sa svecanim docekom.

aljbanski bot na steroidima, neprocenjivo

pre 5 godina

@Ako cemo o realnosti

Otvorila se dva restorana brze hrane i jedna benzinska stanica i onda ste vi svetska ekonomska sila u rangu Svedske? HAhahahahahaha. pa vi ste smesniji od sns botova. Realnost su tvoji sunarodnici koji izlaze iz autobusa u Subotici i jure "vezu" da ih prebace preko granice. Hej, cak ni vize za EU vam nisu ukinuli.

MiloS

pre 5 godina

Naravno da je izgubio. Ono što tvrdi rusofili i ljudi potpuno lišeni osećaja za realnost nikako ne shvataju je da su SAD igrač broj jedan na svetu i da oni "vode šou" u Evropi. Mi možemo ili da se pronađemo u toj igri, da naučino da je igramo ili da budemo pregaženi. Pa birajte. A imali smo odlične startne pozicije, sa Amerikancima diplomatske odnose onda kada većina zemalja u okolini nije ni postojala na političkim mapama.

Katalonija u srcu

pre 5 godina

@lena, ponos? I Franko je bio ponosan i dosledan kao i Hitler. Ovde je u pitanju nasledje španskog fasizma. Danas ne možeš tretirati narode kao pocetkom prošlog veka. To smo bar mi trebali shvatiti posle svega.

Pecanac

pre 5 godina

@ankona
Sve sto mogu silom da drze oni drze. Da ne moze da propadne nije tacno - sad koliko dugo luzeri mogu da glume da znaju sta rade dok se dave u gluposti, to ostaje da se vidi.
Mozgovi iz drugog sveyskog rata su im svi pomrli, a nove nemaju.

456

pre 5 godina

Cekaj malo , za ne bese Spanija prva koja je udarila na nas 1999 i najvise bombardovala ? A njihov Havijer Solana ?
Ala mi zaboravljamo , sad kad im prigustilo onda se vade na neki zakon i pravdu.

kasno Janko

pre 5 godina

Velika greska Spanije sto nisu medju prvima priznali Kosovo ,
sad se kaju i ne znaju kako da se izvuku ,
nesposobni politicari ,podsecaju me na nase.

djordje

pre 5 godina

Pa naravno kad je spanija vodi fasisticku politiku protiv Katalonije . Ne voli Spanija Srbiju nego je strah da joj se ne desi isto kao sto se desilo Srbiji. Katalonci su narod i zaslužuju da imaju svoju drzavu. Uvjek je to i bila..

Katalonija u srcu

pre 5 godina

Nije Rahoj/ Madrid izgubio samo rat na Balkanu, izgubio je on i protiv Katalonije i Baskije. Stav Madrida je neodrziv i samo je pitanje vremena kada će se španski ustav menjati. Katalonija je duga priča, mnogo đuza od Kosova a taj narod je odlucio i radi sistematski na svom cilju. Sama nezavisnost ustvari nije bila tema već finansijska autonomija. Madrid je svojim ignoriranjem eskalirao problem do nezavisnosti.
Pitam se samo kada će se nešto slično desiti u Vojvodini.

endi Pr

pre 5 godina

Ma ko je Rahoj da blokira EU.Glavnu rec ima Nemacka Francuska VB Italia itd.
Spanija moze da laje kolko hoce.Rahoj vrlo dobro zna da njegova Zemlja zavisi od EU.Nedavno oni su bili pred kolapsom ali EU dala infuziju.Rahaj ne moze da zabrani nasim sportistima ucesce u mediteranske igre u Taragoni a kamoli put KOSOVA ka EU.On vrlo dobro zna da KOSOVO je DRZAVA,i tako ce uvek biti.

Greeen

pre 5 godina

Ех, само кад се сетим како нас ЕУ силује и шта о нама пишу, како се опходе према нама и шта им све ми допуштамо.
У Србији су угрожени Роми, националне мањине, право на језик, слобода медија, има корупције, бла, бла трућ трућ. Па шта је онда на Косову? Рахој је једини политичар који покушава да спасе Европу од зла званог "Косове Репубљик" а они су пошто пото у ЕУ наумили да униште и оно мало здравих европских и демократских снага како у ЕУ тако и у Србији. Мислим, људи, вама на вечеру и самит долази међународни терориста, криминалац, шверцер дроге, оружја и људских органа. И ви нам причате о демократији и људским правима. Апсурдно. Но, Косово више није наш проблем, већ врућ кромпир који што пре треба увалити Европи да се она са њим игра. Само да ми је знати да нека организација за људска права оде на Косово да види како се доле живи и да напише извештај, али онај реалан, а не оне бајке и будалаштине које пласирају за испране мозгове у Бриселу.
(Рат тек почиње, 14. maj 2018 10:04)

Onda se vi fino izolujte od Evrope u ruske skuti i cao.Vracanje viza prekinite sve ekonomske “pogubne” veze kako vi to kazete sa EU i da vas bog veseli.Molicemo mi na kraju da priznamo isto to kosovo u ovim granicama koje su sada jer smo licemerni do zla boga i nemamo pojma sta hocemo i nacija nam je vec sada duplo starija nego albanska.Da negovorim sto takvi kao ti vole ruse u prici prvi bi se na zapad iselili sti je vrh dvolicnosti i cinizma.

Kosovka

pre 5 godina

Bilo bi dobrp da su Zemlje članice EU, svesne koliko greše što su pohitale da priznaju samoproklamovanu "državu Kosovo". Nego su pohitale više da se dodvore Američkoj politici zanemarujući Međunarodno pravo i pravdu. Šansa je da na Samitu u Bugarskoj povuku svoja priznavanja iz mnogo razloga. Grdno se vara svako ko je priznao samoproklamovanu R Kosovo da će biti stabilnije na Balkanu i Evropi! Nikad! Zato, mora se štiti teritorijalni integritet suverenih država, pa i R SRBIJE!!!

NS

pre 5 godina

Pa naravno kad je spanija vodi fasisticku politiku protiv Katalonije . Ne voli Spanija Srbiju nego je strah da joj se ne desi isto kao sto se desilo Srbiji. Katalonci su narod i zaslužuju da imaju svoju drzavu. Uvjek je to i bila..
(djordje, 14. maj 2018 10:23)

Kad su to imali svoju drzavu?
Istina je samo da Kosovo i Katalonija nemaju nikakve zajednicke tacke. Rahoj je pogresio sto je uopste dozvolio da se te dve stvari porede. Kosovo je nezavisna drzava (sto god mi pricali) a Katalonija nije i nece ni biti (niti vecina to zeli, za razliku od Kosova).
Fasisticku politiku smo vodili mi protiv Kosova, dok smo mogli, pa smo ga zato i izgubili.

Ako cemo o realnosti

pre 5 godina

(Рат тек почиње, 14. maj 2018 10:04)

A ti si kao ekspert situacije na Kosovu iako tamo nikada nisi bio? Previse si se oslonio na svakodnevnu jeftinu propagandu sprskih medija o Kosovu, bisercicu moj.

Situacija na Kosovu je diametralno drugacija od one sto se svakodnevno plasira po srpskim medijima. Primera radi, ovih dana se otvara Americki gigant "Shell" i "Domino's Pizza" se vec otvorio a za nekoliko meseci dolazi "Burger King". Dok vi napaceni pravite razne iluzije na vasim glavama kako se dole "lose" zivi Kosovo sve vise napreduje. Sada je na vama da odlucite, hocete da nastavite da zivite u toj vasoj iluziji ili da gledate istini u oci.

lena

pre 5 godina

A, ne, nije on gubitnik, naprotiv njegov ponos i kategoričan stav samo izaziva zavist prema Špancima, kakvog predsednika imaju. Bravo za njega i njih!!!!!!

Рат тек почиње

pre 5 godina

Ех, само кад се сетим како нас ЕУ силује и шта о нама пишу, како се опходе према нама и шта им све ми допуштамо.
У Србији су угрожени Роми, националне мањине, право на језик, слобода медија, има корупције, бла, бла трућ трућ. Па шта је онда на Косову? Рахој је једини политичар који покушава да спасе Европу од зла званог "Косове Репубљик" а они су пошто пото у ЕУ наумили да униште и оно мало здравих европских и демократских снага како у ЕУ тако и у Србији. Мислим, људи, вама на вечеру и самит долази међународни терориста, криминалац, шверцер дроге, оружја и људских органа. И ви нам причате о демократији и људским правима. Апсурдно. Но, Косово више није наш проблем, већ врућ кромпир који што пре треба увалити Европи да се она са њим игра. Само да ми је знати да нека организација за људска права оде на Косово да види како се доле живи и да напише извештај, али онај реалан, а не оне бајке и будалаштине које пласирају за испране мозгове у Бриселу.

milan

pre 5 godina

Kosovo nikad nemože više biti u sastavu srbije, prost razlog zapadni svet se boji uticaja rusije na balkanu a kosovo i ako malo je oaza zapadnih interesa nikad zapad neće odustati od kosova jer time njihova politika gubi smisao, da je bilo pameti u srbiji mi bi sad bili tretirani od zapada kao sad albanci na kosovu, kada bi nekim slučajem albanci na kosovu i odustali od nezavisnosti i prihvazili srbiju kao svoju državu taj isti zapad ne bi to rešenje prohvatio jer kosovu je i nebitna i nepotrebna nezavisnost ali zato americi englaskoj i evropi jedste pa zato je nezavisnost za njih rešena stvar nas niko neće ni pitati zna se ko je gazda ili ćeš prihvatiti ili ćeš dobiti batina i opet prihvatiti.

gledaj u svoje dvoriste

pre 5 godina

@katalonija u srcu - Vojvodina pripada Srbiji ,to pitanje medju vecinom nama koji tu zivimo nije upitno, upitno je to vase hrvatsko forsiranje oko toga pitanja a s druge strane vam se Istra koprca

123

pre 5 godina

Svaka ti cast normalni covece.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Drasko, 14. maj 2018 10:17)

Vidiš, tebi je to normalno, dok 2 miliona albanaca na Kosovu ga smatra za ludaka. Stvar percepcije.

dača

pre 5 godina

Ono što je najtužnije je da našima ništa ne smeta da sede, rukuju, ljube, grle i dogovaraju se sa teroristom i zločincem Tačijem. I to ne sa nekim ko je imao tamo neku komandnu odgovornost, nego je to svojeručno radio.
Zaista ni ne zaslužujemo ništa bolje od onog što nam se dešava. I treba da nam bude sve gore i gore i da na kraju nestanemo.

MiloS

pre 5 godina

Naravno da je izgubio. Ono što tvrdi rusofili i ljudi potpuno lišeni osećaja za realnost nikako ne shvataju je da su SAD igrač broj jedan na svetu i da oni "vode šou" u Evropi. Mi možemo ili da se pronađemo u toj igri, da naučino da je igramo ili da budemo pregaženi. Pa birajte. A imali smo odlične startne pozicije, sa Amerikancima diplomatske odnose onda kada većina zemalja u okolini nije ni postojala na političkim mapama.

marija

pre 5 godina

Nije Rahoj ništa izgubio,
a najmanje nekakav "rat" na Balkanu.
Skrenuo je pažnju na kršenje medjunarodnog prava sa KiM i apsolutno je u pravu.
Njegova reč se čuje.
I poštuje.

123

pre 5 godina

Shvatite da niti jedan projekat koji je stvarno bitan Americi ne može da propadne. Svidelo se to nama kao apsolutnim gubitnicima u ovom istorijskom ciklusu ili ne.
(ankona, 14. maj 2018 13:02)

Proći će još mnogo godina i šamara dok prosečan srbin to bude razumeo.

ankona

pre 5 godina

Shvatite da niti jedan projekat koji je stvarno bitan Americi ne može da propadne. Svidelo se to nama kao apsolutnim gubitnicima u ovom istorijskom ciklusu ili ne.

nele

pre 5 godina

Predsednik Rahoj nije ni vodio rat na balkanu da bi ga izgubio,gospodin covek ima svoj stav,svoje ja i toga se drzi...Spanija je idalje jedna zemlja,jaka i celovita,ne postoje republike Baskija niti Katalonija.Da li ce postojati u narednih X godina?Ne znam,mozda,moguce..,ali dok toga ne bude Spanija je pobednica,a samim tim i Rahoj...Sta on moze da izgubi na Balkanu? Mozda samo vreme,ne?

mufljuz

pre 5 godina

"Rahoj izgubio rat na Balkanu"
Malo sutra! Izgubila ga je EU, a Srbija je (opet) podmetnula nogu Spaniji svojim prisustvom u Bugarskoj. Ako mi mislimo da ce ovih pet drzava EU koje nisu priznale Kosovo vise uciniti za nas nego mi sami onda smo mi u debeloj zabludi. Mislim da i te drzave sve vise uvidjaju koji je nas stav po tom pitanju pa ocekujem da one prestanu sa podrskom Srbiji. Mnogo smo neozbiljni i ne znamo ceniti ono sto drugi urade za nas.

lauta

pre 5 godina

Situacija na Kosovu je diametralno drugacija od one sto se svakodnevno plasira po srpskim medijima. Primera radi, ovih dana se otvara Americki gigant "Shell" i "Domino's Pizza" se vec otvorio a za nekoliko meseci dolazi "Burger King". Dok vi napaceni pravite razne iluzije na vasim glavama kako se dole "lose" zivi Kosovo sve vise napreduje. Sada je na vama da odlucite, hocete da nastavite da zivite u toj vasoj iluziji ili da gledate istini u oci.
(Ako cemo o realnosti, 14. maj 2018 11:21)

Uuu jaka stvar, otvaraju se Shell, Domino's Pizza, Burger king... to je sve fransizno. I u Srbiji imas Shell, ali to nisu oni direktno, nego fransiza. To sve moze da otvori ko hoce samo da ispuni uslove tih kompanija.
Shell, tj. Royal Dutch Shell nije americka kompanija, nego britansko-holandska

sd

pre 5 godina

Iako sam za to da se Kosovo ne bude u sastavu Srbije (zadnje je sto nam treba da Albanci za visokim prirodnim natalitetom pocnu da se sire po ostatku Srbije), smatram da nase vlasti trebaju na sve nacine da im otezavaju pristup svim medjunarodnim organizacijama, konferencijama itd.. Medjutim, s obzirom ko je na vlasti, ne bih se zacudio da pozovu Tacija, Haradinaja i ostale u Beograd sa svecanim docekom.

dejan

pre 5 godina

@(123, 14. maj 2018 13:46) 

To se govorilo za svaku imperiju do sada od nastanka sveta. I za svaku od njih se smatralo da ce trajati vecno. Amerika je samo jos jedna imperija u nizu.

Katalonija u srcu

pre 5 godina

@lena, ponos? I Franko je bio ponosan i dosledan kao i Hitler. Ovde je u pitanju nasledje španskog fasizma. Danas ne možeš tretirati narode kao pocetkom prošlog veka. To smo bar mi trebali shvatiti posle svega.

Mi protiv sveta

pre 5 godina

@maki1
Ova ti je odlična. Naša borba protiv sveta. Super.
A nisi se upitao da li smo u pravu ako smo protiv celog sveta? Ovo samo Srbin može da izvali ovako ozbiljno. Ovo neću dugo zaboraviti. Kao u fudbalu, mi protiv sveta.
Pa ko je pobedio? Milosevic rekao mi. Ovi danas su nešto kolebljivi. Srbin izgleda veruje da mi vodimo. Marko rekao 5:0.
Uzivaj maki1.

aljbanski bot na steroidima, neprocenjivo

pre 5 godina

@Ako cemo o realnosti

Otvorila se dva restorana brze hrane i jedna benzinska stanica i onda ste vi svetska ekonomska sila u rangu Svedske? HAhahahahahaha. pa vi ste smesniji od sns botova. Realnost su tvoji sunarodnici koji izlaze iz autobusa u Subotici i jure "vezu" da ih prebace preko granice. Hej, cak ni vize za EU vam nisu ukinuli.

karma

pre 5 godina

smešni su ovi španci, kad su nam otimali Kosovo, kršenjem Povelje UN, onda su ćutali i puštali svog Havijera Solanu da vodi NATO u tom pohodu a sad kad je kod njih zakucala mečka na vrata onda bi sve po zakonu...

Marej

pre 5 godina

Ne znam koji put pisem ovo, Srbi ne budite emotivni, budite pametni. Nema ljubavi izmedju Spanije i Srbije. Nema ljubavi ni sa kim. Postoje samo interesi i jako retko principi. Vidim ovde pisete "Spanija radi nesto za nas mi ne cenimo" . Nisu vam ovo odnosi u srednjoj skoli ili kancelariji, ovo su visokopoliticki odnosi. Bas briga Spaniju za interese Srba, oni brane princip medjunarodnog prava i interes ocuvanja svog teritorijalnog integriteta vodeci se politikom "Danas Kosovo sutra Katalonija " sto je mnogo puta ponovio Rahoj. Da je naprimer Republika Srpska na mestu Kosova, Rahoj bi isto reagovao. Osim toga Kosovo predstavlja covek za kojim je do juce postojala medjunarodna poternica, koji je eliminisao svoje svedoke nebi li omeo sudski proces za zlodela koja je pocinio. A to sto Srbija ide, Srbija odavno ne vodi nezavisnu politiki. Shvatite to vec jednom. Pamet u glavu moji Srbi, pa mozda nasim praunucima bude lakse, pre nece biti.

monden

pre 5 godina

Ono kada premijer jedne velike države hoće da zajedno branite integritet svojih država, a ti ga 'ladno zaobiđeš.Jadnijeg jada nema, od nas "nebeskih" Srba, kada dopuštamo da nam šljam prodaje zemlju.

Pecanac

pre 5 godina

@ankona
Sve sto mogu silom da drze oni drze. Da ne moze da propadne nije tacno - sad koliko dugo luzeri mogu da glume da znaju sta rade dok se dave u gluposti, to ostaje da se vidi.
Mozgovi iz drugog sveyskog rata su im svi pomrli, a nove nemaju.

Začuđeni U Zemlji Čuda

pre 5 godina

Agenda vodećih sila se sprovodi.
Kosovo je jače od Španije, kako to nadrealno zvuči.
Na ovom samitu ovako a na sledećem...?

maki1

pre 5 godina

Treba razumeti, politika je CIST interes. Nema poklona. Ako imaju neku vajdu bice uz nas.

Vidili smo nasu bracu Ruse. Oni nas pomazu SAMO moralno. U nasoj borbi, protiv sveta. Mi smo za nijh gubljenje vremena. Ako bi nesto pomagali ozbiljnije Rusi bi morali da zarate sa celim svetom zbog nas.

mlekadzija

pre 5 godina

Spanija vodi svoju politiku, neke odluke njjene vlade se trenutnio poklapaju sa interesima Srbije. To sto nasi politicari ne vode racuna o Srbiji to je druga (tuzna) prica...

Mimi

pre 5 godina

Verovatno su mu rekli nesto u smislu da se Vucic i srpsko rukovodstvo ne protive da Kosovo nastupi tamo kao drzava i da ne izigrava veceg Srbina od Srba i sta ce covek...

budiboksnama

pre 5 godina

zasto srbija sedi za stolom sa kosovom ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laki, 14. maj 2018 12:49) Zato što smo ucenjena i slaba država trećeg reda, koja je uništila sve vredno što je imala , i zavisi najviše od ovih koji guraju Kosovo kao državu. Naravno, ta slika se ne stiče gledanjem i čitanjem domaćih medija, ali to je drugi problem.

456

pre 5 godina

Cekaj malo , za ne bese Spanija prva koja je udarila na nas 1999 i najvise bombardovala ? A njihov Havijer Solana ?
Ala mi zaboravljamo , sad kad im prigustilo onda se vade na neki zakon i pravdu.