Ponedeljak, 19.02.2018.

20:40

"Ko kaže da Juda, na kraju, nije otišao u raj?"

Izvor: Tanjug, Hina

"Ko kaže da Juda, na kraju, nije otišao u raj?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Viktor

pre 6 godina

Heros,Dionis,Krišna i još mnogi drugi,hiljadama godina pre nove ere rodjeni su 25.12.(zimski solisticij),od majke device(sve su se zvale na M),imali 12 sledbenika,pretvarali vino u vodu,razapeti i oživeli treći dan.Sveta Petka,Georgije,sv Nikola su preuzeti paganski bogovi.Sve religije su najveće zlo koje je okupiralo čovečanstvo.

nenad

pre 6 godina

Recimo da je prica o Isusu potpino istinita, bez Jude I njegove uloge ne bilo raspeca niti vaskrsnuca , hriscanstvo se nikad ne bi prosirilo i postalo masovna religija. Iz ugla duhovnog coveka, sve dolazi od Boga, isusu je Bog poslao Judu koji ce ga izdati ... I Krst na kom ce razapet oprostiti svojim dzelatima .Ovaj Papa je mnogo blizi iskonskom Hriscanstvu nego mnogi pre njega na tom mestu.Ateistima svakako je sve to bajka, laznim moralistima svi su gresni sem njih samih, od njih za ovakve izjave ne treba ocekivati razumevanje.

navali narode

pre 6 godina

"Ko sam ja da sudim homoseksualcima?"

sledeci jednostavnu logiku,to ipak znaci da bi neko trebo da im sudi?
bravo,sveti oce,bravo,nego,vezano za grehe i raj,ako je vec tako,kako
bi bilo da mi ukinemo deset bozjih zapovesti pa kom opanci kom obujci?

Lola

pre 6 godina

Po hriscanskom ucenju Juda nije mogao da ode u raj, jer se obesio, a samoubice ne idu u raj, tuzno, ali istinito, i ne razumem kako je papa mogao ovako nesto da izjavi, osim ako nije budista, ili praktikuje judaizam

Darko

pre 6 godina

Pa nije fer, uopšte nije fer da i grešnik i pravednik idu na isto mesto. I ubica i najskromniji čovek koji ni mrava nije zgazio.

Oliver

pre 6 godina

Dostojevski je rekao: Ako nema Boga, sve je dozvoljeno. Slavoj Zizek je rekao obrnuto: Ako ima Boga, sve je dozvoljeno. Papa potvrdjuje Zizekove reci. Ako verujem u Boga, mogu da radim sta hocu, posle se iskreno pokajem i bice mi oprosteno. Super koncept!

Moki

pre 6 godina

Na žalost onih koji bi da budu vernici hrišćani a da netreba da poštiuju Božje zakone ,to nemože. Nekad je ljudski greh morao potopom da se poništi, znači Bog ne dozvoljava improvizaciju u veri i prilagldjavanje dnevnim portrebama moralno slabih .Biblija je jasna i svakom svesnom čoveku razumljiva. Za početnike u veroispovesti su deset zapovesti dovoljne.

Aleksandar

pre 6 godina

Papa razume veru i hrišćanstvo. Ovi koji ga kritikuju, izgleda da svestenicke odore nose samo iz koristi.
Suština hrišćanstva je na neki način i mogućnost iskrenog pokajanja, a bog, jelte, daje konačni sud o tome da li je neko iskren ili neiskren. Ovo pišem kao ateist. Nisam vernik, ali me interesuje religija, generalno.

7four

pre 6 godina

Kakva sramotna izjava suprotna onome sto kaze Sveto Pismo. U Svetom Pismu u Jevandjelju po Mateju 26:24 kad se govori o Judinoj izdaji stoji sledece: “...Ali tesko onom čoveku koji izda sina Čovecjeg! Tom čoveku bi bolje bilo da se nije ni rodio. “

Bo

pre 6 godina

Papa propoveda istinsku Ljubav i pravi Put. I drago mi je da živim u vremenu kada i Papa Francis. Iako sam vrlo aktivna u pravoslavnoj crkvi, ne da mi ne smetaju njegove izjave, štaviše - ulivaju mi veru i ljubav.

Разблажити...

pre 6 godina

Јуда је починио самоубиство, што је једини грех који не може да се опрости, јер је логично - онај који се убије, не може више да се каје, будући да је завршио са овоземаљским животом. И ту нема никакве дилеме и филозофирања, ако причамо о хришћанским начелима.

Папа је поставио добро питање - ко је он да суди хомосексуалцима? Нико и ништа. Суд ће, по учењу хришћана, дати сам Христос. Зато нико од нас не треба да осуђује друге, јер свакога од нас чека суд од Бога. Па ипак, папа, као отац свих католичких хришћана, има обавезу да своје вернике учи да је грех такав какав јесте, а не да га ублажава и чини прихватљивим. То једноставно нема смисла.

Живимо у времену у коме атеЈизам хара и уништава сва моралана начела, некада показујући своје јасно лице, а некада се представљајући у облику вере. Атеиста је свако ко крши теистичке принципе, био он декларативно верник или не. Покушаји да се атеистичке тезе прикажу као нова религија или као нови поглед на религију јесте смрт за морална начела, јер управо као и код папе, такви покушаји легализују грех и од људи праве робове. Моралан човек се до смрти бори са искушењима, али их не легализује. Он греши, пада, посрће, али устаје и бори се, без оправдања да је грех прихватљив. Ускоро ћемо доћи у ситуацију да ће бити све једно да ли грешимо или не, јер је Бог љубав и милостив, а ми то можемо да злоупотребљавамо, јер смо очигледно томе склони.

ima leba bez motike

pre 6 godina

Religija - motivacija za sve prevarante, lopove, ubice, teroriste.
Radis sta hoces > pokajes se > ides u Raj. I bas te briga

miro split

pre 6 godina

Ako je božji naum da Isus svojom mukom otkupi grihe čovječanstva i tako pokaže ljudima novi put, onda je i Juda žrtva tog nauma i tragična osoba.

Dejan

pre 6 godina

Ne moze Juda da ode u raj.Izvrsio je samoubistvo,vesanjem,jedini greh za koji covek ne moze da se pokaje.I Petar se odrekao Hrista Gospoda naseg ali se pokajao i gorko zaplakao.

остани Србин, пиши Ћирилицом!

pre 6 godina

Страшно шта човек прича, ова изјава лишава људе Покајања и води у несрећу.

Bivsi administrator

pre 6 godina

Iako sam saglasan sa velikom vecinom njegovih reci i dela,ovde bi prodiskutovao sa njim,niko ne moze da kaze da nije otisao u raj,ali niko ne moze da kaze ni da jeste. Kad bi otvorili arhive mogli bi da diskutujemo,a ne nagadjamo,da li ga je Juda uopste i izdao (ima na History). Mozda je i Hitler u raju,a majka Tereza u paklu (pomazuci bolesnima,odlagala njihov odlazak kod boga oca)? Mozda je los prevod,mozda se nije dobro izrazio,ali....

NikCryptoExpert

pre 6 godina

Raj nije nikakvo fizicko naselje/mesto... to je stanje sa Hristom... zivot sa Hristom je raj, van njega nema zivota a to je sinonim za pakao.

Juda nije tamo. Kao sto ni papa nece jer ne veruju u Hrista. Svako ko veruje u Hrista veruje u zivot vecni.

doberman

pre 6 godina

nije problem izdaja, i petar je to uradio istu noc 3 puta, ali se juda ubio a petar pokajao, isplakao i nastavio gde je hrist stao, aj sad, padre, opravdaj samoubistvo?

Bogu hvala

pre 6 godina

Pokazalo se kao ispravno sto novi Papa nije izabran iz dosadnog, za zivu veru nezainteresovanog i korumpiranog italijanskog klera, nego odande gde je vera najzivlja, iz Juzne Amerike ili Afrike. Ovako mudre a u sustini jednostavne misli ne mogu se cesto cuti sa najvisih crkvenih polozaja.

МАЛИ ЧОВЕК

pre 6 godina

Још ће да испадне да нема св. Петра и ником дужни, па на крају благослови највеће грешнике.

Joc@

pre 6 godina

Tipicno spinovanje Crkve, kako pravoslavne tako i katolicke. Njihova prica kako nema greha za koji se ne moze iskupiti im je i donela ogroman novac koji su im tokom vekova davali zlocinci koji su da bi okajali grehe davali donacije crkvama, gradili manastire itd. Da su se Hitler i Staljin setili da sagrade neki manastir i njih bi danas nazivali svecima. Znamo kako je to radila i radi SPC. Dodje npr. Stefan Decanski, pobije gomilu ljudi, pokusa da ubije oca, ubije brata i to najgorim mukama, odsece bratu glavu i naredi da mu se od njegove lobanje napravi pehar iz kojeg ce da pije vino, onda sagradi nekoliko manastira i eto ga - postao covek svetac!

Pravoslavni koji pokusava da razume papu.

pre 6 godina

Juda je mislio da moze da navede Hrista da unisti rimsku vojnu silu. Mislio je ako ga izada da ce Hrist pod mukama da se promeni i iskoristi svoje moci protiv Rimljana. Uzeo je srebrnjake od Rimljana inace mu ne bi verovali. On je bio jedini intelektualac medju apostolima i kao takav stavio inteligenciju ispred vere. To je njegov je greh. U svojoj dusi on i nije pocinoi izdaju Hrista, ali je nedostatkom vere izdao sebe. Mnogi vernici se i danas mole za zdravlje, blagodeti, sigurnost, dok je jedina istinska molitva, ona da Bog pomogne osobi da bude bolja i tako ostvari svoje spasenje. To naravno nije razlog da odu u Pakao, sto je papa i precizirao, jer ako ni Juda nije to zasluzio svojom kolebljivoscu i pametovanjem, onda nece ni oni.

Pouka moze da se izvuce i za ateiste. Zamenite Boga covecanstvom i dobicete da nicija pamet, ma kako velika bila, ne moze da se uporedi sa mudrosti i pameti celog ljudskog roda od njegovog postanja do danas. To nas cini skromnim i prizemnim i sputava gordost i oholost. I to je tako jednostavno.

Petar

pre 6 godina

Papa zna isto kao i moj komsija Jovo. Znaci nista. Ali on barem zivi u palati sa stolicama iz zlata dok moj komsija svake nedelje ode u crkvu i pusti zadnji dinar tamo nadajuci se da ce mu bog srediti zivot.

BANE

pre 6 godina

Juda sigurno nije otišao u raj već na suprotnu stranu. A tamo su otišli ili će otići svi oni koji nisu poštovali ili ne poštuju zakone koje je preko svojih proroka Bog poslao ljudima da ih poštuju i žive po njima.

vodonosa

pre 6 godina

Sta prica ovaj čovek.Namerno kažem čovek,zato sto to i jeste a ne bezgresni Bog na zemlji kako se smatra.Crkva lepo kaže za neupucene da pojasnim.Juda je prvo samoubica i nije se pokajao za izdaju koju je ucinio,za takve tesko da ima mesta u raju.Posebna tezina je sto to papa kaže.

dzigi

pre 6 godina

Da nije Jude, Rimljani ne bi uhvatili (uhapsili?) Isusa, te ga ne bi razapeli niti bi on uskrsnuo i hrišćanstvo bi se našlo u ćorsokaku. Tako da hrišćani mogu samo da slave Judu. Koji je navodno prijavio Isusa na insistiranje samog Isusa jer je znao da ga Juda ne bi svojevoljno "izdao".
Pravi triler/drama/misterija.

Miki kontiki

pre 6 godina

Ко си Ти, зна само Бог! Оно што је више него очигледно јесте да својим изјавама збуњујеш и високо свештенство и обичан народ. Мало је вероватно да су Ти погледи успешни ако ни струка ни народ у великом постотку не разуме или не одобрава твоје ставове.

Будимо људи!

pre 6 godina

Слажем се као Православни, нећу фа судум никоме, чак се и за непријатеља треба молити. Не судити ни химисексуалцима, ни никоме, ни атеустима ни хомосексуалцима јер сам и сам вероватно већи грешник ид њих. Хришћанство је религија мира, и нема веза са милитантнопћу... Чак се и атеисти који живе по ониме шта је Бог рекао пре спасавају него ли неки верници... Браво папо.

Joc@

pre 6 godina

Tipicno spinovanje Crkve, kako pravoslavne tako i katolicke. Njihova prica kako nema greha za koji se ne moze iskupiti im je i donela ogroman novac koji su im tokom vekova davali zlocinci koji su da bi okajali grehe davali donacije crkvama, gradili manastire itd. Da su se Hitler i Staljin setili da sagrade neki manastir i njih bi danas nazivali svecima. Znamo kako je to radila i radi SPC. Dodje npr. Stefan Decanski, pobije gomilu ljudi, pokusa da ubije oca, ubije brata i to najgorim mukama, odsece bratu glavu i naredi da mu se od njegove lobanje napravi pehar iz kojeg ce da pije vino, onda sagradi nekoliko manastira i eto ga - postao covek svetac!

Oliver

pre 6 godina

Dostojevski je rekao: Ako nema Boga, sve je dozvoljeno. Slavoj Zizek je rekao obrnuto: Ako ima Boga, sve je dozvoljeno. Papa potvrdjuje Zizekove reci. Ako verujem u Boga, mogu da radim sta hocu, posle se iskreno pokajem i bice mi oprosteno. Super koncept!

Разблажити...

pre 6 godina

Јуда је починио самоубиство, што је једини грех који не може да се опрости, јер је логично - онај који се убије, не може више да се каје, будући да је завршио са овоземаљским животом. И ту нема никакве дилеме и филозофирања, ако причамо о хришћанским начелима.

Папа је поставио добро питање - ко је он да суди хомосексуалцима? Нико и ништа. Суд ће, по учењу хришћана, дати сам Христос. Зато нико од нас не треба да осуђује друге, јер свакога од нас чека суд од Бога. Па ипак, папа, као отац свих католичких хришћана, има обавезу да своје вернике учи да је грех такав какав јесте, а не да га ублажава и чини прихватљивим. То једноставно нема смисла.

Живимо у времену у коме атеЈизам хара и уништава сва моралана начела, некада показујући своје јасно лице, а некада се представљајући у облику вере. Атеиста је свако ко крши теистичке принципе, био он декларативно верник или не. Покушаји да се атеистичке тезе прикажу као нова религија или као нови поглед на религију јесте смрт за морална начела, јер управо као и код папе, такви покушаји легализују грех и од људи праве робове. Моралан човек се до смрти бори са искушењима, али их не легализује. Он греши, пада, посрће, али устаје и бори се, без оправдања да је грех прихватљив. Ускоро ћемо доћи у ситуацију да ће бити све једно да ли грешимо или не, јер је Бог љубав и милостив, а ми то можемо да злоупотребљавамо, јер смо очигледно томе склони.

Bogu hvala

pre 6 godina

Pokazalo se kao ispravno sto novi Papa nije izabran iz dosadnog, za zivu veru nezainteresovanog i korumpiranog italijanskog klera, nego odande gde je vera najzivlja, iz Juzne Amerike ili Afrike. Ovako mudre a u sustini jednostavne misli ne mogu se cesto cuti sa najvisih crkvenih polozaja.

Aleksandar

pre 6 godina

Papa razume veru i hrišćanstvo. Ovi koji ga kritikuju, izgleda da svestenicke odore nose samo iz koristi.
Suština hrišćanstva je na neki način i mogućnost iskrenog pokajanja, a bog, jelte, daje konačni sud o tome da li je neko iskren ili neiskren. Ovo pišem kao ateist. Nisam vernik, ali me interesuje religija, generalno.

Bo

pre 6 godina

Papa propoveda istinsku Ljubav i pravi Put. I drago mi je da živim u vremenu kada i Papa Francis. Iako sam vrlo aktivna u pravoslavnoj crkvi, ne da mi ne smetaju njegove izjave, štaviše - ulivaju mi veru i ljubav.

Petar

pre 6 godina

Papa zna isto kao i moj komsija Jovo. Znaci nista. Ali on barem zivi u palati sa stolicama iz zlata dok moj komsija svake nedelje ode u crkvu i pusti zadnji dinar tamo nadajuci se da ce mu bog srediti zivot.

Pravoslavni koji pokusava da razume papu.

pre 6 godina

Juda je mislio da moze da navede Hrista da unisti rimsku vojnu silu. Mislio je ako ga izada da ce Hrist pod mukama da se promeni i iskoristi svoje moci protiv Rimljana. Uzeo je srebrnjake od Rimljana inace mu ne bi verovali. On je bio jedini intelektualac medju apostolima i kao takav stavio inteligenciju ispred vere. To je njegov je greh. U svojoj dusi on i nije pocinoi izdaju Hrista, ali je nedostatkom vere izdao sebe. Mnogi vernici se i danas mole za zdravlje, blagodeti, sigurnost, dok je jedina istinska molitva, ona da Bog pomogne osobi da bude bolja i tako ostvari svoje spasenje. To naravno nije razlog da odu u Pakao, sto je papa i precizirao, jer ako ni Juda nije to zasluzio svojom kolebljivoscu i pametovanjem, onda nece ni oni.

Pouka moze da se izvuce i za ateiste. Zamenite Boga covecanstvom i dobicete da nicija pamet, ma kako velika bila, ne moze da se uporedi sa mudrosti i pameti celog ljudskog roda od njegovog postanja do danas. To nas cini skromnim i prizemnim i sputava gordost i oholost. I to je tako jednostavno.

Будимо људи!

pre 6 godina

Слажем се као Православни, нећу фа судум никоме, чак се и за непријатеља треба молити. Не судити ни химисексуалцима, ни никоме, ни атеустима ни хомосексуалцима јер сам и сам вероватно већи грешник ид њих. Хришћанство је религија мира, и нема веза са милитантнопћу... Чак се и атеисти који живе по ониме шта је Бог рекао пре спасавају него ли неки верници... Браво папо.

ima leba bez motike

pre 6 godina

Religija - motivacija za sve prevarante, lopove, ubice, teroriste.
Radis sta hoces > pokajes se > ides u Raj. I bas te briga

dzigi

pre 6 godina

Da nije Jude, Rimljani ne bi uhvatili (uhapsili?) Isusa, te ga ne bi razapeli niti bi on uskrsnuo i hrišćanstvo bi se našlo u ćorsokaku. Tako da hrišćani mogu samo da slave Judu. Koji je navodno prijavio Isusa na insistiranje samog Isusa jer je znao da ga Juda ne bi svojevoljno "izdao".
Pravi triler/drama/misterija.

7four

pre 6 godina

Kakva sramotna izjava suprotna onome sto kaze Sveto Pismo. U Svetom Pismu u Jevandjelju po Mateju 26:24 kad se govori o Judinoj izdaji stoji sledece: “...Ali tesko onom čoveku koji izda sina Čovecjeg! Tom čoveku bi bolje bilo da se nije ni rodio. “

doberman

pre 6 godina

nije problem izdaja, i petar je to uradio istu noc 3 puta, ali se juda ubio a petar pokajao, isplakao i nastavio gde je hrist stao, aj sad, padre, opravdaj samoubistvo?

NikCryptoExpert

pre 6 godina

Raj nije nikakvo fizicko naselje/mesto... to je stanje sa Hristom... zivot sa Hristom je raj, van njega nema zivota a to je sinonim za pakao.

Juda nije tamo. Kao sto ni papa nece jer ne veruju u Hrista. Svako ko veruje u Hrista veruje u zivot vecni.

Dejan

pre 6 godina

Ne moze Juda da ode u raj.Izvrsio je samoubistvo,vesanjem,jedini greh za koji covek ne moze da se pokaje.I Petar se odrekao Hrista Gospoda naseg ali se pokajao i gorko zaplakao.

остани Србин, пиши Ћирилицом!

pre 6 godina

Страшно шта човек прича, ова изјава лишава људе Покајања и води у несрећу.

vodonosa

pre 6 godina

Sta prica ovaj čovek.Namerno kažem čovek,zato sto to i jeste a ne bezgresni Bog na zemlji kako se smatra.Crkva lepo kaže za neupucene da pojasnim.Juda je prvo samoubica i nije se pokajao za izdaju koju je ucinio,za takve tesko da ima mesta u raju.Posebna tezina je sto to papa kaže.

BANE

pre 6 godina

Juda sigurno nije otišao u raj već na suprotnu stranu. A tamo su otišli ili će otići svi oni koji nisu poštovali ili ne poštuju zakone koje je preko svojih proroka Bog poslao ljudima da ih poštuju i žive po njima.

Moki

pre 6 godina

Na žalost onih koji bi da budu vernici hrišćani a da netreba da poštiuju Božje zakone ,to nemože. Nekad je ljudski greh morao potopom da se poništi, znači Bog ne dozvoljava improvizaciju u veri i prilagldjavanje dnevnim portrebama moralno slabih .Biblija je jasna i svakom svesnom čoveku razumljiva. Za početnike u veroispovesti su deset zapovesti dovoljne.

miro split

pre 6 godina

Ako je božji naum da Isus svojom mukom otkupi grihe čovječanstva i tako pokaže ljudima novi put, onda je i Juda žrtva tog nauma i tragična osoba.

Bivsi administrator

pre 6 godina

Iako sam saglasan sa velikom vecinom njegovih reci i dela,ovde bi prodiskutovao sa njim,niko ne moze da kaze da nije otisao u raj,ali niko ne moze da kaze ni da jeste. Kad bi otvorili arhive mogli bi da diskutujemo,a ne nagadjamo,da li ga je Juda uopste i izdao (ima na History). Mozda je i Hitler u raju,a majka Tereza u paklu (pomazuci bolesnima,odlagala njihov odlazak kod boga oca)? Mozda je los prevod,mozda se nije dobro izrazio,ali....

Miki kontiki

pre 6 godina

Ко си Ти, зна само Бог! Оно што је више него очигледно јесте да својим изјавама збуњујеш и високо свештенство и обичан народ. Мало је вероватно да су Ти погледи успешни ако ни струка ни народ у великом постотку не разуме или не одобрава твоје ставове.

МАЛИ ЧОВЕК

pre 6 godina

Још ће да испадне да нема св. Петра и ником дужни, па на крају благослови највеће грешнике.

Darko

pre 6 godina

Pa nije fer, uopšte nije fer da i grešnik i pravednik idu na isto mesto. I ubica i najskromniji čovek koji ni mrava nije zgazio.

navali narode

pre 6 godina

"Ko sam ja da sudim homoseksualcima?"

sledeci jednostavnu logiku,to ipak znaci da bi neko trebo da im sudi?
bravo,sveti oce,bravo,nego,vezano za grehe i raj,ako je vec tako,kako
bi bilo da mi ukinemo deset bozjih zapovesti pa kom opanci kom obujci?

nenad

pre 6 godina

Recimo da je prica o Isusu potpino istinita, bez Jude I njegove uloge ne bilo raspeca niti vaskrsnuca , hriscanstvo se nikad ne bi prosirilo i postalo masovna religija. Iz ugla duhovnog coveka, sve dolazi od Boga, isusu je Bog poslao Judu koji ce ga izdati ... I Krst na kom ce razapet oprostiti svojim dzelatima .Ovaj Papa je mnogo blizi iskonskom Hriscanstvu nego mnogi pre njega na tom mestu.Ateistima svakako je sve to bajka, laznim moralistima svi su gresni sem njih samih, od njih za ovakve izjave ne treba ocekivati razumevanje.

Lola

pre 6 godina

Po hriscanskom ucenju Juda nije mogao da ode u raj, jer se obesio, a samoubice ne idu u raj, tuzno, ali istinito, i ne razumem kako je papa mogao ovako nesto da izjavi, osim ako nije budista, ili praktikuje judaizam

Viktor

pre 6 godina

Heros,Dionis,Krišna i još mnogi drugi,hiljadama godina pre nove ere rodjeni su 25.12.(zimski solisticij),od majke device(sve su se zvale na M),imali 12 sledbenika,pretvarali vino u vodu,razapeti i oživeli treći dan.Sveta Petka,Georgije,sv Nikola su preuzeti paganski bogovi.Sve religije su najveće zlo koje je okupiralo čovečanstvo.

Разблажити...

pre 6 godina

Јуда је починио самоубиство, што је једини грех који не може да се опрости, јер је логично - онај који се убије, не може више да се каје, будући да је завршио са овоземаљским животом. И ту нема никакве дилеме и филозофирања, ако причамо о хришћанским начелима.

Папа је поставио добро питање - ко је он да суди хомосексуалцима? Нико и ништа. Суд ће, по учењу хришћана, дати сам Христос. Зато нико од нас не треба да осуђује друге, јер свакога од нас чека суд од Бога. Па ипак, папа, као отац свих католичких хришћана, има обавезу да своје вернике учи да је грех такав какав јесте, а не да га ублажава и чини прихватљивим. То једноставно нема смисла.

Живимо у времену у коме атеЈизам хара и уништава сва моралана начела, некада показујући своје јасно лице, а некада се представљајући у облику вере. Атеиста је свако ко крши теистичке принципе, био он декларативно верник или не. Покушаји да се атеистичке тезе прикажу као нова религија или као нови поглед на религију јесте смрт за морална начела, јер управо као и код папе, такви покушаји легализују грех и од људи праве робове. Моралан човек се до смрти бори са искушењима, али их не легализује. Он греши, пада, посрће, али устаје и бори се, без оправдања да је грех прихватљив. Ускоро ћемо доћи у ситуацију да ће бити све једно да ли грешимо или не, јер је Бог љубав и милостив, а ми то можемо да злоупотребљавамо, јер смо очигледно томе склони.

ima leba bez motike

pre 6 godina

Religija - motivacija za sve prevarante, lopove, ubice, teroriste.
Radis sta hoces > pokajes se > ides u Raj. I bas te briga

остани Србин, пиши Ћирилицом!

pre 6 godina

Страшно шта човек прича, ова изјава лишава људе Покајања и води у несрећу.

Miki kontiki

pre 6 godina

Ко си Ти, зна само Бог! Оно што је више него очигледно јесте да својим изјавама збуњујеш и високо свештенство и обичан народ. Мало је вероватно да су Ти погледи успешни ако ни струка ни народ у великом постотку не разуме или не одобрава твоје ставове.

NikCryptoExpert

pre 6 godina

Raj nije nikakvo fizicko naselje/mesto... to je stanje sa Hristom... zivot sa Hristom je raj, van njega nema zivota a to je sinonim za pakao.

Juda nije tamo. Kao sto ni papa nece jer ne veruju u Hrista. Svako ko veruje u Hrista veruje u zivot vecni.

7four

pre 6 godina

Kakva sramotna izjava suprotna onome sto kaze Sveto Pismo. U Svetom Pismu u Jevandjelju po Mateju 26:24 kad se govori o Judinoj izdaji stoji sledece: “...Ali tesko onom čoveku koji izda sina Čovecjeg! Tom čoveku bi bolje bilo da se nije ni rodio. “

Oliver

pre 6 godina

Dostojevski je rekao: Ako nema Boga, sve je dozvoljeno. Slavoj Zizek je rekao obrnuto: Ako ima Boga, sve je dozvoljeno. Papa potvrdjuje Zizekove reci. Ako verujem u Boga, mogu da radim sta hocu, posle se iskreno pokajem i bice mi oprosteno. Super koncept!

Joc@

pre 6 godina

Tipicno spinovanje Crkve, kako pravoslavne tako i katolicke. Njihova prica kako nema greha za koji se ne moze iskupiti im je i donela ogroman novac koji su im tokom vekova davali zlocinci koji su da bi okajali grehe davali donacije crkvama, gradili manastire itd. Da su se Hitler i Staljin setili da sagrade neki manastir i njih bi danas nazivali svecima. Znamo kako je to radila i radi SPC. Dodje npr. Stefan Decanski, pobije gomilu ljudi, pokusa da ubije oca, ubije brata i to najgorim mukama, odsece bratu glavu i naredi da mu se od njegove lobanje napravi pehar iz kojeg ce da pije vino, onda sagradi nekoliko manastira i eto ga - postao covek svetac!

Bo

pre 6 godina

Papa propoveda istinsku Ljubav i pravi Put. I drago mi je da živim u vremenu kada i Papa Francis. Iako sam vrlo aktivna u pravoslavnoj crkvi, ne da mi ne smetaju njegove izjave, štaviše - ulivaju mi veru i ljubav.

Aleksandar

pre 6 godina

Papa razume veru i hrišćanstvo. Ovi koji ga kritikuju, izgleda da svestenicke odore nose samo iz koristi.
Suština hrišćanstva je na neki način i mogućnost iskrenog pokajanja, a bog, jelte, daje konačni sud o tome da li je neko iskren ili neiskren. Ovo pišem kao ateist. Nisam vernik, ali me interesuje religija, generalno.

BANE

pre 6 godina

Juda sigurno nije otišao u raj već na suprotnu stranu. A tamo su otišli ili će otići svi oni koji nisu poštovali ili ne poštuju zakone koje je preko svojih proroka Bog poslao ljudima da ih poštuju i žive po njima.

Moki

pre 6 godina

Na žalost onih koji bi da budu vernici hrišćani a da netreba da poštiuju Božje zakone ,to nemože. Nekad je ljudski greh morao potopom da se poništi, znači Bog ne dozvoljava improvizaciju u veri i prilagldjavanje dnevnim portrebama moralno slabih .Biblija je jasna i svakom svesnom čoveku razumljiva. Za početnike u veroispovesti su deset zapovesti dovoljne.

vodonosa

pre 6 godina

Sta prica ovaj čovek.Namerno kažem čovek,zato sto to i jeste a ne bezgresni Bog na zemlji kako se smatra.Crkva lepo kaže za neupucene da pojasnim.Juda je prvo samoubica i nije se pokajao za izdaju koju je ucinio,za takve tesko da ima mesta u raju.Posebna tezina je sto to papa kaže.

Petar

pre 6 godina

Papa zna isto kao i moj komsija Jovo. Znaci nista. Ali on barem zivi u palati sa stolicama iz zlata dok moj komsija svake nedelje ode u crkvu i pusti zadnji dinar tamo nadajuci se da ce mu bog srediti zivot.

dzigi

pre 6 godina

Da nije Jude, Rimljani ne bi uhvatili (uhapsili?) Isusa, te ga ne bi razapeli niti bi on uskrsnuo i hrišćanstvo bi se našlo u ćorsokaku. Tako da hrišćani mogu samo da slave Judu. Koji je navodno prijavio Isusa na insistiranje samog Isusa jer je znao da ga Juda ne bi svojevoljno "izdao".
Pravi triler/drama/misterija.

Dejan

pre 6 godina

Ne moze Juda da ode u raj.Izvrsio je samoubistvo,vesanjem,jedini greh za koji covek ne moze da se pokaje.I Petar se odrekao Hrista Gospoda naseg ali se pokajao i gorko zaplakao.

МАЛИ ЧОВЕК

pre 6 godina

Још ће да испадне да нема св. Петра и ником дужни, па на крају благослови највеће грешнике.

Bivsi administrator

pre 6 godina

Iako sam saglasan sa velikom vecinom njegovih reci i dela,ovde bi prodiskutovao sa njim,niko ne moze da kaze da nije otisao u raj,ali niko ne moze da kaze ni da jeste. Kad bi otvorili arhive mogli bi da diskutujemo,a ne nagadjamo,da li ga je Juda uopste i izdao (ima na History). Mozda je i Hitler u raju,a majka Tereza u paklu (pomazuci bolesnima,odlagala njihov odlazak kod boga oca)? Mozda je los prevod,mozda se nije dobro izrazio,ali....

Bogu hvala

pre 6 godina

Pokazalo se kao ispravno sto novi Papa nije izabran iz dosadnog, za zivu veru nezainteresovanog i korumpiranog italijanskog klera, nego odande gde je vera najzivlja, iz Juzne Amerike ili Afrike. Ovako mudre a u sustini jednostavne misli ne mogu se cesto cuti sa najvisih crkvenih polozaja.

navali narode

pre 6 godina

"Ko sam ja da sudim homoseksualcima?"

sledeci jednostavnu logiku,to ipak znaci da bi neko trebo da im sudi?
bravo,sveti oce,bravo,nego,vezano za grehe i raj,ako je vec tako,kako
bi bilo da mi ukinemo deset bozjih zapovesti pa kom opanci kom obujci?

Будимо људи!

pre 6 godina

Слажем се као Православни, нећу фа судум никоме, чак се и за непријатеља треба молити. Не судити ни химисексуалцима, ни никоме, ни атеустима ни хомосексуалцима јер сам и сам вероватно већи грешник ид њих. Хришћанство је религија мира, и нема веза са милитантнопћу... Чак се и атеисти који живе по ониме шта је Бог рекао пре спасавају него ли неки верници... Браво папо.

miro split

pre 6 godina

Ako je božji naum da Isus svojom mukom otkupi grihe čovječanstva i tako pokaže ljudima novi put, onda je i Juda žrtva tog nauma i tragična osoba.

Pravoslavni koji pokusava da razume papu.

pre 6 godina

Juda je mislio da moze da navede Hrista da unisti rimsku vojnu silu. Mislio je ako ga izada da ce Hrist pod mukama da se promeni i iskoristi svoje moci protiv Rimljana. Uzeo je srebrnjake od Rimljana inace mu ne bi verovali. On je bio jedini intelektualac medju apostolima i kao takav stavio inteligenciju ispred vere. To je njegov je greh. U svojoj dusi on i nije pocinoi izdaju Hrista, ali je nedostatkom vere izdao sebe. Mnogi vernici se i danas mole za zdravlje, blagodeti, sigurnost, dok je jedina istinska molitva, ona da Bog pomogne osobi da bude bolja i tako ostvari svoje spasenje. To naravno nije razlog da odu u Pakao, sto je papa i precizirao, jer ako ni Juda nije to zasluzio svojom kolebljivoscu i pametovanjem, onda nece ni oni.

Pouka moze da se izvuce i za ateiste. Zamenite Boga covecanstvom i dobicete da nicija pamet, ma kako velika bila, ne moze da se uporedi sa mudrosti i pameti celog ljudskog roda od njegovog postanja do danas. To nas cini skromnim i prizemnim i sputava gordost i oholost. I to je tako jednostavno.

Lola

pre 6 godina

Po hriscanskom ucenju Juda nije mogao da ode u raj, jer se obesio, a samoubice ne idu u raj, tuzno, ali istinito, i ne razumem kako je papa mogao ovako nesto da izjavi, osim ako nije budista, ili praktikuje judaizam

doberman

pre 6 godina

nije problem izdaja, i petar je to uradio istu noc 3 puta, ali se juda ubio a petar pokajao, isplakao i nastavio gde je hrist stao, aj sad, padre, opravdaj samoubistvo?

Darko

pre 6 godina

Pa nije fer, uopšte nije fer da i grešnik i pravednik idu na isto mesto. I ubica i najskromniji čovek koji ni mrava nije zgazio.

Viktor

pre 6 godina

Heros,Dionis,Krišna i još mnogi drugi,hiljadama godina pre nove ere rodjeni su 25.12.(zimski solisticij),od majke device(sve su se zvale na M),imali 12 sledbenika,pretvarali vino u vodu,razapeti i oživeli treći dan.Sveta Petka,Georgije,sv Nikola su preuzeti paganski bogovi.Sve religije su najveće zlo koje je okupiralo čovečanstvo.

nenad

pre 6 godina

Recimo da je prica o Isusu potpino istinita, bez Jude I njegove uloge ne bilo raspeca niti vaskrsnuca , hriscanstvo se nikad ne bi prosirilo i postalo masovna religija. Iz ugla duhovnog coveka, sve dolazi od Boga, isusu je Bog poslao Judu koji ce ga izdati ... I Krst na kom ce razapet oprostiti svojim dzelatima .Ovaj Papa je mnogo blizi iskonskom Hriscanstvu nego mnogi pre njega na tom mestu.Ateistima svakako je sve to bajka, laznim moralistima svi su gresni sem njih samih, od njih za ovakve izjave ne treba ocekivati razumevanje.