Ponedeljak, 20.11.2017.

16:55

Đorđević bez igrača iz Evrolige

Za Srbiju na prvim mečevima kvalifikacija za Mundobasket neće igrati košarkaši iz Evrolige.

Izvor: MLJ

Ðorðeviæ bez igraèa iz Evrolige IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Коста

pre 6 godina

(ccc?, 20. novembar 2017 19:00)

Да ти одговорим, управо сам и питао... ништа коментарисао. Сигурно нисам мислио да у оваквој ситуацији није позвао своја два играча, а стандардна репрезентативца. Прочитао сам списак и прелетео преко текста, толико се некад има времена. Еј, хвала ти на одговору, нек нам се они опораве што пре, до Грузије рецимо.

веверица

pre 6 godina

јарамаз, миличић, ерцег, загорац, ребић, дивац, бодирога, човић, луковић, ера ојданић, драгутин топић, борис тадић

ViscoSalejo

pre 6 godina

A gdje je Luka Mitrovic. Ako u ovom timu Srbije nema mjesta medju 30 onda tu nesta debelo smrdi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@ajdep, 21. novembar 2017 00:44)

Lepo pise da igraci koji igraju Evroligu nisu na raspolaganju.
Luka Mitrovic igra Evroligu.

JPR24

pre 6 godina

A gdje je Luka Mitrovic. Ako u ovom timu Srbije nema mjesta medju 30 onda tu nesta debelo smrdi
(@ajdep, 21. novembar 2017 00:44)
Jeli si ti čitao naslov ili ne ?? Bez igrača koji igraju u EL !! A Luka igra u Bambergu koji igra EL.

Nikola

pre 6 godina

Znaci oni koji izbore Svetsko nece biti na Svetskom
(Larry, 20. novembar 2017 17:13)
A zasto gledas to na taj nacin? Pazi ovako, vecina ovih igraca su prilicno limitirani i nikad nece igrati na velikom takmicenju jer realno nemaju taj kvalitet, medjutim ovo im je prilika da ispune san i igraju za seniorsku reprezentaciju Srbije u takmicarskim mecevima. Ja sam siguran da se oni raduju ovome i da su itekako ponosni. Tako da malo manje negativnosti, vec budi srecan za ove momke i naravno puna podrska.

@ajdep

pre 6 godina

Najbolji sastav bi bio

Jovic
Paunic/Covic
Marinkovic
Tepic/Radanov
Simonovic
Lucic
Macvan
Bircevic
Mitrovic Luka
Gagic
Raduljica
Apic

Nis CZ

pre 6 godina

Posto i ti pratis kosarku zadnjih par godina , da te obavestim da Teo NIKAD nije igrao za Zvezdu.
Drugo, to sto si napisala lako je proverljivo, tako da ti lazi nece proci.Navijaci Partizana nikad nisu lose govorili o Slavnivu,Kapicicu, Simonovicu,Rajku Zizicu,Radovicu, Sasi Obradovic, Simonovicu,Kalinicu,Kuzmicu..... Jedini je na "udaru" Gurovic, ali posto od skora pratis kosarku sigurno i ne znas zasto.
Zato pogledaj svaki tekst i komentare o Zeljku Obradovicu, Bogdanu Bogdanovicu,Vladi Divcu,D.Vujosevicu,TomasevicuMacvanu, Sasi Pavlovicu itd, itd...Videces gomilu uvreda na njihov racun .
Naravno, takve uvrede ne dolaze od pravih Zvezdasa, koji su i pravi ljubitelji kosarke i koji znaju sta su sve oni doneli Srbiji, takve optuzbe i uvrede dolaze od "novokomponovanih" navijaca Zvezde koji pisanje uce na tastaturi , a ne olovkom, koji "sumljaju",koji upitnu recenicu pocinju sa "jer" i koji su zgodni za manipulaciju i pisu komentare po necijem nagovoru, ili sledeci "saopstenja".

"Dijagnosticar",Nis
(Sasa, 20. novembar 2017 20:23)

Posto volis da se pravis pametan,da objasnim ja tebi nesto.Teo nije nikad igrao za Zvezdu ali je deklarisani i veliki zvezdas i cura je zato njega dodala medju zvezdasima a sv sto je napisala,potpuno je u pravu.Vredjate sve sto ima veze sa Zvezdom i njenim igracima.Drugo,da li mislis da neki igraci nisu zasluzili da ih zvezdasi vredjaju,poput Tomasevica,Vujanica i ostalih prebega koji su oteti iz Zvezde?Za Vujosevica tek da ne pricamo.

analiza

pre 6 godina

"Meni je pored Dude Ivkovica Sale omiljeni selektor.I za razliku od vas grobara koji ne volite nijednog igraca Crvene zvezde ja volim Bogdana,Lucica,Milosavavljevica i Marinkovica.Pa vi hejtujete jednog momka kao sto je Guduric."
(Zvezdasica)
BB je koliko ja znam,"omiljeni" igrac navijaca CZ.Primetih to iz komentara navijaca CZ pre,u toku i nakon evr.prvenstva u kosarci.Od njega se ocekivalo da pokriva mesta od 1 do 5 i uz put da igra odbranu,ali,eto,on to nije mogao.Generalizovati navijace je glupo.Recimo,za mene bi bez problema mogli da igraju za Par i Gudura i Kalina i Jovke i Kuzmic pa cak i muceni Simonovic(koga su navijaci mogli za sva vremena da upropaste zbog onog dizanja ukradenog trofeja,ali ga je Sale kosarkaski oziveo),jer su odlicni igraci i uklopili bi se u koncept ranijeg Par(jaka odbrana).U stvari,jedini igrac koga ne podnosim je bivsi igrac Par,Gagic,jer mislim da nije ispao covek i nije bio korektan prema klubu-ali ne pravim pitanje ako moze da pomogne reprezentaciji.Inace,osoba koja mrzi ili ne podnosi Milosavljevica,po meni ne moze da bude normalna.Tacka.

kouč

pre 6 godina

Uzimajući u obzir poslednjih nekoliko prvenstava, Mačvan i Raduljica su najbolji i najkonstantniji naši igrači na pozicijama 4 i 5, a Simon računajući prošlogodišnju formu, uz Kalinu naše najbolje krilo. Zatim, uz Vanju kao jednog od naših najtalentovanijih igrača, Pena kao talentovanog i za Evrokup sasvim solidnog igrača, standardnog Birčevića i nekoliko kvalitetnih sa klupe, stvarno ne vidim zašto ne bi lagano prešli preko Austrije, Gruzije i sličnih. Jednostavno, sve košarkaške sile su između ostalog sile zbog široke baze igrača i ne očekujem neka veća iznenađenja u ovim kvalifikacijama.

I da, posle dobijamo (nadam se) i Jovića.

Samo... Svi u halu u petak! U kakvom god da sastavu igramo, takmičarskih utakmica u Srbiji igramo jako malo, i potrebna je podrška igračima.

Ne kaže se fenjeraš nego fenjerdžija, od pusto tursko

pre 6 godina

Daj da objasnim ovo oko promene nika: niko meni ne može da zabrani kako ću da se zovem! Potpis koji dajem možeš da tumačiš kao naslov, on je metaforičan, ironičan, alegoričan... i tako dalje i tome slično, ne krijem se uopšte, nije to mimikrija, kako da bude kad prepoznaješ sve što napišem, jer "Čovek je stil" (Bifon). Ne moramo se slagati u mišljenju, ono je slobodno, ali činjenice su svetinja. Ali, kad mišljenje postane apsolutno slobodno, jedno glasi da je Partizan osnovan u Zagrebu ili da je naprednjački klub, na čelu sa SNS-om i predsednikom stranke, onda je to bestidno udbaško podmetanje, dirigovano iz centralnog komiteta, kad se računa da je mržnja najjača snaga malog srbskog navijača, jer "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova" (Semjuel Džonson). Zar se do juče niste busali u "patriju", zar nije srpska nacija bila iznad svih i zar nije naša reprezentacija bila "najača", kao i narod, nebeski, a sad vas je jedan čovek ubedio da se otcepite od nacionalnog tima, kao Katalonci od Španije, a i Đenka Srbin, i da "sportsko udruženje", koje je po zakonu neprofitno (nedobitno) koristi za lično bogaćenje. Čak i sada kada ste ponosno upalili fenjer "stuba srbstva". Ne vidiš da se košarka u Srbiji gasi? Ti si hrabar momak kad se usuđuješ da me prozivaš, a da sam na tvom mestu pitao bih se: šta je po profesiji ovaj što menja potpise, i koji liče na šljivim cvet u vazi od zlata.

marko

pre 6 godina

Ovo je sada treća postava reprezentacije. Mislim da ne treba preterivati.Sa ovim timom nećemo daleko dogurati.Dosta je tu neisprobanog ali i zastarelog i prevaziđenog.Ne igra se više ona košarka koju su nekad dobro igrali bekovi tipa Tepić i Paunić.Pregazilo ih je vreme i treba dati mlađim ali afirmisanim igračima da nose igru.

Zvezdasica

pre 6 godina

Meni je pored Dude Ivkovica Sale omiljeni selektor.I za razliku od vas grobara koji ne volite nijednog igraca Crvene zvezde ja volim Bogdana,Lucica,Milosavavljevica i Marinkovica.Pa vi hejtujete jednog momka kao sto je Guduric.

LightbringeR

pre 6 godina

znaci oni ce pokusati da izbore plasman da ne prvenstvu ne igraju (oni, nego neko drugi)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djogani Fantastiko, 20. novembar 2017 17:31)

Pa? U pitanju je Srbija a ne igraci, u datom trenutku igraju najbolji koji su u mogucnosti, za Srbiju a ne za sebe, dakle predstavljaju Srbiju. Ako je njima licno krivo jer nece da igraju na prvenstvu onda nisu trebali ni sad da dolaze. U pitanju je visi cilj kapiras? ;)

Dragan

pre 6 godina

@ Zvezdašica

Teo "vaš" igrač? Mozda sam propustio nešto, nebitno... Ah da, sad sam se setio. Bio je plej Zvezde u vašim snovima. To što navija za Zvezdu ne čini ga igračem Zvezde.
Po načinu razmišljanja zvezdaša Bodiroga bi bio jedan od najveći legendi Partizana.
Još samo da podsetim koliko je zvezdaša bilo protiv da Djordjević postane selektor...

Bojan_KV

pre 6 godina

sta je sad ovo, pa jel moguce da "najsrbskiji" klub ne pusta reprezentativce. bilo onomad kada partizan nije pustio pa osuli I drvlje I kamenje...

milos_no6

pre 6 godina

Ovo sa Austrijom, Gruzijom i Nemačkom je prva faza, u drugu fazu nam se grupa ukršta sa Grčkom, Britanijom i Izraelom sa ovim sastavom biće teško izboriti SP

Basket means Košarka

pre 6 godina

Pozovite naše zlatne basketaše da igraju za Košarkašku reprezentaciju Srbije, siguran sam da bi mogli značajno da doprinesu. ;)

Oni su došli bez poziva

pre 6 godina

Hajde napredni ostvite Crvenu zvezdu na miru.
(Aleka, 20. novembar 2017 19:51)
Vučić nije više predsednik SNS? Dobro da si mi javio! A što se tiče ovih koje je poslao u Partizan, uzmite ih nazad, bili bismo srećni!

vaske

pre 6 godina

pa i Gruzija i Grčka neće moći da pošalju najbolje igrače...ma biće laganica...nego dobro je ovo za ove koji budu pozvani...možda se neko od njih nametne,iskoristi priliku i pojača konkurenciju....nikad se ne zna

Sasa

pre 6 godina

Grobari bi voleleli da nijedan bivsi ili sadasnji kosarkas Crvene Zvezde ne igra u reprezentaciji.Vi prezirete Gudurica,Lazica,Jovica,Tea,Nedovica,Kuzmica i ostale nase igrace.
(Zvezdasica, 20. novembar 2017 19:06)

Posto i ti pratis kosarku zadnjih par godina , da te obavestim da Teo NIKAD nije igrao za Zvezdu.
Drugo, to sto si napisala lako je proverljivo, tako da ti lazi nece proci.Navijaci Partizana nikad nisu lose govorili o Slavnivu,Kapicicu, Simonovicu,Rajku Zizicu,Radovicu, Sasi Obradovic, Simonovicu,Kalinicu,Kuzmicu..... Jedini je na "udaru" Gurovic, ali posto od skora pratis kosarku sigurno i ne znas zasto.
Zato pogledaj svaki tekst i komentare o Zeljku Obradovicu, Bogdanu Bogdanovicu,Vladi Divcu,D.Vujosevicu,TomasevicuMacvanu, Sasi Pavlovicu itd, itd...Videces gomilu uvreda na njihov racun .
Naravno, takve uvrede ne dolaze od pravih Zvezdasa, koji su i pravi ljubitelji kosarke i koji znaju sta su sve oni doneli Srbiji, takve optuzbe i uvrede dolaze od "novokomponovanih" navijaca Zvezde koji pisanje uce na tastaturi , a ne olovkom, koji "sumljaju",koji upitnu recenicu pocinju sa "jer" i koji su zgodni za manipulaciju i pisu komentare po necijem nagovoru, ili sledeci "saopstenja".

"Dijagnosticar",Nis

jojasd

pre 6 godina

citajuci komentare ne mogu da se slozim sa mnogima koji kazu da nije u redu da ce jedni igrati i izboriti plasman, a onda drugi ici na SP. Svako igranje za reprezentaciju je cast, setite se nedavnog EP, sve su ovo pametni momci,sportisti kojima je cast igranje za tzv B selekciju, i da se tako mogu nametnuti pa zasto ne i izboriti za mesto u timu za SP. Uzmite samo Stimca za primer, dolazio je na priprema uvek iako je bio svestan da nije medju prvih 12. pa i SAD ce igrati kvalifikacije, verovatno sa univerzitetskim igracima, a na svetskom ce igrati NBA zvezde. ne razumem zasto je to problem za vas komentatore?

Zuja

pre 6 godina

@Zmija na kraju proguta i svoj rep, 20. novembar 2017 18:31)


Menjas imei uvek pises isto.samo nisi napisao da li je Zvezda drzavni ili privatni tim. Zvezda je od prosle sezone od EL zaradila blizu 600 hiljada evra.Od grada Beograda dobila isto kao i Partizan po 400 hiljada evra plus partizan dobio dodatak od 20miliona dinara

спортски уметник

pre 6 godina

спортски уметник 

FMP pustio Radanova. Tvoj klub nema vise ni jednog koji bi igrao za reprezentaciju.
(Branko kazandzija, 20. novembar 2017 18:18)

Ствари треба звати правим именом, то није фмп, тај тим о којем говориш се зове Раднички....може сутра да промени име и у Црвена Звезда Дива, то ће опет бити онај Раднички из Новог Сада само са другим именом

ccc?

pre 6 godina

Шта је са Јовићем и Лучићем?
(Коста, 20. novembar 2017 18:09)

Da li si ti procitao vest? Lepo pise da se Jovic oporavlja od povrede sake a Lucic je povredjen i verovatno mu je propala cela sezona zbog ozbiljne povrede. To ne pise za Lucica ali on je vec dugo povredjen, pa pisalo je ranije, sto ne pratis a komentarises?

Zvezdasica

pre 6 godina

Grobari bi voleleli da nijedan bivsi ili sadasnji kosarkas Crvene Zvezde ne igra u reprezentaciji.Vi prezirete Gudurica,Lazica,Jovica,Tea,Nedovica,Kuzmica i ostale nase igrace.

Samo jako

pre 6 godina

Ispravite me ako gresim, ali ovaj sistem ce dovesti do toga da ce se kvalifikovati reprezentacije tipa Jermenija, Uzbekistan, Moldavija, Holandija koje ce u svakom slucaju okupiti najjaci tim, dok ce jake da izvise zbog igranja trecepozivaca. Nemam nameru da vredjam pomenute selekcije...

random

pre 6 godina

Dovoljno za plasman, jako kvalitetan tim ljudi. Centarska linija je dobra, to je najbitnije. Bekovi k'o bekovi, solidni su. Paunić i Todorović odlični igrači, zamislite samo da oni svoju priliku dobijaju tek u 3. selekciji. Toliko smo moćni. :)

Zdravko Dren

pre 6 godina

A joj koliko neznalica ovih simpatizera Dinamikpartizana. Vidi se da ste zardjali,ne prati se kosarka. Sta kukate da FMP nece da da igraca,a tu je Radanov!?
(Pazi pazi Zvezda gazi, 20. novembar 2017 18:27)

Sine, pricamo o pravom FMPu, ne o Radnickom Bgd koji se trenutno zove FMP.

abc

pre 6 godina

jaooooooo koliko smaraaaaateeeee sa tim razmišljanjem na nivou klinke od 13 godina: "nije feeeer jedni da izbore nastup a drugi da idu"..jel ovo kao ono u osnovnoj školi ja mu pozajmio šestar i gumicu a on me nije zvao na rođendan? odrastite više ne samo po godinama nego i po zrelosti..svima njima da bude čast što drugoj najboljoj košarkaškoj zemlji NA SVETU mogu da pomognu..najbolje da umesto Tea i Bogdana idu Paunić i Tepić a umesto Bjelice i Jokića da idu Lešić i Gagić..uozbiljite se molim vas..

Car rca

pre 6 godina

Vecina bivsi igraci institucije tj Partizana da neko ne pomisli da pisem o fmp. Znaci, Coki kaže njet. Razumljivo, igraju protiv Baskonije i treba nekako prebaciti 59 koseva. Ofens, ofens. Morace Sale da se skine i odigra na pleju i pokaze kako se to radi. Napred Sale, napred Srbija. Koga nema bez njega se može. Poz.
(fenomen, 20. novembar 2017 17:26)

Zar ti kompleksi ne daju mira ni ovde,na vesti o reprezentaciji Srbije ti pominjes i pljujes fmp i Covica??????

Pit Agora

pre 6 godina

Sta je tu je, ne sumnjam da ce ovi momci pregaziti Gruziju i Austriju kao plitak potok. Sad, sto se tice toga da nece ici na Svetsko...to je njihova uloga u ovom trenutku za reprezentaciju, oni su pesadinci, ne treba lamentirati. Ko zna, evo i prilike da se nametnu novi igraci, da se prosiri roster. Nek osete nacionalni dres svi koji mogu, da imamo sto vise igraca sa iskustvom u istom.

Pazi pazi Zvezda gazi

pre 6 godina

A joj koliko neznalica ovih simpatizera Dinamikpartizana. Vidi se da ste zardjali,ne prati se kosarka. Sta kukate da FMP nece da da igraca,a tu je Radanov!?

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Filip Čović za prvog pleja...Zvezda Čović Vučić Srbija Delije to smo mi!!!
 (Batko, 20. novembar 2017 18:27)

Zmajceki oprljili pa nikako da prodje. 🤕

Aleksandra

pre 6 godina

Koliko znam Radanov je iz FMP.A to sto se takmicete u Cipripi kupu to je drugi problem.Inace Vanja je sjajan i dobar momak za razliku od Novice

Zmija na kraju proguta i svoj rep

pre 6 godina

Mislim da se Čović "preigrao", neće ga botovi ni novinari spasti od mrkih pogleda jednog navijača, pa kad vam bata Čovke javi da je CZFMPDivaIdea opet bankrotirala, zašto bi mu država davala novac a on bojkotovao državni tim, nemojte se iznenaditi. Neće se CZ ugasiti, opet će samo u zamrzivač, na tri-četiri godine, ali bez njegovih spasilačkih usluga. On je već angažovao botine koji se zgražavaju nad tim šta je Fiba uradila "od košarke", a ko vam brani, napustite Fibu, ugasite KSS, ugasite reprezentaciju, ugasite sve naše klubove, dovoljna su njegova dva da igraju Evroligu. Sećam se naslova od pre godinu i po dana: Zvezda kreće po milione, kad je objavljeno da Vartolomejev fond 40 miliona za nagrade, i kad se računalo da će CZ na F$ u Beogradu uzeti titula i 40 miliona. Tada ni naši ugledni novinari nisu računali da se cifra 0d 40 deli na šesnaest, a da će od pobede svako dobijati 38 hiljada, bruto. Neka se neko u državi, ko gleda košarku (to nije Dačić, salonski navijač) osvesti i neka pomogne da se naša košarka i klubovi spasu, jer savezi, samim tim i Fiba, preživeće, iza njih stoje njihove nacije, za vartolomejce nisam siguran, a Čoviću niko ne brani da igra privatne lige, ali svojim a ne državnim novcem. Da li ozbiljni novinari misle kako je vreme da se, konačno, ozbiljno piše o bata Čovketu i njegovom halapljivom organizmu?

Arpad

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Жељко је Турчин, а ви, на челу са легендом, сте Србенде што не пуштате играче да играју
(спортски уметник, 20. novembar 2017 17:53)

Misliš ti da ovaj Vozi Miško može da poveže dve misli? Ne može.

Vladimir

pre 6 godina

To sve logicno... Oni koji izbore svetsko ne idu na svetsko...
Onaj koji kao trener odvede na svetsko dobije otkaz i ne ide na svetsko...
Ma svetsko a nase!!!!

спортски уметник

pre 6 godina

Партизан пустио свог најбољег играча да игра за репрезентацију, док фмп не жели да пусти ниједног од своје 3 резерве

Sinovac

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Grešiš momče!!! Kaže se Nebojša "..." pusti turske konjanike da igraju za Srbiju, kao što je to Fener omogućio domaćim reprezentativcima...

fenomen

pre 6 godina

Vecina bivsi igraci institucije tj Partizana da neko ne pomisli da pisem o fmp. Znaci, Coki kaže njet. Razumljivo, igraju protiv Baskonije i treba nekako prebaciti 59 koseva. Ofens, ofens. Morace Sale da se skine i odigra na pleju i pokaze kako se to radi. Napred Sale, napred Srbija. Koga nema bez njega se može. Poz.

Dragan

pre 6 godina

Po meni ovo što je FIBA uradila je kraj ili FIBE ili košarke. Nadam se ne i sporta koji najviše volim. Ove kvalifikacije treba bojkotovati, jer čak i da se plasiramo, nije moralno da na prvenstvo idu oni koji ga nisu izborili.

Gagi013

pre 6 godina

A Savanović,Miloje i Vule?Imali bi dabl-dabl sva trojica.Kotur i Milenko Topić da osiguraju dubinu ekipe.Elem...,neko reče pravu stvar a to je da je umrla reprezentativna košarka.

спортски уметник

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Жељко је Турчин, а ви, на челу са легендом, сте Србенде што не пуштате играче да играју

ackozvezdas

pre 6 godina

Ovo nema logike ... Necu da omalozavam igrace ali ovo nema smisla. Sad ce ovi igraci da kvalifikuju Srbiju na SP, i onda dolaze Teo,Jokic,Milosavljevic... Ovo se odnosi i za Rusiju, Italiju j3dan pa drugi roter... Sramota ovo nije fer za igrace koji ce da igraju... BRUKAJ SE KOSARKO BRUKAJ

Deki

pre 6 godina

Videcete vi sa dominatorima Tepicem i Savom Lesicem kakva ce to ekipa da bude! Peno, Tepic, Paunic, Macvan i Raduljica prva petorka sa Lesicem kao najboljom izmenom!

LIŠMAN

pre 6 godina

Inače kad je stanje redovno vi ste izuzetno zainteresovani za zdravlje i formu ovih igrača.Kad nema ko, sada oni dolaze na red.Oni treba da izbore učešće ,a možda će jedan učestvovati.Divno

Vladimir

pre 6 godina

To sve logicno... Oni koji izbore svetsko ne idu na svetsko...
Onaj koji kao trener odvede na svetsko dobije otkaz i ne ide na svetsko...
Ma svetsko a nase!!!!

ackozvezdas

pre 6 godina

Ovo nema logike ... Necu da omalozavam igrace ali ovo nema smisla. Sad ce ovi igraci da kvalifikuju Srbiju na SP, i onda dolaze Teo,Jokic,Milosavljevic... Ovo se odnosi i za Rusiju, Italiju j3dan pa drugi roter... Sramota ovo nije fer za igrace koji ce da igraju... BRUKAJ SE KOSARKO BRUKAJ

спортски уметник

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Жељко је Турчин, а ви, на челу са легендом, сте Србенде што не пуштате играче да играју

random

pre 6 godina

Dovoljno za plasman, jako kvalitetan tim ljudi. Centarska linija je dobra, to je najbitnije. Bekovi k'o bekovi, solidni su. Paunić i Todorović odlični igrači, zamislite samo da oni svoju priliku dobijaju tek u 3. selekciji. Toliko smo moćni. :)

fenomen

pre 6 godina

Vecina bivsi igraci institucije tj Partizana da neko ne pomisli da pisem o fmp. Znaci, Coki kaže njet. Razumljivo, igraju protiv Baskonije i treba nekako prebaciti 59 koseva. Ofens, ofens. Morace Sale da se skine i odigra na pleju i pokaze kako se to radi. Napred Sale, napred Srbija. Koga nema bez njega se može. Poz.

abc

pre 6 godina

jaooooooo koliko smaraaaaateeeee sa tim razmišljanjem na nivou klinke od 13 godina: "nije feeeer jedni da izbore nastup a drugi da idu"..jel ovo kao ono u osnovnoj školi ja mu pozajmio šestar i gumicu a on me nije zvao na rođendan? odrastite više ne samo po godinama nego i po zrelosti..svima njima da bude čast što drugoj najboljoj košarkaškoj zemlji NA SVETU mogu da pomognu..najbolje da umesto Tea i Bogdana idu Paunić i Tepić a umesto Bjelice i Jokića da idu Lešić i Gagić..uozbiljite se molim vas..

Sinovac

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Grešiš momče!!! Kaže se Nebojša "..." pusti turske konjanike da igraju za Srbiju, kao što je to Fener omogućio domaćim reprezentativcima...

Deki

pre 6 godina

Videcete vi sa dominatorima Tepicem i Savom Lesicem kakva ce to ekipa da bude! Peno, Tepic, Paunic, Macvan i Raduljica prva petorka sa Lesicem kao najboljom izmenom!

спортски уметник

pre 6 godina

Партизан пустио свог најбољег играча да игра за репрезентацију, док фмп не жели да пусти ниједног од своје 3 резерве

Samo jako

pre 6 godina

Ispravite me ako gresim, ali ovaj sistem ce dovesti do toga da ce se kvalifikovati reprezentacije tipa Jermenija, Uzbekistan, Moldavija, Holandija koje ce u svakom slucaju okupiti najjaci tim, dok ce jake da izvise zbog igranja trecepozivaca. Nemam nameru da vredjam pomenute selekcije...

Dragan

pre 6 godina

Po meni ovo što je FIBA uradila je kraj ili FIBE ili košarke. Nadam se ne i sporta koji najviše volim. Ove kvalifikacije treba bojkotovati, jer čak i da se plasiramo, nije moralno da na prvenstvo idu oni koji ga nisu izborili.

Arpad

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Жељко је Турчин, а ви, на челу са легендом, сте Србенде што не пуштате играче да играју
(спортски уметник, 20. novembar 2017 17:53)

Misliš ti da ovaj Vozi Miško može da poveže dve misli? Ne može.

Zmija na kraju proguta i svoj rep

pre 6 godina

Mislim da se Čović "preigrao", neće ga botovi ni novinari spasti od mrkih pogleda jednog navijača, pa kad vam bata Čovke javi da je CZFMPDivaIdea opet bankrotirala, zašto bi mu država davala novac a on bojkotovao državni tim, nemojte se iznenaditi. Neće se CZ ugasiti, opet će samo u zamrzivač, na tri-četiri godine, ali bez njegovih spasilačkih usluga. On je već angažovao botine koji se zgražavaju nad tim šta je Fiba uradila "od košarke", a ko vam brani, napustite Fibu, ugasite KSS, ugasite reprezentaciju, ugasite sve naše klubove, dovoljna su njegova dva da igraju Evroligu. Sećam se naslova od pre godinu i po dana: Zvezda kreće po milione, kad je objavljeno da Vartolomejev fond 40 miliona za nagrade, i kad se računalo da će CZ na F$ u Beogradu uzeti titula i 40 miliona. Tada ni naši ugledni novinari nisu računali da se cifra 0d 40 deli na šesnaest, a da će od pobede svako dobijati 38 hiljada, bruto. Neka se neko u državi, ko gleda košarku (to nije Dačić, salonski navijač) osvesti i neka pomogne da se naša košarka i klubovi spasu, jer savezi, samim tim i Fiba, preživeće, iza njih stoje njihove nacije, za vartolomejce nisam siguran, a Čoviću niko ne brani da igra privatne lige, ali svojim a ne državnim novcem. Da li ozbiljni novinari misle kako je vreme da se, konačno, ozbiljno piše o bata Čovketu i njegovom halapljivom organizmu?

jojasd

pre 6 godina

citajuci komentare ne mogu da se slozim sa mnogima koji kazu da nije u redu da ce jedni igrati i izboriti plasman, a onda drugi ici na SP. Svako igranje za reprezentaciju je cast, setite se nedavnog EP, sve su ovo pametni momci,sportisti kojima je cast igranje za tzv B selekciju, i da se tako mogu nametnuti pa zasto ne i izboriti za mesto u timu za SP. Uzmite samo Stimca za primer, dolazio je na priprema uvek iako je bio svestan da nije medju prvih 12. pa i SAD ce igrati kvalifikacije, verovatno sa univerzitetskim igracima, a na svetskom ce igrati NBA zvezde. ne razumem zasto je to problem za vas komentatore?

Gagi013

pre 6 godina

A Savanović,Miloje i Vule?Imali bi dabl-dabl sva trojica.Kotur i Milenko Topić da osiguraju dubinu ekipe.Elem...,neko reče pravu stvar a to je da je umrla reprezentativna košarka.

Pit Agora

pre 6 godina

Sta je tu je, ne sumnjam da ce ovi momci pregaziti Gruziju i Austriju kao plitak potok. Sad, sto se tice toga da nece ici na Svetsko...to je njihova uloga u ovom trenutku za reprezentaciju, oni su pesadinci, ne treba lamentirati. Ko zna, evo i prilike da se nametnu novi igraci, da se prosiri roster. Nek osete nacionalni dres svi koji mogu, da imamo sto vise igraca sa iskustvom u istom.

Zdravko Dren

pre 6 godina

A joj koliko neznalica ovih simpatizera Dinamikpartizana. Vidi se da ste zardjali,ne prati se kosarka. Sta kukate da FMP nece da da igraca,a tu je Radanov!?
(Pazi pazi Zvezda gazi, 20. novembar 2017 18:27)

Sine, pricamo o pravom FMPu, ne o Radnickom Bgd koji se trenutno zove FMP.

ccc?

pre 6 godina

Шта је са Јовићем и Лучићем?
(Коста, 20. novembar 2017 18:09)

Da li si ti procitao vest? Lepo pise da se Jovic oporavlja od povrede sake a Lucic je povredjen i verovatno mu je propala cela sezona zbog ozbiljne povrede. To ne pise za Lucica ali on je vec dugo povredjen, pa pisalo je ranije, sto ne pratis a komentarises?

LightbringeR

pre 6 godina

znaci oni ce pokusati da izbore plasman da ne prvenstvu ne igraju (oni, nego neko drugi)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djogani Fantastiko, 20. novembar 2017 17:31)

Pa? U pitanju je Srbija a ne igraci, u datom trenutku igraju najbolji koji su u mogucnosti, za Srbiju a ne za sebe, dakle predstavljaju Srbiju. Ako je njima licno krivo jer nece da igraju na prvenstvu onda nisu trebali ni sad da dolaze. U pitanju je visi cilj kapiras? ;)

Zvezdasica

pre 6 godina

Meni je pored Dude Ivkovica Sale omiljeni selektor.I za razliku od vas grobara koji ne volite nijednog igraca Crvene zvezde ja volim Bogdana,Lucica,Milosavavljevica i Marinkovica.Pa vi hejtujete jednog momka kao sto je Guduric.

LIŠMAN

pre 6 godina

Inače kad je stanje redovno vi ste izuzetno zainteresovani za zdravlje i formu ovih igrača.Kad nema ko, sada oni dolaze na red.Oni treba da izbore učešće ,a možda će jedan učestvovati.Divno

Sasa

pre 6 godina

Grobari bi voleleli da nijedan bivsi ili sadasnji kosarkas Crvene Zvezde ne igra u reprezentaciji.Vi prezirete Gudurica,Lazica,Jovica,Tea,Nedovica,Kuzmica i ostale nase igrace.
(Zvezdasica, 20. novembar 2017 19:06)

Posto i ti pratis kosarku zadnjih par godina , da te obavestim da Teo NIKAD nije igrao za Zvezdu.
Drugo, to sto si napisala lako je proverljivo, tako da ti lazi nece proci.Navijaci Partizana nikad nisu lose govorili o Slavnivu,Kapicicu, Simonovicu,Rajku Zizicu,Radovicu, Sasi Obradovic, Simonovicu,Kalinicu,Kuzmicu..... Jedini je na "udaru" Gurovic, ali posto od skora pratis kosarku sigurno i ne znas zasto.
Zato pogledaj svaki tekst i komentare o Zeljku Obradovicu, Bogdanu Bogdanovicu,Vladi Divcu,D.Vujosevicu,TomasevicuMacvanu, Sasi Pavlovicu itd, itd...Videces gomilu uvreda na njihov racun .
Naravno, takve uvrede ne dolaze od pravih Zvezdasa, koji su i pravi ljubitelji kosarke i koji znaju sta su sve oni doneli Srbiji, takve optuzbe i uvrede dolaze od "novokomponovanih" navijaca Zvezde koji pisanje uce na tastaturi , a ne olovkom, koji "sumljaju",koji upitnu recenicu pocinju sa "jer" i koji su zgodni za manipulaciju i pisu komentare po necijem nagovoru, ili sledeci "saopstenja".

"Dijagnosticar",Nis

Zvezdasica

pre 6 godina

Grobari bi voleleli da nijedan bivsi ili sadasnji kosarkas Crvene Zvezde ne igra u reprezentaciji.Vi prezirete Gudurica,Lazica,Jovica,Tea,Nedovica,Kuzmica i ostale nase igrace.

vaske

pre 6 godina

pa i Gruzija i Grčka neće moći da pošalju najbolje igrače...ma biće laganica...nego dobro je ovo za ove koji budu pozvani...možda se neko od njih nametne,iskoristi priliku i pojača konkurenciju....nikad se ne zna

Car rca

pre 6 godina

Vecina bivsi igraci institucije tj Partizana da neko ne pomisli da pisem o fmp. Znaci, Coki kaže njet. Razumljivo, igraju protiv Baskonije i treba nekako prebaciti 59 koseva. Ofens, ofens. Morace Sale da se skine i odigra na pleju i pokaze kako se to radi. Napred Sale, napred Srbija. Koga nema bez njega se može. Poz.
(fenomen, 20. novembar 2017 17:26)

Zar ti kompleksi ne daju mira ni ovde,na vesti o reprezentaciji Srbije ti pominjes i pljujes fmp i Covica??????

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Filip Čović za prvog pleja...Zvezda Čović Vučić Srbija Delije to smo mi!!!
 (Batko, 20. novembar 2017 18:27)

Zmajceki oprljili pa nikako da prodje. 🤕

спортски уметник

pre 6 godina

спортски уметник 

FMP pustio Radanova. Tvoj klub nema vise ni jednog koji bi igrao za reprezentaciju.
(Branko kazandzija, 20. novembar 2017 18:18)

Ствари треба звати правим именом, то није фмп, тај тим о којем говориш се зове Раднички....може сутра да промени име и у Црвена Звезда Дива, то ће опет бити онај Раднички из Новог Сада само са другим именом

Zuja

pre 6 godina

@Zmija na kraju proguta i svoj rep, 20. novembar 2017 18:31)


Menjas imei uvek pises isto.samo nisi napisao da li je Zvezda drzavni ili privatni tim. Zvezda je od prosle sezone od EL zaradila blizu 600 hiljada evra.Od grada Beograda dobila isto kao i Partizan po 400 hiljada evra plus partizan dobio dodatak od 20miliona dinara

Bojan_KV

pre 6 godina

sta je sad ovo, pa jel moguce da "najsrbskiji" klub ne pusta reprezentativce. bilo onomad kada partizan nije pustio pa osuli I drvlje I kamenje...

kouč

pre 6 godina

Uzimajući u obzir poslednjih nekoliko prvenstava, Mačvan i Raduljica su najbolji i najkonstantniji naši igrači na pozicijama 4 i 5, a Simon računajući prošlogodišnju formu, uz Kalinu naše najbolje krilo. Zatim, uz Vanju kao jednog od naših najtalentovanijih igrača, Pena kao talentovanog i za Evrokup sasvim solidnog igrača, standardnog Birčevića i nekoliko kvalitetnih sa klupe, stvarno ne vidim zašto ne bi lagano prešli preko Austrije, Gruzije i sličnih. Jednostavno, sve košarkaške sile su između ostalog sile zbog široke baze igrača i ne očekujem neka veća iznenađenja u ovim kvalifikacijama.

I da, posle dobijamo (nadam se) i Jovića.

Samo... Svi u halu u petak! U kakvom god da sastavu igramo, takmičarskih utakmica u Srbiji igramo jako malo, i potrebna je podrška igračima.

Basket means Košarka

pre 6 godina

Pozovite naše zlatne basketaše da igraju za Košarkašku reprezentaciju Srbije, siguran sam da bi mogli značajno da doprinesu. ;)

Dragan

pre 6 godina

@ Zvezdašica

Teo "vaš" igrač? Mozda sam propustio nešto, nebitno... Ah da, sad sam se setio. Bio je plej Zvezde u vašim snovima. To što navija za Zvezdu ne čini ga igračem Zvezde.
Po načinu razmišljanja zvezdaša Bodiroga bi bio jedan od najveći legendi Partizana.
Još samo da podsetim koliko je zvezdaša bilo protiv da Djordjević postane selektor...

Aleksandra

pre 6 godina

Koliko znam Radanov je iz FMP.A to sto se takmicete u Cipripi kupu to je drugi problem.Inace Vanja je sjajan i dobar momak za razliku od Novice

Ne kaže se fenjeraš nego fenjerdžija, od pusto tursko

pre 6 godina

Daj da objasnim ovo oko promene nika: niko meni ne može da zabrani kako ću da se zovem! Potpis koji dajem možeš da tumačiš kao naslov, on je metaforičan, ironičan, alegoričan... i tako dalje i tome slično, ne krijem se uopšte, nije to mimikrija, kako da bude kad prepoznaješ sve što napišem, jer "Čovek je stil" (Bifon). Ne moramo se slagati u mišljenju, ono je slobodno, ali činjenice su svetinja. Ali, kad mišljenje postane apsolutno slobodno, jedno glasi da je Partizan osnovan u Zagrebu ili da je naprednjački klub, na čelu sa SNS-om i predsednikom stranke, onda je to bestidno udbaško podmetanje, dirigovano iz centralnog komiteta, kad se računa da je mržnja najjača snaga malog srbskog navijača, jer "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova" (Semjuel Džonson). Zar se do juče niste busali u "patriju", zar nije srpska nacija bila iznad svih i zar nije naša reprezentacija bila "najača", kao i narod, nebeski, a sad vas je jedan čovek ubedio da se otcepite od nacionalnog tima, kao Katalonci od Španije, a i Đenka Srbin, i da "sportsko udruženje", koje je po zakonu neprofitno (nedobitno) koristi za lično bogaćenje. Čak i sada kada ste ponosno upalili fenjer "stuba srbstva". Ne vidiš da se košarka u Srbiji gasi? Ti si hrabar momak kad se usuđuješ da me prozivaš, a da sam na tvom mestu pitao bih se: šta je po profesiji ovaj što menja potpise, i koji liče na šljivim cvet u vazi od zlata.

milos_no6

pre 6 godina

Ovo sa Austrijom, Gruzijom i Nemačkom je prva faza, u drugu fazu nam se grupa ukršta sa Grčkom, Britanijom i Izraelom sa ovim sastavom biće teško izboriti SP

analiza

pre 6 godina

"Meni je pored Dude Ivkovica Sale omiljeni selektor.I za razliku od vas grobara koji ne volite nijednog igraca Crvene zvezde ja volim Bogdana,Lucica,Milosavavljevica i Marinkovica.Pa vi hejtujete jednog momka kao sto je Guduric."
(Zvezdasica)
BB je koliko ja znam,"omiljeni" igrac navijaca CZ.Primetih to iz komentara navijaca CZ pre,u toku i nakon evr.prvenstva u kosarci.Od njega se ocekivalo da pokriva mesta od 1 do 5 i uz put da igra odbranu,ali,eto,on to nije mogao.Generalizovati navijace je glupo.Recimo,za mene bi bez problema mogli da igraju za Par i Gudura i Kalina i Jovke i Kuzmic pa cak i muceni Simonovic(koga su navijaci mogli za sva vremena da upropaste zbog onog dizanja ukradenog trofeja,ali ga je Sale kosarkaski oziveo),jer su odlicni igraci i uklopili bi se u koncept ranijeg Par(jaka odbrana).U stvari,jedini igrac koga ne podnosim je bivsi igrac Par,Gagic,jer mislim da nije ispao covek i nije bio korektan prema klubu-ali ne pravim pitanje ako moze da pomogne reprezentaciji.Inace,osoba koja mrzi ili ne podnosi Milosavljevica,po meni ne moze da bude normalna.Tacka.

Nikola

pre 6 godina

Znaci oni koji izbore Svetsko nece biti na Svetskom
(Larry, 20. novembar 2017 17:13)
A zasto gledas to na taj nacin? Pazi ovako, vecina ovih igraca su prilicno limitirani i nikad nece igrati na velikom takmicenju jer realno nemaju taj kvalitet, medjutim ovo im je prilika da ispune san i igraju za seniorsku reprezentaciju Srbije u takmicarskim mecevima. Ja sam siguran da se oni raduju ovome i da su itekako ponosni. Tako da malo manje negativnosti, vec budi srecan za ove momke i naravno puna podrska.

Pazi pazi Zvezda gazi

pre 6 godina

A joj koliko neznalica ovih simpatizera Dinamikpartizana. Vidi se da ste zardjali,ne prati se kosarka. Sta kukate da FMP nece da da igraca,a tu je Radanov!?

Nis CZ

pre 6 godina

Posto i ti pratis kosarku zadnjih par godina , da te obavestim da Teo NIKAD nije igrao za Zvezdu.
Drugo, to sto si napisala lako je proverljivo, tako da ti lazi nece proci.Navijaci Partizana nikad nisu lose govorili o Slavnivu,Kapicicu, Simonovicu,Rajku Zizicu,Radovicu, Sasi Obradovic, Simonovicu,Kalinicu,Kuzmicu..... Jedini je na "udaru" Gurovic, ali posto od skora pratis kosarku sigurno i ne znas zasto.
Zato pogledaj svaki tekst i komentare o Zeljku Obradovicu, Bogdanu Bogdanovicu,Vladi Divcu,D.Vujosevicu,TomasevicuMacvanu, Sasi Pavlovicu itd, itd...Videces gomilu uvreda na njihov racun .
Naravno, takve uvrede ne dolaze od pravih Zvezdasa, koji su i pravi ljubitelji kosarke i koji znaju sta su sve oni doneli Srbiji, takve optuzbe i uvrede dolaze od "novokomponovanih" navijaca Zvezde koji pisanje uce na tastaturi , a ne olovkom, koji "sumljaju",koji upitnu recenicu pocinju sa "jer" i koji su zgodni za manipulaciju i pisu komentare po necijem nagovoru, ili sledeci "saopstenja".

"Dijagnosticar",Nis
(Sasa, 20. novembar 2017 20:23)

Posto volis da se pravis pametan,da objasnim ja tebi nesto.Teo nije nikad igrao za Zvezdu ali je deklarisani i veliki zvezdas i cura je zato njega dodala medju zvezdasima a sv sto je napisala,potpuno je u pravu.Vredjate sve sto ima veze sa Zvezdom i njenim igracima.Drugo,da li mislis da neki igraci nisu zasluzili da ih zvezdasi vredjaju,poput Tomasevica,Vujanica i ostalih prebega koji su oteti iz Zvezde?Za Vujosevica tek da ne pricamo.

Oni su došli bez poziva

pre 6 godina

Hajde napredni ostvite Crvenu zvezdu na miru.
(Aleka, 20. novembar 2017 19:51)
Vučić nije više predsednik SNS? Dobro da si mi javio! A što se tiče ovih koje je poslao u Partizan, uzmite ih nazad, bili bismo srećni!

JPR24

pre 6 godina

A gdje je Luka Mitrovic. Ako u ovom timu Srbije nema mjesta medju 30 onda tu nesta debelo smrdi
(@ajdep, 21. novembar 2017 00:44)
Jeli si ti čitao naslov ili ne ?? Bez igrača koji igraju u EL !! A Luka igra u Bambergu koji igra EL.

ViscoSalejo

pre 6 godina

A gdje je Luka Mitrovic. Ako u ovom timu Srbije nema mjesta medju 30 onda tu nesta debelo smrdi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@ajdep, 21. novembar 2017 00:44)

Lepo pise da igraci koji igraju Evroligu nisu na raspolaganju.
Luka Mitrovic igra Evroligu.

веверица

pre 6 godina

јарамаз, миличић, ерцег, загорац, ребић, дивац, бодирога, човић, луковић, ера ојданић, драгутин топић, борис тадић

marko

pre 6 godina

Ovo je sada treća postava reprezentacije. Mislim da ne treba preterivati.Sa ovim timom nećemo daleko dogurati.Dosta je tu neisprobanog ali i zastarelog i prevaziđenog.Ne igra se više ona košarka koju su nekad dobro igrali bekovi tipa Tepić i Paunić.Pregazilo ih je vreme i treba dati mlađim ali afirmisanim igračima da nose igru.

@ajdep

pre 6 godina

Najbolji sastav bi bio

Jovic
Paunic/Covic
Marinkovic
Tepic/Radanov
Simonovic
Lucic
Macvan
Bircevic
Mitrovic Luka
Gagic
Raduljica
Apic

Коста

pre 6 godina

(ccc?, 20. novembar 2017 19:00)

Да ти одговорим, управо сам и питао... ништа коментарисао. Сигурно нисам мислио да у оваквој ситуацији није позвао своја два играча, а стандардна репрезентативца. Прочитао сам списак и прелетео преко текста, толико се некад има времена. Еј, хвала ти на одговору, нек нам се они опораве што пре, до Грузије рецимо.

fenomen

pre 6 godina

Vecina bivsi igraci institucije tj Partizana da neko ne pomisli da pisem o fmp. Znaci, Coki kaže njet. Razumljivo, igraju protiv Baskonije i treba nekako prebaciti 59 koseva. Ofens, ofens. Morace Sale da se skine i odigra na pleju i pokaze kako se to radi. Napred Sale, napred Srbija. Koga nema bez njega se može. Poz.

спортски уметник

pre 6 godina

Партизан пустио свог најбољег играча да игра за репрезентацију, док фмп не жели да пусти ниједног од своје 3 резерве

Zvezdasica

pre 6 godina

Grobari bi voleleli da nijedan bivsi ili sadasnji kosarkas Crvene Zvezde ne igra u reprezentaciji.Vi prezirete Gudurica,Lazica,Jovica,Tea,Nedovica,Kuzmica i ostale nase igrace.

Zmija na kraju proguta i svoj rep

pre 6 godina

Mislim da se Čović "preigrao", neće ga botovi ni novinari spasti od mrkih pogleda jednog navijača, pa kad vam bata Čovke javi da je CZFMPDivaIdea opet bankrotirala, zašto bi mu država davala novac a on bojkotovao državni tim, nemojte se iznenaditi. Neće se CZ ugasiti, opet će samo u zamrzivač, na tri-četiri godine, ali bez njegovih spasilačkih usluga. On je već angažovao botine koji se zgražavaju nad tim šta je Fiba uradila "od košarke", a ko vam brani, napustite Fibu, ugasite KSS, ugasite reprezentaciju, ugasite sve naše klubove, dovoljna su njegova dva da igraju Evroligu. Sećam se naslova od pre godinu i po dana: Zvezda kreće po milione, kad je objavljeno da Vartolomejev fond 40 miliona za nagrade, i kad se računalo da će CZ na F$ u Beogradu uzeti titula i 40 miliona. Tada ni naši ugledni novinari nisu računali da se cifra 0d 40 deli na šesnaest, a da će od pobede svako dobijati 38 hiljada, bruto. Neka se neko u državi, ko gleda košarku (to nije Dačić, salonski navijač) osvesti i neka pomogne da se naša košarka i klubovi spasu, jer savezi, samim tim i Fiba, preživeće, iza njih stoje njihove nacije, za vartolomejce nisam siguran, a Čoviću niko ne brani da igra privatne lige, ali svojim a ne državnim novcem. Da li ozbiljni novinari misle kako je vreme da se, konačno, ozbiljno piše o bata Čovketu i njegovom halapljivom organizmu?

Zdravko Dren

pre 6 godina

A joj koliko neznalica ovih simpatizera Dinamikpartizana. Vidi se da ste zardjali,ne prati se kosarka. Sta kukate da FMP nece da da igraca,a tu je Radanov!?
(Pazi pazi Zvezda gazi, 20. novembar 2017 18:27)

Sine, pricamo o pravom FMPu, ne o Radnickom Bgd koji se trenutno zove FMP.

Sinovac

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Grešiš momče!!! Kaže se Nebojša "..." pusti turske konjanike da igraju za Srbiju, kao što je to Fener omogućio domaćim reprezentativcima...

спортски уметник

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Жељко је Турчин, а ви, на челу са легендом, сте Србенде што не пуштате играче да играју

Pazi pazi Zvezda gazi

pre 6 godina

A joj koliko neznalica ovih simpatizera Dinamikpartizana. Vidi se da ste zardjali,ne prati se kosarka. Sta kukate da FMP nece da da igraca,a tu je Radanov!?

Car rca

pre 6 godina

Vecina bivsi igraci institucije tj Partizana da neko ne pomisli da pisem o fmp. Znaci, Coki kaže njet. Razumljivo, igraju protiv Baskonije i treba nekako prebaciti 59 koseva. Ofens, ofens. Morace Sale da se skine i odigra na pleju i pokaze kako se to radi. Napred Sale, napred Srbija. Koga nema bez njega se može. Poz.
(fenomen, 20. novembar 2017 17:26)

Zar ti kompleksi ne daju mira ni ovde,na vesti o reprezentaciji Srbije ti pominjes i pljujes fmp i Covica??????

спортски уметник

pre 6 godina

спортски уметник 

FMP pustio Radanova. Tvoj klub nema vise ni jednog koji bi igrao za reprezentaciju.
(Branko kazandzija, 20. novembar 2017 18:18)

Ствари треба звати правим именом, то није фмп, тај тим о којем говориш се зове Раднички....може сутра да промени име и у Црвена Звезда Дива, то ће опет бити онај Раднички из Новог Сада само са другим именом

Aleksandra

pre 6 godina

Koliko znam Radanov je iz FMP.A to sto se takmicete u Cipripi kupu to je drugi problem.Inace Vanja je sjajan i dobar momak za razliku od Novice

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Filip Čović za prvog pleja...Zvezda Čović Vučić Srbija Delije to smo mi!!!
 (Batko, 20. novembar 2017 18:27)

Zmajceki oprljili pa nikako da prodje. 🤕

Ne kaže se fenjeraš nego fenjerdžija, od pusto tursko

pre 6 godina

Daj da objasnim ovo oko promene nika: niko meni ne može da zabrani kako ću da se zovem! Potpis koji dajem možeš da tumačiš kao naslov, on je metaforičan, ironičan, alegoričan... i tako dalje i tome slično, ne krijem se uopšte, nije to mimikrija, kako da bude kad prepoznaješ sve što napišem, jer "Čovek je stil" (Bifon). Ne moramo se slagati u mišljenju, ono je slobodno, ali činjenice su svetinja. Ali, kad mišljenje postane apsolutno slobodno, jedno glasi da je Partizan osnovan u Zagrebu ili da je naprednjački klub, na čelu sa SNS-om i predsednikom stranke, onda je to bestidno udbaško podmetanje, dirigovano iz centralnog komiteta, kad se računa da je mržnja najjača snaga malog srbskog navijača, jer "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova" (Semjuel Džonson). Zar se do juče niste busali u "patriju", zar nije srpska nacija bila iznad svih i zar nije naša reprezentacija bila "najača", kao i narod, nebeski, a sad vas je jedan čovek ubedio da se otcepite od nacionalnog tima, kao Katalonci od Španije, a i Đenka Srbin, i da "sportsko udruženje", koje je po zakonu neprofitno (nedobitno) koristi za lično bogaćenje. Čak i sada kada ste ponosno upalili fenjer "stuba srbstva". Ne vidiš da se košarka u Srbiji gasi? Ti si hrabar momak kad se usuđuješ da me prozivaš, a da sam na tvom mestu pitao bih se: šta je po profesiji ovaj što menja potpise, i koji liče na šljivim cvet u vazi od zlata.

Vladimir

pre 6 godina

To sve logicno... Oni koji izbore svetsko ne idu na svetsko...
Onaj koji kao trener odvede na svetsko dobije otkaz i ne ide na svetsko...
Ma svetsko a nase!!!!

Dragan

pre 6 godina

@ Zvezdašica

Teo "vaš" igrač? Mozda sam propustio nešto, nebitno... Ah da, sad sam se setio. Bio je plej Zvezde u vašim snovima. To što navija za Zvezdu ne čini ga igračem Zvezde.
Po načinu razmišljanja zvezdaša Bodiroga bi bio jedan od najveći legendi Partizana.
Još samo da podsetim koliko je zvezdaša bilo protiv da Djordjević postane selektor...

ackozvezdas

pre 6 godina

Ovo nema logike ... Necu da omalozavam igrace ali ovo nema smisla. Sad ce ovi igraci da kvalifikuju Srbiju na SP, i onda dolaze Teo,Jokic,Milosavljevic... Ovo se odnosi i za Rusiju, Italiju j3dan pa drugi roter... Sramota ovo nije fer za igrace koji ce da igraju... BRUKAJ SE KOSARKO BRUKAJ

Sasa

pre 6 godina

Grobari bi voleleli da nijedan bivsi ili sadasnji kosarkas Crvene Zvezde ne igra u reprezentaciji.Vi prezirete Gudurica,Lazica,Jovica,Tea,Nedovica,Kuzmica i ostale nase igrace.
(Zvezdasica, 20. novembar 2017 19:06)

Posto i ti pratis kosarku zadnjih par godina , da te obavestim da Teo NIKAD nije igrao za Zvezdu.
Drugo, to sto si napisala lako je proverljivo, tako da ti lazi nece proci.Navijaci Partizana nikad nisu lose govorili o Slavnivu,Kapicicu, Simonovicu,Rajku Zizicu,Radovicu, Sasi Obradovic, Simonovicu,Kalinicu,Kuzmicu..... Jedini je na "udaru" Gurovic, ali posto od skora pratis kosarku sigurno i ne znas zasto.
Zato pogledaj svaki tekst i komentare o Zeljku Obradovicu, Bogdanu Bogdanovicu,Vladi Divcu,D.Vujosevicu,TomasevicuMacvanu, Sasi Pavlovicu itd, itd...Videces gomilu uvreda na njihov racun .
Naravno, takve uvrede ne dolaze od pravih Zvezdasa, koji su i pravi ljubitelji kosarke i koji znaju sta su sve oni doneli Srbiji, takve optuzbe i uvrede dolaze od "novokomponovanih" navijaca Zvezde koji pisanje uce na tastaturi , a ne olovkom, koji "sumljaju",koji upitnu recenicu pocinju sa "jer" i koji su zgodni za manipulaciju i pisu komentare po necijem nagovoru, ili sledeci "saopstenja".

"Dijagnosticar",Nis

Dragan

pre 6 godina

Po meni ovo što je FIBA uradila je kraj ili FIBE ili košarke. Nadam se ne i sporta koji najviše volim. Ove kvalifikacije treba bojkotovati, jer čak i da se plasiramo, nije moralno da na prvenstvo idu oni koji ga nisu izborili.

marko

pre 6 godina

Ovo je sada treća postava reprezentacije. Mislim da ne treba preterivati.Sa ovim timom nećemo daleko dogurati.Dosta je tu neisprobanog ali i zastarelog i prevaziđenog.Ne igra se više ona košarka koju su nekad dobro igrali bekovi tipa Tepić i Paunić.Pregazilo ih je vreme i treba dati mlađim ali afirmisanim igračima da nose igru.

abc

pre 6 godina

jaooooooo koliko smaraaaaateeeee sa tim razmišljanjem na nivou klinke od 13 godina: "nije feeeer jedni da izbore nastup a drugi da idu"..jel ovo kao ono u osnovnoj školi ja mu pozajmio šestar i gumicu a on me nije zvao na rođendan? odrastite više ne samo po godinama nego i po zrelosti..svima njima da bude čast što drugoj najboljoj košarkaškoj zemlji NA SVETU mogu da pomognu..najbolje da umesto Tea i Bogdana idu Paunić i Tepić a umesto Bjelice i Jokića da idu Lešić i Gagić..uozbiljite se molim vas..

Arpad

pre 6 godina

Željko Turčine, pusti Gudurića Srbina, da igra za Srbiju.
(miško, 20. novembar 2017 17:14)

Жељко је Турчин, а ви, на челу са легендом, сте Србенде што не пуштате играче да играју
(спортски уметник, 20. novembar 2017 17:53)

Misliš ti da ovaj Vozi Miško može da poveže dve misli? Ne može.

Zuja

pre 6 godina

@Zmija na kraju proguta i svoj rep, 20. novembar 2017 18:31)


Menjas imei uvek pises isto.samo nisi napisao da li je Zvezda drzavni ili privatni tim. Zvezda je od prosle sezone od EL zaradila blizu 600 hiljada evra.Od grada Beograda dobila isto kao i Partizan po 400 hiljada evra plus partizan dobio dodatak od 20miliona dinara

Oni su došli bez poziva

pre 6 godina

Hajde napredni ostvite Crvenu zvezdu na miru.
(Aleka, 20. novembar 2017 19:51)
Vučić nije više predsednik SNS? Dobro da si mi javio! A što se tiče ovih koje je poslao u Partizan, uzmite ih nazad, bili bismo srećni!

Nis CZ

pre 6 godina

Posto i ti pratis kosarku zadnjih par godina , da te obavestim da Teo NIKAD nije igrao za Zvezdu.
Drugo, to sto si napisala lako je proverljivo, tako da ti lazi nece proci.Navijaci Partizana nikad nisu lose govorili o Slavnivu,Kapicicu, Simonovicu,Rajku Zizicu,Radovicu, Sasi Obradovic, Simonovicu,Kalinicu,Kuzmicu..... Jedini je na "udaru" Gurovic, ali posto od skora pratis kosarku sigurno i ne znas zasto.
Zato pogledaj svaki tekst i komentare o Zeljku Obradovicu, Bogdanu Bogdanovicu,Vladi Divcu,D.Vujosevicu,TomasevicuMacvanu, Sasi Pavlovicu itd, itd...Videces gomilu uvreda na njihov racun .
Naravno, takve uvrede ne dolaze od pravih Zvezdasa, koji su i pravi ljubitelji kosarke i koji znaju sta su sve oni doneli Srbiji, takve optuzbe i uvrede dolaze od "novokomponovanih" navijaca Zvezde koji pisanje uce na tastaturi , a ne olovkom, koji "sumljaju",koji upitnu recenicu pocinju sa "jer" i koji su zgodni za manipulaciju i pisu komentare po necijem nagovoru, ili sledeci "saopstenja".

"Dijagnosticar",Nis
(Sasa, 20. novembar 2017 20:23)

Posto volis da se pravis pametan,da objasnim ja tebi nesto.Teo nije nikad igrao za Zvezdu ali je deklarisani i veliki zvezdas i cura je zato njega dodala medju zvezdasima a sv sto je napisala,potpuno je u pravu.Vredjate sve sto ima veze sa Zvezdom i njenim igracima.Drugo,da li mislis da neki igraci nisu zasluzili da ih zvezdasi vredjaju,poput Tomasevica,Vujanica i ostalih prebega koji su oteti iz Zvezde?Za Vujosevica tek da ne pricamo.

Basket means Košarka

pre 6 godina

Pozovite naše zlatne basketaše da igraju za Košarkašku reprezentaciju Srbije, siguran sam da bi mogli značajno da doprinesu. ;)

Bojan_KV

pre 6 godina

sta je sad ovo, pa jel moguce da "najsrbskiji" klub ne pusta reprezentativce. bilo onomad kada partizan nije pustio pa osuli I drvlje I kamenje...

Zvezdasica

pre 6 godina

Meni je pored Dude Ivkovica Sale omiljeni selektor.I za razliku od vas grobara koji ne volite nijednog igraca Crvene zvezde ja volim Bogdana,Lucica,Milosavavljevica i Marinkovica.Pa vi hejtujete jednog momka kao sto je Guduric.

Deki

pre 6 godina

Videcete vi sa dominatorima Tepicem i Savom Lesicem kakva ce to ekipa da bude! Peno, Tepic, Paunic, Macvan i Raduljica prva petorka sa Lesicem kao najboljom izmenom!

LIŠMAN

pre 6 godina

Inače kad je stanje redovno vi ste izuzetno zainteresovani za zdravlje i formu ovih igrača.Kad nema ko, sada oni dolaze na red.Oni treba da izbore učešće ,a možda će jedan učestvovati.Divno

random

pre 6 godina

Dovoljno za plasman, jako kvalitetan tim ljudi. Centarska linija je dobra, to je najbitnije. Bekovi k'o bekovi, solidni su. Paunić i Todorović odlični igrači, zamislite samo da oni svoju priliku dobijaju tek u 3. selekciji. Toliko smo moćni. :)

Gagi013

pre 6 godina

A Savanović,Miloje i Vule?Imali bi dabl-dabl sva trojica.Kotur i Milenko Topić da osiguraju dubinu ekipe.Elem...,neko reče pravu stvar a to je da je umrla reprezentativna košarka.

jojasd

pre 6 godina

citajuci komentare ne mogu da se slozim sa mnogima koji kazu da nije u redu da ce jedni igrati i izboriti plasman, a onda drugi ici na SP. Svako igranje za reprezentaciju je cast, setite se nedavnog EP, sve su ovo pametni momci,sportisti kojima je cast igranje za tzv B selekciju, i da se tako mogu nametnuti pa zasto ne i izboriti za mesto u timu za SP. Uzmite samo Stimca za primer, dolazio je na priprema uvek iako je bio svestan da nije medju prvih 12. pa i SAD ce igrati kvalifikacije, verovatno sa univerzitetskim igracima, a na svetskom ce igrati NBA zvezde. ne razumem zasto je to problem za vas komentatore?

@ajdep

pre 6 godina

Najbolji sastav bi bio

Jovic
Paunic/Covic
Marinkovic
Tepic/Radanov
Simonovic
Lucic
Macvan
Bircevic
Mitrovic Luka
Gagic
Raduljica
Apic

ccc?

pre 6 godina

Шта је са Јовићем и Лучићем?
(Коста, 20. novembar 2017 18:09)

Da li si ti procitao vest? Lepo pise da se Jovic oporavlja od povrede sake a Lucic je povredjen i verovatno mu je propala cela sezona zbog ozbiljne povrede. To ne pise za Lucica ali on je vec dugo povredjen, pa pisalo je ranije, sto ne pratis a komentarises?

analiza

pre 6 godina

"Meni je pored Dude Ivkovica Sale omiljeni selektor.I za razliku od vas grobara koji ne volite nijednog igraca Crvene zvezde ja volim Bogdana,Lucica,Milosavavljevica i Marinkovica.Pa vi hejtujete jednog momka kao sto je Guduric."
(Zvezdasica)
BB je koliko ja znam,"omiljeni" igrac navijaca CZ.Primetih to iz komentara navijaca CZ pre,u toku i nakon evr.prvenstva u kosarci.Od njega se ocekivalo da pokriva mesta od 1 do 5 i uz put da igra odbranu,ali,eto,on to nije mogao.Generalizovati navijace je glupo.Recimo,za mene bi bez problema mogli da igraju za Par i Gudura i Kalina i Jovke i Kuzmic pa cak i muceni Simonovic(koga su navijaci mogli za sva vremena da upropaste zbog onog dizanja ukradenog trofeja,ali ga je Sale kosarkaski oziveo),jer su odlicni igraci i uklopili bi se u koncept ranijeg Par(jaka odbrana).U stvari,jedini igrac koga ne podnosim je bivsi igrac Par,Gagic,jer mislim da nije ispao covek i nije bio korektan prema klubu-ali ne pravim pitanje ako moze da pomogne reprezentaciji.Inace,osoba koja mrzi ili ne podnosi Milosavljevica,po meni ne moze da bude normalna.Tacka.

Samo jako

pre 6 godina

Ispravite me ako gresim, ali ovaj sistem ce dovesti do toga da ce se kvalifikovati reprezentacije tipa Jermenija, Uzbekistan, Moldavija, Holandija koje ce u svakom slucaju okupiti najjaci tim, dok ce jake da izvise zbog igranja trecepozivaca. Nemam nameru da vredjam pomenute selekcije...

milos_no6

pre 6 godina

Ovo sa Austrijom, Gruzijom i Nemačkom je prva faza, u drugu fazu nam se grupa ukršta sa Grčkom, Britanijom i Izraelom sa ovim sastavom biće teško izboriti SP

LightbringeR

pre 6 godina

znaci oni ce pokusati da izbore plasman da ne prvenstvu ne igraju (oni, nego neko drugi)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djogani Fantastiko, 20. novembar 2017 17:31)

Pa? U pitanju je Srbija a ne igraci, u datom trenutku igraju najbolji koji su u mogucnosti, za Srbiju a ne za sebe, dakle predstavljaju Srbiju. Ako je njima licno krivo jer nece da igraju na prvenstvu onda nisu trebali ni sad da dolaze. U pitanju je visi cilj kapiras? ;)

веверица

pre 6 godina

јарамаз, миличић, ерцег, загорац, ребић, дивац, бодирога, човић, луковић, ера ојданић, драгутин топић, борис тадић

Pit Agora

pre 6 godina

Sta je tu je, ne sumnjam da ce ovi momci pregaziti Gruziju i Austriju kao plitak potok. Sad, sto se tice toga da nece ici na Svetsko...to je njihova uloga u ovom trenutku za reprezentaciju, oni su pesadinci, ne treba lamentirati. Ko zna, evo i prilike da se nametnu novi igraci, da se prosiri roster. Nek osete nacionalni dres svi koji mogu, da imamo sto vise igraca sa iskustvom u istom.

kouč

pre 6 godina

Uzimajući u obzir poslednjih nekoliko prvenstava, Mačvan i Raduljica su najbolji i najkonstantniji naši igrači na pozicijama 4 i 5, a Simon računajući prošlogodišnju formu, uz Kalinu naše najbolje krilo. Zatim, uz Vanju kao jednog od naših najtalentovanijih igrača, Pena kao talentovanog i za Evrokup sasvim solidnog igrača, standardnog Birčevića i nekoliko kvalitetnih sa klupe, stvarno ne vidim zašto ne bi lagano prešli preko Austrije, Gruzije i sličnih. Jednostavno, sve košarkaške sile su između ostalog sile zbog široke baze igrača i ne očekujem neka veća iznenađenja u ovim kvalifikacijama.

I da, posle dobijamo (nadam se) i Jovića.

Samo... Svi u halu u petak! U kakvom god da sastavu igramo, takmičarskih utakmica u Srbiji igramo jako malo, i potrebna je podrška igračima.

Nikola

pre 6 godina

Znaci oni koji izbore Svetsko nece biti na Svetskom
(Larry, 20. novembar 2017 17:13)
A zasto gledas to na taj nacin? Pazi ovako, vecina ovih igraca su prilicno limitirani i nikad nece igrati na velikom takmicenju jer realno nemaju taj kvalitet, medjutim ovo im je prilika da ispune san i igraju za seniorsku reprezentaciju Srbije u takmicarskim mecevima. Ja sam siguran da se oni raduju ovome i da su itekako ponosni. Tako da malo manje negativnosti, vec budi srecan za ove momke i naravno puna podrska.

vaske

pre 6 godina

pa i Gruzija i Grčka neće moći da pošalju najbolje igrače...ma biće laganica...nego dobro je ovo za ove koji budu pozvani...možda se neko od njih nametne,iskoristi priliku i pojača konkurenciju....nikad se ne zna

JPR24

pre 6 godina

A gdje je Luka Mitrovic. Ako u ovom timu Srbije nema mjesta medju 30 onda tu nesta debelo smrdi
(@ajdep, 21. novembar 2017 00:44)
Jeli si ti čitao naslov ili ne ?? Bez igrača koji igraju u EL !! A Luka igra u Bambergu koji igra EL.

ViscoSalejo

pre 6 godina

A gdje je Luka Mitrovic. Ako u ovom timu Srbije nema mjesta medju 30 onda tu nesta debelo smrdi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@ajdep, 21. novembar 2017 00:44)

Lepo pise da igraci koji igraju Evroligu nisu na raspolaganju.
Luka Mitrovic igra Evroligu.

Коста

pre 6 godina

(ccc?, 20. novembar 2017 19:00)

Да ти одговорим, управо сам и питао... ништа коментарисао. Сигурно нисам мислио да у оваквој ситуацији није позвао своја два играча, а стандардна репрезентативца. Прочитао сам списак и прелетео преко текста, толико се некад има времена. Еј, хвала ти на одговору, нек нам се они опораве што пре, до Грузије рецимо.