Utorak, 27.02.2018.

14:54

Pep za 21 mesec potrošio više nego Venger za 21 godinu

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola za 21 mesec na klupi ’Građana’ potrošio je više para nego Arsen Venger za 21 godinu.

Izvor: B92

Pep za 21 mesec potrošio više nego Venger za 21 godinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

dajte čoveku pehar za komentar

pre 6 godina

gvardiola nema pojma o fudbalu. Vodi on najskuplje timove već izgradjene i najbolje, to nije ništa. Veoma precenjen čovek, veoma. To što on radi može svačija baba isto a verovatno i bolje. Dajte mu midlzbro pa nek osvoji englesku i evropu ako je takav bajan stručnjak
(miša, 27. februar 2018 15:06)

Čitajte i smejte se! A trolovi neka plaču, jer ovaj biser ne mogu da nadmaše.

Ivan ZG

pre 6 godina

U momčadskom nogometu bi se moralo uvesti salari kap tj. ograničenje plaća iznad kojeg se ne može ići. Samo najbogatijim klubovima kao Real, Barcelona, Bayern, City, PSG i sličnima to ne odgovara i sigurno su protiv.
Kada bi godišnje plaće igrača bile npr. limitirane na 120 mil.€ onda bi mogi birati hoćete li u ekipi jednog Mesija ili 3 jako dobra igrača. I onda ne bi neke ekipe imale igrače van prvih 16 koji mogu pobijediti skoro sve momčadi, a nisu ni na klupi za rezerve. Takve ekipe ne muči dužina lige ili broj odigranih utakmica jer mogu rotirati do mile volje.
Ovako danas arapi pale i žare (PSG, City...), a sutra će kinezi. Bitno da se pojave sa vrećom punom para i pokupuju najbolje igrače.
A trener može i Miško sa školskog igrališta.
Onako bi za titulu konkuriralo 20 momčadi i sve bi u ekipi bilo bitno. Ovako se samo sa silnim milijardama hrani nečji ego i prije početka natjecanja znamo 4-5 ekipa koje ga mogu osvojiti. Jako zanimljivo.
Ove godine bi nas sa titulom mogli "iznenaditi" Real, Bayern ili Barcelona.

Garozzo

pre 6 godina

Pretpostavljam da su navedene sume krajnji balans izmedju ukupone kupovine i ukupne prodaje igraca u navedenom periodu (21 mesec, odnosno 21 godina). Vengera su gazde kluba godinama (tokom izgradnje stadiona) stavljale u tesku poziciju prodajom najskupljih igraca, od cega je dobar deo odlazio na izgradnju stadiona, a ostatak Vengeru po principu "kupi sta mozes za ove pare". Cak i u toj situaciji, Venger je mnogo puta uspevao da se domogne Lige sampiona, sto je znacilo dodatne prihode za klub (vise utakmica - vise prodatih karata, a i direktan novac za sam plasman).
Taj Vengerov "minus" je debelo pokriven: izgradjen je novi stadion, ostvareni su solidni prohodi po raznim osnovama (razmislite samo koliko je pretplatnih karata, ulaznica, dresova i ostalih suvenira prodato za 21 godinu!), gazde kluba su toga svesne, i zbog toga Venger ima kredit i kada mu ne ide bas najbolje.
Osim toga, malo trenera bi izdrzalo tu frustraciju da ti svake godine prodaju najbolje igrace zarad viseg cilja (izgradnje stadiona). On je to nekako pregurao. Generalno, deluje kao obrazovan i razuman covek sa kojim se moze razgovarati i dogovoriti.
Videcemo koliko ce jos biti tolerisani slabiji rezultati u poslednje vreme.
Sa druge strane, minus koji je napravio Gvardiola (i ne samo on, isto vazi i za Murinja) za sada nije nicim pokriven. Sto ne znaci da nece biti, vreme ce pokazati, ali nekako nisam ubedjen u to.
Jedno od mogucih resenja bi bilo uvodjenje neke vrste Salary Cap-a, kao u NBA.

misterno

pre 6 godina

Dakle Arsen u poslednjih 21 mesec potrosio vise nego u predhodnih 19 godina u Arsenalu. Ovo ne govori toliko o Gvardioli koliko o tome u kom pravcu fudbal ide, kad je I cuvena stekara Venger posustao.

Konacno neko pametan ovde...

danguba

pre 6 godina

Bilo bi posteno izracunati koliko je Venger potrosio u posljednjih 21 mjesec... Pretpostavljam, negdje oko pola od navedenih 400 mil. (Lakazet, Aubemejang, Miktarijan...). Dakle, nije da ga branim, ali Guradiola je potrosio jedva dupolo vise od Vengera za isti period, iako tekst tendenciozno sugerise da je iznos visestruko veci.

neutralni felsh

pre 6 godina

који сте ви коментатори без карактера и става. кад је пре месец дана писало да је гвардиола најбољи тренер на свету, сви сте потврђивали то, "јесте, јесте, тако је", нисте дали рећи да је купио квалитет. сад кад је изашао супротан чланак, опет вичете "јесте, јесте, тако је" и зовете га превариола. 
вама глава служи само за климање. шта год да вам напишу лепо упаковано, ви ћете да кажете, "јесте, јесте". 
па како јесте? је л гвардиола купио успех парама или није? да ли је он најбољи тренер на свету или није? 
па онда, када је мурињо рекао да му треба још 200 милиона, ви сте сви писали да је смрад и неспособњаковић, а сад опет потврђујете тезу из овог чланка како се у модерном фудбалу до трофеја не може без астрономских улагања - највећих. и то све исти људи. 
једну хипотезу у јануару заступа 90% људи, а потпуно супротну у фебруару опет 90%. 
па онда клопа пљујете, кажете отказ му треба дати, ливерпул зовете лузерпул, да би после три победе рекли да заслужују титулу... 
туга...
(веверица, 27. februar 2018 16:17)


psihologija mase. ljudi se osecaju udobno

Pep > Venger

pre 6 godina

Venger za 21 godinu (od februara 1997): 3 Premijer Lige [1998, 2002 i 2004], 7 FA kupova [1998, 2002-03, 2005, 2014-15 i 2017], 7 FA Komjuniti Sildova [1998-99, 2002, 2004, 2014-15 i 2017].
Venger od februara 1997: 17 titula.
Pep za 21 mesec (od maja 2016): 1 Bundesliga 2016, 1 DFB Pokal 2016 i 1 EFL kup 2018.
Pep: 3 titule.
Pep kao trener (od 2008): 3 La lige [2009-10-11], 2 kupa Kralja [2009 i 2012], 3 superkupa Spanije [2009-10-11], 2 LS [2009 i 2011], 3 superkupa Evrope [2009, 2011 i 2013], 3 SP za klubove [2009, 2011 i 2013], 3 Bundeslige [2014-15-16], 2 DFB Pokala [2014 i 2016] i 1 EFL kup 2018.
Pep od 2008: 22 titule.

G.M.

pre 6 godina

moram da se dovezem na temu..ubedljivo najvece pitanje kojim stopama ce Mauricio Pochetino..Vengerovim ili... A mnogo je jak I talentovan..

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

A koliko je Pep osvojio titula, koliko Venger, Arsen je osvojio Premijer ligu u sezoni 2003/2004, FA kup, dalje? Nema dalje, to je to od trofeja. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati igraci za koje je dobrano odresio kesu, Lakazet 50 miliona, onaj napadac iz Dortmunda 60 miliona, Ozil 50 miliona, zato sto se cicijasi zato Venger i nema mnogo trofeja, a budimo iskreni ni Arsenal nema budzet kao Barsa, Bajern i Siti.

Imam lud da sam papir

pre 6 godina

Bezvezna racunica, ne mogu da se porede transferi od prije deset godina i sad... Tad si mogao da kupis Ronalda (Limu), Ronaldinja, Rivalda, Roberta Karlosa, Klajverta, Sidorfa, Oliver Kana za 100 miliona, a sad jednog igraca 'balerinu' placaju po 100, 200 miliona...

Fil Nevil

pre 6 godina

Wenger da je imao budzet kao Murinjo i Pep, imao bi on punu vitrinu trofeja. Dok je imao kvalitetan tim ( Nepobedivi) gazio je sve redom. Njegova filozofija fudbala je dobra ali to treba da podrzi neki naftas ili tajkun( kao sto ih imaju gore spomenuti dvojac).
(zagor, 27. februar 2018 15:35)

Realno Arsenal ima veci budzet i od Atletika i od Borusuje. Pa gde je onda taj isti Arsenal u LS u poslednjih 8 godina.? Realno nema ga nigde..al zato Borusija u tom istom periodu 3 cetvrtfinala i jedno finale LS. Atletiko u tom istom periodu dva cetvrtfinala, jedno polufinale i dva finala LS. Pa o cemu mi onda ovde pricamo, realnost je da je Vengera vreme pregazilo, a ne da Venger nema para.

Nolo

pre 6 godina

Lalatović bi sa toliko para bio prvak svemira hahah
Salu na stranu gubi sve smisao polako. Daj milijardu i idemo moju kevu za trenera neće biti tripleta možda ali neki trofej sigurno

ja

pre 6 godina

Pa zato je Venger 21 godinu u Arsenalu. Dovede igraca i proda ga. to je zapad samo pare ih interesuju,sto se Arsenala tice bice on jos 21 godinu na klupi.dokle god ima zaradjuje pare od igraca koje prodaju,titule nisu ni bitne samo kes

objavite komentar.

pre 6 godina

Baš zbog toga Venger neće leteti sa klupe, zaradio je vlasnicima kluba velike pare prodajom talentovanih igrača.
(Salle, 27. februar 2018 15:08)

letece zato sto od toga vec par sezona nema nista.
kojeg talentovanog igraca je izbacio arsenal u zadnjih recimo 3 godine?
iwobija? bellerina? kokelana?
pa oni su kadar za recimo benfiku i sl.
arsenal trenutno mnogo vise gubi na matorom nego sto dobija.
nema lige sampiona (i bolje zbog bayerna ili barse), nema titula, nema kupova. trose se pare na igrace koji ili nemaju kvalitet (mustafi, welbeck,dzaka i sl) ili ih trener ne zna iskoristiti (ozil, lazaket, ovaj novi napadac (otkad je doso smislenu loptu dobio nije)).
osim toga, nemojmo uporedjivati cene igraca tamo negde 2000te i sada.

osim toga, dzaba je poslovao sad na zimu dobro, prodo gomili drva za male pare pa kupio jednog dobrog kad je on kao trener vec proslost.
jednostavno NE ZNA da motivise tim.
da mu mesi i rondaldo igraju za mesec dana u arsenalu bi toliko izgubili motivaciju gledajuci trenera kako se vuce pored linije ili ona drva sto gol ne znaju da sacuvaju da bi se vukli ko ozil ili jos vise.
osim toga, meni licno nije wenger najbolji trener arsenala, to je george graham koji je za devet godina imao dve osvojene lige, nekoliko kupova i titulu u evropi. arsen za 21 god ima ligu vise i desetak kupova pride. naravno u evropi nista.

веверица

pre 6 godina

који сте ви коментатори без карактера и става. кад је пре месец дана писало да је гвардиола најбољи тренер на свету, сви сте потврђивали то, "јесте, јесте, тако је", нисте дали рећи да је купио квалитет. сад кад је изашао супротан чланак, опет вичете "јесте, јесте, тако је" и зовете га превариола.
вама глава служи само за климање. шта год да вам напишу лепо упаковано, ви ћете да кажете, "јесте, јесте".
па како јесте? је л гвардиола купио успех парама или није? да ли је он најбољи тренер на свету или није?
па онда, када је мурињо рекао да му треба још 200 милиона, ви сте сви писали да је смрад и неспособњаковић, а сад опет потврђујете тезу из овог чланка како се у модерном фудбалу до трофеја не може без астрономских улагања - највећих. и то све исти људи.
једну хипотезу у јануару заступа 90% људи, а потпуно супротну у фебруару опет 90%.
па онда клопа пљујете, кажете отказ му треба дати, ливерпул зовете лузерпул, да би после три победе рекли да заслужују титулу...
туга...

Hoces Iskreno ?!

pre 6 godina

Ne znam ko je i kada proglasio ovog coveka nekim vrhunskim trenerom. Njegovi sportski rezultati su sve samo ne vrhunski .
Covek igrao jedno finale LS u karijeri ?

Vidim ljudi pricaju o Parama, pa Arsenal je u top 10 klubova u svetu sto se para tice. I vidim neki spominju arapske pare,,hahahaha pa kako im se zove stadion BOTINO ! Ameri i Arapi drze Arsenal a dodje botina i kaze "kada bi Arsenal imao arapske pare kao Pep..." hahaha

Kapiras

pre 6 godina

@PSG Meni je Bergamp i bolji igrac od Zidana al to je neka druga polemika i nije bitno sad al ocu da kazem Wenger imao Bergampa Real Zidana Wenger sad Iwobija Real Ronalda msm da je stvar jasna sta sam zeleo reci... "If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Nije bas merilo. Cene su otisle u nebo poslednjih godina. Takodje, gvardiola trosi pare ali i osvaja trofeje. Ni Arsenu niko nr bi zamerio toliko trosenje da ima neke rezultate... Ovako...

PSG

pre 6 godina

@Kapiras
Slažem se osim sa ovim "Bergamp je nivo Zidana". Zidan je nivo Krojfa ili Maradone.
Što se tiče Vengera, čovek je profesor svog zanata. Pročitajte ili saslušajte njegove analize, čovek kao da je izmislio ovu igru. Ostavlja mi sličan utisak kao Duda Ivković kad govori o košarci.

neutralni felsh

pre 6 godina

Lako je biti jedan od najboljih kada imas prazan cek da kupis sta ti dusa pozeli......Pep je izvikan do zla boga kao i Morinjo. Ove svote novca su ubile futbal.....Treba da se dovede zakon gde svaka liga ima pravo na odredjen broj stranaca i tacka. Pare su sve, a ljubav prema futbalu gubi smisao. Pogledajte samo Nemacki nacionalni tim.......jer iko nemac?!
(Grbavica021, 27. februar 2018 15:53)


hajde da si se setio francuza pa i da razumem, a ti se uhvatio za nemce. toni kros i nojer su turci a filip lam je bugarin...
nisi u pravu. ako ogranicis klubove na "odredjen broj stranaca", smanjices protok fudbalera i poremetiti trziste. znaci, samo ces postici da cena domacih igraca poraste, a fudbal ce biti manje kvalitetan, jer domaci, preplaceni igraci nece imati konkurenciju u ekipi. na kraju, iz najbolje namere, samo ces postici da lokalizujes lige, i tako smanjis kvalitet fudbala.
opusti se i uzivaj, fudbal nikad nije bio bolji i zanimljiviji, ako znas sta sve da gledas.

Mislim, dakle postojim

pre 6 godina

@I ja sam nekad s 5 dinara mogao da napunim kese u marketu, a danas jedva lizalicu.
(chemistry, 27. februar 2018 15:36)
Bas to je i kljucno u svemu ovome. Vreme se menja. I Venger sad trosi mnogo vise nego pre jer su u proseku cene igraca drasticno skocile. A opet nista ne osvaja osim nekad kupa vec dugo, dugo... A da je legenda Arsenala za sve pre sto je uradio u proslosti jeste.

neutralni felsh

pre 6 godina

Moj komsija je trener omladinaca jednog kluba, garantujem da njemu date da vodi Siti bio bi prvak Engleske.
(Milan, 27. februar 2018 15:48)


taman i ti da mu budes asistent pa da usput osvojite i ligu sampiona... aguero, de brujne, silva, jaja ture i druzina sa nestrpljenjem iscekuju da ih dva maga poduce fudbalu, da im ukazu gde grese, ali i pohvale kad dobro odigraju.

Salle

pre 6 godina

Baš zbog toga Venger neće leteti sa klupe, zaradio je vlasnicima kluba velike pare prodajom talentovanih igrača.Svima dobro...sem navijačima, naravno.

Kapiras

pre 6 godina

I izgradio stadion samo prodajom igraca to da se napomene. A Gvardiola iz Bajerna povegao jer mu Rumenige rekao imas 50 mil budzet i najbolje iz Nemacke i ako nmzes da se boris za Ligu Sampiona sa tim sto imas odlazi. Imate milion kratkih dokumentaraca o Arsenu Wengeru pogledajte ih i promenicete misljenje o njemu doneo je on fudbalu mnogo vise nego sto mu je fudbal kroz trofeje vratio. Wengera je ubio novac i velika ulaganja konkurenata covek koji dovede Bergkampa za 5 miliona a Real dve sezone kasnije dovede Zidana za 80 mil je mogao da se takmici sa istim tim Realom jer Bergamp je nivo Zidana i ta su klasa al dzabe sad je doslo vreme da je kvalitetan mladi igrac 120 mil kao npr mali Dembele i Arsenal nmze da ga dovede i tu je kraj. Wenger da je imao Messija imao bi 5 Liga Sampiona al sudbina je to i mozda bi se pisalo o najboljem treneru ikad al to je sudbina. Bolji strucnjak od njega nema on i Ser Alex Ferguson su ista kategoriha sam krem klase u svom poslu ali nisu za uporedjivanje jer Ferguson je uvek imao bolje ljude iza sebe a Wenger tu podrsku oko para nije imao. Da se razumemi Ferguson je trenercina i ne pricam da je Wenger bolji ali dok Finansije nisi igrale glavnu ulogu do tamo neke 2006 Arsenal se nosio sa Junajtedom i to je to. Wenger da jurne ligu evrope da osvoji i onda da preuzme Francusku osvoji Boginju i da se penzionise kao Heroj jer on to i jeste ma sta ko pricao za njega.
. Dennis Bergkamp “I really like Arsenal. But you, do you like Arsenal? Or Just Arsenal with Trophies?”

dimiculus

pre 6 godina

@mare Neće biti da je Gvardiola osvojio više trofeja za taj 21 mesec nego Venger. Ako nisi upućen Gvardiola je prvi trofej sa Sitijem osvojio onomad u kupu, a i na putu je da osvoji ligu. Tako da 2 trofeja na njegovom kontu za sad.

Grbavica021

pre 6 godina

Lako je biti jedan od najboljih kada imas prazan cek da kupis sta ti dusa pozeli......Pep je izvikan do zla boga kao i Morinjo. Ove svote novca su ubile futbal.....Treba da se dovede zakon gde svaka liga ima pravo na odredjen broj stranaca i tacka. Pare su sve, a ljubav prema futbalu gubi smisao. Pogledajte samo Nemacki nacionalni tim.......jer iko nemac?!

Jaran

pre 6 godina

Gvardiola stvara igrace.......................................................................................................................................................... ali nakon sto baci 60M po "talentu".

Nebojša

pre 6 godina

Nešto se tu ne slaže prvo piše da je Venger za 21 godinu potrošio 400 miliona evra skoro koliko i City za 21 mesec ali dole onda piše da je Venger za tih pomenutih 21 mesec potrošio 200 miliona polovinu od spomenutih 400 miliona koje je potrošio za 21 godinu čudno.

Glavudza u Glavudzu

pre 6 godina

Venger je po Transfermarktu potrosio 900 miliona.

Evo i link https://www.transfermarkt.com/arsene-wenger/spielertransfers/trainer/280

zagor

pre 6 godina

Wenger da je imao budzet kao Murinjo i Pep, imao bi on punu vitrinu trofeja. Dok je imao kvalitetan tim ( Nepobedivi) gazio je sve redom. Njegova filozofija fudbala je dobra ali to treba da podrzi neki naftas ili tajkun( kao sto ih imaju gore spomenuti dvojac).

DarioHubner

pre 6 godina

A za vecinu ljudi Venger je izlapotina, a Gvardiola madjionicar... Venger ce uvek biti profesor fudbala, fudbal kakav su igrali razliciti timovi Arsenala u proteklih 21 godinu su pojam za danasnje trenere, barem za vecinu... Daleko od toga da je Gvardiola los, cak je vrhunski trener, ali trener koji je uvek u ekipi imao ono sto je hteo, i uvek najjace timove u svojim ligama... Moje misljenje je da su i Klop i Konte bolji treneri od njega, Venger je definitivno ostario, ali Venger je Venger...

djuro123

pre 6 godina

zato ce siti osvojiti premijer ligu i bori se za titulu u ligi sampiona, arsenal niti ce zavrsiti u top 4 niti ce uzeti ligu evrope. Jednostavno bez ulaganja nema rezultata. Arsenalu treba bar 4-5 vrhunskih igraca da bi uopste mogao se boriti za top 4.

...tref

pre 6 godina

Dakle Arsen u poslednjih 21 mesec potrosio vise nego u predhodnih 19 godina u Arsenalu. Ovo ne govori toliko o Gvardioli koliko o tome u kom pravcu fudbal ide, kad je I cuvena stekara Venger posustao.

noj iz Strazbura

pre 6 godina

Glupost. Wigan ih izbaci iz kupa, Klop ih redovno pegla - razlika je u treneru.

Koliko je para Wenger dao za Dzaku, Mustafija, Lakazeta i Velbeka?
To je ta razlika jer on placa papreno igrace koji su za Championship...

zekan17

pre 6 godina

Cinjenica,samo ne mozete da poredite nesto jer neuporedivo. U Arsenalu su igrali Anri,Beekamp,Pires i.osti koji bi danas vredeli citavo bogatstvo,dok danas svaki iole ozbiljan igrav vredi preko 50 miliona. Siti je potrosio mnogo ali to je odmah pocelo da se isplacuje. Ako Gvardiola ostane trener jos mnogo trofeja ce osvojiti u to nema sumnje pogotovu jer je napravio vrhunsku ekipu od mladih igraca.

miša

pre 6 godina

gvardiola nema pojma o fudbalu. Vodi on najskuplje timove već izgradjene i najbolje, to nije ništa. Veoma precenjen čovek, veoma. To što on radi može svačija baba isto a verovatno i bolje. Dajte mu midlzbro pa nek osvoji englesku i evropu ako je takav bajan stručnjak

Kapiras

pre 6 godina

I izgradio stadion samo prodajom igraca to da se napomene. A Gvardiola iz Bajerna povegao jer mu Rumenige rekao imas 50 mil budzet i najbolje iz Nemacke i ako nmzes da se boris za Ligu Sampiona sa tim sto imas odlazi. Imate milion kratkih dokumentaraca o Arsenu Wengeru pogledajte ih i promenicete misljenje o njemu doneo je on fudbalu mnogo vise nego sto mu je fudbal kroz trofeje vratio. Wengera je ubio novac i velika ulaganja konkurenata covek koji dovede Bergkampa za 5 miliona a Real dve sezone kasnije dovede Zidana za 80 mil je mogao da se takmici sa istim tim Realom jer Bergamp je nivo Zidana i ta su klasa al dzabe sad je doslo vreme da je kvalitetan mladi igrac 120 mil kao npr mali Dembele i Arsenal nmze da ga dovede i tu je kraj. Wenger da je imao Messija imao bi 5 Liga Sampiona al sudbina je to i mozda bi se pisalo o najboljem treneru ikad al to je sudbina. Bolji strucnjak od njega nema on i Ser Alex Ferguson su ista kategoriha sam krem klase u svom poslu ali nisu za uporedjivanje jer Ferguson je uvek imao bolje ljude iza sebe a Wenger tu podrsku oko para nije imao. Da se razumemi Ferguson je trenercina i ne pricam da je Wenger bolji ali dok Finansije nisi igrale glavnu ulogu do tamo neke 2006 Arsenal se nosio sa Junajtedom i to je to. Wenger da jurne ligu evrope da osvoji i onda da preuzme Francusku osvoji Boginju i da se penzionise kao Heroj jer on to i jeste ma sta ko pricao za njega.
. Dennis Bergkamp “I really like Arsenal. But you, do you like Arsenal? Or Just Arsenal with Trophies?”

DarioHubner

pre 6 godina

A za vecinu ljudi Venger je izlapotina, a Gvardiola madjionicar... Venger ce uvek biti profesor fudbala, fudbal kakav su igrali razliciti timovi Arsenala u proteklih 21 godinu su pojam za danasnje trenere, barem za vecinu... Daleko od toga da je Gvardiola los, cak je vrhunski trener, ali trener koji je uvek u ekipi imao ono sto je hteo, i uvek najjace timove u svojim ligama... Moje misljenje je da su i Klop i Konte bolji treneri od njega, Venger je definitivno ostario, ali Venger je Venger...

Jaran

pre 6 godina

Gvardiola stvara igrace.......................................................................................................................................................... ali nakon sto baci 60M po "talentu".

Salle

pre 6 godina

Baš zbog toga Venger neće leteti sa klupe, zaradio je vlasnicima kluba velike pare prodajom talentovanih igrača.Svima dobro...sem navijačima, naravno.

zagor

pre 6 godina

Wenger da je imao budzet kao Murinjo i Pep, imao bi on punu vitrinu trofeja. Dok je imao kvalitetan tim ( Nepobedivi) gazio je sve redom. Njegova filozofija fudbala je dobra ali to treba da podrzi neki naftas ili tajkun( kao sto ih imaju gore spomenuti dvojac).

Nebojša

pre 6 godina

Nešto se tu ne slaže prvo piše da je Venger za 21 godinu potrošio 400 miliona evra skoro koliko i City za 21 mesec ali dole onda piše da je Venger za tih pomenutih 21 mesec potrošio 200 miliona polovinu od spomenutih 400 miliona koje je potrošio za 21 godinu čudno.

miša

pre 6 godina

gvardiola nema pojma o fudbalu. Vodi on najskuplje timove već izgradjene i najbolje, to nije ništa. Veoma precenjen čovek, veoma. To što on radi može svačija baba isto a verovatno i bolje. Dajte mu midlzbro pa nek osvoji englesku i evropu ako je takav bajan stručnjak

веверица

pre 6 godina

који сте ви коментатори без карактера и става. кад је пре месец дана писало да је гвардиола најбољи тренер на свету, сви сте потврђивали то, "јесте, јесте, тако је", нисте дали рећи да је купио квалитет. сад кад је изашао супротан чланак, опет вичете "јесте, јесте, тако је" и зовете га превариола.
вама глава служи само за климање. шта год да вам напишу лепо упаковано, ви ћете да кажете, "јесте, јесте".
па како јесте? је л гвардиола купио успех парама или није? да ли је он најбољи тренер на свету или није?
па онда, када је мурињо рекао да му треба још 200 милиона, ви сте сви писали да је смрад и неспособњаковић, а сад опет потврђујете тезу из овог чланка како се у модерном фудбалу до трофеја не може без астрономских улагања - највећих. и то све исти људи.
једну хипотезу у јануару заступа 90% људи, а потпуно супротну у фебруару опет 90%.
па онда клопа пљујете, кажете отказ му треба дати, ливерпул зовете лузерпул, да би после три победе рекли да заслужују титулу...
туга...

...tref

pre 6 godina

Dakle Arsen u poslednjih 21 mesec potrosio vise nego u predhodnih 19 godina u Arsenalu. Ovo ne govori toliko o Gvardioli koliko o tome u kom pravcu fudbal ide, kad je I cuvena stekara Venger posustao.

Grbavica021

pre 6 godina

Lako je biti jedan od najboljih kada imas prazan cek da kupis sta ti dusa pozeli......Pep je izvikan do zla boga kao i Morinjo. Ove svote novca su ubile futbal.....Treba da se dovede zakon gde svaka liga ima pravo na odredjen broj stranaca i tacka. Pare su sve, a ljubav prema futbalu gubi smisao. Pogledajte samo Nemacki nacionalni tim.......jer iko nemac?!

ja

pre 6 godina

Pa zato je Venger 21 godinu u Arsenalu. Dovede igraca i proda ga. to je zapad samo pare ih interesuju,sto se Arsenala tice bice on jos 21 godinu na klupi.dokle god ima zaradjuje pare od igraca koje prodaju,titule nisu ni bitne samo kes

neutralni felsh

pre 6 godina

Moj komsija je trener omladinaca jednog kluba, garantujem da njemu date da vodi Siti bio bi prvak Engleske.
(Milan, 27. februar 2018 15:48)


taman i ti da mu budes asistent pa da usput osvojite i ligu sampiona... aguero, de brujne, silva, jaja ture i druzina sa nestrpljenjem iscekuju da ih dva maga poduce fudbalu, da im ukazu gde grese, ali i pohvale kad dobro odigraju.

zekan17

pre 6 godina

Cinjenica,samo ne mozete da poredite nesto jer neuporedivo. U Arsenalu su igrali Anri,Beekamp,Pires i.osti koji bi danas vredeli citavo bogatstvo,dok danas svaki iole ozbiljan igrav vredi preko 50 miliona. Siti je potrosio mnogo ali to je odmah pocelo da se isplacuje. Ako Gvardiola ostane trener jos mnogo trofeja ce osvojiti u to nema sumnje pogotovu jer je napravio vrhunsku ekipu od mladih igraca.

Imam lud da sam papir

pre 6 godina

Bezvezna racunica, ne mogu da se porede transferi od prije deset godina i sad... Tad si mogao da kupis Ronalda (Limu), Ronaldinja, Rivalda, Roberta Karlosa, Klajverta, Sidorfa, Oliver Kana za 100 miliona, a sad jednog igraca 'balerinu' placaju po 100, 200 miliona...

noj iz Strazbura

pre 6 godina

Glupost. Wigan ih izbaci iz kupa, Klop ih redovno pegla - razlika je u treneru.

Koliko je para Wenger dao za Dzaku, Mustafija, Lakazeta i Velbeka?
To je ta razlika jer on placa papreno igrace koji su za Championship...

Fil Nevil

pre 6 godina

Wenger da je imao budzet kao Murinjo i Pep, imao bi on punu vitrinu trofeja. Dok je imao kvalitetan tim ( Nepobedivi) gazio je sve redom. Njegova filozofija fudbala je dobra ali to treba da podrzi neki naftas ili tajkun( kao sto ih imaju gore spomenuti dvojac).
(zagor, 27. februar 2018 15:35)

Realno Arsenal ima veci budzet i od Atletika i od Borusuje. Pa gde je onda taj isti Arsenal u LS u poslednjih 8 godina.? Realno nema ga nigde..al zato Borusija u tom istom periodu 3 cetvrtfinala i jedno finale LS. Atletiko u tom istom periodu dva cetvrtfinala, jedno polufinale i dva finala LS. Pa o cemu mi onda ovde pricamo, realnost je da je Vengera vreme pregazilo, a ne da Venger nema para.

Nolo

pre 6 godina

Lalatović bi sa toliko para bio prvak svemira hahah
Salu na stranu gubi sve smisao polako. Daj milijardu i idemo moju kevu za trenera neće biti tripleta možda ali neki trofej sigurno

dimiculus

pre 6 godina

@mare Neće biti da je Gvardiola osvojio više trofeja za taj 21 mesec nego Venger. Ako nisi upućen Gvardiola je prvi trofej sa Sitijem osvojio onomad u kupu, a i na putu je da osvoji ligu. Tako da 2 trofeja na njegovom kontu za sad.

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Nije bas merilo. Cene su otisle u nebo poslednjih godina. Takodje, gvardiola trosi pare ali i osvaja trofeje. Ni Arsenu niko nr bi zamerio toliko trosenje da ima neke rezultate... Ovako...

Mislim, dakle postojim

pre 6 godina

@I ja sam nekad s 5 dinara mogao da napunim kese u marketu, a danas jedva lizalicu.
(chemistry, 27. februar 2018 15:36)
Bas to je i kljucno u svemu ovome. Vreme se menja. I Venger sad trosi mnogo vise nego pre jer su u proseku cene igraca drasticno skocile. A opet nista ne osvaja osim nekad kupa vec dugo, dugo... A da je legenda Arsenala za sve pre sto je uradio u proslosti jeste.

djuro123

pre 6 godina

zato ce siti osvojiti premijer ligu i bori se za titulu u ligi sampiona, arsenal niti ce zavrsiti u top 4 niti ce uzeti ligu evrope. Jednostavno bez ulaganja nema rezultata. Arsenalu treba bar 4-5 vrhunskih igraca da bi uopste mogao se boriti za top 4.

G.M.

pre 6 godina

moram da se dovezem na temu..ubedljivo najvece pitanje kojim stopama ce Mauricio Pochetino..Vengerovim ili... A mnogo je jak I talentovan..

neutralni felsh

pre 6 godina

који сте ви коментатори без карактера и става. кад је пре месец дана писало да је гвардиола најбољи тренер на свету, сви сте потврђивали то, "јесте, јесте, тако је", нисте дали рећи да је купио квалитет. сад кад је изашао супротан чланак, опет вичете "јесте, јесте, тако је" и зовете га превариола. 
вама глава служи само за климање. шта год да вам напишу лепо упаковано, ви ћете да кажете, "јесте, јесте". 
па како јесте? је л гвардиола купио успех парама или није? да ли је он најбољи тренер на свету или није? 
па онда, када је мурињо рекао да му треба још 200 милиона, ви сте сви писали да је смрад и неспособњаковић, а сад опет потврђујете тезу из овог чланка како се у модерном фудбалу до трофеја не може без астрономских улагања - највећих. и то све исти људи. 
једну хипотезу у јануару заступа 90% људи, а потпуно супротну у фебруару опет 90%. 
па онда клопа пљујете, кажете отказ му треба дати, ливерпул зовете лузерпул, да би после три победе рекли да заслужују титулу... 
туга...
(веверица, 27. februar 2018 16:17)


psihologija mase. ljudi se osecaju udobno

PSG

pre 6 godina

@Kapiras
Slažem se osim sa ovim "Bergamp je nivo Zidana". Zidan je nivo Krojfa ili Maradone.
Što se tiče Vengera, čovek je profesor svog zanata. Pročitajte ili saslušajte njegove analize, čovek kao da je izmislio ovu igru. Ostavlja mi sličan utisak kao Duda Ivković kad govori o košarci.

neutralni felsh

pre 6 godina

Lako je biti jedan od najboljih kada imas prazan cek da kupis sta ti dusa pozeli......Pep je izvikan do zla boga kao i Morinjo. Ove svote novca su ubile futbal.....Treba da se dovede zakon gde svaka liga ima pravo na odredjen broj stranaca i tacka. Pare su sve, a ljubav prema futbalu gubi smisao. Pogledajte samo Nemacki nacionalni tim.......jer iko nemac?!
(Grbavica021, 27. februar 2018 15:53)


hajde da si se setio francuza pa i da razumem, a ti se uhvatio za nemce. toni kros i nojer su turci a filip lam je bugarin...
nisi u pravu. ako ogranicis klubove na "odredjen broj stranaca", smanjices protok fudbalera i poremetiti trziste. znaci, samo ces postici da cena domacih igraca poraste, a fudbal ce biti manje kvalitetan, jer domaci, preplaceni igraci nece imati konkurenciju u ekipi. na kraju, iz najbolje namere, samo ces postici da lokalizujes lige, i tako smanjis kvalitet fudbala.
opusti se i uzivaj, fudbal nikad nije bio bolji i zanimljiviji, ako znas sta sve da gledas.

Pep > Venger

pre 6 godina

Venger za 21 godinu (od februara 1997): 3 Premijer Lige [1998, 2002 i 2004], 7 FA kupova [1998, 2002-03, 2005, 2014-15 i 2017], 7 FA Komjuniti Sildova [1998-99, 2002, 2004, 2014-15 i 2017].
Venger od februara 1997: 17 titula.
Pep za 21 mesec (od maja 2016): 1 Bundesliga 2016, 1 DFB Pokal 2016 i 1 EFL kup 2018.
Pep: 3 titule.
Pep kao trener (od 2008): 3 La lige [2009-10-11], 2 kupa Kralja [2009 i 2012], 3 superkupa Spanije [2009-10-11], 2 LS [2009 i 2011], 3 superkupa Evrope [2009, 2011 i 2013], 3 SP za klubove [2009, 2011 i 2013], 3 Bundeslige [2014-15-16], 2 DFB Pokala [2014 i 2016] i 1 EFL kup 2018.
Pep od 2008: 22 titule.

Hoces Iskreno ?!

pre 6 godina

Ne znam ko je i kada proglasio ovog coveka nekim vrhunskim trenerom. Njegovi sportski rezultati su sve samo ne vrhunski .
Covek igrao jedno finale LS u karijeri ?

Vidim ljudi pricaju o Parama, pa Arsenal je u top 10 klubova u svetu sto se para tice. I vidim neki spominju arapske pare,,hahahaha pa kako im se zove stadion BOTINO ! Ameri i Arapi drze Arsenal a dodje botina i kaze "kada bi Arsenal imao arapske pare kao Pep..." hahaha

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

A koliko je Pep osvojio titula, koliko Venger, Arsen je osvojio Premijer ligu u sezoni 2003/2004, FA kup, dalje? Nema dalje, to je to od trofeja. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati igraci za koje je dobrano odresio kesu, Lakazet 50 miliona, onaj napadac iz Dortmunda 60 miliona, Ozil 50 miliona, zato sto se cicijasi zato Venger i nema mnogo trofeja, a budimo iskreni ni Arsenal nema budzet kao Barsa, Bajern i Siti.

Glavudza u Glavudzu

pre 6 godina

Venger je po Transfermarktu potrosio 900 miliona.

Evo i link https://www.transfermarkt.com/arsene-wenger/spielertransfers/trainer/280

Kapiras

pre 6 godina

@PSG Meni je Bergamp i bolji igrac od Zidana al to je neka druga polemika i nije bitno sad al ocu da kazem Wenger imao Bergampa Real Zidana Wenger sad Iwobija Real Ronalda msm da je stvar jasna sta sam zeleo reci... "If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

misterno

pre 6 godina

Dakle Arsen u poslednjih 21 mesec potrosio vise nego u predhodnih 19 godina u Arsenalu. Ovo ne govori toliko o Gvardioli koliko o tome u kom pravcu fudbal ide, kad je I cuvena stekara Venger posustao.

Konacno neko pametan ovde...

objavite komentar.

pre 6 godina

Baš zbog toga Venger neće leteti sa klupe, zaradio je vlasnicima kluba velike pare prodajom talentovanih igrača.
(Salle, 27. februar 2018 15:08)

letece zato sto od toga vec par sezona nema nista.
kojeg talentovanog igraca je izbacio arsenal u zadnjih recimo 3 godine?
iwobija? bellerina? kokelana?
pa oni su kadar za recimo benfiku i sl.
arsenal trenutno mnogo vise gubi na matorom nego sto dobija.
nema lige sampiona (i bolje zbog bayerna ili barse), nema titula, nema kupova. trose se pare na igrace koji ili nemaju kvalitet (mustafi, welbeck,dzaka i sl) ili ih trener ne zna iskoristiti (ozil, lazaket, ovaj novi napadac (otkad je doso smislenu loptu dobio nije)).
osim toga, nemojmo uporedjivati cene igraca tamo negde 2000te i sada.

osim toga, dzaba je poslovao sad na zimu dobro, prodo gomili drva za male pare pa kupio jednog dobrog kad je on kao trener vec proslost.
jednostavno NE ZNA da motivise tim.
da mu mesi i rondaldo igraju za mesec dana u arsenalu bi toliko izgubili motivaciju gledajuci trenera kako se vuce pored linije ili ona drva sto gol ne znaju da sacuvaju da bi se vukli ko ozil ili jos vise.
osim toga, meni licno nije wenger najbolji trener arsenala, to je george graham koji je za devet godina imao dve osvojene lige, nekoliko kupova i titulu u evropi. arsen za 21 god ima ligu vise i desetak kupova pride. naravno u evropi nista.

Ivan ZG

pre 6 godina

U momčadskom nogometu bi se moralo uvesti salari kap tj. ograničenje plaća iznad kojeg se ne može ići. Samo najbogatijim klubovima kao Real, Barcelona, Bayern, City, PSG i sličnima to ne odgovara i sigurno su protiv.
Kada bi godišnje plaće igrača bile npr. limitirane na 120 mil.€ onda bi mogi birati hoćete li u ekipi jednog Mesija ili 3 jako dobra igrača. I onda ne bi neke ekipe imale igrače van prvih 16 koji mogu pobijediti skoro sve momčadi, a nisu ni na klupi za rezerve. Takve ekipe ne muči dužina lige ili broj odigranih utakmica jer mogu rotirati do mile volje.
Ovako danas arapi pale i žare (PSG, City...), a sutra će kinezi. Bitno da se pojave sa vrećom punom para i pokupuju najbolje igrače.
A trener može i Miško sa školskog igrališta.
Onako bi za titulu konkuriralo 20 momčadi i sve bi u ekipi bilo bitno. Ovako se samo sa silnim milijardama hrani nečji ego i prije početka natjecanja znamo 4-5 ekipa koje ga mogu osvojiti. Jako zanimljivo.
Ove godine bi nas sa titulom mogli "iznenaditi" Real, Bayern ili Barcelona.

Garozzo

pre 6 godina

Pretpostavljam da su navedene sume krajnji balans izmedju ukupone kupovine i ukupne prodaje igraca u navedenom periodu (21 mesec, odnosno 21 godina). Vengera su gazde kluba godinama (tokom izgradnje stadiona) stavljale u tesku poziciju prodajom najskupljih igraca, od cega je dobar deo odlazio na izgradnju stadiona, a ostatak Vengeru po principu "kupi sta mozes za ove pare". Cak i u toj situaciji, Venger je mnogo puta uspevao da se domogne Lige sampiona, sto je znacilo dodatne prihode za klub (vise utakmica - vise prodatih karata, a i direktan novac za sam plasman).
Taj Vengerov "minus" je debelo pokriven: izgradjen je novi stadion, ostvareni su solidni prohodi po raznim osnovama (razmislite samo koliko je pretplatnih karata, ulaznica, dresova i ostalih suvenira prodato za 21 godinu!), gazde kluba su toga svesne, i zbog toga Venger ima kredit i kada mu ne ide bas najbolje.
Osim toga, malo trenera bi izdrzalo tu frustraciju da ti svake godine prodaju najbolje igrace zarad viseg cilja (izgradnje stadiona). On je to nekako pregurao. Generalno, deluje kao obrazovan i razuman covek sa kojim se moze razgovarati i dogovoriti.
Videcemo koliko ce jos biti tolerisani slabiji rezultati u poslednje vreme.
Sa druge strane, minus koji je napravio Gvardiola (i ne samo on, isto vazi i za Murinja) za sada nije nicim pokriven. Sto ne znaci da nece biti, vreme ce pokazati, ali nekako nisam ubedjen u to.
Jedno od mogucih resenja bi bilo uvodjenje neke vrste Salary Cap-a, kao u NBA.

dajte čoveku pehar za komentar

pre 6 godina

gvardiola nema pojma o fudbalu. Vodi on najskuplje timove već izgradjene i najbolje, to nije ništa. Veoma precenjen čovek, veoma. To što on radi može svačija baba isto a verovatno i bolje. Dajte mu midlzbro pa nek osvoji englesku i evropu ako je takav bajan stručnjak
(miša, 27. februar 2018 15:06)

Čitajte i smejte se! A trolovi neka plaču, jer ovaj biser ne mogu da nadmaše.

danguba

pre 6 godina

Bilo bi posteno izracunati koliko je Venger potrosio u posljednjih 21 mjesec... Pretpostavljam, negdje oko pola od navedenih 400 mil. (Lakazet, Aubemejang, Miktarijan...). Dakle, nije da ga branim, ali Guradiola je potrosio jedva dupolo vise od Vengera za isti period, iako tekst tendenciozno sugerise da je iznos visestruko veci.

miša

pre 6 godina

gvardiola nema pojma o fudbalu. Vodi on najskuplje timove već izgradjene i najbolje, to nije ništa. Veoma precenjen čovek, veoma. To što on radi može svačija baba isto a verovatno i bolje. Dajte mu midlzbro pa nek osvoji englesku i evropu ako je takav bajan stručnjak

Kapiras

pre 6 godina

I izgradio stadion samo prodajom igraca to da se napomene. A Gvardiola iz Bajerna povegao jer mu Rumenige rekao imas 50 mil budzet i najbolje iz Nemacke i ako nmzes da se boris za Ligu Sampiona sa tim sto imas odlazi. Imate milion kratkih dokumentaraca o Arsenu Wengeru pogledajte ih i promenicete misljenje o njemu doneo je on fudbalu mnogo vise nego sto mu je fudbal kroz trofeje vratio. Wengera je ubio novac i velika ulaganja konkurenata covek koji dovede Bergkampa za 5 miliona a Real dve sezone kasnije dovede Zidana za 80 mil je mogao da se takmici sa istim tim Realom jer Bergamp je nivo Zidana i ta su klasa al dzabe sad je doslo vreme da je kvalitetan mladi igrac 120 mil kao npr mali Dembele i Arsenal nmze da ga dovede i tu je kraj. Wenger da je imao Messija imao bi 5 Liga Sampiona al sudbina je to i mozda bi se pisalo o najboljem treneru ikad al to je sudbina. Bolji strucnjak od njega nema on i Ser Alex Ferguson su ista kategoriha sam krem klase u svom poslu ali nisu za uporedjivanje jer Ferguson je uvek imao bolje ljude iza sebe a Wenger tu podrsku oko para nije imao. Da se razumemi Ferguson je trenercina i ne pricam da je Wenger bolji ali dok Finansije nisi igrale glavnu ulogu do tamo neke 2006 Arsenal se nosio sa Junajtedom i to je to. Wenger da jurne ligu evrope da osvoji i onda da preuzme Francusku osvoji Boginju i da se penzionise kao Heroj jer on to i jeste ma sta ko pricao za njega.
. Dennis Bergkamp “I really like Arsenal. But you, do you like Arsenal? Or Just Arsenal with Trophies?”

Grbavica021

pre 6 godina

Lako je biti jedan od najboljih kada imas prazan cek da kupis sta ti dusa pozeli......Pep je izvikan do zla boga kao i Morinjo. Ove svote novca su ubile futbal.....Treba da se dovede zakon gde svaka liga ima pravo na odredjen broj stranaca i tacka. Pare su sve, a ljubav prema futbalu gubi smisao. Pogledajte samo Nemacki nacionalni tim.......jer iko nemac?!

Hoces Iskreno ?!

pre 6 godina

Ne znam ko je i kada proglasio ovog coveka nekim vrhunskim trenerom. Njegovi sportski rezultati su sve samo ne vrhunski .
Covek igrao jedno finale LS u karijeri ?

Vidim ljudi pricaju o Parama, pa Arsenal je u top 10 klubova u svetu sto se para tice. I vidim neki spominju arapske pare,,hahahaha pa kako im se zove stadion BOTINO ! Ameri i Arapi drze Arsenal a dodje botina i kaze "kada bi Arsenal imao arapske pare kao Pep..." hahaha

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

A koliko je Pep osvojio titula, koliko Venger, Arsen je osvojio Premijer ligu u sezoni 2003/2004, FA kup, dalje? Nema dalje, to je to od trofeja. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati igraci za koje je dobrano odresio kesu, Lakazet 50 miliona, onaj napadac iz Dortmunda 60 miliona, Ozil 50 miliona, zato sto se cicijasi zato Venger i nema mnogo trofeja, a budimo iskreni ni Arsenal nema budzet kao Barsa, Bajern i Siti.

Pep > Venger

pre 6 godina

Venger za 21 godinu (od februara 1997): 3 Premijer Lige [1998, 2002 i 2004], 7 FA kupova [1998, 2002-03, 2005, 2014-15 i 2017], 7 FA Komjuniti Sildova [1998-99, 2002, 2004, 2014-15 i 2017].
Venger od februara 1997: 17 titula.
Pep za 21 mesec (od maja 2016): 1 Bundesliga 2016, 1 DFB Pokal 2016 i 1 EFL kup 2018.
Pep: 3 titule.
Pep kao trener (od 2008): 3 La lige [2009-10-11], 2 kupa Kralja [2009 i 2012], 3 superkupa Spanije [2009-10-11], 2 LS [2009 i 2011], 3 superkupa Evrope [2009, 2011 i 2013], 3 SP za klubove [2009, 2011 i 2013], 3 Bundeslige [2014-15-16], 2 DFB Pokala [2014 i 2016] i 1 EFL kup 2018.
Pep od 2008: 22 titule.

zagor

pre 6 godina

Wenger da je imao budzet kao Murinjo i Pep, imao bi on punu vitrinu trofeja. Dok je imao kvalitetan tim ( Nepobedivi) gazio je sve redom. Njegova filozofija fudbala je dobra ali to treba da podrzi neki naftas ili tajkun( kao sto ih imaju gore spomenuti dvojac).

Jaran

pre 6 godina

Gvardiola stvara igrace.......................................................................................................................................................... ali nakon sto baci 60M po "talentu".

DarioHubner

pre 6 godina

A za vecinu ljudi Venger je izlapotina, a Gvardiola madjionicar... Venger ce uvek biti profesor fudbala, fudbal kakav su igrali razliciti timovi Arsenala u proteklih 21 godinu su pojam za danasnje trenere, barem za vecinu... Daleko od toga da je Gvardiola los, cak je vrhunski trener, ali trener koji je uvek u ekipi imao ono sto je hteo, i uvek najjace timove u svojim ligama... Moje misljenje je da su i Klop i Konte bolji treneri od njega, Venger je definitivno ostario, ali Venger je Venger...

neutralni felsh

pre 6 godina

Lako je biti jedan od najboljih kada imas prazan cek da kupis sta ti dusa pozeli......Pep je izvikan do zla boga kao i Morinjo. Ove svote novca su ubile futbal.....Treba da se dovede zakon gde svaka liga ima pravo na odredjen broj stranaca i tacka. Pare su sve, a ljubav prema futbalu gubi smisao. Pogledajte samo Nemacki nacionalni tim.......jer iko nemac?!
(Grbavica021, 27. februar 2018 15:53)


hajde da si se setio francuza pa i da razumem, a ti se uhvatio za nemce. toni kros i nojer su turci a filip lam je bugarin...
nisi u pravu. ako ogranicis klubove na "odredjen broj stranaca", smanjices protok fudbalera i poremetiti trziste. znaci, samo ces postici da cena domacih igraca poraste, a fudbal ce biti manje kvalitetan, jer domaci, preplaceni igraci nece imati konkurenciju u ekipi. na kraju, iz najbolje namere, samo ces postici da lokalizujes lige, i tako smanjis kvalitet fudbala.
opusti se i uzivaj, fudbal nikad nije bio bolji i zanimljiviji, ako znas sta sve da gledas.

noj iz Strazbura

pre 6 godina

Glupost. Wigan ih izbaci iz kupa, Klop ih redovno pegla - razlika je u treneru.

Koliko je para Wenger dao za Dzaku, Mustafija, Lakazeta i Velbeka?
To je ta razlika jer on placa papreno igrace koji su za Championship...

objavite komentar.

pre 6 godina

Baš zbog toga Venger neće leteti sa klupe, zaradio je vlasnicima kluba velike pare prodajom talentovanih igrača.
(Salle, 27. februar 2018 15:08)

letece zato sto od toga vec par sezona nema nista.
kojeg talentovanog igraca je izbacio arsenal u zadnjih recimo 3 godine?
iwobija? bellerina? kokelana?
pa oni su kadar za recimo benfiku i sl.
arsenal trenutno mnogo vise gubi na matorom nego sto dobija.
nema lige sampiona (i bolje zbog bayerna ili barse), nema titula, nema kupova. trose se pare na igrace koji ili nemaju kvalitet (mustafi, welbeck,dzaka i sl) ili ih trener ne zna iskoristiti (ozil, lazaket, ovaj novi napadac (otkad je doso smislenu loptu dobio nije)).
osim toga, nemojmo uporedjivati cene igraca tamo negde 2000te i sada.

osim toga, dzaba je poslovao sad na zimu dobro, prodo gomili drva za male pare pa kupio jednog dobrog kad je on kao trener vec proslost.
jednostavno NE ZNA da motivise tim.
da mu mesi i rondaldo igraju za mesec dana u arsenalu bi toliko izgubili motivaciju gledajuci trenera kako se vuce pored linije ili ona drva sto gol ne znaju da sacuvaju da bi se vukli ko ozil ili jos vise.
osim toga, meni licno nije wenger najbolji trener arsenala, to je george graham koji je za devet godina imao dve osvojene lige, nekoliko kupova i titulu u evropi. arsen za 21 god ima ligu vise i desetak kupova pride. naravno u evropi nista.

Fil Nevil

pre 6 godina

Wenger da je imao budzet kao Murinjo i Pep, imao bi on punu vitrinu trofeja. Dok je imao kvalitetan tim ( Nepobedivi) gazio je sve redom. Njegova filozofija fudbala je dobra ali to treba da podrzi neki naftas ili tajkun( kao sto ih imaju gore spomenuti dvojac).
(zagor, 27. februar 2018 15:35)

Realno Arsenal ima veci budzet i od Atletika i od Borusuje. Pa gde je onda taj isti Arsenal u LS u poslednjih 8 godina.? Realno nema ga nigde..al zato Borusija u tom istom periodu 3 cetvrtfinala i jedno finale LS. Atletiko u tom istom periodu dva cetvrtfinala, jedno polufinale i dva finala LS. Pa o cemu mi onda ovde pricamo, realnost je da je Vengera vreme pregazilo, a ne da Venger nema para.

Kapiras

pre 6 godina

@PSG Meni je Bergamp i bolji igrac od Zidana al to je neka druga polemika i nije bitno sad al ocu da kazem Wenger imao Bergampa Real Zidana Wenger sad Iwobija Real Ronalda msm da je stvar jasna sta sam zeleo reci... "If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

neutralni felsh

pre 6 godina

Moj komsija je trener omladinaca jednog kluba, garantujem da njemu date da vodi Siti bio bi prvak Engleske.
(Milan, 27. februar 2018 15:48)


taman i ti da mu budes asistent pa da usput osvojite i ligu sampiona... aguero, de brujne, silva, jaja ture i druzina sa nestrpljenjem iscekuju da ih dva maga poduce fudbalu, da im ukazu gde grese, ali i pohvale kad dobro odigraju.

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Nije bas merilo. Cene su otisle u nebo poslednjih godina. Takodje, gvardiola trosi pare ali i osvaja trofeje. Ni Arsenu niko nr bi zamerio toliko trosenje da ima neke rezultate... Ovako...

Glavudza u Glavudzu

pre 6 godina

Venger je po Transfermarktu potrosio 900 miliona.

Evo i link https://www.transfermarkt.com/arsene-wenger/spielertransfers/trainer/280

Nolo

pre 6 godina

Lalatović bi sa toliko para bio prvak svemira hahah
Salu na stranu gubi sve smisao polako. Daj milijardu i idemo moju kevu za trenera neće biti tripleta možda ali neki trofej sigurno

djuro123

pre 6 godina

zato ce siti osvojiti premijer ligu i bori se za titulu u ligi sampiona, arsenal niti ce zavrsiti u top 4 niti ce uzeti ligu evrope. Jednostavno bez ulaganja nema rezultata. Arsenalu treba bar 4-5 vrhunskih igraca da bi uopste mogao se boriti za top 4.

zekan17

pre 6 godina

Cinjenica,samo ne mozete da poredite nesto jer neuporedivo. U Arsenalu su igrali Anri,Beekamp,Pires i.osti koji bi danas vredeli citavo bogatstvo,dok danas svaki iole ozbiljan igrav vredi preko 50 miliona. Siti je potrosio mnogo ali to je odmah pocelo da se isplacuje. Ako Gvardiola ostane trener jos mnogo trofeja ce osvojiti u to nema sumnje pogotovu jer je napravio vrhunsku ekipu od mladih igraca.

ja

pre 6 godina

Pa zato je Venger 21 godinu u Arsenalu. Dovede igraca i proda ga. to je zapad samo pare ih interesuju,sto se Arsenala tice bice on jos 21 godinu na klupi.dokle god ima zaradjuje pare od igraca koje prodaju,titule nisu ni bitne samo kes

Nebojša

pre 6 godina

Nešto se tu ne slaže prvo piše da je Venger za 21 godinu potrošio 400 miliona evra skoro koliko i City za 21 mesec ali dole onda piše da je Venger za tih pomenutih 21 mesec potrošio 200 miliona polovinu od spomenutih 400 miliona koje je potrošio za 21 godinu čudno.

dimiculus

pre 6 godina

@mare Neće biti da je Gvardiola osvojio više trofeja za taj 21 mesec nego Venger. Ako nisi upućen Gvardiola je prvi trofej sa Sitijem osvojio onomad u kupu, a i na putu je da osvoji ligu. Tako da 2 trofeja na njegovom kontu za sad.

Salle

pre 6 godina

Baš zbog toga Venger neće leteti sa klupe, zaradio je vlasnicima kluba velike pare prodajom talentovanih igrača.Svima dobro...sem navijačima, naravno.

веверица

pre 6 godina

који сте ви коментатори без карактера и става. кад је пре месец дана писало да је гвардиола најбољи тренер на свету, сви сте потврђивали то, "јесте, јесте, тако је", нисте дали рећи да је купио квалитет. сад кад је изашао супротан чланак, опет вичете "јесте, јесте, тако је" и зовете га превариола.
вама глава служи само за климање. шта год да вам напишу лепо упаковано, ви ћете да кажете, "јесте, јесте".
па како јесте? је л гвардиола купио успех парама или није? да ли је он најбољи тренер на свету или није?
па онда, када је мурињо рекао да му треба још 200 милиона, ви сте сви писали да је смрад и неспособњаковић, а сад опет потврђујете тезу из овог чланка како се у модерном фудбалу до трофеја не може без астрономских улагања - највећих. и то све исти људи.
једну хипотезу у јануару заступа 90% људи, а потпуно супротну у фебруару опет 90%.
па онда клопа пљујете, кажете отказ му треба дати, ливерпул зовете лузерпул, да би после три победе рекли да заслужују титулу...
туга...

...tref

pre 6 godina

Dakle Arsen u poslednjih 21 mesec potrosio vise nego u predhodnih 19 godina u Arsenalu. Ovo ne govori toliko o Gvardioli koliko o tome u kom pravcu fudbal ide, kad je I cuvena stekara Venger posustao.

PSG

pre 6 godina

@Kapiras
Slažem se osim sa ovim "Bergamp je nivo Zidana". Zidan je nivo Krojfa ili Maradone.
Što se tiče Vengera, čovek je profesor svog zanata. Pročitajte ili saslušajte njegove analize, čovek kao da je izmislio ovu igru. Ostavlja mi sličan utisak kao Duda Ivković kad govori o košarci.

danguba

pre 6 godina

Bilo bi posteno izracunati koliko je Venger potrosio u posljednjih 21 mjesec... Pretpostavljam, negdje oko pola od navedenih 400 mil. (Lakazet, Aubemejang, Miktarijan...). Dakle, nije da ga branim, ali Guradiola je potrosio jedva dupolo vise od Vengera za isti period, iako tekst tendenciozno sugerise da je iznos visestruko veci.

Imam lud da sam papir

pre 6 godina

Bezvezna racunica, ne mogu da se porede transferi od prije deset godina i sad... Tad si mogao da kupis Ronalda (Limu), Ronaldinja, Rivalda, Roberta Karlosa, Klajverta, Sidorfa, Oliver Kana za 100 miliona, a sad jednog igraca 'balerinu' placaju po 100, 200 miliona...

G.M.

pre 6 godina

moram da se dovezem na temu..ubedljivo najvece pitanje kojim stopama ce Mauricio Pochetino..Vengerovim ili... A mnogo je jak I talentovan..

neutralni felsh

pre 6 godina

који сте ви коментатори без карактера и става. кад је пре месец дана писало да је гвардиола најбољи тренер на свету, сви сте потврђивали то, "јесте, јесте, тако је", нисте дали рећи да је купио квалитет. сад кад је изашао супротан чланак, опет вичете "јесте, јесте, тако је" и зовете га превариола. 
вама глава служи само за климање. шта год да вам напишу лепо упаковано, ви ћете да кажете, "јесте, јесте". 
па како јесте? је л гвардиола купио успех парама или није? да ли је он најбољи тренер на свету или није? 
па онда, када је мурињо рекао да му треба још 200 милиона, ви сте сви писали да је смрад и неспособњаковић, а сад опет потврђујете тезу из овог чланка како се у модерном фудбалу до трофеја не може без астрономских улагања - највећих. и то све исти људи. 
једну хипотезу у јануару заступа 90% људи, а потпуно супротну у фебруару опет 90%. 
па онда клопа пљујете, кажете отказ му треба дати, ливерпул зовете лузерпул, да би после три победе рекли да заслужују титулу... 
туга...
(веверица, 27. februar 2018 16:17)


psihologija mase. ljudi se osecaju udobno

Ivan ZG

pre 6 godina

U momčadskom nogometu bi se moralo uvesti salari kap tj. ograničenje plaća iznad kojeg se ne može ići. Samo najbogatijim klubovima kao Real, Barcelona, Bayern, City, PSG i sličnima to ne odgovara i sigurno su protiv.
Kada bi godišnje plaće igrača bile npr. limitirane na 120 mil.€ onda bi mogi birati hoćete li u ekipi jednog Mesija ili 3 jako dobra igrača. I onda ne bi neke ekipe imale igrače van prvih 16 koji mogu pobijediti skoro sve momčadi, a nisu ni na klupi za rezerve. Takve ekipe ne muči dužina lige ili broj odigranih utakmica jer mogu rotirati do mile volje.
Ovako danas arapi pale i žare (PSG, City...), a sutra će kinezi. Bitno da se pojave sa vrećom punom para i pokupuju najbolje igrače.
A trener može i Miško sa školskog igrališta.
Onako bi za titulu konkuriralo 20 momčadi i sve bi u ekipi bilo bitno. Ovako se samo sa silnim milijardama hrani nečji ego i prije početka natjecanja znamo 4-5 ekipa koje ga mogu osvojiti. Jako zanimljivo.
Ove godine bi nas sa titulom mogli "iznenaditi" Real, Bayern ili Barcelona.

dajte čoveku pehar za komentar

pre 6 godina

gvardiola nema pojma o fudbalu. Vodi on najskuplje timove već izgradjene i najbolje, to nije ništa. Veoma precenjen čovek, veoma. To što on radi može svačija baba isto a verovatno i bolje. Dajte mu midlzbro pa nek osvoji englesku i evropu ako je takav bajan stručnjak
(miša, 27. februar 2018 15:06)

Čitajte i smejte se! A trolovi neka plaču, jer ovaj biser ne mogu da nadmaše.

Mislim, dakle postojim

pre 6 godina

@I ja sam nekad s 5 dinara mogao da napunim kese u marketu, a danas jedva lizalicu.
(chemistry, 27. februar 2018 15:36)
Bas to je i kljucno u svemu ovome. Vreme se menja. I Venger sad trosi mnogo vise nego pre jer su u proseku cene igraca drasticno skocile. A opet nista ne osvaja osim nekad kupa vec dugo, dugo... A da je legenda Arsenala za sve pre sto je uradio u proslosti jeste.

Garozzo

pre 6 godina

Pretpostavljam da su navedene sume krajnji balans izmedju ukupone kupovine i ukupne prodaje igraca u navedenom periodu (21 mesec, odnosno 21 godina). Vengera su gazde kluba godinama (tokom izgradnje stadiona) stavljale u tesku poziciju prodajom najskupljih igraca, od cega je dobar deo odlazio na izgradnju stadiona, a ostatak Vengeru po principu "kupi sta mozes za ove pare". Cak i u toj situaciji, Venger je mnogo puta uspevao da se domogne Lige sampiona, sto je znacilo dodatne prihode za klub (vise utakmica - vise prodatih karata, a i direktan novac za sam plasman).
Taj Vengerov "minus" je debelo pokriven: izgradjen je novi stadion, ostvareni su solidni prohodi po raznim osnovama (razmislite samo koliko je pretplatnih karata, ulaznica, dresova i ostalih suvenira prodato za 21 godinu!), gazde kluba su toga svesne, i zbog toga Venger ima kredit i kada mu ne ide bas najbolje.
Osim toga, malo trenera bi izdrzalo tu frustraciju da ti svake godine prodaju najbolje igrace zarad viseg cilja (izgradnje stadiona). On je to nekako pregurao. Generalno, deluje kao obrazovan i razuman covek sa kojim se moze razgovarati i dogovoriti.
Videcemo koliko ce jos biti tolerisani slabiji rezultati u poslednje vreme.
Sa druge strane, minus koji je napravio Gvardiola (i ne samo on, isto vazi i za Murinja) za sada nije nicim pokriven. Sto ne znaci da nece biti, vreme ce pokazati, ali nekako nisam ubedjen u to.
Jedno od mogucih resenja bi bilo uvodjenje neke vrste Salary Cap-a, kao u NBA.

misterno

pre 6 godina

Dakle Arsen u poslednjih 21 mesec potrosio vise nego u predhodnih 19 godina u Arsenalu. Ovo ne govori toliko o Gvardioli koliko o tome u kom pravcu fudbal ide, kad je I cuvena stekara Venger posustao.

Konacno neko pametan ovde...