Ponedeljak, 01.01.2018.

13:00

Meloun: Jokić je jedan od najboljih igrača u NBA

Trener Denver Nageta Majkl Meloun smatra da je Nikola Jokić lider ekipe i jedan od najboljih igrača na terenu.

Izvor: B92

Meloun: Jokiæ je jedan od najboljih igraèa u NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 6 godina

Velika je razlika između "jedan od najboljih igrača u NBA" što ste napisali u naslovu i "jedan od najboljih velikih igrača u NBA" što je rekao Meloun. Ali aj sad.

vladimir

pre 6 godina

Jokic ne samo sto je tako mlad vec sada u 5 najboljih centara NBA vec sam siguran da ce karijeru zavrsiti medji 5 ili cak medju 3 najbolja van Americka igraca koja su ikada igrali u NBA,
Ali ono sto je sasvim izvesno da ce karijeru zavrsiti kao daleko najbolje placeni igrac koji nie Amerikanac i da mu je konkurencija samo fantasticni grk JANIS ADETOKUNBO iz Milvoki Baksa koji ima svakako bolje fizikalije od Jokica ali Jokic za nijansu ima bolju kosarkasku imteligemciju i anticipaciju igre.
Ovde neka neznalica cini mi se iz Crne Gore spominje"fantastican pas Zaze" koji je uzgred vise nego komican igrac i potpuno inferioran na poziciji na kojoj u sadasnjoj NBA konkurenciji.
Ocekujem da ce Denver ponuditi Jokicu, koji paradoksalno je najbolji igrac Denvera a ima namanji ugovor od svih igraca sada u Denveru, ocekujem da ce uslediti 5 -godisnji ugovor sa vise od 20m po sezoni, a po zavrstku tog ugovora mogao bi dobiti jos jedan 5 godisnji ugovor sa po 30m po godini tako da ce svakako biti i time pokazan kvalitet i kakvo mesto ce Jokic imati u istoriji NBA.

marko

pre 6 godina

Znate kada ce Jokic da nadmasi Pedju Stojakovica?
Nikada, ali nikada.
O cemu pricate? Imate igraca koji je jedna od najvecih rupa u odbrani ikada. U napadu je solidan, nista vise. I takvog polutana uporedjujete sa igrace koji je ladno mogao da isporuci 20p, kojeg niko nije sme ostaviti ni sekunde samog. To sto ima dobru statistiku nista ne znaci. Da li neko od vas gleda NBA?
Znate li sta sve racunaju u asistenciju u skok? To je smejurija. Jokic, Valanciunas, Nurkic da igraju devedesetih gejali bi klupu. To su prosecni centri kojih ima na svakom igralistu.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Najjaci su ovi likovi sto dodju i govore da ce Jokic nadmasiti Pedju, da je vec sad bolji od Divca, da Drazen Petrovic nije ni izbliza imao karijeru... Alo, zemljaci. Vi govorite o ljudima koji su krcili put u NBA drugim Evropljanima, kad tamo je moglo godisnje da podje tek par njih i to onih unjedljivo najboljih, i da opet ne igraju. Danas Timoti Luvalu dodje iz Mege i dobije minute i 10p po mecu. O cemu vi to pricate? I jos nesto... Peja je prakticno tokom cijele karijere igrao takmicarsku kosarku i u timu koji se borio za prsten. Kada Joka dodje do finala, igra game 7, pogodi odlucujuce poene onda pricajte o tome da Joka vec sada ima...

Stara kuka

pre 6 godina

@BG na pjenu od mora, 01. januar 2018 18:36)

Nemam pojma kakav je Jokic,neki kazu ovi neki kazu ono (kao u pesmi) al znam da je Srbija kosarkaska supervelesila i da uzima medalje i vecini sportova...a isto tako znam da su tvoji mnogo jadni i smesni.Tako je to,neko je najbolji a neko nije,sta ces.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

@anica, Lazic je bio odlican defanzivac ali sada vise nije. Gubi se u prostoru, jedino faulom zaustavlja. Ostario, ozenio se...

CarloNS

pre 6 godina

@(uros, 1. januar 2018 15:53)

Treba dodati i da se pravila odbrane razlikuju u SAD i u Evropi. Mnogi komentatori nikako da shvate da to nije isti sport. Sličan jeste, ali nije isti.

Kada SAD učestvuje na svetskom prvenstvu i na olimpijskim igrama odbrana se igra po evropskim pravilima. Da se igra po pravilima NBA (koje Evropljani i ne znaju dok ne odu u NBA) bilo 50+ razlike za Amere u svakoj utakmici.

Nikola

pre 6 godina

Mislim da ce Jokic nadmasiti Stojakovicevu 2003-2004 sezonu toliko puta u sledecih 10 godina....Pedja je legenda i bio je odlican NBA igrac , daleko iznad proseka ....ali Nidza im pravi decu vec sad ,pravi greske naravno , klinac je , mozda nece imati 25 poena po utakmici kao Pedja te sezone ali...u svim ostalim kategorijama ...Kada bude mogao jako da igra 36 37 minuta po tekmi , imace prosek od 20 poena 12 skokova i 8 9 asistencija po utakmici i efikasnost kakvu malo ko ima...NAjbitnije je da lepo pogledate kako taj decko igra , koliku razliku cini kada je na terenu ,kakvu viziju ima ,koliko su izgubljeni bez njega....Murrey ce kidati isto , slazem se ...ali Mudie ima ocajnu sezonu...igra 15 minuta po mecu...

Podgoricanin

pre 6 godina

@uros
Krenu ti u analizu, napisa 20 redova i taman da covjek pomisli da ima smisla to sto pises ti odvalis da je neko mogao na nekoj utakmici da postigne vise poena samo da je htio. Samo da je htio!?
I nisi jedini koji komentarise na taj nacin, ima vas trinaestogodisnjaka puno ovdje.

Neko, tako, cisto 'nako.

pre 6 godina

Pravi je pokazatelj kvaliteta, suvise je talentovan i sigurna sam da ce biti nas najbolji igrac koji je igrao u NBA, naravno jos je rano na to. Igraci iz Amerike se ne fokusiraju na odbranu, secam se kad stanu Jovic, Danguba, Lazic nema sanse neki igrac da prodje, Rocesti jeste dobar suter, ali odbrana slaba.
Malo sam otisla dalje od ove vesti, ali eto...tako razumem kosarku. Volela bih da se pojacamo sa centrom(ruka visoko, zakucavanje, konstitucija da se iskaze ispod kosa)...imamo mi i beka, pleja.
(anica, 01. januar 2018 13:44)

Draga Anice, u NBA ligi igraju najbolji napadaci na svetu, gde bi svaka odbrana ispadala smesno. Stoji da ne igraju odbranu tokom svih 40 minuta istim intenzitetom jer je liga zahtevna i odmah spuste gard na +10. I da, izraziti napadac je doveden zbog poena u protivnicki kos, a ne da bude najbolji na drugom kraju parketa. U svakom timu imas igrace koji su zaduzeni za ofanzivu, drugi iskljucivo za defanzivu i treci koji prave ucinak na oba kraja parketa. Jednostavno, trener je taj koji uklapa kockice kako bi tim dobro funkcionisao. Pa Teodosic je neverovatan napadac, a nula u odbrani. Da je bio vise kao Serhio Rodrigez, naosvajao bi se EL sa CSKA. Ali nije taj tip, Serhio je mnogo bolji fizikalac i radnik. Mozda sam malo pristrasan, smatram da je Teo bolji, ali Serhio je verovatno korisniji zbog agresivnosti u oba pravca.

Sto se tice Jokica, pun je talenta bez imalo fizikalija, razvijace snagu jer skok i brzinu nema, ali ima sut, meku ruku i dobra resenja u napadu. To ga izdvaja i pravice razliku. Svakako da ce moci da dostigne Stojakovica, ali iskreno sumnjam da ce imati ijednu sezonu kao Stojakovicevu iz 2003-2004. A sumnjam i da ce ga dostici u brojkama. Ali ima vremena da me demantuje. U Denveru najvecu sansu da preuzme palicu lidera Jokicu ima Marej. On se razvija u novog Karija. Decko ce biti jedan od najboljih igraca lige za dve-tri sezone.

anica

pre 6 godina

(Realist, 01. januar 2018 14:20
Nisam mislila da je Lazic bolji od NBA igraca, samo da nam fali centar i da se njihova kosarka ne bazira na odbrani kao ovde, primer Rocesti. Ne znam za Sveda, ali znam da je recimo Jovic igrao odbranu iako je plej, ali opet nije bio suter, Lazic odlican i ono sto on ume da uradi u odbrani retko koji igrac moze, u napadu je pak slabiji, sve ima svoje.

uros

pre 6 godina

Koliko moras povrsno da pratis kosarku da izjavis nesto poput ovoga: Americki igraci ne igraju odbranu. A posle kao primer navedes decka koji ceo zivot igra u Evropi.

U NBA se gleda odbrana, itekako. Pogotovo 1 na 1 odbrana. Druga stvar je to sto su tamo igraci neverovatno napadacki nadareni,meke ruke, brzi, skocni, dobri dribleri i atlete. Takve igrace je tesko cuvati pa izgleda da se ne igra odbrana.
Evropa je puna jednodimenzionalnih poluigraca. Jedni kos ne mogu da ubodu pa se podrede ekipi i samo igraju odbranu jer je to jedini nacin da budu korisni. Drugi samo igraju napad a u odbrani nece da se trose da bi bili ofanzivno produktivniji.

Inace ja se uvek setim 2014. kad je Irving ubacio 30p Jovicu i Markovicu a mogao je i mnogo vise, da je hteo.

Realist

pre 6 godina

(anica, 1. januar 2018 13:44)

Aleksej Šved je bio nerešiva enigma za Lazića(po nekima najboljeg odbrambenog igrača u Evropi). Šta bi mu radili NBA bekovi, to ne smem ni da pomislim. Jednostavno je, odbrana je samo pitanje želje i fizikalija. Američki igrači fizikalije imaju(brzinu, snagu, agilnost, skočnost), pa uz malo želje mogu da "spuste" bilo koju reprezentaciju na svetu na polovinu svojih datih poena. Ljudi jednostavno bolje igraju košarku, pogotovo individualno i to treba prihvatiti kao normu, i pritom se boriti naravno da se situacija preokrene.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ne znam koliko je dobar ali znam da je negledljiv.
Eno ga Zaza Paculija na prosloj utakmici dade pas ka Kariju takav da i onaj proslogodisnji Jokic, pozavidi, a da ne pricamo o ovom koji nista ne radi drugacije i vrhunski.

Vladan

pre 6 godina

Naš Nikola,naša duša,neka nam je živ i zdrav!Želim Nikoli i njegovim srpskim drugarima, da u sledećem velikom finalu tesno,što bi rek'o na jedan posed, tresnu amerikance.

tocka

pre 6 godina

Covece da nesto ovako govore o nekom bivsem zvezdinom ili partizanovom igracu, ovde ne bi moglo da se dise od ultras onanista.
Samo napred Joka, svakom ko je objektivan i istinski voli kosarku je jasno ko je najbolji srpski kosarkas.

anica

pre 6 godina

Pravi je pokazatelj kvaliteta, suvise je talentovan i sigurna sam da ce biti nas najbolji igrac koji je igrao u NBA, naravno jos je rano na to. Igraci iz Amerike se ne fokusiraju na odbranu, secam se kad stanu Jovic, Danguba, Lazic nema sanse neki igrac da prodje, Rocesti jeste dobar suter, ali odbrana slaba.
Malo sam otisla dalje od ove vesti, ali eto...tako razumem kosarku. Volela bih da se pojacamo sa centrom(ruka visoko, zakucavanje, konstitucija da se iskaze ispod kosa)...imamo mi i beka, pleja.

CarloNS

pre 6 godina

Malone je veliki manipulator. Jedno priča, a radi sasvim drugo. Kao hvali Nikolu, a Nikola sve lošiji, sve manje loptu dobija. Izgurao ga trener na trojku, kao da je Peđa Stojaković. Nikada do sada nije preuzeo odgovornost za lošu utakmicu. Igra sa panjevima samo da bi maskirao loše trejdove koje su napravili. Očigledno da svoje neznanje pokušava da sakrije tako što se udvara navijačima preko novina.

tocka

pre 6 godina

Covece da nesto ovako govore o nekom bivsem zvezdinom ili partizanovom igracu, ovde ne bi moglo da se dise od ultras onanista.
Samo napred Joka, svakom ko je objektivan i istinski voli kosarku je jasno ko je najbolji srpski kosarkas.

Realist

pre 6 godina

(anica, 1. januar 2018 13:44)

Aleksej Šved je bio nerešiva enigma za Lazića(po nekima najboljeg odbrambenog igrača u Evropi). Šta bi mu radili NBA bekovi, to ne smem ni da pomislim. Jednostavno je, odbrana je samo pitanje želje i fizikalija. Američki igrači fizikalije imaju(brzinu, snagu, agilnost, skočnost), pa uz malo želje mogu da "spuste" bilo koju reprezentaciju na svetu na polovinu svojih datih poena. Ljudi jednostavno bolje igraju košarku, pogotovo individualno i to treba prihvatiti kao normu, i pritom se boriti naravno da se situacija preokrene.

Neko, tako, cisto 'nako.

pre 6 godina

Pravi je pokazatelj kvaliteta, suvise je talentovan i sigurna sam da ce biti nas najbolji igrac koji je igrao u NBA, naravno jos je rano na to. Igraci iz Amerike se ne fokusiraju na odbranu, secam se kad stanu Jovic, Danguba, Lazic nema sanse neki igrac da prodje, Rocesti jeste dobar suter, ali odbrana slaba.
Malo sam otisla dalje od ove vesti, ali eto...tako razumem kosarku. Volela bih da se pojacamo sa centrom(ruka visoko, zakucavanje, konstitucija da se iskaze ispod kosa)...imamo mi i beka, pleja.
(anica, 01. januar 2018 13:44)

Draga Anice, u NBA ligi igraju najbolji napadaci na svetu, gde bi svaka odbrana ispadala smesno. Stoji da ne igraju odbranu tokom svih 40 minuta istim intenzitetom jer je liga zahtevna i odmah spuste gard na +10. I da, izraziti napadac je doveden zbog poena u protivnicki kos, a ne da bude najbolji na drugom kraju parketa. U svakom timu imas igrace koji su zaduzeni za ofanzivu, drugi iskljucivo za defanzivu i treci koji prave ucinak na oba kraja parketa. Jednostavno, trener je taj koji uklapa kockice kako bi tim dobro funkcionisao. Pa Teodosic je neverovatan napadac, a nula u odbrani. Da je bio vise kao Serhio Rodrigez, naosvajao bi se EL sa CSKA. Ali nije taj tip, Serhio je mnogo bolji fizikalac i radnik. Mozda sam malo pristrasan, smatram da je Teo bolji, ali Serhio je verovatno korisniji zbog agresivnosti u oba pravca.

Sto se tice Jokica, pun je talenta bez imalo fizikalija, razvijace snagu jer skok i brzinu nema, ali ima sut, meku ruku i dobra resenja u napadu. To ga izdvaja i pravice razliku. Svakako da ce moci da dostigne Stojakovica, ali iskreno sumnjam da ce imati ijednu sezonu kao Stojakovicevu iz 2003-2004. A sumnjam i da ce ga dostici u brojkama. Ali ima vremena da me demantuje. U Denveru najvecu sansu da preuzme palicu lidera Jokicu ima Marej. On se razvija u novog Karija. Decko ce biti jedan od najboljih igraca lige za dve-tri sezone.

uros

pre 6 godina

Koliko moras povrsno da pratis kosarku da izjavis nesto poput ovoga: Americki igraci ne igraju odbranu. A posle kao primer navedes decka koji ceo zivot igra u Evropi.

U NBA se gleda odbrana, itekako. Pogotovo 1 na 1 odbrana. Druga stvar je to sto su tamo igraci neverovatno napadacki nadareni,meke ruke, brzi, skocni, dobri dribleri i atlete. Takve igrace je tesko cuvati pa izgleda da se ne igra odbrana.
Evropa je puna jednodimenzionalnih poluigraca. Jedni kos ne mogu da ubodu pa se podrede ekipi i samo igraju odbranu jer je to jedini nacin da budu korisni. Drugi samo igraju napad a u odbrani nece da se trose da bi bili ofanzivno produktivniji.

Inace ja se uvek setim 2014. kad je Irving ubacio 30p Jovicu i Markovicu a mogao je i mnogo vise, da je hteo.

CarloNS

pre 6 godina

Malone je veliki manipulator. Jedno priča, a radi sasvim drugo. Kao hvali Nikolu, a Nikola sve lošiji, sve manje loptu dobija. Izgurao ga trener na trojku, kao da je Peđa Stojaković. Nikada do sada nije preuzeo odgovornost za lošu utakmicu. Igra sa panjevima samo da bi maskirao loše trejdove koje su napravili. Očigledno da svoje neznanje pokušava da sakrije tako što se udvara navijačima preko novina.

Vladan

pre 6 godina

Naš Nikola,naša duša,neka nam je živ i zdrav!Želim Nikoli i njegovim srpskim drugarima, da u sledećem velikom finalu tesno,što bi rek'o na jedan posed, tresnu amerikance.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Najjaci su ovi likovi sto dodju i govore da ce Jokic nadmasiti Pedju, da je vec sad bolji od Divca, da Drazen Petrovic nije ni izbliza imao karijeru... Alo, zemljaci. Vi govorite o ljudima koji su krcili put u NBA drugim Evropljanima, kad tamo je moglo godisnje da podje tek par njih i to onih unjedljivo najboljih, i da opet ne igraju. Danas Timoti Luvalu dodje iz Mege i dobije minute i 10p po mecu. O cemu vi to pricate? I jos nesto... Peja je prakticno tokom cijele karijere igrao takmicarsku kosarku i u timu koji se borio za prsten. Kada Joka dodje do finala, igra game 7, pogodi odlucujuce poene onda pricajte o tome da Joka vec sada ima...

Podgoricanin

pre 6 godina

@uros
Krenu ti u analizu, napisa 20 redova i taman da covjek pomisli da ima smisla to sto pises ti odvalis da je neko mogao na nekoj utakmici da postigne vise poena samo da je htio. Samo da je htio!?
I nisi jedini koji komentarise na taj nacin, ima vas trinaestogodisnjaka puno ovdje.

Nikola

pre 6 godina

Mislim da ce Jokic nadmasiti Stojakovicevu 2003-2004 sezonu toliko puta u sledecih 10 godina....Pedja je legenda i bio je odlican NBA igrac , daleko iznad proseka ....ali Nidza im pravi decu vec sad ,pravi greske naravno , klinac je , mozda nece imati 25 poena po utakmici kao Pedja te sezone ali...u svim ostalim kategorijama ...Kada bude mogao jako da igra 36 37 minuta po tekmi , imace prosek od 20 poena 12 skokova i 8 9 asistencija po utakmici i efikasnost kakvu malo ko ima...NAjbitnije je da lepo pogledate kako taj decko igra , koliku razliku cini kada je na terenu ,kakvu viziju ima ,koliko su izgubljeni bez njega....Murrey ce kidati isto , slazem se ...ali Mudie ima ocajnu sezonu...igra 15 minuta po mecu...

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

@anica, Lazic je bio odlican defanzivac ali sada vise nije. Gubi se u prostoru, jedino faulom zaustavlja. Ostario, ozenio se...

Stara kuka

pre 6 godina

@BG na pjenu od mora, 01. januar 2018 18:36)

Nemam pojma kakav je Jokic,neki kazu ovi neki kazu ono (kao u pesmi) al znam da je Srbija kosarkaska supervelesila i da uzima medalje i vecini sportova...a isto tako znam da su tvoji mnogo jadni i smesni.Tako je to,neko je najbolji a neko nije,sta ces.

CarloNS

pre 6 godina

@(uros, 1. januar 2018 15:53)

Treba dodati i da se pravila odbrane razlikuju u SAD i u Evropi. Mnogi komentatori nikako da shvate da to nije isti sport. Sličan jeste, ali nije isti.

Kada SAD učestvuje na svetskom prvenstvu i na olimpijskim igrama odbrana se igra po evropskim pravilima. Da se igra po pravilima NBA (koje Evropljani i ne znaju dok ne odu u NBA) bilo 50+ razlike za Amere u svakoj utakmici.

Ja

pre 6 godina

Velika je razlika između "jedan od najboljih igrača u NBA" što ste napisali u naslovu i "jedan od najboljih velikih igrača u NBA" što je rekao Meloun. Ali aj sad.

anica

pre 6 godina

Pravi je pokazatelj kvaliteta, suvise je talentovan i sigurna sam da ce biti nas najbolji igrac koji je igrao u NBA, naravno jos je rano na to. Igraci iz Amerike se ne fokusiraju na odbranu, secam se kad stanu Jovic, Danguba, Lazic nema sanse neki igrac da prodje, Rocesti jeste dobar suter, ali odbrana slaba.
Malo sam otisla dalje od ove vesti, ali eto...tako razumem kosarku. Volela bih da se pojacamo sa centrom(ruka visoko, zakucavanje, konstitucija da se iskaze ispod kosa)...imamo mi i beka, pleja.

anica

pre 6 godina

(Realist, 01. januar 2018 14:20
Nisam mislila da je Lazic bolji od NBA igraca, samo da nam fali centar i da se njihova kosarka ne bazira na odbrani kao ovde, primer Rocesti. Ne znam za Sveda, ali znam da je recimo Jovic igrao odbranu iako je plej, ali opet nije bio suter, Lazic odlican i ono sto on ume da uradi u odbrani retko koji igrac moze, u napadu je pak slabiji, sve ima svoje.

marko

pre 6 godina

Znate kada ce Jokic da nadmasi Pedju Stojakovica?
Nikada, ali nikada.
O cemu pricate? Imate igraca koji je jedna od najvecih rupa u odbrani ikada. U napadu je solidan, nista vise. I takvog polutana uporedjujete sa igrace koji je ladno mogao da isporuci 20p, kojeg niko nije sme ostaviti ni sekunde samog. To sto ima dobru statistiku nista ne znaci. Da li neko od vas gleda NBA?
Znate li sta sve racunaju u asistenciju u skok? To je smejurija. Jokic, Valanciunas, Nurkic da igraju devedesetih gejali bi klupu. To su prosecni centri kojih ima na svakom igralistu.

vladimir

pre 6 godina

Jokic ne samo sto je tako mlad vec sada u 5 najboljih centara NBA vec sam siguran da ce karijeru zavrsiti medji 5 ili cak medju 3 najbolja van Americka igraca koja su ikada igrali u NBA,
Ali ono sto je sasvim izvesno da ce karijeru zavrsiti kao daleko najbolje placeni igrac koji nie Amerikanac i da mu je konkurencija samo fantasticni grk JANIS ADETOKUNBO iz Milvoki Baksa koji ima svakako bolje fizikalije od Jokica ali Jokic za nijansu ima bolju kosarkasku imteligemciju i anticipaciju igre.
Ovde neka neznalica cini mi se iz Crne Gore spominje"fantastican pas Zaze" koji je uzgred vise nego komican igrac i potpuno inferioran na poziciji na kojoj u sadasnjoj NBA konkurenciji.
Ocekujem da ce Denver ponuditi Jokicu, koji paradoksalno je najbolji igrac Denvera a ima namanji ugovor od svih igraca sada u Denveru, ocekujem da ce uslediti 5 -godisnji ugovor sa vise od 20m po sezoni, a po zavrstku tog ugovora mogao bi dobiti jos jedan 5 godisnji ugovor sa po 30m po godini tako da ce svakako biti i time pokazan kvalitet i kakvo mesto ce Jokic imati u istoriji NBA.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ne znam koliko je dobar ali znam da je negledljiv.
Eno ga Zaza Paculija na prosloj utakmici dade pas ka Kariju takav da i onaj proslogodisnji Jokic, pozavidi, a da ne pricamo o ovom koji nista ne radi drugacije i vrhunski.

anica

pre 6 godina

Pravi je pokazatelj kvaliteta, suvise je talentovan i sigurna sam da ce biti nas najbolji igrac koji je igrao u NBA, naravno jos je rano na to. Igraci iz Amerike se ne fokusiraju na odbranu, secam se kad stanu Jovic, Danguba, Lazic nema sanse neki igrac da prodje, Rocesti jeste dobar suter, ali odbrana slaba.
Malo sam otisla dalje od ove vesti, ali eto...tako razumem kosarku. Volela bih da se pojacamo sa centrom(ruka visoko, zakucavanje, konstitucija da se iskaze ispod kosa)...imamo mi i beka, pleja.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Ne znam koliko je dobar ali znam da je negledljiv.
Eno ga Zaza Paculija na prosloj utakmici dade pas ka Kariju takav da i onaj proslogodisnji Jokic, pozavidi, a da ne pricamo o ovom koji nista ne radi drugacije i vrhunski.

CarloNS

pre 6 godina

Malone je veliki manipulator. Jedno priča, a radi sasvim drugo. Kao hvali Nikolu, a Nikola sve lošiji, sve manje loptu dobija. Izgurao ga trener na trojku, kao da je Peđa Stojaković. Nikada do sada nije preuzeo odgovornost za lošu utakmicu. Igra sa panjevima samo da bi maskirao loše trejdove koje su napravili. Očigledno da svoje neznanje pokušava da sakrije tako što se udvara navijačima preko novina.

anica

pre 6 godina

(Realist, 01. januar 2018 14:20
Nisam mislila da je Lazic bolji od NBA igraca, samo da nam fali centar i da se njihova kosarka ne bazira na odbrani kao ovde, primer Rocesti. Ne znam za Sveda, ali znam da je recimo Jovic igrao odbranu iako je plej, ali opet nije bio suter, Lazic odlican i ono sto on ume da uradi u odbrani retko koji igrac moze, u napadu je pak slabiji, sve ima svoje.

marko

pre 6 godina

Znate kada ce Jokic da nadmasi Pedju Stojakovica?
Nikada, ali nikada.
O cemu pricate? Imate igraca koji je jedna od najvecih rupa u odbrani ikada. U napadu je solidan, nista vise. I takvog polutana uporedjujete sa igrace koji je ladno mogao da isporuci 20p, kojeg niko nije sme ostaviti ni sekunde samog. To sto ima dobru statistiku nista ne znaci. Da li neko od vas gleda NBA?
Znate li sta sve racunaju u asistenciju u skok? To je smejurija. Jokic, Valanciunas, Nurkic da igraju devedesetih gejali bi klupu. To su prosecni centri kojih ima na svakom igralistu.

Podgoricanin

pre 6 godina

@uros
Krenu ti u analizu, napisa 20 redova i taman da covjek pomisli da ima smisla to sto pises ti odvalis da je neko mogao na nekoj utakmici da postigne vise poena samo da je htio. Samo da je htio!?
I nisi jedini koji komentarise na taj nacin, ima vas trinaestogodisnjaka puno ovdje.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Najjaci su ovi likovi sto dodju i govore da ce Jokic nadmasiti Pedju, da je vec sad bolji od Divca, da Drazen Petrovic nije ni izbliza imao karijeru... Alo, zemljaci. Vi govorite o ljudima koji su krcili put u NBA drugim Evropljanima, kad tamo je moglo godisnje da podje tek par njih i to onih unjedljivo najboljih, i da opet ne igraju. Danas Timoti Luvalu dodje iz Mege i dobije minute i 10p po mecu. O cemu vi to pricate? I jos nesto... Peja je prakticno tokom cijele karijere igrao takmicarsku kosarku i u timu koji se borio za prsten. Kada Joka dodje do finala, igra game 7, pogodi odlucujuce poene onda pricajte o tome da Joka vec sada ima...

tocka

pre 6 godina

Covece da nesto ovako govore o nekom bivsem zvezdinom ili partizanovom igracu, ovde ne bi moglo da se dise od ultras onanista.
Samo napred Joka, svakom ko je objektivan i istinski voli kosarku je jasno ko je najbolji srpski kosarkas.

Realist

pre 6 godina

(anica, 1. januar 2018 13:44)

Aleksej Šved je bio nerešiva enigma za Lazića(po nekima najboljeg odbrambenog igrača u Evropi). Šta bi mu radili NBA bekovi, to ne smem ni da pomislim. Jednostavno je, odbrana je samo pitanje želje i fizikalija. Američki igrači fizikalije imaju(brzinu, snagu, agilnost, skočnost), pa uz malo želje mogu da "spuste" bilo koju reprezentaciju na svetu na polovinu svojih datih poena. Ljudi jednostavno bolje igraju košarku, pogotovo individualno i to treba prihvatiti kao normu, i pritom se boriti naravno da se situacija preokrene.

Vladan

pre 6 godina

Naš Nikola,naša duša,neka nam je živ i zdrav!Želim Nikoli i njegovim srpskim drugarima, da u sledećem velikom finalu tesno,što bi rek'o na jedan posed, tresnu amerikance.

uros

pre 6 godina

Koliko moras povrsno da pratis kosarku da izjavis nesto poput ovoga: Americki igraci ne igraju odbranu. A posle kao primer navedes decka koji ceo zivot igra u Evropi.

U NBA se gleda odbrana, itekako. Pogotovo 1 na 1 odbrana. Druga stvar je to sto su tamo igraci neverovatno napadacki nadareni,meke ruke, brzi, skocni, dobri dribleri i atlete. Takve igrace je tesko cuvati pa izgleda da se ne igra odbrana.
Evropa je puna jednodimenzionalnih poluigraca. Jedni kos ne mogu da ubodu pa se podrede ekipi i samo igraju odbranu jer je to jedini nacin da budu korisni. Drugi samo igraju napad a u odbrani nece da se trose da bi bili ofanzivno produktivniji.

Inace ja se uvek setim 2014. kad je Irving ubacio 30p Jovicu i Markovicu a mogao je i mnogo vise, da je hteo.

Neko, tako, cisto 'nako.

pre 6 godina

Pravi je pokazatelj kvaliteta, suvise je talentovan i sigurna sam da ce biti nas najbolji igrac koji je igrao u NBA, naravno jos je rano na to. Igraci iz Amerike se ne fokusiraju na odbranu, secam se kad stanu Jovic, Danguba, Lazic nema sanse neki igrac da prodje, Rocesti jeste dobar suter, ali odbrana slaba.
Malo sam otisla dalje od ove vesti, ali eto...tako razumem kosarku. Volela bih da se pojacamo sa centrom(ruka visoko, zakucavanje, konstitucija da se iskaze ispod kosa)...imamo mi i beka, pleja.
(anica, 01. januar 2018 13:44)

Draga Anice, u NBA ligi igraju najbolji napadaci na svetu, gde bi svaka odbrana ispadala smesno. Stoji da ne igraju odbranu tokom svih 40 minuta istim intenzitetom jer je liga zahtevna i odmah spuste gard na +10. I da, izraziti napadac je doveden zbog poena u protivnicki kos, a ne da bude najbolji na drugom kraju parketa. U svakom timu imas igrace koji su zaduzeni za ofanzivu, drugi iskljucivo za defanzivu i treci koji prave ucinak na oba kraja parketa. Jednostavno, trener je taj koji uklapa kockice kako bi tim dobro funkcionisao. Pa Teodosic je neverovatan napadac, a nula u odbrani. Da je bio vise kao Serhio Rodrigez, naosvajao bi se EL sa CSKA. Ali nije taj tip, Serhio je mnogo bolji fizikalac i radnik. Mozda sam malo pristrasan, smatram da je Teo bolji, ali Serhio je verovatno korisniji zbog agresivnosti u oba pravca.

Sto se tice Jokica, pun je talenta bez imalo fizikalija, razvijace snagu jer skok i brzinu nema, ali ima sut, meku ruku i dobra resenja u napadu. To ga izdvaja i pravice razliku. Svakako da ce moci da dostigne Stojakovica, ali iskreno sumnjam da ce imati ijednu sezonu kao Stojakovicevu iz 2003-2004. A sumnjam i da ce ga dostici u brojkama. Ali ima vremena da me demantuje. U Denveru najvecu sansu da preuzme palicu lidera Jokicu ima Marej. On se razvija u novog Karija. Decko ce biti jedan od najboljih igraca lige za dve-tri sezone.

Nikola

pre 6 godina

Mislim da ce Jokic nadmasiti Stojakovicevu 2003-2004 sezonu toliko puta u sledecih 10 godina....Pedja je legenda i bio je odlican NBA igrac , daleko iznad proseka ....ali Nidza im pravi decu vec sad ,pravi greske naravno , klinac je , mozda nece imati 25 poena po utakmici kao Pedja te sezone ali...u svim ostalim kategorijama ...Kada bude mogao jako da igra 36 37 minuta po tekmi , imace prosek od 20 poena 12 skokova i 8 9 asistencija po utakmici i efikasnost kakvu malo ko ima...NAjbitnije je da lepo pogledate kako taj decko igra , koliku razliku cini kada je na terenu ,kakvu viziju ima ,koliko su izgubljeni bez njega....Murrey ce kidati isto , slazem se ...ali Mudie ima ocajnu sezonu...igra 15 minuta po mecu...

CarloNS

pre 6 godina

@(uros, 1. januar 2018 15:53)

Treba dodati i da se pravila odbrane razlikuju u SAD i u Evropi. Mnogi komentatori nikako da shvate da to nije isti sport. Sličan jeste, ali nije isti.

Kada SAD učestvuje na svetskom prvenstvu i na olimpijskim igrama odbrana se igra po evropskim pravilima. Da se igra po pravilima NBA (koje Evropljani i ne znaju dok ne odu u NBA) bilo 50+ razlike za Amere u svakoj utakmici.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

@anica, Lazic je bio odlican defanzivac ali sada vise nije. Gubi se u prostoru, jedino faulom zaustavlja. Ostario, ozenio se...

Stara kuka

pre 6 godina

@BG na pjenu od mora, 01. januar 2018 18:36)

Nemam pojma kakav je Jokic,neki kazu ovi neki kazu ono (kao u pesmi) al znam da je Srbija kosarkaska supervelesila i da uzima medalje i vecini sportova...a isto tako znam da su tvoji mnogo jadni i smesni.Tako je to,neko je najbolji a neko nije,sta ces.

vladimir

pre 6 godina

Jokic ne samo sto je tako mlad vec sada u 5 najboljih centara NBA vec sam siguran da ce karijeru zavrsiti medji 5 ili cak medju 3 najbolja van Americka igraca koja su ikada igrali u NBA,
Ali ono sto je sasvim izvesno da ce karijeru zavrsiti kao daleko najbolje placeni igrac koji nie Amerikanac i da mu je konkurencija samo fantasticni grk JANIS ADETOKUNBO iz Milvoki Baksa koji ima svakako bolje fizikalije od Jokica ali Jokic za nijansu ima bolju kosarkasku imteligemciju i anticipaciju igre.
Ovde neka neznalica cini mi se iz Crne Gore spominje"fantastican pas Zaze" koji je uzgred vise nego komican igrac i potpuno inferioran na poziciji na kojoj u sadasnjoj NBA konkurenciji.
Ocekujem da ce Denver ponuditi Jokicu, koji paradoksalno je najbolji igrac Denvera a ima namanji ugovor od svih igraca sada u Denveru, ocekujem da ce uslediti 5 -godisnji ugovor sa vise od 20m po sezoni, a po zavrstku tog ugovora mogao bi dobiti jos jedan 5 godisnji ugovor sa po 30m po godini tako da ce svakako biti i time pokazan kvalitet i kakvo mesto ce Jokic imati u istoriji NBA.

Ja

pre 6 godina

Velika je razlika između "jedan od najboljih igrača u NBA" što ste napisali u naslovu i "jedan od najboljih velikih igrača u NBA" što je rekao Meloun. Ali aj sad.