Utorak, 28.11.2017.

18:52

"Priznati Kosovo, ali pod uslovima, rasformirati Bondstil"

Formalno priznanje Kosova i Metohije pod određenim uslovima, promena valute na KiM, rasformiranje baze Bondstil..

Izvor: Tanjug

"Priznati Kosovo, ali pod uslovima, rasformirati Bondstil" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Zemun grad SPO

pre 6 godina

,,Formalno priznanje Kosova i Metohije pod određenim uslovima, promena valute na KiM, rasformiranje baze Bondstil..."

Ovo nisu uslovi u korist srpskog naroda na KiM, vec ruskih interesa. Za prihvatanje kosovske stvarnosti, Srbija bi trebala svaki svoj zahtev da usmeri u korist kosmetskih Srba. Tu pre svega mislim na povratak tamo gde je to moguce i finansijsku pomoc EU za povrastnike i srpske opstine na KiM.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Kosovo je pre svega pitanje vlasnistva, a ne svih papazjanija koje se poturaju da se zamazu oci.Rudna bogatstva,manastiri i imovina prognanih.Cela netrpeljivost izmedju srba i kosovskih albanaca(ko je malo bolje upoznat zna da ih albanci bas i ne gotve previse iako su iste nacionalnosti) je uvezena od sledbenika rezima Envera Hodze(kriminogene strukture ubacivane na teritoriju kroz citave 90'-te,slicno kao nasi puleni DB-a na zapad).Problem se dalje raspiruje mrznjom koja je sveprisutna u medijima,a namenjena je omladini(koje rat ni videle, ni osetile tkz. YT ratnici) .Resenje je moguce jedino kroz dijalog uz arbitrazu objektivnih drzava koje nisu imale uticaja na sukob(npr Kina,Japan,Norveska,Danska i sl.),inace i dalje cemo biti pijuni u geostrateskoj igri amera,nemaca, rusa i turaka.Nismo mi ostali bez aduta u bici za Kosovo,vec ih ne koristimo zbog nasih politicara koji na taj nacin dolaze do fotelja(primer je izmestanje sa UN-a na EU i razni ustupci koji nama ne idu na korist vec iskljucivo na stetu,sad je auto-put Nis -Pristina na redu).

maksa

pre 6 godina

treba priznati nezavisno kosovo pod jednim uslovom.da kosovo bude priznato pod imenom juzna srpska drzava kosovo i metohija..eto to bi bilo najbolje resenje. nezavisno a srpsko

Pera

pre 6 godina

Dodje Mika kod Laze i posto je jaci, a i ima ekipu iza ledju, otme mu uzinu. Laza se buni. Dobije samar od Mike. Laza se i dalje buni. Dobije jos par samara od Mike, a bogami i od ekipe. Uzina je oteta. Laza se buni, i dobija sve vise batina, najvise od ekipe, ali bogami i od Mike.

Nista zato, predlozi Laza Miki i ekipi sledeci plan: hajde sada da budemo prijatelji i da se lepo dogovorimo - ti ces meni sada lepo da vratis uzinu, tvoja ekipa ce da prestane da te podrzava, a za uzvrat, ti vise neces imati moju uzinu i tvoja ekipa vise nece da te podrzava. Sta kazes, zar nije super plan???

CATAPA

pre 6 godina

Kosovu priznavanje od strane Srbije znači... pa otprilike isto koliko i Srbiji priznavanje od Kosova. Biznis, koji u svom većem obimu zapravo znači bilateralni šverc svega, odgovara i jednima i drugima koji su duboko ogrezli u organizovanom kriminalu i korupciji.
Farsu o priznavanju Kosova održava i potencira jedino srpska vlast kako bi duže održala i onu o pristupanju Srbije EU, želeći da domaćem stanovništvu to predstavi kao iznudu EU, kao nešto što srbija nije mogla da izbegne. Na njihovu nesreću, EU uopšte ne insistira koliko bi to Srbiji "u unutrašnjem dijalogu sa samom sobom" odgovaralo medijski. Evropa insistira samo oniliko koliko od nje to zahteva USA, a opet i za USA su Srbija i Kosovo su periferne i kao države i kao problemi.
Po običaju samo se pravimo važnijima nego što jesmo, a važni smo samo kada napravimo rat. A to više neće dozvoliti niko, uključujući i Ruse. Ni Rusima se ne isplati da nam šalju oružje besplatno, nego da ga plaćamo koliko traže, a pritom ostaje njihovo.

Mile ekspert

pre 6 godina

Ako Amerikanci nece da rasformiraju Bondstil, onda mi da napravimo bazu u Teksasu...Ovaj predlog je podjednako realan kao i ovi iz teksta! A sad ozbiljno: zasto ne bismo otezali? Ozbiljno. Albanci sad imaju jace saveznike nego mi, i zuri im se da zavrse posao. Mozda, ako otegnemo citavu pricu za nekih 10 ili 20 godina, mi budemo jaci, sa jacim saveznicima i povratimo Kosovo. To je princip koji je izabrala Kina svojevremeno sa Hong Kongom i Tajvanom, Kipar sa severnim delom, Hrvatska sa Krajinom...I svima uspeva. Samo mi hocemo odmah u ring, a ruke nam u gipsu, i sudija navija za protivnika! Sta cemo izgubit time? Evropske integracije. Jaka stvar, EU ce ionako uskoro da propadne ili da postane Cetvrti Rajh. Nisu Englezi tek tako zbrisali...U medjuveremenu srediti drzavu, ojacati je na svim poljima, postati regionalna sila...dvadestak godina je potrebno za ovo, uz prave ljude i pozitivnu selekciju na svim nivoima!

2+2=5

pre 6 godina

ovaj Trapara prepio Travarice pa bulazni, to je druze za obloge ali sta ti znas!?!?!?
citas li komentare Trapara na vestima gde se pojavljujes?
javi se kad se otreznis rado cu ti objasniti americku kontrolu mada mozes i iz prve ruke sam da vidis samo pogledaj vladu R.Srbije.

i.j.kv

pre 6 godina

Ovaj predlog koji neko sada iznosi je pokvarena igra da se Srpskom narod predoci da se MORA priznati nezavisnos Kosova!Naravno da to nije tacno,jer ni jedna zdrava i normalna zemlja se nece svojevoljno odreci teritorije imamo primera bezbroj...Ali nekl nas je resio da se Kosovo PRIZNA i sada propaganda i predlozi raznih budala su dobrodosli!Mi mozemo prihvatiti realnost da smo Kosovo izgubili ratom,ali ga priznati nikada ne smemo i NECEMO jer time nista ne dobijamo!Kroz ove ratove i pregovore mi se nismo snalazili jer nemamo mocne zastitnike,oni koji vide Rusiju kao nasu zastitu grdno se varaju...nasa jedina karta da drzimo prisustvo na Kosovu je to da ih ne priznamo i jednog dana sve nateramo na JEDINO realno resenje a to je PODELA KOSOVA koja bi donela stvarni mir i resenje problema!Zapad,Amerika to ne zele da cuju i prihvate...ali ce kad tad morati da prihvate jer ce ih kostati njihovo prisustvo na Kosovu toliko da im se nece isplatiti...pocece jedni po jedni da odatle beze...a Amerikanci zadnji!Tada ce i interes Albanaca biti da strah od povratka Srba i rata sa Srbijom svedu na minimum cineci ustupak pristajanjem na PODELU KOSOVA!

David Pravnik

pre 6 godina

To je veoma losa ideja i nije pravno ostvariva. Na srpskoj zemlji dati pravo potomcima pirata da zive i imaju svoju drzavu je apsurd i nemoguca pravna definicija. Oni su Albanci iz Albanije i nisu prihvatljivi nikakvim pravom da zive u Srbiji kao gradjani Srbije - nemoze biti prihvatljivo pod bilo kojim uslovom. To su turisti sa zapada i Srbija nema nikakvu povezanost. Samo je jedna ideja ostvariva: vratiti sve u Albaniju i Makedoniju i prekinuti sa pokusajima zapada da stvara neciju drzavu na teritoriju Srbije.

nick

pre 6 godina

Kosovo je oteto ratom pa je tek kasnije kao raspisan referendum za nezavisnost.Znaci mi se borimo kao i '99 protiv Amerike.Tada smo bili sami i izgubili smo, svi su imali preca posla kada je pomoc nama bila u pitanju (Rusija, Kina...).
Buducnost iskljucivo zavisi od dogovora stranih sila i to je to.

C i n i k

pre 6 godina

Pitanje za "patriote" i rusofile je, kad lupetate o tom prokletom Kosovu, el mislite samo na teritoriju ili na teritoriju sa sve 2 mil.albanaca?

draganche

pre 6 godina

Okreni, obrni, upakuj al dzabe vam sve. Izdaja je izdaja kako god je upakujete. Dajemo nase za sta? Nece da moze. Kad tad se Srbi vracaju na Kosmet. Nicija nije do zore gorela!

Građanin Bezopasnih Namera

pre 6 godina

Ovi predlozi suštinski brane interese Rusije na Kosovu, a ne Srbije.
Interesi Srbije su u ovoj priči samo fasada...
Srbiji ne smetaju ni tri Bondstil-a ukoliko bismo kontrolisali sve kosovske prirodne i privredne resurse i punili budžet porezom i ostalim dažbinama sa te teritorije...i onako nas je NATO napadao sa nosača aviona i sa drugih mesta i bez Bondstila, tako da je isti više strateška pretnja za Ruse...
Da se ne foliramo više, o ovom pitanju odlučuju pregovori na nivou velikih sila, a naši potezi samo mogu da se uklope u rezultate tih pregovora, ili da se ne uklope (ali, ako se ne uklope - na našu štetu, kao i obično)...
Zato, Putin i Tramp za sto, eventualno i neka evro-britanska delegacija, a ne Vučić, Tači, Rama, Milo i ostali piončići...

rani

pre 6 godina

Ne verujem šta čitam! Pa Ameri tek planiraju da prošire i dopune Bondstil, čoveče! Rat su vodili da bi imali bazu na tom mestu! Kosovo je, faktički, njihova teritorija, oteta od nas, okupirana! Sve što treba da uradimo, da Kosovo zvanično proglasimo okupiranom teritorijom i da se tako, ubuduće, odnosimo prema njemu, sve do oslobodjenja! Koliko god nekome ovo izgleda nemoguće, neka se samo seti da je to isto Kosovo pod Turskom okupacijom bilo 500 godina, pa je ipak došlo oslobodjenje! Neke sposobnije i hrabrije generacije će to uraditi, kada mi već ne možemo!

KD

pre 6 godina

Konačno konkretan predlog. Ako nam ne daju Bondstil, ponuditi Amerikancima da ga vodimo zajedno. Kako god, prvo se dogovoriti sa Amerikancima i samim tim Albance dovesti pred svršen čin.

s

pre 6 godina

I dobro potpises ugovor kojim se oni obavezuju na ovo i ono, da bi dobili priznanje. Oni dobiju priznanje, a na ugovor i obaveze zaborave. I sta cemo onda?
Ja ne mogu da sta ljudi koji bi trebali da su strucni smisljaju.
Tako smo i trupe sa Kosova povukli u zamenu za medjunarodni ugovor, u stvari jos bolje, rezoluciju UN, po kojoj ono ostaje deo Srbije, srpske trupe se vracaju i sta sve ne. Od te rezolucije ostalo jedino to da smo se mi povukli...

lepse je sa kulturom

pre 6 godina

Taj bi se sporazum, prema njegovoj zamisli, zvao "Sporazum o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći", jer su se, dodao je, baš tako zvali sporazumi koje je Sovjetski savez potpisivao sa svojim susedima u toku Hladnog rata.
Zna se sta su znacili ti ugovori i kako su sprovodjeni ako ih potpisnice nisu postovale?

dasa

pre 6 godina

Sedam uslova?
A sad ozbiljno...
Sta je kontrola teritorije i zasto je vazna, mislim da to i Albanci znaju, posto je vec kontrolisu. A o tome da se zatvori vojna baza stratestog saveznika i dozvoli baza protivnicke sile, mislim sto god vi mislili o Albancima, oni nisu glupi i nece to prihvatiti. Takvo priznanje nije vredno ni papira na kojem je napisano.

Da sam besna glista pa da mi objave nesto

pre 6 godina

Pa oni ne postuju ni rezoluciju UN, ni zavrsni akt iz Helsinkija, ma ono sto je dogovoreno u Briselu, gde je 1000 vojnika da se vrati na Kosovu, Dejtonski sporazum je unakazen i prekrajan .. I neko ce postovati ikakave sporazume. Cim udju u UN bice Caooo. Ne budite glupi i ne sramotite se ovim kvazidijalogom jer to kod Albanaca ne postoji oni ne vode ni dijaloge niti pregovore

mamlaz

pre 6 godina

Koliko ja vidim, ovaj tzv. unutrašnji dijalog će da se iznamešta tako da Srbija priznaje nezavisnost Kosova, samo je pitanje na koji način.
I posle vođa može mirno da kaže: pa šta hoćete, imali ste 'unutrašnji dijalog'!?

Mujo11

pre 6 godina

On je predstavio i svojih sedam uslova koje, kaže, treba predložiti Prištini u zamenu za formalno priznavanje Kosova, među kojima je i predlog da ostane naziv Kosovo i Metohija, čime bi se, smatra, naglasilo da je to i srpska država, odnosno da su Srbi u statusu konstitativnog naroda.

Među njegovim uslovima su i i da se zabrani ujedinjenje Kosova i Metohije sa Albanijom, da se američka baza Bondstil rasformira, a umesto nje postavi vojna baza Srbije, te da se Srbija i Kosovo obavežu da obrazuju ekonomsku uniju sa zajedničkom valitom.

Vladimir Trapara je veoma inteligentan, ali bojim se oni iz Pristine pogresno ce ih svatiti njegove predloge!?

mamlaz

pre 6 godina

Koliko ja vidim, ovaj tzv. unutrašnji dijalog će da se iznamešta tako da Srbija priznaje nezavisnost Kosova, samo je pitanje na koji način.
I posle vođa može mirno da kaže: pa šta hoćete, imali ste 'unutrašnji dijalog'!?

Da sam besna glista pa da mi objave nesto

pre 6 godina

Pa oni ne postuju ni rezoluciju UN, ni zavrsni akt iz Helsinkija, ma ono sto je dogovoreno u Briselu, gde je 1000 vojnika da se vrati na Kosovu, Dejtonski sporazum je unakazen i prekrajan .. I neko ce postovati ikakave sporazume. Cim udju u UN bice Caooo. Ne budite glupi i ne sramotite se ovim kvazidijalogom jer to kod Albanaca ne postoji oni ne vode ni dijaloge niti pregovore

Pera

pre 6 godina

Dodje Mika kod Laze i posto je jaci, a i ima ekipu iza ledju, otme mu uzinu. Laza se buni. Dobije samar od Mike. Laza se i dalje buni. Dobije jos par samara od Mike, a bogami i od ekipe. Uzina je oteta. Laza se buni, i dobija sve vise batina, najvise od ekipe, ali bogami i od Mike.

Nista zato, predlozi Laza Miki i ekipi sledeci plan: hajde sada da budemo prijatelji i da se lepo dogovorimo - ti ces meni sada lepo da vratis uzinu, tvoja ekipa ce da prestane da te podrzava, a za uzvrat, ti vise neces imati moju uzinu i tvoja ekipa vise nece da te podrzava. Sta kazes, zar nije super plan???

s

pre 6 godina

I dobro potpises ugovor kojim se oni obavezuju na ovo i ono, da bi dobili priznanje. Oni dobiju priznanje, a na ugovor i obaveze zaborave. I sta cemo onda?
Ja ne mogu da sta ljudi koji bi trebali da su strucni smisljaju.
Tako smo i trupe sa Kosova povukli u zamenu za medjunarodni ugovor, u stvari jos bolje, rezoluciju UN, po kojoj ono ostaje deo Srbije, srpske trupe se vracaju i sta sve ne. Od te rezolucije ostalo jedino to da smo se mi povukli...

C i n i k

pre 6 godina

Pitanje za "patriote" i rusofile je, kad lupetate o tom prokletom Kosovu, el mislite samo na teritoriju ili na teritoriju sa sve 2 mil.albanaca?

rani

pre 6 godina

Ne verujem šta čitam! Pa Ameri tek planiraju da prošire i dopune Bondstil, čoveče! Rat su vodili da bi imali bazu na tom mestu! Kosovo je, faktički, njihova teritorija, oteta od nas, okupirana! Sve što treba da uradimo, da Kosovo zvanično proglasimo okupiranom teritorijom i da se tako, ubuduće, odnosimo prema njemu, sve do oslobodjenja! Koliko god nekome ovo izgleda nemoguće, neka se samo seti da je to isto Kosovo pod Turskom okupacijom bilo 500 godina, pa je ipak došlo oslobodjenje! Neke sposobnije i hrabrije generacije će to uraditi, kada mi već ne možemo!

Mujo11

pre 6 godina

On je predstavio i svojih sedam uslova koje, kaže, treba predložiti Prištini u zamenu za formalno priznavanje Kosova, među kojima je i predlog da ostane naziv Kosovo i Metohija, čime bi se, smatra, naglasilo da je to i srpska država, odnosno da su Srbi u statusu konstitativnog naroda.

Među njegovim uslovima su i i da se zabrani ujedinjenje Kosova i Metohije sa Albanijom, da se američka baza Bondstil rasformira, a umesto nje postavi vojna baza Srbije, te da se Srbija i Kosovo obavežu da obrazuju ekonomsku uniju sa zajedničkom valitom.

Vladimir Trapara je veoma inteligentan, ali bojim se oni iz Pristine pogresno ce ih svatiti njegove predloge!?

dasa

pre 6 godina

Sedam uslova?
A sad ozbiljno...
Sta je kontrola teritorije i zasto je vazna, mislim da to i Albanci znaju, posto je vec kontrolisu. A o tome da se zatvori vojna baza stratestog saveznika i dozvoli baza protivnicke sile, mislim sto god vi mislili o Albancima, oni nisu glupi i nece to prihvatiti. Takvo priznanje nije vredno ni papira na kojem je napisano.

Mile ekspert

pre 6 godina

Ako Amerikanci nece da rasformiraju Bondstil, onda mi da napravimo bazu u Teksasu...Ovaj predlog je podjednako realan kao i ovi iz teksta! A sad ozbiljno: zasto ne bismo otezali? Ozbiljno. Albanci sad imaju jace saveznike nego mi, i zuri im se da zavrse posao. Mozda, ako otegnemo citavu pricu za nekih 10 ili 20 godina, mi budemo jaci, sa jacim saveznicima i povratimo Kosovo. To je princip koji je izabrala Kina svojevremeno sa Hong Kongom i Tajvanom, Kipar sa severnim delom, Hrvatska sa Krajinom...I svima uspeva. Samo mi hocemo odmah u ring, a ruke nam u gipsu, i sudija navija za protivnika! Sta cemo izgubit time? Evropske integracije. Jaka stvar, EU ce ionako uskoro da propadne ili da postane Cetvrti Rajh. Nisu Englezi tek tako zbrisali...U medjuveremenu srediti drzavu, ojacati je na svim poljima, postati regionalna sila...dvadestak godina je potrebno za ovo, uz prave ljude i pozitivnu selekciju na svim nivoima!

draganche

pre 6 godina

Okreni, obrni, upakuj al dzabe vam sve. Izdaja je izdaja kako god je upakujete. Dajemo nase za sta? Nece da moze. Kad tad se Srbi vracaju na Kosmet. Nicija nije do zore gorela!

2+2=5

pre 6 godina

ovaj Trapara prepio Travarice pa bulazni, to je druze za obloge ali sta ti znas!?!?!?
citas li komentare Trapara na vestima gde se pojavljujes?
javi se kad se otreznis rado cu ti objasniti americku kontrolu mada mozes i iz prve ruke sam da vidis samo pogledaj vladu R.Srbije.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Kosovo je pre svega pitanje vlasnistva, a ne svih papazjanija koje se poturaju da se zamazu oci.Rudna bogatstva,manastiri i imovina prognanih.Cela netrpeljivost izmedju srba i kosovskih albanaca(ko je malo bolje upoznat zna da ih albanci bas i ne gotve previse iako su iste nacionalnosti) je uvezena od sledbenika rezima Envera Hodze(kriminogene strukture ubacivane na teritoriju kroz citave 90'-te,slicno kao nasi puleni DB-a na zapad).Problem se dalje raspiruje mrznjom koja je sveprisutna u medijima,a namenjena je omladini(koje rat ni videle, ni osetile tkz. YT ratnici) .Resenje je moguce jedino kroz dijalog uz arbitrazu objektivnih drzava koje nisu imale uticaja na sukob(npr Kina,Japan,Norveska,Danska i sl.),inace i dalje cemo biti pijuni u geostrateskoj igri amera,nemaca, rusa i turaka.Nismo mi ostali bez aduta u bici za Kosovo,vec ih ne koristimo zbog nasih politicara koji na taj nacin dolaze do fotelja(primer je izmestanje sa UN-a na EU i razni ustupci koji nama ne idu na korist vec iskljucivo na stetu,sad je auto-put Nis -Pristina na redu).

Građanin Bezopasnih Namera

pre 6 godina

Ovi predlozi suštinski brane interese Rusije na Kosovu, a ne Srbije.
Interesi Srbije su u ovoj priči samo fasada...
Srbiji ne smetaju ni tri Bondstil-a ukoliko bismo kontrolisali sve kosovske prirodne i privredne resurse i punili budžet porezom i ostalim dažbinama sa te teritorije...i onako nas je NATO napadao sa nosača aviona i sa drugih mesta i bez Bondstila, tako da je isti više strateška pretnja za Ruse...
Da se ne foliramo više, o ovom pitanju odlučuju pregovori na nivou velikih sila, a naši potezi samo mogu da se uklope u rezultate tih pregovora, ili da se ne uklope (ali, ako se ne uklope - na našu štetu, kao i obično)...
Zato, Putin i Tramp za sto, eventualno i neka evro-britanska delegacija, a ne Vučić, Tači, Rama, Milo i ostali piončići...

David Pravnik

pre 6 godina

To je veoma losa ideja i nije pravno ostvariva. Na srpskoj zemlji dati pravo potomcima pirata da zive i imaju svoju drzavu je apsurd i nemoguca pravna definicija. Oni su Albanci iz Albanije i nisu prihvatljivi nikakvim pravom da zive u Srbiji kao gradjani Srbije - nemoze biti prihvatljivo pod bilo kojim uslovom. To su turisti sa zapada i Srbija nema nikakvu povezanost. Samo je jedna ideja ostvariva: vratiti sve u Albaniju i Makedoniju i prekinuti sa pokusajima zapada da stvara neciju drzavu na teritoriju Srbije.

i.j.kv

pre 6 godina

Ovaj predlog koji neko sada iznosi je pokvarena igra da se Srpskom narod predoci da se MORA priznati nezavisnos Kosova!Naravno da to nije tacno,jer ni jedna zdrava i normalna zemlja se nece svojevoljno odreci teritorije imamo primera bezbroj...Ali nekl nas je resio da se Kosovo PRIZNA i sada propaganda i predlozi raznih budala su dobrodosli!Mi mozemo prihvatiti realnost da smo Kosovo izgubili ratom,ali ga priznati nikada ne smemo i NECEMO jer time nista ne dobijamo!Kroz ove ratove i pregovore mi se nismo snalazili jer nemamo mocne zastitnike,oni koji vide Rusiju kao nasu zastitu grdno se varaju...nasa jedina karta da drzimo prisustvo na Kosovu je to da ih ne priznamo i jednog dana sve nateramo na JEDINO realno resenje a to je PODELA KOSOVA koja bi donela stvarni mir i resenje problema!Zapad,Amerika to ne zele da cuju i prihvate...ali ce kad tad morati da prihvate jer ce ih kostati njihovo prisustvo na Kosovu toliko da im se nece isplatiti...pocece jedni po jedni da odatle beze...a Amerikanci zadnji!Tada ce i interes Albanaca biti da strah od povratka Srba i rata sa Srbijom svedu na minimum cineci ustupak pristajanjem na PODELU KOSOVA!

nick

pre 6 godina

Kosovo je oteto ratom pa je tek kasnije kao raspisan referendum za nezavisnost.Znaci mi se borimo kao i '99 protiv Amerike.Tada smo bili sami i izgubili smo, svi su imali preca posla kada je pomoc nama bila u pitanju (Rusija, Kina...).
Buducnost iskljucivo zavisi od dogovora stranih sila i to je to.

CATAPA

pre 6 godina

Kosovu priznavanje od strane Srbije znači... pa otprilike isto koliko i Srbiji priznavanje od Kosova. Biznis, koji u svom većem obimu zapravo znači bilateralni šverc svega, odgovara i jednima i drugima koji su duboko ogrezli u organizovanom kriminalu i korupciji.
Farsu o priznavanju Kosova održava i potencira jedino srpska vlast kako bi duže održala i onu o pristupanju Srbije EU, želeći da domaćem stanovništvu to predstavi kao iznudu EU, kao nešto što srbija nije mogla da izbegne. Na njihovu nesreću, EU uopšte ne insistira koliko bi to Srbiji "u unutrašnjem dijalogu sa samom sobom" odgovaralo medijski. Evropa insistira samo oniliko koliko od nje to zahteva USA, a opet i za USA su Srbija i Kosovo su periferne i kao države i kao problemi.
Po običaju samo se pravimo važnijima nego što jesmo, a važni smo samo kada napravimo rat. A to više neće dozvoliti niko, uključujući i Ruse. Ni Rusima se ne isplati da nam šalju oružje besplatno, nego da ga plaćamo koliko traže, a pritom ostaje njihovo.

lepse je sa kulturom

pre 6 godina

Taj bi se sporazum, prema njegovoj zamisli, zvao "Sporazum o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći", jer su se, dodao je, baš tako zvali sporazumi koje je Sovjetski savez potpisivao sa svojim susedima u toku Hladnog rata.
Zna se sta su znacili ti ugovori i kako su sprovodjeni ako ih potpisnice nisu postovale?

maksa

pre 6 godina

treba priznati nezavisno kosovo pod jednim uslovom.da kosovo bude priznato pod imenom juzna srpska drzava kosovo i metohija..eto to bi bilo najbolje resenje. nezavisno a srpsko

KD

pre 6 godina

Konačno konkretan predlog. Ako nam ne daju Bondstil, ponuditi Amerikancima da ga vodimo zajedno. Kako god, prvo se dogovoriti sa Amerikancima i samim tim Albance dovesti pred svršen čin.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

,,Formalno priznanje Kosova i Metohije pod određenim uslovima, promena valute na KiM, rasformiranje baze Bondstil..."

Ovo nisu uslovi u korist srpskog naroda na KiM, vec ruskih interesa. Za prihvatanje kosovske stvarnosti, Srbija bi trebala svaki svoj zahtev da usmeri u korist kosmetskih Srba. Tu pre svega mislim na povratak tamo gde je to moguce i finansijsku pomoc EU za povrastnike i srpske opstine na KiM.

C i n i k

pre 6 godina

Pitanje za "patriote" i rusofile je, kad lupetate o tom prokletom Kosovu, el mislite samo na teritoriju ili na teritoriju sa sve 2 mil.albanaca?

KD

pre 6 godina

Konačno konkretan predlog. Ako nam ne daju Bondstil, ponuditi Amerikancima da ga vodimo zajedno. Kako god, prvo se dogovoriti sa Amerikancima i samim tim Albance dovesti pred svršen čin.

David Pravnik

pre 6 godina

To je veoma losa ideja i nije pravno ostvariva. Na srpskoj zemlji dati pravo potomcima pirata da zive i imaju svoju drzavu je apsurd i nemoguca pravna definicija. Oni su Albanci iz Albanije i nisu prihvatljivi nikakvim pravom da zive u Srbiji kao gradjani Srbije - nemoze biti prihvatljivo pod bilo kojim uslovom. To su turisti sa zapada i Srbija nema nikakvu povezanost. Samo je jedna ideja ostvariva: vratiti sve u Albaniju i Makedoniju i prekinuti sa pokusajima zapada da stvara neciju drzavu na teritoriju Srbije.

maksa

pre 6 godina

treba priznati nezavisno kosovo pod jednim uslovom.da kosovo bude priznato pod imenom juzna srpska drzava kosovo i metohija..eto to bi bilo najbolje resenje. nezavisno a srpsko

draganche

pre 6 godina

Okreni, obrni, upakuj al dzabe vam sve. Izdaja je izdaja kako god je upakujete. Dajemo nase za sta? Nece da moze. Kad tad se Srbi vracaju na Kosmet. Nicija nije do zore gorela!

Mujo11

pre 6 godina

On je predstavio i svojih sedam uslova koje, kaže, treba predložiti Prištini u zamenu za formalno priznavanje Kosova, među kojima je i predlog da ostane naziv Kosovo i Metohija, čime bi se, smatra, naglasilo da je to i srpska država, odnosno da su Srbi u statusu konstitativnog naroda.

Među njegovim uslovima su i i da se zabrani ujedinjenje Kosova i Metohije sa Albanijom, da se američka baza Bondstil rasformira, a umesto nje postavi vojna baza Srbije, te da se Srbija i Kosovo obavežu da obrazuju ekonomsku uniju sa zajedničkom valitom.

Vladimir Trapara je veoma inteligentan, ali bojim se oni iz Pristine pogresno ce ih svatiti njegove predloge!?

rani

pre 6 godina

Ne verujem šta čitam! Pa Ameri tek planiraju da prošire i dopune Bondstil, čoveče! Rat su vodili da bi imali bazu na tom mestu! Kosovo je, faktički, njihova teritorija, oteta od nas, okupirana! Sve što treba da uradimo, da Kosovo zvanično proglasimo okupiranom teritorijom i da se tako, ubuduće, odnosimo prema njemu, sve do oslobodjenja! Koliko god nekome ovo izgleda nemoguće, neka se samo seti da je to isto Kosovo pod Turskom okupacijom bilo 500 godina, pa je ipak došlo oslobodjenje! Neke sposobnije i hrabrije generacije će to uraditi, kada mi već ne možemo!

Mile ekspert

pre 6 godina

Ako Amerikanci nece da rasformiraju Bondstil, onda mi da napravimo bazu u Teksasu...Ovaj predlog je podjednako realan kao i ovi iz teksta! A sad ozbiljno: zasto ne bismo otezali? Ozbiljno. Albanci sad imaju jace saveznike nego mi, i zuri im se da zavrse posao. Mozda, ako otegnemo citavu pricu za nekih 10 ili 20 godina, mi budemo jaci, sa jacim saveznicima i povratimo Kosovo. To je princip koji je izabrala Kina svojevremeno sa Hong Kongom i Tajvanom, Kipar sa severnim delom, Hrvatska sa Krajinom...I svima uspeva. Samo mi hocemo odmah u ring, a ruke nam u gipsu, i sudija navija za protivnika! Sta cemo izgubit time? Evropske integracije. Jaka stvar, EU ce ionako uskoro da propadne ili da postane Cetvrti Rajh. Nisu Englezi tek tako zbrisali...U medjuveremenu srediti drzavu, ojacati je na svim poljima, postati regionalna sila...dvadestak godina je potrebno za ovo, uz prave ljude i pozitivnu selekciju na svim nivoima!

i.j.kv

pre 6 godina

Ovaj predlog koji neko sada iznosi je pokvarena igra da se Srpskom narod predoci da se MORA priznati nezavisnos Kosova!Naravno da to nije tacno,jer ni jedna zdrava i normalna zemlja se nece svojevoljno odreci teritorije imamo primera bezbroj...Ali nekl nas je resio da se Kosovo PRIZNA i sada propaganda i predlozi raznih budala su dobrodosli!Mi mozemo prihvatiti realnost da smo Kosovo izgubili ratom,ali ga priznati nikada ne smemo i NECEMO jer time nista ne dobijamo!Kroz ove ratove i pregovore mi se nismo snalazili jer nemamo mocne zastitnike,oni koji vide Rusiju kao nasu zastitu grdno se varaju...nasa jedina karta da drzimo prisustvo na Kosovu je to da ih ne priznamo i jednog dana sve nateramo na JEDINO realno resenje a to je PODELA KOSOVA koja bi donela stvarni mir i resenje problema!Zapad,Amerika to ne zele da cuju i prihvate...ali ce kad tad morati da prihvate jer ce ih kostati njihovo prisustvo na Kosovu toliko da im se nece isplatiti...pocece jedni po jedni da odatle beze...a Amerikanci zadnji!Tada ce i interes Albanaca biti da strah od povratka Srba i rata sa Srbijom svedu na minimum cineci ustupak pristajanjem na PODELU KOSOVA!

Neko iz Banata

pre 6 godina

Kosovo je pre svega pitanje vlasnistva, a ne svih papazjanija koje se poturaju da se zamazu oci.Rudna bogatstva,manastiri i imovina prognanih.Cela netrpeljivost izmedju srba i kosovskih albanaca(ko je malo bolje upoznat zna da ih albanci bas i ne gotve previse iako su iste nacionalnosti) je uvezena od sledbenika rezima Envera Hodze(kriminogene strukture ubacivane na teritoriju kroz citave 90'-te,slicno kao nasi puleni DB-a na zapad).Problem se dalje raspiruje mrznjom koja je sveprisutna u medijima,a namenjena je omladini(koje rat ni videle, ni osetile tkz. YT ratnici) .Resenje je moguce jedino kroz dijalog uz arbitrazu objektivnih drzava koje nisu imale uticaja na sukob(npr Kina,Japan,Norveska,Danska i sl.),inace i dalje cemo biti pijuni u geostrateskoj igri amera,nemaca, rusa i turaka.Nismo mi ostali bez aduta u bici za Kosovo,vec ih ne koristimo zbog nasih politicara koji na taj nacin dolaze do fotelja(primer je izmestanje sa UN-a na EU i razni ustupci koji nama ne idu na korist vec iskljucivo na stetu,sad je auto-put Nis -Pristina na redu).

Da sam besna glista pa da mi objave nesto

pre 6 godina

Pa oni ne postuju ni rezoluciju UN, ni zavrsni akt iz Helsinkija, ma ono sto je dogovoreno u Briselu, gde je 1000 vojnika da se vrati na Kosovu, Dejtonski sporazum je unakazen i prekrajan .. I neko ce postovati ikakave sporazume. Cim udju u UN bice Caooo. Ne budite glupi i ne sramotite se ovim kvazidijalogom jer to kod Albanaca ne postoji oni ne vode ni dijaloge niti pregovore

Pera

pre 6 godina

Dodje Mika kod Laze i posto je jaci, a i ima ekipu iza ledju, otme mu uzinu. Laza se buni. Dobije samar od Mike. Laza se i dalje buni. Dobije jos par samara od Mike, a bogami i od ekipe. Uzina je oteta. Laza se buni, i dobija sve vise batina, najvise od ekipe, ali bogami i od Mike.

Nista zato, predlozi Laza Miki i ekipi sledeci plan: hajde sada da budemo prijatelji i da se lepo dogovorimo - ti ces meni sada lepo da vratis uzinu, tvoja ekipa ce da prestane da te podrzava, a za uzvrat, ti vise neces imati moju uzinu i tvoja ekipa vise nece da te podrzava. Sta kazes, zar nije super plan???

CATAPA

pre 6 godina

Kosovu priznavanje od strane Srbije znači... pa otprilike isto koliko i Srbiji priznavanje od Kosova. Biznis, koji u svom većem obimu zapravo znači bilateralni šverc svega, odgovara i jednima i drugima koji su duboko ogrezli u organizovanom kriminalu i korupciji.
Farsu o priznavanju Kosova održava i potencira jedino srpska vlast kako bi duže održala i onu o pristupanju Srbije EU, želeći da domaćem stanovništvu to predstavi kao iznudu EU, kao nešto što srbija nije mogla da izbegne. Na njihovu nesreću, EU uopšte ne insistira koliko bi to Srbiji "u unutrašnjem dijalogu sa samom sobom" odgovaralo medijski. Evropa insistira samo oniliko koliko od nje to zahteva USA, a opet i za USA su Srbija i Kosovo su periferne i kao države i kao problemi.
Po običaju samo se pravimo važnijima nego što jesmo, a važni smo samo kada napravimo rat. A to više neće dozvoliti niko, uključujući i Ruse. Ni Rusima se ne isplati da nam šalju oružje besplatno, nego da ga plaćamo koliko traže, a pritom ostaje njihovo.

Građanin Bezopasnih Namera

pre 6 godina

Ovi predlozi suštinski brane interese Rusije na Kosovu, a ne Srbije.
Interesi Srbije su u ovoj priči samo fasada...
Srbiji ne smetaju ni tri Bondstil-a ukoliko bismo kontrolisali sve kosovske prirodne i privredne resurse i punili budžet porezom i ostalim dažbinama sa te teritorije...i onako nas je NATO napadao sa nosača aviona i sa drugih mesta i bez Bondstila, tako da je isti više strateška pretnja za Ruse...
Da se ne foliramo više, o ovom pitanju odlučuju pregovori na nivou velikih sila, a naši potezi samo mogu da se uklope u rezultate tih pregovora, ili da se ne uklope (ali, ako se ne uklope - na našu štetu, kao i obično)...
Zato, Putin i Tramp za sto, eventualno i neka evro-britanska delegacija, a ne Vučić, Tači, Rama, Milo i ostali piončići...

nick

pre 6 godina

Kosovo je oteto ratom pa je tek kasnije kao raspisan referendum za nezavisnost.Znaci mi se borimo kao i '99 protiv Amerike.Tada smo bili sami i izgubili smo, svi su imali preca posla kada je pomoc nama bila u pitanju (Rusija, Kina...).
Buducnost iskljucivo zavisi od dogovora stranih sila i to je to.

s

pre 6 godina

I dobro potpises ugovor kojim se oni obavezuju na ovo i ono, da bi dobili priznanje. Oni dobiju priznanje, a na ugovor i obaveze zaborave. I sta cemo onda?
Ja ne mogu da sta ljudi koji bi trebali da su strucni smisljaju.
Tako smo i trupe sa Kosova povukli u zamenu za medjunarodni ugovor, u stvari jos bolje, rezoluciju UN, po kojoj ono ostaje deo Srbije, srpske trupe se vracaju i sta sve ne. Od te rezolucije ostalo jedino to da smo se mi povukli...

mamlaz

pre 6 godina

Koliko ja vidim, ovaj tzv. unutrašnji dijalog će da se iznamešta tako da Srbija priznaje nezavisnost Kosova, samo je pitanje na koji način.
I posle vođa može mirno da kaže: pa šta hoćete, imali ste 'unutrašnji dijalog'!?

lepse je sa kulturom

pre 6 godina

Taj bi se sporazum, prema njegovoj zamisli, zvao "Sporazum o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći", jer su se, dodao je, baš tako zvali sporazumi koje je Sovjetski savez potpisivao sa svojim susedima u toku Hladnog rata.
Zna se sta su znacili ti ugovori i kako su sprovodjeni ako ih potpisnice nisu postovale?

2+2=5

pre 6 godina

ovaj Trapara prepio Travarice pa bulazni, to je druze za obloge ali sta ti znas!?!?!?
citas li komentare Trapara na vestima gde se pojavljujes?
javi se kad se otreznis rado cu ti objasniti americku kontrolu mada mozes i iz prve ruke sam da vidis samo pogledaj vladu R.Srbije.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

,,Formalno priznanje Kosova i Metohije pod određenim uslovima, promena valute na KiM, rasformiranje baze Bondstil..."

Ovo nisu uslovi u korist srpskog naroda na KiM, vec ruskih interesa. Za prihvatanje kosovske stvarnosti, Srbija bi trebala svaki svoj zahtev da usmeri u korist kosmetskih Srba. Tu pre svega mislim na povratak tamo gde je to moguce i finansijsku pomoc EU za povrastnike i srpske opstine na KiM.

dasa

pre 6 godina

Sedam uslova?
A sad ozbiljno...
Sta je kontrola teritorije i zasto je vazna, mislim da to i Albanci znaju, posto je vec kontrolisu. A o tome da se zatvori vojna baza stratestog saveznika i dozvoli baza protivnicke sile, mislim sto god vi mislili o Albancima, oni nisu glupi i nece to prihvatiti. Takvo priznanje nije vredno ni papira na kojem je napisano.