Četvrtak, 11.01.2018.

11:10

Novi porezi na kola i oružje: Ovo su cene

Oni koji imaju oružje, i ove godine će morati da za to plate porez, kao i vlasnici motornih vozila. Za neke će ta obaveza biti malo veća, a za neke i manja.

Izvor: Dnevnik

Novi porezi na kola i oružje: Ovo su cene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

SASA

pre 6 godina

I tako, Haski i Sarajevski robijas (ukopno 20g) nam uvede poreze i mi placamo. Hteo i na satelitske antene ali nija proslo. Gde ste braco Turci, zasto odoste. Manji porez a sa vama bili bi treci na svetu u fudbalu (Japani Koreja).

Ethan Hunt

pre 6 godina

Na žalost, pošto je Srbija država u bankrotstvu odavno jednom nogom, primorana je da se služi svim mogućim načinima za prikupljanje novca. Porezi na posedovanje kola, oružja, kuća i dr su samo jedan vid.

Hunter

pre 6 godina

jos jedno odrzano obecanje velikog vodje o smanjenju cena registracije.Imam terenca 2004.godiste,raspada se.Motor 3200,vredi oko 4500 evra.Da li je normalno da me to kosta oko 160.000rsd godisnje?Jel smo mi stvarno jedna inertna,priglupa nacija kojoj se serviraju svakakve gluposti i bez reci sve prihvatamo.Lopovi,prevaranti,lazovi,neobrazovani primitivci....TO danas vlada Srbijom.

Istoricar

pre 6 godina

Turci su vladali Srbijom 300-500 godina i nikada niko nije morao da plati porez na oruzje niti da od njih trazi dozvolu za posedovanje. Da nije bilo toga, ko bi i cime digao ustanak protiv njih.

Слоба

pre 6 godina

Оружје држим из три разлога:
1. емотивни: покојни отац ми је оставио у наслеђе и аманет између осталог и пиштољ.
2. традиција: оружје су поседовали мој отац, и један и други деда, најмање двојица прадеда, највероватније и даљи преци и ко сам ја и којим правом могу да ту традицију прекидам?
3. безбедносни: ако затекнем неку битангу у кући да је/га испрангијам пре него што он отвори ватру или покуша да побегне и тако сачувам и живот и жену и децу и имовину.

У историји је незабележено да је неко од мојих предака морао да плаћа порез на оружје али таква су ј****на времена дошла и трају ако се добро сећам око 20 година. Ако хоћеш да будеш безбедан, да мирно спаваш и да негујеш успомену на родитеље и претке, мораш да плаћаш рекет држави.

Све за част, част ни за шта!

NoName

pre 6 godina

I svi su se ovde lepo izjadali za sve i svasta sto nam uvaljuju i deru kozu sa ledja, umesto da se izadje naplje i proteraju lihvari. Svi do jednog.

duke nukem

pre 6 godina

Jbt vec cetvrtu godinu slusam da ce promeniti nacin obracuna za registraciju automobila. I nikad nista da smanje ssmo povecsvaju. Za ar 147 sam 2011platio komplet registraciju sa trhnickim i osiguranjem
20700 dinara. Sada je 28000. Poskupelo osiguranje suto dobio na vrednosti :)

sole

pre 6 godina

Pistolj legalan, kupljen u radnji, placen pdv prilikom kupovine. Dozvola je za drzanje dakle ne i za nosenje pa stoga stoji u kuci. Svake godine placam porez kao da ostvarujem prihod. Do sada je kroz porez nadmasena njegova vrednost. Obzirom na to da pistolj ne mogu i nesmem da nosim, da stoji u kuci, predlazem da se na isti način uvede porez i na druge stvari koje stoje u stanu (ves masina, tv, bojler i sl) time bi i onako "sjajna" finasijska situacija bila jos bolja. Ubedjen sam da ce ovu moju ideju podrzati barem moje kolege penzioneri kao kategorija koja procentualno ima najveci broj oruzja. Ja i ako "voljno" i dalje dajem "skromnih" 10.000 din (do juce 18.000) od rešenjem utvrdjene penzije spreman sam da placam ne samo vise nego bih rado placao i na druge stvari. Takodje spreman sam da podrzim sve i svakog ko se brine na ovaj nacin za mene?

Czv

pre 6 godina

Ja cu i dalje voziti golfa 97.sad se pitam dal da mi bude zao ostalih.pa nije kad su glasali nisu mislili na mene samo na sebe.pa nek udare i 500 posto

Jeca

pre 6 godina

Secate li se kako smo bili uzasnuti uceci uskoli kako su nasi preci placali Turcima porez?!A ovo nasi postase 100% veci pljckasi od Turak?!

Branko-Beograd

pre 6 godina

Ok, smanjuje se iznos u odnosu na starost vozila za odredjeni procenat ali niste napisali sta se desava sa porezom na luksuz koji cini pola iznosa. Na primer. ukoliko je auto star 17. godina i ima 2.700 kubika, ne umanjuje se 40% na osnovicu od 112.220 dinara nego samo na deo od oko 45.000 dinara (ostatak je porez na luksuz od oko 65.000 din) tako da je umanjenje u konkretnom slucaju svega 20.000 hiljada od 112.220 dinara. Znaci manje se oporezuju novi automobili nego stare krntije sa vecom kubikazom. Umesto da ukinu porez na luksuz na starije autobomile od 10. godina oni rade sve suprotno. Ko li pise ove zakone da mi je znati..

šetač

pre 6 godina

Baš sam se nasekir'o, kola nemam a oružje tek nemam. Problem je uskoro uvođenje poreza na vazduh ili još bolje na glupost. Pare da naplate Vučko i bratija.

Beba

pre 6 godina

A gde je porez za nosenje sata, plitkih cipela i slicno? U smislu, kupio si nesto, platio porez na promet, ali moras da njima placas porez zato sto to imas!?! Mogli bi da uvedu i porez na vazduh ! Zato su nam politicari sve bogatiji, ima vec i euro milijardera. Ponos Srbije !

Jovan

pre 6 godina

znaci poreska politika promivise uvoz krseva iz eu koji su tamo zabranjeni zbog ekoloskih standarda koji se kod nas jos ne primenjuju, jer je opst eponato da nama cist vazduh ne treba. Jos samo da uvedu ekstra porez na hibridna vozila jer ipak imaju dva motora pa da upotpune svoju glupost.

Zbogom porezu na oružje koje ne smem da nosim

pre 6 godina

Doneo mi ćale iz ratova 90-tih 2 pištolja. Kada je bila javna registracija bez utvrđivanja porekla oružja 2000 i neke, on se zatekao u inostranstvu na radu, a ja kao student odem i prijvim to oružje na svoje ime jer me je čovek zamolio. Ne samo što sam godinama plaćao porez na te pištolje, nego sam zbog njih morao da služim vojsku pod oružjem jer vlasnici oružja ne mogu da ulože prigovor savesti. Nije toliko bitno za vojsku, koju bi i onako služio pod oružjem svojim izborom, ali kada mi na kraju godine stigne nekoliko hiljada poreza na ove pištolje poludim. Zato sam ih uredno i lepo vratio u SUP pre dve godine i rekao zbogom porezu. Isto je učinio i moj komšija policajac, koji je u pravu kada kaže da će u slučaju nekog novog sr..a biti oružja koliko hoćes.

jevropejac

pre 6 godina

@(dub, 11. januar 2018 13:12)
Тај прорез на лкцуз је смислио наш паметни Шешељ још за време Слобимира и то негде 96/97 године. Од тада је тај порез ту, само под другим именима...

Значи још једно велико ништа за укидање пореза на лукцуз....Е србијо моја међ шљивама....

Nekad beše država

pre 6 godina

Ovaj brod je nema kompas, a svi znamo ko je kapetan...srećni su samo mazohisti. Pa, glasali ste - uživajte. I vi koji niste glasali, što niste? Uživajte i vi, pe i sledeći put nemojte glasati. Zašto? Zato da opet uživate.

stanislav

pre 6 godina

Samo napred. Ogulite narod kao majmun bananu. Na ovakvim "dohodcima" se bazira naš "privredni rast".
Ali ničija nije do zore trajala...

Ujka Vasa

pre 6 godina

Većina ovih poreza je doneta kada su naprednjaci bili još radikali i zašto to ukidati kad lepo kaplje,a oni drugačije i ne umeju da vladaju bez otimačine!

dule

pre 6 godina

Po meni svaki porez na IMOVINU je skandalozan

Zasto bi meni drzava naplavivala nesto samo zato sto imam nesto u vlasnistvu

Porez na promet roba i usluga,porez na izdavanje i slicno to mi je ok , ali da postoje porezi ali za licnu imovinu da ja placam porez na stan u kome zivim to mi je suludo

Molio bi sve koji ce mi odgovoriti da je tako i u SVEDSKOJ,DANSKOJ, NA MARSU , NA MESECU ITD... da me postede odgovora jel bi mi to isto tako taj porez bio besmislen i da zivim u Svedskoj,Danskoj,Mesecu ili na Marsu...

A to sto je tamo tako bas me briga i to nema nikakve veze sa nama.

комша

pre 6 godina

Таман ми 308ца напунила 10 година. Планирао сам неки млађи да узмем, ал сад баш нећу! Каква је ово накарадна држава то је невероватно. Држава која мрзи своје грађане.

ovo ono

pre 6 godina

bas lepe cifre, i lepo raspodeljene po kubikazi ... a najbolji potez je sto su dve vesti spojene u jednu, tako da ce odgovor uvek zvucati ovako:
" ... slozicete se da je velik broj vatrenog oruzja na ulicama ... ovo je u interesu nasih gradjana ... " U ovakvom nacinu formulisanja vesti, sanse za eskiviranje pravog odgovora za porez na vozila, su povecane za 50%

Molio bih redakciju da mi objavi komentar, i ako sam sigurno promasio temu za 50%

D.POPOVIC

pre 6 godina

Samo u banana državama plaća se porez na bilo kakvo oružje koje se drži isključivo u kući radi lične bezbednosti, bezbednosti članova porodice i imovinske sigurnosti a ne radi sticanja profita, honorara ili bilo kakve druge zarade. Lična i imovinska bezbednost su za svaku poštenu odnosno normalnu osobu i demokratski orjentisanog zakonodavca najveća svetinja i temelj zdravog i prosperitetnog društva.

Porez na nekretnine? U civilizovanim državama porez plaćaju iskqučivo oni koji su svojim kućama i stanovima zarađuju pružanjem medicinskih, stomatoloških, kozmetičarskih, maserskih, seksualnih, ugostiteljskih, turističkih, zabavnorekreativnih i drugih profitabilnih usluga ali porez ne plaćaju onima kojima nekretnine služe za dnevni boravak i spavanje jer od toga nemaju nikakvu zaradu.

kuburović

pre 6 godina

Citat: "Automatsku pusku ne mozes posedovati legalno cak ni u Americi "
Grešiš sinak. Može legalno u Teksasu i još nekim državama. Pogledaj malo na youtube...

Aca

pre 6 godina

Sta kukate po komentarima,pa svaki drugi od vas je glasao za ove sad uzivajte...Znam masu tih koji samo klimaju glavom i govore "jeste jeste los je Vucic", a onda lepo odu i zaokruze tu ... Nije mi vlast kriva vec kukavicji narod! Bruka!

dzo

pre 6 godina

Ok, dve stvari: 1) Po kom osnovu je zakonski drzati automatsko oruzije u licnom posedu? 2) Za ove sto prozivaju glasace/izbore, pa ko kaze da je uopste i glasano za njih, bitno je samo ko je bio blizi zapisnicima, kao brojao i belezio za koga..

đole

pre 6 godina

Pa propisano je zakonom i usklađivanje penzija pa se ne usklađuju godinama. Pozivanje na zakon po potrebi. Ako nam se ćefne možemo da gpromenimo i preko noći.

Dragan

pre 6 godina

Otimačina, ponašaju se kao da su oni birali narod a ne narod njih. Ovakve vesti treba spinovati pred izbore... mnogima ce otvoriti oči...

Kalif umesto Kalifa

pre 6 godina

A kad će porez na porez?? Red je da onaj koji plaća porez bude zbog tog oporezovan, I to tako da ako mu je mali da mu bude veći a ako mu je veliki da mu još poraste I da raste sve dok mu se ne smanji...

Pitam!

pre 6 godina

Porez na automatsku pusku???
Ko ima automatsku pusku osim vojske i policije i zasto se naplacuje porez na nesto sto je zakonom zabranjeno???!!

Aleksa

pre 6 godina

Po kom osnovu se svake godine može oporezivati posedovanje i korišćenje vozila ukoliko je prilikom same kupovine vozila ono višestruko oporezovano? Šta radi advokatska komora Srbije, hoće li konačno neko tužiti ovu državu Strazburu i isterati do kraja konačno stopiranje harača i nameta ovom narodu?

Milos

pre 6 godina

A znaci to je ono najavljeno smanjenje poreza na vozila preko 2000 kubika, posto to "nije fer prema gradjanjima" kao sto rece premijer/predsednik????
Na tome Vlada radi vec oko dve godine a najavljuje i duze od toga.

dub

pre 6 godina

Koliko se sećam ovaj extra porez, t.j. porez na luksuz za automobile preko 2000cm3 je uveden za vreme Borisa Tadića nakon svetske ekonomske krize 2008. godine, kao odogovor na krizu. Prošlo je 10 godina i to nikako da se ukine. Kao i zabrana zapošljavanja, 10% odbitka na plate, visoke akcize i ostalo. A stalno slušam kako nam je sada dobro i izašli iz krize!

Goran

pre 6 godina

"15 odsto za vozila između pet i osam godina starosti, 25 odsto kod vozila starih između osam i deset godina i 40 odsto kod vozila starijih od deset godina. Za motorna vozila starija od 20 i više godina, porez na upotrebu se plaća u iznosu od 20 odsto od propisanog iznosa."

Kako su vesto i svesno ostavili rupu izmedju vozila starijih od 10 do 20 godina, a takvih je ubedljivo najvise na ulicama Srbije.

Lopovska drzava.

Komša

pre 6 godina

Nekako mi se čini da je jedna lestvica na slali pomerena i da su ranije vozila kubikaže do 1,4 bila u jeftinijoj grupi - da je kubikaža od 1,4 bila maksimalna u toj kategoriji.Ili se varam ili nas varaju (klepaju po ušima).

valjda samo oni poseduju automatsko?

pre 6 godina

Nisam znao da vojska i policija placaju porez na oruzje.Koliko znam gradjani ne mogu da poseduju automatske i poluautomatske puske,ili mozda gresim?

borivoje surdilovic

pre 6 godina

da je ovaj narod pametan...svi na ulice i niko da ke sipa gorivo na pumpi...da ih malo skinemo sa akciza....oni bre zive od nas....a ne mi od njih....i onda ih sve najuriti sa onom motkom....

Doživeo sam transfer blama....

pre 6 godina

Ajde pitanje za milion dolara,da mi neko kaze za ovih pet godina kod nazadnjaka šta je pojeftinilo???i onda glasajte i dalje za njih!

Ogorčeni

pre 6 godina

Porez na upotrebu motornih vozila?! Sad verovatno sledi porez na upotrebu "čistog" vazduha...
Da bar znam da će tim porezom pokrpiti rupe nanputevima, ali neće.
Napreddno

laki

pre 6 godina

ljudi dokle vise ti porezi na preko 2000kubika.2018.god to se nigde ne primenjuje sem kod nas.I koliko to vozila ima da srbija ne zeli da se odrekne tog novca.Msm da je suludo zaista.Naticito na preko 3.0

Stepa

pre 6 godina

Nisam znao da je u Srbiji dozvoljeno drzanje,posedovanje automatske puske.Ili to znaci da ce se ovaj,novi cenovnik odnositi samo na vojsku i policiju?

pro_ser

pre 6 godina

sve u svemu porez je povećan kod najzastupljenijih kategorija, što je oko 90% prihoda i naravno očekivano od ovakve vlasti...
e sad, kad sračunaš koliko je sadašnja vlast napravila spoljni i unutrašnji dug, koliko skida od plata i penzija, višestruko uvaćala parafiskalne namete, poreze, akcize, kazne, takse, smanjila socijalnu potrošnju, devalvirala vrednost dinara, utrostručila plansku i neplansku budžetsku potrošnju, unakazila mali i srednji privatni sektor favorizacijom sumnjivih "stranih" firmi i projekata, neplanski i nesavesno rasprodavala obveznice, namerno opstruirala nestranačke projekte....
ostaje nam samo nada da će se vrata evrope jednom potpuno otvoriti za nas, kako bi mogli svi mi koji imamo pasoš i taj osnovni obrazovni nivo da se potpišemo na zahtevu za dovidjenja ovoj zemlji i onima koji će u njoj da ostanu i dalje verujući da im je dobro ili da će im biti za dve do dve i po godine.

Geronimo

pre 6 godina

Automatsku pusku ne mozes posedovati legalno cak ni u Americi a kamoli kod nas. Mislim da za obicna lica spisak zavrsava kod poluautomatskog oruzja.

Sumadinac

pre 6 godina

Da li kod nas ima nada da ce nekad nesto biti ukinuto ili cena ici na dole?

Na ovo treba dodati i vec najvljeno (u KG) povecanja poreza na imovinu od 20%.

Ova logika nije odrziva.

Evro devalvira (citaj jak dinar), cene idu gore - to onda znaci da zivotna opterecenja i nase obaveze su mega Evropske a licna primanja gora i grdja od ... zemlje?

CTOJKO

pre 6 godina

Definicija poreza iz udžbenika:

"Porezi su državni prihod u formi nameta koji država jednostrano određuje i silom
svoje vlasti uzima od svih osoba koje se nalaze pod njenom poreskom vlašću."

howyesno

pre 6 godina

E pa nevetovatno koliko su alavi na pare i ne bi to ni da sakriju. U kojoj je to zemlji razlika u porezu između 1993 ccm i 2134ccm petostruka? Koji su to kriterijumi?

Bacvanin

pre 6 godina

Sem Vojske i Policije ne verujem da iko poseduje legalno automatsku pusku, a cisto sumnjam da ce MO da placa 12000 po automatskoj pusci koju poseduju.

howyesno

pre 6 godina

E pa nevetovatno koliko su alavi na pare i ne bi to ni da sakriju. U kojoj je to zemlji razlika u porezu između 1993 ccm i 2134ccm petostruka? Koji su to kriterijumi?

Aleksa

pre 6 godina

Po kom osnovu se svake godine može oporezivati posedovanje i korišćenje vozila ukoliko je prilikom same kupovine vozila ono višestruko oporezovano? Šta radi advokatska komora Srbije, hoće li konačno neko tužiti ovu državu Strazburu i isterati do kraja konačno stopiranje harača i nameta ovom narodu?

CTOJKO

pre 6 godina

Definicija poreza iz udžbenika:

"Porezi su državni prihod u formi nameta koji država jednostrano određuje i silom
svoje vlasti uzima od svih osoba koje se nalaze pod njenom poreskom vlašću."

Ogorčeni

pre 6 godina

Porez na upotrebu motornih vozila?! Sad verovatno sledi porez na upotrebu "čistog" vazduha...
Da bar znam da će tim porezom pokrpiti rupe nanputevima, ali neće.
Napreddno

pro_ser

pre 6 godina

sve u svemu porez je povećan kod najzastupljenijih kategorija, što je oko 90% prihoda i naravno očekivano od ovakve vlasti...
e sad, kad sračunaš koliko je sadašnja vlast napravila spoljni i unutrašnji dug, koliko skida od plata i penzija, višestruko uvaćala parafiskalne namete, poreze, akcize, kazne, takse, smanjila socijalnu potrošnju, devalvirala vrednost dinara, utrostručila plansku i neplansku budžetsku potrošnju, unakazila mali i srednji privatni sektor favorizacijom sumnjivih "stranih" firmi i projekata, neplanski i nesavesno rasprodavala obveznice, namerno opstruirala nestranačke projekte....
ostaje nam samo nada da će se vrata evrope jednom potpuno otvoriti za nas, kako bi mogli svi mi koji imamo pasoš i taj osnovni obrazovni nivo da se potpišemo na zahtevu za dovidjenja ovoj zemlji i onima koji će u njoj da ostanu i dalje verujući da im je dobro ili da će im biti za dve do dve i po godine.

borivoje surdilovic

pre 6 godina

da je ovaj narod pametan...svi na ulice i niko da ke sipa gorivo na pumpi...da ih malo skinemo sa akciza....oni bre zive od nas....a ne mi od njih....i onda ih sve najuriti sa onom motkom....

Doživeo sam transfer blama....

pre 6 godina

Ajde pitanje za milion dolara,da mi neko kaze za ovih pet godina kod nazadnjaka šta je pojeftinilo???i onda glasajte i dalje za njih!

Sumadinac

pre 6 godina

Da li kod nas ima nada da ce nekad nesto biti ukinuto ili cena ici na dole?

Na ovo treba dodati i vec najvljeno (u KG) povecanja poreza na imovinu od 20%.

Ova logika nije odrziva.

Evro devalvira (citaj jak dinar), cene idu gore - to onda znaci da zivotna opterecenja i nase obaveze su mega Evropske a licna primanja gora i grdja od ... zemlje?

Milos

pre 6 godina

A znaci to je ono najavljeno smanjenje poreza na vozila preko 2000 kubika, posto to "nije fer prema gradjanjima" kao sto rece premijer/predsednik????
Na tome Vlada radi vec oko dve godine a najavljuje i duze od toga.

Aca

pre 6 godina

Sta kukate po komentarima,pa svaki drugi od vas je glasao za ove sad uzivajte...Znam masu tih koji samo klimaju glavom i govore "jeste jeste los je Vucic", a onda lepo odu i zaokruze tu ... Nije mi vlast kriva vec kukavicji narod! Bruka!

laki

pre 6 godina

ljudi dokle vise ti porezi na preko 2000kubika.2018.god to se nigde ne primenjuje sem kod nas.I koliko to vozila ima da srbija ne zeli da se odrekne tog novca.Msm da je suludo zaista.Naticito na preko 3.0

dub

pre 6 godina

Koliko se sećam ovaj extra porez, t.j. porez na luksuz za automobile preko 2000cm3 je uveden za vreme Borisa Tadića nakon svetske ekonomske krize 2008. godine, kao odogovor na krizu. Prošlo je 10 godina i to nikako da se ukine. Kao i zabrana zapošljavanja, 10% odbitka na plate, visoke akcize i ostalo. A stalno slušam kako nam je sada dobro i izašli iz krize!

Bacvanin

pre 6 godina

Sem Vojske i Policije ne verujem da iko poseduje legalno automatsku pusku, a cisto sumnjam da ce MO da placa 12000 po automatskoj pusci koju poseduju.

Stepa

pre 6 godina

Nisam znao da je u Srbiji dozvoljeno drzanje,posedovanje automatske puske.Ili to znaci da ce se ovaj,novi cenovnik odnositi samo na vojsku i policiju?

Kalif umesto Kalifa

pre 6 godina

A kad će porez na porez?? Red je da onaj koji plaća porez bude zbog tog oporezovan, I to tako da ako mu je mali da mu bude veći a ako mu je veliki da mu još poraste I da raste sve dok mu se ne smanji...

Goran

pre 6 godina

"15 odsto za vozila između pet i osam godina starosti, 25 odsto kod vozila starih između osam i deset godina i 40 odsto kod vozila starijih od deset godina. Za motorna vozila starija od 20 i više godina, porez na upotrebu se plaća u iznosu od 20 odsto od propisanog iznosa."

Kako su vesto i svesno ostavili rupu izmedju vozila starijih od 10 do 20 godina, a takvih je ubedljivo najvise na ulicama Srbije.

Lopovska drzava.

valjda samo oni poseduju automatsko?

pre 6 godina

Nisam znao da vojska i policija placaju porez na oruzje.Koliko znam gradjani ne mogu da poseduju automatske i poluautomatske puske,ili mozda gresim?

Dragan

pre 6 godina

Otimačina, ponašaju se kao da su oni birali narod a ne narod njih. Ovakve vesti treba spinovati pred izbore... mnogima ce otvoriti oči...

Geronimo

pre 6 godina

Automatsku pusku ne mozes posedovati legalno cak ni u Americi a kamoli kod nas. Mislim da za obicna lica spisak zavrsava kod poluautomatskog oruzja.

đole

pre 6 godina

Pa propisano je zakonom i usklađivanje penzija pa se ne usklađuju godinama. Pozivanje na zakon po potrebi. Ako nam se ćefne možemo da gpromenimo i preko noći.

Komša

pre 6 godina

Nekako mi se čini da je jedna lestvica na slali pomerena i da su ranije vozila kubikaže do 1,4 bila u jeftinijoj grupi - da je kubikaža od 1,4 bila maksimalna u toj kategoriji.Ili se varam ili nas varaju (klepaju po ušima).

Hunter

pre 6 godina

jos jedno odrzano obecanje velikog vodje o smanjenju cena registracije.Imam terenca 2004.godiste,raspada se.Motor 3200,vredi oko 4500 evra.Da li je normalno da me to kosta oko 160.000rsd godisnje?Jel smo mi stvarno jedna inertna,priglupa nacija kojoj se serviraju svakakve gluposti i bez reci sve prihvatamo.Lopovi,prevaranti,lazovi,neobrazovani primitivci....TO danas vlada Srbijom.

Beba

pre 6 godina

A gde je porez za nosenje sata, plitkih cipela i slicno? U smislu, kupio si nesto, platio porez na promet, ali moras da njima placas porez zato sto to imas!?! Mogli bi da uvedu i porez na vazduh ! Zato su nam politicari sve bogatiji, ima vec i euro milijardera. Ponos Srbije !

Pitam!

pre 6 godina

Porez na automatsku pusku???
Ko ima automatsku pusku osim vojske i policije i zasto se naplacuje porez na nesto sto je zakonom zabranjeno???!!

Jeca

pre 6 godina

Secate li se kako smo bili uzasnuti uceci uskoli kako su nasi preci placali Turcima porez?!A ovo nasi postase 100% veci pljckasi od Turak?!

sole

pre 6 godina

Pistolj legalan, kupljen u radnji, placen pdv prilikom kupovine. Dozvola je za drzanje dakle ne i za nosenje pa stoga stoji u kuci. Svake godine placam porez kao da ostvarujem prihod. Do sada je kroz porez nadmasena njegova vrednost. Obzirom na to da pistolj ne mogu i nesmem da nosim, da stoji u kuci, predlazem da se na isti način uvede porez i na druge stvari koje stoje u stanu (ves masina, tv, bojler i sl) time bi i onako "sjajna" finasijska situacija bila jos bolja. Ubedjen sam da ce ovu moju ideju podrzati barem moje kolege penzioneri kao kategorija koja procentualno ima najveci broj oruzja. Ja i ako "voljno" i dalje dajem "skromnih" 10.000 din (do juce 18.000) od rešenjem utvrdjene penzije spreman sam da placam ne samo vise nego bih rado placao i na druge stvari. Takodje spreman sam da podrzim sve i svakog ko se brine na ovaj nacin za mene?

Ujka Vasa

pre 6 godina

Većina ovih poreza je doneta kada su naprednjaci bili još radikali i zašto to ukidati kad lepo kaplje,a oni drugačije i ne umeju da vladaju bez otimačine!

комша

pre 6 godina

Таман ми 308ца напунила 10 година. Планирао сам неки млађи да узмем, ал сад баш нећу! Каква је ово накарадна држава то је невероватно. Држава која мрзи своје грађане.

Слоба

pre 6 godina

Оружје држим из три разлога:
1. емотивни: покојни отац ми је оставио у наслеђе и аманет између осталог и пиштољ.
2. традиција: оружје су поседовали мој отац, и један и други деда, најмање двојица прадеда, највероватније и даљи преци и ко сам ја и којим правом могу да ту традицију прекидам?
3. безбедносни: ако затекнем неку битангу у кући да је/га испрангијам пре него што он отвори ватру или покуша да побегне и тако сачувам и живот и жену и децу и имовину.

У историји је незабележено да је неко од мојих предака морао да плаћа порез на оружје али таква су ј****на времена дошла и трају ако се добро сећам око 20 година. Ако хоћеш да будеш безбедан, да мирно спаваш и да негујеш успомену на родитеље и претке, мораш да плаћаш рекет држави.

Све за част, част ни за шта!

D.POPOVIC

pre 6 godina

Samo u banana državama plaća se porez na bilo kakvo oružje koje se drži isključivo u kući radi lične bezbednosti, bezbednosti članova porodice i imovinske sigurnosti a ne radi sticanja profita, honorara ili bilo kakve druge zarade. Lična i imovinska bezbednost su za svaku poštenu odnosno normalnu osobu i demokratski orjentisanog zakonodavca najveća svetinja i temelj zdravog i prosperitetnog društva.

Porez na nekretnine? U civilizovanim državama porez plaćaju iskqučivo oni koji su svojim kućama i stanovima zarađuju pružanjem medicinskih, stomatoloških, kozmetičarskih, maserskih, seksualnih, ugostiteljskih, turističkih, zabavnorekreativnih i drugih profitabilnih usluga ali porez ne plaćaju onima kojima nekretnine služe za dnevni boravak i spavanje jer od toga nemaju nikakvu zaradu.

Nekad beše država

pre 6 godina

Ovaj brod je nema kompas, a svi znamo ko je kapetan...srećni su samo mazohisti. Pa, glasali ste - uživajte. I vi koji niste glasali, što niste? Uživajte i vi, pe i sledeći put nemojte glasati. Zašto? Zato da opet uživate.

stanislav

pre 6 godina

Samo napred. Ogulite narod kao majmun bananu. Na ovakvim "dohodcima" se bazira naš "privredni rast".
Ali ničija nije do zore trajala...

dule

pre 6 godina

Po meni svaki porez na IMOVINU je skandalozan

Zasto bi meni drzava naplavivala nesto samo zato sto imam nesto u vlasnistvu

Porez na promet roba i usluga,porez na izdavanje i slicno to mi je ok , ali da postoje porezi ali za licnu imovinu da ja placam porez na stan u kome zivim to mi je suludo

Molio bi sve koji ce mi odgovoriti da je tako i u SVEDSKOJ,DANSKOJ, NA MARSU , NA MESECU ITD... da me postede odgovora jel bi mi to isto tako taj porez bio besmislen i da zivim u Svedskoj,Danskoj,Mesecu ili na Marsu...

A to sto je tamo tako bas me briga i to nema nikakve veze sa nama.

Branko-Beograd

pre 6 godina

Ok, smanjuje se iznos u odnosu na starost vozila za odredjeni procenat ali niste napisali sta se desava sa porezom na luksuz koji cini pola iznosa. Na primer. ukoliko je auto star 17. godina i ima 2.700 kubika, ne umanjuje se 40% na osnovicu od 112.220 dinara nego samo na deo od oko 45.000 dinara (ostatak je porez na luksuz od oko 65.000 din) tako da je umanjenje u konkretnom slucaju svega 20.000 hiljada od 112.220 dinara. Znaci manje se oporezuju novi automobili nego stare krntije sa vecom kubikazom. Umesto da ukinu porez na luksuz na starije autobomile od 10. godina oni rade sve suprotno. Ko li pise ove zakone da mi je znati..

Zbogom porezu na oružje koje ne smem da nosim

pre 6 godina

Doneo mi ćale iz ratova 90-tih 2 pištolja. Kada je bila javna registracija bez utvrđivanja porekla oružja 2000 i neke, on se zatekao u inostranstvu na radu, a ja kao student odem i prijvim to oružje na svoje ime jer me je čovek zamolio. Ne samo što sam godinama plaćao porez na te pištolje, nego sam zbog njih morao da služim vojsku pod oružjem jer vlasnici oružja ne mogu da ulože prigovor savesti. Nije toliko bitno za vojsku, koju bi i onako služio pod oružjem svojim izborom, ali kada mi na kraju godine stigne nekoliko hiljada poreza na ove pištolje poludim. Zato sam ih uredno i lepo vratio u SUP pre dve godine i rekao zbogom porezu. Isto je učinio i moj komšija policajac, koji je u pravu kada kaže da će u slučaju nekog novog sr..a biti oružja koliko hoćes.

šetač

pre 6 godina

Baš sam se nasekir'o, kola nemam a oružje tek nemam. Problem je uskoro uvođenje poreza na vazduh ili još bolje na glupost. Pare da naplate Vučko i bratija.

jevropejac

pre 6 godina

@(dub, 11. januar 2018 13:12)
Тај прорез на лкцуз је смислио наш паметни Шешељ још за време Слобимира и то негде 96/97 године. Од тада је тај порез ту, само под другим именима...

Значи још једно велико ништа за укидање пореза на лукцуз....Е србијо моја међ шљивама....

duke nukem

pre 6 godina

Jbt vec cetvrtu godinu slusam da ce promeniti nacin obracuna za registraciju automobila. I nikad nista da smanje ssmo povecsvaju. Za ar 147 sam 2011platio komplet registraciju sa trhnickim i osiguranjem
20700 dinara. Sada je 28000. Poskupelo osiguranje suto dobio na vrednosti :)

Istoricar

pre 6 godina

Turci su vladali Srbijom 300-500 godina i nikada niko nije morao da plati porez na oruzje niti da od njih trazi dozvolu za posedovanje. Da nije bilo toga, ko bi i cime digao ustanak protiv njih.

NoName

pre 6 godina

I svi su se ovde lepo izjadali za sve i svasta sto nam uvaljuju i deru kozu sa ledja, umesto da se izadje naplje i proteraju lihvari. Svi do jednog.

Czv

pre 6 godina

Ja cu i dalje voziti golfa 97.sad se pitam dal da mi bude zao ostalih.pa nije kad su glasali nisu mislili na mene samo na sebe.pa nek udare i 500 posto

Jovan

pre 6 godina

znaci poreska politika promivise uvoz krseva iz eu koji su tamo zabranjeni zbog ekoloskih standarda koji se kod nas jos ne primenjuju, jer je opst eponato da nama cist vazduh ne treba. Jos samo da uvedu ekstra porez na hibridna vozila jer ipak imaju dva motora pa da upotpune svoju glupost.

ovo ono

pre 6 godina

bas lepe cifre, i lepo raspodeljene po kubikazi ... a najbolji potez je sto su dve vesti spojene u jednu, tako da ce odgovor uvek zvucati ovako:
" ... slozicete se da je velik broj vatrenog oruzja na ulicama ... ovo je u interesu nasih gradjana ... " U ovakvom nacinu formulisanja vesti, sanse za eskiviranje pravog odgovora za porez na vozila, su povecane za 50%

Molio bih redakciju da mi objavi komentar, i ako sam sigurno promasio temu za 50%

kuburović

pre 6 godina

Citat: "Automatsku pusku ne mozes posedovati legalno cak ni u Americi "
Grešiš sinak. Može legalno u Teksasu i još nekim državama. Pogledaj malo na youtube...

dzo

pre 6 godina

Ok, dve stvari: 1) Po kom osnovu je zakonski drzati automatsko oruzije u licnom posedu? 2) Za ove sto prozivaju glasace/izbore, pa ko kaze da je uopste i glasano za njih, bitno je samo ko je bio blizi zapisnicima, kao brojao i belezio za koga..

Ethan Hunt

pre 6 godina

Na žalost, pošto je Srbija država u bankrotstvu odavno jednom nogom, primorana je da se služi svim mogućim načinima za prikupljanje novca. Porezi na posedovanje kola, oružja, kuća i dr su samo jedan vid.

SASA

pre 6 godina

I tako, Haski i Sarajevski robijas (ukopno 20g) nam uvede poreze i mi placamo. Hteo i na satelitske antene ali nija proslo. Gde ste braco Turci, zasto odoste. Manji porez a sa vama bili bi treci na svetu u fudbalu (Japani Koreja).

dub

pre 6 godina

Koliko se sećam ovaj extra porez, t.j. porez na luksuz za automobile preko 2000cm3 je uveden za vreme Borisa Tadića nakon svetske ekonomske krize 2008. godine, kao odogovor na krizu. Prošlo je 10 godina i to nikako da se ukine. Kao i zabrana zapošljavanja, 10% odbitka na plate, visoke akcize i ostalo. A stalno slušam kako nam je sada dobro i izašli iz krize!

Geronimo

pre 6 godina

Automatsku pusku ne mozes posedovati legalno cak ni u Americi a kamoli kod nas. Mislim da za obicna lica spisak zavrsava kod poluautomatskog oruzja.

Goran

pre 6 godina

"15 odsto za vozila između pet i osam godina starosti, 25 odsto kod vozila starih između osam i deset godina i 40 odsto kod vozila starijih od deset godina. Za motorna vozila starija od 20 i više godina, porez na upotrebu se plaća u iznosu od 20 odsto od propisanog iznosa."

Kako su vesto i svesno ostavili rupu izmedju vozila starijih od 10 do 20 godina, a takvih je ubedljivo najvise na ulicama Srbije.

Lopovska drzava.

Слоба

pre 6 godina

Оружје држим из три разлога:
1. емотивни: покојни отац ми је оставио у наслеђе и аманет између осталог и пиштољ.
2. традиција: оружје су поседовали мој отац, и један и други деда, најмање двојица прадеда, највероватније и даљи преци и ко сам ја и којим правом могу да ту традицију прекидам?
3. безбедносни: ако затекнем неку битангу у кући да је/га испрангијам пре него што он отвори ватру или покуша да побегне и тако сачувам и живот и жену и децу и имовину.

У историји је незабележено да је неко од мојих предака морао да плаћа порез на оружје али таква су ј****на времена дошла и трају ако се добро сећам око 20 година. Ако хоћеш да будеш безбедан, да мирно спаваш и да негујеш успомену на родитеље и претке, мораш да плаћаш рекет држави.

Све за част, част ни за шта!

Aca

pre 6 godina

Sta kukate po komentarima,pa svaki drugi od vas je glasao za ove sad uzivajte...Znam masu tih koji samo klimaju glavom i govore "jeste jeste los je Vucic", a onda lepo odu i zaokruze tu ... Nije mi vlast kriva vec kukavicji narod! Bruka!

borivoje surdilovic

pre 6 godina

da je ovaj narod pametan...svi na ulice i niko da ke sipa gorivo na pumpi...da ih malo skinemo sa akciza....oni bre zive od nas....a ne mi od njih....i onda ih sve najuriti sa onom motkom....

dzo

pre 6 godina

Ok, dve stvari: 1) Po kom osnovu je zakonski drzati automatsko oruzije u licnom posedu? 2) Za ove sto prozivaju glasace/izbore, pa ko kaze da je uopste i glasano za njih, bitno je samo ko je bio blizi zapisnicima, kao brojao i belezio za koga..

Aleksa

pre 6 godina

Po kom osnovu se svake godine može oporezivati posedovanje i korišćenje vozila ukoliko je prilikom same kupovine vozila ono višestruko oporezovano? Šta radi advokatska komora Srbije, hoće li konačno neko tužiti ovu državu Strazburu i isterati do kraja konačno stopiranje harača i nameta ovom narodu?

Milos

pre 6 godina

A znaci to je ono najavljeno smanjenje poreza na vozila preko 2000 kubika, posto to "nije fer prema gradjanjima" kao sto rece premijer/predsednik????
Na tome Vlada radi vec oko dve godine a najavljuje i duze od toga.

Pitam!

pre 6 godina

Porez na automatsku pusku???
Ko ima automatsku pusku osim vojske i policije i zasto se naplacuje porez na nesto sto je zakonom zabranjeno???!!

laki

pre 6 godina

ljudi dokle vise ti porezi na preko 2000kubika.2018.god to se nigde ne primenjuje sem kod nas.I koliko to vozila ima da srbija ne zeli da se odrekne tog novca.Msm da je suludo zaista.Naticito na preko 3.0

valjda samo oni poseduju automatsko?

pre 6 godina

Nisam znao da vojska i policija placaju porez na oruzje.Koliko znam gradjani ne mogu da poseduju automatske i poluautomatske puske,ili mozda gresim?

Doživeo sam transfer blama....

pre 6 godina

Ajde pitanje za milion dolara,da mi neko kaze za ovih pet godina kod nazadnjaka šta je pojeftinilo???i onda glasajte i dalje za njih!

kuburović

pre 6 godina

Citat: "Automatsku pusku ne mozes posedovati legalno cak ni u Americi "
Grešiš sinak. Može legalno u Teksasu i još nekim državama. Pogledaj malo na youtube...

šetač

pre 6 godina

Baš sam se nasekir'o, kola nemam a oružje tek nemam. Problem je uskoro uvođenje poreza na vazduh ili još bolje na glupost. Pare da naplate Vučko i bratija.

Czv

pre 6 godina

Ja cu i dalje voziti golfa 97.sad se pitam dal da mi bude zao ostalih.pa nije kad su glasali nisu mislili na mene samo na sebe.pa nek udare i 500 posto

Ethan Hunt

pre 6 godina

Na žalost, pošto je Srbija država u bankrotstvu odavno jednom nogom, primorana je da se služi svim mogućim načinima za prikupljanje novca. Porezi na posedovanje kola, oružja, kuća i dr su samo jedan vid.

Bacvanin

pre 6 godina

Sem Vojske i Policije ne verujem da iko poseduje legalno automatsku pusku, a cisto sumnjam da ce MO da placa 12000 po automatskoj pusci koju poseduju.

Ogorčeni

pre 6 godina

Porez na upotrebu motornih vozila?! Sad verovatno sledi porez na upotrebu "čistog" vazduha...
Da bar znam da će tim porezom pokrpiti rupe nanputevima, ali neće.
Napreddno

Stepa

pre 6 godina

Nisam znao da je u Srbiji dozvoljeno drzanje,posedovanje automatske puske.Ili to znaci da ce se ovaj,novi cenovnik odnositi samo na vojsku i policiju?

dule

pre 6 godina

Po meni svaki porez na IMOVINU je skandalozan

Zasto bi meni drzava naplavivala nesto samo zato sto imam nesto u vlasnistvu

Porez na promet roba i usluga,porez na izdavanje i slicno to mi je ok , ali da postoje porezi ali za licnu imovinu da ja placam porez na stan u kome zivim to mi je suludo

Molio bi sve koji ce mi odgovoriti da je tako i u SVEDSKOJ,DANSKOJ, NA MARSU , NA MESECU ITD... da me postede odgovora jel bi mi to isto tako taj porez bio besmislen i da zivim u Svedskoj,Danskoj,Mesecu ili na Marsu...

A to sto je tamo tako bas me briga i to nema nikakve veze sa nama.

sole

pre 6 godina

Pistolj legalan, kupljen u radnji, placen pdv prilikom kupovine. Dozvola je za drzanje dakle ne i za nosenje pa stoga stoji u kuci. Svake godine placam porez kao da ostvarujem prihod. Do sada je kroz porez nadmasena njegova vrednost. Obzirom na to da pistolj ne mogu i nesmem da nosim, da stoji u kuci, predlazem da se na isti način uvede porez i na druge stvari koje stoje u stanu (ves masina, tv, bojler i sl) time bi i onako "sjajna" finasijska situacija bila jos bolja. Ubedjen sam da ce ovu moju ideju podrzati barem moje kolege penzioneri kao kategorija koja procentualno ima najveci broj oruzja. Ja i ako "voljno" i dalje dajem "skromnih" 10.000 din (do juce 18.000) od rešenjem utvrdjene penzije spreman sam da placam ne samo vise nego bih rado placao i na druge stvari. Takodje spreman sam da podrzim sve i svakog ko se brine na ovaj nacin za mene?

Komša

pre 6 godina

Nekako mi se čini da je jedna lestvica na slali pomerena i da su ranije vozila kubikaže do 1,4 bila u jeftinijoj grupi - da je kubikaža od 1,4 bila maksimalna u toj kategoriji.Ili se varam ili nas varaju (klepaju po ušima).

Dragan

pre 6 godina

Otimačina, ponašaju se kao da su oni birali narod a ne narod njih. Ovakve vesti treba spinovati pred izbore... mnogima ce otvoriti oči...

комша

pre 6 godina

Таман ми 308ца напунила 10 година. Планирао сам неки млађи да узмем, ал сад баш нећу! Каква је ово накарадна држава то је невероватно. Држава која мрзи своје грађане.

Branko-Beograd

pre 6 godina

Ok, smanjuje se iznos u odnosu na starost vozila za odredjeni procenat ali niste napisali sta se desava sa porezom na luksuz koji cini pola iznosa. Na primer. ukoliko je auto star 17. godina i ima 2.700 kubika, ne umanjuje se 40% na osnovicu od 112.220 dinara nego samo na deo od oko 45.000 dinara (ostatak je porez na luksuz od oko 65.000 din) tako da je umanjenje u konkretnom slucaju svega 20.000 hiljada od 112.220 dinara. Znaci manje se oporezuju novi automobili nego stare krntije sa vecom kubikazom. Umesto da ukinu porez na luksuz na starije autobomile od 10. godina oni rade sve suprotno. Ko li pise ove zakone da mi je znati..

pro_ser

pre 6 godina

sve u svemu porez je povećan kod najzastupljenijih kategorija, što je oko 90% prihoda i naravno očekivano od ovakve vlasti...
e sad, kad sračunaš koliko je sadašnja vlast napravila spoljni i unutrašnji dug, koliko skida od plata i penzija, višestruko uvaćala parafiskalne namete, poreze, akcize, kazne, takse, smanjila socijalnu potrošnju, devalvirala vrednost dinara, utrostručila plansku i neplansku budžetsku potrošnju, unakazila mali i srednji privatni sektor favorizacijom sumnjivih "stranih" firmi i projekata, neplanski i nesavesno rasprodavala obveznice, namerno opstruirala nestranačke projekte....
ostaje nam samo nada da će se vrata evrope jednom potpuno otvoriti za nas, kako bi mogli svi mi koji imamo pasoš i taj osnovni obrazovni nivo da se potpišemo na zahtevu za dovidjenja ovoj zemlji i onima koji će u njoj da ostanu i dalje verujući da im je dobro ili da će im biti za dve do dve i po godine.

Sumadinac

pre 6 godina

Da li kod nas ima nada da ce nekad nesto biti ukinuto ili cena ici na dole?

Na ovo treba dodati i vec najvljeno (u KG) povecanja poreza na imovinu od 20%.

Ova logika nije odrziva.

Evro devalvira (citaj jak dinar), cene idu gore - to onda znaci da zivotna opterecenja i nase obaveze su mega Evropske a licna primanja gora i grdja od ... zemlje?

Nekad beše država

pre 6 godina

Ovaj brod je nema kompas, a svi znamo ko je kapetan...srećni su samo mazohisti. Pa, glasali ste - uživajte. I vi koji niste glasali, što niste? Uživajte i vi, pe i sledeći put nemojte glasati. Zašto? Zato da opet uživate.

D.POPOVIC

pre 6 godina

Samo u banana državama plaća se porez na bilo kakvo oružje koje se drži isključivo u kući radi lične bezbednosti, bezbednosti članova porodice i imovinske sigurnosti a ne radi sticanja profita, honorara ili bilo kakve druge zarade. Lična i imovinska bezbednost su za svaku poštenu odnosno normalnu osobu i demokratski orjentisanog zakonodavca najveća svetinja i temelj zdravog i prosperitetnog društva.

Porez na nekretnine? U civilizovanim državama porez plaćaju iskqučivo oni koji su svojim kućama i stanovima zarađuju pružanjem medicinskih, stomatoloških, kozmetičarskih, maserskih, seksualnih, ugostiteljskih, turističkih, zabavnorekreativnih i drugih profitabilnih usluga ali porez ne plaćaju onima kojima nekretnine služe za dnevni boravak i spavanje jer od toga nemaju nikakvu zaradu.

Zbogom porezu na oružje koje ne smem da nosim

pre 6 godina

Doneo mi ćale iz ratova 90-tih 2 pištolja. Kada je bila javna registracija bez utvrđivanja porekla oružja 2000 i neke, on se zatekao u inostranstvu na radu, a ja kao student odem i prijvim to oružje na svoje ime jer me je čovek zamolio. Ne samo što sam godinama plaćao porez na te pištolje, nego sam zbog njih morao da služim vojsku pod oružjem jer vlasnici oružja ne mogu da ulože prigovor savesti. Nije toliko bitno za vojsku, koju bi i onako služio pod oružjem svojim izborom, ali kada mi na kraju godine stigne nekoliko hiljada poreza na ove pištolje poludim. Zato sam ih uredno i lepo vratio u SUP pre dve godine i rekao zbogom porezu. Isto je učinio i moj komšija policajac, koji je u pravu kada kaže da će u slučaju nekog novog sr..a biti oružja koliko hoćes.

Jovan

pre 6 godina

znaci poreska politika promivise uvoz krseva iz eu koji su tamo zabranjeni zbog ekoloskih standarda koji se kod nas jos ne primenjuju, jer je opst eponato da nama cist vazduh ne treba. Jos samo da uvedu ekstra porez na hibridna vozila jer ipak imaju dva motora pa da upotpune svoju glupost.

Istoricar

pre 6 godina

Turci su vladali Srbijom 300-500 godina i nikada niko nije morao da plati porez na oruzje niti da od njih trazi dozvolu za posedovanje. Da nije bilo toga, ko bi i cime digao ustanak protiv njih.

Hunter

pre 6 godina

jos jedno odrzano obecanje velikog vodje o smanjenju cena registracije.Imam terenca 2004.godiste,raspada se.Motor 3200,vredi oko 4500 evra.Da li je normalno da me to kosta oko 160.000rsd godisnje?Jel smo mi stvarno jedna inertna,priglupa nacija kojoj se serviraju svakakve gluposti i bez reci sve prihvatamo.Lopovi,prevaranti,lazovi,neobrazovani primitivci....TO danas vlada Srbijom.

stanislav

pre 6 godina

Samo napred. Ogulite narod kao majmun bananu. Na ovakvim "dohodcima" se bazira naš "privredni rast".
Ali ničija nije do zore trajala...

jevropejac

pre 6 godina

@(dub, 11. januar 2018 13:12)
Тај прорез на лкцуз је смислио наш паметни Шешељ још за време Слобимира и то негде 96/97 године. Од тада је тај порез ту, само под другим именима...

Значи још једно велико ништа за укидање пореза на лукцуз....Е србијо моја међ шљивама....

Beba

pre 6 godina

A gde je porez za nosenje sata, plitkih cipela i slicno? U smislu, kupio si nesto, platio porez na promet, ali moras da njima placas porez zato sto to imas!?! Mogli bi da uvedu i porez na vazduh ! Zato su nam politicari sve bogatiji, ima vec i euro milijardera. Ponos Srbije !

CTOJKO

pre 6 godina

Definicija poreza iz udžbenika:

"Porezi su državni prihod u formi nameta koji država jednostrano određuje i silom
svoje vlasti uzima od svih osoba koje se nalaze pod njenom poreskom vlašću."

howyesno

pre 6 godina

E pa nevetovatno koliko su alavi na pare i ne bi to ni da sakriju. U kojoj je to zemlji razlika u porezu između 1993 ccm i 2134ccm petostruka? Koji su to kriterijumi?

đole

pre 6 godina

Pa propisano je zakonom i usklađivanje penzija pa se ne usklađuju godinama. Pozivanje na zakon po potrebi. Ako nam se ćefne možemo da gpromenimo i preko noći.

Kalif umesto Kalifa

pre 6 godina

A kad će porez na porez?? Red je da onaj koji plaća porez bude zbog tog oporezovan, I to tako da ako mu je mali da mu bude veći a ako mu je veliki da mu još poraste I da raste sve dok mu se ne smanji...

Ujka Vasa

pre 6 godina

Većina ovih poreza je doneta kada su naprednjaci bili još radikali i zašto to ukidati kad lepo kaplje,a oni drugačije i ne umeju da vladaju bez otimačine!

duke nukem

pre 6 godina

Jbt vec cetvrtu godinu slusam da ce promeniti nacin obracuna za registraciju automobila. I nikad nista da smanje ssmo povecsvaju. Za ar 147 sam 2011platio komplet registraciju sa trhnickim i osiguranjem
20700 dinara. Sada je 28000. Poskupelo osiguranje suto dobio na vrednosti :)

NoName

pre 6 godina

I svi su se ovde lepo izjadali za sve i svasta sto nam uvaljuju i deru kozu sa ledja, umesto da se izadje naplje i proteraju lihvari. Svi do jednog.

SASA

pre 6 godina

I tako, Haski i Sarajevski robijas (ukopno 20g) nam uvede poreze i mi placamo. Hteo i na satelitske antene ali nija proslo. Gde ste braco Turci, zasto odoste. Manji porez a sa vama bili bi treci na svetu u fudbalu (Japani Koreja).

ovo ono

pre 6 godina

bas lepe cifre, i lepo raspodeljene po kubikazi ... a najbolji potez je sto su dve vesti spojene u jednu, tako da ce odgovor uvek zvucati ovako:
" ... slozicete se da je velik broj vatrenog oruzja na ulicama ... ovo je u interesu nasih gradjana ... " U ovakvom nacinu formulisanja vesti, sanse za eskiviranje pravog odgovora za porez na vozila, su povecane za 50%

Molio bih redakciju da mi objavi komentar, i ako sam sigurno promasio temu za 50%

Jeca

pre 6 godina

Secate li se kako smo bili uzasnuti uceci uskoli kako su nasi preci placali Turcima porez?!A ovo nasi postase 100% veci pljckasi od Turak?!