Četvrtak, 09.11.2017.

23:02

Slobodanova borba za sina: Plašim se da će me zaboraviti

Slobodan Mišić je nakod razvoda od svoje supruge pokušavao da ostvari što bolji model viđanja svog deteta uz pomoć insititucija i zakona naše zemlje.

Izvor: Prva

Slobodanova borba za sina: Plašim se da æe me zaboraviti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

D

pre 6 godina

Ne znamo ni sto su se razveli ni kakve su prilike za zivot deteta ovde.Ali cinjenica je da je ona protivzakonito odvela dete iz drzave.Valjda treba da odgovara za to.A i u potpunosti odvojiti dete od oca,bez obzira kakav je njen zivot sada,potpuni je apsurd.On je,ipak otac tog deteta.

John

pre 6 godina

(dve strane, 10. novembar 2017 10:59)

ja lepo napisao, pa mi nalupaše minuse...
Al' ajde da ponovim još jednom.
Sud utvrđuje šta je najbolje za DETE, ne za OCA niti za MAJKU, već isključivo za DETE. Stoga, često se može dogoditi da ono što je najbolje za dete bude potpuno suprotno od onoga što je najbolje za oca ili majku.
A situacija je prosta - dete može da živi ili u Švedskoj ili u Srbiji. Sud je rekao da je za dete najbolje da živi u Švedskoj.

Uzgred budi rečeno, da je presuđeno da dete bude sa ocem i da je zaista sa ocem, vrlo verovatno da bi bila napravljena ista ovakva emisija, samo sa majkom, u kojoj bismo slušali kako sud ne dozvoljava da dete bude u Švedskoj već ga prisiljava da ostane u ovoj i ovakvoj Srbiji, a komentatori bi pljuvali oca jer ne dozvoljava da dete ima bolji život u Švedskoj.

Igor

pre 6 godina

Misljenja sam da je ova emisija veoma stetna. Javno iznositi SAMO jednu stranu bez mogucnosti da druga strana iznese svoju odbranu je u najmanju ruku stetno. Poenta je u tome da je moguce da je istina sve ono sto je on rekao a MOZDA i nije. Bez druge strane je to jednostavno nemoguce utvrditi.

Vaše Ime

pre 6 godina

Ključno je da je Boba, kako se u članku prisno oslovljava, napustio prodicu kad je beba imala 6 meseci! Čovek se boji da će ga dete zaboraviti, kao da se odgovornost I svakodnevnost odgoja primarno na to svode. - da jadni roditelj ne padne u zaborav. Tolika sudjenja naravno dokazuju manjkalost i bezpomoćnost institucija u ovom polju, čak i uz najbolje namere. Da se gospodin toliko dugo ganja nije dokaz roditeljske spremnosti, već dokaz private opsesije u koju nemamo uvid.

dve strane

pre 6 godina

Clanak je potpuno jednostran i daje samo njegovu stranu price. A cak i takav, kaze da su se razveli kada je dete imalo 6 meseci jer je on mislio da je tako bolje i za zenu i za njega. Zeni je sigurno idealno da bas tada prolazi kroz razvod i ostane sa bebom potpuno sama... dok je beba budi nocu po nekoliko puta, danju place i trazi da se nosi i drzi... Idealan trenutak za razvod. Svako bi to pozeleo.

Sa druge strane, ne pise ni cime se ucveljeni otac bavi, ni da li ima gde da zivi, ni da li moze da izdrzava dete, ni da li je placao alimentaciju. A argumentacija prve presude da je za dete stres da se seli u Svedsku jer ne zna jezik je potpuno apsurdna.
I na kraju, smem da se kladim u bilo sta da se uopste ne bi borio za dete da nema majku koja bi se u stvari bavila detetom.

mozgabez

pre 6 godina

Pa zasto si ostavio zenu i bebu od 6 meseci?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nina, 9. novembar 2017 23:29)

A to te baš zanima?

rr

pre 6 godina

Muškarci su neverovatno diskriminisani posle razvoda. Pa 95% žena inicira razvod i u istom procentu im se dodeljuju deca po difoltu. Žena da ne bi dobila decu mora da bude težak slučaj, alkoholičarka ili teška narkomanka ilk tako neki ekstrem.
Pa gde je tu ravnopravnost? Najpoštenije je podeljeno starateljstvo 50: 50 gde će dete jedne nedelje biti kod oca a druge kod majke i da to su najbolji interesi deteta, a ne da ga vidja jednom nedeljno. Uništavaju očeve ceo sistem je protiv njih.

Zoran Dikanov

pre 6 godina

I meni se nesto slicno dogodilo. Tek posle 9 godina sam video sina- kad je mogao sam da odlucuje. Sada je 27 godina star i imamo odlican odnos. Ali 9 godina zivots nam niko ne moze vratiti. Nase sudstvo je katastrofalno i u vecini slucajeva ne odlucuje u korist deteta.

Majka Mara

pre 6 godina

Mnogo puta sam razmišljala da pokupim decu i odem - uvek sam znala kako bih i kud bih - ali nikada to nisam uradila. Otac im je ovde, i kakav god da je, njihov je. I vole ga, koliko god da ih je ostavljao i lagao, jer sam im od kad postoje objašnjavala da i on njih voli, koliko god može, više ne ume i ne može... i nikada nisam otišla. Možda sam idiot. Ali kad ih vidim kako su srećni što idu na vikend kod tate, srce mi je kao ovaj svet. Ostala sam, u ovoj burazerskoj državi poniženja i degradacije su svakodnevnica, nemaština jad i beda,... ali ovde moja deca imaju MAMU I TATU, ma kako da su rastrzani, izbezumljeni i često nemoćni pred teškoćama - i mama i tata su tu, smenjuju se oko njih, vole ih i daju im sve koliko god su u mogućnosti.. i deca to osećaju. Od oba roditelja. I to je po meni jedino važno za njih.

Che Gevara

pre 6 godina

Sramna presuda kolege Apelacionog suda u Novom Sadu...niti je presudom uredjen model vidjanja sa ocem, niti je utvrdjen doprinos za izdrzavanje mal.deteta, a da ne govorimo o obrazlozenju iste u kojem nisu navedeni dokazi na osnovu kojih je odluceno. Bruka i sramota kakve pravnike postavljamo u najvise sudske instance...
(Marija, 09. novembar 2017 23:46)

Nema bruke i sramote ... takva presuda je moguca samo ako je presudjeno PODELJENO Starateljstvo!Po, misljenju CSR, sud donese odluku i kraj price.Taj, model podeljenog starateljstva je najbolji za dete ali skoro u 99% slucajeva nije moguc jer neko ne misli da treba da placa alimentaciju ili neko misli da dete ne treba da vidja drugog roditelja .... rekoh, najbolji za dete ali u praksi be funkcionise!
Koliko pratim vesti o razvodu jer sam i sam razveden, obicno se desava u samom pocetku losa postavka oba roditelja, otac ne placa alimentaciju a zena neda vidjanje deteta, pa zbog stresa od razvoda i svega sto razvod prestavlja, nailazimo ono najgore za dete.Mislim, da je kljuc problema, u Centru za socijalni rad ... privremeno starateljstvo nad detetom i rok provere minimum 3 godine!Dali dete redovno posecuje drugog roditelja, dali drugi roditelj redovno placa alimentaciju, dali dete redovno pohadja nastavu!Cak bi isao i do te mere, a razvod ... ok .... privremeno starateljstvo majci, pogotovu do 7 godine deteta, otac van iz kuce iako je njegova, naskedjena ili kupljena ... da dete ne menja sredinu, bolje to podnose odrasli i tako naredne 3 godine minimum do konacnog misljenja CSR!Ako ne ide sa majkom, ocu privremeno starateljstvo pa detetu opet najbolje!Kontrole CSR, skolske aktivnosti, vanskolske aktivnosti ... i itd!Dodje li do starateljvog vanbracne zajednice ili bracne ... dete drugom roditelju koji nije u bracnoj zajednici ... ili izjasnjavanje deteta!
Naterati roditelje kroz institucije da rade najbolje u interesu deteta iako bracna zajednica ne postoji!

Slozicete se, da ova prica nebi tako burna bila da ima institucije koje bi pomogle da se problem prevazidje.Nije jedino merilo kazna, kazni ga pa ce biti pametniji, ponekad i savet vise pomaze nego kazna.Nazalost, nasa drzava nema potrebne institucije!

Plav čovek

pre 6 godina

Gospodin treba da shvati da majka deteta ima svoj drugi život, sa drugim čovekom, u drugoj zemlji, i on to ne može da joj uskrati. Dete ide u paketu sa starateljem, i sigurno će mu biti bolje u Švetskoj. On može da viđa svoje dete i dalje, jedino što mora da putuje.

rakabog

pre 6 godina

Ovakve su mi price uvek strasne. Bas me zanima kako bi prosao otac koji je oteo dete i otisao u Svedsku. Najverovatnije robija. Ovo je najstrasniji seksizam.

D

pre 6 godina

Otac sam sedmomesecnog decaka i nemam problema u braku. Samo zelim da kazem da kada bih dosao u takvu situaciju da bih definitivno ostavio dete sa njegovom majkom, bez razmisljanja. Kad vidim sta sve radi oko njega i koliko je to znacajno za njega. Naravno preduslov je da zena bude posvecena i normalna. Posle bih se trudio da ostvarim sto bolji odnos. Lako je reci a tesko proziveti ali treba izabrati ono sto je najbolje za dete.

dusan

pre 6 godina

eee...kad se neko razidje posle rodjenja deteta, tu nesto ne stima...umesto to da zblizi ljude, ovi se razisli...Ne mozemo da znamo celu pricu na osnovu samo jedne strane...

ribosu

pre 6 godina

I sta ce se promeniti posle ove emisije. Slobodane ukoliko budes ovo citao, zelim ti da iskoristis ovaj momentum i osnujes neko udruzenje koje ce se boriti za veca prava oceva. Do ovakvih stvari i dolazi jer muskarci cute i jer se ne zalimo. Nedavno sam se razveo i ne nisam ostavio zenu i dete, ostavio sam zenu jer se nismo slagali a dete bih vidjao svaki dan da mi je to omoguceno.

Bojan

pre 6 godina

Sta Vas i nas ovo čudi????
Pa Apelacioni sud je sedište najvece mafije u Srbiji.....dok se on ne rasturi i sve sudije ne pohapse nema nama boljitka

O.K.

pre 6 godina

Zar je moguce da se ovakve stvari dogadjaju? Ja sam izbezumljena i iskreno se bojim zivota u zemlji sa ovakvim sudstvom i zakonima, a pre svega sa ovakvim neljudima... Na mestu ovog coveka, ja bih odavno izgubila razum. Zelim mu svu snagu i srecu u zivotu, da povrati sina i doceka pravdu.

Bozidar

pre 6 godina

Prica da se slucajevi iz porodicnog prava resavaju po prioritetu ne stoji. Oni su dugi, a kad sve prodjete, odluke se ne sprovode. Svi peru ruke, a tebi ostaje da sa izvrsiteljima i policijom uzimas dete na odredjeno vreme. I onda pokusaj da mu stavis osmeh koji te hrani, izmanipulisano i rastrzano izmedju roditelja. Ako imas srece i istrajnosti da se boris za svaki sat i dozivis da vreme ucini svoje, i pre nego odes pod
zemlju shvati da si ga i ti voleo.

baannee

pre 6 godina

Sta sad, hoce joj se i odseli se u Svedsku, a oca niko nista ne pita? ... Kod nas pravosudje sluzi samo da se pozaposljavaju podobni(stranacki kadar)...

John

pre 6 godina

S jedne strane, jeste mi žao čoveka i žao mi je što ne može da viđa sopstveno dete i što se bivša žena tako ponaša prema njemu..
Ali sa druge... Ovde je reč o tome šta je u najboljem interesu DETETA. Ne oca. Razmislite malo. Na jednoj strani Švedska, na drugoj strani Srbija. Dete koje odrasta u Švedskoj vs. dete koje odrasta u Srbiji? Je l' beše sad skoro tekst o onom Hrvatu što mu dete baš u Švedskoj polazi u školu, što će škola o svom trošku da je vozi na časove hrvatskog na drugi kraj grada, što dete dobija tablet od škole... A šta imamo kod nas u školama? Samo pogledajte vesti u poslednjih par dana...

Filip

pre 6 godina

Podrska ocu, bio sam u slicnoj situaciji, ali ne tako teskoj kao sto je njegova.
Inace, porodica, kao stub drustva, se gleda da se iskoreni, bice sve vise ovakvih slucajeva.

Marija

pre 6 godina

Sramna presuda kolege Apelacionog suda u Novom Sadu...niti je presudom uredjen model vidjanja sa ocem, niti je utvrdjen doprinos za izdrzavanje mal.deteta, a da ne govorimo o obrazlozenju iste u kojem nisu navedeni dokazi na osnovu kojih je odluceno. Bruka i sramota kakve pravnike postavljamo u najvise sudske instance...

zemska

pre 6 godina

I ja posle kad kazem da treba uvesti obuku i polaganje testa za sve parove koji zele da budu roditelji, meni se smeju. A pogledajte sta se desava. Napravili slucajno ovo dete i sad ga svojataju. Uzas. Sta si ostajala u drugom stanju sa covekom kojeg ne volis i od kog se rastanes posle godinu dana. Ovde ce neko od jjih morati da popusti. A malom je svakako bolje da zivi u svedskoj nego ovde

Alex

pre 6 godina

Bruka i sramota od drzave. Koliko godina treba institucijama ove drzave da donesu jednu pisljivu odluku u slucaju jednog jedinog razvoda? Do detetovog punoletstva, mozda, a vrlo verovatno ni tada.

Marija

pre 6 godina

Sramna presuda kolege Apelacionog suda u Novom Sadu...niti je presudom uredjen model vidjanja sa ocem, niti je utvrdjen doprinos za izdrzavanje mal.deteta, a da ne govorimo o obrazlozenju iste u kojem nisu navedeni dokazi na osnovu kojih je odluceno. Bruka i sramota kakve pravnike postavljamo u najvise sudske instance...

Bojan

pre 6 godina

Sta Vas i nas ovo čudi????
Pa Apelacioni sud je sedište najvece mafije u Srbiji.....dok se on ne rasturi i sve sudije ne pohapse nema nama boljitka

baannee

pre 6 godina

Sta sad, hoce joj se i odseli se u Svedsku, a oca niko nista ne pita? ... Kod nas pravosudje sluzi samo da se pozaposljavaju podobni(stranacki kadar)...

Alex

pre 6 godina

Bruka i sramota od drzave. Koliko godina treba institucijama ove drzave da donesu jednu pisljivu odluku u slucaju jednog jedinog razvoda? Do detetovog punoletstva, mozda, a vrlo verovatno ni tada.

Filip

pre 6 godina

Podrska ocu, bio sam u slicnoj situaciji, ali ne tako teskoj kao sto je njegova.
Inace, porodica, kao stub drustva, se gleda da se iskoreni, bice sve vise ovakvih slucajeva.

O.K.

pre 6 godina

Zar je moguce da se ovakve stvari dogadjaju? Ja sam izbezumljena i iskreno se bojim zivota u zemlji sa ovakvim sudstvom i zakonima, a pre svega sa ovakvim neljudima... Na mestu ovog coveka, ja bih odavno izgubila razum. Zelim mu svu snagu i srecu u zivotu, da povrati sina i doceka pravdu.

Bozidar

pre 6 godina

Prica da se slucajevi iz porodicnog prava resavaju po prioritetu ne stoji. Oni su dugi, a kad sve prodjete, odluke se ne sprovode. Svi peru ruke, a tebi ostaje da sa izvrsiteljima i policijom uzimas dete na odredjeno vreme. I onda pokusaj da mu stavis osmeh koji te hrani, izmanipulisano i rastrzano izmedju roditelja. Ako imas srece i istrajnosti da se boris za svaki sat i dozivis da vreme ucini svoje, i pre nego odes pod
zemlju shvati da si ga i ti voleo.

zemska

pre 6 godina

I ja posle kad kazem da treba uvesti obuku i polaganje testa za sve parove koji zele da budu roditelji, meni se smeju. A pogledajte sta se desava. Napravili slucajno ovo dete i sad ga svojataju. Uzas. Sta si ostajala u drugom stanju sa covekom kojeg ne volis i od kog se rastanes posle godinu dana. Ovde ce neko od jjih morati da popusti. A malom je svakako bolje da zivi u svedskoj nego ovde

John

pre 6 godina

S jedne strane, jeste mi žao čoveka i žao mi je što ne može da viđa sopstveno dete i što se bivša žena tako ponaša prema njemu..
Ali sa druge... Ovde je reč o tome šta je u najboljem interesu DETETA. Ne oca. Razmislite malo. Na jednoj strani Švedska, na drugoj strani Srbija. Dete koje odrasta u Švedskoj vs. dete koje odrasta u Srbiji? Je l' beše sad skoro tekst o onom Hrvatu što mu dete baš u Švedskoj polazi u školu, što će škola o svom trošku da je vozi na časove hrvatskog na drugi kraj grada, što dete dobija tablet od škole... A šta imamo kod nas u školama? Samo pogledajte vesti u poslednjih par dana...

rakabog

pre 6 godina

Ovakve su mi price uvek strasne. Bas me zanima kako bi prosao otac koji je oteo dete i otisao u Svedsku. Najverovatnije robija. Ovo je najstrasniji seksizam.

ribosu

pre 6 godina

I sta ce se promeniti posle ove emisije. Slobodane ukoliko budes ovo citao, zelim ti da iskoristis ovaj momentum i osnujes neko udruzenje koje ce se boriti za veca prava oceva. Do ovakvih stvari i dolazi jer muskarci cute i jer se ne zalimo. Nedavno sam se razveo i ne nisam ostavio zenu i dete, ostavio sam zenu jer se nismo slagali a dete bih vidjao svaki dan da mi je to omoguceno.

rr

pre 6 godina

Muškarci su neverovatno diskriminisani posle razvoda. Pa 95% žena inicira razvod i u istom procentu im se dodeljuju deca po difoltu. Žena da ne bi dobila decu mora da bude težak slučaj, alkoholičarka ili teška narkomanka ilk tako neki ekstrem.
Pa gde je tu ravnopravnost? Najpoštenije je podeljeno starateljstvo 50: 50 gde će dete jedne nedelje biti kod oca a druge kod majke i da to su najbolji interesi deteta, a ne da ga vidja jednom nedeljno. Uništavaju očeve ceo sistem je protiv njih.

Majka Mara

pre 6 godina

Mnogo puta sam razmišljala da pokupim decu i odem - uvek sam znala kako bih i kud bih - ali nikada to nisam uradila. Otac im je ovde, i kakav god da je, njihov je. I vole ga, koliko god da ih je ostavljao i lagao, jer sam im od kad postoje objašnjavala da i on njih voli, koliko god može, više ne ume i ne može... i nikada nisam otišla. Možda sam idiot. Ali kad ih vidim kako su srećni što idu na vikend kod tate, srce mi je kao ovaj svet. Ostala sam, u ovoj burazerskoj državi poniženja i degradacije su svakodnevnica, nemaština jad i beda,... ali ovde moja deca imaju MAMU I TATU, ma kako da su rastrzani, izbezumljeni i često nemoćni pred teškoćama - i mama i tata su tu, smenjuju se oko njih, vole ih i daju im sve koliko god su u mogućnosti.. i deca to osećaju. Od oba roditelja. I to je po meni jedino važno za njih.

Zoran Dikanov

pre 6 godina

I meni se nesto slicno dogodilo. Tek posle 9 godina sam video sina- kad je mogao sam da odlucuje. Sada je 27 godina star i imamo odlican odnos. Ali 9 godina zivots nam niko ne moze vratiti. Nase sudstvo je katastrofalno i u vecini slucajeva ne odlucuje u korist deteta.

D

pre 6 godina

Ne znamo ni sto su se razveli ni kakve su prilike za zivot deteta ovde.Ali cinjenica je da je ona protivzakonito odvela dete iz drzave.Valjda treba da odgovara za to.A i u potpunosti odvojiti dete od oca,bez obzira kakav je njen zivot sada,potpuni je apsurd.On je,ipak otac tog deteta.

dve strane

pre 6 godina

Clanak je potpuno jednostran i daje samo njegovu stranu price. A cak i takav, kaze da su se razveli kada je dete imalo 6 meseci jer je on mislio da je tako bolje i za zenu i za njega. Zeni je sigurno idealno da bas tada prolazi kroz razvod i ostane sa bebom potpuno sama... dok je beba budi nocu po nekoliko puta, danju place i trazi da se nosi i drzi... Idealan trenutak za razvod. Svako bi to pozeleo.

Sa druge strane, ne pise ni cime se ucveljeni otac bavi, ni da li ima gde da zivi, ni da li moze da izdrzava dete, ni da li je placao alimentaciju. A argumentacija prve presude da je za dete stres da se seli u Svedsku jer ne zna jezik je potpuno apsurdna.
I na kraju, smem da se kladim u bilo sta da se uopste ne bi borio za dete da nema majku koja bi se u stvari bavila detetom.

dusan

pre 6 godina

eee...kad se neko razidje posle rodjenja deteta, tu nesto ne stima...umesto to da zblizi ljude, ovi se razisli...Ne mozemo da znamo celu pricu na osnovu samo jedne strane...

Igor

pre 6 godina

Misljenja sam da je ova emisija veoma stetna. Javno iznositi SAMO jednu stranu bez mogucnosti da druga strana iznese svoju odbranu je u najmanju ruku stetno. Poenta je u tome da je moguce da je istina sve ono sto je on rekao a MOZDA i nije. Bez druge strane je to jednostavno nemoguce utvrditi.

John

pre 6 godina

(dve strane, 10. novembar 2017 10:59)

ja lepo napisao, pa mi nalupaše minuse...
Al' ajde da ponovim još jednom.
Sud utvrđuje šta je najbolje za DETE, ne za OCA niti za MAJKU, već isključivo za DETE. Stoga, često se može dogoditi da ono što je najbolje za dete bude potpuno suprotno od onoga što je najbolje za oca ili majku.
A situacija je prosta - dete može da živi ili u Švedskoj ili u Srbiji. Sud je rekao da je za dete najbolje da živi u Švedskoj.

Uzgred budi rečeno, da je presuđeno da dete bude sa ocem i da je zaista sa ocem, vrlo verovatno da bi bila napravljena ista ovakva emisija, samo sa majkom, u kojoj bismo slušali kako sud ne dozvoljava da dete bude u Švedskoj već ga prisiljava da ostane u ovoj i ovakvoj Srbiji, a komentatori bi pljuvali oca jer ne dozvoljava da dete ima bolji život u Švedskoj.

Vaše Ime

pre 6 godina

Ključno je da je Boba, kako se u članku prisno oslovljava, napustio prodicu kad je beba imala 6 meseci! Čovek se boji da će ga dete zaboraviti, kao da se odgovornost I svakodnevnost odgoja primarno na to svode. - da jadni roditelj ne padne u zaborav. Tolika sudjenja naravno dokazuju manjkalost i bezpomoćnost institucija u ovom polju, čak i uz najbolje namere. Da se gospodin toliko dugo ganja nije dokaz roditeljske spremnosti, već dokaz private opsesije u koju nemamo uvid.

D

pre 6 godina

Otac sam sedmomesecnog decaka i nemam problema u braku. Samo zelim da kazem da kada bih dosao u takvu situaciju da bih definitivno ostavio dete sa njegovom majkom, bez razmisljanja. Kad vidim sta sve radi oko njega i koliko je to znacajno za njega. Naravno preduslov je da zena bude posvecena i normalna. Posle bih se trudio da ostvarim sto bolji odnos. Lako je reci a tesko proziveti ali treba izabrati ono sto je najbolje za dete.

mozgabez

pre 6 godina

Pa zasto si ostavio zenu i bebu od 6 meseci?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nina, 9. novembar 2017 23:29)

A to te baš zanima?

Plav čovek

pre 6 godina

Gospodin treba da shvati da majka deteta ima svoj drugi život, sa drugim čovekom, u drugoj zemlji, i on to ne može da joj uskrati. Dete ide u paketu sa starateljem, i sigurno će mu biti bolje u Švetskoj. On može da viđa svoje dete i dalje, jedino što mora da putuje.

Che Gevara

pre 6 godina

Sramna presuda kolege Apelacionog suda u Novom Sadu...niti je presudom uredjen model vidjanja sa ocem, niti je utvrdjen doprinos za izdrzavanje mal.deteta, a da ne govorimo o obrazlozenju iste u kojem nisu navedeni dokazi na osnovu kojih je odluceno. Bruka i sramota kakve pravnike postavljamo u najvise sudske instance...
(Marija, 09. novembar 2017 23:46)

Nema bruke i sramote ... takva presuda je moguca samo ako je presudjeno PODELJENO Starateljstvo!Po, misljenju CSR, sud donese odluku i kraj price.Taj, model podeljenog starateljstva je najbolji za dete ali skoro u 99% slucajeva nije moguc jer neko ne misli da treba da placa alimentaciju ili neko misli da dete ne treba da vidja drugog roditelja .... rekoh, najbolji za dete ali u praksi be funkcionise!
Koliko pratim vesti o razvodu jer sam i sam razveden, obicno se desava u samom pocetku losa postavka oba roditelja, otac ne placa alimentaciju a zena neda vidjanje deteta, pa zbog stresa od razvoda i svega sto razvod prestavlja, nailazimo ono najgore za dete.Mislim, da je kljuc problema, u Centru za socijalni rad ... privremeno starateljstvo nad detetom i rok provere minimum 3 godine!Dali dete redovno posecuje drugog roditelja, dali drugi roditelj redovno placa alimentaciju, dali dete redovno pohadja nastavu!Cak bi isao i do te mere, a razvod ... ok .... privremeno starateljstvo majci, pogotovu do 7 godine deteta, otac van iz kuce iako je njegova, naskedjena ili kupljena ... da dete ne menja sredinu, bolje to podnose odrasli i tako naredne 3 godine minimum do konacnog misljenja CSR!Ako ne ide sa majkom, ocu privremeno starateljstvo pa detetu opet najbolje!Kontrole CSR, skolske aktivnosti, vanskolske aktivnosti ... i itd!Dodje li do starateljvog vanbracne zajednice ili bracne ... dete drugom roditelju koji nije u bracnoj zajednici ... ili izjasnjavanje deteta!
Naterati roditelje kroz institucije da rade najbolje u interesu deteta iako bracna zajednica ne postoji!

Slozicete se, da ova prica nebi tako burna bila da ima institucije koje bi pomogle da se problem prevazidje.Nije jedino merilo kazna, kazni ga pa ce biti pametniji, ponekad i savet vise pomaze nego kazna.Nazalost, nasa drzava nema potrebne institucije!

John

pre 6 godina

S jedne strane, jeste mi žao čoveka i žao mi je što ne može da viđa sopstveno dete i što se bivša žena tako ponaša prema njemu..
Ali sa druge... Ovde je reč o tome šta je u najboljem interesu DETETA. Ne oca. Razmislite malo. Na jednoj strani Švedska, na drugoj strani Srbija. Dete koje odrasta u Švedskoj vs. dete koje odrasta u Srbiji? Je l' beše sad skoro tekst o onom Hrvatu što mu dete baš u Švedskoj polazi u školu, što će škola o svom trošku da je vozi na časove hrvatskog na drugi kraj grada, što dete dobija tablet od škole... A šta imamo kod nas u školama? Samo pogledajte vesti u poslednjih par dana...

zemska

pre 6 godina

I ja posle kad kazem da treba uvesti obuku i polaganje testa za sve parove koji zele da budu roditelji, meni se smeju. A pogledajte sta se desava. Napravili slucajno ovo dete i sad ga svojataju. Uzas. Sta si ostajala u drugom stanju sa covekom kojeg ne volis i od kog se rastanes posle godinu dana. Ovde ce neko od jjih morati da popusti. A malom je svakako bolje da zivi u svedskoj nego ovde

Plav čovek

pre 6 godina

Gospodin treba da shvati da majka deteta ima svoj drugi život, sa drugim čovekom, u drugoj zemlji, i on to ne može da joj uskrati. Dete ide u paketu sa starateljem, i sigurno će mu biti bolje u Švetskoj. On može da viđa svoje dete i dalje, jedino što mora da putuje.

D

pre 6 godina

Otac sam sedmomesecnog decaka i nemam problema u braku. Samo zelim da kazem da kada bih dosao u takvu situaciju da bih definitivno ostavio dete sa njegovom majkom, bez razmisljanja. Kad vidim sta sve radi oko njega i koliko je to znacajno za njega. Naravno preduslov je da zena bude posvecena i normalna. Posle bih se trudio da ostvarim sto bolji odnos. Lako je reci a tesko proziveti ali treba izabrati ono sto je najbolje za dete.

dve strane

pre 6 godina

Clanak je potpuno jednostran i daje samo njegovu stranu price. A cak i takav, kaze da su se razveli kada je dete imalo 6 meseci jer je on mislio da je tako bolje i za zenu i za njega. Zeni je sigurno idealno da bas tada prolazi kroz razvod i ostane sa bebom potpuno sama... dok je beba budi nocu po nekoliko puta, danju place i trazi da se nosi i drzi... Idealan trenutak za razvod. Svako bi to pozeleo.

Sa druge strane, ne pise ni cime se ucveljeni otac bavi, ni da li ima gde da zivi, ni da li moze da izdrzava dete, ni da li je placao alimentaciju. A argumentacija prve presude da je za dete stres da se seli u Svedsku jer ne zna jezik je potpuno apsurdna.
I na kraju, smem da se kladim u bilo sta da se uopste ne bi borio za dete da nema majku koja bi se u stvari bavila detetom.

Igor

pre 6 godina

Misljenja sam da je ova emisija veoma stetna. Javno iznositi SAMO jednu stranu bez mogucnosti da druga strana iznese svoju odbranu je u najmanju ruku stetno. Poenta je u tome da je moguce da je istina sve ono sto je on rekao a MOZDA i nije. Bez druge strane je to jednostavno nemoguce utvrditi.

Vaše Ime

pre 6 godina

Ključno je da je Boba, kako se u članku prisno oslovljava, napustio prodicu kad je beba imala 6 meseci! Čovek se boji da će ga dete zaboraviti, kao da se odgovornost I svakodnevnost odgoja primarno na to svode. - da jadni roditelj ne padne u zaborav. Tolika sudjenja naravno dokazuju manjkalost i bezpomoćnost institucija u ovom polju, čak i uz najbolje namere. Da se gospodin toliko dugo ganja nije dokaz roditeljske spremnosti, već dokaz private opsesije u koju nemamo uvid.

mozgabez

pre 6 godina

Pa zasto si ostavio zenu i bebu od 6 meseci?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nina, 9. novembar 2017 23:29)

A to te baš zanima?

Filip

pre 6 godina

Podrska ocu, bio sam u slicnoj situaciji, ali ne tako teskoj kao sto je njegova.
Inace, porodica, kao stub drustva, se gleda da se iskoreni, bice sve vise ovakvih slucajeva.

dusan

pre 6 godina

eee...kad se neko razidje posle rodjenja deteta, tu nesto ne stima...umesto to da zblizi ljude, ovi se razisli...Ne mozemo da znamo celu pricu na osnovu samo jedne strane...

rr

pre 6 godina

Muškarci su neverovatno diskriminisani posle razvoda. Pa 95% žena inicira razvod i u istom procentu im se dodeljuju deca po difoltu. Žena da ne bi dobila decu mora da bude težak slučaj, alkoholičarka ili teška narkomanka ilk tako neki ekstrem.
Pa gde je tu ravnopravnost? Najpoštenije je podeljeno starateljstvo 50: 50 gde će dete jedne nedelje biti kod oca a druge kod majke i da to su najbolji interesi deteta, a ne da ga vidja jednom nedeljno. Uništavaju očeve ceo sistem je protiv njih.

baannee

pre 6 godina

Sta sad, hoce joj se i odseli se u Svedsku, a oca niko nista ne pita? ... Kod nas pravosudje sluzi samo da se pozaposljavaju podobni(stranacki kadar)...

O.K.

pre 6 godina

Zar je moguce da se ovakve stvari dogadjaju? Ja sam izbezumljena i iskreno se bojim zivota u zemlji sa ovakvim sudstvom i zakonima, a pre svega sa ovakvim neljudima... Na mestu ovog coveka, ja bih odavno izgubila razum. Zelim mu svu snagu i srecu u zivotu, da povrati sina i doceka pravdu.

Che Gevara

pre 6 godina

Sramna presuda kolege Apelacionog suda u Novom Sadu...niti je presudom uredjen model vidjanja sa ocem, niti je utvrdjen doprinos za izdrzavanje mal.deteta, a da ne govorimo o obrazlozenju iste u kojem nisu navedeni dokazi na osnovu kojih je odluceno. Bruka i sramota kakve pravnike postavljamo u najvise sudske instance...
(Marija, 09. novembar 2017 23:46)

Nema bruke i sramote ... takva presuda je moguca samo ako je presudjeno PODELJENO Starateljstvo!Po, misljenju CSR, sud donese odluku i kraj price.Taj, model podeljenog starateljstva je najbolji za dete ali skoro u 99% slucajeva nije moguc jer neko ne misli da treba da placa alimentaciju ili neko misli da dete ne treba da vidja drugog roditelja .... rekoh, najbolji za dete ali u praksi be funkcionise!
Koliko pratim vesti o razvodu jer sam i sam razveden, obicno se desava u samom pocetku losa postavka oba roditelja, otac ne placa alimentaciju a zena neda vidjanje deteta, pa zbog stresa od razvoda i svega sto razvod prestavlja, nailazimo ono najgore za dete.Mislim, da je kljuc problema, u Centru za socijalni rad ... privremeno starateljstvo nad detetom i rok provere minimum 3 godine!Dali dete redovno posecuje drugog roditelja, dali drugi roditelj redovno placa alimentaciju, dali dete redovno pohadja nastavu!Cak bi isao i do te mere, a razvod ... ok .... privremeno starateljstvo majci, pogotovu do 7 godine deteta, otac van iz kuce iako je njegova, naskedjena ili kupljena ... da dete ne menja sredinu, bolje to podnose odrasli i tako naredne 3 godine minimum do konacnog misljenja CSR!Ako ne ide sa majkom, ocu privremeno starateljstvo pa detetu opet najbolje!Kontrole CSR, skolske aktivnosti, vanskolske aktivnosti ... i itd!Dodje li do starateljvog vanbracne zajednice ili bracne ... dete drugom roditelju koji nije u bracnoj zajednici ... ili izjasnjavanje deteta!
Naterati roditelje kroz institucije da rade najbolje u interesu deteta iako bracna zajednica ne postoji!

Slozicete se, da ova prica nebi tako burna bila da ima institucije koje bi pomogle da se problem prevazidje.Nije jedino merilo kazna, kazni ga pa ce biti pametniji, ponekad i savet vise pomaze nego kazna.Nazalost, nasa drzava nema potrebne institucije!

Marija

pre 6 godina

Sramna presuda kolege Apelacionog suda u Novom Sadu...niti je presudom uredjen model vidjanja sa ocem, niti je utvrdjen doprinos za izdrzavanje mal.deteta, a da ne govorimo o obrazlozenju iste u kojem nisu navedeni dokazi na osnovu kojih je odluceno. Bruka i sramota kakve pravnike postavljamo u najvise sudske instance...

John

pre 6 godina

(dve strane, 10. novembar 2017 10:59)

ja lepo napisao, pa mi nalupaše minuse...
Al' ajde da ponovim još jednom.
Sud utvrđuje šta je najbolje za DETE, ne za OCA niti za MAJKU, već isključivo za DETE. Stoga, često se može dogoditi da ono što je najbolje za dete bude potpuno suprotno od onoga što je najbolje za oca ili majku.
A situacija je prosta - dete može da živi ili u Švedskoj ili u Srbiji. Sud je rekao da je za dete najbolje da živi u Švedskoj.

Uzgred budi rečeno, da je presuđeno da dete bude sa ocem i da je zaista sa ocem, vrlo verovatno da bi bila napravljena ista ovakva emisija, samo sa majkom, u kojoj bismo slušali kako sud ne dozvoljava da dete bude u Švedskoj već ga prisiljava da ostane u ovoj i ovakvoj Srbiji, a komentatori bi pljuvali oca jer ne dozvoljava da dete ima bolji život u Švedskoj.

Alex

pre 6 godina

Bruka i sramota od drzave. Koliko godina treba institucijama ove drzave da donesu jednu pisljivu odluku u slucaju jednog jedinog razvoda? Do detetovog punoletstva, mozda, a vrlo verovatno ni tada.

Bojan

pre 6 godina

Sta Vas i nas ovo čudi????
Pa Apelacioni sud je sedište najvece mafije u Srbiji.....dok se on ne rasturi i sve sudije ne pohapse nema nama boljitka

rakabog

pre 6 godina

Ovakve su mi price uvek strasne. Bas me zanima kako bi prosao otac koji je oteo dete i otisao u Svedsku. Najverovatnije robija. Ovo je najstrasniji seksizam.

Majka Mara

pre 6 godina

Mnogo puta sam razmišljala da pokupim decu i odem - uvek sam znala kako bih i kud bih - ali nikada to nisam uradila. Otac im je ovde, i kakav god da je, njihov je. I vole ga, koliko god da ih je ostavljao i lagao, jer sam im od kad postoje objašnjavala da i on njih voli, koliko god može, više ne ume i ne može... i nikada nisam otišla. Možda sam idiot. Ali kad ih vidim kako su srećni što idu na vikend kod tate, srce mi je kao ovaj svet. Ostala sam, u ovoj burazerskoj državi poniženja i degradacije su svakodnevnica, nemaština jad i beda,... ali ovde moja deca imaju MAMU I TATU, ma kako da su rastrzani, izbezumljeni i često nemoćni pred teškoćama - i mama i tata su tu, smenjuju se oko njih, vole ih i daju im sve koliko god su u mogućnosti.. i deca to osećaju. Od oba roditelja. I to je po meni jedino važno za njih.

Bozidar

pre 6 godina

Prica da se slucajevi iz porodicnog prava resavaju po prioritetu ne stoji. Oni su dugi, a kad sve prodjete, odluke se ne sprovode. Svi peru ruke, a tebi ostaje da sa izvrsiteljima i policijom uzimas dete na odredjeno vreme. I onda pokusaj da mu stavis osmeh koji te hrani, izmanipulisano i rastrzano izmedju roditelja. Ako imas srece i istrajnosti da se boris za svaki sat i dozivis da vreme ucini svoje, i pre nego odes pod
zemlju shvati da si ga i ti voleo.

Zoran Dikanov

pre 6 godina

I meni se nesto slicno dogodilo. Tek posle 9 godina sam video sina- kad je mogao sam da odlucuje. Sada je 27 godina star i imamo odlican odnos. Ali 9 godina zivots nam niko ne moze vratiti. Nase sudstvo je katastrofalno i u vecini slucajeva ne odlucuje u korist deteta.

ribosu

pre 6 godina

I sta ce se promeniti posle ove emisije. Slobodane ukoliko budes ovo citao, zelim ti da iskoristis ovaj momentum i osnujes neko udruzenje koje ce se boriti za veca prava oceva. Do ovakvih stvari i dolazi jer muskarci cute i jer se ne zalimo. Nedavno sam se razveo i ne nisam ostavio zenu i dete, ostavio sam zenu jer se nismo slagali a dete bih vidjao svaki dan da mi je to omoguceno.

D

pre 6 godina

Ne znamo ni sto su se razveli ni kakve su prilike za zivot deteta ovde.Ali cinjenica je da je ona protivzakonito odvela dete iz drzave.Valjda treba da odgovara za to.A i u potpunosti odvojiti dete od oca,bez obzira kakav je njen zivot sada,potpuni je apsurd.On je,ipak otac tog deteta.