Nedelja, 18.03.2018.

23:00

Gordić heroj Morače – Budućnost u Zagrebu juri prvo finale ABA

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu 84:83 spektakularnim preokretom u poslednjem minutu prvog meča polufinala ABA lige.

Izvor: AK

Gordiæ heroj Moraèe – Buduænost u Zagrebu juri prvo finale ABA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Tiger

pre 6 godina

Za ove sto pricaju da Gordic nije heroj...sta bi sa onom trojkom za 7 sekundi kada su gubili 4 razlike I posle jos 2 bacanja za pobedu...

Ljubisa livac

pre 6 godina

Nikad nisam razumeo ove nase susede sto dolaze na nase portale da komentarisu sport. Stoji sve to, demokratija, slobodno misljenje, ali koji poriv ih vuce da dolaze ovde da pisu a ne na svojim domacim portalima? Imaju i CG i Hrvatska brojne portale ali njih ipak vuce ovde piskaraju stvari koje ovde nikoga zapravo ne zanimaju.

JPR24

pre 6 godina

Ovo se moze zvati polufinale ! Borba, pobeda na jedan sut, tenzija... Dok je Mornar slucajem okolnosti upao tu, Zvezdini igraci se vise oznojili od topline u hali nego od napora. Ono zvati polufinale je nepristojno.

golub leteci pacov

pre 6 godina

Sto se tice uslovno domacih igraca mislim da je Buducnost bez premca u Aba.Ali ko im izabra strance svaka mu cast.Dolmen sprdnja, Lendri cak ispod svakog prosjeka,i Gibson samo solidan igrac.

zzbz

pre 6 godina

Ne mislim da je Cedevita ostecena na kraju, bilo je elemenata za faul. Mislim da nemaju za cim da zale, imali su dobijenu utakmicu. 5 poena na minut do kraja i onda prime laku trojku, a posle toga dva nezainteresovana sl. bacanja Cerija. U toj ekipi nema emocija, vidi se da se igra za novac, Ceri posle promasenog zadnjeg suta, trckara ka klupi u smislu "bas me zabole, legla je plata".. Buducnost imala vise srece nego pameti i Gordica, uz njega jos Ivanovic, ostali suvi prosek. Nece im biti lako u Zg, ali mogu odigrati rasterecenije.

WillyWonka

pre 6 godina

Zdovc je još jednom dokazao da je trenerski diletant, a Musa je dokazao (žao mi je što je tako) da ne može u istu rečenicu sa Dončićem. Ukić nije bio na utakmici, a Edin i Kole vrhunski kao i uvijek.
Drago mi je da ova serija ide na tri utakmice, da se ima šta gledati. U finalu, ko god da prođe, neće moći protiv Zvezde, koja je trenutno prejaka za ABA ligu. Možda da je Budućnost zadržala prvo mjesto, možda bi bilo šanse. Nisam Zvezdaš, ali Zvezda je trenutno bez konkurencije. Može izgubiti jednu utakmicu, ali na tri pobjede, teško da će je neko skinuti.
Ova utakmica je još jednom pokazala koliko ABA liga ima smisla, samo se nadam da će ABA dobiti još koje mjesto u EL.

Hell

pre 6 godina

Ocigledno im ne lezi Cedevita. Uprkos pobedi i dalje mislim da Cedevita ima vece sanse za prolaz,ali ni to nike bitno,ko god da prodje u finale Zvezda ce ih lagano pregaziti

abc

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem da ni u jednom highlightsu nema snimak poslednjeg napada kad je sviran faul nad Gordicem, da mozemo i mi koji nismo mogli da gledamo uzivo da vidimo sta se desilo. Za to valjda i sluzi highlights.

Realno

pre 6 godina

Kakva glupost Cherry-ja, na kraju će ih to koštati finala. Ali dobro, voli Alimpije Dzikića ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2018 23:06) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Dobro ga je voleo ove sezone...odrao ga je Dzikic gde ga je video...mada je realno Alimpije faktor u zvezdi otprilike kao i ti...

veliki strumf

pre 6 godina

E, ali stvarno kako ljude nije sramota da spominju sudjenje. Sudije su bile fenomenalne, koliko god ja licno nesto ne mirisao Belosevica i Jovcica. Pa Cedevita je imala dobijen mec, +4 na 53 sekunde do kraja - zna se da ce Gordic sutnuti trojku, pustaju ga i primaju je. Predzadnji napad Buducnosti postoji kontakt Zganeca i Gordica, ali Belosevic NE SUDI (to se i ne sudi) vec dopusta rampu Čerija i sudi faul za Cedevitu. Ko je kriv Cedeviti sto nije umeo da ubaci nijedno bacanje??? I nakon toga pravi bas glup faul, ali toliko cist da su ga istovremeno sudili i Belosevic i Jovcic (pogledajte snimak). Dakle, govora nema o navlacenju, Cedevita je dobila samu sebe, a Gordic je znacajno pripomogao.

Hrvat

pre 6 godina

Nikoga nije briga za cedevitu i euroligi pogotovo ne treba takva momcad sa praznom dvoranom i bez ultrasa Cibona je simbol i punila bi dvorane samo da su bolja momcad malo.Naprijed buducnost(jer ne zelim ih euroligi a necu moci za zvezdu navijat buducnost jos pregrmim:))

Ziveo Vračar

pre 6 godina

Verujte da ova Buducnost nikada nece nista napraviti. Jednostavno nemaju nesto za sampione. Al, videcete. Ispadaju u majstorici i opet nista od finala. Pratim ih godinama. Samo mi nije jasan gospodin Bokan. Toliko novca ni za sta. Dobro, bivsi premijer voli kosarku. Al, bez obzira, nekako postaje gubitnik. Mislim da je vreme da predje na drugi sport i da postane sampion. Zaista je steta da za coveka toliko uspesnog se vezuje gubitnicka ekipa. I to traje godinama.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Навијао сам за Цедевиту ал ето... Дигла је Звезда форму кад треба и доста сам миран по питању расплета против Морнара а онда и у финалу мислим да не би требало бити пуно проблема ал о том потом...��

Džoni

pre 6 godina

Mislim da je Cedevita bolja ekipa i pored poraza a nadam se da će Budućnost proći u finale jer mi se čini da ćemo lakše sa njima mada ako budemo igrali kako znamo i možemo mogu da izađu protiv nas i zajedno u finalu!

sasa the red baron

pre 6 godina

SJAJNA TEKMA,..

Odlicna utakmica! Buducnost je na kraju zasluzeno slavila, mada barem meni se cini da je Cedevita bolja ekipa, da ima duzu klupu, i da nekako su uspeli da izgube ovu tekmu uprkos plus 4 na 40 sekundi pred kraj, i dva promasena slobodna na 10 sekundi pred kraj..
Necu da kritikuejm Buducnost, odigrali su koliko su mogli, ali barem po meni, vise je Cedevita ovo izgubila, nego sto je Buducnost ovo dobila..

Стара школа

pre 6 godina

Белошевић покрао Цедевиту у задњем нападу, у којем је Гордић главињао без циља, а судије свирале фаул на 2 секунде до краја.

Sabre

pre 6 godina

Kakvo sudijsko navlacenje, brate mili. Ova Buducnost ima tri 'kljuca' rezultata - trojke, publiku, i, kada ni jedno ni drugo ne ide - sudije. Inace maksimalno limitirana ekipa sa dva odlicna pojedinca, koji su sudijski zasticeni kao beli medvedi. Razbice ih u revansu, ali pitanje je sta ce biti u Moraci.

Govedarica

pre 6 godina

Uh kakav mec ! I prije 3 godine u borbi za evroligu kada je Ced prosla u finale mecevi su bili ovako uzbudljivi. Tada je Bud vodila sa 2:0 pa na kraju se zavrsi 2:3. Nadam se da ce konacno moja Buducnost probiti led i proci u finale. Mislim da su to zasluzili. Najvise se plasim OgijaCG jer je to veliki maler. Evo ima vec 3,4 god sigurno da malerise. Zabagovace sajt veceras od njegovih komentara.

Savatiye

pre 6 godina

Sudije su toliko navlačile za Budućnost da je bila sramota za gledati.
Izgleda da je to upravo ono o čemu je Čović pričao. A nije da nismo već videli da kada ne ide, Budućnost dobije bacanja za pogled prema Gordiću i Ivanoviću. Baš tako i bi večeras!

Sremac

pre 6 godina

Zanimljivo je da komentatori i bivši košarkaši na hrvatskom SK nisu imali zamerke na suđenje, ali imaju neki "vrsni" komentatori sa ovog foruma.
Budućnost je bila jako stisnuta i imala je mnogo sreće u završnici.

Chandler M. Bing

pre 6 godina

Šta li radi Cedevita godinama... Ništa, izgubljena utakmica od str Zdovca i Cherry-a a za Krušlina i seriju onu svaka čast... Znala je Cedevita i ranije da iznenadi Budućnost, ali će teškk ovo Džile ispustiti

Stefan

pre 6 godina

Треба одати признање истинском хероју Мораче, Јури Здовцу. Браво асе, не мож оно баш свако изгубит, треба за то озбиљан ниво дилетантизма. Добро, ко год да дође, доћи ће нам полужив после полуфинала.

dedacic

pre 6 godina

Ja sam gledao delimicno mec. Ono sto sam video je dobra kosarka. Nece nama biti lako ni sa jednim od ova dva protivnika, za nijansu teze sa plavima iz Podgorice. A mi, pa nadam se da ce 30 evroligaskih lekcija biti dovoljno, mada opet kazem bice neizvesno i tesko. A onda da jos jednom ugasimo mordor.

ogicg

pre 6 godina

Bio sam na mecu .Vrhunska utakmica.Cedevitu isao sut ko lud.Dva njihova crnca nisu mogla promasiti.Al buducnost se nije predavala.Borili su se do zadnjeg daha.Strasno navijanje ,kazu mi sad ovi sto su gledali na arenu bukvalno se nije culo navijanje,a u hali je bilo ludilo.Idemo dalje sad cemo 8h lakse dobit u zagreb.

Govedarica

pre 6 godina

Sto se tice meca, mislim da Buducnost moze makar nesto bolje a da je Cedevita dala svoj maksimum. Ceri i Nikols su imali jednu od boljih partija, ako ne i najbolju, ove sezone. Markota vezao dvije trojke u trecoj. Igrali su svi dobro, pogadjali suteve. Pored svih stranaca u Buducnosti standardno najbolji Gordic i Ivanovic. Imaju hrabrosti, povuku ekipu kad je potrebno. Gibson ok ali je covjek kao masina, i kad ide i kad ne ide, on uvijek na isti nacin igra. Pogodio je vrlo vaznu trojku prije Gordica ali inace suvi prosjek. Lendri takodje prosjek koji se uvijek svadja sa loptom. Dovoljno je, cini mi se, da je neko pored njega on loptu ne moze da uhvati bez neke muke. To je cijele sezone, ne samo veceras jer je povrijedjen igrao. Dolmen nije pojacanje vec samo dodatni igrac u rotaciji. Ako ne prima mnogo onda ok,ali ako su ga debelo platili da bi igrao 15-ak minuta i davao 6,7 poena, onda ih je i debelo odrao.

Sve u svemu, Dzikic radi odlican posao sa jednom prosjecnom ekipom u kojoj su mu najpouzdaniji igraci Gordic i Ivanovic. Nadam se da ce proci dalje. Bilo bi svakako zanimljivije da gledamo Bud Cz finale. Pozdrav iz PG

gremlin

pre 6 godina

Neki LUPETAJU O ŠTETNOSTI ABA LIGE-finale EP i ova utakmica VEČERAS OBJAŠNJAVAJU MNOGO a to je da je u EX-YU košrka specijalan sport i KOJI SMO DOKTORIRALI NA OVIM PROSTORIMA!!!Vil Čeri je sve imao i sve IZGUBIO a Budućnost imala i sreće i znanja da dobije,odlična utakmica živeli Edin i Kole i njeno veličanstvo KOŠARKA!!!

Marko1

pre 6 godina

Au, kakva utakmica. Poslastica za kraj vikenda. U početku nisam bio zaintersovan za gledanje, a u poslednjoj četvrtine nisam mogao verujem. Budućnost odigrala sa više srca. Cedevita imala dobru taktiku. Gordic kao Kari, definitivno najprijatnije iznenadjenje poslednjih par godina.

coki

pre 6 godina

Remi...Cedevita luzerska ekipa bez duse i publike?a klub za koji navijate do 2012. godine takodje nije imao ni navijace ni "dusu" pa se sve dalo kupiti.

Dejan CZ

pre 6 godina

Nije Gordic heroj vec tragicar ona Camuga iz Cedevite...ispustili dobijen mec.Kako bilo utakmica je pokazala da Zvezde ovo lagano pere ko god bio u finalu...Razlika je upravo ta na nivou EL kluba i ovih seven dejs ekipa.

gremlin

pre 6 godina

Neki LUPETAJU O ŠTETNOSTI ABA LIGE-finale EP i ova utakmica VEČERAS OBJAŠNJAVAJU MNOGO a to je da je u EX-YU košrka specijalan sport i KOJI SMO DOKTORIRALI NA OVIM PROSTORIMA!!!Vil Čeri je sve imao i sve IZGUBIO a Budućnost imala i sreće i znanja da dobije,odlična utakmica živeli Edin i Kole i njeno veličanstvo KOŠARKA!!!

sasa the red baron

pre 6 godina

SJAJNA TEKMA,..

Odlicna utakmica! Buducnost je na kraju zasluzeno slavila, mada barem meni se cini da je Cedevita bolja ekipa, da ima duzu klupu, i da nekako su uspeli da izgube ovu tekmu uprkos plus 4 na 40 sekundi pred kraj, i dva promasena slobodna na 10 sekundi pred kraj..
Necu da kritikuejm Buducnost, odigrali su koliko su mogli, ali barem po meni, vise je Cedevita ovo izgubila, nego sto je Buducnost ovo dobila..

Stefan

pre 6 godina

Треба одати признање истинском хероју Мораче, Јури Здовцу. Браво асе, не мож оно баш свако изгубит, треба за то озбиљан ниво дилетантизма. Добро, ко год да дође, доћи ће нам полужив после полуфинала.

dedacic

pre 6 godina

Ja sam gledao delimicno mec. Ono sto sam video je dobra kosarka. Nece nama biti lako ni sa jednim od ova dva protivnika, za nijansu teze sa plavima iz Podgorice. A mi, pa nadam se da ce 30 evroligaskih lekcija biti dovoljno, mada opet kazem bice neizvesno i tesko. A onda da jos jednom ugasimo mordor.

Govedarica

pre 6 godina

Uh kakav mec ! I prije 3 godine u borbi za evroligu kada je Ced prosla u finale mecevi su bili ovako uzbudljivi. Tada je Bud vodila sa 2:0 pa na kraju se zavrsi 2:3. Nadam se da ce konacno moja Buducnost probiti led i proci u finale. Mislim da su to zasluzili. Najvise se plasim OgijaCG jer je to veliki maler. Evo ima vec 3,4 god sigurno da malerise. Zabagovace sajt veceras od njegovih komentara.

Chandler M. Bing

pre 6 godina

Šta li radi Cedevita godinama... Ništa, izgubljena utakmica od str Zdovca i Cherry-a a za Krušlina i seriju onu svaka čast... Znala je Cedevita i ranije da iznenadi Budućnost, ali će teškk ovo Džile ispustiti

Govedarica

pre 6 godina

Sto se tice meca, mislim da Buducnost moze makar nesto bolje a da je Cedevita dala svoj maksimum. Ceri i Nikols su imali jednu od boljih partija, ako ne i najbolju, ove sezone. Markota vezao dvije trojke u trecoj. Igrali su svi dobro, pogadjali suteve. Pored svih stranaca u Buducnosti standardno najbolji Gordic i Ivanovic. Imaju hrabrosti, povuku ekipu kad je potrebno. Gibson ok ali je covjek kao masina, i kad ide i kad ne ide, on uvijek na isti nacin igra. Pogodio je vrlo vaznu trojku prije Gordica ali inace suvi prosjek. Lendri takodje prosjek koji se uvijek svadja sa loptom. Dovoljno je, cini mi se, da je neko pored njega on loptu ne moze da uhvati bez neke muke. To je cijele sezone, ne samo veceras jer je povrijedjen igrao. Dolmen nije pojacanje vec samo dodatni igrac u rotaciji. Ako ne prima mnogo onda ok,ali ako su ga debelo platili da bi igrao 15-ak minuta i davao 6,7 poena, onda ih je i debelo odrao.

Sve u svemu, Dzikic radi odlican posao sa jednom prosjecnom ekipom u kojoj su mu najpouzdaniji igraci Gordic i Ivanovic. Nadam se da ce proci dalje. Bilo bi svakako zanimljivije da gledamo Bud Cz finale. Pozdrav iz PG

Sremac

pre 6 godina

Zanimljivo je da komentatori i bivši košarkaši na hrvatskom SK nisu imali zamerke na suđenje, ali imaju neki "vrsni" komentatori sa ovog foruma.
Budućnost je bila jako stisnuta i imala je mnogo sreće u završnici.

Стара школа

pre 6 godina

Белошевић покрао Цедевиту у задњем нападу, у којем је Гордић главињао без циља, а судије свирале фаул на 2 секунде до краја.

Dejan CZ

pre 6 godina

Nije Gordic heroj vec tragicar ona Camuga iz Cedevite...ispustili dobijen mec.Kako bilo utakmica je pokazala da Zvezde ovo lagano pere ko god bio u finalu...Razlika je upravo ta na nivou EL kluba i ovih seven dejs ekipa.

Savatiye

pre 6 godina

Sudije su toliko navlačile za Budućnost da je bila sramota za gledati.
Izgleda da je to upravo ono o čemu je Čović pričao. A nije da nismo već videli da kada ne ide, Budućnost dobije bacanja za pogled prema Gordiću i Ivanoviću. Baš tako i bi večeras!

Marko1

pre 6 godina

Au, kakva utakmica. Poslastica za kraj vikenda. U početku nisam bio zaintersovan za gledanje, a u poslednjoj četvrtine nisam mogao verujem. Budućnost odigrala sa više srca. Cedevita imala dobru taktiku. Gordic kao Kari, definitivno najprijatnije iznenadjenje poslednjih par godina.

Sabre

pre 6 godina

Kakvo sudijsko navlacenje, brate mili. Ova Buducnost ima tri 'kljuca' rezultata - trojke, publiku, i, kada ni jedno ni drugo ne ide - sudije. Inace maksimalno limitirana ekipa sa dva odlicna pojedinca, koji su sudijski zasticeni kao beli medvedi. Razbice ih u revansu, ali pitanje je sta ce biti u Moraci.

coki

pre 6 godina

Remi...Cedevita luzerska ekipa bez duse i publike?a klub za koji navijate do 2012. godine takodje nije imao ni navijace ni "dusu" pa se sve dalo kupiti.

ogicg

pre 6 godina

Bio sam na mecu .Vrhunska utakmica.Cedevitu isao sut ko lud.Dva njihova crnca nisu mogla promasiti.Al buducnost se nije predavala.Borili su se do zadnjeg daha.Strasno navijanje ,kazu mi sad ovi sto su gledali na arenu bukvalno se nije culo navijanje,a u hali je bilo ludilo.Idemo dalje sad cemo 8h lakse dobit u zagreb.

WillyWonka

pre 6 godina

Zdovc je još jednom dokazao da je trenerski diletant, a Musa je dokazao (žao mi je što je tako) da ne može u istu rečenicu sa Dončićem. Ukić nije bio na utakmici, a Edin i Kole vrhunski kao i uvijek.
Drago mi je da ova serija ide na tri utakmice, da se ima šta gledati. U finalu, ko god da prođe, neće moći protiv Zvezde, koja je trenutno prejaka za ABA ligu. Možda da je Budućnost zadržala prvo mjesto, možda bi bilo šanse. Nisam Zvezdaš, ali Zvezda je trenutno bez konkurencije. Može izgubiti jednu utakmicu, ali na tri pobjede, teško da će je neko skinuti.
Ova utakmica je još jednom pokazala koliko ABA liga ima smisla, samo se nadam da će ABA dobiti još koje mjesto u EL.

veliki strumf

pre 6 godina

E, ali stvarno kako ljude nije sramota da spominju sudjenje. Sudije su bile fenomenalne, koliko god ja licno nesto ne mirisao Belosevica i Jovcica. Pa Cedevita je imala dobijen mec, +4 na 53 sekunde do kraja - zna se da ce Gordic sutnuti trojku, pustaju ga i primaju je. Predzadnji napad Buducnosti postoji kontakt Zganeca i Gordica, ali Belosevic NE SUDI (to se i ne sudi) vec dopusta rampu Čerija i sudi faul za Cedevitu. Ko je kriv Cedeviti sto nije umeo da ubaci nijedno bacanje??? I nakon toga pravi bas glup faul, ali toliko cist da su ga istovremeno sudili i Belosevic i Jovcic (pogledajte snimak). Dakle, govora nema o navlacenju, Cedevita je dobila samu sebe, a Gordic je znacajno pripomogao.

Ljubisa livac

pre 6 godina

Nikad nisam razumeo ove nase susede sto dolaze na nase portale da komentarisu sport. Stoji sve to, demokratija, slobodno misljenje, ali koji poriv ih vuce da dolaze ovde da pisu a ne na svojim domacim portalima? Imaju i CG i Hrvatska brojne portale ali njih ipak vuce ovde piskaraju stvari koje ovde nikoga zapravo ne zanimaju.

zzbz

pre 6 godina

Ne mislim da je Cedevita ostecena na kraju, bilo je elemenata za faul. Mislim da nemaju za cim da zale, imali su dobijenu utakmicu. 5 poena na minut do kraja i onda prime laku trojku, a posle toga dva nezainteresovana sl. bacanja Cerija. U toj ekipi nema emocija, vidi se da se igra za novac, Ceri posle promasenog zadnjeg suta, trckara ka klupi u smislu "bas me zabole, legla je plata".. Buducnost imala vise srece nego pameti i Gordica, uz njega jos Ivanovic, ostali suvi prosek. Nece im biti lako u Zg, ali mogu odigrati rasterecenije.

Hell

pre 6 godina

Ocigledno im ne lezi Cedevita. Uprkos pobedi i dalje mislim da Cedevita ima vece sanse za prolaz,ali ni to nike bitno,ko god da prodje u finale Zvezda ce ih lagano pregaziti

abc

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem da ni u jednom highlightsu nema snimak poslednjeg napada kad je sviran faul nad Gordicem, da mozemo i mi koji nismo mogli da gledamo uzivo da vidimo sta se desilo. Za to valjda i sluzi highlights.

Tiger

pre 6 godina

Za ove sto pricaju da Gordic nije heroj...sta bi sa onom trojkom za 7 sekundi kada su gubili 4 razlike I posle jos 2 bacanja za pobedu...

JPR24

pre 6 godina

Ovo se moze zvati polufinale ! Borba, pobeda na jedan sut, tenzija... Dok je Mornar slucajem okolnosti upao tu, Zvezdini igraci se vise oznojili od topline u hali nego od napora. Ono zvati polufinale je nepristojno.

Džoni

pre 6 godina

Mislim da je Cedevita bolja ekipa i pored poraza a nadam se da će Budućnost proći u finale jer mi se čini da ćemo lakše sa njima mada ako budemo igrali kako znamo i možemo mogu da izađu protiv nas i zajedno u finalu!

golub leteci pacov

pre 6 godina

Sto se tice uslovno domacih igraca mislim da je Buducnost bez premca u Aba.Ali ko im izabra strance svaka mu cast.Dolmen sprdnja, Lendri cak ispod svakog prosjeka,i Gibson samo solidan igrac.

Realno

pre 6 godina

Kakva glupost Cherry-ja, na kraju će ih to koštati finala. Ali dobro, voli Alimpije Dzikića ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2018 23:06) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Dobro ga je voleo ove sezone...odrao ga je Dzikic gde ga je video...mada je realno Alimpije faktor u zvezdi otprilike kao i ti...

Ziveo Vračar

pre 6 godina

Verujte da ova Buducnost nikada nece nista napraviti. Jednostavno nemaju nesto za sampione. Al, videcete. Ispadaju u majstorici i opet nista od finala. Pratim ih godinama. Samo mi nije jasan gospodin Bokan. Toliko novca ni za sta. Dobro, bivsi premijer voli kosarku. Al, bez obzira, nekako postaje gubitnik. Mislim da je vreme da predje na drugi sport i da postane sampion. Zaista je steta da za coveka toliko uspesnog se vezuje gubitnicka ekipa. I to traje godinama.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Навијао сам за Цедевиту ал ето... Дигла је Звезда форму кад треба и доста сам миран по питању расплета против Морнара а онда и у финалу мислим да не би требало бити пуно проблема ал о том потом...��

Hrvat

pre 6 godina

Nikoga nije briga za cedevitu i euroligi pogotovo ne treba takva momcad sa praznom dvoranom i bez ultrasa Cibona je simbol i punila bi dvorane samo da su bolja momcad malo.Naprijed buducnost(jer ne zelim ih euroligi a necu moci za zvezdu navijat buducnost jos pregrmim:))

ogicg

pre 6 godina

Bio sam na mecu .Vrhunska utakmica.Cedevitu isao sut ko lud.Dva njihova crnca nisu mogla promasiti.Al buducnost se nije predavala.Borili su se do zadnjeg daha.Strasno navijanje ,kazu mi sad ovi sto su gledali na arenu bukvalno se nije culo navijanje,a u hali je bilo ludilo.Idemo dalje sad cemo 8h lakse dobit u zagreb.

coki

pre 6 godina

Remi...Cedevita luzerska ekipa bez duse i publike?a klub za koji navijate do 2012. godine takodje nije imao ni navijace ni "dusu" pa se sve dalo kupiti.

Savatiye

pre 6 godina

Sudije su toliko navlačile za Budućnost da je bila sramota za gledati.
Izgleda da je to upravo ono o čemu je Čović pričao. A nije da nismo već videli da kada ne ide, Budućnost dobije bacanja za pogled prema Gordiću i Ivanoviću. Baš tako i bi večeras!

Dejan CZ

pre 6 godina

Nije Gordic heroj vec tragicar ona Camuga iz Cedevite...ispustili dobijen mec.Kako bilo utakmica je pokazala da Zvezde ovo lagano pere ko god bio u finalu...Razlika je upravo ta na nivou EL kluba i ovih seven dejs ekipa.

Стара школа

pre 6 godina

Белошевић покрао Цедевиту у задњем нападу, у којем је Гордић главињао без циља, а судије свирале фаул на 2 секунде до краја.

Sabre

pre 6 godina

Kakvo sudijsko navlacenje, brate mili. Ova Buducnost ima tri 'kljuca' rezultata - trojke, publiku, i, kada ni jedno ni drugo ne ide - sudije. Inace maksimalno limitirana ekipa sa dva odlicna pojedinca, koji su sudijski zasticeni kao beli medvedi. Razbice ih u revansu, ali pitanje je sta ce biti u Moraci.

Stefan

pre 6 godina

Треба одати признање истинском хероју Мораче, Јури Здовцу. Браво асе, не мож оно баш свако изгубит, треба за то озбиљан ниво дилетантизма. Добро, ко год да дође, доћи ће нам полужив после полуфинала.

gremlin

pre 6 godina

Neki LUPETAJU O ŠTETNOSTI ABA LIGE-finale EP i ova utakmica VEČERAS OBJAŠNJAVAJU MNOGO a to je da je u EX-YU košrka specijalan sport i KOJI SMO DOKTORIRALI NA OVIM PROSTORIMA!!!Vil Čeri je sve imao i sve IZGUBIO a Budućnost imala i sreće i znanja da dobije,odlična utakmica živeli Edin i Kole i njeno veličanstvo KOŠARKA!!!

Govedarica

pre 6 godina

Sto se tice meca, mislim da Buducnost moze makar nesto bolje a da je Cedevita dala svoj maksimum. Ceri i Nikols su imali jednu od boljih partija, ako ne i najbolju, ove sezone. Markota vezao dvije trojke u trecoj. Igrali su svi dobro, pogadjali suteve. Pored svih stranaca u Buducnosti standardno najbolji Gordic i Ivanovic. Imaju hrabrosti, povuku ekipu kad je potrebno. Gibson ok ali je covjek kao masina, i kad ide i kad ne ide, on uvijek na isti nacin igra. Pogodio je vrlo vaznu trojku prije Gordica ali inace suvi prosjek. Lendri takodje prosjek koji se uvijek svadja sa loptom. Dovoljno je, cini mi se, da je neko pored njega on loptu ne moze da uhvati bez neke muke. To je cijele sezone, ne samo veceras jer je povrijedjen igrao. Dolmen nije pojacanje vec samo dodatni igrac u rotaciji. Ako ne prima mnogo onda ok,ali ako su ga debelo platili da bi igrao 15-ak minuta i davao 6,7 poena, onda ih je i debelo odrao.

Sve u svemu, Dzikic radi odlican posao sa jednom prosjecnom ekipom u kojoj su mu najpouzdaniji igraci Gordic i Ivanovic. Nadam se da ce proci dalje. Bilo bi svakako zanimljivije da gledamo Bud Cz finale. Pozdrav iz PG

Marko1

pre 6 godina

Au, kakva utakmica. Poslastica za kraj vikenda. U početku nisam bio zaintersovan za gledanje, a u poslednjoj četvrtine nisam mogao verujem. Budućnost odigrala sa više srca. Cedevita imala dobru taktiku. Gordic kao Kari, definitivno najprijatnije iznenadjenje poslednjih par godina.

Sremac

pre 6 godina

Zanimljivo je da komentatori i bivši košarkaši na hrvatskom SK nisu imali zamerke na suđenje, ali imaju neki "vrsni" komentatori sa ovog foruma.
Budućnost je bila jako stisnuta i imala je mnogo sreće u završnici.

dedacic

pre 6 godina

Ja sam gledao delimicno mec. Ono sto sam video je dobra kosarka. Nece nama biti lako ni sa jednim od ova dva protivnika, za nijansu teze sa plavima iz Podgorice. A mi, pa nadam se da ce 30 evroligaskih lekcija biti dovoljno, mada opet kazem bice neizvesno i tesko. A onda da jos jednom ugasimo mordor.

Hrvat

pre 6 godina

Nikoga nije briga za cedevitu i euroligi pogotovo ne treba takva momcad sa praznom dvoranom i bez ultrasa Cibona je simbol i punila bi dvorane samo da su bolja momcad malo.Naprijed buducnost(jer ne zelim ih euroligi a necu moci za zvezdu navijat buducnost jos pregrmim:))

Realno

pre 6 godina

Kakva glupost Cherry-ja, na kraju će ih to koštati finala. Ali dobro, voli Alimpije Dzikića ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. mart 2018 23:06) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Dobro ga je voleo ove sezone...odrao ga je Dzikic gde ga je video...mada je realno Alimpije faktor u zvezdi otprilike kao i ti...

Govedarica

pre 6 godina

Uh kakav mec ! I prije 3 godine u borbi za evroligu kada je Ced prosla u finale mecevi su bili ovako uzbudljivi. Tada je Bud vodila sa 2:0 pa na kraju se zavrsi 2:3. Nadam se da ce konacno moja Buducnost probiti led i proci u finale. Mislim da su to zasluzili. Najvise se plasim OgijaCG jer je to veliki maler. Evo ima vec 3,4 god sigurno da malerise. Zabagovace sajt veceras od njegovih komentara.

sasa the red baron

pre 6 godina

SJAJNA TEKMA,..

Odlicna utakmica! Buducnost je na kraju zasluzeno slavila, mada barem meni se cini da je Cedevita bolja ekipa, da ima duzu klupu, i da nekako su uspeli da izgube ovu tekmu uprkos plus 4 na 40 sekundi pred kraj, i dva promasena slobodna na 10 sekundi pred kraj..
Necu da kritikuejm Buducnost, odigrali su koliko su mogli, ali barem po meni, vise je Cedevita ovo izgubila, nego sto je Buducnost ovo dobila..

Ziveo Vračar

pre 6 godina

Verujte da ova Buducnost nikada nece nista napraviti. Jednostavno nemaju nesto za sampione. Al, videcete. Ispadaju u majstorici i opet nista od finala. Pratim ih godinama. Samo mi nije jasan gospodin Bokan. Toliko novca ni za sta. Dobro, bivsi premijer voli kosarku. Al, bez obzira, nekako postaje gubitnik. Mislim da je vreme da predje na drugi sport i da postane sampion. Zaista je steta da za coveka toliko uspesnog se vezuje gubitnicka ekipa. I to traje godinama.

JPR24

pre 6 godina

Ovo se moze zvati polufinale ! Borba, pobeda na jedan sut, tenzija... Dok je Mornar slucajem okolnosti upao tu, Zvezdini igraci se vise oznojili od topline u hali nego od napora. Ono zvati polufinale je nepristojno.

golub leteci pacov

pre 6 godina

Sto se tice uslovno domacih igraca mislim da je Buducnost bez premca u Aba.Ali ko im izabra strance svaka mu cast.Dolmen sprdnja, Lendri cak ispod svakog prosjeka,i Gibson samo solidan igrac.

Ljubisa livac

pre 6 godina

Nikad nisam razumeo ove nase susede sto dolaze na nase portale da komentarisu sport. Stoji sve to, demokratija, slobodno misljenje, ali koji poriv ih vuce da dolaze ovde da pisu a ne na svojim domacim portalima? Imaju i CG i Hrvatska brojne portale ali njih ipak vuce ovde piskaraju stvari koje ovde nikoga zapravo ne zanimaju.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Навијао сам за Цедевиту ал ето... Дигла је Звезда форму кад треба и доста сам миран по питању расплета против Морнара а онда и у финалу мислим да не би требало бити пуно проблема ал о том потом...��

Hell

pre 6 godina

Ocigledno im ne lezi Cedevita. Uprkos pobedi i dalje mislim da Cedevita ima vece sanse za prolaz,ali ni to nike bitno,ko god da prodje u finale Zvezda ce ih lagano pregaziti

Chandler M. Bing

pre 6 godina

Šta li radi Cedevita godinama... Ništa, izgubljena utakmica od str Zdovca i Cherry-a a za Krušlina i seriju onu svaka čast... Znala je Cedevita i ranije da iznenadi Budućnost, ali će teškk ovo Džile ispustiti

Džoni

pre 6 godina

Mislim da je Cedevita bolja ekipa i pored poraza a nadam se da će Budućnost proći u finale jer mi se čini da ćemo lakše sa njima mada ako budemo igrali kako znamo i možemo mogu da izađu protiv nas i zajedno u finalu!

WillyWonka

pre 6 godina

Zdovc je još jednom dokazao da je trenerski diletant, a Musa je dokazao (žao mi je što je tako) da ne može u istu rečenicu sa Dončićem. Ukić nije bio na utakmici, a Edin i Kole vrhunski kao i uvijek.
Drago mi je da ova serija ide na tri utakmice, da se ima šta gledati. U finalu, ko god da prođe, neće moći protiv Zvezde, koja je trenutno prejaka za ABA ligu. Možda da je Budućnost zadržala prvo mjesto, možda bi bilo šanse. Nisam Zvezdaš, ali Zvezda je trenutno bez konkurencije. Može izgubiti jednu utakmicu, ali na tri pobjede, teško da će je neko skinuti.
Ova utakmica je još jednom pokazala koliko ABA liga ima smisla, samo se nadam da će ABA dobiti još koje mjesto u EL.

veliki strumf

pre 6 godina

E, ali stvarno kako ljude nije sramota da spominju sudjenje. Sudije su bile fenomenalne, koliko god ja licno nesto ne mirisao Belosevica i Jovcica. Pa Cedevita je imala dobijen mec, +4 na 53 sekunde do kraja - zna se da ce Gordic sutnuti trojku, pustaju ga i primaju je. Predzadnji napad Buducnosti postoji kontakt Zganeca i Gordica, ali Belosevic NE SUDI (to se i ne sudi) vec dopusta rampu Čerija i sudi faul za Cedevitu. Ko je kriv Cedeviti sto nije umeo da ubaci nijedno bacanje??? I nakon toga pravi bas glup faul, ali toliko cist da su ga istovremeno sudili i Belosevic i Jovcic (pogledajte snimak). Dakle, govora nema o navlacenju, Cedevita je dobila samu sebe, a Gordic je znacajno pripomogao.

zzbz

pre 6 godina

Ne mislim da je Cedevita ostecena na kraju, bilo je elemenata za faul. Mislim da nemaju za cim da zale, imali su dobijenu utakmicu. 5 poena na minut do kraja i onda prime laku trojku, a posle toga dva nezainteresovana sl. bacanja Cerija. U toj ekipi nema emocija, vidi se da se igra za novac, Ceri posle promasenog zadnjeg suta, trckara ka klupi u smislu "bas me zabole, legla je plata".. Buducnost imala vise srece nego pameti i Gordica, uz njega jos Ivanovic, ostali suvi prosek. Nece im biti lako u Zg, ali mogu odigrati rasterecenije.

abc

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem da ni u jednom highlightsu nema snimak poslednjeg napada kad je sviran faul nad Gordicem, da mozemo i mi koji nismo mogli da gledamo uzivo da vidimo sta se desilo. Za to valjda i sluzi highlights.

Tiger

pre 6 godina

Za ove sto pricaju da Gordic nije heroj...sta bi sa onom trojkom za 7 sekundi kada su gubili 4 razlike I posle jos 2 bacanja za pobedu...