Ponedeljak, 13.11.2017.

20:45

Italija bez Mundijala posle 60 godina!

Mundijal u Rusiji bez Italije – Italija u neverici, Švedska u transu!

Izvor: MLJ

Italija bez Mundijala posle 60 godina! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

434 Komentari

Sortiraj po:

Coco Bill

pre 6 godina

ANTI-FUDBAL ŠVEĐANA! SRAMOTA!
(goran, 13. novembar 2017 23:38)

ANTI FUDBAL ?! Pa tako Italijani stalno igraju, anti fudbal, kad imaju rezultat. Dakle Šveđani su igrali isti takav anti fudbal, kao što igraju Italijani, pošto su imali rezultat. Drugo ako su Italijani "nesposobni" da daju bar jedan gol u obe utakmice, onda i ne zaslužuju da se kvalifikuju. E sad što se tebi više "dopadaju" Italijani, bez obzira kako igraju, to je onda druga stvar.

Milosav

pre 6 godina

Daj barem jedne godine da ih ne trpim ovde u Torontu kad dodje svetsko ne mozes da ostanes ziv od Italijana i Portugalaca koji preko noci postanu Brazilci :)
Iskreno zao mi je zbog Bufona.

Realno

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo.....
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34)

Nikad ne uzimaj novac od nekog ko se zove Renato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milioner, 14. novembar 2017 12:38)

Rodjo,Milioneru nasmeja me a verovatno i ostale. Renato je legenda sa Dunava koji ispod Pancevackog mosta vadi utopljenike i ljude koji skacu sa tog Mosta.Covek je lik u svakom pogledu ima tu super restoran i uvek je maltene na vodi. Onda sad ces shvatiti super foru momka koji se kladio,a verujem da nije. a da su Italijani dobili kladionice celog sveta bile bi u minusu 10 milijardi eura.Milsite o tome.

ticroo

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemačka je najbolja evropska selekcija. Čak i kad je Italija imala titulu više, statistički su imali puno lošiji učinak od nemaca na SP, a o EP i da ne govorimo. Sada, kad i švabe imaju četiri titule, nema više ama baš nikakve dileme.

Dragan

pre 6 godina

Krivo mi sto neznam italijanski pa ne mogu da citam sta pise italijanska stampa i njihovi socijalni mediji. Mora da je prokljucalo.
Ajde B92 dajte malo izvoda iz italijanske sportske stampe!

Ivan ZG

pre 6 godina

Ovo se moglo dogoditi nama (RH) da smo igrali drugu kod kuće. Možda bi neki trener mislio samo da odigramo nulu u prvom susretu, a u drugom ćemo ih dobiti pa makar 1:0. I onda ulati njima jedan gol u našu mrežu, a ti moraš dati dva u poluvremenu. I banana. Ops, posklizneš se samo tako.
Zato smo mi igrali prvu na sve ili ništa da imamo popravni ako ne ispadne najbolje. Ali Talijani uvjek nešto kalkuliraju, 1:0 im dosta... I na kraju ne daju ni gol u dvije utakmice, a htjeli bi dalje. Pa sada ih mi nije ni žao. Istina da im je ostao Konte to bi bitno drugačije izgledalo. Ali nije.
Život ide dalje, a oni neka gledaju prvenstvo na televiziji...

Dragan

pre 6 godina

Steta jer bolja su ekipa.
Dovoljno sansi za bar jedan gol.
Cist penal u 48.min
Ali takav grah zvani krah.
Zlatan na SP umjesto Bufona.
Svedi su se provukli i u grupi.
Zbog jedne pobjede 8:0.
FIFA glupo promjenila pravilo da se gleda gol razlika.
Holandjani bili bolji u medjusobnim susretima.

Milioner

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo..... 
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34) 

Nikad ne uzimaj novac od nekog ko se zove Renato.

dream team

pre 6 godina

aleksi sancez,alaba,aubamejang,jan oblak,roben,bufon,bejl,vidal,bonuci,,imobile,kjelini,antonio valensija,dzeko....
Ove igrace nazalost necemo gledati u rusiji

eros ramazoti

pre 6 godina

E moj fudbale sta si docekao.Da jedna ovakva velicina kao sto je bufon,igracka i ljudska,ne ide na svetsko.Kakav gest,kakav potez,ceo stadion zvizdi himni svedske a on aplaudira.I on da ne ide na svetsko, a ljigavko da ide i da mu saigraci donose pobede.Ljigavko je penaldo naravno.Najobicnije ljudsko smece.

NoName

pre 6 godina

Zasluzen prolaz Švedske, ali je ovdje mnogo hvalio Italijanima Marko Verati :)
(Stefan Podgorica, 14. novembar 2017 01:11)

Koga je hvalio Verati? I dalje ne mogu da verujem da u 21-om veku postoje likovi koji znaju da pišu ali ne znaju da pročitaju napisano. Momak, da li znaš šta znači reč hvaliti? Izvinjavam se ako je u pitanju milogorski novogovor pa mi ostali ne razumemo, ali ako nije... katastrofa.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Italijani, braćo, Muslina za selektora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (razočaran kao niko!, 13. novembar 2017 22:49)

Хахахаххахахаха!!! На прво читање ми се учинило "Мусолинија за селектора"!!!

as

pre 6 godina

Niko ne spominje da je Svedska odlicno odigrala ove kvalifikacije u izuzetno jakoj grupi sa Francuskom i Holandijom, dok su se Italijani mucili sa Albanijom i Makedonijom. Kad se sve to sagleda, sasvim zasluzen plasman Svedjana, a Italijani neka se zamisle, pa nece niko da im pokloni odlazak na SP zato sto su oni Italija.

panzer general

pre 6 godina

Nazivati ispadanje Italije katastrofom za svjetsko prvenstvo je smiješno. Od današnje Italije ostalo je samo ime. Uostalom, što reči za momčad koja u dvije utakmice ne zabije gol.

PirloBufonDelPjero

pre 6 godina

Italijani su u krizi od 2000 godine I kraj velike generacije...tipa Toti, Del piero, Nesta, Maldini....
Nikad nisu imali tim Ali su imali velike igrace pa su pravili I dobre rezlutate. E sad kad nemaju igrace koje prave razliku, vidi se koliko nisu tim.
Bice oni u krizi najmanje 10ak godina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gordan, 14. novembar 2017 00:56)

U krizi od 2000te,a prvaci sveta 2010te?? Dajte Vi sto gledate fudbal iskrivljeno ili od juce,sta onda englezi da kazu.Kad su oni nesto uradili tek..onda ko nije u krzi,ajde da cujem.Neki pricaju losa italijanska liga,a tri kluba bice na prolece medju 16 u ligi sampiona. Koja je to liga jaca sem premijer i mozda spanske donekle.Italijani nisu izgubili kuci u bilo kojim kvalifikacijma jedno 20 godina,pametnom dosta? Bas u krizi,sto posle 60 godina ne idu prvi put na SP?? Nasi ce sledeci put 2030te,zivi bili pa videli,a mozda ni tad. Holandjana nema a pre 4 godine bili treci,znaci kriza. A da igraju sa nama 10 tekmi,pobedili bi nas u minimum 7 i imali posed lopte 85%. I svi ti sto su u krizi.

dzhoni

pre 6 godina

kako mi je drago covece.

prvo: sami su krivi, jer je savez saucesnik u lopovluku i sistemskom unistivanju domaceg fudbala od strane juventusa.

drugo: napokon cemo gledati prvenstvo bez ekipe koja prolazi sa 0:0,1:0 i 1:1 uz gol iz ofsajda i gol u 100-om minutu.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Italijani, braćo, Muslina za selektora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (razočaran kao niko!, 13. novembar 2017 22:49)

Хахахаххахахаха!!! На прво читање ми се учинило "Мусолинија за селектора"!!!

ibra

pre 6 godina

E bre ovaj ibrahimovic.Ode iz intera,inter osvoji ls,ode iz barse,barsa osvoji ls,napustio svedsku reprezentaciju,ovi izborise plasman na svetsko.Covek najbolje da se prikljuci nekom timu pred finale.

VoX

pre 6 godina

Ovo sto se desilo Italijanima smo mi na srecu izbegli, ali ce nas uskoro sacekati...
Selektor bez autoriteta kome drugi sastavljaju tim...

lopta

pre 6 godina

Cudno je svetsko bez Italije, mora se priznati.

na stranu da li su zasluzili ili ne, da li ih neko voli ili ne ali je jedostavno cudno.

Vladan Grujić

pre 6 godina

I koga ćemo sada da mrzimo na Mundijalu u Rusiji? Meni je najizgledniji kandidat Portugalija. Imaju Penalda i ružniji su od Pirata sa Kariba, familiju im njihovu ... :-) :-) :-)

Nisu zasluzili

pre 6 godina

Koje zalopojke kao da je neko umro. Cuj nema fudbala bez Italije pa nema fudbala ni sa njima. Vidim da mnogi zive u proslosti i sanjaju Italiju od pre 10 i vise godina. Sta reci tek za tvrdnju da bez SAD nema svetskog prvenstva osim hahahahahaha.

iggy

pre 6 godina

Sta je bre ovo, jel ovo fudbal? Ako ne racunam utakmicu na Maksimiru, na preostalih 6 utakmica, jedan gol. Osecam da cu na SP gledati samo Srbiju, na ostalim mecevima ce biti prosek 0,5 gola po mecu

ITa

pre 6 godina

Nije iznenađenje. Pojavljuju se nove jake ekipe. Hrvatska ima pozitivan bilans protiv Italijana i sasvim je logično da bude na SP a Italija ne.Hrrvati će se boriti i za Italijane.

GNU JE GNUSAN

pre 6 godina

Ja gledo tekmu i nije da žalim za Italijanima. Ovo nisu italijani, ovo neki obični igrači. Nema Pirla, Del Pjera, Bađa, Alberta Donadonija, Maldinija, nema Vijerija, Vialija, nema nikog poznatog... Znam samo Bufona. Nek ide Švedska, tamo znam sve :)

Kolo

pre 6 godina

ala se obogatile kladionice veceras od silnih keceva..da budemo realni retko ko je ovde odigrao x
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iz x u x, 13. novembar 2017 23:57)

Netacno. Da je bilo milion keceva kvota bi sa 1.6 pala na

Whaaaa????

pre 6 godina

Dame i gospodo, Italija i Holandija smišljeno bojkotuju ovo rusko prventsvo jer su pozvani na ekskluzivni privatni turnir za ilumunate.

Ziva the Bard

pre 6 godina

Dozvolite, jedan Ravaneli Fabricio je morao da igra. Poznato je da je 2:0 najopasniji rezultat, Svedjani su mudro odigrali 1:0 u prvom mecu.

misko

pre 6 godina

Koliko mi je drago nemate pojma... Nikad nisam voleo njihov nacin igranja fudbala... Nadam se da ce Kejn, Dele Ali s'jedne strane ili Mesi, Di Marija iskoristiti ovu sansu.. Mada su Nemci uvek tu...

Zokara

pre 6 godina

Brontosaurus, 13. novembar 2017 23:40

Usporediti igru Svedjana sa igrom Srbije je kratko malo smesno. Dok jedni ginu od prvoga minuta i tacno svak igrac zna svoj zadatak, znaci da igraju sa ciljem...a drugi ko muva bez glave. U tome je covece razlika.

Inace, Svedjanima svaka cast na zasluznom prolazu, prema karakteru ekipa od pocetka se znalo, ko prvi zabija ide dalje. Italijani kakvi jesu brzo ce se vratiti nakon ovoga poraza, uopce ne sumnjam.

Somi

pre 6 godina

Italijani godinama igraju antifudbal.Denfazivno ceo zivot.Sad su naleteli na tvrdu reprezentaciju,i ne treba da idu.Bice to lepota fudbala u Rusiji gledajuci Brazil,Argentinu,Kolumbiju,Urugvaj,Nemacku,Island,Svajcarsku,Spaniju.

Љубиша

pre 6 godina

Моји фаворити, једна по једна екипа, поиспадаше (емотивно за Грке, фудбалски за Италијане - али, руку на срце, Шведима капа горе за активну одбрану, против Швајцараца, остала ми је Република Ирска). Спортски поздрав свим коментаторима!

pedja

pre 6 godina

Koje najgore SP,da li je neko gledao kvalifikacije u Južnoj Americi pa sve ekipe su top,Afrikanci odlični,nema Holandjana i Talijana sto mi je zao,ali tu iz Evrope Portugal,Francuska,Njemačka,Španija,Engleska,Poljska(uzgred 2 puta treći na SP),domaćin Rusija,odlični Hrvati,fenomenalna talentovana Belgija..,ajde ne pričajte gluposti,biće odlično SP.

ROMY-INTERISTA

pre 6 godina

Nista strasno! Toliko se digla prasina kao da je ovo neki Bog zna tim... kad im vidim sastav, sve mi je jasno. Nikad gora Italija po imenima i po igri. Uostalom ocajne baraz utakmice, izgleda ko da gol umrla mu majka :))

Messiah

pre 6 godina

I argentina se suocavala sa time da su mogli da ne odu na svetsko posle 50 godina ali nadam se da je i onim najzagrizenijim fanovima pelea i maradone jasno koliko onaj het trik mesija znaci za argentinu.Covek postigao 7 golova u kvalifikacijama i doneo gomilu bodova.Da nije njega svetsko ne bi ni videli.Medjutim u italiji, holandiji i cileu nije imao ko da napravi razliku, tako da (nazalost) ove tri strasne reprezentacije necemo gledati na sp.I naravno na kraju moram da spomenem i to da se mesi borio protiv azdaja svetskog fudbala brazil, urugvaj, cile, kolumbija,namdorska visina ekvadora i bolivije, da bi otisao na sp, a za to vreme neko je popravljao statistiku protiv najslabijih reprezentacija sveta andore i farskih ostrva.

Sole

pre 6 godina

Zasluzeno nisu prosli. Igracki kadar je odraz kvaliteta lige. Imate situaciju da neki od najjacih klubova Napoli,Inter izvedu prvu postavu gde nema ni jednog Italijana,sto je pre 10-15godina bilo nepojmljivo. Svedskoj svaka cast.
(zekan, 13. novembar 2017 23:56)

Pa i u Engleskoj je slična situacija sa pojedinim klubovima , a koliko vidim , reprezentacija im učestvuje na SP.

nemsc12456

pre 6 godina

Oce neko da mi objasni kako funcionise koja je reprezentacija u kom sesiru ok ovi sto su u top 20 su u prvom i drugom verovatno ali kako smo mi u 4 kada se 12 bolje tangiranih reprezentacija nije kvalifikovalo?

markobg

pre 6 godina

Surova realnost Italijnskog fudbala vođena rukom čoveka prosečne fudbalske i trenerske karijere kao i činjenice da u najvećim klubovima glavnu reč imaju stranci.Ono što im je ostalo od prepoznatljive igre jeste to što teško primaju golove ali na žalost I daju ,sve u svemu hrabra i srčana igra Šveđana je bila dovoljna da se ovi više nego zasluženo raduju plasmanu na SP.

Sale

pre 6 godina

Italija mi je najdraža od tih velikih reprezentacija. Uz italijanski fudbal sam odrastao devedesetih i Italija je za mene kolevka fudbala. Jako sam tužan što ih neće biti na mundijalu.

Barezi

pre 6 godina

Šteta da ispadne dosta bolji tim, a videlo se da je to Italija od ova 2. Švedjani nisu ni pokušali igrati fudbal, svo vreme 8 igrača na 20 metara i samo izbijaj, bruka na koji način se plasiraše. Sa druge strane i nije mi mnogo žao Italijana, neka vide kako je to kad ispadneš na takav način. Dosta su to oni radili boljima, tačnije oni su to i izumeli.

vladek

pre 6 godina

Povlacenjem tri velemajstora fudbala Pirla,Delpiera,Totia,tim je izgubio identitet,nije imao ko da napravi razliku,i to je sva prica.Ovakvi mecevi se resavaju bljeskom,virtuoznim potezom nekog od pomenutih igraca,ali takvih vise u redovima Azura nema....

Sale

pre 6 godina

O Boze slaga Nolan I da je gledao utakmicu.Mora da je kucao neki od 1000 komentara koje svakodnevno servira prateci uglavnom idein klub.Pet minuta je produzeno.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

мангупаријацз

pre 6 godina

Штета за тако страствену и велику фудбалску нацију, али и за Буфона.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

Stara kuka

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)
Sa nikad gorim timom...da bas tragedija.

Borat Kairat ispao od Skenderbega

pre 6 godina

Ne znam zasto ste tuzni nad italijanskom sudbinom.Kad se setim da su pre dva ipo meseca Bugari pobedili Svedsku i dali im tri komada a oni ni jedan,znaci nisu ni zasluzili odlazak u Rusiju.

postovalac

pre 6 godina

Jednostavno, bilo je vreme da se Bufon konacno skloni i ustupi mesto nekom mlađem. On je igrač iz nekog drugog vremena i unosi asinhronost u ekipu. Otuda i neuspeh.
Mogao je to jedan Pirlo, a ovaj kao britanska kraljica.

p

pre 6 godina

Imam 50 godina i ovo mi je prvo SP bez bez Italije.Ima malo gorčine ,ali iskreno odavno nisu bili tanji pogotovo na mjestu desetke i špiceva.Šta je tu je.S a druge strane drago mi je da smo mi poslije 8 god na nekom velikom takmičenju .Vidjećemo kako ćemo proći.Medjutim izbaci li sutra Irska Dansku,sve priče o našoj lakoj grupi padaju u vodu,a time i raste nada da nešto možemo uraditi i više na tom SP,u najmanju ruku da se časno borimo za prolaz u drugi krug.Da prikažemo dobru igru.Mladi su tu ,iskusni su tu.Mislim da imamo ok šanse ako momci budu disali kao jedan i u svlačionici i na terenu.

зомби

pre 6 godina

Стварно безвезе. СП у фудбалу без Италије је као СП у кошарци без Србије или Литваније. Једноставно то није то. Још би то и имало некаквог смисла да их је избацила нека добра екипа, а не ови аматери. Једва чекам да видим утакмице Шведске на том првенству. Имам осећај да ће пући као ми 2006. или Северна Кореја у Јужној Африци.

hill

pre 6 godina

Problem kod italijanske reprezentacije je gomilanje stranaca u nacionalnom prvenstvu. To je povecalo kvalitet lige i generalno klupski fudbal, dok reprezentacija trpi. U buducnosti ce situacija biti jos gora. Sami Italijani o ovom pricaju vec 15 godina.

Gordan

pre 6 godina

Italijani su u krizi od 2000 godine I kraj velike generacije...tipa Toti, Del piero, Nesta, Maldini....
Nikad nisu imali tim Ali su imali velike igrace pa su pravili I dobre rezlutate. E sad kad nemaju igrace koje prave razliku, vidi se koliko nisu tim.
Bice oni u krizi najmanje 10ak godina...

Milica

pre 6 godina

Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemacka 4 puta prvak sveta,4 puta druga,4 puta treca. Italija 4 puta prvak sveta,2 puta druga i jednom treca. Nemacka 3 puta prvak Evrope,3 puta druga i 3 puta treca, Italija 1 prva,2 puta druga i 1 treca. Italija ne moze ni da pridje Nemackoj.

Sale

pre 6 godina

Italija mi je najdraža od tih velikih reprezentacija. Uz italijanski fudbal sam odrastao devedesetih i Italija je za mene kolevka fudbala. Jako sam tužan što ih neće biti na mundijalu.

Borat Kairat ispao od Skenderbega a izbacio zvezdu

pre 6 godina

@sta uradi nolane smite Ako ne vidis cime si frustriran nema ti pomoci.Pricas o Partizanu koji nema veze sa ovom tekmom.Da imas devojku imao bi manje frustracije.Nije ni cudo sto je nemas kad ostavljas po 100 komentara

Stara kuka

pre 6 godina

Italija se nije kvalifikovala?Holandija se nije kvalifikovala?Pa dobro sta je tu cudno?Nikad gore timove u istoriji i jedni i drugi nisu imali.Tako je to.I Francuska nije bila na SP 1994.Posteno izbori na terenu,jer ona su ista za sve.Kao nece biti SP isto bez Italije...zasto?Ako nisu zasluzili,ne moze sve na staru slavu.Onda se fudbal i sport uopste ne bi ni igrao.Jeste cudno bez Italije pa i Holandije,ali pitacu vas kad dodje jun:)

ljubisa

pre 6 godina

Zao mi je sto u Rusiji necu gledati Zabare vec ove dekadentne Svedjane, ali pre svega Italija je ostecena za penal kada je Lustig MMA udarcem ispred sudije nokautirao Darmijana

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

Milos NS

pre 6 godina

Tuzno kakav se fudbal danas igra. Da jedna prosecna Svedska ovakvom uzasnom anti-igrom izbaci jednu Italiju. Nekada se nije moglo desiti da za klasu gora ekipa prodje dalje.

Ivan

pre 6 godina

Svedska : prosek poseda lopte u obe utakmice 30% (33% u prvoj, 27% veceras), 1 sut na gol veceras 2 u prvoj utakmici, jedan korner ukupno u obe utakmice po zvanicnoj statistici ESPNa ... sta reci osim anti,anti,anti,anti fudbal i onda svepametni komentari sa izjavama kako Svedska zasluzeno ide na SP, sta reci ... ja mogu reci da Italija nije imala srece i da nezasluzeno nije prosla dalje ...

iz-hr

pre 6 godina

Oni koji se nisu plasirali ni u 32 ekipe nisu ni zaslužili SP (od evropskih Italija, Holandija, Ukrajina, BiH, Grčka, Turska). Hrvati su zbog Italije preskočili u lonac 2. Srbija ostaje u loncu 4. Amoglo se desiti da i HR i SR budu u loncu 3.
(Felini, 13. novembar 2017 23:56)

Ispravljam. Nisu mogli biti Srbija i Hrvatska u istom potu. Vi čekate da Peru ispadne, a on je bolje plasiran od Hrvatske i u tom slučaju ako bi vi otišli u treći pot, Hrvatska bi išla u drugi.

PAOK

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17)

Sve ekipe sto si nabrojao nisu zasluzile na terenu plasman.Ameri imaju trziste i jako losu ligu a u kvalifikacijama su igralo katastrofalno.Sistem je isti samo ameri nisu isti.Cile kao prvak kontinenta nije mogo u prvih 5 i sami su za to krivi.

CJ

pre 6 godina

Sreća u nesreći je što će im godišnji trajati skoro dva meseca :)
Šalu na stranu, imaš platu 150 hiljada (Bonuci i Kjelini ) i 45 minuta gruvaš duge lopte na Imobilea koji je visok 1.70 a koga čuvaju Lindelof i Grankvist koji imaju skoro po 2 metra?!
I čudiš se što si ispao? Nemaš razloga.

Vale

pre 6 godina

Ta fora kako "Šveđani sad da otpuste trenera kao mi, loše su igrali" ovde baš i ne funkcioniše. Oni su fenomenalno odigrali ovu utakmicu.

gorki

pre 6 godina

nista strasno,,
sp 2010 italija eliminisana u grupnoj fazi kao poslednja ispred nje paragvaj,slovacka i n.zeland (0/2/1) 2 poena,,srbija je imala 1/0/2 3 poena,
sp 2014 takodjer eliminisana kao treca iza urugvaja i kostarike,
tako da nije steta.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41) 

koliko je ovaj lik frustriran...
(dostojevski, 13. novembar 2017 22:52)

A čime to ?

Gajetano

pre 6 godina

Kakva ironija sudbine da Svedjani bunkericom izbace sa SP najvece majstore bunkera u istoriji fudbala. A ovaj zabarski trener se bas zainatio protiv Insinjea, ko onaj nas bivsi sa Sergejom. Nije mu se valjda uklapao u sistem, sta li, cisti izlapetis.

Inace ne pamtim da sam navijao za nekog kao danas za Svedsku, pogotovu posle blamaze od zvizdanja himni. Jeste da ljudi sa fudbalom nemaju mnogo veze, ali izbacise u ovim kvalifikacijama i Holandjane i Italijane. Da mi imamo Andersona za trenera osvojili bi SP ladno, ali takav ne moze da nam dopadne nikako, nema sanse.

Jedino mi zao Bufona.

Pozdrav,

vladan

pre 6 godina

Da je Srbija igrala baraz sa Italijom, svirali bi nam 5 penala. Ili bi smislili Djenovu i Bogdanova. Svedskoj, pak, ne mogu (ni bilo kom drugom u toj meri). I to je deo fudbala.

CJ

pre 6 godina

Da onaj Karnezis nije napravio onakav penal, i Hrvatska-Grcka bi završilo 0-0 ili 1-0...prevelik pritisak, nema se prava na grešku...ukinuti ovaj baraž, 8 utakmica, 6 0-0.

ticroo

pre 6 godina

Panini slidže bez Žabara. Šou.
(Molle, 13. novembar 2017 22:45)

Da ti bude još teže kad budeš morao da izdvojiš bar 200 dino$aura na kesicu.

djomla

pre 6 godina

Koliko moras biti malouman da ti jedan Lorenco Insinje sedi na klupi citav mec, pa ovo je nevidjeno...covek je daleko najbolje i najopasnije krilo u ovoj reprezentaciji...a igraju panjevi poput Gabbiadinija, Parola, Darmijana itd...nek su ostali kuci. Svedska sa puno manje odnosno nijednom zvezdom u timu ali sa mnogo srca na Mundijal. Bravo.

Gaston

pre 6 godina

Loš klupski fudbal Italije sve se više odražava i na reprezentaciju. Uz preslabe rezultate na minula dva svetska prvenstva, sada napokon ni reprezentacija nema dovoljno kvaliteta da se izbori za završnicu najvećeg takmičenja. Na kraju, dekadentni anti-fudbal kog forsiraju otkad je sveta i veka ni ne zaslužuje da se nađe na smotri najboljih. Kad promene filozofiju same igre i krenu da igraju lepršavo i napadački, e onda ću žaliti ako se ne plasiraju na SP ili EP. Ne može sve na jurnjavu, tuču, destrukciju igre i duge lopte... Ako su nemci mogli da promene svoj pristup i razviju atraktivan stil, zašto ne bi mogli i Italijani?

Millennium

pre 6 godina

E moji Šveđani, sve vi ovo okačite mačku o rep ako ne smenite trenera. Al dobro, još vi niste u rangu velikih reprezentacija. Ima vremena.

Bivsi ministar bez udobnog porfelja

pre 6 godina

Nisam gledao utakmicu, valjao sam neku robu na pancevackom buvljaku, no ipak evo nekih mojih utisaka jer sam slusao prenos sa radija sa susedne tezge:

Italija nema valjanog igraca sredine terena (ne moze Pirlo da igra do 65-te), gomila besmislenih centarsuteva (alo, bre, pa kakav centarsut u sesnaesterac prepun Svedjana koji su svi za glavu veci od bilo kog Italijana na terenu), dodavanja unazad, pa kolo-okolo, pa drz-ne daj, kao da sam gledao rukometnu utakmicu sa zonskom odbranom oko sedmerca.

Utisak veceri: italijanska publika ima obraz da zvizdi Svedjanima sto odugovlace igru.

Golman Svedske je samo u drugom poluvremenu (u prvom se nisam setio da brojim) ispucao iz cista mira 4 puta loptu u aut, a da ga pritom niko nije ometao kod izvodjenja gol-auta. Nisam ukapirao, valjda mu je to bila taktika za odugovlacenje igre - mada totalno besmisleno, jer su klinci oko terena ubacivali drugu loptu na teren jos dok prva nije ni izasla.

Znam da nema smisla ovo reci, ali krivo mi je sto je ijedna od ove dve reprezentacije uopste prosla.

cesnanacrvenomtrgu

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...

Milan B.

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji. 

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17)
Iskreno receno komentar ti je jako zanimljiv. Ali posteno govoreci niko selekcijama koje se nisu plasirale na svetsko prvenstvo nije onemogucio ucestvovanje u kvalifikacijama. Zasto bi Italija isla ako ih je Svedska pobedila na terenu. Zasto bi Indija i Kina isle ako imaju preko milijardu stanovnika svaka. Po toj logici mi sa sest-sedam miliona stanovnika nikada se nebi kvalifikovali. Sistem je mozda los ali je vazio za svakog.

Ćorava koka ubode koje zrno...

pre 6 godina

Konacno svetsko prvenstvo bez ovih gnjavatora.
(Nislija)

Da napravimo anketu po svijetu i pitamo koga bi gledali na SP Italiju ili tamo neku poluprosječnu Srbiju ?!
Nebi dobili ni 5% čak bi i sami prije gledali Italiju.
Konačno ste se uz puno sreće plasirali nakon 10 god.

kiklop

pre 6 godina

kad procitam komentare,vidim 80% neznalica...pa ljudi,nogomet je jedini sport gdje je sve moguce,gdje svatko moze pobijediti i JEDINI sport u koji ulaze svaka drzava (mislim na ozbiljne novce),a u vecini je to sport broj jedan,ukljucujuci i srbiju (samo sto vi potencirate da vam je kosarka prvi zbog uspjeha,ali eto)...talijani su ispali zasluzeno,ako ne mozes dati gol jednoj svedskoj za 180min ne trebas ni ici na svjetsko...mada zal ipak ostaje za buffonom,bonucciem,chielliniem...talijanski smek i prljavi stil imaju neku draz.

Savremenik sadasnjih savremenika

pre 6 godina

Ovo će biti najgore svetsko prvenstvo ikada bez Holanđana i Žabara.. Ali bukvalno. Samo još Nemci ostadoše od velikih ekipa, sve ovo ostalo je krš živi. (Markinjos, 13. novembar 2017 23:28)

Ti mora da si neki ortodoksni pravoslavac. Postujes utvrdjena pravila iz 11 veka koja "ne smeju da se menjaju". E pa svet se menja, dragi teleportovani putnice iz proslih vremena. Druge zemlje imaju pravo da budu bolje od onih koje su godinama carovale u fudbalu. Ako uopste znas sta je fudbal, posto toga nije bilo u 11-tom veku.

kcr

pre 6 godina

Alo bre ljudi... pa nije ovo raspad od one pjesme Evrovizije pa da neke zemlje imaju zagarantovano ucesce, sta vam je?!

Italijani nisu dali ni jedan jedini gol Svedjanima u dve, ponavljam, dve utakmice!

Sto bi dr. Arsla rekao - Ma zdraaa'o!

as

pre 6 godina

Sasa Kg, 13. novembar 2017 22:49
Tuga? Pa ta Italija vec na dva SP-a dolazi kao favorit, a ispada u grupi od Slovacke i Kostarike. Ovo je dobro za njih. Smena generacija i ispocetka sve.

Korepetitor Fejata Sejdica

pre 6 godina

Forca Italia!! SP u fudbalu bez Italije je kao svadba bez muzike.
(fudbalfan)

Italijani vec godinama na svadbama sviraju Posmrtni mars, tako da ova svadba moze da prodje bez njih. Barem dok ne unaprede repertoar i ne dovedu zivahne trubace poput Balotelija.

zekan

pre 6 godina

Zasluzeno nisu prosli. Igracki kadar je odraz kvaliteta lige. Imate situaciju da neki od najjacih klubova Napoli,Inter izvedu prvu postavu gde nema ni jednog Italijana,sto je pre 10-15godina bilo nepojmljivo. Svedskoj svaka cast.

Felini

pre 6 godina

Oni koji se nisu plasirali ni u 32 ekipe nisu ni zaslužili SP (od evropskih Italija, Holandija, Ukrajina, BiH, Grčka, Turska). Hrvati su zbog Italije preskočili u lonac 2. Srbija ostaje u loncu 4. Amoglo se desiti da i HR i SR budu u loncu 3.

globalizacija batice

pre 6 godina

U ovom dvomeču se najbolje videlo koliko je fudbal propao. Od onako lepe igre postao je obično mrcvarenje i jurnjava bez imalo mašte i znanja. Najgori sport na svetu danas bez ikakve sumnje.
Italija je razbila Švedsku, pokazala da je deset puta bolja ekipa, ali ne vredi. Gospoda Švedi dadoše ni krivi ni dužni golčić koji ih ni krive ni dužne vodi na SP, nekada veliku smotru svetskih majstora, danas sprdnju i feštu onih koji najviše mogu da skoče, najbolje trče i imaju najbolje frizurice.
Treba čestitati Šveđanima zaista, veliki su majstori u stajanju u sopstvenom šesnaestercu. Toliko veštine i fudbalskog znanja odavno neko nije pokazao kao Švedi večeras.
Ne sumnjam da će mnogima biti drago zbog ovakvog ishoda. To su, znate, oni što bale nad izuzetno zanimljivom Ligom Šampiona za čiji se trofej svake sezone bore 3 kluba, u kojoj je zabranjeno imati domaćeg igrača u timu, u kojem igraju fantastični predstavnici Azerbejdžana, Slovenije, Gruzije i Andore.
Gledajte vaše Šveđane na SP i uživajte.
U neku ruku mi je i drago što Holandija i naročito Italija neće učestvovati u tom putujućem cirkusu zvanom SP. Ipak, najavljeno proširenje istog na 48 ekipa je najbolja stvar koja se može dogoditi, jer će se time i zvanično ova moderna fensi sprdačina od sporta odvojiti od prelepe igre koja se nekada igrala na travnatim terenima i koja se zvala fudbal.

Mirko

pre 6 godina

Ako sad kad nema Holanđana i Italijana, a tu su braća "ostavili me dećki", a domaći teren, ne uzmemo SP... ko zna kada ćemo opet imati priliku!
(AC Milan, 13. novembar 2017 22:56)

Ahaah ahahahaha vi uzmete SP? Pa je se desila Grcka prije deset godina al necemo pretjerivat. Vi mozete jedino uzet mozda trece mjesto u skupini.Mozda

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

Branko

pre 6 godina

Jos uvek zalim sto 1990. u Italiji nismo dobili Argentinu posle penala i to sa 10 igraca , skoro celu utakmicu smo igrali. Mislim da bi u polufinalu tada razbili zabare Piksi i kompanija....

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.  

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima. 
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17) 
Iskreno receno komentar ti je jako zanimljiv

Kad' ovi italijani ovako dobro naučiše Srpski jezik nije mi jasno ...

Laki

pre 6 godina

Švedska je daleko od tima koji nema tradiciju igranja na SP, ali bez Brazila, Argentine, Nemačke ili Italije je kao jelo bez glavnih začina, a vi pričajte šta hoćete. Nažalost, Italija nema više igrače sa fantazijom kao Bađa,Del Pjera, Totija i naravno, nezamenjljivog Pirla.

Bojan KG

pre 6 godina

Ne znam po kom osnovu je Italija najbolja Evropska reprezentacija svih vremena. To je valjda Nemačka. Italijanska liga je katastrofa u odnosu na onu pre desetak i više godina, sve se svelo na Juventus i malo Napoli a ostali su težak prosek tako da ovo nije neko iznenađenje. Ne živi se od stare slave, poslednja 2 SP su ispadali u grupi a sad neće ni grupu videti. Nema više majstora kao što su Maldini, Vijali, Vijeri, Bađo, Zola, Del Pjero, Pirlo ... ovi danas im nisu do kolena sem Điđija naravno koji je odavno živa legenda ali on ne može da da gol.

ccc

pre 6 godina

Nestvarno ruzan fudbal bez ideje i vodje na terenu. To je Italija. Svedjani su imali cilj i ostvarili ga. E sada pljuvacima je Srbija losa a sta je ova Italija? Gace bi dali da idu na SP. Ali Mosa...

Forza

pre 6 godina

Volim Talijane zbog njihove upornosti i srcanosti,ali toga nema vise,bar danas nije bilo i zbog toga,zalim ali ne vredi,losi su bili. Ciao.

Ana P

pre 6 godina

Čestitke Šveđanima, Hrvatima i Švajcarskoj na plasmanu.

Što se tiče Italije, teško da može Barzagli i Kelini da diktiraju igru.
Svaki napad je lopta išla prvo unazad pa onda dodavanje između njih a u 85 min priključio im se i Bufon...jako loše...očekivalo se više od Italijana.

Negativni

pre 6 godina

Forca Italia!! SP u fudbalu bez Italije je kao svadba bez muzike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fudbalfan, 13. novembar 2017 20:48)

Zavisi kakva se muzika svira na svadbi. Ako su narodnjaci, onda bolje svadba bez muzike. A kako ovi italijani izgledaju...kao naši turbofolkeri - onda će u Rusiji svadba sasvim lepo proći bez njih.
Eh, na kakve igrače je Italija, velika fudbalska nacija spala. Umesto Gatuza, Pirla, Zambrote, Del Pjera, Totija...igraju Kandreva, Florenci, El Šaravi, Imobile...a glavni igrač mladjani Kjelini, koji je bolji u sredini i napadu nego oni koji to treba da igraju. Blam.

Daniel

pre 6 godina

hahaha ovi svedjani brane se 95 minuta i talijani imali posed lopte 75-25! i nisu primili gol. Svaka cast. Talijanski igraci su izgledali kao patuljci koji su se borili s divovima. u vazduhu su gubili sve i onda je preostalo pasigra ali kada igras bunker s 9 bekova onda neces do sutra zabiti. Svaka cast svedjanima

remax

pre 6 godina

Ali ove priče, "krah fudbala", "fudbal je umro" isl.
Što se mene tiče, fudbal je "umro" onda kad su Italijani patentirali takav fudbal da ako oni povedu, sudija slobodno može da svira kraj jer golova više biti neće.
A sad se ovde kao plače za njima, boli me uvo..

JPR24

pre 6 godina

Sad ce Ibrahimovic da se reaktivira iz reprezentativne penzije. Naravno, samo za SP. To je svojevremeno uradio i Pavel Nedved.
(Indoktrinacija, 13. novembar 2017 22:52)
Posle one izjave da nece proci, zato sto on ne igra, ako se reaktivira, treba da mu odgovore: ne hvala.

lucho

pre 6 godina

Ljudi ova Italija veze nema mislim da je Srbija za njih Brazil. Kad vidim onog Darmiana ne bi mu ovce dao da mu cuva... strasno koja nekreativnost, nikad gori nisu bili u Istoriji.

Markinjos

pre 6 godina

Ovo će biti najgore svetsko prvenstvo ikada bez Holanđana i Žabara.. Ali bukvalno. Samo još Nemci ostadoše od velikih ekipa, sve ovo ostalo je krš živi.

Stara kuka

pre 6 godina

@kiklop
Slazem se.Fudbal je mozda i jedini sport gde mnogo slabiji moze da iznenadi i pobedi mnogo jaceg.Jednostavno takav je sport i to je to.Ne moze da se desi na primer da Svedska izgubi od Italije u hokeju ili rukoemtu kao i da Italija izgubi od njih u vaterpolu.Ne ide.
U Srbiji je kosarka u rangu fudbalu,voli se,uziva i nervira zbog nje.

Dusan

pre 6 godina

Sami su krivi Italija nece biti učesnik SP. Ali i bez njih ce prvenstvo u Rusiji biti mnogo jako tu ce biti Mesi Ronaldo Modric Matic Aazar Diego Kosta Nejmar Grizman i još mnogo velikih igrača.

fantom

pre 6 godina

Ako ne možeš Švedskoj u dve utakmice da daš jedan gol, ne dva ili tri, nego samo jedan... Onda ne zaslužuješ da ideš na Svetsko prvenstvo. Makedonija je uzela bod Italiji u grupi i već duže vreme igraju veoma loše. Selektor ne postoji, u savezu rasulo, verovatno će proglasiti dane žalosti u Italiji.

Bruce_Ventura

pre 6 godina

Čestitke šveđanima...pronosale su ih dobre "vile",odličan golman i vrlo dobra obrana...Antinogomet je pobijedio no cilj je opravdao sredstvo...Btw,neka lahozu podignu spomenik u stockholmu😂😂

Predrag

pre 6 godina

Jednom je i to moralo da se desi. Do sada su se Italijani vise puta provlacili u kvalifikacijama, a bogami kasnije i kroz grupnu fazu u prvenstvu. No, veceras, sticem utisak, da su i dali gol u regularnom delu igre, ne verujem da bi imali snage za produzetke. Dosta su se istrosili za 90 minuta. U sustini, meni je zao sto ce Mundijal biti bez Italijana jer su bolji bar od polovine ekipa koje su se kvalifikovale.

Torcida Jupiter

pre 6 godina

Kao sto sam prije 3-4 dana rekao, sasvim ocekivano. Nije Svedska Bjelorusija pa da je ovo seznacija.

Svedska je ozbiljna reprezentacija. Italija: 0:3 protiv Spanije i 1:1 sa Makedonijom, i sad cudo sto nisu otisli na SP?

NoName

pre 6 godina

Italijanima se polako vraća za Djenovu. A vratiće se i Toletu i njegovima. Pa nek opet nameštaju prekid da bi neko mogao da sačuva svoju fotelju, a neko dobio tri boda bez borbe. Samo ovce misle da je Djenova bila zbog Stojketa i da su Bogdanov i kompanija upali na stadion da bi nudili Stojkoviću, a sve to pred 1000 karabinjera i 15 tv kamera sa sve makazama za sečenje žice na stadionu gde kroz detektor metala ne možeš da poneseš 5 dinara u gvožđu. Neko je te makaze morao da im doturi na tribinu.

milansm

pre 6 godina

Ja bih bas voleo da budemo u 4 sesiru i da naletimo na hrvate...,bas zato sto su kvalitetniji tim od nas,pa da odigramo opusteno i bez rasterecenja,a imamo i mi par dobrih individualaca,tako da konacno odigramo i sa njima neku utakmicu na velikim takmicenjima...,pozdrav!

Dusan kg

pre 6 godina

dok bi izostanak Italije bila velika katastrofa.
(Il_Biscione, 13. novembar 2017 22:10)

Ma kako da ne,sutra svetske berze u haosu,vrtoglavi skok nafte i zlata.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Kakav je ovo sastav Italije pobogu? Insigne na klupi oba meča, De Rosi na klupi..Eder na klupi.. ali zato u prvoj postavi centarfor "Sautemptona" eeeej?? Pa na igrici da staviš ovakvu postavu izgubili bi od Papue Nove Gvineje.

remax

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo.....
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34)

Koji, Henc?
Ako bude, povedi i njega sa sobom.

Proto Ganci

pre 6 godina

Da napravimo anketu po svijetu i pitamo koga bi gledali na SP Italiju ili tamo neku poluprosječnu Srbiju ?!
Nebi dobili ni 5% čak bi i sami prije gledali Italiju.
Konačno ste se uz puno sreće plasirali nakon 10 god.
(Ćorava koka ubode koje zrno..., 13. novembar 2017 23:22) # Link komentara
Zato bi vas, u svakom delu planete prepoznate i postovane, 99,9% ljudi gledalo, jel' da? Strasni su vasi kompleksi, mislite da ste neki faktor, a ono sabanija najgrdja. Uvek samo ucesnici grupne faze kojima "suci" ne daju prolaz, ljubomorni na vasu "kvalitetu" valjda.

dilentatizam

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.

Sledge Hammer

pre 6 godina

Kako su Italijani(taj divni kulturni zapad) izvizdali himnu Svedske. (goblin, 13. novembar 2017 21:19)

Sinko, Italijani su pre svega juznjaci. A sto juznije to tuznije. Imaju srecu sto im je blizu Austrija i Nemacka, inace bi bili na nivou tamo nekog Maroka.

duledudule

pre 6 godina

Žabari su propustili sp 58 u Švedskoj.Zadnje veliko takmicenje su propustili sp 92 u Švedskoj.Sad ih Švedska ostavila bez svetskog...ima tu nesto uvek...

Brontosaurus

pre 6 godina

Da li je trener Švedske dobio momentalan otkaz posle plasmana na Mundijal jer njegov tim nije igrao lep fudbal? Šta? Nije još? Pa veze nemaju...

Boki

pre 6 godina

@ (Bogdan, 13. novembar 2017 23:19)

Svedska ni kriva ni duzna ide na mondijal. Bolja ekipa ne ide, i to Italija. Nekako bezveze sve ovo.

Alo, klinci, pa kvalifikacije se i igraju da bi se videlo koja ekipa je bolja. Šveđani dali gol, Italijani nisu i ćao zdra'o. Šta tu nije jasno?

Neverovatni su mi ovi što su slepi kod očiju i još hoče da nas ubede kako je crno belo.

Šveđanima svaka čast. Igrali muški, hrabro u odbrani i kontrama pokušavali da daju gol. Ko je Italijanima kriv što ne idu na SP? Niko, nisu zaslužili. Kraj priče.

svakavest

pre 6 godina

Srbi sudije.
Imam utisak da vise kukamo ovde za penal nego sto su Irci posle sramnog penala ili vcrs Svedjani. Da se nama desilo, Vatikan kriv. I ja bih tako mislio.
S jedne strane, izvukla se Italija, razbili bi ih bar 3-0 u Rusiji. :)

bradina

pre 6 godina

Ma samo neka mi neko spomene da nasi slabo igraju!Pa ova Italija je katastrofa!Sem jedne prave sanse za 95 minuta i non stop bunarenje i centarsutevi spolja na visoke fudbalere Svedske,i stalnog simuliranja trazeci penal.nema vajde!Nemaju prava da se bune protiv sudije koji im je u dva navrata progledao kroz prste za igranje rukom u sesnaestercu.Ali tim koji godinama gaji defanzivu,pao je od tima koji im za dve utakmice nije dozvolio ni propisnu sansu!Kad analiziramo igru Italije,shvaticemo zasto je to tako - prvo oslonili su se na igrace koji ni u svojim ligama nisu zapazeni,jer ulogu napadaca u gotovo svim jacim timovima Serije A drze stranci i platili su danak.Odbrana po neki put ne dobija utakmicu iako se Bufonu ne moze zameriti nista,on je tu da spreci gol,ovo je tezak samar Kalcu,koja pored Holandije,Gane,Obale Slonovace,USA,Cilea nije imala kontinuitet podmladjivanja tima i zameni dostojno generaciju,Rosija,Kelinija i vec pomenutog Bufona.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41) 

Слага Нолан и не трепну.
(Јабучило, 13. novembar 2017 22:49)

Vidi se da si utakmicu gledao čitajući, pozdrav ...

leonida

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.

mučki provokator

pre 6 godina

Ljudi moji,gledajući cjelokupne kvalifikacije i sada ovaj baraž mogu reći da je fudbal definitivno umro! 
Mi nešto kritikujemo naše,ali moramo priznati da niko kroz ove kvalifikacije nije ni odigrao nešto bolje od naših. 
Ako neko kaže da je naša grupa bila slaba,pogledajte onda samo u kakvoj je 
grupi igrala Švajcarska!Ne kažem da su naši dobri,daleko od toga,hoću samo da kažem da je ovaj sport imenom "fudbal" 
postao jad i čemer za gledanje.Definitivno ga je novac uništio!
(piksi, 13. novembar 2017 23:38)

Nema novac nikakve veze sa reprezentacijama..velika je želja fudbalera da nastupe na na SP.. igra se ziheraški i favoriti strahuju pa im se dogode kiksevi..da su pare u pitanju Italija bi išla na SP

Hisagi69

pre 6 godina

(globalizacija batice, 13. novembar 2017 23:08)

Bio bi u pravu da Svedska nije izbacila Italiju,koja igra taj stil fudbala od kad se isti i igra...

BetegaGrazianiAntonjoliTardeliZof

pre 6 godina

Fudbal bez Italijana nije to.Euforija leta i SP,a bio sam 82ge u Italiji,kad su inace Rosi i ekipa postali u Spaniji prvaci sveta i 90 te kad odrzavao kod njih je za pamcenje.Mislim na narod,ljude,fanatizma, koji retko koja nacija ima u Evropi,pa i svetu. Bolji su x puta od svedjana i da nisu bili u grupi sa Spanijom,bili bi u svakoj prvi ubedljivo. Ali bolji ne pobedjuje uvek.Cinjenica je jedno,da kad je na SP ucestvovalo 16 ekipa do 1978 i 24 do pre 10 tak godina fudbal je imao car.Mladji to ne vide,ne razumeju,sto je ok,jel ne znaju sta su prave kvalifikacije kao nekad kad prvi iz grupe jedino isao dalje. Ovo sad je cirkus,a tek EP sa 40 reprezentacija kupleraj. A sad da nije googla i da pitam nekoga ko je igraoo polufinale ili cetvrtfinale 2016 u Fra i da ne googluju 2% bi znalo max. Sve je vec istroseno,priznali mi ili ne.

duledudule

pre 6 godina

Žabari su propustili sp 58 u Švedskoj.Zadnje veliko takmicenje su propustili sp 92 u Švedskoj.Sad ih Švedska ostavila bez svetskog...ima tu nesto uvek...
(duledudule, 13. novembar 2017 23:30
htedoh reci ep 92...

Ivan

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...
 (cesnanacrvenomtrgu, 13. novembar 2017 23:31)

Italija nece igrati SP zato sto se nisu kvalifikovali, a ne zato sto im je neko zabranio.

mica surdulica

pre 6 godina

Posle utakmice na SK pustaju pesmu o Totiju I u pozadini idu njegove majstorije iz cele karijere, to je Italijanima falilo veceras, bar jedan ''genije'', 2006. ih je bilo mnogo, a trenutno u reprezentaciji nema nijedan. E upravo to je naveca tuga.

Ivan

pre 6 godina

Senzacija, i to velika! Uz čudesno osvajanje Evropskog prvenstva od strane Grčke 2004.godine i senzacionalno čudesno osvajanje Premijer lige od strane Lestera 2016.godine ovo je treća najveća senzacija u istoriji fudbala! Svetsko prvenstvo bez Italije je poput torte bez šlaga! Ali eto posle ove večerašnje senzacije je postalo još jasnije koliko je teško u današnje vreme uopšte plasirati se na Mundijal! Danas je mnogo drugačije vreme, ranije je bilo samo nekoliko ekstra top reprezentacija koje su stalno bile u svetskom vrhu daleko iznad svih ostalih a danas imate ogromnu gomilu izuzetno kvalitetnih i jakih reprezentacija u kojoj svaka svau može da pobedi i upravo jedino zbog toga ne treba neko da se mnogo čudi ovom trijumfu Švedske! Imali su sreće komšije Hrvati što nisu Švedsku dobili u Baražu inače Mundijal bi gledali putem tv-a! Čestitke Švedskoj ali svim ljubiteljima fudbala će naredni Mundijal biti bar bar 30-40 posto nezanimljiviji bez Azura! Šteta!

Ivan

pre 6 godina

Bio sam potpuno neutralan kada sam gledao mec, ali kada sam video koliko ovde ljudi kukaju sto Italija ne ide na SP, sada mi je veoma drago. Sto se samih njih tice, igraju katastrofalno nekoliko godina unazad, ovo je moralo da se desi, I desilo se za njihovo dobro, da shvate da vise nisu fudbalska velesila. Potreban im je poptuni reset. Presusili su sa kvalitetnim igracima, kao Holandija.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ anonymous , @ max payne - Da, kladionice su zaradile. Sinoć oba baraža u Evropi 0-0 a evo i večeras 0-0 . Dal će i sutra veče Irska-Danska biti isto 0-0? Možda vrijedi odigrati na taj tačan rezultat i naravno prelaz iz X u X ? Ako bi došlo mogla bi se dobra para uzeti. Srećno ko odigra a navijaću da Irska prodje dalje.

mučki provokator

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...
(cesnanacrvenomtrgu, 13. novembar 2017 23:31)

može Italiji Wild card umesto jedne iz Evrope koja je naj slabije rangirana na fifinoj rang listi..razmisli možda je to Srbija

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Kakav je to mundijal bez zabara, tuga, oni su uvek u stanju da pomrse svima konce kao 82. u Spaniji. A i svi vole da cuju njihovu himnu kao hit za sva vremena:-)

Ljubitelj fudbala

pre 6 godina

Azuri su oduvek bili sastavni deo Mundijala evo već 60 godina bez prekida i neće biti isto bez njih naredne godine na Mundijalu. Jednostavno nije to to Azuri su deo najvećeg krema svetskog fudbala kroz istoriju i bez obzira što je današnji fudbal iznedrio mnogo reprezentacija vrhunske klase i podjednake jačine gde svaka svaku može da pobedi, opet nije isto kada nema Azura na Mundijalu zato što su Azuri majstori veleobrta, drama, penala, produžetaka, itd, itd, itd što dalje znači uzbudljivo prvenstvo i neće biti isto bez njih, definitivno.

piksi

pre 6 godina

Ljudi moji,gledajući cjelokupne kvalifikacije i sada ovaj baraž mogu reći da je fudbal definitivno umro!
Mi nešto kritikujemo naše,ali moramo priznati da niko kroz ove kvalifikacije nije ni odigrao nešto bolje od naših.
Ako neko kaže da je naša grupa bila slaba,pogledajte onda samo u kakvoj je
grupi igrala Švajcarska!Ne kažem da su naši dobri,daleko od toga,hoću samo da kažem da je ovaj sport imenom "fudbal"
postao jad i čemer za gledanje.Definitivno ga je novac uništio!

Jagodic.Kistanje

pre 6 godina

Dosta i mi patimo što više ne idemo na prvenstva nego što idemo. Nek sad pate malo i veliki i bogati.(države sa puno stanovnika i dobrim standardom ). Nije mi zao,zao mi jedino Čilea

Makedonce

pre 6 godina

@Makdeonce 
Ne brukaj cestite Makedonce.Ko je rekao da sam ja iz Republike Srpske?Ali ona svakako jeste bastion srpstva.Ti ne znas sta je to.Ali ne krivim te.Gledaj Srbiju i RS na SP i placi!
(Stara kuka, 13. novembar 2017 22:44)

Srbiju gledam i drago mi je da je u Rusiji..a u kojem šeširu je RS

Nikola

pre 6 godina

Svedska ni kriva ni duzna ide na mondijal. Bolja ekipa ne ide, i to Italija. Nekako bezveze sve ovo.
(Bogdan, 13. novembar 2017 23:19)

Ta ista Švedska je preživela grupu sa Francuskom, Holandijom i veoma nezgodnom Bugarskom, povedila Holanđane i Francuze kod kuće, pa ti vidi dal ide nezasluženo. Italijani su takođe igrali u teškoj grupi, ali jedini konkurent im je bila Španija.

Beobrad

pre 6 godina

Dragi Zabari, posto su za vas Srbi C...i(Sinisa Mihajlovic i Krajinovic), onda lepo uz TV pratite SP!
Italijani da nekome kazu, smesno!

Filip

pre 6 godina

Italijanski fudbal je definitivno dotakao dno.Klubova nema ngde.Milan u autu, Inter takodje, Juve se nesto koprca
Dva SP ne mogu grupu da prodju, nema vrhunskih igraca, trenera

AC Milan

pre 6 godina

Posle prvih utakmica baraža rekao sam da će ili Grci nadohnaditi ili Italija ispasti i da tu treba tražiti iznenađenje. Da jedna Irska prolazi i da se zna koja, i da penal za Švajcarsku ma kako grozno i surovo zvučalo nije greh... jer švajcarska je ušla u baraž sa 9:0 u grupi i zadnje kolo izgubila od Protugala... velika nepravda bi bila da ekipa sa 9:0 stigne pre do one nule nego devetke.

Ipak da Italija neće proći... ni sam nisam verovao u svoje reči, ali eto. Grci nisu uradili čemu sam se nadao, pa otišlo zlo na Italijane.

Inače zapravo zasluženo!

Zemlja u kojoj grobari gori od naših grobara(nisam popbornik nijednog blizanca oba su zlo čisto i simboli nečastivog i antisrpskog) Juventus vedri i oblači i stiče LAŽNU SLAVU ne zaslužuje bolje!

Kad ih je Berluskoni oterao u drugu ligu, tim činom napravio pometnju u celoj ligi jer se nije znalo ko će i u kojoj ligi igrati, Milan bez priprema prolazi Zvezdu i igra finale LŠ, a Italija uzima 4. Svetsko!

Tako da grobari iz Italije, uživajte u slavi vašeg Juventusa... I navijajte za Srbiju!

Ako sad kad nema Holanđana i Italijana, a tu su braća "ostavili me dećki", a domaći teren, ne uzmemo SP... ko zna kada ćemo opet imati priliku!

mali

pre 6 godina

Svedjani odmah da smene selektora! Ovako ruzan fudbal odavno nisam video, prosli su na cistu srecu. Italijani, glavu gore, igrali ste prelep fudbal, nema veze sto se niste plasirali.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

I sada umesto da lepim slicice sa igracima kao sto su De Rosi, Bonuci, Kjelini, Bufon i ostali ja lepim Johansona Stefensona Majhansona...

Darko

pre 6 godina

Generalno zao mi je samo bufona, da se takva karijera zavrsi na ovaj nacin u nacionalnom dresu. Cini se veliki sportista i covjek.....
(nikola, 13. novembar 2017 22:38)

Bas me briga za njega,neka gleda na tv kako Nojer i drugari osvajaju Rusiju.

Jumko

pre 6 godina

Nebeski narode, pa naravno da nisu svirali penale protiv Italije... Kada i mi prestanemo da ratujemo, da mislimo da smo uvek u pravu, vicemo da je Kosovo Srbija, prestanemo da trazimo pravdu samo nama znanu, mozda ce i nama gledati kroz prste... Pozdrav uz pesmu Najjaci samo opstaju! A vi kukajte na svet i drzite se zadrtosti i neandertalizma! Cao.

...

pre 6 godina

Italijani nisu imali srece. 24 suta ka golu, 7 kornera. Posed lopte 75 posto. Ono sa kolenom je bilo sto posto za penal. posle toga mozda jos jedan..Sudija ne bas tako dobar..Steta da tim koji je bolje igrao nije otisao dalje. Nepravda fudbalska

Beograd

pre 6 godina

Krah potop Italijandkog fudbala rekao bih. Ali ako u dve utakmice ne mozete da postignete gol onda stvarno ni ne zasluzujete da idete na SP. Svedjani odigrali maestralno u defanzivi. Za svaku pohvalu. I sasvim zasluzeno idu na sampionat. Zasluzene cestitke i pored velikih tenzija i pritiska kojima su bili izlozeni uspeli su Svedjani da ostvare svoj plan. Italija posle punih 60 godina nece biti na turniru. Tuga i zalost za Italijanski fudbal.

bananamen

pre 6 godina

Da su sve sudije autoritet kao na ovom meču fudbal bi bio duplo bolji i kvalitrtniji! Svaka čast čoveku kako se obračunava sa padavičarima i prigovaračima!

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Katastrofa! Fudbal bez Italije je kao kosarka bez SAD-a. Nema ni Holandije ali su tu Srbija, Svajcarska i sl. U najavi ocajno prvenstvo.

dostojevski

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41)

koliko je ovaj lik frustriran...

Dejan

pre 6 godina

Dajte Švedskog komentatora na SK 1, kad ste mogli juče Hrvatskog što ne bi i Švedskog slušali ili Italijanskog
(Bitanga sa istoka, 13. novembar 2017 21:50
Na sport klubu se slavilo do zore prolazak hrvatske na sp imali su i cak emisiju o hrvatima jedno sat vremena hvalospeva pre pocetka utakmice i to u sred Beograda a o braci grcima ni reči ccc
Prodjose svedjani kod njih zima al standard.

S

pre 6 godina

Zbog onog sramno dosuđenog penala nad Jakintom protiv Australije 2006 godine na SP u Nemačkoj i zbog one provokacije Materacija uperenu protiv Zidana, drago mi je što Italija doživela na predhodna dva SP-a fijasko neprolazeći grupu a sad još gore nisu ni otišli. Prati ih kletva sa SP 2006 godine!

shonzilla

pre 6 godina

Istorijski uspeh Šveđana i neuspeh Italijana, ali svima po zasluzi.
Kad smo već kod zasluga, velika šteta za Bufona koji će po svoj prilici na ovaj način završiti reprezentativnu karijeru.

O suđenju možemo do prekosutra tupiti kao i sudiji koji je blago rečeno pogubio konce, ali činjenica je da su se Šveđani herojski branili i odbranili dok su Italijani prekasno počeli da igraju na sve ili ništa.

Posledica ispadanja Italijana je da Hrvati prelaze iz 3. u 2. šešir čime se njima olakšava žreb ali i dalje je moguće da budu u grupi sa nama. :)

Inače je kuriozitet da uključujući ovu utakmicu na San Siru Italija NIKAD nije izgubila na tom stadionu - na ukupno 43 utakmice pobedili su na 31 i odigrali 12 nerešenih mečeva.

Duca

pre 6 godina

Italija vise nema majstore fudbala kao sto su bili Badjo, Toti, Del Piero, Barezi, Kanavaro, Maldini, Pirlo... Primetan je pad njihove lige i reprezentacije. Nova generacija nije talentovana kao prethodne morace mnogo sa rade kako bi se vratili u svetski vrh.

Stefan Ishizaki (AIK, Genoa, Valerenga, Elfsborg, LA Galaxy)

pre 6 godina

Šveđani kopiraju Island. Bravo momci. Zasluženo su prošli, a za Italijane je bolje što se nisu plasirali, samo bi se mučili. Imaju domaći zadatak da urade nešto po pitanju kvaliteta reprezentacije. Zabrinjavajuće je da im je A reprezentacija toliko slaba.

Heja Sverige

Jim Beglin

pre 6 godina

Svidja mi se Svedska i bez Ibre a i nemaju strance u reprezentaciji kao Svajcaraska, s druge strane italijani dosta kilavi, od ep-a 2012 i onih 4 0 od Spanije sve do danas dosta slabi i losi, nista nisu uradili na sp 2014 i ep 2016.

Car Dušan

pre 6 godina

OČEKIVANO! Jedino na utakmici ( od svih u barazu!) u Zagrebu je bilo igra na golove. Sve ostale od 0-1... Jednostavno - strahovito veliki ulog, nema HRABROSTI, nema improvizacije u igri... Italijani su prepoznatljivi po tome i,nije neka tragedija - što su ispali!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Žao mi Italije a najviše Bufona ⚽. Prilike u svjetskom fudbalu se mijenjaju. Šta ćeš, to je sport, boljem treba pružiti ruku. Švedska zasluženo. 😒

Sale

pre 6 godina

Dakii pa ti izbaci igrace koji nas odvedose u rusiju.Stojkovic,Tadic i Mitrovic su bili ubedljivo najbolji igraci u kvalifikacijama a ti hoces Rajkovica koji je katastrofalno branio protiv Irske i Radonjica koji mnogo oscilira.

Rs

pre 6 godina

Steta samo zbig Bufona, ali sta se moglo ocekivati kad im je selektor ventura koji se inati sa citavom nacijom. Pa makar je Italija uvijek imala vrhunske trenere i takticare i spade na jednog Venturu. Darmijan u stilu Cirkovica i Trajkovica ni po zivot ne bi pogodio sesnaesterac iz centarsuta.

Srbija medju šljivama

pre 6 godina

Jeste se Švedska plasirala ali nisu igrali naročito lepršavo, lepo za oko. A svima je poznato da je to bitnije od rezultata. Suma sumarum - vreme za otkaz treneru.

nikola

pre 6 godina

Ako u 2 utakmice ne mogu postici gol ne zasluzuju ici na svetsko...
Generalno zao mi je samo bufona, da se takva karijera zavrsi na ovaj nacin u nacionalnom dresu. Cini se veliki sportista i covjek.....

Dakii

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)Ako se ne zezaš, mislim da pojma nemaš o fudbalu. Uostalom, to pokazuje i činjenica da na vest o Italiji i Švedskoj ti pišeš o sastavu Srbije.
(Malkom, 13. novembar 2017 20:55) objasni mi zasto da ne?????

Vlado

pre 6 godina

Steta zbog Djidjija i neslavnog kraja reprezentativne karijere i sto jednu velesilu kao sto je Italija necemo gledati u Rusiji prvi put posle 60 godina. S tim uspeh Muslina i momaka dobija jos na tezini.

DDD

pre 6 godina

Ukoliko se Italijani ne izvuku,bice ovo 3. prvenstvo sveta koje propustaju,a tek drugo na koje se nisu kvalifikovali(1958,1930 nisu ni imale kvalifikacije)

Toro- Grunf

pre 6 godina

Srecan sam zbog debakla Italije.Nevidjeni kalkulanti i samouvereni bunkerasi ispadose.50 godina sam cekao da kazem konacno ponosno ispadose i nisu imali srece kao talijani.

GNU JE GNUSAN

pre 6 godina

Prođe Švedska. Zasluženo. Bili su bolji. Nadam se da će Srbija pobediti na mundijalu. Slabe šanse dajem Japanu. Mislim da je Srbija ipak kvalitetnija.

Fun

pre 6 godina

Samo zbog jedne stvari mi je drago što su ispali: s koliko su samo licemjerja pratili i čudili se bakljama koje su (jednom vaši, pa onda jednom naši) huligani ubacivali na teren! Okoristili se o tuđu nesreću (dobro: i o tuđu glupost). S druge strane: kako to da oni kao organizatori nikakve posljedice nisu snosili? Malo su previše lako te baklje unešene na stadion, čudna je ta kontrola na ulazima bila. Možda malo sumnjiva?

Јабучило

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41)

Слага Нолан и не трепну.

Dare

pre 6 godina

Sta pricate kao izostanak Italije bi bio katastrofa.Zasto?? Ako ne mogu u dve utakmice da daju gol Svedjanima onda ne treba na prodju.U ostalom nikakva katastrofa to ne bi bila, Italija se uvek provlaci na srecne okolnosti.Voleo bi da veceras ispadnu, jer ih nilada nisam ni simpatisao.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Браво за Швеђане, само када су ове недуване закуцали, па нека падају, фолирају се, гестикулирају!
Могу сада да наставе са скандирањем Михајловићу, да истичу слике Ане Франк, сакупљају своје сличице Панини за мундијалски албум, а најбоље од свега, нека гледају следећег лета уместо фудбала "шведске акционе филмове"!!!
Много ми је драго да се ова фолиража неће наћи у Русији 2018. године!!!

pas snoopy

pre 6 godina

ha ha , italijani ce da gledaju gudelja , rukavinu i ostale aseve na sp ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kladzom do bola, 13. novembar 2017 22:43)

Tako je. I ostale Hrvatske asove.

Petrovic

pre 6 godina

Sramota za italiju,odlicnu ekipu imaju ali uzas selektora njemu insinje ne igra,zorzinja se kasno setio odlican igrac,igra gabijadini mnogo lose odluke,naredni ciklus podmladjivanje reprezentacije imaju oni dosta talentovanih igraca,samo ne znam ko bi prihvatio posao selektora posle ovakvog neuspeha.

Uros

pre 6 godina

Jako mi je zao sto Italijani nisu na prvenstvu, ali nisu ga ni zasluzili. Venturu oterati sto pre. Ne postoji ni jedan razlog da ne zoves Balotelija u reprezentaciju.

Dule

pre 6 godina

Italija i Holandija ostaju kuci i gledaju Srbiju i Hrvatsku preko TV-a na mundijalu. Svedska je dosla da se odbrani i zasluzeno uspela u tome. Izgleda se uopste nije lako plasirati na SP tek sada je jasnije koliki je nasa reprezentacija postigla uspeh.

oscar

pre 6 godina

Insinje nema mesta zbog sugave taktike... Realno jedini sa klupe koji moze da promeni nesto. Eventualno brzinom El Saravi... ovo sve drugo " fizikalci "

Marko

pre 6 godina

Kaze moj matori "Za to vreme Srbija je takva fudbalska velesila da nakon plasmana na SP otpusti trenera, ko veli baš smo slabo igrali. Koji smo mi idioti kompletni".

veliki strumf

pre 6 godina

Da su sve sudije autoritet kao na ovom meču fudbal bi bio duplo bolji i kvalitrtniji! Svaka čast čoveku kako se obračunava sa padavičarima i prigovaračima!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bananamen, 13. novembar 2017 22:18)
Da li si ti realan? Covek nije dosudio CETIRI PENALA, da cetiri - 2 za Italiju (cist faul u 8. minutu i faul pocetkom 2. poluvremena kad je dosudio nepostojecu igru rukom), 2 za Svedsku. Uz to, nije dao najmanje 2. zuti karton Kjeliniju za lakat, mada je ono bilo i za direktan crveni. Ako mi ne verujes idi na sudijske forume (npr. Law 5) gde su Lahoza razapele kolege sudije, a kako pisu i strucni komentatori na velikim telvizijama su ga zestoko kritikovali nakon 1. poluvremena. Imas i videa tamo, pa mozes sve da pogledas jos jednom. Covek je sudio ocajno, a svoje greske je opravdavao zutim kartonima.

Mirsolav

pre 6 godina

Svedjani odmah da smene selektora! Ovako ruzan fudbal odavno nisam video, prosli su na cistu srecu. Italijani, glavu gore, igrali ste prelep fudbal, nema veze sto se niste plasirali.
(mali, 13. novembar 2017 22:46)

O cemu ti? Svedani su igrali koliko im treba. Zapravo me iznenadilo kako su orgnizirani u obrani, djeluju mocno!

nosferatu

pre 6 godina

Jedni Italija i Holandija ne igraju na SP, a mi odemo kao prvi u grupi i smenimo trenera, jer valjda sa njim ne bismo osvojili prvenstvo!! Gde pocinje Srbija, tu prestaje razum!!

trn u oku

pre 6 godina

Srbija se ovakvom igrom kakvu igraju Italijani plasirala: dosadna uspavanka bez ritma, umrtvi protivnika i nekako mu umuljaj gol. Samo što ga naši obično umuljaju između 30og i 60og. Italiji treba pet poluvremena, premalo šutiraju i za naše standarde.

je namerna

pre 6 godina

Ocajna igra Svedske. Posed lopte 25% na kraju, pa sa takvom igrom na SP nece proci grupu i bice kanta za napucavanje. Mozda ce neku odigrati 0:0. Treba Svedjani pod hitno da zamene selektora ako misle da bilo sta urade na SP.

M

pre 6 godina

Selektor Italije klasican Muslin primjer..Pravi se pametan i on ima Insigne-a na klupi pravog kreativca i covjeka poteza i tu mu provodi utakmicu..
E moj selektore...
Sve sami pametnjakovici..

Ddd

pre 6 godina

Menj je zao što nema Holanđana,oni uvek odigraju odlično,5:1 protiv Španije,magija Robena,žao mi je što će ostati bez trofeja za reprezentaciju.

Stara kuka

pre 6 godina

@Makdeonce
Ne brukaj cestite Makedonce.Ko je rekao da sam ja iz Republike Srpske?Ali ona svakako jeste bastion srpstva.Ti ne znas sta je to.Ali ne krivim te.Gledaj Srbiju i RS na SP i placi!

Mladen cg

pre 6 godina

Uvijek navijam za slabije i veoma mi je drago što je Švedska izbacila prepotentnu Italiju. Vratila im se gorda izjava njihovog selektora, da uopšte ne razmišlja o ukupnom porazu! Nadam se da će i naši navijači uvidjeti , spoznati vrijednost plasmana Srbije na SP!

sada

pre 6 godina

sta ce na svetskom..Svedskoj za 180 minuta nisu dali gol...cao zdravo..dokaz da je fudbal propao,ruzan fudbal na svim baraznim utakmicama..neko ce reci tako se igraju te utakmice al sve u svemu fudbal propao

chypsy

pre 6 godina

Ne idu jedna Holandija i Italija na svetsko prvenstvo a mi izmisljsmo toplu vodu,nije nam dobra igra,selektor ne valja,itd...Nismo ni svesni kakav smo uspeh ostvarili samim plasmanom.

remax

pre 6 godina

Bravo Švedi!
Biće toga još na svetskom..
Zato se voli fudbal, što svako ima pravo da se nada a ne da se snobovi zavale u fotelje i samo broje golove!

Svedjani prolaze

pre 6 godina

Kad Italijani nekom zvizde zbog odugovlacenja i to golman Svedske ispucava posle 15-tak sekundi jedno 2x brze od standardnih odugovlacenja italijana. Sudija polako gubi konce i deli zute Svedjanima kao bombone. Moze se reci da sudija nije smeo posle onih igranja rukom svira penal za Svedsku i sad se totalno pogubio. A jednoj strani gluma i blag lakat zuti sa druge Chellini lakat ni faul.

Nizdis

pre 6 godina

Dva penala nisu svirana za Švedsku!!!

Neodlaskom Italije FIFA gubi 100 miliona eura. Zar neko očekuje da će Švedska proći?
(Bosanac, 13. novembar 2017 21:32)

Opusti se boske, prosla je Svedska. Nego kazi mi, da li se osecas glupo posle propadanja teorije zavere?

Mirsolav

pre 6 godina

Treba reci da se Svedska odlicno branila u ovoj utakmici, cvrsto, muski, igrali koliko im treba. Italija koja ne moze u 2 utakmice zabiti Svedskoj ne zasluzuje prolaz. Inace volim talijane.

kon

pre 6 godina

Katastrofa! Fudbal bez Italije je kao kosarka bez SAD-a. Nema ni Holandije ali su tu Srbija, Svajcarska i sl. U najavi ocajno prvenstvo.
(Adriano_Galliani, 13. novembar 2017 22:48)

sraman komentar. prosto ne verujem da postoje ovakvi ljudi
ko.um.je kriv sto ne igraju, nisu se pretplatili. nisu dovoljni dobri i to je to.

Zigzag

pre 6 godina

svedska klasicno skandinavski hrabro i ne skidaju gace pred nikim....a italija bi ionako ispala u grupi,zao mi je jedino venture covjek ce biti upisan u povijest kao najgori talijanski izbornik...

Barsa Barsa

pre 6 godina

Mada mundijal je siromasniji bez Italije, moram reci da sam po prvi put video da je neko pobedio Italiju njihovom igrom to jest njihovom svatanju fudbalske igre. Znam da im je tasko, ali isto tako je dobro da osete kako je izgubiti kad si puno puno bolji. Jer mnoge reprezentacije su upravo tu ogorcenost osetili kad su izgubili protiv Italije.

vlaca

pre 6 godina

Italijani uvek tvrdo ugraju sto su ocekivali da prodju.Danas svi igraju fudbal nikog poceniti ne sme se.Island je primer kako treba igrati

borisbl

pre 6 godina

Dva ocigledna penala nisu svirana za svedsku. Talijani igrsju rukomet u svom kaznenom na 3 metrs od sudije, a on se pravi da ne vidi... tuzno sudjenje spanca..

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ala bih voleo da Italija ispadne, pa taj Venetura je losiji trener i od Piksija i Muslina zajedno, i Italija sa takvim trenerom ne zasluzuje da se nadje na najvecoj svetskoj smotri kao sto je Mondijal.

goblin

pre 6 godina

Kako su Italijani(taj divni kulturni zapad) izvizdali himnu Svedske, pa tako se nismo "častili" mi i Hrvati kad smo igrali u Beogradu i Zagrebu, inače plasirali se ili ne ja ne pamtim da je Italija ikada imala ovako los tim, nemaju u sredini i u napadu vrhunskog igraca.

da sam ja ventura

pre 6 godina

Bernardeski i Insinje od 1. minuta umjesto Parola i Florencija i to je makar 1-0 na poluvremenu !
U drugom El Šaravi za 2-0.

Mantis

pre 6 godina

Sad ce sudija na pauzi dobiti
instrukcije od italijana da im
dosudi penal ili iskljuci nekog svedjanina.
(Anonymous, 13. novembar 2017 21:37)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Neće baš tako "napadno". Par skraćenih
kornera, slobodnjak sa 17 metara i slično.
Uglavnom, sad sudac nastupa :-)

Boss

pre 6 godina

ČETVEROSTRUKI SVETSKI PRVAK ima posed lopte od 73 odsto i 11 upućenih udaraca na gol protivnika. Šveđani su koncentrisani samo na odbranu, retko kada izlaze van šesnaesterca. Golove očekujemo u drugom poluvremenu.

JoBaH

pre 6 godina

Kamo srece da talijani nikad nisu ucestvovali na svetskim prvenstvima, decenijama igraju antifudbal za gol manje tako da ako ih ne bude u Rusiji nikome nece nedostajati...

Malkom

pre 6 godina

kako gospoda znaju da zvižde himni kad im je ugrožen plasman na SP
(Duško, 13. novembar 2017 21:08)

Italijani baš nikada nisu bili poznati kao gospoda.

NoName

pre 6 godina

Cist penal nije sviran. Forza Italia
(Adriano_Galliani, 13. novembar 2017 20:56)

Ne jedan, nego dva. Za Švedsku naravno. A tek je 25-i minut.

Makedonce

pre 6 godina

Italija izgleda postaje nova Holandija.I ako prodju i ako ne prodju opet na sta su spali.Takva fudbalska velesila.Muce se pa se muce. 
@Makedonce 
Koji to vi haha
(Stara kuka, 13. novembar 2017 21:34)

Mi znaci Makedonija a ne Republika Srpska

Stara kuka

pre 6 godina

Italija izgleda postaje nova Holandija.I ako prodju i ako ne prodju opet na sta su spali.Takva fudbalska velesila.Muce se pa se muce.
@Makedonce
Koji to vi haha

akajea

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?
(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)

A rezerve?

Mučki provokator

pre 6 godina

Posaljite hrvatice u treci pot.
(Zaza Paculija, 13. novembar 2017 21:07)

mi smo u trecem cekamo prolaz Šveđana i idemo u drugi..
iz prvog dobijemo Brazilce, Srbiju i jednog iz Afrike ili Azije..niko sretniji od mene

Slavisa V.

pre 6 godina

Muka mi je vise od ove horor utakmice. Ovo ne lici na fudbal, gledamo samo povrede, prinudne izmene, zute kartone, padanje, igranja rukom, trazenje penala...uzas.

Eobi

pre 6 godina

Auuu majko mila kakva dva penala za Švedsku, čiste ruke u dobrim šansama, potpuno od tela ruka u vazduhu...a Švajcarska dobila za ONO penal. Definitivno je jasno zbog čega se ne uvodi tehnologija, da bi veliki mogli da se guraju i dalje...

Panonski

pre 6 godina

Gabijadini ili kako se vec zove onaj momak iz Intera je trebalo da razbija igru protivnika. Ali veceras je dobar i Parolo jer Svedjani nemaju igru. Za ozbiljnije protivnike, prvi izbor je taj momak. Verati je truba pa ovaj Jorginjo organizuje igru. Ostalo je sve solidno i bbc odbrana. Nadam se plasmanu iako su sami sebe doveli u nezgodan polozaj.

nerazzurro

pre 6 godina

Italijani su odavno postali bleda senka nekadasnje fudbalske velesile. Kvalitet igrackog kadra im je prosecan, znaju bljesnuti i pokazati da su i dalje "doktori taktike" uglavnom na kontinentalnom prvenstvu. I to je sve... Na poslednja dva Mondijala upisali su samo jednu pobedu i uglavnom su imali ulogu sličnu afričkim reprezentacajam, da popune broj učesnika. Svi gubimo neplasmanom Italije na Mondijal. I njihov savez. I FIFA. I mi, navijači. Zamislite da se Djidji večeras oprosti od reprezentacije?! Da na ruskim stadionima ne grmi "Fratelli d'Italia" i da ne gledamo Djidjija i kolege kako strastveno pevaju svoju himnu... FORZA AZZURRI!

Malkom

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?
(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)

Ako se ne zezaš, mislim da pojma nemaš o fudbalu. Uostalom, to pokazuje i činjenica da na vest o Italiji i Švedskoj ti pišeš o sastavu Srbije.

Malkom

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?
(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)

Ako se ne zezaš, mislim da pojma nemaš o fudbalu. Uostalom, to pokazuje i činjenica da na vest o Italiji i Švedskoj ti pišeš o sastavu Srbije.

nikola

pre 6 godina

Ako u 2 utakmice ne mogu postici gol ne zasluzuju ici na svetsko...
Generalno zao mi je samo bufona, da se takva karijera zavrsi na ovaj nacin u nacionalnom dresu. Cini se veliki sportista i covjek.....

nosferatu

pre 6 godina

Jedni Italija i Holandija ne igraju na SP, a mi odemo kao prvi u grupi i smenimo trenera, jer valjda sa njim ne bismo osvojili prvenstvo!! Gde pocinje Srbija, tu prestaje razum!!

goblin

pre 6 godina

Kako su Italijani(taj divni kulturni zapad) izvizdali himnu Svedske, pa tako se nismo "častili" mi i Hrvati kad smo igrali u Beogradu i Zagrebu, inače plasirali se ili ne ja ne pamtim da je Italija ikada imala ovako los tim, nemaju u sredini i u napadu vrhunskog igraca.

Proto Ganci

pre 6 godina

Da napravimo anketu po svijetu i pitamo koga bi gledali na SP Italiju ili tamo neku poluprosječnu Srbiju ?!
Nebi dobili ni 5% čak bi i sami prije gledali Italiju.
Konačno ste se uz puno sreće plasirali nakon 10 god.
(Ćorava koka ubode koje zrno..., 13. novembar 2017 23:22) # Link komentara
Zato bi vas, u svakom delu planete prepoznate i postovane, 99,9% ljudi gledalo, jel' da? Strasni su vasi kompleksi, mislite da ste neki faktor, a ono sabanija najgrdja. Uvek samo ucesnici grupne faze kojima "suci" ne daju prolaz, ljubomorni na vasu "kvalitetu" valjda.

Malkom

pre 6 godina

kako gospoda znaju da zvižde himni kad im je ugrožen plasman na SP
(Duško, 13. novembar 2017 21:08)

Italijani baš nikada nisu bili poznati kao gospoda.

kcr

pre 6 godina

Alo bre ljudi... pa nije ovo raspad od one pjesme Evrovizije pa da neke zemlje imaju zagarantovano ucesce, sta vam je?!

Italijani nisu dali ni jedan jedini gol Svedjanima u dve, ponavljam, dve utakmice!

Sto bi dr. Arsla rekao - Ma zdraaa'o!

Ivan

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...
 (cesnanacrvenomtrgu, 13. novembar 2017 23:31)

Italija nece igrati SP zato sto se nisu kvalifikovali, a ne zato sto im je neko zabranio.

Eobi

pre 6 godina

Auuu majko mila kakva dva penala za Švedsku, čiste ruke u dobrim šansama, potpuno od tela ruka u vazduhu...a Švajcarska dobila za ONO penal. Definitivno je jasno zbog čega se ne uvodi tehnologija, da bi veliki mogli da se guraju i dalje...

zekan

pre 6 godina

Zasluzeno nisu prosli. Igracki kadar je odraz kvaliteta lige. Imate situaciju da neki od najjacih klubova Napoli,Inter izvedu prvu postavu gde nema ni jednog Italijana,sto je pre 10-15godina bilo nepojmljivo. Svedskoj svaka cast.

mučki provokator

pre 6 godina

Ljudi moji,gledajući cjelokupne kvalifikacije i sada ovaj baraž mogu reći da je fudbal definitivno umro! 
Mi nešto kritikujemo naše,ali moramo priznati da niko kroz ove kvalifikacije nije ni odigrao nešto bolje od naših. 
Ako neko kaže da je naša grupa bila slaba,pogledajte onda samo u kakvoj je 
grupi igrala Švajcarska!Ne kažem da su naši dobri,daleko od toga,hoću samo da kažem da je ovaj sport imenom "fudbal" 
postao jad i čemer za gledanje.Definitivno ga je novac uništio!
(piksi, 13. novembar 2017 23:38)

Nema novac nikakve veze sa reprezentacijama..velika je želja fudbalera da nastupe na na SP.. igra se ziheraški i favoriti strahuju pa im se dogode kiksevi..da su pare u pitanju Italija bi išla na SP

remax

pre 6 godina

Ali ove priče, "krah fudbala", "fudbal je umro" isl.
Što se mene tiče, fudbal je "umro" onda kad su Italijani patentirali takav fudbal da ako oni povedu, sudija slobodno može da svira kraj jer golova više biti neće.
A sad se ovde kao plače za njima, boli me uvo..

Nikola

pre 6 godina

Svedska ni kriva ni duzna ide na mondijal. Bolja ekipa ne ide, i to Italija. Nekako bezveze sve ovo.
(Bogdan, 13. novembar 2017 23:19)

Ta ista Švedska je preživela grupu sa Francuskom, Holandijom i veoma nezgodnom Bugarskom, povedila Holanđane i Francuze kod kuće, pa ti vidi dal ide nezasluženo. Italijani su takođe igrali u teškoj grupi, ali jedini konkurent im je bila Španija.

NoName

pre 6 godina

Cist penal nije sviran. Forza Italia
(Adriano_Galliani, 13. novembar 2017 20:56)

Ne jedan, nego dva. Za Švedsku naravno. A tek je 25-i minut.

Brontosaurus

pre 6 godina

Da li je trener Švedske dobio momentalan otkaz posle plasmana na Mundijal jer njegov tim nije igrao lep fudbal? Šta? Nije još? Pa veze nemaju...

djomla

pre 6 godina

Koliko moras biti malouman da ti jedan Lorenco Insinje sedi na klupi citav mec, pa ovo je nevidjeno...covek je daleko najbolje i najopasnije krilo u ovoj reprezentaciji...a igraju panjevi poput Gabbiadinija, Parola, Darmijana itd...nek su ostali kuci. Svedska sa puno manje odnosno nijednom zvezdom u timu ali sa mnogo srca na Mundijal. Bravo.

Dare

pre 6 godina

Sta pricate kao izostanak Italije bi bio katastrofa.Zasto?? Ako ne mogu u dve utakmice da daju gol Svedjanima onda ne treba na prodju.U ostalom nikakva katastrofa to ne bi bila, Italija se uvek provlaci na srecne okolnosti.Voleo bi da veceras ispadnu, jer ih nilada nisam ni simpatisao.

kiklop

pre 6 godina

kad procitam komentare,vidim 80% neznalica...pa ljudi,nogomet je jedini sport gdje je sve moguce,gdje svatko moze pobijediti i JEDINI sport u koji ulaze svaka drzava (mislim na ozbiljne novce),a u vecini je to sport broj jedan,ukljucujuci i srbiju (samo sto vi potencirate da vam je kosarka prvi zbog uspjeha,ali eto)...talijani su ispali zasluzeno,ako ne mozes dati gol jednoj svedskoj za 180min ne trebas ni ici na svjetsko...mada zal ipak ostaje za buffonom,bonucciem,chielliniem...talijanski smek i prljavi stil imaju neku draz.

Car Dušan

pre 6 godina

OČEKIVANO! Jedino na utakmici ( od svih u barazu!) u Zagrebu je bilo igra na golove. Sve ostale od 0-1... Jednostavno - strahovito veliki ulog, nema HRABROSTI, nema improvizacije u igri... Italijani su prepoznatljivi po tome i,nije neka tragedija - što su ispali!

Branko

pre 6 godina

Jos uvek zalim sto 1990. u Italiji nismo dobili Argentinu posle penala i to sa 10 igraca , skoro celu utakmicu smo igrali. Mislim da bi u polufinalu tada razbili zabare Piksi i kompanija....

Torcida Jupiter

pre 6 godina

Kao sto sam prije 3-4 dana rekao, sasvim ocekivano. Nije Svedska Bjelorusija pa da je ovo seznacija.

Svedska je ozbiljna reprezentacija. Italija: 0:3 protiv Spanije i 1:1 sa Makedonijom, i sad cudo sto nisu otisli na SP?

Ivan

pre 6 godina

Bio sam potpuno neutralan kada sam gledao mec, ali kada sam video koliko ovde ljudi kukaju sto Italija ne ide na SP, sada mi je veoma drago. Sto se samih njih tice, igraju katastrofalno nekoliko godina unazad, ovo je moralo da se desi, I desilo se za njihovo dobro, da shvate da vise nisu fudbalska velesila. Potreban im je poptuni reset. Presusili su sa kvalitetnim igracima, kao Holandija.

chypsy

pre 6 godina

Ne idu jedna Holandija i Italija na svetsko prvenstvo a mi izmisljsmo toplu vodu,nije nam dobra igra,selektor ne valja,itd...Nismo ni svesni kakav smo uspeh ostvarili samim plasmanom.

CJ

pre 6 godina

Sreća u nesreći je što će im godišnji trajati skoro dva meseca :)
Šalu na stranu, imaš platu 150 hiljada (Bonuci i Kjelini ) i 45 minuta gruvaš duge lopte na Imobilea koji je visok 1.70 a koga čuvaju Lindelof i Grankvist koji imaju skoro po 2 metra?!
I čudiš se što si ispao? Nemaš razloga.

Milan B.

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji. 

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17)
Iskreno receno komentar ti je jako zanimljiv. Ali posteno govoreci niko selekcijama koje se nisu plasirale na svetsko prvenstvo nije onemogucio ucestvovanje u kvalifikacijama. Zasto bi Italija isla ako ih je Svedska pobedila na terenu. Zasto bi Indija i Kina isle ako imaju preko milijardu stanovnika svaka. Po toj logici mi sa sest-sedam miliona stanovnika nikada se nebi kvalifikovali. Sistem je mozda los ali je vazio za svakog.

Sledge Hammer

pre 6 godina

Kako su Italijani(taj divni kulturni zapad) izvizdali himnu Svedske. (goblin, 13. novembar 2017 21:19)

Sinko, Italijani su pre svega juznjaci. A sto juznije to tuznije. Imaju srecu sto im je blizu Austrija i Nemacka, inace bi bili na nivou tamo nekog Maroka.

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Kakav je to mundijal bez zabara, tuga, oni su uvek u stanju da pomrse svima konce kao 82. u Spaniji. A i svi vole da cuju njihovu himnu kao hit za sva vremena:-)

Gajetano

pre 6 godina

Kakva ironija sudbine da Svedjani bunkericom izbace sa SP najvece majstore bunkera u istoriji fudbala. A ovaj zabarski trener se bas zainatio protiv Insinjea, ko onaj nas bivsi sa Sergejom. Nije mu se valjda uklapao u sistem, sta li, cisti izlapetis.

Inace ne pamtim da sam navijao za nekog kao danas za Svedsku, pogotovu posle blamaze od zvizdanja himni. Jeste da ljudi sa fudbalom nemaju mnogo veze, ali izbacise u ovim kvalifikacijama i Holandjane i Italijane. Da mi imamo Andersona za trenera osvojili bi SP ladno, ali takav ne moze da nam dopadne nikako, nema sanse.

Jedino mi zao Bufona.

Pozdrav,

Dule

pre 6 godina

Italija i Holandija ostaju kuci i gledaju Srbiju i Hrvatsku preko TV-a na mundijalu. Svedska je dosla da se odbrani i zasluzeno uspela u tome. Izgleda se uopste nije lako plasirati na SP tek sada je jasnije koliki je nasa reprezentacija postigla uspeh.

Stara kuka

pre 6 godina

@kiklop
Slazem se.Fudbal je mozda i jedini sport gde mnogo slabiji moze da iznenadi i pobedi mnogo jaceg.Jednostavno takav je sport i to je to.Ne moze da se desi na primer da Svedska izgubi od Italije u hokeju ili rukoemtu kao i da Italija izgubi od njih u vaterpolu.Ne ide.
U Srbiji je kosarka u rangu fudbalu,voli se,uziva i nervira zbog nje.

bananamen

pre 6 godina

Da su sve sudije autoritet kao na ovom meču fudbal bi bio duplo bolji i kvalitrtniji! Svaka čast čoveku kako se obračunava sa padavičarima i prigovaračima!

Ljubitelj fudbala

pre 6 godina

Azuri su oduvek bili sastavni deo Mundijala evo već 60 godina bez prekida i neće biti isto bez njih naredne godine na Mundijalu. Jednostavno nije to to Azuri su deo najvećeg krema svetskog fudbala kroz istoriju i bez obzira što je današnji fudbal iznedrio mnogo reprezentacija vrhunske klase i podjednake jačine gde svaka svaku može da pobedi, opet nije isto kada nema Azura na Mundijalu zato što su Azuri majstori veleobrta, drama, penala, produžetaka, itd, itd, itd što dalje znači uzbudljivo prvenstvo i neće biti isto bez njih, definitivno.

lucho

pre 6 godina

Ljudi ova Italija veze nema mislim da je Srbija za njih Brazil. Kad vidim onog Darmiana ne bi mu ovce dao da mu cuva... strasno koja nekreativnost, nikad gori nisu bili u Istoriji.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Kakav je ovo sastav Italije pobogu? Insigne na klupi oba meča, De Rosi na klupi..Eder na klupi.. ali zato u prvoj postavi centarfor "Sautemptona" eeeej?? Pa na igrici da staviš ovakvu postavu izgubili bi od Papue Nove Gvineje.

ticroo

pre 6 godina

Panini slidže bez Žabara. Šou.
(Molle, 13. novembar 2017 22:45)

Da ti bude još teže kad budeš morao da izdvojiš bar 200 dino$aura na kesicu.

Savremenik sadasnjih savremenika

pre 6 godina

Ovo će biti najgore svetsko prvenstvo ikada bez Holanđana i Žabara.. Ali bukvalno. Samo još Nemci ostadoše od velikih ekipa, sve ovo ostalo je krš živi. (Markinjos, 13. novembar 2017 23:28)

Ti mora da si neki ortodoksni pravoslavac. Postujes utvrdjena pravila iz 11 veka koja "ne smeju da se menjaju". E pa svet se menja, dragi teleportovani putnice iz proslih vremena. Druge zemlje imaju pravo da budu bolje od onih koje su godinama carovale u fudbalu. Ako uopste znas sta je fudbal, posto toga nije bilo u 11-tom veku.

JPR24

pre 6 godina

Sad ce Ibrahimovic da se reaktivira iz reprezentativne penzije. Naravno, samo za SP. To je svojevremeno uradio i Pavel Nedved.
(Indoktrinacija, 13. novembar 2017 22:52)
Posle one izjave da nece proci, zato sto on ne igra, ako se reaktivira, treba da mu odgovore: ne hvala.

remax

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo.....
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34)

Koji, Henc?
Ako bude, povedi i njega sa sobom.

trn u oku

pre 6 godina

Srbija se ovakvom igrom kakvu igraju Italijani plasirala: dosadna uspavanka bez ritma, umrtvi protivnika i nekako mu umuljaj gol. Samo što ga naši obično umuljaju između 30og i 60og. Italiji treba pet poluvremena, premalo šutiraju i za naše standarde.

kon

pre 6 godina

Katastrofa! Fudbal bez Italije je kao kosarka bez SAD-a. Nema ni Holandije ali su tu Srbija, Svajcarska i sl. U najavi ocajno prvenstvo.
(Adriano_Galliani, 13. novembar 2017 22:48)

sraman komentar. prosto ne verujem da postoje ovakvi ljudi
ko.um.je kriv sto ne igraju, nisu se pretplatili. nisu dovoljni dobri i to je to.

globalizacija batice

pre 6 godina

U ovom dvomeču se najbolje videlo koliko je fudbal propao. Od onako lepe igre postao je obično mrcvarenje i jurnjava bez imalo mašte i znanja. Najgori sport na svetu danas bez ikakve sumnje.
Italija je razbila Švedsku, pokazala da je deset puta bolja ekipa, ali ne vredi. Gospoda Švedi dadoše ni krivi ni dužni golčić koji ih ni krive ni dužne vodi na SP, nekada veliku smotru svetskih majstora, danas sprdnju i feštu onih koji najviše mogu da skoče, najbolje trče i imaju najbolje frizurice.
Treba čestitati Šveđanima zaista, veliki su majstori u stajanju u sopstvenom šesnaestercu. Toliko veštine i fudbalskog znanja odavno neko nije pokazao kao Švedi večeras.
Ne sumnjam da će mnogima biti drago zbog ovakvog ishoda. To su, znate, oni što bale nad izuzetno zanimljivom Ligom Šampiona za čiji se trofej svake sezone bore 3 kluba, u kojoj je zabranjeno imati domaćeg igrača u timu, u kojem igraju fantastični predstavnici Azerbejdžana, Slovenije, Gruzije i Andore.
Gledajte vaše Šveđane na SP i uživajte.
U neku ruku mi je i drago što Holandija i naročito Italija neće učestvovati u tom putujućem cirkusu zvanom SP. Ipak, najavljeno proširenje istog na 48 ekipa je najbolja stvar koja se može dogoditi, jer će se time i zvanično ova moderna fensi sprdačina od sporta odvojiti od prelepe igre koja se nekada igrala na travnatim terenima i koja se zvala fudbal.

Jagodic.Kistanje

pre 6 godina

Dosta i mi patimo što više ne idemo na prvenstva nego što idemo. Nek sad pate malo i veliki i bogati.(države sa puno stanovnika i dobrim standardom ). Nije mi zao,zao mi jedino Čilea

Svedjani prolaze

pre 6 godina

Kad Italijani nekom zvizde zbog odugovlacenja i to golman Svedske ispucava posle 15-tak sekundi jedno 2x brze od standardnih odugovlacenja italijana. Sudija polako gubi konce i deli zute Svedjanima kao bombone. Moze se reci da sudija nije smeo posle onih igranja rukom svira penal za Svedsku i sad se totalno pogubio. A jednoj strani gluma i blag lakat zuti sa druge Chellini lakat ni faul.

Mladen cg

pre 6 godina

Uvijek navijam za slabije i veoma mi je drago što je Švedska izbacila prepotentnu Italiju. Vratila im se gorda izjava njihovog selektora, da uopšte ne razmišlja o ukupnom porazu! Nadam se da će i naši navijači uvidjeti , spoznati vrijednost plasmana Srbije na SP!

Bojan KG

pre 6 godina

Ne znam po kom osnovu je Italija najbolja Evropska reprezentacija svih vremena. To je valjda Nemačka. Italijanska liga je katastrofa u odnosu na onu pre desetak i više godina, sve se svelo na Juventus i malo Napoli a ostali su težak prosek tako da ovo nije neko iznenađenje. Ne živi se od stare slave, poslednja 2 SP su ispadali u grupi a sad neće ni grupu videti. Nema više majstora kao što su Maldini, Vijali, Vijeri, Bađo, Zola, Del Pjero, Pirlo ... ovi danas im nisu do kolena sem Điđija naravno koji je odavno živa legenda ali on ne može da da gol.

duledudule

pre 6 godina

Žabari su propustili sp 58 u Švedskoj.Zadnje veliko takmicenje su propustili sp 92 u Švedskoj.Sad ih Švedska ostavila bez svetskog...ima tu nesto uvek...
(duledudule, 13. novembar 2017 23:30
htedoh reci ep 92...

mučki provokator

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...
(cesnanacrvenomtrgu, 13. novembar 2017 23:31)

može Italiji Wild card umesto jedne iz Evrope koja je naj slabije rangirana na fifinoj rang listi..razmisli možda je to Srbija

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.  

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima. 
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17) 
Iskreno receno komentar ti je jako zanimljiv

Kad' ovi italijani ovako dobro naučiše Srpski jezik nije mi jasno ...

duledudule

pre 6 godina

Žabari su propustili sp 58 u Švedskoj.Zadnje veliko takmicenje su propustili sp 92 u Švedskoj.Sad ih Švedska ostavila bez svetskog...ima tu nesto uvek...

Felini

pre 6 godina

Oni koji se nisu plasirali ni u 32 ekipe nisu ni zaslužili SP (od evropskih Italija, Holandija, Ukrajina, BiH, Grčka, Turska). Hrvati su zbog Italije preskočili u lonac 2. Srbija ostaje u loncu 4. Amoglo se desiti da i HR i SR budu u loncu 3.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Браво за Швеђане, само када су ове недуване закуцали, па нека падају, фолирају се, гестикулирају!
Могу сада да наставе са скандирањем Михајловићу, да истичу слике Ане Франк, сакупљају своје сличице Панини за мундијалски албум, а најбоље од свега, нека гледају следећег лета уместо фудбала "шведске акционе филмове"!!!
Много ми је драго да се ова фолиража неће наћи у Русији 2018. године!!!

gorki

pre 6 godina

nista strasno,,
sp 2010 italija eliminisana u grupnoj fazi kao poslednja ispred nje paragvaj,slovacka i n.zeland (0/2/1) 2 poena,,srbija je imala 1/0/2 3 poena,
sp 2014 takodjer eliminisana kao treca iza urugvaja i kostarike,
tako da nije steta.

S

pre 6 godina

Zbog onog sramno dosuđenog penala nad Jakintom protiv Australije 2006 godine na SP u Nemačkoj i zbog one provokacije Materacija uperenu protiv Zidana, drago mi je što Italija doživela na predhodna dva SP-a fijasko neprolazeći grupu a sad još gore nisu ni otišli. Prati ih kletva sa SP 2006 godine!

as

pre 6 godina

Sasa Kg, 13. novembar 2017 22:49
Tuga? Pa ta Italija vec na dva SP-a dolazi kao favorit, a ispada u grupi od Slovacke i Kostarike. Ovo je dobro za njih. Smena generacija i ispocetka sve.

milansm

pre 6 godina

Ja bih bas voleo da budemo u 4 sesiru i da naletimo na hrvate...,bas zato sto su kvalitetniji tim od nas,pa da odigramo opusteno i bez rasterecenja,a imamo i mi par dobrih individualaca,tako da konacno odigramo i sa njima neku utakmicu na velikim takmicenjima...,pozdrav!

nerazzurro

pre 6 godina

Italijani su odavno postali bleda senka nekadasnje fudbalske velesile. Kvalitet igrackog kadra im je prosecan, znaju bljesnuti i pokazati da su i dalje "doktori taktike" uglavnom na kontinentalnom prvenstvu. I to je sve... Na poslednja dva Mondijala upisali su samo jednu pobedu i uglavnom su imali ulogu sličnu afričkim reprezentacajam, da popune broj učesnika. Svi gubimo neplasmanom Italije na Mondijal. I njihov savez. I FIFA. I mi, navijači. Zamislite da se Djidji večeras oprosti od reprezentacije?! Da na ruskim stadionima ne grmi "Fratelli d'Italia" i da ne gledamo Djidjija i kolege kako strastveno pevaju svoju himnu... FORZA AZZURRI!

Ana P

pre 6 godina

Čestitke Šveđanima, Hrvatima i Švajcarskoj na plasmanu.

Što se tiče Italije, teško da može Barzagli i Kelini da diktiraju igru.
Svaki napad je lopta išla prvo unazad pa onda dodavanje između njih a u 85 min priključio im se i Bufon...jako loše...očekivalo se više od Italijana.

fantom

pre 6 godina

Ako ne možeš Švedskoj u dve utakmice da daš jedan gol, ne dva ili tri, nego samo jedan... Onda ne zaslužuješ da ideš na Svetsko prvenstvo. Makedonija je uzela bod Italiji u grupi i već duže vreme igraju veoma loše. Selektor ne postoji, u savezu rasulo, verovatno će proglasiti dane žalosti u Italiji.

ccc

pre 6 godina

Nestvarno ruzan fudbal bez ideje i vodje na terenu. To je Italija. Svedjani su imali cilj i ostvarili ga. E sada pljuvacima je Srbija losa a sta je ova Italija? Gace bi dali da idu na SP. Ali Mosa...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

I sada umesto da lepim slicice sa igracima kao sto su De Rosi, Bonuci, Kjelini, Bufon i ostali ja lepim Johansona Stefensona Majhansona...

Barsa Barsa

pre 6 godina

Mada mundijal je siromasniji bez Italije, moram reci da sam po prvi put video da je neko pobedio Italiju njihovom igrom to jest njihovom svatanju fudbalske igre. Znam da im je tasko, ali isto tako je dobro da osete kako je izgubiti kad si puno puno bolji. Jer mnoge reprezentacije su upravo tu ogorcenost osetili kad su izgubili protiv Italije.

vladan

pre 6 godina

Da je Srbija igrala baraz sa Italijom, svirali bi nam 5 penala. Ili bi smislili Djenovu i Bogdanova. Svedskoj, pak, ne mogu (ni bilo kom drugom u toj meri). I to je deo fudbala.

Korepetitor Fejata Sejdica

pre 6 godina

Forca Italia!! SP u fudbalu bez Italije je kao svadba bez muzike.
(fudbalfan)

Italijani vec godinama na svadbama sviraju Posmrtni mars, tako da ova svadba moze da prodje bez njih. Barem dok ne unaprede repertoar i ne dovedu zivahne trubace poput Balotelija.

Marko

pre 6 godina

Kaze moj matori "Za to vreme Srbija je takva fudbalska velesila da nakon plasmana na SP otpusti trenera, ko veli baš smo slabo igrali. Koji smo mi idioti kompletni".

NoName

pre 6 godina

Italijanima se polako vraća za Djenovu. A vratiće se i Toletu i njegovima. Pa nek opet nameštaju prekid da bi neko mogao da sačuva svoju fotelju, a neko dobio tri boda bez borbe. Samo ovce misle da je Djenova bila zbog Stojketa i da su Bogdanov i kompanija upali na stadion da bi nudili Stojkoviću, a sve to pred 1000 karabinjera i 15 tv kamera sa sve makazama za sečenje žice na stadionu gde kroz detektor metala ne možeš da poneseš 5 dinara u gvožđu. Neko je te makaze morao da im doturi na tribinu.

Predrag

pre 6 godina

Jednom je i to moralo da se desi. Do sada su se Italijani vise puta provlacili u kvalifikacijama, a bogami kasnije i kroz grupnu fazu u prvenstvu. No, veceras, sticem utisak, da su i dali gol u regularnom delu igre, ne verujem da bi imali snage za produzetke. Dosta su se istrosili za 90 minuta. U sustini, meni je zao sto ce Mundijal biti bez Italijana jer su bolji bar od polovine ekipa koje su se kvalifikovale.

Bivsi ministar bez udobnog porfelja

pre 6 godina

Nisam gledao utakmicu, valjao sam neku robu na pancevackom buvljaku, no ipak evo nekih mojih utisaka jer sam slusao prenos sa radija sa susedne tezge:

Italija nema valjanog igraca sredine terena (ne moze Pirlo da igra do 65-te), gomila besmislenih centarsuteva (alo, bre, pa kakav centarsut u sesnaesterac prepun Svedjana koji su svi za glavu veci od bilo kog Italijana na terenu), dodavanja unazad, pa kolo-okolo, pa drz-ne daj, kao da sam gledao rukometnu utakmicu sa zonskom odbranom oko sedmerca.

Utisak veceri: italijanska publika ima obraz da zvizdi Svedjanima sto odugovlace igru.

Golman Svedske je samo u drugom poluvremenu (u prvom se nisam setio da brojim) ispucao iz cista mira 4 puta loptu u aut, a da ga pritom niko nije ometao kod izvodjenja gol-auta. Nisam ukapirao, valjda mu je to bila taktika za odugovlacenje igre - mada totalno besmisleno, jer su klinci oko terena ubacivali drugu loptu na teren jos dok prva nije ni izasla.

Znam da nema smisla ovo reci, ali krivo mi je sto je ijedna od ove dve reprezentacije uopste prosla.

Boki

pre 6 godina

@ (Bogdan, 13. novembar 2017 23:19)

Svedska ni kriva ni duzna ide na mondijal. Bolja ekipa ne ide, i to Italija. Nekako bezveze sve ovo.

Alo, klinci, pa kvalifikacije se i igraju da bi se videlo koja ekipa je bolja. Šveđani dali gol, Italijani nisu i ćao zdra'o. Šta tu nije jasno?

Neverovatni su mi ovi što su slepi kod očiju i još hoče da nas ubede kako je crno belo.

Šveđanima svaka čast. Igrali muški, hrabro u odbrani i kontrama pokušavali da daju gol. Ko je Italijanima kriv što ne idu na SP? Niko, nisu zaslužili. Kraj priče.

Filip

pre 6 godina

Italijanski fudbal je definitivno dotakao dno.Klubova nema ngde.Milan u autu, Inter takodje, Juve se nesto koprca
Dva SP ne mogu grupu da prodju, nema vrhunskih igraca, trenera

Toro- Grunf

pre 6 godina

Srecan sam zbog debakla Italije.Nevidjeni kalkulanti i samouvereni bunkerasi ispadose.50 godina sam cekao da kazem konacno ponosno ispadose i nisu imali srece kao talijani.

Srbija medju šljivama

pre 6 godina

Jeste se Švedska plasirala ali nisu igrali naročito lepršavo, lepo za oko. A svima je poznato da je to bitnije od rezultata. Suma sumarum - vreme za otkaz treneru.

dilentatizam

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.

Duca

pre 6 godina

Italija vise nema majstore fudbala kao sto su bili Badjo, Toti, Del Piero, Barezi, Kanavaro, Maldini, Pirlo... Primetan je pad njihove lige i reprezentacije. Nova generacija nije talentovana kao prethodne morace mnogo sa rade kako bi se vratili u svetski vrh.

Negativni

pre 6 godina

Forca Italia!! SP u fudbalu bez Italije je kao svadba bez muzike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fudbalfan, 13. novembar 2017 20:48)

Zavisi kakva se muzika svira na svadbi. Ako su narodnjaci, onda bolje svadba bez muzike. A kako ovi italijani izgledaju...kao naši turbofolkeri - onda će u Rusiji svadba sasvim lepo proći bez njih.
Eh, na kakve igrače je Italija, velika fudbalska nacija spala. Umesto Gatuza, Pirla, Zambrote, Del Pjera, Totija...igraju Kandreva, Florenci, El Šaravi, Imobile...a glavni igrač mladjani Kjelini, koji je bolji u sredini i napadu nego oni koji to treba da igraju. Blam.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41) 

Слага Нолан и не трепну.
(Јабучило, 13. novembar 2017 22:49)

Vidi se da si utakmicu gledao čitajući, pozdrav ...

Millennium

pre 6 godina

E moji Šveđani, sve vi ovo okačite mačku o rep ako ne smenite trenera. Al dobro, još vi niste u rangu velikih reprezentacija. Ima vremena.

Fun

pre 6 godina

Samo zbog jedne stvari mi je drago što su ispali: s koliko su samo licemjerja pratili i čudili se bakljama koje su (jednom vaši, pa onda jednom naši) huligani ubacivali na teren! Okoristili se o tuđu nesreću (dobro: i o tuđu glupost). S druge strane: kako to da oni kao organizatori nikakve posljedice nisu snosili? Malo su previše lako te baklje unešene na stadion, čudna je ta kontrola na ulazima bila. Možda malo sumnjiva?

Zigzag

pre 6 godina

svedska klasicno skandinavski hrabro i ne skidaju gace pred nikim....a italija bi ionako ispala u grupi,zao mi je jedino venture covjek ce biti upisan u povijest kao najgori talijanski izbornik...

Mirsolav

pre 6 godina

Treba reci da se Svedska odlicno branila u ovoj utakmici, cvrsto, muski, igrali koliko im treba. Italija koja ne moze u 2 utakmice zabiti Svedskoj ne zasluzuje prolaz. Inace volim talijane.

mali

pre 6 godina

Svedjani odmah da smene selektora! Ovako ruzan fudbal odavno nisam video, prosli su na cistu srecu. Italijani, glavu gore, igrali ste prelep fudbal, nema veze sto se niste plasirali.

BetegaGrazianiAntonjoliTardeliZof

pre 6 godina

Fudbal bez Italijana nije to.Euforija leta i SP,a bio sam 82ge u Italiji,kad su inace Rosi i ekipa postali u Spaniji prvaci sveta i 90 te kad odrzavao kod njih je za pamcenje.Mislim na narod,ljude,fanatizma, koji retko koja nacija ima u Evropi,pa i svetu. Bolji su x puta od svedjana i da nisu bili u grupi sa Spanijom,bili bi u svakoj prvi ubedljivo. Ali bolji ne pobedjuje uvek.Cinjenica je jedno,da kad je na SP ucestvovalo 16 ekipa do 1978 i 24 do pre 10 tak godina fudbal je imao car.Mladji to ne vide,ne razumeju,sto je ok,jel ne znaju sta su prave kvalifikacije kao nekad kad prvi iz grupe jedino isao dalje. Ovo sad je cirkus,a tek EP sa 40 reprezentacija kupleraj. A sad da nije googla i da pitam nekoga ko je igraoo polufinale ili cetvrtfinale 2016 u Fra i da ne googluju 2% bi znalo max. Sve je vec istroseno,priznali mi ili ne.

Daniel

pre 6 godina

hahaha ovi svedjani brane se 95 minuta i talijani imali posed lopte 75-25! i nisu primili gol. Svaka cast. Talijanski igraci su izgledali kao patuljci koji su se borili s divovima. u vazduhu su gubili sve i onda je preostalo pasigra ali kada igras bunker s 9 bekova onda neces do sutra zabiti. Svaka cast svedjanima

JoBaH

pre 6 godina

Kamo srece da talijani nikad nisu ucestvovali na svetskim prvenstvima, decenijama igraju antifudbal za gol manje tako da ako ih ne bude u Rusiji nikome nece nedostajati...

piksi

pre 6 godina

Ljudi moji,gledajući cjelokupne kvalifikacije i sada ovaj baraž mogu reći da je fudbal definitivno umro!
Mi nešto kritikujemo naše,ali moramo priznati da niko kroz ove kvalifikacije nije ni odigrao nešto bolje od naših.
Ako neko kaže da je naša grupa bila slaba,pogledajte onda samo u kakvoj je
grupi igrala Švajcarska!Ne kažem da su naši dobri,daleko od toga,hoću samo da kažem da je ovaj sport imenom "fudbal"
postao jad i čemer za gledanje.Definitivno ga je novac uništio!

Beobrad

pre 6 godina

Dragi Zabari, posto su za vas Srbi C...i(Sinisa Mihajlovic i Krajinovic), onda lepo uz TV pratite SP!
Italijani da nekome kazu, smesno!

mica surdulica

pre 6 godina

Posle utakmice na SK pustaju pesmu o Totiju I u pozadini idu njegove majstorije iz cele karijere, to je Italijanima falilo veceras, bar jedan ''genije'', 2006. ih je bilo mnogo, a trenutno u reprezentaciji nema nijedan. E upravo to je naveca tuga.

Hisagi69

pre 6 godina

(globalizacija batice, 13. novembar 2017 23:08)

Bio bi u pravu da Svedska nije izbacila Italiju,koja igra taj stil fudbala od kad se isti i igra...

Jim Beglin

pre 6 godina

Svidja mi se Svedska i bez Ibre a i nemaju strance u reprezentaciji kao Svajcaraska, s druge strane italijani dosta kilavi, od ep-a 2012 i onih 4 0 od Spanije sve do danas dosta slabi i losi, nista nisu uradili na sp 2014 i ep 2016.

Nizdis

pre 6 godina

Dva penala nisu svirana za Švedsku!!!

Neodlaskom Italije FIFA gubi 100 miliona eura. Zar neko očekuje da će Švedska proći?
(Bosanac, 13. novembar 2017 21:32)

Opusti se boske, prosla je Svedska. Nego kazi mi, da li se osecas glupo posle propadanja teorije zavere?

dostojevski

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41)

koliko je ovaj lik frustriran...

Vale

pre 6 godina

Ta fora kako "Šveđani sad da otpuste trenera kao mi, loše su igrali" ovde baš i ne funkcioniše. Oni su fenomenalno odigrali ovu utakmicu.

leonida

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.

shonzilla

pre 6 godina

Istorijski uspeh Šveđana i neuspeh Italijana, ali svima po zasluzi.
Kad smo već kod zasluga, velika šteta za Bufona koji će po svoj prilici na ovaj način završiti reprezentativnu karijeru.

O suđenju možemo do prekosutra tupiti kao i sudiji koji je blago rečeno pogubio konce, ali činjenica je da su se Šveđani herojski branili i odbranili dok su Italijani prekasno počeli da igraju na sve ili ništa.

Posledica ispadanja Italijana je da Hrvati prelaze iz 3. u 2. šešir čime se njima olakšava žreb ali i dalje je moguće da budu u grupi sa nama. :)

Inače je kuriozitet da uključujući ovu utakmicu na San Siru Italija NIKAD nije izgubila na tom stadionu - na ukupno 43 utakmice pobedili su na 31 i odigrali 12 nerešenih mečeva.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Žao mi Italije a najviše Bufona ⚽. Prilike u svjetskom fudbalu se mijenjaju. Šta ćeš, to je sport, boljem treba pružiti ruku. Švedska zasluženo. 😒

Vlado

pre 6 godina

Steta zbog Djidjija i neslavnog kraja reprezentativne karijere i sto jednu velesilu kao sto je Italija necemo gledati u Rusiji prvi put posle 60 godina. S tim uspeh Muslina i momaka dobija jos na tezini.

Jumko

pre 6 godina

Nebeski narode, pa naravno da nisu svirali penale protiv Italije... Kada i mi prestanemo da ratujemo, da mislimo da smo uvek u pravu, vicemo da je Kosovo Srbija, prestanemo da trazimo pravdu samo nama znanu, mozda ce i nama gledati kroz prste... Pozdrav uz pesmu Najjaci samo opstaju! A vi kukajte na svet i drzite se zadrtosti i neandertalizma! Cao.

Stara kuka

pre 6 godina

@Makdeonce
Ne brukaj cestite Makedonce.Ko je rekao da sam ja iz Republike Srpske?Ali ona svakako jeste bastion srpstva.Ti ne znas sta je to.Ali ne krivim te.Gledaj Srbiju i RS na SP i placi!

Gaston

pre 6 godina

Loš klupski fudbal Italije sve se više odražava i na reprezentaciju. Uz preslabe rezultate na minula dva svetska prvenstva, sada napokon ni reprezentacija nema dovoljno kvaliteta da se izbori za završnicu najvećeg takmičenja. Na kraju, dekadentni anti-fudbal kog forsiraju otkad je sveta i veka ni ne zaslužuje da se nađe na smotri najboljih. Kad promene filozofiju same igre i krenu da igraju lepršavo i napadački, e onda ću žaliti ako se ne plasiraju na SP ili EP. Ne može sve na jurnjavu, tuču, destrukciju igre i duge lopte... Ako su nemci mogli da promene svoj pristup i razviju atraktivan stil, zašto ne bi mogli i Italijani?

DDD

pre 6 godina

Ukoliko se Italijani ne izvuku,bice ovo 3. prvenstvo sveta koje propustaju,a tek drugo na koje se nisu kvalifikovali(1958,1930 nisu ni imale kvalifikacije)

Laki

pre 6 godina

Švedska je daleko od tima koji nema tradiciju igranja na SP, ali bez Brazila, Argentine, Nemačke ili Italije je kao jelo bez glavnih začina, a vi pričajte šta hoćete. Nažalost, Italija nema više igrače sa fantazijom kao Bađa,Del Pjera, Totija i naravno, nezamenjljivog Pirla.

Beograd

pre 6 godina

Krah potop Italijandkog fudbala rekao bih. Ali ako u dve utakmice ne mozete da postignete gol onda stvarno ni ne zasluzujete da idete na SP. Svedjani odigrali maestralno u defanzivi. Za svaku pohvalu. I sasvim zasluzeno idu na sampionat. Zasluzene cestitke i pored velikih tenzija i pritiska kojima su bili izlozeni uspeli su Svedjani da ostvare svoj plan. Italija posle punih 60 godina nece biti na turniru. Tuga i zalost za Italijanski fudbal.

Slavisa V.

pre 6 godina

Muka mi je vise od ove horor utakmice. Ovo ne lici na fudbal, gledamo samo povrede, prinudne izmene, zute kartone, padanje, igranja rukom, trazenje penala...uzas.

NoName

pre 6 godina

Zasluzen prolaz Švedske, ali je ovdje mnogo hvalio Italijanima Marko Verati :)
(Stefan Podgorica, 14. novembar 2017 01:11)

Koga je hvalio Verati? I dalje ne mogu da verujem da u 21-om veku postoje likovi koji znaju da pišu ali ne znaju da pročitaju napisano. Momak, da li znaš šta znači reč hvaliti? Izvinjavam se ako je u pitanju milogorski novogovor pa mi ostali ne razumemo, ali ako nije... katastrofa.

Dusan kg

pre 6 godina

dok bi izostanak Italije bila velika katastrofa.
(Il_Biscione, 13. novembar 2017 22:10)

Ma kako da ne,sutra svetske berze u haosu,vrtoglavi skok nafte i zlata.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

GNU JE GNUSAN

pre 6 godina

Prođe Švedska. Zasluženo. Bili su bolji. Nadam se da će Srbija pobediti na mundijalu. Slabe šanse dajem Japanu. Mislim da je Srbija ipak kvalitetnija.

Forza

pre 6 godina

Volim Talijane zbog njihove upornosti i srcanosti,ali toga nema vise,bar danas nije bilo i zbog toga,zalim ali ne vredi,losi su bili. Ciao.

Dejan

pre 6 godina

Dajte Švedskog komentatora na SK 1, kad ste mogli juče Hrvatskog što ne bi i Švedskog slušali ili Italijanskog
(Bitanga sa istoka, 13. novembar 2017 21:50
Na sport klubu se slavilo do zore prolazak hrvatske na sp imali su i cak emisiju o hrvatima jedno sat vremena hvalospeva pre pocetka utakmice i to u sred Beograda a o braci grcima ni reči ccc
Prodjose svedjani kod njih zima al standard.

Mučki provokator

pre 6 godina

Posaljite hrvatice u treci pot.
(Zaza Paculija, 13. novembar 2017 21:07)

mi smo u trecem cekamo prolaz Šveđana i idemo u drugi..
iz prvog dobijemo Brazilce, Srbiju i jednog iz Afrike ili Azije..niko sretniji od mene

Јабучило

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41)

Слага Нолан и не трепну.

Dusan

pre 6 godina

Sami su krivi Italija nece biti učesnik SP. Ali i bez njih ce prvenstvo u Rusiji biti mnogo jako tu ce biti Mesi Ronaldo Modric Matic Aazar Diego Kosta Nejmar Grizman i još mnogo velikih igrača.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41) 

koliko je ovaj lik frustriran...
(dostojevski, 13. novembar 2017 22:52)

A čime to ?

panzer general

pre 6 godina

Nazivati ispadanje Italije katastrofom za svjetsko prvenstvo je smiješno. Od današnje Italije ostalo je samo ime. Uostalom, što reči za momčad koja u dvije utakmice ne zabije gol.

Uros

pre 6 godina

Jako mi je zao sto Italijani nisu na prvenstvu, ali nisu ga ni zasluzili. Venturu oterati sto pre. Ne postoji ni jedan razlog da ne zoves Balotelija u reprezentaciju.

remax

pre 6 godina

Bravo Švedi!
Biće toga još na svetskom..
Zato se voli fudbal, što svako ima pravo da se nada a ne da se snobovi zavale u fotelje i samo broje golove!

Rs

pre 6 godina

Steta samo zbig Bufona, ali sta se moglo ocekivati kad im je selektor ventura koji se inati sa citavom nacijom. Pa makar je Italija uvijek imala vrhunske trenere i takticare i spade na jednog Venturu. Darmijan u stilu Cirkovica i Trajkovica ni po zivot ne bi pogodio sesnaesterac iz centarsuta.

bradina

pre 6 godina

Ma samo neka mi neko spomene da nasi slabo igraju!Pa ova Italija je katastrofa!Sem jedne prave sanse za 95 minuta i non stop bunarenje i centarsutevi spolja na visoke fudbalere Svedske,i stalnog simuliranja trazeci penal.nema vajde!Nemaju prava da se bune protiv sudije koji im je u dva navrata progledao kroz prste za igranje rukom u sesnaestercu.Ali tim koji godinama gaji defanzivu,pao je od tima koji im za dve utakmice nije dozvolio ni propisnu sansu!Kad analiziramo igru Italije,shvaticemo zasto je to tako - prvo oslonili su se na igrace koji ni u svojim ligama nisu zapazeni,jer ulogu napadaca u gotovo svim jacim timovima Serije A drze stranci i platili su danak.Odbrana po neki put ne dobija utakmicu iako se Bufonu ne moze zameriti nista,on je tu da spreci gol,ovo je tezak samar Kalcu,koja pored Holandije,Gane,Obale Slonovace,USA,Cilea nije imala kontinuitet podmladjivanja tima i zameni dostojno generaciju,Rosija,Kelinija i vec pomenutog Bufona.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ala bih voleo da Italija ispadne, pa taj Venetura je losiji trener i od Piksija i Muslina zajedno, i Italija sa takvim trenerom ne zasluzuje da se nadje na najvecoj svetskoj smotri kao sto je Mondijal.

CJ

pre 6 godina

Da onaj Karnezis nije napravio onakav penal, i Hrvatska-Grcka bi završilo 0-0 ili 1-0...prevelik pritisak, nema se prava na grešku...ukinuti ovaj baraž, 8 utakmica, 6 0-0.

borisbl

pre 6 godina

Dva ocigledna penala nisu svirana za svedsku. Talijani igrsju rukomet u svom kaznenom na 3 metrs od sudije, a on se pravi da ne vidi... tuzno sudjenje spanca..

Ddd

pre 6 godina

Menj je zao što nema Holanđana,oni uvek odigraju odlično,5:1 protiv Španije,magija Robena,žao mi je što će ostati bez trofeja za reprezentaciju.

GNU JE GNUSAN

pre 6 godina

Ja gledo tekmu i nije da žalim za Italijanima. Ovo nisu italijani, ovo neki obični igrači. Nema Pirla, Del Pjera, Bađa, Alberta Donadonija, Maldinija, nema Vijerija, Vialija, nema nikog poznatog... Znam samo Bufona. Nek ide Švedska, tamo znam sve :)

as

pre 6 godina

Niko ne spominje da je Svedska odlicno odigrala ove kvalifikacije u izuzetno jakoj grupi sa Francuskom i Holandijom, dok su se Italijani mucili sa Albanijom i Makedonijom. Kad se sve to sagleda, sasvim zasluzen plasman Svedjana, a Italijani neka se zamisle, pa nece niko da im pokloni odlazak na SP zato sto su oni Italija.

akajea

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?
(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)

A rezerve?

pas snoopy

pre 6 godina

ha ha , italijani ce da gledaju gudelja , rukavinu i ostale aseve na sp ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kladzom do bola, 13. novembar 2017 22:43)

Tako je. I ostale Hrvatske asove.

Nisu zasluzili

pre 6 godina

Koje zalopojke kao da je neko umro. Cuj nema fudbala bez Italije pa nema fudbala ni sa njima. Vidim da mnogi zive u proslosti i sanjaju Italiju od pre 10 i vise godina. Sta reci tek za tvrdnju da bez SAD nema svetskog prvenstva osim hahahahahaha.

oscar

pre 6 godina

Insinje nema mesta zbog sugave taktike... Realno jedini sa klupe koji moze da promeni nesto. Eventualno brzinom El Saravi... ovo sve drugo " fizikalci "

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Katastrofa! Fudbal bez Italije je kao kosarka bez SAD-a. Nema ni Holandije ali su tu Srbija, Svajcarska i sl. U najavi ocajno prvenstvo.

sada

pre 6 godina

sta ce na svetskom..Svedskoj za 180 minuta nisu dali gol...cao zdravo..dokaz da je fudbal propao,ruzan fudbal na svim baraznim utakmicama..neko ce reci tako se igraju te utakmice al sve u svemu fudbal propao

Sale

pre 6 godina

Dakii pa ti izbaci igrace koji nas odvedose u rusiju.Stojkovic,Tadic i Mitrovic su bili ubedljivo najbolji igraci u kvalifikacijama a ti hoces Rajkovica koji je katastrofalno branio protiv Irske i Radonjica koji mnogo oscilira.

vlaca

pre 6 godina

Italijani uvek tvrdo ugraju sto su ocekivali da prodju.Danas svi igraju fudbal nikog poceniti ne sme se.Island je primer kako treba igrati

Ivan

pre 6 godina

Senzacija, i to velika! Uz čudesno osvajanje Evropskog prvenstva od strane Grčke 2004.godine i senzacionalno čudesno osvajanje Premijer lige od strane Lestera 2016.godine ovo je treća najveća senzacija u istoriji fudbala! Svetsko prvenstvo bez Italije je poput torte bez šlaga! Ali eto posle ove večerašnje senzacije je postalo još jasnije koliko je teško u današnje vreme uopšte plasirati se na Mundijal! Danas je mnogo drugačije vreme, ranije je bilo samo nekoliko ekstra top reprezentacija koje su stalno bile u svetskom vrhu daleko iznad svih ostalih a danas imate ogromnu gomilu izuzetno kvalitetnih i jakih reprezentacija u kojoj svaka svau može da pobedi i upravo jedino zbog toga ne treba neko da se mnogo čudi ovom trijumfu Švedske! Imali su sreće komšije Hrvati što nisu Švedsku dobili u Baražu inače Mundijal bi gledali putem tv-a! Čestitke Švedskoj ali svim ljubiteljima fudbala će naredni Mundijal biti bar bar 30-40 posto nezanimljiviji bez Azura! Šteta!

Ćorava koka ubode koje zrno...

pre 6 godina

Konacno svetsko prvenstvo bez ovih gnjavatora.
(Nislija)

Da napravimo anketu po svijetu i pitamo koga bi gledali na SP Italiju ili tamo neku poluprosječnu Srbiju ?!
Nebi dobili ni 5% čak bi i sami prije gledali Italiju.
Konačno ste se uz puno sreće plasirali nakon 10 god.

pedja

pre 6 godina

Koje najgore SP,da li je neko gledao kvalifikacije u Južnoj Americi pa sve ekipe su top,Afrikanci odlični,nema Holandjana i Talijana sto mi je zao,ali tu iz Evrope Portugal,Francuska,Njemačka,Španija,Engleska,Poljska(uzgred 2 puta treći na SP),domaćin Rusija,odlični Hrvati,fenomenalna talentovana Belgija..,ajde ne pričajte gluposti,biće odlično SP.

Darko

pre 6 godina

Generalno zao mi je samo bufona, da se takva karijera zavrsi na ovaj nacin u nacionalnom dresu. Cini se veliki sportista i covjek.....
(nikola, 13. novembar 2017 22:38)

Bas me briga za njega,neka gleda na tv kako Nojer i drugari osvajaju Rusiju.

Stefan Ishizaki (AIK, Genoa, Valerenga, Elfsborg, LA Galaxy)

pre 6 godina

Šveđani kopiraju Island. Bravo momci. Zasluženo su prošli, a za Italijane je bolje što se nisu plasirali, samo bi se mučili. Imaju domaći zadatak da urade nešto po pitanju kvaliteta reprezentacije. Zabrinjavajuće je da im je A reprezentacija toliko slaba.

Heja Sverige

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Italijani, braćo, Muslina za selektora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (razočaran kao niko!, 13. novembar 2017 22:49)

Хахахаххахахаха!!! На прво читање ми се учинило "Мусолинија за селектора"!!!

Vladan Grujić

pre 6 godina

I koga ćemo sada da mrzimo na Mundijalu u Rusiji? Meni je najizgledniji kandidat Portugalija. Imaju Penalda i ružniji su od Pirata sa Kariba, familiju im njihovu ... :-) :-) :-)

dzhoni

pre 6 godina

kako mi je drago covece.

prvo: sami su krivi, jer je savez saucesnik u lopovluku i sistemskom unistivanju domaceg fudbala od strane juventusa.

drugo: napokon cemo gledati prvenstvo bez ekipe koja prolazi sa 0:0,1:0 i 1:1 uz gol iz ofsajda i gol u 100-om minutu.

ibra

pre 6 godina

E bre ovaj ibrahimovic.Ode iz intera,inter osvoji ls,ode iz barse,barsa osvoji ls,napustio svedsku reprezentaciju,ovi izborise plasman na svetsko.Covek najbolje da se prikljuci nekom timu pred finale.

lopta

pre 6 godina

Cudno je svetsko bez Italije, mora se priznati.

na stranu da li su zasluzili ili ne, da li ih neko voli ili ne ali je jedostavno cudno.

je namerna

pre 6 godina

Ocajna igra Svedske. Posed lopte 25% na kraju, pa sa takvom igrom na SP nece proci grupu i bice kanta za napucavanje. Mozda ce neku odigrati 0:0. Treba Svedjani pod hitno da zamene selektora ako misle da bilo sta urade na SP.

Makedonce

pre 6 godina

@Makdeonce 
Ne brukaj cestite Makedonce.Ko je rekao da sam ja iz Republike Srpske?Ali ona svakako jeste bastion srpstva.Ti ne znas sta je to.Ali ne krivim te.Gledaj Srbiju i RS na SP i placi!
(Stara kuka, 13. novembar 2017 22:44)

Srbiju gledam i drago mi je da je u Rusiji..a u kojem šeširu je RS

VoX

pre 6 godina

Ovo sto se desilo Italijanima smo mi na srecu izbegli, ali ce nas uskoro sacekati...
Selektor bez autoriteta kome drugi sastavljaju tim...

Ivan ZG

pre 6 godina

Ovo se moglo dogoditi nama (RH) da smo igrali drugu kod kuće. Možda bi neki trener mislio samo da odigramo nulu u prvom susretu, a u drugom ćemo ih dobiti pa makar 1:0. I onda ulati njima jedan gol u našu mrežu, a ti moraš dati dva u poluvremenu. I banana. Ops, posklizneš se samo tako.
Zato smo mi igrali prvu na sve ili ništa da imamo popravni ako ne ispadne najbolje. Ali Talijani uvjek nešto kalkuliraju, 1:0 im dosta... I na kraju ne daju ni gol u dvije utakmice, a htjeli bi dalje. Pa sada ih mi nije ni žao. Istina da im je ostao Konte to bi bitno drugačije izgledalo. Ali nije.
Život ide dalje, a oni neka gledaju prvenstvo na televiziji...

Boss

pre 6 godina

ČETVEROSTRUKI SVETSKI PRVAK ima posed lopte od 73 odsto i 11 upućenih udaraca na gol protivnika. Šveđani su koncentrisani samo na odbranu, retko kada izlaze van šesnaesterca. Golove očekujemo u drugom poluvremenu.

M

pre 6 godina

Selektor Italije klasican Muslin primjer..Pravi se pametan i on ima Insigne-a na klupi pravog kreativca i covjeka poteza i tu mu provodi utakmicu..
E moj selektore...
Sve sami pametnjakovici..

Markinjos

pre 6 godina

Ovo će biti najgore svetsko prvenstvo ikada bez Holanđana i Žabara.. Ali bukvalno. Samo još Nemci ostadoše od velikih ekipa, sve ovo ostalo je krš živi.

Petrovic

pre 6 godina

Sramota za italiju,odlicnu ekipu imaju ali uzas selektora njemu insinje ne igra,zorzinja se kasno setio odlican igrac,igra gabijadini mnogo lose odluke,naredni ciklus podmladjivanje reprezentacije imaju oni dosta talentovanih igraca,samo ne znam ko bi prihvatio posao selektora posle ovakvog neuspeha.

Ziva the Bard

pre 6 godina

Dozvolite, jedan Ravaneli Fabricio je morao da igra. Poznato je da je 2:0 najopasniji rezultat, Svedjani su mudro odigrali 1:0 u prvom mecu.

Mantis

pre 6 godina

Sad ce sudija na pauzi dobiti
instrukcije od italijana da im
dosudi penal ili iskljuci nekog svedjanina.
(Anonymous, 13. novembar 2017 21:37)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Neće baš tako "napadno". Par skraćenih
kornera, slobodnjak sa 17 metara i slično.
Uglavnom, sad sudac nastupa :-)

Mirsolav

pre 6 godina

Svedjani odmah da smene selektora! Ovako ruzan fudbal odavno nisam video, prosli su na cistu srecu. Italijani, glavu gore, igrali ste prelep fudbal, nema veze sto se niste plasirali.
(mali, 13. novembar 2017 22:46)

O cemu ti? Svedani su igrali koliko im treba. Zapravo me iznenadilo kako su orgnizirani u obrani, djeluju mocno!

Coco Bill

pre 6 godina

ANTI-FUDBAL ŠVEĐANA! SRAMOTA!
(goran, 13. novembar 2017 23:38)

ANTI FUDBAL ?! Pa tako Italijani stalno igraju, anti fudbal, kad imaju rezultat. Dakle Šveđani su igrali isti takav anti fudbal, kao što igraju Italijani, pošto su imali rezultat. Drugo ako su Italijani "nesposobni" da daju bar jedan gol u obe utakmice, onda i ne zaslužuju da se kvalifikuju. E sad što se tebi više "dopadaju" Italijani, bez obzira kako igraju, to je onda druga stvar.

veliki strumf

pre 6 godina

Da su sve sudije autoritet kao na ovom meču fudbal bi bio duplo bolji i kvalitrtniji! Svaka čast čoveku kako se obračunava sa padavičarima i prigovaračima!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bananamen, 13. novembar 2017 22:18)
Da li si ti realan? Covek nije dosudio CETIRI PENALA, da cetiri - 2 za Italiju (cist faul u 8. minutu i faul pocetkom 2. poluvremena kad je dosudio nepostojecu igru rukom), 2 za Svedsku. Uz to, nije dao najmanje 2. zuti karton Kjeliniju za lakat, mada je ono bilo i za direktan crveni. Ako mi ne verujes idi na sudijske forume (npr. Law 5) gde su Lahoza razapele kolege sudije, a kako pisu i strucni komentatori na velikim telvizijama su ga zestoko kritikovali nakon 1. poluvremena. Imas i videa tamo, pa mozes sve da pogledas jos jednom. Covek je sudio ocajno, a svoje greske je opravdavao zutim kartonima.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ anonymous , @ max payne - Da, kladionice su zaradile. Sinoć oba baraža u Evropi 0-0 a evo i večeras 0-0 . Dal će i sutra veče Irska-Danska biti isto 0-0? Možda vrijedi odigrati na taj tačan rezultat i naravno prelaz iz X u X ? Ako bi došlo mogla bi se dobra para uzeti. Srećno ko odigra a navijaću da Irska prodje dalje.

svakavest

pre 6 godina

Srbi sudije.
Imam utisak da vise kukamo ovde za penal nego sto su Irci posle sramnog penala ili vcrs Svedjani. Da se nama desilo, Vatikan kriv. I ja bih tako mislio.
S jedne strane, izvukla se Italija, razbili bi ih bar 3-0 u Rusiji. :)

Mirko

pre 6 godina

Ako sad kad nema Holanđana i Italijana, a tu su braća "ostavili me dećki", a domaći teren, ne uzmemo SP... ko zna kada ćemo opet imati priliku!
(AC Milan, 13. novembar 2017 22:56)

Ahaah ahahahaha vi uzmete SP? Pa je se desila Grcka prije deset godina al necemo pretjerivat. Vi mozete jedino uzet mozda trece mjesto u skupini.Mozda

ROMY-INTERISTA

pre 6 godina

Nista strasno! Toliko se digla prasina kao da je ovo neki Bog zna tim... kad im vidim sastav, sve mi je jasno. Nikad gora Italija po imenima i po igri. Uostalom ocajne baraz utakmice, izgleda ko da gol umrla mu majka :))

Somi

pre 6 godina

Italijani godinama igraju antifudbal.Denfazivno ceo zivot.Sad su naleteli na tvrdu reprezentaciju,i ne treba da idu.Bice to lepota fudbala u Rusiji gledajuci Brazil,Argentinu,Kolumbiju,Urugvaj,Nemacku,Island,Svajcarsku,Spaniju.

AC Milan

pre 6 godina

Posle prvih utakmica baraža rekao sam da će ili Grci nadohnaditi ili Italija ispasti i da tu treba tražiti iznenađenje. Da jedna Irska prolazi i da se zna koja, i da penal za Švajcarsku ma kako grozno i surovo zvučalo nije greh... jer švajcarska je ušla u baraž sa 9:0 u grupi i zadnje kolo izgubila od Protugala... velika nepravda bi bila da ekipa sa 9:0 stigne pre do one nule nego devetke.

Ipak da Italija neće proći... ni sam nisam verovao u svoje reči, ali eto. Grci nisu uradili čemu sam se nadao, pa otišlo zlo na Italijane.

Inače zapravo zasluženo!

Zemlja u kojoj grobari gori od naših grobara(nisam popbornik nijednog blizanca oba su zlo čisto i simboli nečastivog i antisrpskog) Juventus vedri i oblači i stiče LAŽNU SLAVU ne zaslužuje bolje!

Kad ih je Berluskoni oterao u drugu ligu, tim činom napravio pometnju u celoj ligi jer se nije znalo ko će i u kojoj ligi igrati, Milan bez priprema prolazi Zvezdu i igra finale LŠ, a Italija uzima 4. Svetsko!

Tako da grobari iz Italije, uživajte u slavi vašeg Juventusa... I navijajte za Srbiju!

Ako sad kad nema Holanđana i Italijana, a tu su braća "ostavili me dećki", a domaći teren, ne uzmemo SP... ko zna kada ćemo opet imati priliku!

Bruce_Ventura

pre 6 godina

Čestitke šveđanima...pronosale su ih dobre "vile",odličan golman i vrlo dobra obrana...Antinogomet je pobijedio no cilj je opravdao sredstvo...Btw,neka lahozu podignu spomenik u stockholmu😂😂

Whaaaa????

pre 6 godina

Dame i gospodo, Italija i Holandija smišljeno bojkotuju ovo rusko prventsvo jer su pozvani na ekskluzivni privatni turnir za ilumunate.

Milica

pre 6 godina

Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemacka 4 puta prvak sveta,4 puta druga,4 puta treca. Italija 4 puta prvak sveta,2 puta druga i jednom treca. Nemacka 3 puta prvak Evrope,3 puta druga i 3 puta treca, Italija 1 prva,2 puta druga i 1 treca. Italija ne moze ni da pridje Nemackoj.

cesnanacrvenomtrgu

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...

Stara kuka

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)
Sa nikad gorim timom...da bas tragedija.

...

pre 6 godina

Italijani nisu imali srece. 24 suta ka golu, 7 kornera. Posed lopte 75 posto. Ono sa kolenom je bilo sto posto za penal. posle toga mozda jos jedan..Sudija ne bas tako dobar..Steta da tim koji je bolje igrao nije otisao dalje. Nepravda fudbalska

iz-hr

pre 6 godina

Oni koji se nisu plasirali ni u 32 ekipe nisu ni zaslužili SP (od evropskih Italija, Holandija, Ukrajina, BiH, Grčka, Turska). Hrvati su zbog Italije preskočili u lonac 2. Srbija ostaje u loncu 4. Amoglo se desiti da i HR i SR budu u loncu 3.
(Felini, 13. novembar 2017 23:56)

Ispravljam. Nisu mogli biti Srbija i Hrvatska u istom potu. Vi čekate da Peru ispadne, a on je bolje plasiran od Hrvatske i u tom slučaju ako bi vi otišli u treći pot, Hrvatska bi išla u drugi.

Messiah

pre 6 godina

I argentina se suocavala sa time da su mogli da ne odu na svetsko posle 50 godina ali nadam se da je i onim najzagrizenijim fanovima pelea i maradone jasno koliko onaj het trik mesija znaci za argentinu.Covek postigao 7 golova u kvalifikacijama i doneo gomilu bodova.Da nije njega svetsko ne bi ni videli.Medjutim u italiji, holandiji i cileu nije imao ko da napravi razliku, tako da (nazalost) ove tri strasne reprezentacije necemo gledati na sp.I naravno na kraju moram da spomenem i to da se mesi borio protiv azdaja svetskog fudbala brazil, urugvaj, cile, kolumbija,namdorska visina ekvadora i bolivije, da bi otisao na sp, a za to vreme neko je popravljao statistiku protiv najslabijih reprezentacija sveta andore i farskih ostrva.

ticroo

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemačka je najbolja evropska selekcija. Čak i kad je Italija imala titulu više, statistički su imali puno lošiji učinak od nemaca na SP, a o EP i da ne govorimo. Sada, kad i švabe imaju četiri titule, nema više ama baš nikakve dileme.

da sam ja ventura

pre 6 godina

Bernardeski i Insinje od 1. minuta umjesto Parola i Florencija i to je makar 1-0 na poluvremenu !
U drugom El Šaravi za 2-0.

PAOK

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17)

Sve ekipe sto si nabrojao nisu zasluzile na terenu plasman.Ameri imaju trziste i jako losu ligu a u kvalifikacijama su igralo katastrofalno.Sistem je isti samo ameri nisu isti.Cile kao prvak kontinenta nije mogo u prvih 5 i sami su za to krivi.

Barezi

pre 6 godina

Šteta da ispadne dosta bolji tim, a videlo se da je to Italija od ova 2. Švedjani nisu ni pokušali igrati fudbal, svo vreme 8 igrača na 20 metara i samo izbijaj, bruka na koji način se plasiraše. Sa druge strane i nije mi mnogo žao Italijana, neka vide kako je to kad ispadneš na takav način. Dosta su to oni radili boljima, tačnije oni su to i izumeli.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Italijani, braćo, Muslina za selektora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (razočaran kao niko!, 13. novembar 2017 22:49)

Хахахаххахахаха!!! На прво читање ми се учинило "Мусолинија за селектора"!!!

Panonski

pre 6 godina

Gabijadini ili kako se vec zove onaj momak iz Intera je trebalo da razbija igru protivnika. Ali veceras je dobar i Parolo jer Svedjani nemaju igru. Za ozbiljnije protivnike, prvi izbor je taj momak. Verati je truba pa ovaj Jorginjo organizuje igru. Ostalo je sve solidno i bbc odbrana. Nadam se plasmanu iako su sami sebe doveli u nezgodan polozaj.

Stara kuka

pre 6 godina

Italija izgleda postaje nova Holandija.I ako prodju i ako ne prodju opet na sta su spali.Takva fudbalska velesila.Muce se pa se muce.
@Makedonce
Koji to vi haha

Makedonce

pre 6 godina

Italija izgleda postaje nova Holandija.I ako prodju i ako ne prodju opet na sta su spali.Takva fudbalska velesila.Muce se pa se muce. 
@Makedonce 
Koji to vi haha
(Stara kuka, 13. novembar 2017 21:34)

Mi znaci Makedonija a ne Republika Srpska

vladek

pre 6 godina

Povlacenjem tri velemajstora fudbala Pirla,Delpiera,Totia,tim je izgubio identitet,nije imao ko da napravi razliku,i to je sva prica.Ovakvi mecevi se resavaju bljeskom,virtuoznim potezom nekog od pomenutih igraca,ali takvih vise u redovima Azura nema....

Dragan

pre 6 godina

Krivo mi sto neznam italijanski pa ne mogu da citam sta pise italijanska stampa i njihovi socijalni mediji. Mora da je prokljucalo.
Ajde B92 dajte malo izvoda iz italijanske sportske stampe!

dream team

pre 6 godina

aleksi sancez,alaba,aubamejang,jan oblak,roben,bufon,bejl,vidal,bonuci,,imobile,kjelini,antonio valensija,dzeko....
Ove igrace nazalost necemo gledati u rusiji

Zokara

pre 6 godina

Brontosaurus, 13. novembar 2017 23:40

Usporediti igru Svedjana sa igrom Srbije je kratko malo smesno. Dok jedni ginu od prvoga minuta i tacno svak igrac zna svoj zadatak, znaci da igraju sa ciljem...a drugi ko muva bez glave. U tome je covece razlika.

Inace, Svedjanima svaka cast na zasluznom prolazu, prema karakteru ekipa od pocetka se znalo, ko prvi zabija ide dalje. Italijani kakvi jesu brzo ce se vratiti nakon ovoga poraza, uopce ne sumnjam.

misko

pre 6 godina

Koliko mi je drago nemate pojma... Nikad nisam voleo njihov nacin igranja fudbala... Nadam se da ce Kejn, Dele Ali s'jedne strane ili Mesi, Di Marija iskoristiti ovu sansu.. Mada su Nemci uvek tu...

Kolo

pre 6 godina

ala se obogatile kladionice veceras od silnih keceva..da budemo realni retko ko je ovde odigrao x
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iz x u x, 13. novembar 2017 23:57)

Netacno. Da je bilo milion keceva kvota bi sa 1.6 pala na

eros ramazoti

pre 6 godina

E moj fudbale sta si docekao.Da jedna ovakva velicina kao sto je bufon,igracka i ljudska,ne ide na svetsko.Kakav gest,kakav potez,ceo stadion zvizdi himni svedske a on aplaudira.I on da ne ide na svetsko, a ljigavko da ide i da mu saigraci donose pobede.Ljigavko je penaldo naravno.Najobicnije ljudsko smece.

Milioner

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo..... 
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34) 

Nikad ne uzimaj novac od nekog ko se zove Renato.

Milosav

pre 6 godina

Daj barem jedne godine da ih ne trpim ovde u Torontu kad dodje svetsko ne mozes da ostanes ziv od Italijana i Portugalaca koji preko noci postanu Brazilci :)
Iskreno zao mi je zbog Bufona.

Dakii

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)Ako se ne zezaš, mislim da pojma nemaš o fudbalu. Uostalom, to pokazuje i činjenica da na vest o Italiji i Švedskoj ti pišeš o sastavu Srbije.
(Malkom, 13. novembar 2017 20:55) objasni mi zasto da ne?????

Stara kuka

pre 6 godina

Italija se nije kvalifikovala?Holandija se nije kvalifikovala?Pa dobro sta je tu cudno?Nikad gore timove u istoriji i jedni i drugi nisu imali.Tako je to.I Francuska nije bila na SP 1994.Posteno izbori na terenu,jer ona su ista za sve.Kao nece biti SP isto bez Italije...zasto?Ako nisu zasluzili,ne moze sve na staru slavu.Onda se fudbal i sport uopste ne bi ni igrao.Jeste cudno bez Italije pa i Holandije,ali pitacu vas kad dodje jun:)

Sole

pre 6 godina

Zasluzeno nisu prosli. Igracki kadar je odraz kvaliteta lige. Imate situaciju da neki od najjacih klubova Napoli,Inter izvedu prvu postavu gde nema ni jednog Italijana,sto je pre 10-15godina bilo nepojmljivo. Svedskoj svaka cast.
(zekan, 13. novembar 2017 23:56)

Pa i u Engleskoj je slična situacija sa pojedinim klubovima , a koliko vidim , reprezentacija im učestvuje na SP.

Љубиша

pre 6 godina

Моји фаворити, једна по једна екипа, поиспадаше (емотивно за Грке, фудбалски за Италијане - али, руку на срце, Шведима капа горе за активну одбрану, против Швајцараца, остала ми је Република Ирска). Спортски поздрав свим коментаторима!

iggy

pre 6 godina

Sta je bre ovo, jel ovo fudbal? Ako ne racunam utakmicu na Maksimiru, na preostalih 6 utakmica, jedan gol. Osecam da cu na SP gledati samo Srbiju, na ostalim mecevima ce biti prosek 0,5 gola po mecu

ITa

pre 6 godina

Nije iznenađenje. Pojavljuju se nove jake ekipe. Hrvatska ima pozitivan bilans protiv Italijana i sasvim je logično da bude na SP a Italija ne.Hrrvati će se boriti i za Italijane.

PirloBufonDelPjero

pre 6 godina

Italijani su u krizi od 2000 godine I kraj velike generacije...tipa Toti, Del piero, Nesta, Maldini....
Nikad nisu imali tim Ali su imali velike igrace pa su pravili I dobre rezlutate. E sad kad nemaju igrace koje prave razliku, vidi se koliko nisu tim.
Bice oni u krizi najmanje 10ak godina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gordan, 14. novembar 2017 00:56)

U krizi od 2000te,a prvaci sveta 2010te?? Dajte Vi sto gledate fudbal iskrivljeno ili od juce,sta onda englezi da kazu.Kad su oni nesto uradili tek..onda ko nije u krzi,ajde da cujem.Neki pricaju losa italijanska liga,a tri kluba bice na prolece medju 16 u ligi sampiona. Koja je to liga jaca sem premijer i mozda spanske donekle.Italijani nisu izgubili kuci u bilo kojim kvalifikacijma jedno 20 godina,pametnom dosta? Bas u krizi,sto posle 60 godina ne idu prvi put na SP?? Nasi ce sledeci put 2030te,zivi bili pa videli,a mozda ni tad. Holandjana nema a pre 4 godine bili treci,znaci kriza. A da igraju sa nama 10 tekmi,pobedili bi nas u minimum 7 i imali posed lopte 85%. I svi ti sto su u krizi.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

Realno

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo.....
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34)

Nikad ne uzimaj novac od nekog ko se zove Renato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milioner, 14. novembar 2017 12:38)

Rodjo,Milioneru nasmeja me a verovatno i ostale. Renato je legenda sa Dunava koji ispod Pancevackog mosta vadi utopljenike i ljude koji skacu sa tog Mosta.Covek je lik u svakom pogledu ima tu super restoran i uvek je maltene na vodi. Onda sad ces shvatiti super foru momka koji se kladio,a verujem da nije. a da su Italijani dobili kladionice celog sveta bile bi u minusu 10 milijardi eura.Milsite o tome.

p

pre 6 godina

Imam 50 godina i ovo mi je prvo SP bez bez Italije.Ima malo gorčine ,ali iskreno odavno nisu bili tanji pogotovo na mjestu desetke i špiceva.Šta je tu je.S a druge strane drago mi je da smo mi poslije 8 god na nekom velikom takmičenju .Vidjećemo kako ćemo proći.Medjutim izbaci li sutra Irska Dansku,sve priče o našoj lakoj grupi padaju u vodu,a time i raste nada da nešto možemo uraditi i više na tom SP,u najmanju ruku da se časno borimo za prolaz u drugi krug.Da prikažemo dobru igru.Mladi su tu ,iskusni su tu.Mislim da imamo ok šanse ako momci budu disali kao jedan i u svlačionici i na terenu.

Gordan

pre 6 godina

Italijani su u krizi od 2000 godine I kraj velike generacije...tipa Toti, Del piero, Nesta, Maldini....
Nikad nisu imali tim Ali su imali velike igrace pa su pravili I dobre rezlutate. E sad kad nemaju igrace koje prave razliku, vidi se koliko nisu tim.
Bice oni u krizi najmanje 10ak godina...

hill

pre 6 godina

Problem kod italijanske reprezentacije je gomilanje stranaca u nacionalnom prvenstvu. To je povecalo kvalitet lige i generalno klupski fudbal, dok reprezentacija trpi. U buducnosti ce situacija biti jos gora. Sami Italijani o ovom pricaju vec 15 godina.

Borat Kairat ispao od Skenderbega

pre 6 godina

Ne znam zasto ste tuzni nad italijanskom sudbinom.Kad se setim da su pre dva ipo meseca Bugari pobedili Svedsku i dali im tri komada a oni ni jedan,znaci nisu ni zasluzili odlazak u Rusiju.

Borat Kairat ispao od Skenderbega a izbacio zvezdu

pre 6 godina

@sta uradi nolane smite Ako ne vidis cime si frustriran nema ti pomoci.Pricas o Partizanu koji nema veze sa ovom tekmom.Da imas devojku imao bi manje frustracije.Nije ni cudo sto je nemas kad ostavljas po 100 komentara

Sale

pre 6 godina

Italija mi je najdraža od tih velikih reprezentacija. Uz italijanski fudbal sam odrastao devedesetih i Italija je za mene kolevka fudbala. Jako sam tužan što ih neće biti na mundijalu.

markobg

pre 6 godina

Surova realnost Italijnskog fudbala vođena rukom čoveka prosečne fudbalske i trenerske karijere kao i činjenice da u najvećim klubovima glavnu reč imaju stranci.Ono što im je ostalo od prepoznatljive igre jeste to što teško primaju golove ali na žalost I daju ,sve u svemu hrabra i srčana igra Šveđana je bila dovoljna da se ovi više nego zasluženo raduju plasmanu na SP.

Ivan

pre 6 godina

Svedska : prosek poseda lopte u obe utakmice 30% (33% u prvoj, 27% veceras), 1 sut na gol veceras 2 u prvoj utakmici, jedan korner ukupno u obe utakmice po zvanicnoj statistici ESPNa ... sta reci osim anti,anti,anti,anti fudbal i onda svepametni komentari sa izjavama kako Svedska zasluzeno ide na SP, sta reci ... ja mogu reci da Italija nije imala srece i da nezasluzeno nije prosla dalje ...

Sale

pre 6 godina

O Boze slaga Nolan I da je gledao utakmicu.Mora da je kucao neki od 1000 komentara koje svakodnevno servira prateci uglavnom idein klub.Pet minuta je produzeno.

мангупаријацз

pre 6 godina

Штета за тако страствену и велику фудбалску нацију, али и за Буфона.

Milos NS

pre 6 godina

Tuzno kakav se fudbal danas igra. Da jedna prosecna Svedska ovakvom uzasnom anti-igrom izbaci jednu Italiju. Nekada se nije moglo desiti da za klasu gora ekipa prodje dalje.

postovalac

pre 6 godina

Jednostavno, bilo je vreme da se Bufon konacno skloni i ustupi mesto nekom mlađem. On je igrač iz nekog drugog vremena i unosi asinhronost u ekipu. Otuda i neuspeh.
Mogao je to jedan Pirlo, a ovaj kao britanska kraljica.

nemsc12456

pre 6 godina

Oce neko da mi objasni kako funcionise koja je reprezentacija u kom sesiru ok ovi sto su u top 20 su u prvom i drugom verovatno ali kako smo mi u 4 kada se 12 bolje tangiranih reprezentacija nije kvalifikovalo?

Sale

pre 6 godina

Italija mi je najdraža od tih velikih reprezentacija. Uz italijanski fudbal sam odrastao devedesetih i Italija je za mene kolevka fudbala. Jako sam tužan što ih neće biti na mundijalu.

зомби

pre 6 godina

Стварно безвезе. СП у фудбалу без Италије је као СП у кошарци без Србије или Литваније. Једноставно то није то. Још би то и имало некаквог смисла да их је избацила нека добра екипа, а не ови аматери. Једва чекам да видим утакмице Шведске на том првенству. Имам осећај да ће пући као ми 2006. или Северна Кореја у Јужној Африци.

Dragan

pre 6 godina

Steta jer bolja su ekipa.
Dovoljno sansi za bar jedan gol.
Cist penal u 48.min
Ali takav grah zvani krah.
Zlatan na SP umjesto Bufona.
Svedi su se provukli i u grupi.
Zbog jedne pobjede 8:0.
FIFA glupo promjenila pravilo da se gleda gol razlika.
Holandjani bili bolji u medjusobnim susretima.

ljubisa

pre 6 godina

Zao mi je sto u Rusiji necu gledati Zabare vec ove dekadentne Svedjane, ali pre svega Italija je ostecena za penal kada je Lustig MMA udarcem ispred sudije nokautirao Darmijana

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

leonida

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.

cesnanacrvenomtrgu

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...

Markinjos

pre 6 godina

Ovo će biti najgore svetsko prvenstvo ikada bez Holanđana i Žabara.. Ali bukvalno. Samo još Nemci ostadoše od velikih ekipa, sve ovo ostalo je krš živi.

Jumko

pre 6 godina

Nebeski narode, pa naravno da nisu svirali penale protiv Italije... Kada i mi prestanemo da ratujemo, da mislimo da smo uvek u pravu, vicemo da je Kosovo Srbija, prestanemo da trazimo pravdu samo nama znanu, mozda ce i nama gledati kroz prste... Pozdrav uz pesmu Najjaci samo opstaju! A vi kukajte na svet i drzite se zadrtosti i neandertalizma! Cao.

Ćorava koka ubode koje zrno...

pre 6 godina

Konacno svetsko prvenstvo bez ovih gnjavatora.
(Nislija)

Da napravimo anketu po svijetu i pitamo koga bi gledali na SP Italiju ili tamo neku poluprosječnu Srbiju ?!
Nebi dobili ni 5% čak bi i sami prije gledali Italiju.
Konačno ste se uz puno sreće plasirali nakon 10 god.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Katastrofa! Fudbal bez Italije je kao kosarka bez SAD-a. Nema ni Holandije ali su tu Srbija, Svajcarska i sl. U najavi ocajno prvenstvo.

nosferatu

pre 6 godina

Jedni Italija i Holandija ne igraju na SP, a mi odemo kao prvi u grupi i smenimo trenera, jer valjda sa njim ne bismo osvojili prvenstvo!! Gde pocinje Srbija, tu prestaje razum!!

globalizacija batice

pre 6 godina

U ovom dvomeču se najbolje videlo koliko je fudbal propao. Od onako lepe igre postao je obično mrcvarenje i jurnjava bez imalo mašte i znanja. Najgori sport na svetu danas bez ikakve sumnje.
Italija je razbila Švedsku, pokazala da je deset puta bolja ekipa, ali ne vredi. Gospoda Švedi dadoše ni krivi ni dužni golčić koji ih ni krive ni dužne vodi na SP, nekada veliku smotru svetskih majstora, danas sprdnju i feštu onih koji najviše mogu da skoče, najbolje trče i imaju najbolje frizurice.
Treba čestitati Šveđanima zaista, veliki su majstori u stajanju u sopstvenom šesnaestercu. Toliko veštine i fudbalskog znanja odavno neko nije pokazao kao Švedi večeras.
Ne sumnjam da će mnogima biti drago zbog ovakvog ishoda. To su, znate, oni što bale nad izuzetno zanimljivom Ligom Šampiona za čiji se trofej svake sezone bore 3 kluba, u kojoj je zabranjeno imati domaćeg igrača u timu, u kojem igraju fantastični predstavnici Azerbejdžana, Slovenije, Gruzije i Andore.
Gledajte vaše Šveđane na SP i uživajte.
U neku ruku mi je i drago što Holandija i naročito Italija neće učestvovati u tom putujućem cirkusu zvanom SP. Ipak, najavljeno proširenje istog na 48 ekipa je najbolja stvar koja se može dogoditi, jer će se time i zvanično ova moderna fensi sprdačina od sporta odvojiti od prelepe igre koja se nekada igrala na travnatim terenima i koja se zvala fudbal.

Ivan

pre 6 godina

Senzacija, i to velika! Uz čudesno osvajanje Evropskog prvenstva od strane Grčke 2004.godine i senzacionalno čudesno osvajanje Premijer lige od strane Lestera 2016.godine ovo je treća najveća senzacija u istoriji fudbala! Svetsko prvenstvo bez Italije je poput torte bez šlaga! Ali eto posle ove večerašnje senzacije je postalo još jasnije koliko je teško u današnje vreme uopšte plasirati se na Mundijal! Danas je mnogo drugačije vreme, ranije je bilo samo nekoliko ekstra top reprezentacija koje su stalno bile u svetskom vrhu daleko iznad svih ostalih a danas imate ogromnu gomilu izuzetno kvalitetnih i jakih reprezentacija u kojoj svaka svau može da pobedi i upravo jedino zbog toga ne treba neko da se mnogo čudi ovom trijumfu Švedske! Imali su sreće komšije Hrvati što nisu Švedsku dobili u Baražu inače Mundijal bi gledali putem tv-a! Čestitke Švedskoj ali svim ljubiteljima fudbala će naredni Mundijal biti bar bar 30-40 posto nezanimljiviji bez Azura! Šteta!

mali

pre 6 godina

Svedjani odmah da smene selektora! Ovako ruzan fudbal odavno nisam video, prosli su na cistu srecu. Italijani, glavu gore, igrali ste prelep fudbal, nema veze sto se niste plasirali.

AC Milan

pre 6 godina

Posle prvih utakmica baraža rekao sam da će ili Grci nadohnaditi ili Italija ispasti i da tu treba tražiti iznenađenje. Da jedna Irska prolazi i da se zna koja, i da penal za Švajcarsku ma kako grozno i surovo zvučalo nije greh... jer švajcarska je ušla u baraž sa 9:0 u grupi i zadnje kolo izgubila od Protugala... velika nepravda bi bila da ekipa sa 9:0 stigne pre do one nule nego devetke.

Ipak da Italija neće proći... ni sam nisam verovao u svoje reči, ali eto. Grci nisu uradili čemu sam se nadao, pa otišlo zlo na Italijane.

Inače zapravo zasluženo!

Zemlja u kojoj grobari gori od naših grobara(nisam popbornik nijednog blizanca oba su zlo čisto i simboli nečastivog i antisrpskog) Juventus vedri i oblači i stiče LAŽNU SLAVU ne zaslužuje bolje!

Kad ih je Berluskoni oterao u drugu ligu, tim činom napravio pometnju u celoj ligi jer se nije znalo ko će i u kojoj ligi igrati, Milan bez priprema prolazi Zvezdu i igra finale LŠ, a Italija uzima 4. Svetsko!

Tako da grobari iz Italije, uživajte u slavi vašeg Juventusa... I navijajte za Srbiju!

Ako sad kad nema Holanđana i Italijana, a tu su braća "ostavili me dećki", a domaći teren, ne uzmemo SP... ko zna kada ćemo opet imati priliku!

Ljubitelj fudbala

pre 6 godina

Azuri su oduvek bili sastavni deo Mundijala evo već 60 godina bez prekida i neće biti isto bez njih naredne godine na Mundijalu. Jednostavno nije to to Azuri su deo najvećeg krema svetskog fudbala kroz istoriju i bez obzira što je današnji fudbal iznedrio mnogo reprezentacija vrhunske klase i podjednake jačine gde svaka svaku može da pobedi, opet nije isto kada nema Azura na Mundijalu zato što su Azuri majstori veleobrta, drama, penala, produžetaka, itd, itd, itd što dalje znači uzbudljivo prvenstvo i neće biti isto bez njih, definitivno.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41) 

koliko je ovaj lik frustriran...
(dostojevski, 13. novembar 2017 22:52)

A čime to ?

Dakii

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)Ako se ne zezaš, mislim da pojma nemaš o fudbalu. Uostalom, to pokazuje i činjenica da na vest o Italiji i Švedskoj ti pišeš o sastavu Srbije.
(Malkom, 13. novembar 2017 20:55) objasni mi zasto da ne?????

nerazzurro

pre 6 godina

Italijani su odavno postali bleda senka nekadasnje fudbalske velesile. Kvalitet igrackog kadra im je prosecan, znaju bljesnuti i pokazati da su i dalje "doktori taktike" uglavnom na kontinentalnom prvenstvu. I to je sve... Na poslednja dva Mondijala upisali su samo jednu pobedu i uglavnom su imali ulogu sličnu afričkim reprezentacajam, da popune broj učesnika. Svi gubimo neplasmanom Italije na Mondijal. I njihov savez. I FIFA. I mi, navijači. Zamislite da se Djidji večeras oprosti od reprezentacije?! Da na ruskim stadionima ne grmi "Fratelli d'Italia" i da ne gledamo Djidjija i kolege kako strastveno pevaju svoju himnu... FORZA AZZURRI!

Malkom

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?
(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)

Ako se ne zezaš, mislim da pojma nemaš o fudbalu. Uostalom, to pokazuje i činjenica da na vest o Italiji i Švedskoj ti pišeš o sastavu Srbije.

Proto Ganci

pre 6 godina

Da napravimo anketu po svijetu i pitamo koga bi gledali na SP Italiju ili tamo neku poluprosječnu Srbiju ?!
Nebi dobili ni 5% čak bi i sami prije gledali Italiju.
Konačno ste se uz puno sreće plasirali nakon 10 god.
(Ćorava koka ubode koje zrno..., 13. novembar 2017 23:22) # Link komentara
Zato bi vas, u svakom delu planete prepoznate i postovane, 99,9% ljudi gledalo, jel' da? Strasni su vasi kompleksi, mislite da ste neki faktor, a ono sabanija najgrdja. Uvek samo ucesnici grupne faze kojima "suci" ne daju prolaz, ljubomorni na vasu "kvalitetu" valjda.

Makedonce

pre 6 godina

Italija izgleda postaje nova Holandija.I ako prodju i ako ne prodju opet na sta su spali.Takva fudbalska velesila.Muce se pa se muce. 
@Makedonce 
Koji to vi haha
(Stara kuka, 13. novembar 2017 21:34)

Mi znaci Makedonija a ne Republika Srpska

mučki provokator

pre 6 godina

Ljudi moji,gledajući cjelokupne kvalifikacije i sada ovaj baraž mogu reći da je fudbal definitivno umro! 
Mi nešto kritikujemo naše,ali moramo priznati da niko kroz ove kvalifikacije nije ni odigrao nešto bolje od naših. 
Ako neko kaže da je naša grupa bila slaba,pogledajte onda samo u kakvoj je 
grupi igrala Švajcarska!Ne kažem da su naši dobri,daleko od toga,hoću samo da kažem da je ovaj sport imenom "fudbal" 
postao jad i čemer za gledanje.Definitivno ga je novac uništio!
(piksi, 13. novembar 2017 23:38)

Nema novac nikakve veze sa reprezentacijama..velika je želja fudbalera da nastupe na na SP.. igra se ziheraški i favoriti strahuju pa im se dogode kiksevi..da su pare u pitanju Italija bi išla na SP

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.  

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima. 
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17) 
Iskreno receno komentar ti je jako zanimljiv

Kad' ovi italijani ovako dobro naučiše Srpski jezik nije mi jasno ...

...

pre 6 godina

Italijani nisu imali srece. 24 suta ka golu, 7 kornera. Posed lopte 75 posto. Ono sa kolenom je bilo sto posto za penal. posle toga mozda jos jedan..Sudija ne bas tako dobar..Steta da tim koji je bolje igrao nije otisao dalje. Nepravda fudbalska

Mirko

pre 6 godina

Ako sad kad nema Holanđana i Italijana, a tu su braća "ostavili me dećki", a domaći teren, ne uzmemo SP... ko zna kada ćemo opet imati priliku!
(AC Milan, 13. novembar 2017 22:56)

Ahaah ahahahaha vi uzmete SP? Pa je se desila Grcka prije deset godina al necemo pretjerivat. Vi mozete jedino uzet mozda trece mjesto u skupini.Mozda

dilentatizam

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.

Dare

pre 6 godina

Sta pricate kao izostanak Italije bi bio katastrofa.Zasto?? Ako ne mogu u dve utakmice da daju gol Svedjanima onda ne treba na prodju.U ostalom nikakva katastrofa to ne bi bila, Italija se uvek provlaci na srecne okolnosti.Voleo bi da veceras ispadnu, jer ih nilada nisam ni simpatisao.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41) 

Слага Нолан и не трепну.
(Јабучило, 13. novembar 2017 22:49)

Vidi se da si utakmicu gledao čitajući, pozdrav ...

Savremenik sadasnjih savremenika

pre 6 godina

Ovo će biti najgore svetsko prvenstvo ikada bez Holanđana i Žabara.. Ali bukvalno. Samo još Nemci ostadoše od velikih ekipa, sve ovo ostalo je krš živi. (Markinjos, 13. novembar 2017 23:28)

Ti mora da si neki ortodoksni pravoslavac. Postujes utvrdjena pravila iz 11 veka koja "ne smeju da se menjaju". E pa svet se menja, dragi teleportovani putnice iz proslih vremena. Druge zemlje imaju pravo da budu bolje od onih koje su godinama carovale u fudbalu. Ako uopste znas sta je fudbal, posto toga nije bilo u 11-tom veku.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

I sada umesto da lepim slicice sa igracima kao sto su De Rosi, Bonuci, Kjelini, Bufon i ostali ja lepim Johansona Stefensona Majhansona...

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Kakav je to mundijal bez zabara, tuga, oni su uvek u stanju da pomrse svima konce kao 82. u Spaniji. A i svi vole da cuju njihovu himnu kao hit za sva vremena:-)

Makedonce

pre 6 godina

@Makdeonce 
Ne brukaj cestite Makedonce.Ko je rekao da sam ja iz Republike Srpske?Ali ona svakako jeste bastion srpstva.Ti ne znas sta je to.Ali ne krivim te.Gledaj Srbiju i RS na SP i placi!
(Stara kuka, 13. novembar 2017 22:44)

Srbiju gledam i drago mi je da je u Rusiji..a u kojem šeširu je RS

S

pre 6 godina

Zbog onog sramno dosuđenog penala nad Jakintom protiv Australije 2006 godine na SP u Nemačkoj i zbog one provokacije Materacija uperenu protiv Zidana, drago mi je što Italija doživela na predhodna dva SP-a fijasko neprolazeći grupu a sad još gore nisu ni otišli. Prati ih kletva sa SP 2006 godine!

Mučki provokator

pre 6 godina

Posaljite hrvatice u treci pot.
(Zaza Paculija, 13. novembar 2017 21:07)

mi smo u trecem cekamo prolaz Šveđana i idemo u drugi..
iz prvog dobijemo Brazilce, Srbiju i jednog iz Afrike ili Azije..niko sretniji od mene

chypsy

pre 6 godina

Ne idu jedna Holandija i Italija na svetsko prvenstvo a mi izmisljsmo toplu vodu,nije nam dobra igra,selektor ne valja,itd...Nismo ni svesni kakav smo uspeh ostvarili samim plasmanom.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Браво за Швеђане, само када су ове недуване закуцали, па нека падају, фолирају се, гестикулирају!
Могу сада да наставе са скандирањем Михајловићу, да истичу слике Ане Франк, сакупљају своје сличице Панини за мундијалски албум, а најбоље од свега, нека гледају следећег лета уместо фудбала "шведске акционе филмове"!!!
Много ми је драго да се ова фолиража неће наћи у Русији 2018. године!!!

dostojevski

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41)

koliko je ovaj lik frustriran...

Sledge Hammer

pre 6 godina

Kako su Italijani(taj divni kulturni zapad) izvizdali himnu Svedske. (goblin, 13. novembar 2017 21:19)

Sinko, Italijani su pre svega juznjaci. A sto juznije to tuznije. Imaju srecu sto im je blizu Austrija i Nemacka, inace bi bili na nivou tamo nekog Maroka.

Stara kuka

pre 6 godina

@Makdeonce
Ne brukaj cestite Makedonce.Ko je rekao da sam ja iz Republike Srpske?Ali ona svakako jeste bastion srpstva.Ti ne znas sta je to.Ali ne krivim te.Gledaj Srbiju i RS na SP i placi!

BetegaGrazianiAntonjoliTardeliZof

pre 6 godina

Fudbal bez Italijana nije to.Euforija leta i SP,a bio sam 82ge u Italiji,kad su inace Rosi i ekipa postali u Spaniji prvaci sveta i 90 te kad odrzavao kod njih je za pamcenje.Mislim na narod,ljude,fanatizma, koji retko koja nacija ima u Evropi,pa i svetu. Bolji su x puta od svedjana i da nisu bili u grupi sa Spanijom,bili bi u svakoj prvi ubedljivo. Ali bolji ne pobedjuje uvek.Cinjenica je jedno,da kad je na SP ucestvovalo 16 ekipa do 1978 i 24 do pre 10 tak godina fudbal je imao car.Mladji to ne vide,ne razumeju,sto je ok,jel ne znaju sta su prave kvalifikacije kao nekad kad prvi iz grupe jedino isao dalje. Ovo sad je cirkus,a tek EP sa 40 reprezentacija kupleraj. A sad da nije googla i da pitam nekoga ko je igraoo polufinale ili cetvrtfinale 2016 u Fra i da ne googluju 2% bi znalo max. Sve je vec istroseno,priznali mi ili ne.

piksi

pre 6 godina

Ljudi moji,gledajući cjelokupne kvalifikacije i sada ovaj baraž mogu reći da je fudbal definitivno umro!
Mi nešto kritikujemo naše,ali moramo priznati da niko kroz ove kvalifikacije nije ni odigrao nešto bolje od naših.
Ako neko kaže da je naša grupa bila slaba,pogledajte onda samo u kakvoj je
grupi igrala Švajcarska!Ne kažem da su naši dobri,daleko od toga,hoću samo da kažem da je ovaj sport imenom "fudbal"
postao jad i čemer za gledanje.Definitivno ga je novac uništio!

remax

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo.....
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34)

Koji, Henc?
Ako bude, povedi i njega sa sobom.

eros ramazoti

pre 6 godina

E moj fudbale sta si docekao.Da jedna ovakva velicina kao sto je bufon,igracka i ljudska,ne ide na svetsko.Kakav gest,kakav potez,ceo stadion zvizdi himni svedske a on aplaudira.I on da ne ide na svetsko, a ljigavko da ide i da mu saigraci donose pobede.Ljigavko je penaldo naravno.Najobicnije ljudsko smece.

je namerna

pre 6 godina

Ocajna igra Svedske. Posed lopte 25% na kraju, pa sa takvom igrom na SP nece proci grupu i bice kanta za napucavanje. Mozda ce neku odigrati 0:0. Treba Svedjani pod hitno da zamene selektora ako misle da bilo sta urade na SP.

Brontosaurus

pre 6 godina

Da li je trener Švedske dobio momentalan otkaz posle plasmana na Mundijal jer njegov tim nije igrao lep fudbal? Šta? Nije još? Pa veze nemaju...

JoBaH

pre 6 godina

Kamo srece da talijani nikad nisu ucestvovali na svetskim prvenstvima, decenijama igraju antifudbal za gol manje tako da ako ih ne bude u Rusiji nikome nece nedostajati...

pas snoopy

pre 6 godina

ha ha , italijani ce da gledaju gudelja , rukavinu i ostale aseve na sp ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kladzom do bola, 13. novembar 2017 22:43)

Tako je. I ostale Hrvatske asove.

CJ

pre 6 godina

Da onaj Karnezis nije napravio onakav penal, i Hrvatska-Grcka bi završilo 0-0 ili 1-0...prevelik pritisak, nema se prava na grešku...ukinuti ovaj baraž, 8 utakmica, 6 0-0.

remax

pre 6 godina

Ali ove priče, "krah fudbala", "fudbal je umro" isl.
Što se mene tiče, fudbal je "umro" onda kad su Italijani patentirali takav fudbal da ako oni povedu, sudija slobodno može da svira kraj jer golova više biti neće.
A sad se ovde kao plače za njima, boli me uvo..

goblin

pre 6 godina

Kako su Italijani(taj divni kulturni zapad) izvizdali himnu Svedske, pa tako se nismo "častili" mi i Hrvati kad smo igrali u Beogradu i Zagrebu, inače plasirali se ili ne ja ne pamtim da je Italija ikada imala ovako los tim, nemaju u sredini i u napadu vrhunskog igraca.

Eobi

pre 6 godina

Auuu majko mila kakva dva penala za Švedsku, čiste ruke u dobrim šansama, potpuno od tela ruka u vazduhu...a Švajcarska dobila za ONO penal. Definitivno je jasno zbog čega se ne uvodi tehnologija, da bi veliki mogli da se guraju i dalje...

ITa

pre 6 godina

Nije iznenađenje. Pojavljuju se nove jake ekipe. Hrvatska ima pozitivan bilans protiv Italijana i sasvim je logično da bude na SP a Italija ne.Hrrvati će se boriti i za Italijane.

Darko

pre 6 godina

Generalno zao mi je samo bufona, da se takva karijera zavrsi na ovaj nacin u nacionalnom dresu. Cini se veliki sportista i covjek.....
(nikola, 13. novembar 2017 22:38)

Bas me briga za njega,neka gleda na tv kako Nojer i drugari osvajaju Rusiju.

kon

pre 6 godina

Katastrofa! Fudbal bez Italije je kao kosarka bez SAD-a. Nema ni Holandije ali su tu Srbija, Svajcarska i sl. U najavi ocajno prvenstvo.
(Adriano_Galliani, 13. novembar 2017 22:48)

sraman komentar. prosto ne verujem da postoje ovakvi ljudi
ko.um.je kriv sto ne igraju, nisu se pretplatili. nisu dovoljni dobri i to je to.

mučki provokator

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...
(cesnanacrvenomtrgu, 13. novembar 2017 23:31)

može Italiji Wild card umesto jedne iz Evrope koja je naj slabije rangirana na fifinoj rang listi..razmisli možda je to Srbija

Vladan Grujić

pre 6 godina

I koga ćemo sada da mrzimo na Mundijalu u Rusiji? Meni je najizgledniji kandidat Portugalija. Imaju Penalda i ružniji su od Pirata sa Kariba, familiju im njihovu ... :-) :-) :-)

Mladen cg

pre 6 godina

Uvijek navijam za slabije i veoma mi je drago što je Švedska izbacila prepotentnu Italiju. Vratila im se gorda izjava njihovog selektora, da uopšte ne razmišlja o ukupnom porazu! Nadam se da će i naši navijači uvidjeti , spoznati vrijednost plasmana Srbije na SP!

Millennium

pre 6 godina

E moji Šveđani, sve vi ovo okačite mačku o rep ako ne smenite trenera. Al dobro, još vi niste u rangu velikih reprezentacija. Ima vremena.

Stara kuka

pre 6 godina

@kiklop
Slazem se.Fudbal je mozda i jedini sport gde mnogo slabiji moze da iznenadi i pobedi mnogo jaceg.Jednostavno takav je sport i to je to.Ne moze da se desi na primer da Svedska izgubi od Italije u hokeju ili rukoemtu kao i da Italija izgubi od njih u vaterpolu.Ne ide.
U Srbiji je kosarka u rangu fudbalu,voli se,uziva i nervira zbog nje.

Malkom

pre 6 godina

kako gospoda znaju da zvižde himni kad im je ugrožen plasman na SP
(Duško, 13. novembar 2017 21:08)

Italijani baš nikada nisu bili poznati kao gospoda.

Jagodic.Kistanje

pre 6 godina

Dosta i mi patimo što više ne idemo na prvenstva nego što idemo. Nek sad pate malo i veliki i bogati.(države sa puno stanovnika i dobrim standardom ). Nije mi zao,zao mi jedino Čilea

PirloBufonDelPjero

pre 6 godina

Italijani su u krizi od 2000 godine I kraj velike generacije...tipa Toti, Del piero, Nesta, Maldini....
Nikad nisu imali tim Ali su imali velike igrace pa su pravili I dobre rezlutate. E sad kad nemaju igrace koje prave razliku, vidi se koliko nisu tim.
Bice oni u krizi najmanje 10ak godina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gordan, 14. novembar 2017 00:56)

U krizi od 2000te,a prvaci sveta 2010te?? Dajte Vi sto gledate fudbal iskrivljeno ili od juce,sta onda englezi da kazu.Kad su oni nesto uradili tek..onda ko nije u krzi,ajde da cujem.Neki pricaju losa italijanska liga,a tri kluba bice na prolece medju 16 u ligi sampiona. Koja je to liga jaca sem premijer i mozda spanske donekle.Italijani nisu izgubili kuci u bilo kojim kvalifikacijma jedno 20 godina,pametnom dosta? Bas u krizi,sto posle 60 godina ne idu prvi put na SP?? Nasi ce sledeci put 2030te,zivi bili pa videli,a mozda ni tad. Holandjana nema a pre 4 godine bili treci,znaci kriza. A da igraju sa nama 10 tekmi,pobedili bi nas u minimum 7 i imali posed lopte 85%. I svi ti sto su u krizi.

Panonski

pre 6 godina

Gabijadini ili kako se vec zove onaj momak iz Intera je trebalo da razbija igru protivnika. Ali veceras je dobar i Parolo jer Svedjani nemaju igru. Za ozbiljnije protivnike, prvi izbor je taj momak. Verati je truba pa ovaj Jorginjo organizuje igru. Ostalo je sve solidno i bbc odbrana. Nadam se plasmanu iako su sami sebe doveli u nezgodan polozaj.

Car Dušan

pre 6 godina

OČEKIVANO! Jedino na utakmici ( od svih u barazu!) u Zagrebu je bilo igra na golove. Sve ostale od 0-1... Jednostavno - strahovito veliki ulog, nema HRABROSTI, nema improvizacije u igri... Italijani su prepoznatljivi po tome i,nije neka tragedija - što su ispali!

Dragan

pre 6 godina

Steta jer bolja su ekipa.
Dovoljno sansi za bar jedan gol.
Cist penal u 48.min
Ali takav grah zvani krah.
Zlatan na SP umjesto Bufona.
Svedi su se provukli i u grupi.
Zbog jedne pobjede 8:0.
FIFA glupo promjenila pravilo da se gleda gol razlika.
Holandjani bili bolji u medjusobnim susretima.

Stara kuka

pre 6 godina

Italija izgleda postaje nova Holandija.I ako prodju i ako ne prodju opet na sta su spali.Takva fudbalska velesila.Muce se pa se muce.
@Makedonce
Koji to vi haha

trn u oku

pre 6 godina

Srbija se ovakvom igrom kakvu igraju Italijani plasirala: dosadna uspavanka bez ritma, umrtvi protivnika i nekako mu umuljaj gol. Samo što ga naši obično umuljaju između 30og i 60og. Italiji treba pet poluvremena, premalo šutiraju i za naše standarde.

nikola

pre 6 godina

Ako u 2 utakmice ne mogu postici gol ne zasluzuju ici na svetsko...
Generalno zao mi je samo bufona, da se takva karijera zavrsi na ovaj nacin u nacionalnom dresu. Cini se veliki sportista i covjek.....

Felini

pre 6 godina

Oni koji se nisu plasirali ni u 32 ekipe nisu ni zaslužili SP (od evropskih Italija, Holandija, Ukrajina, BiH, Grčka, Turska). Hrvati su zbog Italije preskočili u lonac 2. Srbija ostaje u loncu 4. Amoglo se desiti da i HR i SR budu u loncu 3.

kcr

pre 6 godina

Alo bre ljudi... pa nije ovo raspad od one pjesme Evrovizije pa da neke zemlje imaju zagarantovano ucesce, sta vam je?!

Italijani nisu dali ni jedan jedini gol Svedjanima u dve, ponavljam, dve utakmice!

Sto bi dr. Arsla rekao - Ma zdraaa'o!

Toro- Grunf

pre 6 godina

Srecan sam zbog debakla Italije.Nevidjeni kalkulanti i samouvereni bunkerasi ispadose.50 godina sam cekao da kazem konacno ponosno ispadose i nisu imali srece kao talijani.

Milan B.

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji. 

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17)
Iskreno receno komentar ti je jako zanimljiv. Ali posteno govoreci niko selekcijama koje se nisu plasirale na svetsko prvenstvo nije onemogucio ucestvovanje u kvalifikacijama. Zasto bi Italija isla ako ih je Svedska pobedila na terenu. Zasto bi Indija i Kina isle ako imaju preko milijardu stanovnika svaka. Po toj logici mi sa sest-sedam miliona stanovnika nikada se nebi kvalifikovali. Sistem je mozda los ali je vazio za svakog.

Ivan

pre 6 godina

Tragedija, gubljenje smisla kvalifikacija i odsustvo sarma na SP-u. Cemu ovo sve? Cemu SP ako njih nema? Sta je sledece da se ne kvalifikuju BRA i GER?? Sada je, konacno, svima jasno da mora biti stalnih ucesnika na mundijalu! Tu, pre svega, mislim na Italiju. Dali su svetskom fudbalu suvise da bi bili u rangu neucesnika. I zato predlazem gospodi iz FIFA: ako ste mogli da dozvolite tzv Kosovu da ucestvuje, onda mozete i Italiji da date wild card i stavite stvari na svoje mesto. Ovako, bez njih, je totalno bezukusno i besmisleno...
 (cesnanacrvenomtrgu, 13. novembar 2017 23:31)

Italija nece igrati SP zato sto se nisu kvalifikovali, a ne zato sto im je neko zabranio.

Ddd

pre 6 godina

Menj je zao što nema Holanđana,oni uvek odigraju odlično,5:1 protiv Španije,magija Robena,žao mi je što će ostati bez trofeja za reprezentaciju.

Vlado

pre 6 godina

Steta zbog Djidjija i neslavnog kraja reprezentativne karijere i sto jednu velesilu kao sto je Italija necemo gledati u Rusiji prvi put posle 60 godina. S tim uspeh Muslina i momaka dobija jos na tezini.

Vale

pre 6 godina

Ta fora kako "Šveđani sad da otpuste trenera kao mi, loše su igrali" ovde baš i ne funkcioniše. Oni su fenomenalno odigrali ovu utakmicu.

Negativni

pre 6 godina

Forca Italia!! SP u fudbalu bez Italije je kao svadba bez muzike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fudbalfan, 13. novembar 2017 20:48)

Zavisi kakva se muzika svira na svadbi. Ako su narodnjaci, onda bolje svadba bez muzike. A kako ovi italijani izgledaju...kao naši turbofolkeri - onda će u Rusiji svadba sasvim lepo proći bez njih.
Eh, na kakve igrače je Italija, velika fudbalska nacija spala. Umesto Gatuza, Pirla, Zambrote, Del Pjera, Totija...igraju Kandreva, Florenci, El Šaravi, Imobile...a glavni igrač mladjani Kjelini, koji je bolji u sredini i napadu nego oni koji to treba da igraju. Blam.

da sam ja ventura

pre 6 godina

Bernardeski i Insinje od 1. minuta umjesto Parola i Florencija i to je makar 1-0 na poluvremenu !
U drugom El Šaravi za 2-0.

Svedjani prolaze

pre 6 godina

Kad Italijani nekom zvizde zbog odugovlacenja i to golman Svedske ispucava posle 15-tak sekundi jedno 2x brze od standardnih odugovlacenja italijana. Sudija polako gubi konce i deli zute Svedjanima kao bombone. Moze se reci da sudija nije smeo posle onih igranja rukom svira penal za Svedsku i sad se totalno pogubio. A jednoj strani gluma i blag lakat zuti sa druge Chellini lakat ni faul.

Mirsolav

pre 6 godina

Svedjani odmah da smene selektora! Ovako ruzan fudbal odavno nisam video, prosli su na cistu srecu. Italijani, glavu gore, igrali ste prelep fudbal, nema veze sto se niste plasirali.
(mali, 13. novembar 2017 22:46)

O cemu ti? Svedani su igrali koliko im treba. Zapravo me iznenadilo kako su orgnizirani u obrani, djeluju mocno!

Bojan KG

pre 6 godina

Ne znam po kom osnovu je Italija najbolja Evropska reprezentacija svih vremena. To je valjda Nemačka. Italijanska liga je katastrofa u odnosu na onu pre desetak i više godina, sve se svelo na Juventus i malo Napoli a ostali su težak prosek tako da ovo nije neko iznenađenje. Ne živi se od stare slave, poslednja 2 SP su ispadali u grupi a sad neće ni grupu videti. Nema više majstora kao što su Maldini, Vijali, Vijeri, Bađo, Zola, Del Pjero, Pirlo ... ovi danas im nisu do kolena sem Điđija naravno koji je odavno živa legenda ali on ne može da da gol.

Boss

pre 6 godina

ČETVEROSTRUKI SVETSKI PRVAK ima posed lopte od 73 odsto i 11 upućenih udaraca na gol protivnika. Šveđani su koncentrisani samo na odbranu, retko kada izlaze van šesnaesterca. Golove očekujemo u drugom poluvremenu.

Јабучило

pre 6 godina

A nadoknada 7 minuta kao da igra Partizai ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. novembar 2017 22:41)

Слага Нолан и не трепну.

Milos NS

pre 6 godina

Tuzno kakav se fudbal danas igra. Da jedna prosecna Svedska ovakvom uzasnom anti-igrom izbaci jednu Italiju. Nekada se nije moglo desiti da za klasu gora ekipa prodje dalje.

Mantis

pre 6 godina

Sad ce sudija na pauzi dobiti
instrukcije od italijana da im
dosudi penal ili iskljuci nekog svedjanina.
(Anonymous, 13. novembar 2017 21:37)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Neće baš tako "napadno". Par skraćenih
kornera, slobodnjak sa 17 metara i slično.
Uglavnom, sad sudac nastupa :-)

Slavisa V.

pre 6 godina

Muka mi je vise od ove horor utakmice. Ovo ne lici na fudbal, gledamo samo povrede, prinudne izmene, zute kartone, padanje, igranja rukom, trazenje penala...uzas.

Jim Beglin

pre 6 godina

Svidja mi se Svedska i bez Ibre a i nemaju strance u reprezentaciji kao Svajcaraska, s druge strane italijani dosta kilavi, od ep-a 2012 i onih 4 0 od Spanije sve do danas dosta slabi i losi, nista nisu uradili na sp 2014 i ep 2016.

Zigzag

pre 6 godina

svedska klasicno skandinavski hrabro i ne skidaju gace pred nikim....a italija bi ionako ispala u grupi,zao mi je jedino venture covjek ce biti upisan u povijest kao najgori talijanski izbornik...

NoName

pre 6 godina

Italijanima se polako vraća za Djenovu. A vratiće se i Toletu i njegovima. Pa nek opet nameštaju prekid da bi neko mogao da sačuva svoju fotelju, a neko dobio tri boda bez borbe. Samo ovce misle da je Djenova bila zbog Stojketa i da su Bogdanov i kompanija upali na stadion da bi nudili Stojkoviću, a sve to pred 1000 karabinjera i 15 tv kamera sa sve makazama za sečenje žice na stadionu gde kroz detektor metala ne možeš da poneseš 5 dinara u gvožđu. Neko je te makaze morao da im doturi na tribinu.

vladan

pre 6 godina

Da je Srbija igrala baraz sa Italijom, svirali bi nam 5 penala. Ili bi smislili Djenovu i Bogdanova. Svedskoj, pak, ne mogu (ni bilo kom drugom u toj meri). I to je deo fudbala.

Boki

pre 6 godina

@ (Bogdan, 13. novembar 2017 23:19)

Svedska ni kriva ni duzna ide na mondijal. Bolja ekipa ne ide, i to Italija. Nekako bezveze sve ovo.

Alo, klinci, pa kvalifikacije se i igraju da bi se videlo koja ekipa je bolja. Šveđani dali gol, Italijani nisu i ćao zdra'o. Šta tu nije jasno?

Neverovatni su mi ovi što su slepi kod očiju i još hoče da nas ubede kako je crno belo.

Šveđanima svaka čast. Igrali muški, hrabro u odbrani i kontrama pokušavali da daju gol. Ko je Italijanima kriv što ne idu na SP? Niko, nisu zaslužili. Kraj priče.

Torcida Jupiter

pre 6 godina

Kao sto sam prije 3-4 dana rekao, sasvim ocekivano. Nije Svedska Bjelorusija pa da je ovo seznacija.

Svedska je ozbiljna reprezentacija. Italija: 0:3 protiv Spanije i 1:1 sa Makedonijom, i sad cudo sto nisu otisli na SP?

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

Ivan

pre 6 godina

Svedska : prosek poseda lopte u obe utakmice 30% (33% u prvoj, 27% veceras), 1 sut na gol veceras 2 u prvoj utakmici, jedan korner ukupno u obe utakmice po zvanicnoj statistici ESPNa ... sta reci osim anti,anti,anti,anti fudbal i onda svepametni komentari sa izjavama kako Svedska zasluzeno ide na SP, sta reci ... ja mogu reci da Italija nije imala srece i da nezasluzeno nije prosla dalje ...

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ala bih voleo da Italija ispadne, pa taj Venetura je losiji trener i od Piksija i Muslina zajedno, i Italija sa takvim trenerom ne zasluzuje da se nadje na najvecoj svetskoj smotri kao sto je Mondijal.

Predrag

pre 6 godina

Jednom je i to moralo da se desi. Do sada su se Italijani vise puta provlacili u kvalifikacijama, a bogami kasnije i kroz grupnu fazu u prvenstvu. No, veceras, sticem utisak, da su i dali gol u regularnom delu igre, ne verujem da bi imali snage za produzetke. Dosta su se istrosili za 90 minuta. U sustini, meni je zao sto ce Mundijal biti bez Italijana jer su bolji bar od polovine ekipa koje su se kvalifikovale.

Bivsi ministar bez udobnog porfelja

pre 6 godina

Nisam gledao utakmicu, valjao sam neku robu na pancevackom buvljaku, no ipak evo nekih mojih utisaka jer sam slusao prenos sa radija sa susedne tezge:

Italija nema valjanog igraca sredine terena (ne moze Pirlo da igra do 65-te), gomila besmislenih centarsuteva (alo, bre, pa kakav centarsut u sesnaesterac prepun Svedjana koji su svi za glavu veci od bilo kog Italijana na terenu), dodavanja unazad, pa kolo-okolo, pa drz-ne daj, kao da sam gledao rukometnu utakmicu sa zonskom odbranom oko sedmerca.

Utisak veceri: italijanska publika ima obraz da zvizdi Svedjanima sto odugovlace igru.

Golman Svedske je samo u drugom poluvremenu (u prvom se nisam setio da brojim) ispucao iz cista mira 4 puta loptu u aut, a da ga pritom niko nije ometao kod izvodjenja gol-auta. Nisam ukapirao, valjda mu je to bila taktika za odugovlacenje igre - mada totalno besmisleno, jer su klinci oko terena ubacivali drugu loptu na teren jos dok prva nije ni izasla.

Znam da nema smisla ovo reci, ali krivo mi je sto je ijedna od ove dve reprezentacije uopste prosla.

lucho

pre 6 godina

Ljudi ova Italija veze nema mislim da je Srbija za njih Brazil. Kad vidim onog Darmiana ne bi mu ovce dao da mu cuva... strasno koja nekreativnost, nikad gori nisu bili u Istoriji.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Kakav je ovo sastav Italije pobogu? Insigne na klupi oba meča, De Rosi na klupi..Eder na klupi.. ali zato u prvoj postavi centarfor "Sautemptona" eeeej?? Pa na igrici da staviš ovakvu postavu izgubili bi od Papue Nove Gvineje.

ljubisa

pre 6 godina

Zao mi je sto u Rusiji necu gledati Zabare vec ove dekadentne Svedjane, ali pre svega Italija je ostecena za penal kada je Lustig MMA udarcem ispred sudije nokautirao Darmijana

postovalac

pre 6 godina

Jednostavno, bilo je vreme da se Bufon konacno skloni i ustupi mesto nekom mlađem. On je igrač iz nekog drugog vremena i unosi asinhronost u ekipu. Otuda i neuspeh.
Mogao je to jedan Pirlo, a ovaj kao britanska kraljica.

Zokara

pre 6 godina

Brontosaurus, 13. novembar 2017 23:40

Usporediti igru Svedjana sa igrom Srbije je kratko malo smesno. Dok jedni ginu od prvoga minuta i tacno svak igrac zna svoj zadatak, znaci da igraju sa ciljem...a drugi ko muva bez glave. U tome je covece razlika.

Inace, Svedjanima svaka cast na zasluznom prolazu, prema karakteru ekipa od pocetka se znalo, ko prvi zabija ide dalje. Italijani kakvi jesu brzo ce se vratiti nakon ovoga poraza, uopce ne sumnjam.

borisbl

pre 6 godina

Dva ocigledna penala nisu svirana za svedsku. Talijani igrsju rukomet u svom kaznenom na 3 metrs od sudije, a on se pravi da ne vidi... tuzno sudjenje spanca..

bananamen

pre 6 godina

Da su sve sudije autoritet kao na ovom meču fudbal bi bio duplo bolji i kvalitrtniji! Svaka čast čoveku kako se obračunava sa padavičarima i prigovaračima!

GNU JE GNUSAN

pre 6 godina

Prođe Švedska. Zasluženo. Bili su bolji. Nadam se da će Srbija pobediti na mundijalu. Slabe šanse dajem Japanu. Mislim da je Srbija ipak kvalitetnija.

Dule

pre 6 godina

Italija i Holandija ostaju kuci i gledaju Srbiju i Hrvatsku preko TV-a na mundijalu. Svedska je dosla da se odbrani i zasluzeno uspela u tome. Izgleda se uopste nije lako plasirati na SP tek sada je jasnije koliki je nasa reprezentacija postigla uspeh.

Srbija medju šljivama

pre 6 godina

Jeste se Švedska plasirala ali nisu igrali naročito lepršavo, lepo za oko. A svima je poznato da je to bitnije od rezultata. Suma sumarum - vreme za otkaz treneru.

Marko

pre 6 godina

Kaze moj matori "Za to vreme Srbija je takva fudbalska velesila da nakon plasmana na SP otpusti trenera, ko veli baš smo slabo igrali. Koji smo mi idioti kompletni".

Beobrad

pre 6 godina

Dragi Zabari, posto su za vas Srbi C...i(Sinisa Mihajlovic i Krajinovic), onda lepo uz TV pratite SP!
Italijani da nekome kazu, smesno!

Bruce_Ventura

pre 6 godina

Čestitke šveđanima...pronosale su ih dobre "vile",odličan golman i vrlo dobra obrana...Antinogomet je pobijedio no cilj je opravdao sredstvo...Btw,neka lahozu podignu spomenik u stockholmu😂😂

Nikola

pre 6 godina

Svedska ni kriva ni duzna ide na mondijal. Bolja ekipa ne ide, i to Italija. Nekako bezveze sve ovo.
(Bogdan, 13. novembar 2017 23:19)

Ta ista Švedska je preživela grupu sa Francuskom, Holandijom i veoma nezgodnom Bugarskom, povedila Holanđane i Francuze kod kuće, pa ti vidi dal ide nezasluženo. Italijani su takođe igrali u teškoj grupi, ali jedini konkurent im je bila Španija.

Gaston

pre 6 godina

Loš klupski fudbal Italije sve se više odražava i na reprezentaciju. Uz preslabe rezultate na minula dva svetska prvenstva, sada napokon ni reprezentacija nema dovoljno kvaliteta da se izbori za završnicu najvećeg takmičenja. Na kraju, dekadentni anti-fudbal kog forsiraju otkad je sveta i veka ni ne zaslužuje da se nađe na smotri najboljih. Kad promene filozofiju same igre i krenu da igraju lepršavo i napadački, e onda ću žaliti ako se ne plasiraju na SP ili EP. Ne može sve na jurnjavu, tuču, destrukciju igre i duge lopte... Ako su nemci mogli da promene svoj pristup i razviju atraktivan stil, zašto ne bi mogli i Italijani?

JPR24

pre 6 godina

Sad ce Ibrahimovic da se reaktivira iz reprezentativne penzije. Naravno, samo za SP. To je svojevremeno uradio i Pavel Nedved.
(Indoktrinacija, 13. novembar 2017 22:52)
Posle one izjave da nece proci, zato sto on ne igra, ako se reaktivira, treba da mu odgovore: ne hvala.

gorki

pre 6 godina

nista strasno,,
sp 2010 italija eliminisana u grupnoj fazi kao poslednja ispred nje paragvaj,slovacka i n.zeland (0/2/1) 2 poena,,srbija je imala 1/0/2 3 poena,
sp 2014 takodjer eliminisana kao treca iza urugvaja i kostarike,
tako da nije steta.

zekan

pre 6 godina

Zasluzeno nisu prosli. Igracki kadar je odraz kvaliteta lige. Imate situaciju da neki od najjacih klubova Napoli,Inter izvedu prvu postavu gde nema ni jednog Italijana,sto je pre 10-15godina bilo nepojmljivo. Svedskoj svaka cast.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

зомби

pre 6 godina

Стварно безвезе. СП у фудбалу без Италије је као СП у кошарци без Србије или Литваније. Једноставно то није то. Још би то и имало некаквог смисла да их је избацила нека добра екипа, а не ови аматери. Једва чекам да видим утакмице Шведске на том првенству. Имам осећај да ће пући као ми 2006. или Северна Кореја у Јужној Африци.

misko

pre 6 godina

Koliko mi je drago nemate pojma... Nikad nisam voleo njihov nacin igranja fudbala... Nadam se da ce Kejn, Dele Ali s'jedne strane ili Mesi, Di Marija iskoristiti ovu sansu.. Mada su Nemci uvek tu...

GNU JE GNUSAN

pre 6 godina

Ja gledo tekmu i nije da žalim za Italijanima. Ovo nisu italijani, ovo neki obični igrači. Nema Pirla, Del Pjera, Bađa, Alberta Donadonija, Maldinija, nema Vijerija, Vialija, nema nikog poznatog... Znam samo Bufona. Nek ide Švedska, tamo znam sve :)

iggy

pre 6 godina

Sta je bre ovo, jel ovo fudbal? Ako ne racunam utakmicu na Maksimiru, na preostalih 6 utakmica, jedan gol. Osecam da cu na SP gledati samo Srbiju, na ostalim mecevima ce biti prosek 0,5 gola po mecu

akajea

pre 6 godina

Sastav Srbije na mundijalu: 4-1-4-1 Rajkovic-Kolarov,Nastasic,Tosic,Ivanovic-Matic-Radonjic,Ljajic,Sergej,Zivkovic-Prijovic. Sta mislite?
(Dakii, 13. novembar 2017 20:51)

A rezerve?

Dusan

pre 6 godina

Sami su krivi Italija nece biti učesnik SP. Ali i bez njih ce prvenstvo u Rusiji biti mnogo jako tu ce biti Mesi Ronaldo Modric Matic Aazar Diego Kosta Nejmar Grizman i još mnogo velikih igrača.

Forza

pre 6 godina

Volim Talijane zbog njihove upornosti i srcanosti,ali toga nema vise,bar danas nije bilo i zbog toga,zalim ali ne vredi,losi su bili. Ciao.

duledudule

pre 6 godina

Žabari su propustili sp 58 u Švedskoj.Zadnje veliko takmicenje su propustili sp 92 u Švedskoj.Sad ih Švedska ostavila bez svetskog...ima tu nesto uvek...

kiklop

pre 6 godina

kad procitam komentare,vidim 80% neznalica...pa ljudi,nogomet je jedini sport gdje je sve moguce,gdje svatko moze pobijediti i JEDINI sport u koji ulaze svaka drzava (mislim na ozbiljne novce),a u vecini je to sport broj jedan,ukljucujuci i srbiju (samo sto vi potencirate da vam je kosarka prvi zbog uspjeha,ali eto)...talijani su ispali zasluzeno,ako ne mozes dati gol jednoj svedskoj za 180min ne trebas ni ici na svjetsko...mada zal ipak ostaje za buffonom,bonucciem,chielliniem...talijanski smek i prljavi stil imaju neku draz.

deki

pre 6 godina

Žao mi je Italije. Ipak je to uz Brazil i Nemačku najveća fudbalska zemlja sveta. Nisu zaslužili da ih sa poslednjeg pravog SP izbaci ovako traljav protivnik.

dream team

pre 6 godina

aleksi sancez,alaba,aubamejang,jan oblak,roben,bufon,bejl,vidal,bonuci,,imobile,kjelini,antonio valensija,dzeko....
Ove igrace nazalost necemo gledati u rusiji

NoName

pre 6 godina

Cist penal nije sviran. Forza Italia
(Adriano_Galliani, 13. novembar 2017 20:56)

Ne jedan, nego dva. Za Švedsku naravno. A tek je 25-i minut.

Barsa Barsa

pre 6 godina

Mada mundijal je siromasniji bez Italije, moram reci da sam po prvi put video da je neko pobedio Italiju njihovom igrom to jest njihovom svatanju fudbalske igre. Znam da im je tasko, ali isto tako je dobro da osete kako je izgubiti kad si puno puno bolji. Jer mnoge reprezentacije su upravo tu ogorcenost osetili kad su izgubili protiv Italije.

Sale

pre 6 godina

Dakii pa ti izbaci igrace koji nas odvedose u rusiju.Stojkovic,Tadic i Mitrovic su bili ubedljivo najbolji igraci u kvalifikacijama a ti hoces Rajkovica koji je katastrofalno branio protiv Irske i Radonjica koji mnogo oscilira.

Dejan

pre 6 godina

Dajte Švedskog komentatora na SK 1, kad ste mogli juče Hrvatskog što ne bi i Švedskog slušali ili Italijanskog
(Bitanga sa istoka, 13. novembar 2017 21:50
Na sport klubu se slavilo do zore prolazak hrvatske na sp imali su i cak emisiju o hrvatima jedno sat vremena hvalospeva pre pocetka utakmice i to u sred Beograda a o braci grcima ni reči ccc
Prodjose svedjani kod njih zima al standard.

bradina

pre 6 godina

Ma samo neka mi neko spomene da nasi slabo igraju!Pa ova Italija je katastrofa!Sem jedne prave sanse za 95 minuta i non stop bunarenje i centarsutevi spolja na visoke fudbalere Svedske,i stalnog simuliranja trazeci penal.nema vajde!Nemaju prava da se bune protiv sudije koji im je u dva navrata progledao kroz prste za igranje rukom u sesnaestercu.Ali tim koji godinama gaji defanzivu,pao je od tima koji im za dve utakmice nije dozvolio ni propisnu sansu!Kad analiziramo igru Italije,shvaticemo zasto je to tako - prvo oslonili su se na igrace koji ni u svojim ligama nisu zapazeni,jer ulogu napadaca u gotovo svim jacim timovima Serije A drze stranci i platili su danak.Odbrana po neki put ne dobija utakmicu iako se Bufonu ne moze zameriti nista,on je tu da spreci gol,ovo je tezak samar Kalcu,koja pored Holandije,Gane,Obale Slonovace,USA,Cilea nije imala kontinuitet podmladjivanja tima i zameni dostojno generaciju,Rosija,Kelinija i vec pomenutog Bufona.

dzhoni

pre 6 godina

kako mi je drago covece.

prvo: sami su krivi, jer je savez saucesnik u lopovluku i sistemskom unistivanju domaceg fudbala od strane juventusa.

drugo: napokon cemo gledati prvenstvo bez ekipe koja prolazi sa 0:0,1:0 i 1:1 uz gol iz ofsajda i gol u 100-om minutu.

DDD

pre 6 godina

Ukoliko se Italijani ne izvuku,bice ovo 3. prvenstvo sveta koje propustaju,a tek drugo na koje se nisu kvalifikovali(1958,1930 nisu ni imale kvalifikacije)

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Žao mi Italije a najviše Bufona ⚽. Prilike u svjetskom fudbalu se mijenjaju. Šta ćeš, to je sport, boljem treba pružiti ruku. Švedska zasluženo. 😒

Uros

pre 6 godina

Jako mi je zao sto Italijani nisu na prvenstvu, ali nisu ga ni zasluzili. Venturu oterati sto pre. Ne postoji ni jedan razlog da ne zoves Balotelija u reprezentaciju.

remax

pre 6 godina

Bravo Švedi!
Biće toga još na svetskom..
Zato se voli fudbal, što svako ima pravo da se nada a ne da se snobovi zavale u fotelje i samo broje golove!

Ana P

pre 6 godina

Čestitke Šveđanima, Hrvatima i Švajcarskoj na plasmanu.

Što se tiče Italije, teško da može Barzagli i Kelini da diktiraju igru.
Svaki napad je lopta išla prvo unazad pa onda dodavanje između njih a u 85 min priključio im se i Bufon...jako loše...očekivalo se više od Italijana.

djomla

pre 6 godina

Koliko moras biti malouman da ti jedan Lorenco Insinje sedi na klupi citav mec, pa ovo je nevidjeno...covek je daleko najbolje i najopasnije krilo u ovoj reprezentaciji...a igraju panjevi poput Gabbiadinija, Parola, Darmijana itd...nek su ostali kuci. Svedska sa puno manje odnosno nijednom zvezdom u timu ali sa mnogo srca na Mundijal. Bravo.

Gordan

pre 6 godina

Italijani su u krizi od 2000 godine I kraj velike generacije...tipa Toti, Del piero, Nesta, Maldini....
Nikad nisu imali tim Ali su imali velike igrace pa su pravili I dobre rezlutate. E sad kad nemaju igrace koje prave razliku, vidi se koliko nisu tim.
Bice oni u krizi najmanje 10ak godina...

Messiah

pre 6 godina

I argentina se suocavala sa time da su mogli da ne odu na svetsko posle 50 godina ali nadam se da je i onim najzagrizenijim fanovima pelea i maradone jasno koliko onaj het trik mesija znaci za argentinu.Covek postigao 7 golova u kvalifikacijama i doneo gomilu bodova.Da nije njega svetsko ne bi ni videli.Medjutim u italiji, holandiji i cileu nije imao ko da napravi razliku, tako da (nazalost) ove tri strasne reprezentacije necemo gledati na sp.I naravno na kraju moram da spomenem i to da se mesi borio protiv azdaja svetskog fudbala brazil, urugvaj, cile, kolumbija,namdorska visina ekvadora i bolivije, da bi otisao na sp, a za to vreme neko je popravljao statistiku protiv najslabijih reprezentacija sveta andore i farskih ostrva.

Fun

pre 6 godina

Samo zbog jedne stvari mi je drago što su ispali: s koliko su samo licemjerja pratili i čudili se bakljama koje su (jednom vaši, pa onda jednom naši) huligani ubacivali na teren! Okoristili se o tuđu nesreću (dobro: i o tuđu glupost). S druge strane: kako to da oni kao organizatori nikakve posljedice nisu snosili? Malo su previše lako te baklje unešene na stadion, čudna je ta kontrola na ulazima bila. Možda malo sumnjiva?

veliki strumf

pre 6 godina

Da su sve sudije autoritet kao na ovom meču fudbal bi bio duplo bolji i kvalitrtniji! Svaka čast čoveku kako se obračunava sa padavičarima i prigovaračima!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bananamen, 13. novembar 2017 22:18)
Da li si ti realan? Covek nije dosudio CETIRI PENALA, da cetiri - 2 za Italiju (cist faul u 8. minutu i faul pocetkom 2. poluvremena kad je dosudio nepostojecu igru rukom), 2 za Svedsku. Uz to, nije dao najmanje 2. zuti karton Kjeliniju za lakat, mada je ono bilo i za direktan crveni. Ako mi ne verujes idi na sudijske forume (npr. Law 5) gde su Lahoza razapele kolege sudije, a kako pisu i strucni komentatori na velikim telvizijama su ga zestoko kritikovali nakon 1. poluvremena. Imas i videa tamo, pa mozes sve da pogledas jos jednom. Covek je sudio ocajno, a svoje greske je opravdavao zutim kartonima.

Gajetano

pre 6 godina

Kakva ironija sudbine da Svedjani bunkericom izbace sa SP najvece majstore bunkera u istoriji fudbala. A ovaj zabarski trener se bas zainatio protiv Insinjea, ko onaj nas bivsi sa Sergejom. Nije mu se valjda uklapao u sistem, sta li, cisti izlapetis.

Inace ne pamtim da sam navijao za nekog kao danas za Svedsku, pogotovu posle blamaze od zvizdanja himni. Jeste da ljudi sa fudbalom nemaju mnogo veze, ali izbacise u ovim kvalifikacijama i Holandjane i Italijane. Da mi imamo Andersona za trenera osvojili bi SP ladno, ali takav ne moze da nam dopadne nikako, nema sanse.

Jedino mi zao Bufona.

Pozdrav,

ccc

pre 6 godina

Nestvarno ruzan fudbal bez ideje i vodje na terenu. To je Italija. Svedjani su imali cilj i ostvarili ga. E sada pljuvacima je Srbija losa a sta je ova Italija? Gace bi dali da idu na SP. Ali Mosa...

ticroo

pre 6 godina

Panini slidže bez Žabara. Šou.
(Molle, 13. novembar 2017 22:45)

Da ti bude još teže kad budeš morao da izdvojiš bar 200 dino$aura na kesicu.

Barezi

pre 6 godina

Šteta da ispadne dosta bolji tim, a videlo se da je to Italija od ova 2. Švedjani nisu ni pokušali igrati fudbal, svo vreme 8 igrača na 20 metara i samo izbijaj, bruka na koji način se plasiraše. Sa druge strane i nije mi mnogo žao Italijana, neka vide kako je to kad ispadneš na takav način. Dosta su to oni radili boljima, tačnije oni su to i izumeli.

Ziva the Bard

pre 6 godina

Dozvolite, jedan Ravaneli Fabricio je morao da igra. Poznato je da je 2:0 najopasniji rezultat, Svedjani su mudro odigrali 1:0 u prvom mecu.

VoX

pre 6 godina

Ovo sto se desilo Italijanima smo mi na srecu izbegli, ali ce nas uskoro sacekati...
Selektor bez autoriteta kome drugi sastavljaju tim...

NoName

pre 6 godina

Zasluzen prolaz Švedske, ali je ovdje mnogo hvalio Italijanima Marko Verati :)
(Stefan Podgorica, 14. novembar 2017 01:11)

Koga je hvalio Verati? I dalje ne mogu da verujem da u 21-om veku postoje likovi koji znaju da pišu ali ne znaju da pročitaju napisano. Momak, da li znaš šta znači reč hvaliti? Izvinjavam se ako je u pitanju milogorski novogovor pa mi ostali ne razumemo, ali ako nije... katastrofa.

Mirsolav

pre 6 godina

Treba reci da se Svedska odlicno branila u ovoj utakmici, cvrsto, muski, igrali koliko im treba. Italija koja ne moze u 2 utakmice zabiti Svedskoj ne zasluzuje prolaz. Inace volim talijane.

sada

pre 6 godina

sta ce na svetskom..Svedskoj za 180 minuta nisu dali gol...cao zdravo..dokaz da je fudbal propao,ruzan fudbal na svim baraznim utakmicama..neko ce reci tako se igraju te utakmice al sve u svemu fudbal propao

svakavest

pre 6 godina

Srbi sudije.
Imam utisak da vise kukamo ovde za penal nego sto su Irci posle sramnog penala ili vcrs Svedjani. Da se nama desilo, Vatikan kriv. I ja bih tako mislio.
S jedne strane, izvukla se Italija, razbili bi ih bar 3-0 u Rusiji. :)

Hisagi69

pre 6 godina

(globalizacija batice, 13. novembar 2017 23:08)

Bio bi u pravu da Svedska nije izbacila Italiju,koja igra taj stil fudbala od kad se isti i igra...

duledudule

pre 6 godina

Žabari su propustili sp 58 u Švedskoj.Zadnje veliko takmicenje su propustili sp 92 u Švedskoj.Sad ih Švedska ostavila bez svetskog...ima tu nesto uvek...
(duledudule, 13. novembar 2017 23:30
htedoh reci ep 92...

Branko

pre 6 godina

Jos uvek zalim sto 1990. u Italiji nismo dobili Argentinu posle penala i to sa 10 igraca , skoro celu utakmicu smo igrali. Mislim da bi u polufinalu tada razbili zabare Piksi i kompanija....

Sale

pre 6 godina

Italija mi je najdraža od tih velikih reprezentacija. Uz italijanski fudbal sam odrastao devedesetih i Italija je za mene kolevka fudbala. Jako sam tužan što ih neće biti na mundijalu.

Sale

pre 6 godina

Italija mi je najdraža od tih velikih reprezentacija. Uz italijanski fudbal sam odrastao devedesetih i Italija je za mene kolevka fudbala. Jako sam tužan što ih neće biti na mundijalu.

Milioner

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo..... 
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34) 

Nikad ne uzimaj novac od nekog ko se zove Renato.

Petrovic

pre 6 godina

Sramota za italiju,odlicnu ekipu imaju ali uzas selektora njemu insinje ne igra,zorzinja se kasno setio odlican igrac,igra gabijadini mnogo lose odluke,naredni ciklus podmladjivanje reprezentacije imaju oni dosta talentovanih igraca,samo ne znam ko bi prihvatio posao selektora posle ovakvog neuspeha.

Ivan

pre 6 godina

Bio sam potpuno neutralan kada sam gledao mec, ali kada sam video koliko ovde ljudi kukaju sto Italija ne ide na SP, sada mi je veoma drago. Sto se samih njih tice, igraju katastrofalno nekoliko godina unazad, ovo je moralo da se desi, I desilo se za njihovo dobro, da shvate da vise nisu fudbalska velesila. Potreban im je poptuni reset. Presusili su sa kvalitetnim igracima, kao Holandija.

мангупаријацз

pre 6 godina

Штета за тако страствену и велику фудбалску нацију, али и за Буфона.

p

pre 6 godina

Imam 50 godina i ovo mi je prvo SP bez bez Italije.Ima malo gorčine ,ali iskreno odavno nisu bili tanji pogotovo na mjestu desetke i špiceva.Šta je tu je.S a druge strane drago mi je da smo mi poslije 8 god na nekom velikom takmičenju .Vidjećemo kako ćemo proći.Medjutim izbaci li sutra Irska Dansku,sve priče o našoj lakoj grupi padaju u vodu,a time i raste nada da nešto možemo uraditi i više na tom SP,u najmanju ruku da se časno borimo za prolaz u drugi krug.Da prikažemo dobru igru.Mladi su tu ,iskusni su tu.Mislim da imamo ok šanse ako momci budu disali kao jedan i u svlačionici i na terenu.

Sole

pre 6 godina

Zasluzeno nisu prosli. Igracki kadar je odraz kvaliteta lige. Imate situaciju da neki od najjacih klubova Napoli,Inter izvedu prvu postavu gde nema ni jednog Italijana,sto je pre 10-15godina bilo nepojmljivo. Svedskoj svaka cast.
(zekan, 13. novembar 2017 23:56)

Pa i u Engleskoj je slična situacija sa pojedinim klubovima , a koliko vidim , reprezentacija im učestvuje na SP.

Љубиша

pre 6 godina

Моји фаворити, једна по једна екипа, поиспадаше (емотивно за Грке, фудбалски за Италијане - али, руку на срце, Шведима капа горе за активну одбрану, против Швајцараца, остала ми је Република Ирска). Спортски поздрав свим коментаторима!

nemsc12456

pre 6 godina

Oce neko da mi objasni kako funcionise koja je reprezentacija u kom sesiru ok ovi sto su u top 20 su u prvom i drugom verovatno ali kako smo mi u 4 kada se 12 bolje tangiranih reprezentacija nije kvalifikovalo?

Whaaaa????

pre 6 godina

Dame i gospodo, Italija i Holandija smišljeno bojkotuju ovo rusko prventsvo jer su pozvani na ekskluzivni privatni turnir za ilumunate.

M

pre 6 godina

Selektor Italije klasican Muslin primjer..Pravi se pametan i on ima Insigne-a na klupi pravog kreativca i covjeka poteza i tu mu provodi utakmicu..
E moj selektore...
Sve sami pametnjakovici..

Stefan Ishizaki (AIK, Genoa, Valerenga, Elfsborg, LA Galaxy)

pre 6 godina

Šveđani kopiraju Island. Bravo momci. Zasluženo su prošli, a za Italijane je bolje što se nisu plasirali, samo bi se mučili. Imaju domaći zadatak da urade nešto po pitanju kvaliteta reprezentacije. Zabrinjavajuće je da im je A reprezentacija toliko slaba.

Heja Sverige

Dusan kg

pre 6 godina

dok bi izostanak Italije bila velika katastrofa.
(Il_Biscione, 13. novembar 2017 22:10)

Ma kako da ne,sutra svetske berze u haosu,vrtoglavi skok nafte i zlata.

Laki

pre 6 godina

Švedska je daleko od tima koji nema tradiciju igranja na SP, ali bez Brazila, Argentine, Nemačke ili Italije je kao jelo bez glavnih začina, a vi pričajte šta hoćete. Nažalost, Italija nema više igrače sa fantazijom kao Bađa,Del Pjera, Totija i naravno, nezamenjljivog Pirla.

Korepetitor Fejata Sejdica

pre 6 godina

Forca Italia!! SP u fudbalu bez Italije je kao svadba bez muzike.
(fudbalfan)

Italijani vec godinama na svadbama sviraju Posmrtni mars, tako da ova svadba moze da prodje bez njih. Barem dok ne unaprede repertoar i ne dovedu zivahne trubace poput Balotelija.

as

pre 6 godina

Sasa Kg, 13. novembar 2017 22:49
Tuga? Pa ta Italija vec na dva SP-a dolazi kao favorit, a ispada u grupi od Slovacke i Kostarike. Ovo je dobro za njih. Smena generacija i ispocetka sve.

milansm

pre 6 godina

Ja bih bas voleo da budemo u 4 sesiru i da naletimo na hrvate...,bas zato sto su kvalitetniji tim od nas,pa da odigramo opusteno i bez rasterecenja,a imamo i mi par dobrih individualaca,tako da konacno odigramo i sa njima neku utakmicu na velikim takmicenjima...,pozdrav!

Sale

pre 6 godina

O Boze slaga Nolan I da je gledao utakmicu.Mora da je kucao neki od 1000 komentara koje svakodnevno servira prateci uglavnom idein klub.Pet minuta je produzeno.

Somi

pre 6 godina

Italijani godinama igraju antifudbal.Denfazivno ceo zivot.Sad su naleteli na tvrdu reprezentaciju,i ne treba da idu.Bice to lepota fudbala u Rusiji gledajuci Brazil,Argentinu,Kolumbiju,Urugvaj,Nemacku,Island,Svajcarsku,Spaniju.

Kolo

pre 6 godina

ala se obogatile kladionice veceras od silnih keceva..da budemo realni retko ko je ovde odigrao x
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iz x u x, 13. novembar 2017 23:57)

Netacno. Da je bilo milion keceva kvota bi sa 1.6 pala na

lopta

pre 6 godina

Cudno je svetsko bez Italije, mora se priznati.

na stranu da li su zasluzili ili ne, da li ih neko voli ili ne ali je jedostavno cudno.

panzer general

pre 6 godina

Nazivati ispadanje Italije katastrofom za svjetsko prvenstvo je smiješno. Od današnje Italije ostalo je samo ime. Uostalom, što reči za momčad koja u dvije utakmice ne zabije gol.

ticroo

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemačka je najbolja evropska selekcija. Čak i kad je Italija imala titulu više, statistički su imali puno lošiji učinak od nemaca na SP, a o EP i da ne govorimo. Sada, kad i švabe imaju četiri titule, nema više ama baš nikakve dileme.

oscar

pre 6 godina

Insinje nema mesta zbog sugave taktike... Realno jedini sa klupe koji moze da promeni nesto. Eventualno brzinom El Saravi... ovo sve drugo " fizikalci "

Filip

pre 6 godina

Italijanski fudbal je definitivno dotakao dno.Klubova nema ngde.Milan u autu, Inter takodje, Juve se nesto koprca
Dva SP ne mogu grupu da prodju, nema vrhunskih igraca, trenera

Beograd

pre 6 godina

Krah potop Italijandkog fudbala rekao bih. Ali ako u dve utakmice ne mozete da postignete gol onda stvarno ni ne zasluzujete da idete na SP. Svedjani odigrali maestralno u defanzivi. Za svaku pohvalu. I sasvim zasluzeno idu na sampionat. Zasluzene cestitke i pored velikih tenzija i pritiska kojima su bili izlozeni uspeli su Svedjani da ostvare svoj plan. Italija posle punih 60 godina nece biti na turniru. Tuga i zalost za Italijanski fudbal.

fantom

pre 6 godina

Ako ne možeš Švedskoj u dve utakmice da daš jedan gol, ne dva ili tri, nego samo jedan... Onda ne zaslužuješ da ideš na Svetsko prvenstvo. Makedonija je uzela bod Italiji u grupi i već duže vreme igraju veoma loše. Selektor ne postoji, u savezu rasulo, verovatno će proglasiti dane žalosti u Italiji.

CJ

pre 6 godina

Sreća u nesreći je što će im godišnji trajati skoro dva meseca :)
Šalu na stranu, imaš platu 150 hiljada (Bonuci i Kjelini ) i 45 minuta gruvaš duge lopte na Imobilea koji je visok 1.70 a koga čuvaju Lindelof i Grankvist koji imaju skoro po 2 metra?!
I čudiš se što si ispao? Nemaš razloga.

Daniel

pre 6 godina

hahaha ovi svedjani brane se 95 minuta i talijani imali posed lopte 75-25! i nisu primili gol. Svaka cast. Talijanski igraci su izgledali kao patuljci koji su se borili s divovima. u vazduhu su gubili sve i onda je preostalo pasigra ali kada igras bunker s 9 bekova onda neces do sutra zabiti. Svaka cast svedjanima

Borat Kairat ispao od Skenderbega a izbacio zvezdu

pre 6 godina

@sta uradi nolane smite Ako ne vidis cime si frustriran nema ti pomoci.Pricas o Partizanu koji nema veze sa ovom tekmom.Da imas devojku imao bi manje frustracije.Nije ni cudo sto je nemas kad ostavljas po 100 komentara

pedja

pre 6 godina

Koje najgore SP,da li je neko gledao kvalifikacije u Južnoj Americi pa sve ekipe su top,Afrikanci odlični,nema Holandjana i Talijana sto mi je zao,ali tu iz Evrope Portugal,Francuska,Njemačka,Španija,Engleska,Poljska(uzgred 2 puta treći na SP),domaćin Rusija,odlični Hrvati,fenomenalna talentovana Belgija..,ajde ne pričajte gluposti,biće odlično SP.

as

pre 6 godina

Niko ne spominje da je Svedska odlicno odigrala ove kvalifikacije u izuzetno jakoj grupi sa Francuskom i Holandijom, dok su se Italijani mucili sa Albanijom i Makedonijom. Kad se sve to sagleda, sasvim zasluzen plasman Svedjana, a Italijani neka se zamisle, pa nece niko da im pokloni odlazak na SP zato sto su oni Italija.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Italijani, braćo, Muslina za selektora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (razočaran kao niko!, 13. novembar 2017 22:49)

Хахахаххахахаха!!! На прво читање ми се учинило "Мусолинија за селектора"!!!

shonzilla

pre 6 godina

Istorijski uspeh Šveđana i neuspeh Italijana, ali svima po zasluzi.
Kad smo već kod zasluga, velika šteta za Bufona koji će po svoj prilici na ovaj način završiti reprezentativnu karijeru.

O suđenju možemo do prekosutra tupiti kao i sudiji koji je blago rečeno pogubio konce, ali činjenica je da su se Šveđani herojski branili i odbranili dok su Italijani prekasno počeli da igraju na sve ili ništa.

Posledica ispadanja Italijana je da Hrvati prelaze iz 3. u 2. šešir čime se njima olakšava žreb ali i dalje je moguće da budu u grupi sa nama. :)

Inače je kuriozitet da uključujući ovu utakmicu na San Siru Italija NIKAD nije izgubila na tom stadionu - na ukupno 43 utakmice pobedili su na 31 i odigrali 12 nerešenih mečeva.

Stara kuka

pre 6 godina

Italija se nije kvalifikovala?Holandija se nije kvalifikovala?Pa dobro sta je tu cudno?Nikad gore timove u istoriji i jedni i drugi nisu imali.Tako je to.I Francuska nije bila na SP 1994.Posteno izbori na terenu,jer ona su ista za sve.Kao nece biti SP isto bez Italije...zasto?Ako nisu zasluzili,ne moze sve na staru slavu.Onda se fudbal i sport uopste ne bi ni igrao.Jeste cudno bez Italije pa i Holandije,ali pitacu vas kad dodje jun:)

Milica

pre 6 godina

Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemacka 4 puta prvak sveta,4 puta druga,4 puta treca. Italija 4 puta prvak sveta,2 puta druga i jednom treca. Nemacka 3 puta prvak Evrope,3 puta druga i 3 puta treca, Italija 1 prva,2 puta druga i 1 treca. Italija ne moze ni da pridje Nemackoj.

hill

pre 6 godina

Problem kod italijanske reprezentacije je gomilanje stranaca u nacionalnom prvenstvu. To je povecalo kvalitet lige i generalno klupski fudbal, dok reprezentacija trpi. U buducnosti ce situacija biti jos gora. Sami Italijani o ovom pricaju vec 15 godina.

ROMY-INTERISTA

pre 6 godina

Nista strasno! Toliko se digla prasina kao da je ovo neki Bog zna tim... kad im vidim sastav, sve mi je jasno. Nikad gora Italija po imenima i po igri. Uostalom ocajne baraz utakmice, izgleda ko da gol umrla mu majka :))

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Italijani, braćo, Muslina za selektora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (razočaran kao niko!, 13. novembar 2017 22:49)

Хахахаххахахаха!!! На прво читање ми се учинило "Мусолинија за селектора"!!!

Ivan ZG

pre 6 godina

Ovo se moglo dogoditi nama (RH) da smo igrali drugu kod kuće. Možda bi neki trener mislio samo da odigramo nulu u prvom susretu, a u drugom ćemo ih dobiti pa makar 1:0. I onda ulati njima jedan gol u našu mrežu, a ti moraš dati dva u poluvremenu. I banana. Ops, posklizneš se samo tako.
Zato smo mi igrali prvu na sve ili ništa da imamo popravni ako ne ispadne najbolje. Ali Talijani uvjek nešto kalkuliraju, 1:0 im dosta... I na kraju ne daju ni gol u dvije utakmice, a htjeli bi dalje. Pa sada ih mi nije ni žao. Istina da im je ostao Konte to bi bitno drugačije izgledalo. Ali nije.
Život ide dalje, a oni neka gledaju prvenstvo na televiziji...

Realno

pre 6 godina

Ja pozajmio 1000 e i stavio na Italijane .....sad idem da skocim u Dunav valjda Renato nije tamo.....
(Portorikanac, 13. novembar 2017 23:34)

Nikad ne uzimaj novac od nekog ko se zove Renato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milioner, 14. novembar 2017 12:38)

Rodjo,Milioneru nasmeja me a verovatno i ostale. Renato je legenda sa Dunava koji ispod Pancevackog mosta vadi utopljenike i ljude koji skacu sa tog Mosta.Covek je lik u svakom pogledu ima tu super restoran i uvek je maltene na vodi. Onda sad ces shvatiti super foru momka koji se kladio,a verujem da nije. a da su Italijani dobili kladionice celog sveta bile bi u minusu 10 milijardi eura.Milsite o tome.

Milosav

pre 6 godina

Daj barem jedne godine da ih ne trpim ovde u Torontu kad dodje svetsko ne mozes da ostanes ziv od Italijana i Portugalaca koji preko noci postanu Brazilci :)
Iskreno zao mi je zbog Bufona.

Rs

pre 6 godina

Steta samo zbig Bufona, ali sta se moglo ocekivati kad im je selektor ventura koji se inati sa citavom nacijom. Pa makar je Italija uvijek imala vrhunske trenere i takticare i spade na jednog Venturu. Darmijan u stilu Cirkovica i Trajkovica ni po zivot ne bi pogodio sesnaesterac iz centarsuta.

vlaca

pre 6 godina

Italijani uvek tvrdo ugraju sto su ocekivali da prodju.Danas svi igraju fudbal nikog poceniti ne sme se.Island je primer kako treba igrati

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ anonymous , @ max payne - Da, kladionice su zaradile. Sinoć oba baraža u Evropi 0-0 a evo i večeras 0-0 . Dal će i sutra veče Irska-Danska biti isto 0-0? Možda vrijedi odigrati na taj tačan rezultat i naravno prelaz iz X u X ? Ako bi došlo mogla bi se dobra para uzeti. Srećno ko odigra a navijaću da Irska prodje dalje.

mica surdulica

pre 6 godina

Posle utakmice na SK pustaju pesmu o Totiju I u pozadini idu njegove majstorije iz cele karijere, to je Italijanima falilo veceras, bar jedan ''genije'', 2006. ih je bilo mnogo, a trenutno u reprezentaciji nema nijedan. E upravo to je naveca tuga.

iz-hr

pre 6 godina

Oni koji se nisu plasirali ni u 32 ekipe nisu ni zaslužili SP (od evropskih Italija, Holandija, Ukrajina, BiH, Grčka, Turska). Hrvati su zbog Italije preskočili u lonac 2. Srbija ostaje u loncu 4. Amoglo se desiti da i HR i SR budu u loncu 3.
(Felini, 13. novembar 2017 23:56)

Ispravljam. Nisu mogli biti Srbija i Hrvatska u istom potu. Vi čekate da Peru ispadne, a on je bolje plasiran od Hrvatske i u tom slučaju ako bi vi otišli u treći pot, Hrvatska bi išla u drugi.

PAOK

pre 6 godina

FIFA je dobila ono sto je zasluzila. Uspela je tako da organizuje sistem kvalifikacija da medju 32 ekipe nece biti cetvorostrukog svetskog prvaka Italije, osvajaca medalja sa zadnja dva prvenstva Holandije, dvostrukog uzastopnog vladajuceg prvaka Juzne Amerike Cilea, najveceg sportskog trzista USA, i nijedne od dve zemlje sa preko milijardu stanovnika Kine ili Indije. Vazno je da se Novom Zelandu garantuje finale baraza, jer se u Okeaniji takmici sam sa sobom posto je Australija preusmerena u Aziju, gde je Uzbekistanu koji nema dovoljno dobrog igraca koji bi igrao u bilo kojoj malo jacoj evropskoj DRUGOJ ligi plasman izmakao u zadnjem kolu, a i Sirija u kojoj se fudbal ni ne igra zadnjih 5 godina iz poznatih razloga takodje je bila na korak od SP u Rusiji.

Mada, kada se pogleda sta je kosarkaska FIBA sada uvela kao kvalifikacije za SP, FIFA nece vise prednjaciti po nelogicnostima.
(dilentatizam, 13. novembar 2017 23:17)

Sve ekipe sto si nabrojao nisu zasluzile na terenu plasman.Ameri imaju trziste i jako losu ligu a u kvalifikacijama su igralo katastrofalno.Sistem je isti samo ameri nisu isti.Cile kao prvak kontinenta nije mogo u prvih 5 i sami su za to krivi.

vladek

pre 6 godina

Povlacenjem tri velemajstora fudbala Pirla,Delpiera,Totia,tim je izgubio identitet,nije imao ko da napravi razliku,i to je sva prica.Ovakvi mecevi se resavaju bljeskom,virtuoznim potezom nekog od pomenutih igraca,ali takvih vise u redovima Azura nema....

Borat Kairat ispao od Skenderbega

pre 6 godina

Ne znam zasto ste tuzni nad italijanskom sudbinom.Kad se setim da su pre dva ipo meseca Bugari pobedili Svedsku i dali im tri komada a oni ni jedan,znaci nisu ni zasluzili odlazak u Rusiju.

Nisu zasluzili

pre 6 godina

Koje zalopojke kao da je neko umro. Cuj nema fudbala bez Italije pa nema fudbala ni sa njima. Vidim da mnogi zive u proslosti i sanjaju Italiju od pre 10 i vise godina. Sta reci tek za tvrdnju da bez SAD nema svetskog prvenstva osim hahahahahaha.

ibra

pre 6 godina

E bre ovaj ibrahimovic.Ode iz intera,inter osvoji ls,ode iz barse,barsa osvoji ls,napustio svedsku reprezentaciju,ovi izborise plasman na svetsko.Covek najbolje da se prikljuci nekom timu pred finale.

Duca

pre 6 godina

Italija vise nema majstore fudbala kao sto su bili Badjo, Toti, Del Piero, Barezi, Kanavaro, Maldini, Pirlo... Primetan je pad njihove lige i reprezentacije. Nova generacija nije talentovana kao prethodne morace mnogo sa rade kako bi se vratili u svetski vrh.

Nizdis

pre 6 godina

Dva penala nisu svirana za Švedsku!!!

Neodlaskom Italije FIFA gubi 100 miliona eura. Zar neko očekuje da će Švedska proći?
(Bosanac, 13. novembar 2017 21:32)

Opusti se boske, prosla je Svedska. Nego kazi mi, da li se osecas glupo posle propadanja teorije zavere?

markobg

pre 6 godina

Surova realnost Italijnskog fudbala vođena rukom čoveka prosečne fudbalske i trenerske karijere kao i činjenice da u najvećim klubovima glavnu reč imaju stranci.Ono što im je ostalo od prepoznatljive igre jeste to što teško primaju golove ali na žalost I daju ,sve u svemu hrabra i srčana igra Šveđana je bila dovoljna da se ovi više nego zasluženo raduju plasmanu na SP.

Stara kuka

pre 6 godina

Napisacu samo jedno. Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena. Procenite sami sta ovo znaci za fudbal. Tragedija za sport u celini. No Italia no game.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)
Sa nikad gorim timom...da bas tragedija.

Dragan

pre 6 godina

Krivo mi sto neznam italijanski pa ne mogu da citam sta pise italijanska stampa i njihovi socijalni mediji. Mora da je prokljucalo.
Ajde B92 dajte malo izvoda iz italijanske sportske stampe!

Coco Bill

pre 6 godina

ANTI-FUDBAL ŠVEĐANA! SRAMOTA!
(goran, 13. novembar 2017 23:38)

ANTI FUDBAL ?! Pa tako Italijani stalno igraju, anti fudbal, kad imaju rezultat. Dakle Šveđani su igrali isti takav anti fudbal, kao što igraju Italijani, pošto su imali rezultat. Drugo ako su Italijani "nesposobni" da daju bar jedan gol u obe utakmice, onda i ne zaslužuju da se kvalifikuju. E sad što se tebi više "dopadaju" Italijani, bez obzira kako igraju, to je onda druga stvar.