Ponedeljak, 26.03.2018.

14:47

Partizanovi bazeni na Banjici vraćeni opštini

Sportski centar na Banjici je posle 25 godina ponovo u vlasništvu opštine Voždovac, saopštila je ta beogradska opština.

Izvor: B92

Partizanovi bazeni na Banjici vraæeni opštini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Revolt

pre 6 godina

A kad su većina njih odrasli i konačno uz par starijih doneli tu 7. evropsku, opet smo krenuli od nule. I opet sa decom, Mandićem, Subotićem, Jakšićem, Rističevićem, Dedovićem, Gogovim, Manojlovićem, Vicom i Holanđaninom Gilenom, za koga niko nije čuo kad je došao, a sad je nosilac igra u jednom takvom velikanu kakav je Špandau.
I svi oni, sem Gilena, nisu imali više od 19 kad su zaigrali za Partizan. I opet sa decom u rat, protiv Pro Reka, Juga, Solnoka...
Mogli smo i mi možda kao neki drugi da dovodimo skupa pojačanja, i tako pravimo rezultate preko noći, pa da imamo i preko 10 evropskih titula, samo bi onda naš reprezentativni vatepolo spao na nivo koji imaju Rusi.

Zaboravlja Jelenić još jednu stvar. Partizan je sve svoje trenere sam stvorio, i Vlaho je rastao kao stručnjak u Partizanu, pa onda Rudić, Stamenić, Manojlović, Mečkić, Jovović, Udovičić, Milanović, Belamarić, Vujasinović, sada i Milenković. Svi oni su svoje trenerske karijere počeli u Partizanu, što kao prvi treneri, što kao pomoćnici i treneri mlađih kategorija. Jedini izuzetak je Duško Antunović, koji je počeo na Korčuli, ali i on je još kao igrač Partizana imao priliku da uči od Bate Orlića i to posle primeni kao trener.
A i ti treneri su često bili vrlo mladi. Vlaho Orlić imao svega 26-27 godina kad je krenuo da stvara moćan Partizan, a Udovičić i sada Milenković po 30.

Revolt

pre 6 godina

Partizan ima prednost samom činjenicom da sve ove godine besplatno koristi bazen, ali tu se opet zaboravlja na neke stvari.
Kada smo se 1973. godine preselili na Banjicu, već smo bili četvorostruki prvaci Evrope, a prve tri titule smo osvojili u vremenu kada smo mogli da treniramo samo preko leta jer uslova za treniranje cele godine nije bilo (bazen Severa u Dušanovoj ulici je retko kada radio zimi), domaćini u Kupu šampiona bili smo od 1964. do 1968. u Zagrebu, a te 1968. godine smo dali 5 igrača reprezentaciji koja je tada osvojila prvu zlatnu medalju na velikim takmičenjima. I svih tih godina, bili smo uspešniji od hrvatskih klubova koji su imali bolje uslove, veću tradiciju i bazu. A u takvim (ne)uslovima stvorili smo i jednog Mirka Sandića i Galeta Muškatirovića.
Pa valjda je normalno da jedan takav klub ima svoj krov nad glavom, a kada ga je dobio, ispod tog krova su stvarani vrhunski vaterpolisti. Počevši od takozvane generacije Orlića pa nadalje. A tu su proizvođeni i oni od kojih je i Zvezda imala silnu korist, jer sami nisu bili sposobni ništa da stvore.

Na toj Banjici je stvoreno više desetina reprezentativaca u zadnje 4 decenije i, gle čuda, tada počinju i vrhunski rezultati reprezentacije.

Revolt

pre 6 godina

Niko od njih nije imao više od 18 kad su zaigrali za Partizan, većina ni toliko- pa kako sa decom u rat i to protiv Zvezde sa Jupeksom, Duškom Kneževićem i njegovom Atlas bankom, protiv Bečeja i Đorđa Predina, Bečeja koji je imao preko 50 većih i manjih sponzora i preko 20 povremenih donatora. A sa decom smo morali, jer se prethodna generacija raspala sa početkom raspada Juge i opet smo kretali od nule sa našim proizvodima, i to posle 30 i kusur godina bez našeg temelja Vlaha Orlića.
A kad su ta deca donela Len trofej, opet smo morali od nule. I opet sa našom decom, Udovičićem, Nikićem, Gocićem, braćom Korolija, Latkovićem, Mirkovićem, Manojlovićem, Đ. Filipovićem, Popovićem. Niko od njih nije bio stariji od 18 kad je zaigrao za Partizan, a Nikić nije imao ni 16. I opet sa decom u rat protiv moćnog Bečeja.
A kad su ta deca morala da napuste svoju kuću 2003. godine, opet smo krenuli od nule i opet sa decom, F. Filipovićem, Vejzagićem, Avramovićem, Aksentijevićem, Kilibardom, a ovoga puta i sa decom sa strane, braćom Pijetlović, Rađenom, Aleksićem, nešto kasnije i sa Prlainovićem i Ćukom, i sa opet našim proizvodima, Mitrovićem, Bašićem, Ivoševićem. Niko od njih nije imao više od 19 kad je zaigrao za Partizan, a primera radi ekipa iz sezone 2003-04 je imala prosek od 18.5 godina. I opet sa decom u rat, protiv Jadrana, Niš Klasika, Primorca, dubrovačkog Juga, Savone.

Revolt

pre 6 godina

Jeste tačno da je za to vreme Partizan osvojio samo 1 evropsku titulu, a opet se naravno zaboravlja zašto.
Dok su drugi dovodili gotove proizvode, Partizan je od početka 80-ih na ovamo doveo svega 10-ak igrača sa strane koji su bili pojačanja u pravom smislu te reči, dakle, ne klinci sa 16-17-18-19 godina. Krivokapić, Roje, Vujasinović, Bejli, Hadžiteodoru, Jokić, plus naši bivši igrači koje smo mi stvorili i posle vraćali u klub, Ribić, Šefik, Vasović, Ikodinović, Korolija, plus Soro.
Uvek smo se oslanjali na mlade snage, i 80-ih, na Milanovića, Šostara, Petrovića, Andrića, Rađenovića, Vasovića, Padovana, braću Udovičić, Popovića, Gočanina. Niko od njih nije imao više od 19 godina kad je zaigrao za Partizan, a većina ni 18. Pa kako onda sa decom u rat. A što smo se oslanjali na decu, pa zato jer je došla smena generacija i sjajna generacija Rudića, Belamarića, braće Manojlović, Stamenića... nije mogla večno da igra. Ali njihove zamene su bile deca Banjice, ne igrači sa strane.
Pa 90-ih, na Zimonjića, Savića, Ikodinovića, Trbojevića, Petrovića, Šefika, Kuljaču, Markovića, Maljkovića...

Revolt

pre 6 godina

Zaboravlja se da reprezentacija nijednom nije osvojila zlatnu medalju na tri najveća takmičenja, a da u sastavu nije bio bar jedan u tom momentu igrač Partizana. Nijednom, počevši od Meksika 1968. pa do Ria 2016. godine, a često i po više njih.
Zaboravlja se da je Partizan klub sa najviše učešća u Kupu šampiona, Evroligi i Ligi Šampiona. Mladost ima nekoliko manje, ostali ni približno.
Zaboravlja se da je Partizan stvorio nezvanično najboljeg igrača kojeg je ova igra imala, Igora Milanovića, zvanično najtrofejnijeg trenera sveta svih vremena, Ratka Rudića, i zvanično najtrofejnijeg igrača u reprezentativnim okvirima, Slobodana Nikića.

Zaboravlja se da je Partizan ne samo stvarao vrhunske igrače i trenere, nego i uspešne ljude na drugim poljima pa je tako Dragoslav Šiljak najmlađi doktor tehničkih nauka u SFRJ, čovek koji je postao poznat i priznat i u nauci u SAD. Krunoslav Subotić među 100 najpoznatijih državljana Srbije u svetu, a svi igrači iz 1960-ih i 1970-ih, visoko obrazovani, a taj nivo se u Partizanu pokušao zadržati i kasnije. Boba Nikić, gostujući skoro u jednoj emisiji zabavnog tipa, reče da u Partizanu u njegovo vreme nisi mogao da igraš ako nisi bio dobar đak i da se na kraju školske godine donosila knjižica trenerima u klub.

E to ste gospodo Jeleniću i Milojeviću sve trebali da pomenete. Partizan je lokomotiva srpskog vaterpola, sviđalo se to nekom ili ne.

nikola

pre 6 godina

Neka uzmu bazen ali moraju da pomognu klubu. A ove legije navijača kluba sa druge strane mogu da likuju ali neka znaju da bez jakog Partizana neće imati igrače tako da i njima sleduje brzo gašenje.

ljubo ljubitelj srpskog fudbala

pre 6 godina

VK Partizan je odlično prošao dug će da vrati opština,dobiće besplatne termine i skinuće sa grbače održavanje bazenskog kompleksa koji je i onako katastrofalno održavao.Na primer tamo nije ukucan ekser od 2009 godine kad su održavana univeRzijada i tada je država platila rekonstrukciju.Čak i neke privatne osobe su okupirale prostorije i sebi napravile stanove u krugu bazena.

bljak

pre 6 godina

Hoće li neko odgovorati za kriminal što je opština SAvski Venac dala SRC Banjica koja pripada Voždovcu i to samo jednom klubu?
Grobari kako vas bre nije sramotra da se bunite, pa ovo nema ni u Severnoj Koreji. Pravi ste miljenici režima.

decki preseljeni od osnivaca

pre 6 godina

Predlazem svima koji kukaju kao Kalimero i patetisu o titulama, reprezentaciji i slicno da iznajme svoje stanove, pa da cute kada im iznajmljivaci posle kazu kako su ti stanovi u stvari njihovi jer su ulagali i odrzavali ih. I da nauce da Marakana i JNA nikada nisu imali isti status. JNA je usao u sukcesivnu masu i bio je nas potpuno isto kao sto je Hrvatski, Slovenacki, Makedonski, Crnogorski i Bosansko Hercegovacki. Duzni smo ga isplatiti svima. Makar osnovno poznavanje prava nije na odmet. Drzava bi sto pre morala da i njega vrati u svoje vlasnistvo kao i da se pozabavi Teleoptikom. Vi ste se jedini za vreme rata bogatili. Ili kako neko rece, Zvezdi Tas, SC Milicionar i nadoknada u vrednosti JNA.

sramota

pre 6 godina

Kako vas nije sramota da to nazovete "Partizanovim bazenima"?

To su gradski bazeni na koje smo išli sa školom, besplatno, još krajem sedamdesetih godina prošlog veka, gde su bili organizovani i škola plivanja i rekreativni časovi plivanja.

Tamo se nalazio centar za sportsku medicinu, gde smo išli na zdravstvene preglede, svi mi koji smo trenirali gimnastiku, a verovatno je to bilo i za neke druge sportove.

Pojma nisam imao da su taj kompleks oteli i poklonili Partizanu.

Klasično otimanje.

POPE

pre 6 godina

Prvo los naslov! Bazeni nisu Partizanovi nego vlasnistvo opstine Vozdovac tj. naroda.Drugo zasto opstina preuzima dug Partizana? Neka ga vrati onaj koji ga je napravio! Trece treba da plate i rekonstrukciju bazena jer oni su ga unistili a ne narod koji sad treba da to plati. I cetvrto najvaznije zasto im se opet daju besplatni termini za treninge i utakmice? Umesto da svoj deci date besplatno kupanje. Partizan je ovom odlukom debelo NAGRADJEN. Imace nove bazene na koriscenje i nece biti nista duzan a sve to o trosku gradjana koji se nista ne pitaju. SRAMOTA !!!

Robert iz Čačka

pre 6 godina

@crvena zvezda 1913

Vrlo "strucan" odgovor... Znaci ipak je od srpskih para nije finansiran stadion iz tvog dzepa??? Pa u cemu je onda razlika izmedju stadiona, oba su u vlasnistvu drzave (nas je cak vojni)... Zasto Partizan da vrati stadion, a zvezda ne???

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

crvena zvezda 1913 mozes li mi objasniti otkud zvezda i to crvena 1913godine aj da je 1931
(muamua, 26. mart 2018 17:27

Mogu,ali prvo da počnemo od lekcije br 1.
Svet je postojao i pre 1945!
Kada ovo shvatiš i prihvatiš kao istinitu činjenicu prelazimo na sledeću lekciju!

NoName

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen? 
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28) 

Zato sto je samo Partizanu poklonjen... Klubu koji ubedljiva vecina gradjana ne podrzava, Marjanovic je poklonio bazen, stadion, Teleoptik... 

Ali, Marjanovica vise nema, nema ni Tadica na politickoj sceni...i stvari se polako, ali sigurno vracaju u zakonske okvire... 

Cuj, poklonio bazen, pa nije ti ga deda ostavio pa da ga poklanjas kako ti padne na pamet. Raspises referendum, pa ako vecina glasa za Partizan, onda im eto bazen. A ako vecina glasa protiv - napolje sa dervislukom!
(One night in May, 26. mart 2018 15:56)

Druže, ovo je gore nego kada su im dali bazen. Kapiraš? Napravili su 120 miliona dinara duga na ime tog bazena, plafon se raspada, nedostaje gomila pločica u samom bazenu. Doveli su bazen u stanje neupotrebljivosti, nikad dinar u njega nisu uložili. Sada kada je potrebna rekonstrukcija, šta oni rade. Bazen preuzima opština Voždovac, dugovanja preuzima opština Voždovac, rekonstrukciju preuzima opština Voždovac. Kako je kažnjen Partizan za bespravno korištenje bazena 25 godina? Tako što mu se daje da besplatno koristi bazen za treninge, utakmice, za decu... Sve isto kao i pre, samo će Partizan ponovo dobiti novi bazen. Ovo je strašno šta to sportsko društvo radi.

Dejan CZ

pre 6 godina

Kada nekom poklonis svu mogucu infrastrukturu naravno da dolaze i rezultati jer kako parirati takvom klubu ako sa druge strane imas konkurenciju koja svoje treninge odradjujes u bazenu kupljenom u Rodi...Primeri nekad Beceja i Radnickog su dobar parametar kako kompletna infrastruktura utice na rezultat nekog kluba...kad tome dodas i visedecenijski povlasceni status jedne nakaradne tvorevine u finansiranju od strane Drzave onda je licemerno pricati o uspesima...na taj nacin mogao je dominirati i titule osvajati bilo ko...E sad polako dolazi sve na svoje.

Beoman

pre 6 godina

@Dovoljno je reci najtrofejniji klub u Evropi! To je kao Real Madrid u fudbalu. Zamisli kad bi Madrid odlucio da oduzme stadiin Realu... Ovo moze samo u zemlji srbiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kolee, 26. mart 2018 17:12)
Partizan nie znao, nie trebao dozvoliti da ga daruje drzava il opstina i trebao je opstini platiti jedan dinar i bazen bi bio njihov jedan kroz jedan i niko nebi to mogao oduzet. JNA stadion je dobiven i treba ga oduzimat jer nie kupljen, sta ces kad ste glupi i neznate kupovati velike stvare za jedan dinar vec ste gani i navikli da va neko daje.
@Kile46, mnogo valjas gluposti i vidim da nisi nikad nit bio u beogradu a mozda ni u srbiji. Zato nemoj valjat gluposti i vidim da neznas srpski jezik.

Ivan iz Čačka

pre 6 godina

(Som Tojer, 26. mart 2018 17:48)

Some, pogledaj datum rešenja kad je Partizanu dat bazen, a onda izguglaj godine u kojima je Partizan osvajao LŠ, pa će ti biti vidljivo koliko je tvoj komentar na mestu.

Ivana

pre 6 godina

ovi preko brda nisu izgleda svesni da nije nas,reprezentacija ne bi videla ni m od tolikih medalja.vaterpolo je partizan pomirite se sa tim.cao

Nista o Nicemu

pre 6 godina

Savski venac dao bazen na Vozdovcu i Grobarima je to ok? Kakvi, bre, dvostruki arsini, uzasni ste.
(nista o nicemu, 26. mart 2018 15:11)

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stvarno sramota, 26. mart 2018 17:23) # Link komentara

Da stvarno volite taj Partizan isli biste na sve utakmice i pomogli mu placanjem karata. Ne volite ga, samo mrzite Zvezdu. Niste na Partizanovim utakmicama nego na Zvezdinim vestima.

Pedja

pre 6 godina

ovi preko brda nisu izgleda svesni da nije nas,reprezentacija ne bi videla ni m od tolikih medalja.vaterpolo je partizan pomirite se sa tim.cao
(Ivana, 26. mart 2018 17:14)
Vaterpolo klub Partizan je jedna od najsramotnijih organizacija na svetu, ako ne i najsramnija. Sve sto je osvojio, osvojio je zahvaljujuci vlasti. Da li iko normalan moze da poveruje u to da u Srbiji 50g niko ne ume da igra vaterpolo osim Partizana a da je takva dominacija posteno izborena na bazenu bez pomoci koju drugi nisu imali?! Ocigledno je postojao plan da vaterpolo bude samo Partizan i niko drugi. Sto se bazena tice, pa ovo je jos gore i jos veca protekcija u korist Partizana jer sada kao vise nije njihov bazen nego je vlasnistvo opstine Vozdovac koja ce preuzeti sve njihove dugove. Pa ovi nece vise ni struju placati.

Zasto nemas mozak

pre 6 godina

Vidim panteri se sjatili.Nije ovo vas sport,Železnik je daleko.
(nik sloter, 26. mart 2018 17:08)

E, Nebojša, Nebojša šta uradi čoveku?!
Još jedan upropašćen život...

Stvarno sramota

pre 6 godina

Savski venac dao bazen na Vozdovcu i Grobarima je to ok? Kakvi, bre, dvostruki arsini, uzasni ste.
(nista o nicemu, 26. mart 2018 15:11)

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.

Kolee

pre 6 godina

Dovoljno je reci najtrofejniji klub u Evropi! To je kao Real Madrid u fudbalu. Zamisli kad bi Madrid odlucio da oduzme stadiin Realu... Ovo moze samo u zemlji srbiji!

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

Vreme je da nam ovi strucnjaci sa druge strane brda koji konstantno optuzuju Partizan za ovo, ono... da nam objasne koliko su donirali u izgradnju marakane njihove babe i dede, ocevi i majke da li su prodavali svoje njive da se izgradi stadion i tako to... ili je i njima voljena Juga napravila stadion, a ovamo sve znaju u vezi Partizana... Dosta vise!!!
(Robert iz Čačka, 26. mart 2018 16:27)

Naš stadion je napravljen od srpskih para za srpski klub.
Pitanje je kada će jugoslovenskom klubu biti oduzet stadion koji je, takođe, napravljen od srpskog novca i kada će taj klub platiti kiriju za 72 godine korišćenja srpske imovine!!

JT7G

pre 6 godina

Uzeli nam bazen, nisu nam sagradili halu za treniranje koju su obecali, hoce da uzmu stadion (morali bi da isplate FK-u desetine milion evra na osnovu ovoga s obzirom koliko je FK ulozio u odrzavanje, renoviranje i tako dalje). Aparthejd!

Som Tojer

pre 6 godina

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.
(Stvarno sramota, 26. mart 2018 17:23)

Klasična grobarska zamena teza...
Pa niste vi bili sedam puta prvaci Evrope pa onda kao nagradu dobili bazen nego ste dobili bazen pa zbog toga što ste imali savršene uslove za rad i trening bili sedam puta prvaci Evrope... Bilo koji klub da je imao takve uslove bio bi prvak Evrope možda i više puta... Ne zaboravi da je vaterpolo sport koji igra samo pet zemalja... Koliko je lako u tom sportu biti prvak Evrope pokazala je Zvezda kada je dovođenjem 2-3 reprezentativca napravila tim i osvojila sve što može da se osvoji... Da je Zvezda imala bazen i ona bi pravila uspehe i igrače mnogo ranije...

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

Vešt manevar!
VK nema novca za održavanje i adaptaciju bazena,uzima ga opština i snosi troškove rekonstrukcije i održavanja a klub besplatno koristi termine koji mu omogućavaju dalje funkcionisanje.
Ovo je vetar u leđa VKP i treba naglasiti da će opština Voždovac i njeni stanovnici snositi sve troškove jednog VK.

Vaterpolista

pre 6 godina

Partizan je kao sto znamo jedan od najtrofejnijih vaterpolo klubova na svetu i definitivno zasluzuje svoj bazen medjutim niko ne ispituje poslovanje kluba i malvarzacije uprave!Sve prodate ulaznice za rekreativno plivanje,clanarine od dece koja treniraju vaterpolo,iznajmljivanje termina za razne sportove u vodi,svi lokali koji su uz bazen,restoran,kafic,sauna,ulaznice za otvoreni bazen sav taj novac to ide u kasu VK Partizan.To je povelika kolicina novca,o sponzorima da ne komentarisem kao i pomoc drzave.Kako je moguce da zimi nemaju novac da greju taj isti bazen koji im donisi toliki prihod?Kako je moguce da je racun kluba u blokadi skoro 2 godine pored svega toga vode ga godinama ista lica.Stotine hiljada evra su duzni bivsim prvotimcima koji niti preko suda ne mogu da dobiju zasluzeni novac.Kada se sve pogleda ipak treba postaviti pitanje,da li Partizan ipak zasluzuje svoj bazen.

Robert iz Čačka

pre 6 godina

Vreme je da nam ovi strucnjaci sa druge strane brda koji konstantno optuzuju Partizan za ovo, ono... da nam objasne koliko su donirali u izgradnju marakane njihove babe i dede, ocevi i majke da li su prodavali svoje njive da se izgradi stadion i tako to... ili je i njima voljena Juga napravila stadion, a ovamo sve znaju u vezi Partizana... Dosta vise!!!

Glogy

pre 6 godina

Naucili da otimaju pa to ti je... sad jos JNA i svi u podstanare!
(pixi10, 26. mart 2018 14:53)

A da nije onu rupu od stadiona kopao tvoj deda?
Ili Krcun sa narodnim parama?

спортски уметник

pre 6 godina

Pravda je spora ali dostizna. Sada da se utvrdi kome je sve VK Partizan iznajmljivao tudji bazen i na osnovu toga sticao protivpravnu korist. Samo da se podseti da je VK Crvena zvezda bila ugasena zbog duga VK Partizan za koriscenje banjickog bazena.
(Vladimir, 26. mart 2018 14:58)


Да се подсети да је Партизан исто што репрезентација, и да никад није добио никакву новчану помоћ, док је неки тамо вк звезда добио милионе политичким путем 2013 године и поред тога поново успео да пропадне...и да се подсети да Партизан том истом вк позамио 7 својих играча како би могли да се такмиче и поред тога што је тај исти вк само пар сезоне пре тога покупио све најталентованије клинце из Партизанове школе захваљујући новцу грађана Србије

b

pre 6 godina

Да се подсети да је Партизан исто што репрезентација, и да никад није добио никакву новчану помоћ, док је неки тамо вк звезда добио милионе политичким путем 2013 године и поред тога поново успео да пропадне...и да се подсети да Партизан том истом вк позамио 7 својих играча како би могли да се такмиче и поред тога што је тај исти вк само пар сезоне пре тога покупио све најталентованије клинце из Партизанове школе захваљујући новцу грађана Србије
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (спортски уметник, 26. mart 2018 16:00)

Ne mogu bez laži. Milione kažeš? Budžet te Zvezde bio 450.000 evra, od tih para 250.000 evra išlo na korišćenje bazena. To što pričaš su bajke u koje samo ti veruješ. Da su pronašli još 450.000 evra za sledeću sezonu ta Zvezda bi dugo vladala Evropom, nego nama nije imao ko da pomogne. Da te sprečim da ne pišeš više bajke, Prlainović, Šefik, Pjetlović, Kokić su došli kao slobodni igrači u Zvezdu, ni dinar nije koštalo njihovo dovođenje i svi su imali otvorene ugovore tj da su slobodni da odu, kad god žele, svi su ostali do kraja i bez primanja plate osvojili Evropu 2 puta (EL i LEN kup).

Koliko je ušlo novca u tvoj klub zadnjih 40 godina? Koliko novca je nestalo zato što niste plaćali bazen na Banjici? Naravno nikada nećemo saznati. Da li vaših 40 godina pomoći od države je isto kao 2 godine pomaganja Zvezdi?

Бобан

pre 6 godina

Значи још неколико година да се радујемо успесима репрезентације и то нам је то

naravno da neće niko

pre 6 godina

Ispitati kako je 16 miliona duga tadasnjeg kk cz vraćeno.Evo potpisujemo da nam oduzmete svih 7 titula prvaka Evrope.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 26. mart 2018 16:30)

Piše ti u UPPRu, ali naravno tebe mrzi da to čitaš, pa je lakše da lažeš.

A ko će da odgovara za stanje ovog bazena na Banjici, tj ko ga je doveo u stanje u koje je sada.

Vampir

pre 6 godina

25 godina prave dugove iotimaju igrace i titule i kada treba neko fa odgovara za to Opstina Vozdovac sve to preuzima na sebe i jos nudi da placa sve troskove vk partizan. To samo moze u ovoj zemlji. Umeato da neko odgovara na sudu i da ide u zatvor jos se nagradjuje oprostom svih dugova i sponzorisanjem lopova. E crna Srbijo.

Vlada

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato što je samo Partizan bespravno koristio bazen. Ostali klubovi ni nemaju svoj bazen, nego plaćaju termine.

Objektivan

pre 6 godina

Zašto je Partizan ponovo privilegovan? Sad je država preuzela njihove dugove od 120 miliona, koje je neko strpao u džep, a nudi im besplatne termine i sponzorstvo. A za to vreme Zvezda mora da igra trista kilometara od Beograda, a drugi klubovi su ugašeni. Sad nek naprave ponovo 120 miliona, a mi da platimo. Isto je i u fudbalu i košarci. Partizan koristi države hale koje ne mora da plaća i održava, a Zvezda ima svoj stadion u koji ulaže ogromne pare svake godine. Ali neka, proći će vreme SNS-a, raznih Vazura, Vučelića, Gakova i Ostoja, pa ćemo videti šta će se dogoditi sa državnim ljubimcem.

Savatiye

pre 6 godina

@ ej bre
Baš me briga hoće li ili neće proći grupu. Neka ugase sport, profesionalni naravno, koji se finansira našim parama onako kako odluče moćnici koji su u tom trenutku na vlasti.
A hoće li Prlainović voziti M3 ili M5, baš me briga a i svi ostali. Odbojkaši, vaterpolisti, fudbaleri, košarkaši, rukometaši.

nz

pre 6 godina

Pa i red je da opština pomogne plaćanjem termina klubu kada već znaju kakva je situacija, da mi nemamo Fidelinku i ostale kompanije 'prijatelja' kluba koji će da saspu velike pare. Ako to ne urade reprezentacija će nam biti u rangu Rusije ili Nemačke za nekoliko godina.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Očekuje se najezda pošasti iz Železnika.
(nik sloter, 26. mart 2018 15:04)

Kao i uvek, samo jedna korekcija, Zvezdi u vaterpolu je prebivaliste u Zrenjaninu, pa neka panteri salju ostrascene komentare ako imaju obraza.

Slobodan

pre 6 godina

Jugoslovensko Sportsko Drustvo Partizan NEMA IMOVINU U SRBIJI . Ekipa koja nije ni nastala u Srbiji nemoze imovinu ni imati ...
Vreme je da se vidi kako se teleoptik prosirio, kako je Partizan za tu uslugu poklonio Tomislavu Nikolicu stan i auto, kako su ljudi raseljeni zbog toga itd.
Ovo mozete videti na ovom videu gde Cosic postavlja pitanja Nikolicu ...

https://youtu.be/kHnDjql9l2o

Vreme je da se ovom Jugoslovenskom zlu stane za vrat !!!

Jim Beam

pre 6 godina

@kile46
Ali neće naplaćivati trećim licima (pa i rekretivcima) korišćenje bazena što je do sada bio slučaj. Isto treba primeniti i za Marakanu, JNA i ostalo. Nije to sportsko društvo gradilo već država. Kada treba da se ulaže i popravlja, cimaj državu i opštinu, a kada se ubiraju prihodi to je samo naše. Ako procenite da je VK Partizan klub od interesa, a jeste, dajte im pravo besplatnog korišćenja ili po povlašćenim cenama, ali nemojte otimati i dovoditi druge u nezavidan položan. Kao da neko organizuje koncert neke muzičke zvezde, plati organizaciju i pokrije sve troškove, a ja stanem ispred blagajne i naplaćujem karte.

ej bre

pre 6 godina

Svaka cast opstini. Konačno se uticaj Mirka Marjanovica umanjuje a Partizan postaje jednak ostalim klubovima.
(sasa, 26. mart 2018 14:53)

Seti se ovog komentara kada Srbija ne prodje grupu na EP za par godina. Pitaces se zasto...

One night in May

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato sto je samo Partizanu poklonjen... Klubu koji ubedljiva vecina gradjana ne podrzava, Marjanovic je poklonio bazen, stadion, Teleoptik...

Ali, Marjanovica vise nema, nema ni Tadica na politickoj sceni...i stvari se polako, ali sigurno vracaju u zakonske okvire...

Cuj, poklonio bazen, pa nije ti ga deda ostavio pa da ga poklanjas kako ti padne na pamet. Raspises referendum, pa ako vecina glasa za Partizan, onda im eto bazen. A ako vecina glasa protiv - napolje sa dervislukom!

Dragan BL

pre 6 godina

Daj im stadion, trening centar, bazen, sipaj pare...i nikad im dosta, i uvek je neko drugi privilegovan po njima...dokle više sa tim državnim mezimcem?

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Nešto što nikada nije bilo u vlasništvu na legalni način partizana samim tim se i ne može nazvati sa "Partizanovi bazeni na Banjici" vraćeni opštini, tačka ...

zvezdarac

pre 6 godina

Kako je sad opština voždovac vratila sebi u vlasništvo te bazene ako je opština savski venac to pre 26 godina predala vk partizan? Kako sad opština voždovac ima to pravo? To je trebalo onda da pokrene savski venac.

I kad misli opština voždovac da kupi mazut za grejanje pošto u poslednjih mesec dana je grejanje vode radilo svega 10 dana a pokrenuli su preuzimanje još jesenas?

BOKI

pre 6 godina

valjda je umnim glavama koje vode ovu državu i grad dosadilo da nam država redovno osvaja zlatne medalje na EP SP OI i slično...pa hajde da uništimo bazu srpskog i nekada jugoslovenskog vaterpola.
ali dobro ostrašćeni i nezreli ljudi, ništa se drugo i nije ni očekivalo.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

I da vrate retroaktivno sve pare koje su na nelegalan način zaradili izdajući bazen ostalim klubovima koji su se uzgred gasili zbog nemogućnosti da plaćaju taj isti harač ...

Duka

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato što ste vi jedini imali bazen! Koji ste dobili protivzakonito! Valjda je sad svima jasno ko je bio državni projekat.

Putnik

pre 6 godina

Navikli se Patlidžani još 1945. da konjima ulaze u tuđe vile na Dedinju i otimaju tuđe salonce u centru. Ova priča sa bazenom je bila samo logičan nastavak njihovog viđenja sveta.

Nije im padalo napamet da bi mogli da iznajme bazen i plaćaju ekonomsku cenu ili da vremenom izgrade svoj sopstveni. Što bi kada mogu i da otmu. E pa, prošla su ta vremena drugovi. Sad još vojska, koja je ionako u besparici da proda svoj plac u Humskoj nekom investitoru za izgradnju stambenog naselja ili tržnog centra, a Patlidžani na ulicu, gde im je i mesto.

Niti su BSD, niti su SSD pa neka im to J iz JSD plaća kiriju negde. Grad Beograd prema Jugoslovenima nema nikakve obaveze. Dovoljno su nas koštali.

institucija

pre 6 godina

@Bitno je da vk cz vet i fmp ne duguju nikom ništa.
(nik sloter, 26. mart 2018 15:12)

Vkcz verovatno jos uvek duguje vk Partizan zato sto joj je godinama izdavao opstinski bazen, a od tih para dovodio koga je hteo. Malo parama, a jos vise ucenama!

Otkrio toplu vodu

pre 6 godina

E konačno da neko otkrije hladnu vodu na bazenu Banjica. Ceo svet koristi solarne panele za zagrevanje vode a mi smo još uvek u starom veku. Od kada sam se par puta smrzao na banjici ne idem tamo. Niti ima vode za tuširanje niti je voda u bazenu na propisanoj temperaturi.

Vladimir

pre 6 godina

Pravda je spora ali dostizna. Sada da se utvrdi kome je sve VK Partizan iznajmljivao tudji bazen i na osnovu toga sticao protivpravnu korist. Samo da se podseti da je VK Crvena zvezda bila ugasena zbog duga VK Partizan za koriscenje banjickog bazena.

Vladimir

pre 6 godina

Pravda je spora ali dostizna. Sada da se utvrdi kome je sve VK Partizan iznajmljivao tudji bazen i na osnovu toga sticao protivpravnu korist. Samo da se podseti da je VK Crvena zvezda bila ugasena zbog duga VK Partizan za koriscenje banjickog bazena.

Dragan BL

pre 6 godina

Daj im stadion, trening centar, bazen, sipaj pare...i nikad im dosta, i uvek je neko drugi privilegovan po njima...dokle više sa tim državnim mezimcem?

ej bre

pre 6 godina

Svaka cast opstini. Konačno se uticaj Mirka Marjanovica umanjuje a Partizan postaje jednak ostalim klubovima.
(sasa, 26. mart 2018 14:53)

Seti se ovog komentara kada Srbija ne prodje grupu na EP za par godina. Pitaces se zasto...

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Nešto što nikada nije bilo u vlasništvu na legalni način partizana samim tim se i ne može nazvati sa "Partizanovi bazeni na Banjici" vraćeni opštini, tačka ...

One night in May

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato sto je samo Partizanu poklonjen... Klubu koji ubedljiva vecina gradjana ne podrzava, Marjanovic je poklonio bazen, stadion, Teleoptik...

Ali, Marjanovica vise nema, nema ni Tadica na politickoj sceni...i stvari se polako, ali sigurno vracaju u zakonske okvire...

Cuj, poklonio bazen, pa nije ti ga deda ostavio pa da ga poklanjas kako ti padne na pamet. Raspises referendum, pa ako vecina glasa za Partizan, onda im eto bazen. A ako vecina glasa protiv - napolje sa dervislukom!

institucija

pre 6 godina

@Bitno je da vk cz vet i fmp ne duguju nikom ništa.
(nik sloter, 26. mart 2018 15:12)

Vkcz verovatno jos uvek duguje vk Partizan zato sto joj je godinama izdavao opstinski bazen, a od tih para dovodio koga je hteo. Malo parama, a jos vise ucenama!

Duka

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato što ste vi jedini imali bazen! Koji ste dobili protivzakonito! Valjda je sad svima jasno ko je bio državni projekat.

Vampir

pre 6 godina

25 godina prave dugove iotimaju igrace i titule i kada treba neko fa odgovara za to Opstina Vozdovac sve to preuzima na sebe i jos nudi da placa sve troskove vk partizan. To samo moze u ovoj zemlji. Umeato da neko odgovara na sudu i da ide u zatvor jos se nagradjuje oprostom svih dugova i sponzorisanjem lopova. E crna Srbijo.

NoName

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen? 
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28) 

Zato sto je samo Partizanu poklonjen... Klubu koji ubedljiva vecina gradjana ne podrzava, Marjanovic je poklonio bazen, stadion, Teleoptik... 

Ali, Marjanovica vise nema, nema ni Tadica na politickoj sceni...i stvari se polako, ali sigurno vracaju u zakonske okvire... 

Cuj, poklonio bazen, pa nije ti ga deda ostavio pa da ga poklanjas kako ti padne na pamet. Raspises referendum, pa ako vecina glasa za Partizan, onda im eto bazen. A ako vecina glasa protiv - napolje sa dervislukom!
(One night in May, 26. mart 2018 15:56)

Druže, ovo je gore nego kada su im dali bazen. Kapiraš? Napravili su 120 miliona dinara duga na ime tog bazena, plafon se raspada, nedostaje gomila pločica u samom bazenu. Doveli su bazen u stanje neupotrebljivosti, nikad dinar u njega nisu uložili. Sada kada je potrebna rekonstrukcija, šta oni rade. Bazen preuzima opština Voždovac, dugovanja preuzima opština Voždovac, rekonstrukciju preuzima opština Voždovac. Kako je kažnjen Partizan za bespravno korištenje bazena 25 godina? Tako što mu se daje da besplatno koristi bazen za treninge, utakmice, za decu... Sve isto kao i pre, samo će Partizan ponovo dobiti novi bazen. Ovo je strašno šta to sportsko društvo radi.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

I da vrate retroaktivno sve pare koje su na nelegalan način zaradili izdajući bazen ostalim klubovima koji su se uzgred gasili zbog nemogućnosti da plaćaju taj isti harač ...

POPE

pre 6 godina

Prvo los naslov! Bazeni nisu Partizanovi nego vlasnistvo opstine Vozdovac tj. naroda.Drugo zasto opstina preuzima dug Partizana? Neka ga vrati onaj koji ga je napravio! Trece treba da plate i rekonstrukciju bazena jer oni su ga unistili a ne narod koji sad treba da to plati. I cetvrto najvaznije zasto im se opet daju besplatni termini za treninge i utakmice? Umesto da svoj deci date besplatno kupanje. Partizan je ovom odlukom debelo NAGRADJEN. Imace nove bazene na koriscenje i nece biti nista duzan a sve to o trosku gradjana koji se nista ne pitaju. SRAMOTA !!!

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

Vešt manevar!
VK nema novca za održavanje i adaptaciju bazena,uzima ga opština i snosi troškove rekonstrukcije i održavanja a klub besplatno koristi termine koji mu omogućavaju dalje funkcionisanje.
Ovo je vetar u leđa VKP i treba naglasiti da će opština Voždovac i njeni stanovnici snositi sve troškove jednog VK.

Slobodan

pre 6 godina

Jugoslovensko Sportsko Drustvo Partizan NEMA IMOVINU U SRBIJI . Ekipa koja nije ni nastala u Srbiji nemoze imovinu ni imati ...
Vreme je da se vidi kako se teleoptik prosirio, kako je Partizan za tu uslugu poklonio Tomislavu Nikolicu stan i auto, kako su ljudi raseljeni zbog toga itd.
Ovo mozete videti na ovom videu gde Cosic postavlja pitanja Nikolicu ...

https://youtu.be/kHnDjql9l2o

Vreme je da se ovom Jugoslovenskom zlu stane za vrat !!!

Objektivan

pre 6 godina

Zašto je Partizan ponovo privilegovan? Sad je država preuzela njihove dugove od 120 miliona, koje je neko strpao u džep, a nudi im besplatne termine i sponzorstvo. A za to vreme Zvezda mora da igra trista kilometara od Beograda, a drugi klubovi su ugašeni. Sad nek naprave ponovo 120 miliona, a mi da platimo. Isto je i u fudbalu i košarci. Partizan koristi države hale koje ne mora da plaća i održava, a Zvezda ima svoj stadion u koji ulaže ogromne pare svake godine. Ali neka, proći će vreme SNS-a, raznih Vazura, Vučelića, Gakova i Ostoja, pa ćemo videti šta će se dogoditi sa državnim ljubimcem.

Som Tojer

pre 6 godina

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.
(Stvarno sramota, 26. mart 2018 17:23)

Klasična grobarska zamena teza...
Pa niste vi bili sedam puta prvaci Evrope pa onda kao nagradu dobili bazen nego ste dobili bazen pa zbog toga što ste imali savršene uslove za rad i trening bili sedam puta prvaci Evrope... Bilo koji klub da je imao takve uslove bio bi prvak Evrope možda i više puta... Ne zaboravi da je vaterpolo sport koji igra samo pet zemalja... Koliko je lako u tom sportu biti prvak Evrope pokazala je Zvezda kada je dovođenjem 2-3 reprezentativca napravila tim i osvojila sve što može da se osvoji... Da je Zvezda imala bazen i ona bi pravila uspehe i igrače mnogo ranije...

спортски уметник

pre 6 godina

Pravda je spora ali dostizna. Sada da se utvrdi kome je sve VK Partizan iznajmljivao tudji bazen i na osnovu toga sticao protivpravnu korist. Samo da se podseti da je VK Crvena zvezda bila ugasena zbog duga VK Partizan za koriscenje banjickog bazena.
(Vladimir, 26. mart 2018 14:58)


Да се подсети да је Партизан исто што репрезентација, и да никад није добио никакву новчану помоћ, док је неки тамо вк звезда добио милионе политичким путем 2013 године и поред тога поново успео да пропадне...и да се подсети да Партизан том истом вк позамио 7 својих играча како би могли да се такмиче и поред тога што је тај исти вк само пар сезоне пре тога покупио све најталентованије клинце из Партизанове школе захваљујући новцу грађана Србије

b

pre 6 godina

Да се подсети да је Партизан исто што репрезентација, и да никад није добио никакву новчану помоћ, док је неки тамо вк звезда добио милионе политичким путем 2013 године и поред тога поново успео да пропадне...и да се подсети да Партизан том истом вк позамио 7 својих играча како би могли да се такмиче и поред тога што је тај исти вк само пар сезоне пре тога покупио све најталентованије клинце из Партизанове школе захваљујући новцу грађана Србије
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (спортски уметник, 26. mart 2018 16:00)

Ne mogu bez laži. Milione kažeš? Budžet te Zvezde bio 450.000 evra, od tih para 250.000 evra išlo na korišćenje bazena. To što pričaš su bajke u koje samo ti veruješ. Da su pronašli još 450.000 evra za sledeću sezonu ta Zvezda bi dugo vladala Evropom, nego nama nije imao ko da pomogne. Da te sprečim da ne pišeš više bajke, Prlainović, Šefik, Pjetlović, Kokić su došli kao slobodni igrači u Zvezdu, ni dinar nije koštalo njihovo dovođenje i svi su imali otvorene ugovore tj da su slobodni da odu, kad god žele, svi su ostali do kraja i bez primanja plate osvojili Evropu 2 puta (EL i LEN kup).

Koliko je ušlo novca u tvoj klub zadnjih 40 godina? Koliko novca je nestalo zato što niste plaćali bazen na Banjici? Naravno nikada nećemo saznati. Da li vaših 40 godina pomoći od države je isto kao 2 godine pomaganja Zvezdi?

Dejan CZ

pre 6 godina

Kada nekom poklonis svu mogucu infrastrukturu naravno da dolaze i rezultati jer kako parirati takvom klubu ako sa druge strane imas konkurenciju koja svoje treninge odradjujes u bazenu kupljenom u Rodi...Primeri nekad Beceja i Radnickog su dobar parametar kako kompletna infrastruktura utice na rezultat nekog kluba...kad tome dodas i visedecenijski povlasceni status jedne nakaradne tvorevine u finansiranju od strane Drzave onda je licemerno pricati o uspesima...na taj nacin mogao je dominirati i titule osvajati bilo ko...E sad polako dolazi sve na svoje.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Očekuje se najezda pošasti iz Železnika.
(nik sloter, 26. mart 2018 15:04)

Kao i uvek, samo jedna korekcija, Zvezdi u vaterpolu je prebivaliste u Zrenjaninu, pa neka panteri salju ostrascene komentare ako imaju obraza.

Vaterpolista

pre 6 godina

Partizan je kao sto znamo jedan od najtrofejnijih vaterpolo klubova na svetu i definitivno zasluzuje svoj bazen medjutim niko ne ispituje poslovanje kluba i malvarzacije uprave!Sve prodate ulaznice za rekreativno plivanje,clanarine od dece koja treniraju vaterpolo,iznajmljivanje termina za razne sportove u vodi,svi lokali koji su uz bazen,restoran,kafic,sauna,ulaznice za otvoreni bazen sav taj novac to ide u kasu VK Partizan.To je povelika kolicina novca,o sponzorima da ne komentarisem kao i pomoc drzave.Kako je moguce da zimi nemaju novac da greju taj isti bazen koji im donisi toliki prihod?Kako je moguce da je racun kluba u blokadi skoro 2 godine pored svega toga vode ga godinama ista lica.Stotine hiljada evra su duzni bivsim prvotimcima koji niti preko suda ne mogu da dobiju zasluzeni novac.Kada se sve pogleda ipak treba postaviti pitanje,da li Partizan ipak zasluzuje svoj bazen.

Pedja

pre 6 godina

ovi preko brda nisu izgleda svesni da nije nas,reprezentacija ne bi videla ni m od tolikih medalja.vaterpolo je partizan pomirite se sa tim.cao
(Ivana, 26. mart 2018 17:14)
Vaterpolo klub Partizan je jedna od najsramotnijih organizacija na svetu, ako ne i najsramnija. Sve sto je osvojio, osvojio je zahvaljujuci vlasti. Da li iko normalan moze da poveruje u to da u Srbiji 50g niko ne ume da igra vaterpolo osim Partizana a da je takva dominacija posteno izborena na bazenu bez pomoci koju drugi nisu imali?! Ocigledno je postojao plan da vaterpolo bude samo Partizan i niko drugi. Sto se bazena tice, pa ovo je jos gore i jos veca protekcija u korist Partizana jer sada kao vise nije njihov bazen nego je vlasnistvo opstine Vozdovac koja ce preuzeti sve njihove dugove. Pa ovi nece vise ni struju placati.

Putnik

pre 6 godina

Navikli se Patlidžani još 1945. da konjima ulaze u tuđe vile na Dedinju i otimaju tuđe salonce u centru. Ova priča sa bazenom je bila samo logičan nastavak njihovog viđenja sveta.

Nije im padalo napamet da bi mogli da iznajme bazen i plaćaju ekonomsku cenu ili da vremenom izgrade svoj sopstveni. Što bi kada mogu i da otmu. E pa, prošla su ta vremena drugovi. Sad još vojska, koja je ionako u besparici da proda svoj plac u Humskoj nekom investitoru za izgradnju stambenog naselja ili tržnog centra, a Patlidžani na ulicu, gde im je i mesto.

Niti su BSD, niti su SSD pa neka im to J iz JSD plaća kiriju negde. Grad Beograd prema Jugoslovenima nema nikakve obaveze. Dovoljno su nas koštali.

Glogy

pre 6 godina

Naucili da otimaju pa to ti je... sad jos JNA i svi u podstanare!
(pixi10, 26. mart 2018 14:53)

A da nije onu rupu od stadiona kopao tvoj deda?
Ili Krcun sa narodnim parama?

Nista o Nicemu

pre 6 godina

Savski venac dao bazen na Vozdovcu i Grobarima je to ok? Kakvi, bre, dvostruki arsini, uzasni ste.
(nista o nicemu, 26. mart 2018 15:11)

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stvarno sramota, 26. mart 2018 17:23) # Link komentara

Da stvarno volite taj Partizan isli biste na sve utakmice i pomogli mu placanjem karata. Ne volite ga, samo mrzite Zvezdu. Niste na Partizanovim utakmicama nego na Zvezdinim vestima.

Vlada

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato što je samo Partizan bespravno koristio bazen. Ostali klubovi ni nemaju svoj bazen, nego plaćaju termine.

naravno da neće niko

pre 6 godina

Ispitati kako je 16 miliona duga tadasnjeg kk cz vraćeno.Evo potpisujemo da nam oduzmete svih 7 titula prvaka Evrope.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 26. mart 2018 16:30)

Piše ti u UPPRu, ali naravno tebe mrzi da to čitaš, pa je lakše da lažeš.

A ko će da odgovara za stanje ovog bazena na Banjici, tj ko ga je doveo u stanje u koje je sada.

Robert iz Čačka

pre 6 godina

Vreme je da nam ovi strucnjaci sa druge strane brda koji konstantno optuzuju Partizan za ovo, ono... da nam objasne koliko su donirali u izgradnju marakane njihove babe i dede, ocevi i majke da li su prodavali svoje njive da se izgradi stadion i tako to... ili je i njima voljena Juga napravila stadion, a ovamo sve znaju u vezi Partizana... Dosta vise!!!

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

Vreme je da nam ovi strucnjaci sa druge strane brda koji konstantno optuzuju Partizan za ovo, ono... da nam objasne koliko su donirali u izgradnju marakane njihove babe i dede, ocevi i majke da li su prodavali svoje njive da se izgradi stadion i tako to... ili je i njima voljena Juga napravila stadion, a ovamo sve znaju u vezi Partizana... Dosta vise!!!
(Robert iz Čačka, 26. mart 2018 16:27)

Naš stadion je napravljen od srpskih para za srpski klub.
Pitanje je kada će jugoslovenskom klubu biti oduzet stadion koji je, takođe, napravljen od srpskog novca i kada će taj klub platiti kiriju za 72 godine korišćenja srpske imovine!!

Zasto nemas mozak

pre 6 godina

Vidim panteri se sjatili.Nije ovo vas sport,Železnik je daleko.
(nik sloter, 26. mart 2018 17:08)

E, Nebojša, Nebojša šta uradi čoveku?!
Još jedan upropašćen život...

Jim Beam

pre 6 godina

@kile46
Ali neće naplaćivati trećim licima (pa i rekretivcima) korišćenje bazena što je do sada bio slučaj. Isto treba primeniti i za Marakanu, JNA i ostalo. Nije to sportsko društvo gradilo već država. Kada treba da se ulaže i popravlja, cimaj državu i opštinu, a kada se ubiraju prihodi to je samo naše. Ako procenite da je VK Partizan klub od interesa, a jeste, dajte im pravo besplatnog korišćenja ili po povlašćenim cenama, ali nemojte otimati i dovoditi druge u nezavidan položan. Kao da neko organizuje koncert neke muzičke zvezde, plati organizaciju i pokrije sve troškove, a ja stanem ispred blagajne i naplaćujem karte.

Бобан

pre 6 godina

Значи још неколико година да се радујемо успесима репрезентације и то нам је то

BOKI

pre 6 godina

valjda je umnim glavama koje vode ovu državu i grad dosadilo da nam država redovno osvaja zlatne medalje na EP SP OI i slično...pa hajde da uništimo bazu srpskog i nekada jugoslovenskog vaterpola.
ali dobro ostrašćeni i nezreli ljudi, ništa se drugo i nije ni očekivalo.

Kolee

pre 6 godina

Dovoljno je reci najtrofejniji klub u Evropi! To je kao Real Madrid u fudbalu. Zamisli kad bi Madrid odlucio da oduzme stadiin Realu... Ovo moze samo u zemlji srbiji!

nz

pre 6 godina

Pa i red je da opština pomogne plaćanjem termina klubu kada već znaju kakva je situacija, da mi nemamo Fidelinku i ostale kompanije 'prijatelja' kluba koji će da saspu velike pare. Ako to ne urade reprezentacija će nam biti u rangu Rusije ili Nemačke za nekoliko godina.

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

crvena zvezda 1913 mozes li mi objasniti otkud zvezda i to crvena 1913godine aj da je 1931
(muamua, 26. mart 2018 17:27

Mogu,ali prvo da počnemo od lekcije br 1.
Svet je postojao i pre 1945!
Kada ovo shvatiš i prihvatiš kao istinitu činjenicu prelazimo na sledeću lekciju!

Savatiye

pre 6 godina

@ ej bre
Baš me briga hoće li ili neće proći grupu. Neka ugase sport, profesionalni naravno, koji se finansira našim parama onako kako odluče moćnici koji su u tom trenutku na vlasti.
A hoće li Prlainović voziti M3 ili M5, baš me briga a i svi ostali. Odbojkaši, vaterpolisti, fudbaleri, košarkaši, rukometaši.

zvezdarac

pre 6 godina

Kako je sad opština voždovac vratila sebi u vlasništvo te bazene ako je opština savski venac to pre 26 godina predala vk partizan? Kako sad opština voždovac ima to pravo? To je trebalo onda da pokrene savski venac.

I kad misli opština voždovac da kupi mazut za grejanje pošto u poslednjih mesec dana je grejanje vode radilo svega 10 dana a pokrenuli su preuzimanje još jesenas?

JT7G

pre 6 godina

Uzeli nam bazen, nisu nam sagradili halu za treniranje koju su obecali, hoce da uzmu stadion (morali bi da isplate FK-u desetine milion evra na osnovu ovoga s obzirom koliko je FK ulozio u odrzavanje, renoviranje i tako dalje). Aparthejd!

Ivana

pre 6 godina

ovi preko brda nisu izgleda svesni da nije nas,reprezentacija ne bi videla ni m od tolikih medalja.vaterpolo je partizan pomirite se sa tim.cao

Ivan iz Čačka

pre 6 godina

(Som Tojer, 26. mart 2018 17:48)

Some, pogledaj datum rešenja kad je Partizanu dat bazen, a onda izguglaj godine u kojima je Partizan osvajao LŠ, pa će ti biti vidljivo koliko je tvoj komentar na mestu.

Robert iz Čačka

pre 6 godina

@crvena zvezda 1913

Vrlo "strucan" odgovor... Znaci ipak je od srpskih para nije finansiran stadion iz tvog dzepa??? Pa u cemu je onda razlika izmedju stadiona, oba su u vlasnistvu drzave (nas je cak vojni)... Zasto Partizan da vrati stadion, a zvezda ne???

Otkrio toplu vodu

pre 6 godina

E konačno da neko otkrije hladnu vodu na bazenu Banjica. Ceo svet koristi solarne panele za zagrevanje vode a mi smo još uvek u starom veku. Od kada sam se par puta smrzao na banjici ne idem tamo. Niti ima vode za tuširanje niti je voda u bazenu na propisanoj temperaturi.

Stvarno sramota

pre 6 godina

Savski venac dao bazen na Vozdovcu i Grobarima je to ok? Kakvi, bre, dvostruki arsini, uzasni ste.
(nista o nicemu, 26. mart 2018 15:11)

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.

sramota

pre 6 godina

Kako vas nije sramota da to nazovete "Partizanovim bazenima"?

To su gradski bazeni na koje smo išli sa školom, besplatno, još krajem sedamdesetih godina prošlog veka, gde su bili organizovani i škola plivanja i rekreativni časovi plivanja.

Tamo se nalazio centar za sportsku medicinu, gde smo išli na zdravstvene preglede, svi mi koji smo trenirali gimnastiku, a verovatno je to bilo i za neke druge sportove.

Pojma nisam imao da su taj kompleks oteli i poklonili Partizanu.

Klasično otimanje.

bljak

pre 6 godina

Hoće li neko odgovorati za kriminal što je opština SAvski Venac dala SRC Banjica koja pripada Voždovcu i to samo jednom klubu?
Grobari kako vas bre nije sramotra da se bunite, pa ovo nema ni u Severnoj Koreji. Pravi ste miljenici režima.

Beoman

pre 6 godina

@Dovoljno je reci najtrofejniji klub u Evropi! To je kao Real Madrid u fudbalu. Zamisli kad bi Madrid odlucio da oduzme stadiin Realu... Ovo moze samo u zemlji srbiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kolee, 26. mart 2018 17:12)
Partizan nie znao, nie trebao dozvoliti da ga daruje drzava il opstina i trebao je opstini platiti jedan dinar i bazen bi bio njihov jedan kroz jedan i niko nebi to mogao oduzet. JNA stadion je dobiven i treba ga oduzimat jer nie kupljen, sta ces kad ste glupi i neznate kupovati velike stvare za jedan dinar vec ste gani i navikli da va neko daje.
@Kile46, mnogo valjas gluposti i vidim da nisi nikad nit bio u beogradu a mozda ni u srbiji. Zato nemoj valjat gluposti i vidim da neznas srpski jezik.

decki preseljeni od osnivaca

pre 6 godina

Predlazem svima koji kukaju kao Kalimero i patetisu o titulama, reprezentaciji i slicno da iznajme svoje stanove, pa da cute kada im iznajmljivaci posle kazu kako su ti stanovi u stvari njihovi jer su ulagali i odrzavali ih. I da nauce da Marakana i JNA nikada nisu imali isti status. JNA je usao u sukcesivnu masu i bio je nas potpuno isto kao sto je Hrvatski, Slovenacki, Makedonski, Crnogorski i Bosansko Hercegovacki. Duzni smo ga isplatiti svima. Makar osnovno poznavanje prava nije na odmet. Drzava bi sto pre morala da i njega vrati u svoje vlasnistvo kao i da se pozabavi Teleoptikom. Vi ste se jedini za vreme rata bogatili. Ili kako neko rece, Zvezdi Tas, SC Milicionar i nadoknada u vrednosti JNA.

ljubo ljubitelj srpskog fudbala

pre 6 godina

VK Partizan je odlično prošao dug će da vrati opština,dobiće besplatne termine i skinuće sa grbače održavanje bazenskog kompleksa koji je i onako katastrofalno održavao.Na primer tamo nije ukucan ekser od 2009 godine kad su održavana univeRzijada i tada je država platila rekonstrukciju.Čak i neke privatne osobe su okupirale prostorije i sebi napravile stanove u krugu bazena.

nikola

pre 6 godina

Neka uzmu bazen ali moraju da pomognu klubu. A ove legije navijača kluba sa druge strane mogu da likuju ali neka znaju da bez jakog Partizana neće imati igrače tako da i njima sleduje brzo gašenje.

Revolt

pre 6 godina

Partizan ima prednost samom činjenicom da sve ove godine besplatno koristi bazen, ali tu se opet zaboravlja na neke stvari.
Kada smo se 1973. godine preselili na Banjicu, već smo bili četvorostruki prvaci Evrope, a prve tri titule smo osvojili u vremenu kada smo mogli da treniramo samo preko leta jer uslova za treniranje cele godine nije bilo (bazen Severa u Dušanovoj ulici je retko kada radio zimi), domaćini u Kupu šampiona bili smo od 1964. do 1968. u Zagrebu, a te 1968. godine smo dali 5 igrača reprezentaciji koja je tada osvojila prvu zlatnu medalju na velikim takmičenjima. I svih tih godina, bili smo uspešniji od hrvatskih klubova koji su imali bolje uslove, veću tradiciju i bazu. A u takvim (ne)uslovima stvorili smo i jednog Mirka Sandića i Galeta Muškatirovića.
Pa valjda je normalno da jedan takav klub ima svoj krov nad glavom, a kada ga je dobio, ispod tog krova su stvarani vrhunski vaterpolisti. Počevši od takozvane generacije Orlića pa nadalje. A tu su proizvođeni i oni od kojih je i Zvezda imala silnu korist, jer sami nisu bili sposobni ništa da stvore.

Na toj Banjici je stvoreno više desetina reprezentativaca u zadnje 4 decenije i, gle čuda, tada počinju i vrhunski rezultati reprezentacije.

Revolt

pre 6 godina

Jeste tačno da je za to vreme Partizan osvojio samo 1 evropsku titulu, a opet se naravno zaboravlja zašto.
Dok su drugi dovodili gotove proizvode, Partizan je od početka 80-ih na ovamo doveo svega 10-ak igrača sa strane koji su bili pojačanja u pravom smislu te reči, dakle, ne klinci sa 16-17-18-19 godina. Krivokapić, Roje, Vujasinović, Bejli, Hadžiteodoru, Jokić, plus naši bivši igrači koje smo mi stvorili i posle vraćali u klub, Ribić, Šefik, Vasović, Ikodinović, Korolija, plus Soro.
Uvek smo se oslanjali na mlade snage, i 80-ih, na Milanovića, Šostara, Petrovića, Andrića, Rađenovića, Vasovića, Padovana, braću Udovičić, Popovića, Gočanina. Niko od njih nije imao više od 19 godina kad je zaigrao za Partizan, a većina ni 18. Pa kako onda sa decom u rat. A što smo se oslanjali na decu, pa zato jer je došla smena generacija i sjajna generacija Rudića, Belamarića, braće Manojlović, Stamenića... nije mogla večno da igra. Ali njihove zamene su bile deca Banjice, ne igrači sa strane.
Pa 90-ih, na Zimonjića, Savića, Ikodinovića, Trbojevića, Petrovića, Šefika, Kuljaču, Markovića, Maljkovića...

Revolt

pre 6 godina

Niko od njih nije imao više od 18 kad su zaigrali za Partizan, većina ni toliko- pa kako sa decom u rat i to protiv Zvezde sa Jupeksom, Duškom Kneževićem i njegovom Atlas bankom, protiv Bečeja i Đorđa Predina, Bečeja koji je imao preko 50 većih i manjih sponzora i preko 20 povremenih donatora. A sa decom smo morali, jer se prethodna generacija raspala sa početkom raspada Juge i opet smo kretali od nule sa našim proizvodima, i to posle 30 i kusur godina bez našeg temelja Vlaha Orlića.
A kad su ta deca donela Len trofej, opet smo morali od nule. I opet sa našom decom, Udovičićem, Nikićem, Gocićem, braćom Korolija, Latkovićem, Mirkovićem, Manojlovićem, Đ. Filipovićem, Popovićem. Niko od njih nije bio stariji od 18 kad je zaigrao za Partizan, a Nikić nije imao ni 16. I opet sa decom u rat protiv moćnog Bečeja.
A kad su ta deca morala da napuste svoju kuću 2003. godine, opet smo krenuli od nule i opet sa decom, F. Filipovićem, Vejzagićem, Avramovićem, Aksentijevićem, Kilibardom, a ovoga puta i sa decom sa strane, braćom Pijetlović, Rađenom, Aleksićem, nešto kasnije i sa Prlainovićem i Ćukom, i sa opet našim proizvodima, Mitrovićem, Bašićem, Ivoševićem. Niko od njih nije imao više od 19 kad je zaigrao za Partizan, a primera radi ekipa iz sezone 2003-04 je imala prosek od 18.5 godina. I opet sa decom u rat, protiv Jadrana, Niš Klasika, Primorca, dubrovačkog Juga, Savone.

Revolt

pre 6 godina

A kad su većina njih odrasli i konačno uz par starijih doneli tu 7. evropsku, opet smo krenuli od nule. I opet sa decom, Mandićem, Subotićem, Jakšićem, Rističevićem, Dedovićem, Gogovim, Manojlovićem, Vicom i Holanđaninom Gilenom, za koga niko nije čuo kad je došao, a sad je nosilac igra u jednom takvom velikanu kakav je Špandau.
I svi oni, sem Gilena, nisu imali više od 19 kad su zaigrali za Partizan. I opet sa decom u rat, protiv Pro Reka, Juga, Solnoka...
Mogli smo i mi možda kao neki drugi da dovodimo skupa pojačanja, i tako pravimo rezultate preko noći, pa da imamo i preko 10 evropskih titula, samo bi onda naš reprezentativni vatepolo spao na nivo koji imaju Rusi.

Zaboravlja Jelenić još jednu stvar. Partizan je sve svoje trenere sam stvorio, i Vlaho je rastao kao stručnjak u Partizanu, pa onda Rudić, Stamenić, Manojlović, Mečkić, Jovović, Udovičić, Milanović, Belamarić, Vujasinović, sada i Milenković. Svi oni su svoje trenerske karijere počeli u Partizanu, što kao prvi treneri, što kao pomoćnici i treneri mlađih kategorija. Jedini izuzetak je Duško Antunović, koji je počeo na Korčuli, ali i on je još kao igrač Partizana imao priliku da uči od Bate Orlića i to posle primeni kao trener.
A i ti treneri su često bili vrlo mladi. Vlaho Orlić imao svega 26-27 godina kad je krenuo da stvara moćan Partizan, a Udovičić i sada Milenković po 30.

Revolt

pre 6 godina

Zaboravlja se da reprezentacija nijednom nije osvojila zlatnu medalju na tri najveća takmičenja, a da u sastavu nije bio bar jedan u tom momentu igrač Partizana. Nijednom, počevši od Meksika 1968. pa do Ria 2016. godine, a često i po više njih.
Zaboravlja se da je Partizan klub sa najviše učešća u Kupu šampiona, Evroligi i Ligi Šampiona. Mladost ima nekoliko manje, ostali ni približno.
Zaboravlja se da je Partizan stvorio nezvanično najboljeg igrača kojeg je ova igra imala, Igora Milanovića, zvanično najtrofejnijeg trenera sveta svih vremena, Ratka Rudića, i zvanično najtrofejnijeg igrača u reprezentativnim okvirima, Slobodana Nikića.

Zaboravlja se da je Partizan ne samo stvarao vrhunske igrače i trenere, nego i uspešne ljude na drugim poljima pa je tako Dragoslav Šiljak najmlađi doktor tehničkih nauka u SFRJ, čovek koji je postao poznat i priznat i u nauci u SAD. Krunoslav Subotić među 100 najpoznatijih državljana Srbije u svetu, a svi igrači iz 1960-ih i 1970-ih, visoko obrazovani, a taj nivo se u Partizanu pokušao zadržati i kasnije. Boba Nikić, gostujući skoro u jednoj emisiji zabavnog tipa, reče da u Partizanu u njegovo vreme nisi mogao da igraš ako nisi bio dobar đak i da se na kraju školske godine donosila knjižica trenerima u klub.

E to ste gospodo Jeleniću i Milojeviću sve trebali da pomenete. Partizan je lokomotiva srpskog vaterpola, sviđalo se to nekom ili ne.

Vladimir

pre 6 godina

Pravda je spora ali dostizna. Sada da se utvrdi kome je sve VK Partizan iznajmljivao tudji bazen i na osnovu toga sticao protivpravnu korist. Samo da se podseti da je VK Crvena zvezda bila ugasena zbog duga VK Partizan za koriscenje banjickog bazena.

Dragan BL

pre 6 godina

Daj im stadion, trening centar, bazen, sipaj pare...i nikad im dosta, i uvek je neko drugi privilegovan po njima...dokle više sa tim državnim mezimcem?

ej bre

pre 6 godina

Svaka cast opstini. Konačno se uticaj Mirka Marjanovica umanjuje a Partizan postaje jednak ostalim klubovima.
(sasa, 26. mart 2018 14:53)

Seti se ovog komentara kada Srbija ne prodje grupu na EP za par godina. Pitaces se zasto...

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Nešto što nikada nije bilo u vlasništvu na legalni način partizana samim tim se i ne može nazvati sa "Partizanovi bazeni na Banjici" vraćeni opštini, tačka ...

спортски уметник

pre 6 godina

Pravda je spora ali dostizna. Sada da se utvrdi kome je sve VK Partizan iznajmljivao tudji bazen i na osnovu toga sticao protivpravnu korist. Samo da se podseti da je VK Crvena zvezda bila ugasena zbog duga VK Partizan za koriscenje banjickog bazena.
(Vladimir, 26. mart 2018 14:58)


Да се подсети да је Партизан исто што репрезентација, и да никад није добио никакву новчану помоћ, док је неки тамо вк звезда добио милионе политичким путем 2013 године и поред тога поново успео да пропадне...и да се подсети да Партизан том истом вк позамио 7 својих играча како би могли да се такмиче и поред тога што је тај исти вк само пар сезоне пре тога покупио све најталентованије клинце из Партизанове школе захваљујући новцу грађана Србије

One night in May

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato sto je samo Partizanu poklonjen... Klubu koji ubedljiva vecina gradjana ne podrzava, Marjanovic je poklonio bazen, stadion, Teleoptik...

Ali, Marjanovica vise nema, nema ni Tadica na politickoj sceni...i stvari se polako, ali sigurno vracaju u zakonske okvire...

Cuj, poklonio bazen, pa nije ti ga deda ostavio pa da ga poklanjas kako ti padne na pamet. Raspises referendum, pa ako vecina glasa za Partizan, onda im eto bazen. A ako vecina glasa protiv - napolje sa dervislukom!

Glogy

pre 6 godina

Naucili da otimaju pa to ti je... sad jos JNA i svi u podstanare!
(pixi10, 26. mart 2018 14:53)

A da nije onu rupu od stadiona kopao tvoj deda?
Ili Krcun sa narodnim parama?

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Očekuje se najezda pošasti iz Železnika.
(nik sloter, 26. mart 2018 15:04)

Kao i uvek, samo jedna korekcija, Zvezdi u vaterpolu je prebivaliste u Zrenjaninu, pa neka panteri salju ostrascene komentare ako imaju obraza.

Slobodan

pre 6 godina

Jugoslovensko Sportsko Drustvo Partizan NEMA IMOVINU U SRBIJI . Ekipa koja nije ni nastala u Srbiji nemoze imovinu ni imati ...
Vreme je da se vidi kako se teleoptik prosirio, kako je Partizan za tu uslugu poklonio Tomislavu Nikolicu stan i auto, kako su ljudi raseljeni zbog toga itd.
Ovo mozete videti na ovom videu gde Cosic postavlja pitanja Nikolicu ...

https://youtu.be/kHnDjql9l2o

Vreme je da se ovom Jugoslovenskom zlu stane za vrat !!!

JT7G

pre 6 godina

Uzeli nam bazen, nisu nam sagradili halu za treniranje koju su obecali, hoce da uzmu stadion (morali bi da isplate FK-u desetine milion evra na osnovu ovoga s obzirom koliko je FK ulozio u odrzavanje, renoviranje i tako dalje). Aparthejd!

institucija

pre 6 godina

@Bitno je da vk cz vet i fmp ne duguju nikom ništa.
(nik sloter, 26. mart 2018 15:12)

Vkcz verovatno jos uvek duguje vk Partizan zato sto joj je godinama izdavao opstinski bazen, a od tih para dovodio koga je hteo. Malo parama, a jos vise ucenama!

Stvarno sramota

pre 6 godina

Savski venac dao bazen na Vozdovcu i Grobarima je to ok? Kakvi, bre, dvostruki arsini, uzasni ste.
(nista o nicemu, 26. mart 2018 15:11)

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.

BOKI

pre 6 godina

valjda je umnim glavama koje vode ovu državu i grad dosadilo da nam država redovno osvaja zlatne medalje na EP SP OI i slično...pa hajde da uništimo bazu srpskog i nekada jugoslovenskog vaterpola.
ali dobro ostrašćeni i nezreli ljudi, ništa se drugo i nije ni očekivalo.

nz

pre 6 godina

Pa i red je da opština pomogne plaćanjem termina klubu kada već znaju kakva je situacija, da mi nemamo Fidelinku i ostale kompanije 'prijatelja' kluba koji će da saspu velike pare. Ako to ne urade reprezentacija će nam biti u rangu Rusije ili Nemačke za nekoliko godina.

Som Tojer

pre 6 godina

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.
(Stvarno sramota, 26. mart 2018 17:23)

Klasična grobarska zamena teza...
Pa niste vi bili sedam puta prvaci Evrope pa onda kao nagradu dobili bazen nego ste dobili bazen pa zbog toga što ste imali savršene uslove za rad i trening bili sedam puta prvaci Evrope... Bilo koji klub da je imao takve uslove bio bi prvak Evrope možda i više puta... Ne zaboravi da je vaterpolo sport koji igra samo pet zemalja... Koliko je lako u tom sportu biti prvak Evrope pokazala je Zvezda kada je dovođenjem 2-3 reprezentativca napravila tim i osvojila sve što može da se osvoji... Da je Zvezda imala bazen i ona bi pravila uspehe i igrače mnogo ranije...

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

crvena zvezda 1913 mozes li mi objasniti otkud zvezda i to crvena 1913godine aj da je 1931
(muamua, 26. mart 2018 17:27

Mogu,ali prvo da počnemo od lekcije br 1.
Svet je postojao i pre 1945!
Kada ovo shvatiš i prihvatiš kao istinitu činjenicu prelazimo na sledeću lekciju!

Putnik

pre 6 godina

Navikli se Patlidžani još 1945. da konjima ulaze u tuđe vile na Dedinju i otimaju tuđe salonce u centru. Ova priča sa bazenom je bila samo logičan nastavak njihovog viđenja sveta.

Nije im padalo napamet da bi mogli da iznajme bazen i plaćaju ekonomsku cenu ili da vremenom izgrade svoj sopstveni. Što bi kada mogu i da otmu. E pa, prošla su ta vremena drugovi. Sad još vojska, koja je ionako u besparici da proda svoj plac u Humskoj nekom investitoru za izgradnju stambenog naselja ili tržnog centra, a Patlidžani na ulicu, gde im je i mesto.

Niti su BSD, niti su SSD pa neka im to J iz JSD plaća kiriju negde. Grad Beograd prema Jugoslovenima nema nikakve obaveze. Dovoljno su nas koštali.

Robert iz Čačka

pre 6 godina

Vreme je da nam ovi strucnjaci sa druge strane brda koji konstantno optuzuju Partizan za ovo, ono... da nam objasne koliko su donirali u izgradnju marakane njihove babe i dede, ocevi i majke da li su prodavali svoje njive da se izgradi stadion i tako to... ili je i njima voljena Juga napravila stadion, a ovamo sve znaju u vezi Partizana... Dosta vise!!!

Vampir

pre 6 godina

25 godina prave dugove iotimaju igrace i titule i kada treba neko fa odgovara za to Opstina Vozdovac sve to preuzima na sebe i jos nudi da placa sve troskove vk partizan. To samo moze u ovoj zemlji. Umeato da neko odgovara na sudu i da ide u zatvor jos se nagradjuje oprostom svih dugova i sponzorisanjem lopova. E crna Srbijo.

Duka

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato što ste vi jedini imali bazen! Koji ste dobili protivzakonito! Valjda je sad svima jasno ko je bio državni projekat.

Kolee

pre 6 godina

Dovoljno je reci najtrofejniji klub u Evropi! To je kao Real Madrid u fudbalu. Zamisli kad bi Madrid odlucio da oduzme stadiin Realu... Ovo moze samo u zemlji srbiji!

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

I da vrate retroaktivno sve pare koje su na nelegalan način zaradili izdajući bazen ostalim klubovima koji su se uzgred gasili zbog nemogućnosti da plaćaju taj isti harač ...

Robert iz Čačka

pre 6 godina

@crvena zvezda 1913

Vrlo "strucan" odgovor... Znaci ipak je od srpskih para nije finansiran stadion iz tvog dzepa??? Pa u cemu je onda razlika izmedju stadiona, oba su u vlasnistvu drzave (nas je cak vojni)... Zasto Partizan da vrati stadion, a zvezda ne???

Objektivan

pre 6 godina

Zašto je Partizan ponovo privilegovan? Sad je država preuzela njihove dugove od 120 miliona, koje je neko strpao u džep, a nudi im besplatne termine i sponzorstvo. A za to vreme Zvezda mora da igra trista kilometara od Beograda, a drugi klubovi su ugašeni. Sad nek naprave ponovo 120 miliona, a mi da platimo. Isto je i u fudbalu i košarci. Partizan koristi države hale koje ne mora da plaća i održava, a Zvezda ima svoj stadion u koji ulaže ogromne pare svake godine. Ali neka, proći će vreme SNS-a, raznih Vazura, Vučelića, Gakova i Ostoja, pa ćemo videti šta će se dogoditi sa državnim ljubimcem.

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

Vreme je da nam ovi strucnjaci sa druge strane brda koji konstantno optuzuju Partizan za ovo, ono... da nam objasne koliko su donirali u izgradnju marakane njihove babe i dede, ocevi i majke da li su prodavali svoje njive da se izgradi stadion i tako to... ili je i njima voljena Juga napravila stadion, a ovamo sve znaju u vezi Partizana... Dosta vise!!!
(Robert iz Čačka, 26. mart 2018 16:27)

Naš stadion je napravljen od srpskih para za srpski klub.
Pitanje je kada će jugoslovenskom klubu biti oduzet stadion koji je, takođe, napravljen od srpskog novca i kada će taj klub platiti kiriju za 72 godine korišćenja srpske imovine!!

POPE

pre 6 godina

Prvo los naslov! Bazeni nisu Partizanovi nego vlasnistvo opstine Vozdovac tj. naroda.Drugo zasto opstina preuzima dug Partizana? Neka ga vrati onaj koji ga je napravio! Trece treba da plate i rekonstrukciju bazena jer oni su ga unistili a ne narod koji sad treba da to plati. I cetvrto najvaznije zasto im se opet daju besplatni termini za treninge i utakmice? Umesto da svoj deci date besplatno kupanje. Partizan je ovom odlukom debelo NAGRADJEN. Imace nove bazene na koriscenje i nece biti nista duzan a sve to o trosku gradjana koji se nista ne pitaju. SRAMOTA !!!

zvezdarac

pre 6 godina

Kako je sad opština voždovac vratila sebi u vlasništvo te bazene ako je opština savski venac to pre 26 godina predala vk partizan? Kako sad opština voždovac ima to pravo? To je trebalo onda da pokrene savski venac.

I kad misli opština voždovac da kupi mazut za grejanje pošto u poslednjih mesec dana je grejanje vode radilo svega 10 dana a pokrenuli su preuzimanje još jesenas?

Pedja

pre 6 godina

ovi preko brda nisu izgleda svesni da nije nas,reprezentacija ne bi videla ni m od tolikih medalja.vaterpolo je partizan pomirite se sa tim.cao
(Ivana, 26. mart 2018 17:14)
Vaterpolo klub Partizan je jedna od najsramotnijih organizacija na svetu, ako ne i najsramnija. Sve sto je osvojio, osvojio je zahvaljujuci vlasti. Da li iko normalan moze da poveruje u to da u Srbiji 50g niko ne ume da igra vaterpolo osim Partizana a da je takva dominacija posteno izborena na bazenu bez pomoci koju drugi nisu imali?! Ocigledno je postojao plan da vaterpolo bude samo Partizan i niko drugi. Sto se bazena tice, pa ovo je jos gore i jos veca protekcija u korist Partizana jer sada kao vise nije njihov bazen nego je vlasnistvo opstine Vozdovac koja ce preuzeti sve njihove dugove. Pa ovi nece vise ni struju placati.

Dejan CZ

pre 6 godina

Kada nekom poklonis svu mogucu infrastrukturu naravno da dolaze i rezultati jer kako parirati takvom klubu ako sa druge strane imas konkurenciju koja svoje treninge odradjujes u bazenu kupljenom u Rodi...Primeri nekad Beceja i Radnickog su dobar parametar kako kompletna infrastruktura utice na rezultat nekog kluba...kad tome dodas i visedecenijski povlasceni status jedne nakaradne tvorevine u finansiranju od strane Drzave onda je licemerno pricati o uspesima...na taj nacin mogao je dominirati i titule osvajati bilo ko...E sad polako dolazi sve na svoje.

b

pre 6 godina

Да се подсети да је Партизан исто што репрезентација, и да никад није добио никакву новчану помоћ, док је неки тамо вк звезда добио милионе политичким путем 2013 године и поред тога поново успео да пропадне...и да се подсети да Партизан том истом вк позамио 7 својих играча како би могли да се такмиче и поред тога што је тај исти вк само пар сезоне пре тога покупио све најталентованије клинце из Партизанове школе захваљујући новцу грађана Србије
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (спортски уметник, 26. mart 2018 16:00)

Ne mogu bez laži. Milione kažeš? Budžet te Zvezde bio 450.000 evra, od tih para 250.000 evra išlo na korišćenje bazena. To što pričaš su bajke u koje samo ti veruješ. Da su pronašli još 450.000 evra za sledeću sezonu ta Zvezda bi dugo vladala Evropom, nego nama nije imao ko da pomogne. Da te sprečim da ne pišeš više bajke, Prlainović, Šefik, Pjetlović, Kokić su došli kao slobodni igrači u Zvezdu, ni dinar nije koštalo njihovo dovođenje i svi su imali otvorene ugovore tj da su slobodni da odu, kad god žele, svi su ostali do kraja i bez primanja plate osvojili Evropu 2 puta (EL i LEN kup).

Koliko je ušlo novca u tvoj klub zadnjih 40 godina? Koliko novca je nestalo zato što niste plaćali bazen na Banjici? Naravno nikada nećemo saznati. Da li vaših 40 godina pomoći od države je isto kao 2 godine pomaganja Zvezdi?

Vlada

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen?
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28)

Zato što je samo Partizan bespravno koristio bazen. Ostali klubovi ni nemaju svoj bazen, nego plaćaju termine.

Ivana

pre 6 godina

ovi preko brda nisu izgleda svesni da nije nas,reprezentacija ne bi videla ni m od tolikih medalja.vaterpolo je partizan pomirite se sa tim.cao

NoName

pre 6 godina

Zasto je samo Partizanu oduzet bazen? 
(Igor PFC, 26. mart 2018 15:28) 

Zato sto je samo Partizanu poklonjen... Klubu koji ubedljiva vecina gradjana ne podrzava, Marjanovic je poklonio bazen, stadion, Teleoptik... 

Ali, Marjanovica vise nema, nema ni Tadica na politickoj sceni...i stvari se polako, ali sigurno vracaju u zakonske okvire... 

Cuj, poklonio bazen, pa nije ti ga deda ostavio pa da ga poklanjas kako ti padne na pamet. Raspises referendum, pa ako vecina glasa za Partizan, onda im eto bazen. A ako vecina glasa protiv - napolje sa dervislukom!
(One night in May, 26. mart 2018 15:56)

Druže, ovo je gore nego kada su im dali bazen. Kapiraš? Napravili su 120 miliona dinara duga na ime tog bazena, plafon se raspada, nedostaje gomila pločica u samom bazenu. Doveli su bazen u stanje neupotrebljivosti, nikad dinar u njega nisu uložili. Sada kada je potrebna rekonstrukcija, šta oni rade. Bazen preuzima opština Voždovac, dugovanja preuzima opština Voždovac, rekonstrukciju preuzima opština Voždovac. Kako je kažnjen Partizan za bespravno korištenje bazena 25 godina? Tako što mu se daje da besplatno koristi bazen za treninge, utakmice, za decu... Sve isto kao i pre, samo će Partizan ponovo dobiti novi bazen. Ovo je strašno šta to sportsko društvo radi.

Бобан

pre 6 godina

Значи још неколико година да се радујемо успесима репрезентације и то нам је то

Crvena Zvezda1913

pre 6 godina

Vešt manevar!
VK nema novca za održavanje i adaptaciju bazena,uzima ga opština i snosi troškove rekonstrukcije i održavanja a klub besplatno koristi termine koji mu omogućavaju dalje funkcionisanje.
Ovo je vetar u leđa VKP i treba naglasiti da će opština Voždovac i njeni stanovnici snositi sve troškove jednog VK.

Zasto nemas mozak

pre 6 godina

Vidim panteri se sjatili.Nije ovo vas sport,Železnik je daleko.
(nik sloter, 26. mart 2018 17:08)

E, Nebojša, Nebojša šta uradi čoveku?!
Još jedan upropašćen život...

naravno da neće niko

pre 6 godina

Ispitati kako je 16 miliona duga tadasnjeg kk cz vraćeno.Evo potpisujemo da nam oduzmete svih 7 titula prvaka Evrope.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 26. mart 2018 16:30)

Piše ti u UPPRu, ali naravno tebe mrzi da to čitaš, pa je lakše da lažeš.

A ko će da odgovara za stanje ovog bazena na Banjici, tj ko ga je doveo u stanje u koje je sada.

Nista o Nicemu

pre 6 godina

Savski venac dao bazen na Vozdovcu i Grobarima je to ok? Kakvi, bre, dvostruki arsini, uzasni ste.
(nista o nicemu, 26. mart 2018 15:11)

Ako 7-struki sampion Evrope nije zasluzio, ne znam ko jeste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stvarno sramota, 26. mart 2018 17:23) # Link komentara

Da stvarno volite taj Partizan isli biste na sve utakmice i pomogli mu placanjem karata. Ne volite ga, samo mrzite Zvezdu. Niste na Partizanovim utakmicama nego na Zvezdinim vestima.

Vaterpolista

pre 6 godina

Partizan je kao sto znamo jedan od najtrofejnijih vaterpolo klubova na svetu i definitivno zasluzuje svoj bazen medjutim niko ne ispituje poslovanje kluba i malvarzacije uprave!Sve prodate ulaznice za rekreativno plivanje,clanarine od dece koja treniraju vaterpolo,iznajmljivanje termina za razne sportove u vodi,svi lokali koji su uz bazen,restoran,kafic,sauna,ulaznice za otvoreni bazen sav taj novac to ide u kasu VK Partizan.To je povelika kolicina novca,o sponzorima da ne komentarisem kao i pomoc drzave.Kako je moguce da zimi nemaju novac da greju taj isti bazen koji im donisi toliki prihod?Kako je moguce da je racun kluba u blokadi skoro 2 godine pored svega toga vode ga godinama ista lica.Stotine hiljada evra su duzni bivsim prvotimcima koji niti preko suda ne mogu da dobiju zasluzeni novac.Kada se sve pogleda ipak treba postaviti pitanje,da li Partizan ipak zasluzuje svoj bazen.

Jim Beam

pre 6 godina

@kile46
Ali neće naplaćivati trećim licima (pa i rekretivcima) korišćenje bazena što je do sada bio slučaj. Isto treba primeniti i za Marakanu, JNA i ostalo. Nije to sportsko društvo gradilo već država. Kada treba da se ulaže i popravlja, cimaj državu i opštinu, a kada se ubiraju prihodi to je samo naše. Ako procenite da je VK Partizan klub od interesa, a jeste, dajte im pravo besplatnog korišćenja ili po povlašćenim cenama, ali nemojte otimati i dovoditi druge u nezavidan položan. Kao da neko organizuje koncert neke muzičke zvezde, plati organizaciju i pokrije sve troškove, a ja stanem ispred blagajne i naplaćujem karte.

Savatiye

pre 6 godina

@ ej bre
Baš me briga hoće li ili neće proći grupu. Neka ugase sport, profesionalni naravno, koji se finansira našim parama onako kako odluče moćnici koji su u tom trenutku na vlasti.
A hoće li Prlainović voziti M3 ili M5, baš me briga a i svi ostali. Odbojkaši, vaterpolisti, fudbaleri, košarkaši, rukometaši.

Beoman

pre 6 godina

@Dovoljno je reci najtrofejniji klub u Evropi! To je kao Real Madrid u fudbalu. Zamisli kad bi Madrid odlucio da oduzme stadiin Realu... Ovo moze samo u zemlji srbiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kolee, 26. mart 2018 17:12)
Partizan nie znao, nie trebao dozvoliti da ga daruje drzava il opstina i trebao je opstini platiti jedan dinar i bazen bi bio njihov jedan kroz jedan i niko nebi to mogao oduzet. JNA stadion je dobiven i treba ga oduzimat jer nie kupljen, sta ces kad ste glupi i neznate kupovati velike stvare za jedan dinar vec ste gani i navikli da va neko daje.
@Kile46, mnogo valjas gluposti i vidim da nisi nikad nit bio u beogradu a mozda ni u srbiji. Zato nemoj valjat gluposti i vidim da neznas srpski jezik.

bljak

pre 6 godina

Hoće li neko odgovorati za kriminal što je opština SAvski Venac dala SRC Banjica koja pripada Voždovcu i to samo jednom klubu?
Grobari kako vas bre nije sramotra da se bunite, pa ovo nema ni u Severnoj Koreji. Pravi ste miljenici režima.

Ivan iz Čačka

pre 6 godina

(Som Tojer, 26. mart 2018 17:48)

Some, pogledaj datum rešenja kad je Partizanu dat bazen, a onda izguglaj godine u kojima je Partizan osvajao LŠ, pa će ti biti vidljivo koliko je tvoj komentar na mestu.

nikola

pre 6 godina

Neka uzmu bazen ali moraju da pomognu klubu. A ove legije navijača kluba sa druge strane mogu da likuju ali neka znaju da bez jakog Partizana neće imati igrače tako da i njima sleduje brzo gašenje.

ljubo ljubitelj srpskog fudbala

pre 6 godina

VK Partizan je odlično prošao dug će da vrati opština,dobiće besplatne termine i skinuće sa grbače održavanje bazenskog kompleksa koji je i onako katastrofalno održavao.Na primer tamo nije ukucan ekser od 2009 godine kad su održavana univeRzijada i tada je država platila rekonstrukciju.Čak i neke privatne osobe su okupirale prostorije i sebi napravile stanove u krugu bazena.

decki preseljeni od osnivaca

pre 6 godina

Predlazem svima koji kukaju kao Kalimero i patetisu o titulama, reprezentaciji i slicno da iznajme svoje stanove, pa da cute kada im iznajmljivaci posle kazu kako su ti stanovi u stvari njihovi jer su ulagali i odrzavali ih. I da nauce da Marakana i JNA nikada nisu imali isti status. JNA je usao u sukcesivnu masu i bio je nas potpuno isto kao sto je Hrvatski, Slovenacki, Makedonski, Crnogorski i Bosansko Hercegovacki. Duzni smo ga isplatiti svima. Makar osnovno poznavanje prava nije na odmet. Drzava bi sto pre morala da i njega vrati u svoje vlasnistvo kao i da se pozabavi Teleoptikom. Vi ste se jedini za vreme rata bogatili. Ili kako neko rece, Zvezdi Tas, SC Milicionar i nadoknada u vrednosti JNA.

sramota

pre 6 godina

Kako vas nije sramota da to nazovete "Partizanovim bazenima"?

To su gradski bazeni na koje smo išli sa školom, besplatno, još krajem sedamdesetih godina prošlog veka, gde su bili organizovani i škola plivanja i rekreativni časovi plivanja.

Tamo se nalazio centar za sportsku medicinu, gde smo išli na zdravstvene preglede, svi mi koji smo trenirali gimnastiku, a verovatno je to bilo i za neke druge sportove.

Pojma nisam imao da su taj kompleks oteli i poklonili Partizanu.

Klasično otimanje.

Otkrio toplu vodu

pre 6 godina

E konačno da neko otkrije hladnu vodu na bazenu Banjica. Ceo svet koristi solarne panele za zagrevanje vode a mi smo još uvek u starom veku. Od kada sam se par puta smrzao na banjici ne idem tamo. Niti ima vode za tuširanje niti je voda u bazenu na propisanoj temperaturi.

Revolt

pre 6 godina

Partizan ima prednost samom činjenicom da sve ove godine besplatno koristi bazen, ali tu se opet zaboravlja na neke stvari.
Kada smo se 1973. godine preselili na Banjicu, već smo bili četvorostruki prvaci Evrope, a prve tri titule smo osvojili u vremenu kada smo mogli da treniramo samo preko leta jer uslova za treniranje cele godine nije bilo (bazen Severa u Dušanovoj ulici je retko kada radio zimi), domaćini u Kupu šampiona bili smo od 1964. do 1968. u Zagrebu, a te 1968. godine smo dali 5 igrača reprezentaciji koja je tada osvojila prvu zlatnu medalju na velikim takmičenjima. I svih tih godina, bili smo uspešniji od hrvatskih klubova koji su imali bolje uslove, veću tradiciju i bazu. A u takvim (ne)uslovima stvorili smo i jednog Mirka Sandića i Galeta Muškatirovića.
Pa valjda je normalno da jedan takav klub ima svoj krov nad glavom, a kada ga je dobio, ispod tog krova su stvarani vrhunski vaterpolisti. Počevši od takozvane generacije Orlića pa nadalje. A tu su proizvođeni i oni od kojih je i Zvezda imala silnu korist, jer sami nisu bili sposobni ništa da stvore.

Na toj Banjici je stvoreno više desetina reprezentativaca u zadnje 4 decenije i, gle čuda, tada počinju i vrhunski rezultati reprezentacije.

Revolt

pre 6 godina

Jeste tačno da je za to vreme Partizan osvojio samo 1 evropsku titulu, a opet se naravno zaboravlja zašto.
Dok su drugi dovodili gotove proizvode, Partizan je od početka 80-ih na ovamo doveo svega 10-ak igrača sa strane koji su bili pojačanja u pravom smislu te reči, dakle, ne klinci sa 16-17-18-19 godina. Krivokapić, Roje, Vujasinović, Bejli, Hadžiteodoru, Jokić, plus naši bivši igrači koje smo mi stvorili i posle vraćali u klub, Ribić, Šefik, Vasović, Ikodinović, Korolija, plus Soro.
Uvek smo se oslanjali na mlade snage, i 80-ih, na Milanovića, Šostara, Petrovića, Andrića, Rađenovića, Vasovića, Padovana, braću Udovičić, Popovića, Gočanina. Niko od njih nije imao više od 19 godina kad je zaigrao za Partizan, a većina ni 18. Pa kako onda sa decom u rat. A što smo se oslanjali na decu, pa zato jer je došla smena generacija i sjajna generacija Rudića, Belamarića, braće Manojlović, Stamenića... nije mogla večno da igra. Ali njihove zamene su bile deca Banjice, ne igrači sa strane.
Pa 90-ih, na Zimonjića, Savića, Ikodinovića, Trbojevića, Petrovića, Šefika, Kuljaču, Markovića, Maljkovića...

Revolt

pre 6 godina

Niko od njih nije imao više od 18 kad su zaigrali za Partizan, većina ni toliko- pa kako sa decom u rat i to protiv Zvezde sa Jupeksom, Duškom Kneževićem i njegovom Atlas bankom, protiv Bečeja i Đorđa Predina, Bečeja koji je imao preko 50 većih i manjih sponzora i preko 20 povremenih donatora. A sa decom smo morali, jer se prethodna generacija raspala sa početkom raspada Juge i opet smo kretali od nule sa našim proizvodima, i to posle 30 i kusur godina bez našeg temelja Vlaha Orlića.
A kad su ta deca donela Len trofej, opet smo morali od nule. I opet sa našom decom, Udovičićem, Nikićem, Gocićem, braćom Korolija, Latkovićem, Mirkovićem, Manojlovićem, Đ. Filipovićem, Popovićem. Niko od njih nije bio stariji od 18 kad je zaigrao za Partizan, a Nikić nije imao ni 16. I opet sa decom u rat protiv moćnog Bečeja.
A kad su ta deca morala da napuste svoju kuću 2003. godine, opet smo krenuli od nule i opet sa decom, F. Filipovićem, Vejzagićem, Avramovićem, Aksentijevićem, Kilibardom, a ovoga puta i sa decom sa strane, braćom Pijetlović, Rađenom, Aleksićem, nešto kasnije i sa Prlainovićem i Ćukom, i sa opet našim proizvodima, Mitrovićem, Bašićem, Ivoševićem. Niko od njih nije imao više od 19 kad je zaigrao za Partizan, a primera radi ekipa iz sezone 2003-04 je imala prosek od 18.5 godina. I opet sa decom u rat, protiv Jadrana, Niš Klasika, Primorca, dubrovačkog Juga, Savone.

Revolt

pre 6 godina

A kad su većina njih odrasli i konačno uz par starijih doneli tu 7. evropsku, opet smo krenuli od nule. I opet sa decom, Mandićem, Subotićem, Jakšićem, Rističevićem, Dedovićem, Gogovim, Manojlovićem, Vicom i Holanđaninom Gilenom, za koga niko nije čuo kad je došao, a sad je nosilac igra u jednom takvom velikanu kakav je Špandau.
I svi oni, sem Gilena, nisu imali više od 19 kad su zaigrali za Partizan. I opet sa decom u rat, protiv Pro Reka, Juga, Solnoka...
Mogli smo i mi možda kao neki drugi da dovodimo skupa pojačanja, i tako pravimo rezultate preko noći, pa da imamo i preko 10 evropskih titula, samo bi onda naš reprezentativni vatepolo spao na nivo koji imaju Rusi.

Zaboravlja Jelenić još jednu stvar. Partizan je sve svoje trenere sam stvorio, i Vlaho je rastao kao stručnjak u Partizanu, pa onda Rudić, Stamenić, Manojlović, Mečkić, Jovović, Udovičić, Milanović, Belamarić, Vujasinović, sada i Milenković. Svi oni su svoje trenerske karijere počeli u Partizanu, što kao prvi treneri, što kao pomoćnici i treneri mlađih kategorija. Jedini izuzetak je Duško Antunović, koji je počeo na Korčuli, ali i on je još kao igrač Partizana imao priliku da uči od Bate Orlića i to posle primeni kao trener.
A i ti treneri su često bili vrlo mladi. Vlaho Orlić imao svega 26-27 godina kad je krenuo da stvara moćan Partizan, a Udovičić i sada Milenković po 30.

Revolt

pre 6 godina

Zaboravlja se da reprezentacija nijednom nije osvojila zlatnu medalju na tri najveća takmičenja, a da u sastavu nije bio bar jedan u tom momentu igrač Partizana. Nijednom, počevši od Meksika 1968. pa do Ria 2016. godine, a često i po više njih.
Zaboravlja se da je Partizan klub sa najviše učešća u Kupu šampiona, Evroligi i Ligi Šampiona. Mladost ima nekoliko manje, ostali ni približno.
Zaboravlja se da je Partizan stvorio nezvanično najboljeg igrača kojeg je ova igra imala, Igora Milanovića, zvanično najtrofejnijeg trenera sveta svih vremena, Ratka Rudića, i zvanično najtrofejnijeg igrača u reprezentativnim okvirima, Slobodana Nikića.

Zaboravlja se da je Partizan ne samo stvarao vrhunske igrače i trenere, nego i uspešne ljude na drugim poljima pa je tako Dragoslav Šiljak najmlađi doktor tehničkih nauka u SFRJ, čovek koji je postao poznat i priznat i u nauci u SAD. Krunoslav Subotić među 100 najpoznatijih državljana Srbije u svetu, a svi igrači iz 1960-ih i 1970-ih, visoko obrazovani, a taj nivo se u Partizanu pokušao zadržati i kasnije. Boba Nikić, gostujući skoro u jednoj emisiji zabavnog tipa, reče da u Partizanu u njegovo vreme nisi mogao da igraš ako nisi bio dobar đak i da se na kraju školske godine donosila knjižica trenerima u klub.

E to ste gospodo Jeleniću i Milojeviću sve trebali da pomenete. Partizan je lokomotiva srpskog vaterpola, sviđalo se to nekom ili ne.