Sreda, 13.09.2017.

11:14

Dončić ispred Dražena, Divca, Kukoča...

Luka Dončić, jedan od najtalentovanijih igrača današnjice, odigrao je fenomenalan meč u borbi za polufinale Evropskog prvenstva.

Izvor:

Donèiæ ispred Dražena, Divca, Kukoèa... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Bosnae

pre 6 godina

Mali je fenomenalan košarkaš. Oduševio me je svojom hrabrošću i ljubavlju prema košarci. Ipak, mislim da je Dražen bio mnogo popularniji u tom dobu. Čitava Juga je bila uz njega, 22 miliona ljudi. To je jedna od stvari koje mali Luka neće doživjeti.

ides

pre 6 godina

o mrtvima sve najbolje,,ja ne delim misljenje,,ja ti govorim o zvanicni podacima,pozz.
(joki, 13. septembar 2017 19:23)

Oni koji su igrali i s jednim i drugim se ne slažu s tobom. Pozz i tebi :)

JPR24

pre 6 godina

Dobro. Ali sa kim ga porediti u ekipi?? Ovi pomenuti, kao Drazen, Divac, Kukoc i ostali.. pogledajte ko je u istom vremenu i istoj selekciji igrao ! Lako je Doncicu kad samo mu je samo Dragic " konkurent". To ne umanjuje njegov kvaliet, samo podseca da su navedene legende maltene igrale zajedno, i da je njima u takvim sastavima bilo dosta teze !
Perspektivno, koliko bi Doncic ubacio u nekoj EX-YU selekciji ?? Pored dva Bogdanovica, Jokica, Zizica, Teodosica, i jos njih... Ad vam jasnije o cemu pricam ? Te statistike su za malu decu ! Vazne su medalje. To se na kraju pamti !

Otac

pre 6 godina

Što se mene lično tiče - apsolutno ne žalim i potpuno pozdravljam da neko ko je rođen i rastao u Sloveniji igra za svoju zemlju - a to je Slovenija. Nacionalno poreklo je potpuno sporedna stvar u svemu tome. Imamo dovoljno dobrih igrača odavde, da ne treba nikome ništa da preotimamo.
Zamišljam situaciju u kojoj neki supertalenat rodom iz npr. Paraćina jednog dana kaže:"Pa jeste... meni je majka Srpkinja i celim životom sam vezan za Srbiju, ali otac mi je Slovenac i ja hoću da nastupam za Sloveniju." Isti ovi što sad napadaju Dončića bi takvog nekog "rastrgli" i upinjali se objašnjavajući da je nenormalno da nastupa za bilo koga drugog osim za Srbiju.
(Eto, 13. septembar 2017 13:03)

To bi mogao reči Mateja Kežman!

joki

pre 6 godina

[link]
[link]
[link]

Jel tebi sad jasno.
(ides, 13. septembar 2017 18:59)

o mrtvima sve najbolje,,ja ne delim misljenje,,ja ti govorim o zvanicni podacima,pozz.

joki

pre 6 godina

Ako je po tvojoj proceni Drazen bio prosecan igrac ,onda je moja procena da ti pojma nemas o kosarci i lupetas nebuloze jer ti je dosadno .
(darksi, 13. septembar 2017 16:12)

drazen nije bio proseccan igrac,ali drazen u nba je bio prosecan igrac,sve ukupne sezone kad saberes imao je prosek po utakmici 11,5 poena.

jedini jugosloven koji uopste je bio medju 5 najboljih nba igraca je pedja stojakovic.
kad je bio drugi strelac lige,izabran je kao 4 mvp igrac sezone,
znaci bio je tad medju 5 najboljih nba igraca,
3 puta all star igrac i to sve do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

joki

pre 6 godina

5 najboljih igrača svih vremena, van usa - 1. dražen, 2. sabonis, 3. kukoč, 4. duci simonović, 5. kića!
(zvezdaš, 13. septembar 2017 14:52)

drugi su ti kreirali misljenje,
cast drazenu,divcu,kukocu,
ali nikad niko od njih nije bio medju najboljim nba igracima,

jedini jugosloven koji je zvanicno bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,i to ne jednom nego tri puta.

jugosloveni su 3 puta bili all star igrac,

prvi put..pedja stojakovic,
drugi put,,pedja stojakovic,
treci put,,pedja stojakovic.

jel ti sad jasno.
mozda je drazen i bio bolji od pedje,ali drazen u svoje vreme nije bio medju najboljim nba igracima,
pedja je 3 puta bio all star,,i sva tri puta do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

ides

pre 6 godina

cast drazenu,divcu,kukocu,
ali nikad niko od njih nije bio medju najboljim nba igracima,

jedini jugosloven koji je zvanicno bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,i to ne jednom nego tri puta.

jugosloveni su 3 puta bili all star igrac,

prvi put..pedja stojakovic,
drugi put,,pedja stojakovic,
treci put,,pedja stojakovic.

jel ti sad jasno.

(joki, 13. septembar 2017 18:10)

To je tvoje mišljenje. Ovdje je mišljenje nekih drugih koji se ipak više respektuju;

https://www.youtube.com/watch?v=z8YhuyPZLXg
https://www.youtube.com/watch?v=R7AhrUIc87o&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=0EUo5p6D990

Jel tebi sad jasno.

Вељко

pre 6 godina

@онако без лупетања.
Па и Миличић је освојио прстен?
Али који је допринос дао?
Ти причаш о Дражену који је Цибони све сам донео(знаш ли где је била Цибона након његовог одласка-нигде!)и о Дончићу који није одиграо три крштене утакмице у целој сезони!
Па Дражен када убаци 25 поена,који су сада појам,сматрало се(а и јесте било)
да је одиграо лошу утакмицу!!
И Ви нешто причате о њему.

joki

pre 6 godina

najveci jugoslovenski kosarka po rezultatima i statistikama je pedja stojakovic,
da se ne lazemo.
jedini jugoslovenski igrac koji je bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,
zvanicno tri puta all star igrac.sezonu zavsavavao kao najbolji drugi strelac lige,
pre pedje i posle pedje nikad ni jedan jugosloven nije bio all star igrac.

izvinite po rezultaitima,po statistici,drazen je mogao samo sanjati karijeru pedje stojakovicca u nba,ne samo drazen vec i divac,a i kukoc koji je bio clan neverovatne ekipe,osvajao titule,
ali nikad nije bio medju najboljim nba igracima.nikad nije bio all star igrac,nikad nije bio medju najboljim strelcima nba.

a pedja je tri puta bio all star igrac do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

znaci nekom je najbolji,drazen,nekom kukoc,nekom divac,ali niko od njih nije imao uspeha kao pedja.

Hrabri krojac

pre 6 godina

Ne mozes da uporedis dva igraca tako sto ces da im uporedis godine i prosek poena, to moze samo u igrici. To vidim rade ovi mladi komentatori. Moras da ga gledas u utakmici i gledas kako utice na tim. Znao je Drazen da bude i sebican ali je znao i kad nikom drugom ne ide da postigne takav efektan poen ili seriju poena da protivnici nisu znali sta ih je snaslo. Nije samo bitno koliko je poena dao vec u kom trenutnku, na koji nacin, kakve poene, da li je saigracima islo ili ne itd... Imao je i drskost, secam se jedne situacije kada je sam ostao pod kosem sa nekim centrom u zelji da ga ubije u pojam dok je centar skakao da zakuca Drazen mu je skinuo gace :) Sa druge strane u par koskanja na ovom prvenstvu imao sam utisak da ce Luka da zaplace kada su ga malo jace udarili. Kad se i te stvari uzmu u obzir Drazen je bio i ostao ispred ostalih.
Luka je veliki potencijal ali po mom skromnom misljenju nece biti kao Drazen. Na kraju krajeva jos uvek nismo videli kako se nosi sa pritiskom u nekom neizvesnom velikom finalu...

Вељко

pre 6 godina

Свака част Дончићу!
Међутим, поредити га са покојним Драженом па чак и са неким другим европским великанима попут Сабониса, Бодироге ,Даниловића, Стојаковића је мало неукусно.
Многи оспоравају Драженову НБА каријеру а слабо баратају чињеницама.
Дражен је у сезони 91/92 играјући за Њу Џерси Нетсе имао просек од 20.6 постигнутих поена по мечу.
Следеће 92 /93, уједно и његове последње сезоне имао је просек од 22.3 поена по мечу.
Те године је био изабран у трећу НБА петорку.Ако ме памћење не вара био је изабран за All Stars утакмицу али је због повреде морао да откаже.
Још се памте његови дриблинзи,контрола лопте,лакоћа постизања кошева.
Још ми је у сећању дриблинг против Афроамериканца из Симака (Милан) на утакмици одиграној у Загребу у оквиру групне фазе лиге шампиона.Тада је бацио лопту са једне стране противничког играча (са фелшом),заобишао га са друге,ухватио лопту и поентирао скокшутом!
Мислим да га несрећни играч и дан данас тражи по хали !

zgtom

pre 6 godina

Malo pretjeran naslov ali da je najbolja tekma do sada na turniru to stoji, Latvija sa malo boljim postotkom za tricu bi dobila kao što su rešetali na prošlim utakmicama, naravno Dragić i Dončić odlični. Ipak mislim da će centri ŠPA uništiti SLO, ali...........

stari

pre 6 godina

Cijeli zivot sam u kosarci i zaista vjerujem(iako je trenutno svjetlosnim godinama daleko od toga) da ovaj momak moze biti najbolji evropski igrac u istoriji. Ima sve preduslove za to: vanserijski talenat, veliku zelju i upornost, ali i oca(vrhunskog bivšeg kosarkasa) koji prati njegovu karijeru i pravilno ga usmjerava. Samo naprijed Luka, svi pravi ljubitelji kosarke su uz tebe!

Oxi

pre 6 godina

Doncic je napravio ogromnu gresku sto nije izabrao Srbiju, jer Dragic sa ovim EP zavrsava karijeru, i Slovenija ce opet da se vrati na nivo pre njega. Sto se tice poredjenja sa ostalim generacijama, mozda je najbolje poredjenje koliko je neki evropski igrac bio dobar u odnosu na NBA svoga vremena. Sve generacije do sada su lagano gubile od NBA reprezentacije, osim Pedjine, Bodirogine i Guroviceve SRJ/Srbije, Djinobilijeve Argentine, Navarove i Gasolove Spanije, Papalukasove i Dijamantidisove Grcke, Parkerove Francuske i Jasikevicijusove Litvanije. Jeste NBA sada pun Evropljana i stranaca, medjutim ni jedan ne igra bitnu ulogu u borbi za titulu kao sto su to cinili Novicki, Gasol, Djinobili, Parker, Pedja, pa je prema tome potpuno jasno da je ta generacija 1975-80 najbolje sto je neamericka kosarka do sada dala...

otac makarije

pre 6 godina

da je guduric npr. slovenac, igrao bi 25-30 minuta po utakmici, a ne 2-3 kao kod nas i davao bi 15-20 koseva po utakmici, a ne 2. mislite o tome kad uporedjujete drazena, kukoca i doncica. ne mislim nista lose za decka, ali poredjenje se odnosi na ucinak u jednoj utakmici.

Lale gator

pre 6 godina

Ma sta bre Drazen, Kukoc, Divac, legenda o Dzordanu bledi pred Lukom. Ustvari on je sa 18 godina bolji od Medzika, Dzordana i Birda na vrhuncu karijere. Sam je nosio sve timove u kojima je igrao, u Realu su tamo neki Ljulj i ostala buranija, a sam Doncic im je doneo titulu Evrolige i Spanske lige i to radi vec duzi niz godina. Slovencima ne treba Dragic, dovoljan je samo Doncic da ostanu prvaci sveta, Evrope i pobednici OI. Sve to im je doneo Dragic. Legenda kaze da je on sam jedanput pobedio ceo kosarkaski tim i imao je dvostruki ucinak u svih pet kategorija. On je jedini u istoriji dao kos za cetiri poena na zvanicnoj utakmici.

darksi

pre 6 godina

@Vuk

Ako je po tvojoj proceni Drazen bio prosecan igrac ,onda je moja procena da ti pojma nemas o kosarci i lupetas nebuloze jer ti je dosadno .

Nesa

pre 6 godina

Zasto bi bilo neukusno porediti momka od 18 godina, koji je trenutno najbolji igrac Eurobasketa, sa drugim velikanima evropske kosarke? On moze samo da izraste u jos vecu zver.. Pa zamislite sta ce raditi sa 23 godine

stajaznam

pre 6 godina

Verovatno nista ne znas jer da nesto znas,znao bi da postoje i slobodna bacanja,koja se racunaju u ukupni skor poena.
(Istina, 13. septembar 2017 14:40)

Ja mozda i ne znam ali ti tako prepametan sa agresivnom retorikom bi trebalo da znas da prepoznas sarkazam i na sta se odnosi.

Tomy

pre 6 godina

Doncic je bolji od ovih drugih jer ovo radi u vreme posle Jugoslavije, lako je bilo igracima za vreme Jugoslavije da nauce da igraju dobro, da je i tada bio svako za sebe taj Divac i taj Drazen ne bi nikad postali igraci.
(LOL, 13. septembar 2017 15:36)Glupost.Pa jel znaš kako si morao biti dobar da bi uopšte zaigrao za reprenzetaciju a plus u istoj da imaš najviše lopti i da ubaciš većinu.

zekan17

pre 6 godina

Mali ubija. Ima samo 18godina. ej 18. godina. Drazen je igrai godinu dana i pokpj mu dusi. Verovatno bi odigrao jos nekoliko dobrih sezona,ali sta Doncic radi ovo nije normalno.

LOL

pre 6 godina

Doncic je bolji od ovih drugih jer ovo radi u vreme posle Jugoslavije, lako je bilo igracima za vreme Jugoslavije da nauce da igraju dobro, da je i tada bio svako za sebe taj Divac i taj Drazen ne bi nikad postali igraci.

ferdinand

pre 6 godina

Pametni ljudi podvuku crtu na kraju karijere i vide na čemu su. Ovo ko je bio bolji do 16, 18, 20 godina je totalno nebitno. Možda taj Luka Dončić "potone", što mu naravno ne želim, možda stagnira kako bude stario, kao i bezbroj talentovanih košarkaša. Neko je pomenuo Bodirogu... Taj Bodiroga je osvajao zlata sa reprezentacijom, EL sa Panatinaikosom, Barselonom (prvi put u istoriji) , u duelu sa USA je uzeo zlato u sred Indianapolisa (naravno, ne sam) Tako da, polako sa dizanjem mladih igrača u nebesa. Kao i npr u tenisu, gomila mladih, talentovanih igrača, a već deceniju i po se sve vrti oko Federera, Nadala i Đokovića.

Komša

pre 6 godina

@Tanja
Što se nadaš pobedi Rusije? Rekao bih da nam više leže Grci.Rusi su favoriti u toj utakmici.
Što se tiče Dončića ima momak šanse da bude baba-roga.
Nisam pristalica poredjenja igrača iz raznih perioda.
U stvaranju igrača učestvuju i treneri i saigrači ali i savezi -logistika,jačina saveza utiče na odnos prema klubovima neke zemlje,prema reprezentaciji pa i pojedincima.Protivnici (konkurencija takodje).Takodje se mora voditi računa i o odnosu kvaliteta pomenutih sa tadašnjim konkurentima...
Primera radi - iza stvaranja nekih exYu igrača koji se pominju stoji država od 20 miliona stanovnika,gomila vrhunskih stričnjaka koji su bili svetlosnim godinama ispred evropskih,moćan košarkaški savez koji je opet imao uticaj preko generalnog sekretara FIBA.
Tek dolaskom u Real mali je dobio te uslove.Ovi su ih imali odmah.
Odličan je.Samo to a da li je bolji od ovog ili onog...Da li je jači Takson ili Roki Marćano- taj rad...

Luka veći od svih

pre 6 godina

Čudo od igrača. Apsolutno nezapamćeno da je neko u tim godinama igrao kao on. Dečko sa 17 već bio glavni igrač Reala prepunog zvezdama! Kad se lomile utakmice svi davali njemu loptu, dečku od 17 godina! Potpuno nestvarno. A onda još vidite da je Luka najvatreniji navijač Zvezde i oduševljenje bude još veće :). Džabe jednom klubu sva državna pomoć kad i dalje ceo region (Dončić, Vučević, Mirotić, Radončić itd) voli jedinu originalnu instituciju na ovim prostorima Crvenu zvezdu.

Panac

pre 6 godina

(Vuk, 13. septembar 2017 13:46)

Ne znam koliko imaš g. ( ja imam 50 ) i da li si imao priliku gledati Dražena u živo... jer ako jesi onda imaš velikih problema sa objektivnošću.
Luka je na dobrom putu da bude kao Dražen ( btw reci koji je bek izvan USA igrao u NBA prije Dražena ? ... on je probio led svim ostalim igračima ! ) ,ali tko zna kako će mu se razvijati karijera.
Ako SLO postane prvak ( što je moguće ) ...

mj 23

pre 6 godina

Dražen je promenio kosarku, uveo novu eru u tu igru, i smesno je porediti ovog talentovanog decka sa njim. Ne zaboravite dve titule prvaka Evrope Drazen je sam doneo Ciboni i bivsoj Jugi...

drvobradi

pre 6 godina

Ovaj momak razbija. Igra toliko zrelo i pametno, sem fizikalija ne znam u kom segmentu bi jos mogao da napreduje. Svi ga porede sa Drazenom, sa kojim i nema neke slicnosti sem cinjenice da se mlad nametnuo kao vodja. Slicno kao da se porede LBJ i Kobi.
@Realno
Sabonis moze da se poredi sa bilo kim. Covek je jedan od najboljih centara ikada, za mene je bio vece cudo nego Porzingis danas. Da nije bilo povreda i politike, ko zna kako bi danas pricali o Dzordanu, Birdu, Medziku, Hakimu i ostalima, koliko bi titula oni uzeli.

pajo

pre 6 godina

daleko je drazen od novickog, parkera, gasola, i jos gomila drugih. ko ne vjerujem neka provjeri ucinak njega i gore pomenuti ako je uspjeh mjerilo a ne navijacko misljenje, samo cinjenice.

Милош-Бн

pre 6 godina

Дражен је 1982 имао 18 година и био је у Шибенки. Играо јуниорске турнире и освајао злата са Југославијом. 1984 је са 20 година дебитовао на олимпијади и прешао у Цибону. Утисак је да је Дончић више постигао до 18 година, видећемо, мерићемо их годину по годину. :)

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne znam zašto se na ovoj listi prikazuju igrači od 18 i 19 godina. Zašto ne samo igrači od 18 godina? U tom slučaju bi Luka bio na vrhu to liste, tj jedini na listi ima 18 godina. Možda i nije bilo toliko igrača koji su sa 18 uopšte igrali na evropskom prvenstvu?

Istina

pre 6 godina

Doncic je definitivno hit ovog prvenstva ali ono sto mi nije jasno je kako 3/3 za 2 i 4/11 za 3 jednako 27 poena?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stajaznam, 13. septembar 2017 11:46

Verovatno nista ne znas jer da nesto znas,znao bi da postoje i slobodna bacanja,koja se racunaju u ukupni skor poena.

onako bez lupetanja

pre 6 godina

@Marko
Dražen je imao 21 god 1985. kada je Cibona osvojila KEŠ i logično 22 sl godine . Takođe sa 20 god ima bronzu sa OI Los Anđeles 1984. Ne vidim što Luka ne može da osvoji EL sledeće sa 19 godina . Proveri pre nego nešto napišeš .

Tanja

pre 6 godina

Ljudi u komentarima vec pišu kako će Španija samleti Sloveniju, a mi Grčku. Spustite se malo na zemlju, da se odigraju utakmice danas, ja se nadam pobedi Rusije i Srbije, za dalje ćemo da vidimo!

Dragan Jove Torbica

pre 6 godina

Dobar je, ali prestanite da ga poredite sa bilo kim.
(Car, 13. septembar 2017 14:37) momak je vredan svakog poredjenja, jer rezultati i statistika to govori.

milosh-nish

pre 6 godina

za neupucene,luka je osvajao i euroligu,nije imao minutazu kao kao sto je to imao minule sezone gde je bio standardan uz ljulja...

marko

pre 6 godina

Видим поређење са Драженом. Ок, то значи да са 19 мора да освоји титулу првака Европе са клубом, па онда то опет да понови, и при томе да буде убедљиво најбољи стрелац свих такмичења у којима игра. Да не причамо о осталим доприносима за тим и игру. Оно што за сада видимо то је да није ни близу тога. Кад погледамо његове физикалије, шут, технику и упоредимо са Драженом, ајд да се не лажемо, далеко је од Дражена. Опет са друге стране кошарка је напредовала, млађим играчима је далеко теже да успеју, а он је свакако можда и најбољи од млађих. Време је пред њим, може и мора да напредује ако жели да се упоређује са Драженом и сличнима. Лично мислим да је тип играча пре сличан Бодироги него рецимо Даниловићу, и можда би ипак требао да се концентрише на Европу. Као плејмејкер, мислим да има мале шансе за успех у НБА.

Realno

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
(Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

Ma idi, niko ne sme da se uporedi s vasim Drazenom, on je van konkurencije, najbolji igrac univerzuma i najbolji koji je krocio na parkete, ajde vise smarate s njim...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DarioHubner, 13. septembar 2017 11:38

Evo,ja kazem,da je Doncic prvi igrac koji se moze uporediti sa Drazenom u njegovim godinama,po kvalitetu.Pratim kosarku preko 40 godina i nijedan drugi igrac nije bio ni blizu Drazenu,osim Luke.Cak Luka ima bolju karijeru, za sada,od Drazena jer je vec sa 17 godina igao EL i imap pristojnu minutazu.Drazen je sa 16 godina bio najbolji igrac Sibenke,koja je u onoj drzavi,cija je liga bila verovatno i najjaca u Evropi,bila mozda i najbolji tim.Secam se nekih sudijskih otimacina u finalu plej ofa ali tada sam bio dete pa ne znam tacno sta je bilo.Tek posle njih dvojice,mogu doci u obzir Kukoc ili Bodiroga,mada su oni kasnije potvrdili svoj kvalitet a sa 18 godina nisu bili taj nivo.Mozda se jedino Sabonis moze porediti sa njima ali on je bio centar.Ne gledam ko je bio koje nacionalnosti,vec samo igracki potencijal i kvalitet za te godine a Drazen je po meni bio najveci,iako sam iz Srbije.

Eto

pre 6 godina

Možemo da žalimo što ga nismo pridobili da igra za nas.

(Danilo, 13. septembar 2017 11:24)

Što se mene lično tiče - apsolutno ne žalim i potpuno pozdravljam da neko ko je rođen i rastao u Sloveniji igra za svoju zemlju - a to je Slovenija. Nacionalno poreklo je potpuno sporedna stvar u svemu tome. Imamo dovoljno dobrih igrača odavde, da ne treba nikome ništa da preotimamo.
Zamišljam situaciju u kojoj neki supertalenat rodom iz npr. Paraćina jednog dana kaže:"Pa jeste... meni je majka Srpkinja i celim životom sam vezan za Srbiju, ali otac mi je Slovenac i ja hoću da nastupam za Sloveniju." Isti ovi što sad napadaju Dončića bi takvog nekog "rastrgli" i upinjali se objašnjavajući da je nenormalno da nastupa za bilo koga drugog osim za Srbiju.

ja

pre 6 godina

@ (Danilo, 13. septembar 2017 11:24)

Pitaš se kakav će igrač postati!? On već JESTE igrač! Dečko ke sa 17 godina postao prvotimac Reala i odigrao je odličnu sezonu u Evroligi, a sada čuda pravi na EP. Porediš ga sa Miličićem? Šta je Miličić uradio u karijeri pre nego što je otišao u NBA? Par sezona u Hemofarmu - ni Evropa, ni ništa drugo. Za razliku od Dončića, on je u NBA otišao kao POTENCIJAL, a ne kao IGRAČ. Čak ne ni kao TALENAT...

Goran

pre 6 godina

Stojakovic je sa 18 godina igrajuci za PAOK dao 37pts 30.01.1996 vs Anwil.
Sa 18 godina je imao 19pts po mecu, sa 19godina 21.9pts, a sa 21om godinom (1998) je bio MVP evrolige i osvojio je titulu sa PAOK-om gde je bio najzasluzniji igrac, sa 21pts po mecu.

Posto je doktorirao Evropsku kosarku, uputio se preko okeana da se oproba u NBA, dalje znate...

Kole

pre 6 godina

Ovaj mali je neverovatan potencijal. Imati takvu hrabrost sa 17,18 godina i uopste igrati u prvom timu i biti jedan od nosilaca tog tima, dovoljno govori o kakvom vanserijskom igracu je rec. Takav je bio i Teodosic kao klinac. Luka ima sansu da obelezi sledecu generaciju i ja mu na tom punu zelim puno zdravlja, a ne sumnjam u njegov napredak i uspesnu karijeru. Decko je zasenio i onog finca i Porzingisa i Jokica. Svi ce dominirati u NBA. Ima potencijala da prestigne i Tea i Dragica i jednog Bodirogu, da li ce uspeti, videcemo. Svaka cast!

cepes vlad

pre 6 godina

NJEGOV OTAC KAZE DA LUKU NIKO IZ SRBIJE NIJE ZVAO DA IGRA ZA NAS. ETO AKO JE TO TACNO ONDA SMO ZAVIDNI I LICEMERNI I NECEMO NIKADA ZLATO NI JEDNO UZETI,A PRICAMO NESTO ZA HRVATE

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Momak je talentovan i veoma zreo, ali pred njim je još dugačak put da postane veliki igrač. Pa kad se setim kako je Rubio igrao sa 16 godina, svi su pričali da će biti najbolji evropski igrač svih vremena, a čovek od svog punoletstva skoro da nije ni napredovao, čak je i unazadio šut.

Ima Luka i mnogo mana, pored svih vrlina. Brzina, lateralne kretnje i šut (mehanika, brzina izbačaja kao i preciznost) je ono što mora znatno da popravi za svoju visinu i poziciju. Nisam siguran da želi da bude vrhunski bek samo u Evropi, već i u NBA...a to je potpuno druga dimenzija na toj poziciji. U Evropi su dominantni i prosečni Američki bekovi. Ima Luka mnogo još da radi. Srećom, deluje da ima glavu da shvati sve to.

WillyWonka

pre 6 godina

Hvala na ovom članku, baš sam se sinoć pitao da li je ovo iko u njegovim godinama uradio.
Ne znam šta smeta da ga uporede sa Draženom, Divcem, Tonijem i ostalim igračima?
Niko nije rekao da je bolji od njih, ali niko ovo nije uradio sa 18 godina i to treba poštovati.
A šta će biti dalje, sve zavisi prvenstveno od radnih navika i sreće sa povredama. Nadam se da će imati

Srđa Zlopogleđa

pre 6 godina

Cepeš Vlad, nije tačno da Dončića iz Srbije niko nije zvao.Pozivan je od strane Saleta Đorđevića u sve mlađe selekcije ali je Luka odbio.Kraj nagađanja i pljuvanja po KSS.

The Chubura

pre 6 godina

DarioHubner
ocigledno pratis basket od proslog meseca kad si u stanju da odvalis onakvu nebulozu.Da si imao tu srecu da gledas Drazena na TV a da ne pricamo uzivo znao bi u kakvom si neznanju.Inace Luka je fenomenalan i nadam se da ce nastaviti da se razvija i jednog dana postati i NBA zvezda.

Vuk

pre 6 godina

Drazen je bio jedan prosecan Evropski igrac I nista vise od toga.Odigrao jednu ocajnu I dve dobre sezone I NBA i to je to.Kako neko moze da ga uporedi sa Divcem,Novickim,Parkerom,Stojakovicem,Sabonisom meni nije jasno.Najobicniji solista i potrosac lopti,nesto Kao Vestbruk.Pricaju da je dao 120 poena Olimpiji,jeste Ali deci od 12-14 godina,to je taj sportista.Zamislite kada bi Barselona bila primorana da igra sa juniorima i Ronaldo da im da 15 golova sta bi ljudi rekli

agassi

pre 6 godina

Ovde ima svašta da se pročita . Upoređivanje ovog dečka sa Aleksandrovim ili ne znam kime je glupost . Luka sada već igra u Realu , igrao je F4 , igra u 1/2 EP , odigrao je eliminacionu utakmicu sa 27 pts . Budite realni dečko je za sada u ovim godinama ispred svih , a da li će i kasnije biti to je već druga priča .
Ono u šta sam potpuno siguran da niko sa 18 god nije imao ovako zapaženu ulogu u ovakvim utakmicama .

Moka

pre 6 godina

Drago mi je da se pojavio "novi Dražen", svako vrijeme ima svoje heroje i zaista bi bilo lijepo da momak bude ono što su Parker ili Nowitzki bili za svoje zemlje, a to je uz sve osobne i reprezentativne uspjehe, prije svega da popularizira košarku, da se neki novi nestvarni talent zakači na ovu čudnu loptu. No dobro Danilo primjećuje, a slično su i Rubia zvali "novim Draženom", bio je čudo još sa 16 godina, pa iako ima pristojnu karijeru i užitak ga je gledati, dojma sam da jednostavno nešto fali.
Sretno Luka, želim ti da prije svega svaki dan uživaš u ovoj prelijepoj igri, a onda će mukotrpan rad uvijek rado popričati s tvojim nespornim talentom.

Statuskan

pre 6 godina

Nemanja Aleksandrov,govorili za njega novi Kukoc,košarkaški stručnjaci se oduševljavali njegovom pojavom.Visina 2,11 m,posedovao kretanje i tehniku vrhunskog beka.Bukvalno je odudarao od svojih vršnjaka,predvidjali su mu da bude prvi pik na draftu.E onda su krenule da se redjaju povrede,jedna za drugom i karijera je krenula silaznom putanjom.Luki želim da bude zdrav a za sve ostalo će se on sam snaći.Sve ima samo da nastavi da radi i napreduje.

KRIGER

pre 6 godina

Naravno da je veliki košarkaški talenat kad je polu-Srbin, da nije polu-Slovenac bio bi još bolji, a da je kojim slučajem polu-hrvat bio bi samo prosečni ekonom

DarioHubner

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
(Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

Ma idi, niko ne sme da se uporedi s vasim Drazenom, on je van konkurencije, najbolji igrac univerzuma i najbolji koji je krocio na parkete, ajde vise smarate s njim...

mr o

pre 6 godina

mali Doncic ce biti ukoliko nastavi da trenira jako i ako ga povrede zaobidju..... bice pravi zmaj. a dragic....slovenci uvek imaju neke atlete. svaka im cast

košarka je samo igra

pre 6 godina

@rasell westbrook Dražen je prvu titulu današnje Evrolige, osvojio sa 21 godinom, 1985. godine. SFRJ je u Nantu ili Limožu, 1983-e godine, ispala od Italije, a Dražen je u grupi dao svojih 25 koševa, u manje važnoj utakmici. Gledam košarku 40 godina, nisam vidio mlađeg, ali većeg igrača od Luke u tom uzrastu. E sada i korak dalje, Dragić je još uvijek najbolji u Sloveniji, a Luku će Rubio pojesti u defanzivi i neće dati preko 10 koševa. Španci će ih samljeti. Kao i mi Grke.

nikola

pre 6 godina

odirao decko dobro.Al mora malo i sreca da pogura i da se ne uobrzi.Kad je shutnuo trojku od table,to je prelomilo a to znaci da ga hoce i sreća. Predispozicije ima pa cemo videti i njegove limite.

Danilo

pre 6 godina

Klinac je čudo od talenta, njegova sezona u EL 2106/2o17 je senzacionalna za njegove godine, a igre na EP su prosto zapanjujuće.
To je talenat u ravni največih igrača u istoriji ovog sporta, tu nemam dilemu.
Možemo da žalimo što ga nismo pridobili da igra za nas.
Kakav će igrač postati, to je teško reći jer bilo je velikih talenata- bilo je podosta pikova br 1 na draftu koji nisu ništa uradili- koji su zbog povreda ili manjka "gladi", nestajali masi.
Naš Darko je sa 18 godina bio 2. pik na draftu i počeo da igra u NBA. Ostatak znamo...

berkut Orao

pre 6 godina

treba on još pure da pojede da se uspoređuje sa draženom tonijem i ostalom europskom košarkaškom kremom--a niko nikad neće imat šta ima kukoč 3 EL E NBA prstena i ostalo to nema ni dražen ni nowicki ni jedan evropljanin -
(bez kosti, 13. septembar 2017 11:40)

Jeeedan je Stojaković Peđa....

Neko iz mase

pre 6 godina

Ih, odma poslije jedne utakmice ga poredite sa gigantima kao što su bili Dražen, Vlade, Toni a da ne pričam o ostaloj plejadi ex-Yu igrača. Bogomi ko da je odigro utakmicu protiv Dream team-a a ne protiv Letonije. Neosporno je da je jedan od najvecih talenata sa ovih prostora, ali dobro je poznato da je Balkan svjetski gigant u košarci koji je iznjedrio jedne od najboljih košarkaša u istoriji, tako da je malo rano za poredjenje.

bla

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

drazen je bio tri godine stariji od luke kada je osvajao kup sampiona u kosarci.

bez kosti

pre 6 godina

treba on još pure da pojede da se uspoređuje sa draženom tonijem i ostalom europskom košarkaškom kremom--a niko nikad neće imat šta ima kukoč 3 EL E NBA prstena i ostalo to nema ni dražen ni nowicki ni jedan evropljanin -

Brica

pre 6 godina

Rendolf i Vidmar odradili rudarski deo posla,Muric imao hladnu glavu u kriticnim trenucima dok o Doncicu i Dragicu migu samo hvalospevi da se pisu...Totalna kosarka i najbolji dosadasnji mec na EP...Bice i danas dobra kosarka...

Russell Westbrook

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....

Danilo

pre 6 godina

Klinac je čudo od talenta, njegova sezona u EL 2106/2o17 je senzacionalna za njegove godine, a igre na EP su prosto zapanjujuće.
To je talenat u ravni največih igrača u istoriji ovog sporta, tu nemam dilemu.
Možemo da žalimo što ga nismo pridobili da igra za nas.
Kakav će igrač postati, to je teško reći jer bilo je velikih talenata- bilo je podosta pikova br 1 na draftu koji nisu ništa uradili- koji su zbog povreda ili manjka "gladi", nestajali masi.
Naš Darko je sa 18 godina bio 2. pik na draftu i počeo da igra u NBA. Ostatak znamo...

nikola

pre 6 godina

odirao decko dobro.Al mora malo i sreca da pogura i da se ne uobrzi.Kad je shutnuo trojku od table,to je prelomilo a to znaci da ga hoce i sreća. Predispozicije ima pa cemo videti i njegove limite.

DarioHubner

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
(Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

Ma idi, niko ne sme da se uporedi s vasim Drazenom, on je van konkurencije, najbolji igrac univerzuma i najbolji koji je krocio na parkete, ajde vise smarate s njim...

Brica

pre 6 godina

Rendolf i Vidmar odradili rudarski deo posla,Muric imao hladnu glavu u kriticnim trenucima dok o Doncicu i Dragicu migu samo hvalospevi da se pisu...Totalna kosarka i najbolji dosadasnji mec na EP...Bice i danas dobra kosarka...

Statuskan

pre 6 godina

Nemanja Aleksandrov,govorili za njega novi Kukoc,košarkaški stručnjaci se oduševljavali njegovom pojavom.Visina 2,11 m,posedovao kretanje i tehniku vrhunskog beka.Bukvalno je odudarao od svojih vršnjaka,predvidjali su mu da bude prvi pik na draftu.E onda su krenule da se redjaju povrede,jedna za drugom i karijera je krenula silaznom putanjom.Luki želim da bude zdrav a za sve ostalo će se on sam snaći.Sve ima samo da nastavi da radi i napreduje.

bla

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

drazen je bio tri godine stariji od luke kada je osvajao kup sampiona u kosarci.

Eto

pre 6 godina

Možemo da žalimo što ga nismo pridobili da igra za nas.

(Danilo, 13. septembar 2017 11:24)

Što se mene lično tiče - apsolutno ne žalim i potpuno pozdravljam da neko ko je rođen i rastao u Sloveniji igra za svoju zemlju - a to je Slovenija. Nacionalno poreklo je potpuno sporedna stvar u svemu tome. Imamo dovoljno dobrih igrača odavde, da ne treba nikome ništa da preotimamo.
Zamišljam situaciju u kojoj neki supertalenat rodom iz npr. Paraćina jednog dana kaže:"Pa jeste... meni je majka Srpkinja i celim životom sam vezan za Srbiju, ali otac mi je Slovenac i ja hoću da nastupam za Sloveniju." Isti ovi što sad napadaju Dončića bi takvog nekog "rastrgli" i upinjali se objašnjavajući da je nenormalno da nastupa za bilo koga drugog osim za Srbiju.

košarka je samo igra

pre 6 godina

@rasell westbrook Dražen je prvu titulu današnje Evrolige, osvojio sa 21 godinom, 1985. godine. SFRJ je u Nantu ili Limožu, 1983-e godine, ispala od Italije, a Dražen je u grupi dao svojih 25 koševa, u manje važnoj utakmici. Gledam košarku 40 godina, nisam vidio mlađeg, ali većeg igrača od Luke u tom uzrastu. E sada i korak dalje, Dragić je još uvijek najbolji u Sloveniji, a Luku će Rubio pojesti u defanzivi i neće dati preko 10 koševa. Španci će ih samljeti. Kao i mi Grke.

berkut Orao

pre 6 godina

treba on još pure da pojede da se uspoređuje sa draženom tonijem i ostalom europskom košarkaškom kremom--a niko nikad neće imat šta ima kukoč 3 EL E NBA prstena i ostalo to nema ni dražen ni nowicki ni jedan evropljanin -
(bez kosti, 13. septembar 2017 11:40)

Jeeedan je Stojaković Peđa....

Moka

pre 6 godina

Drago mi je da se pojavio "novi Dražen", svako vrijeme ima svoje heroje i zaista bi bilo lijepo da momak bude ono što su Parker ili Nowitzki bili za svoje zemlje, a to je uz sve osobne i reprezentativne uspjehe, prije svega da popularizira košarku, da se neki novi nestvarni talent zakači na ovu čudnu loptu. No dobro Danilo primjećuje, a slično su i Rubia zvali "novim Draženom", bio je čudo još sa 16 godina, pa iako ima pristojnu karijeru i užitak ga je gledati, dojma sam da jednostavno nešto fali.
Sretno Luka, želim ti da prije svega svaki dan uživaš u ovoj prelijepoj igri, a onda će mukotrpan rad uvijek rado popričati s tvojim nespornim talentom.

Neko iz mase

pre 6 godina

Ih, odma poslije jedne utakmice ga poredite sa gigantima kao što su bili Dražen, Vlade, Toni a da ne pričam o ostaloj plejadi ex-Yu igrača. Bogomi ko da je odigro utakmicu protiv Dream team-a a ne protiv Letonije. Neosporno je da je jedan od najvecih talenata sa ovih prostora, ali dobro je poznato da je Balkan svjetski gigant u košarci koji je iznjedrio jedne od najboljih košarkaša u istoriji, tako da je malo rano za poredjenje.

mr o

pre 6 godina

mali Doncic ce biti ukoliko nastavi da trenira jako i ako ga povrede zaobidju..... bice pravi zmaj. a dragic....slovenci uvek imaju neke atlete. svaka im cast

agassi

pre 6 godina

Ovde ima svašta da se pročita . Upoređivanje ovog dečka sa Aleksandrovim ili ne znam kime je glupost . Luka sada već igra u Realu , igrao je F4 , igra u 1/2 EP , odigrao je eliminacionu utakmicu sa 27 pts . Budite realni dečko je za sada u ovim godinama ispred svih , a da li će i kasnije biti to je već druga priča .
Ono u šta sam potpuno siguran da niko sa 18 god nije imao ovako zapaženu ulogu u ovakvim utakmicama .

Goran

pre 6 godina

Stojakovic je sa 18 godina igrajuci za PAOK dao 37pts 30.01.1996 vs Anwil.
Sa 18 godina je imao 19pts po mecu, sa 19godina 21.9pts, a sa 21om godinom (1998) je bio MVP evrolige i osvojio je titulu sa PAOK-om gde je bio najzasluzniji igrac, sa 21pts po mecu.

Posto je doktorirao Evropsku kosarku, uputio se preko okeana da se oproba u NBA, dalje znate...

KRIGER

pre 6 godina

Naravno da je veliki košarkaški talenat kad je polu-Srbin, da nije polu-Slovenac bio bi još bolji, a da je kojim slučajem polu-hrvat bio bi samo prosečni ekonom

Srđa Zlopogleđa

pre 6 godina

Cepeš Vlad, nije tačno da Dončića iz Srbije niko nije zvao.Pozivan je od strane Saleta Đorđevića u sve mlađe selekcije ali je Luka odbio.Kraj nagađanja i pljuvanja po KSS.

Kole

pre 6 godina

Ovaj mali je neverovatan potencijal. Imati takvu hrabrost sa 17,18 godina i uopste igrati u prvom timu i biti jedan od nosilaca tog tima, dovoljno govori o kakvom vanserijskom igracu je rec. Takav je bio i Teodosic kao klinac. Luka ima sansu da obelezi sledecu generaciju i ja mu na tom punu zelim puno zdravlja, a ne sumnjam u njegov napredak i uspesnu karijeru. Decko je zasenio i onog finca i Porzingisa i Jokica. Svi ce dominirati u NBA. Ima potencijala da prestigne i Tea i Dragica i jednog Bodirogu, da li ce uspeti, videcemo. Svaka cast!

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Momak je talentovan i veoma zreo, ali pred njim je još dugačak put da postane veliki igrač. Pa kad se setim kako je Rubio igrao sa 16 godina, svi su pričali da će biti najbolji evropski igrač svih vremena, a čovek od svog punoletstva skoro da nije ni napredovao, čak je i unazadio šut.

Ima Luka i mnogo mana, pored svih vrlina. Brzina, lateralne kretnje i šut (mehanika, brzina izbačaja kao i preciznost) je ono što mora znatno da popravi za svoju visinu i poziciju. Nisam siguran da želi da bude vrhunski bek samo u Evropi, već i u NBA...a to je potpuno druga dimenzija na toj poziciji. U Evropi su dominantni i prosečni Američki bekovi. Ima Luka mnogo još da radi. Srećom, deluje da ima glavu da shvati sve to.

ferdinand

pre 6 godina

Pametni ljudi podvuku crtu na kraju karijere i vide na čemu su. Ovo ko je bio bolji do 16, 18, 20 godina je totalno nebitno. Možda taj Luka Dončić "potone", što mu naravno ne želim, možda stagnira kako bude stario, kao i bezbroj talentovanih košarkaša. Neko je pomenuo Bodirogu... Taj Bodiroga je osvajao zlata sa reprezentacijom, EL sa Panatinaikosom, Barselonom (prvi put u istoriji) , u duelu sa USA je uzeo zlato u sred Indianapolisa (naravno, ne sam) Tako da, polako sa dizanjem mladih igrača u nebesa. Kao i npr u tenisu, gomila mladih, talentovanih igrača, a već deceniju i po se sve vrti oko Federera, Nadala i Đokovića.

Realno

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
(Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

Ma idi, niko ne sme da se uporedi s vasim Drazenom, on je van konkurencije, najbolji igrac univerzuma i najbolji koji je krocio na parkete, ajde vise smarate s njim...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DarioHubner, 13. septembar 2017 11:38

Evo,ja kazem,da je Doncic prvi igrac koji se moze uporediti sa Drazenom u njegovim godinama,po kvalitetu.Pratim kosarku preko 40 godina i nijedan drugi igrac nije bio ni blizu Drazenu,osim Luke.Cak Luka ima bolju karijeru, za sada,od Drazena jer je vec sa 17 godina igao EL i imap pristojnu minutazu.Drazen je sa 16 godina bio najbolji igrac Sibenke,koja je u onoj drzavi,cija je liga bila verovatno i najjaca u Evropi,bila mozda i najbolji tim.Secam se nekih sudijskih otimacina u finalu plej ofa ali tada sam bio dete pa ne znam tacno sta je bilo.Tek posle njih dvojice,mogu doci u obzir Kukoc ili Bodiroga,mada su oni kasnije potvrdili svoj kvalitet a sa 18 godina nisu bili taj nivo.Mozda se jedino Sabonis moze porediti sa njima ali on je bio centar.Ne gledam ko je bio koje nacionalnosti,vec samo igracki potencijal i kvalitet za te godine a Drazen je po meni bio najveci,iako sam iz Srbije.

WillyWonka

pre 6 godina

Hvala na ovom članku, baš sam se sinoć pitao da li je ovo iko u njegovim godinama uradio.
Ne znam šta smeta da ga uporede sa Draženom, Divcem, Tonijem i ostalim igračima?
Niko nije rekao da je bolji od njih, ali niko ovo nije uradio sa 18 godina i to treba poštovati.
A šta će biti dalje, sve zavisi prvenstveno od radnih navika i sreće sa povredama. Nadam se da će imati

bez kosti

pre 6 godina

treba on još pure da pojede da se uspoređuje sa draženom tonijem i ostalom europskom košarkaškom kremom--a niko nikad neće imat šta ima kukoč 3 EL E NBA prstena i ostalo to nema ni dražen ni nowicki ni jedan evropljanin -

The Chubura

pre 6 godina

DarioHubner
ocigledno pratis basket od proslog meseca kad si u stanju da odvalis onakvu nebulozu.Da si imao tu srecu da gledas Drazena na TV a da ne pricamo uzivo znao bi u kakvom si neznanju.Inace Luka je fenomenalan i nadam se da ce nastaviti da se razvija i jednog dana postati i NBA zvezda.

Vuk

pre 6 godina

Drazen je bio jedan prosecan Evropski igrac I nista vise od toga.Odigrao jednu ocajnu I dve dobre sezone I NBA i to je to.Kako neko moze da ga uporedi sa Divcem,Novickim,Parkerom,Stojakovicem,Sabonisom meni nije jasno.Najobicniji solista i potrosac lopti,nesto Kao Vestbruk.Pricaju da je dao 120 poena Olimpiji,jeste Ali deci od 12-14 godina,to je taj sportista.Zamislite kada bi Barselona bila primorana da igra sa juniorima i Ronaldo da im da 15 golova sta bi ljudi rekli

Russell Westbrook

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....

Милош-Бн

pre 6 godina

Дражен је 1982 имао 18 година и био је у Шибенки. Играо јуниорске турнире и освајао злата са Југославијом. 1984 је са 20 година дебитовао на олимпијади и прешао у Цибону. Утисак је да је Дончић више постигао до 18 година, видећемо, мерићемо их годину по годину. :)

Tanja

pre 6 godina

Ljudi u komentarima vec pišu kako će Španija samleti Sloveniju, a mi Grčku. Spustite se malo na zemlju, da se odigraju utakmice danas, ja se nadam pobedi Rusije i Srbije, za dalje ćemo da vidimo!

ja

pre 6 godina

@ (Danilo, 13. septembar 2017 11:24)

Pitaš se kakav će igrač postati!? On već JESTE igrač! Dečko ke sa 17 godina postao prvotimac Reala i odigrao je odličnu sezonu u Evroligi, a sada čuda pravi na EP. Porediš ga sa Miličićem? Šta je Miličić uradio u karijeri pre nego što je otišao u NBA? Par sezona u Hemofarmu - ni Evropa, ni ništa drugo. Za razliku od Dončića, on je u NBA otišao kao POTENCIJAL, a ne kao IGRAČ. Čak ne ni kao TALENAT...

Вељко

pre 6 godina

Свака част Дончићу!
Међутим, поредити га са покојним Драженом па чак и са неким другим европским великанима попут Сабониса, Бодироге ,Даниловића, Стојаковића је мало неукусно.
Многи оспоравају Драженову НБА каријеру а слабо баратају чињеницама.
Дражен је у сезони 91/92 играјући за Њу Џерси Нетсе имао просек од 20.6 постигнутих поена по мечу.
Следеће 92 /93, уједно и његове последње сезоне имао је просек од 22.3 поена по мечу.
Те године је био изабран у трећу НБА петорку.Ако ме памћење не вара био је изабран за All Stars утакмицу али је због повреде морао да откаже.
Још се памте његови дриблинзи,контрола лопте,лакоћа постизања кошева.
Још ми је у сећању дриблинг против Афроамериканца из Симака (Милан) на утакмици одиграној у Загребу у оквиру групне фазе лиге шампиона.Тада је бацио лопту са једне стране противничког играча (са фелшом),заобишао га са друге,ухватио лопту и поентирао скокшутом!
Мислим да га несрећни играч и дан данас тражи по хали !

marko

pre 6 godina

Видим поређење са Драженом. Ок, то значи да са 19 мора да освоји титулу првака Европе са клубом, па онда то опет да понови, и при томе да буде убедљиво најбољи стрелац свих такмичења у којима игра. Да не причамо о осталим доприносима за тим и игру. Оно што за сада видимо то је да није ни близу тога. Кад погледамо његове физикалије, шут, технику и упоредимо са Драженом, ајд да се не лажемо, далеко је од Дражена. Опет са друге стране кошарка је напредовала, млађим играчима је далеко теже да успеју, а он је свакако можда и најбољи од млађих. Време је пред њим, може и мора да напредује ако жели да се упоређује са Драженом и сличнима. Лично мислим да је тип играча пре сличан Бодироги него рецимо Даниловићу, и можда би ипак требао да се концентрише на Европу. Као плејмејкер, мислим да има мале шансе за успех у НБА.

Istina

pre 6 godina

Doncic je definitivno hit ovog prvenstva ali ono sto mi nije jasno je kako 3/3 za 2 i 4/11 za 3 jednako 27 poena?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stajaznam, 13. septembar 2017 11:46

Verovatno nista ne znas jer da nesto znas,znao bi da postoje i slobodna bacanja,koja se racunaju u ukupni skor poena.

darksi

pre 6 godina

@Vuk

Ako je po tvojoj proceni Drazen bio prosecan igrac ,onda je moja procena da ti pojma nemas o kosarci i lupetas nebuloze jer ti je dosadno .

cepes vlad

pre 6 godina

NJEGOV OTAC KAZE DA LUKU NIKO IZ SRBIJE NIJE ZVAO DA IGRA ZA NAS. ETO AKO JE TO TACNO ONDA SMO ZAVIDNI I LICEMERNI I NECEMO NIKADA ZLATO NI JEDNO UZETI,A PRICAMO NESTO ZA HRVATE

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne znam zašto se na ovoj listi prikazuju igrači od 18 i 19 godina. Zašto ne samo igrači od 18 godina? U tom slučaju bi Luka bio na vrhu to liste, tj jedini na listi ima 18 godina. Možda i nije bilo toliko igrača koji su sa 18 uopšte igrali na evropskom prvenstvu?

Tomy

pre 6 godina

Doncic je bolji od ovih drugih jer ovo radi u vreme posle Jugoslavije, lako je bilo igracima za vreme Jugoslavije da nauce da igraju dobro, da je i tada bio svako za sebe taj Divac i taj Drazen ne bi nikad postali igraci.
(LOL, 13. septembar 2017 15:36)Glupost.Pa jel znaš kako si morao biti dobar da bi uopšte zaigrao za reprenzetaciju a plus u istoj da imaš najviše lopti i da ubaciš većinu.

mj 23

pre 6 godina

Dražen je promenio kosarku, uveo novu eru u tu igru, i smesno je porediti ovog talentovanog decka sa njim. Ne zaboravite dve titule prvaka Evrope Drazen je sam doneo Ciboni i bivsoj Jugi...

stari

pre 6 godina

Cijeli zivot sam u kosarci i zaista vjerujem(iako je trenutno svjetlosnim godinama daleko od toga) da ovaj momak moze biti najbolji evropski igrac u istoriji. Ima sve preduslove za to: vanserijski talenat, veliku zelju i upornost, ali i oca(vrhunskog bivšeg kosarkasa) koji prati njegovu karijeru i pravilno ga usmjerava. Samo naprijed Luka, svi pravi ljubitelji kosarke su uz tebe!

drvobradi

pre 6 godina

Ovaj momak razbija. Igra toliko zrelo i pametno, sem fizikalija ne znam u kom segmentu bi jos mogao da napreduje. Svi ga porede sa Drazenom, sa kojim i nema neke slicnosti sem cinjenice da se mlad nametnuo kao vodja. Slicno kao da se porede LBJ i Kobi.
@Realno
Sabonis moze da se poredi sa bilo kim. Covek je jedan od najboljih centara ikada, za mene je bio vece cudo nego Porzingis danas. Da nije bilo povreda i politike, ko zna kako bi danas pricali o Dzordanu, Birdu, Medziku, Hakimu i ostalima, koliko bi titula oni uzeli.

pajo

pre 6 godina

daleko je drazen od novickog, parkera, gasola, i jos gomila drugih. ko ne vjerujem neka provjeri ucinak njega i gore pomenuti ako je uspjeh mjerilo a ne navijacko misljenje, samo cinjenice.

Panac

pre 6 godina

(Vuk, 13. septembar 2017 13:46)

Ne znam koliko imaš g. ( ja imam 50 ) i da li si imao priliku gledati Dražena u živo... jer ako jesi onda imaš velikih problema sa objektivnošću.
Luka je na dobrom putu da bude kao Dražen ( btw reci koji je bek izvan USA igrao u NBA prije Dražena ? ... on je probio led svim ostalim igračima ! ) ,ali tko zna kako će mu se razvijati karijera.
Ako SLO postane prvak ( što je moguće ) ...

Oxi

pre 6 godina

Doncic je napravio ogromnu gresku sto nije izabrao Srbiju, jer Dragic sa ovim EP zavrsava karijeru, i Slovenija ce opet da se vrati na nivo pre njega. Sto se tice poredjenja sa ostalim generacijama, mozda je najbolje poredjenje koliko je neki evropski igrac bio dobar u odnosu na NBA svoga vremena. Sve generacije do sada su lagano gubile od NBA reprezentacije, osim Pedjine, Bodirogine i Guroviceve SRJ/Srbije, Djinobilijeve Argentine, Navarove i Gasolove Spanije, Papalukasove i Dijamantidisove Grcke, Parkerove Francuske i Jasikevicijusove Litvanije. Jeste NBA sada pun Evropljana i stranaca, medjutim ni jedan ne igra bitnu ulogu u borbi za titulu kao sto su to cinili Novicki, Gasol, Djinobili, Parker, Pedja, pa je prema tome potpuno jasno da je ta generacija 1975-80 najbolje sto je neamericka kosarka do sada dala...

Lale gator

pre 6 godina

Ma sta bre Drazen, Kukoc, Divac, legenda o Dzordanu bledi pred Lukom. Ustvari on je sa 18 godina bolji od Medzika, Dzordana i Birda na vrhuncu karijere. Sam je nosio sve timove u kojima je igrao, u Realu su tamo neki Ljulj i ostala buranija, a sam Doncic im je doneo titulu Evrolige i Spanske lige i to radi vec duzi niz godina. Slovencima ne treba Dragic, dovoljan je samo Doncic da ostanu prvaci sveta, Evrope i pobednici OI. Sve to im je doneo Dragic. Legenda kaze da je on sam jedanput pobedio ceo kosarkaski tim i imao je dvostruki ucinak u svih pet kategorija. On je jedini u istoriji dao kos za cetiri poena na zvanicnoj utakmici.

Luka veći od svih

pre 6 godina

Čudo od igrača. Apsolutno nezapamćeno da je neko u tim godinama igrao kao on. Dečko sa 17 već bio glavni igrač Reala prepunog zvezdama! Kad se lomile utakmice svi davali njemu loptu, dečku od 17 godina! Potpuno nestvarno. A onda još vidite da je Luka najvatreniji navijač Zvezde i oduševljenje bude još veće :). Džabe jednom klubu sva državna pomoć kad i dalje ceo region (Dončić, Vučević, Mirotić, Radončić itd) voli jedinu originalnu instituciju na ovim prostorima Crvenu zvezdu.

Dragan Jove Torbica

pre 6 godina

Dobar je, ali prestanite da ga poredite sa bilo kim.
(Car, 13. septembar 2017 14:37) momak je vredan svakog poredjenja, jer rezultati i statistika to govori.

zekan17

pre 6 godina

Mali ubija. Ima samo 18godina. ej 18. godina. Drazen je igrai godinu dana i pokpj mu dusi. Verovatno bi odigrao jos nekoliko dobrih sezona,ali sta Doncic radi ovo nije normalno.

onako bez lupetanja

pre 6 godina

@Marko
Dražen je imao 21 god 1985. kada je Cibona osvojila KEŠ i logično 22 sl godine . Takođe sa 20 god ima bronzu sa OI Los Anđeles 1984. Ne vidim što Luka ne može da osvoji EL sledeće sa 19 godina . Proveri pre nego nešto napišeš .

milosh-nish

pre 6 godina

za neupucene,luka je osvajao i euroligu,nije imao minutazu kao kao sto je to imao minule sezone gde je bio standardan uz ljulja...

zgtom

pre 6 godina

Malo pretjeran naslov ali da je najbolja tekma do sada na turniru to stoji, Latvija sa malo boljim postotkom za tricu bi dobila kao što su rešetali na prošlim utakmicama, naravno Dragić i Dončić odlični. Ipak mislim da će centri ŠPA uništiti SLO, ali...........

joki

pre 6 godina

najveci jugoslovenski kosarka po rezultatima i statistikama je pedja stojakovic,
da se ne lazemo.
jedini jugoslovenski igrac koji je bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,
zvanicno tri puta all star igrac.sezonu zavsavavao kao najbolji drugi strelac lige,
pre pedje i posle pedje nikad ni jedan jugosloven nije bio all star igrac.

izvinite po rezultaitima,po statistici,drazen je mogao samo sanjati karijeru pedje stojakovicca u nba,ne samo drazen vec i divac,a i kukoc koji je bio clan neverovatne ekipe,osvajao titule,
ali nikad nije bio medju najboljim nba igracima.nikad nije bio all star igrac,nikad nije bio medju najboljim strelcima nba.

a pedja je tri puta bio all star igrac do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

znaci nekom je najbolji,drazen,nekom kukoc,nekom divac,ali niko od njih nije imao uspeha kao pedja.

joki

pre 6 godina

5 najboljih igrača svih vremena, van usa - 1. dražen, 2. sabonis, 3. kukoč, 4. duci simonović, 5. kića!
(zvezdaš, 13. septembar 2017 14:52)

drugi su ti kreirali misljenje,
cast drazenu,divcu,kukocu,
ali nikad niko od njih nije bio medju najboljim nba igracima,

jedini jugosloven koji je zvanicno bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,i to ne jednom nego tri puta.

jugosloveni su 3 puta bili all star igrac,

prvi put..pedja stojakovic,
drugi put,,pedja stojakovic,
treci put,,pedja stojakovic.

jel ti sad jasno.
mozda je drazen i bio bolji od pedje,ali drazen u svoje vreme nije bio medju najboljim nba igracima,
pedja je 3 puta bio all star,,i sva tri puta do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

Hrabri krojac

pre 6 godina

Ne mozes da uporedis dva igraca tako sto ces da im uporedis godine i prosek poena, to moze samo u igrici. To vidim rade ovi mladi komentatori. Moras da ga gledas u utakmici i gledas kako utice na tim. Znao je Drazen da bude i sebican ali je znao i kad nikom drugom ne ide da postigne takav efektan poen ili seriju poena da protivnici nisu znali sta ih je snaslo. Nije samo bitno koliko je poena dao vec u kom trenutnku, na koji nacin, kakve poene, da li je saigracima islo ili ne itd... Imao je i drskost, secam se jedne situacije kada je sam ostao pod kosem sa nekim centrom u zelji da ga ubije u pojam dok je centar skakao da zakuca Drazen mu je skinuo gace :) Sa druge strane u par koskanja na ovom prvenstvu imao sam utisak da ce Luka da zaplace kada su ga malo jace udarili. Kad se i te stvari uzmu u obzir Drazen je bio i ostao ispred ostalih.
Luka je veliki potencijal ali po mom skromnom misljenju nece biti kao Drazen. Na kraju krajeva jos uvek nismo videli kako se nosi sa pritiskom u nekom neizvesnom velikom finalu...

Nesa

pre 6 godina

Zasto bi bilo neukusno porediti momka od 18 godina, koji je trenutno najbolji igrac Eurobasketa, sa drugim velikanima evropske kosarke? On moze samo da izraste u jos vecu zver.. Pa zamislite sta ce raditi sa 23 godine

Komša

pre 6 godina

@Tanja
Što se nadaš pobedi Rusije? Rekao bih da nam više leže Grci.Rusi su favoriti u toj utakmici.
Što se tiče Dončića ima momak šanse da bude baba-roga.
Nisam pristalica poredjenja igrača iz raznih perioda.
U stvaranju igrača učestvuju i treneri i saigrači ali i savezi -logistika,jačina saveza utiče na odnos prema klubovima neke zemlje,prema reprezentaciji pa i pojedincima.Protivnici (konkurencija takodje).Takodje se mora voditi računa i o odnosu kvaliteta pomenutih sa tadašnjim konkurentima...
Primera radi - iza stvaranja nekih exYu igrača koji se pominju stoji država od 20 miliona stanovnika,gomila vrhunskih stričnjaka koji su bili svetlosnim godinama ispred evropskih,moćan košarkaški savez koji je opet imao uticaj preko generalnog sekretara FIBA.
Tek dolaskom u Real mali je dobio te uslove.Ovi su ih imali odmah.
Odličan je.Samo to a da li je bolji od ovog ili onog...Da li je jači Takson ili Roki Marćano- taj rad...

otac makarije

pre 6 godina

da je guduric npr. slovenac, igrao bi 25-30 minuta po utakmici, a ne 2-3 kao kod nas i davao bi 15-20 koseva po utakmici, a ne 2. mislite o tome kad uporedjujete drazena, kukoca i doncica. ne mislim nista lose za decka, ali poredjenje se odnosi na ucinak u jednoj utakmici.

LOL

pre 6 godina

Doncic je bolji od ovih drugih jer ovo radi u vreme posle Jugoslavije, lako je bilo igracima za vreme Jugoslavije da nauce da igraju dobro, da je i tada bio svako za sebe taj Divac i taj Drazen ne bi nikad postali igraci.

Вељко

pre 6 godina

@онако без лупетања.
Па и Миличић је освојио прстен?
Али који је допринос дао?
Ти причаш о Дражену који је Цибони све сам донео(знаш ли где је била Цибона након његовог одласка-нигде!)и о Дончићу који није одиграо три крштене утакмице у целој сезони!
Па Дражен када убаци 25 поена,који су сада појам,сматрало се(а и јесте било)
да је одиграо лошу утакмицу!!
И Ви нешто причате о њему.

joki

pre 6 godina

Ako je po tvojoj proceni Drazen bio prosecan igrac ,onda je moja procena da ti pojma nemas o kosarci i lupetas nebuloze jer ti je dosadno .
(darksi, 13. septembar 2017 16:12)

drazen nije bio proseccan igrac,ali drazen u nba je bio prosecan igrac,sve ukupne sezone kad saberes imao je prosek po utakmici 11,5 poena.

jedini jugosloven koji uopste je bio medju 5 najboljih nba igraca je pedja stojakovic.
kad je bio drugi strelac lige,izabran je kao 4 mvp igrac sezone,
znaci bio je tad medju 5 najboljih nba igraca,
3 puta all star igrac i to sve do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

Otac

pre 6 godina

Što se mene lično tiče - apsolutno ne žalim i potpuno pozdravljam da neko ko je rođen i rastao u Sloveniji igra za svoju zemlju - a to je Slovenija. Nacionalno poreklo je potpuno sporedna stvar u svemu tome. Imamo dovoljno dobrih igrača odavde, da ne treba nikome ništa da preotimamo.
Zamišljam situaciju u kojoj neki supertalenat rodom iz npr. Paraćina jednog dana kaže:"Pa jeste... meni je majka Srpkinja i celim životom sam vezan za Srbiju, ali otac mi je Slovenac i ja hoću da nastupam za Sloveniju." Isti ovi što sad napadaju Dončića bi takvog nekog "rastrgli" i upinjali se objašnjavajući da je nenormalno da nastupa za bilo koga drugog osim za Srbiju.
(Eto, 13. septembar 2017 13:03)

To bi mogao reči Mateja Kežman!

ides

pre 6 godina

cast drazenu,divcu,kukocu,
ali nikad niko od njih nije bio medju najboljim nba igracima,

jedini jugosloven koji je zvanicno bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,i to ne jednom nego tri puta.

jugosloveni su 3 puta bili all star igrac,

prvi put..pedja stojakovic,
drugi put,,pedja stojakovic,
treci put,,pedja stojakovic.

jel ti sad jasno.

(joki, 13. septembar 2017 18:10)

To je tvoje mišljenje. Ovdje je mišljenje nekih drugih koji se ipak više respektuju;

https://www.youtube.com/watch?v=z8YhuyPZLXg
https://www.youtube.com/watch?v=R7AhrUIc87o&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=0EUo5p6D990

Jel tebi sad jasno.

JPR24

pre 6 godina

Dobro. Ali sa kim ga porediti u ekipi?? Ovi pomenuti, kao Drazen, Divac, Kukoc i ostali.. pogledajte ko je u istom vremenu i istoj selekciji igrao ! Lako je Doncicu kad samo mu je samo Dragic " konkurent". To ne umanjuje njegov kvaliet, samo podseca da su navedene legende maltene igrale zajedno, i da je njima u takvim sastavima bilo dosta teze !
Perspektivno, koliko bi Doncic ubacio u nekoj EX-YU selekciji ?? Pored dva Bogdanovica, Jokica, Zizica, Teodosica, i jos njih... Ad vam jasnije o cemu pricam ? Te statistike su za malu decu ! Vazne su medalje. To se na kraju pamti !

stajaznam

pre 6 godina

Verovatno nista ne znas jer da nesto znas,znao bi da postoje i slobodna bacanja,koja se racunaju u ukupni skor poena.
(Istina, 13. septembar 2017 14:40)

Ja mozda i ne znam ali ti tako prepametan sa agresivnom retorikom bi trebalo da znas da prepoznas sarkazam i na sta se odnosi.

joki

pre 6 godina

[link]
[link]
[link]

Jel tebi sad jasno.
(ides, 13. septembar 2017 18:59)

o mrtvima sve najbolje,,ja ne delim misljenje,,ja ti govorim o zvanicni podacima,pozz.

ides

pre 6 godina

o mrtvima sve najbolje,,ja ne delim misljenje,,ja ti govorim o zvanicni podacima,pozz.
(joki, 13. septembar 2017 19:23)

Oni koji su igrali i s jednim i drugim se ne slažu s tobom. Pozz i tebi :)

Bosnae

pre 6 godina

Mali je fenomenalan košarkaš. Oduševio me je svojom hrabrošću i ljubavlju prema košarci. Ipak, mislim da je Dražen bio mnogo popularniji u tom dobu. Čitava Juga je bila uz njega, 22 miliona ljudi. To je jedna od stvari koje mali Luka neće doživjeti.

Russell Westbrook

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....

Vuk

pre 6 godina

Drazen je bio jedan prosecan Evropski igrac I nista vise od toga.Odigrao jednu ocajnu I dve dobre sezone I NBA i to je to.Kako neko moze da ga uporedi sa Divcem,Novickim,Parkerom,Stojakovicem,Sabonisom meni nije jasno.Najobicniji solista i potrosac lopti,nesto Kao Vestbruk.Pricaju da je dao 120 poena Olimpiji,jeste Ali deci od 12-14 godina,to je taj sportista.Zamislite kada bi Barselona bila primorana da igra sa juniorima i Ronaldo da im da 15 golova sta bi ljudi rekli

bez kosti

pre 6 godina

treba on još pure da pojede da se uspoređuje sa draženom tonijem i ostalom europskom košarkaškom kremom--a niko nikad neće imat šta ima kukoč 3 EL E NBA prstena i ostalo to nema ni dražen ni nowicki ni jedan evropljanin -

KRIGER

pre 6 godina

Naravno da je veliki košarkaški talenat kad je polu-Srbin, da nije polu-Slovenac bio bi još bolji, a da je kojim slučajem polu-hrvat bio bi samo prosečni ekonom

cepes vlad

pre 6 godina

NJEGOV OTAC KAZE DA LUKU NIKO IZ SRBIJE NIJE ZVAO DA IGRA ZA NAS. ETO AKO JE TO TACNO ONDA SMO ZAVIDNI I LICEMERNI I NECEMO NIKADA ZLATO NI JEDNO UZETI,A PRICAMO NESTO ZA HRVATE

DarioHubner

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
(Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

Ma idi, niko ne sme da se uporedi s vasim Drazenom, on je van konkurencije, najbolji igrac univerzuma i najbolji koji je krocio na parkete, ajde vise smarate s njim...

berkut Orao

pre 6 godina

treba on još pure da pojede da se uspoređuje sa draženom tonijem i ostalom europskom košarkaškom kremom--a niko nikad neće imat šta ima kukoč 3 EL E NBA prstena i ostalo to nema ni dražen ni nowicki ni jedan evropljanin -
(bez kosti, 13. septembar 2017 11:40)

Jeeedan je Stojaković Peđa....

košarka je samo igra

pre 6 godina

@rasell westbrook Dražen je prvu titulu današnje Evrolige, osvojio sa 21 godinom, 1985. godine. SFRJ je u Nantu ili Limožu, 1983-e godine, ispala od Italije, a Dražen je u grupi dao svojih 25 koševa, u manje važnoj utakmici. Gledam košarku 40 godina, nisam vidio mlađeg, ali većeg igrača od Luke u tom uzrastu. E sada i korak dalje, Dragić je još uvijek najbolji u Sloveniji, a Luku će Rubio pojesti u defanzivi i neće dati preko 10 koševa. Španci će ih samljeti. Kao i mi Grke.

Neko iz mase

pre 6 godina

Ih, odma poslije jedne utakmice ga poredite sa gigantima kao što su bili Dražen, Vlade, Toni a da ne pričam o ostaloj plejadi ex-Yu igrača. Bogomi ko da je odigro utakmicu protiv Dream team-a a ne protiv Letonije. Neosporno je da je jedan od najvecih talenata sa ovih prostora, ali dobro je poznato da je Balkan svjetski gigant u košarci koji je iznjedrio jedne od najboljih košarkaša u istoriji, tako da je malo rano za poredjenje.

pajo

pre 6 godina

daleko je drazen od novickog, parkera, gasola, i jos gomila drugih. ko ne vjerujem neka provjeri ucinak njega i gore pomenuti ako je uspjeh mjerilo a ne navijacko misljenje, samo cinjenice.

Luka veći od svih

pre 6 godina

Čudo od igrača. Apsolutno nezapamćeno da je neko u tim godinama igrao kao on. Dečko sa 17 već bio glavni igrač Reala prepunog zvezdama! Kad se lomile utakmice svi davali njemu loptu, dečku od 17 godina! Potpuno nestvarno. A onda još vidite da je Luka najvatreniji navijač Zvezde i oduševljenje bude još veće :). Džabe jednom klubu sva državna pomoć kad i dalje ceo region (Dončić, Vučević, Mirotić, Radončić itd) voli jedinu originalnu instituciju na ovim prostorima Crvenu zvezdu.

marko

pre 6 godina

Видим поређење са Драженом. Ок, то значи да са 19 мора да освоји титулу првака Европе са клубом, па онда то опет да понови, и при томе да буде убедљиво најбољи стрелац свих такмичења у којима игра. Да не причамо о осталим доприносима за тим и игру. Оно што за сада видимо то је да није ни близу тога. Кад погледамо његове физикалије, шут, технику и упоредимо са Драженом, ајд да се не лажемо, далеко је од Дражена. Опет са друге стране кошарка је напредовала, млађим играчима је далеко теже да успеју, а он је свакако можда и најбољи од млађих. Време је пред њим, може и мора да напредује ако жели да се упоређује са Драженом и сличнима. Лично мислим да је тип играча пре сличан Бодироги него рецимо Даниловићу, и можда би ипак требао да се концентрише на Европу. Као плејмејкер, мислим да има мале шансе за успех у НБА.

LOL

pre 6 godina

Doncic je bolji od ovih drugih jer ovo radi u vreme posle Jugoslavije, lako je bilo igracima za vreme Jugoslavije da nauce da igraju dobro, da je i tada bio svako za sebe taj Divac i taj Drazen ne bi nikad postali igraci.

Lale gator

pre 6 godina

Ma sta bre Drazen, Kukoc, Divac, legenda o Dzordanu bledi pred Lukom. Ustvari on je sa 18 godina bolji od Medzika, Dzordana i Birda na vrhuncu karijere. Sam je nosio sve timove u kojima je igrao, u Realu su tamo neki Ljulj i ostala buranija, a sam Doncic im je doneo titulu Evrolige i Spanske lige i to radi vec duzi niz godina. Slovencima ne treba Dragic, dovoljan je samo Doncic da ostanu prvaci sveta, Evrope i pobednici OI. Sve to im je doneo Dragic. Legenda kaze da je on sam jedanput pobedio ceo kosarkaski tim i imao je dvostruki ucinak u svih pet kategorija. On je jedini u istoriji dao kos za cetiri poena na zvanicnoj utakmici.

Danilo

pre 6 godina

Klinac je čudo od talenta, njegova sezona u EL 2106/2o17 je senzacionalna za njegove godine, a igre na EP su prosto zapanjujuće.
To je talenat u ravni največih igrača u istoriji ovog sporta, tu nemam dilemu.
Možemo da žalimo što ga nismo pridobili da igra za nas.
Kakav će igrač postati, to je teško reći jer bilo je velikih talenata- bilo je podosta pikova br 1 na draftu koji nisu ništa uradili- koji su zbog povreda ili manjka "gladi", nestajali masi.
Naš Darko je sa 18 godina bio 2. pik na draftu i počeo da igra u NBA. Ostatak znamo...

Dragan Jove Torbica

pre 6 godina

Dobar je, ali prestanite da ga poredite sa bilo kim.
(Car, 13. septembar 2017 14:37) momak je vredan svakog poredjenja, jer rezultati i statistika to govori.

mj 23

pre 6 godina

Dražen je promenio kosarku, uveo novu eru u tu igru, i smesno je porediti ovog talentovanog decka sa njim. Ne zaboravite dve titule prvaka Evrope Drazen je sam doneo Ciboni i bivsoj Jugi...

otac makarije

pre 6 godina

da je guduric npr. slovenac, igrao bi 25-30 minuta po utakmici, a ne 2-3 kao kod nas i davao bi 15-20 koseva po utakmici, a ne 2. mislite o tome kad uporedjujete drazena, kukoca i doncica. ne mislim nista lose za decka, ali poredjenje se odnosi na ucinak u jednoj utakmici.

bla

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

drazen je bio tri godine stariji od luke kada je osvajao kup sampiona u kosarci.

Realno

pre 6 godina

Dovoljna je samo jedna povreda i ode sve...zato ga ne treba upoređivati navedenim imenima gore pogotovo sa Draženom koji je u njegovim godina osvajao Evroligu....
(Russell Westbrook, 13. septembar 2017 11:24)

Ma idi, niko ne sme da se uporedi s vasim Drazenom, on je van konkurencije, najbolji igrac univerzuma i najbolji koji je krocio na parkete, ajde vise smarate s njim...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DarioHubner, 13. septembar 2017 11:38

Evo,ja kazem,da je Doncic prvi igrac koji se moze uporediti sa Drazenom u njegovim godinama,po kvalitetu.Pratim kosarku preko 40 godina i nijedan drugi igrac nije bio ni blizu Drazenu,osim Luke.Cak Luka ima bolju karijeru, za sada,od Drazena jer je vec sa 17 godina igao EL i imap pristojnu minutazu.Drazen je sa 16 godina bio najbolji igrac Sibenke,koja je u onoj drzavi,cija je liga bila verovatno i najjaca u Evropi,bila mozda i najbolji tim.Secam se nekih sudijskih otimacina u finalu plej ofa ali tada sam bio dete pa ne znam tacno sta je bilo.Tek posle njih dvojice,mogu doci u obzir Kukoc ili Bodiroga,mada su oni kasnije potvrdili svoj kvalitet a sa 18 godina nisu bili taj nivo.Mozda se jedino Sabonis moze porediti sa njima ali on je bio centar.Ne gledam ko je bio koje nacionalnosti,vec samo igracki potencijal i kvalitet za te godine a Drazen je po meni bio najveci,iako sam iz Srbije.

nikola

pre 6 godina

odirao decko dobro.Al mora malo i sreca da pogura i da se ne uobrzi.Kad je shutnuo trojku od table,to je prelomilo a to znaci da ga hoce i sreća. Predispozicije ima pa cemo videti i njegove limite.

zekan17

pre 6 godina

Mali ubija. Ima samo 18godina. ej 18. godina. Drazen je igrai godinu dana i pokpj mu dusi. Verovatno bi odigrao jos nekoliko dobrih sezona,ali sta Doncic radi ovo nije normalno.

Moka

pre 6 godina

Drago mi je da se pojavio "novi Dražen", svako vrijeme ima svoje heroje i zaista bi bilo lijepo da momak bude ono što su Parker ili Nowitzki bili za svoje zemlje, a to je uz sve osobne i reprezentativne uspjehe, prije svega da popularizira košarku, da se neki novi nestvarni talent zakači na ovu čudnu loptu. No dobro Danilo primjećuje, a slično su i Rubia zvali "novim Draženom", bio je čudo još sa 16 godina, pa iako ima pristojnu karijeru i užitak ga je gledati, dojma sam da jednostavno nešto fali.
Sretno Luka, želim ti da prije svega svaki dan uživaš u ovoj prelijepoj igri, a onda će mukotrpan rad uvijek rado popričati s tvojim nespornim talentom.

Eto

pre 6 godina

Možemo da žalimo što ga nismo pridobili da igra za nas.

(Danilo, 13. septembar 2017 11:24)

Što se mene lično tiče - apsolutno ne žalim i potpuno pozdravljam da neko ko je rođen i rastao u Sloveniji igra za svoju zemlju - a to je Slovenija. Nacionalno poreklo je potpuno sporedna stvar u svemu tome. Imamo dovoljno dobrih igrača odavde, da ne treba nikome ništa da preotimamo.
Zamišljam situaciju u kojoj neki supertalenat rodom iz npr. Paraćina jednog dana kaže:"Pa jeste... meni je majka Srpkinja i celim životom sam vezan za Srbiju, ali otac mi je Slovenac i ja hoću da nastupam za Sloveniju." Isti ovi što sad napadaju Dončića bi takvog nekog "rastrgli" i upinjali se objašnjavajući da je nenormalno da nastupa za bilo koga drugog osim za Srbiju.

Oxi

pre 6 godina

Doncic je napravio ogromnu gresku sto nije izabrao Srbiju, jer Dragic sa ovim EP zavrsava karijeru, i Slovenija ce opet da se vrati na nivo pre njega. Sto se tice poredjenja sa ostalim generacijama, mozda je najbolje poredjenje koliko je neki evropski igrac bio dobar u odnosu na NBA svoga vremena. Sve generacije do sada su lagano gubile od NBA reprezentacije, osim Pedjine, Bodirogine i Guroviceve SRJ/Srbije, Djinobilijeve Argentine, Navarove i Gasolove Spanije, Papalukasove i Dijamantidisove Grcke, Parkerove Francuske i Jasikevicijusove Litvanije. Jeste NBA sada pun Evropljana i stranaca, medjutim ni jedan ne igra bitnu ulogu u borbi za titulu kao sto su to cinili Novicki, Gasol, Djinobili, Parker, Pedja, pa je prema tome potpuno jasno da je ta generacija 1975-80 najbolje sto je neamericka kosarka do sada dala...

Statuskan

pre 6 godina

Nemanja Aleksandrov,govorili za njega novi Kukoc,košarkaški stručnjaci se oduševljavali njegovom pojavom.Visina 2,11 m,posedovao kretanje i tehniku vrhunskog beka.Bukvalno je odudarao od svojih vršnjaka,predvidjali su mu da bude prvi pik na draftu.E onda su krenule da se redjaju povrede,jedna za drugom i karijera je krenula silaznom putanjom.Luki želim da bude zdrav a za sve ostalo će se on sam snaći.Sve ima samo da nastavi da radi i napreduje.

The Chubura

pre 6 godina

DarioHubner
ocigledno pratis basket od proslog meseca kad si u stanju da odvalis onakvu nebulozu.Da si imao tu srecu da gledas Drazena na TV a da ne pricamo uzivo znao bi u kakvom si neznanju.Inace Luka je fenomenalan i nadam se da ce nastaviti da se razvija i jednog dana postati i NBA zvezda.

Goran

pre 6 godina

Stojakovic je sa 18 godina igrajuci za PAOK dao 37pts 30.01.1996 vs Anwil.
Sa 18 godina je imao 19pts po mecu, sa 19godina 21.9pts, a sa 21om godinom (1998) je bio MVP evrolige i osvojio je titulu sa PAOK-om gde je bio najzasluzniji igrac, sa 21pts po mecu.

Posto je doktorirao Evropsku kosarku, uputio se preko okeana da se oproba u NBA, dalje znate...

ja

pre 6 godina

@ (Danilo, 13. septembar 2017 11:24)

Pitaš se kakav će igrač postati!? On već JESTE igrač! Dečko ke sa 17 godina postao prvotimac Reala i odigrao je odličnu sezonu u Evroligi, a sada čuda pravi na EP. Porediš ga sa Miličićem? Šta je Miličić uradio u karijeri pre nego što je otišao u NBA? Par sezona u Hemofarmu - ni Evropa, ni ništa drugo. Za razliku od Dončića, on je u NBA otišao kao POTENCIJAL, a ne kao IGRAČ. Čak ne ni kao TALENAT...

joki

pre 6 godina

Ako je po tvojoj proceni Drazen bio prosecan igrac ,onda je moja procena da ti pojma nemas o kosarci i lupetas nebuloze jer ti je dosadno .
(darksi, 13. septembar 2017 16:12)

drazen nije bio proseccan igrac,ali drazen u nba je bio prosecan igrac,sve ukupne sezone kad saberes imao je prosek po utakmici 11,5 poena.

jedini jugosloven koji uopste je bio medju 5 najboljih nba igraca je pedja stojakovic.
kad je bio drugi strelac lige,izabran je kao 4 mvp igrac sezone,
znaci bio je tad medju 5 najboljih nba igraca,
3 puta all star igrac i to sve do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

joki

pre 6 godina

5 najboljih igrača svih vremena, van usa - 1. dražen, 2. sabonis, 3. kukoč, 4. duci simonović, 5. kića!
(zvezdaš, 13. septembar 2017 14:52)

drugi su ti kreirali misljenje,
cast drazenu,divcu,kukocu,
ali nikad niko od njih nije bio medju najboljim nba igracima,

jedini jugosloven koji je zvanicno bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,i to ne jednom nego tri puta.

jugosloveni su 3 puta bili all star igrac,

prvi put..pedja stojakovic,
drugi put,,pedja stojakovic,
treci put,,pedja stojakovic.

jel ti sad jasno.
mozda je drazen i bio bolji od pedje,ali drazen u svoje vreme nije bio medju najboljim nba igracima,
pedja je 3 puta bio all star,,i sva tri puta do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

WillyWonka

pre 6 godina

Hvala na ovom članku, baš sam se sinoć pitao da li je ovo iko u njegovim godinama uradio.
Ne znam šta smeta da ga uporede sa Draženom, Divcem, Tonijem i ostalim igračima?
Niko nije rekao da je bolji od njih, ali niko ovo nije uradio sa 18 godina i to treba poštovati.
A šta će biti dalje, sve zavisi prvenstveno od radnih navika i sreće sa povredama. Nadam se da će imati

onako bez lupetanja

pre 6 godina

@Marko
Dražen je imao 21 god 1985. kada je Cibona osvojila KEŠ i logično 22 sl godine . Takođe sa 20 god ima bronzu sa OI Los Anđeles 1984. Ne vidim što Luka ne može da osvoji EL sledeće sa 19 godina . Proveri pre nego nešto napišeš .

joki

pre 6 godina

najveci jugoslovenski kosarka po rezultatima i statistikama je pedja stojakovic,
da se ne lazemo.
jedini jugoslovenski igrac koji je bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,
zvanicno tri puta all star igrac.sezonu zavsavavao kao najbolji drugi strelac lige,
pre pedje i posle pedje nikad ni jedan jugosloven nije bio all star igrac.

izvinite po rezultaitima,po statistici,drazen je mogao samo sanjati karijeru pedje stojakovicca u nba,ne samo drazen vec i divac,a i kukoc koji je bio clan neverovatne ekipe,osvajao titule,
ali nikad nije bio medju najboljim nba igracima.nikad nije bio all star igrac,nikad nije bio medju najboljim strelcima nba.

a pedja je tri puta bio all star igrac do svoje 29te god koliko je drazen imao kad je nastradao.

znaci nekom je najbolji,drazen,nekom kukoc,nekom divac,ali niko od njih nije imao uspeha kao pedja.

Brica

pre 6 godina

Rendolf i Vidmar odradili rudarski deo posla,Muric imao hladnu glavu u kriticnim trenucima dok o Doncicu i Dragicu migu samo hvalospevi da se pisu...Totalna kosarka i najbolji dosadasnji mec na EP...Bice i danas dobra kosarka...

mr o

pre 6 godina

mali Doncic ce biti ukoliko nastavi da trenira jako i ako ga povrede zaobidju..... bice pravi zmaj. a dragic....slovenci uvek imaju neke atlete. svaka im cast

agassi

pre 6 godina

Ovde ima svašta da se pročita . Upoređivanje ovog dečka sa Aleksandrovim ili ne znam kime je glupost . Luka sada već igra u Realu , igrao je F4 , igra u 1/2 EP , odigrao je eliminacionu utakmicu sa 27 pts . Budite realni dečko je za sada u ovim godinama ispred svih , a da li će i kasnije biti to je već druga priča .
Ono u šta sam potpuno siguran da niko sa 18 god nije imao ovako zapaženu ulogu u ovakvim utakmicama .

Tanja

pre 6 godina

Ljudi u komentarima vec pišu kako će Španija samleti Sloveniju, a mi Grčku. Spustite se malo na zemlju, da se odigraju utakmice danas, ja se nadam pobedi Rusije i Srbije, za dalje ćemo da vidimo!

Милош-Бн

pre 6 godina

Дражен је 1982 имао 18 година и био је у Шибенки. Играо јуниорске турнире и освајао злата са Југославијом. 1984 је са 20 година дебитовао на олимпијади и прешао у Цибону. Утисак је да је Дончић више постигао до 18 година, видећемо, мерићемо их годину по годину. :)

Komša

pre 6 godina

@Tanja
Što se nadaš pobedi Rusije? Rekao bih da nam više leže Grci.Rusi su favoriti u toj utakmici.
Što se tiče Dončića ima momak šanse da bude baba-roga.
Nisam pristalica poredjenja igrača iz raznih perioda.
U stvaranju igrača učestvuju i treneri i saigrači ali i savezi -logistika,jačina saveza utiče na odnos prema klubovima neke zemlje,prema reprezentaciji pa i pojedincima.Protivnici (konkurencija takodje).Takodje se mora voditi računa i o odnosu kvaliteta pomenutih sa tadašnjim konkurentima...
Primera radi - iza stvaranja nekih exYu igrača koji se pominju stoji država od 20 miliona stanovnika,gomila vrhunskih stričnjaka koji su bili svetlosnim godinama ispred evropskih,moćan košarkaški savez koji je opet imao uticaj preko generalnog sekretara FIBA.
Tek dolaskom u Real mali je dobio te uslove.Ovi su ih imali odmah.
Odličan je.Samo to a da li je bolji od ovog ili onog...Da li je jači Takson ili Roki Marćano- taj rad...

Panac

pre 6 godina

(Vuk, 13. septembar 2017 13:46)

Ne znam koliko imaš g. ( ja imam 50 ) i da li si imao priliku gledati Dražena u živo... jer ako jesi onda imaš velikih problema sa objektivnošću.
Luka je na dobrom putu da bude kao Dražen ( btw reci koji je bek izvan USA igrao u NBA prije Dražena ? ... on je probio led svim ostalim igračima ! ) ,ali tko zna kako će mu se razvijati karijera.
Ako SLO postane prvak ( što je moguće ) ...

Nesa

pre 6 godina

Zasto bi bilo neukusno porediti momka od 18 godina, koji je trenutno najbolji igrac Eurobasketa, sa drugim velikanima evropske kosarke? On moze samo da izraste u jos vecu zver.. Pa zamislite sta ce raditi sa 23 godine

stari

pre 6 godina

Cijeli zivot sam u kosarci i zaista vjerujem(iako je trenutno svjetlosnim godinama daleko od toga) da ovaj momak moze biti najbolji evropski igrac u istoriji. Ima sve preduslove za to: vanserijski talenat, veliku zelju i upornost, ali i oca(vrhunskog bivšeg kosarkasa) koji prati njegovu karijeru i pravilno ga usmjerava. Samo naprijed Luka, svi pravi ljubitelji kosarke su uz tebe!

ides

pre 6 godina

cast drazenu,divcu,kukocu,
ali nikad niko od njih nije bio medju najboljim nba igracima,

jedini jugosloven koji je zvanicno bio medju najboljim nba igracima je pedja stojakovic,i to ne jednom nego tri puta.

jugosloveni su 3 puta bili all star igrac,

prvi put..pedja stojakovic,
drugi put,,pedja stojakovic,
treci put,,pedja stojakovic.

jel ti sad jasno.

(joki, 13. septembar 2017 18:10)

To je tvoje mišljenje. Ovdje je mišljenje nekih drugih koji se ipak više respektuju;

https://www.youtube.com/watch?v=z8YhuyPZLXg
https://www.youtube.com/watch?v=R7AhrUIc87o&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=0EUo5p6D990

Jel tebi sad jasno.

Srđa Zlopogleđa

pre 6 godina

Cepeš Vlad, nije tačno da Dončića iz Srbije niko nije zvao.Pozivan je od strane Saleta Đorđevića u sve mlađe selekcije ali je Luka odbio.Kraj nagađanja i pljuvanja po KSS.

ferdinand

pre 6 godina

Pametni ljudi podvuku crtu na kraju karijere i vide na čemu su. Ovo ko je bio bolji do 16, 18, 20 godina je totalno nebitno. Možda taj Luka Dončić "potone", što mu naravno ne želim, možda stagnira kako bude stario, kao i bezbroj talentovanih košarkaša. Neko je pomenuo Bodirogu... Taj Bodiroga je osvajao zlata sa reprezentacijom, EL sa Panatinaikosom, Barselonom (prvi put u istoriji) , u duelu sa USA je uzeo zlato u sred Indianapolisa (naravno, ne sam) Tako da, polako sa dizanjem mladih igrača u nebesa. Kao i npr u tenisu, gomila mladih, talentovanih igrača, a već deceniju i po se sve vrti oko Federera, Nadala i Đokovića.

Вељко

pre 6 godina

Свака част Дончићу!
Међутим, поредити га са покојним Драженом па чак и са неким другим европским великанима попут Сабониса, Бодироге ,Даниловића, Стојаковића је мало неукусно.
Многи оспоравају Драженову НБА каријеру а слабо баратају чињеницама.
Дражен је у сезони 91/92 играјући за Њу Џерси Нетсе имао просек од 20.6 постигнутих поена по мечу.
Следеће 92 /93, уједно и његове последње сезоне имао је просек од 22.3 поена по мечу.
Те године је био изабран у трећу НБА петорку.Ако ме памћење не вара био је изабран за All Stars утакмицу али је због повреде морао да откаже.
Још се памте његови дриблинзи,контрола лопте,лакоћа постизања кошева.
Још ми је у сећању дриблинг против Афроамериканца из Симака (Милан) на утакмици одиграној у Загребу у оквиру групне фазе лиге шампиона.Тада је бацио лопту са једне стране противничког играча (са фелшом),заобишао га са друге,ухватио лопту и поентирао скокшутом!
Мислим да га несрећни играч и дан данас тражи по хали !

Вељко

pre 6 godina

@онако без лупетања.
Па и Миличић је освојио прстен?
Али који је допринос дао?
Ти причаш о Дражену који је Цибони све сам донео(знаш ли где је била Цибона након његовог одласка-нигде!)и о Дончићу који није одиграо три крштене утакмице у целој сезони!
Па Дражен када убаци 25 поена,који су сада појам,сматрало се(а и јесте било)
да је одиграо лошу утакмицу!!
И Ви нешто причате о њему.

Kole

pre 6 godina

Ovaj mali je neverovatan potencijal. Imati takvu hrabrost sa 17,18 godina i uopste igrati u prvom timu i biti jedan od nosilaca tog tima, dovoljno govori o kakvom vanserijskom igracu je rec. Takav je bio i Teodosic kao klinac. Luka ima sansu da obelezi sledecu generaciju i ja mu na tom punu zelim puno zdravlja, a ne sumnjam u njegov napredak i uspesnu karijeru. Decko je zasenio i onog finca i Porzingisa i Jokica. Svi ce dominirati u NBA. Ima potencijala da prestigne i Tea i Dragica i jednog Bodirogu, da li ce uspeti, videcemo. Svaka cast!

Istina

pre 6 godina

Doncic je definitivno hit ovog prvenstva ali ono sto mi nije jasno je kako 3/3 za 2 i 4/11 za 3 jednako 27 poena?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stajaznam, 13. septembar 2017 11:46

Verovatno nista ne znas jer da nesto znas,znao bi da postoje i slobodna bacanja,koja se racunaju u ukupni skor poena.

milosh-nish

pre 6 godina

za neupucene,luka je osvajao i euroligu,nije imao minutazu kao kao sto je to imao minule sezone gde je bio standardan uz ljulja...

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne znam zašto se na ovoj listi prikazuju igrači od 18 i 19 godina. Zašto ne samo igrači od 18 godina? U tom slučaju bi Luka bio na vrhu to liste, tj jedini na listi ima 18 godina. Možda i nije bilo toliko igrača koji su sa 18 uopšte igrali na evropskom prvenstvu?

Tomy

pre 6 godina

Doncic je bolji od ovih drugih jer ovo radi u vreme posle Jugoslavije, lako je bilo igracima za vreme Jugoslavije da nauce da igraju dobro, da je i tada bio svako za sebe taj Divac i taj Drazen ne bi nikad postali igraci.
(LOL, 13. septembar 2017 15:36)Glupost.Pa jel znaš kako si morao biti dobar da bi uopšte zaigrao za reprenzetaciju a plus u istoj da imaš najviše lopti i da ubaciš većinu.

Hrabri krojac

pre 6 godina

Ne mozes da uporedis dva igraca tako sto ces da im uporedis godine i prosek poena, to moze samo u igrici. To vidim rade ovi mladi komentatori. Moras da ga gledas u utakmici i gledas kako utice na tim. Znao je Drazen da bude i sebican ali je znao i kad nikom drugom ne ide da postigne takav efektan poen ili seriju poena da protivnici nisu znali sta ih je snaslo. Nije samo bitno koliko je poena dao vec u kom trenutnku, na koji nacin, kakve poene, da li je saigracima islo ili ne itd... Imao je i drskost, secam se jedne situacije kada je sam ostao pod kosem sa nekim centrom u zelji da ga ubije u pojam dok je centar skakao da zakuca Drazen mu je skinuo gace :) Sa druge strane u par koskanja na ovom prvenstvu imao sam utisak da ce Luka da zaplace kada su ga malo jace udarili. Kad se i te stvari uzmu u obzir Drazen je bio i ostao ispred ostalih.
Luka je veliki potencijal ali po mom skromnom misljenju nece biti kao Drazen. Na kraju krajeva jos uvek nismo videli kako se nosi sa pritiskom u nekom neizvesnom velikom finalu...

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Momak je talentovan i veoma zreo, ali pred njim je još dugačak put da postane veliki igrač. Pa kad se setim kako je Rubio igrao sa 16 godina, svi su pričali da će biti najbolji evropski igrač svih vremena, a čovek od svog punoletstva skoro da nije ni napredovao, čak je i unazadio šut.

Ima Luka i mnogo mana, pored svih vrlina. Brzina, lateralne kretnje i šut (mehanika, brzina izbačaja kao i preciznost) je ono što mora znatno da popravi za svoju visinu i poziciju. Nisam siguran da želi da bude vrhunski bek samo u Evropi, već i u NBA...a to je potpuno druga dimenzija na toj poziciji. U Evropi su dominantni i prosečni Američki bekovi. Ima Luka mnogo još da radi. Srećom, deluje da ima glavu da shvati sve to.

darksi

pre 6 godina

@Vuk

Ako je po tvojoj proceni Drazen bio prosecan igrac ,onda je moja procena da ti pojma nemas o kosarci i lupetas nebuloze jer ti je dosadno .

zgtom

pre 6 godina

Malo pretjeran naslov ali da je najbolja tekma do sada na turniru to stoji, Latvija sa malo boljim postotkom za tricu bi dobila kao što su rešetali na prošlim utakmicama, naravno Dragić i Dončić odlični. Ipak mislim da će centri ŠPA uništiti SLO, ali...........

joki

pre 6 godina

[link]
[link]
[link]

Jel tebi sad jasno.
(ides, 13. septembar 2017 18:59)

o mrtvima sve najbolje,,ja ne delim misljenje,,ja ti govorim o zvanicni podacima,pozz.

JPR24

pre 6 godina

Dobro. Ali sa kim ga porediti u ekipi?? Ovi pomenuti, kao Drazen, Divac, Kukoc i ostali.. pogledajte ko je u istom vremenu i istoj selekciji igrao ! Lako je Doncicu kad samo mu je samo Dragic " konkurent". To ne umanjuje njegov kvaliet, samo podseca da su navedene legende maltene igrale zajedno, i da je njima u takvim sastavima bilo dosta teze !
Perspektivno, koliko bi Doncic ubacio u nekoj EX-YU selekciji ?? Pored dva Bogdanovica, Jokica, Zizica, Teodosica, i jos njih... Ad vam jasnije o cemu pricam ? Te statistike su za malu decu ! Vazne su medalje. To se na kraju pamti !

drvobradi

pre 6 godina

Ovaj momak razbija. Igra toliko zrelo i pametno, sem fizikalija ne znam u kom segmentu bi jos mogao da napreduje. Svi ga porede sa Drazenom, sa kojim i nema neke slicnosti sem cinjenice da se mlad nametnuo kao vodja. Slicno kao da se porede LBJ i Kobi.
@Realno
Sabonis moze da se poredi sa bilo kim. Covek je jedan od najboljih centara ikada, za mene je bio vece cudo nego Porzingis danas. Da nije bilo povreda i politike, ko zna kako bi danas pricali o Dzordanu, Birdu, Medziku, Hakimu i ostalima, koliko bi titula oni uzeli.

Otac

pre 6 godina

Što se mene lično tiče - apsolutno ne žalim i potpuno pozdravljam da neko ko je rođen i rastao u Sloveniji igra za svoju zemlju - a to je Slovenija. Nacionalno poreklo je potpuno sporedna stvar u svemu tome. Imamo dovoljno dobrih igrača odavde, da ne treba nikome ništa da preotimamo.
Zamišljam situaciju u kojoj neki supertalenat rodom iz npr. Paraćina jednog dana kaže:"Pa jeste... meni je majka Srpkinja i celim životom sam vezan za Srbiju, ali otac mi je Slovenac i ja hoću da nastupam za Sloveniju." Isti ovi što sad napadaju Dončića bi takvog nekog "rastrgli" i upinjali se objašnjavajući da je nenormalno da nastupa za bilo koga drugog osim za Srbiju.
(Eto, 13. septembar 2017 13:03)

To bi mogao reči Mateja Kežman!

stajaznam

pre 6 godina

Verovatno nista ne znas jer da nesto znas,znao bi da postoje i slobodna bacanja,koja se racunaju u ukupni skor poena.
(Istina, 13. septembar 2017 14:40)

Ja mozda i ne znam ali ti tako prepametan sa agresivnom retorikom bi trebalo da znas da prepoznas sarkazam i na sta se odnosi.

ides

pre 6 godina

o mrtvima sve najbolje,,ja ne delim misljenje,,ja ti govorim o zvanicni podacima,pozz.
(joki, 13. septembar 2017 19:23)

Oni koji su igrali i s jednim i drugim se ne slažu s tobom. Pozz i tebi :)

Bosnae

pre 6 godina

Mali je fenomenalan košarkaš. Oduševio me je svojom hrabrošću i ljubavlju prema košarci. Ipak, mislim da je Dražen bio mnogo popularniji u tom dobu. Čitava Juga je bila uz njega, 22 miliona ljudi. To je jedna od stvari koje mali Luka neće doživjeti.