Petak, 11.05.2018.

09:41

Premijerka zvala Car:go na sastanak - šta im je poručila?

Osnivač i predsednik Carg:go Vuk Guberinić izjavio je da je dobio podršku premijerke Srbije Ane Brnabić.

Izvor: B92

Premijerka zvala Car:go na sastanak - šta im je poruèila? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Alane Oprosti

pre 5 godina

Kad su taxisti tako posteni i rade po zakonu, zasto kad naiđe inspekcija, 80% njih zbrise sa stajalista, a ima oznake udruzenja? A sto svaki drugi ne vadi cigaru iz usta, to necu ni da pominjem. Govorim za NS.

melmak

pre 5 godina

@Q super sad neka uvedu svoje poslovanje u zakonske okvire i neka na trzistu pokazu superiornost i sve prednosti svoje aplikacije u odnosu na call centre XX veka,verujem da im to nece biti problem

srdjan

pre 5 godina

Bravo za premijerku !!!
Da primitivizam i lopovluk ne unazadjuju Srbiju !
Nece aplikaciju zato sto se napred zna cena i ne moze da se krade na licu mesta !!!
Nece aplikaciju, zato sto ji poceli da gube ostale privilegije : kupovina automobila be carine i poreza, jeftinije gorivo ....

stefika

pre 5 godina

Cisto da vam saopstim da sam sokiran koliko pojma nemate. Ni Uber ne radi vise kao sto ste mislili. Je l' neko od vas ima internet? Vrhovni evropski sud je krajem prosle godine doneo odluku da u EU, Uber nije tehnoloska firma, vec transportna i morace da rade isto kao i taxi sluzbe.

I ja sam korisnik. I ja zelim jeftinije. Ali zelim i jeftinijeg zubara, a to ne znaci da to sme bilo ko da radi bez diplome, licenci i slicno. Slazem se da je zakon koji obuhvata rad taxista uzasan. Medjutim, to ne znaci da je Car:Go resenje, vec izmena zakona. Sto se mene tice, i jedni i drugi rade u pitpunosti isto. I jedni i drugi imaju cenu po kilometru, cenu cekanja... Ne vidim na koji nacin mogu da se razlicito tretiraju. Je l' moze neko da mi objasni? Koji je to argument?

Nemojte mi, molim vas, oni imaju ispit poznavanja grada (nemaju, jer je to interni ispit, a ne zvanicni). Nemojte mi, to nije potrebno, jer jeste ako to zakon tako kaze. Nemojte, nemaju dispecera, jer to je njihov izbor. Nemojte, oni su posrednici, jer je taxi sluzba isto to, oni rade na procenat. Nemojte mi molim vas, oni imaju aplikaciju, i odredjene taxi sluzbe imaju istu stvar.

Inace, u Pancevu se vozim taxijem za 200 dinci, to je problem grada Beograda, jer oni definisu cene. To su taxisti vec rekli. Ako imate problem sa cenama, obratite se gradskoj upravi, a ne taxistima.

Moj zakljucak je: Mislite da se modernizujemo, a ja mislim da kasnimo I ulazimo u borbu koja je vec zavrsena u EU. Zavrsena je u korist zakona jednakog za sve. Tako da, nije ovo modernizacija, opet kasnimo. I to debelo.

Vojislav

pre 5 godina

Bravo za premijerku! Neće valjda dozvolii da taksisti ucenjuju vladu i ponašaju se kao vlasnici Srbije, e pa neće da bude! Želimo Uber, želimo Car Go. Naći će se način za legalno poslovanje, samo opušteno. A što se taksista tiče, voze i ponašaju se kao oslobodioci grada.

Konkurrenz, über alles

pre 5 godina

Digitalne tehnologije XXI veka često teže da razbiju okoštale birokratske forme XX veka, kao što su, u ovom konkretnom slučaju takozvane licence koje izdaje država odnosno lokalna samouprava, čime se održavaju monopoli i karteli. Sad će biti zanimljivo posmatrati kakav će da bude ishod ove borbe, odnosno sukoba interesa onih koji pošto-poto žele da zadrže povlašćen položaj, i onih koji žele da uzdrmaju i sruše te povlastice (monopole), stečene po nekakvoj inerciji iz prošlih vremena (u kojima je, u pogledu privatnog preduzetništva, tačno bilo određeno koliko kojih delatnosti može maksimalno da bude dozvoljeno na određenoj teritoriji grada, odnosno naselja).

nesa 445

pre 5 godina

O kakvoj digitalizaciji vi pricate, taksiram vec 21 godinu, imam citac kartica i recicu vam nesto za ovih 5 meseci koliko imam citac, naplatio sam tacno 12 voznji sa njim a verujte mi radim u najacem udruzenju u Beogradu, slicno je i sa mojim kolegama cak i strani turisti placaju kesom iako mi je nalepnica da primam kartice na vidnom mestu. Shvatite niko od nas nije protiv aplikacija samo da pravila igre vaze za sve.

Miljan

pre 5 godina

Svodjenje Car:Go usluge na UberX varijantu je besmisleno u Beogradu gde se godinama ne izdaju nove taksi licence (sto je rezultat poslednje kartelske blokade grada) tako da podrska i dozvola za Car:Go da postoji ne znaci nista ako Car:Go nema licencirane vozace na listi. Radna grupa ce igrati onako kako taksisti pevaju, i to je tuzno. Srbija je generalno esnafska zemlja u kojoj raznorazna kartelska udruzenja uticajem na zakonodavca garantuju sebi eliminaciju konkurencije, na stetu korisnika i drustva u celini. Ovo sto se radi bi bilo fer samo ako se liberalizuje licenciranje, tj omoguci svima koji hoce da polazu za licencu.

Lik

pre 5 godina

Bio sam taksista davno, pre 20god i onda je bila ista prica: divlji taksisti, licence, divljaci na aerodromu, broj taksi udruzenja (u pocetku je bio samo Beotaxi). Nikad nista nije reseno kako valja a promenilo se 10 vlada od tada.
Ovo sa Uberom i slicno jednostavno se ne moze zaustaviti, jos kada dodju vozila bez vozaca-kraj price.

Korto

pre 5 godina

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i "divljim taksiranjem putem interneta" zaživi u roku od mesec i po, odnosno krajem juna.
"Svi ludi, a ja pijem lekove"
(Srb, 11. maj 2018 10:41)

Naravno, smeta im "divlje taksiranje preko interneta" koje je jeftinije i civilizovanije, a NIKAD im nisu smetali pravi divljaci od taksista po aerodromu i stanicama.

sasa

pre 5 godina

U Moskvi na pr. preko 80% taksi zakaza se obavlja putem interneta.
Mnogo je lakše,udobnije, jeftinije.
A u Bgd.jos uvek sitni lopovi i prevaranti vode glavnu reč.
Stranci koji dolaze u nasu zemlju se čudom čude visokim cenama taksi usluga.

tt

pre 5 godina

Ako je istinita izjava o stavu premijerke onda opet imamo razlicite stavove premijerke Brnabic i ministarke Mihajlovic ( juce je javno rekla da Car-go nece raditi).

Zoran

pre 5 godina

Shvatice jednog dana, ko treba i hoce, da je u svakom poslu KONKURENCIJA glavna rec. Pa tako i bahati i skupi taksisti. Drze MONOPOL i radili bi sta hoce i naplacivali, koliko hoce.
Da,u Srbiji, glavna rec je MONOPOL!
Roda, Idea! Maxi, Tempo! Nije to KONKURENCIJA. To je MONOPOL.
Ili, kablovski operateri.To sto su kablovski operateri podelili Srbiju, to nije KONKURENCIJA. KONKURENCIJA je kada bi svaki gradjanin u svom stanu ili kuci, mogao da ima signal od najmanje tri operatera i da sam odluci ciju ce uslugu koristiti i placati.
Zbog toga zivimo tako kako zivimo i "dere" nas ko hoce.

Vladimir

pre 5 godina

Sta se lozite , u novom sadu sva taxi uduzenja imaju aplikaciju. Jednostano je downlodujete na android i gototovo. Verujem da je tako i u beogradu. Nije poenta u tome, poenta je u nelojalnoj konkurenciji, i nizim cenama. A cene taxi prevoza odredjuje grad beograd .

Q

pre 5 godina

Toliko su uspeli taksisti da je car go u top 10 na google playu a do juce su bili poluanonimni.Verujem da su im vrlo zahvalni na reklami.

igor

pre 5 godina

Za sve ove taksiste koji bi da ukidaju CarGo, samo jedno kratko podsećanje - Glavni postulat Evropske unije glasi: "Slobodan protok ljudi,robe, kapitala i usluga"...Pametnom dosta.

да да

pre 5 godina

И грађани Вас подржавају и Вас и све остале који буду понудили што јефтинији превоз !!! Таксисти су убили душу са ценама и изузетно лошом услугом. Једноставно, у питању је крај једне ере ...

anton aradski

pre 5 godina

Premijerko, glavni adut vam je digitalizacija. Dakle- napred CarGo ! Puna podrška. Dosadšnji rad taksista mora da pretrpi promene, tj. da su se pažljivo bavili svojim poslom, oni su trebali i da iniciraju te promene i da budu deo njih. Doduše, nije ni sada kasno da se priključe. Ali pre svega, čekamo Brnabić da na delu podrži nove tehnologije i dobrobit gradjana.

Mile

pre 5 godina

Srbija je na nivou prve industrijske revolucije iz ranog 19. veka i ludistickog pokreta kada su sledbenici Neda Ludda unistavali masine koje su krivili za svoju nezaposlenost. Inace razvijene zemlje sada ulaze u cetvrtu industrijsku revoluciju tzv. Industry 4.0.

Igor

pre 5 godina

Nema veze što je cela ta priča sa ucenjivanjem države od strane taksista apsurdna. Bar će biti zabavno da vidimo ko je zaista jači - ministarka ili premijerka... Ovo je direktno suprostavljanje stavova.

Judge

pre 5 godina

Taksisti uzurpiraju svoj položaj u društvu, mogli bismo i mi građani da blokiramo njihove taksi stanice da ne mogu da izađu 10 sati. Car:go je servis kao i svaki drugi, postoje aplikacije za donošenje hrane pa nisam primeto da su otpuštene kasirke blokirale grad..

gojko

pre 5 godina

Pa to je inovacija ne? Zašto je gusiti? Rešite regulaciju i ako treba još uložite u njih da se radite po celoj Srbiji a nek taksisti predju kod njih

Srb

pre 5 godina

To kaže premijer jedne "države", ali postoji i neko jači od nje, navodim reči iz drugog članka b92 o štrajku taksista:

Vukojević, koji je bio na pregovorima sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objasnio je u izjavi Tanjugu da je taksistima pročitano rešenje o dogovoru, kojim su oni zadovoljni.

Ono što je dogovoreno, prenosi Vukojević, jeste da aplikacije kao što je "Car Go" neće više moći da rade na način na koji su do sada radile.

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i "divljim taksiranjem putem interneta" zaživi u roku od mesec i po, odnosno krajem juna.
"Svi ludi, a ja pijem lekove"

да да

pre 5 godina

И грађани Вас подржавају и Вас и све остале који буду понудили што јефтинији превоз !!! Таксисти су убили душу са ценама и изузетно лошом услугом. Једноставно, у питању је крај једне ере ...

Judge

pre 5 godina

Taksisti uzurpiraju svoj položaj u društvu, mogli bismo i mi građani da blokiramo njihove taksi stanice da ne mogu da izađu 10 sati. Car:go je servis kao i svaki drugi, postoje aplikacije za donošenje hrane pa nisam primeto da su otpuštene kasirke blokirale grad..

anton aradski

pre 5 godina

Premijerko, glavni adut vam je digitalizacija. Dakle- napred CarGo ! Puna podrška. Dosadšnji rad taksista mora da pretrpi promene, tj. da su se pažljivo bavili svojim poslom, oni su trebali i da iniciraju te promene i da budu deo njih. Doduše, nije ni sada kasno da se priključe. Ali pre svega, čekamo Brnabić da na delu podrži nove tehnologije i dobrobit gradjana.

Igor

pre 5 godina

Nema veze što je cela ta priča sa ucenjivanjem države od strane taksista apsurdna. Bar će biti zabavno da vidimo ko je zaista jači - ministarka ili premijerka... Ovo je direktno suprostavljanje stavova.

igor

pre 5 godina

Za sve ove taksiste koji bi da ukidaju CarGo, samo jedno kratko podsećanje - Glavni postulat Evropske unije glasi: "Slobodan protok ljudi,robe, kapitala i usluga"...Pametnom dosta.

sasa

pre 5 godina

U Moskvi na pr. preko 80% taksi zakaza se obavlja putem interneta.
Mnogo je lakše,udobnije, jeftinije.
A u Bgd.jos uvek sitni lopovi i prevaranti vode glavnu reč.
Stranci koji dolaze u nasu zemlju se čudom čude visokim cenama taksi usluga.

Mile

pre 5 godina

Srbija je na nivou prve industrijske revolucije iz ranog 19. veka i ludistickog pokreta kada su sledbenici Neda Ludda unistavali masine koje su krivili za svoju nezaposlenost. Inace razvijene zemlje sada ulaze u cetvrtu industrijsku revoluciju tzv. Industry 4.0.

gojko

pre 5 godina

Pa to je inovacija ne? Zašto je gusiti? Rešite regulaciju i ako treba još uložite u njih da se radite po celoj Srbiji a nek taksisti predju kod njih

Srb

pre 5 godina

To kaže premijer jedne "države", ali postoji i neko jači od nje, navodim reči iz drugog članka b92 o štrajku taksista:

Vukojević, koji je bio na pregovorima sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objasnio je u izjavi Tanjugu da je taksistima pročitano rešenje o dogovoru, kojim su oni zadovoljni.

Ono što je dogovoreno, prenosi Vukojević, jeste da aplikacije kao što je "Car Go" neće više moći da rade na način na koji su do sada radile.

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i "divljim taksiranjem putem interneta" zaživi u roku od mesec i po, odnosno krajem juna.
"Svi ludi, a ja pijem lekove"

Vojislav

pre 5 godina

Bravo za premijerku! Neće valjda dozvolii da taksisti ucenjuju vladu i ponašaju se kao vlasnici Srbije, e pa neće da bude! Želimo Uber, želimo Car Go. Naći će se način za legalno poslovanje, samo opušteno. A što se taksista tiče, voze i ponašaju se kao oslobodioci grada.

Zoran

pre 5 godina

Shvatice jednog dana, ko treba i hoce, da je u svakom poslu KONKURENCIJA glavna rec. Pa tako i bahati i skupi taksisti. Drze MONOPOL i radili bi sta hoce i naplacivali, koliko hoce.
Da,u Srbiji, glavna rec je MONOPOL!
Roda, Idea! Maxi, Tempo! Nije to KONKURENCIJA. To je MONOPOL.
Ili, kablovski operateri.To sto su kablovski operateri podelili Srbiju, to nije KONKURENCIJA. KONKURENCIJA je kada bi svaki gradjanin u svom stanu ili kuci, mogao da ima signal od najmanje tri operatera i da sam odluci ciju ce uslugu koristiti i placati.
Zbog toga zivimo tako kako zivimo i "dere" nas ko hoce.

Q

pre 5 godina

Toliko su uspeli taksisti da je car go u top 10 na google playu a do juce su bili poluanonimni.Verujem da su im vrlo zahvalni na reklami.

Lik

pre 5 godina

Bio sam taksista davno, pre 20god i onda je bila ista prica: divlji taksisti, licence, divljaci na aerodromu, broj taksi udruzenja (u pocetku je bio samo Beotaxi). Nikad nista nije reseno kako valja a promenilo se 10 vlada od tada.
Ovo sa Uberom i slicno jednostavno se ne moze zaustaviti, jos kada dodju vozila bez vozaca-kraj price.

Miljan

pre 5 godina

Svodjenje Car:Go usluge na UberX varijantu je besmisleno u Beogradu gde se godinama ne izdaju nove taksi licence (sto je rezultat poslednje kartelske blokade grada) tako da podrska i dozvola za Car:Go da postoji ne znaci nista ako Car:Go nema licencirane vozace na listi. Radna grupa ce igrati onako kako taksisti pevaju, i to je tuzno. Srbija je generalno esnafska zemlja u kojoj raznorazna kartelska udruzenja uticajem na zakonodavca garantuju sebi eliminaciju konkurencije, na stetu korisnika i drustva u celini. Ovo sto se radi bi bilo fer samo ako se liberalizuje licenciranje, tj omoguci svima koji hoce da polazu za licencu.

Korto

pre 5 godina

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i "divljim taksiranjem putem interneta" zaživi u roku od mesec i po, odnosno krajem juna.
"Svi ludi, a ja pijem lekove"
(Srb, 11. maj 2018 10:41)

Naravno, smeta im "divlje taksiranje preko interneta" koje je jeftinije i civilizovanije, a NIKAD im nisu smetali pravi divljaci od taksista po aerodromu i stanicama.

tt

pre 5 godina

Ako je istinita izjava o stavu premijerke onda opet imamo razlicite stavove premijerke Brnabic i ministarke Mihajlovic ( juce je javno rekla da Car-go nece raditi).

Konkurrenz, über alles

pre 5 godina

Digitalne tehnologije XXI veka često teže da razbiju okoštale birokratske forme XX veka, kao što su, u ovom konkretnom slučaju takozvane licence koje izdaje država odnosno lokalna samouprava, čime se održavaju monopoli i karteli. Sad će biti zanimljivo posmatrati kakav će da bude ishod ove borbe, odnosno sukoba interesa onih koji pošto-poto žele da zadrže povlašćen položaj, i onih koji žele da uzdrmaju i sruše te povlastice (monopole), stečene po nekakvoj inerciji iz prošlih vremena (u kojima je, u pogledu privatnog preduzetništva, tačno bilo određeno koliko kojih delatnosti može maksimalno da bude dozvoljeno na određenoj teritoriji grada, odnosno naselja).

nesa 445

pre 5 godina

O kakvoj digitalizaciji vi pricate, taksiram vec 21 godinu, imam citac kartica i recicu vam nesto za ovih 5 meseci koliko imam citac, naplatio sam tacno 12 voznji sa njim a verujte mi radim u najacem udruzenju u Beogradu, slicno je i sa mojim kolegama cak i strani turisti placaju kesom iako mi je nalepnica da primam kartice na vidnom mestu. Shvatite niko od nas nije protiv aplikacija samo da pravila igre vaze za sve.

srdjan

pre 5 godina

Bravo za premijerku !!!
Da primitivizam i lopovluk ne unazadjuju Srbiju !
Nece aplikaciju zato sto se napred zna cena i ne moze da se krade na licu mesta !!!
Nece aplikaciju, zato sto ji poceli da gube ostale privilegije : kupovina automobila be carine i poreza, jeftinije gorivo ....

stefika

pre 5 godina

Cisto da vam saopstim da sam sokiran koliko pojma nemate. Ni Uber ne radi vise kao sto ste mislili. Je l' neko od vas ima internet? Vrhovni evropski sud je krajem prosle godine doneo odluku da u EU, Uber nije tehnoloska firma, vec transportna i morace da rade isto kao i taxi sluzbe.

I ja sam korisnik. I ja zelim jeftinije. Ali zelim i jeftinijeg zubara, a to ne znaci da to sme bilo ko da radi bez diplome, licenci i slicno. Slazem se da je zakon koji obuhvata rad taxista uzasan. Medjutim, to ne znaci da je Car:Go resenje, vec izmena zakona. Sto se mene tice, i jedni i drugi rade u pitpunosti isto. I jedni i drugi imaju cenu po kilometru, cenu cekanja... Ne vidim na koji nacin mogu da se razlicito tretiraju. Je l' moze neko da mi objasni? Koji je to argument?

Nemojte mi, molim vas, oni imaju ispit poznavanja grada (nemaju, jer je to interni ispit, a ne zvanicni). Nemojte mi, to nije potrebno, jer jeste ako to zakon tako kaze. Nemojte, nemaju dispecera, jer to je njihov izbor. Nemojte, oni su posrednici, jer je taxi sluzba isto to, oni rade na procenat. Nemojte mi molim vas, oni imaju aplikaciju, i odredjene taxi sluzbe imaju istu stvar.

Inace, u Pancevu se vozim taxijem za 200 dinci, to je problem grada Beograda, jer oni definisu cene. To su taxisti vec rekli. Ako imate problem sa cenama, obratite se gradskoj upravi, a ne taxistima.

Moj zakljucak je: Mislite da se modernizujemo, a ja mislim da kasnimo I ulazimo u borbu koja je vec zavrsena u EU. Zavrsena je u korist zakona jednakog za sve. Tako da, nije ovo modernizacija, opet kasnimo. I to debelo.

Vladimir

pre 5 godina

Sta se lozite , u novom sadu sva taxi uduzenja imaju aplikaciju. Jednostano je downlodujete na android i gototovo. Verujem da je tako i u beogradu. Nije poenta u tome, poenta je u nelojalnoj konkurenciji, i nizim cenama. A cene taxi prevoza odredjuje grad beograd .

Alane Oprosti

pre 5 godina

Kad su taxisti tako posteni i rade po zakonu, zasto kad naiđe inspekcija, 80% njih zbrise sa stajalista, a ima oznake udruzenja? A sto svaki drugi ne vadi cigaru iz usta, to necu ni da pominjem. Govorim za NS.

melmak

pre 5 godina

@Q super sad neka uvedu svoje poslovanje u zakonske okvire i neka na trzistu pokazu superiornost i sve prednosti svoje aplikacije u odnosu na call centre XX veka,verujem da im to nece biti problem

nesa 445

pre 5 godina

O kakvoj digitalizaciji vi pricate, taksiram vec 21 godinu, imam citac kartica i recicu vam nesto za ovih 5 meseci koliko imam citac, naplatio sam tacno 12 voznji sa njim a verujte mi radim u najacem udruzenju u Beogradu, slicno je i sa mojim kolegama cak i strani turisti placaju kesom iako mi je nalepnica da primam kartice na vidnom mestu. Shvatite niko od nas nije protiv aplikacija samo da pravila igre vaze za sve.

Vladimir

pre 5 godina

Sta se lozite , u novom sadu sva taxi uduzenja imaju aplikaciju. Jednostano je downlodujete na android i gototovo. Verujem da je tako i u beogradu. Nije poenta u tome, poenta je u nelojalnoj konkurenciji, i nizim cenama. A cene taxi prevoza odredjuje grad beograd .

stefika

pre 5 godina

Cisto da vam saopstim da sam sokiran koliko pojma nemate. Ni Uber ne radi vise kao sto ste mislili. Je l' neko od vas ima internet? Vrhovni evropski sud je krajem prosle godine doneo odluku da u EU, Uber nije tehnoloska firma, vec transportna i morace da rade isto kao i taxi sluzbe.

I ja sam korisnik. I ja zelim jeftinije. Ali zelim i jeftinijeg zubara, a to ne znaci da to sme bilo ko da radi bez diplome, licenci i slicno. Slazem se da je zakon koji obuhvata rad taxista uzasan. Medjutim, to ne znaci da je Car:Go resenje, vec izmena zakona. Sto se mene tice, i jedni i drugi rade u pitpunosti isto. I jedni i drugi imaju cenu po kilometru, cenu cekanja... Ne vidim na koji nacin mogu da se razlicito tretiraju. Je l' moze neko da mi objasni? Koji je to argument?

Nemojte mi, molim vas, oni imaju ispit poznavanja grada (nemaju, jer je to interni ispit, a ne zvanicni). Nemojte mi, to nije potrebno, jer jeste ako to zakon tako kaze. Nemojte, nemaju dispecera, jer to je njihov izbor. Nemojte, oni su posrednici, jer je taxi sluzba isto to, oni rade na procenat. Nemojte mi molim vas, oni imaju aplikaciju, i odredjene taxi sluzbe imaju istu stvar.

Inace, u Pancevu se vozim taxijem za 200 dinci, to je problem grada Beograda, jer oni definisu cene. To su taxisti vec rekli. Ako imate problem sa cenama, obratite se gradskoj upravi, a ne taxistima.

Moj zakljucak je: Mislite da se modernizujemo, a ja mislim da kasnimo I ulazimo u borbu koja je vec zavrsena u EU. Zavrsena je u korist zakona jednakog za sve. Tako da, nije ovo modernizacija, opet kasnimo. I to debelo.

igor

pre 5 godina

Za sve ove taksiste koji bi da ukidaju CarGo, samo jedno kratko podsećanje - Glavni postulat Evropske unije glasi: "Slobodan protok ljudi,robe, kapitala i usluga"...Pametnom dosta.

да да

pre 5 godina

И грађани Вас подржавају и Вас и све остале који буду понудили што јефтинији превоз !!! Таксисти су убили душу са ценама и изузетно лошом услугом. Једноставно, у питању је крај једне ере ...

Judge

pre 5 godina

Taksisti uzurpiraju svoj položaj u društvu, mogli bismo i mi građani da blokiramo njihove taksi stanice da ne mogu da izađu 10 sati. Car:go je servis kao i svaki drugi, postoje aplikacije za donošenje hrane pa nisam primeto da su otpuštene kasirke blokirale grad..

Vojislav

pre 5 godina

Bravo za premijerku! Neće valjda dozvolii da taksisti ucenjuju vladu i ponašaju se kao vlasnici Srbije, e pa neće da bude! Želimo Uber, želimo Car Go. Naći će se način za legalno poslovanje, samo opušteno. A što se taksista tiče, voze i ponašaju se kao oslobodioci grada.

anton aradski

pre 5 godina

Premijerko, glavni adut vam je digitalizacija. Dakle- napred CarGo ! Puna podrška. Dosadšnji rad taksista mora da pretrpi promene, tj. da su se pažljivo bavili svojim poslom, oni su trebali i da iniciraju te promene i da budu deo njih. Doduše, nije ni sada kasno da se priključe. Ali pre svega, čekamo Brnabić da na delu podrži nove tehnologije i dobrobit gradjana.

Mile

pre 5 godina

Srbija je na nivou prve industrijske revolucije iz ranog 19. veka i ludistickog pokreta kada su sledbenici Neda Ludda unistavali masine koje su krivili za svoju nezaposlenost. Inace razvijene zemlje sada ulaze u cetvrtu industrijsku revoluciju tzv. Industry 4.0.

Srb

pre 5 godina

To kaže premijer jedne "države", ali postoji i neko jači od nje, navodim reči iz drugog članka b92 o štrajku taksista:

Vukojević, koji je bio na pregovorima sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objasnio je u izjavi Tanjugu da je taksistima pročitano rešenje o dogovoru, kojim su oni zadovoljni.

Ono što je dogovoreno, prenosi Vukojević, jeste da aplikacije kao što je "Car Go" neće više moći da rade na način na koji su do sada radile.

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i "divljim taksiranjem putem interneta" zaživi u roku od mesec i po, odnosno krajem juna.
"Svi ludi, a ja pijem lekove"

gojko

pre 5 godina

Pa to je inovacija ne? Zašto je gusiti? Rešite regulaciju i ako treba još uložite u njih da se radite po celoj Srbiji a nek taksisti predju kod njih

sasa

pre 5 godina

U Moskvi na pr. preko 80% taksi zakaza se obavlja putem interneta.
Mnogo je lakše,udobnije, jeftinije.
A u Bgd.jos uvek sitni lopovi i prevaranti vode glavnu reč.
Stranci koji dolaze u nasu zemlju se čudom čude visokim cenama taksi usluga.

Igor

pre 5 godina

Nema veze što je cela ta priča sa ucenjivanjem države od strane taksista apsurdna. Bar će biti zabavno da vidimo ko je zaista jači - ministarka ili premijerka... Ovo je direktno suprostavljanje stavova.

Miljan

pre 5 godina

Svodjenje Car:Go usluge na UberX varijantu je besmisleno u Beogradu gde se godinama ne izdaju nove taksi licence (sto je rezultat poslednje kartelske blokade grada) tako da podrska i dozvola za Car:Go da postoji ne znaci nista ako Car:Go nema licencirane vozace na listi. Radna grupa ce igrati onako kako taksisti pevaju, i to je tuzno. Srbija je generalno esnafska zemlja u kojoj raznorazna kartelska udruzenja uticajem na zakonodavca garantuju sebi eliminaciju konkurencije, na stetu korisnika i drustva u celini. Ovo sto se radi bi bilo fer samo ako se liberalizuje licenciranje, tj omoguci svima koji hoce da polazu za licencu.

Konkurrenz, über alles

pre 5 godina

Digitalne tehnologije XXI veka često teže da razbiju okoštale birokratske forme XX veka, kao što su, u ovom konkretnom slučaju takozvane licence koje izdaje država odnosno lokalna samouprava, čime se održavaju monopoli i karteli. Sad će biti zanimljivo posmatrati kakav će da bude ishod ove borbe, odnosno sukoba interesa onih koji pošto-poto žele da zadrže povlašćen položaj, i onih koji žele da uzdrmaju i sruše te povlastice (monopole), stečene po nekakvoj inerciji iz prošlih vremena (u kojima je, u pogledu privatnog preduzetništva, tačno bilo određeno koliko kojih delatnosti može maksimalno da bude dozvoljeno na određenoj teritoriji grada, odnosno naselja).

Q

pre 5 godina

Toliko su uspeli taksisti da je car go u top 10 na google playu a do juce su bili poluanonimni.Verujem da su im vrlo zahvalni na reklami.

srdjan

pre 5 godina

Bravo za premijerku !!!
Da primitivizam i lopovluk ne unazadjuju Srbiju !
Nece aplikaciju zato sto se napred zna cena i ne moze da se krade na licu mesta !!!
Nece aplikaciju, zato sto ji poceli da gube ostale privilegije : kupovina automobila be carine i poreza, jeftinije gorivo ....

melmak

pre 5 godina

@Q super sad neka uvedu svoje poslovanje u zakonske okvire i neka na trzistu pokazu superiornost i sve prednosti svoje aplikacije u odnosu na call centre XX veka,verujem da im to nece biti problem

Lik

pre 5 godina

Bio sam taksista davno, pre 20god i onda je bila ista prica: divlji taksisti, licence, divljaci na aerodromu, broj taksi udruzenja (u pocetku je bio samo Beotaxi). Nikad nista nije reseno kako valja a promenilo se 10 vlada od tada.
Ovo sa Uberom i slicno jednostavno se ne moze zaustaviti, jos kada dodju vozila bez vozaca-kraj price.

Zoran

pre 5 godina

Shvatice jednog dana, ko treba i hoce, da je u svakom poslu KONKURENCIJA glavna rec. Pa tako i bahati i skupi taksisti. Drze MONOPOL i radili bi sta hoce i naplacivali, koliko hoce.
Da,u Srbiji, glavna rec je MONOPOL!
Roda, Idea! Maxi, Tempo! Nije to KONKURENCIJA. To je MONOPOL.
Ili, kablovski operateri.To sto su kablovski operateri podelili Srbiju, to nije KONKURENCIJA. KONKURENCIJA je kada bi svaki gradjanin u svom stanu ili kuci, mogao da ima signal od najmanje tri operatera i da sam odluci ciju ce uslugu koristiti i placati.
Zbog toga zivimo tako kako zivimo i "dere" nas ko hoce.

Alane Oprosti

pre 5 godina

Kad su taxisti tako posteni i rade po zakonu, zasto kad naiđe inspekcija, 80% njih zbrise sa stajalista, a ima oznake udruzenja? A sto svaki drugi ne vadi cigaru iz usta, to necu ni da pominjem. Govorim za NS.

Korto

pre 5 godina

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i "divljim taksiranjem putem interneta" zaživi u roku od mesec i po, odnosno krajem juna.
"Svi ludi, a ja pijem lekove"
(Srb, 11. maj 2018 10:41)

Naravno, smeta im "divlje taksiranje preko interneta" koje je jeftinije i civilizovanije, a NIKAD im nisu smetali pravi divljaci od taksista po aerodromu i stanicama.

tt

pre 5 godina

Ako je istinita izjava o stavu premijerke onda opet imamo razlicite stavove premijerke Brnabic i ministarke Mihajlovic ( juce je javno rekla da Car-go nece raditi).