Sreda, 08.11.2017.

18:48

MSP:Ukrajinci bez osude učestvovali u zločinima nad Srbima

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pozvao je na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića zbog pitanja odnosa sa Ukrajinom.

Izvor: B92

MSP:Ukrajinci bez osude uèestvovali u zloèinima nad Srbima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

o ljudima i miševima

pre 6 godina

Odmah prestanite sa raspirivanjem vatre! Ponašajmo se korektno. Uopšte me ne zanima na čijoj su strani bili Ukrajinci a na čijoj Rusi! Mi smo malecka zemlja koja nema nikakav realan značaj u poslovima velikih zemalja kao što su Rusija i Ukrajina, taman koliko i Kiribati oko Kosova. To što će srpski miš da maršira sa ruskim slonom ukorak ima samo komični efekat, eventualno.

U redu je demantovati ono što nije tačno, ali taj manir uzvraćanja zluradošću i kontranapadom je nešto što treba da se potpuno izbaci iz srpske politike, a naročito iz srpske diplomatije. Umesto da se time brani naš ugled, samo se dodatno urušava.

A što se tiče ukrajinskog ambasadora, treba mu odgovoriti, u prevodu na diplomatski, sledeće: da Srbija gleda na Ukrajinu sa simpatijama i saosećanjem i rado će biti na strani Ukrajine kada Ukrajina bude imala pravo veta u SB i koristila ga da interese Srbije štiti efektivno. Do tada, bićemo na strani Ukrajine u onoj meri u kojoj nam naš položaj to dozvoljava. Njegov savet da se odreknemo Rusije i okrenemo Zapadu je otprilike kao kada bi Srbija savetovala Ukrajini da se bezuslovno jednostrano pomiri sa Rusijom bez obzira na teritorijalni gubitak.

Bi

pre 6 godina

Zvanični Beograd treba da se aktivno angažuje u mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije. Ministri ne bi smeli da nasedaju na provokacije sa bilo čije strane.Smatram ovu Dačićevu izjavu štetnom. I jedni i drugi su se pokazali kao naši prijatelji u prošlosti, daljoj i bliskoj. Šta se desilo sa onom pričom o "srpskoj stolici"?

jasdf

pre 6 godina

@s.ena straze
Organizovali su dobrovoljacke odrede koji su se borili na strani Jugoslavije na Kosovu. Za sukobe u Hrvatskoj i Bosni ne znam.

leptirica

pre 6 godina

" Poznato je da su..." Kome je poznato? Potpuno netačna i zlonamerna tvrdnja. Hrvatska uopšte nije imala potrebu da angažuje bilo čije pilote da lete na mig-21, jer je u njenom sastavu bilo sasvim dovoljno pilota za navedeni tip aviona koji su izdajom SFRJ i JNA prešli u njenu "vojsku". Pogotovu to nisu bili Rusi, ali tendencioznost tvrdnje je maherski upakovana u tvoj zlobni NDH komentar.
(kontroverzni penzioner, 08. novembar 2017 21:56)


Mislim da treba da gledamo svoja posla ali čisto radi istine nisu rusi koji su leteli već ukrajinci na ruskim migovima. Kakav sad pa S300? To ne postoji u Hrvatskoj. A što se tiče odreda bilo ih je više Kordun, Slavonija.... doduše većina Banderovaca katolika iz Lavova , ne mali broj, veći od ovih famoznih 300. Ali ne treba njihove frustracije sa Rusijom da prebacimo na nas i da nas uvlače u svoje igre. Idemo svojim putem , Evropa zdaj kak bi Slovenčiki rekel ;)
(Til Ojlenšpigel, 08. novembar 2017 21:53)

https://forum.krstarica.com/showthread.php/120606-Ruski-piloti-ubijali-Srbe

Inače imaš i dokumente o tome na wikileaksu o tome i još brdo izvora. Na wikileaksu se nalaze i tajni Američki dokumenti o tome kako je Hrvatska dopustila SAD-u da prouči S300, a imaš i snimku vojne parade sa Zagrebačkog Jaruna prije Oluje gdi je prikazan S300 i transkripte koji su korišteni kao dokaz u Hagu, gdi Tuđman pita nekog zapovjednika jel S300 spreman i operativan, a ovaj odgovara da je, pa izjave Ruskog ambasadora u Hrvatskoj o tome da taj S300 koji po tebi Hrvatska nema nije do kraja isplaćen Rusiji.... Valjda je sve to nekakav dokaz.

Na kraju kakve veze ima moj komentar sa NDH? Niti moj komentar, niti ja imamo veze sa fašistima. Svoje komentare temeljim na dostupnim informacijama koje je lako provjeriti. Ponavljam znam puno o ratu u Hrvatskoj, pratim naoružanje i prvi put čujem za Ukrajince na Hrvatskoj strani u ratu.

KOSIGNAS

pre 6 godina

Kada Hrvati tvrde da se Ukrajinci nisu borili na njihovoj, već na srpskoj strani.Postavlja se pitanje motiva takvih tvrdnji Hrvata, dobrobit srpskog natoda nije sigurno.Pa, Ukrajinci su se borili na strani Čečena protiv Rusa,isto tako i protiv Srba.Hrvati su stvarno najhrabriji narod na svetu, što bi veliki Dučić rekao.Ukrajinci su ih naoružavali, leteli na helihopterima, bili snajperisti u HVO. Uostalom, koliko se Hrvata bori na strani aktuelne vlade u Ukrajni protiv ruskog stanovništva u Donbasu, u bataljonima Azov i Dnjepar?To su stari hrvatski saveznici, još iz vremena ll sv. rata.Zajedno su ginuli u ruševinama Staljingrada.Oduvek smo bili na suprotnim stranama, sa jedne mi i Rusi protiv fašizma, a na drugoj oni i Hrvati na strani istog.Srbi se ne bore protiv bratskog ukrajinskog naroda, već protiv zločinaca i fašista koje podržava aktuelna ukrajinska vlada.

Paul Kersey

pre 6 godina

Ruska šapa nas je debelo zgazila. Ako se hitno ne otrgnemo, budućnost će nam biti kao prošlost Poljske, Rumunije, Bugarske, Čehoslovačke...

Dačić pod hitno mora da objasni da li radi za Srbiju, ili Rusiju. Stvari su počele da budu vrlo, vrlo ozbiljne! Čak ozbiljnije nego devedesetih.

gradinar

pre 6 godina

Безвезна Дачићева изјава. Као и она безвезна изјава украјинског амбасадора.
О Украјини ми треба да ћутимо, а Украјинци такође треба да се покрију ушима и ћуте. Они су једина држава у Европи која је у још горем стању него Србија! Боримо се за место на зачељу.

смена страже

pre 6 godina

галиција, 08. novembar 2017 22:28)
УНА-УНСО на страни Срба....ахахаха па то брате ни у сну није могуће.

Derventa RS

pre 6 godina

@Sony
Laž je da u Okučanima i okolini nije bilo zločina. Ukrajinaca nije bilo, nego su počinitelji zločina bili Hrvati. Srbi su činili oko 80% stanovništva te opštine, hrvatska vojska u operaciji ''Bljesak'' je protjerala cjelokupno srpsko stanovništvo, sela spalila i tom prilikom je pobijeno više od 100 civila. U srpske kuće su kasnije naseljeni Hrvati iz Banja Luke, u kojima i danas žive.
Što se tiče Ukrajinaca, bilo ih je dosta u Vojsci Republike Srpske, kao i Rusa, Grka, Rumuna i Bugara.

Sonja

pre 6 godina

Sramotna politika Srbije prema Ukrajini zbog koje ce nas se potomci stideti. Dok ruske horde komadaju suverenu prijateljsku Ukrajinu u Beogradu se Putinu dake najvisi drzavni orden i pravi vojna parada. Srbija je jedina evropska drzava koja nije osudila agresiju na Ukrajinu i ciji zvanicnici idu u Moskvu i pozivaju malog Vodju u goste.

hv

pre 6 godina

(leptirica, 8. novembar 2017 20:08)

hahahaha Ruski piloti u oluji, u koje bajke vi vjerujete, Hrvatska je tada imala devet pilota koji su prebjegli zajedno s avionima iz JNA.. Pilota smo imali previše nismo imali aviona.. Te bajke velikog vođe i ostalih sto vam serviraju o Ruskim pilotima nadilaze one o nebeskom narodu..

mili

pre 6 godina

Zivim u Poljskoj, Srbin sam, obozavam Ukrajince toliko lice na nas verovatno sto dolaze iz raspale drzave poput nase, pa su digli ruke od svega I udarili brigu na veselje... Evo vec me zvali na docek pravoslavne nove godine.. A ovde citam ovakve gluposti koje serviraju politicari...

Tomislav HR koji ženi Ruskinju iz Donbasa

pre 6 godina

Po službenim podacima Vlade RH na hrvatskoj strani se borio jedan (1) državljanih Ukrajine, od oko 700 i nešto stranih dobrovoljaca. Čisto za primjer, bilo je više od 150 Britanaca, 73 Francuza i tako dalje.

Svi znaju, da su se Ukrajinci borili na srpskoj strani.

Rusi su vam pomutili mozak sa propagandom.

галиција

pre 6 godina

Било је добровољаца из Украјине у Босни и на Косову на нашој страни. Махом из организације УНА-УНСО. Имате слике добровољаца њихових где се јасно види украјински трозубац, дакле нису били Руси из Украјине.

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Narvno da srpski KGB placenici ne smeju da pisnu o tome.
(nikolai valujev, 08. novembar 2017 21:21)

A ti CIA plaćenik, ti smeš i da lažeš, i ne samo da smeš, nego je i poželjno. Od dvesta tvojih komentara (naravno svaki je na temi Rusa i Rusije), još ne pronađoh niti jedan jedini istinit argument, osim izliva mržnje prema Rusiji i Rusima, a i prema najvećem broju Srba.

pozdrav od mire markovic

pre 6 godina

tako je dacicu, udri na pravoslavnu bracu ukrajince, koji su zajedno s drugim sovjetskim i jugoslovenskim narodima oslobodili srbiju od nemaca, nedicevaca, ljoticevaca i cetnika. sve za generala kgb putina i ruske oligarhe. a posle se cudi kad ukrajina prizna kosovo.

Marko

pre 6 godina

Mislim da je takodjer vrijedno pomena da je Ukrajina 1999. godine za vrijeme bombardiranja Srbije slala autobuse po srpsku djecu, pruzala utociste i slala pomoc (sama buduci bijedna ko crkveni misevi). Osim toga, poznata je i cinjenica da su ukrajinski dobrovoljci bili na Kosovu, ali kao pomoc svojoj pravoslavnoj braci u borbi protiv OVK. Naglasavam - Ukrajinci, ne Rusi. Tocno je da je bilo ukrajinskih dobrovoljaca na ratistima bivse YU, ali je i tocno da su bili svugdje gdje se bori za slobodu i pravdu. Ukrajina i Hrvatska, primjera radi, su dvije zemlje koje su se (ako se ne varam) prve medjusobno priznale i podrzale neovisnost jedna druge. Stoga ne cudi prisustvo dobrovoljaca na ratistima (suverene) Republike Hrvatske, kao sto i ne cudi potpora Srbima na Kosovu. Na zalost, i dan danas u Srbiji vlada rusofilstvo (barem medju vodecim politicarima zemlje), a da ne spominjem Dacica, Milosevicevog Gebelsa, potrcka, dupelisca etc. P.S. Netko je u komentarima spominjao podjelu Ukrajine na zapadnu i istocnu, navodeci kako je zapadna Ukrajina katolicka. To nije tocno - zapadna Ukrajina je unijatska, tj. grko-katolicka. Sto znaci da priznaju papu, ali su im svi obredi pravoslavni, izmedju ostalog i bozic slave 07.01. Bas kao i Srbi :) Nadam se da ce uskoro na novi kalendar, kao i sav normalan svijet :)

tocka

pre 6 godina

VRLO JE BITNO DA LJUDI ZNAJU DA SE UKRAJINA DELI KAO I NEMACKA NA ISTOCNUI ZAPADNU ZAPADNA JE KATOLICKA A ISTOCNA NASA PRAVOSLAVNA. STARA RUSIJA PRVA RUSKA DRZAVA JE I NASTALA NA TLU DANASNJE UKRAJINE.
(mi, 8. novembar 2017 20:15)
Nije katolicka nego grko-katolicka ili unijatska crkva. To je po obredima takodje pravoslavna crkva, ali ne priznaje tamosnjeg pravoslavnog patrijarha.
Prva zemlja starih Slovena je Kijevska Rusija, nastala u Kijevu. Osnovao ju je Vladimir Veliki iz dinastije Rurika koji su bili Varangi, iliti Vikinzi. Samo stanovnistvo Kijeva je tada bila mesavina Slovena, Fina i Vikinga. Pod najezdom Mongola pada i Kijev i lokalni vladari postaju mongolski vazali kako bi opstali, a jedan mali deo se povlaci i skriva u sumama na istoku gde osniva Moskvu. Koliko Rusi imaju prava na istoriju, toliko i Ukrajinci. Ukrajinci geografski, Rusi po imenu vladajuce kaste, sa kojom trenutno imaju jako malo veze, jer su se u medjuvremenu izmesali sa uralsko-turskim i sibirskim plemenima sa istoka. Tako bi se mogo reci da su Ukrajinci legalniji naslednici Vladimirovog carstva. Ali to su njihova prepucavanja koaj su mozda i gora od ovih nasih juzno slovenskih. Jos kad se u to umesaju Poljaci i Poljsko-Litvanski komonvelt, e onda tek počinje totalni šou, šta je čije, jer je istorija tog dela sveta daleko komplikovanija od ove nase panonsko-balkanske.

Sony

pre 6 godina

@jasdf, u okucanima i lipiku 1991 godine
(abraham, 08. novembar 2017 20:34)
Kakva laž! Ja sam iz Okučana i nije bili nikakvih Ukrajinaca a još manje zločina. U Okučanima su bili samo Mađari i to inženjerci!

Sloba

pre 6 godina

leptirica
Hrvatska nema S300
Na nekoj paradi, pred Oluju, je defilovalo prazno pakovanje dela sistema sto je Tudjman potvrdio u interviju. Licno bi, da mora da se bira strana Srbije izmedju Rusije i Amerike, odabrao Ameriku jer u sustini nema velike razlike ali ipak se u Americi menjaju predsednici ako nista drugo. Nema demokratije gde nema promene vlasti.

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!
(leptirica, 08. novembar 2017 20:08)

" Poznato je da su..." Kome je poznato? Potpuno netačna i zlonamerna tvrdnja. Hrvatska uopšte nije imala potrebu da angažuje bilo čije pilote da lete na mig-21, jer je u njenom sastavu bilo sasvim dovoljno pilota za navedeni tip aviona koji su izdajom SFRJ i JNA prešli u njenu "vojsku". Pogotovu to nisu bili Rusi, ali tendencioznost tvrdnje je maherski upakovana u tvoj zlobni NDH komentar.

nikolai valujev

pre 6 godina

Najveci zlocin su napravila nasa"braca" Rusi glasanjem za sankcije SR Jugoslaviji, a mogli su da sprece vetom i huskanjem Slobodana Milosevica na NATO, a onda su nas ostavili na cedilu kao pokusne kunice. Onaj S-300 putuje jos od 1998. godine. Narvno da srpski KGB placenici ne smeju da pisnu o tome.

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (leptirica, 8. novembar 2017 20:08)

Mislim da treba da gledamo svoja posla ali čisto radi istine nisu rusi koji su leteli već ukrajinci na ruskim migovima. Kakav sad pa S300? To ne postoji u Hrvatskoj. A što se tiče odreda bilo ih je više Kordun, Slavonija.... doduše većina Banderovaca katolika iz Lavova , ne mali broj, veći od ovih famoznih 300. Ali ne treba njihove frustracije sa Rusijom da prebacimo na nas i da nas uvlače u svoje igre. Idemo svojim putem , Evropa zdaj kak bi Slovenčiki rekel ;)

com

pre 6 godina

Ucestvovali su na nasoj strani,za drugu ne znam,pogotovo u Bosni.Ukrajinska drzava jeste pomagala drugoj strani,to nije sporno,isto kao i Rusija.91-92 kako se ovde prica nisu mogli ni da ratuju jer su zajedno sa Rusima ratovali protiv Rumuna u Pridnjestrovlju.Vec 94 su ratovali u Ceceniji protiv Rusa.Tamo je gradjanski rat,tako da je pitanje za koju stranu bi se opredelili ti dobrovoljci koji su ratovali kod nas.Uostalom nisu svi ljudi u Ukrajini isti kao ni Srbi.

vasilj

pre 6 godina

Министарство просвете, значи Влада Србије је потписала договор о сарадњи са одмаралиштем Артек на Криму. То је исто када би Украјинска влада или неко министарство потписало уговор о сарадњи са косовским омладинским кампом. Русија има лепе планове са братском Србијом, али само у своју корист. Доћи ће то и Србији из ..пета у главу, полако

mi

pre 6 godina

VRLO JE BITNO DA LJUDI ZNAJU DA SE UKRAJINA DELI KAO I NEMACKA NA ISTOCNUI ZAPADNU ZAPADNA JE KATOLICKA A ISTOCNA NASA PRAVOSLAVNA. STARA RUSIJA PRVA RUSKA DRZAVA JE I NASTALA NA TLU DANASNJE UKRAJINE.

zgadjen

pre 6 godina

I ovaj primer jasno pokazuje da Slovenima nisu potrebni neprijatelji. Sloveni se sami izmedju sebe vole, mrze, biju i mire. To naravno govori ponesto i o kolektivnoj pameti.

Aca

pre 6 godina

Ovaj Dačić je neviđena štetočina , gleda da zagadi odnose sa svim zemljama koje su u sukobu sa Rusijom a to su sve zemlje u svetu osim nekoliko.... Jednom su nam izdejstvovali bombardovanje pa nam nije izgleda ništa jasno šta se desilo....

leptirica

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!

Disan

pre 6 godina

Kako smo osudili zlocince iz Ukrajine? Uslovno?U kom konkretnom zlocinu su ucestvovali dobrovoljci iz Ukrajine?
(jasdf, 08. novembar 2017 19:39)
Imali su sopstveni odred u Kordunu, obucavali Zengovce i slali oruzje Izretbegovicu. I to sami priznaju.

SM

pre 6 godina

Znači počela je hajka na Ukrajinu i bratski ukrajinski narod po nalogu "braće" rusa. Samo da se zna, Ukrajina nije priznala kosovo i odbila je da se utakmica sa kosovom odigra na njenoj teritoriji i ima još mnogo dela i stvari koje su učinili za Srbiju, a Srbija im zabila nož, ne u leđa, već u srce i zabija ga još jače, brže, bolje!

Jarilo

pre 6 godina

Rušiti odnose sa Makedonijom, CG, Ukrajinom u ime ruskih interesa... Nemam reči.. Dačiću, odakle ti pravo da u tuđe ime , kontra interesima Republike Srbije , podrivaš odnose sa tradicionalno prijateljskim državama?

Sava Centar

pre 6 godina

Šta se ti i tvoj pajtos Vulin niste oglasili kad je neki dan Vožd imao seansu sa ruskim ambasadorom kad se je Čepurin grubo mešao u srpska posla i komentarisao da Srbija ne mora da sluša 75. zamenika 24. pomoćnika, nego samo njega treba da slušate, ništa zucnuli niste!

SM

pre 6 godina

Znači počela je hajka na Ukrajinu i bratski ukrajinski narod po nalogu "braće" rusa. Samo da se zna, Ukrajina nije priznala kosovo i odbila je da se utakmica sa kosovom odigra na njenoj teritoriji i ima još mnogo dela i stvari koje su učinili za Srbiju, a Srbija im zabila nož, ne u leđa, već u srce i zabija ga još jače, brže, bolje!

Jarilo

pre 6 godina

Rušiti odnose sa Makedonijom, CG, Ukrajinom u ime ruskih interesa... Nemam reči.. Dačiću, odakle ti pravo da u tuđe ime , kontra interesima Republike Srbije , podrivaš odnose sa tradicionalno prijateljskim državama?

Sava Centar

pre 6 godina

Šta se ti i tvoj pajtos Vulin niste oglasili kad je neki dan Vožd imao seansu sa ruskim ambasadorom kad se je Čepurin grubo mešao u srpska posla i komentarisao da Srbija ne mora da sluša 75. zamenika 24. pomoćnika, nego samo njega treba da slušate, ništa zucnuli niste!

Aca

pre 6 godina

Ovaj Dačić je neviđena štetočina , gleda da zagadi odnose sa svim zemljama koje su u sukobu sa Rusijom a to su sve zemlje u svetu osim nekoliko.... Jednom su nam izdejstvovali bombardovanje pa nam nije izgleda ništa jasno šta se desilo....

Disan

pre 6 godina

Kako smo osudili zlocince iz Ukrajine? Uslovno?U kom konkretnom zlocinu su ucestvovali dobrovoljci iz Ukrajine?
(jasdf, 08. novembar 2017 19:39)
Imali su sopstveni odred u Kordunu, obucavali Zengovce i slali oruzje Izretbegovicu. I to sami priznaju.

leptirica

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!

Tomislav HR koji ženi Ruskinju iz Donbasa

pre 6 godina

Po službenim podacima Vlade RH na hrvatskoj strani se borio jedan (1) državljanih Ukrajine, od oko 700 i nešto stranih dobrovoljaca. Čisto za primjer, bilo je više od 150 Britanaca, 73 Francuza i tako dalje.

Svi znaju, da su se Ukrajinci borili na srpskoj strani.

Rusi su vam pomutili mozak sa propagandom.

zgadjen

pre 6 godina

I ovaj primer jasno pokazuje da Slovenima nisu potrebni neprijatelji. Sloveni se sami izmedju sebe vole, mrze, biju i mire. To naravno govori ponesto i o kolektivnoj pameti.

mi

pre 6 godina

VRLO JE BITNO DA LJUDI ZNAJU DA SE UKRAJINA DELI KAO I NEMACKA NA ISTOCNUI ZAPADNU ZAPADNA JE KATOLICKA A ISTOCNA NASA PRAVOSLAVNA. STARA RUSIJA PRVA RUSKA DRZAVA JE I NASTALA NA TLU DANASNJE UKRAJINE.

nikolai valujev

pre 6 godina

Najveci zlocin su napravila nasa"braca" Rusi glasanjem za sankcije SR Jugoslaviji, a mogli su da sprece vetom i huskanjem Slobodana Milosevica na NATO, a onda su nas ostavili na cedilu kao pokusne kunice. Onaj S-300 putuje jos od 1998. godine. Narvno da srpski KGB placenici ne smeju da pisnu o tome.

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!
(leptirica, 08. novembar 2017 20:08)

" Poznato je da su..." Kome je poznato? Potpuno netačna i zlonamerna tvrdnja. Hrvatska uopšte nije imala potrebu da angažuje bilo čije pilote da lete na mig-21, jer je u njenom sastavu bilo sasvim dovoljno pilota za navedeni tip aviona koji su izdajom SFRJ i JNA prešli u njenu "vojsku". Pogotovu to nisu bili Rusi, ali tendencioznost tvrdnje je maherski upakovana u tvoj zlobni NDH komentar.

mili

pre 6 godina

Zivim u Poljskoj, Srbin sam, obozavam Ukrajince toliko lice na nas verovatno sto dolaze iz raspale drzave poput nase, pa su digli ruke od svega I udarili brigu na veselje... Evo vec me zvali na docek pravoslavne nove godine.. A ovde citam ovakve gluposti koje serviraju politicari...

pozdrav od mire markovic

pre 6 godina

tako je dacicu, udri na pravoslavnu bracu ukrajince, koji su zajedno s drugim sovjetskim i jugoslovenskim narodima oslobodili srbiju od nemaca, nedicevaca, ljoticevaca i cetnika. sve za generala kgb putina i ruske oligarhe. a posle se cudi kad ukrajina prizna kosovo.

tocka

pre 6 godina

VRLO JE BITNO DA LJUDI ZNAJU DA SE UKRAJINA DELI KAO I NEMACKA NA ISTOCNUI ZAPADNU ZAPADNA JE KATOLICKA A ISTOCNA NASA PRAVOSLAVNA. STARA RUSIJA PRVA RUSKA DRZAVA JE I NASTALA NA TLU DANASNJE UKRAJINE.
(mi, 8. novembar 2017 20:15)
Nije katolicka nego grko-katolicka ili unijatska crkva. To je po obredima takodje pravoslavna crkva, ali ne priznaje tamosnjeg pravoslavnog patrijarha.
Prva zemlja starih Slovena je Kijevska Rusija, nastala u Kijevu. Osnovao ju je Vladimir Veliki iz dinastije Rurika koji su bili Varangi, iliti Vikinzi. Samo stanovnistvo Kijeva je tada bila mesavina Slovena, Fina i Vikinga. Pod najezdom Mongola pada i Kijev i lokalni vladari postaju mongolski vazali kako bi opstali, a jedan mali deo se povlaci i skriva u sumama na istoku gde osniva Moskvu. Koliko Rusi imaju prava na istoriju, toliko i Ukrajinci. Ukrajinci geografski, Rusi po imenu vladajuce kaste, sa kojom trenutno imaju jako malo veze, jer su se u medjuvremenu izmesali sa uralsko-turskim i sibirskim plemenima sa istoka. Tako bi se mogo reci da su Ukrajinci legalniji naslednici Vladimirovog carstva. Ali to su njihova prepucavanja koaj su mozda i gora od ovih nasih juzno slovenskih. Jos kad se u to umesaju Poljaci i Poljsko-Litvanski komonvelt, e onda tek počinje totalni šou, šta je čije, jer je istorija tog dela sveta daleko komplikovanija od ove nase panonsko-balkanske.

галиција

pre 6 godina

Било је добровољаца из Украјине у Босни и на Косову на нашој страни. Махом из организације УНА-УНСО. Имате слике добровољаца њихових где се јасно види украјински трозубац, дакле нису били Руси из Украјине.

gradinar

pre 6 godina

Безвезна Дачићева изјава. Као и она безвезна изјава украјинског амбасадора.
О Украјини ми треба да ћутимо, а Украјинци такође треба да се покрију ушима и ћуте. Они су једина држава у Европи која је у још горем стању него Србија! Боримо се за место на зачељу.

Paul Kersey

pre 6 godina

Ruska šapa nas je debelo zgazila. Ako se hitno ne otrgnemo, budućnost će nam biti kao prošlost Poljske, Rumunije, Bugarske, Čehoslovačke...

Dačić pod hitno mora da objasni da li radi za Srbiju, ili Rusiju. Stvari su počele da budu vrlo, vrlo ozbiljne! Čak ozbiljnije nego devedesetih.

Marko

pre 6 godina

Mislim da je takodjer vrijedno pomena da je Ukrajina 1999. godine za vrijeme bombardiranja Srbije slala autobuse po srpsku djecu, pruzala utociste i slala pomoc (sama buduci bijedna ko crkveni misevi). Osim toga, poznata je i cinjenica da su ukrajinski dobrovoljci bili na Kosovu, ali kao pomoc svojoj pravoslavnoj braci u borbi protiv OVK. Naglasavam - Ukrajinci, ne Rusi. Tocno je da je bilo ukrajinskih dobrovoljaca na ratistima bivse YU, ali je i tocno da su bili svugdje gdje se bori za slobodu i pravdu. Ukrajina i Hrvatska, primjera radi, su dvije zemlje koje su se (ako se ne varam) prve medjusobno priznale i podrzale neovisnost jedna druge. Stoga ne cudi prisustvo dobrovoljaca na ratistima (suverene) Republike Hrvatske, kao sto i ne cudi potpora Srbima na Kosovu. Na zalost, i dan danas u Srbiji vlada rusofilstvo (barem medju vodecim politicarima zemlje), a da ne spominjem Dacica, Milosevicevog Gebelsa, potrcka, dupelisca etc. P.S. Netko je u komentarima spominjao podjelu Ukrajine na zapadnu i istocnu, navodeci kako je zapadna Ukrajina katolicka. To nije tocno - zapadna Ukrajina je unijatska, tj. grko-katolicka. Sto znaci da priznaju papu, ali su im svi obredi pravoslavni, izmedju ostalog i bozic slave 07.01. Bas kao i Srbi :) Nadam se da ce uskoro na novi kalendar, kao i sav normalan svijet :)

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Narvno da srpski KGB placenici ne smeju da pisnu o tome.
(nikolai valujev, 08. novembar 2017 21:21)

A ti CIA plaćenik, ti smeš i da lažeš, i ne samo da smeš, nego je i poželjno. Od dvesta tvojih komentara (naravno svaki je na temi Rusa i Rusije), još ne pronađoh niti jedan jedini istinit argument, osim izliva mržnje prema Rusiji i Rusima, a i prema najvećem broju Srba.

Sloba

pre 6 godina

leptirica
Hrvatska nema S300
Na nekoj paradi, pred Oluju, je defilovalo prazno pakovanje dela sistema sto je Tudjman potvrdio u interviju. Licno bi, da mora da se bira strana Srbije izmedju Rusije i Amerike, odabrao Ameriku jer u sustini nema velike razlike ali ipak se u Americi menjaju predsednici ako nista drugo. Nema demokratije gde nema promene vlasti.

vasilj

pre 6 godina

Министарство просвете, значи Влада Србије је потписала договор о сарадњи са одмаралиштем Артек на Криму. То је исто када би Украјинска влада или неко министарство потписало уговор о сарадњи са косовским омладинским кампом. Русија има лепе планове са братском Србијом, али само у своју корист. Доћи ће то и Србији из ..пета у главу, полако

Derventa RS

pre 6 godina

@Sony
Laž je da u Okučanima i okolini nije bilo zločina. Ukrajinaca nije bilo, nego su počinitelji zločina bili Hrvati. Srbi su činili oko 80% stanovništva te opštine, hrvatska vojska u operaciji ''Bljesak'' je protjerala cjelokupno srpsko stanovništvo, sela spalila i tom prilikom je pobijeno više od 100 civila. U srpske kuće su kasnije naseljeni Hrvati iz Banja Luke, u kojima i danas žive.
Što se tiče Ukrajinaca, bilo ih je dosta u Vojsci Republike Srpske, kao i Rusa, Grka, Rumuna i Bugara.

KOSIGNAS

pre 6 godina

Kada Hrvati tvrde da se Ukrajinci nisu borili na njihovoj, već na srpskoj strani.Postavlja se pitanje motiva takvih tvrdnji Hrvata, dobrobit srpskog natoda nije sigurno.Pa, Ukrajinci su se borili na strani Čečena protiv Rusa,isto tako i protiv Srba.Hrvati su stvarno najhrabriji narod na svetu, što bi veliki Dučić rekao.Ukrajinci su ih naoružavali, leteli na helihopterima, bili snajperisti u HVO. Uostalom, koliko se Hrvata bori na strani aktuelne vlade u Ukrajni protiv ruskog stanovništva u Donbasu, u bataljonima Azov i Dnjepar?To su stari hrvatski saveznici, još iz vremena ll sv. rata.Zajedno su ginuli u ruševinama Staljingrada.Oduvek smo bili na suprotnim stranama, sa jedne mi i Rusi protiv fašizma, a na drugoj oni i Hrvati na strani istog.Srbi se ne bore protiv bratskog ukrajinskog naroda, već protiv zločinaca i fašista koje podržava aktuelna ukrajinska vlada.

Sonja

pre 6 godina

Sramotna politika Srbije prema Ukrajini zbog koje ce nas se potomci stideti. Dok ruske horde komadaju suverenu prijateljsku Ukrajinu u Beogradu se Putinu dake najvisi drzavni orden i pravi vojna parada. Srbija je jedina evropska drzava koja nije osudila agresiju na Ukrajinu i ciji zvanicnici idu u Moskvu i pozivaju malog Vodju u goste.

Sony

pre 6 godina

@jasdf, u okucanima i lipiku 1991 godine
(abraham, 08. novembar 2017 20:34)
Kakva laž! Ja sam iz Okučana i nije bili nikakvih Ukrajinaca a još manje zločina. U Okučanima su bili samo Mađari i to inženjerci!

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (leptirica, 8. novembar 2017 20:08)

Mislim da treba da gledamo svoja posla ali čisto radi istine nisu rusi koji su leteli već ukrajinci na ruskim migovima. Kakav sad pa S300? To ne postoji u Hrvatskoj. A što se tiče odreda bilo ih je više Kordun, Slavonija.... doduše većina Banderovaca katolika iz Lavova , ne mali broj, veći od ovih famoznih 300. Ali ne treba njihove frustracije sa Rusijom da prebacimo na nas i da nas uvlače u svoje igre. Idemo svojim putem , Evropa zdaj kak bi Slovenčiki rekel ;)

hv

pre 6 godina

(leptirica, 8. novembar 2017 20:08)

hahahaha Ruski piloti u oluji, u koje bajke vi vjerujete, Hrvatska je tada imala devet pilota koji su prebjegli zajedno s avionima iz JNA.. Pilota smo imali previše nismo imali aviona.. Te bajke velikog vođe i ostalih sto vam serviraju o Ruskim pilotima nadilaze one o nebeskom narodu..

com

pre 6 godina

Ucestvovali su na nasoj strani,za drugu ne znam,pogotovo u Bosni.Ukrajinska drzava jeste pomagala drugoj strani,to nije sporno,isto kao i Rusija.91-92 kako se ovde prica nisu mogli ni da ratuju jer su zajedno sa Rusima ratovali protiv Rumuna u Pridnjestrovlju.Vec 94 su ratovali u Ceceniji protiv Rusa.Tamo je gradjanski rat,tako da je pitanje za koju stranu bi se opredelili ti dobrovoljci koji su ratovali kod nas.Uostalom nisu svi ljudi u Ukrajini isti kao ni Srbi.

leptirica

pre 6 godina

" Poznato je da su..." Kome je poznato? Potpuno netačna i zlonamerna tvrdnja. Hrvatska uopšte nije imala potrebu da angažuje bilo čije pilote da lete na mig-21, jer je u njenom sastavu bilo sasvim dovoljno pilota za navedeni tip aviona koji su izdajom SFRJ i JNA prešli u njenu "vojsku". Pogotovu to nisu bili Rusi, ali tendencioznost tvrdnje je maherski upakovana u tvoj zlobni NDH komentar.
(kontroverzni penzioner, 08. novembar 2017 21:56)


Mislim da treba da gledamo svoja posla ali čisto radi istine nisu rusi koji su leteli već ukrajinci na ruskim migovima. Kakav sad pa S300? To ne postoji u Hrvatskoj. A što se tiče odreda bilo ih je više Kordun, Slavonija.... doduše većina Banderovaca katolika iz Lavova , ne mali broj, veći od ovih famoznih 300. Ali ne treba njihove frustracije sa Rusijom da prebacimo na nas i da nas uvlače u svoje igre. Idemo svojim putem , Evropa zdaj kak bi Slovenčiki rekel ;)
(Til Ojlenšpigel, 08. novembar 2017 21:53)

https://forum.krstarica.com/showthread.php/120606-Ruski-piloti-ubijali-Srbe

Inače imaš i dokumente o tome na wikileaksu o tome i još brdo izvora. Na wikileaksu se nalaze i tajni Američki dokumenti o tome kako je Hrvatska dopustila SAD-u da prouči S300, a imaš i snimku vojne parade sa Zagrebačkog Jaruna prije Oluje gdi je prikazan S300 i transkripte koji su korišteni kao dokaz u Hagu, gdi Tuđman pita nekog zapovjednika jel S300 spreman i operativan, a ovaj odgovara da je, pa izjave Ruskog ambasadora u Hrvatskoj o tome da taj S300 koji po tebi Hrvatska nema nije do kraja isplaćen Rusiji.... Valjda je sve to nekakav dokaz.

Na kraju kakve veze ima moj komentar sa NDH? Niti moj komentar, niti ja imamo veze sa fašistima. Svoje komentare temeljim na dostupnim informacijama koje je lako provjeriti. Ponavljam znam puno o ratu u Hrvatskoj, pratim naoružanje i prvi put čujem za Ukrajince na Hrvatskoj strani u ratu.

смена страже

pre 6 godina

галиција, 08. novembar 2017 22:28)
УНА-УНСО на страни Срба....ахахаха па то брате ни у сну није могуће.

o ljudima i miševima

pre 6 godina

Odmah prestanite sa raspirivanjem vatre! Ponašajmo se korektno. Uopšte me ne zanima na čijoj su strani bili Ukrajinci a na čijoj Rusi! Mi smo malecka zemlja koja nema nikakav realan značaj u poslovima velikih zemalja kao što su Rusija i Ukrajina, taman koliko i Kiribati oko Kosova. To što će srpski miš da maršira sa ruskim slonom ukorak ima samo komični efekat, eventualno.

U redu je demantovati ono što nije tačno, ali taj manir uzvraćanja zluradošću i kontranapadom je nešto što treba da se potpuno izbaci iz srpske politike, a naročito iz srpske diplomatije. Umesto da se time brani naš ugled, samo se dodatno urušava.

A što se tiče ukrajinskog ambasadora, treba mu odgovoriti, u prevodu na diplomatski, sledeće: da Srbija gleda na Ukrajinu sa simpatijama i saosećanjem i rado će biti na strani Ukrajine kada Ukrajina bude imala pravo veta u SB i koristila ga da interese Srbije štiti efektivno. Do tada, bićemo na strani Ukrajine u onoj meri u kojoj nam naš položaj to dozvoljava. Njegov savet da se odreknemo Rusije i okrenemo Zapadu je otprilike kao kada bi Srbija savetovala Ukrajini da se bezuslovno jednostrano pomiri sa Rusijom bez obzira na teritorijalni gubitak.

jasdf

pre 6 godina

@s.ena straze
Organizovali su dobrovoljacke odrede koji su se borili na strani Jugoslavije na Kosovu. Za sukobe u Hrvatskoj i Bosni ne znam.

Bi

pre 6 godina

Zvanični Beograd treba da se aktivno angažuje u mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije. Ministri ne bi smeli da nasedaju na provokacije sa bilo čije strane.Smatram ovu Dačićevu izjavu štetnom. I jedni i drugi su se pokazali kao naši prijatelji u prošlosti, daljoj i bliskoj. Šta se desilo sa onom pričom o "srpskoj stolici"?

Jarilo

pre 6 godina

Rušiti odnose sa Makedonijom, CG, Ukrajinom u ime ruskih interesa... Nemam reči.. Dačiću, odakle ti pravo da u tuđe ime , kontra interesima Republike Srbije , podrivaš odnose sa tradicionalno prijateljskim državama?

SM

pre 6 godina

Znači počela je hajka na Ukrajinu i bratski ukrajinski narod po nalogu "braće" rusa. Samo da se zna, Ukrajina nije priznala kosovo i odbila je da se utakmica sa kosovom odigra na njenoj teritoriji i ima još mnogo dela i stvari koje su učinili za Srbiju, a Srbija im zabila nož, ne u leđa, već u srce i zabija ga još jače, brže, bolje!

mi

pre 6 godina

VRLO JE BITNO DA LJUDI ZNAJU DA SE UKRAJINA DELI KAO I NEMACKA NA ISTOCNUI ZAPADNU ZAPADNA JE KATOLICKA A ISTOCNA NASA PRAVOSLAVNA. STARA RUSIJA PRVA RUSKA DRZAVA JE I NASTALA NA TLU DANASNJE UKRAJINE.

Sava Centar

pre 6 godina

Šta se ti i tvoj pajtos Vulin niste oglasili kad je neki dan Vožd imao seansu sa ruskim ambasadorom kad se je Čepurin grubo mešao u srpska posla i komentarisao da Srbija ne mora da sluša 75. zamenika 24. pomoćnika, nego samo njega treba da slušate, ništa zucnuli niste!

Aca

pre 6 godina

Ovaj Dačić je neviđena štetočina , gleda da zagadi odnose sa svim zemljama koje su u sukobu sa Rusijom a to su sve zemlje u svetu osim nekoliko.... Jednom su nam izdejstvovali bombardovanje pa nam nije izgleda ništa jasno šta se desilo....

leptirica

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Narvno da srpski KGB placenici ne smeju da pisnu o tome.
(nikolai valujev, 08. novembar 2017 21:21)

A ti CIA plaćenik, ti smeš i da lažeš, i ne samo da smeš, nego je i poželjno. Od dvesta tvojih komentara (naravno svaki je na temi Rusa i Rusije), još ne pronađoh niti jedan jedini istinit argument, osim izliva mržnje prema Rusiji i Rusima, a i prema najvećem broju Srba.

Disan

pre 6 godina

Kako smo osudili zlocince iz Ukrajine? Uslovno?U kom konkretnom zlocinu su ucestvovali dobrovoljci iz Ukrajine?
(jasdf, 08. novembar 2017 19:39)
Imali su sopstveni odred u Kordunu, obucavali Zengovce i slali oruzje Izretbegovicu. I to sami priznaju.

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!
(leptirica, 08. novembar 2017 20:08)

" Poznato je da su..." Kome je poznato? Potpuno netačna i zlonamerna tvrdnja. Hrvatska uopšte nije imala potrebu da angažuje bilo čije pilote da lete na mig-21, jer je u njenom sastavu bilo sasvim dovoljno pilota za navedeni tip aviona koji su izdajom SFRJ i JNA prešli u njenu "vojsku". Pogotovu to nisu bili Rusi, ali tendencioznost tvrdnje je maherski upakovana u tvoj zlobni NDH komentar.

KOSIGNAS

pre 6 godina

Kada Hrvati tvrde da se Ukrajinci nisu borili na njihovoj, već na srpskoj strani.Postavlja se pitanje motiva takvih tvrdnji Hrvata, dobrobit srpskog natoda nije sigurno.Pa, Ukrajinci su se borili na strani Čečena protiv Rusa,isto tako i protiv Srba.Hrvati su stvarno najhrabriji narod na svetu, što bi veliki Dučić rekao.Ukrajinci su ih naoružavali, leteli na helihopterima, bili snajperisti u HVO. Uostalom, koliko se Hrvata bori na strani aktuelne vlade u Ukrajni protiv ruskog stanovništva u Donbasu, u bataljonima Azov i Dnjepar?To su stari hrvatski saveznici, još iz vremena ll sv. rata.Zajedno su ginuli u ruševinama Staljingrada.Oduvek smo bili na suprotnim stranama, sa jedne mi i Rusi protiv fašizma, a na drugoj oni i Hrvati na strani istog.Srbi se ne bore protiv bratskog ukrajinskog naroda, već protiv zločinaca i fašista koje podržava aktuelna ukrajinska vlada.

Sonja

pre 6 godina

Sramotna politika Srbije prema Ukrajini zbog koje ce nas se potomci stideti. Dok ruske horde komadaju suverenu prijateljsku Ukrajinu u Beogradu se Putinu dake najvisi drzavni orden i pravi vojna parada. Srbija je jedina evropska drzava koja nije osudila agresiju na Ukrajinu i ciji zvanicnici idu u Moskvu i pozivaju malog Vodju u goste.

Tomislav HR koji ženi Ruskinju iz Donbasa

pre 6 godina

Po službenim podacima Vlade RH na hrvatskoj strani se borio jedan (1) državljanih Ukrajine, od oko 700 i nešto stranih dobrovoljaca. Čisto za primjer, bilo je više od 150 Britanaca, 73 Francuza i tako dalje.

Svi znaju, da su se Ukrajinci borili na srpskoj strani.

Rusi su vam pomutili mozak sa propagandom.

Marko

pre 6 godina

Mislim da je takodjer vrijedno pomena da je Ukrajina 1999. godine za vrijeme bombardiranja Srbije slala autobuse po srpsku djecu, pruzala utociste i slala pomoc (sama buduci bijedna ko crkveni misevi). Osim toga, poznata je i cinjenica da su ukrajinski dobrovoljci bili na Kosovu, ali kao pomoc svojoj pravoslavnoj braci u borbi protiv OVK. Naglasavam - Ukrajinci, ne Rusi. Tocno je da je bilo ukrajinskih dobrovoljaca na ratistima bivse YU, ali je i tocno da su bili svugdje gdje se bori za slobodu i pravdu. Ukrajina i Hrvatska, primjera radi, su dvije zemlje koje su se (ako se ne varam) prve medjusobno priznale i podrzale neovisnost jedna druge. Stoga ne cudi prisustvo dobrovoljaca na ratistima (suverene) Republike Hrvatske, kao sto i ne cudi potpora Srbima na Kosovu. Na zalost, i dan danas u Srbiji vlada rusofilstvo (barem medju vodecim politicarima zemlje), a da ne spominjem Dacica, Milosevicevog Gebelsa, potrcka, dupelisca etc. P.S. Netko je u komentarima spominjao podjelu Ukrajine na zapadnu i istocnu, navodeci kako je zapadna Ukrajina katolicka. To nije tocno - zapadna Ukrajina je unijatska, tj. grko-katolicka. Sto znaci da priznaju papu, ali su im svi obredi pravoslavni, izmedju ostalog i bozic slave 07.01. Bas kao i Srbi :) Nadam se da ce uskoro na novi kalendar, kao i sav normalan svijet :)

pozdrav od mire markovic

pre 6 godina

tako je dacicu, udri na pravoslavnu bracu ukrajince, koji su zajedno s drugim sovjetskim i jugoslovenskim narodima oslobodili srbiju od nemaca, nedicevaca, ljoticevaca i cetnika. sve za generala kgb putina i ruske oligarhe. a posle se cudi kad ukrajina prizna kosovo.

Paul Kersey

pre 6 godina

Ruska šapa nas je debelo zgazila. Ako se hitno ne otrgnemo, budućnost će nam biti kao prošlost Poljske, Rumunije, Bugarske, Čehoslovačke...

Dačić pod hitno mora da objasni da li radi za Srbiju, ili Rusiju. Stvari su počele da budu vrlo, vrlo ozbiljne! Čak ozbiljnije nego devedesetih.

Sloba

pre 6 godina

leptirica
Hrvatska nema S300
Na nekoj paradi, pred Oluju, je defilovalo prazno pakovanje dela sistema sto je Tudjman potvrdio u interviju. Licno bi, da mora da se bira strana Srbije izmedju Rusije i Amerike, odabrao Ameriku jer u sustini nema velike razlike ali ipak se u Americi menjaju predsednici ako nista drugo. Nema demokratije gde nema promene vlasti.

nikolai valujev

pre 6 godina

Najveci zlocin su napravila nasa"braca" Rusi glasanjem za sankcije SR Jugoslaviji, a mogli su da sprece vetom i huskanjem Slobodana Milosevica na NATO, a onda su nas ostavili na cedilu kao pokusne kunice. Onaj S-300 putuje jos od 1998. godine. Narvno da srpski KGB placenici ne smeju da pisnu o tome.

Sony

pre 6 godina

@jasdf, u okucanima i lipiku 1991 godine
(abraham, 08. novembar 2017 20:34)
Kakva laž! Ja sam iz Okučana i nije bili nikakvih Ukrajinaca a još manje zločina. U Okučanima su bili samo Mađari i to inženjerci!

vasilj

pre 6 godina

Министарство просвете, значи Влада Србије је потписала договор о сарадњи са одмаралиштем Артек на Криму. То је исто када би Украјинска влада или неко министарство потписало уговор о сарадњи са косовским омладинским кампом. Русија има лепе планове са братском Србијом, али само у своју корист. Доћи ће то и Србији из ..пета у главу, полако

leptirica

pre 6 godina

" Poznato je da su..." Kome je poznato? Potpuno netačna i zlonamerna tvrdnja. Hrvatska uopšte nije imala potrebu da angažuje bilo čije pilote da lete na mig-21, jer je u njenom sastavu bilo sasvim dovoljno pilota za navedeni tip aviona koji su izdajom SFRJ i JNA prešli u njenu "vojsku". Pogotovu to nisu bili Rusi, ali tendencioznost tvrdnje je maherski upakovana u tvoj zlobni NDH komentar.
(kontroverzni penzioner, 08. novembar 2017 21:56)


Mislim da treba da gledamo svoja posla ali čisto radi istine nisu rusi koji su leteli već ukrajinci na ruskim migovima. Kakav sad pa S300? To ne postoji u Hrvatskoj. A što se tiče odreda bilo ih je više Kordun, Slavonija.... doduše većina Banderovaca katolika iz Lavova , ne mali broj, veći od ovih famoznih 300. Ali ne treba njihove frustracije sa Rusijom da prebacimo na nas i da nas uvlače u svoje igre. Idemo svojim putem , Evropa zdaj kak bi Slovenčiki rekel ;)
(Til Ojlenšpigel, 08. novembar 2017 21:53)

https://forum.krstarica.com/showthread.php/120606-Ruski-piloti-ubijali-Srbe

Inače imaš i dokumente o tome na wikileaksu o tome i još brdo izvora. Na wikileaksu se nalaze i tajni Američki dokumenti o tome kako je Hrvatska dopustila SAD-u da prouči S300, a imaš i snimku vojne parade sa Zagrebačkog Jaruna prije Oluje gdi je prikazan S300 i transkripte koji su korišteni kao dokaz u Hagu, gdi Tuđman pita nekog zapovjednika jel S300 spreman i operativan, a ovaj odgovara da je, pa izjave Ruskog ambasadora u Hrvatskoj o tome da taj S300 koji po tebi Hrvatska nema nije do kraja isplaćen Rusiji.... Valjda je sve to nekakav dokaz.

Na kraju kakve veze ima moj komentar sa NDH? Niti moj komentar, niti ja imamo veze sa fašistima. Svoje komentare temeljim na dostupnim informacijama koje je lako provjeriti. Ponavljam znam puno o ratu u Hrvatskoj, pratim naoružanje i prvi put čujem za Ukrajince na Hrvatskoj strani u ratu.

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

Prvi put čujem ovo za Ukrajince, moguće ali stvarno prvi put čujem. Poznato je da su Ruski piloti letjeli na Hrvatskim mig-21 u Oluji, ali za Ukrajince ne vjerujem. Zanimljivo kako to ne zamjera Rusima I na prodaji oružja i s300 Hrvatskoj, a zamjera Ukrajini na nekim vojnicima?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (leptirica, 8. novembar 2017 20:08)

Mislim da treba da gledamo svoja posla ali čisto radi istine nisu rusi koji su leteli već ukrajinci na ruskim migovima. Kakav sad pa S300? To ne postoji u Hrvatskoj. A što se tiče odreda bilo ih je više Kordun, Slavonija.... doduše većina Banderovaca katolika iz Lavova , ne mali broj, veći od ovih famoznih 300. Ali ne treba njihove frustracije sa Rusijom da prebacimo na nas i da nas uvlače u svoje igre. Idemo svojim putem , Evropa zdaj kak bi Slovenčiki rekel ;)

галиција

pre 6 godina

Било је добровољаца из Украјине у Босни и на Косову на нашој страни. Махом из организације УНА-УНСО. Имате слике добровољаца њихових где се јасно види украјински трозубац, дакле нису били Руси из Украјине.

gradinar

pre 6 godina

Безвезна Дачићева изјава. Као и она безвезна изјава украјинског амбасадора.
О Украјини ми треба да ћутимо, а Украјинци такође треба да се покрију ушима и ћуте. Они су једина држава у Европи која је у још горем стању него Србија! Боримо се за место на зачељу.

hv

pre 6 godina

(leptirica, 8. novembar 2017 20:08)

hahahaha Ruski piloti u oluji, u koje bajke vi vjerujete, Hrvatska je tada imala devet pilota koji su prebjegli zajedno s avionima iz JNA.. Pilota smo imali previše nismo imali aviona.. Te bajke velikog vođe i ostalih sto vam serviraju o Ruskim pilotima nadilaze one o nebeskom narodu..

Derventa RS

pre 6 godina

@Sony
Laž je da u Okučanima i okolini nije bilo zločina. Ukrajinaca nije bilo, nego su počinitelji zločina bili Hrvati. Srbi su činili oko 80% stanovništva te opštine, hrvatska vojska u operaciji ''Bljesak'' je protjerala cjelokupno srpsko stanovništvo, sela spalila i tom prilikom je pobijeno više od 100 civila. U srpske kuće su kasnije naseljeni Hrvati iz Banja Luke, u kojima i danas žive.
Što se tiče Ukrajinaca, bilo ih je dosta u Vojsci Republike Srpske, kao i Rusa, Grka, Rumuna i Bugara.

mili

pre 6 godina

Zivim u Poljskoj, Srbin sam, obozavam Ukrajince toliko lice na nas verovatno sto dolaze iz raspale drzave poput nase, pa su digli ruke od svega I udarili brigu na veselje... Evo vec me zvali na docek pravoslavne nove godine.. A ovde citam ovakve gluposti koje serviraju politicari...

zgadjen

pre 6 godina

I ovaj primer jasno pokazuje da Slovenima nisu potrebni neprijatelji. Sloveni se sami izmedju sebe vole, mrze, biju i mire. To naravno govori ponesto i o kolektivnoj pameti.

tocka

pre 6 godina

VRLO JE BITNO DA LJUDI ZNAJU DA SE UKRAJINA DELI KAO I NEMACKA NA ISTOCNUI ZAPADNU ZAPADNA JE KATOLICKA A ISTOCNA NASA PRAVOSLAVNA. STARA RUSIJA PRVA RUSKA DRZAVA JE I NASTALA NA TLU DANASNJE UKRAJINE.
(mi, 8. novembar 2017 20:15)
Nije katolicka nego grko-katolicka ili unijatska crkva. To je po obredima takodje pravoslavna crkva, ali ne priznaje tamosnjeg pravoslavnog patrijarha.
Prva zemlja starih Slovena je Kijevska Rusija, nastala u Kijevu. Osnovao ju je Vladimir Veliki iz dinastije Rurika koji su bili Varangi, iliti Vikinzi. Samo stanovnistvo Kijeva je tada bila mesavina Slovena, Fina i Vikinga. Pod najezdom Mongola pada i Kijev i lokalni vladari postaju mongolski vazali kako bi opstali, a jedan mali deo se povlaci i skriva u sumama na istoku gde osniva Moskvu. Koliko Rusi imaju prava na istoriju, toliko i Ukrajinci. Ukrajinci geografski, Rusi po imenu vladajuce kaste, sa kojom trenutno imaju jako malo veze, jer su se u medjuvremenu izmesali sa uralsko-turskim i sibirskim plemenima sa istoka. Tako bi se mogo reci da su Ukrajinci legalniji naslednici Vladimirovog carstva. Ali to su njihova prepucavanja koaj su mozda i gora od ovih nasih juzno slovenskih. Jos kad se u to umesaju Poljaci i Poljsko-Litvanski komonvelt, e onda tek počinje totalni šou, šta je čije, jer je istorija tog dela sveta daleko komplikovanija od ove nase panonsko-balkanske.

смена страже

pre 6 godina

галиција, 08. novembar 2017 22:28)
УНА-УНСО на страни Срба....ахахаха па то брате ни у сну није могуће.

com

pre 6 godina

Ucestvovali su na nasoj strani,za drugu ne znam,pogotovo u Bosni.Ukrajinska drzava jeste pomagala drugoj strani,to nije sporno,isto kao i Rusija.91-92 kako se ovde prica nisu mogli ni da ratuju jer su zajedno sa Rusima ratovali protiv Rumuna u Pridnjestrovlju.Vec 94 su ratovali u Ceceniji protiv Rusa.Tamo je gradjanski rat,tako da je pitanje za koju stranu bi se opredelili ti dobrovoljci koji su ratovali kod nas.Uostalom nisu svi ljudi u Ukrajini isti kao ni Srbi.

o ljudima i miševima

pre 6 godina

Odmah prestanite sa raspirivanjem vatre! Ponašajmo se korektno. Uopšte me ne zanima na čijoj su strani bili Ukrajinci a na čijoj Rusi! Mi smo malecka zemlja koja nema nikakav realan značaj u poslovima velikih zemalja kao što su Rusija i Ukrajina, taman koliko i Kiribati oko Kosova. To što će srpski miš da maršira sa ruskim slonom ukorak ima samo komični efekat, eventualno.

U redu je demantovati ono što nije tačno, ali taj manir uzvraćanja zluradošću i kontranapadom je nešto što treba da se potpuno izbaci iz srpske politike, a naročito iz srpske diplomatije. Umesto da se time brani naš ugled, samo se dodatno urušava.

A što se tiče ukrajinskog ambasadora, treba mu odgovoriti, u prevodu na diplomatski, sledeće: da Srbija gleda na Ukrajinu sa simpatijama i saosećanjem i rado će biti na strani Ukrajine kada Ukrajina bude imala pravo veta u SB i koristila ga da interese Srbije štiti efektivno. Do tada, bićemo na strani Ukrajine u onoj meri u kojoj nam naš položaj to dozvoljava. Njegov savet da se odreknemo Rusije i okrenemo Zapadu je otprilike kao kada bi Srbija savetovala Ukrajini da se bezuslovno jednostrano pomiri sa Rusijom bez obzira na teritorijalni gubitak.

jasdf

pre 6 godina

@s.ena straze
Organizovali su dobrovoljacke odrede koji su se borili na strani Jugoslavije na Kosovu. Za sukobe u Hrvatskoj i Bosni ne znam.

Bi

pre 6 godina

Zvanični Beograd treba da se aktivno angažuje u mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije. Ministri ne bi smeli da nasedaju na provokacije sa bilo čije strane.Smatram ovu Dačićevu izjavu štetnom. I jedni i drugi su se pokazali kao naši prijatelji u prošlosti, daljoj i bliskoj. Šta se desilo sa onom pričom o "srpskoj stolici"?