Ponedeljak, 04.12.2017.

19:51

"Gujonu je dva puta rečeno šta će biti teme razgovora"

Arno Gujon je bio dva puta obavešten o temama razgovora pre nego što su se upalile kamere, rekle su novinarke N1.

Izvor: N1

"Gujonu je dva puta reèeno šta æe biti teme razgovora" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Komša

pre 6 godina

@Da,sada sam pogledao tekst na N1
i priču koju je "istražio" VICE i izgleda da si bio pravu.Čovek je bio posvećeniji tom pokretu nego što je rekao novinarki ili mu je danas to manje važno nego što mu je bilo ranije.
Ipak,on ovde ne propagira te ideje,nije politički aktivan,pa nema razloga da detaljno "pretresamo" njegovu prošlost.
Meni je interesantno insistiranje na dokazu da se on "popravio"?
Očigledno je da je i novinarka to tražila od njega i da nije bila zadovoljna "blagim distanciranjem" već se trudila da on kaže - oni su loši.
To je već ideološki pristup.Možda bi to insistiranje bilo ok kada bi gost bio neki "politički analitičar" ,političar ili neka od poznatih ličnosti iz sveta sporta i umetnosti koja je politički aktivna...
Pitanje Čedi Jovanoviću da li je nazivanje afričkih političara ljudožderima rasizam ili je prihvatljivo samo kada ne žele da priznaju Kosovo npr. (eto,to nije baš daleka prošlost).Ili ,pitanje ljudima iz Ne davimo Beograd da li su zloupotrebili opravdano nezadovoljstvo gradjana dešavanjima u Hercegovačkoj namećući im neoboljševičku ikonografiju i kakvu vezu vide izmedju španskih revolucionarnih pesama i gradjana Beograda.
Kad takvo propitivanje bude imala Sonja Liht ili neki ljubitelj Herte Miler onda možemo reći da svi imaju isti tretman.
Meni je super bilo kada Vacić "nije razumen" (kod Minje) voleo bih da vidim Nenada Čanka u toj poziciji.

Raca Milosavljevic

pre 6 godina

... kako je lepo gledati N1 ... otvore temu,postave pitanja,sve je kako treba ...jedva cekamo da u studio pozovu Hilari,pa Moniku,Klintona i da nam malo pricaju sta sada rade,a sta su radili pre par godina ... evo vec uzivamo u pitanjima i odgovorima ...a mozemo da zamislimo kako ce tek voditeljka i urednica ove tv sa zadovoljstvom to raditi,odnosno voditi intervju,postavljati podpitanja ...jer svi znamo kako je izgledao rukopis tadasnjeg humanitarnog rada a imao je i divno ime ,,Milosrdni andjeo" ...

Maja

pre 6 godina

Primetila sam da N1 uglavnom ismeva i kritikuje Srbiju. OK je da mi kritikujemo sami sebe ( ja sam prva za to,jer nazalost imamo puno materijala),ali televizija koja je osnovana da izvestava o Hrvatskoj, Srbiji i BIH prica uglavnom negativno na racun Srbije..I naravno "raskrinkava" i ocrnjuje jednog od retkih ljudi koji u svetu pricaju dobro o Srbiji. Najgore sto medju nama uvek ima i onih koji podrzavaju tu akciju, ne vide kakve se bitke vode na medjunarodnom planu i guraju Srbiju u jos vecu provaliju.. Diplomatija i nacioalna politika nam nikada nije bila jaca strana

Maja

pre 6 godina

Vidi se da je narod navikao na Vučića i njegove intervjue, gde on sam spremi pitanja i na njih odgovara.
Ne razumem,ali zaista, zašto novinar ne sme da postavi pitanje koje se odnosi na život i stavove javne ličnosti koja sedi preko puta?
On je javna ličnost. Ima javne stavove. Istupa u javnosti.
Mora da bude svesan toga da će ga novinari pitati o njegovom životu. To što je on želeo da se predstavi i ostane zauvek svetac, to je njegova stvar.
Da li smo svi zaboravili šta je novinarstvo?

Bane

pre 6 godina

Prvo pitanje je čemu takva tema? Dva puta mu rečeno, nije trebalo ni jednom da mu se kaže niti da se akcenat baca na to. Kao da neko osvoji olimpijadu, a akcenat bude na tome kako se oblači. A što se tiče da i među Albancima ima dece i siromašnih, moram reći da je i to istina, manje nego među Srbima, ali recimo da je istina, e sad zašto im on ne pomaže? Pa, možda zato što im pomaže ostatak sveta i ne radi se tu samo o pomoći, nego o ispravnosti, poštenju, svrstavanju na pravu stranu, istini...Zato pomaže Srbima.

Kvazimodo Sorabius

pre 6 godina

Kljucni i jedini problem, istini za volju, nije GOSPODIN Gujon, vec novinarka: sta je osmislila setom pitanja. Neskriveno je postavljala pitanja da ga ocrni, obezvredi, tj podsmevala mu se i pravila od njega djavola - kao i svako drugi ko nije protiv zlih Srba. Ne, nema pravo niko da mu sudi u Srbiji, niti da se raspituje za njegovu proslost, makar kakva bila, ako decko deceniju sav svoj potencijal trosi na nesumnjivu pomoc jedinom obespravljenom narodu na KiM. Ispalo je da je "novinarka" sama sebi cilj, da se napravi pametna, obavestena i strucna, sta svakako nije, ni blizu.
Umesto da je intervju o temi sakupljanja, dostave na KiM i distribuciji, pricalo se u duhu rijalitija u sta se pretvorila Srbija.
Tako je kad se prave nesuvisle ravnoteze, od zlocina prema Srbima od onih koje smo dva puta oslobadjali, prastali im fasizam i genocide, do agresije nepojmljive na kraju 20. veka od NATO-a. Kad ce i strani i domaci novinari da glasno kazu: na Balkanu je napravljen "Srpski problem" i bez njegovog resenja nece biti mira. Polovina teritorije Srbima u bivsoj Jugoslaviji je oteta, narod obespravljen i proteran, a novinarka se mangupira istorijom jednog od retkih i SVETLIH primera STRANCA koji je razumeo sustinu.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

On je gradjanin Francuske i tamo moze da bude sta hoce, to je njegovo pravo, a ovde se bavi cime se bavi i po tome treba da mu dajemo ocene. Ono sto radi je za svaku pohvalu i treba mu odati priznanje. I ne kaze se "bekgraund", nego pozadina. Na mene je ostavio najveci utisak kada je rekao da se na tom marsu islo u tri kolone, sto njemu nije bilo jasno, nije ni meni iako razumem situaciju u svojoj zemlji, ali i dalje ne mogu da shvatim te podele. Ne moramo mi oko svega da se slazemo, ali oko bitnih nacionalnih stvari, treba do smo slozni, to bi bila snaga ovog naroda, ovako se samo uzalud trosi.

gradinar

pre 6 godina

Гледам понекад N1, али овај интервју нисам гледао, нити ћу. Једноставно, мени је као гледаоцу непријатно то новинарско провоцирање и инсистирање на једној теми којом треба дискредитовати госта и бацити сенку на много битније ствари. То је стил Југослава Ћосића, па га и други имитирају. Мислим да новинари нису свесни да тако упропасте емисију. Мене заболи глава од тога. Могу да причају шта год хоће, али новинарка је очигледно имала лошу намеру. Нема везе што се сад вади причом "па знао је теме, зашто је прећутао да је знао тему разговора". Па знао је теме, али није очекивао да ће то бити главно, јер је суштински то скроз споредно.
Овај човек није заслужио такав однос.

...

pre 6 godina

(GM, 4. decembar 2017 23:09)
Ta LePenova je odbila saradnju sa identitarcima jer su "previse ekstremni". Toliko o njima. Osnivaci su ratovali sa Zengama. I ne, naravno da ne znaci da je i Gujon takav, cak i ako je bio, ali mora da se jasno ogradi od toga. A ne da kaze da je bio nesto kratko, a ucestvovao u treninzima u njihovim paramilitarnim kampovima i bio im kandidat za predsednika za izbore 2012. Nek otvoreno kaze, jeste, tacno je, ali vise nisam u tim vodama. Svaka njemu cast za humanitarni rad, ali i Nasi, Obraz, Vacic i kompanija se (izmedju ostalog) bave i nekim humanitarnim radom, pa to ne znaci da su (sasvim) normalni.

John

pre 6 godina

(GM, 4. decembar 2017 23:09)

Gujon nije "desničar", on je "ultradesničar". Koja je razlika? Evo, na primar, Mađarska - Orban je desničar. A ultradesničari su oni "64 županije". Nemačka - Merkelka je desničar, a "ultra" su tamo uglavnom zabranjeni. A u Francuskoj, neki Le Penku smatraju za "običnu" desničarku, a neki za "ultra". E, a ovi su još "dešnje" od nje. Toliko "dešnje" da ih i ona naziva ekstremistima.

E, sad, onaj Gujon iz Francuske je evidentno ultradesničar. Ali mi ne dobismo odgovor da li je to isti ovaj Gujon što sad živi u Srbiji ili nije.
Umesto odgovora dobili smo samo jaukanje kako njega mrzi zli N1.
Mada, često i takav "odgovor" znači više nego pravi odgovor...

Ipak, zaista postoji mogućnost da se radeći kao humanitarac ideološki "popravio". Ali ako je zaista tako, zašto je to problem reći?

Zorann

pre 6 godina

Sasvim OK intervju. Novinarka je postavljala legitimna pitanja, nije ga napadala, on je jasno i lepo odgovarao (uzgred, svaka čast na znanju srpskog jezika!). Ne razumem kako je uopšte nastao ovaj tabloidni napad na N1 - da li je to bilo planirano čim se saznalo da će Gujon gostovati ili je bilo spontano? U svakom slučaju, u redu je znati da je Gujon ranije bio (extremni) desničar. To, očigledno, nije problem da bude i humanitarac i hvala mu na tome.

mile neimar

pre 6 godina

Odgledao sam ceo intervju. Iako je novinarka sasvim legitimno postavila pitanje o njegovim stavovima, predugo se zadržala na temi, "bušila" do besvesti i potpuno obesmislila razgovor. Iako je sve bilo uljudno, više je ličilo na isleđivanje. Inače N1 jeste trenutno najbolja info-televizija (ili najmanje loša), ali mogli bi novinari ponekad da budu i samokritični. Gospođa je u najmanju ruku loše odradila intervju.

GM

pre 6 godina

Рецимо да је Арно био члан неке десничарске странке. И шта онда? Зар нема право да има своје политичко становиште? Шта то значи уопште бити десничар? И зашто то овде има тако негативну конотацију? Па ево вам Европа пуна левичара који би да бомбардују све живо по свету и који растурају суверене државе. ЛеПенова је ужасно оцрњена а свако ко је гледао дуеле председничких кандидата у Француској могао је да се увери да је за класу боља од тзв. левичара. То што медији брује о неким грозним десничарима и националистима без којих би ето свет био неупоредиво боље место за живот и што поједини овде у својим коментарима понављају мантру да је за све крив балкански национализам, треба да знају да је тај национализам итекако храњен од стране вајних европских левичара како би се наша замља растурила и од ње направила колонија. Арно је у интервјуу на Н1 јако добро одговорио на постављена питања, човек је паметно приметио да политичке ставове не треба мешати са хуманитарним радом. И какве везе има ако је и десничар, и ако је и против геј параде, и ако је добио подршку од неких десничарских организација у Србији. Па наравно да треба да добије подршку од свих, и од десних, и од левих, и наравно да има право да има свој став по многим питањима, који се некима можда не свиђају. Али сви треба да препознамо сјајан пример који нам даје и да га подржимо у томе што ради. А не да седимо у кругу двојке и да се згражавамо на неким небитним деловима његове биографије. Арно, само напред!

idemo dalje

pre 6 godina

Novinarka nije odradila posao korektno i profesionalno.U redu je pitati sa gosta u vezi sa političkim opredeljenjem i stavovima,ali potrošiti pola intervjua na to je pogrešno i bespotrebno,jer to nije nešto što interesuje građane.Može se potrošiti 5-6 minuta na to da je razgovor trajao ceo sat.Ovako ostali smo uskraćeni za mnogo važnije informacije u vezi sa njegovim humanitarnim radom.Mislim da u Srbiji ima malo nezavisnog,profesionalnog i istraživačkog novinarstva i zato se traže skandali izmišljaju afere.

John

pre 6 godina

(Komša, 4. decembar 2017 21:40)

Neće biti. Rekao je da je bio član 6 meseci - od 2010 do 2011.
Iako je prvi pus s njima bio još 2003. godine. Posećivao je i njihove kampove i bio vrlo aktivan u njima i 2008. Sreća pa internet pamti sve...

E, sad, ako je on sve to ostavio u prošlosti i iza sebe (Čovek ipak može da se promeni, po uslovom da taj čovek nije Vučić) onda to treba jasno i glasno da kaže i da se ogradi od samog sebe iz prošlosti.

Ako to ne uradi, znači da je isti kao što je i ranije bio.
A nije uradio ništa od toga, već je prešao u kontranapad (valjda misli da je napad najbolja odbrana) i jauče kako ga mrze.

A vrlo bode oči što se petljao sa onima koji su ratovali zajedno sa Zengama.

Hannibal

pre 6 godina

Čovek je u prošlosti bio politički aktivan. Pokušao je da se kandiduje za predsednika, imao oštre rasističke i anti muslimanske izjave, učestvovao u nemirima 2005. godine u Nici, i za sve to postoje jasni dokazi.
Došao je u studio dobrovoljno, znao je kakva ga pitanja očekuju, odgovorio na njih (pritom nije govorio potpuno iskreno u vezi sa svojom političkom angažovanošću u prošlosti), i nakon toga na društvenim mrežama pisao kako je na delu pokušaj njegovog demonizovanja i predstavljanja kao državnog neprijatelja! Zbog čega? Zbog pitanja o njegovom političkom aktivizmu u prošlosti na koja je pristao da odgovara?

Arno Gujon ima veliki imunitet i kredit kod srpskog naroda, i zaslužuje da ga ima za sve ono što je uradio, ali u ovoj situaciji se nije poneo ispravno, Da li iz aktuelnih predrasuda o N1 kao anti srpskoj televiziji ili iz nekih drugih razloga ne bih da sudim.

Komša

pre 6 godina

@John
Naprotiv,rekao je da je bio od osnivanja i da je bio član nekoliko (6) meseci ,da svako ima svoj razlog zašto nekom pokretu pristupa a da njegov nije bio zato što mrzi muslimane - jasno je rekao da pravo razliku izmedju islamista i islama (čak je pokušao da pojasni voditeljki koja se nije snašla sa terminima).
Rekao je da se ne slaže sa navedenim stavovima o LGBT i da je pacifista - istakao da je učestvovao u protestu protiv bombardovanja Libije jer je smatrao da njegova zemlja ne bi trebalo da bude agresor.
Šta je sporno?
Možda je trebalo da bude za bombardovanje Libije ,podrži Hilari i tri puta kaže da su se Rusi mešali u izbore u Francuskoj da bi bio prihvatljiv?
Tendencija se videla u pristupu voditeljke.
Očigledno je da smeta što čovek nije ukalupljen (van NVO sistema,nema kampanje protiv ekstremista i "ekstremista" uz humanitarni rad ,nije deo odredjene platforme...).

MiloS

pre 6 godina

Unormalnom društvu " svete krave " ne postoje , tabui ne postoje, zabranjena pitanja ne postoje . Svako ko se bavi javnim poslom je pod lupom javnosti... Ali, kako to objasniti u zemlji koju je kolektivizam i totalitarizam uništio , gde je neslaganje javno objavi rata. Jako dug put je pred nama , a dostizanje cilja na njegovom kraju neizvesno.

Соња

pre 6 godina

О вероисповести, политичком опредељењу и плати - непристојно је постављати питње!

Ukratko

pre 6 godina

Svako pitanje je dozvoljeno od uslovom da se zasniva na cinjenicama i da se postavi na korektan nacin. Na zalost, novinarka N1 se ponela krajnje neprofesionalno i u krajnju ruku nekulturno. O dikciji da ne govorim.

axl

pre 6 godina

Zasto Gujon ne pomaze i Albancima na Kosovu? I svim drugim narodima? I medju njima ima dece kojima fali igracaka. A i hleba. Kakav je to humanitarac koji pomaze samo jedan narod?

Milan

pre 6 godina

U redu je pitati ga i o njegovom politickom angazovanju, ali 3/4 intervjua posvetiti tome nije u redu. Tj nije u redu ako je pozvan kao neko ko se bavi humanitarnim radom.
Covek je odgovorio da ima pravo da se razvija i menja svoje misljenje sa godinama i tu je trebala da stane sa pitanjina o njegovom politickom angazovanju u francuskoj 2005.
Druga stvar koja mi se ne svidja je da voditeljka ima 4 pitanja i mora da ih cita sa papira da ne bi slucajno pogresila ime stranke.

Dragan

pre 6 godina

Svako ima pravo da ga "baš briga za Gujonovu prošlost", ali to ne znači da zbog toga svi treba da se pravimo blesavi kao da ta prošlost ne postoji.
Uostalom, ne znam šta se Gujon sada ustalasao... Tvrdokorni nacionalizam je u ovim balkanskim zabitima vazda bio omiljena doktrina.

Jocka

pre 6 godina

Mislim da je bitnije da li je ovaj čovek:
1 - dobar ili loš,
2 - da li pomaže ili odmaže Srpski narod,
3 - da li voli ili ne voli Srbiju i Srpski narod,
4 - da li nas u svetu promoviše lepo ili loš???
Njegovi bivši politički angažmani me ne interesuju, to ne definiše čoveka, imamo u Srbiji mnogo takvih primera!

Laki

pre 6 godina

A zasto onda niko ne pozove Vucica da prica na teme gde je on bio i sta je radio od 1994. do 2008. i mozda najbitnije sta je pricao. Zelim da kazem da je Gujon humanitarac i da su potpuno bespotrebna bila pitanja u vezi sa njegovom prosloscu i politickim opredeljenjem. Takva pitanja treba postavljati politicarima (jedan gore naveden), jer je mnogo bitnije da podsetimo ljude sta su oni pricali u proslosti, a sad nam prosipaju neku pamet i tako manipulisu dobrim delom gradjanja. A Gujon nikada u Srbiji nije bio clan neke stranke niti je promovisao politicke ideje, tako da su njegovi stavovi potpuno nebitni. Bitno je da on pomaze nasem narodu na KiM i da drzava treba da mu se nadje uvek jer je njegova pomoc za kosovske Srbe od neprocenjive vrednosti!

Dwiht York

pre 6 godina

Predlazem Gujonu da osnuje politicku stranku u Srbiji. Ja cu prvi da glasam za njega... Kad medju nama Srbima nema vise pametnih, hrabrih i postenih.. Neka nas jedan mlad, sposoban , energican Francuz spasi od sunovrata u koji smo krenuli.

мангупаријацз

pre 6 godina

@axl, а како су то Албанци угрожени у Аутономној покрајини Косово и Метохији?

dts

pre 6 godina

Zasto Gujon ne pomaze i Albancima na Kosovu? I svim drugim narodima? I medju njima ima dece kojima fali igracaka. A i hleba. Kakav je to humanitarac koji pomaze samo jedan narod?
(axl, 04. decembar 2017 20:37)

Zasto im ti ne pomazes?

John

pre 6 godina

(Jocka, 4. decembar 2017 20:19)

Ne radi se tu samo o bivšem političkom angažmanu (upitno je da li je bivši).
Tu je reč o sistemu vrednosti.
Nemam ništa protiv nekog stranca koji voli Srbiju, srpski narod, koji nauči jezik i ostane ovde da živi (upravo sam opisao Arčibalda Rajsa),
ali i te kako imam protv svakog ko Srbe voli iz razloga što mrzi muslimane/Albance (ili bilo koga drugog koga percipira kao neprijatelja Srba).

Zanimljivo kako Gujon uopšte nije izjavio da je bilo šta od iznetog neistina, već je odmah zacvileo da ga mrze i napadaju (od koga li je video, pitam se?).
Činjenica je da je uhvaćen u laži. Tvrdio da je bio član samo 6 meseci, a bio je od osnivanja.
Činjenica je da je razlog svega ovoga samo njegova neprimerena reakcija.
A mogao je lepo da kaže - "Jeste, toje sve tako bilo, ali to je bilo odavno i u Francuskoj. Dolazak u Srbiju i među Srbe me je promenio, sada sam drugačiji i bolji čovek... Našao sam sebe u pomaganju drugima, to je sve zasluga srpskog naroda..." Još bi i dodatne poene stekao.
Ovako se poneo kao tipičan ultradesničar. Vidim, na Tviteru ga podržao i onaj "Firer". Stav pristojnosti je ograditi se od takve "podrške". Ako to ne uradi... pa... stvari će biti jasnije.

peki

pre 6 godina

Covek sam pokrenu lavinu ni zbog cega.. Emisija bila korektna, da nije sam posle twitova i izdavao kojekakva saopstenja za ove nase lozace nista od ovoga ne bi bilo..

Ode humanost nazalost u 3-4 plan..

Steta..

dts

pre 6 godina

Zasto Gujon ne pomaze i Albancima na Kosovu? I svim drugim narodima? I medju njima ima dece kojima fali igracaka. A i hleba. Kakav je to humanitarac koji pomaze samo jedan narod?
(axl, 04. decembar 2017 20:37)

Zasto im ti ne pomazes?

Dwiht York

pre 6 godina

Predlazem Gujonu da osnuje politicku stranku u Srbiji. Ja cu prvi da glasam za njega... Kad medju nama Srbima nema vise pametnih, hrabrih i postenih.. Neka nas jedan mlad, sposoban , energican Francuz spasi od sunovrata u koji smo krenuli.

Laki

pre 6 godina

A zasto onda niko ne pozove Vucica da prica na teme gde je on bio i sta je radio od 1994. do 2008. i mozda najbitnije sta je pricao. Zelim da kazem da je Gujon humanitarac i da su potpuno bespotrebna bila pitanja u vezi sa njegovom prosloscu i politickim opredeljenjem. Takva pitanja treba postavljati politicarima (jedan gore naveden), jer je mnogo bitnije da podsetimo ljude sta su oni pricali u proslosti, a sad nam prosipaju neku pamet i tako manipulisu dobrim delom gradjanja. A Gujon nikada u Srbiji nije bio clan neke stranke niti je promovisao politicke ideje, tako da su njegovi stavovi potpuno nebitni. Bitno je da on pomaze nasem narodu na KiM i da drzava treba da mu se nadje uvek jer je njegova pomoc za kosovske Srbe od neprocenjive vrednosti!

Jocka

pre 6 godina

Mislim da je bitnije da li je ovaj čovek:
1 - dobar ili loš,
2 - da li pomaže ili odmaže Srpski narod,
3 - da li voli ili ne voli Srbiju i Srpski narod,
4 - da li nas u svetu promoviše lepo ili loš???
Njegovi bivši politički angažmani me ne interesuju, to ne definiše čoveka, imamo u Srbiji mnogo takvih primera!

Ukratko

pre 6 godina

Svako pitanje je dozvoljeno od uslovom da se zasniva na cinjenicama i da se postavi na korektan nacin. Na zalost, novinarka N1 se ponela krajnje neprofesionalno i u krajnju ruku nekulturno. O dikciji da ne govorim.

Milan

pre 6 godina

U redu je pitati ga i o njegovom politickom angazovanju, ali 3/4 intervjua posvetiti tome nije u redu. Tj nije u redu ako je pozvan kao neko ko se bavi humanitarnim radom.
Covek je odgovorio da ima pravo da se razvija i menja svoje misljenje sa godinama i tu je trebala da stane sa pitanjina o njegovom politickom angazovanju u francuskoj 2005.
Druga stvar koja mi se ne svidja je da voditeljka ima 4 pitanja i mora da ih cita sa papira da ne bi slucajno pogresila ime stranke.

idemo dalje

pre 6 godina

Novinarka nije odradila posao korektno i profesionalno.U redu je pitati sa gosta u vezi sa političkim opredeljenjem i stavovima,ali potrošiti pola intervjua na to je pogrešno i bespotrebno,jer to nije nešto što interesuje građane.Može se potrošiti 5-6 minuta na to da je razgovor trajao ceo sat.Ovako ostali smo uskraćeni za mnogo važnije informacije u vezi sa njegovim humanitarnim radom.Mislim da u Srbiji ima malo nezavisnog,profesionalnog i istraživačkog novinarstva i zato se traže skandali izmišljaju afere.

мангупаријацз

pre 6 godina

@axl, а како су то Албанци угрожени у Аутономној покрајини Косово и Метохији?

Komša

pre 6 godina

@John
Naprotiv,rekao je da je bio od osnivanja i da je bio član nekoliko (6) meseci ,da svako ima svoj razlog zašto nekom pokretu pristupa a da njegov nije bio zato što mrzi muslimane - jasno je rekao da pravo razliku izmedju islamista i islama (čak je pokušao da pojasni voditeljki koja se nije snašla sa terminima).
Rekao je da se ne slaže sa navedenim stavovima o LGBT i da je pacifista - istakao da je učestvovao u protestu protiv bombardovanja Libije jer je smatrao da njegova zemlja ne bi trebalo da bude agresor.
Šta je sporno?
Možda je trebalo da bude za bombardovanje Libije ,podrži Hilari i tri puta kaže da su se Rusi mešali u izbore u Francuskoj da bi bio prihvatljiv?
Tendencija se videla u pristupu voditeljke.
Očigledno je da smeta što čovek nije ukalupljen (van NVO sistema,nema kampanje protiv ekstremista i "ekstremista" uz humanitarni rad ,nije deo odredjene platforme...).

GM

pre 6 godina

Рецимо да је Арно био члан неке десничарске странке. И шта онда? Зар нема право да има своје политичко становиште? Шта то значи уопште бити десничар? И зашто то овде има тако негативну конотацију? Па ево вам Европа пуна левичара који би да бомбардују све живо по свету и који растурају суверене државе. ЛеПенова је ужасно оцрњена а свако ко је гледао дуеле председничких кандидата у Француској могао је да се увери да је за класу боља од тзв. левичара. То што медији брује о неким грозним десничарима и националистима без којих би ето свет био неупоредиво боље место за живот и што поједини овде у својим коментарима понављају мантру да је за све крив балкански национализам, треба да знају да је тај национализам итекако храњен од стране вајних европских левичара како би се наша замља растурила и од ње направила колонија. Арно је у интервјуу на Н1 јако добро одговорио на постављена питања, човек је паметно приметио да политичке ставове не треба мешати са хуманитарним радом. И какве везе има ако је и десничар, и ако је и против геј параде, и ако је добио подршку од неких десничарских организација у Србији. Па наравно да треба да добије подршку од свих, и од десних, и од левих, и наравно да има право да има свој став по многим питањима, који се некима можда не свиђају. Али сви треба да препознамо сјајан пример који нам даје и да га подржимо у томе што ради. А не да седимо у кругу двојке и да се згражавамо на неким небитним деловима његове биографије. Арно, само напред!

Соња

pre 6 godina

О вероисповести, политичком опредељењу и плати - непристојно је постављати питње!

peki

pre 6 godina

Covek sam pokrenu lavinu ni zbog cega.. Emisija bila korektna, da nije sam posle twitova i izdavao kojekakva saopstenja za ove nase lozace nista od ovoga ne bi bilo..

Ode humanost nazalost u 3-4 plan..

Steta..

John

pre 6 godina

(Jocka, 4. decembar 2017 20:19)

Ne radi se tu samo o bivšem političkom angažmanu (upitno je da li je bivši).
Tu je reč o sistemu vrednosti.
Nemam ništa protiv nekog stranca koji voli Srbiju, srpski narod, koji nauči jezik i ostane ovde da živi (upravo sam opisao Arčibalda Rajsa),
ali i te kako imam protv svakog ko Srbe voli iz razloga što mrzi muslimane/Albance (ili bilo koga drugog koga percipira kao neprijatelja Srba).

Zanimljivo kako Gujon uopšte nije izjavio da je bilo šta od iznetog neistina, već je odmah zacvileo da ga mrze i napadaju (od koga li je video, pitam se?).
Činjenica je da je uhvaćen u laži. Tvrdio da je bio član samo 6 meseci, a bio je od osnivanja.
Činjenica je da je razlog svega ovoga samo njegova neprimerena reakcija.
A mogao je lepo da kaže - "Jeste, toje sve tako bilo, ali to je bilo odavno i u Francuskoj. Dolazak u Srbiju i među Srbe me je promenio, sada sam drugačiji i bolji čovek... Našao sam sebe u pomaganju drugima, to je sve zasluga srpskog naroda..." Još bi i dodatne poene stekao.
Ovako se poneo kao tipičan ultradesničar. Vidim, na Tviteru ga podržao i onaj "Firer". Stav pristojnosti je ograditi se od takve "podrške". Ako to ne uradi... pa... stvari će biti jasnije.

Hannibal

pre 6 godina

Čovek je u prošlosti bio politički aktivan. Pokušao je da se kandiduje za predsednika, imao oštre rasističke i anti muslimanske izjave, učestvovao u nemirima 2005. godine u Nici, i za sve to postoje jasni dokazi.
Došao je u studio dobrovoljno, znao je kakva ga pitanja očekuju, odgovorio na njih (pritom nije govorio potpuno iskreno u vezi sa svojom političkom angažovanošću u prošlosti), i nakon toga na društvenim mrežama pisao kako je na delu pokušaj njegovog demonizovanja i predstavljanja kao državnog neprijatelja! Zbog čega? Zbog pitanja o njegovom političkom aktivizmu u prošlosti na koja je pristao da odgovara?

Arno Gujon ima veliki imunitet i kredit kod srpskog naroda, i zaslužuje da ga ima za sve ono što je uradio, ali u ovoj situaciji se nije poneo ispravno, Da li iz aktuelnih predrasuda o N1 kao anti srpskoj televiziji ili iz nekih drugih razloga ne bih da sudim.

MiloS

pre 6 godina

Unormalnom društvu " svete krave " ne postoje , tabui ne postoje, zabranjena pitanja ne postoje . Svako ko se bavi javnim poslom je pod lupom javnosti... Ali, kako to objasniti u zemlji koju je kolektivizam i totalitarizam uništio , gde je neslaganje javno objavi rata. Jako dug put je pred nama , a dostizanje cilja na njegovom kraju neizvesno.

Dragan

pre 6 godina

Svako ima pravo da ga "baš briga za Gujonovu prošlost", ali to ne znači da zbog toga svi treba da se pravimo blesavi kao da ta prošlost ne postoji.
Uostalom, ne znam šta se Gujon sada ustalasao... Tvrdokorni nacionalizam je u ovim balkanskim zabitima vazda bio omiljena doktrina.

axl

pre 6 godina

Zasto Gujon ne pomaze i Albancima na Kosovu? I svim drugim narodima? I medju njima ima dece kojima fali igracaka. A i hleba. Kakav je to humanitarac koji pomaze samo jedan narod?

John

pre 6 godina

(Komša, 4. decembar 2017 21:40)

Neće biti. Rekao je da je bio član 6 meseci - od 2010 do 2011.
Iako je prvi pus s njima bio još 2003. godine. Posećivao je i njihove kampove i bio vrlo aktivan u njima i 2008. Sreća pa internet pamti sve...

E, sad, ako je on sve to ostavio u prošlosti i iza sebe (Čovek ipak može da se promeni, po uslovom da taj čovek nije Vučić) onda to treba jasno i glasno da kaže i da se ogradi od samog sebe iz prošlosti.

Ako to ne uradi, znači da je isti kao što je i ranije bio.
A nije uradio ništa od toga, već je prešao u kontranapad (valjda misli da je napad najbolja odbrana) i jauče kako ga mrze.

A vrlo bode oči što se petljao sa onima koji su ratovali zajedno sa Zengama.

Raca Milosavljevic

pre 6 godina

... kako je lepo gledati N1 ... otvore temu,postave pitanja,sve je kako treba ...jedva cekamo da u studio pozovu Hilari,pa Moniku,Klintona i da nam malo pricaju sta sada rade,a sta su radili pre par godina ... evo vec uzivamo u pitanjima i odgovorima ...a mozemo da zamislimo kako ce tek voditeljka i urednica ove tv sa zadovoljstvom to raditi,odnosno voditi intervju,postavljati podpitanja ...jer svi znamo kako je izgledao rukopis tadasnjeg humanitarnog rada a imao je i divno ime ,,Milosrdni andjeo" ...

Maja

pre 6 godina

Primetila sam da N1 uglavnom ismeva i kritikuje Srbiju. OK je da mi kritikujemo sami sebe ( ja sam prva za to,jer nazalost imamo puno materijala),ali televizija koja je osnovana da izvestava o Hrvatskoj, Srbiji i BIH prica uglavnom negativno na racun Srbije..I naravno "raskrinkava" i ocrnjuje jednog od retkih ljudi koji u svetu pricaju dobro o Srbiji. Najgore sto medju nama uvek ima i onih koji podrzavaju tu akciju, ne vide kakve se bitke vode na medjunarodnom planu i guraju Srbiju u jos vecu provaliju.. Diplomatija i nacioalna politika nam nikada nije bila jaca strana

mile neimar

pre 6 godina

Odgledao sam ceo intervju. Iako je novinarka sasvim legitimno postavila pitanje o njegovim stavovima, predugo se zadržala na temi, "bušila" do besvesti i potpuno obesmislila razgovor. Iako je sve bilo uljudno, više je ličilo na isleđivanje. Inače N1 jeste trenutno najbolja info-televizija (ili najmanje loša), ali mogli bi novinari ponekad da budu i samokritični. Gospođa je u najmanju ruku loše odradila intervju.

Bane

pre 6 godina

Prvo pitanje je čemu takva tema? Dva puta mu rečeno, nije trebalo ni jednom da mu se kaže niti da se akcenat baca na to. Kao da neko osvoji olimpijadu, a akcenat bude na tome kako se oblači. A što se tiče da i među Albancima ima dece i siromašnih, moram reći da je i to istina, manje nego među Srbima, ali recimo da je istina, e sad zašto im on ne pomaže? Pa, možda zato što im pomaže ostatak sveta i ne radi se tu samo o pomoći, nego o ispravnosti, poštenju, svrstavanju na pravu stranu, istini...Zato pomaže Srbima.

Kvazimodo Sorabius

pre 6 godina

Kljucni i jedini problem, istini za volju, nije GOSPODIN Gujon, vec novinarka: sta je osmislila setom pitanja. Neskriveno je postavljala pitanja da ga ocrni, obezvredi, tj podsmevala mu se i pravila od njega djavola - kao i svako drugi ko nije protiv zlih Srba. Ne, nema pravo niko da mu sudi u Srbiji, niti da se raspituje za njegovu proslost, makar kakva bila, ako decko deceniju sav svoj potencijal trosi na nesumnjivu pomoc jedinom obespravljenom narodu na KiM. Ispalo je da je "novinarka" sama sebi cilj, da se napravi pametna, obavestena i strucna, sta svakako nije, ni blizu.
Umesto da je intervju o temi sakupljanja, dostave na KiM i distribuciji, pricalo se u duhu rijalitija u sta se pretvorila Srbija.
Tako je kad se prave nesuvisle ravnoteze, od zlocina prema Srbima od onih koje smo dva puta oslobadjali, prastali im fasizam i genocide, do agresije nepojmljive na kraju 20. veka od NATO-a. Kad ce i strani i domaci novinari da glasno kazu: na Balkanu je napravljen "Srpski problem" i bez njegovog resenja nece biti mira. Polovina teritorije Srbima u bivsoj Jugoslaviji je oteta, narod obespravljen i proteran, a novinarka se mangupira istorijom jednog od retkih i SVETLIH primera STRANCA koji je razumeo sustinu.

gradinar

pre 6 godina

Гледам понекад N1, али овај интервју нисам гледао, нити ћу. Једноставно, мени је као гледаоцу непријатно то новинарско провоцирање и инсистирање на једној теми којом треба дискредитовати госта и бацити сенку на много битније ствари. То је стил Југослава Ћосића, па га и други имитирају. Мислим да новинари нису свесни да тако упропасте емисију. Мене заболи глава од тога. Могу да причају шта год хоће, али новинарка је очигледно имала лошу намеру. Нема везе што се сад вади причом "па знао је теме, зашто је прећутао да је знао тему разговора". Па знао је теме, али није очекивао да ће то бити главно, јер је суштински то скроз споредно.
Овај човек није заслужио такав однос.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

On je gradjanin Francuske i tamo moze da bude sta hoce, to je njegovo pravo, a ovde se bavi cime se bavi i po tome treba da mu dajemo ocene. Ono sto radi je za svaku pohvalu i treba mu odati priznanje. I ne kaze se "bekgraund", nego pozadina. Na mene je ostavio najveci utisak kada je rekao da se na tom marsu islo u tri kolone, sto njemu nije bilo jasno, nije ni meni iako razumem situaciju u svojoj zemlji, ali i dalje ne mogu da shvatim te podele. Ne moramo mi oko svega da se slazemo, ali oko bitnih nacionalnih stvari, treba do smo slozni, to bi bila snaga ovog naroda, ovako se samo uzalud trosi.

Komša

pre 6 godina

@Da,sada sam pogledao tekst na N1
i priču koju je "istražio" VICE i izgleda da si bio pravu.Čovek je bio posvećeniji tom pokretu nego što je rekao novinarki ili mu je danas to manje važno nego što mu je bilo ranije.
Ipak,on ovde ne propagira te ideje,nije politički aktivan,pa nema razloga da detaljno "pretresamo" njegovu prošlost.
Meni je interesantno insistiranje na dokazu da se on "popravio"?
Očigledno je da je i novinarka to tražila od njega i da nije bila zadovoljna "blagim distanciranjem" već se trudila da on kaže - oni su loši.
To je već ideološki pristup.Možda bi to insistiranje bilo ok kada bi gost bio neki "politički analitičar" ,političar ili neka od poznatih ličnosti iz sveta sporta i umetnosti koja je politički aktivna...
Pitanje Čedi Jovanoviću da li je nazivanje afričkih političara ljudožderima rasizam ili je prihvatljivo samo kada ne žele da priznaju Kosovo npr. (eto,to nije baš daleka prošlost).Ili ,pitanje ljudima iz Ne davimo Beograd da li su zloupotrebili opravdano nezadovoljstvo gradjana dešavanjima u Hercegovačkoj namećući im neoboljševičku ikonografiju i kakvu vezu vide izmedju španskih revolucionarnih pesama i gradjana Beograda.
Kad takvo propitivanje bude imala Sonja Liht ili neki ljubitelj Herte Miler onda možemo reći da svi imaju isti tretman.
Meni je super bilo kada Vacić "nije razumen" (kod Minje) voleo bih da vidim Nenada Čanka u toj poziciji.

Maja

pre 6 godina

Vidi se da je narod navikao na Vučića i njegove intervjue, gde on sam spremi pitanja i na njih odgovara.
Ne razumem,ali zaista, zašto novinar ne sme da postavi pitanje koje se odnosi na život i stavove javne ličnosti koja sedi preko puta?
On je javna ličnost. Ima javne stavove. Istupa u javnosti.
Mora da bude svesan toga da će ga novinari pitati o njegovom životu. To što je on želeo da se predstavi i ostane zauvek svetac, to je njegova stvar.
Da li smo svi zaboravili šta je novinarstvo?

John

pre 6 godina

(GM, 4. decembar 2017 23:09)

Gujon nije "desničar", on je "ultradesničar". Koja je razlika? Evo, na primar, Mađarska - Orban je desničar. A ultradesničari su oni "64 županije". Nemačka - Merkelka je desničar, a "ultra" su tamo uglavnom zabranjeni. A u Francuskoj, neki Le Penku smatraju za "običnu" desničarku, a neki za "ultra". E, a ovi su još "dešnje" od nje. Toliko "dešnje" da ih i ona naziva ekstremistima.

E, sad, onaj Gujon iz Francuske je evidentno ultradesničar. Ali mi ne dobismo odgovor da li je to isti ovaj Gujon što sad živi u Srbiji ili nije.
Umesto odgovora dobili smo samo jaukanje kako njega mrzi zli N1.
Mada, često i takav "odgovor" znači više nego pravi odgovor...

Ipak, zaista postoji mogućnost da se radeći kao humanitarac ideološki "popravio". Ali ako je zaista tako, zašto je to problem reći?

...

pre 6 godina

(GM, 4. decembar 2017 23:09)
Ta LePenova je odbila saradnju sa identitarcima jer su "previse ekstremni". Toliko o njima. Osnivaci su ratovali sa Zengama. I ne, naravno da ne znaci da je i Gujon takav, cak i ako je bio, ali mora da se jasno ogradi od toga. A ne da kaze da je bio nesto kratko, a ucestvovao u treninzima u njihovim paramilitarnim kampovima i bio im kandidat za predsednika za izbore 2012. Nek otvoreno kaze, jeste, tacno je, ali vise nisam u tim vodama. Svaka njemu cast za humanitarni rad, ali i Nasi, Obraz, Vacic i kompanija se (izmedju ostalog) bave i nekim humanitarnim radom, pa to ne znaci da su (sasvim) normalni.

Zorann

pre 6 godina

Sasvim OK intervju. Novinarka je postavljala legitimna pitanja, nije ga napadala, on je jasno i lepo odgovarao (uzgred, svaka čast na znanju srpskog jezika!). Ne razumem kako je uopšte nastao ovaj tabloidni napad na N1 - da li je to bilo planirano čim se saznalo da će Gujon gostovati ili je bilo spontano? U svakom slučaju, u redu je znati da je Gujon ranije bio (extremni) desničar. To, očigledno, nije problem da bude i humanitarac i hvala mu na tome.

axl

pre 6 godina

Zasto Gujon ne pomaze i Albancima na Kosovu? I svim drugim narodima? I medju njima ima dece kojima fali igracaka. A i hleba. Kakav je to humanitarac koji pomaze samo jedan narod?

peki

pre 6 godina

Covek sam pokrenu lavinu ni zbog cega.. Emisija bila korektna, da nije sam posle twitova i izdavao kojekakva saopstenja za ove nase lozace nista od ovoga ne bi bilo..

Ode humanost nazalost u 3-4 plan..

Steta..

John

pre 6 godina

(Jocka, 4. decembar 2017 20:19)

Ne radi se tu samo o bivšem političkom angažmanu (upitno je da li je bivši).
Tu je reč o sistemu vrednosti.
Nemam ništa protiv nekog stranca koji voli Srbiju, srpski narod, koji nauči jezik i ostane ovde da živi (upravo sam opisao Arčibalda Rajsa),
ali i te kako imam protv svakog ko Srbe voli iz razloga što mrzi muslimane/Albance (ili bilo koga drugog koga percipira kao neprijatelja Srba).

Zanimljivo kako Gujon uopšte nije izjavio da je bilo šta od iznetog neistina, već je odmah zacvileo da ga mrze i napadaju (od koga li je video, pitam se?).
Činjenica je da je uhvaćen u laži. Tvrdio da je bio član samo 6 meseci, a bio je od osnivanja.
Činjenica je da je razlog svega ovoga samo njegova neprimerena reakcija.
A mogao je lepo da kaže - "Jeste, toje sve tako bilo, ali to je bilo odavno i u Francuskoj. Dolazak u Srbiju i među Srbe me je promenio, sada sam drugačiji i bolji čovek... Našao sam sebe u pomaganju drugima, to je sve zasluga srpskog naroda..." Još bi i dodatne poene stekao.
Ovako se poneo kao tipičan ultradesničar. Vidim, na Tviteru ga podržao i onaj "Firer". Stav pristojnosti je ograditi se od takve "podrške". Ako to ne uradi... pa... stvari će biti jasnije.

Dragan

pre 6 godina

Svako ima pravo da ga "baš briga za Gujonovu prošlost", ali to ne znači da zbog toga svi treba da se pravimo blesavi kao da ta prošlost ne postoji.
Uostalom, ne znam šta se Gujon sada ustalasao... Tvrdokorni nacionalizam je u ovim balkanskim zabitima vazda bio omiljena doktrina.

Hannibal

pre 6 godina

Čovek je u prošlosti bio politički aktivan. Pokušao je da se kandiduje za predsednika, imao oštre rasističke i anti muslimanske izjave, učestvovao u nemirima 2005. godine u Nici, i za sve to postoje jasni dokazi.
Došao je u studio dobrovoljno, znao je kakva ga pitanja očekuju, odgovorio na njih (pritom nije govorio potpuno iskreno u vezi sa svojom političkom angažovanošću u prošlosti), i nakon toga na društvenim mrežama pisao kako je na delu pokušaj njegovog demonizovanja i predstavljanja kao državnog neprijatelja! Zbog čega? Zbog pitanja o njegovom političkom aktivizmu u prošlosti na koja je pristao da odgovara?

Arno Gujon ima veliki imunitet i kredit kod srpskog naroda, i zaslužuje da ga ima za sve ono što je uradio, ali u ovoj situaciji se nije poneo ispravno, Da li iz aktuelnih predrasuda o N1 kao anti srpskoj televiziji ili iz nekih drugih razloga ne bih da sudim.

MiloS

pre 6 godina

Unormalnom društvu " svete krave " ne postoje , tabui ne postoje, zabranjena pitanja ne postoje . Svako ko se bavi javnim poslom je pod lupom javnosti... Ali, kako to objasniti u zemlji koju je kolektivizam i totalitarizam uništio , gde je neslaganje javno objavi rata. Jako dug put je pred nama , a dostizanje cilja na njegovom kraju neizvesno.

John

pre 6 godina

(Komša, 4. decembar 2017 21:40)

Neće biti. Rekao je da je bio član 6 meseci - od 2010 do 2011.
Iako je prvi pus s njima bio još 2003. godine. Posećivao je i njihove kampove i bio vrlo aktivan u njima i 2008. Sreća pa internet pamti sve...

E, sad, ako je on sve to ostavio u prošlosti i iza sebe (Čovek ipak može da se promeni, po uslovom da taj čovek nije Vučić) onda to treba jasno i glasno da kaže i da se ogradi od samog sebe iz prošlosti.

Ako to ne uradi, znači da je isti kao što je i ranije bio.
A nije uradio ništa od toga, već je prešao u kontranapad (valjda misli da je napad najbolja odbrana) i jauče kako ga mrze.

A vrlo bode oči što se petljao sa onima koji su ratovali zajedno sa Zengama.

Dwiht York

pre 6 godina

Predlazem Gujonu da osnuje politicku stranku u Srbiji. Ja cu prvi da glasam za njega... Kad medju nama Srbima nema vise pametnih, hrabrih i postenih.. Neka nas jedan mlad, sposoban , energican Francuz spasi od sunovrata u koji smo krenuli.

dts

pre 6 godina

Zasto Gujon ne pomaze i Albancima na Kosovu? I svim drugim narodima? I medju njima ima dece kojima fali igracaka. A i hleba. Kakav je to humanitarac koji pomaze samo jedan narod?
(axl, 04. decembar 2017 20:37)

Zasto im ti ne pomazes?

Соња

pre 6 godina

О вероисповести, политичком опредељењу и плати - непристојно је постављати питње!

Jocka

pre 6 godina

Mislim da je bitnije da li je ovaj čovek:
1 - dobar ili loš,
2 - da li pomaže ili odmaže Srpski narod,
3 - da li voli ili ne voli Srbiju i Srpski narod,
4 - da li nas u svetu promoviše lepo ili loš???
Njegovi bivši politički angažmani me ne interesuju, to ne definiše čoveka, imamo u Srbiji mnogo takvih primera!

Ukratko

pre 6 godina

Svako pitanje je dozvoljeno od uslovom da se zasniva na cinjenicama i da se postavi na korektan nacin. Na zalost, novinarka N1 se ponela krajnje neprofesionalno i u krajnju ruku nekulturno. O dikciji da ne govorim.

idemo dalje

pre 6 godina

Novinarka nije odradila posao korektno i profesionalno.U redu je pitati sa gosta u vezi sa političkim opredeljenjem i stavovima,ali potrošiti pola intervjua na to je pogrešno i bespotrebno,jer to nije nešto što interesuje građane.Može se potrošiti 5-6 minuta na to da je razgovor trajao ceo sat.Ovako ostali smo uskraćeni za mnogo važnije informacije u vezi sa njegovim humanitarnim radom.Mislim da u Srbiji ima malo nezavisnog,profesionalnog i istraživačkog novinarstva i zato se traže skandali izmišljaju afere.

GM

pre 6 godina

Рецимо да је Арно био члан неке десничарске странке. И шта онда? Зар нема право да има своје политичко становиште? Шта то значи уопште бити десничар? И зашто то овде има тако негативну конотацију? Па ево вам Европа пуна левичара који би да бомбардују све живо по свету и који растурају суверене државе. ЛеПенова је ужасно оцрњена а свако ко је гледао дуеле председничких кандидата у Француској могао је да се увери да је за класу боља од тзв. левичара. То што медији брује о неким грозним десничарима и националистима без којих би ето свет био неупоредиво боље место за живот и што поједини овде у својим коментарима понављају мантру да је за све крив балкански национализам, треба да знају да је тај национализам итекако храњен од стране вајних европских левичара како би се наша замља растурила и од ње направила колонија. Арно је у интервјуу на Н1 јако добро одговорио на постављена питања, човек је паметно приметио да политичке ставове не треба мешати са хуманитарним радом. И какве везе има ако је и десничар, и ако је и против геј параде, и ако је добио подршку од неких десничарских организација у Србији. Па наравно да треба да добије подршку од свих, и од десних, и од левих, и наравно да има право да има свој став по многим питањима, који се некима можда не свиђају. Али сви треба да препознамо сјајан пример који нам даје и да га подржимо у томе што ради. А не да седимо у кругу двојке и да се згражавамо на неким небитним деловима његове биографије. Арно, само напред!

Laki

pre 6 godina

A zasto onda niko ne pozove Vucica da prica na teme gde je on bio i sta je radio od 1994. do 2008. i mozda najbitnije sta je pricao. Zelim da kazem da je Gujon humanitarac i da su potpuno bespotrebna bila pitanja u vezi sa njegovom prosloscu i politickim opredeljenjem. Takva pitanja treba postavljati politicarima (jedan gore naveden), jer je mnogo bitnije da podsetimo ljude sta su oni pricali u proslosti, a sad nam prosipaju neku pamet i tako manipulisu dobrim delom gradjanja. A Gujon nikada u Srbiji nije bio clan neke stranke niti je promovisao politicke ideje, tako da su njegovi stavovi potpuno nebitni. Bitno je da on pomaze nasem narodu na KiM i da drzava treba da mu se nadje uvek jer je njegova pomoc za kosovske Srbe od neprocenjive vrednosti!

Milan

pre 6 godina

U redu je pitati ga i o njegovom politickom angazovanju, ali 3/4 intervjua posvetiti tome nije u redu. Tj nije u redu ako je pozvan kao neko ko se bavi humanitarnim radom.
Covek je odgovorio da ima pravo da se razvija i menja svoje misljenje sa godinama i tu je trebala da stane sa pitanjina o njegovom politickom angazovanju u francuskoj 2005.
Druga stvar koja mi se ne svidja je da voditeljka ima 4 pitanja i mora da ih cita sa papira da ne bi slucajno pogresila ime stranke.

Komša

pre 6 godina

@John
Naprotiv,rekao je da je bio od osnivanja i da je bio član nekoliko (6) meseci ,da svako ima svoj razlog zašto nekom pokretu pristupa a da njegov nije bio zato što mrzi muslimane - jasno je rekao da pravo razliku izmedju islamista i islama (čak je pokušao da pojasni voditeljki koja se nije snašla sa terminima).
Rekao je da se ne slaže sa navedenim stavovima o LGBT i da je pacifista - istakao da je učestvovao u protestu protiv bombardovanja Libije jer je smatrao da njegova zemlja ne bi trebalo da bude agresor.
Šta je sporno?
Možda je trebalo da bude za bombardovanje Libije ,podrži Hilari i tri puta kaže da su se Rusi mešali u izbore u Francuskoj da bi bio prihvatljiv?
Tendencija se videla u pristupu voditeljke.
Očigledno je da smeta što čovek nije ukalupljen (van NVO sistema,nema kampanje protiv ekstremista i "ekstremista" uz humanitarni rad ,nije deo odredjene platforme...).

мангупаријацз

pre 6 godina

@axl, а како су то Албанци угрожени у Аутономној покрајини Косово и Метохији?

Maja

pre 6 godina

Vidi se da je narod navikao na Vučića i njegove intervjue, gde on sam spremi pitanja i na njih odgovara.
Ne razumem,ali zaista, zašto novinar ne sme da postavi pitanje koje se odnosi na život i stavove javne ličnosti koja sedi preko puta?
On je javna ličnost. Ima javne stavove. Istupa u javnosti.
Mora da bude svesan toga da će ga novinari pitati o njegovom životu. To što je on želeo da se predstavi i ostane zauvek svetac, to je njegova stvar.
Da li smo svi zaboravili šta je novinarstvo?

John

pre 6 godina

(GM, 4. decembar 2017 23:09)

Gujon nije "desničar", on je "ultradesničar". Koja je razlika? Evo, na primar, Mađarska - Orban je desničar. A ultradesničari su oni "64 županije". Nemačka - Merkelka je desničar, a "ultra" su tamo uglavnom zabranjeni. A u Francuskoj, neki Le Penku smatraju za "običnu" desničarku, a neki za "ultra". E, a ovi su još "dešnje" od nje. Toliko "dešnje" da ih i ona naziva ekstremistima.

E, sad, onaj Gujon iz Francuske je evidentno ultradesničar. Ali mi ne dobismo odgovor da li je to isti ovaj Gujon što sad živi u Srbiji ili nije.
Umesto odgovora dobili smo samo jaukanje kako njega mrzi zli N1.
Mada, često i takav "odgovor" znači više nego pravi odgovor...

Ipak, zaista postoji mogućnost da se radeći kao humanitarac ideološki "popravio". Ali ako je zaista tako, zašto je to problem reći?

Zorann

pre 6 godina

Sasvim OK intervju. Novinarka je postavljala legitimna pitanja, nije ga napadala, on je jasno i lepo odgovarao (uzgred, svaka čast na znanju srpskog jezika!). Ne razumem kako je uopšte nastao ovaj tabloidni napad na N1 - da li je to bilo planirano čim se saznalo da će Gujon gostovati ili je bilo spontano? U svakom slučaju, u redu je znati da je Gujon ranije bio (extremni) desničar. To, očigledno, nije problem da bude i humanitarac i hvala mu na tome.

Kvazimodo Sorabius

pre 6 godina

Kljucni i jedini problem, istini za volju, nije GOSPODIN Gujon, vec novinarka: sta je osmislila setom pitanja. Neskriveno je postavljala pitanja da ga ocrni, obezvredi, tj podsmevala mu se i pravila od njega djavola - kao i svako drugi ko nije protiv zlih Srba. Ne, nema pravo niko da mu sudi u Srbiji, niti da se raspituje za njegovu proslost, makar kakva bila, ako decko deceniju sav svoj potencijal trosi na nesumnjivu pomoc jedinom obespravljenom narodu na KiM. Ispalo je da je "novinarka" sama sebi cilj, da se napravi pametna, obavestena i strucna, sta svakako nije, ni blizu.
Umesto da je intervju o temi sakupljanja, dostave na KiM i distribuciji, pricalo se u duhu rijalitija u sta se pretvorila Srbija.
Tako je kad se prave nesuvisle ravnoteze, od zlocina prema Srbima od onih koje smo dva puta oslobadjali, prastali im fasizam i genocide, do agresije nepojmljive na kraju 20. veka od NATO-a. Kad ce i strani i domaci novinari da glasno kazu: na Balkanu je napravljen "Srpski problem" i bez njegovog resenja nece biti mira. Polovina teritorije Srbima u bivsoj Jugoslaviji je oteta, narod obespravljen i proteran, a novinarka se mangupira istorijom jednog od retkih i SVETLIH primera STRANCA koji je razumeo sustinu.

...

pre 6 godina

(GM, 4. decembar 2017 23:09)
Ta LePenova je odbila saradnju sa identitarcima jer su "previse ekstremni". Toliko o njima. Osnivaci su ratovali sa Zengama. I ne, naravno da ne znaci da je i Gujon takav, cak i ako je bio, ali mora da se jasno ogradi od toga. A ne da kaze da je bio nesto kratko, a ucestvovao u treninzima u njihovim paramilitarnim kampovima i bio im kandidat za predsednika za izbore 2012. Nek otvoreno kaze, jeste, tacno je, ali vise nisam u tim vodama. Svaka njemu cast za humanitarni rad, ali i Nasi, Obraz, Vacic i kompanija se (izmedju ostalog) bave i nekim humanitarnim radom, pa to ne znaci da su (sasvim) normalni.

Maja

pre 6 godina

Primetila sam da N1 uglavnom ismeva i kritikuje Srbiju. OK je da mi kritikujemo sami sebe ( ja sam prva za to,jer nazalost imamo puno materijala),ali televizija koja je osnovana da izvestava o Hrvatskoj, Srbiji i BIH prica uglavnom negativno na racun Srbije..I naravno "raskrinkava" i ocrnjuje jednog od retkih ljudi koji u svetu pricaju dobro o Srbiji. Najgore sto medju nama uvek ima i onih koji podrzavaju tu akciju, ne vide kakve se bitke vode na medjunarodnom planu i guraju Srbiju u jos vecu provaliju.. Diplomatija i nacioalna politika nam nikada nije bila jaca strana

Raca Milosavljevic

pre 6 godina

... kako je lepo gledati N1 ... otvore temu,postave pitanja,sve je kako treba ...jedva cekamo da u studio pozovu Hilari,pa Moniku,Klintona i da nam malo pricaju sta sada rade,a sta su radili pre par godina ... evo vec uzivamo u pitanjima i odgovorima ...a mozemo da zamislimo kako ce tek voditeljka i urednica ove tv sa zadovoljstvom to raditi,odnosno voditi intervju,postavljati podpitanja ...jer svi znamo kako je izgledao rukopis tadasnjeg humanitarnog rada a imao je i divno ime ,,Milosrdni andjeo" ...

gradinar

pre 6 godina

Гледам понекад N1, али овај интервју нисам гледао, нити ћу. Једноставно, мени је као гледаоцу непријатно то новинарско провоцирање и инсистирање на једној теми којом треба дискредитовати госта и бацити сенку на много битније ствари. То је стил Југослава Ћосића, па га и други имитирају. Мислим да новинари нису свесни да тако упропасте емисију. Мене заболи глава од тога. Могу да причају шта год хоће, али новинарка је очигледно имала лошу намеру. Нема везе што се сад вади причом "па знао је теме, зашто је прећутао да је знао тему разговора". Па знао је теме, али није очекивао да ће то бити главно, јер је суштински то скроз споредно.
Овај човек није заслужио такав однос.

Bane

pre 6 godina

Prvo pitanje je čemu takva tema? Dva puta mu rečeno, nije trebalo ni jednom da mu se kaže niti da se akcenat baca na to. Kao da neko osvoji olimpijadu, a akcenat bude na tome kako se oblači. A što se tiče da i među Albancima ima dece i siromašnih, moram reći da je i to istina, manje nego među Srbima, ali recimo da je istina, e sad zašto im on ne pomaže? Pa, možda zato što im pomaže ostatak sveta i ne radi se tu samo o pomoći, nego o ispravnosti, poštenju, svrstavanju na pravu stranu, istini...Zato pomaže Srbima.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

On je gradjanin Francuske i tamo moze da bude sta hoce, to je njegovo pravo, a ovde se bavi cime se bavi i po tome treba da mu dajemo ocene. Ono sto radi je za svaku pohvalu i treba mu odati priznanje. I ne kaze se "bekgraund", nego pozadina. Na mene je ostavio najveci utisak kada je rekao da se na tom marsu islo u tri kolone, sto njemu nije bilo jasno, nije ni meni iako razumem situaciju u svojoj zemlji, ali i dalje ne mogu da shvatim te podele. Ne moramo mi oko svega da se slazemo, ali oko bitnih nacionalnih stvari, treba do smo slozni, to bi bila snaga ovog naroda, ovako se samo uzalud trosi.

Komša

pre 6 godina

@Da,sada sam pogledao tekst na N1
i priču koju je "istražio" VICE i izgleda da si bio pravu.Čovek je bio posvećeniji tom pokretu nego što je rekao novinarki ili mu je danas to manje važno nego što mu je bilo ranije.
Ipak,on ovde ne propagira te ideje,nije politički aktivan,pa nema razloga da detaljno "pretresamo" njegovu prošlost.
Meni je interesantno insistiranje na dokazu da se on "popravio"?
Očigledno je da je i novinarka to tražila od njega i da nije bila zadovoljna "blagim distanciranjem" već se trudila da on kaže - oni su loši.
To je već ideološki pristup.Možda bi to insistiranje bilo ok kada bi gost bio neki "politički analitičar" ,političar ili neka od poznatih ličnosti iz sveta sporta i umetnosti koja je politički aktivna...
Pitanje Čedi Jovanoviću da li je nazivanje afričkih političara ljudožderima rasizam ili je prihvatljivo samo kada ne žele da priznaju Kosovo npr. (eto,to nije baš daleka prošlost).Ili ,pitanje ljudima iz Ne davimo Beograd da li su zloupotrebili opravdano nezadovoljstvo gradjana dešavanjima u Hercegovačkoj namećući im neoboljševičku ikonografiju i kakvu vezu vide izmedju španskih revolucionarnih pesama i gradjana Beograda.
Kad takvo propitivanje bude imala Sonja Liht ili neki ljubitelj Herte Miler onda možemo reći da svi imaju isti tretman.
Meni je super bilo kada Vacić "nije razumen" (kod Minje) voleo bih da vidim Nenada Čanka u toj poziciji.

mile neimar

pre 6 godina

Odgledao sam ceo intervju. Iako je novinarka sasvim legitimno postavila pitanje o njegovim stavovima, predugo se zadržala na temi, "bušila" do besvesti i potpuno obesmislila razgovor. Iako je sve bilo uljudno, više je ličilo na isleđivanje. Inače N1 jeste trenutno najbolja info-televizija (ili najmanje loša), ali mogli bi novinari ponekad da budu i samokritični. Gospođa je u najmanju ruku loše odradila intervju.