Ponedeljak, 26.03.2018.

15:16

SAD, Kanada i pola Evrope proteruju ruske diplomate

SAD, Kanada i najmanje 14 zemalja EU, među kojima su Nemačka i Francuska, donelo je odluku o proterivanju ruskih diplomata zbog slučaja Sergeja Skripalja.

Izvor: B92

SAD, Kanada i pola Evrope proteruju ruske diplomate IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Sremac

pre 6 godina

Srbija nažalost nije suverena država, već banana republika i ruska gubernija u kojoj najviši državni činovnici polažu račune ruskom ambasadoru. Da nije tako, ruska ambasada bi još juče bila zatvorena, a osoblje na čelu sa čepurinom proglašeni za persona non grata i uveliko na putu za moskvu.

Shadow

pre 6 godina

Znaci bajka ide ovako. Dva vuka se nameracila na mecku, vukovima se pridruzilo 15 hijena. A izgleda da copor ne racuna da ako napadnu mecku da ce stari zmaj sa istoka uleteti na piknik i sve pojesti. A mi mecici cemo da navijamo iz rupe nase, za debelu mecku i matorog zmaja. Nisam brat Grim, ali potrudio sam se. Pozdrav od Jugoslovena. Smrt fasizmu.

sintetik

pre 6 godina

Od ove podugačke liste, meni su mnogo interesantnije zemlje koje nisu preduzimale ovako jadne mjere. Kao što su recimo Austrija, naše prve komšije Mađarska, Rumunija i Bugarska, zatim Grčka. Kad god se dese ovako neki iracionalni potezi bez bilo kakvog plana stihijski pokazuje koliko je EU razjedinjena i liči na najobičnije obdanište za razmažena derišta, dok Rusija i Putin postaju samo jači i snažniji.

nucky thompson

pre 6 godina

Ruje povecajte im cenu gasa za par desetina centi.Obrazlozenje "poskupela proizvodnja".
(DZ.O.I, 26. mart 2018 17:59)
A u stvari, situacija je obrnuta. Spustili su cijenu i to dobro.

jasdf

pre 6 godina

@muamua
I u napadu u Solzberiju su stradali ljudi. Neki od njih i ruski gradjani. Razlika je sto je ono juce bila nesreca a ono u Solzberiju terorizam.

Saša

pre 6 godina

A ja na vest od jutros da četiri zemlje proteruju ruske diplomate komentarišem da je sve ipak predaleko otišlo. Sada je još mnogo dalje vidim. Stvarno nisam nikakav navijač a čini mi se da se neće baš dobro završiti kako je krenulo i kako ide sve ovo.

SamoDaKazem

pre 6 godina

@(Svinja sa dedinja
Vise puta sam postavljao ovo pitanje koje cu sada Vas da pitam na nekoliko foruma i niko mi nije odgovorio svojim misljenjem barem, a to je: Kako to Vi zamisljate rat izmedju RUS i SAD? Kao boj na Kosovu?
Da li vi znate sastav i brojno stanje americke vojske i gde je sve rasporedjena (razvucena po celom svetu)i to isto vezano za rusku vojsku?

Znate li u kakvom je stanju nemacka vojska (prema ocenama i procenama samih Nemaca u poprilicno nezavidnom stanju)

Ruska vojna doktrina koja je usvojena pre godinu-dve dana podrazumeva koriscenje atomskog oruzija u svrhu odbrane od jedne takve sile (hipoteticki gledano, NATO na jednoj strani, Rusija na drugoj) pa mi recite molim Vas kako to barem Vi zamisljate i zasto mislite da se vode svi ovi silni ratovi, uvode sankcije, i pale nova zarista (otvorena podrska nazi ideji u Ukrajini je slucajna jel' da)?

PS Da se razumemo, meni su svi oni jako gadni, i jedni i drugi i treci...

Dragan

pre 6 godina

Pitam se samo, cemu ovo sve vodi.Ima li igdje kraja ovim glupostima.Kakva je ovo solidarnist ovih zemalja koji podrzavaju jednu silu koja se odcjepila od EU. Sada ce uslediti protera diplomata iz Rusije od svih ovih koji su ucinili ovakvu glupost.Gdje ide ovaj svet i cemu ovo sve vodi. Ne bih rekao da ce se na ovome zavrsiti.Svet se trese svaki dan sa nekim novim glupostima.

marija

pre 6 godina

Na dan kad je u Rusiji izginulo strahovito mnogo dece,
umesto saučešća valjda.
Necivilizovan deo sveta!

Ovakve provokacije Zapada, doduše malo umerenije, bile su i pred OI u Sočiju.
Žulja ih Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Kažu, Putin bi podigao svoj rejting.

ja

pre 6 godina

Neka su i Rusi za sve sto ih optuzuju. Mene interesuje sta ce svet da nema bar ove male kontrateze u vidu Rusa i Kineza. SAD vec sada ima preveliku moc. Po manjim drzavama smenjuju vlade po zelji a i jace ne mogu da se odupru. Provurela informacija za spijuniranje drzava EU od strane njihovih sluzbi pre neku godinu. Merkel nesto se bunila 2 dana dok nije dosao neki njihov diplomata u posetu i od tada muk sa njihove strane, niko ni da pisne. Mogu da izlaze iz medjunarodnih ugovora kako zele i niko ne sme da zucne a kamoli neka protivmera. Vec je popustila EU jednim delom oko pitanja gmo hrane a potpuno ce popustiti vrlo brzo. Da li ce mozda narod bilo koje drzave moci da bira i glasa za tako neka pitanja kada se pojave? Izuzmite i nas iz bilo koje price nepravde, pa objektivno pogledajte da li zaista postoji neka pravda i logika u medjunarodnim konfliktima. Razlika izmedju diktatora i zakonitog vladara, izmedju terorista i boraca za slobodu, lobiranja i korupcije i ostalih se uglavnom utvrdjuje tako da se gleda ko je na strani amerike. Nije da nam treba Rusija zbog njihove dobrote jer su i oni daleko od toga, nego kao balans.

Dada

pre 6 godina

Neki pitaju zasto bi rusija ovo uradila. Pa rusija/sssr je to radila tokom hladnog rata, jugoslavija isto. Putin to moze da radi i pred izbore jer zna da ce da ih dobije. Zna da mu ne mogu nista. Eto zato. Pa nije ovo prvi ubijeni spijun u evropi. Ovaj je jedan u nizu. Taj dan je sam govorio u kameru na tv-u da tako prolaze izdajnici, cak i neki njihov voditelj, a vi i dalje slepo verujete da to putin ne bi napravio. Ovo mu je upozorenje da ne moze da radi sta hoce. A sto se tice nuklearnog oruzja...pa imaju ga svi. Pakistan, Indija, Francuska, Amerika...sto da se boje rusa? I jos ih je ukupno 9 puta vise od rusa...ameri su jedini bacili atomske bombe...nemaji sta da se plase rusa. Rusija postoji jer je trbuh izmedju evrope i kine i nista drugo.

Dug

pre 6 godina

P.S. 
Uzivam u njihovoj nemoci,dugo sam cekao,ali sam docekao!
(Komentar pisan sa zadovoljstvom, 26. mart 2018 15:55)

Dok ti uzivas u njihovoj "nemoci", oni uzivaju tako sto im punis dzepove kupujuci zapadne proizvode...pa koristeci zapadni facebook, pa zapadne mobitele, pa zapadne aplikacije itd...a u isto vreme dok ih mrzis, ne mozes bez njih.

Rusi ne zatvaraju plin evropi jer bi tek onda propali ekonomski. Ne bore se oni u Siriji za sirijski narod...boli ih djon za siriju. Bore se da zaustave gasovod iz Katara za evropu, jer posle rusije, katar ima najvece zalihe plina. Evorpa najbolje placa i ima najvise para...toliko o ruskoj hrabrosti

ok.

pre 6 godina

ljudi ruku na srce, volim ruse i sve to slavska braca, vera itd ...
Ali jednostavno, porodica se ne dira ...
Bez obzira šta je otac uradio, ćerku nisu smeli da povrede ...
To čak ni mafija ne radi ...

kako da ne

pre 6 godina

Po meni Evropa preteruje. Ovamo kao neko proterivanje, note i ostalo, a i dalje saradnje sa Ruskim firmama. Glume neke šefove, a znaju da ne mogu ni Rusi bez njih, a ni oni bez Rusa. Zato manje drzave ne treba da padaju na prvu i idu protiv Rusa. Pusti ti ove sile neka se raspravljaju, ti sedi i ćuti.
Kada god su ovakve priče, neko nekog zakači, proteruje im diplomate, prozivke i ostalo, Rusi vs Evropa i USA ili obrnuto, jedini koji uvek ćute i ne reaguju ni na ciju stranu su Švajcarci. Čak se i Norvezani jave, Austrijanci takodje, ali ovi Švajcarci nikada. I tako decenijama, decenijama. Ćute i gledaju svoje dvorište. Zato su po svemu ispred svih zemalja u Evropi, verovatno i svetu. Znači pokazuju drugima kako treba raditi, a to treba primetiti. Nije tesko za primetiti, lekcija ‘Radi i gledaj svoje dvorište’. Da stanu na stranu EU, verovatno razmisljaju ‘Šta ce nam sukobi sa Rusima’, a da stanu na stranu Rusa sa EU vec je nemoguce. Zato biraju najbolje. Tako mozete videti da jedino kod njih nema teroristickih napada, nije iskljuceno da se desi, ali eto nema. Nemaju problema, drzava i dalje ekonomski raste itd.

Milentije

pre 6 godina

Hajde u 20 marke da ide bojkot mundijala u Rusiji. Nato pokazuje zube. Englezi su nezgodni protivnici, a i Rusi takođe. Ozbiljna šahovska partija.

rekao bih

pre 6 godina

Jednostavno zatvoriti UK ambasadu a odnose zamrznuti na 10 godina.
Ne proterivati ni jednog drugog diplomatu od nabrojanih zemalja.
Tako se u ovom trenutku salje jasna poruka sta Rusija misli o UK i salje poruka ostalim izigranim zemljama.

Naravno Rusija nece uraditi nista od ovog navedenog jer su mudriji nego ja.
Vise je nego ocigledno da Zapad zeli RAT a Rusiju sabijaju u cosak.
Sto je jos gore Zapad zna da ce nastati haos i nekako ih bas zabole sto cackaju nuklearnu silu do te granice pucanja.
Zasto napadaju Rusiju necu ni komentarisati.
Moram da primetim da izmedju Rusije i Amerike nista ne funkcionise osim svemirskog programa i tu SAD nikad nije napao Rusiju.

Trenutno se stice utisak da globalnu politiku vode kompletni idioti a u to je tesko poverovati.Pre bih se reklo da covek vodi politiku za nekog drugog mozda NE coveka i pritom nemislim na nikakve satane i pale andjele.
Bice zanimljivo ispratiti do kraja ali tu privilegiju nece imati svi.

Sve ovo izgleda kao da smo u zapaljenoj kuci svi. Jedan nudi drugom da za 2 miliona dolara ubije onog treceg a jasno je da nije jedan od trojice nece preziveti pozar kao ni potrositi tih 2 miliona.
Izuzetno idiotski !

Do kraja ce stvarno Rusija zapoceti taj treci svetski jer je jednostavno saterana u cosak.Valjda je to i poenta svega ovoga.

Toma

pre 6 godina

Da su ovakvi donosili odluke pedesetih i šezdesetih, svet bi već goreo više puta. Jeziva je ova navala nekompetentnih, plitkih, uvlakača, bahatih... Ali svuda, kao po komandi, odjednom smo se našli u rukama vrlo opasnih tipova. Ozbiljan državnik, ozbiljan rukovodilac, šta to beše...

Ja

pre 6 godina

Vrlo dobar test Velike Britanije da pokaze da je i dalje svetska sila ( i da ce ostati i posle Bregzita) koja odlucuje i koja kada kaze nesto druge zemlje slusaju.
Klasicno iskazivanje moci i prebrojavanje snaga. Drugim recima, hoce da kazu ,, mi smo i dalje tu, Evropa je nasa, Amerika isto, nemojte previse da se ku*cite"
Ne podrzavam, ali realbo tumacim, da me ne razumete pogresno da sam britanoljubac.

Protoss

pre 6 godina

Ovo je sve unapred isplanirano.Ne vidim ikakav razlog zasto bi Rusija uradila takvu stvar.Ova histerija je zakuvana u kuhinji zapadnih sila, sa ciljem da se Rusija optuzi i da joj se nanese steta u medjunarodnim odnosima i njenim uspesima na raznim poljima, vojnih, politickih i sportskih pobeda...Uskoro ce svetsko prvenstvo, u Siriji je zapadna politicka i vojna politika totalno deklasirana, u Ukrajini sve ide po planu Vladimira vladimirovica, a ukrajinske vlasti ocajnicki traze poteze za destabilizaciju Minskog sporazuma i miniraju svaki postignuti dogovor.Ovo su potezi ocajnika i sve vece evrposke i zapadne militaristicke i centralizovane politike, koje se sluze raznim mahinacijama u cilju nezasitog zapadnog politickog pritiska na ceo svet.

Svinja sa dedinja

pre 6 godina

Da USA i Rusija zarate 1 na 1 bilo bi čupavo, možda bi i Rusi pobedili. Problem je što će mnoge države da uskoče za ujka Sema i onda Rusi nemaju šanse..

Dejan

pre 6 godina

Koliko vidim najveci deo zemljalja su proterale po jednog ili dvojicu diplomata. Drugim recima, ucinili su uslugu Englezima zato sto su morali ali nisu hteli da se nesto previse zameraju Rusima.
Recimo da je Nemacka proterala 20 to bi vec bilo nesto, a oni proterali cetiri.

šah

pre 6 godina

Rusija ne bi trebalo da proteruje diplomate.
Ne treba da rade ono sto je ocekivano.
(kostov, 26. mart 2018 16:14)

Šta ti je, pa to im je i bio cilj!

Zašto bi inače praktično ostavili vizit-kartu, umesto da npr. simuliraju nesrećan slučaj, a uz sve to "meta" im je preživela, iako su sigurno imali priliku da ga dokrajče u stanju u kom se našao posle trovanja. Znači da je izazivanje skandala bilo ustvari primarni cilj, a posledice su bile unapred predvidive.

Petar

pre 6 godina

Citam komentare, ljudi komentarisu spisak, kao neke tamo bezvezne drzave su ih proterale. Alo ljudi, na spisku su: SAD, Britanija, Nemacka, Francuska. Najveca sila sveta i najvece sile Evrope, ali naravno to nema veze, vazno da tu nisu Belorusija, Severna Koreja, Uzbekistan i ostale zemlje kojima tezimo

Swarog

pre 6 godina

Sve ok ali pogledajte Ukrajinu kako su junacki isterali najvise ruskih diplomata posle USA. Kapiram da su USA pritisnule EU da nesto uradi a ukrajinci su se samoincijativno pridruzili jer se psihicki osecaju "clanicom". Inace u Kijevu pred svakom vladinom zgradom visi zastava EU a oni clan unije nece postati nikada.

aha

pre 6 godina

@Legitimno
Koja ono beze drzava u kojoj Premijer nosi transkripte na uvid ruskom ambasadoru?
To vec spada u slobodne i nepristrasne drzave jel tako?
I zasto bi i u kojem univerzumu Ukrajina bila nepristrasna kada joj je Rusija otela deo teritorije i izazvala rat?

Milanche

pre 6 godina

Koliko vidimo, u pitanju su zemlje članice NATO, što jasno pokazuje odakle vetar duva. Nema nikakvih dokaza, pa ipak pribegava se ovoj radikalnoj meri. Nema sumnje da će Rusija, kao zemlja koja drži do svog dostojanstva, pribeći recipročnim merama.

Kuda ovo sve vodi ne znam, ali je jasno da su globalisti izgubili kompas. Samo da i Srbiju ne uvuku u ovu prljavu igru.

Vetar u ledja...

pre 6 godina

I Sadam Husein je imao oruzje za masovno unistenje. Slucajno ili ne ali i tada je veliku ulogu u medijima odigrala upravo Velika Britanija...

Sabre

pre 6 godina

Ми треба да замолимо Русе да нам пошаљу додатно дипломатско особље. У инат!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Саша, 26. mart 2018 16:19)

Da zbog ovakvog razmisljanja smo izmedju ostalog na margini Evrope danas. Plusevi koje si dobio sve govore...

Nemanja

pre 6 godina

Svet se vraca u novi/stari hladni rat. Ovo je sve ocekivano (od mene kao obicnog coveka) a sigurno i od Rusije. Ono sto je malo poznato je to da je Kina dobila dozvolu od Rusije da eksploatise resurse po Sibiru. Tacnije, Kina i Rusija se povezuju za narednih 100 god. Ekonomski prvenstveno i vojno kao osiguranje. Drugim recima Rusija se prodala Kini (bolje Kini nego zapadu) Rusija ima veliko vojno iskustvo koje Kini fali, velike zalihe zlata, pijace vode itd. dok Kina ima tehnologiju,novac,ljude. Vec 10 god. se radi na urusavanju veza izmedju Zapada i Rusije tako da je ovo samo pocetak kraja. Izbacivanje dolara u transakcijama izmedju Kine i Rusije, pravljenje zajednicke svemirske saradnje, prave se brze pruge Kina-Rusija.

Pravilo je da onaj ko podize zidove/zavese da ih kasnije i rusi, nekad je to uradio SSSR a u ovom slucaju EU/USA.

mrki

pre 6 godina

Figurativno govoreci, sta ako iza napada zaista ne stoji Rusija? Da li to znaci da bez tvrdih dokaza mogu da se sprovode ovakve mere i u buduce? Sta ako neko naudi Ruskim opozicionarima namerno, da li to znaci da je Putin automatski kriv?

ljubomir

pre 6 godina

Putun je podelio EU , iz ovoga proizilazi da većina članica , jer Ukrajina nije članica, nije podržala politiku proterivanja ! Ko zna šta nas još očekuje ?

Goran Mitrovic

pre 6 godina

Otkad je to Ukrajina EU članica? Nije čudan postupak kad su oni u pitanju, ali čudi da i pojedine zemlje EU postupaju u skladu sa mentalitetom krda. Malo su previše naivni u verovanju svojoj uskoro nečlanici EU, Britaniji.
A da se primetiti po spisku da po ovom pitanju EU jeste podeljena iako se info servira kao neko zajedništvo. Ali da je neodgovorno ponašanje, to jeste. Najbolji način da se dalje upropaste odnosi i poveća ionako veliko nerazumevanje među zemljama.

hfb

pre 6 godina

Ovi iz evrope su ludi (izuzev engleze, stare kuje su oni), slusaju amere a kolko napakostis rusima, odmah kontra mere. Sve se to vrti oko prevlasti na svetskoj sceni -> oko NOVCA.

Pantagruel

pre 6 godina

Дакле, тачно половина држава чланица Европске уније (14 од 28) се неће повиновати диктату Британије и неће протерати руске дипломате. Доказ да Заједничка спољна и безбедносна политика у пракси не функционише. Не сећам се када су последњи пут о неком питању били овако подељени на пола.

Moo

pre 6 godina

Oprasta se Kembridz analitici i Amerima sto su sami rusili svoje drustvo ali im je Rusija kriva jer je Lukoil trazio podatke od iste firme. Sve je to psihologija. Kako se ujedinjuje front/narod/savez pa preko zajednickog neprijatelja, a ako ga nemas izmisli ga. Tako je i sa trovanjem. Kad cujem tu recenicu u zapadnim medijima koja pocinje sa "most likely" prevrne mi se zeludac.

dejan

pre 6 godina

Interesantno da ih proteruju i zemlje koje su bile deo SSSR. Znaju ljudi iz prve ruke kakvi su Rusi, daleko im lepa kuća. To samo ovde likovi veruju ruskim bajkama.

deks

pre 6 godina

Bice ih vise. Tu treba jos ukljuciti Kanadu, Australiju,Japan...
Rusi ce da im vrate istom merom i efekat je zero ali pokazace se najbolje koje su zemlje sluge i poltroni.

Dragan, NBG

pre 6 godina

E, aj zaratite više ako ste naumili, da skratimo ovu agoniju. To bi bilo najpoštenije, a ne ovo "šiljenje one stvari" kroz postupke koji malo znače. Ako ćemo da odemo dođavola zbog idiota koji kreiraju sudbinu čovečanstva, neka više to dođe na red.

Коља

pre 6 godina

Каква хистерија, колико су театрални и пренаглашени у овој антируској пропагандној представи, па то је нечувено. Амери и Енглези су као згрожени, чувени бедеми морала, а тек ове беде што дижу ногу да се и оне поткују...нигде доказа да им прича стоји, али само нек се пљује у правом смеру и све у реду.

skeptik

pre 6 godina

NATO vs Rusija, nista novo. Najsmesnije u svemu ovom sto ce te diplomate koji ce biti izbaceni biti zamenjeni drugim diplomtima. Ljudi treba da znaju da su sve ovo igre bez granice sve dok ne dodje do potpunog prekida diplomatskih odnosa. Tada je vec ozbiljno.

uzas

pre 6 godina

Šta rade, stvarno ne mogu da verujem da toliko mrze Ruse, zapad (čitaj SAD) se neće smiriti dok ne uništi Rusiju.
Nadam se da im neće uspeti, svet mora biti bipolaran.

ravex

pre 6 godina

Ovo je do sada najidiotskiji false flag ikada sproveden. Iz svih snaga pokusavaju da primoraju Rusiju da nacini bilo kakav agresivni korak da bi onda prodali zombiranom plebsu pricu kako Rusi napadaju. Kako je politicka i vojna moc iz fotelje na bezbednoj udaljenosti opijajuca i neodoljiva kada teras tudju decu da liju krv i ginu za profit tvoje firme. Kako se stvara zavisnicki odnos kada za svako dete koje gurnes u pakao rata zaradis par dolara. Nije pakao negde dole u vatrenoj pecini; pakao je na povrsini sakriven duboko u dusama ljudi.

rusosaurus

pre 6 godina

Sve diplomate ,što ruski,što zapadni dobiće kartu u jednom smeru .EU pod okriljem NATO pakta"štiti"Britaniju i ponaša se kao žedna koza koja skoči u bunar.

Kontras

pre 6 godina

Politicke sankcije, ekonomske sankcije, kreiranje podele iznutra, rat, pljackanje prirodnih i ostalih resursa date zemlje.

Ne bi me cudilo ni da im oduzmu SP u fudbalu da pritisnu narod tamo jos vise.

Nisu ni rusi andjeli, daleko od toga, ali prljavi pljackaski recept koji primenjuje Nato je uvek isti. Mislim da su se ovaj put malo vise zaigrali i da ce od Rusije dobiti zestok udarac nazad od koga ce se tesko oporaviti.

C i n i k

pre 6 godina

Opasno se zahuktava, slutim da se nama ovde sprema cirkus,jer posto smo jedina drzava u evropi koja je ruska gubernija, mislim da ce prvo da strada Nis jer ce da ga opauce zbog ruske vojne baze, zato je mozda najbolje da ta baza izmesti u Bg negde kod Cegevare i kofera i blizini njihovih vila, da ne strada opet neduzan narod po jugu...

Komentar pisan sa zadovoljstvom

pre 6 godina

Ono,kad se totalno pogubis i srljas iz greske u gresku.
Sav ovaj igrokaz je pokazatelj nemoci i znak velike frustracije.
Jedan,jedini covek ih je doveo do ludila i porazio na svim frontovima,pocevsi od Ukrajine do Sirije.
Jednostavno,vise nemaju kud,svesni su da je vreme njihove dominacije proslo i to zauvek,a to mnogo boli.
Potez ocajnika je da negira realnost,a ona je surova i okrutna.
Kad su uvideli da ce Putin vladati jos duuuuugo i da nikakva mesetarenja ili obojene rezolucije vise nisu moguce,pokusavaju,sasvim pogresno,da izazovu dodatnu napetost.
Treba da shvate samo jedno.
Kad neprijatelja ne mozes pobediti,bolje mu se pridruzi.
I,naravno,ponovicu ono cime nam godinama pune glavu:
-Gospodo,prihvatite REALNOST na terenu!

P.S.
Uzivam u njihovoj nemoci,dugo sam cekao,ali sam docekao!

Too much ado about nothing

pre 6 godina

Ovo nema veze sa pamecu. Ne radi se ovde o nikakvom trovanju ex spijuna, niti RUS stoji iza svega. Ovo je kalsicna prevara Britanije da bi se testirao stav EU i USA posle Brexita. Da provere sta se moze ocekivati od "starih drugara" kada budu ponovo usamljeni... ne bi me cudilo da se bojkutuje i SP u fudbalu. Stvarno jadno i amaterski.

Moo

pre 6 godina

Oprasta se Kembridz analitici i Amerima sto su sami rusili svoje drustvo ali im je Rusija kriva jer je Lukoil trazio podatke od iste firme. Sve je to psihologija. Kako se ujedinjuje front/narod/savez pa preko zajednickog neprijatelja, a ako ga nemas izmisli ga. Tako je i sa trovanjem. Kad cujem tu recenicu u zapadnim medijima koja pocinje sa "most likely" prevrne mi se zeludac.

Kontras

pre 6 godina

Politicke sankcije, ekonomske sankcije, kreiranje podele iznutra, rat, pljackanje prirodnih i ostalih resursa date zemlje.

Ne bi me cudilo ni da im oduzmu SP u fudbalu da pritisnu narod tamo jos vise.

Nisu ni rusi andjeli, daleko od toga, ali prljavi pljackaski recept koji primenjuje Nato je uvek isti. Mislim da su se ovaj put malo vise zaigrali i da ce od Rusije dobiti zestok udarac nazad od koga ce se tesko oporaviti.

Коља

pre 6 godina

Каква хистерија, колико су театрални и пренаглашени у овој антируској пропагандној представи, па то је нечувено. Амери и Енглези су као згрожени, чувени бедеми морала, а тек ове беде што дижу ногу да се и оне поткују...нигде доказа да им прича стоји, али само нек се пљује у правом смеру и све у реду.

Too much ado about nothing

pre 6 godina

Ovo nema veze sa pamecu. Ne radi se ovde o nikakvom trovanju ex spijuna, niti RUS stoji iza svega. Ovo je kalsicna prevara Britanije da bi se testirao stav EU i USA posle Brexita. Da provere sta se moze ocekivati od "starih drugara" kada budu ponovo usamljeni... ne bi me cudilo da se bojkutuje i SP u fudbalu. Stvarno jadno i amaterski.

Pantagruel

pre 6 godina

Дакле, тачно половина држава чланица Европске уније (14 од 28) се неће повиновати диктату Британије и неће протерати руске дипломате. Доказ да Заједничка спољна и безбедносна политика у пракси не функционише. Не сећам се када су последњи пут о неком питању били овако подељени на пола.

Vetar u ledja...

pre 6 godina

I Sadam Husein je imao oruzje za masovno unistenje. Slucajno ili ne ali i tada je veliku ulogu u medijima odigrala upravo Velika Britanija...

deks

pre 6 godina

Bice ih vise. Tu treba jos ukljuciti Kanadu, Australiju,Japan...
Rusi ce da im vrate istom merom i efekat je zero ali pokazace se najbolje koje su zemlje sluge i poltroni.

mrki

pre 6 godina

Figurativno govoreci, sta ako iza napada zaista ne stoji Rusija? Da li to znaci da bez tvrdih dokaza mogu da se sprovode ovakve mere i u buduce? Sta ako neko naudi Ruskim opozicionarima namerno, da li to znaci da je Putin automatski kriv?

ravex

pre 6 godina

Ovo je do sada najidiotskiji false flag ikada sproveden. Iz svih snaga pokusavaju da primoraju Rusiju da nacini bilo kakav agresivni korak da bi onda prodali zombiranom plebsu pricu kako Rusi napadaju. Kako je politicka i vojna moc iz fotelje na bezbednoj udaljenosti opijajuca i neodoljiva kada teras tudju decu da liju krv i ginu za profit tvoje firme. Kako se stvara zavisnicki odnos kada za svako dete koje gurnes u pakao rata zaradis par dolara. Nije pakao negde dole u vatrenoj pecini; pakao je na povrsini sakriven duboko u dusama ljudi.

uzas

pre 6 godina

Šta rade, stvarno ne mogu da verujem da toliko mrze Ruse, zapad (čitaj SAD) se neće smiriti dok ne uništi Rusiju.
Nadam se da im neće uspeti, svet mora biti bipolaran.

ljubomir

pre 6 godina

Putun je podelio EU , iz ovoga proizilazi da većina članica , jer Ukrajina nije članica, nije podržala politiku proterivanja ! Ko zna šta nas još očekuje ?

C i n i k

pre 6 godina

Opasno se zahuktava, slutim da se nama ovde sprema cirkus,jer posto smo jedina drzava u evropi koja je ruska gubernija, mislim da ce prvo da strada Nis jer ce da ga opauce zbog ruske vojne baze, zato je mozda najbolje da ta baza izmesti u Bg negde kod Cegevare i kofera i blizini njihovih vila, da ne strada opet neduzan narod po jugu...

dejan

pre 6 godina

Interesantno da ih proteruju i zemlje koje su bile deo SSSR. Znaju ljudi iz prve ruke kakvi su Rusi, daleko im lepa kuća. To samo ovde likovi veruju ruskim bajkama.

Komentar pisan sa zadovoljstvom

pre 6 godina

Ono,kad se totalno pogubis i srljas iz greske u gresku.
Sav ovaj igrokaz je pokazatelj nemoci i znak velike frustracije.
Jedan,jedini covek ih je doveo do ludila i porazio na svim frontovima,pocevsi od Ukrajine do Sirije.
Jednostavno,vise nemaju kud,svesni su da je vreme njihove dominacije proslo i to zauvek,a to mnogo boli.
Potez ocajnika je da negira realnost,a ona je surova i okrutna.
Kad su uvideli da ce Putin vladati jos duuuuugo i da nikakva mesetarenja ili obojene rezolucije vise nisu moguce,pokusavaju,sasvim pogresno,da izazovu dodatnu napetost.
Treba da shvate samo jedno.
Kad neprijatelja ne mozes pobediti,bolje mu se pridruzi.
I,naravno,ponovicu ono cime nam godinama pune glavu:
-Gospodo,prihvatite REALNOST na terenu!

P.S.
Uzivam u njihovoj nemoci,dugo sam cekao,ali sam docekao!

hfb

pre 6 godina

Ovi iz evrope su ludi (izuzev engleze, stare kuje su oni), slusaju amere a kolko napakostis rusima, odmah kontra mere. Sve se to vrti oko prevlasti na svetskoj sceni -> oko NOVCA.

marija

pre 6 godina

Na dan kad je u Rusiji izginulo strahovito mnogo dece,
umesto saučešća valjda.
Necivilizovan deo sveta!

Ovakve provokacije Zapada, doduše malo umerenije, bile su i pred OI u Sočiju.
Žulja ih Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Kažu, Putin bi podigao svoj rejting.

Protoss

pre 6 godina

Ovo je sve unapred isplanirano.Ne vidim ikakav razlog zasto bi Rusija uradila takvu stvar.Ova histerija je zakuvana u kuhinji zapadnih sila, sa ciljem da se Rusija optuzi i da joj se nanese steta u medjunarodnim odnosima i njenim uspesima na raznim poljima, vojnih, politickih i sportskih pobeda...Uskoro ce svetsko prvenstvo, u Siriji je zapadna politicka i vojna politika totalno deklasirana, u Ukrajini sve ide po planu Vladimira vladimirovica, a ukrajinske vlasti ocajnicki traze poteze za destabilizaciju Minskog sporazuma i miniraju svaki postignuti dogovor.Ovo su potezi ocajnika i sve vece evrposke i zapadne militaristicke i centralizovane politike, koje se sluze raznim mahinacijama u cilju nezasitog zapadnog politickog pritiska na ceo svet.

rusosaurus

pre 6 godina

Sve diplomate ,što ruski,što zapadni dobiće kartu u jednom smeru .EU pod okriljem NATO pakta"štiti"Britaniju i ponaša se kao žedna koza koja skoči u bunar.

Sabre

pre 6 godina

Ми треба да замолимо Русе да нам пошаљу додатно дипломатско особље. У инат!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Саша, 26. mart 2018 16:19)

Da zbog ovakvog razmisljanja smo izmedju ostalog na margini Evrope danas. Plusevi koje si dobio sve govore...

Swarog

pre 6 godina

Sve ok ali pogledajte Ukrajinu kako su junacki isterali najvise ruskih diplomata posle USA. Kapiram da su USA pritisnule EU da nesto uradi a ukrajinci su se samoincijativno pridruzili jer se psihicki osecaju "clanicom". Inace u Kijevu pred svakom vladinom zgradom visi zastava EU a oni clan unije nece postati nikada.

Toma

pre 6 godina

Da su ovakvi donosili odluke pedesetih i šezdesetih, svet bi već goreo više puta. Jeziva je ova navala nekompetentnih, plitkih, uvlakača, bahatih... Ali svuda, kao po komandi, odjednom smo se našli u rukama vrlo opasnih tipova. Ozbiljan državnik, ozbiljan rukovodilac, šta to beše...

Milentije

pre 6 godina

Hajde u 20 marke da ide bojkot mundijala u Rusiji. Nato pokazuje zube. Englezi su nezgodni protivnici, a i Rusi takođe. Ozbiljna šahovska partija.

Nemanja

pre 6 godina

Svet se vraca u novi/stari hladni rat. Ovo je sve ocekivano (od mene kao obicnog coveka) a sigurno i od Rusije. Ono sto je malo poznato je to da je Kina dobila dozvolu od Rusije da eksploatise resurse po Sibiru. Tacnije, Kina i Rusija se povezuju za narednih 100 god. Ekonomski prvenstveno i vojno kao osiguranje. Drugim recima Rusija se prodala Kini (bolje Kini nego zapadu) Rusija ima veliko vojno iskustvo koje Kini fali, velike zalihe zlata, pijace vode itd. dok Kina ima tehnologiju,novac,ljude. Vec 10 god. se radi na urusavanju veza izmedju Zapada i Rusije tako da je ovo samo pocetak kraja. Izbacivanje dolara u transakcijama izmedju Kine i Rusije, pravljenje zajednicke svemirske saradnje, prave se brze pruge Kina-Rusija.

Pravilo je da onaj ko podize zidove/zavese da ih kasnije i rusi, nekad je to uradio SSSR a u ovom slucaju EU/USA.

Dragan, NBG

pre 6 godina

E, aj zaratite više ako ste naumili, da skratimo ovu agoniju. To bi bilo najpoštenije, a ne ovo "šiljenje one stvari" kroz postupke koji malo znače. Ako ćemo da odemo dođavola zbog idiota koji kreiraju sudbinu čovečanstva, neka više to dođe na red.

aha

pre 6 godina

@Legitimno
Koja ono beze drzava u kojoj Premijer nosi transkripte na uvid ruskom ambasadoru?
To vec spada u slobodne i nepristrasne drzave jel tako?
I zasto bi i u kojem univerzumu Ukrajina bila nepristrasna kada joj je Rusija otela deo teritorije i izazvala rat?

skeptik

pre 6 godina

NATO vs Rusija, nista novo. Najsmesnije u svemu ovom sto ce te diplomate koji ce biti izbaceni biti zamenjeni drugim diplomtima. Ljudi treba da znaju da su sve ovo igre bez granice sve dok ne dodje do potpunog prekida diplomatskih odnosa. Tada je vec ozbiljno.

Dejan

pre 6 godina

Koliko vidim najveci deo zemljalja su proterale po jednog ili dvojicu diplomata. Drugim recima, ucinili su uslugu Englezima zato sto su morali ali nisu hteli da se nesto previse zameraju Rusima.
Recimo da je Nemacka proterala 20 to bi vec bilo nesto, a oni proterali cetiri.

Milanche

pre 6 godina

Koliko vidimo, u pitanju su zemlje članice NATO, što jasno pokazuje odakle vetar duva. Nema nikakvih dokaza, pa ipak pribegava se ovoj radikalnoj meri. Nema sumnje da će Rusija, kao zemlja koja drži do svog dostojanstva, pribeći recipročnim merama.

Kuda ovo sve vodi ne znam, ali je jasno da su globalisti izgubili kompas. Samo da i Srbiju ne uvuku u ovu prljavu igru.

Ja

pre 6 godina

Vrlo dobar test Velike Britanije da pokaze da je i dalje svetska sila ( i da ce ostati i posle Bregzita) koja odlucuje i koja kada kaze nesto druge zemlje slusaju.
Klasicno iskazivanje moci i prebrojavanje snaga. Drugim recima, hoce da kazu ,, mi smo i dalje tu, Evropa je nasa, Amerika isto, nemojte previse da se ku*cite"
Ne podrzavam, ali realbo tumacim, da me ne razumete pogresno da sam britanoljubac.

ja

pre 6 godina

Neka su i Rusi za sve sto ih optuzuju. Mene interesuje sta ce svet da nema bar ove male kontrateze u vidu Rusa i Kineza. SAD vec sada ima preveliku moc. Po manjim drzavama smenjuju vlade po zelji a i jace ne mogu da se odupru. Provurela informacija za spijuniranje drzava EU od strane njihovih sluzbi pre neku godinu. Merkel nesto se bunila 2 dana dok nije dosao neki njihov diplomata u posetu i od tada muk sa njihove strane, niko ni da pisne. Mogu da izlaze iz medjunarodnih ugovora kako zele i niko ne sme da zucne a kamoli neka protivmera. Vec je popustila EU jednim delom oko pitanja gmo hrane a potpuno ce popustiti vrlo brzo. Da li ce mozda narod bilo koje drzave moci da bira i glasa za tako neka pitanja kada se pojave? Izuzmite i nas iz bilo koje price nepravde, pa objektivno pogledajte da li zaista postoji neka pravda i logika u medjunarodnim konfliktima. Razlika izmedju diktatora i zakonitog vladara, izmedju terorista i boraca za slobodu, lobiranja i korupcije i ostalih se uglavnom utvrdjuje tako da se gleda ko je na strani amerike. Nije da nam treba Rusija zbog njihove dobrote jer su i oni daleko od toga, nego kao balans.

kako da ne

pre 6 godina

Po meni Evropa preteruje. Ovamo kao neko proterivanje, note i ostalo, a i dalje saradnje sa Ruskim firmama. Glume neke šefove, a znaju da ne mogu ni Rusi bez njih, a ni oni bez Rusa. Zato manje drzave ne treba da padaju na prvu i idu protiv Rusa. Pusti ti ove sile neka se raspravljaju, ti sedi i ćuti.
Kada god su ovakve priče, neko nekog zakači, proteruje im diplomate, prozivke i ostalo, Rusi vs Evropa i USA ili obrnuto, jedini koji uvek ćute i ne reaguju ni na ciju stranu su Švajcarci. Čak se i Norvezani jave, Austrijanci takodje, ali ovi Švajcarci nikada. I tako decenijama, decenijama. Ćute i gledaju svoje dvorište. Zato su po svemu ispred svih zemalja u Evropi, verovatno i svetu. Znači pokazuju drugima kako treba raditi, a to treba primetiti. Nije tesko za primetiti, lekcija ‘Radi i gledaj svoje dvorište’. Da stanu na stranu EU, verovatno razmisljaju ‘Šta ce nam sukobi sa Rusima’, a da stanu na stranu Rusa sa EU vec je nemoguce. Zato biraju najbolje. Tako mozete videti da jedino kod njih nema teroristickih napada, nije iskljuceno da se desi, ali eto nema. Nemaju problema, drzava i dalje ekonomski raste itd.

Saša

pre 6 godina

A ja na vest od jutros da četiri zemlje proteruju ruske diplomate komentarišem da je sve ipak predaleko otišlo. Sada je još mnogo dalje vidim. Stvarno nisam nikakav navijač a čini mi se da se neće baš dobro završiti kako je krenulo i kako ide sve ovo.

Petar

pre 6 godina

Citam komentare, ljudi komentarisu spisak, kao neke tamo bezvezne drzave su ih proterale. Alo ljudi, na spisku su: SAD, Britanija, Nemacka, Francuska. Najveca sila sveta i najvece sile Evrope, ali naravno to nema veze, vazno da tu nisu Belorusija, Severna Koreja, Uzbekistan i ostale zemlje kojima tezimo

rekao bih

pre 6 godina

Jednostavno zatvoriti UK ambasadu a odnose zamrznuti na 10 godina.
Ne proterivati ni jednog drugog diplomatu od nabrojanih zemalja.
Tako se u ovom trenutku salje jasna poruka sta Rusija misli o UK i salje poruka ostalim izigranim zemljama.

Naravno Rusija nece uraditi nista od ovog navedenog jer su mudriji nego ja.
Vise je nego ocigledno da Zapad zeli RAT a Rusiju sabijaju u cosak.
Sto je jos gore Zapad zna da ce nastati haos i nekako ih bas zabole sto cackaju nuklearnu silu do te granice pucanja.
Zasto napadaju Rusiju necu ni komentarisati.
Moram da primetim da izmedju Rusije i Amerike nista ne funkcionise osim svemirskog programa i tu SAD nikad nije napao Rusiju.

Trenutno se stice utisak da globalnu politiku vode kompletni idioti a u to je tesko poverovati.Pre bih se reklo da covek vodi politiku za nekog drugog mozda NE coveka i pritom nemislim na nikakve satane i pale andjele.
Bice zanimljivo ispratiti do kraja ali tu privilegiju nece imati svi.

Sve ovo izgleda kao da smo u zapaljenoj kuci svi. Jedan nudi drugom da za 2 miliona dolara ubije onog treceg a jasno je da nije jedan od trojice nece preziveti pozar kao ni potrositi tih 2 miliona.
Izuzetno idiotski !

Do kraja ce stvarno Rusija zapoceti taj treci svetski jer je jednostavno saterana u cosak.Valjda je to i poenta svega ovoga.

Dug

pre 6 godina

P.S. 
Uzivam u njihovoj nemoci,dugo sam cekao,ali sam docekao!
(Komentar pisan sa zadovoljstvom, 26. mart 2018 15:55)

Dok ti uzivas u njihovoj "nemoci", oni uzivaju tako sto im punis dzepove kupujuci zapadne proizvode...pa koristeci zapadni facebook, pa zapadne mobitele, pa zapadne aplikacije itd...a u isto vreme dok ih mrzis, ne mozes bez njih.

Rusi ne zatvaraju plin evropi jer bi tek onda propali ekonomski. Ne bore se oni u Siriji za sirijski narod...boli ih djon za siriju. Bore se da zaustave gasovod iz Katara za evropu, jer posle rusije, katar ima najvece zalihe plina. Evorpa najbolje placa i ima najvise para...toliko o ruskoj hrabrosti

Goran Mitrovic

pre 6 godina

Otkad je to Ukrajina EU članica? Nije čudan postupak kad su oni u pitanju, ali čudi da i pojedine zemlje EU postupaju u skladu sa mentalitetom krda. Malo su previše naivni u verovanju svojoj uskoro nečlanici EU, Britaniji.
A da se primetiti po spisku da po ovom pitanju EU jeste podeljena iako se info servira kao neko zajedništvo. Ali da je neodgovorno ponašanje, to jeste. Najbolji način da se dalje upropaste odnosi i poveća ionako veliko nerazumevanje među zemljama.

Dragan

pre 6 godina

Pitam se samo, cemu ovo sve vodi.Ima li igdje kraja ovim glupostima.Kakva je ovo solidarnist ovih zemalja koji podrzavaju jednu silu koja se odcjepila od EU. Sada ce uslediti protera diplomata iz Rusije od svih ovih koji su ucinili ovakvu glupost.Gdje ide ovaj svet i cemu ovo sve vodi. Ne bih rekao da ce se na ovome zavrsiti.Svet se trese svaki dan sa nekim novim glupostima.

ok.

pre 6 godina

ljudi ruku na srce, volim ruse i sve to slavska braca, vera itd ...
Ali jednostavno, porodica se ne dira ...
Bez obzira šta je otac uradio, ćerku nisu smeli da povrede ...
To čak ni mafija ne radi ...

sintetik

pre 6 godina

Od ove podugačke liste, meni su mnogo interesantnije zemlje koje nisu preduzimale ovako jadne mjere. Kao što su recimo Austrija, naše prve komšije Mađarska, Rumunija i Bugarska, zatim Grčka. Kad god se dese ovako neki iracionalni potezi bez bilo kakvog plana stihijski pokazuje koliko je EU razjedinjena i liči na najobičnije obdanište za razmažena derišta, dok Rusija i Putin postaju samo jači i snažniji.

SamoDaKazem

pre 6 godina

@(Svinja sa dedinja
Vise puta sam postavljao ovo pitanje koje cu sada Vas da pitam na nekoliko foruma i niko mi nije odgovorio svojim misljenjem barem, a to je: Kako to Vi zamisljate rat izmedju RUS i SAD? Kao boj na Kosovu?
Da li vi znate sastav i brojno stanje americke vojske i gde je sve rasporedjena (razvucena po celom svetu)i to isto vezano za rusku vojsku?

Znate li u kakvom je stanju nemacka vojska (prema ocenama i procenama samih Nemaca u poprilicno nezavidnom stanju)

Ruska vojna doktrina koja je usvojena pre godinu-dve dana podrazumeva koriscenje atomskog oruzija u svrhu odbrane od jedne takve sile (hipoteticki gledano, NATO na jednoj strani, Rusija na drugoj) pa mi recite molim Vas kako to barem Vi zamisljate i zasto mislite da se vode svi ovi silni ratovi, uvode sankcije, i pale nova zarista (otvorena podrska nazi ideji u Ukrajini je slucajna jel' da)?

PS Da se razumemo, meni su svi oni jako gadni, i jedni i drugi i treci...

Svinja sa dedinja

pre 6 godina

Da USA i Rusija zarate 1 na 1 bilo bi čupavo, možda bi i Rusi pobedili. Problem je što će mnoge države da uskoče za ujka Sema i onda Rusi nemaju šanse..

Dada

pre 6 godina

Neki pitaju zasto bi rusija ovo uradila. Pa rusija/sssr je to radila tokom hladnog rata, jugoslavija isto. Putin to moze da radi i pred izbore jer zna da ce da ih dobije. Zna da mu ne mogu nista. Eto zato. Pa nije ovo prvi ubijeni spijun u evropi. Ovaj je jedan u nizu. Taj dan je sam govorio u kameru na tv-u da tako prolaze izdajnici, cak i neki njihov voditelj, a vi i dalje slepo verujete da to putin ne bi napravio. Ovo mu je upozorenje da ne moze da radi sta hoce. A sto se tice nuklearnog oruzja...pa imaju ga svi. Pakistan, Indija, Francuska, Amerika...sto da se boje rusa? I jos ih je ukupno 9 puta vise od rusa...ameri su jedini bacili atomske bombe...nemaji sta da se plase rusa. Rusija postoji jer je trbuh izmedju evrope i kine i nista drugo.

šah

pre 6 godina

Rusija ne bi trebalo da proteruje diplomate.
Ne treba da rade ono sto je ocekivano.
(kostov, 26. mart 2018 16:14)

Šta ti je, pa to im je i bio cilj!

Zašto bi inače praktično ostavili vizit-kartu, umesto da npr. simuliraju nesrećan slučaj, a uz sve to "meta" im je preživela, iako su sigurno imali priliku da ga dokrajče u stanju u kom se našao posle trovanja. Znači da je izazivanje skandala bilo ustvari primarni cilj, a posledice su bile unapred predvidive.

Shadow

pre 6 godina

Znaci bajka ide ovako. Dva vuka se nameracila na mecku, vukovima se pridruzilo 15 hijena. A izgleda da copor ne racuna da ako napadnu mecku da ce stari zmaj sa istoka uleteti na piknik i sve pojesti. A mi mecici cemo da navijamo iz rupe nase, za debelu mecku i matorog zmaja. Nisam brat Grim, ali potrudio sam se. Pozdrav od Jugoslovena. Smrt fasizmu.

nucky thompson

pre 6 godina

Ruje povecajte im cenu gasa za par desetina centi.Obrazlozenje "poskupela proizvodnja".
(DZ.O.I, 26. mart 2018 17:59)
A u stvari, situacija je obrnuta. Spustili su cijenu i to dobro.

Sremac

pre 6 godina

Srbija nažalost nije suverena država, već banana republika i ruska gubernija u kojoj najviši državni činovnici polažu račune ruskom ambasadoru. Da nije tako, ruska ambasada bi još juče bila zatvorena, a osoblje na čelu sa čepurinom proglašeni za persona non grata i uveliko na putu za moskvu.

jasdf

pre 6 godina

@muamua
I u napadu u Solzberiju su stradali ljudi. Neki od njih i ruski gradjani. Razlika je sto je ono juce bila nesreca a ono u Solzberiju terorizam.

dejan

pre 6 godina

Interesantno da ih proteruju i zemlje koje su bile deo SSSR. Znaju ljudi iz prve ruke kakvi su Rusi, daleko im lepa kuća. To samo ovde likovi veruju ruskim bajkama.

Sabre

pre 6 godina

Ми треба да замолимо Русе да нам пошаљу додатно дипломатско особље. У инат!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Саша, 26. mart 2018 16:19)

Da zbog ovakvog razmisljanja smo izmedju ostalog na margini Evrope danas. Plusevi koje si dobio sve govore...

aha

pre 6 godina

@Legitimno
Koja ono beze drzava u kojoj Premijer nosi transkripte na uvid ruskom ambasadoru?
To vec spada u slobodne i nepristrasne drzave jel tako?
I zasto bi i u kojem univerzumu Ukrajina bila nepristrasna kada joj je Rusija otela deo teritorije i izazvala rat?

Petar

pre 6 godina

Citam komentare, ljudi komentarisu spisak, kao neke tamo bezvezne drzave su ih proterale. Alo ljudi, na spisku su: SAD, Britanija, Nemacka, Francuska. Najveca sila sveta i najvece sile Evrope, ali naravno to nema veze, vazno da tu nisu Belorusija, Severna Koreja, Uzbekistan i ostale zemlje kojima tezimo

Svinja sa dedinja

pre 6 godina

Da USA i Rusija zarate 1 na 1 bilo bi čupavo, možda bi i Rusi pobedili. Problem je što će mnoge države da uskoče za ujka Sema i onda Rusi nemaju šanse..

ok.

pre 6 godina

ljudi ruku na srce, volim ruse i sve to slavska braca, vera itd ...
Ali jednostavno, porodica se ne dira ...
Bez obzira šta je otac uradio, ćerku nisu smeli da povrede ...
To čak ni mafija ne radi ...

C i n i k

pre 6 godina

Opasno se zahuktava, slutim da se nama ovde sprema cirkus,jer posto smo jedina drzava u evropi koja je ruska gubernija, mislim da ce prvo da strada Nis jer ce da ga opauce zbog ruske vojne baze, zato je mozda najbolje da ta baza izmesti u Bg negde kod Cegevare i kofera i blizini njihovih vila, da ne strada opet neduzan narod po jugu...

Dada

pre 6 godina

Neki pitaju zasto bi rusija ovo uradila. Pa rusija/sssr je to radila tokom hladnog rata, jugoslavija isto. Putin to moze da radi i pred izbore jer zna da ce da ih dobije. Zna da mu ne mogu nista. Eto zato. Pa nije ovo prvi ubijeni spijun u evropi. Ovaj je jedan u nizu. Taj dan je sam govorio u kameru na tv-u da tako prolaze izdajnici, cak i neki njihov voditelj, a vi i dalje slepo verujete da to putin ne bi napravio. Ovo mu je upozorenje da ne moze da radi sta hoce. A sto se tice nuklearnog oruzja...pa imaju ga svi. Pakistan, Indija, Francuska, Amerika...sto da se boje rusa? I jos ih je ukupno 9 puta vise od rusa...ameri su jedini bacili atomske bombe...nemaji sta da se plase rusa. Rusija postoji jer je trbuh izmedju evrope i kine i nista drugo.

Dug

pre 6 godina

P.S. 
Uzivam u njihovoj nemoci,dugo sam cekao,ali sam docekao!
(Komentar pisan sa zadovoljstvom, 26. mart 2018 15:55)

Dok ti uzivas u njihovoj "nemoci", oni uzivaju tako sto im punis dzepove kupujuci zapadne proizvode...pa koristeci zapadni facebook, pa zapadne mobitele, pa zapadne aplikacije itd...a u isto vreme dok ih mrzis, ne mozes bez njih.

Rusi ne zatvaraju plin evropi jer bi tek onda propali ekonomski. Ne bore se oni u Siriji za sirijski narod...boli ih djon za siriju. Bore se da zaustave gasovod iz Katara za evropu, jer posle rusije, katar ima najvece zalihe plina. Evorpa najbolje placa i ima najvise para...toliko o ruskoj hrabrosti

Kontras

pre 6 godina

Politicke sankcije, ekonomske sankcije, kreiranje podele iznutra, rat, pljackanje prirodnih i ostalih resursa date zemlje.

Ne bi me cudilo ni da im oduzmu SP u fudbalu da pritisnu narod tamo jos vise.

Nisu ni rusi andjeli, daleko od toga, ali prljavi pljackaski recept koji primenjuje Nato je uvek isti. Mislim da su se ovaj put malo vise zaigrali i da ce od Rusije dobiti zestok udarac nazad od koga ce se tesko oporaviti.

Too much ado about nothing

pre 6 godina

Ovo nema veze sa pamecu. Ne radi se ovde o nikakvom trovanju ex spijuna, niti RUS stoji iza svega. Ovo je kalsicna prevara Britanije da bi se testirao stav EU i USA posle Brexita. Da provere sta se moze ocekivati od "starih drugara" kada budu ponovo usamljeni... ne bi me cudilo da se bojkutuje i SP u fudbalu. Stvarno jadno i amaterski.

Moo

pre 6 godina

Oprasta se Kembridz analitici i Amerima sto su sami rusili svoje drustvo ali im je Rusija kriva jer je Lukoil trazio podatke od iste firme. Sve je to psihologija. Kako se ujedinjuje front/narod/savez pa preko zajednickog neprijatelja, a ako ga nemas izmisli ga. Tako je i sa trovanjem. Kad cujem tu recenicu u zapadnim medijima koja pocinje sa "most likely" prevrne mi se zeludac.

Коља

pre 6 godina

Каква хистерија, колико су театрални и пренаглашени у овој антируској пропагандној представи, па то је нечувено. Амери и Енглези су као згрожени, чувени бедеми морала, а тек ове беде што дижу ногу да се и оне поткују...нигде доказа да им прича стоји, али само нек се пљује у правом смеру и све у реду.

Pantagruel

pre 6 godina

Дакле, тачно половина држава чланица Европске уније (14 од 28) се неће повиновати диктату Британије и неће протерати руске дипломате. Доказ да Заједничка спољна и безбедносна политика у пракси не функционише. Не сећам се када су последњи пут о неком питању били овако подељени на пола.

uzas

pre 6 godina

Šta rade, stvarno ne mogu da verujem da toliko mrze Ruse, zapad (čitaj SAD) se neće smiriti dok ne uništi Rusiju.
Nadam se da im neće uspeti, svet mora biti bipolaran.

mrki

pre 6 godina

Figurativno govoreci, sta ako iza napada zaista ne stoji Rusija? Da li to znaci da bez tvrdih dokaza mogu da se sprovode ovakve mere i u buduce? Sta ako neko naudi Ruskim opozicionarima namerno, da li to znaci da je Putin automatski kriv?

ljubomir

pre 6 godina

Putun je podelio EU , iz ovoga proizilazi da većina članica , jer Ukrajina nije članica, nije podržala politiku proterivanja ! Ko zna šta nas još očekuje ?

deks

pre 6 godina

Bice ih vise. Tu treba jos ukljuciti Kanadu, Australiju,Japan...
Rusi ce da im vrate istom merom i efekat je zero ali pokazace se najbolje koje su zemlje sluge i poltroni.

Komentar pisan sa zadovoljstvom

pre 6 godina

Ono,kad se totalno pogubis i srljas iz greske u gresku.
Sav ovaj igrokaz je pokazatelj nemoci i znak velike frustracije.
Jedan,jedini covek ih je doveo do ludila i porazio na svim frontovima,pocevsi od Ukrajine do Sirije.
Jednostavno,vise nemaju kud,svesni su da je vreme njihove dominacije proslo i to zauvek,a to mnogo boli.
Potez ocajnika je da negira realnost,a ona je surova i okrutna.
Kad su uvideli da ce Putin vladati jos duuuuugo i da nikakva mesetarenja ili obojene rezolucije vise nisu moguce,pokusavaju,sasvim pogresno,da izazovu dodatnu napetost.
Treba da shvate samo jedno.
Kad neprijatelja ne mozes pobediti,bolje mu se pridruzi.
I,naravno,ponovicu ono cime nam godinama pune glavu:
-Gospodo,prihvatite REALNOST na terenu!

P.S.
Uzivam u njihovoj nemoci,dugo sam cekao,ali sam docekao!

Ja

pre 6 godina

Vrlo dobar test Velike Britanije da pokaze da je i dalje svetska sila ( i da ce ostati i posle Bregzita) koja odlucuje i koja kada kaze nesto druge zemlje slusaju.
Klasicno iskazivanje moci i prebrojavanje snaga. Drugim recima, hoce da kazu ,, mi smo i dalje tu, Evropa je nasa, Amerika isto, nemojte previse da se ku*cite"
Ne podrzavam, ali realbo tumacim, da me ne razumete pogresno da sam britanoljubac.

hfb

pre 6 godina

Ovi iz evrope su ludi (izuzev engleze, stare kuje su oni), slusaju amere a kolko napakostis rusima, odmah kontra mere. Sve se to vrti oko prevlasti na svetskoj sceni -> oko NOVCA.

Protoss

pre 6 godina

Ovo je sve unapred isplanirano.Ne vidim ikakav razlog zasto bi Rusija uradila takvu stvar.Ova histerija je zakuvana u kuhinji zapadnih sila, sa ciljem da se Rusija optuzi i da joj se nanese steta u medjunarodnim odnosima i njenim uspesima na raznim poljima, vojnih, politickih i sportskih pobeda...Uskoro ce svetsko prvenstvo, u Siriji je zapadna politicka i vojna politika totalno deklasirana, u Ukrajini sve ide po planu Vladimira vladimirovica, a ukrajinske vlasti ocajnicki traze poteze za destabilizaciju Minskog sporazuma i miniraju svaki postignuti dogovor.Ovo su potezi ocajnika i sve vece evrposke i zapadne militaristicke i centralizovane politike, koje se sluze raznim mahinacijama u cilju nezasitog zapadnog politickog pritiska na ceo svet.

ravex

pre 6 godina

Ovo je do sada najidiotskiji false flag ikada sproveden. Iz svih snaga pokusavaju da primoraju Rusiju da nacini bilo kakav agresivni korak da bi onda prodali zombiranom plebsu pricu kako Rusi napadaju. Kako je politicka i vojna moc iz fotelje na bezbednoj udaljenosti opijajuca i neodoljiva kada teras tudju decu da liju krv i ginu za profit tvoje firme. Kako se stvara zavisnicki odnos kada za svako dete koje gurnes u pakao rata zaradis par dolara. Nije pakao negde dole u vatrenoj pecini; pakao je na povrsini sakriven duboko u dusama ljudi.

Sremac

pre 6 godina

Srbija nažalost nije suverena država, već banana republika i ruska gubernija u kojoj najviši državni činovnici polažu račune ruskom ambasadoru. Da nije tako, ruska ambasada bi još juče bila zatvorena, a osoblje na čelu sa čepurinom proglašeni za persona non grata i uveliko na putu za moskvu.

Dragan, NBG

pre 6 godina

E, aj zaratite više ako ste naumili, da skratimo ovu agoniju. To bi bilo najpoštenije, a ne ovo "šiljenje one stvari" kroz postupke koji malo znače. Ako ćemo da odemo dođavola zbog idiota koji kreiraju sudbinu čovečanstva, neka više to dođe na red.

šah

pre 6 godina

Rusija ne bi trebalo da proteruje diplomate.
Ne treba da rade ono sto je ocekivano.
(kostov, 26. mart 2018 16:14)

Šta ti je, pa to im je i bio cilj!

Zašto bi inače praktično ostavili vizit-kartu, umesto da npr. simuliraju nesrećan slučaj, a uz sve to "meta" im je preživela, iako su sigurno imali priliku da ga dokrajče u stanju u kom se našao posle trovanja. Znači da je izazivanje skandala bilo ustvari primarni cilj, a posledice su bile unapred predvidive.

Vetar u ledja...

pre 6 godina

I Sadam Husein je imao oruzje za masovno unistenje. Slucajno ili ne ali i tada je veliku ulogu u medijima odigrala upravo Velika Britanija...

marija

pre 6 godina

Na dan kad je u Rusiji izginulo strahovito mnogo dece,
umesto saučešća valjda.
Necivilizovan deo sveta!

Ovakve provokacije Zapada, doduše malo umerenije, bile su i pred OI u Sočiju.
Žulja ih Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Kažu, Putin bi podigao svoj rejting.

rusosaurus

pre 6 godina

Sve diplomate ,što ruski,što zapadni dobiće kartu u jednom smeru .EU pod okriljem NATO pakta"štiti"Britaniju i ponaša se kao žedna koza koja skoči u bunar.

Milanche

pre 6 godina

Koliko vidimo, u pitanju su zemlje članice NATO, što jasno pokazuje odakle vetar duva. Nema nikakvih dokaza, pa ipak pribegava se ovoj radikalnoj meri. Nema sumnje da će Rusija, kao zemlja koja drži do svog dostojanstva, pribeći recipročnim merama.

Kuda ovo sve vodi ne znam, ali je jasno da su globalisti izgubili kompas. Samo da i Srbiju ne uvuku u ovu prljavu igru.

sintetik

pre 6 godina

Od ove podugačke liste, meni su mnogo interesantnije zemlje koje nisu preduzimale ovako jadne mjere. Kao što su recimo Austrija, naše prve komšije Mađarska, Rumunija i Bugarska, zatim Grčka. Kad god se dese ovako neki iracionalni potezi bez bilo kakvog plana stihijski pokazuje koliko je EU razjedinjena i liči na najobičnije obdanište za razmažena derišta, dok Rusija i Putin postaju samo jači i snažniji.

rekao bih

pre 6 godina

Jednostavno zatvoriti UK ambasadu a odnose zamrznuti na 10 godina.
Ne proterivati ni jednog drugog diplomatu od nabrojanih zemalja.
Tako se u ovom trenutku salje jasna poruka sta Rusija misli o UK i salje poruka ostalim izigranim zemljama.

Naravno Rusija nece uraditi nista od ovog navedenog jer su mudriji nego ja.
Vise je nego ocigledno da Zapad zeli RAT a Rusiju sabijaju u cosak.
Sto je jos gore Zapad zna da ce nastati haos i nekako ih bas zabole sto cackaju nuklearnu silu do te granice pucanja.
Zasto napadaju Rusiju necu ni komentarisati.
Moram da primetim da izmedju Rusije i Amerike nista ne funkcionise osim svemirskog programa i tu SAD nikad nije napao Rusiju.

Trenutno se stice utisak da globalnu politiku vode kompletni idioti a u to je tesko poverovati.Pre bih se reklo da covek vodi politiku za nekog drugog mozda NE coveka i pritom nemislim na nikakve satane i pale andjele.
Bice zanimljivo ispratiti do kraja ali tu privilegiju nece imati svi.

Sve ovo izgleda kao da smo u zapaljenoj kuci svi. Jedan nudi drugom da za 2 miliona dolara ubije onog treceg a jasno je da nije jedan od trojice nece preziveti pozar kao ni potrositi tih 2 miliona.
Izuzetno idiotski !

Do kraja ce stvarno Rusija zapoceti taj treci svetski jer je jednostavno saterana u cosak.Valjda je to i poenta svega ovoga.

jasdf

pre 6 godina

@muamua
I u napadu u Solzberiju su stradali ljudi. Neki od njih i ruski gradjani. Razlika je sto je ono juce bila nesreca a ono u Solzberiju terorizam.

Nemanja

pre 6 godina

Svet se vraca u novi/stari hladni rat. Ovo je sve ocekivano (od mene kao obicnog coveka) a sigurno i od Rusije. Ono sto je malo poznato je to da je Kina dobila dozvolu od Rusije da eksploatise resurse po Sibiru. Tacnije, Kina i Rusija se povezuju za narednih 100 god. Ekonomski prvenstveno i vojno kao osiguranje. Drugim recima Rusija se prodala Kini (bolje Kini nego zapadu) Rusija ima veliko vojno iskustvo koje Kini fali, velike zalihe zlata, pijace vode itd. dok Kina ima tehnologiju,novac,ljude. Vec 10 god. se radi na urusavanju veza izmedju Zapada i Rusije tako da je ovo samo pocetak kraja. Izbacivanje dolara u transakcijama izmedju Kine i Rusije, pravljenje zajednicke svemirske saradnje, prave se brze pruge Kina-Rusija.

Pravilo je da onaj ko podize zidove/zavese da ih kasnije i rusi, nekad je to uradio SSSR a u ovom slucaju EU/USA.

Swarog

pre 6 godina

Sve ok ali pogledajte Ukrajinu kako su junacki isterali najvise ruskih diplomata posle USA. Kapiram da su USA pritisnule EU da nesto uradi a ukrajinci su se samoincijativno pridruzili jer se psihicki osecaju "clanicom". Inace u Kijevu pred svakom vladinom zgradom visi zastava EU a oni clan unije nece postati nikada.

kako da ne

pre 6 godina

Po meni Evropa preteruje. Ovamo kao neko proterivanje, note i ostalo, a i dalje saradnje sa Ruskim firmama. Glume neke šefove, a znaju da ne mogu ni Rusi bez njih, a ni oni bez Rusa. Zato manje drzave ne treba da padaju na prvu i idu protiv Rusa. Pusti ti ove sile neka se raspravljaju, ti sedi i ćuti.
Kada god su ovakve priče, neko nekog zakači, proteruje im diplomate, prozivke i ostalo, Rusi vs Evropa i USA ili obrnuto, jedini koji uvek ćute i ne reaguju ni na ciju stranu su Švajcarci. Čak se i Norvezani jave, Austrijanci takodje, ali ovi Švajcarci nikada. I tako decenijama, decenijama. Ćute i gledaju svoje dvorište. Zato su po svemu ispred svih zemalja u Evropi, verovatno i svetu. Znači pokazuju drugima kako treba raditi, a to treba primetiti. Nije tesko za primetiti, lekcija ‘Radi i gledaj svoje dvorište’. Da stanu na stranu EU, verovatno razmisljaju ‘Šta ce nam sukobi sa Rusima’, a da stanu na stranu Rusa sa EU vec je nemoguce. Zato biraju najbolje. Tako mozete videti da jedino kod njih nema teroristickih napada, nije iskljuceno da se desi, ali eto nema. Nemaju problema, drzava i dalje ekonomski raste itd.

Dejan

pre 6 godina

Koliko vidim najveci deo zemljalja su proterale po jednog ili dvojicu diplomata. Drugim recima, ucinili su uslugu Englezima zato sto su morali ali nisu hteli da se nesto previse zameraju Rusima.
Recimo da je Nemacka proterala 20 to bi vec bilo nesto, a oni proterali cetiri.

ja

pre 6 godina

Neka su i Rusi za sve sto ih optuzuju. Mene interesuje sta ce svet da nema bar ove male kontrateze u vidu Rusa i Kineza. SAD vec sada ima preveliku moc. Po manjim drzavama smenjuju vlade po zelji a i jace ne mogu da se odupru. Provurela informacija za spijuniranje drzava EU od strane njihovih sluzbi pre neku godinu. Merkel nesto se bunila 2 dana dok nije dosao neki njihov diplomata u posetu i od tada muk sa njihove strane, niko ni da pisne. Mogu da izlaze iz medjunarodnih ugovora kako zele i niko ne sme da zucne a kamoli neka protivmera. Vec je popustila EU jednim delom oko pitanja gmo hrane a potpuno ce popustiti vrlo brzo. Da li ce mozda narod bilo koje drzave moci da bira i glasa za tako neka pitanja kada se pojave? Izuzmite i nas iz bilo koje price nepravde, pa objektivno pogledajte da li zaista postoji neka pravda i logika u medjunarodnim konfliktima. Razlika izmedju diktatora i zakonitog vladara, izmedju terorista i boraca za slobodu, lobiranja i korupcije i ostalih se uglavnom utvrdjuje tako da se gleda ko je na strani amerike. Nije da nam treba Rusija zbog njihove dobrote jer su i oni daleko od toga, nego kao balans.

nucky thompson

pre 6 godina

Ruje povecajte im cenu gasa za par desetina centi.Obrazlozenje "poskupela proizvodnja".
(DZ.O.I, 26. mart 2018 17:59)
A u stvari, situacija je obrnuta. Spustili su cijenu i to dobro.

Goran Mitrovic

pre 6 godina

Otkad je to Ukrajina EU članica? Nije čudan postupak kad su oni u pitanju, ali čudi da i pojedine zemlje EU postupaju u skladu sa mentalitetom krda. Malo su previše naivni u verovanju svojoj uskoro nečlanici EU, Britaniji.
A da se primetiti po spisku da po ovom pitanju EU jeste podeljena iako se info servira kao neko zajedništvo. Ali da je neodgovorno ponašanje, to jeste. Najbolji način da se dalje upropaste odnosi i poveća ionako veliko nerazumevanje među zemljama.

Toma

pre 6 godina

Da su ovakvi donosili odluke pedesetih i šezdesetih, svet bi već goreo više puta. Jeziva je ova navala nekompetentnih, plitkih, uvlakača, bahatih... Ali svuda, kao po komandi, odjednom smo se našli u rukama vrlo opasnih tipova. Ozbiljan državnik, ozbiljan rukovodilac, šta to beše...

SamoDaKazem

pre 6 godina

@(Svinja sa dedinja
Vise puta sam postavljao ovo pitanje koje cu sada Vas da pitam na nekoliko foruma i niko mi nije odgovorio svojim misljenjem barem, a to je: Kako to Vi zamisljate rat izmedju RUS i SAD? Kao boj na Kosovu?
Da li vi znate sastav i brojno stanje americke vojske i gde je sve rasporedjena (razvucena po celom svetu)i to isto vezano za rusku vojsku?

Znate li u kakvom je stanju nemacka vojska (prema ocenama i procenama samih Nemaca u poprilicno nezavidnom stanju)

Ruska vojna doktrina koja je usvojena pre godinu-dve dana podrazumeva koriscenje atomskog oruzija u svrhu odbrane od jedne takve sile (hipoteticki gledano, NATO na jednoj strani, Rusija na drugoj) pa mi recite molim Vas kako to barem Vi zamisljate i zasto mislite da se vode svi ovi silni ratovi, uvode sankcije, i pale nova zarista (otvorena podrska nazi ideji u Ukrajini je slucajna jel' da)?

PS Da se razumemo, meni su svi oni jako gadni, i jedni i drugi i treci...

Saša

pre 6 godina

A ja na vest od jutros da četiri zemlje proteruju ruske diplomate komentarišem da je sve ipak predaleko otišlo. Sada je još mnogo dalje vidim. Stvarno nisam nikakav navijač a čini mi se da se neće baš dobro završiti kako je krenulo i kako ide sve ovo.

Milentije

pre 6 godina

Hajde u 20 marke da ide bojkot mundijala u Rusiji. Nato pokazuje zube. Englezi su nezgodni protivnici, a i Rusi takođe. Ozbiljna šahovska partija.

skeptik

pre 6 godina

NATO vs Rusija, nista novo. Najsmesnije u svemu ovom sto ce te diplomate koji ce biti izbaceni biti zamenjeni drugim diplomtima. Ljudi treba da znaju da su sve ovo igre bez granice sve dok ne dodje do potpunog prekida diplomatskih odnosa. Tada je vec ozbiljno.

Dragan

pre 6 godina

Pitam se samo, cemu ovo sve vodi.Ima li igdje kraja ovim glupostima.Kakva je ovo solidarnist ovih zemalja koji podrzavaju jednu silu koja se odcjepila od EU. Sada ce uslediti protera diplomata iz Rusije od svih ovih koji su ucinili ovakvu glupost.Gdje ide ovaj svet i cemu ovo sve vodi. Ne bih rekao da ce se na ovome zavrsiti.Svet se trese svaki dan sa nekim novim glupostima.

Shadow

pre 6 godina

Znaci bajka ide ovako. Dva vuka se nameracila na mecku, vukovima se pridruzilo 15 hijena. A izgleda da copor ne racuna da ako napadnu mecku da ce stari zmaj sa istoka uleteti na piknik i sve pojesti. A mi mecici cemo da navijamo iz rupe nase, za debelu mecku i matorog zmaja. Nisam brat Grim, ali potrudio sam se. Pozdrav od Jugoslovena. Smrt fasizmu.