Utorak, 24.04.2018.

18:44

Vučić: Ovo se ni za Titovo vreme nije dogodilo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za grad Niš najviše urađeno, da se grade putevi i pruge, da je stiglo šest fabrika u taj grad.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Ovo se ni za Titovo vreme nije dogodilo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Boban

pre 6 godina

ja sam poceo da radim1976god.Bio sam stipendista i zaposlio sam se posle 9 dana od zavrsetka skole.Posle 6 meseci sam mogao da kupim namestaj za stan ,automobil ili plac i da nastavim da zivim normalno.Samo tada se radilo ali i bili smo nasmejani iz restorana se cula muzika setalista su bila puna islo se na odmore i sve je to bilo kod "omrzenog"Tita.Kod"voljenog"vucica i njegove bulumente odem u penziju oni mi otmu 7000d.,pa kaze i mojim roditeljima je uzeto.Jeste ali njima i ne treba ta penzija?Sada mi je toliko lepo da razmisljam da se iselim bilo gde sem Balkana.

Лепи Цане

pre 6 godina

"У Титово време" само ЕИ Ниш је имала више радника него све садашње нишке фабрике заједно. Да не причамо и о њиховим фабрикама у околини (Алексинац, Житорађа, Сврљиг...) и широм ондашње државе - укупно 50 фабрика, око 28.000 запослених. Само ЕИ Ниш.

cartmanx

pre 6 godina

Za vreme Titove Jugoslavije EI Niš je zapošljavao 22.000 ljudi, od toga su mogli na letovanja, kupovali kola, ..živeli normalan život, još jači je bio MIN Niš, koji je takođe zapošljavao za pristojne plate,a fabriku koju treći put otvarate i Jura koju niste vi doveli, plaća 25.000 dinara prosećno, bez ikakvih prava i po našem Ustavu, sindikata,.. Predsedniče..Dug SFRJ bio je 22 milijarde dolara, u Vaše vreme dug samo Srbije je oko 27, a Vaša vlast ga je značajno uvećala, ne pričajte nama, Niš je bio grad srećnih ljudi. i ne pričajte nama molim Vas.

Dado

pre 6 godina

Nema šta ovako kad pročitam, sutra idem da tražim stan u Nišu, otvaraju se silne fabrike, biće posla i para preko glave, ma šta sutra danas već gledam oglase... E moj mučeniče, ti si našao današnji Niš porediti sa Titovim vremenom. U to vreme Niš je bio jedan od najvećih industrijskiih gradova bivše Jugoslavije, stopa nezaposlenosti je bila jako mala, nakon 5-10-15 godina bi od firme u kojoj radiš dobijao stan, imao bi stabilan i siguran posao da možeš razmišljati o porodici, ne strepiš kao danas da ti je otkaz iznad glave. A što je najvažnije plate su bile pristojne, odvedeš komplet porodicu deset dana na more, (ne 3,5 ili 7) voziš auto i imaš punu trpezu. Radnici sa jačim platama bi pravili i vikendice u prirodi (kojih nije bio mali broj). E sad ako ovo danas porediš sa tim vremenom i kažeš da je danas bolje, ili je laž ili neka vrsta ludila, trećeg nema.

Needukovan

pre 6 godina

Tako su i u Titovo vreme gradili 8km autoputa 8 godina tj jedan kilometar godisnje. Za sve one puteve koje je Tito napravio bilo je potrebno oko 4.000 godina. Sva sreca pa je Tito poziveo toliko.

Tina

pre 6 godina

Jel Vucic bio skoro u Nisu? Ja sam bila ore 2 meseca; Tuga! Ne znam sta se to ‘gradi’-videla sam da se sve raspada..
Sramota sta su vlasti (prethodne i sadasnje) dozvolile da se dogodi sa jednim od najvecih gradova Srbije koji je bio poznati centar indutrije i kulture.
Predlazem da vlasti malo manje pricaju i malo vise rade, pa kad rezultati budu ocigledni, onda da ‘stavljaju svoj potpis’ na isto.

Zoran Ranđelović

pre 6 godina

Vučićeva konstatacija je netačna.Nema pruga,puteva i progresa, samo jad, beda, siromaštvo, korupcija i nezaposlenost. Gomila polupismenih poslušnika na funkcijama. Diktatura u svom tipičnom obliku, kontrola medija,niške televizije služe za sve osim za objektivno informisanje građana. Second handovi ,pekare i kladionice su jedino što u Nišu radi. Velika je stvar da jedan deo Niša misli drugačije i što će to danas javno i dostojanstveno pokazati.Ne razumem ljude koji će doći autobusima organizovano iz drugih gradova,za hranu i dnevnicu.Realno, danas ispred Leonija mitingovanje ne služi ničemu osim pojačavanju podele na dve Srbije.Fabrika je već jednom otvorena,svečano.

ni stida ni srama

pre 6 godina

Ziveo sam i radio u Titovo vreme i rado bih zamenio ovu danasnju bulumentu na vlasti za jedan Titov prst. Pored toga trebalo bi zabraniti da danasnji, tzv. politicari uzimaju Titovo ime u usta. To je sramota.

Ivan Kapetanic

pre 6 godina

Postovani DRUZE Predsednice Vucicu , iz postovanja prema svim ljudima, narodima i narodnostima koji su posle drugog svetskog rata i strahovitih razaranja daleko vecih nego tokom NATO agresije obnovili i sagradili zemlju koja se tada nazivala SFRJ , izgradili Beograd kojim se vi i vas Mali toliko dicite , iz postovanja prema svima nama koji postujemo i pamtimo istoriju , znamo ponesto o Titu a i o Vama , ne pominjite i ne uporedjujte razvoj danasnje Srbije i ondasnje Jugoslavije ako je imalo koze ostalo na tim Vasim debelim obrazima . Sa postovanjem, neko ciji je deda krv prolio za slobodu Jugoslavije i obnovu zemlje , ciji je deda znojem i krvlju sagradio ono sto vi sad obnavljate i silno se dicite lopovlukom , sundom i kicem . Sacuvajte DRUZE Predsednice Vucicu barem trunku dostojanstva , sto bi Vi rekli devedesetih , ako za Boga znate ...

J.B. Tito

pre 6 godina

Za vreme "žutih" u Nišu su izgrađena 3 nova mosta, izgrađeno nekoliko novih bulevara (Somborski, Vizantijski, bulevar Mediana) čime se napravio saobraćajni prsten u gradu, proširena Knjaževačka ulica skoro celom dužinom, izgrađena gomila kružnih tokova itd. I ovo čime se hvali, izgradnja Kliničkog je krenuta isto pre nego što su došli na vlast, obnova Čaira je isto krenula pre nego što su došli na vlast. Sve investicije kao Beneton i Leoni je došlo pre njih. Otkad su oni došli u Nišu nije izgrađeno apsolutno ništa od infrastrukture, potpuno prazan hod za ovih 6 godina.

Tužno

pre 6 godina

Požarevljanin sam. Kod nas postoji izreka za nezadovoljne: idi u park, žali se Milošu.
Miloš Obrenović je stalno proveravao kako narod diše. Kada bi mu rekli da narod gunđa i prigovara, govorio bi kako je to odlično. Zabrinuo bi se tek kada narod zaćuti. Tada bi učinio sve da narod ponovo počne da gunđa i prigovara i nastavio da vlada.
Naučite "gospodo" iz vlasti nešto od Miloša. Mnogo gluposti ste napravili i dalje ih pravite. Napravićete ih previše jer narod ćuti. Pogrešno tumačite ćutanje i umišljate da to govori o vašim uspesima. Pogrešno. Ja prvi ne vidim nikakve uspehe. Vidim siromaštvo, propalo školstvo, zdravstvo, privredu. Nenasmejana i napaćena lica naroda, koji kad progovori, a hoće vrlo brzo, neće biti dobro. Nećete stići ni Tito da kažete, a desiće se narod.

pantelejac

pre 6 godina

Sve ovo je apsurdno,a evo i primera:autobus koji je prilikom poslednje posete Nišu poklonio Vučić firmi za prevoz,sada stoji jer se firma rasformirala.Tako vam je to u Nišu

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Užasno iritira ovo ONI...Opozicija kontrora i to joj je uloga.Tako se izostrava kvalitet i sprecavaju mućke i korupcija,ako država pravno funkcioniše.Ako ne,onda ovo ONI dokazuje despotizam i nerazumevanje parlamentarne demokratije.Gde je predsednik u svemu tome?Vidim ga kao usamljenog jahača koji priča svoju viziju,ali ne vidi da je opstruisu i njegovi.Savet:Vise konkretne demokratije,slobode i prava,a manje prazne price i želja.Svi mi to zelimo sto ti pričaš,ali tebe smo izabrali da to i ostvarimo.Povedi akciju,već jednom.

bekos

pre 6 godina

Mora Vucic da bude svakoj serpi poklopac. On jed predsednik, on je premijer, on je resorni ministar, on je tuzilac, on je sudija, on je,
ma on je sve, samo nije ono sto treba da bude.

Nebojša

pre 6 godina

EI Niš je imala 28.000 zaposlenih i 700 miliona USD godisnji prihod. Toliko o Titovom vremenu. A tih 700 miliona je kao sada barem 5 milijardi USD. Ili da prevedemo na dug koji je Srbija imala tada od 6 mlrd USD samo EI NIŠ je pravio prihode vece od 10% tog duga.
Ostalo neka komentariše ko hoce ja samo činjenice.
Samo ne razumem da se poredi sa uspesima Titove vlasti i privrede. Necu govoriti koliko je stanova EI NIŠ dala gratis svojim radnicima a koliko ovi investitori.

Kolos

pre 6 godina

"Mogu oni o meni da govore šta hoce"... Pa ne možemo prijatelju da kažemo ništa o tebi, a kamoli sve što hocemo. Ne daš da se zucne o tebi osim hvalospeva na tvojim opskurnim medijima u koje si i sam poverovao. Poređenje sa Titom je moguce samo u uvođenju diktature i teroru nad neistomišljenicima, a što se tiče izgradnje to je smešno i da se poredi. Čak i sa Miloševicem se ne možeš porediti. Ja nisam ni znao da se gradi metro i stanica kod Vuka, samo je odjednom puštena u rad. Vučic objavi da je metro gotova stvar i pre pripreme projekta i trase metroa. Njemu je uzor Staljin sa Potjemkinovim selima.

Искра октябрa

pre 6 godina

Slazem se sa predsednikom Srbije.
(Nena, 24. april 2018 19:53)

Е малена, немаш ти појма. У Титово време је било више запослених у ЕИ Ниш, него што сада има запослених у целом Нишу, Врању и Лесковцу заједно. И имали су далеко боље плате у односу на ове које се деле попут милостиње. Ни он не памти Титово време, а овамо се упоређује са њим... Смехотресно. Толико, да ми иду сузе на очи.

Nislija

pre 6 godina

Titovo vreme?
Sta ti, rodjen 1970 godine znas o tom vremenu?!
Ptestani da pokusavas da nas, koji smo odrastali u Titobo vreme u nesto ubedjujes !
Jer, ima nas jos, generacije '50 i neke ZNAJU sta smo bili, koliko su nam roditelji zaradjivali, koliko je nas pasos tada vredeo !
Od dve radnicke plate smo gradili kuce, isli na more, imali obucu, odecu..knjige ! Imali PRAVE profesore !
Od "fabrika za motanje zica" ni jedan clan porodice ne moze da skrpi kraj s krajem..
!
Ish iz Nis, NE DAMO NISKI
AERODROM ! TACKA #

Gast arbaiter

pre 6 godina

Is iz Nis. Idi unisti Komercijalnu banku. 110 miliona eura gubitaka za dve godine. Narod to ne zna jer se vi hvalite i kad semafor otvorite ali ovo ne spominjete, krijete. I jos sad kad ima kupca ne date je. A sto? Da bi jos pravila gubitke? Ili kad je ona milione u gubitku vi ste isto toliko u dobitku?

Zizavac

pre 6 godina

Ja ovde vidim da su sve premijeri i samo ovaj nas predsednik.
A sto se Nisa i izgradnje tice, taj Klinicki centar se pravi 20 godina, kao i ti putevi koje pominje. On dosao na kraju, kad je najveci deo posla odradjen i kiti se tudjim perjem. Pa vidi predcednice narod, sve vidi. I dosta zna. Ali cuti. Al kad se narod ucuti, to ne sluti na dobro.

Милош

pre 6 godina

Nis je razoren grad. Mladost odlazi, ono sto ostaje nema nadu, grad je sumoran i bedan. Jedina svetla tacka u zadnjih 20 i nesto godina je taj aerodrom i sada hoce da ga ugase.

Milan

pre 6 godina

Predsednik lepo prica.
Da je hteo mogao je da se informise da je u Titovo vreme EI imala preko 20.000 radnika.
Koliko ih danas ima?
Da ne nabrajam previse, gde je Masinska industrija predsednice?

sasa jokic

pre 6 godina

A sta znaci ovo “predsednicom Vlade, premijerom....”, jel to da bi ozgledalo da je bio jos neki predsednik? Otkud to da na sastanku premijera nema nase premijerke, nego predsednik?

Srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ti ga pitas kako si , a on odgovara: cetvrtak.
Ljudi mi kazu: ne damo aerodrom ... a on napravi od toga da ga ljudi ponizavaju, da mu se podsmevaju, strani placenici, sorosevci,....
Ima tu dosta materijala za psihijatriju. Nije mu ovo prvi put. Zaredilo. Stalno ovako.

joka

pre 6 godina

Mozete lagati druge,mi svako jutro prolazimo kroz gomile rupa u centru do posla,kuca...itd. Nis je mrtav grad kao Vranje pre 10 god. Vase nazovi fabrike-montaze,zamenili smo za Titovu Duvansku,Elekronsku,Nitex,Masinsku...i nije opozicija vec narod! Smucilo nam se vise!

Peka

pre 6 godina

Nije, u Titovo vreme je EI Niš proizvodio MIKROPROCESORE (što bi laici rekli - čipove) i štampana kola približno na istom tehnološkom nivou kao Intel, Motorola ili Texas Instruments. Danas Nišlije treba da su srećni što motaju kablove jer su valjda jeftiniji od robota. Ne bih ja na njegovom mestu uzimao olako Tita u usta, bar dok su živi oni koji ga se sećaju.

Dejca-LE

pre 6 godina

Za vučića nisam ali kad ja iz Leskovca odem u Niš imam utisak kao u drugoj državi da sam otišao.
Robe mnogo više i po povoljnijoj ceni, sam grad Niš je velegrad za selo Leskovac.

Peka

pre 6 godina

Nije, u Titovo vreme je EI Niš proizvodio MIKROPROCESORE (što bi laici rekli - čipove) i štampana kola približno na istom tehnološkom nivou kao Intel, Motorola ili Texas Instruments. Danas Nišlije treba da su srećni što motaju kablove jer su valjda jeftiniji od robota. Ne bih ja na njegovom mestu uzimao olako Tita u usta, bar dok su živi oni koji ga se sećaju.

Milan

pre 6 godina

Predsednik lepo prica.
Da je hteo mogao je da se informise da je u Titovo vreme EI imala preko 20.000 radnika.
Koliko ih danas ima?
Da ne nabrajam previse, gde je Masinska industrija predsednice?

joka

pre 6 godina

Mozete lagati druge,mi svako jutro prolazimo kroz gomile rupa u centru do posla,kuca...itd. Nis je mrtav grad kao Vranje pre 10 god. Vase nazovi fabrike-montaze,zamenili smo za Titovu Duvansku,Elekronsku,Nitex,Masinsku...i nije opozicija vec narod! Smucilo nam se vise!

Nislija

pre 6 godina

Titovo vreme?
Sta ti, rodjen 1970 godine znas o tom vremenu?!
Ptestani da pokusavas da nas, koji smo odrastali u Titobo vreme u nesto ubedjujes !
Jer, ima nas jos, generacije '50 i neke ZNAJU sta smo bili, koliko su nam roditelji zaradjivali, koliko je nas pasos tada vredeo !
Od dve radnicke plate smo gradili kuce, isli na more, imali obucu, odecu..knjige ! Imali PRAVE profesore !
Od "fabrika za motanje zica" ni jedan clan porodice ne moze da skrpi kraj s krajem..
!
Ish iz Nis, NE DAMO NISKI
AERODROM ! TACKA #

Gast arbaiter

pre 6 godina

Is iz Nis. Idi unisti Komercijalnu banku. 110 miliona eura gubitaka za dve godine. Narod to ne zna jer se vi hvalite i kad semafor otvorite ali ovo ne spominjete, krijete. I jos sad kad ima kupca ne date je. A sto? Da bi jos pravila gubitke? Ili kad je ona milione u gubitku vi ste isto toliko u dobitku?

Srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ti ga pitas kako si , a on odgovara: cetvrtak.
Ljudi mi kazu: ne damo aerodrom ... a on napravi od toga da ga ljudi ponizavaju, da mu se podsmevaju, strani placenici, sorosevci,....
Ima tu dosta materijala za psihijatriju. Nije mu ovo prvi put. Zaredilo. Stalno ovako.

Искра октябрa

pre 6 godina

Slazem se sa predsednikom Srbije.
(Nena, 24. april 2018 19:53)

Е малена, немаш ти појма. У Титово време је било више запослених у ЕИ Ниш, него што сада има запослених у целом Нишу, Врању и Лесковцу заједно. И имали су далеко боље плате у односу на ове које се деле попут милостиње. Ни он не памти Титово време, а овамо се упоређује са њим... Смехотресно. Толико, да ми иду сузе на очи.

Kolos

pre 6 godina

"Mogu oni o meni da govore šta hoce"... Pa ne možemo prijatelju da kažemo ništa o tebi, a kamoli sve što hocemo. Ne daš da se zucne o tebi osim hvalospeva na tvojim opskurnim medijima u koje si i sam poverovao. Poređenje sa Titom je moguce samo u uvođenju diktature i teroru nad neistomišljenicima, a što se tiče izgradnje to je smešno i da se poredi. Čak i sa Miloševicem se ne možeš porediti. Ja nisam ni znao da se gradi metro i stanica kod Vuka, samo je odjednom puštena u rad. Vučic objavi da je metro gotova stvar i pre pripreme projekta i trase metroa. Njemu je uzor Staljin sa Potjemkinovim selima.

Милош

pre 6 godina

Nis je razoren grad. Mladost odlazi, ono sto ostaje nema nadu, grad je sumoran i bedan. Jedina svetla tacka u zadnjih 20 i nesto godina je taj aerodrom i sada hoce da ga ugase.

Zizavac

pre 6 godina

Ja ovde vidim da su sve premijeri i samo ovaj nas predsednik.
A sto se Nisa i izgradnje tice, taj Klinicki centar se pravi 20 godina, kao i ti putevi koje pominje. On dosao na kraju, kad je najveci deo posla odradjen i kiti se tudjim perjem. Pa vidi predcednice narod, sve vidi. I dosta zna. Ali cuti. Al kad se narod ucuti, to ne sluti na dobro.

Nebojša

pre 6 godina

EI Niš je imala 28.000 zaposlenih i 700 miliona USD godisnji prihod. Toliko o Titovom vremenu. A tih 700 miliona je kao sada barem 5 milijardi USD. Ili da prevedemo na dug koji je Srbija imala tada od 6 mlrd USD samo EI NIŠ je pravio prihode vece od 10% tog duga.
Ostalo neka komentariše ko hoce ja samo činjenice.
Samo ne razumem da se poredi sa uspesima Titove vlasti i privrede. Necu govoriti koliko je stanova EI NIŠ dala gratis svojim radnicima a koliko ovi investitori.

sasa jokic

pre 6 godina

A sta znaci ovo “predsednicom Vlade, premijerom....”, jel to da bi ozgledalo da je bio jos neki predsednik? Otkud to da na sastanku premijera nema nase premijerke, nego predsednik?

ni stida ni srama

pre 6 godina

Ziveo sam i radio u Titovo vreme i rado bih zamenio ovu danasnju bulumentu na vlasti za jedan Titov prst. Pored toga trebalo bi zabraniti da danasnji, tzv. politicari uzimaju Titovo ime u usta. To je sramota.

Ivan Kapetanic

pre 6 godina

Postovani DRUZE Predsednice Vucicu , iz postovanja prema svim ljudima, narodima i narodnostima koji su posle drugog svetskog rata i strahovitih razaranja daleko vecih nego tokom NATO agresije obnovili i sagradili zemlju koja se tada nazivala SFRJ , izgradili Beograd kojim se vi i vas Mali toliko dicite , iz postovanja prema svima nama koji postujemo i pamtimo istoriju , znamo ponesto o Titu a i o Vama , ne pominjite i ne uporedjujte razvoj danasnje Srbije i ondasnje Jugoslavije ako je imalo koze ostalo na tim Vasim debelim obrazima . Sa postovanjem, neko ciji je deda krv prolio za slobodu Jugoslavije i obnovu zemlje , ciji je deda znojem i krvlju sagradio ono sto vi sad obnavljate i silno se dicite lopovlukom , sundom i kicem . Sacuvajte DRUZE Predsednice Vucicu barem trunku dostojanstva , sto bi Vi rekli devedesetih , ako za Boga znate ...

Zoran Ranđelović

pre 6 godina

Vučićeva konstatacija je netačna.Nema pruga,puteva i progresa, samo jad, beda, siromaštvo, korupcija i nezaposlenost. Gomila polupismenih poslušnika na funkcijama. Diktatura u svom tipičnom obliku, kontrola medija,niške televizije služe za sve osim za objektivno informisanje građana. Second handovi ,pekare i kladionice su jedino što u Nišu radi. Velika je stvar da jedan deo Niša misli drugačije i što će to danas javno i dostojanstveno pokazati.Ne razumem ljude koji će doći autobusima organizovano iz drugih gradova,za hranu i dnevnicu.Realno, danas ispred Leonija mitingovanje ne služi ničemu osim pojačavanju podele na dve Srbije.Fabrika je već jednom otvorena,svečano.

J.B. Tito

pre 6 godina

Za vreme "žutih" u Nišu su izgrađena 3 nova mosta, izgrađeno nekoliko novih bulevara (Somborski, Vizantijski, bulevar Mediana) čime se napravio saobraćajni prsten u gradu, proširena Knjaževačka ulica skoro celom dužinom, izgrađena gomila kružnih tokova itd. I ovo čime se hvali, izgradnja Kliničkog je krenuta isto pre nego što su došli na vlast, obnova Čaira je isto krenula pre nego što su došli na vlast. Sve investicije kao Beneton i Leoni je došlo pre njih. Otkad su oni došli u Nišu nije izgrađeno apsolutno ništa od infrastrukture, potpuno prazan hod za ovih 6 godina.

Tina

pre 6 godina

Jel Vucic bio skoro u Nisu? Ja sam bila ore 2 meseca; Tuga! Ne znam sta se to ‘gradi’-videla sam da se sve raspada..
Sramota sta su vlasti (prethodne i sadasnje) dozvolile da se dogodi sa jednim od najvecih gradova Srbije koji je bio poznati centar indutrije i kulture.
Predlazem da vlasti malo manje pricaju i malo vise rade, pa kad rezultati budu ocigledni, onda da ‘stavljaju svoj potpis’ na isto.

bekos

pre 6 godina

Mora Vucic da bude svakoj serpi poklopac. On jed predsednik, on je premijer, on je resorni ministar, on je tuzilac, on je sudija, on je,
ma on je sve, samo nije ono sto treba da bude.

pantelejac

pre 6 godina

Sve ovo je apsurdno,a evo i primera:autobus koji je prilikom poslednje posete Nišu poklonio Vučić firmi za prevoz,sada stoji jer se firma rasformirala.Tako vam je to u Nišu

Tužno

pre 6 godina

Požarevljanin sam. Kod nas postoji izreka za nezadovoljne: idi u park, žali se Milošu.
Miloš Obrenović je stalno proveravao kako narod diše. Kada bi mu rekli da narod gunđa i prigovara, govorio bi kako je to odlično. Zabrinuo bi se tek kada narod zaćuti. Tada bi učinio sve da narod ponovo počne da gunđa i prigovara i nastavio da vlada.
Naučite "gospodo" iz vlasti nešto od Miloša. Mnogo gluposti ste napravili i dalje ih pravite. Napravićete ih previše jer narod ćuti. Pogrešno tumačite ćutanje i umišljate da to govori o vašim uspesima. Pogrešno. Ja prvi ne vidim nikakve uspehe. Vidim siromaštvo, propalo školstvo, zdravstvo, privredu. Nenasmejana i napaćena lica naroda, koji kad progovori, a hoće vrlo brzo, neće biti dobro. Nećete stići ni Tito da kažete, a desiće se narod.

Лепи Цане

pre 6 godina

"У Титово време" само ЕИ Ниш је имала више радника него све садашње нишке фабрике заједно. Да не причамо и о њиховим фабрикама у околини (Алексинац, Житорађа, Сврљиг...) и широм ондашње државе - укупно 50 фабрика, око 28.000 запослених. Само ЕИ Ниш.

cartmanx

pre 6 godina

Za vreme Titove Jugoslavije EI Niš je zapošljavao 22.000 ljudi, od toga su mogli na letovanja, kupovali kola, ..živeli normalan život, još jači je bio MIN Niš, koji je takođe zapošljavao za pristojne plate,a fabriku koju treći put otvarate i Jura koju niste vi doveli, plaća 25.000 dinara prosećno, bez ikakvih prava i po našem Ustavu, sindikata,.. Predsedniče..Dug SFRJ bio je 22 milijarde dolara, u Vaše vreme dug samo Srbije je oko 27, a Vaša vlast ga je značajno uvećala, ne pričajte nama, Niš je bio grad srećnih ljudi. i ne pričajte nama molim Vas.

Dado

pre 6 godina

Nema šta ovako kad pročitam, sutra idem da tražim stan u Nišu, otvaraju se silne fabrike, biće posla i para preko glave, ma šta sutra danas već gledam oglase... E moj mučeniče, ti si našao današnji Niš porediti sa Titovim vremenom. U to vreme Niš je bio jedan od najvećih industrijskiih gradova bivše Jugoslavije, stopa nezaposlenosti je bila jako mala, nakon 5-10-15 godina bi od firme u kojoj radiš dobijao stan, imao bi stabilan i siguran posao da možeš razmišljati o porodici, ne strepiš kao danas da ti je otkaz iznad glave. A što je najvažnije plate su bile pristojne, odvedeš komplet porodicu deset dana na more, (ne 3,5 ili 7) voziš auto i imaš punu trpezu. Radnici sa jačim platama bi pravili i vikendice u prirodi (kojih nije bio mali broj). E sad ako ovo danas porediš sa tim vremenom i kažeš da je danas bolje, ili je laž ili neka vrsta ludila, trećeg nema.

Needukovan

pre 6 godina

Tako su i u Titovo vreme gradili 8km autoputa 8 godina tj jedan kilometar godisnje. Za sve one puteve koje je Tito napravio bilo je potrebno oko 4.000 godina. Sva sreca pa je Tito poziveo toliko.

Dejca-LE

pre 6 godina

Za vučića nisam ali kad ja iz Leskovca odem u Niš imam utisak kao u drugoj državi da sam otišao.
Robe mnogo više i po povoljnijoj ceni, sam grad Niš je velegrad za selo Leskovac.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Užasno iritira ovo ONI...Opozicija kontrora i to joj je uloga.Tako se izostrava kvalitet i sprecavaju mućke i korupcija,ako država pravno funkcioniše.Ako ne,onda ovo ONI dokazuje despotizam i nerazumevanje parlamentarne demokratije.Gde je predsednik u svemu tome?Vidim ga kao usamljenog jahača koji priča svoju viziju,ali ne vidi da je opstruisu i njegovi.Savet:Vise konkretne demokratije,slobode i prava,a manje prazne price i želja.Svi mi to zelimo sto ti pričaš,ali tebe smo izabrali da to i ostvarimo.Povedi akciju,već jednom.

Boban

pre 6 godina

ja sam poceo da radim1976god.Bio sam stipendista i zaposlio sam se posle 9 dana od zavrsetka skole.Posle 6 meseci sam mogao da kupim namestaj za stan ,automobil ili plac i da nastavim da zivim normalno.Samo tada se radilo ali i bili smo nasmejani iz restorana se cula muzika setalista su bila puna islo se na odmore i sve je to bilo kod "omrzenog"Tita.Kod"voljenog"vucica i njegove bulumente odem u penziju oni mi otmu 7000d.,pa kaze i mojim roditeljima je uzeto.Jeste ali njima i ne treba ta penzija?Sada mi je toliko lepo da razmisljam da se iselim bilo gde sem Balkana.

joka

pre 6 godina

Mozete lagati druge,mi svako jutro prolazimo kroz gomile rupa u centru do posla,kuca...itd. Nis je mrtav grad kao Vranje pre 10 god. Vase nazovi fabrike-montaze,zamenili smo za Titovu Duvansku,Elekronsku,Nitex,Masinsku...i nije opozicija vec narod! Smucilo nam se vise!

Nislija

pre 6 godina

Titovo vreme?
Sta ti, rodjen 1970 godine znas o tom vremenu?!
Ptestani da pokusavas da nas, koji smo odrastali u Titobo vreme u nesto ubedjujes !
Jer, ima nas jos, generacije '50 i neke ZNAJU sta smo bili, koliko su nam roditelji zaradjivali, koliko je nas pasos tada vredeo !
Od dve radnicke plate smo gradili kuce, isli na more, imali obucu, odecu..knjige ! Imali PRAVE profesore !
Od "fabrika za motanje zica" ni jedan clan porodice ne moze da skrpi kraj s krajem..
!
Ish iz Nis, NE DAMO NISKI
AERODROM ! TACKA #

Peka

pre 6 godina

Nije, u Titovo vreme je EI Niš proizvodio MIKROPROCESORE (što bi laici rekli - čipove) i štampana kola približno na istom tehnološkom nivou kao Intel, Motorola ili Texas Instruments. Danas Nišlije treba da su srećni što motaju kablove jer su valjda jeftiniji od robota. Ne bih ja na njegovom mestu uzimao olako Tita u usta, bar dok su živi oni koji ga se sećaju.

Искра октябрa

pre 6 godina

Slazem se sa predsednikom Srbije.
(Nena, 24. april 2018 19:53)

Е малена, немаш ти појма. У Титово време је било више запослених у ЕИ Ниш, него што сада има запослених у целом Нишу, Врању и Лесковцу заједно. И имали су далеко боље плате у односу на ове које се деле попут милостиње. Ни он не памти Титово време, а овамо се упоређује са њим... Смехотресно. Толико, да ми иду сузе на очи.

Gast arbaiter

pre 6 godina

Is iz Nis. Idi unisti Komercijalnu banku. 110 miliona eura gubitaka za dve godine. Narod to ne zna jer se vi hvalite i kad semafor otvorite ali ovo ne spominjete, krijete. I jos sad kad ima kupca ne date je. A sto? Da bi jos pravila gubitke? Ili kad je ona milione u gubitku vi ste isto toliko u dobitku?

Milan

pre 6 godina

Predsednik lepo prica.
Da je hteo mogao je da se informise da je u Titovo vreme EI imala preko 20.000 radnika.
Koliko ih danas ima?
Da ne nabrajam previse, gde je Masinska industrija predsednice?

Kolos

pre 6 godina

"Mogu oni o meni da govore šta hoce"... Pa ne možemo prijatelju da kažemo ništa o tebi, a kamoli sve što hocemo. Ne daš da se zucne o tebi osim hvalospeva na tvojim opskurnim medijima u koje si i sam poverovao. Poređenje sa Titom je moguce samo u uvođenju diktature i teroru nad neistomišljenicima, a što se tiče izgradnje to je smešno i da se poredi. Čak i sa Miloševicem se ne možeš porediti. Ja nisam ni znao da se gradi metro i stanica kod Vuka, samo je odjednom puštena u rad. Vučic objavi da je metro gotova stvar i pre pripreme projekta i trase metroa. Njemu je uzor Staljin sa Potjemkinovim selima.

Srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ti ga pitas kako si , a on odgovara: cetvrtak.
Ljudi mi kazu: ne damo aerodrom ... a on napravi od toga da ga ljudi ponizavaju, da mu se podsmevaju, strani placenici, sorosevci,....
Ima tu dosta materijala za psihijatriju. Nije mu ovo prvi put. Zaredilo. Stalno ovako.

Милош

pre 6 godina

Nis je razoren grad. Mladost odlazi, ono sto ostaje nema nadu, grad je sumoran i bedan. Jedina svetla tacka u zadnjih 20 i nesto godina je taj aerodrom i sada hoce da ga ugase.

Zizavac

pre 6 godina

Ja ovde vidim da su sve premijeri i samo ovaj nas predsednik.
A sto se Nisa i izgradnje tice, taj Klinicki centar se pravi 20 godina, kao i ti putevi koje pominje. On dosao na kraju, kad je najveci deo posla odradjen i kiti se tudjim perjem. Pa vidi predcednice narod, sve vidi. I dosta zna. Ali cuti. Al kad se narod ucuti, to ne sluti na dobro.

Nebojša

pre 6 godina

EI Niš je imala 28.000 zaposlenih i 700 miliona USD godisnji prihod. Toliko o Titovom vremenu. A tih 700 miliona je kao sada barem 5 milijardi USD. Ili da prevedemo na dug koji je Srbija imala tada od 6 mlrd USD samo EI NIŠ je pravio prihode vece od 10% tog duga.
Ostalo neka komentariše ko hoce ja samo činjenice.
Samo ne razumem da se poredi sa uspesima Titove vlasti i privrede. Necu govoriti koliko je stanova EI NIŠ dala gratis svojim radnicima a koliko ovi investitori.

sasa jokic

pre 6 godina

A sta znaci ovo “predsednicom Vlade, premijerom....”, jel to da bi ozgledalo da je bio jos neki predsednik? Otkud to da na sastanku premijera nema nase premijerke, nego predsednik?

Dejca-LE

pre 6 godina

Za vučića nisam ali kad ja iz Leskovca odem u Niš imam utisak kao u drugoj državi da sam otišao.
Robe mnogo više i po povoljnijoj ceni, sam grad Niš je velegrad za selo Leskovac.

J.B. Tito

pre 6 godina

Za vreme "žutih" u Nišu su izgrađena 3 nova mosta, izgrađeno nekoliko novih bulevara (Somborski, Vizantijski, bulevar Mediana) čime se napravio saobraćajni prsten u gradu, proširena Knjaževačka ulica skoro celom dužinom, izgrađena gomila kružnih tokova itd. I ovo čime se hvali, izgradnja Kliničkog je krenuta isto pre nego što su došli na vlast, obnova Čaira je isto krenula pre nego što su došli na vlast. Sve investicije kao Beneton i Leoni je došlo pre njih. Otkad su oni došli u Nišu nije izgrađeno apsolutno ništa od infrastrukture, potpuno prazan hod za ovih 6 godina.

Ivan Kapetanic

pre 6 godina

Postovani DRUZE Predsednice Vucicu , iz postovanja prema svim ljudima, narodima i narodnostima koji su posle drugog svetskog rata i strahovitih razaranja daleko vecih nego tokom NATO agresije obnovili i sagradili zemlju koja se tada nazivala SFRJ , izgradili Beograd kojim se vi i vas Mali toliko dicite , iz postovanja prema svima nama koji postujemo i pamtimo istoriju , znamo ponesto o Titu a i o Vama , ne pominjite i ne uporedjujte razvoj danasnje Srbije i ondasnje Jugoslavije ako je imalo koze ostalo na tim Vasim debelim obrazima . Sa postovanjem, neko ciji je deda krv prolio za slobodu Jugoslavije i obnovu zemlje , ciji je deda znojem i krvlju sagradio ono sto vi sad obnavljate i silno se dicite lopovlukom , sundom i kicem . Sacuvajte DRUZE Predsednice Vucicu barem trunku dostojanstva , sto bi Vi rekli devedesetih , ako za Boga znate ...

Tina

pre 6 godina

Jel Vucic bio skoro u Nisu? Ja sam bila ore 2 meseca; Tuga! Ne znam sta se to ‘gradi’-videla sam da se sve raspada..
Sramota sta su vlasti (prethodne i sadasnje) dozvolile da se dogodi sa jednim od najvecih gradova Srbije koji je bio poznati centar indutrije i kulture.
Predlazem da vlasti malo manje pricaju i malo vise rade, pa kad rezultati budu ocigledni, onda da ‘stavljaju svoj potpis’ na isto.

ni stida ni srama

pre 6 godina

Ziveo sam i radio u Titovo vreme i rado bih zamenio ovu danasnju bulumentu na vlasti za jedan Titov prst. Pored toga trebalo bi zabraniti da danasnji, tzv. politicari uzimaju Titovo ime u usta. To je sramota.

Zoran Ranđelović

pre 6 godina

Vučićeva konstatacija je netačna.Nema pruga,puteva i progresa, samo jad, beda, siromaštvo, korupcija i nezaposlenost. Gomila polupismenih poslušnika na funkcijama. Diktatura u svom tipičnom obliku, kontrola medija,niške televizije služe za sve osim za objektivno informisanje građana. Second handovi ,pekare i kladionice su jedino što u Nišu radi. Velika je stvar da jedan deo Niša misli drugačije i što će to danas javno i dostojanstveno pokazati.Ne razumem ljude koji će doći autobusima organizovano iz drugih gradova,za hranu i dnevnicu.Realno, danas ispred Leonija mitingovanje ne služi ničemu osim pojačavanju podele na dve Srbije.Fabrika je već jednom otvorena,svečano.

Tužno

pre 6 godina

Požarevljanin sam. Kod nas postoji izreka za nezadovoljne: idi u park, žali se Milošu.
Miloš Obrenović je stalno proveravao kako narod diše. Kada bi mu rekli da narod gunđa i prigovara, govorio bi kako je to odlično. Zabrinuo bi se tek kada narod zaćuti. Tada bi učinio sve da narod ponovo počne da gunđa i prigovara i nastavio da vlada.
Naučite "gospodo" iz vlasti nešto od Miloša. Mnogo gluposti ste napravili i dalje ih pravite. Napravićete ih previše jer narod ćuti. Pogrešno tumačite ćutanje i umišljate da to govori o vašim uspesima. Pogrešno. Ja prvi ne vidim nikakve uspehe. Vidim siromaštvo, propalo školstvo, zdravstvo, privredu. Nenasmejana i napaćena lica naroda, koji kad progovori, a hoće vrlo brzo, neće biti dobro. Nećete stići ni Tito da kažete, a desiće se narod.

bekos

pre 6 godina

Mora Vucic da bude svakoj serpi poklopac. On jed predsednik, on je premijer, on je resorni ministar, on je tuzilac, on je sudija, on je,
ma on je sve, samo nije ono sto treba da bude.

Лепи Цане

pre 6 godina

"У Титово време" само ЕИ Ниш је имала више радника него све садашње нишке фабрике заједно. Да не причамо и о њиховим фабрикама у околини (Алексинац, Житорађа, Сврљиг...) и широм ондашње државе - укупно 50 фабрика, око 28.000 запослених. Само ЕИ Ниш.

pantelejac

pre 6 godina

Sve ovo je apsurdno,a evo i primera:autobus koji je prilikom poslednje posete Nišu poklonio Vučić firmi za prevoz,sada stoji jer se firma rasformirala.Tako vam je to u Nišu

cartmanx

pre 6 godina

Za vreme Titove Jugoslavije EI Niš je zapošljavao 22.000 ljudi, od toga su mogli na letovanja, kupovali kola, ..živeli normalan život, još jači je bio MIN Niš, koji je takođe zapošljavao za pristojne plate,a fabriku koju treći put otvarate i Jura koju niste vi doveli, plaća 25.000 dinara prosećno, bez ikakvih prava i po našem Ustavu, sindikata,.. Predsedniče..Dug SFRJ bio je 22 milijarde dolara, u Vaše vreme dug samo Srbije je oko 27, a Vaša vlast ga je značajno uvećala, ne pričajte nama, Niš je bio grad srećnih ljudi. i ne pričajte nama molim Vas.

Dado

pre 6 godina

Nema šta ovako kad pročitam, sutra idem da tražim stan u Nišu, otvaraju se silne fabrike, biće posla i para preko glave, ma šta sutra danas već gledam oglase... E moj mučeniče, ti si našao današnji Niš porediti sa Titovim vremenom. U to vreme Niš je bio jedan od najvećih industrijskiih gradova bivše Jugoslavije, stopa nezaposlenosti je bila jako mala, nakon 5-10-15 godina bi od firme u kojoj radiš dobijao stan, imao bi stabilan i siguran posao da možeš razmišljati o porodici, ne strepiš kao danas da ti je otkaz iznad glave. A što je najvažnije plate su bile pristojne, odvedeš komplet porodicu deset dana na more, (ne 3,5 ili 7) voziš auto i imaš punu trpezu. Radnici sa jačim platama bi pravili i vikendice u prirodi (kojih nije bio mali broj). E sad ako ovo danas porediš sa tim vremenom i kažeš da je danas bolje, ili je laž ili neka vrsta ludila, trećeg nema.

Needukovan

pre 6 godina

Tako su i u Titovo vreme gradili 8km autoputa 8 godina tj jedan kilometar godisnje. Za sve one puteve koje je Tito napravio bilo je potrebno oko 4.000 godina. Sva sreca pa je Tito poziveo toliko.

Boban

pre 6 godina

ja sam poceo da radim1976god.Bio sam stipendista i zaposlio sam se posle 9 dana od zavrsetka skole.Posle 6 meseci sam mogao da kupim namestaj za stan ,automobil ili plac i da nastavim da zivim normalno.Samo tada se radilo ali i bili smo nasmejani iz restorana se cula muzika setalista su bila puna islo se na odmore i sve je to bilo kod "omrzenog"Tita.Kod"voljenog"vucica i njegove bulumente odem u penziju oni mi otmu 7000d.,pa kaze i mojim roditeljima je uzeto.Jeste ali njima i ne treba ta penzija?Sada mi je toliko lepo da razmisljam da se iselim bilo gde sem Balkana.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Užasno iritira ovo ONI...Opozicija kontrora i to joj je uloga.Tako se izostrava kvalitet i sprecavaju mućke i korupcija,ako država pravno funkcioniše.Ako ne,onda ovo ONI dokazuje despotizam i nerazumevanje parlamentarne demokratije.Gde je predsednik u svemu tome?Vidim ga kao usamljenog jahača koji priča svoju viziju,ali ne vidi da je opstruisu i njegovi.Savet:Vise konkretne demokratije,slobode i prava,a manje prazne price i želja.Svi mi to zelimo sto ti pričaš,ali tebe smo izabrali da to i ostvarimo.Povedi akciju,već jednom.