Subota, 14.04.2018.

07:16

Pojavili se prvi snimci vazdušnih udara u Siriji VIDEO

SAD, Velika Britanija i Francuska pokrenule su vazdušne napade na ciljeve u Siriji, a na društvenim mrežama pojavili su se video snimci i fotografije iz Damaska

Izvor: B92

Pojavili se prvi snimci vazdušnih udara u Siriji VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Someone

pre 6 godina

Morate shvatiti, da se rat u Siriji nece zavrsiti jos sto godina ako ameri ne dobiju sta zele. Amerikanci imaju jos dosta boraca u Siriji, zestoko podeljenu zemlju, pitanje je dokle ce to narod moci da trpi? A ja mislim da jeste koristen gasni otrov na borce u Damasku i da Amerikanci pokusavaju da zastite i ono sto ce se mozda osvojiti i ono sto je osvojeno tako sto ce zabraniti Asadu da sa lakocom osvaja ta uporista.

Камичак

pre 6 godina

Jutros je rusko ministarstvo odbrane objavilo , da je ukupno ispaljeno 103 krstareće rakete , a da su Sirijci oborili 71 !! Ovaj podatak je dokumentovan na press konferenciji MO Rusije....
(ljubomir, 14. april 2018 11:22)

МО Русије је додао и да ниједна британска ракета није дошла до циља, односно, све су оборене. То је тек прави дебакл "Велике" Британије.

Veteran PVO

pre 6 godina

Boris, Dobro zapažanje. Većina ovih svetlećih letećih objekta su mamci. Lično video svojim očima 99te za vreme NATO agresije. Gotovo niotkuda noću se nisko na nebu pojavljuju užarene svetleće lopte i prosto te mame da dejstvuješ po njima jer se čini da lete prema tebi i da će ti na glavu pasti. Karakteristično je da nemaju nikakav zvuk i da se jednostavno ugase i nestanu posle kraćeg leta. Ipak teško je ostati priseban i ne reagovati pogotovu kada se prvi put nađete u njihovoj blizini. Takođe njihove ostatke nismo nalazili na zemlji. Verovatno sagorevaju u atmosferi pa su potpuno bezopasni.

Nikola

pre 6 godina

@dzoka
Zapravo krstarece rakete ne ostavljaju nikakav trag iza sebe, jer nemaju taj mlazni motor kao ostale rakete. Tj ima samo u pocetku u toku ispaljivanja, nakon toga lagano krstari do cilja bez ikakve vatre na repu rakete. Malo je sporija od ostalih raketa, ali teza za otkrivanje, ima veliki domet i izuzetno je precizna. To je vrh tehnoloskog dostignuca. Ne kosta dzabe jedan tomahawk 1,5 miliona $. Zamisli komad gvozdja duzine 5-6 metara da toliko kosta. Sta mislis zasto samo Rusi i Amerikanci imaju tako nesto? Imaju i druge drzave raznorazne krstarece, ali mnogo manjeg dometa, lakse se otkrivaju, nepreciznije su itd.

Boris

pre 6 godina

Mislim da je prvi napad kombinacija raketa sa bojevim glavama i raketa mamaca za PVO. Rakete mamci su jeftine i služe za imitaciju aviona u vazduhu, a njihovim korišćenjem se otkrivaju položaji PVO i troše skupe PVO rakete onoga koji se brane. Što znači da je počelo iscrpljivanje i da je pitanje kada će nastupiti napad punog kapaciteta.

Zemunac

pre 6 godina

Da li je neko video snimak pogodka objekta na zemlji? Cak i zapad pusta samo snimke raketne odbrane i to uspesne, na nekoliko snimaka sr vidi pogodak u vazduhu.

Dedica

pre 6 godina

Tesko onom kog Rusija brani. Imam preko sedamdesat godina i jos ne znam ni JEDNU JEDINU drzavu koju je Rusija ODBRANILA! Od Vijetnama sezdesetih godina, Egipta sedamdesetih, (Libiju su jos osamdesetih bombardovali posle atentata na avion UTA, dok su Rusi povukli svoju flotu navodno zbog nekih vojnih manevara), Iraka, osne, Savezne Republike Jugoslavije, Libije,Danas Sirije, sutra mozda Irana.... Mnoge su krvarile, i krvavo placale rusko naoruzanje, dok su se Rusi navodno "ljutili i besneli na sednicama UN, bez ikakvog drugog mesanja. Kad smo MI bili u pitanju cak ni veto nisu ulagali nego se "ljutito" uzdrzavali. Kad sam u to vreme neoprezno rekao da ce nas Jeljcin prodati za flasu vodke dobio sam pesnicu po nosu! E pa mnogo su nam pomogli. Samo slepci ne vide da od njih pomoci nikome nema!
Ajde sad, minuse molim!

Nikola

pre 6 godina

Moram napisati svoje misljenje ovde, a ne na onom drugom clanku gdje vec ima preko 400 komentara. Nisu gadjana samo 3 objekta. Bio sam budan i na twiteru sam pratio sta izbacuju Sirijci, od kojih su mnogi iz Damaska. Bombardovanje je trajalo preko jedan sat, bilo je rasporedjeno u 3-4 talasa, ali su kratki prekidi izmedju bili, po par minuta. Britanci su izvrsili napad sa 4 aviona na neku bazu u Homsu, i vratili se nazad na Kipar. Ovi sada kazu da su te rakete skrenute i tako samo ranile 3 civila. Toliko o njima. Pucalo je oko Damaska na nekoliko baza i lokacija. Naravno da su svi ti istrazivacki centri i baze i sta sve ne bili evakuisani, ali su ovi pored toga pokusali da obore sto vise raketa. Bar 7-8 razlicitih snimaka obaranja sam vidio. Kasnije su prenijeli da je oboreno oko 13 raketa iznad samo jednog naselja, a posle su drugi poceli pogresno da prenose kako Sirija tvrdi da je oboreno ukupno 13 od tih 120ak koliko je ispaljeno. Naravno da je mnogo vise pogodaka Sirijske PVO, i to su danas i rekli. U sustini kad se sve sagleda, nije ovo mnogo drugacije od proslogodisnjeg napada. Mislim da Amerikanci ispadaju i pomalo smijesni. Naravno to moze biti opasno, jer se kauboji mogu naljutiti zbog toga. Sinoc je udarna vijest posle napada bila kako oni nisu nista javili Rusima. Evo maloprije citam da su to uradili Britanci ili Francuzi. xDD I najbitnije od svega, izgleda da nije bilo ni jedne jedine zrtve ni medju civilima ni vojnicima.

ljubomir

pre 6 godina

Jutros je rusko ministarstvo odbrane objavilo , da je ukupno ispaljeno 103 krstareće rakete , a da su Sirijci oborili 71 !! Ovaj podatak je dokumentovan na press konferenciji MO Rusije , i zapadni kanali su već počeli da objavlju vest , što znači da je akcija Alijanse ..totalni vojni promašaj !!

Tozlar

pre 6 godina

Pitam se zašto su gađali skladište hemijskog oružija kod Damaska... Šta bi bilo da je u njemu nečega bilo? Ništa ratni zločin i sl?

Torrente

pre 6 godina

Pa ja stvarno ne znam ko se ovde više obrukao; da li Rusi koji su pristali na ovu šaradu i time faktički priznali da su Ameri i dalje glavni, ili sami Amerikanci kojima je sirijska vojska tehnikom iz sedamdesetih oborila 71 raketu od 103.

Uglavnom, ko god šta mislio o kome, bitno je da je predstava završena i da nema žrtava.

fischer

pre 6 godina

Zao mi je narod koji tamo zivi, a sto se tice sile Amerike i Rusije to vec se zna unapred.Tamo ce biti poligon za probu novijih raketa.

Vlajko

pre 6 godina

Koliko vidim ovi im poobarali sve rakete, ili je bar izveštaj takav, što ovaj snimak i potvrđuje, pogodili su neku praznu zgradu u Damasku, oko Homsa ništa, drugim rečima rusi su već delovali, sumnjam da su arapi tako vispreni da ruše rakete...

Darko

pre 6 godina

Imam osjecaj da su se Rusi prepali Amerikanaca,a i Amerikanci Rusa.Napad na Siriju je trajao tri, cetri sata i to je to.Lakav je to napad od cetri sata.Ovdje je trajalo gotovo tri mjeseca.Pazljivo je birano da se napad na Ruse izbjegne zbog straha od odgovora ,a takodjer Rusi nisu obarali americke rakete zbog straha od odgovora.Slag na tortu je da su Francuzi obavijestili Ruse poprilicno unaprijed sto ce se desiti.Stono ni se reklo kad se podvuce crta da su vukovi siti,a ovce na broju.Dobro je dok boje jedni drugih.

Anfield

pre 6 godina

Tragično:(( 
Afganistan, Irak, Libija, Srbija, Sirija...nastavi niz....
(Smuleco, 14. april 2018 10:04)

Zahvaljujemo se na glasu.

Venecuela, dok ne dobiju svu naftu, svo zlato I sve vredno sto mogu da eksploatisu do besvesti.

srdjan

pre 6 godina

Dosao je novi stari svetski poredak,Rusija ipak nije nikakva vojna politicka ili bilo kakva sila i definitivno nesme da udari na Nato.Zao mi je samo tog naroda.Po svemu sudeci srusice pola Sirije osim ruskih vojnih baza,a ovi ce to da gledaju i da sazivaju sednice Saveta bezbednosti

bez panike

pre 6 godina

polako,nista se bitno jos nije desilo u smislu pogodjenih objekata
cak mislim da su mete unapred dogovorene i javljene drugoj strani.
zasto to mislim? zato sto bi sad bili naslovi po medijima "Ubijen taj i taj",unisteno skladiste sa hemijskim oruzijem il tako nesto,mi imamo naslove u fazonu dobro jutro,desilo se raketiranje,eto Amerikanci stoje iza svojih reci.

samo vi navijajte za WW3,ali ako krene on se desava stvarno ne preko komentara
ajd uzdravlje odoh da pecam ribu

DarioHubner

pre 6 godina

Jezivo, ovo moze da opravda samo neko ko ovo nije doziveo... Nadam se da ce se okoncati sto pre, dok jos nema ozbiljnih posledica a tu mislim na ljudske zrtve...

марио марко дел тинторето

pre 6 godina

Ако је ово све, онда се западњаци нису морали трудити да дижу толику буку данима. Ово је као прошлогодишњи напад и ништа више.

Millennium

pre 6 godina

Neko ne voli Ruse, i to je ok. Svaka sila je manje više ista, oštri se preko leđa sirotinje. Ali ne mogu da razumem ljude koji ovo podržavaju. Gde ste bili 99-te? Jel se sećate ovoga? Samo Srbin može da podržava svog dželata.

Lice istine

pre 6 godina

Citam razne izjave o podrsci rusa kao nama 99te, al zapravo nemaju izvorista gasa i naftovode kroz Jugoslaviju kao sto imaju kroz Siriju. I Sirija je strateski bitnija tacka njima nego Srbija, zato ne plasite se, branice oni sirijh svim snagama ako treba

Demoktratija

pre 6 godina

Stigla demokratija nova tura i to bas u trenutku kad su trebali izadji inspektori da utvrde da li je doslo do navodnog hemijskog napada.
Izvor informacija da je doslo do napada doslo od "belih slemova" a gle cuda jedan od njihovih glavnih sponzora finansija je USA. ^^

Marko

pre 6 godina

Ovim ce zapad da isprovocira proteste u svojim zemljama, koji ce biti sve masovniji kako vreme odmice, jer obican covek ne zeli da se kaci sa rusima, posebno ne zbog sirije i izmisljenih dogadjaja. Drugacije bi bilo da rusi prvi prete celom svetu, ali oni to ne rade. Kada bude srusen prvi saveznicki avion, krecu protesti.
I

Demoktratija

pre 6 godina

Stigla demokratija nova tura i to bas u trenutku kad su trebali izadji inspektori da utvrde da li je doslo do navodnog hemijskog napada.
Izvor informacija da je doslo do napada doslo od "belih slemova" a gle cuda jedan od njihovih glavnih sponzora finansija je USA. ^^

Millennium

pre 6 godina

Neko ne voli Ruse, i to je ok. Svaka sila je manje više ista, oštri se preko leđa sirotinje. Ali ne mogu da razumem ljude koji ovo podržavaju. Gde ste bili 99-te? Jel se sećate ovoga? Samo Srbin može da podržava svog dželata.

Marko

pre 6 godina

Ovim ce zapad da isprovocira proteste u svojim zemljama, koji ce biti sve masovniji kako vreme odmice, jer obican covek ne zeli da se kaci sa rusima, posebno ne zbog sirije i izmisljenih dogadjaja. Drugacije bi bilo da rusi prvi prete celom svetu, ali oni to ne rade. Kada bude srusen prvi saveznicki avion, krecu protesti.
I

Dedica

pre 6 godina

Tesko onom kog Rusija brani. Imam preko sedamdesat godina i jos ne znam ni JEDNU JEDINU drzavu koju je Rusija ODBRANILA! Od Vijetnama sezdesetih godina, Egipta sedamdesetih, (Libiju su jos osamdesetih bombardovali posle atentata na avion UTA, dok su Rusi povukli svoju flotu navodno zbog nekih vojnih manevara), Iraka, osne, Savezne Republike Jugoslavije, Libije,Danas Sirije, sutra mozda Irana.... Mnoge su krvarile, i krvavo placale rusko naoruzanje, dok su se Rusi navodno "ljutili i besneli na sednicama UN, bez ikakvog drugog mesanja. Kad smo MI bili u pitanju cak ni veto nisu ulagali nego se "ljutito" uzdrzavali. Kad sam u to vreme neoprezno rekao da ce nas Jeljcin prodati za flasu vodke dobio sam pesnicu po nosu! E pa mnogo su nam pomogli. Samo slepci ne vide da od njih pomoci nikome nema!
Ajde sad, minuse molim!

Lice istine

pre 6 godina

Citam razne izjave o podrsci rusa kao nama 99te, al zapravo nemaju izvorista gasa i naftovode kroz Jugoslaviju kao sto imaju kroz Siriju. I Sirija je strateski bitnija tacka njima nego Srbija, zato ne plasite se, branice oni sirijh svim snagama ako treba

bez panike

pre 6 godina

polako,nista se bitno jos nije desilo u smislu pogodjenih objekata
cak mislim da su mete unapred dogovorene i javljene drugoj strani.
zasto to mislim? zato sto bi sad bili naslovi po medijima "Ubijen taj i taj",unisteno skladiste sa hemijskim oruzijem il tako nesto,mi imamo naslove u fazonu dobro jutro,desilo se raketiranje,eto Amerikanci stoje iza svojih reci.

samo vi navijajte za WW3,ali ako krene on se desava stvarno ne preko komentara
ajd uzdravlje odoh da pecam ribu

srdjan

pre 6 godina

Dosao je novi stari svetski poredak,Rusija ipak nije nikakva vojna politicka ili bilo kakva sila i definitivno nesme da udari na Nato.Zao mi je samo tog naroda.Po svemu sudeci srusice pola Sirije osim ruskih vojnih baza,a ovi ce to da gledaju i da sazivaju sednice Saveta bezbednosti

Nikola

pre 6 godina

Moram napisati svoje misljenje ovde, a ne na onom drugom clanku gdje vec ima preko 400 komentara. Nisu gadjana samo 3 objekta. Bio sam budan i na twiteru sam pratio sta izbacuju Sirijci, od kojih su mnogi iz Damaska. Bombardovanje je trajalo preko jedan sat, bilo je rasporedjeno u 3-4 talasa, ali su kratki prekidi izmedju bili, po par minuta. Britanci su izvrsili napad sa 4 aviona na neku bazu u Homsu, i vratili se nazad na Kipar. Ovi sada kazu da su te rakete skrenute i tako samo ranile 3 civila. Toliko o njima. Pucalo je oko Damaska na nekoliko baza i lokacija. Naravno da su svi ti istrazivacki centri i baze i sta sve ne bili evakuisani, ali su ovi pored toga pokusali da obore sto vise raketa. Bar 7-8 razlicitih snimaka obaranja sam vidio. Kasnije su prenijeli da je oboreno oko 13 raketa iznad samo jednog naselja, a posle su drugi poceli pogresno da prenose kako Sirija tvrdi da je oboreno ukupno 13 od tih 120ak koliko je ispaljeno. Naravno da je mnogo vise pogodaka Sirijske PVO, i to su danas i rekli. U sustini kad se sve sagleda, nije ovo mnogo drugacije od proslogodisnjeg napada. Mislim da Amerikanci ispadaju i pomalo smijesni. Naravno to moze biti opasno, jer se kauboji mogu naljutiti zbog toga. Sinoc je udarna vijest posle napada bila kako oni nisu nista javili Rusima. Evo maloprije citam da su to uradili Britanci ili Francuzi. xDD I najbitnije od svega, izgleda da nije bilo ni jedne jedine zrtve ni medju civilima ni vojnicima.

ljubomir

pre 6 godina

Jutros je rusko ministarstvo odbrane objavilo , da je ukupno ispaljeno 103 krstareće rakete , a da su Sirijci oborili 71 !! Ovaj podatak je dokumentovan na press konferenciji MO Rusije , i zapadni kanali su već počeli da objavlju vest , što znači da je akcija Alijanse ..totalni vojni promašaj !!

Tozlar

pre 6 godina

Pitam se zašto su gađali skladište hemijskog oružija kod Damaska... Šta bi bilo da je u njemu nečega bilo? Ništa ratni zločin i sl?

Vlajko

pre 6 godina

Koliko vidim ovi im poobarali sve rakete, ili je bar izveštaj takav, što ovaj snimak i potvrđuje, pogodili su neku praznu zgradu u Damasku, oko Homsa ništa, drugim rečima rusi su već delovali, sumnjam da su arapi tako vispreni da ruše rakete...

марио марко дел тинторето

pre 6 godina

Ако је ово све, онда се западњаци нису морали трудити да дижу толику буку данима. Ово је као прошлогодишњи напад и ништа више.

DarioHubner

pre 6 godina

Jezivo, ovo moze da opravda samo neko ko ovo nije doziveo... Nadam se da ce se okoncati sto pre, dok jos nema ozbiljnih posledica a tu mislim na ljudske zrtve...

Torrente

pre 6 godina

Pa ja stvarno ne znam ko se ovde više obrukao; da li Rusi koji su pristali na ovu šaradu i time faktički priznali da su Ameri i dalje glavni, ili sami Amerikanci kojima je sirijska vojska tehnikom iz sedamdesetih oborila 71 raketu od 103.

Uglavnom, ko god šta mislio o kome, bitno je da je predstava završena i da nema žrtava.

Anfield

pre 6 godina

Tragično:(( 
Afganistan, Irak, Libija, Srbija, Sirija...nastavi niz....
(Smuleco, 14. april 2018 10:04)

Zahvaljujemo se na glasu.

Venecuela, dok ne dobiju svu naftu, svo zlato I sve vredno sto mogu da eksploatisu do besvesti.

Darko

pre 6 godina

Imam osjecaj da su se Rusi prepali Amerikanaca,a i Amerikanci Rusa.Napad na Siriju je trajao tri, cetri sata i to je to.Lakav je to napad od cetri sata.Ovdje je trajalo gotovo tri mjeseca.Pazljivo je birano da se napad na Ruse izbjegne zbog straha od odgovora ,a takodjer Rusi nisu obarali americke rakete zbog straha od odgovora.Slag na tortu je da su Francuzi obavijestili Ruse poprilicno unaprijed sto ce se desiti.Stono ni se reklo kad se podvuce crta da su vukovi siti,a ovce na broju.Dobro je dok boje jedni drugih.

Zemunac

pre 6 godina

Da li je neko video snimak pogodka objekta na zemlji? Cak i zapad pusta samo snimke raketne odbrane i to uspesne, na nekoliko snimaka sr vidi pogodak u vazduhu.

fischer

pre 6 godina

Zao mi je narod koji tamo zivi, a sto se tice sile Amerike i Rusije to vec se zna unapred.Tamo ce biti poligon za probu novijih raketa.

Boris

pre 6 godina

Mislim da je prvi napad kombinacija raketa sa bojevim glavama i raketa mamaca za PVO. Rakete mamci su jeftine i služe za imitaciju aviona u vazduhu, a njihovim korišćenjem se otkrivaju položaji PVO i troše skupe PVO rakete onoga koji se brane. Što znači da je počelo iscrpljivanje i da je pitanje kada će nastupiti napad punog kapaciteta.

Камичак

pre 6 godina

Jutros je rusko ministarstvo odbrane objavilo , da je ukupno ispaljeno 103 krstareće rakete , a da su Sirijci oborili 71 !! Ovaj podatak je dokumentovan na press konferenciji MO Rusije....
(ljubomir, 14. april 2018 11:22)

МО Русије је додао и да ниједна британска ракета није дошла до циља, односно, све су оборене. То је тек прави дебакл "Велике" Британије.

Veteran PVO

pre 6 godina

Boris, Dobro zapažanje. Većina ovih svetlećih letećih objekta su mamci. Lično video svojim očima 99te za vreme NATO agresije. Gotovo niotkuda noću se nisko na nebu pojavljuju užarene svetleće lopte i prosto te mame da dejstvuješ po njima jer se čini da lete prema tebi i da će ti na glavu pasti. Karakteristično je da nemaju nikakav zvuk i da se jednostavno ugase i nestanu posle kraćeg leta. Ipak teško je ostati priseban i ne reagovati pogotovu kada se prvi put nađete u njihovoj blizini. Takođe njihove ostatke nismo nalazili na zemlji. Verovatno sagorevaju u atmosferi pa su potpuno bezopasni.

Nikola

pre 6 godina

@dzoka
Zapravo krstarece rakete ne ostavljaju nikakav trag iza sebe, jer nemaju taj mlazni motor kao ostale rakete. Tj ima samo u pocetku u toku ispaljivanja, nakon toga lagano krstari do cilja bez ikakve vatre na repu rakete. Malo je sporija od ostalih raketa, ali teza za otkrivanje, ima veliki domet i izuzetno je precizna. To je vrh tehnoloskog dostignuca. Ne kosta dzabe jedan tomahawk 1,5 miliona $. Zamisli komad gvozdja duzine 5-6 metara da toliko kosta. Sta mislis zasto samo Rusi i Amerikanci imaju tako nesto? Imaju i druge drzave raznorazne krstarece, ali mnogo manjeg dometa, lakse se otkrivaju, nepreciznije su itd.

Someone

pre 6 godina

Morate shvatiti, da se rat u Siriji nece zavrsiti jos sto godina ako ameri ne dobiju sta zele. Amerikanci imaju jos dosta boraca u Siriji, zestoko podeljenu zemlju, pitanje je dokle ce to narod moci da trpi? A ja mislim da jeste koristen gasni otrov na borce u Damasku i da Amerikanci pokusavaju da zastite i ono sto ce se mozda osvojiti i ono sto je osvojeno tako sto ce zabraniti Asadu da sa lakocom osvaja ta uporista.

Lice istine

pre 6 godina

Citam razne izjave o podrsci rusa kao nama 99te, al zapravo nemaju izvorista gasa i naftovode kroz Jugoslaviju kao sto imaju kroz Siriju. I Sirija je strateski bitnija tacka njima nego Srbija, zato ne plasite se, branice oni sirijh svim snagama ako treba

Marko

pre 6 godina

Ovim ce zapad da isprovocira proteste u svojim zemljama, koji ce biti sve masovniji kako vreme odmice, jer obican covek ne zeli da se kaci sa rusima, posebno ne zbog sirije i izmisljenih dogadjaja. Drugacije bi bilo da rusi prvi prete celom svetu, ali oni to ne rade. Kada bude srusen prvi saveznicki avion, krecu protesti.
I

Vlajko

pre 6 godina

Koliko vidim ovi im poobarali sve rakete, ili je bar izveštaj takav, što ovaj snimak i potvrđuje, pogodili su neku praznu zgradu u Damasku, oko Homsa ništa, drugim rečima rusi su već delovali, sumnjam da su arapi tako vispreni da ruše rakete...

srdjan

pre 6 godina

Dosao je novi stari svetski poredak,Rusija ipak nije nikakva vojna politicka ili bilo kakva sila i definitivno nesme da udari na Nato.Zao mi je samo tog naroda.Po svemu sudeci srusice pola Sirije osim ruskih vojnih baza,a ovi ce to da gledaju i da sazivaju sednice Saveta bezbednosti

ljubomir

pre 6 godina

Jutros je rusko ministarstvo odbrane objavilo , da je ukupno ispaljeno 103 krstareće rakete , a da su Sirijci oborili 71 !! Ovaj podatak je dokumentovan na press konferenciji MO Rusije , i zapadni kanali su već počeli da objavlju vest , što znači da je akcija Alijanse ..totalni vojni promašaj !!

Dedica

pre 6 godina

Tesko onom kog Rusija brani. Imam preko sedamdesat godina i jos ne znam ni JEDNU JEDINU drzavu koju je Rusija ODBRANILA! Od Vijetnama sezdesetih godina, Egipta sedamdesetih, (Libiju su jos osamdesetih bombardovali posle atentata na avion UTA, dok su Rusi povukli svoju flotu navodno zbog nekih vojnih manevara), Iraka, osne, Savezne Republike Jugoslavije, Libije,Danas Sirije, sutra mozda Irana.... Mnoge su krvarile, i krvavo placale rusko naoruzanje, dok su se Rusi navodno "ljutili i besneli na sednicama UN, bez ikakvog drugog mesanja. Kad smo MI bili u pitanju cak ni veto nisu ulagali nego se "ljutito" uzdrzavali. Kad sam u to vreme neoprezno rekao da ce nas Jeljcin prodati za flasu vodke dobio sam pesnicu po nosu! E pa mnogo su nam pomogli. Samo slepci ne vide da od njih pomoci nikome nema!
Ajde sad, minuse molim!

Millennium

pre 6 godina

Neko ne voli Ruse, i to je ok. Svaka sila je manje više ista, oštri se preko leđa sirotinje. Ali ne mogu da razumem ljude koji ovo podržavaju. Gde ste bili 99-te? Jel se sećate ovoga? Samo Srbin može da podržava svog dželata.

Demoktratija

pre 6 godina

Stigla demokratija nova tura i to bas u trenutku kad su trebali izadji inspektori da utvrde da li je doslo do navodnog hemijskog napada.
Izvor informacija da je doslo do napada doslo od "belih slemova" a gle cuda jedan od njihovih glavnih sponzora finansija je USA. ^^

Nikola

pre 6 godina

Moram napisati svoje misljenje ovde, a ne na onom drugom clanku gdje vec ima preko 400 komentara. Nisu gadjana samo 3 objekta. Bio sam budan i na twiteru sam pratio sta izbacuju Sirijci, od kojih su mnogi iz Damaska. Bombardovanje je trajalo preko jedan sat, bilo je rasporedjeno u 3-4 talasa, ali su kratki prekidi izmedju bili, po par minuta. Britanci su izvrsili napad sa 4 aviona na neku bazu u Homsu, i vratili se nazad na Kipar. Ovi sada kazu da su te rakete skrenute i tako samo ranile 3 civila. Toliko o njima. Pucalo je oko Damaska na nekoliko baza i lokacija. Naravno da su svi ti istrazivacki centri i baze i sta sve ne bili evakuisani, ali su ovi pored toga pokusali da obore sto vise raketa. Bar 7-8 razlicitih snimaka obaranja sam vidio. Kasnije su prenijeli da je oboreno oko 13 raketa iznad samo jednog naselja, a posle su drugi poceli pogresno da prenose kako Sirija tvrdi da je oboreno ukupno 13 od tih 120ak koliko je ispaljeno. Naravno da je mnogo vise pogodaka Sirijske PVO, i to su danas i rekli. U sustini kad se sve sagleda, nije ovo mnogo drugacije od proslogodisnjeg napada. Mislim da Amerikanci ispadaju i pomalo smijesni. Naravno to moze biti opasno, jer se kauboji mogu naljutiti zbog toga. Sinoc je udarna vijest posle napada bila kako oni nisu nista javili Rusima. Evo maloprije citam da su to uradili Britanci ili Francuzi. xDD I najbitnije od svega, izgleda da nije bilo ni jedne jedine zrtve ni medju civilima ni vojnicima.

Torrente

pre 6 godina

Pa ja stvarno ne znam ko se ovde više obrukao; da li Rusi koji su pristali na ovu šaradu i time faktički priznali da su Ameri i dalje glavni, ili sami Amerikanci kojima je sirijska vojska tehnikom iz sedamdesetih oborila 71 raketu od 103.

Uglavnom, ko god šta mislio o kome, bitno je da je predstava završena i da nema žrtava.

Boris

pre 6 godina

Mislim da je prvi napad kombinacija raketa sa bojevim glavama i raketa mamaca za PVO. Rakete mamci su jeftine i služe za imitaciju aviona u vazduhu, a njihovim korišćenjem se otkrivaju položaji PVO i troše skupe PVO rakete onoga koji se brane. Što znači da je počelo iscrpljivanje i da je pitanje kada će nastupiti napad punog kapaciteta.

Tozlar

pre 6 godina

Pitam se zašto su gađali skladište hemijskog oružija kod Damaska... Šta bi bilo da je u njemu nečega bilo? Ništa ratni zločin i sl?

Камичак

pre 6 godina

Jutros je rusko ministarstvo odbrane objavilo , da je ukupno ispaljeno 103 krstareće rakete , a da su Sirijci oborili 71 !! Ovaj podatak je dokumentovan na press konferenciji MO Rusije....
(ljubomir, 14. april 2018 11:22)

МО Русије је додао и да ниједна британска ракета није дошла до циља, односно, све су оборене. То је тек прави дебакл "Велике" Британије.

Anfield

pre 6 godina

Tragično:(( 
Afganistan, Irak, Libija, Srbija, Sirija...nastavi niz....
(Smuleco, 14. april 2018 10:04)

Zahvaljujemo se na glasu.

Venecuela, dok ne dobiju svu naftu, svo zlato I sve vredno sto mogu da eksploatisu do besvesti.

bez panike

pre 6 godina

polako,nista se bitno jos nije desilo u smislu pogodjenih objekata
cak mislim da su mete unapred dogovorene i javljene drugoj strani.
zasto to mislim? zato sto bi sad bili naslovi po medijima "Ubijen taj i taj",unisteno skladiste sa hemijskim oruzijem il tako nesto,mi imamo naslove u fazonu dobro jutro,desilo se raketiranje,eto Amerikanci stoje iza svojih reci.

samo vi navijajte za WW3,ali ako krene on se desava stvarno ne preko komentara
ajd uzdravlje odoh da pecam ribu

марио марко дел тинторето

pre 6 godina

Ако је ово све, онда се западњаци нису морали трудити да дижу толику буку данима. Ово је као прошлогодишњи напад и ништа више.

Zemunac

pre 6 godina

Da li je neko video snimak pogodka objekta na zemlji? Cak i zapad pusta samo snimke raketne odbrane i to uspesne, na nekoliko snimaka sr vidi pogodak u vazduhu.

Darko

pre 6 godina

Imam osjecaj da su se Rusi prepali Amerikanaca,a i Amerikanci Rusa.Napad na Siriju je trajao tri, cetri sata i to je to.Lakav je to napad od cetri sata.Ovdje je trajalo gotovo tri mjeseca.Pazljivo je birano da se napad na Ruse izbjegne zbog straha od odgovora ,a takodjer Rusi nisu obarali americke rakete zbog straha od odgovora.Slag na tortu je da su Francuzi obavijestili Ruse poprilicno unaprijed sto ce se desiti.Stono ni se reklo kad se podvuce crta da su vukovi siti,a ovce na broju.Dobro je dok boje jedni drugih.

DarioHubner

pre 6 godina

Jezivo, ovo moze da opravda samo neko ko ovo nije doziveo... Nadam se da ce se okoncati sto pre, dok jos nema ozbiljnih posledica a tu mislim na ljudske zrtve...

Veteran PVO

pre 6 godina

Boris, Dobro zapažanje. Većina ovih svetlećih letećih objekta su mamci. Lično video svojim očima 99te za vreme NATO agresije. Gotovo niotkuda noću se nisko na nebu pojavljuju užarene svetleće lopte i prosto te mame da dejstvuješ po njima jer se čini da lete prema tebi i da će ti na glavu pasti. Karakteristično je da nemaju nikakav zvuk i da se jednostavno ugase i nestanu posle kraćeg leta. Ipak teško je ostati priseban i ne reagovati pogotovu kada se prvi put nađete u njihovoj blizini. Takođe njihove ostatke nismo nalazili na zemlji. Verovatno sagorevaju u atmosferi pa su potpuno bezopasni.

Nikola

pre 6 godina

@dzoka
Zapravo krstarece rakete ne ostavljaju nikakav trag iza sebe, jer nemaju taj mlazni motor kao ostale rakete. Tj ima samo u pocetku u toku ispaljivanja, nakon toga lagano krstari do cilja bez ikakve vatre na repu rakete. Malo je sporija od ostalih raketa, ali teza za otkrivanje, ima veliki domet i izuzetno je precizna. To je vrh tehnoloskog dostignuca. Ne kosta dzabe jedan tomahawk 1,5 miliona $. Zamisli komad gvozdja duzine 5-6 metara da toliko kosta. Sta mislis zasto samo Rusi i Amerikanci imaju tako nesto? Imaju i druge drzave raznorazne krstarece, ali mnogo manjeg dometa, lakse se otkrivaju, nepreciznije su itd.

fischer

pre 6 godina

Zao mi je narod koji tamo zivi, a sto se tice sile Amerike i Rusije to vec se zna unapred.Tamo ce biti poligon za probu novijih raketa.

Someone

pre 6 godina

Morate shvatiti, da se rat u Siriji nece zavrsiti jos sto godina ako ameri ne dobiju sta zele. Amerikanci imaju jos dosta boraca u Siriji, zestoko podeljenu zemlju, pitanje je dokle ce to narod moci da trpi? A ja mislim da jeste koristen gasni otrov na borce u Damasku i da Amerikanci pokusavaju da zastite i ono sto ce se mozda osvojiti i ono sto je osvojeno tako sto ce zabraniti Asadu da sa lakocom osvaja ta uporista.