Aktuelno

Sreda, 11.04.2018.

12:30

Hajde, iskreno: Da li se tuširate svaki dan?

Izvor: B92

Hajde, iskreno: Da li se tuširate svaki dan? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

181 Komentari

Sortiraj po:

deMarko

pre 6 godina

Kuvar sam po profesiji tako da moram da se kupam svaki dan. Nekada i više puta dnevno. Ali ponekad se desi da dođem toliko mrtav sa posla da samo operem zube i u krevet. Jutro posle me obavezno čekaju: osip po koži, svrap, bubuljice...

Danilo

pre 6 godina

Ja znam jednu devojcicu Olju. Ona kaze da se kupa svake druge nedelje. A mirise. Kako to?
(Strahinja, 11. april 2018 20:29)

Тако што је волиш....мени сви које волим миришу...и кад смрде....то је хормонска ствар.
Не туширам се сваки дан туширања ради. Туширам се после спорта што је скоро сваки дан, и понекад. Сапун не користим скоро никад. Не смрдим, али не миришем. Сматрам да су препарати за туширање штетни. Сматрам да је сапун маст скувана у киселини са додатим хемикалијама које скидају прљавштину. Никад нисам толико прљав да морам да употребљавам сапун. Руке перем сапуном редовно, скоро сваки пут кад уђем у кућу. Хигијена није туширање. Хигијена је здравље

esma

pre 6 godina

Ne tusiram se iskljucivo svaki dan u kontinuitetu.Nekada se desavalo da se danima po dva puta tusiram.Nekada se desavalo da se i sebi lose "osecam".a da ne mogu da se istusiram i pored kupatila i vode i sapuna.A znam da je higjena bitan deo zdravlja,Takodje znam da elementarna higjena ne trebe da podleze razmatranju.Ali takodje znam da svakodnevno tusiranje nije odraz cistunstva vec discipline .Kao sto znam da je najnormalnije tusirati se svaki dan ali i ponekad preskociti jer necu uvek smrdeti

Swarog

pre 6 godina

>> Bolje pisite o pranju posle velike nuzde. Da li je papir zaista dovoljan ili voda i sapun?

Ovo je jedna od poslednjih tabu tema. Ja sam pre jedno 15 godina provalio da mi papir nije dovoljan, odnosno da mi je brisanje istim odvratno i poceo da se perem toplom vodom. Inace lekari savetuju samo vodu jer sapun moze da iziritira. E sad, kako to efikasno odraditi? Bide, najcesce u fensi stanovima, meni nije dovoljan, prsce. Takodje ima onaj system da se ugradi nesto kao mini tus pored klonje - takodje mokro na sve strane. Ako vam je kada pored wc-solje to je jos i najjednostavnije. Odvojen wc nikako nije dobra stvar. Ako imate tus kabinu pored wc moze ali nije bas easy, zahteva odredjenu fleksibilnost. Kako god, tusiranje se cini najisplativijim...

Milutin

pre 6 godina

Jednom prilikom "pokupim" stopera na putu prema BG na naplatnoj rampi. Delovao mi je nekako jadno pa rekoh "ajde upadaj". Ljudi, kako je taj covek smrdeo. Mislim da se godinama nije kupao. Bila je to kombinacija smradova znoja, urina, izmeta, nikotina i rakije. Cim je usao u auto odmah je zaspao i onako smrdljiv hrkao sve do autokomande gde sam ga jedva probudio i rekao da moze da izadje, da smo stigli u BG. Vise nisam mogao smrad da izdrzim. Na povratku kuci pozovem prijatelja koji drzi perionicu za tzv. dubinsko pranje i ciscenje automobila, da spremi "masineriju", da odmah dolazim kod njega. Jedva mu je uspelo da neutralise onaj smrad. Sediste na kome je onaj sedeo izvadjeno je i imalo je poseban tretman pranja, usisavanja pa tako par puta. Na kraju ga je "konzervisao" s nekakvim hemikalijama.

Eldorado

pre 6 godina

lako je ovima što žive u stanovima, šta ćemo mi što imamo kuće a račun za vodu nije baš mali. ;)

šalu na stranu, ja se veoma malo znojim pa se uvek tuširam posle vežbanja a to je pon-sre-pet i ponekad ned. u međuvremenu se operem nad kadom (sapunom, dok se sa kupkom tuširam ili izležavam u kadi). nakon pranja ispod pazuha stavim neki preparat i bukvalno se par dana ne oznojim (u smislu da se "oseća").

dole se perem svaki dan (bide), s tim da se uvek perem nakon velike nužde.
ne znam da li još neko to tako radi, ja privučem tuš iz kade, a pošto je wc šolja široka i ima mesta usmerim mlaz tamo gde treba i milina. :) nakon toga pamučna krpica i nema problema.

kosu posle dosta eksperimentisanja zaključio da je najbolje 2x nedeljno.
naravno, SVI smo različiti i nekome ovakav program ne odgovara. ja radim od kuće pa je to možda jedan od razloga što se ne tuširam svaki dan.
nadam se da nije suviše ekplicitan post haha

Branislav

pre 6 godina

Svako jutro kad ustanem odem na WC, operem zube, istusiram se i operm kosu. Tim redom. Jedino prethodno popijem kafu. Leti se tusiram i uvece.

dusan

pre 6 godina

Ja se kupam jednom nedeljno, a ostalim danima dezodorans...u cetvrtak , petak se pomesa miris dezodoransa i znoja...Ko me voli takvog kakav sam , volece me i zbog tog mirisa, ko me ne voli, nece da me voli i da se kupam svaki dan!

Superhik

pre 6 godina

Nije stvar samo u licnoj cistoci vec je vazno kuda ide prljava voda posle kupanja i odakle energija za grejanje hladne vode pre kupanja!Blesavo je i biti cist na devastiranoj Planeti koja srlja u ekolosku katastofu!

djoka

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)
Ja sam Torenteova skola,perem ruke pre nego sto ga uhvatim.

Stole

pre 6 godina

Tuširam se svaki dan ali ne i svaki dan sapunom. Baš se potrefilo da sapun pomaže dobrim bakterijama da se bore protiv loših, ma daj...

Rodjen u gradu Zemun

pre 6 godina

Sve mogu da razumem al da neko smrdi ponedeljkom ujutro ne. I to se po smradu provaljuje da je od prosle srede.. Ne mora covek da ima skupu garderobu, ne mora da bude ni opeglana, al samo da bude cista i on okupan. Voda nije skupa, a ni sapun.

mileva

pre 6 godina

Stvar navike. Interesantno je da su skoro samo muskarci komentarisali. A zene koje "teraju muskarce" na svakodnevno tusiranje Da ne bi prljali posteljinu, misle li sta sve treba oprati pole SVAKOG tusiranja? Evo spiska: Kadu ili tus-kabinu (svaki put posle svake upotrebe!), kupatilo od isprskane vode, kapljanja na pod, ves koji je skinut, peskir koji je upotrebljen...Kad ovo saberete bojim se da malo gradjana Srbije ima uslove za svakodnevno kupanje i tusiranje. Tu dodju i stambeni uslovi, nema svako zimi u stanu 25 stepeni i danju i nocu, nema svako neograniceno toplu vodu, nema svako sluzavku koja ce svakodnevno da opere sve iz gornjeg spiska. Nisu francuzi izmislili bide ne znam zasto.

rog

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)

Eh da je samo to. Kod mene danas u kancelariji za sastanke, strana firma, sve fini i obrazovani domaci ljudi, sedoh na jednu od fotelja i za malo da bacim peglu. Stolica vonja na nekog od kolega koji je prethodno sedeo tu.

Nikola

pre 6 godina

Posto radim u masinskoj industriji i svaki dan sem nedelje se isprljam ko prase onda moram da se tusiram svaki dan.Realno muka mi vise od tolikog kupanja svaki dan,ali moram,muka naterala😂😂😂.A i laksi i odmorniji sam odmah posto se okupam.A iskreno kad ne radim pogotovo zimi ne pada mi na pamet da se tusiram svaki dan.Svaki drugi je Ok,mozda i tri.

NEVEN

pre 6 godina

Svakodnevno kupanje je zapoceto iz kulturoloskih razloga a ne zdravstvenih.

Citao sam vise istrazivanja na tu temu, negde su dosli do zakljucka da je svakodnevno tusiranje, pogotovo vrucom vodom, lose za kozu.

Da li se treba kupati svakog dana ili ne, zavisi od vise faktora.
Gde zivite (klima), cime se bavite, kakvi su vam geni, koje preparate koristite i da li bolujete od necega.

Eureka

pre 6 godina

Zimi dva, max tri puta nedeljno. Ali dnevno vrat,pazuh,genitalije obavezno. Leti druga priča...i do 3 puta dnevno. Dok sam se zimi tusirao svaki dan non stop sam bio prehladjen.

g

pre 6 godina

Eh kad biste znali samo sa koliko ste neokupanih žena i muškaraca spavali i lizali njihove neporane intimne organe...i koliko ćete puta još to raditi a glumite neke čistunce...ne smeta vam da se krljate jezicima koji imaju milion puta više bakterija a ovamo izigravate neku gospodu...tišina tamo što reče jedan

tako je

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)

Zenski wc su neuporedivo gori!

skive

pre 6 godina

Hahaha kupaju se svaki dan pa vi biste onda plaćali vodu a posebno struju zbog bojlera po 10 000 mesečno a nema pas za šta da vas ujede. Ne folirajte se bre tu šta ima da se kupam ako se nisam oznojio mnogo pa čak i da jesam presvučem se nastavim dalje pa sutra opet. Vi kupači onda imate i po 250 gaća i čarapa jer morate svakog dana tokom godine da ih menjate što vas opet svrstava u red bogataša. Da ne pričam o sapunima, šamponima, stikerima i majicama. Bez foliranja molim.

nfs

pre 6 godina

Leti obavezno svako jutro i svako veče, a nekad i više, a zimi obavezno svako jutro, a uveče po potrebi.
Ne mogu i ne želim da shvatim ljude koji se ne tuširaju svaki dan i ne koriste dezodorans protiv znojenja! Nema opravdanja!! Pa bar vodu imamo kao malo koja zemlja!

Major

pre 6 godina

Neću reći da se kupam svaki dan ali u proseku bar 5 puta sedmično. Leti se dešava da moram i 2-3 puta na dan. Zimi se dešava da ne mogu ni da se zagrejem a kamoli oznojim pa preskočim tuširanje... U svakom slučaju, kupam se kad se ne osećam čisto.

Cunez

pre 6 godina

Ujutru u pola 6 pre posla (nedelju kad radim prepodne) , kad radim popodne onda ili posle posla ili pre. Nedelja isto uvek samo nebitno koji deo dana.

Hmmm

pre 6 godina

Ја само пред секс.
(zli vuk)
Znači ništa od Božica do Vaskrsa, još ređe?

Ja posle seksa samo operem ruke.
(higijeničar)
To se ne naziva seksom...

Cist ko suza

pre 6 godina

Tusirati se svaki dan je jednostavno gubljenje vremena i obaranje imujiteta. Decu tusiram jednom nedeljno, a sebe redje. Al sad znam sto mi je infostan ovoliki, ubise se komsije od pranja, mada ih redovno ‘osetim’ i posle svog tog tusiranja. Ziveli

Higijeničar

pre 6 godina

Ranije su nas majke kupale jednom nedeljno, zašto? Zato što nismo smrdeli. Zašto? Zato što smo jeli zdraviju hranu i nismo smrdeli

woah

pre 6 godina

Vidim da se ovde mnogi ne tuširaju češće od jednom u tri dana i ne da ih nije sramota da o tome pišu, nego još nekako deluju i ponosni na to. Pa čekaj prijatelju, prijateljice, odeš u wc, isprazniš creva i počistiš papirom i to je to? Tako u krevet, u fotelju, u trolu, u druženje? Ne moraš ni da smrdiš,ali zar nemaš osećaj da tu nešto nije normalno? Zar ne pomisliš da možda i smrdiš na znoj od pre 3 dana, ali da ti je nos navikao, pa i ne osećaš? Ti si dužan/na da se okupaš, da se drugima ne bi povraćalo od smrada koji nosiš sa sobom. Ja razumem da 80% ljudi misle da ne smrde kad noći i dane provode neokupani. Najjači su mi oni niski, u uskim sintetičkim majicama, koji se uhvate za šipku u busu i pošalju talase iz svojih pazuha. To treba da se šutne i napolje, pa nek se kupa subotom, ljubi ga majka pametnog.

Amerikanac

pre 6 godina

Naravno, to je osnovna navika kao i pranje zuba. A za one koji misle da cesto tusiranje ostecuje kozu, kupite dobru sulfate free kupku koja ima sea salt.

Key and Peele

pre 6 godina

a ljudi se primali da ne redovno kupanje nezdravo. kao skidas bakterije koje te stite.

no, te bakterine pokupimo iz okolnog sveta (svega sto je izvan naseg tela), tako da ce novi sloj benignih bakterija neminovno zavrsiti na nama.

vazno je skinuti onaj ukiseljeni koji se skupio. inace cemo druge da bacamo u nesvest ko jedna baba mene juce u maksiju na fontani.

ne smrduckas, al malo sutra

pre 6 godina

Zadnji put sam se okupao tj istusirao prije pola godine u devetom mjesecu. Otisao mi protocni plinski bojler a majstori se boje ugraditi novi zbog gusenja jer nemam kvalitetan dimnjak pa nemam toplu vodu. I tako dan po dan mjesec po mjesec i prođe pola godine bez pranja. I nije neki bed. Svaki dan se malo podaperem i izdrzi se. No jedva cekam ljeto ima da se kupam tri puta dnevno da sve nadoknadim.
Ono najbitnije...
(...ni ne smrduckam, 11. april 2018 15:13)


...

iKrem

pre 6 godina

Ovi što se tuširaju samo na Uskrs a peru se pod pazuh i intimnim delovima svakog dana... Zamišljam kakvu akrobatiku vi izvodite oko lavaboa. Keve vam, zar nije lakše da se udje pod tuš na 5 minuta?? Ili imate neku fobiju od njega? Svašta.

Kalimero

pre 6 godina

Da apsolutno svaki dan, odnosno svako jutro. Radim u trgovini, sa strankama i ne pada mi na pamet da me neko pogleda popreko zato što se "osećam" na znoj. Čovek se neminovno makar i minimalno oznoji u toku sna. Često se tuširam i dva puta u toku dana jer se bavim sportom u slobodno vreme.
Sveže istuširan, čista garderoba (nije bitno da li je firmirana), svež dah, elementarne higijenske navike. Najobičniji sapun je 50ak dinara, prašak za veš 300ak dinara, šampon 150din, pasta za zube i četkica 300din. Toliko može/mora svako da odvoji na par meseci.

higijeničar

pre 6 godina

Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji

Ja posle seksa samo operem ruke.

Nathan

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!

xxx

pre 6 godina

Smejurija od komentara... da naravno, svakog dana... naravno, to je kucno vaspitanje... e pa dragi citaoci, zavisno od tipa koze treba se tusirati tj.prati...a ne biti lepo vaspitan i prati se... za ostale informacije o pranju imate google i WHO gde ako znate malo neki jezik svasta naucite ali od strucnjaka

Kokos, kokos, samo kokos...

pre 6 godina

Ko se ne tusira MINIMUM dva puta dnevno (cim ustane, i pred spavanje) taj moze slobodno da ode u pecinu i nastavi da zivi zivot pecinskog coveka... Naravno, ukoliko tokom dana se ima neki sport, seks, voznja GSP-om, onda mora jos jedan tus i posle toga obavezno, ali to ne ponistava ova prva dva o kojima sam govorio u uvodnoj recenici...

...ni ne smrduckam

pre 6 godina

Zadnji put sam se okupao tj istusirao prije pola godine u devetom mjesecu. Otisao mi protocni plinski bojler a majstori se boje ugraditi novi zbog gusenja jer nemam kvalitetan dimnjak pa nemam toplu vodu. I tako dan po dan mjesec po mjesec i prođe pola godine bez pranja. I nije neki bed. Svaki dan se malo podaperem i izdrzi se. No jedva cekam ljeto ima da se kupam tri puta dnevno da sve nadoknadim.
Ono najbitnije...

mix

pre 6 godina

Jednom mesecno mozda preskocim i to obicno nedeljom ako celog dana lezim i nista ne radim, i da, sve dok se nisam ozenio sam cesce izbegavao tus ?

P76-ers

pre 6 godina

Zavisi, od više uslova...

Kad neko jede beli luk i sremuš, ne vredi mu ni da okean vode potroši. Jeste on čist, ali mu duša miriše na "zdravlje"

Dejan

pre 6 godina

Ja mogu da eventualno preskocim neki dan, samo ako je neka zesca zima, ako ne idem na posao, nego se ceo dan izlezavam po kuci.
Dakle, niti sam se nesto oznojio tokom spavanja, niti sam nesto naporno radio, pa eto, ondak bih mogao i taj dan da prskocim.
Meni je normalno da se svakog jutra pred posao istusiram, jer se uvek nekako kad se probudim osecam ulepljeno, makar izmedju prepona ili pazuha. A kad su letnje vrucine, tusiranje je vise puta na dan.
Kad bi na lak nacin mogle da se plaknu noge (onaj deo u carapama, cipelama), da se pleknu intimni delovi i izpod pazuha, onda se mozda i ne bi tusirali svaki dan. Ali to su prave vratolomije nad lavaboom, i mlogo je lakse istusirati se za 2 minuta nego sa parcijalno plaknjivati.

pozz iz dijaspore

pre 6 godina

Tusiram se svako prije spavanja, uzivam u tome. Za vrelih mjeseci I cesce, naravno, kao I nakon seksa ili treninga, ali pred spavanje obavezno. Navikao sam cist da legnem u cisto. Hvala Bogu pa imam uslove za to, zivim u novom, toplom stanu. Ako neko zivi u kuci, stanu koji je hladan, neuslovan, a ne bavi se fizickim radom, ok je I tusirati se na drugi dan, ali obavezno se oprati pod pazuh svakog dana.

Mitko

pre 6 godina

Naravno da ne. Nije ni potrebno. Odjednom svi higijeničari, čisto pomodarstvo. Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji.
Prečesto tuširanje čak oštećuje kožu.
(realan, 11. april 2018 13:25)

Sve se slazem s tobom osim ovoga "svaki put posle seksa". To valjda zavisi s kim imas seks, zar ne?

znam da znan

pre 6 godina

Leti svaki dan obavezno, i to po 2-3 puta , zavisi od aktivnosti tokom dana(posto se znojim kao djavo na svaku omanju fizicki aktivnost). Zimi se tusiram svaki dan samo kad mi uleti serija da imam seks svaki dan.

da da

pre 6 godina

Ne, ali svako vece da.
A ponekad i 2x.
Zimi kad izadjes na pice ili veceru, usmrdis se od nikotina.
Kako takav smrdljiv da legnes u krevet?

Back in Black

pre 6 godina

U nedelju kad se tuga odmara
u nedelju nebo vrata otvara
i svatovi uvek tada prolaze
pored moje ulice

Zato nemoj molim te
u nedelju i ja belo oblacim
da te brze prebolim
i sto pre zaboravim

Boris Banović

pre 6 godina

Naravno da ne, tuširam se samo kada žurim, inače ležim u kadi ! A, perem se ceo samo kada idem kod lekara, u goste, ba sastanak, kao i za Novu godinu i Božić i Vaskrs ! Praktičnije je umivati se do pasa i zapirati pazuh i genitalije ! Perem se i posle velike nužde ! izvinjavam se na šturom opisu i odgovoru na pitanje !

brm

pre 6 godina

U principu da, pošto svaki dan imam neku rekreaciju/trening. Tokom leta se tuširam 2-3 puta dnevno, i to uglavnom kad dođem preznojan iz vana. Zimi ne verujem da bih se tuširao svaki dan da ne treniram. Verovatno bih preskako oko 2 dana nedeljno, što i jeste slučaj kada pravim pauzu sa treninzima.

realan

pre 6 godina

Naravno da ne. Nije ni potrebno. Odjednom svi higijeničari, čisto pomodarstvo. Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji.
Prečesto tuširanje čak oštećuje kožu.

nzm

pre 6 godina

Zimi se zapiram svakodnevno, kosu jednom u 3 dana, leti svakodnevno tusiranje, kosu svaki put ili svaki drugi zavisi da li je vrucina ili ne...

STEFAN

pre 6 godina

Mene i sina tera zena! Ja se prosto ne znojim i nema potrebe za tim ali nas ubi, te prljate mi posteljini, te mokri ste, te prljavi ste... Al ne moze da kaze da smrdimo!

kmnccc

pre 6 godina

Ja 4 puta nedeljno u normalnim okolnostima. Naravno, kada se ide negde ili radim nešto fizički naporno, prljavo itd. onda češće. Nekada i 2 puta dnevno.

IntruderBrokoli

pre 6 godina

Juu, tako odem ja na pregled bas juce kod stomatologa koji mi kaze da perem zube samo jednom dnevno, preterujem. Nemojte I vi sada sa ovim tusiranjem, molim vas. Pa to su elementarne navike svih! Kako da legnem u postelju neopranih zuba I neistusirana, aj kako??!

phantom

pre 6 godina

da, ali moram da koristim mleko za telo jer mi gradska voda puna hlora i ko zna jos cega isusuje kozu. jednostavno, covek nije dizajniran da se kupa svaki dan hlorisanom vodom

woah

pre 6 godina

Sudeći po razmeni smradova u gradskom prevozu, daleko od toga da se kupamo svakog dana. Izgleda da je to strašno naporna i zahtevna stvar, a još je i voda mokra. Životinja ne može nikad da smrdi onako odvratno kako to čovek može. To je neobjašnjiv smrad, ne da ti da udahneš. Što neko reče: de druže, pr.ni da udahnem svež vazduh.

majka

pre 6 godina

Sta je ovo sad? Prvo su rekli kako nije dobro da se kupamo svaki dan zbog koze, a sad obrnuto. Koji likovi. Svejedno, ja se i dalje max dva puta nedeljno zbog suve koze. Intimne delove svaki dan.

Jole

pre 6 godina

Ne tuširam se svakodnevno. Danima kada izlazim iz kuće tuširam se redovno, ali kada zaređam 2,3 dana u kući ne tuširam se, zimi se manje znojim a i hladnije je pa se nešto ređe i tuširam (4-5x nedeljno). Leti se toliko znojim da tuširanje postaje beskorisno, ali ipak se tuširam svaki dan. Kosu perem najviše 1-2x nedeljno, kad je kraća i leti češće.

janbo

pre 6 godina

Ne tuširam se! Evo i objasnjenja. Kada bi se svi tuširali svaki dan u porodici, septičku jamu bi praznio svaki 3 dan, a ovako je inače svake dve nedelje! Da zivim u gradu sa kanalizacijom onda da.
Ovako zamisli svaki dan tusiranje skidanje odeće, pa 5,6 mašina opereš nedeljno, pa jama bi smrdela svaki dan po dvoristu. Crpljenje septičke košta.

Mnogi koje poznajem se ne kupaju ni svaki 3,4 dan. Uostalom, najčešće je to samo nedeljom uveče :)

realan

pre 6 godina

Naravno da ne. Nije ni potrebno. Odjednom svi higijeničari, čisto pomodarstvo. Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji.
Prečesto tuširanje čak oštećuje kožu.

STEFAN

pre 6 godina

Mene i sina tera zena! Ja se prosto ne znojim i nema potrebe za tim ali nas ubi, te prljate mi posteljini, te mokri ste, te prljavi ste... Al ne moze da kaze da smrdimo!

woah

pre 6 godina

Sudeći po razmeni smradova u gradskom prevozu, daleko od toga da se kupamo svakog dana. Izgleda da je to strašno naporna i zahtevna stvar, a još je i voda mokra. Životinja ne može nikad da smrdi onako odvratno kako to čovek može. To je neobjašnjiv smrad, ne da ti da udahneš. Što neko reče: de druže, pr.ni da udahnem svež vazduh.

higijeničar

pre 6 godina

Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji

Ja posle seksa samo operem ruke.

Nathan

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!

kmnccc

pre 6 godina

Ja 4 puta nedeljno u normalnim okolnostima. Naravno, kada se ide negde ili radim nešto fizički naporno, prljavo itd. onda češće. Nekada i 2 puta dnevno.

Kalimero

pre 6 godina

Da apsolutno svaki dan, odnosno svako jutro. Radim u trgovini, sa strankama i ne pada mi na pamet da me neko pogleda popreko zato što se "osećam" na znoj. Čovek se neminovno makar i minimalno oznoji u toku sna. Često se tuširam i dva puta u toku dana jer se bavim sportom u slobodno vreme.
Sveže istuširan, čista garderoba (nije bitno da li je firmirana), svež dah, elementarne higijenske navike. Najobičniji sapun je 50ak dinara, prašak za veš 300ak dinara, šampon 150din, pasta za zube i četkica 300din. Toliko može/mora svako da odvoji na par meseci.

phantom

pre 6 godina

da, ali moram da koristim mleko za telo jer mi gradska voda puna hlora i ko zna jos cega isusuje kozu. jednostavno, covek nije dizajniran da se kupa svaki dan hlorisanom vodom

Dejan

pre 6 godina

Ja mogu da eventualno preskocim neki dan, samo ako je neka zesca zima, ako ne idem na posao, nego se ceo dan izlezavam po kuci.
Dakle, niti sam se nesto oznojio tokom spavanja, niti sam nesto naporno radio, pa eto, ondak bih mogao i taj dan da prskocim.
Meni je normalno da se svakog jutra pred posao istusiram, jer se uvek nekako kad se probudim osecam ulepljeno, makar izmedju prepona ili pazuha. A kad su letnje vrucine, tusiranje je vise puta na dan.
Kad bi na lak nacin mogle da se plaknu noge (onaj deo u carapama, cipelama), da se pleknu intimni delovi i izpod pazuha, onda se mozda i ne bi tusirali svaki dan. Ali to su prave vratolomije nad lavaboom, i mlogo je lakse istusirati se za 2 minuta nego sa parcijalno plaknjivati.

IntruderBrokoli

pre 6 godina

Juu, tako odem ja na pregled bas juce kod stomatologa koji mi kaze da perem zube samo jednom dnevno, preterujem. Nemojte I vi sada sa ovim tusiranjem, molim vas. Pa to su elementarne navike svih! Kako da legnem u postelju neopranih zuba I neistusirana, aj kako??!

P76-ers

pre 6 godina

Zavisi, od više uslova...

Kad neko jede beli luk i sremuš, ne vredi mu ni da okean vode potroši. Jeste on čist, ali mu duša miriše na "zdravlje"

majka

pre 6 godina

Sta je ovo sad? Prvo su rekli kako nije dobro da se kupamo svaki dan zbog koze, a sad obrnuto. Koji likovi. Svejedno, ja se i dalje max dva puta nedeljno zbog suve koze. Intimne delove svaki dan.

Boris Banović

pre 6 godina

Naravno da ne, tuširam se samo kada žurim, inače ležim u kadi ! A, perem se ceo samo kada idem kod lekara, u goste, ba sastanak, kao i za Novu godinu i Božić i Vaskrs ! Praktičnije je umivati se do pasa i zapirati pazuh i genitalije ! Perem se i posle velike nužde ! izvinjavam se na šturom opisu i odgovoru na pitanje !

woah

pre 6 godina

Vidim da se ovde mnogi ne tuširaju češće od jednom u tri dana i ne da ih nije sramota da o tome pišu, nego još nekako deluju i ponosni na to. Pa čekaj prijatelju, prijateljice, odeš u wc, isprazniš creva i počistiš papirom i to je to? Tako u krevet, u fotelju, u trolu, u druženje? Ne moraš ni da smrdiš,ali zar nemaš osećaj da tu nešto nije normalno? Zar ne pomisliš da možda i smrdiš na znoj od pre 3 dana, ali da ti je nos navikao, pa i ne osećaš? Ti si dužan/na da se okupaš, da se drugima ne bi povraćalo od smrada koji nosiš sa sobom. Ja razumem da 80% ljudi misle da ne smrde kad noći i dane provode neokupani. Najjači su mi oni niski, u uskim sintetičkim majicama, koji se uhvate za šipku u busu i pošalju talase iz svojih pazuha. To treba da se šutne i napolje, pa nek se kupa subotom, ljubi ga majka pametnog.

iKrem

pre 6 godina

Ovi što se tuširaju samo na Uskrs a peru se pod pazuh i intimnim delovima svakog dana... Zamišljam kakvu akrobatiku vi izvodite oko lavaboa. Keve vam, zar nije lakše da se udje pod tuš na 5 minuta?? Ili imate neku fobiju od njega? Svašta.

tako je

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)

Zenski wc su neuporedivo gori!

janbo

pre 6 godina

Ne tuširam se! Evo i objasnjenja. Kada bi se svi tuširali svaki dan u porodici, septičku jamu bi praznio svaki 3 dan, a ovako je inače svake dve nedelje! Da zivim u gradu sa kanalizacijom onda da.
Ovako zamisli svaki dan tusiranje skidanje odeće, pa 5,6 mašina opereš nedeljno, pa jama bi smrdela svaki dan po dvoristu. Crpljenje septičke košta.

Mnogi koje poznajem se ne kupaju ni svaki 3,4 dan. Uostalom, najčešće je to samo nedeljom uveče :)

pozz iz dijaspore

pre 6 godina

Tusiram se svako prije spavanja, uzivam u tome. Za vrelih mjeseci I cesce, naravno, kao I nakon seksa ili treninga, ali pred spavanje obavezno. Navikao sam cist da legnem u cisto. Hvala Bogu pa imam uslove za to, zivim u novom, toplom stanu. Ako neko zivi u kuci, stanu koji je hladan, neuslovan, a ne bavi se fizickim radom, ok je I tusirati se na drugi dan, ali obavezno se oprati pod pazuh svakog dana.

g

pre 6 godina

Eh kad biste znali samo sa koliko ste neokupanih žena i muškaraca spavali i lizali njihove neporane intimne organe...i koliko ćete puta još to raditi a glumite neke čistunce...ne smeta vam da se krljate jezicima koji imaju milion puta više bakterija a ovamo izigravate neku gospodu...tišina tamo što reče jedan

rog

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)

Eh da je samo to. Kod mene danas u kancelariji za sastanke, strana firma, sve fini i obrazovani domaci ljudi, sedoh na jednu od fotelja i za malo da bacim peglu. Stolica vonja na nekog od kolega koji je prethodno sedeo tu.

Jole

pre 6 godina

Ne tuširam se svakodnevno. Danima kada izlazim iz kuće tuširam se redovno, ali kada zaređam 2,3 dana u kući ne tuširam se, zimi se manje znojim a i hladnije je pa se nešto ređe i tuširam (4-5x nedeljno). Leti se toliko znojim da tuširanje postaje beskorisno, ali ipak se tuširam svaki dan. Kosu perem najviše 1-2x nedeljno, kad je kraća i leti češće.

mix

pre 6 godina

Jednom mesecno mozda preskocim i to obicno nedeljom ako celog dana lezim i nista ne radim, i da, sve dok se nisam ozenio sam cesce izbegavao tus ?

xxx

pre 6 godina

Smejurija od komentara... da naravno, svakog dana... naravno, to je kucno vaspitanje... e pa dragi citaoci, zavisno od tipa koze treba se tusirati tj.prati...a ne biti lepo vaspitan i prati se... za ostale informacije o pranju imate google i WHO gde ako znate malo neki jezik svasta naucite ali od strucnjaka

Rodjen u gradu Zemun

pre 6 godina

Sve mogu da razumem al da neko smrdi ponedeljkom ujutro ne. I to se po smradu provaljuje da je od prosle srede.. Ne mora covek da ima skupu garderobu, ne mora da bude ni opeglana, al samo da bude cista i on okupan. Voda nije skupa, a ni sapun.

Milutin

pre 6 godina

Jednom prilikom "pokupim" stopera na putu prema BG na naplatnoj rampi. Delovao mi je nekako jadno pa rekoh "ajde upadaj". Ljudi, kako je taj covek smrdeo. Mislim da se godinama nije kupao. Bila je to kombinacija smradova znoja, urina, izmeta, nikotina i rakije. Cim je usao u auto odmah je zaspao i onako smrdljiv hrkao sve do autokomande gde sam ga jedva probudio i rekao da moze da izadje, da smo stigli u BG. Vise nisam mogao smrad da izdrzim. Na povratku kuci pozovem prijatelja koji drzi perionicu za tzv. dubinsko pranje i ciscenje automobila, da spremi "masineriju", da odmah dolazim kod njega. Jedva mu je uspelo da neutralise onaj smrad. Sediste na kome je onaj sedeo izvadjeno je i imalo je poseban tretman pranja, usisavanja pa tako par puta. Na kraju ga je "konzervisao" s nekakvim hemikalijama.

NEVEN

pre 6 godina

Svakodnevno kupanje je zapoceto iz kulturoloskih razloga a ne zdravstvenih.

Citao sam vise istrazivanja na tu temu, negde su dosli do zakljucka da je svakodnevno tusiranje, pogotovo vrucom vodom, lose za kozu.

Da li se treba kupati svakog dana ili ne, zavisi od vise faktora.
Gde zivite (klima), cime se bavite, kakvi su vam geni, koje preparate koristite i da li bolujete od necega.

...ni ne smrduckam

pre 6 godina

Zadnji put sam se okupao tj istusirao prije pola godine u devetom mjesecu. Otisao mi protocni plinski bojler a majstori se boje ugraditi novi zbog gusenja jer nemam kvalitetan dimnjak pa nemam toplu vodu. I tako dan po dan mjesec po mjesec i prođe pola godine bez pranja. I nije neki bed. Svaki dan se malo podaperem i izdrzi se. No jedva cekam ljeto ima da se kupam tri puta dnevno da sve nadoknadim.
Ono najbitnije...

nzm

pre 6 godina

Zimi se zapiram svakodnevno, kosu jednom u 3 dana, leti svakodnevno tusiranje, kosu svaki put ili svaki drugi zavisi da li je vrucina ili ne...

da da

pre 6 godina

Ne, ali svako vece da.
A ponekad i 2x.
Zimi kad izadjes na pice ili veceru, usmrdis se od nikotina.
Kako takav smrdljiv da legnes u krevet?

Mitko

pre 6 godina

Naravno da ne. Nije ni potrebno. Odjednom svi higijeničari, čisto pomodarstvo. Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji.
Prečesto tuširanje čak oštećuje kožu.
(realan, 11. april 2018 13:25)

Sve se slazem s tobom osim ovoga "svaki put posle seksa". To valjda zavisi s kim imas seks, zar ne?

Major

pre 6 godina

Neću reći da se kupam svaki dan ali u proseku bar 5 puta sedmično. Leti se dešava da moram i 2-3 puta na dan. Zimi se dešava da ne mogu ni da se zagrejem a kamoli oznojim pa preskočim tuširanje... U svakom slučaju, kupam se kad se ne osećam čisto.

Kokos, kokos, samo kokos...

pre 6 godina

Ko se ne tusira MINIMUM dva puta dnevno (cim ustane, i pred spavanje) taj moze slobodno da ode u pecinu i nastavi da zivi zivot pecinskog coveka... Naravno, ukoliko tokom dana se ima neki sport, seks, voznja GSP-om, onda mora jos jedan tus i posle toga obavezno, ali to ne ponistava ova prva dva o kojima sam govorio u uvodnoj recenici...

Higijeničar

pre 6 godina

Ranije su nas majke kupale jednom nedeljno, zašto? Zato što nismo smrdeli. Zašto? Zato što smo jeli zdraviju hranu i nismo smrdeli

Hmmm

pre 6 godina

Ја само пред секс.
(zli vuk)
Znači ništa od Božica do Vaskrsa, još ređe?

Ja posle seksa samo operem ruke.
(higijeničar)
To se ne naziva seksom...

djoka

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)
Ja sam Torenteova skola,perem ruke pre nego sto ga uhvatim.

Swarog

pre 6 godina

>> Bolje pisite o pranju posle velike nuzde. Da li je papir zaista dovoljan ili voda i sapun?

Ovo je jedna od poslednjih tabu tema. Ja sam pre jedno 15 godina provalio da mi papir nije dovoljan, odnosno da mi je brisanje istim odvratno i poceo da se perem toplom vodom. Inace lekari savetuju samo vodu jer sapun moze da iziritira. E sad, kako to efikasno odraditi? Bide, najcesce u fensi stanovima, meni nije dovoljan, prsce. Takodje ima onaj system da se ugradi nesto kao mini tus pored klonje - takodje mokro na sve strane. Ako vam je kada pored wc-solje to je jos i najjednostavnije. Odvojen wc nikako nije dobra stvar. Ako imate tus kabinu pored wc moze ali nije bas easy, zahteva odredjenu fleksibilnost. Kako god, tusiranje se cini najisplativijim...

mileva

pre 6 godina

Stvar navike. Interesantno je da su skoro samo muskarci komentarisali. A zene koje "teraju muskarce" na svakodnevno tusiranje Da ne bi prljali posteljinu, misle li sta sve treba oprati pole SVAKOG tusiranja? Evo spiska: Kadu ili tus-kabinu (svaki put posle svake upotrebe!), kupatilo od isprskane vode, kapljanja na pod, ves koji je skinut, peskir koji je upotrebljen...Kad ovo saberete bojim se da malo gradjana Srbije ima uslove za svakodnevno kupanje i tusiranje. Tu dodju i stambeni uslovi, nema svako zimi u stanu 25 stepeni i danju i nocu, nema svako neograniceno toplu vodu, nema svako sluzavku koja ce svakodnevno da opere sve iz gornjeg spiska. Nisu francuzi izmislili bide ne znam zasto.

Danilo

pre 6 godina

Ja znam jednu devojcicu Olju. Ona kaze da se kupa svake druge nedelje. A mirise. Kako to?
(Strahinja, 11. april 2018 20:29)

Тако што је волиш....мени сви које волим миришу...и кад смрде....то је хормонска ствар.
Не туширам се сваки дан туширања ради. Туширам се после спорта што је скоро сваки дан, и понекад. Сапун не користим скоро никад. Не смрдим, али не миришем. Сматрам да су препарати за туширање штетни. Сматрам да је сапун маст скувана у киселини са додатим хемикалијама које скидају прљавштину. Никад нисам толико прљав да морам да употребљавам сапун. Руке перем сапуном редовно, скоро сваки пут кад уђем у кућу. Хигијена није туширање. Хигијена је здравље

Key and Peele

pre 6 godina

a ljudi se primali da ne redovno kupanje nezdravo. kao skidas bakterije koje te stite.

no, te bakterine pokupimo iz okolnog sveta (svega sto je izvan naseg tela), tako da ce novi sloj benignih bakterija neminovno zavrsiti na nama.

vazno je skinuti onaj ukiseljeni koji se skupio. inace cemo druge da bacamo u nesvest ko jedna baba mene juce u maksiju na fontani.

Amerikanac

pre 6 godina

Naravno, to je osnovna navika kao i pranje zuba. A za one koji misle da cesto tusiranje ostecuje kozu, kupite dobru sulfate free kupku koja ima sea salt.

Nikola

pre 6 godina

Posto radim u masinskoj industriji i svaki dan sem nedelje se isprljam ko prase onda moram da se tusiram svaki dan.Realno muka mi vise od tolikog kupanja svaki dan,ali moram,muka naterala😂😂😂.A i laksi i odmorniji sam odmah posto se okupam.A iskreno kad ne radim pogotovo zimi ne pada mi na pamet da se tusiram svaki dan.Svaki drugi je Ok,mozda i tri.

skive

pre 6 godina

Hahaha kupaju se svaki dan pa vi biste onda plaćali vodu a posebno struju zbog bojlera po 10 000 mesečno a nema pas za šta da vas ujede. Ne folirajte se bre tu šta ima da se kupam ako se nisam oznojio mnogo pa čak i da jesam presvučem se nastavim dalje pa sutra opet. Vi kupači onda imate i po 250 gaća i čarapa jer morate svakog dana tokom godine da ih menjate što vas opet svrstava u red bogataša. Da ne pričam o sapunima, šamponima, stikerima i majicama. Bez foliranja molim.

ne smrduckas, al malo sutra

pre 6 godina

Zadnji put sam se okupao tj istusirao prije pola godine u devetom mjesecu. Otisao mi protocni plinski bojler a majstori se boje ugraditi novi zbog gusenja jer nemam kvalitetan dimnjak pa nemam toplu vodu. I tako dan po dan mjesec po mjesec i prođe pola godine bez pranja. I nije neki bed. Svaki dan se malo podaperem i izdrzi se. No jedva cekam ljeto ima da se kupam tri puta dnevno da sve nadoknadim.
Ono najbitnije...
(...ni ne smrduckam, 11. april 2018 15:13)


...

esma

pre 6 godina

Ne tusiram se iskljucivo svaki dan u kontinuitetu.Nekada se desavalo da se danima po dva puta tusiram.Nekada se desavalo da se i sebi lose "osecam".a da ne mogu da se istusiram i pored kupatila i vode i sapuna.A znam da je higjena bitan deo zdravlja,Takodje znam da elementarna higjena ne trebe da podleze razmatranju.Ali takodje znam da svakodnevno tusiranje nije odraz cistunstva vec discipline .Kao sto znam da je najnormalnije tusirati se svaki dan ali i ponekad preskociti jer necu uvek smrdeti

znam da znan

pre 6 godina

Leti svaki dan obavezno, i to po 2-3 puta , zavisi od aktivnosti tokom dana(posto se znojim kao djavo na svaku omanju fizicki aktivnost). Zimi se tusiram svaki dan samo kad mi uleti serija da imam seks svaki dan.

Eureka

pre 6 godina

Zimi dva, max tri puta nedeljno. Ali dnevno vrat,pazuh,genitalije obavezno. Leti druga priča...i do 3 puta dnevno. Dok sam se zimi tusirao svaki dan non stop sam bio prehladjen.

brm

pre 6 godina

U principu da, pošto svaki dan imam neku rekreaciju/trening. Tokom leta se tuširam 2-3 puta dnevno, i to uglavnom kad dođem preznojan iz vana. Zimi ne verujem da bih se tuširao svaki dan da ne treniram. Verovatno bih preskako oko 2 dana nedeljno, što i jeste slučaj kada pravim pauzu sa treninzima.

nfs

pre 6 godina

Leti obavezno svako jutro i svako veče, a nekad i više, a zimi obavezno svako jutro, a uveče po potrebi.
Ne mogu i ne želim da shvatim ljude koji se ne tuširaju svaki dan i ne koriste dezodorans protiv znojenja! Nema opravdanja!! Pa bar vodu imamo kao malo koja zemlja!

Branislav

pre 6 godina

Svako jutro kad ustanem odem na WC, operem zube, istusiram se i operm kosu. Tim redom. Jedino prethodno popijem kafu. Leti se tusiram i uvece.

Back in Black

pre 6 godina

U nedelju kad se tuga odmara
u nedelju nebo vrata otvara
i svatovi uvek tada prolaze
pored moje ulice

Zato nemoj molim te
u nedelju i ja belo oblacim
da te brze prebolim
i sto pre zaboravim

Stole

pre 6 godina

Tuširam se svaki dan ali ne i svaki dan sapunom. Baš se potrefilo da sapun pomaže dobrim bakterijama da se bore protiv loših, ma daj...

Eldorado

pre 6 godina

lako je ovima što žive u stanovima, šta ćemo mi što imamo kuće a račun za vodu nije baš mali. ;)

šalu na stranu, ja se veoma malo znojim pa se uvek tuširam posle vežbanja a to je pon-sre-pet i ponekad ned. u međuvremenu se operem nad kadom (sapunom, dok se sa kupkom tuširam ili izležavam u kadi). nakon pranja ispod pazuha stavim neki preparat i bukvalno se par dana ne oznojim (u smislu da se "oseća").

dole se perem svaki dan (bide), s tim da se uvek perem nakon velike nužde.
ne znam da li još neko to tako radi, ja privučem tuš iz kade, a pošto je wc šolja široka i ima mesta usmerim mlaz tamo gde treba i milina. :) nakon toga pamučna krpica i nema problema.

kosu posle dosta eksperimentisanja zaključio da je najbolje 2x nedeljno.
naravno, SVI smo različiti i nekome ovakav program ne odgovara. ja radim od kuće pa je to možda jedan od razloga što se ne tuširam svaki dan.
nadam se da nije suviše ekplicitan post haha

Cist ko suza

pre 6 godina

Tusirati se svaki dan je jednostavno gubljenje vremena i obaranje imujiteta. Decu tusiram jednom nedeljno, a sebe redje. Al sad znam sto mi je infostan ovoliki, ubise se komsije od pranja, mada ih redovno ‘osetim’ i posle svog tog tusiranja. Ziveli

Superhik

pre 6 godina

Nije stvar samo u licnoj cistoci vec je vazno kuda ide prljava voda posle kupanja i odakle energija za grejanje hladne vode pre kupanja!Blesavo je i biti cist na devastiranoj Planeti koja srlja u ekolosku katastofu!

dusan

pre 6 godina

Ja se kupam jednom nedeljno, a ostalim danima dezodorans...u cetvrtak , petak se pomesa miris dezodoransa i znoja...Ko me voli takvog kakav sam , volece me i zbog tog mirisa, ko me ne voli, nece da me voli i da se kupam svaki dan!

Cunez

pre 6 godina

Ujutru u pola 6 pre posla (nedelju kad radim prepodne) , kad radim popodne onda ili posle posla ili pre. Nedelja isto uvek samo nebitno koji deo dana.

deMarko

pre 6 godina

Kuvar sam po profesiji tako da moram da se kupam svaki dan. Nekada i više puta dnevno. Ali ponekad se desi da dođem toliko mrtav sa posla da samo operem zube i u krevet. Jutro posle me obavezno čekaju: osip po koži, svrap, bubuljice...

realan

pre 6 godina

Naravno da ne. Nije ni potrebno. Odjednom svi higijeničari, čisto pomodarstvo. Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji.
Prečesto tuširanje čak oštećuje kožu.

Kokos, kokos, samo kokos...

pre 6 godina

Ko se ne tusira MINIMUM dva puta dnevno (cim ustane, i pred spavanje) taj moze slobodno da ode u pecinu i nastavi da zivi zivot pecinskog coveka... Naravno, ukoliko tokom dana se ima neki sport, seks, voznja GSP-om, onda mora jos jedan tus i posle toga obavezno, ali to ne ponistava ova prva dva o kojima sam govorio u uvodnoj recenici...

janbo

pre 6 godina

Ne tuširam se! Evo i objasnjenja. Kada bi se svi tuširali svaki dan u porodici, septičku jamu bi praznio svaki 3 dan, a ovako je inače svake dve nedelje! Da zivim u gradu sa kanalizacijom onda da.
Ovako zamisli svaki dan tusiranje skidanje odeće, pa 5,6 mašina opereš nedeljno, pa jama bi smrdela svaki dan po dvoristu. Crpljenje septičke košta.

Mnogi koje poznajem se ne kupaju ni svaki 3,4 dan. Uostalom, najčešće je to samo nedeljom uveče :)

Boris Banović

pre 6 godina

Naravno da ne, tuširam se samo kada žurim, inače ležim u kadi ! A, perem se ceo samo kada idem kod lekara, u goste, ba sastanak, kao i za Novu godinu i Božić i Vaskrs ! Praktičnije je umivati se do pasa i zapirati pazuh i genitalije ! Perem se i posle velike nužde ! izvinjavam se na šturom opisu i odgovoru na pitanje !

STEFAN

pre 6 godina

Mene i sina tera zena! Ja se prosto ne znojim i nema potrebe za tim ali nas ubi, te prljate mi posteljini, te mokri ste, te prljavi ste... Al ne moze da kaze da smrdimo!

IntruderBrokoli

pre 6 godina

Juu, tako odem ja na pregled bas juce kod stomatologa koji mi kaze da perem zube samo jednom dnevno, preterujem. Nemojte I vi sada sa ovim tusiranjem, molim vas. Pa to su elementarne navike svih! Kako da legnem u postelju neopranih zuba I neistusirana, aj kako??!

higijeničar

pre 6 godina

Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji

Ja posle seksa samo operem ruke.

dusan

pre 6 godina

Ja se kupam jednom nedeljno, a ostalim danima dezodorans...u cetvrtak , petak se pomesa miris dezodoransa i znoja...Ko me voli takvog kakav sam , volece me i zbog tog mirisa, ko me ne voli, nece da me voli i da se kupam svaki dan!

Kalimero

pre 6 godina

Da apsolutno svaki dan, odnosno svako jutro. Radim u trgovini, sa strankama i ne pada mi na pamet da me neko pogleda popreko zato što se "osećam" na znoj. Čovek se neminovno makar i minimalno oznoji u toku sna. Često se tuširam i dva puta u toku dana jer se bavim sportom u slobodno vreme.
Sveže istuširan, čista garderoba (nije bitno da li je firmirana), svež dah, elementarne higijenske navike. Najobičniji sapun je 50ak dinara, prašak za veš 300ak dinara, šampon 150din, pasta za zube i četkica 300din. Toliko može/mora svako da odvoji na par meseci.

majka

pre 6 godina

Sta je ovo sad? Prvo su rekli kako nije dobro da se kupamo svaki dan zbog koze, a sad obrnuto. Koji likovi. Svejedno, ja se i dalje max dva puta nedeljno zbog suve koze. Intimne delove svaki dan.

g

pre 6 godina

Eh kad biste znali samo sa koliko ste neokupanih žena i muškaraca spavali i lizali njihove neporane intimne organe...i koliko ćete puta još to raditi a glumite neke čistunce...ne smeta vam da se krljate jezicima koji imaju milion puta više bakterija a ovamo izigravate neku gospodu...tišina tamo što reče jedan

kmnccc

pre 6 godina

Ja 4 puta nedeljno u normalnim okolnostima. Naravno, kada se ide negde ili radim nešto fizički naporno, prljavo itd. onda češće. Nekada i 2 puta dnevno.

skive

pre 6 godina

Hahaha kupaju se svaki dan pa vi biste onda plaćali vodu a posebno struju zbog bojlera po 10 000 mesečno a nema pas za šta da vas ujede. Ne folirajte se bre tu šta ima da se kupam ako se nisam oznojio mnogo pa čak i da jesam presvučem se nastavim dalje pa sutra opet. Vi kupači onda imate i po 250 gaća i čarapa jer morate svakog dana tokom godine da ih menjate što vas opet svrstava u red bogataša. Da ne pričam o sapunima, šamponima, stikerima i majicama. Bez foliranja molim.

Nathan

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!

Higijeničar

pre 6 godina

Ranije su nas majke kupale jednom nedeljno, zašto? Zato što nismo smrdeli. Zašto? Zato što smo jeli zdraviju hranu i nismo smrdeli

woah

pre 6 godina

Sudeći po razmeni smradova u gradskom prevozu, daleko od toga da se kupamo svakog dana. Izgleda da je to strašno naporna i zahtevna stvar, a još je i voda mokra. Životinja ne može nikad da smrdi onako odvratno kako to čovek može. To je neobjašnjiv smrad, ne da ti da udahneš. Što neko reče: de druže, pr.ni da udahnem svež vazduh.

Eureka

pre 6 godina

Zimi dva, max tri puta nedeljno. Ali dnevno vrat,pazuh,genitalije obavezno. Leti druga priča...i do 3 puta dnevno. Dok sam se zimi tusirao svaki dan non stop sam bio prehladjen.

xxx

pre 6 godina

Smejurija od komentara... da naravno, svakog dana... naravno, to je kucno vaspitanje... e pa dragi citaoci, zavisno od tipa koze treba se tusirati tj.prati...a ne biti lepo vaspitan i prati se... za ostale informacije o pranju imate google i WHO gde ako znate malo neki jezik svasta naucite ali od strucnjaka

Cist ko suza

pre 6 godina

Tusirati se svaki dan je jednostavno gubljenje vremena i obaranje imujiteta. Decu tusiram jednom nedeljno, a sebe redje. Al sad znam sto mi je infostan ovoliki, ubise se komsije od pranja, mada ih redovno ‘osetim’ i posle svog tog tusiranja. Ziveli

Jole

pre 6 godina

Ne tuširam se svakodnevno. Danima kada izlazim iz kuće tuširam se redovno, ali kada zaređam 2,3 dana u kući ne tuširam se, zimi se manje znojim a i hladnije je pa se nešto ređe i tuširam (4-5x nedeljno). Leti se toliko znojim da tuširanje postaje beskorisno, ali ipak se tuširam svaki dan. Kosu perem najviše 1-2x nedeljno, kad je kraća i leti češće.

nzm

pre 6 godina

Zimi se zapiram svakodnevno, kosu jednom u 3 dana, leti svakodnevno tusiranje, kosu svaki put ili svaki drugi zavisi da li je vrucina ili ne...

Superhik

pre 6 godina

Nije stvar samo u licnoj cistoci vec je vazno kuda ide prljava voda posle kupanja i odakle energija za grejanje hladne vode pre kupanja!Blesavo je i biti cist na devastiranoj Planeti koja srlja u ekolosku katastofu!

...ni ne smrduckam

pre 6 godina

Zadnji put sam se okupao tj istusirao prije pola godine u devetom mjesecu. Otisao mi protocni plinski bojler a majstori se boje ugraditi novi zbog gusenja jer nemam kvalitetan dimnjak pa nemam toplu vodu. I tako dan po dan mjesec po mjesec i prođe pola godine bez pranja. I nije neki bed. Svaki dan se malo podaperem i izdrzi se. No jedva cekam ljeto ima da se kupam tri puta dnevno da sve nadoknadim.
Ono najbitnije...

woah

pre 6 godina

Vidim da se ovde mnogi ne tuširaju češće od jednom u tri dana i ne da ih nije sramota da o tome pišu, nego još nekako deluju i ponosni na to. Pa čekaj prijatelju, prijateljice, odeš u wc, isprazniš creva i počistiš papirom i to je to? Tako u krevet, u fotelju, u trolu, u druženje? Ne moraš ni da smrdiš,ali zar nemaš osećaj da tu nešto nije normalno? Zar ne pomisliš da možda i smrdiš na znoj od pre 3 dana, ali da ti je nos navikao, pa i ne osećaš? Ti si dužan/na da se okupaš, da se drugima ne bi povraćalo od smrada koji nosiš sa sobom. Ja razumem da 80% ljudi misle da ne smrde kad noći i dane provode neokupani. Najjači su mi oni niski, u uskim sintetičkim majicama, koji se uhvate za šipku u busu i pošalju talase iz svojih pazuha. To treba da se šutne i napolje, pa nek se kupa subotom, ljubi ga majka pametnog.

Stole

pre 6 godina

Tuširam se svaki dan ali ne i svaki dan sapunom. Baš se potrefilo da sapun pomaže dobrim bakterijama da se bore protiv loših, ma daj...

pozz iz dijaspore

pre 6 godina

Tusiram se svako prije spavanja, uzivam u tome. Za vrelih mjeseci I cesce, naravno, kao I nakon seksa ili treninga, ali pred spavanje obavezno. Navikao sam cist da legnem u cisto. Hvala Bogu pa imam uslove za to, zivim u novom, toplom stanu. Ako neko zivi u kuci, stanu koji je hladan, neuslovan, a ne bavi se fizickim radom, ok je I tusirati se na drugi dan, ali obavezno se oprati pod pazuh svakog dana.

Mitko

pre 6 godina

Naravno da ne. Nije ni potrebno. Odjednom svi higijeničari, čisto pomodarstvo. Dovoljno je tuširati se 2-3 puta sedmično, i naravno svaki put poslije sporta, seksa, fizičkog rada, i bilo čega gdje se čovjek oznoji.
Prečesto tuširanje čak oštećuje kožu.
(realan, 11. april 2018 13:25)

Sve se slazem s tobom osim ovoga "svaki put posle seksa". To valjda zavisi s kim imas seks, zar ne?

znam da znan

pre 6 godina

Leti svaki dan obavezno, i to po 2-3 puta , zavisi od aktivnosti tokom dana(posto se znojim kao djavo na svaku omanju fizicki aktivnost). Zimi se tusiram svaki dan samo kad mi uleti serija da imam seks svaki dan.

mileva

pre 6 godina

Stvar navike. Interesantno je da su skoro samo muskarci komentarisali. A zene koje "teraju muskarce" na svakodnevno tusiranje Da ne bi prljali posteljinu, misle li sta sve treba oprati pole SVAKOG tusiranja? Evo spiska: Kadu ili tus-kabinu (svaki put posle svake upotrebe!), kupatilo od isprskane vode, kapljanja na pod, ves koji je skinut, peskir koji je upotrebljen...Kad ovo saberete bojim se da malo gradjana Srbije ima uslove za svakodnevno kupanje i tusiranje. Tu dodju i stambeni uslovi, nema svako zimi u stanu 25 stepeni i danju i nocu, nema svako neograniceno toplu vodu, nema svako sluzavku koja ce svakodnevno da opere sve iz gornjeg spiska. Nisu francuzi izmislili bide ne znam zasto.

P76-ers

pre 6 godina

Zavisi, od više uslova...

Kad neko jede beli luk i sremuš, ne vredi mu ni da okean vode potroši. Jeste on čist, ali mu duša miriše na "zdravlje"

Danilo

pre 6 godina

Ja znam jednu devojcicu Olju. Ona kaze da se kupa svake druge nedelje. A mirise. Kako to?
(Strahinja, 11. april 2018 20:29)

Тако што је волиш....мени сви које волим миришу...и кад смрде....то је хормонска ствар.
Не туширам се сваки дан туширања ради. Туширам се после спорта што је скоро сваки дан, и понекад. Сапун не користим скоро никад. Не смрдим, али не миришем. Сматрам да су препарати за туширање штетни. Сматрам да је сапун маст скувана у киселини са додатим хемикалијама које скидају прљавштину. Никад нисам толико прљав да морам да употребљавам сапун. Руке перем сапуном редовно, скоро сваки пут кад уђем у кућу. Хигијена није туширање. Хигијена је здравље

Dejan

pre 6 godina

Ja mogu da eventualno preskocim neki dan, samo ako je neka zesca zima, ako ne idem na posao, nego se ceo dan izlezavam po kuci.
Dakle, niti sam se nesto oznojio tokom spavanja, niti sam nesto naporno radio, pa eto, ondak bih mogao i taj dan da prskocim.
Meni je normalno da se svakog jutra pred posao istusiram, jer se uvek nekako kad se probudim osecam ulepljeno, makar izmedju prepona ili pazuha. A kad su letnje vrucine, tusiranje je vise puta na dan.
Kad bi na lak nacin mogle da se plaknu noge (onaj deo u carapama, cipelama), da se pleknu intimni delovi i izpod pazuha, onda se mozda i ne bi tusirali svaki dan. Ali to su prave vratolomije nad lavaboom, i mlogo je lakse istusirati se za 2 minuta nego sa parcijalno plaknjivati.

phantom

pre 6 godina

da, ali moram da koristim mleko za telo jer mi gradska voda puna hlora i ko zna jos cega isusuje kozu. jednostavno, covek nije dizajniran da se kupa svaki dan hlorisanom vodom

da da

pre 6 godina

Ne, ali svako vece da.
A ponekad i 2x.
Zimi kad izadjes na pice ili veceru, usmrdis se od nikotina.
Kako takav smrdljiv da legnes u krevet?

mix

pre 6 godina

Jednom mesecno mozda preskocim i to obicno nedeljom ako celog dana lezim i nista ne radim, i da, sve dok se nisam ozenio sam cesce izbegavao tus ?

Major

pre 6 godina

Neću reći da se kupam svaki dan ali u proseku bar 5 puta sedmično. Leti se dešava da moram i 2-3 puta na dan. Zimi se dešava da ne mogu ni da se zagrejem a kamoli oznojim pa preskočim tuširanje... U svakom slučaju, kupam se kad se ne osećam čisto.

nfs

pre 6 godina

Leti obavezno svako jutro i svako veče, a nekad i više, a zimi obavezno svako jutro, a uveče po potrebi.
Ne mogu i ne želim da shvatim ljude koji se ne tuširaju svaki dan i ne koriste dezodorans protiv znojenja! Nema opravdanja!! Pa bar vodu imamo kao malo koja zemlja!

Eldorado

pre 6 godina

lako je ovima što žive u stanovima, šta ćemo mi što imamo kuće a račun za vodu nije baš mali. ;)

šalu na stranu, ja se veoma malo znojim pa se uvek tuširam posle vežbanja a to je pon-sre-pet i ponekad ned. u međuvremenu se operem nad kadom (sapunom, dok se sa kupkom tuširam ili izležavam u kadi). nakon pranja ispod pazuha stavim neki preparat i bukvalno se par dana ne oznojim (u smislu da se "oseća").

dole se perem svaki dan (bide), s tim da se uvek perem nakon velike nužde.
ne znam da li još neko to tako radi, ja privučem tuš iz kade, a pošto je wc šolja široka i ima mesta usmerim mlaz tamo gde treba i milina. :) nakon toga pamučna krpica i nema problema.

kosu posle dosta eksperimentisanja zaključio da je najbolje 2x nedeljno.
naravno, SVI smo različiti i nekome ovakav program ne odgovara. ja radim od kuće pa je to možda jedan od razloga što se ne tuširam svaki dan.
nadam se da nije suviše ekplicitan post haha

tako je

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)

Zenski wc su neuporedivo gori!

brm

pre 6 godina

U principu da, pošto svaki dan imam neku rekreaciju/trening. Tokom leta se tuširam 2-3 puta dnevno, i to uglavnom kad dođem preznojan iz vana. Zimi ne verujem da bih se tuširao svaki dan da ne treniram. Verovatno bih preskako oko 2 dana nedeljno, što i jeste slučaj kada pravim pauzu sa treninzima.

NEVEN

pre 6 godina

Svakodnevno kupanje je zapoceto iz kulturoloskih razloga a ne zdravstvenih.

Citao sam vise istrazivanja na tu temu, negde su dosli do zakljucka da je svakodnevno tusiranje, pogotovo vrucom vodom, lose za kozu.

Da li se treba kupati svakog dana ili ne, zavisi od vise faktora.
Gde zivite (klima), cime se bavite, kakvi su vam geni, koje preparate koristite i da li bolujete od necega.

Swarog

pre 6 godina

>> Bolje pisite o pranju posle velike nuzde. Da li je papir zaista dovoljan ili voda i sapun?

Ovo je jedna od poslednjih tabu tema. Ja sam pre jedno 15 godina provalio da mi papir nije dovoljan, odnosno da mi je brisanje istim odvratno i poceo da se perem toplom vodom. Inace lekari savetuju samo vodu jer sapun moze da iziritira. E sad, kako to efikasno odraditi? Bide, najcesce u fensi stanovima, meni nije dovoljan, prsce. Takodje ima onaj system da se ugradi nesto kao mini tus pored klonje - takodje mokro na sve strane. Ako vam je kada pored wc-solje to je jos i najjednostavnije. Odvojen wc nikako nije dobra stvar. Ako imate tus kabinu pored wc moze ali nije bas easy, zahteva odredjenu fleksibilnost. Kako god, tusiranje se cini najisplativijim...

Back in Black

pre 6 godina

U nedelju kad se tuga odmara
u nedelju nebo vrata otvara
i svatovi uvek tada prolaze
pored moje ulice

Zato nemoj molim te
u nedelju i ja belo oblacim
da te brze prebolim
i sto pre zaboravim

Amerikanac

pre 6 godina

Naravno, to je osnovna navika kao i pranje zuba. A za one koji misle da cesto tusiranje ostecuje kozu, kupite dobru sulfate free kupku koja ima sea salt.

ne smrduckas, al malo sutra

pre 6 godina

Zadnji put sam se okupao tj istusirao prije pola godine u devetom mjesecu. Otisao mi protocni plinski bojler a majstori se boje ugraditi novi zbog gusenja jer nemam kvalitetan dimnjak pa nemam toplu vodu. I tako dan po dan mjesec po mjesec i prođe pola godine bez pranja. I nije neki bed. Svaki dan se malo podaperem i izdrzi se. No jedva cekam ljeto ima da se kupam tri puta dnevno da sve nadoknadim.
Ono najbitnije...
(...ni ne smrduckam, 11. april 2018 15:13)


...

esma

pre 6 godina

Ne tusiram se iskljucivo svaki dan u kontinuitetu.Nekada se desavalo da se danima po dva puta tusiram.Nekada se desavalo da se i sebi lose "osecam".a da ne mogu da se istusiram i pored kupatila i vode i sapuna.A znam da je higjena bitan deo zdravlja,Takodje znam da elementarna higjena ne trebe da podleze razmatranju.Ali takodje znam da svakodnevno tusiranje nije odraz cistunstva vec discipline .Kao sto znam da je najnormalnije tusirati se svaki dan ali i ponekad preskociti jer necu uvek smrdeti

Nikola

pre 6 godina

Posto radim u masinskoj industriji i svaki dan sem nedelje se isprljam ko prase onda moram da se tusiram svaki dan.Realno muka mi vise od tolikog kupanja svaki dan,ali moram,muka naterala😂😂😂.A i laksi i odmorniji sam odmah posto se okupam.A iskreno kad ne radim pogotovo zimi ne pada mi na pamet da se tusiram svaki dan.Svaki drugi je Ok,mozda i tri.

Hmmm

pre 6 godina

Ја само пред секс.
(zli vuk)
Znači ništa od Božica do Vaskrsa, još ređe?

Ja posle seksa samo operem ruke.
(higijeničar)
To se ne naziva seksom...

Cunez

pre 6 godina

Ujutru u pola 6 pre posla (nedelju kad radim prepodne) , kad radim popodne onda ili posle posla ili pre. Nedelja isto uvek samo nebitno koji deo dana.

rog

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)

Eh da je samo to. Kod mene danas u kancelariji za sastanke, strana firma, sve fini i obrazovani domaci ljudi, sedoh na jednu od fotelja i za malo da bacim peglu. Stolica vonja na nekog od kolega koji je prethodno sedeo tu.

Milutin

pre 6 godina

Jednom prilikom "pokupim" stopera na putu prema BG na naplatnoj rampi. Delovao mi je nekako jadno pa rekoh "ajde upadaj". Ljudi, kako je taj covek smrdeo. Mislim da se godinama nije kupao. Bila je to kombinacija smradova znoja, urina, izmeta, nikotina i rakije. Cim je usao u auto odmah je zaspao i onako smrdljiv hrkao sve do autokomande gde sam ga jedva probudio i rekao da moze da izadje, da smo stigli u BG. Vise nisam mogao smrad da izdrzim. Na povratku kuci pozovem prijatelja koji drzi perionicu za tzv. dubinsko pranje i ciscenje automobila, da spremi "masineriju", da odmah dolazim kod njega. Jedva mu je uspelo da neutralise onaj smrad. Sediste na kome je onaj sedeo izvadjeno je i imalo je poseban tretman pranja, usisavanja pa tako par puta. Na kraju ga je "konzervisao" s nekakvim hemikalijama.

iKrem

pre 6 godina

Ovi što se tuširaju samo na Uskrs a peru se pod pazuh i intimnim delovima svakog dana... Zamišljam kakvu akrobatiku vi izvodite oko lavaboa. Keve vam, zar nije lakše da se udje pod tuš na 5 minuta?? Ili imate neku fobiju od njega? Svašta.

Rodjen u gradu Zemun

pre 6 godina

Sve mogu da razumem al da neko smrdi ponedeljkom ujutro ne. I to se po smradu provaljuje da je od prosle srede.. Ne mora covek da ima skupu garderobu, ne mora da bude ni opeglana, al samo da bude cista i on okupan. Voda nije skupa, a ni sapun.

Branislav

pre 6 godina

Svako jutro kad ustanem odem na WC, operem zube, istusiram se i operm kosu. Tim redom. Jedino prethodno popijem kafu. Leti se tusiram i uvece.

Key and Peele

pre 6 godina

a ljudi se primali da ne redovno kupanje nezdravo. kao skidas bakterije koje te stite.

no, te bakterine pokupimo iz okolnog sveta (svega sto je izvan naseg tela), tako da ce novi sloj benignih bakterija neminovno zavrsiti na nama.

vazno je skinuti onaj ukiseljeni koji se skupio. inace cemo druge da bacamo u nesvest ko jedna baba mene juce u maksiju na fontani.

djoka

pre 6 godina

Ne morate se tusirati svaki dan ali generalno muskarci u srbiji ne vode racuna o higijeni. Udjte u Wc nekog kluba, bara, paba retko ko pere ruke nakon Wc-a. Uzas!
(Nathan, 11. april 2018 16:15)
Ja sam Torenteova skola,perem ruke pre nego sto ga uhvatim.

deMarko

pre 6 godina

Kuvar sam po profesiji tako da moram da se kupam svaki dan. Nekada i više puta dnevno. Ali ponekad se desi da dođem toliko mrtav sa posla da samo operem zube i u krevet. Jutro posle me obavezno čekaju: osip po koži, svrap, bubuljice...