Subota, 05.05.2018.

14:50

Novi bulevar od 2km i 6 traka - veza do "BG na vodi"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se privode kraju radovi na novom bulevaru u okviru kompleksa "Beograd na vodi".

Izvor: B92

Novi bulevar od 2km i 6 traka - veza do "BG na vodi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Beogradjanin

pre 5 godina

Zamislite da je Dubaji ili cela Kina bila naseljena Srbima iz kruga dvojke, to bi danas bile mahale. Kad su Dučića pitali zašto u fijakeru sedi okrenut kontra puta rekao je: koji to Srbin gleda napred i u budućnost. Novi bulevari smetaju...

Mrmot

pre 5 godina

"Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep. 
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))
(mile, 06. maj 2018 08:02)"

Mile ti si car ali te nisu shvatili! ???

заблуде су последице плитког ума

pre 5 godina

Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep.
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))
(mile)

Читај мало НИН да схватиш шта је стварност.

mile

pre 5 godina

Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep.
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))

Ex faca

pre 5 godina

Sve je to OK, ali ulizički naglašavati „na predlog predsednika AV“, što se istog momenta prihvata kao najpametnije, je malo više deplasirano.

Vudro Vilson

pre 5 godina

Odakle novac za izgradnju ovog bulevara? Koliko smo do sada dobili na ime 32% dobiti preduzeća Beograd na vodi, a koliko arapski partner na ime svojih 68%. Sva druga priča je nebitna.

veselnik

pre 5 godina

17.marta gradonacelnik je najavio useljenje u prva 2 objekta "Beograda na vodi" u roku od 2 meseca. Sada se glavni menadzer trudi da novi stanari u roku mpgu da pridju do svojih zgrada, da gradonacelnik ne bi (opet) ispao lazov. A ostalo jos samo desetak dana...

Deda Đoka

pre 5 godina

Da nije bilo Vudro Vilsona Banat bi danas bio deo Rumunije.
(Profesor, 05. maj 2018 17:34)

Slažem se potpuno. Zato i treba dati Vudro Vilsonu ulicu negde u Banatu: u Vršcu, Zrenjaninu, Pančevu ...... i tamo ima ulica kojima su potrebna imena.

maja

pre 5 godina

Pa ovo je kompletno ludilo..ceo grad u rupama, ne moze vise da se vozi normalno a oni se hvale nekim bulevarom koji trenutno krece ni od cega i ne vodi nikuda..

blagoludima

pre 5 godina

Ljudi, ako neko zna kako i gde tačno će vozila da ulaze iz Bulevara Vojvode Mišića u ovaj novi bulevar. Hvala unapred.
(Miša, 05. maj 2018 20:36)


Kod sadasnje rampe gde se ulazi na sajam kod home centra bi trebalo da se radi kruzni tok .

Aleksa

pre 5 godina

Mozda nam jeste Amerika zla nanela, ali Vudro Vilson je bio prijatelj Srba u najtezem trenutku i ime ulice je po njemu, a ne drzavi. Isto tako nam Svajcarska nikad nije bila najbolji prijatelj ali Arcibald Rajs jeste. Samo idioti zaboravljaju svoje prijatelje, ne treba da budemo idioti.

scoby

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja.
Živa istina. Pored naselja Vojvoda Stepa koje je napravila bivša ''lopovska'' vlast, ostala je seoska džada koju niko ne misli da proširuje. Samo zato što su to naselje napravili ''žuti''. Sada hoće i crkvu da nam naprave u sred naselja, kao da smo pravoslavni Iran.

Yugocinik

pre 5 godina

"To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara."
(Deda Đoka, 5. maj 2018 16:49)

A dok je ta "zla" Amerika Titu davala sakom i kapom milijarde dolara i od Jugoslavije napravila "malu Ameriku" u odnosu na ceo Istocni blok onda se niko nije bunio. Skoro pa cela sadasnja infrastruktura (elektro mreza, bolnice, skole, aerodromi, zeleznica, industrija.........) napravljena je posle rata u Socijalistickoj Republici Srbiji od tih dolara. Naravno to su radili jer im je bilo u interesu. Nasa je greska sto smo 90-tih svoje interese, umesto da ih prilagodimo americkim i izvucemo maksimum, mi terali kontru.

Inace Đoko, preko 100.000 americkih vojnika je poginulo u WWI i njihovom zaslugom je rat zavrsen ranije pobedom snaga u kojima je bila i Srbija. Iz svega toga Amerika nije izvukla neku narocitu korist, ali su shvatili da mira u Evropi nikada nece biti "na duze staze", pa su posle WWII radikalno promenili svoju spoljnu politiku koju imamo danas, ali to je neka druga tema.

Sve u svemu, Amerika nam je m n o g o zala, ali i dobrog donela. Ironija je sto smo i za jedno i za drugo samo mi krivi.

bl

pre 5 godina

To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara.
(Deda Đoka, 05. maj 2018 16:49)

Mihajlo Pupin i Nikola Tesla su također Amerikanci.

Dejan

pre 5 godina

@ Deda Djoka

Valjda se imena ulica daju kao pocast nekome ko je zaduzio ovu zemlju ili covecanstvo, a ne po tome da li je neko Amerikanac, Rus, Etiopljanin ili Mongol. Beograd odavno ima ulice Dzordza Vasingtona, Dzona Kenedija, Karnegijevu, Golsvortijevu... Kao i Franse D'Eperea, Jurija Gagarina, Gandijevu, Patrisa Lumumbe, Salvadora Aljendea, Arcibalda Rajsa, Sekspirovu, Carlija Caplina, Tolstojevu, Geteovu... Kao i svaki normalan kosmopolitski grad na planeti. Vilson je svakako zasluzio ulicu u Bg zbog angazmana da Banat i Baranja udju u sastav kraljevine SHS i licnog prijateljskog odnosa prema srpskom narodu. Inace, ovaj bulevar je potpuno besmislen, apsolutno nece uticati na saobracaj u gradu, koji je na ivici kolapsa. Mnogo je potrebnijih stvari bilo nego da se napravi "privatni" bulevar za buduce stanovnike pet zapocetih i nezavrsenih zgrada.

obican tantuz

pre 5 godina

ne postoji dokaz da se srpska zastava viorila nad belom kucom. amerikanci to poricu, nasi pricaju da je istina. istrazivao sam malo na tu temu i to su moja 'otkrica'. da l' jeste il' nije, nemam pojma i dalje. misljenja sam da nije jer ne bi ameri to poricali.

C i n i k

pre 5 godina

Da nije bilo saveznika u 1.sv.ratu, pre svega USA koji su platili FR brodove, i koji su naoruzali srpsku vijsku a i pruzili nam med.pomoc u Grckoj, Srbija ne bi danas ni postojala, ne samo Banat, jer Srbija je bila ostala bez Vlade,vojske i skoro pola stanovnistva( a danas ovde rusofili slave Principa teroristu?), tako da bi mi danas bili kao Kurdi..

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Bolje da nosi ime od onog pilota heroja koji je pre neki dan bila godisnjica smrti kada je 1999 poginuo za ovu drzavu i narod. Svakako je vise dao od nekog Americkog predsednika koji 98% stanovnistva Srbije nema pojma ko je. Kako se zove pilot nazalost sam zaboravio vec drugi dan... Molim da se objavi komentar. Hvala.

GranitomProtivSiromastva

pre 5 godina

Kalemegdan, izlog grada, kojim proseta gotovo svako ko kroci u Beograd, prekriven je ispucalim asfaltom, obraslim u korov. Sa skoro svakog zida i kapije preti odron. I ono malo ploca na Velikom stepenistu je kompletno popucalo i predstavlja bezbednosni rizik. Na sve strane buja trava prepuna smeca. Na padinama tvrdjave, u svakoj strazarnici i nisi su prave deponije. Deo drveca se osusio. Za to vreme, novi bulevar, u sred pescare, ukrasava se cetvorostrukim drvoredom, trotoari sirine kosarkaskog igralista se poplocavaju granitom. Ogromna platna na ogradama, koja kosava cepa se menjaju na mesec dana. Travnate povrsine, cak i privremene se uredno zalivaju i odrzavaju (a onda cesto posle par meseci preoru kamionima, pa iznova). E moja Srbijo, da si bar medju sljivama.

Dobio sam resenje za odvodnjavanje a vi u Bg ?

pre 5 godina

arapske pare
"Resenje za guzve u centru grada nije dodavanje novih traka (ulje na vatru), vec raditi na odrzivom javnom prevozu, recimo metrou"

Ne, jedino resenje za guzve je smanjivanje broja stanovnika, ravnomerni regionalni razvoj gde nece svi poslovi da budu u Bg, prestanak odlivanja novca iz ostatka Srbije u Beograd kao i zabrana zidanja visespratnica tamo gde one nisu bile ranije. Metro bi teoretski mogao da smanji guzve ali do njegovog zavrsetka Bg ce toliko da metastazira da, u odnosu na danas, on nece mnogo da promeni. Ko je isao kolima ici ce i dalje i pravice guzvu, ko se vozi GSP-om taj ce mozda i metroom.

Autolakirer

pre 5 godina

U ovoj Srbiji se rec struke nije postovao.Postuje se zelja investitora.Tako se zbog buke rusi tramvajski most.Glavna zeleznicka stanica se izmesta na "periferiju" grada je buduci stanovnuci Beograda na vodi nece ispod svojih prozora zeleznucke sine.Oglasila se i struka koja govori da je sine trebalo ostaviti kao deo buduceg metroa i sinskog sistema u Beogradu.Zamuslite da se iz centra Londona uklonila Victoria Station, iz Pariza Gare du Lion iz Berlina, Minhena Hauptbahnhof a srysen Bruklinsku most, U Budimpesti Margit most i gomila starih mistova u Londonu, Parizu

Deda Đoka

pre 5 godina

To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara.

Zvezdas

pre 5 godina

Ima li nesto u ovoj Srbiji a da nije predlizio Vucic? Vucic predlozio jarbol, Vucic predlozio 54 fontane, Ima li ova Srbija arhitekte, urbaniste, planere ili ce sve pravnik da radi

Don Giovanni

pre 5 godina

Da li išta u ovoj zemlji može da se desi, a da nije na inicijativu AV?
(jel moguće?, 5. maj 2018 15:24)

Ima i toga. Pomalo. Na primer, planeta se okreće, a sunce i dalje izlazi i zalazi svaki dan, BEZ inicijative AV. Zasad.

A najbolje ime za ovaj bulevar bilo bi "VIP bulevar" jer je očigledno građen isključivo za potrebe stanara "Beograda na vodi", da bi gospoda brzo stigla do svojih preskupih stanova, kao što se i stari tramvajski most demontira da se zbog buke ne bi remetio njihov (pravedan) san i noćni mir.

Što se saobraćajnih gužvi u Beogradu tiče, taj bulevar ih neće smanjiti ni za mrvicu! Znam o čemu pričam, upravo sam došao kući - sav izmožden - sa vožnje od od Petlovog brda do Zemuna (to je tura kroz ceo grad, od juga, do severozapada Beograda).

Francis

pre 5 godina

Kako se privode kraju kad sa strane Beogradskog sajma nema još nikakvih radova, a koliko znam na ulazu pre sajamske rampe treba da bude i neki kružni tok, treba da se ukloni stara pruga koja izlazi na most i pomeri rampa...zar ne?

arapske pare

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja. Pa jel to prioritet za grad gde se ujutru za posao ceka pola sata da predje most?
(Glup, 05. maj 2018 15:39)

Resenje za guzve u centru grada nije dodavanje novih traka (ulje na vatru), vec raditi na odrzivom javnom prevozu, recimo metrou

dr.kadzija

pre 5 godina

Vec na prikazanoj slici odmah upada u oci kvalitetno uradjena podloga i oba debela zavrsna sloja. Snimite sa istog mesta za godinu dana ulicu.

Orlando

pre 5 godina

Fun fact: Za vreme Vudroa Vilsona renovirana i Bela kuca, pa su stavljane obloge od mermera, i to one koje je pravio Venčac iz Arandjelovca, jer je Vilson insistirao da mermer bude iz Srbije. Ovaj mermer je i dalje u funkciji.

99999

pre 5 godina

Strasno, toliko precih stvari treba da se uradi u ovom gradu da bi se smanjila guzva, a realno ovo nikome ne treba jer tu nema saobracaja, bolje bi im bilo da prosire npr visnjicku ulicu jer su guzve nepodnisljive... a da ne pricamo o rupama...

Glup

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja. Pa jel to prioritet za grad gde se ujutru za posao ceka pola sata da predje most?

Zvezdas

pre 5 godina

Ima li nesto u ovoj Srbiji a da nije predlizio Vucic? Vucic predlozio jarbol, Vucic predlozio 54 fontane, Ima li ova Srbija arhitekte, urbaniste, planere ili ce sve pravnik da radi

Glup

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja. Pa jel to prioritet za grad gde se ujutru za posao ceka pola sata da predje most?

Don Giovanni

pre 5 godina

Da li išta u ovoj zemlji može da se desi, a da nije na inicijativu AV?
(jel moguće?, 5. maj 2018 15:24)

Ima i toga. Pomalo. Na primer, planeta se okreće, a sunce i dalje izlazi i zalazi svaki dan, BEZ inicijative AV. Zasad.

A najbolje ime za ovaj bulevar bilo bi "VIP bulevar" jer je očigledno građen isključivo za potrebe stanara "Beograda na vodi", da bi gospoda brzo stigla do svojih preskupih stanova, kao što se i stari tramvajski most demontira da se zbog buke ne bi remetio njihov (pravedan) san i noćni mir.

Što se saobraćajnih gužvi u Beogradu tiče, taj bulevar ih neće smanjiti ni za mrvicu! Znam o čemu pričam, upravo sam došao kući - sav izmožden - sa vožnje od od Petlovog brda do Zemuna (to je tura kroz ceo grad, od juga, do severozapada Beograda).

Orlando

pre 5 godina

Fun fact: Za vreme Vudroa Vilsona renovirana i Bela kuca, pa su stavljane obloge od mermera, i to one koje je pravio Venčac iz Arandjelovca, jer je Vilson insistirao da mermer bude iz Srbije. Ovaj mermer je i dalje u funkciji.

arapske pare

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja. Pa jel to prioritet za grad gde se ujutru za posao ceka pola sata da predje most?
(Glup, 05. maj 2018 15:39)

Resenje za guzve u centru grada nije dodavanje novih traka (ulje na vatru), vec raditi na odrzivom javnom prevozu, recimo metrou

Autolakirer

pre 5 godina

U ovoj Srbiji se rec struke nije postovao.Postuje se zelja investitora.Tako se zbog buke rusi tramvajski most.Glavna zeleznicka stanica se izmesta na "periferiju" grada je buduci stanovnuci Beograda na vodi nece ispod svojih prozora zeleznucke sine.Oglasila se i struka koja govori da je sine trebalo ostaviti kao deo buduceg metroa i sinskog sistema u Beogradu.Zamuslite da se iz centra Londona uklonila Victoria Station, iz Pariza Gare du Lion iz Berlina, Minhena Hauptbahnhof a srysen Bruklinsku most, U Budimpesti Margit most i gomila starih mistova u Londonu, Parizu

GranitomProtivSiromastva

pre 5 godina

Kalemegdan, izlog grada, kojim proseta gotovo svako ko kroci u Beograd, prekriven je ispucalim asfaltom, obraslim u korov. Sa skoro svakog zida i kapije preti odron. I ono malo ploca na Velikom stepenistu je kompletno popucalo i predstavlja bezbednosni rizik. Na sve strane buja trava prepuna smeca. Na padinama tvrdjave, u svakoj strazarnici i nisi su prave deponije. Deo drveca se osusio. Za to vreme, novi bulevar, u sred pescare, ukrasava se cetvorostrukim drvoredom, trotoari sirine kosarkaskog igralista se poplocavaju granitom. Ogromna platna na ogradama, koja kosava cepa se menjaju na mesec dana. Travnate povrsine, cak i privremene se uredno zalivaju i odrzavaju (a onda cesto posle par meseci preoru kamionima, pa iznova). E moja Srbijo, da si bar medju sljivama.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Bolje da nosi ime od onog pilota heroja koji je pre neki dan bila godisnjica smrti kada je 1999 poginuo za ovu drzavu i narod. Svakako je vise dao od nekog Americkog predsednika koji 98% stanovnistva Srbije nema pojma ko je. Kako se zove pilot nazalost sam zaboravio vec drugi dan... Molim da se objavi komentar. Hvala.

99999

pre 5 godina

Strasno, toliko precih stvari treba da se uradi u ovom gradu da bi se smanjila guzva, a realno ovo nikome ne treba jer tu nema saobracaja, bolje bi im bilo da prosire npr visnjicku ulicu jer su guzve nepodnisljive... a da ne pricamo o rupama...

Francis

pre 5 godina

Kako se privode kraju kad sa strane Beogradskog sajma nema još nikakvih radova, a koliko znam na ulazu pre sajamske rampe treba da bude i neki kružni tok, treba da se ukloni stara pruga koja izlazi na most i pomeri rampa...zar ne?

Dejan

pre 5 godina

@ Deda Djoka

Valjda se imena ulica daju kao pocast nekome ko je zaduzio ovu zemlju ili covecanstvo, a ne po tome da li je neko Amerikanac, Rus, Etiopljanin ili Mongol. Beograd odavno ima ulice Dzordza Vasingtona, Dzona Kenedija, Karnegijevu, Golsvortijevu... Kao i Franse D'Eperea, Jurija Gagarina, Gandijevu, Patrisa Lumumbe, Salvadora Aljendea, Arcibalda Rajsa, Sekspirovu, Carlija Caplina, Tolstojevu, Geteovu... Kao i svaki normalan kosmopolitski grad na planeti. Vilson je svakako zasluzio ulicu u Bg zbog angazmana da Banat i Baranja udju u sastav kraljevine SHS i licnog prijateljskog odnosa prema srpskom narodu. Inace, ovaj bulevar je potpuno besmislen, apsolutno nece uticati na saobracaj u gradu, koji je na ivici kolapsa. Mnogo je potrebnijih stvari bilo nego da se napravi "privatni" bulevar za buduce stanovnike pet zapocetih i nezavrsenih zgrada.

Dobio sam resenje za odvodnjavanje a vi u Bg ?

pre 5 godina

arapske pare
"Resenje za guzve u centru grada nije dodavanje novih traka (ulje na vatru), vec raditi na odrzivom javnom prevozu, recimo metrou"

Ne, jedino resenje za guzve je smanjivanje broja stanovnika, ravnomerni regionalni razvoj gde nece svi poslovi da budu u Bg, prestanak odlivanja novca iz ostatka Srbije u Beograd kao i zabrana zidanja visespratnica tamo gde one nisu bile ranije. Metro bi teoretski mogao da smanji guzve ali do njegovog zavrsetka Bg ce toliko da metastazira da, u odnosu na danas, on nece mnogo da promeni. Ko je isao kolima ici ce i dalje i pravice guzvu, ko se vozi GSP-om taj ce mozda i metroom.

scoby

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja.
Živa istina. Pored naselja Vojvoda Stepa koje je napravila bivša ''lopovska'' vlast, ostala je seoska džada koju niko ne misli da proširuje. Samo zato što su to naselje napravili ''žuti''. Sada hoće i crkvu da nam naprave u sred naselja, kao da smo pravoslavni Iran.

dr.kadzija

pre 5 godina

Vec na prikazanoj slici odmah upada u oci kvalitetno uradjena podloga i oba debela zavrsna sloja. Snimite sa istog mesta za godinu dana ulicu.

Aleksa

pre 5 godina

Mozda nam jeste Amerika zla nanela, ali Vudro Vilson je bio prijatelj Srba u najtezem trenutku i ime ulice je po njemu, a ne drzavi. Isto tako nam Svajcarska nikad nije bila najbolji prijatelj ali Arcibald Rajs jeste. Samo idioti zaboravljaju svoje prijatelje, ne treba da budemo idioti.

C i n i k

pre 5 godina

Da nije bilo saveznika u 1.sv.ratu, pre svega USA koji su platili FR brodove, i koji su naoruzali srpsku vijsku a i pruzili nam med.pomoc u Grckoj, Srbija ne bi danas ni postojala, ne samo Banat, jer Srbija je bila ostala bez Vlade,vojske i skoro pola stanovnistva( a danas ovde rusofili slave Principa teroristu?), tako da bi mi danas bili kao Kurdi..

bl

pre 5 godina

To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara.
(Deda Đoka, 05. maj 2018 16:49)

Mihajlo Pupin i Nikola Tesla su također Amerikanci.

Yugocinik

pre 5 godina

"To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara."
(Deda Đoka, 5. maj 2018 16:49)

A dok je ta "zla" Amerika Titu davala sakom i kapom milijarde dolara i od Jugoslavije napravila "malu Ameriku" u odnosu na ceo Istocni blok onda se niko nije bunio. Skoro pa cela sadasnja infrastruktura (elektro mreza, bolnice, skole, aerodromi, zeleznica, industrija.........) napravljena je posle rata u Socijalistickoj Republici Srbiji od tih dolara. Naravno to su radili jer im je bilo u interesu. Nasa je greska sto smo 90-tih svoje interese, umesto da ih prilagodimo americkim i izvucemo maksimum, mi terali kontru.

Inace Đoko, preko 100.000 americkih vojnika je poginulo u WWI i njihovom zaslugom je rat zavrsen ranije pobedom snaga u kojima je bila i Srbija. Iz svega toga Amerika nije izvukla neku narocitu korist, ali su shvatili da mira u Evropi nikada nece biti "na duze staze", pa su posle WWII radikalno promenili svoju spoljnu politiku koju imamo danas, ali to je neka druga tema.

Sve u svemu, Amerika nam je m n o g o zala, ali i dobrog donela. Ironija je sto smo i za jedno i za drugo samo mi krivi.

Deda Đoka

pre 5 godina

To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara.

Ex faca

pre 5 godina

Sve je to OK, ali ulizički naglašavati „na predlog predsednika AV“, što se istog momenta prihvata kao najpametnije, je malo više deplasirano.

obican tantuz

pre 5 godina

ne postoji dokaz da se srpska zastava viorila nad belom kucom. amerikanci to poricu, nasi pricaju da je istina. istrazivao sam malo na tu temu i to su moja 'otkrica'. da l' jeste il' nije, nemam pojma i dalje. misljenja sam da nije jer ne bi ameri to poricali.

maja

pre 5 godina

Pa ovo je kompletno ludilo..ceo grad u rupama, ne moze vise da se vozi normalno a oni se hvale nekim bulevarom koji trenutno krece ni od cega i ne vodi nikuda..

Vudro Vilson

pre 5 godina

Odakle novac za izgradnju ovog bulevara? Koliko smo do sada dobili na ime 32% dobiti preduzeća Beograd na vodi, a koliko arapski partner na ime svojih 68%. Sva druga priča je nebitna.

Deda Đoka

pre 5 godina

Da nije bilo Vudro Vilsona Banat bi danas bio deo Rumunije.
(Profesor, 05. maj 2018 17:34)

Slažem se potpuno. Zato i treba dati Vudro Vilsonu ulicu negde u Banatu: u Vršcu, Zrenjaninu, Pančevu ...... i tamo ima ulica kojima su potrebna imena.

veselnik

pre 5 godina

17.marta gradonacelnik je najavio useljenje u prva 2 objekta "Beograda na vodi" u roku od 2 meseca. Sada se glavni menadzer trudi da novi stanari u roku mpgu da pridju do svojih zgrada, da gradonacelnik ne bi (opet) ispao lazov. A ostalo jos samo desetak dana...

заблуде су последице плитког ума

pre 5 godina

Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep.
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))
(mile)

Читај мало НИН да схватиш шта је стварност.

Mrmot

pre 5 godina

"Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep. 
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))
(mile, 06. maj 2018 08:02)"

Mile ti si car ali te nisu shvatili! ???

blagoludima

pre 5 godina

Ljudi, ako neko zna kako i gde tačno će vozila da ulaze iz Bulevara Vojvode Mišića u ovaj novi bulevar. Hvala unapred.
(Miša, 05. maj 2018 20:36)


Kod sadasnje rampe gde se ulazi na sajam kod home centra bi trebalo da se radi kruzni tok .

mile

pre 5 godina

Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep.
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))

Beogradjanin

pre 5 godina

Zamislite da je Dubaji ili cela Kina bila naseljena Srbima iz kruga dvojke, to bi danas bile mahale. Kad su Dučića pitali zašto u fijakeru sedi okrenut kontra puta rekao je: koji to Srbin gleda napred i u budućnost. Novi bulevari smetaju...

mile

pre 5 godina

Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep.
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))

bl

pre 5 godina

To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara.
(Deda Đoka, 05. maj 2018 16:49)

Mihajlo Pupin i Nikola Tesla su također Amerikanci.

Deda Đoka

pre 5 godina

To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara.

C i n i k

pre 5 godina

Da nije bilo saveznika u 1.sv.ratu, pre svega USA koji su platili FR brodove, i koji su naoruzali srpsku vijsku a i pruzili nam med.pomoc u Grckoj, Srbija ne bi danas ni postojala, ne samo Banat, jer Srbija je bila ostala bez Vlade,vojske i skoro pola stanovnistva( a danas ovde rusofili slave Principa teroristu?), tako da bi mi danas bili kao Kurdi..

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Bolje da nosi ime od onog pilota heroja koji je pre neki dan bila godisnjica smrti kada je 1999 poginuo za ovu drzavu i narod. Svakako je vise dao od nekog Americkog predsednika koji 98% stanovnistva Srbije nema pojma ko je. Kako se zove pilot nazalost sam zaboravio vec drugi dan... Molim da se objavi komentar. Hvala.

Glup

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja. Pa jel to prioritet za grad gde se ujutru za posao ceka pola sata da predje most?

Yugocinik

pre 5 godina

"To je u redu što za ime bulevara AV daje svoj predlog. ALI TREBA I NAROD DA SE PITA. Vudro Vilson jeste BIO prijatelj Srbije ali je i amerikanac, a oni su nam m n o g o zla naneli i još nam nanose što se ne zaboravlja, pa nam dodatno uvlačenje njima u d.pe baš ne treba. Ima Srbija dosta svojih zaboravljenih junaka, pametnih i mudrih glava koji zaslužuju da ponesu ime ovakvog bulevara."
(Deda Đoka, 5. maj 2018 16:49)

A dok je ta "zla" Amerika Titu davala sakom i kapom milijarde dolara i od Jugoslavije napravila "malu Ameriku" u odnosu na ceo Istocni blok onda se niko nije bunio. Skoro pa cela sadasnja infrastruktura (elektro mreza, bolnice, skole, aerodromi, zeleznica, industrija.........) napravljena je posle rata u Socijalistickoj Republici Srbiji od tih dolara. Naravno to su radili jer im je bilo u interesu. Nasa je greska sto smo 90-tih svoje interese, umesto da ih prilagodimo americkim i izvucemo maksimum, mi terali kontru.

Inace Đoko, preko 100.000 americkih vojnika je poginulo u WWI i njihovom zaslugom je rat zavrsen ranije pobedom snaga u kojima je bila i Srbija. Iz svega toga Amerika nije izvukla neku narocitu korist, ali su shvatili da mira u Evropi nikada nece biti "na duze staze", pa su posle WWII radikalno promenili svoju spoljnu politiku koju imamo danas, ali to je neka druga tema.

Sve u svemu, Amerika nam je m n o g o zala, ali i dobrog donela. Ironija je sto smo i za jedno i za drugo samo mi krivi.

scoby

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja.
Živa istina. Pored naselja Vojvoda Stepa koje je napravila bivša ''lopovska'' vlast, ostala je seoska džada koju niko ne misli da proširuje. Samo zato što su to naselje napravili ''žuti''. Sada hoće i crkvu da nam naprave u sred naselja, kao da smo pravoslavni Iran.

Autolakirer

pre 5 godina

U ovoj Srbiji se rec struke nije postovao.Postuje se zelja investitora.Tako se zbog buke rusi tramvajski most.Glavna zeleznicka stanica se izmesta na "periferiju" grada je buduci stanovnuci Beograda na vodi nece ispod svojih prozora zeleznucke sine.Oglasila se i struka koja govori da je sine trebalo ostaviti kao deo buduceg metroa i sinskog sistema u Beogradu.Zamuslite da se iz centra Londona uklonila Victoria Station, iz Pariza Gare du Lion iz Berlina, Minhena Hauptbahnhof a srysen Bruklinsku most, U Budimpesti Margit most i gomila starih mistova u Londonu, Parizu

obican tantuz

pre 5 godina

ne postoji dokaz da se srpska zastava viorila nad belom kucom. amerikanci to poricu, nasi pricaju da je istina. istrazivao sam malo na tu temu i to su moja 'otkrica'. da l' jeste il' nije, nemam pojma i dalje. misljenja sam da nije jer ne bi ameri to poricali.

99999

pre 5 godina

Strasno, toliko precih stvari treba da se uradi u ovom gradu da bi se smanjila guzva, a realno ovo nikome ne treba jer tu nema saobracaja, bolje bi im bilo da prosire npr visnjicku ulicu jer su guzve nepodnisljive... a da ne pricamo o rupama...

Dobio sam resenje za odvodnjavanje a vi u Bg ?

pre 5 godina

arapske pare
"Resenje za guzve u centru grada nije dodavanje novih traka (ulje na vatru), vec raditi na odrzivom javnom prevozu, recimo metrou"

Ne, jedino resenje za guzve je smanjivanje broja stanovnika, ravnomerni regionalni razvoj gde nece svi poslovi da budu u Bg, prestanak odlivanja novca iz ostatka Srbije u Beograd kao i zabrana zidanja visespratnica tamo gde one nisu bile ranije. Metro bi teoretski mogao da smanji guzve ali do njegovog zavrsetka Bg ce toliko da metastazira da, u odnosu na danas, on nece mnogo da promeni. Ko je isao kolima ici ce i dalje i pravice guzvu, ko se vozi GSP-om taj ce mozda i metroom.

Orlando

pre 5 godina

Fun fact: Za vreme Vudroa Vilsona renovirana i Bela kuca, pa su stavljane obloge od mermera, i to one koje je pravio Venčac iz Arandjelovca, jer je Vilson insistirao da mermer bude iz Srbije. Ovaj mermer je i dalje u funkciji.

GranitomProtivSiromastva

pre 5 godina

Kalemegdan, izlog grada, kojim proseta gotovo svako ko kroci u Beograd, prekriven je ispucalim asfaltom, obraslim u korov. Sa skoro svakog zida i kapije preti odron. I ono malo ploca na Velikom stepenistu je kompletno popucalo i predstavlja bezbednosni rizik. Na sve strane buja trava prepuna smeca. Na padinama tvrdjave, u svakoj strazarnici i nisi su prave deponije. Deo drveca se osusio. Za to vreme, novi bulevar, u sred pescare, ukrasava se cetvorostrukim drvoredom, trotoari sirine kosarkaskog igralista se poplocavaju granitom. Ogromna platna na ogradama, koja kosava cepa se menjaju na mesec dana. Travnate povrsine, cak i privremene se uredno zalivaju i odrzavaju (a onda cesto posle par meseci preoru kamionima, pa iznova). E moja Srbijo, da si bar medju sljivama.

arapske pare

pre 5 godina

Grad grca u guzvama, a oni umesto tamo da grade bulevare I sire ulice, prave bulevar gde nema saobracaja. Pa jel to prioritet za grad gde se ujutru za posao ceka pola sata da predje most?
(Glup, 05. maj 2018 15:39)

Resenje za guzve u centru grada nije dodavanje novih traka (ulje na vatru), vec raditi na odrzivom javnom prevozu, recimo metrou

Zvezdas

pre 5 godina

Ima li nesto u ovoj Srbiji a da nije predlizio Vucic? Vucic predlozio jarbol, Vucic predlozio 54 fontane, Ima li ova Srbija arhitekte, urbaniste, planere ili ce sve pravnik da radi

Don Giovanni

pre 5 godina

Da li išta u ovoj zemlji može da se desi, a da nije na inicijativu AV?
(jel moguće?, 5. maj 2018 15:24)

Ima i toga. Pomalo. Na primer, planeta se okreće, a sunce i dalje izlazi i zalazi svaki dan, BEZ inicijative AV. Zasad.

A najbolje ime za ovaj bulevar bilo bi "VIP bulevar" jer je očigledno građen isključivo za potrebe stanara "Beograda na vodi", da bi gospoda brzo stigla do svojih preskupih stanova, kao što se i stari tramvajski most demontira da se zbog buke ne bi remetio njihov (pravedan) san i noćni mir.

Što se saobraćajnih gužvi u Beogradu tiče, taj bulevar ih neće smanjiti ni za mrvicu! Znam o čemu pričam, upravo sam došao kući - sav izmožden - sa vožnje od od Petlovog brda do Zemuna (to je tura kroz ceo grad, od juga, do severozapada Beograda).

Dejan

pre 5 godina

@ Deda Djoka

Valjda se imena ulica daju kao pocast nekome ko je zaduzio ovu zemlju ili covecanstvo, a ne po tome da li je neko Amerikanac, Rus, Etiopljanin ili Mongol. Beograd odavno ima ulice Dzordza Vasingtona, Dzona Kenedija, Karnegijevu, Golsvortijevu... Kao i Franse D'Eperea, Jurija Gagarina, Gandijevu, Patrisa Lumumbe, Salvadora Aljendea, Arcibalda Rajsa, Sekspirovu, Carlija Caplina, Tolstojevu, Geteovu... Kao i svaki normalan kosmopolitski grad na planeti. Vilson je svakako zasluzio ulicu u Bg zbog angazmana da Banat i Baranja udju u sastav kraljevine SHS i licnog prijateljskog odnosa prema srpskom narodu. Inace, ovaj bulevar je potpuno besmislen, apsolutno nece uticati na saobracaj u gradu, koji je na ivici kolapsa. Mnogo je potrebnijih stvari bilo nego da se napravi "privatni" bulevar za buduce stanovnike pet zapocetih i nezavrsenih zgrada.

Aleksa

pre 5 godina

Mozda nam jeste Amerika zla nanela, ali Vudro Vilson je bio prijatelj Srba u najtezem trenutku i ime ulice je po njemu, a ne drzavi. Isto tako nam Svajcarska nikad nije bila najbolji prijatelj ali Arcibald Rajs jeste. Samo idioti zaboravljaju svoje prijatelje, ne treba da budemo idioti.

dr.kadzija

pre 5 godina

Vec na prikazanoj slici odmah upada u oci kvalitetno uradjena podloga i oba debela zavrsna sloja. Snimite sa istog mesta za godinu dana ulicu.

заблуде су последице плитког ума

pre 5 godina

Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep.
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))
(mile)

Читај мало НИН да схватиш шта је стварност.

Francis

pre 5 godina

Kako se privode kraju kad sa strane Beogradskog sajma nema još nikakvih radova, a koliko znam na ulazu pre sajamske rampe treba da bude i neki kružni tok, treba da se ukloni stara pruga koja izlazi na most i pomeri rampa...zar ne?

Vudro Vilson

pre 5 godina

Odakle novac za izgradnju ovog bulevara? Koliko smo do sada dobili na ime 32% dobiti preduzeća Beograd na vodi, a koliko arapski partner na ime svojih 68%. Sva druga priča je nebitna.

Beogradjanin

pre 5 godina

Zamislite da je Dubaji ili cela Kina bila naseljena Srbima iz kruga dvojke, to bi danas bile mahale. Kad su Dučića pitali zašto u fijakeru sedi okrenut kontra puta rekao je: koji to Srbin gleda napred i u budućnost. Novi bulevari smetaju...

Deda Đoka

pre 5 godina

Da nije bilo Vudro Vilsona Banat bi danas bio deo Rumunije.
(Profesor, 05. maj 2018 17:34)

Slažem se potpuno. Zato i treba dati Vudro Vilsonu ulicu negde u Banatu: u Vršcu, Zrenjaninu, Pančevu ...... i tamo ima ulica kojima su potrebna imena.

maja

pre 5 godina

Pa ovo je kompletno ludilo..ceo grad u rupama, ne moze vise da se vozi normalno a oni se hvale nekim bulevarom koji trenutno krece ni od cega i ne vodi nikuda..

veselnik

pre 5 godina

17.marta gradonacelnik je najavio useljenje u prva 2 objekta "Beograda na vodi" u roku od 2 meseca. Sada se glavni menadzer trudi da novi stanari u roku mpgu da pridju do svojih zgrada, da gradonacelnik ne bi (opet) ispao lazov. A ostalo jos samo desetak dana...

Ex faca

pre 5 godina

Sve je to OK, ali ulizički naglašavati „na predlog predsednika AV“, što se istog momenta prihvata kao najpametnije, je malo više deplasirano.

Mrmot

pre 5 godina

"Celog Zivota cu Glasati ja i moja cela Familija za Vucica i SNS jer samo on se bori za srbiju ovi drugi samo za njihov dzep. 
Ne morate da mi postavite Kometar na sajtu i to me bas briga:))
(mile, 06. maj 2018 08:02)"

Mile ti si car ali te nisu shvatili! ???

blagoludima

pre 5 godina

Ljudi, ako neko zna kako i gde tačno će vozila da ulaze iz Bulevara Vojvode Mišića u ovaj novi bulevar. Hvala unapred.
(Miša, 05. maj 2018 20:36)


Kod sadasnje rampe gde se ulazi na sajam kod home centra bi trebalo da se radi kruzni tok .