Utorak, 28.11.2017.

19:24

Objavljen izveštaj – četiri tačke za akcije SAD na Balkanu

Atlantski savet objavio je izveštaj o novoj američkoj strategiji za Balkan pod nazivom "Balkan napred: Nova strategija SAD za region".

Izvor: B92

Objavljen izveštaj – èetiri taèke za akcije SAD na Balkanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Sirotinja,raja,nema se ničega

pre 6 godina

Ama ljudi, da li ste realni kada tražite odštetu i slične stvari ovde piskarate? Samo pogledajte primer evropskih zemalja nakon WW2 i stavite prst na čelo. Dojučerašnji neprijatelji sada žive i više nego normalno. Posmatrano iz bilo kog ugla, mi smo kolonija, i bićemo i dalje, jer nemamo nikakvog kapaciteta da se osamostalimo. Zato treba mudro izabrati kome ćemo odgovarati za svoje delovanje. Zašto je većina država nekadašnjeg Varšavskog pakta sada u EU i Nato? Zašto su pobegli od Rusije?
SAD će na ovaj ili onaj način ostvariti ciljeve svoje spoljne politike, ne pružaju često oni ovakvu priliku. Setite se Miloševićevog refernduma pre 1999. Da možete opet da birate, šta biste sada odabrali na tom referendumu?

Ne lazem..

pre 6 godina

Laz do lazi..
- U regionu uopste nije postignut znacajan napredak jer
Balkan jos uvek tinja, a sto su Slovenija i HR clanovi
NATO i Alabanija i CG pristupile NATO, kakvog interesa
ima Srbija od toga?
- Nama nije potrebno uspostavljanje prisistva bilo koje
strane vojske, naarocito ne kaubojske.
- Kamp Bondstil je idealan samo za SAD, nazalost na nasoj
oduzetoj teritoriji.
- Nama nije potrebno nikakvo „istorijsko“ zblizavanje, posle 1999. godine
- Pod tackom 3 se nista ne tice Srbije, vec taj problem trebaju resavati
sami Grcka i Makedonija.
- Pod tackom 4 zelite na perverzan nacin obratiti paznju na mlade, sto
znaci, dogmatski ih „prisiliti“ da budu uz vas.
Dok god je „America first“ nema od toga nista za Balkan, vec samo prazna
obecanja za vlastite interese.
Ugledajte se na Kinu, koja mnogo ne prica i ne obecaje, vec djeluje na terenu.

2+2=5

pre 6 godina

i sve to jer su pukli u Siriji! LOL
mada je ovo dobro jer ce i Srbi u BGD na vodi i u krugu dvojke shvatiti da mi nismo pobegli iz hrvatske, bosne i sa kosova radi BGD. znate li Vi kada bih ja dobrovoljno menjao svoj potok sa pastrmkama i rakovima na Ozrenu za Vas gradski prevoz?!!! i Ozren je srpski ne samo vas secondhand asfalt!

Ivan Socak

pre 6 godina

Molim b92 da prenese kolegama novinarima u Americi moju ideju kako da se mi zblizimo sa njima.
Posto stanoarske masine novca rade 24 h dnevno bez prestanka kako bi se plasiro dollar celom svetu predlazem sledece.
1. Postovana AMERIKO plasirajte po 50 hijada dolara po stanovniku Srbije Kosova Crne gore Bosne znaci na 15 miliona glava po 50 hijada dolara to izadje tacno 750 milijardi dolara.
To je za vas nista posto je vas javni dug 200 hijada milijardi dolara. Znaci Ameri ako brinete za nasu omladinu zrtvujte se pola procenta !

prellee

pre 6 godina

Čim je Srbija počela napredovati odmah se javljaju da taj napredak zustave.Draža im i slaba a pogotovo ponižena Srbija. Srbija se sama vratila i nije tražila pomoć,oni su samo davali neku podršku sa strane koja nije bila iskrena. Oni su Srbiju vratili 30. godina unazad i ja ne vjerujem u njihovo pomirenje. Za to trebaju pitati PONOSNU Srbiju a ne na silu da to žele, kako su do sad naučili.
Ja njiam ne vjerujem i nisu se pokazali od početka sukoba 90. god. pa do presude Mladiću kao prijatelji dobrih namjera. Za Srbiju riječi nisu ništa i Srpski narod nije glup. Kinezi su VELIKI i ISKRENI prijatelji Srbije i tako se jednostavno pokazuju dobronamjerno.Sileđije su radile i rade drugačije.

Bravo majstore na vecnoj strazi

pre 6 godina

У преводу,почињњмо рат са Србијом ниског интензитета,користећи се марионтским режимима које смо успоставили у окружењу.Такође ћемо се користи меком и тврдом силом како би се борили против свих интереса Србије на њеној територији, уништавајући све пред собом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (смена страже, 28. novembar 2017 20:08)

Ili ? Sta ti savetujes, da se okrenemo ka majcici Rusiji, koja ce nas tapasti po ramenima i hrabriti dok nas budi ponovo bombardovali i da tako ispisemo najsvetlije stranice svestske istorije. " I ovaj kamen zemlje Srbije...

marinko

pre 6 godina

Ovo su snovi Atlanskog saveta u Srbiji u kome su Jelena Milić, Čeda Jovanović i slični...
SAD su trajno izgubile interes za Balkan, imaju preča posla na bliskom istokui na Pacifiku.
Nad am se da za ove prostore dolaze bolja vremena,jer su SAD na vrhuncu moći donele zlo i rat na ovim prostorima.

Dott

pre 6 godina

Nepriznavanje Kosova nas mnogo kosta, zato ga ne smemo nikada priznati.
Niko nama nece pomoci a da sam u tome nema interes i korist, pa ni Amerika.
Nas inters je da ojacamo drzavu u svakom smislu do ulaska u EU. Ako u nju ne udjemo dovoljno jaki, ostacemo nerazvijena zemlja, jer ce nas po ulasku u EU napustiti investitori, a svi radno sposobni napustiti zemlju.

desperado

pre 6 godina

A do sada su kao bili po strani i nisu se mešali u prilike na Balkanu?Svi balkanski režimi su pod američkom šapom.Jeste da je SAD prepustio region nemačkom uticaju,ali ništa se značajno ne može desiti bez odobrenja gazde iz Vašingtona.To se može zaključiti i na osnovu pisanja nemačkih medija,koji su zabrinuti zbog pojačanog prisustva Moskve,ali i Pekinga i Istanbula na Balkanu.Teško da se ove želje Vašingtona mogu realizovati.Prvo nemaju toliko resursa i sredstava,kao što su imali pre deceniju-dve.Drugo Moskva nije u rasulu kao 90-ih i polako vraća svoj uticaj,između ostalog i na Balkanu,gde je prisutna preko dva veka,a pojavljuje se i Peking,koji postaje globalni igrač,kako ekonomski tako i politički,pa samim tim i u ovom delu sveta,koji vidi kao ulaz u Evropu.To se ne može sprečiti.

tmac

pre 6 godina

Ja se licno slazem sa ovim planom. Samo sto ce Srbija ostati jedina drzava koja nece okrenuti ledja Rusiji i koja ce zbog toga nastaviti da propada ekonomski, ostace bedna ruska gubernija, dok ce pametni krenuti napred. Mi smo lideri u regionu po siromastvu.

krivistojko

pre 6 godina

da eto njima se moze da rade ata hoce a kad ru#i objave samo istinu to je propaganda
naravno amero ue ofili i ajfonofili svrsavaju nabuducnost robstva

Dragan

pre 6 godina

Samo treba da prihvatimo okupaciju i to je to? najgore od svega što mi imamo vlast koja će ove izopačenosti ćutke prihvatiti. Ovaj svet polako ali sigurno ide dođavola.

dukki

pre 6 godina

Kad smo prvi put izgovorili da hocemo u Eu morali samo se sloziti da ce do kompletne amerikanizacije i de-rusinizacije morati doci. Mi moramo prizanati Kosovo (odrediti granice Srbije) i pristupiti NATO-u kako bi bili clan Eu. Govorio sam to pre deset godina prijateljima, zvali su me Ceda Jovanovic, govorim i sad, a za neko vreme govorice svi.
Ne govorim ja to je super, nego da su tu cinjenice. Ne volim ni ja sto ce glavni balkanski vojni centar biti u Urosevcu, buducoj Albaniji, nazalost. Nista ja to ne volim, ali to je tako. Sa druge strane ako istupimo iz pregovora sa Eu (ne znam da li je to moguce i da li se mi narod uopste pitamo) propascemo ekonomski i svakako.
Da nam ovo isprica neko sa vlasti mi bi smo buknuli kao plamen, zato nas oni svi drze na "tihoj vatri" i rade lagano korak po korak.

jedan iz mase

pre 6 godina

Ja bih da ima damo bazu u sred Beograda što brže samo da se distanciramo od rusa.

Tito kada se distancirao od rusa američke pare su samo stizale i zato je narod živeo kako je živeo tada.

Ja sam opet za to

Branko BG

pre 6 godina

Znači vojnici iz Bondstila da imaju ključnu ulogu u pomirenju sa Srbijom. Ja sam do sad mislio da je uloga ambasadora da unapređuje odnose dve zemlje.
Mislim da je potpuno jasno kako će to pomirenje da izgleda... Samo Srbi se sa neprijateljskom vojskom koja je ubijala civile ne mire. Nikad nisu, neće ni sad.

Aлександар

pre 6 godina

Они би да зацементирају Косово као независно, а руски авантуризам је тај који је осговоран за потенцијалну промену граница. Другим речима, границе се могу мењати, али само ако је то на штету Срба. Србији се нуди историјско помирење, заувек независно Косово са дуготрајним америчким војним присуством на отетом нам Косову, никакво право на самосталност Српске у неком року и перспективи, да једном и ми Срби кажемо са ким бисмо и како да живимо, што онда значи унитарна Босна у најави, али све то ћемо "добити" под условом да се потпуно одрекнемо Русије. Драго ми је што ово чујем и што ће нам опростити што су нас бомбардовали.

to late

pre 6 godina

Primljeno k znanju samo da bismo ovo prihvatili kao nesto normalno trebalo bi izmisliti vremeplov i da se vratimo u razdoblje pre vasih zlocina nad Srbima.

mario marko del tintoreto

pre 6 godina

Iz ovoga sto je ovde preneseno ja ne vidim zasto bi Srbija prihvatila ovaj americki plan. Ne nude ama bas nista zauzvrat a mi trebamo pristati na mnogo sta.

Akuzativ

pre 6 godina

Srbija ne sme ni pod kakvim uslovima da pristane na ovo. Ako se išta ostvari od navedenog, onda nema druge osim da za početak Niš zapravo postane ruska vojna baza.

смена страже

pre 6 godina

У преводу,почињњмо рат са Србијом ниског интензитета,користећи се марионтским режимима које смо успоставили у окружењу.Такође ћемо се користи меком и тврдом силом како би се борили против свих интереса Србије на њеној територији, уништавајући све пред собом.

Milan

pre 6 godina

Znači više vojske na kosovu, više pritisaka na srbiju. S obzirom da SAD mogu da pristupe rešenju problema štapom ili šargarepom zašto nama svaki put pripadne štap. Nekako mislim da u našem slučaju šargarepa ima više šanse na uspeh.

Roadkill

pre 6 godina

Mislim da je ova inicijativa zakasnila. Od 5. oktobra Zapad "instalira" garniture politicara u Srbiji sa ciljem da se opravda NATO intervencija na Kosovu i Metohiji. Dovedeni smo, trenutno, do toga da u Srbiji ima manje sloboda i postovanja ljudskih prava nego sto je to bilo za vreme Milosevicevog rezima. Sve se to, proteklih 17. godina desavalo uz precutnu saglasnost EU i USA. Trenutno je Srbima svejedno. Ubijeni su u zdrav mozak, psihicki razmontirani, fizicki izraubovani, bolesni....Ono sto ce da bude je "rupa" u Evropskom tepihu i to ce da bude osveta Srba prema licemernoj EU i medjunarodnoj zajednici. Da. Bicemo Ruski satelit, okruzen NATO snagama i bicemo u kavezu i pod sankcijama "demokratskog" sveta i EU, jer ste bi to tako zeleli i tako ste nas navodili proteklih 17. godina

Lav

pre 6 godina

Jedan isti političar je u stanju da izjavi da u medjunarodnim odnosima nema prijateljstva kao i da je prijateljstvo Srbije i SAD vrlo značajno.

смена страже

pre 6 godina

У преводу,почињњмо рат са Србијом ниског интензитета,користећи се марионтским режимима које смо успоставили у окружењу.Такође ћемо се користи меком и тврдом силом како би се борили против свих интереса Србије на њеној територији, уништавајући све пред собом.

mario marko del tintoreto

pre 6 godina

Iz ovoga sto je ovde preneseno ja ne vidim zasto bi Srbija prihvatila ovaj americki plan. Ne nude ama bas nista zauzvrat a mi trebamo pristati na mnogo sta.

Roadkill

pre 6 godina

Mislim da je ova inicijativa zakasnila. Od 5. oktobra Zapad "instalira" garniture politicara u Srbiji sa ciljem da se opravda NATO intervencija na Kosovu i Metohiji. Dovedeni smo, trenutno, do toga da u Srbiji ima manje sloboda i postovanja ljudskih prava nego sto je to bilo za vreme Milosevicevog rezima. Sve se to, proteklih 17. godina desavalo uz precutnu saglasnost EU i USA. Trenutno je Srbima svejedno. Ubijeni su u zdrav mozak, psihicki razmontirani, fizicki izraubovani, bolesni....Ono sto ce da bude je "rupa" u Evropskom tepihu i to ce da bude osveta Srba prema licemernoj EU i medjunarodnoj zajednici. Da. Bicemo Ruski satelit, okruzen NATO snagama i bicemo u kavezu i pod sankcijama "demokratskog" sveta i EU, jer ste bi to tako zeleli i tako ste nas navodili proteklih 17. godina

to late

pre 6 godina

Primljeno k znanju samo da bismo ovo prihvatili kao nesto normalno trebalo bi izmisliti vremeplov i da se vratimo u razdoblje pre vasih zlocina nad Srbima.

Ne lazem..

pre 6 godina

Laz do lazi..
- U regionu uopste nije postignut znacajan napredak jer
Balkan jos uvek tinja, a sto su Slovenija i HR clanovi
NATO i Alabanija i CG pristupile NATO, kakvog interesa
ima Srbija od toga?
- Nama nije potrebno uspostavljanje prisistva bilo koje
strane vojske, naarocito ne kaubojske.
- Kamp Bondstil je idealan samo za SAD, nazalost na nasoj
oduzetoj teritoriji.
- Nama nije potrebno nikakvo „istorijsko“ zblizavanje, posle 1999. godine
- Pod tackom 3 se nista ne tice Srbije, vec taj problem trebaju resavati
sami Grcka i Makedonija.
- Pod tackom 4 zelite na perverzan nacin obratiti paznju na mlade, sto
znaci, dogmatski ih „prisiliti“ da budu uz vas.
Dok god je „America first“ nema od toga nista za Balkan, vec samo prazna
obecanja za vlastite interese.
Ugledajte se na Kinu, koja mnogo ne prica i ne obecaje, vec djeluje na terenu.

Akuzativ

pre 6 godina

Srbija ne sme ni pod kakvim uslovima da pristane na ovo. Ako se išta ostvari od navedenog, onda nema druge osim da za početak Niš zapravo postane ruska vojna baza.

Lav

pre 6 godina

Jedan isti političar je u stanju da izjavi da u medjunarodnim odnosima nema prijateljstva kao i da je prijateljstvo Srbije i SAD vrlo značajno.

Milan

pre 6 godina

Znači više vojske na kosovu, više pritisaka na srbiju. S obzirom da SAD mogu da pristupe rešenju problema štapom ili šargarepom zašto nama svaki put pripadne štap. Nekako mislim da u našem slučaju šargarepa ima više šanse na uspeh.

Sirotinja,raja,nema se ničega

pre 6 godina

Ama ljudi, da li ste realni kada tražite odštetu i slične stvari ovde piskarate? Samo pogledajte primer evropskih zemalja nakon WW2 i stavite prst na čelo. Dojučerašnji neprijatelji sada žive i više nego normalno. Posmatrano iz bilo kog ugla, mi smo kolonija, i bićemo i dalje, jer nemamo nikakvog kapaciteta da se osamostalimo. Zato treba mudro izabrati kome ćemo odgovarati za svoje delovanje. Zašto je većina država nekadašnjeg Varšavskog pakta sada u EU i Nato? Zašto su pobegli od Rusije?
SAD će na ovaj ili onaj način ostvariti ciljeve svoje spoljne politike, ne pružaju često oni ovakvu priliku. Setite se Miloševićevog refernduma pre 1999. Da možete opet da birate, šta biste sada odabrali na tom referendumu?

marinko

pre 6 godina

Ovo su snovi Atlanskog saveta u Srbiji u kome su Jelena Milić, Čeda Jovanović i slični...
SAD su trajno izgubile interes za Balkan, imaju preča posla na bliskom istokui na Pacifiku.
Nad am se da za ove prostore dolaze bolja vremena,jer su SAD na vrhuncu moći donele zlo i rat na ovim prostorima.

2+2=5

pre 6 godina

i sve to jer su pukli u Siriji! LOL
mada je ovo dobro jer ce i Srbi u BGD na vodi i u krugu dvojke shvatiti da mi nismo pobegli iz hrvatske, bosne i sa kosova radi BGD. znate li Vi kada bih ja dobrovoljno menjao svoj potok sa pastrmkama i rakovima na Ozrenu za Vas gradski prevoz?!!! i Ozren je srpski ne samo vas secondhand asfalt!

desperado

pre 6 godina

A do sada su kao bili po strani i nisu se mešali u prilike na Balkanu?Svi balkanski režimi su pod američkom šapom.Jeste da je SAD prepustio region nemačkom uticaju,ali ništa se značajno ne može desiti bez odobrenja gazde iz Vašingtona.To se može zaključiti i na osnovu pisanja nemačkih medija,koji su zabrinuti zbog pojačanog prisustva Moskve,ali i Pekinga i Istanbula na Balkanu.Teško da se ove želje Vašingtona mogu realizovati.Prvo nemaju toliko resursa i sredstava,kao što su imali pre deceniju-dve.Drugo Moskva nije u rasulu kao 90-ih i polako vraća svoj uticaj,između ostalog i na Balkanu,gde je prisutna preko dva veka,a pojavljuje se i Peking,koji postaje globalni igrač,kako ekonomski tako i politički,pa samim tim i u ovom delu sveta,koji vidi kao ulaz u Evropu.To se ne može sprečiti.

Aлександар

pre 6 godina

Они би да зацементирају Косово као независно, а руски авантуризам је тај који је осговоран за потенцијалну промену граница. Другим речима, границе се могу мењати, али само ако је то на штету Срба. Србији се нуди историјско помирење, заувек независно Косово са дуготрајним америчким војним присуством на отетом нам Косову, никакво право на самосталност Српске у неком року и перспективи, да једном и ми Срби кажемо са ким бисмо и како да живимо, што онда значи унитарна Босна у најави, али све то ћемо "добити" под условом да се потпуно одрекнемо Русије. Драго ми је што ово чујем и што ће нам опростити што су нас бомбардовали.

Bravo majstore na vecnoj strazi

pre 6 godina

У преводу,почињњмо рат са Србијом ниског интензитета,користећи се марионтским режимима које смо успоставили у окружењу.Такође ћемо се користи меком и тврдом силом како би се борили против свих интереса Србије на њеној територији, уништавајући све пред собом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (смена страже, 28. novembar 2017 20:08)

Ili ? Sta ti savetujes, da se okrenemo ka majcici Rusiji, koja ce nas tapasti po ramenima i hrabriti dok nas budi ponovo bombardovali i da tako ispisemo najsvetlije stranice svestske istorije. " I ovaj kamen zemlje Srbije...

prellee

pre 6 godina

Čim je Srbija počela napredovati odmah se javljaju da taj napredak zustave.Draža im i slaba a pogotovo ponižena Srbija. Srbija se sama vratila i nije tražila pomoć,oni su samo davali neku podršku sa strane koja nije bila iskrena. Oni su Srbiju vratili 30. godina unazad i ja ne vjerujem u njihovo pomirenje. Za to trebaju pitati PONOSNU Srbiju a ne na silu da to žele, kako su do sad naučili.
Ja njiam ne vjerujem i nisu se pokazali od početka sukoba 90. god. pa do presude Mladiću kao prijatelji dobrih namjera. Za Srbiju riječi nisu ništa i Srpski narod nije glup. Kinezi su VELIKI i ISKRENI prijatelji Srbije i tako se jednostavno pokazuju dobronamjerno.Sileđije su radile i rade drugačije.

Branko BG

pre 6 godina

Znači vojnici iz Bondstila da imaju ključnu ulogu u pomirenju sa Srbijom. Ja sam do sad mislio da je uloga ambasadora da unapređuje odnose dve zemlje.
Mislim da je potpuno jasno kako će to pomirenje da izgleda... Samo Srbi se sa neprijateljskom vojskom koja je ubijala civile ne mire. Nikad nisu, neće ni sad.

jedan iz mase

pre 6 godina

Ja bih da ima damo bazu u sred Beograda što brže samo da se distanciramo od rusa.

Tito kada se distancirao od rusa američke pare su samo stizale i zato je narod živeo kako je živeo tada.

Ja sam opet za to

Dragan

pre 6 godina

Samo treba da prihvatimo okupaciju i to je to? najgore od svega što mi imamo vlast koja će ove izopačenosti ćutke prihvatiti. Ovaj svet polako ali sigurno ide dođavola.

tmac

pre 6 godina

Ja se licno slazem sa ovim planom. Samo sto ce Srbija ostati jedina drzava koja nece okrenuti ledja Rusiji i koja ce zbog toga nastaviti da propada ekonomski, ostace bedna ruska gubernija, dok ce pametni krenuti napred. Mi smo lideri u regionu po siromastvu.

Dott

pre 6 godina

Nepriznavanje Kosova nas mnogo kosta, zato ga ne smemo nikada priznati.
Niko nama nece pomoci a da sam u tome nema interes i korist, pa ni Amerika.
Nas inters je da ojacamo drzavu u svakom smislu do ulaska u EU. Ako u nju ne udjemo dovoljno jaki, ostacemo nerazvijena zemlja, jer ce nas po ulasku u EU napustiti investitori, a svi radno sposobni napustiti zemlju.

dukki

pre 6 godina

Kad smo prvi put izgovorili da hocemo u Eu morali samo se sloziti da ce do kompletne amerikanizacije i de-rusinizacije morati doci. Mi moramo prizanati Kosovo (odrediti granice Srbije) i pristupiti NATO-u kako bi bili clan Eu. Govorio sam to pre deset godina prijateljima, zvali su me Ceda Jovanovic, govorim i sad, a za neko vreme govorice svi.
Ne govorim ja to je super, nego da su tu cinjenice. Ne volim ni ja sto ce glavni balkanski vojni centar biti u Urosevcu, buducoj Albaniji, nazalost. Nista ja to ne volim, ali to je tako. Sa druge strane ako istupimo iz pregovora sa Eu (ne znam da li je to moguce i da li se mi narod uopste pitamo) propascemo ekonomski i svakako.
Da nam ovo isprica neko sa vlasti mi bi smo buknuli kao plamen, zato nas oni svi drze na "tihoj vatri" i rade lagano korak po korak.

Ivan Socak

pre 6 godina

Molim b92 da prenese kolegama novinarima u Americi moju ideju kako da se mi zblizimo sa njima.
Posto stanoarske masine novca rade 24 h dnevno bez prestanka kako bi se plasiro dollar celom svetu predlazem sledece.
1. Postovana AMERIKO plasirajte po 50 hijada dolara po stanovniku Srbije Kosova Crne gore Bosne znaci na 15 miliona glava po 50 hijada dolara to izadje tacno 750 milijardi dolara.
To je za vas nista posto je vas javni dug 200 hijada milijardi dolara. Znaci Ameri ako brinete za nasu omladinu zrtvujte se pola procenta !

krivistojko

pre 6 godina

da eto njima se moze da rade ata hoce a kad ru#i objave samo istinu to je propaganda
naravno amero ue ofili i ajfonofili svrsavaju nabuducnost robstva

Sirotinja,raja,nema se ničega

pre 6 godina

Ama ljudi, da li ste realni kada tražite odštetu i slične stvari ovde piskarate? Samo pogledajte primer evropskih zemalja nakon WW2 i stavite prst na čelo. Dojučerašnji neprijatelji sada žive i više nego normalno. Posmatrano iz bilo kog ugla, mi smo kolonija, i bićemo i dalje, jer nemamo nikakvog kapaciteta da se osamostalimo. Zato treba mudro izabrati kome ćemo odgovarati za svoje delovanje. Zašto je većina država nekadašnjeg Varšavskog pakta sada u EU i Nato? Zašto su pobegli od Rusije?
SAD će na ovaj ili onaj način ostvariti ciljeve svoje spoljne politike, ne pružaju često oni ovakvu priliku. Setite se Miloševićevog refernduma pre 1999. Da možete opet da birate, šta biste sada odabrali na tom referendumu?

Akuzativ

pre 6 godina

Srbija ne sme ni pod kakvim uslovima da pristane na ovo. Ako se išta ostvari od navedenog, onda nema druge osim da za početak Niš zapravo postane ruska vojna baza.

prellee

pre 6 godina

Čim je Srbija počela napredovati odmah se javljaju da taj napredak zustave.Draža im i slaba a pogotovo ponižena Srbija. Srbija se sama vratila i nije tražila pomoć,oni su samo davali neku podršku sa strane koja nije bila iskrena. Oni su Srbiju vratili 30. godina unazad i ja ne vjerujem u njihovo pomirenje. Za to trebaju pitati PONOSNU Srbiju a ne na silu da to žele, kako su do sad naučili.
Ja njiam ne vjerujem i nisu se pokazali od početka sukoba 90. god. pa do presude Mladiću kao prijatelji dobrih namjera. Za Srbiju riječi nisu ništa i Srpski narod nije glup. Kinezi su VELIKI i ISKRENI prijatelji Srbije i tako se jednostavno pokazuju dobronamjerno.Sileđije su radile i rade drugačije.

Ne lazem..

pre 6 godina

Laz do lazi..
- U regionu uopste nije postignut znacajan napredak jer
Balkan jos uvek tinja, a sto su Slovenija i HR clanovi
NATO i Alabanija i CG pristupile NATO, kakvog interesa
ima Srbija od toga?
- Nama nije potrebno uspostavljanje prisistva bilo koje
strane vojske, naarocito ne kaubojske.
- Kamp Bondstil je idealan samo za SAD, nazalost na nasoj
oduzetoj teritoriji.
- Nama nije potrebno nikakvo „istorijsko“ zblizavanje, posle 1999. godine
- Pod tackom 3 se nista ne tice Srbije, vec taj problem trebaju resavati
sami Grcka i Makedonija.
- Pod tackom 4 zelite na perverzan nacin obratiti paznju na mlade, sto
znaci, dogmatski ih „prisiliti“ da budu uz vas.
Dok god je „America first“ nema od toga nista za Balkan, vec samo prazna
obecanja za vlastite interese.
Ugledajte se na Kinu, koja mnogo ne prica i ne obecaje, vec djeluje na terenu.

jedan iz mase

pre 6 godina

Ja bih da ima damo bazu u sred Beograda što brže samo da se distanciramo od rusa.

Tito kada se distancirao od rusa američke pare su samo stizale i zato je narod živeo kako je živeo tada.

Ja sam opet za to

tmac

pre 6 godina

Ja se licno slazem sa ovim planom. Samo sto ce Srbija ostati jedina drzava koja nece okrenuti ledja Rusiji i koja ce zbog toga nastaviti da propada ekonomski, ostace bedna ruska gubernija, dok ce pametni krenuti napred. Mi smo lideri u regionu po siromastvu.

Bravo majstore na vecnoj strazi

pre 6 godina

У преводу,почињњмо рат са Србијом ниског интензитета,користећи се марионтским режимима које смо успоставили у окружењу.Такође ћемо се користи меком и тврдом силом како би се борили против свих интереса Србије на њеној територији, уништавајући све пред собом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (смена страже, 28. novembar 2017 20:08)

Ili ? Sta ti savetujes, da se okrenemo ka majcici Rusiji, koja ce nas tapasti po ramenima i hrabriti dok nas budi ponovo bombardovali i da tako ispisemo najsvetlije stranice svestske istorije. " I ovaj kamen zemlje Srbije...

смена страже

pre 6 godina

У преводу,почињњмо рат са Србијом ниског интензитета,користећи се марионтским режимима које смо успоставили у окружењу.Такође ћемо се користи меком и тврдом силом како би се борили против свих интереса Србије на њеној територији, уништавајући све пред собом.

mario marko del tintoreto

pre 6 godina

Iz ovoga sto je ovde preneseno ja ne vidim zasto bi Srbija prihvatila ovaj americki plan. Ne nude ama bas nista zauzvrat a mi trebamo pristati na mnogo sta.

dukki

pre 6 godina

Kad smo prvi put izgovorili da hocemo u Eu morali samo se sloziti da ce do kompletne amerikanizacije i de-rusinizacije morati doci. Mi moramo prizanati Kosovo (odrediti granice Srbije) i pristupiti NATO-u kako bi bili clan Eu. Govorio sam to pre deset godina prijateljima, zvali su me Ceda Jovanovic, govorim i sad, a za neko vreme govorice svi.
Ne govorim ja to je super, nego da su tu cinjenice. Ne volim ni ja sto ce glavni balkanski vojni centar biti u Urosevcu, buducoj Albaniji, nazalost. Nista ja to ne volim, ali to je tako. Sa druge strane ako istupimo iz pregovora sa Eu (ne znam da li je to moguce i da li se mi narod uopste pitamo) propascemo ekonomski i svakako.
Da nam ovo isprica neko sa vlasti mi bi smo buknuli kao plamen, zato nas oni svi drze na "tihoj vatri" i rade lagano korak po korak.

Roadkill

pre 6 godina

Mislim da je ova inicijativa zakasnila. Od 5. oktobra Zapad "instalira" garniture politicara u Srbiji sa ciljem da se opravda NATO intervencija na Kosovu i Metohiji. Dovedeni smo, trenutno, do toga da u Srbiji ima manje sloboda i postovanja ljudskih prava nego sto je to bilo za vreme Milosevicevog rezima. Sve se to, proteklih 17. godina desavalo uz precutnu saglasnost EU i USA. Trenutno je Srbima svejedno. Ubijeni su u zdrav mozak, psihicki razmontirani, fizicki izraubovani, bolesni....Ono sto ce da bude je "rupa" u Evropskom tepihu i to ce da bude osveta Srba prema licemernoj EU i medjunarodnoj zajednici. Da. Bicemo Ruski satelit, okruzen NATO snagama i bicemo u kavezu i pod sankcijama "demokratskog" sveta i EU, jer ste bi to tako zeleli i tako ste nas navodili proteklih 17. godina

to late

pre 6 godina

Primljeno k znanju samo da bismo ovo prihvatili kao nesto normalno trebalo bi izmisliti vremeplov i da se vratimo u razdoblje pre vasih zlocina nad Srbima.

marinko

pre 6 godina

Ovo su snovi Atlanskog saveta u Srbiji u kome su Jelena Milić, Čeda Jovanović i slični...
SAD su trajno izgubile interes za Balkan, imaju preča posla na bliskom istokui na Pacifiku.
Nad am se da za ove prostore dolaze bolja vremena,jer su SAD na vrhuncu moći donele zlo i rat na ovim prostorima.

Ivan Socak

pre 6 godina

Molim b92 da prenese kolegama novinarima u Americi moju ideju kako da se mi zblizimo sa njima.
Posto stanoarske masine novca rade 24 h dnevno bez prestanka kako bi se plasiro dollar celom svetu predlazem sledece.
1. Postovana AMERIKO plasirajte po 50 hijada dolara po stanovniku Srbije Kosova Crne gore Bosne znaci na 15 miliona glava po 50 hijada dolara to izadje tacno 750 milijardi dolara.
To je za vas nista posto je vas javni dug 200 hijada milijardi dolara. Znaci Ameri ako brinete za nasu omladinu zrtvujte se pola procenta !

2+2=5

pre 6 godina

i sve to jer su pukli u Siriji! LOL
mada je ovo dobro jer ce i Srbi u BGD na vodi i u krugu dvojke shvatiti da mi nismo pobegli iz hrvatske, bosne i sa kosova radi BGD. znate li Vi kada bih ja dobrovoljno menjao svoj potok sa pastrmkama i rakovima na Ozrenu za Vas gradski prevoz?!!! i Ozren je srpski ne samo vas secondhand asfalt!

Milan

pre 6 godina

Znači više vojske na kosovu, više pritisaka na srbiju. S obzirom da SAD mogu da pristupe rešenju problema štapom ili šargarepom zašto nama svaki put pripadne štap. Nekako mislim da u našem slučaju šargarepa ima više šanse na uspeh.

desperado

pre 6 godina

A do sada su kao bili po strani i nisu se mešali u prilike na Balkanu?Svi balkanski režimi su pod američkom šapom.Jeste da je SAD prepustio region nemačkom uticaju,ali ništa se značajno ne može desiti bez odobrenja gazde iz Vašingtona.To se može zaključiti i na osnovu pisanja nemačkih medija,koji su zabrinuti zbog pojačanog prisustva Moskve,ali i Pekinga i Istanbula na Balkanu.Teško da se ove želje Vašingtona mogu realizovati.Prvo nemaju toliko resursa i sredstava,kao što su imali pre deceniju-dve.Drugo Moskva nije u rasulu kao 90-ih i polako vraća svoj uticaj,između ostalog i na Balkanu,gde je prisutna preko dva veka,a pojavljuje se i Peking,koji postaje globalni igrač,kako ekonomski tako i politički,pa samim tim i u ovom delu sveta,koji vidi kao ulaz u Evropu.To se ne može sprečiti.

krivistojko

pre 6 godina

da eto njima se moze da rade ata hoce a kad ru#i objave samo istinu to je propaganda
naravno amero ue ofili i ajfonofili svrsavaju nabuducnost robstva

Dott

pre 6 godina

Nepriznavanje Kosova nas mnogo kosta, zato ga ne smemo nikada priznati.
Niko nama nece pomoci a da sam u tome nema interes i korist, pa ni Amerika.
Nas inters je da ojacamo drzavu u svakom smislu do ulaska u EU. Ako u nju ne udjemo dovoljno jaki, ostacemo nerazvijena zemlja, jer ce nas po ulasku u EU napustiti investitori, a svi radno sposobni napustiti zemlju.

Branko BG

pre 6 godina

Znači vojnici iz Bondstila da imaju ključnu ulogu u pomirenju sa Srbijom. Ja sam do sad mislio da je uloga ambasadora da unapređuje odnose dve zemlje.
Mislim da je potpuno jasno kako će to pomirenje da izgleda... Samo Srbi se sa neprijateljskom vojskom koja je ubijala civile ne mire. Nikad nisu, neće ni sad.

Dragan

pre 6 godina

Samo treba da prihvatimo okupaciju i to je to? najgore od svega što mi imamo vlast koja će ove izopačenosti ćutke prihvatiti. Ovaj svet polako ali sigurno ide dođavola.

Lav

pre 6 godina

Jedan isti političar je u stanju da izjavi da u medjunarodnim odnosima nema prijateljstva kao i da je prijateljstvo Srbije i SAD vrlo značajno.

Aлександар

pre 6 godina

Они би да зацементирају Косово као независно, а руски авантуризам је тај који је осговоран за потенцијалну промену граница. Другим речима, границе се могу мењати, али само ако је то на штету Срба. Србији се нуди историјско помирење, заувек независно Косово са дуготрајним америчким војним присуством на отетом нам Косову, никакво право на самосталност Српске у неком року и перспективи, да једном и ми Срби кажемо са ким бисмо и како да живимо, што онда значи унитарна Босна у најави, али све то ћемо "добити" под условом да се потпуно одрекнемо Русије. Драго ми је што ово чујем и што ће нам опростити што су нас бомбардовали.