Utorak, 19.12.2017.

08:51

Renault Scenic ima novi motor, koristiće ga i Mercedes

Izvor: B92

Renault Scenic ima novi motor, koristiæe ga i Mercedes IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

renault

pre 6 godina

Renoovi motori su fantastični.Pitajte naše taksiste što voze ove Dacie 1.6 i 1.4 sa plinom.Prelaze po 500 hiljada bez generalne.Onaj taksista iz Kraljeva prešao milion km sa 1.4 motorom.

dc

pre 6 godina

@initiale: taj motor je poreklom iz Isuzu i pokazao se kao loš kako u Renou tako i u Saabu i Opelu. Renault ga je kasnije uzeo kao bazu i na osnovu njega razvio svoj 3.0 dizel koji se najčešće sreće u Infiniti QX 70 - mnogo bolji ali su u međuvremenu već izbacili šestake iz ponude za Espace.

Kosta bravar

pre 6 godina

Ovde većina pljuvača previđa drugog člana grupe, japanski NISSAN. Dakle izađite više iz praistorije i balkanskih stereotipa. Pa polovina vas se kune u japanska vozila a ovamo previđa uticaj Nissana na celu priču.

znam nesto malo o tehniki

pre 6 godina

@(Marko VW,
Evo mitomana koji crni VW ?
nastao tako da su kopirali ili bolje pokrali tatru pa napravili tatra klona dakle vw bubu
onda kupili posrnuli audi sa blagoslovom nemacke drzave uzeli tehnologiju audia 60 i napravili golfa 1 dakle mehanika dizajn je bio italianski, uzeli od bosha ono sto Fiat u ono vreme nije hteo a to je TDI naime TDI je razvio Fiat i Bosh a prvi TDI 1,9 je bila Fiat chroma 1989 NE VW !!
Onda napravili pricu oko 1,9 TDI (audi 2,5 TDI isti princip) u kojoj ti jos uvek zivis ne znajuci da su cak u VW 2002/3
znali da je TDI gotov a posto Fiat svoju novu ideju dakle comon rail nije prodao boshu kao TDI oni umesto da bi kupili prava na comon rail kao mercedes, PSA... umislil da su oni veliki i znaju napravili pumpe dise i popusili na veliko al eto marko se jos kune u VW da su na kraju 2006 ipak iskesirali prava Fiatu za comon rail .. da ne pricam o benzincima TFSI
A da se vratim na Renault koliko ono ima titula u kraljici sporta F1 Renault a koliko VW?
Al da ne hvalim i Renault se lepo oprostite zajebo kad je u svoje disele stavio jeftine pumpe deplhi pa su tako istina Renault diseli u periodu 2002-2007 krs al ne svi samo oni koji imaju pumpe dephi dakle oko 75%

initiale

pre 6 godina

renault grand espace initiale 30dci nakon predjenih 163000km crko motor, voznja i udobnost extra kvalitet enterijera posek toliko o renaultu

Dragan

pre 6 godina

Ne znam šta da kažem, ja francuze nešto ne marim. Medjutim, probao sam novi megane sa turbobenzincem 130ks 1.2,brz, tih, startan i udoban, ja mu manu nisam našao.

mora bolje

pre 6 godina

Za dizele ne znam, ali renoovi benzinci od kad znam za kola su bez premca. I petica reno i clio, i onaj devetnaest, 1.2 i 1.4. Ma nema greske. I kad sam kupovao auto skoro naletim na ekstra primerak megana 1.6 nisam ni planirao to da gledam ali ovaj bio kao nov, kaze majstor taj motor se ne kvari, to je neunistivo. Pukne neka plastikica, nebitno, i obidjem par likova sto rasturaju reno vozila, svi kazu da im se benzinci ne isplate ni za sta osim ako nije limarija i enterijer ekstra, jer im benzinski motor i oko motora niko i ne trazi. I stvarno, ulje redovno i vozi. Prosek realno 8, mozda malo manje, ali nema brige oko kvarova, dizni, turbina i ostalih stvarcica koje zabole kad se pokvare kod dizela.

Mihovil miš

pre 6 godina

Već treći renoov motor u mercedesu (1.5 cdi, 1.6 dci, 1.3 TCe).
Ne, motor je u potpunosti razvijen u renou na osnovi starijeg 1.2 TCe. Nema tu mercedes šta da doda.
Ipak je reno na području motora i menjača klasa za sebe.
Zar bi reno u poslednje tri decenije osvojio toliko titula u F1 da ne bi imao dobre motore? Tukao je Ferari, mercedes, tojotu, mklaren..., a čuveni volcvagen i BMW bojali su se da ulaze u F1.

Milan

pre 6 godina

Marko VW@ Osramocen je tvoj mozak koji i dalje radi na leru u nekom proslom vremenu.
Sta radi Renault godinama u formuli?
Jadan je tvoj zivot kad ti se zivot sveo na TDI motore i ne vidis dalje od nosa, alo telefon na tac je izmisljen ako nisi znao. E tako da znas da je ovo 2017 godina, svet napreduje, tehnika, automobilizam, francuzi godinama imaju NAJBOLJE dizele na svetu, ako te neko pita da znas. Renault godinama isporucuje dCi motore Mercedesu, Peugeot deli 1.6 turbobenzinca sa BMW...itd. Oni ne znaju sta rade, hajde ti ih prosvetli sa tvojim razmisljanjem.

sempervivum

pre 6 godina

Возим Рено Сеник већ 10 година.
DCI мотор је одличан. Верујем да су и бензинци добри.
Можда је код Реноа све друго проблематично, али то свакако није мотор.

Претходно сам возио Голфа и у гепеку сам стално морао да имам кантицу са уљем ради допуне. Тада сам мислио да је то нормално, па кад сам купио Реноа, питам мајстора за уље, а он ми каже: "какво бре уље ти да сипаш, код Реноа се уље мења на редовном сервису, нема никаквог досипања". И стварно је тако.

Strokavi mozak

pre 6 godina

Mercedes je od E klase pa nagore.Tu jedino moze da se vide senke nekadasnjeg kvaliteta ove marke.Inace sve klase ispod se ne razlikuju od bilo kog drugog proizvodjaca.U A klasi odrastao covek nema gde ni da sedne podazdi a da se ne zgrci.Drugar 2009 kupio glanc novu C klasu kod ovlascenog dilera,pre 2-3 godine pocele da izbijaju na pojedinim mestima tackice rdje.

Boris

pre 6 godina

Nije to renoov motor već motor koji je zajednički razvijen sa mercedesom, razlika je ogromna. Ljubitelji Fr automobila su pomislili da će njihove jeftine "kante" (Lagune, megani) odmah da vrede više i postanu traženiji. Imam jednog prijatelja koji je pazario lagunu dizel za 10 000 h i za dve godine na jedvite jade je uspeo da ga proda, i to za 4800eur. Posle je kupio Hondu civic, kaže reno nikad u životu više neće. Dva meseca ga niko na oglas nije okrenuo...

darius

pre 6 godina

Odoh da se vozim sa mojim Audijem jajetom (koji je prepakovani VW)
(Mile, 19. decembar 2017 11:08)

Nemam Audi ni VW,ali ali ti poljma nemaš!Audi kao brend malo više može da se prodaje.I malo je kvalitetniji.A to malo je sve u unutrašnjosti automobila.Sve ostalo isto.U VW grupaciji SVE marke sve modele prave na isti način.Dizajneri isti,Methodenplaneri isti,Konstruktori alata isti,Radnici isti,Fabrike iste,Norme iste ...itd. Sve šta ne vidiš je isto.Da li nekome to odgovara ili ne to je stvar novčanika.

Anon

pre 6 godina

"Zato je bmw tata.
Zamisli oglas 2025 godine : prodajem mercedes c klase za motorom iz dacije"

A BMW kad je koristio PSA motore koje su iz MINI-ja presli u seriju 1 i seriju 3 si zaboravio ?

kole

pre 6 godina

Namazane su Svabe. Kupuju motore od Renoa, 70% delova se nabavlja van Nemacke iz Kine i Indije, ali cena se formira na osnovu brenda koji je kao najbolji. Moj zet ima C klasu 200 CDI iz 2010 i svako malo je u servisu zbog nekakvih bagova. Pritom te popravke kostaju kao da ide kod svajcarskog zubara. Ja u mom Stilu za pet godina nisam imao ni jedan kvar osim zamene nekoliko potrosnih delova.

Mm89

pre 6 godina

@(s63amg, 19. decembar 2017 11:55)

Pa samo ih tamo i ima,a zna se ko ih vozi,naši gastarbajteri i njihova deca. Kad idem kod svojih u Salzburgu,Mercedes je jedan u 30 automobila. Takodje i Minhen,jedino ih taksisti voze dosta,naravno,sa Mercedesovim motorima. Ja imao Lagunu,i posle nje mi se zgadio svaki auto proizveden u Francuskoj.

Kobaja Grande

pre 6 godina

Ako neko ume da pravi turbo-benzince, onda je to Renault.
Pored ovog novog 1,3i turbo, oni vec isporucuju Mercedesu svoj 1,6dci, za ugradnju u C klasu.

Argentto

pre 6 godina

Na šta spade Mercedes!? :((
(didul.e, 19. decembar 2017 11:52)

Na sta ? Pa da nisu ovo rekli javno, 90% takvih kao ti bi vozili Mercedese sa Reno motorom ubedjeni da je to Mercedes motor, hvalali ga na sva usta i pljuvali francuze i ne sluteci da u stvari ispod haube imaju Francuza.. Sve sam strucnjak do strucnjaka, Mercedesovi inzinjeri nemaju pojma pa im vi ovde u komentarima objasnite kakvu kardunalnu gresku prave i kako ste svi vi koji nikad necete moci da kupite novi mercedes duboko razocarani zbog Reno motora... Da mi nije zao ljudi koji imaju toliko zatucano misljenje, bili bi mi smesni...

MareBg

pre 6 godina

Evo javise se ponosni vlasnici naravno cega drugog nego vw...i naravno da izvrcu stvari da bi sebi dali na znacaju. Eto sta je ponos, i sta je nisko samopouzdanje..!!! Stvar je jasna, jer mercedes koji je dublo stariji brend od ovde dezurnih pametnjakovica ne bi sebi dozvolio krs, a da ne govorim o vrednosti brenda kao statusnog simbola.. Jednostavno ovo je "samo" dokaz da je reno postao mnogo dobar, a ne mercedes losiji... ali omiljeni sport u Srba-zamena teza.

s63amg

pre 6 godina

Zato je bmw tata. 
Zamisli oglas 2025 godine : prodajem mercedes c klase za motorom iz dacije
(bečki kontraš, 19. decembar 2017 11:32)


Ahahah idi u Berlin pa vidi situaciju sa tvojim voljenim bmwom. Tamo su 95% automobila mercedesi e klase, a ove mercedese a160 i c180 i c200 samo Srbi koji hoce da pokazu da eto voze mercedes kupuju. Mercedes nece da se bakce da pravi te male motore koje cine mozda oko 5% ukupne prodaje.

Mile

pre 6 godina

Slažem se sa Markom VW. Ovi Francuzi pojma nemaju. Nek' se ugledaju na Golfa II (dizela naravno) i Mercedesa 123 da vide šta je kvalitet. Ovako se samo foliraju i naivnima prodaju skupe i nepouzdane mašine čiji su rezerni delovi neverovatno skupi (u poređenju sa B.Potokom)

Odoh da se vozim sa mojim Audijem jajetom (koji je prepakovani VW)

rani

pre 6 godina

Sramota je da se Renault motori stavljaju u Mercedes! Uvek se znalo šta je kvalitet a šta krš za mase. Ovim potezom smo svi osramoćeni.
(Marko VW, 19. decembar 2017 10:35)

Pa ti motori su 20 puta bolji od svakog VW, narocito od onog koji ti vozis sa cveno DI!

Marko VW

pre 6 godina

Sramota je da se Renault motori stavljaju u Mercedes! Uvek se znalo šta je kvalitet a šta krš za mase. Ovim potezom smo svi osramoćeni.

rani

pre 6 godina

Sramota je da se Renault motori stavljaju u Mercedes! Uvek se znalo šta je kvalitet a šta krš za mase. Ovim potezom smo svi osramoćeni.
(Marko VW, 19. decembar 2017 10:35)

Pa ti motori su 20 puta bolji od svakog VW, narocito od onog koji ti vozis sa cveno DI!

Argentto

pre 6 godina

Na šta spade Mercedes!? :((
(didul.e, 19. decembar 2017 11:52)

Na sta ? Pa da nisu ovo rekli javno, 90% takvih kao ti bi vozili Mercedese sa Reno motorom ubedjeni da je to Mercedes motor, hvalali ga na sva usta i pljuvali francuze i ne sluteci da u stvari ispod haube imaju Francuza.. Sve sam strucnjak do strucnjaka, Mercedesovi inzinjeri nemaju pojma pa im vi ovde u komentarima objasnite kakvu kardunalnu gresku prave i kako ste svi vi koji nikad necete moci da kupite novi mercedes duboko razocarani zbog Reno motora... Da mi nije zao ljudi koji imaju toliko zatucano misljenje, bili bi mi smesni...

Anon

pre 6 godina

"Zato je bmw tata.
Zamisli oglas 2025 godine : prodajem mercedes c klase za motorom iz dacije"

A BMW kad je koristio PSA motore koje su iz MINI-ja presli u seriju 1 i seriju 3 si zaboravio ?

MareBg

pre 6 godina

Evo javise se ponosni vlasnici naravno cega drugog nego vw...i naravno da izvrcu stvari da bi sebi dali na znacaju. Eto sta je ponos, i sta je nisko samopouzdanje..!!! Stvar je jasna, jer mercedes koji je dublo stariji brend od ovde dezurnih pametnjakovica ne bi sebi dozvolio krs, a da ne govorim o vrednosti brenda kao statusnog simbola.. Jednostavno ovo je "samo" dokaz da je reno postao mnogo dobar, a ne mercedes losiji... ali omiljeni sport u Srba-zamena teza.

sempervivum

pre 6 godina

Возим Рено Сеник већ 10 година.
DCI мотор је одличан. Верујем да су и бензинци добри.
Можда је код Реноа све друго проблематично, али то свакако није мотор.

Претходно сам возио Голфа и у гепеку сам стално морао да имам кантицу са уљем ради допуне. Тада сам мислио да је то нормално, па кад сам купио Реноа, питам мајстора за уље, а он ми каже: "какво бре уље ти да сипаш, код Реноа се уље мења на редовном сервису, нема никаквог досипања". И стварно је тако.

Mile

pre 6 godina

Slažem se sa Markom VW. Ovi Francuzi pojma nemaju. Nek' se ugledaju na Golfa II (dizela naravno) i Mercedesa 123 da vide šta je kvalitet. Ovako se samo foliraju i naivnima prodaju skupe i nepouzdane mašine čiji su rezerni delovi neverovatno skupi (u poređenju sa B.Potokom)

Odoh da se vozim sa mojim Audijem jajetom (koji je prepakovani VW)

Kobaja Grande

pre 6 godina

Ako neko ume da pravi turbo-benzince, onda je to Renault.
Pored ovog novog 1,3i turbo, oni vec isporucuju Mercedesu svoj 1,6dci, za ugradnju u C klasu.

Milan

pre 6 godina

Marko VW@ Osramocen je tvoj mozak koji i dalje radi na leru u nekom proslom vremenu.
Sta radi Renault godinama u formuli?
Jadan je tvoj zivot kad ti se zivot sveo na TDI motore i ne vidis dalje od nosa, alo telefon na tac je izmisljen ako nisi znao. E tako da znas da je ovo 2017 godina, svet napreduje, tehnika, automobilizam, francuzi godinama imaju NAJBOLJE dizele na svetu, ako te neko pita da znas. Renault godinama isporucuje dCi motore Mercedesu, Peugeot deli 1.6 turbobenzinca sa BMW...itd. Oni ne znaju sta rade, hajde ti ih prosvetli sa tvojim razmisljanjem.

mora bolje

pre 6 godina

Za dizele ne znam, ali renoovi benzinci od kad znam za kola su bez premca. I petica reno i clio, i onaj devetnaest, 1.2 i 1.4. Ma nema greske. I kad sam kupovao auto skoro naletim na ekstra primerak megana 1.6 nisam ni planirao to da gledam ali ovaj bio kao nov, kaze majstor taj motor se ne kvari, to je neunistivo. Pukne neka plastikica, nebitno, i obidjem par likova sto rasturaju reno vozila, svi kazu da im se benzinci ne isplate ni za sta osim ako nije limarija i enterijer ekstra, jer im benzinski motor i oko motora niko i ne trazi. I stvarno, ulje redovno i vozi. Prosek realno 8, mozda malo manje, ali nema brige oko kvarova, dizni, turbina i ostalih stvarcica koje zabole kad se pokvare kod dizela.

kole

pre 6 godina

Namazane su Svabe. Kupuju motore od Renoa, 70% delova se nabavlja van Nemacke iz Kine i Indije, ali cena se formira na osnovu brenda koji je kao najbolji. Moj zet ima C klasu 200 CDI iz 2010 i svako malo je u servisu zbog nekakvih bagova. Pritom te popravke kostaju kao da ide kod svajcarskog zubara. Ja u mom Stilu za pet godina nisam imao ni jedan kvar osim zamene nekoliko potrosnih delova.

znam nesto malo o tehniki

pre 6 godina

@(Marko VW,
Evo mitomana koji crni VW ?
nastao tako da su kopirali ili bolje pokrali tatru pa napravili tatra klona dakle vw bubu
onda kupili posrnuli audi sa blagoslovom nemacke drzave uzeli tehnologiju audia 60 i napravili golfa 1 dakle mehanika dizajn je bio italianski, uzeli od bosha ono sto Fiat u ono vreme nije hteo a to je TDI naime TDI je razvio Fiat i Bosh a prvi TDI 1,9 je bila Fiat chroma 1989 NE VW !!
Onda napravili pricu oko 1,9 TDI (audi 2,5 TDI isti princip) u kojoj ti jos uvek zivis ne znajuci da su cak u VW 2002/3
znali da je TDI gotov a posto Fiat svoju novu ideju dakle comon rail nije prodao boshu kao TDI oni umesto da bi kupili prava na comon rail kao mercedes, PSA... umislil da su oni veliki i znaju napravili pumpe dise i popusili na veliko al eto marko se jos kune u VW da su na kraju 2006 ipak iskesirali prava Fiatu za comon rail .. da ne pricam o benzincima TFSI
A da se vratim na Renault koliko ono ima titula u kraljici sporta F1 Renault a koliko VW?
Al da ne hvalim i Renault se lepo oprostite zajebo kad je u svoje disele stavio jeftine pumpe deplhi pa su tako istina Renault diseli u periodu 2002-2007 krs al ne svi samo oni koji imaju pumpe dephi dakle oko 75%

Mihovil miš

pre 6 godina

Već treći renoov motor u mercedesu (1.5 cdi, 1.6 dci, 1.3 TCe).
Ne, motor je u potpunosti razvijen u renou na osnovi starijeg 1.2 TCe. Nema tu mercedes šta da doda.
Ipak je reno na području motora i menjača klasa za sebe.
Zar bi reno u poslednje tri decenije osvojio toliko titula u F1 da ne bi imao dobre motore? Tukao je Ferari, mercedes, tojotu, mklaren..., a čuveni volcvagen i BMW bojali su se da ulaze u F1.

darius

pre 6 godina

Odoh da se vozim sa mojim Audijem jajetom (koji je prepakovani VW)
(Mile, 19. decembar 2017 11:08)

Nemam Audi ni VW,ali ali ti poljma nemaš!Audi kao brend malo više može da se prodaje.I malo je kvalitetniji.A to malo je sve u unutrašnjosti automobila.Sve ostalo isto.U VW grupaciji SVE marke sve modele prave na isti način.Dizajneri isti,Methodenplaneri isti,Konstruktori alata isti,Radnici isti,Fabrike iste,Norme iste ...itd. Sve šta ne vidiš je isto.Da li nekome to odgovara ili ne to je stvar novčanika.

Strokavi mozak

pre 6 godina

Mercedes je od E klase pa nagore.Tu jedino moze da se vide senke nekadasnjeg kvaliteta ove marke.Inace sve klase ispod se ne razlikuju od bilo kog drugog proizvodjaca.U A klasi odrastao covek nema gde ni da sedne podazdi a da se ne zgrci.Drugar 2009 kupio glanc novu C klasu kod ovlascenog dilera,pre 2-3 godine pocele da izbijaju na pojedinim mestima tackice rdje.

Dragan

pre 6 godina

Ne znam šta da kažem, ja francuze nešto ne marim. Medjutim, probao sam novi megane sa turbobenzincem 130ks 1.2,brz, tih, startan i udoban, ja mu manu nisam našao.

s63amg

pre 6 godina

Zato je bmw tata. 
Zamisli oglas 2025 godine : prodajem mercedes c klase za motorom iz dacije
(bečki kontraš, 19. decembar 2017 11:32)


Ahahah idi u Berlin pa vidi situaciju sa tvojim voljenim bmwom. Tamo su 95% automobila mercedesi e klase, a ove mercedese a160 i c180 i c200 samo Srbi koji hoce da pokazu da eto voze mercedes kupuju. Mercedes nece da se bakce da pravi te male motore koje cine mozda oko 5% ukupne prodaje.

Marko VW

pre 6 godina

Sramota je da se Renault motori stavljaju u Mercedes! Uvek se znalo šta je kvalitet a šta krš za mase. Ovim potezom smo svi osramoćeni.

Kosta bravar

pre 6 godina

Ovde većina pljuvača previđa drugog člana grupe, japanski NISSAN. Dakle izađite više iz praistorije i balkanskih stereotipa. Pa polovina vas se kune u japanska vozila a ovamo previđa uticaj Nissana na celu priču.

renault

pre 6 godina

Renoovi motori su fantastični.Pitajte naše taksiste što voze ove Dacie 1.6 i 1.4 sa plinom.Prelaze po 500 hiljada bez generalne.Onaj taksista iz Kraljeva prešao milion km sa 1.4 motorom.

Boris

pre 6 godina

Nije to renoov motor već motor koji je zajednički razvijen sa mercedesom, razlika je ogromna. Ljubitelji Fr automobila su pomislili da će njihove jeftine "kante" (Lagune, megani) odmah da vrede više i postanu traženiji. Imam jednog prijatelja koji je pazario lagunu dizel za 10 000 h i za dve godine na jedvite jade je uspeo da ga proda, i to za 4800eur. Posle je kupio Hondu civic, kaže reno nikad u životu više neće. Dva meseca ga niko na oglas nije okrenuo...

Mm89

pre 6 godina

@(s63amg, 19. decembar 2017 11:55)

Pa samo ih tamo i ima,a zna se ko ih vozi,naši gastarbajteri i njihova deca. Kad idem kod svojih u Salzburgu,Mercedes je jedan u 30 automobila. Takodje i Minhen,jedino ih taksisti voze dosta,naravno,sa Mercedesovim motorima. Ja imao Lagunu,i posle nje mi se zgadio svaki auto proizveden u Francuskoj.

dc

pre 6 godina

@initiale: taj motor je poreklom iz Isuzu i pokazao se kao loš kako u Renou tako i u Saabu i Opelu. Renault ga je kasnije uzeo kao bazu i na osnovu njega razvio svoj 3.0 dizel koji se najčešće sreće u Infiniti QX 70 - mnogo bolji ali su u međuvremenu već izbacili šestake iz ponude za Espace.

initiale

pre 6 godina

renault grand espace initiale 30dci nakon predjenih 163000km crko motor, voznja i udobnost extra kvalitet enterijera posek toliko o renaultu

Marko VW

pre 6 godina

Sramota je da se Renault motori stavljaju u Mercedes! Uvek se znalo šta je kvalitet a šta krš za mase. Ovim potezom smo svi osramoćeni.

Boris

pre 6 godina

Nije to renoov motor već motor koji je zajednički razvijen sa mercedesom, razlika je ogromna. Ljubitelji Fr automobila su pomislili da će njihove jeftine "kante" (Lagune, megani) odmah da vrede više i postanu traženiji. Imam jednog prijatelja koji je pazario lagunu dizel za 10 000 h i za dve godine na jedvite jade je uspeo da ga proda, i to za 4800eur. Posle je kupio Hondu civic, kaže reno nikad u životu više neće. Dva meseca ga niko na oglas nije okrenuo...

Mm89

pre 6 godina

@(s63amg, 19. decembar 2017 11:55)

Pa samo ih tamo i ima,a zna se ko ih vozi,naši gastarbajteri i njihova deca. Kad idem kod svojih u Salzburgu,Mercedes je jedan u 30 automobila. Takodje i Minhen,jedino ih taksisti voze dosta,naravno,sa Mercedesovim motorima. Ja imao Lagunu,i posle nje mi se zgadio svaki auto proizveden u Francuskoj.

s63amg

pre 6 godina

Zato je bmw tata. 
Zamisli oglas 2025 godine : prodajem mercedes c klase za motorom iz dacije
(bečki kontraš, 19. decembar 2017 11:32)


Ahahah idi u Berlin pa vidi situaciju sa tvojim voljenim bmwom. Tamo su 95% automobila mercedesi e klase, a ove mercedese a160 i c180 i c200 samo Srbi koji hoce da pokazu da eto voze mercedes kupuju. Mercedes nece da se bakce da pravi te male motore koje cine mozda oko 5% ukupne prodaje.

kole

pre 6 godina

Namazane su Svabe. Kupuju motore od Renoa, 70% delova se nabavlja van Nemacke iz Kine i Indije, ali cena se formira na osnovu brenda koji je kao najbolji. Moj zet ima C klasu 200 CDI iz 2010 i svako malo je u servisu zbog nekakvih bagova. Pritom te popravke kostaju kao da ide kod svajcarskog zubara. Ja u mom Stilu za pet godina nisam imao ni jedan kvar osim zamene nekoliko potrosnih delova.

Mile

pre 6 godina

Slažem se sa Markom VW. Ovi Francuzi pojma nemaju. Nek' se ugledaju na Golfa II (dizela naravno) i Mercedesa 123 da vide šta je kvalitet. Ovako se samo foliraju i naivnima prodaju skupe i nepouzdane mašine čiji su rezerni delovi neverovatno skupi (u poređenju sa B.Potokom)

Odoh da se vozim sa mojim Audijem jajetom (koji je prepakovani VW)

darius

pre 6 godina

Odoh da se vozim sa mojim Audijem jajetom (koji je prepakovani VW)
(Mile, 19. decembar 2017 11:08)

Nemam Audi ni VW,ali ali ti poljma nemaš!Audi kao brend malo više može da se prodaje.I malo je kvalitetniji.A to malo je sve u unutrašnjosti automobila.Sve ostalo isto.U VW grupaciji SVE marke sve modele prave na isti način.Dizajneri isti,Methodenplaneri isti,Konstruktori alata isti,Radnici isti,Fabrike iste,Norme iste ...itd. Sve šta ne vidiš je isto.Da li nekome to odgovara ili ne to je stvar novčanika.

initiale

pre 6 godina

renault grand espace initiale 30dci nakon predjenih 163000km crko motor, voznja i udobnost extra kvalitet enterijera posek toliko o renaultu

Strokavi mozak

pre 6 godina

Mercedes je od E klase pa nagore.Tu jedino moze da se vide senke nekadasnjeg kvaliteta ove marke.Inace sve klase ispod se ne razlikuju od bilo kog drugog proizvodjaca.U A klasi odrastao covek nema gde ni da sedne podazdi a da se ne zgrci.Drugar 2009 kupio glanc novu C klasu kod ovlascenog dilera,pre 2-3 godine pocele da izbijaju na pojedinim mestima tackice rdje.

rani

pre 6 godina

Sramota je da se Renault motori stavljaju u Mercedes! Uvek se znalo šta je kvalitet a šta krš za mase. Ovim potezom smo svi osramoćeni.
(Marko VW, 19. decembar 2017 10:35)

Pa ti motori su 20 puta bolji od svakog VW, narocito od onog koji ti vozis sa cveno DI!

Kobaja Grande

pre 6 godina

Ako neko ume da pravi turbo-benzince, onda je to Renault.
Pored ovog novog 1,3i turbo, oni vec isporucuju Mercedesu svoj 1,6dci, za ugradnju u C klasu.

Argentto

pre 6 godina

Na šta spade Mercedes!? :((
(didul.e, 19. decembar 2017 11:52)

Na sta ? Pa da nisu ovo rekli javno, 90% takvih kao ti bi vozili Mercedese sa Reno motorom ubedjeni da je to Mercedes motor, hvalali ga na sva usta i pljuvali francuze i ne sluteci da u stvari ispod haube imaju Francuza.. Sve sam strucnjak do strucnjaka, Mercedesovi inzinjeri nemaju pojma pa im vi ovde u komentarima objasnite kakvu kardunalnu gresku prave i kako ste svi vi koji nikad necete moci da kupite novi mercedes duboko razocarani zbog Reno motora... Da mi nije zao ljudi koji imaju toliko zatucano misljenje, bili bi mi smesni...

MareBg

pre 6 godina

Evo javise se ponosni vlasnici naravno cega drugog nego vw...i naravno da izvrcu stvari da bi sebi dali na znacaju. Eto sta je ponos, i sta je nisko samopouzdanje..!!! Stvar je jasna, jer mercedes koji je dublo stariji brend od ovde dezurnih pametnjakovica ne bi sebi dozvolio krs, a da ne govorim o vrednosti brenda kao statusnog simbola.. Jednostavno ovo je "samo" dokaz da je reno postao mnogo dobar, a ne mercedes losiji... ali omiljeni sport u Srba-zamena teza.

sempervivum

pre 6 godina

Возим Рено Сеник већ 10 година.
DCI мотор је одличан. Верујем да су и бензинци добри.
Можда је код Реноа све друго проблематично, али то свакако није мотор.

Претходно сам возио Голфа и у гепеку сам стално морао да имам кантицу са уљем ради допуне. Тада сам мислио да је то нормално, па кад сам купио Реноа, питам мајстора за уље, а он ми каже: "какво бре уље ти да сипаш, код Реноа се уље мења на редовном сервису, нема никаквог досипања". И стварно је тако.

Anon

pre 6 godina

"Zato je bmw tata.
Zamisli oglas 2025 godine : prodajem mercedes c klase za motorom iz dacije"

A BMW kad je koristio PSA motore koje su iz MINI-ja presli u seriju 1 i seriju 3 si zaboravio ?

Milan

pre 6 godina

Marko VW@ Osramocen je tvoj mozak koji i dalje radi na leru u nekom proslom vremenu.
Sta radi Renault godinama u formuli?
Jadan je tvoj zivot kad ti se zivot sveo na TDI motore i ne vidis dalje od nosa, alo telefon na tac je izmisljen ako nisi znao. E tako da znas da je ovo 2017 godina, svet napreduje, tehnika, automobilizam, francuzi godinama imaju NAJBOLJE dizele na svetu, ako te neko pita da znas. Renault godinama isporucuje dCi motore Mercedesu, Peugeot deli 1.6 turbobenzinca sa BMW...itd. Oni ne znaju sta rade, hajde ti ih prosvetli sa tvojim razmisljanjem.

mora bolje

pre 6 godina

Za dizele ne znam, ali renoovi benzinci od kad znam za kola su bez premca. I petica reno i clio, i onaj devetnaest, 1.2 i 1.4. Ma nema greske. I kad sam kupovao auto skoro naletim na ekstra primerak megana 1.6 nisam ni planirao to da gledam ali ovaj bio kao nov, kaze majstor taj motor se ne kvari, to je neunistivo. Pukne neka plastikica, nebitno, i obidjem par likova sto rasturaju reno vozila, svi kazu da im se benzinci ne isplate ni za sta osim ako nije limarija i enterijer ekstra, jer im benzinski motor i oko motora niko i ne trazi. I stvarno, ulje redovno i vozi. Prosek realno 8, mozda malo manje, ali nema brige oko kvarova, dizni, turbina i ostalih stvarcica koje zabole kad se pokvare kod dizela.

znam nesto malo o tehniki

pre 6 godina

@(Marko VW,
Evo mitomana koji crni VW ?
nastao tako da su kopirali ili bolje pokrali tatru pa napravili tatra klona dakle vw bubu
onda kupili posrnuli audi sa blagoslovom nemacke drzave uzeli tehnologiju audia 60 i napravili golfa 1 dakle mehanika dizajn je bio italianski, uzeli od bosha ono sto Fiat u ono vreme nije hteo a to je TDI naime TDI je razvio Fiat i Bosh a prvi TDI 1,9 je bila Fiat chroma 1989 NE VW !!
Onda napravili pricu oko 1,9 TDI (audi 2,5 TDI isti princip) u kojoj ti jos uvek zivis ne znajuci da su cak u VW 2002/3
znali da je TDI gotov a posto Fiat svoju novu ideju dakle comon rail nije prodao boshu kao TDI oni umesto da bi kupili prava na comon rail kao mercedes, PSA... umislil da su oni veliki i znaju napravili pumpe dise i popusili na veliko al eto marko se jos kune u VW da su na kraju 2006 ipak iskesirali prava Fiatu za comon rail .. da ne pricam o benzincima TFSI
A da se vratim na Renault koliko ono ima titula u kraljici sporta F1 Renault a koliko VW?
Al da ne hvalim i Renault se lepo oprostite zajebo kad je u svoje disele stavio jeftine pumpe deplhi pa su tako istina Renault diseli u periodu 2002-2007 krs al ne svi samo oni koji imaju pumpe dephi dakle oko 75%

Mihovil miš

pre 6 godina

Već treći renoov motor u mercedesu (1.5 cdi, 1.6 dci, 1.3 TCe).
Ne, motor je u potpunosti razvijen u renou na osnovi starijeg 1.2 TCe. Nema tu mercedes šta da doda.
Ipak je reno na području motora i menjača klasa za sebe.
Zar bi reno u poslednje tri decenije osvojio toliko titula u F1 da ne bi imao dobre motore? Tukao je Ferari, mercedes, tojotu, mklaren..., a čuveni volcvagen i BMW bojali su se da ulaze u F1.

Kosta bravar

pre 6 godina

Ovde većina pljuvača previđa drugog člana grupe, japanski NISSAN. Dakle izađite više iz praistorije i balkanskih stereotipa. Pa polovina vas se kune u japanska vozila a ovamo previđa uticaj Nissana na celu priču.

dc

pre 6 godina

@initiale: taj motor je poreklom iz Isuzu i pokazao se kao loš kako u Renou tako i u Saabu i Opelu. Renault ga je kasnije uzeo kao bazu i na osnovu njega razvio svoj 3.0 dizel koji se najčešće sreće u Infiniti QX 70 - mnogo bolji ali su u međuvremenu već izbacili šestake iz ponude za Espace.

Dragan

pre 6 godina

Ne znam šta da kažem, ja francuze nešto ne marim. Medjutim, probao sam novi megane sa turbobenzincem 130ks 1.2,brz, tih, startan i udoban, ja mu manu nisam našao.

renault

pre 6 godina

Renoovi motori su fantastični.Pitajte naše taksiste što voze ove Dacie 1.6 i 1.4 sa plinom.Prelaze po 500 hiljada bez generalne.Onaj taksista iz Kraljeva prešao milion km sa 1.4 motorom.