Utorak, 28.11.2017.

16:56

"Vanzemaljska" bakterija pronađena na svemirskoj stanici?

Izvor: independent.co.uk, rt.com, Fena

"Vanzemaljska" bakterija pronaðena na svemirskoj stanici? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Aramis

pre 6 godina

@CATARA: Ljudi koji veruju u religiju veruju da nismo sami znas bog,andjeli itd.
Sajentologija i nauka nije isto i ti zivis u srednjem veku.

djuro

pre 6 godina

@A jel musko il zensko?
(Oliver Nedeljkovic, 28. novembar 2017 21:51)

Ako je bakterija i ako su je našli, onda sigurno nije muško... i što će muško u vakumu??

Iv Che

pre 6 godina

Dzoni 
Samo premestas pitanje nastanka zivota sa zemlje na drugu planetu, kometu, asteroid...
(Sloba, 28. novembar 2017 21:19)

To je tacno s tim sto je onda mnogo lakse objasniti nastanak zivota jer je svemir nepojmljivo veliki sa nebrojrno mogucnosti da se sve poklopi kako bi nastao zivot...kada je samo Zemlja u igri sve je mnogo mnogo manje verovatno...zivot je verovatno i nastao u vakuumu, na nekoj kometi pa se onda bez poteskoca rasejao po svemiru.

djuro

pre 6 godina

@E jbg. Ameri se ubiše da nađu dokaz da ima života na Marsu, a Rusima sama došla u goste. Ša ima?
(Ognjen, 28. novembar 2017 22:50)

Ništa... evo gledam što ću za doručak.. djeca me izludiše..

maskirovka

pre 6 godina

Sta se lozite - ovo je jos jedna vest RT, Sputnjika i ostalih idiotluka koji dolaze iz Rusije...
Ovakve gluposti samo Rusi mogu da objave!
(Pazi! Bas bakterija! Video ju je astronaut! Ima i jedro i citoplazmu i organele, a nije virus!)

Cinique

pre 6 godina

Eh, kako jedna sićušna bakterijica ujedini i one kojima je mozak zatrovan rusofilijom i one kojima je zatrovan američkom propagandom. Koliko je teško ujediniti pametne, toliko je lako ujediniti budale.

rebel

pre 6 godina

I gde se kod te bakterije menjaju baterije ?!?
Molim vas učinite da bakterija kosmonaut odmah dobije naš pasoš za svaki slučaj ... molim lepo.

Џони

pre 6 godina

@Sloba


Теорија се зове "панспермија": живот не само да је свеприсутан у космосу, већ и мигрира из једне тачке у другу на различите начине, не би ли нашао место где ће се усталити и оставити потомство.

Мене је то терало да се питам: откуд живи организми на неким лутајућим стенама, а не на конкретним планетама, које би имале класичне услове за живот? Замишљао сам (ко зна, можда је и могуће?) да их је нека интелигентна працивилизација "посадила" на астероиде као средство за транспорт и одлучила да изврши експеримент.

Ако у космосу постоје разноразна створења од бактерија до људи, зашто не би постојала створења далеко развијенија од људи, са интелигенцијом, способностима и моћи које бисмо ми, са нашег становишта, назвали боголиким?

Откриће ТИХ створења ће, по мени, бити прва истинска сензација. Што се тиче бактерија, неинтелигентног живота имамо на претек и на Земљи (међу животињама тек понајмање!).

(kako sam prestao da brinem i zavoleo 'bombu')

pre 6 godina

Sve u svemirskoj stanici u karantin, nikog ne puštati nazad, ako treba i detonirati stanicu. p.s.

nekoizmase

pre 6 godina

Господе Боже, докле ће људска бића бити тако затуцана и веровати да не постоји живот ван Земље?!
(Ненад, 28. novembar 2017 20:16)

A da li postoje neoborivi dokazi da postoji zivot van zemlje kao i bog kojeg spominjes?

kamila u iglenim ušima

pre 6 godina

Za sve su to krivi komunisti i vanzemaljcopravaši. Da nije takvih u Vladama na zapadu, nikada se Rusi ne bi popeli gore i sada na ovaj način ugrožavali pošten svet koji je mukotrpno oteo i uštedeo sebi bogatstvo. Samo neka, dobiće svako ko je šta tražio.

CATAPA

pre 6 godina

I verovanje da nismo jedini nema veze sa ateizmom.
(V, 28. novembar 2017 17:38)

Pa i nema nimalo veze sa ateizmom. Verovanje u vanzemaljce je konkretno sajentologija, ali svejedno religija.
Svi koji veruju da nismo sami zaista i nisu sami. Imaju društvo u glavi.

San Dzoj

pre 6 godina

Svemirske bakterije? Znaci mogu da opstaju i u vakuumu. Verovatno su tako i dosle do Zemlje, pre 4.milijarde god. Nego bune me te,nazovi zemljolike planete,da li na njima ima inteligentnog zivota?Verovatno nema,jer superinteligentni zivot je stvorio vestacku inteligenciju,koja je unistila svoje bioloske stvoritelje.I tamo,samo, ima vestacka inteligencija.To je neminovno,to ce i coveka zadesiti.Inteligencija stvara vestacku!

мали човек

pre 6 godina

Ма можемо ми да причамо и млатимо колико хоћемо. Али нисмо сами у свемиру. Постоји живот у том пространству који није појмљив нашем систему схватања живота.

BSN

pre 6 godina

Mislim da treba sacekati zemaljske analize da se potvrdi da DNK nije ovozemaljski, ne verujem da gore na ISS imaju svu potrebnu aparaturu pa i znanje za takve analize. Do sada su redovno radjeni brisevi povrsine ISS i nalazene su samo zemaljske bakterije koje su se uznele do tih visina. Mozda je to razlog sto ova vest nije jace odjeknula, ako se dokaze da je u pitanju vanzemaljski DNK bice to senzacija.

Xman

pre 6 godina

Ma lazu, bradati carobnjak sa oblaka je stvorio planetu Zemlju pre 5000 godina i to je jedini zivot na svetu, ako se izuzmu paralelne dimenzije sa rajom, paklom i slicnim cudesima

OpustenoUe

pre 6 godina

Bio sam ubeđen da sam još pre nekoliko godina pročitao da su otkrivene bakterije na jednoj od planeta ili satelita sunčevog sistema. I da im poreklo nije zemaljsko. Izgleda da sam ipak nečiju pretpostavku zapamtio kao činjenicu :)

Heh

pre 6 godina

Jeste li gledali film "Life"?
Verovatno je to neka zemaljska bakterija...
(lala, 28. novembar 2017 18:08)

Nadam se da su je nazvali Kalvin.

Papa Inocentije

pre 6 godina

Hm... jesu li sigurni da je bas vanzemaljska ili neka zemaljska super ubica? Pa je I tamo prezivela? Jesu li uradili DNk analizu? Koliko nukleotida ima? Zivot (zemaljski) prilagodjava se nemogucim uslovima. Ne bi me cudilo da se prilagodjava I u vasioni

Ненад

pre 6 godina

Господе Боже, докле ће људска бића бити тако затуцана и веровати да не постоји живот ван Земље?!

sale

pre 6 godina

Ne znam da li su svesni sta objavljuju, posto ovo ako je tacno onda je to najveca vest u istoriji dosadasnjoj.
Dokaz zivota mimo planete nase
(Sin Bludimir, 28. novembar 2017 19:10)

Još je rano da se to tvrdi. Očevidno bakterije mogu da prežive svemirsko putovanje, ali ova konkretna bakterija još uvek može biti nova neotktrivena ekstremofilna bakterija poreklom sa Zemlje. Mada, ne bi bilo čudno da je otkrijemo i na drugim nebeskim telima Sunčevog sistema, što ipak još uvek ne bi značilo da nije poreklom sa Zemlje.

Sin Bludimir

pre 6 godina

Ne znam da li su svesni sta objavljuju, posto ovo ako je tacno onda je to najveca vest u istoriji dosadasnjoj.
Dokaz zivota mimo planete nase

Milojko

pre 6 godina

znaci, otkriven je zivot u svemiru. dokaz da je zivot moguc i van nase planete.
(Zoran K., 28. novembar 2017 17:47)

Kako da nije moguć,pa astranauti na svemirskoj stanici žive van nase planete...

Џони

pre 6 godina

Чуј, па и преци "земаљских" живих бића дошли су на тазе створену планету Земљу ускладиштени на астероидима који су се закуцавали у њу. Каква категорички глупа премиса, да не постоји живот изван Земље.

komsija sa Andromede

pre 6 godina

Ako se ispostavi da je vanzemaljska to je dokaz za postojanje vanzemaljaca. Ja odavno verujem da postoje, jbg nije malo 93BLY vidljivog svemira da se ne poveruje. To ce biti otkrice veka. Ovaj dan mora da se proslavi!!!!

singer

pre 6 godina

e sada vredi stati i ozbiljno se zamisliti. da li je ovo prvi , vanzemaljac'?! i da li ovo treba da bude udarna vest u svim medijima i da joj se posveti prvi cas u svim skolama? po meni, ako je ovo istina, DA!!!

Lars

pre 6 godina

Veoma zanimljivo. Postoji naucna teorija da nove vrste "gripa" dolaze iz svemira. Astrofizicar Sir Fred Hoyle i njegov kolega sa Kardifskog univerziteta Chandra Wickramasinghe su tvorci ove teorije i tvrde da su upravo zato ptice prve na udaru. Zanimljivo je i to da cestice repa kometa, koje su i staniste tih virusa, orbitiraju oko Zemlje stalno a da ih energija Sunca, generisana mirnijim delovima njegove povrsine tj. suncevim pegama, "gura" u nasu atmosferu svakih 11 godina na vrhuncu njihovih ciklusa. Ovaj obrazac se poklapa sa nekim od najvecih pandemija u ljudskoj istoriji ukljucujuci "Spansku groznicu" i poslednji grip kojem smo dali ime pticji.

djoka

pre 6 godina

ako je ovo istina, onda je ovo najznacajnije otkrice u istoriji. ali nesto ne verujem ljudima koji su pre 60 god satro otisli na mesec i od tad nista
(prevare, 28. novembar 2017 18:04)

Ovo je izjavio ruski kosmonaut. Ruski znači da je iz Rusije a kao što je svima poznato, Rusi nikad nisu bili na mesecu.

prevare

pre 6 godina

ako je ovo istina, onda je ovo najznacajnije otkrice u istoriji. ali nesto ne verujem ljudima koji su pre 60 god satro otisli na mesec i od tad nista

Dragan

pre 6 godina

A ovo sto se zezaju na svemirskoj stanici pa to nose nazad na Zemlju mi se nimalo ne svidja. Kao da ionako nema dovolno bakterija otpornih na antibiotike.

"Zašto Bog ne bi stvorio i mnoge druge svetove osim našeg?"

Mislim da je to odgovoreno na prvoj stranici Jevandjelja. Posle tame nastane svetlo, odnosno prvobitni prasak. To implikuje stvaranje Svemira, a ne samo Zemlje. Jevandjelje samo sebe brani od falsifikata i istina nadje cudne puteve da se vrati.
To znaci moramo sami malo da se potrudimo, ima i drugih svetova koje je Bog stvorio, pa posto nismo jedinstveni moze i da nas pusti da se pobijemo ili izumremo od sopstvene gluposti. Kao na primer donosenje otpornih bakterija nazad na Zemlju.

Peki

pre 6 godina

Nisu oni rekli da je nadjena vanzemaljska bakterija, vec da prilikom pregleda na zemlji ona nije uocena, a sada jeste. Ne mora da znaci da nije sa Zemlje, vec verovatno i jeste. Sada je pitanje kako je dosla tu? I otvara pitanje da li je zivot onda dosao iz svemira, jer ako je bakterija uspesno dosla sa zemlje na neki nacin tako je mogla da dodje i na zemlju pre nekoliko milijardi godina. U svakom slucaju ovo je monumentalno otkrice.

Miloš

pre 6 godina

A da vi to ipak ostavite na svemirskoj stanici jer niko ne moze da bude siguran da ako bi to stiglo na zemlju da ne bi mutiralo ionako zemaljske bakterije u svemiru mutiraju pa zasto ne bi svemirska mutirala na zemlji i od bezopasne postala vrlo opasna?

V

pre 6 godina

Koliko moraš biti ograničen da bi verovao da smo mi jedini oblik života u svemiru za koji još uvek ne znamo ni šta je ni koliki je. I verovanje da nismo jedini nema veze sa ateizmom. Zašto Bog ne bi stvorio i mnoge druge svetove osim našeg?

Swedenonline

pre 6 godina

Postaje jača, rezistentnija itd. Isto se desilo i sa telomerima kosmonauta Johna, koji je na stanici proveo godinu dana. umesto očekivanih negativnih efekata zračenja, pored atrofije mišića u mikrogravitaciji on se homestazno "podmladbiti".

Vreme da se selimo sa zemlje u više prijateljsku klimu negde drugo? Očigledno da ovde bismo ni nastali!

V

pre 6 godina

Koliko moraš biti ograničen da bi verovao da smo mi jedini oblik života u svemiru za koji još uvek ne znamo ni šta je ni koliki je. I verovanje da nismo jedini nema veze sa ateizmom. Zašto Bog ne bi stvorio i mnoge druge svetove osim našeg?

Sin Bludimir

pre 6 godina

Ne znam da li su svesni sta objavljuju, posto ovo ako je tacno onda je to najveca vest u istoriji dosadasnjoj.
Dokaz zivota mimo planete nase

Milojko

pre 6 godina

znaci, otkriven je zivot u svemiru. dokaz da je zivot moguc i van nase planete.
(Zoran K., 28. novembar 2017 17:47)

Kako da nije moguć,pa astranauti na svemirskoj stanici žive van nase planete...

Џони

pre 6 godina

Чуј, па и преци "земаљских" живих бића дошли су на тазе створену планету Земљу ускладиштени на астероидима који су се закуцавали у њу. Каква категорички глупа премиса, да не постоји живот изван Земље.

djoka

pre 6 godina

ako je ovo istina, onda je ovo najznacajnije otkrice u istoriji. ali nesto ne verujem ljudima koji su pre 60 god satro otisli na mesec i od tad nista
(prevare, 28. novembar 2017 18:04)

Ovo je izjavio ruski kosmonaut. Ruski znači da je iz Rusije a kao što je svima poznato, Rusi nikad nisu bili na mesecu.

Miloš

pre 6 godina

A da vi to ipak ostavite na svemirskoj stanici jer niko ne moze da bude siguran da ako bi to stiglo na zemlju da ne bi mutiralo ionako zemaljske bakterije u svemiru mutiraju pa zasto ne bi svemirska mutirala na zemlji i od bezopasne postala vrlo opasna?

Ненад

pre 6 godina

Господе Боже, докле ће људска бића бити тако затуцана и веровати да не постоји живот ван Земље?!

prevare

pre 6 godina

ako je ovo istina, onda je ovo najznacajnije otkrice u istoriji. ali nesto ne verujem ljudima koji su pre 60 god satro otisli na mesec i od tad nista

Heh

pre 6 godina

Jeste li gledali film "Life"?
Verovatno je to neka zemaljska bakterija...
(lala, 28. novembar 2017 18:08)

Nadam se da su je nazvali Kalvin.

Swedenonline

pre 6 godina

Postaje jača, rezistentnija itd. Isto se desilo i sa telomerima kosmonauta Johna, koji je na stanici proveo godinu dana. umesto očekivanih negativnih efekata zračenja, pored atrofije mišića u mikrogravitaciji on se homestazno "podmladbiti".

Vreme da se selimo sa zemlje u više prijateljsku klimu negde drugo? Očigledno da ovde bismo ni nastali!

мали човек

pre 6 godina

Ма можемо ми да причамо и млатимо колико хоћемо. Али нисмо сами у свемиру. Постоји живот у том пространству који није појмљив нашем систему схватања живота.

Papa Inocentije

pre 6 godina

Hm... jesu li sigurni da je bas vanzemaljska ili neka zemaljska super ubica? Pa je I tamo prezivela? Jesu li uradili DNk analizu? Koliko nukleotida ima? Zivot (zemaljski) prilagodjava se nemogucim uslovima. Ne bi me cudilo da se prilagodjava I u vasioni

komsija sa Andromede

pre 6 godina

Ako se ispostavi da je vanzemaljska to je dokaz za postojanje vanzemaljaca. Ja odavno verujem da postoje, jbg nije malo 93BLY vidljivog svemira da se ne poveruje. To ce biti otkrice veka. Ovaj dan mora da se proslavi!!!!

(kako sam prestao da brinem i zavoleo 'bombu')

pre 6 godina

Sve u svemirskoj stanici u karantin, nikog ne puštati nazad, ako treba i detonirati stanicu. p.s.

BSN

pre 6 godina

Mislim da treba sacekati zemaljske analize da se potvrdi da DNK nije ovozemaljski, ne verujem da gore na ISS imaju svu potrebnu aparaturu pa i znanje za takve analize. Do sada su redovno radjeni brisevi povrsine ISS i nalazene su samo zemaljske bakterije koje su se uznele do tih visina. Mozda je to razlog sto ova vest nije jace odjeknula, ako se dokaze da je u pitanju vanzemaljski DNK bice to senzacija.

Xman

pre 6 godina

Ma lazu, bradati carobnjak sa oblaka je stvorio planetu Zemlju pre 5000 godina i to je jedini zivot na svetu, ako se izuzmu paralelne dimenzije sa rajom, paklom i slicnim cudesima

San Dzoj

pre 6 godina

Svemirske bakterije? Znaci mogu da opstaju i u vakuumu. Verovatno su tako i dosle do Zemlje, pre 4.milijarde god. Nego bune me te,nazovi zemljolike planete,da li na njima ima inteligentnog zivota?Verovatno nema,jer superinteligentni zivot je stvorio vestacku inteligenciju,koja je unistila svoje bioloske stvoritelje.I tamo,samo, ima vestacka inteligencija.To je neminovno,to ce i coveka zadesiti.Inteligencija stvara vestacku!

Lars

pre 6 godina

Veoma zanimljivo. Postoji naucna teorija da nove vrste "gripa" dolaze iz svemira. Astrofizicar Sir Fred Hoyle i njegov kolega sa Kardifskog univerziteta Chandra Wickramasinghe su tvorci ove teorije i tvrde da su upravo zato ptice prve na udaru. Zanimljivo je i to da cestice repa kometa, koje su i staniste tih virusa, orbitiraju oko Zemlje stalno a da ih energija Sunca, generisana mirnijim delovima njegove povrsine tj. suncevim pegama, "gura" u nasu atmosferu svakih 11 godina na vrhuncu njihovih ciklusa. Ovaj obrazac se poklapa sa nekim od najvecih pandemija u ljudskoj istoriji ukljucujuci "Spansku groznicu" i poslednji grip kojem smo dali ime pticji.

singer

pre 6 godina

e sada vredi stati i ozbiljno se zamisliti. da li je ovo prvi , vanzemaljac'?! i da li ovo treba da bude udarna vest u svim medijima i da joj se posveti prvi cas u svim skolama? po meni, ako je ovo istina, DA!!!

Peki

pre 6 godina

Nisu oni rekli da je nadjena vanzemaljska bakterija, vec da prilikom pregleda na zemlji ona nije uocena, a sada jeste. Ne mora da znaci da nije sa Zemlje, vec verovatno i jeste. Sada je pitanje kako je dosla tu? I otvara pitanje da li je zivot onda dosao iz svemira, jer ako je bakterija uspesno dosla sa zemlje na neki nacin tako je mogla da dodje i na zemlju pre nekoliko milijardi godina. U svakom slucaju ovo je monumentalno otkrice.

nekoizmase

pre 6 godina

Господе Боже, докле ће људска бића бити тако затуцана и веровати да не постоји живот ван Земље?!
(Ненад, 28. novembar 2017 20:16)

A da li postoje neoborivi dokazi da postoji zivot van zemlje kao i bog kojeg spominjes?

sale

pre 6 godina

Ne znam da li su svesni sta objavljuju, posto ovo ako je tacno onda je to najveca vest u istoriji dosadasnjoj.
Dokaz zivota mimo planete nase
(Sin Bludimir, 28. novembar 2017 19:10)

Još je rano da se to tvrdi. Očevidno bakterije mogu da prežive svemirsko putovanje, ali ova konkretna bakterija još uvek može biti nova neotktrivena ekstremofilna bakterija poreklom sa Zemlje. Mada, ne bi bilo čudno da je otkrijemo i na drugim nebeskim telima Sunčevog sistema, što ipak još uvek ne bi značilo da nije poreklom sa Zemlje.

CATAPA

pre 6 godina

I verovanje da nismo jedini nema veze sa ateizmom.
(V, 28. novembar 2017 17:38)

Pa i nema nimalo veze sa ateizmom. Verovanje u vanzemaljce je konkretno sajentologija, ali svejedno religija.
Svi koji veruju da nismo sami zaista i nisu sami. Imaju društvo u glavi.

OpustenoUe

pre 6 godina

Bio sam ubeđen da sam još pre nekoliko godina pročitao da su otkrivene bakterije na jednoj od planeta ili satelita sunčevog sistema. I da im poreklo nije zemaljsko. Izgleda da sam ipak nečiju pretpostavku zapamtio kao činjenicu :)

kamila u iglenim ušima

pre 6 godina

Za sve su to krivi komunisti i vanzemaljcopravaši. Da nije takvih u Vladama na zapadu, nikada se Rusi ne bi popeli gore i sada na ovaj način ugrožavali pošten svet koji je mukotrpno oteo i uštedeo sebi bogatstvo. Samo neka, dobiće svako ko je šta tražio.

djuro

pre 6 godina

@E jbg. Ameri se ubiše da nađu dokaz da ima života na Marsu, a Rusima sama došla u goste. Ša ima?
(Ognjen, 28. novembar 2017 22:50)

Ništa... evo gledam što ću za doručak.. djeca me izludiše..

Cinique

pre 6 godina

Eh, kako jedna sićušna bakterijica ujedini i one kojima je mozak zatrovan rusofilijom i one kojima je zatrovan američkom propagandom. Koliko je teško ujediniti pametne, toliko je lako ujediniti budale.

Dragan

pre 6 godina

A ovo sto se zezaju na svemirskoj stanici pa to nose nazad na Zemlju mi se nimalo ne svidja. Kao da ionako nema dovolno bakterija otpornih na antibiotike.

"Zašto Bog ne bi stvorio i mnoge druge svetove osim našeg?"

Mislim da je to odgovoreno na prvoj stranici Jevandjelja. Posle tame nastane svetlo, odnosno prvobitni prasak. To implikuje stvaranje Svemira, a ne samo Zemlje. Jevandjelje samo sebe brani od falsifikata i istina nadje cudne puteve da se vrati.
To znaci moramo sami malo da se potrudimo, ima i drugih svetova koje je Bog stvorio, pa posto nismo jedinstveni moze i da nas pusti da se pobijemo ili izumremo od sopstvene gluposti. Kao na primer donosenje otpornih bakterija nazad na Zemlju.

djuro

pre 6 godina

@A jel musko il zensko?
(Oliver Nedeljkovic, 28. novembar 2017 21:51)

Ako je bakterija i ako su je našli, onda sigurno nije muško... i što će muško u vakumu??

Џони

pre 6 godina

@Sloba


Теорија се зове "панспермија": живот не само да је свеприсутан у космосу, већ и мигрира из једне тачке у другу на различите начине, не би ли нашао место где ће се усталити и оставити потомство.

Мене је то терало да се питам: откуд живи организми на неким лутајућим стенама, а не на конкретним планетама, које би имале класичне услове за живот? Замишљао сам (ко зна, можда је и могуће?) да их је нека интелигентна працивилизација "посадила" на астероиде као средство за транспорт и одлучила да изврши експеримент.

Ако у космосу постоје разноразна створења од бактерија до људи, зашто не би постојала створења далеко развијенија од људи, са интелигенцијом, способностима и моћи које бисмо ми, са нашег становишта, назвали боголиким?

Откриће ТИХ створења ће, по мени, бити прва истинска сензација. Што се тиче бактерија, неинтелигентног живота имамо на претек и на Земљи (међу животињама тек понајмање!).

Iv Che

pre 6 godina

Dzoni 
Samo premestas pitanje nastanka zivota sa zemlje na drugu planetu, kometu, asteroid...
(Sloba, 28. novembar 2017 21:19)

To je tacno s tim sto je onda mnogo lakse objasniti nastanak zivota jer je svemir nepojmljivo veliki sa nebrojrno mogucnosti da se sve poklopi kako bi nastao zivot...kada je samo Zemlja u igri sve je mnogo mnogo manje verovatno...zivot je verovatno i nastao u vakuumu, na nekoj kometi pa se onda bez poteskoca rasejao po svemiru.

maskirovka

pre 6 godina

Sta se lozite - ovo je jos jedna vest RT, Sputnjika i ostalih idiotluka koji dolaze iz Rusije...
Ovakve gluposti samo Rusi mogu da objave!
(Pazi! Bas bakterija! Video ju je astronaut! Ima i jedro i citoplazmu i organele, a nije virus!)

rebel

pre 6 godina

I gde se kod te bakterije menjaju baterije ?!?
Molim vas učinite da bakterija kosmonaut odmah dobije naš pasoš za svaki slučaj ... molim lepo.

Aramis

pre 6 godina

@CATARA: Ljudi koji veruju u religiju veruju da nismo sami znas bog,andjeli itd.
Sajentologija i nauka nije isto i ti zivis u srednjem veku.

prevare

pre 6 godina

ako je ovo istina, onda je ovo najznacajnije otkrice u istoriji. ali nesto ne verujem ljudima koji su pre 60 god satro otisli na mesec i od tad nista

CATAPA

pre 6 godina

I verovanje da nismo jedini nema veze sa ateizmom.
(V, 28. novembar 2017 17:38)

Pa i nema nimalo veze sa ateizmom. Verovanje u vanzemaljce je konkretno sajentologija, ali svejedno religija.
Svi koji veruju da nismo sami zaista i nisu sami. Imaju društvo u glavi.

Swedenonline

pre 6 godina

Postaje jača, rezistentnija itd. Isto se desilo i sa telomerima kosmonauta Johna, koji je na stanici proveo godinu dana. umesto očekivanih negativnih efekata zračenja, pored atrofije mišića u mikrogravitaciji on se homestazno "podmladbiti".

Vreme da se selimo sa zemlje u više prijateljsku klimu negde drugo? Očigledno da ovde bismo ni nastali!

V

pre 6 godina

Koliko moraš biti ograničen da bi verovao da smo mi jedini oblik života u svemiru za koji još uvek ne znamo ni šta je ni koliki je. I verovanje da nismo jedini nema veze sa ateizmom. Zašto Bog ne bi stvorio i mnoge druge svetove osim našeg?

nekoizmase

pre 6 godina

Господе Боже, докле ће људска бића бити тако затуцана и веровати да не постоји живот ван Земље?!
(Ненад, 28. novembar 2017 20:16)

A da li postoje neoborivi dokazi da postoji zivot van zemlje kao i bog kojeg spominjes?

kamila u iglenim ušima

pre 6 godina

Za sve su to krivi komunisti i vanzemaljcopravaši. Da nije takvih u Vladama na zapadu, nikada se Rusi ne bi popeli gore i sada na ovaj način ugrožavali pošten svet koji je mukotrpno oteo i uštedeo sebi bogatstvo. Samo neka, dobiće svako ko je šta tražio.

djoka

pre 6 godina

ako je ovo istina, onda je ovo najznacajnije otkrice u istoriji. ali nesto ne verujem ljudima koji su pre 60 god satro otisli na mesec i od tad nista
(prevare, 28. novembar 2017 18:04)

Ovo je izjavio ruski kosmonaut. Ruski znači da je iz Rusije a kao što je svima poznato, Rusi nikad nisu bili na mesecu.

Milojko

pre 6 godina

znaci, otkriven je zivot u svemiru. dokaz da je zivot moguc i van nase planete.
(Zoran K., 28. novembar 2017 17:47)

Kako da nije moguć,pa astranauti na svemirskoj stanici žive van nase planete...

Xman

pre 6 godina

Ma lazu, bradati carobnjak sa oblaka je stvorio planetu Zemlju pre 5000 godina i to je jedini zivot na svetu, ako se izuzmu paralelne dimenzije sa rajom, paklom i slicnim cudesima

Ненад

pre 6 godina

Господе Боже, докле ће људска бића бити тако затуцана и веровати да не постоји живот ван Земље?!

Џони

pre 6 godina

Чуј, па и преци "земаљских" живих бића дошли су на тазе створену планету Земљу ускладиштени на астероидима који су се закуцавали у њу. Каква категорички глупа премиса, да не постоји живот изван Земље.

Dragan

pre 6 godina

A ovo sto se zezaju na svemirskoj stanici pa to nose nazad na Zemlju mi se nimalo ne svidja. Kao da ionako nema dovolno bakterija otpornih na antibiotike.

"Zašto Bog ne bi stvorio i mnoge druge svetove osim našeg?"

Mislim da je to odgovoreno na prvoj stranici Jevandjelja. Posle tame nastane svetlo, odnosno prvobitni prasak. To implikuje stvaranje Svemira, a ne samo Zemlje. Jevandjelje samo sebe brani od falsifikata i istina nadje cudne puteve da se vrati.
To znaci moramo sami malo da se potrudimo, ima i drugih svetova koje je Bog stvorio, pa posto nismo jedinstveni moze i da nas pusti da se pobijemo ili izumremo od sopstvene gluposti. Kao na primer donosenje otpornih bakterija nazad na Zemlju.

Sin Bludimir

pre 6 godina

Ne znam da li su svesni sta objavljuju, posto ovo ako je tacno onda je to najveca vest u istoriji dosadasnjoj.
Dokaz zivota mimo planete nase

Miloš

pre 6 godina

A da vi to ipak ostavite na svemirskoj stanici jer niko ne moze da bude siguran da ako bi to stiglo na zemlju da ne bi mutiralo ionako zemaljske bakterije u svemiru mutiraju pa zasto ne bi svemirska mutirala na zemlji i od bezopasne postala vrlo opasna?

(kako sam prestao da brinem i zavoleo 'bombu')

pre 6 godina

Sve u svemirskoj stanici u karantin, nikog ne puštati nazad, ako treba i detonirati stanicu. p.s.

мали човек

pre 6 godina

Ма можемо ми да причамо и млатимо колико хоћемо. Али нисмо сами у свемиру. Постоји живот у том пространству који није појмљив нашем систему схватања живота.

San Dzoj

pre 6 godina

Svemirske bakterije? Znaci mogu da opstaju i u vakuumu. Verovatno su tako i dosle do Zemlje, pre 4.milijarde god. Nego bune me te,nazovi zemljolike planete,da li na njima ima inteligentnog zivota?Verovatno nema,jer superinteligentni zivot je stvorio vestacku inteligenciju,koja je unistila svoje bioloske stvoritelje.I tamo,samo, ima vestacka inteligencija.To je neminovno,to ce i coveka zadesiti.Inteligencija stvara vestacku!

Aramis

pre 6 godina

@CATARA: Ljudi koji veruju u religiju veruju da nismo sami znas bog,andjeli itd.
Sajentologija i nauka nije isto i ti zivis u srednjem veku.

komsija sa Andromede

pre 6 godina

Ako se ispostavi da je vanzemaljska to je dokaz za postojanje vanzemaljaca. Ja odavno verujem da postoje, jbg nije malo 93BLY vidljivog svemira da se ne poveruje. To ce biti otkrice veka. Ovaj dan mora da se proslavi!!!!

maskirovka

pre 6 godina

Sta se lozite - ovo je jos jedna vest RT, Sputnjika i ostalih idiotluka koji dolaze iz Rusije...
Ovakve gluposti samo Rusi mogu da objave!
(Pazi! Bas bakterija! Video ju je astronaut! Ima i jedro i citoplazmu i organele, a nije virus!)

Papa Inocentije

pre 6 godina

Hm... jesu li sigurni da je bas vanzemaljska ili neka zemaljska super ubica? Pa je I tamo prezivela? Jesu li uradili DNk analizu? Koliko nukleotida ima? Zivot (zemaljski) prilagodjava se nemogucim uslovima. Ne bi me cudilo da se prilagodjava I u vasioni

BSN

pre 6 godina

Mislim da treba sacekati zemaljske analize da se potvrdi da DNK nije ovozemaljski, ne verujem da gore na ISS imaju svu potrebnu aparaturu pa i znanje za takve analize. Do sada su redovno radjeni brisevi povrsine ISS i nalazene su samo zemaljske bakterije koje su se uznele do tih visina. Mozda je to razlog sto ova vest nije jace odjeknula, ako se dokaze da je u pitanju vanzemaljski DNK bice to senzacija.

Lars

pre 6 godina

Veoma zanimljivo. Postoji naucna teorija da nove vrste "gripa" dolaze iz svemira. Astrofizicar Sir Fred Hoyle i njegov kolega sa Kardifskog univerziteta Chandra Wickramasinghe su tvorci ove teorije i tvrde da su upravo zato ptice prve na udaru. Zanimljivo je i to da cestice repa kometa, koje su i staniste tih virusa, orbitiraju oko Zemlje stalno a da ih energija Sunca, generisana mirnijim delovima njegove povrsine tj. suncevim pegama, "gura" u nasu atmosferu svakih 11 godina na vrhuncu njihovih ciklusa. Ovaj obrazac se poklapa sa nekim od najvecih pandemija u ljudskoj istoriji ukljucujuci "Spansku groznicu" i poslednji grip kojem smo dali ime pticji.

OpustenoUe

pre 6 godina

Bio sam ubeđen da sam još pre nekoliko godina pročitao da su otkrivene bakterije na jednoj od planeta ili satelita sunčevog sistema. I da im poreklo nije zemaljsko. Izgleda da sam ipak nečiju pretpostavku zapamtio kao činjenicu :)

Iv Che

pre 6 godina

Dzoni 
Samo premestas pitanje nastanka zivota sa zemlje na drugu planetu, kometu, asteroid...
(Sloba, 28. novembar 2017 21:19)

To je tacno s tim sto je onda mnogo lakse objasniti nastanak zivota jer je svemir nepojmljivo veliki sa nebrojrno mogucnosti da se sve poklopi kako bi nastao zivot...kada je samo Zemlja u igri sve je mnogo mnogo manje verovatno...zivot je verovatno i nastao u vakuumu, na nekoj kometi pa se onda bez poteskoca rasejao po svemiru.

singer

pre 6 godina

e sada vredi stati i ozbiljno se zamisliti. da li je ovo prvi , vanzemaljac'?! i da li ovo treba da bude udarna vest u svim medijima i da joj se posveti prvi cas u svim skolama? po meni, ako je ovo istina, DA!!!

Peki

pre 6 godina

Nisu oni rekli da je nadjena vanzemaljska bakterija, vec da prilikom pregleda na zemlji ona nije uocena, a sada jeste. Ne mora da znaci da nije sa Zemlje, vec verovatno i jeste. Sada je pitanje kako je dosla tu? I otvara pitanje da li je zivot onda dosao iz svemira, jer ako je bakterija uspesno dosla sa zemlje na neki nacin tako je mogla da dodje i na zemlju pre nekoliko milijardi godina. U svakom slucaju ovo je monumentalno otkrice.

sale

pre 6 godina

Ne znam da li su svesni sta objavljuju, posto ovo ako je tacno onda je to najveca vest u istoriji dosadasnjoj.
Dokaz zivota mimo planete nase
(Sin Bludimir, 28. novembar 2017 19:10)

Još je rano da se to tvrdi. Očevidno bakterije mogu da prežive svemirsko putovanje, ali ova konkretna bakterija još uvek može biti nova neotktrivena ekstremofilna bakterija poreklom sa Zemlje. Mada, ne bi bilo čudno da je otkrijemo i na drugim nebeskim telima Sunčevog sistema, što ipak još uvek ne bi značilo da nije poreklom sa Zemlje.

Heh

pre 6 godina

Jeste li gledali film "Life"?
Verovatno je to neka zemaljska bakterija...
(lala, 28. novembar 2017 18:08)

Nadam se da su je nazvali Kalvin.

rebel

pre 6 godina

I gde se kod te bakterije menjaju baterije ?!?
Molim vas učinite da bakterija kosmonaut odmah dobije naš pasoš za svaki slučaj ... molim lepo.

Cinique

pre 6 godina

Eh, kako jedna sićušna bakterijica ujedini i one kojima je mozak zatrovan rusofilijom i one kojima je zatrovan američkom propagandom. Koliko je teško ujediniti pametne, toliko je lako ujediniti budale.

Џони

pre 6 godina

@Sloba


Теорија се зове "панспермија": живот не само да је свеприсутан у космосу, већ и мигрира из једне тачке у другу на различите начине, не би ли нашао место где ће се усталити и оставити потомство.

Мене је то терало да се питам: откуд живи организми на неким лутајућим стенама, а не на конкретним планетама, које би имале класичне услове за живот? Замишљао сам (ко зна, можда је и могуће?) да их је нека интелигентна працивилизација "посадила" на астероиде као средство за транспорт и одлучила да изврши експеримент.

Ако у космосу постоје разноразна створења од бактерија до људи, зашто не би постојала створења далеко развијенија од људи, са интелигенцијом, способностима и моћи које бисмо ми, са нашег становишта, назвали боголиким?

Откриће ТИХ створења ће, по мени, бити прва истинска сензација. Што се тиче бактерија, неинтелигентног живота имамо на претек и на Земљи (међу животињама тек понајмање!).

djuro

pre 6 godina

@A jel musko il zensko?
(Oliver Nedeljkovic, 28. novembar 2017 21:51)

Ako je bakterija i ako su je našli, onda sigurno nije muško... i što će muško u vakumu??

djuro

pre 6 godina

@E jbg. Ameri se ubiše da nađu dokaz da ima života na Marsu, a Rusima sama došla u goste. Ša ima?
(Ognjen, 28. novembar 2017 22:50)

Ništa... evo gledam što ću za doručak.. djeca me izludiše..