Petak, 26.01.2018.

22:25

Kakav meč – Šveđani u finalu EP posle čuda i 16 godina posta!

Muška rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je posle drame, velike borbe i produžetaka pobedila Dansku, 35:34.

Izvor: B92

Kakav meè – Šveðani u finalu EP posle èuda i 16 godina posta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 6 godina

Zasluzeno.. Inace,da li je neko primetio kako je decak neki van terena dodao loptu Danskom golmanu a onda ovaj prosledio Hansenu u poslednjem napadu kad su Danci izborili produzetke? Kakva utakmica. :)

Bivsi fudbaler

pre 6 godina

Sto se tice poredjenja rukometa i odbojke samo da primetim da ipak nije normalno da mreza treba da se promasi a ne da se pogodi !

Stara kuka

pre 6 godina

@Stara kuka U pravu si! Nebeski narod ne mrzi! Pozdrav od delija sa jucerasnje kosarkaske utakmice...
(Jumko, 27. januar 2018 15:29)

Pa nesto te nema na vestima o Zvezdi i Partizanu.Al si zato non stop na vestima o srpskom representativnom sportu,a Djokovic je slag na torti.I kakave veze imaju navijci sa tvojom podsmevanjem srpskim sportistima.
Nebeski narod kako ga ti nazivas mrzi odredjene i bar nema logore za decu.
Sta trazis kod nebeskog naroda na sajtu?

Stara kuka

pre 6 godina

@Sarajevo.ba

Slabo pratis.Uzimaju ono sto sam ja napisao,a da ste presmensi istina boli.To nije mrznja to je realnost.A stonse mrznje konkretno tice,zna se ko mrzi i proziva.Vidimo to svakodnevno upravo na ovom sajtu.Poznato je ko ima kompleks.

mrmlj

pre 6 godina

@ (Jumko, 26. januar 2018 22:46) sve i da je najlopularniji i najatraktivniji sport na svetu (a slozicemo se da u obe kategorije nije ni blizu), ove godine je rukomet samo jos jedan u nizu sportova u kom ste se nalozili pa ostali bez medalje. videcemo sta ce biti na sledecem prvenstvu, ali da vas pred vasom publikom preslisa ko stigne je bas los rezultat. jos da vas je i nasa reprezentacija pobedila, pa ne smem da pomislim sta bi bilo.

ghost dog

pre 6 godina

Msm da ne preterujem kad kazem da je Hansenova asistencija na mecu u zadnjim sekundama jedna od najlepsih ikada. Nisam verovao sta je bacio covek, mislio sam da ce sutirati na gol.

Dag Kristi

pre 6 godina

Kakav mec!Umalo Svedjani da uprskaju,trebali su da dobiju mec i u regularnom delu.Neutralan navijac koji je ovo prvenstvo recimo gledao samo nasu reprezentaciju,mora da se na momente zapitao da li je ovo isti sport koji su nasi igrali.

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Favoriti za zlato 1 Francuska 2. Hrvatska 3 Norveška 4. Danska Više srece drugi put.. Odlocno polufinale.(Makedonce, 26. januar 2018 22:52) idi MeZeTi leba ti.

zg tom

pre 6 godina

E koji sustav natjecanja.Da je ŠVE izgubila od HRV u Splitu u drugi krug ŠVE bi prenjela 0 bodova (hrv 4, isl 2, šve 0), a pobjedom su si osigurali nad HRV 4 za drugi krug,SRB je pred kraj čak imala i šansu protiv ŠVE, FRA ih je razbila u drugom krugu, a eto ih u finalu. Švedima je i dodatni impuls bila i pobjeda SRB nad ISL, jer samo tom pobjedo su Švedi mogli prnijeti 4 boda. Što se tiče HRV bez Duvnjaka se nije moglo više, a sa njim možda maksimalno 1/2F, nema više u HRV nekog drugog extra igrača. A i ono firsiranje protiv FRA 7 na 6 bez golmana, katastrofa......

osmeh

pre 6 godina

@kez
I po niku vidim da je replika radi replike, bez znanja. Nabrojati samo nekoliko evropskih država i tvrditi da je rukomet popularan je nonsens. Italija, Poljska, Rusija, Turska, cela Južna Amerika, SAD, Kina, Japan je više od pola zemaljske kugle na kojoj je popularnija odbojka. Nije Evropa ceo svet. I da pomenem, čisto kao neka trivia: FIVB ima više članica nego UN.

odbojka je globalno rasirenija

pre 6 godina

@kez , ne bih bas skroz slozio s tobom, u pravu si da je rukomet popularniji sport od odbojke u Evropi, posebno ako uzmemo recimo Nemacku koja je sila i u jednom i u drugom sportu ,ali bundesliga u rukometu je daleko popularnija, s druge strane u ostatku sveta odbojka je daleko popularnija , recimo prilicno jake i gledane lige su japanska i kineska ,dok recimo na kontinentima Amerika rukomet doslovno da i ne postoji , dok je odbojka dosta jaka i u Kanadi ,Argentini, Brazilu i SAD gdje prednjaci NCAA

SV

pre 6 godina

"Švedska će u finalu, prvi put posle 16 godina, igrati protiv Španije..."

Ova recenica bi bila jasnija da glasi "Švedska će u finalu, prvog posle 16 godina, igrati protiv Španije..."
Ovako bismo mogli da pomislimo da su Svedjani stalno igrali finale, ali da ce sad igrati finale protiv Spanije prvi put posle 16 godina.
Koliko je glup sistem takmicenja nabolje pokazuje cinjenica da bi Svedjani u slucaju poraza bili drugi, sa samo jednim porazom manje od Srbije!

Sarajevo ba

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece.. 
(Sarajevo ba, 26. januar 2018 23:59) 

A vi?Nekad neko prvenstvo?Bar da se plasirate.Nego otkud ti kao srbomrzac na srpskom sajtu?
(Stara kuka, 27. januar 2018 00:10)

Pre nekoliko dana ti je neko napisao da do podne mirziš sebe, a od podne celi svet.
Prema tvojim komentarima vidim da uopšte nije pogrešio.

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

Švedska nije ušla zasluženo, njih je samo spasila ona pobjeda prvog kola u Splitu protiv nas mi smo u drugom kolu izgubili samo 1 protiv Francuza a oni 2 protiv Francuza i Norvežana i naša im je utakmica ovisila o prolasku i prošli su slučajno imali smo isti broj bodova i golova onda se gledao međusobni skor susreta i to je prevagnulo da nije možda bi danas mi bili u finalu ali sudbina je htjela drugačije.
(Palikuća šibica, 26. januar 2018 23:11)

Sigurno. Vi ste ustvari moralni pobednici. Na celu sa onim iskompleksiranim trenerom sto skakuce i vuce za dres protivnicke igrace.

Mare

pre 6 godina

Uvek na vesti o rukometu dolaze "strucnjaci" da napisu kako rukomet nije popularan i kako se vise gleda kosarka, odbojka.... ajte lepo u 3 skoka hop, hop.... shvatite da ima ljudi koji vole rukomet, potpuno je nebitno da li ga neko drugi gleda ili ne.. postedite nas tamo ogranicenih komentara

Slobodan

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem sta se pise. U svetu je mozda rukomet na pesku popularniji od pravog rukometa a da ne pricamo o odbojci. Dakle svet nisu Skandinavija i zapadna Evropa otvorite kartu na guglu. A sto se tice rukometa koji sam trenirao u Srbiji je po popularnosti odmah iza kosarke, popularniji je za klasu od odbojke. Za one koji sumnjaju u tvrdnji reci cu samo da je rukomet sport malih mesta i kao takav siroko rasprostranjen. Npr. u Vojvodini je popularnoji i od kosarke svako vece selo ima halu i rukometni klub, isto tako i u Priboju, Prijepolju... i ostalim od Bg udaljenim mestima.
E sad to sto se u Bg ne igra nego kupe decu iz navedenih mesta ,pa dozvoljavalju da jedni te isti decenijama unistavaju sport to je drugo. Kazem samo da je strasna tuga to sto su uradili sa nasim rukometom a brzo bi i mi mogli da dodjemo u situaciju da se kidamo sa navedenom ekipom na ep.

.....

pre 6 godina

Ko god je gledao utakmicu mogao je da vidi šta je želja i žeđ za pobedom,pobednički mentalitet i još mnogo toga što naša reprezentacija nema niti će ikada imati.
Kao i ceo narod uostalom

Trile

pre 6 godina

@osmeh
Rukomet je polularniji od odbojke iz prostog razloga sto je izuzetno popularan u nekim velikim drzavama i sportskim silama. Rukomet je popularan u Francuskoj, Spaniji, Rusiji, Nemackoj, citavoj Skandinaviji, na dobrom delu Balkana, u J. Koreji...
Odbojka nigde nije popularna na tom nivou. Dosta je popularna u Italiji, Brazilu i donekle u Rusiji, na Balkanu samo u Srbiji, dok u Nemackoj, Spaniji, Francuskoj koje su glavne sportske sile u Evropi za odbojku malo ko zna. Eto zasto je rukomet popularniji.
(kez, 27. januar 2018 00:11)

Zato je odbojka popularnija od rukometa u USA, Rusiji, Kini i Brazilu, zemljama koje obuhvataju polovinu svetske populacije, 70% ekonomije i 95% politickog uticaja. Sve zemlje zajedno u kojima je rukomet popularan (a to nije vise Rusija) imaju manje stanovnika nego Moskva.

Miki, ispred prodavnice, sa pivom u ruci...

pre 6 godina

Došla mi je tašta u posetu, spava na kauču u snevnoj so i, i ide u 20.00 na spavanje...gledao sam u kafiću???

Jovan

pre 6 godina

@jumko

bravo momak
odbojka uopšte nije popularna
eto baš prošlo leto skupile se devojke na plaži u Grčkoj pa igrale rukomet
nije im nešto išlo, al trude se

Jumko

pre 6 godina

Pa nista... Nebeski narod je jos jednom pokazao da je u pravu i da je uvek pobednik, sto i istorija pokazuje, tako da se predajem i priznajem da su odbojka i vaterpolo jaci i popularniji sportovi od rukometa! Prijatan dan.

Boki

pre 6 godina

Favoriti za zlato 
1 Francuska 
2. Hrvatska 
3 Norveška 
4. Danska 
Više srece drugi put.. 

Odlocno polufinale.
(Makedonce, 26. januar 2018 22:52)

Zar ti nisi komentarisao da ste vi medju favoritima, čak i najavljivao finale sa Hrvatima???

dominus

pre 6 godina

Vikinzi su preci sva tri naroda, zapravo četiri (Island, Norveška, Švedska i Danska). U suštini, svi skandinavci su deo velike grupe germanskih naroda, izuzev Islanđana koji vode, manje-više, direktno poreklo od vikinga.
Tako da su večeras (Den-Swe) igrali "vikinzi" i pobedili "vikinzi" :)
Inače, odlična utakmica. Simpatije su pobrale obe reprezentacije. Završnica regularnog dela je bila za infarkt :) Šveđani zasluženo u finalu.

Nista mi nije jasno igras za dom spreman i opet izgubis

pre 6 godina

Stani zar ne bese da smo mi bili u polufinalu i finalu samo zato jer smo domacini a domacini se uvek guraju nebitno kako si slab? Pa sta onda bese sa hrvatima; koliko su to hrvati slabi?

dado

pre 6 godina

Ja kad neki dan napisa na vest da su Hrvati pobedili Norvezane, da kasno Marko na Kosovo stize, da nece proci dalje, da ce proci Svedska, da su Francuzi drugi svet za njih, bio sam zatrpan minusima od strane Hrvata i domacih "strucnjaka" i pojedinim komentarima kako pojma nemam. Sad se vidi ko prati rukomet i razume se u isti. U nedelju svedjani uzimaju titulu pa lupajte minuse da be znam.

nik cava

pre 6 godina

Zlatno doba rukometa definitivno.Pogledajte samo sledecu stvar,vazeci evropski,svetski i Olimpijski prvaci Nem,Dan i Fra,finale tekuceg igraju Spa i Sve,osvajaci medalja na zadnjem sampionatu pre ovog Nor i Slo,a pritom igracki od svih jaca Hrv,ostali ako 2 autsajdera na prvenstvu Aus i Cg,zamenimo Rusima i Poljacima,prakticno svako svakog moze dobiti i da se nada cak i borbi za odlicje.Da ne govorimo da se igra atomski rukomet,brzo,atraktivno kao nikad do sad.Zato mi je posebno krivo sto ne mozemo da se uzdignemo i da bar pokusamo da uhvatimo voz za Evropom,igrace imamo ali struka i savez je leglo nesposobnjakovica i korumpiranosti da bi i skandinavci sa njima propali.Zaista steta,nekad smo ih sve ucili,mozda je i to jedan od razloga posrtanja,jos zivimo u vremenu Metaloplastike

kez

pre 6 godina

@na odbojci bilo 60 000
To je kao da dovedes 20 000 ljudi u Arenu da gleda vaterpolo i kazes da je vaterpolo popularan kao kosarka jer je na vaterpolo utakmici bilo 20 000 ljudi. Prica se o globalnoj popularnosti, ne popularnosti u nekoj drzavi. Rukomet jeste popularniji od odbojke, odbojka je popularnija od vaterpola, dok su i jedan i drugi sport u poredjenju sa fudbalom i kosarkom prakticno sporedni sportovi.

Stara kuka

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece..
(Sarajevo ba, 26. januar 2018 23:59)

A vi?Nekad neko prvenstvo?Bar da se plasirate.Nego otkud ti kao srbomrzac na srpskom sajtu?

Stara kuka

pre 6 godina

@Jumko

A jel mozes ti nekad da napises neki komentar a da ne spomenes Srbe?Toliko si opterecen,da cak vise nisi ni trol.Realno odbojka i nije toliko popularna a tek rukomet i vaterpolo,oni ni zajedno.Na zalost tako je,al to je istina.Sutra da Srbija postane br 1 u rukometu a postane ocajna u odbojci,pisao bi kako se odbojka igra u celom svetu,kako je igraju Amerikanci,Rusi,Argenticni,Brazilci,Japanci,Kinezi,Kubanci,cela Evropa...a rukomet ni u pola Evrope.Umi se malo,udahni.

Her Žika

pre 6 godina

(Jumko, 26. januar 2018 22:46)

Sine, nadam se da te neko masno placa da pises ove tupave komentare. Jer ako to radis za dzabe... :( ne znam sta da ti kazem. Vise srece u nekom narednom zivotu, ovaj ti je promasen.

kez

pre 6 godina

@osmeh
Rukomet je polularniji od odbojke iz prostog razloga sto je izuzetno popularan u nekim velikim drzavama i sportskim silama. Rukomet je popularan u Francuskoj, Spaniji, Rusiji, Nemackoj, citavoj Skandinaviji, na dobrom delu Balkana, u J. Koreji...
Odbojka nigde nije popularna na tom nivou. Dosta je popularna u Italiji, Brazilu i donekle u Rusiji, na Balkanu samo u Srbiji, dok u Nemackoj, Spaniji, Francuskoj koje su glavne sportske sile u Evropi za odbojku malo ko zna. Eto zasto je rukomet popularniji.

osmeh

pre 6 godina

Rukomet nikad neće dostići popularnost odbojke! A i odbojka je sport koji se igra najviše na svetu, svetski odbojkaški savez (FIVB) ima više članica nego FIFA.

Palikuća šibica

pre 6 godina

Švedska nije ušla zasluženo, njih je samo spasila ona pobjeda prvog kola u Splitu protiv nas mi smo u drugom kolu izgubili samo 1 protiv Francuza a oni 2 protiv Francuza i Norvežana i naša im je utakmica ovisila o prolasku i prošli su slučajno imali smo isti broj bodova i golova onda se gledao međusobni skor susreta i to je prevagnulo da nije možda bi danas mi bili u finalu ali sudbina je htjela drugačije.

na odbojci je bilo 60 000

pre 6 godina

@jumko , a kada je u rukometu na utakmici bilo 60 000 ? Nikada , inace prosek gledalaca na utakmicama u americi na ncaa u odbojci je 8000 , ali ne zelim pljuvati o rukometu , dobar sport, jedino osporavanje odbojke ,vaterpola i kosarke na racun rukometa je nekako tipicno s tvoje strane ,ali imam oecaj da ces uskoro osporavati i rukomet

Sarajevo ba

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece..

ali dobro bitno da se pljuje bez argumenata

pre 6 godina

@jumko ti nikad nisi gledao odbojku , inace ovako nikada ne bi pljuvao, inace odbojka zna imati i meceve koje gleda 60 000 ljudi

Vladimir

pre 6 godina

@Jumko mislio sam vise na nacin bodovanja itd. Ipak tri izgubljene utakmice pa finale...Ali ok, slazem se da je svaka pobeda zasluzena pa tako i ova.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, 60 hiljada!? Da, kada se pravi neko otvaranje takmicenja ili finale pa odu na stadion! Kakvih 60 hiljada!? U najjacim ligama je prosek do 2 hiljade ljudi!

aham

pre 6 godina

Kakav meč! Lasse Svan Hansen u zadnjem momentu, doktor! I Lauge Smit! Ali svaka čast i Švedjanima koji su ovo izvukli! Fenomenalan, fenomenalan meč!

Rafet

pre 6 godina

Apsolutno zasluženo. Dobili dva najbitnija meča na prvenstvu, pogotovu ovaj protiv Danske bez dvojice standardnih igrača. Mislim da će Španija osvojiti, ali Svedjani ginu do kraja, biće zanimljivo.

Nicky

pre 6 godina

Fenomenalan meč,dve vrhunske reprezentacije i drago mi je za Švedjane jer su sudije direktnom odlukom u finišu meča, sedmercem i isključenjem za nedodirivanje, ugozili zasluženu pobedu.Kad gledam ovo i ono šta mi igramo to kao da nije isti sport.

Jumko

pre 6 godina

@Vladimir Mozes li ti, a i bilo ko drugi, da mi objasni frazu "zasluzena pobeda"? Pa kad to pobeda nije zasluzena osim ako sudija bas drasticno osteti nekoga i direktno utice na rezultat? Kako to da pobednicka ekipa ne zasluzuje da pobedi? Hvala.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Magičan meč... Na jednoj strani Hansen i Lauge, na drugoj Gotfridson i Zakarson, kao i golman Palicka koji je doneo prevagu u korist Švedske. A tek ona asistencija Hansena za poslednji gol u regularnom toku, poezija, čaroban igrač, jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Šveđanima svaka čast na pobedi, ništa ih nije omelo do cilja, ni neigranje tri vrhunska beka golgetera, zasluženo finale i navijaću za njih, ostavili su srce na terenu večeras :)

Vladimir

pre 6 godina

Prava rukometna utakmica! Zasluzeno ili ne,apsolutno nebitno. Svedjani su pobijedili svaku utakmicu koja im je trebala i to je to. Svaka cast "vikinzima" i srecno u finalu.

Jumko

pre 6 godina

Snaga, brzina, hrabrost, dinamika, ubitacni sutevi, sutevi sa smekom, golmani koji su "najludji" od svih sportista kolektivnih sportova... Sve prsti od rukometa! I onda neko, valjda jer smo u pomenutom smesni, uporedjuje odbojku i vaterpolo sa ovim!? Da nema Nba lige i od kosarke bi bio popularniji, jer je evropska realno nikad gora!

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Magičan meč... Na jednoj strani Hansen i Lauge, na drugoj Gotfridson i Zakarson, kao i golman Palicka koji je doneo prevagu u korist Švedske. A tek ona asistencija Hansena za poslednji gol u regularnom toku, poezija, čaroban igrač, jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Šveđanima svaka čast na pobedi, ništa ih nije omelo do cilja, ni neigranje tri vrhunska beka golgetera, zasluženo finale i navijaću za njih, ostavili su srce na terenu večeras :)

Rafet

pre 6 godina

Apsolutno zasluženo. Dobili dva najbitnija meča na prvenstvu, pogotovu ovaj protiv Danske bez dvojice standardnih igrača. Mislim da će Španija osvojiti, ali Svedjani ginu do kraja, biće zanimljivo.

aham

pre 6 godina

Kakav meč! Lasse Svan Hansen u zadnjem momentu, doktor! I Lauge Smit! Ali svaka čast i Švedjanima koji su ovo izvukli! Fenomenalan, fenomenalan meč!

Nicky

pre 6 godina

Fenomenalan meč,dve vrhunske reprezentacije i drago mi je za Švedjane jer su sudije direktnom odlukom u finišu meča, sedmercem i isključenjem za nedodirivanje, ugozili zasluženu pobedu.Kad gledam ovo i ono šta mi igramo to kao da nije isti sport.

Vladimir

pre 6 godina

Prava rukometna utakmica! Zasluzeno ili ne,apsolutno nebitno. Svedjani su pobijedili svaku utakmicu koja im je trebala i to je to. Svaka cast "vikinzima" i srecno u finalu.

na odbojci je bilo 60 000

pre 6 godina

@jumko , a kada je u rukometu na utakmici bilo 60 000 ? Nikada , inace prosek gledalaca na utakmicama u americi na ncaa u odbojci je 8000 , ali ne zelim pljuvati o rukometu , dobar sport, jedino osporavanje odbojke ,vaterpola i kosarke na racun rukometa je nekako tipicno s tvoje strane ,ali imam oecaj da ces uskoro osporavati i rukomet

Jumko

pre 6 godina

Snaga, brzina, hrabrost, dinamika, ubitacni sutevi, sutevi sa smekom, golmani koji su "najludji" od svih sportista kolektivnih sportova... Sve prsti od rukometa! I onda neko, valjda jer smo u pomenutom smesni, uporedjuje odbojku i vaterpolo sa ovim!? Da nema Nba lige i od kosarke bi bio popularniji, jer je evropska realno nikad gora!

Sarajevo ba

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece..

ali dobro bitno da se pljuje bez argumenata

pre 6 godina

@jumko ti nikad nisi gledao odbojku , inace ovako nikada ne bi pljuvao, inace odbojka zna imati i meceve koje gleda 60 000 ljudi

osmeh

pre 6 godina

Rukomet nikad neće dostići popularnost odbojke! A i odbojka je sport koji se igra najviše na svetu, svetski odbojkaški savez (FIVB) ima više članica nego FIFA.

nik cava

pre 6 godina

Zlatno doba rukometa definitivno.Pogledajte samo sledecu stvar,vazeci evropski,svetski i Olimpijski prvaci Nem,Dan i Fra,finale tekuceg igraju Spa i Sve,osvajaci medalja na zadnjem sampionatu pre ovog Nor i Slo,a pritom igracki od svih jaca Hrv,ostali ako 2 autsajdera na prvenstvu Aus i Cg,zamenimo Rusima i Poljacima,prakticno svako svakog moze dobiti i da se nada cak i borbi za odlicje.Da ne govorimo da se igra atomski rukomet,brzo,atraktivno kao nikad do sad.Zato mi je posebno krivo sto ne mozemo da se uzdignemo i da bar pokusamo da uhvatimo voz za Evropom,igrace imamo ali struka i savez je leglo nesposobnjakovica i korumpiranosti da bi i skandinavci sa njima propali.Zaista steta,nekad smo ih sve ucili,mozda je i to jedan od razloga posrtanja,jos zivimo u vremenu Metaloplastike

dominus

pre 6 godina

Vikinzi su preci sva tri naroda, zapravo četiri (Island, Norveška, Švedska i Danska). U suštini, svi skandinavci su deo velike grupe germanskih naroda, izuzev Islanđana koji vode, manje-više, direktno poreklo od vikinga.
Tako da su večeras (Den-Swe) igrali "vikinzi" i pobedili "vikinzi" :)
Inače, odlična utakmica. Simpatije su pobrale obe reprezentacije. Završnica regularnog dela je bila za infarkt :) Šveđani zasluženo u finalu.

Boki

pre 6 godina

Favoriti za zlato 
1 Francuska 
2. Hrvatska 
3 Norveška 
4. Danska 
Više srece drugi put.. 

Odlocno polufinale.
(Makedonce, 26. januar 2018 22:52)

Zar ti nisi komentarisao da ste vi medju favoritima, čak i najavljivao finale sa Hrvatima???

Miki, ispred prodavnice, sa pivom u ruci...

pre 6 godina

Došla mi je tašta u posetu, spava na kauču u snevnoj so i, i ide u 20.00 na spavanje...gledao sam u kafiću???

Jumko

pre 6 godina

@Vladimir Mozes li ti, a i bilo ko drugi, da mi objasni frazu "zasluzena pobeda"? Pa kad to pobeda nije zasluzena osim ako sudija bas drasticno osteti nekoga i direktno utice na rezultat? Kako to da pobednicka ekipa ne zasluzuje da pobedi? Hvala.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, 60 hiljada!? Da, kada se pravi neko otvaranje takmicenja ili finale pa odu na stadion! Kakvih 60 hiljada!? U najjacim ligama je prosek do 2 hiljade ljudi!

Vladimir

pre 6 godina

@Jumko mislio sam vise na nacin bodovanja itd. Ipak tri izgubljene utakmice pa finale...Ali ok, slazem se da je svaka pobeda zasluzena pa tako i ova.

Nista mi nije jasno igras za dom spreman i opet izgubis

pre 6 godina

Stani zar ne bese da smo mi bili u polufinalu i finalu samo zato jer smo domacini a domacini se uvek guraju nebitno kako si slab? Pa sta onda bese sa hrvatima; koliko su to hrvati slabi?

dado

pre 6 godina

Ja kad neki dan napisa na vest da su Hrvati pobedili Norvezane, da kasno Marko na Kosovo stize, da nece proci dalje, da ce proci Svedska, da su Francuzi drugi svet za njih, bio sam zatrpan minusima od strane Hrvata i domacih "strucnjaka" i pojedinim komentarima kako pojma nemam. Sad se vidi ko prati rukomet i razume se u isti. U nedelju svedjani uzimaju titulu pa lupajte minuse da be znam.

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

Švedska nije ušla zasluženo, njih je samo spasila ona pobjeda prvog kola u Splitu protiv nas mi smo u drugom kolu izgubili samo 1 protiv Francuza a oni 2 protiv Francuza i Norvežana i naša im je utakmica ovisila o prolasku i prošli su slučajno imali smo isti broj bodova i golova onda se gledao međusobni skor susreta i to je prevagnulo da nije možda bi danas mi bili u finalu ali sudbina je htjela drugačije.
(Palikuća šibica, 26. januar 2018 23:11)

Sigurno. Vi ste ustvari moralni pobednici. Na celu sa onim iskompleksiranim trenerom sto skakuce i vuce za dres protivnicke igrace.

Her Žika

pre 6 godina

(Jumko, 26. januar 2018 22:46)

Sine, nadam se da te neko masno placa da pises ove tupave komentare. Jer ako to radis za dzabe... :( ne znam sta da ti kazem. Vise srece u nekom narednom zivotu, ovaj ti je promasen.

Stara kuka

pre 6 godina

@Jumko

A jel mozes ti nekad da napises neki komentar a da ne spomenes Srbe?Toliko si opterecen,da cak vise nisi ni trol.Realno odbojka i nije toliko popularna a tek rukomet i vaterpolo,oni ni zajedno.Na zalost tako je,al to je istina.Sutra da Srbija postane br 1 u rukometu a postane ocajna u odbojci,pisao bi kako se odbojka igra u celom svetu,kako je igraju Amerikanci,Rusi,Argenticni,Brazilci,Japanci,Kinezi,Kubanci,cela Evropa...a rukomet ni u pola Evrope.Umi se malo,udahni.

kez

pre 6 godina

@na odbojci bilo 60 000
To je kao da dovedes 20 000 ljudi u Arenu da gleda vaterpolo i kazes da je vaterpolo popularan kao kosarka jer je na vaterpolo utakmici bilo 20 000 ljudi. Prica se o globalnoj popularnosti, ne popularnosti u nekoj drzavi. Rukomet jeste popularniji od odbojke, odbojka je popularnija od vaterpola, dok su i jedan i drugi sport u poredjenju sa fudbalom i kosarkom prakticno sporedni sportovi.

Stara kuka

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece..
(Sarajevo ba, 26. januar 2018 23:59)

A vi?Nekad neko prvenstvo?Bar da se plasirate.Nego otkud ti kao srbomrzac na srpskom sajtu?

kez

pre 6 godina

@osmeh
Rukomet je polularniji od odbojke iz prostog razloga sto je izuzetno popularan u nekim velikim drzavama i sportskim silama. Rukomet je popularan u Francuskoj, Spaniji, Rusiji, Nemackoj, citavoj Skandinaviji, na dobrom delu Balkana, u J. Koreji...
Odbojka nigde nije popularna na tom nivou. Dosta je popularna u Italiji, Brazilu i donekle u Rusiji, na Balkanu samo u Srbiji, dok u Nemackoj, Spaniji, Francuskoj koje su glavne sportske sile u Evropi za odbojku malo ko zna. Eto zasto je rukomet popularniji.

Mare

pre 6 godina

Uvek na vesti o rukometu dolaze "strucnjaci" da napisu kako rukomet nije popularan i kako se vise gleda kosarka, odbojka.... ajte lepo u 3 skoka hop, hop.... shvatite da ima ljudi koji vole rukomet, potpuno je nebitno da li ga neko drugi gleda ili ne.. postedite nas tamo ogranicenih komentara

ghost dog

pre 6 godina

Msm da ne preterujem kad kazem da je Hansenova asistencija na mecu u zadnjim sekundama jedna od najlepsih ikada. Nisam verovao sta je bacio covek, mislio sam da ce sutirati na gol.

Palikuća šibica

pre 6 godina

Švedska nije ušla zasluženo, njih je samo spasila ona pobjeda prvog kola u Splitu protiv nas mi smo u drugom kolu izgubili samo 1 protiv Francuza a oni 2 protiv Francuza i Norvežana i naša im je utakmica ovisila o prolasku i prošli su slučajno imali smo isti broj bodova i golova onda se gledao međusobni skor susreta i to je prevagnulo da nije možda bi danas mi bili u finalu ali sudbina je htjela drugačije.

Dag Kristi

pre 6 godina

Kakav mec!Umalo Svedjani da uprskaju,trebali su da dobiju mec i u regularnom delu.Neutralan navijac koji je ovo prvenstvo recimo gledao samo nasu reprezentaciju,mora da se na momente zapitao da li je ovo isti sport koji su nasi igrali.

Slobodan

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem sta se pise. U svetu je mozda rukomet na pesku popularniji od pravog rukometa a da ne pricamo o odbojci. Dakle svet nisu Skandinavija i zapadna Evropa otvorite kartu na guglu. A sto se tice rukometa koji sam trenirao u Srbiji je po popularnosti odmah iza kosarke, popularniji je za klasu od odbojke. Za one koji sumnjaju u tvrdnji reci cu samo da je rukomet sport malih mesta i kao takav siroko rasprostranjen. Npr. u Vojvodini je popularnoji i od kosarke svako vece selo ima halu i rukometni klub, isto tako i u Priboju, Prijepolju... i ostalim od Bg udaljenim mestima.
E sad to sto se u Bg ne igra nego kupe decu iz navedenih mesta ,pa dozvoljavalju da jedni te isti decenijama unistavaju sport to je drugo. Kazem samo da je strasna tuga to sto su uradili sa nasim rukometom a brzo bi i mi mogli da dodjemo u situaciju da se kidamo sa navedenom ekipom na ep.

Trile

pre 6 godina

@osmeh
Rukomet je polularniji od odbojke iz prostog razloga sto je izuzetno popularan u nekim velikim drzavama i sportskim silama. Rukomet je popularan u Francuskoj, Spaniji, Rusiji, Nemackoj, citavoj Skandinaviji, na dobrom delu Balkana, u J. Koreji...
Odbojka nigde nije popularna na tom nivou. Dosta je popularna u Italiji, Brazilu i donekle u Rusiji, na Balkanu samo u Srbiji, dok u Nemackoj, Spaniji, Francuskoj koje su glavne sportske sile u Evropi za odbojku malo ko zna. Eto zasto je rukomet popularniji.
(kez, 27. januar 2018 00:11)

Zato je odbojka popularnija od rukometa u USA, Rusiji, Kini i Brazilu, zemljama koje obuhvataju polovinu svetske populacije, 70% ekonomije i 95% politickog uticaja. Sve zemlje zajedno u kojima je rukomet popularan (a to nije vise Rusija) imaju manje stanovnika nego Moskva.

zg tom

pre 6 godina

E koji sustav natjecanja.Da je ŠVE izgubila od HRV u Splitu u drugi krug ŠVE bi prenjela 0 bodova (hrv 4, isl 2, šve 0), a pobjedom su si osigurali nad HRV 4 za drugi krug,SRB je pred kraj čak imala i šansu protiv ŠVE, FRA ih je razbila u drugom krugu, a eto ih u finalu. Švedima je i dodatni impuls bila i pobjeda SRB nad ISL, jer samo tom pobjedo su Švedi mogli prnijeti 4 boda. Što se tiče HRV bez Duvnjaka se nije moglo više, a sa njim možda maksimalno 1/2F, nema više u HRV nekog drugog extra igrača. A i ono firsiranje protiv FRA 7 na 6 bez golmana, katastrofa......

Jovan

pre 6 godina

@jumko

bravo momak
odbojka uopšte nije popularna
eto baš prošlo leto skupile se devojke na plaži u Grčkoj pa igrale rukomet
nije im nešto išlo, al trude se

.....

pre 6 godina

Ko god je gledao utakmicu mogao je da vidi šta je želja i žeđ za pobedom,pobednički mentalitet i još mnogo toga što naša reprezentacija nema niti će ikada imati.
Kao i ceo narod uostalom

mrmlj

pre 6 godina

@ (Jumko, 26. januar 2018 22:46) sve i da je najlopularniji i najatraktivniji sport na svetu (a slozicemo se da u obe kategorije nije ni blizu), ove godine je rukomet samo jos jedan u nizu sportova u kom ste se nalozili pa ostali bez medalje. videcemo sta ce biti na sledecem prvenstvu, ali da vas pred vasom publikom preslisa ko stigne je bas los rezultat. jos da vas je i nasa reprezentacija pobedila, pa ne smem da pomislim sta bi bilo.

SV

pre 6 godina

"Švedska će u finalu, prvi put posle 16 godina, igrati protiv Španije..."

Ova recenica bi bila jasnija da glasi "Švedska će u finalu, prvog posle 16 godina, igrati protiv Španije..."
Ovako bismo mogli da pomislimo da su Svedjani stalno igrali finale, ali da ce sad igrati finale protiv Spanije prvi put posle 16 godina.
Koliko je glup sistem takmicenja nabolje pokazuje cinjenica da bi Svedjani u slucaju poraza bili drugi, sa samo jednim porazom manje od Srbije!

osmeh

pre 6 godina

@kez
I po niku vidim da je replika radi replike, bez znanja. Nabrojati samo nekoliko evropskih država i tvrditi da je rukomet popularan je nonsens. Italija, Poljska, Rusija, Turska, cela Južna Amerika, SAD, Kina, Japan je više od pola zemaljske kugle na kojoj je popularnija odbojka. Nije Evropa ceo svet. I da pomenem, čisto kao neka trivia: FIVB ima više članica nego UN.

odbojka je globalno rasirenija

pre 6 godina

@kez , ne bih bas skroz slozio s tobom, u pravu si da je rukomet popularniji sport od odbojke u Evropi, posebno ako uzmemo recimo Nemacku koja je sila i u jednom i u drugom sportu ,ali bundesliga u rukometu je daleko popularnija, s druge strane u ostatku sveta odbojka je daleko popularnija , recimo prilicno jake i gledane lige su japanska i kineska ,dok recimo na kontinentima Amerika rukomet doslovno da i ne postoji , dok je odbojka dosta jaka i u Kanadi ,Argentini, Brazilu i SAD gdje prednjaci NCAA

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Favoriti za zlato 1 Francuska 2. Hrvatska 3 Norveška 4. Danska Više srece drugi put.. Odlocno polufinale.(Makedonce, 26. januar 2018 22:52) idi MeZeTi leba ti.

Stara kuka

pre 6 godina

@Sarajevo.ba

Slabo pratis.Uzimaju ono sto sam ja napisao,a da ste presmensi istina boli.To nije mrznja to je realnost.A stonse mrznje konkretno tice,zna se ko mrzi i proziva.Vidimo to svakodnevno upravo na ovom sajtu.Poznato je ko ima kompleks.

Jumko

pre 6 godina

Pa nista... Nebeski narod je jos jednom pokazao da je u pravu i da je uvek pobednik, sto i istorija pokazuje, tako da se predajem i priznajem da su odbojka i vaterpolo jaci i popularniji sportovi od rukometa! Prijatan dan.

Bivsi fudbaler

pre 6 godina

Sto se tice poredjenja rukometa i odbojke samo da primetim da ipak nije normalno da mreza treba da se promasi a ne da se pogodi !

Bane

pre 6 godina

Zasluzeno.. Inace,da li je neko primetio kako je decak neki van terena dodao loptu Danskom golmanu a onda ovaj prosledio Hansenu u poslednjem napadu kad su Danci izborili produzetke? Kakva utakmica. :)

Stara kuka

pre 6 godina

@Stara kuka U pravu si! Nebeski narod ne mrzi! Pozdrav od delija sa jucerasnje kosarkaske utakmice...
(Jumko, 27. januar 2018 15:29)

Pa nesto te nema na vestima o Zvezdi i Partizanu.Al si zato non stop na vestima o srpskom representativnom sportu,a Djokovic je slag na torti.I kakave veze imaju navijci sa tvojom podsmevanjem srpskim sportistima.
Nebeski narod kako ga ti nazivas mrzi odredjene i bar nema logore za decu.
Sta trazis kod nebeskog naroda na sajtu?

Sarajevo ba

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece.. 
(Sarajevo ba, 26. januar 2018 23:59) 

A vi?Nekad neko prvenstvo?Bar da se plasirate.Nego otkud ti kao srbomrzac na srpskom sajtu?
(Stara kuka, 27. januar 2018 00:10)

Pre nekoliko dana ti je neko napisao da do podne mirziš sebe, a od podne celi svet.
Prema tvojim komentarima vidim da uopšte nije pogrešio.

Palikuća šibica

pre 6 godina

Švedska nije ušla zasluženo, njih je samo spasila ona pobjeda prvog kola u Splitu protiv nas mi smo u drugom kolu izgubili samo 1 protiv Francuza a oni 2 protiv Francuza i Norvežana i naša im je utakmica ovisila o prolasku i prošli su slučajno imali smo isti broj bodova i golova onda se gledao međusobni skor susreta i to je prevagnulo da nije možda bi danas mi bili u finalu ali sudbina je htjela drugačije.

Jumko

pre 6 godina

Snaga, brzina, hrabrost, dinamika, ubitacni sutevi, sutevi sa smekom, golmani koji su "najludji" od svih sportista kolektivnih sportova... Sve prsti od rukometa! I onda neko, valjda jer smo u pomenutom smesni, uporedjuje odbojku i vaterpolo sa ovim!? Da nema Nba lige i od kosarke bi bio popularniji, jer je evropska realno nikad gora!

osmeh

pre 6 godina

Rukomet nikad neće dostići popularnost odbojke! A i odbojka je sport koji se igra najviše na svetu, svetski odbojkaški savez (FIVB) ima više članica nego FIFA.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, 60 hiljada!? Da, kada se pravi neko otvaranje takmicenja ili finale pa odu na stadion! Kakvih 60 hiljada!? U najjacim ligama je prosek do 2 hiljade ljudi!

kez

pre 6 godina

@osmeh
Rukomet je polularniji od odbojke iz prostog razloga sto je izuzetno popularan u nekim velikim drzavama i sportskim silama. Rukomet je popularan u Francuskoj, Spaniji, Rusiji, Nemackoj, citavoj Skandinaviji, na dobrom delu Balkana, u J. Koreji...
Odbojka nigde nije popularna na tom nivou. Dosta je popularna u Italiji, Brazilu i donekle u Rusiji, na Balkanu samo u Srbiji, dok u Nemackoj, Spaniji, Francuskoj koje su glavne sportske sile u Evropi za odbojku malo ko zna. Eto zasto je rukomet popularniji.

Jumko

pre 6 godina

@Vladimir Mozes li ti, a i bilo ko drugi, da mi objasni frazu "zasluzena pobeda"? Pa kad to pobeda nije zasluzena osim ako sudija bas drasticno osteti nekoga i direktno utice na rezultat? Kako to da pobednicka ekipa ne zasluzuje da pobedi? Hvala.

ali dobro bitno da se pljuje bez argumenata

pre 6 godina

@jumko ti nikad nisi gledao odbojku , inace ovako nikada ne bi pljuvao, inace odbojka zna imati i meceve koje gleda 60 000 ljudi

Sarajevo ba

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece..

na odbojci je bilo 60 000

pre 6 godina

@jumko , a kada je u rukometu na utakmici bilo 60 000 ? Nikada , inace prosek gledalaca na utakmicama u americi na ncaa u odbojci je 8000 , ali ne zelim pljuvati o rukometu , dobar sport, jedino osporavanje odbojke ,vaterpola i kosarke na racun rukometa je nekako tipicno s tvoje strane ,ali imam oecaj da ces uskoro osporavati i rukomet

kez

pre 6 godina

@na odbojci bilo 60 000
To je kao da dovedes 20 000 ljudi u Arenu da gleda vaterpolo i kazes da je vaterpolo popularan kao kosarka jer je na vaterpolo utakmici bilo 20 000 ljudi. Prica se o globalnoj popularnosti, ne popularnosti u nekoj drzavi. Rukomet jeste popularniji od odbojke, odbojka je popularnija od vaterpola, dok su i jedan i drugi sport u poredjenju sa fudbalom i kosarkom prakticno sporedni sportovi.

Jumko

pre 6 godina

Pa nista... Nebeski narod je jos jednom pokazao da je u pravu i da je uvek pobednik, sto i istorija pokazuje, tako da se predajem i priznajem da su odbojka i vaterpolo jaci i popularniji sportovi od rukometa! Prijatan dan.

Stara kuka

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece..
(Sarajevo ba, 26. januar 2018 23:59)

A vi?Nekad neko prvenstvo?Bar da se plasirate.Nego otkud ti kao srbomrzac na srpskom sajtu?

dado

pre 6 godina

Ja kad neki dan napisa na vest da su Hrvati pobedili Norvezane, da kasno Marko na Kosovo stize, da nece proci dalje, da ce proci Svedska, da su Francuzi drugi svet za njih, bio sam zatrpan minusima od strane Hrvata i domacih "strucnjaka" i pojedinim komentarima kako pojma nemam. Sad se vidi ko prati rukomet i razume se u isti. U nedelju svedjani uzimaju titulu pa lupajte minuse da be znam.

Trile

pre 6 godina

@osmeh
Rukomet je polularniji od odbojke iz prostog razloga sto je izuzetno popularan u nekim velikim drzavama i sportskim silama. Rukomet je popularan u Francuskoj, Spaniji, Rusiji, Nemackoj, citavoj Skandinaviji, na dobrom delu Balkana, u J. Koreji...
Odbojka nigde nije popularna na tom nivou. Dosta je popularna u Italiji, Brazilu i donekle u Rusiji, na Balkanu samo u Srbiji, dok u Nemackoj, Spaniji, Francuskoj koje su glavne sportske sile u Evropi za odbojku malo ko zna. Eto zasto je rukomet popularniji.
(kez, 27. januar 2018 00:11)

Zato je odbojka popularnija od rukometa u USA, Rusiji, Kini i Brazilu, zemljama koje obuhvataju polovinu svetske populacije, 70% ekonomije i 95% politickog uticaja. Sve zemlje zajedno u kojima je rukomet popularan (a to nije vise Rusija) imaju manje stanovnika nego Moskva.

Nista mi nije jasno igras za dom spreman i opet izgubis

pre 6 godina

Stani zar ne bese da smo mi bili u polufinalu i finalu samo zato jer smo domacini a domacini se uvek guraju nebitno kako si slab? Pa sta onda bese sa hrvatima; koliko su to hrvati slabi?

aham

pre 6 godina

Kakav meč! Lasse Svan Hansen u zadnjem momentu, doktor! I Lauge Smit! Ali svaka čast i Švedjanima koji su ovo izvukli! Fenomenalan, fenomenalan meč!

nik cava

pre 6 godina

Zlatno doba rukometa definitivno.Pogledajte samo sledecu stvar,vazeci evropski,svetski i Olimpijski prvaci Nem,Dan i Fra,finale tekuceg igraju Spa i Sve,osvajaci medalja na zadnjem sampionatu pre ovog Nor i Slo,a pritom igracki od svih jaca Hrv,ostali ako 2 autsajdera na prvenstvu Aus i Cg,zamenimo Rusima i Poljacima,prakticno svako svakog moze dobiti i da se nada cak i borbi za odlicje.Da ne govorimo da se igra atomski rukomet,brzo,atraktivno kao nikad do sad.Zato mi je posebno krivo sto ne mozemo da se uzdignemo i da bar pokusamo da uhvatimo voz za Evropom,igrace imamo ali struka i savez je leglo nesposobnjakovica i korumpiranosti da bi i skandinavci sa njima propali.Zaista steta,nekad smo ih sve ucili,mozda je i to jedan od razloga posrtanja,jos zivimo u vremenu Metaloplastike

Stara kuka

pre 6 godina

@Jumko

A jel mozes ti nekad da napises neki komentar a da ne spomenes Srbe?Toliko si opterecen,da cak vise nisi ni trol.Realno odbojka i nije toliko popularna a tek rukomet i vaterpolo,oni ni zajedno.Na zalost tako je,al to je istina.Sutra da Srbija postane br 1 u rukometu a postane ocajna u odbojci,pisao bi kako se odbojka igra u celom svetu,kako je igraju Amerikanci,Rusi,Argenticni,Brazilci,Japanci,Kinezi,Kubanci,cela Evropa...a rukomet ni u pola Evrope.Umi se malo,udahni.

Slobodan

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem sta se pise. U svetu je mozda rukomet na pesku popularniji od pravog rukometa a da ne pricamo o odbojci. Dakle svet nisu Skandinavija i zapadna Evropa otvorite kartu na guglu. A sto se tice rukometa koji sam trenirao u Srbiji je po popularnosti odmah iza kosarke, popularniji je za klasu od odbojke. Za one koji sumnjaju u tvrdnji reci cu samo da je rukomet sport malih mesta i kao takav siroko rasprostranjen. Npr. u Vojvodini je popularnoji i od kosarke svako vece selo ima halu i rukometni klub, isto tako i u Priboju, Prijepolju... i ostalim od Bg udaljenim mestima.
E sad to sto se u Bg ne igra nego kupe decu iz navedenih mesta ,pa dozvoljavalju da jedni te isti decenijama unistavaju sport to je drugo. Kazem samo da je strasna tuga to sto su uradili sa nasim rukometom a brzo bi i mi mogli da dodjemo u situaciju da se kidamo sa navedenom ekipom na ep.

Sarajevo ba

pre 6 godina

Hrvati i Danci su ovo prvenstvo odigrali toplo - hladno..jednu dobru jednu lošu utakmicu..a Šveđani gore od njih uz puno srece.. 
(Sarajevo ba, 26. januar 2018 23:59) 

A vi?Nekad neko prvenstvo?Bar da se plasirate.Nego otkud ti kao srbomrzac na srpskom sajtu?
(Stara kuka, 27. januar 2018 00:10)

Pre nekoliko dana ti je neko napisao da do podne mirziš sebe, a od podne celi svet.
Prema tvojim komentarima vidim da uopšte nije pogrešio.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

Magičan meč... Na jednoj strani Hansen i Lauge, na drugoj Gotfridson i Zakarson, kao i golman Palicka koji je doneo prevagu u korist Švedske. A tek ona asistencija Hansena za poslednji gol u regularnom toku, poezija, čaroban igrač, jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Šveđanima svaka čast na pobedi, ništa ih nije omelo do cilja, ni neigranje tri vrhunska beka golgetera, zasluženo finale i navijaću za njih, ostavili su srce na terenu večeras :)

Vladimir

pre 6 godina

@Jumko mislio sam vise na nacin bodovanja itd. Ipak tri izgubljene utakmice pa finale...Ali ok, slazem se da je svaka pobeda zasluzena pa tako i ova.

Her Žika

pre 6 godina

(Jumko, 26. januar 2018 22:46)

Sine, nadam se da te neko masno placa da pises ove tupave komentare. Jer ako to radis za dzabe... :( ne znam sta da ti kazem. Vise srece u nekom narednom zivotu, ovaj ti je promasen.

Vladimir

pre 6 godina

Prava rukometna utakmica! Zasluzeno ili ne,apsolutno nebitno. Svedjani su pobijedili svaku utakmicu koja im je trebala i to je to. Svaka cast "vikinzima" i srecno u finalu.

Boki

pre 6 godina

Favoriti za zlato 
1 Francuska 
2. Hrvatska 
3 Norveška 
4. Danska 
Više srece drugi put.. 

Odlocno polufinale.
(Makedonce, 26. januar 2018 22:52)

Zar ti nisi komentarisao da ste vi medju favoritima, čak i najavljivao finale sa Hrvatima???

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Favoriti za zlato 1 Francuska 2. Hrvatska 3 Norveška 4. Danska Više srece drugi put.. Odlocno polufinale.(Makedonce, 26. januar 2018 22:52) idi MeZeTi leba ti.

Rafet

pre 6 godina

Apsolutno zasluženo. Dobili dva najbitnija meča na prvenstvu, pogotovu ovaj protiv Danske bez dvojice standardnih igrača. Mislim da će Španija osvojiti, ali Svedjani ginu do kraja, biće zanimljivo.

Nicky

pre 6 godina

Fenomenalan meč,dve vrhunske reprezentacije i drago mi je za Švedjane jer su sudije direktnom odlukom u finišu meča, sedmercem i isključenjem za nedodirivanje, ugozili zasluženu pobedu.Kad gledam ovo i ono šta mi igramo to kao da nije isti sport.

Mare

pre 6 godina

Uvek na vesti o rukometu dolaze "strucnjaci" da napisu kako rukomet nije popularan i kako se vise gleda kosarka, odbojka.... ajte lepo u 3 skoka hop, hop.... shvatite da ima ljudi koji vole rukomet, potpuno je nebitno da li ga neko drugi gleda ili ne.. postedite nas tamo ogranicenih komentara

.....

pre 6 godina

Ko god je gledao utakmicu mogao je da vidi šta je želja i žeđ za pobedom,pobednički mentalitet i još mnogo toga što naša reprezentacija nema niti će ikada imati.
Kao i ceo narod uostalom

osmeh

pre 6 godina

@kez
I po niku vidim da je replika radi replike, bez znanja. Nabrojati samo nekoliko evropskih država i tvrditi da je rukomet popularan je nonsens. Italija, Poljska, Rusija, Turska, cela Južna Amerika, SAD, Kina, Japan je više od pola zemaljske kugle na kojoj je popularnija odbojka. Nije Evropa ceo svet. I da pomenem, čisto kao neka trivia: FIVB ima više članica nego UN.

Bivsi fudbaler

pre 6 godina

Sto se tice poredjenja rukometa i odbojke samo da primetim da ipak nije normalno da mreza treba da se promasi a ne da se pogodi !

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

Švedska nije ušla zasluženo, njih je samo spasila ona pobjeda prvog kola u Splitu protiv nas mi smo u drugom kolu izgubili samo 1 protiv Francuza a oni 2 protiv Francuza i Norvežana i naša im je utakmica ovisila o prolasku i prošli su slučajno imali smo isti broj bodova i golova onda se gledao međusobni skor susreta i to je prevagnulo da nije možda bi danas mi bili u finalu ali sudbina je htjela drugačije.
(Palikuća šibica, 26. januar 2018 23:11)

Sigurno. Vi ste ustvari moralni pobednici. Na celu sa onim iskompleksiranim trenerom sto skakuce i vuce za dres protivnicke igrace.

mrmlj

pre 6 godina

@ (Jumko, 26. januar 2018 22:46) sve i da je najlopularniji i najatraktivniji sport na svetu (a slozicemo se da u obe kategorije nije ni blizu), ove godine je rukomet samo jos jedan u nizu sportova u kom ste se nalozili pa ostali bez medalje. videcemo sta ce biti na sledecem prvenstvu, ali da vas pred vasom publikom preslisa ko stigne je bas los rezultat. jos da vas je i nasa reprezentacija pobedila, pa ne smem da pomislim sta bi bilo.

Stara kuka

pre 6 godina

@Sarajevo.ba

Slabo pratis.Uzimaju ono sto sam ja napisao,a da ste presmensi istina boli.To nije mrznja to je realnost.A stonse mrznje konkretno tice,zna se ko mrzi i proziva.Vidimo to svakodnevno upravo na ovom sajtu.Poznato je ko ima kompleks.

dominus

pre 6 godina

Vikinzi su preci sva tri naroda, zapravo četiri (Island, Norveška, Švedska i Danska). U suštini, svi skandinavci su deo velike grupe germanskih naroda, izuzev Islanđana koji vode, manje-više, direktno poreklo od vikinga.
Tako da su večeras (Den-Swe) igrali "vikinzi" i pobedili "vikinzi" :)
Inače, odlična utakmica. Simpatije su pobrale obe reprezentacije. Završnica regularnog dela je bila za infarkt :) Šveđani zasluženo u finalu.

Jovan

pre 6 godina

@jumko

bravo momak
odbojka uopšte nije popularna
eto baš prošlo leto skupile se devojke na plaži u Grčkoj pa igrale rukomet
nije im nešto išlo, al trude se

SV

pre 6 godina

"Švedska će u finalu, prvi put posle 16 godina, igrati protiv Španije..."

Ova recenica bi bila jasnija da glasi "Švedska će u finalu, prvog posle 16 godina, igrati protiv Španije..."
Ovako bismo mogli da pomislimo da su Svedjani stalno igrali finale, ali da ce sad igrati finale protiv Spanije prvi put posle 16 godina.
Koliko je glup sistem takmicenja nabolje pokazuje cinjenica da bi Svedjani u slucaju poraza bili drugi, sa samo jednim porazom manje od Srbije!

Dag Kristi

pre 6 godina

Kakav mec!Umalo Svedjani da uprskaju,trebali su da dobiju mec i u regularnom delu.Neutralan navijac koji je ovo prvenstvo recimo gledao samo nasu reprezentaciju,mora da se na momente zapitao da li je ovo isti sport koji su nasi igrali.

ghost dog

pre 6 godina

Msm da ne preterujem kad kazem da je Hansenova asistencija na mecu u zadnjim sekundama jedna od najlepsih ikada. Nisam verovao sta je bacio covek, mislio sam da ce sutirati na gol.

Stara kuka

pre 6 godina

@Stara kuka U pravu si! Nebeski narod ne mrzi! Pozdrav od delija sa jucerasnje kosarkaske utakmice...
(Jumko, 27. januar 2018 15:29)

Pa nesto te nema na vestima o Zvezdi i Partizanu.Al si zato non stop na vestima o srpskom representativnom sportu,a Djokovic je slag na torti.I kakave veze imaju navijci sa tvojom podsmevanjem srpskim sportistima.
Nebeski narod kako ga ti nazivas mrzi odredjene i bar nema logore za decu.
Sta trazis kod nebeskog naroda na sajtu?

Miki, ispred prodavnice, sa pivom u ruci...

pre 6 godina

Došla mi je tašta u posetu, spava na kauču u snevnoj so i, i ide u 20.00 na spavanje...gledao sam u kafiću???

odbojka je globalno rasirenija

pre 6 godina

@kez , ne bih bas skroz slozio s tobom, u pravu si da je rukomet popularniji sport od odbojke u Evropi, posebno ako uzmemo recimo Nemacku koja je sila i u jednom i u drugom sportu ,ali bundesliga u rukometu je daleko popularnija, s druge strane u ostatku sveta odbojka je daleko popularnija , recimo prilicno jake i gledane lige su japanska i kineska ,dok recimo na kontinentima Amerika rukomet doslovno da i ne postoji , dok je odbojka dosta jaka i u Kanadi ,Argentini, Brazilu i SAD gdje prednjaci NCAA

zg tom

pre 6 godina

E koji sustav natjecanja.Da je ŠVE izgubila od HRV u Splitu u drugi krug ŠVE bi prenjela 0 bodova (hrv 4, isl 2, šve 0), a pobjedom su si osigurali nad HRV 4 za drugi krug,SRB je pred kraj čak imala i šansu protiv ŠVE, FRA ih je razbila u drugom krugu, a eto ih u finalu. Švedima je i dodatni impuls bila i pobjeda SRB nad ISL, jer samo tom pobjedo su Švedi mogli prnijeti 4 boda. Što se tiče HRV bez Duvnjaka se nije moglo više, a sa njim možda maksimalno 1/2F, nema više u HRV nekog drugog extra igrača. A i ono firsiranje protiv FRA 7 na 6 bez golmana, katastrofa......

Bane

pre 6 godina

Zasluzeno.. Inace,da li je neko primetio kako je decak neki van terena dodao loptu Danskom golmanu a onda ovaj prosledio Hansenu u poslednjem napadu kad su Danci izborili produzetke? Kakva utakmica. :)