Četvrtak, 07.09.2017.

08:11

Makedonija će glasati za prijem Kosova u Interpol

Makedonija će krajem septembra glasati za prijem Prištine u Interpol, izjavio Ivan Stoilkovski, poslanik u Sobranju i predsednik Demokratske partije Srba.

Izvor: Veèernje novosti

Makedonija æe glasati za prijem Kosova u Interpol IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Drago mi je sto sam svojim komentarom pogodio "u sridu" i to sve one Srbe kojima je vazniji interes i pravo Albanaca i Makedonaca od interesa i prava Srba i Srbije?! Zaev&co, su popularniji u Srbiji od Vucica ili bilo kog zivog srpskog politicara? Makedonsko "pravo" da glasa kako hoce i makedonski interes su na ovom forumu nekima mnogo vazniji od prava Srbije da odgovori i od njenih interesa?! Kad ovo procita Vucic, toliko ce se razocarati i potresti da ce verovatno dati ostavku, kako bi na vlast dosli ovi srpski "ultramodernisti" da isprave sve srpske nepravde, koje nanosi okolnim drzavama?!

Block

pre 6 godina

@ (Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)

Mladene, naporan si sa svojim teorijama zavere. Sve do jedne neutemeljene iz domena kafanske geopoliticke filozofije. Svi gledaju sta im je interes I shodno tome se ponasaju. Makedonija ima znacajnu Albansku manjinu I ona normalno participira u vlasti. To je radila I pre Zaeva. Dakle nista novo. VMRO je jedno korupcionasko udruzenje, koje je radi ostanka na vlasti spremno da saradjuje s bilo kim I da se okrene protiv svakoga. Nacionalizam je jedno od sredstava koje su probali da iskoriste, pa su ga Srbi inace ogrezli u nacionalizmu odmah poceli da simpatisu.
A sta je inace alternative ucescu Albanaca u vlasti u MKD? Da ih istisnu iz drzavnog sistema, kao sto smo to uradili u Srbiji? Sta smo mi dobili tom zadrtom politikom, a sta CG I MKD? Oni su ocuvali teritorije, a mi nismo. To sto se mi radujemo tudjoj nesreci unapred je nas problem.

I treba da priznaju Kosovo I Interpol I Unesko I FifA I UN I Udruzenje pcelara jugoistocne Evrope. Da konacno prestanemo da se bavimo svim I svacim sem sopstvenom zemljom. Mi se bre raspadamo iznutra, plate su nam na nivou Afrike, najveca stopa iseljavanja obrazovanih (zvanicni podatak), najveci mortalitet, najmanji natalitet u Evropi, ulice su u raspadu, toaleti ruinirani, korupcija na vlasti, Pink kultura dominira, deca agresivna I nepismena... I dok rastacemo supstancu ove drzave i naroda, mi se brinemo za vladu Makedonije I sta ce biti sa Kosovom. Sto nas se to vise tice?!?

re:

pre 6 godina

@alban

Kakve evze imaju gradjani Makedonije sa prijemom ili ne prijemom jedne naci-mafijaske paradrzave u Interpol? Nikakve. Gradjani Makedonije treba da brinu o Makedoniji a ne o legalizaciji velikoalbanskog projekta na Kosovu. Upravo to da gradjani Makedonije albanske nacionalnosti ne gledaju svoja posla nego se bave velikoalbanskom politikom i velikoalbanskim projektima te ucenjuju drzavu u kojoj zive pokazuje da upravo Albanci iz Makedonije ne brinu o interesima Makedonije niti postuju demokratiju i pravo.

Bravo za Makedoniju

pre 6 godina

Rusi su glasali u UN da se uvedu Srbiji sankcije 1992 i takodje je Rusija glasala da se Kosovo primi u UEFA. Sto su to Rusi dozvolili da mi je znati. Makedonija glasa za ono sto pomaze njima da sto predje udju u NATO i EU i gledaju svoje interese, a ne kao Srbija, vode anti-Zapadnu politiku i kako im Rusija kazu a protiv srpskim nacionalnih interesa.

gojko

pre 6 godina

Ne krivite šiljak na Makedoniji i ne izigravajte neki autoritet nad Makedonijom imaju oni jadni i svojih problema.
Ako za to budu glasali Nemačka,Francuska,Italija itd. vi onda njima solite pamet i držite njima predavanje, povucite ambasadore, uputite proteste note ako ste autoritet.
Srbija kao da uporno traži nekog slabijeg u svom okruženju za razračunavanje i sukob - do sada su nas uvek ti slabiji dobijali i na bojnom i na diplomatskom polju,naučimo se pameti već jednom.

Mark Anthony

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive. Naravno, od Makedonaca u buducnosti ne treba ocekivati bilo kakvu saradnju i podrsku jer bi takva ocekivanja predstavljala veliku naivnost i neznanje. Makedonija je usla u spiralu sopstvenog nestanka, a sve pod parolom velike demokratije diktirane iz Vasingtona. Tragia je da Makedonci na taj nacin misle da kupuju vreme i da ce nadmudriti albansku "alu" , nesvesni da time sebi samo zatezu omcu oko vrata i da su definitivno potpisali sopstvenu smrt. Glasace oni za prijem "kosove" u svim institucijama jer to moraju da urade. Oni vise ne vladaju sopstvenim glasovima.
(Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)
I dok vi lepo sedite u Parizu uživate sve pogodnosti "trulog zapada" kojeg mrzite iz dna duše, našli ste da komentarišete šta bi kao Makedonci trebali da rade. Pa nisu oni naivni i zatucani kao mi Srbi. Šta bi trebalo da se zakače sa Albancima, da imaju građanski rat? Jeli vi to njima priželjkujete neku osvetu ili sta? Pametan narod nije upao u zamku naših maračnih špijuna koji snimaju kamerama u njihovom parlamentu baš kad žele da obore vlast. Mi smo teški problem za Balkan, sve oko sebe smo povredili i naneli bol i sad bi još da se svetimo i mešamo u stvari nama komšijske zemlje. Od kuda vama pravo da sa takvom malicioznošću i zlobom komentarišete Makedoniju, pa oni su 10 puta pametniji od nas.Vama u inat!

C i n i k

pre 6 godina

Naravno, i ne vidim nikakav problem da glasaju ZA jer valjda je i nama u interesu da nam "pokrajina" bude u Interpolu a ne van sistema?
Sem toga, Mk mora da glasa ZA da ne bi imali sutra neko svoje Kosovo.
Pa koja normalna zemlja bi sebi pozelela Kosovo?

bojana

pre 6 godina

Rade kako im je naredjeno, sta se cudite? Zar stvarno mislite da BJRM ima kapaciteta da se odupre zahtevima zapadnih zemalja? Fora je sto oni misle da ce tako brze u EU. Niti ce uci u EU niti ce ostati celi. Ali dobro, tako su izabrali, iskreno nije me briga. Sa njihovim glasom ili bez njega, isto nam dodje.

Tako se to radi, kratko ali ...

pre 6 godina

Bravo Makedonijo, tako i treba, gledajte svoje inerese, kad mi ne umemo svoje.
Svaka čast i podrška za ovu odluku.

dragaN

pre 6 godina

Makedonija ima pravo da glasa onako kako misle da je u njenom interesu. Bio bi red da ih ostavite na miru. Jedino Srbija ima spoljnu politiku koja ide svima uz dlaku, pa tako i prolazi poslednjih cetvrt veka.
(Posteno i haos je bolji, 7. septembar 2017 08:43)

Ja se poptuno slazem da iaju prava da glasaju onako kako je u njihovom interesu. Mene ne boli sto se oni glasati za Kosovo, mene boli sto smo ih mi priznali pod imenom Makedonija. I u pravu si, mi smo uvek protiv svih. Evo i u ovom slucaju smo protiv EU koja ih nije priznala pod imenom Makedonija, ali mi jesmo.
Imamo Grcku koja ne priznaje Kosovo i ne priznaje naziv Makedonija, a s druge strane imamo Makedoniju koja priznaje Kosovo i Srbiju koja protivno interesima Grcke priznaje naziv Makedonija. Pa Srbija nije bila pod ovakvim ispiranjem pameti ni za vreme Turaka.

Berlusconi

pre 6 godina

Ivan Stojilkovski !? Ae , ni Turci nisu nas ovako prekrstavali i asimilovali kao mi sami sebe !
Ajde da razumem pre 20 godina i vise pa moglo bi se i nekako shvatiti , ali u eri 4G interneta , Google i svim dostupnim informacijama u delicu sekunde i opet napisati Ivan Stojilkovski....
Ivan Stojilkovic se zove covek , a ne Stojilkovski !

Djole S.

pre 6 godina

Makedonija će glasati onako kako Ameikanci nalože A.A. Ne vidim što se tolika frka diže oko Makedonije kad i naši veliki "prijatelji" sa zapada isto tako glasaju.

pax max

pre 6 godina

(Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)
Netačno. Makedonci su i te kako prisutni u vlasti, ali su se posle 10 godina rešili korumpirane vlasti koja ih je potpuno unazadila –„nestalo“ je 5 milijardi evra, razorene su im pravne i državne institucije, desetine hiljada zaposleno bez kvalifikacija, država gurnuta na margine Evrope, Skoplje unakaženo kič-arhitekturom, bez ikakve perspektive za EU i NATO. Zaev je, ’fala Bogu, simbol slobodne Makedonije. Priče o Albancima su presmešne, jer su isti ti Albanci u svim koalicijama od građanskog rata. Da ne zaboravimo, Gruevski je odmah priznao Kosovo i prošle godine glasao za članstvo u Unesku. U MKD će biti izbori sledeće godine i Zaev će, bude li nastavio reforme, „zbrisati“ Gruevskog i praviće vladu možda i bez Albanaca. Zaključite sami šta svrbi vlasti u Srbiji, da li njihovo glasanje za Unesko i sl. (jer je to još gore radio „Gruja“) ili oslobođenje zemlje od korupcije i nedvosmisleno okretanje ka zapadu. A nama je bilo najlakše da se istresemo po njima, jer realno ne možemo ni prema kome. A uskoro nećemo ni njima smeti da pisnemo. I tako treba. A nama neka je Bog na pomoći u vođe i biračko telo.

Ivan

pre 6 godina

Ostavimo Makedoniju na miru i gledajmo svoja posla.
I npr. Nemačka će glasati za ulazak Kosova u sve moguće institucije pa ajd da probamo da njima zapretimo.
Ako se iživljavamo na slabijima i manjima od sebe u čemu se onda razlikujemo od USA, EU, Nemačke i sl. na koje stalno kukamo?
Srpski narod nikada nije bio kukavički i namazan kao neki drugi narodi.

alban

pre 6 godina

Mladen Mladenovic

U kom svetu zivis ti?! Pa naravno da ce Makedonija glasati za, nisu oni budale da glasaju protiv Evropskih vrednosti a i protiv svoji drzavljana bili oni albanci ili makedonci. U danasnjem svetu a narocito u savremenom i demokratskom svetu da bi jedna drzava opstala mora biti pravicna i demokratska prema svim svojim gradjanima bez obzira na nacionalnost i verskoj pripadnosti. Ako ti jos to nisi svatio onda ti niko nije kriv.

aki

pre 6 godina

Pa nek glasaju! Glasali su i "braca" Rusi za Kosovo u UEFA i kad nam je zapad udario sankcije 90ih u savetu bezbenodsti su isto glasali za sankcije SRJ, tako da ....nema ljubavi samo interes.

asteroid

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56) # Link komentara
a ne, nego ce da glasaju kako im rusi daju direktive. ne znam da li si skoro bio u makedoniji ali to je tolika beda da je srbija za njih zapad. samo im jos fali da se inate amerikancima i da imaju problema sa albanskom manjinom zbog nekog durenja srbije u vezi prijema kosova u interpol. sta oni uopste imaju od srbije? interpol je organizacija za borbu protiv kriminala i ne vidim zasto nekom smeta poboljsanje bezbednosti na balkanu

Marko

pre 6 godina

Makedonija glasa u skladu sa svojim interesima.Uzimaju u obzir spoljnu politiku i unutrasnju realnost.Nema im se sta zameriti.Mi ih kritikijemo a iz dana u dan dajemo Kosovu sve vise samostalnosti.

Realno...

pre 6 godina

Makedonci smatraju da rade u svom najboljem interesu. Šta Srbija tu ima da se mesa? Da li će da prizivaju Nemačku kad bude glasala za Kosovo u Interpolu?

sloga

pre 6 godina

Ne znam zašto ponovo tenzije?Kao i pre mesec dana?Glasaće kako budu glasali,kad budu glasali.Za Srbe u Makedoniji nije najvažnije pitanje glasanje ili neglasanje o Kosovu.Makedonija je njihova država.Za njih je najvažnije pitanje da li kao državljani Makedonije imaju sva ljudska i nacionalna prava.Oni ne kažu da ih nemaju i da su ugroženi na bilo koji način?!Da jesu to bi bilo najvažnije.U ovakvim sporovima oni ne treba da učestvuju jer je to,pokazalo se,samo nadmudrivanje jedne i druge vlasti.To im neće doneti ništa dobro jer su oni državljani Makedonije.(Marko, 07. septembar 2017 08:33)BJRM postoji manje od tri decenije,a Srbi na toj teritoriji žive vekovima,od dolaska na ovo poluostrvo.Nije lako prilagoditi se novoj državi,a pogotovo što se radi o politički i bezbednosno nestabilnoj zemlji,koja će teško ostati celovita,bez obzira na eventualno članstvo u Nato paktu.O pravima Srba u BJRM se veoma malo pričalo.Život Srba je dole veoma loš.Izvršena je brutalna asimilacija posle Drugog svetskog rata,a kasnije nastavljena u novoj državi.Ostalo ih je nekoliko desetina hiljada,uglavnom na severu,tzv. Skopskoj Crnoj Gori.To se najviše vidi u činjenici da Srbi menjaju prezimena i izbacuju ić,kako bi došli do posla.Manastiri,koje su u Srednjem veku podigli Nemanjići su uzurpirsnini od strane nepriznate makedonske crkve.Poznat je slučaj progona sveštenika SPC,koji su tu bili vekovima,pa i za vreme Turaka.O tome se ne priča u srpskim medijima,a verovatno je razlog da se ne bi kvarili odnosi sa tom zemljom.

Posteno i haos je bolji

pre 6 godina

Makedonija ima pravo da glasa onako kako misle da je u njenom interesu. Bio bi red da ih ostavite na miru. Jedino Srbija ima spoljnu politiku koja ide svima uz dlaku, pa tako i prolazi poslednjih cetvrt veka. A sto se tice zatezanja odnosa vazi ona: "I zec ostri k... na siroce.

Marko

pre 6 godina

Ne znam zašto ponovo tenzije?Kao i pre mesec dana?Glasaće kako budu glasali,kad budu glasali.Za Srbe u Makedoniji nije najvažnije pitanje glasanje ili neglasanje o Kosovu. Makedonija je njihova država.Za njih je najvažnije pitanje da li kao državljani Makedonije imaju sva ljudska i nacionalna prava.Oni ne kažu da ih nemaju i da su ugroženi na bilo koji način?!Da jesu to bi bilo najvažnije.U ovakvim sporovima oni ne treba da učestvuju jer je to,pokazalo se,samo nadmudrivanje jedne i druge vlasti.To im neće doneti ništa dobro jer su oni državljani Makedonije.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive. Naravno, od Makedonaca u buducnosti ne treba ocekivati bilo kakvu saradnju i podrsku jer bi takva ocekivanja predstavljala veliku naivnost i neznanje. Makedonija je usla u spiralu sopstvenog nestanka, a sve pod parolom velike demokratije diktirane iz Vasingtona. Tragia je da Makedonci na taj nacin misle da kupuju vreme i da ce nadmudriti albansku "alu" , nesvesni da time sebi samo zatezu omcu oko vrata i da su definitivno potpisali sopstvenu smrt. Glasace oni za prijem "kosove" u svim institucijama jer to moraju da urade. Oni vise ne vladaju sopstvenim glasovima.

Posteno i haos je bolji

pre 6 godina

Makedonija ima pravo da glasa onako kako misle da je u njenom interesu. Bio bi red da ih ostavite na miru. Jedino Srbija ima spoljnu politiku koja ide svima uz dlaku, pa tako i prolazi poslednjih cetvrt veka. A sto se tice zatezanja odnosa vazi ona: "I zec ostri k... na siroce.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive. Naravno, od Makedonaca u buducnosti ne treba ocekivati bilo kakvu saradnju i podrsku jer bi takva ocekivanja predstavljala veliku naivnost i neznanje. Makedonija je usla u spiralu sopstvenog nestanka, a sve pod parolom velike demokratije diktirane iz Vasingtona. Tragia je da Makedonci na taj nacin misle da kupuju vreme i da ce nadmudriti albansku "alu" , nesvesni da time sebi samo zatezu omcu oko vrata i da su definitivno potpisali sopstvenu smrt. Glasace oni za prijem "kosove" u svim institucijama jer to moraju da urade. Oni vise ne vladaju sopstvenim glasovima.

Marko

pre 6 godina

Ne znam zašto ponovo tenzije?Kao i pre mesec dana?Glasaće kako budu glasali,kad budu glasali.Za Srbe u Makedoniji nije najvažnije pitanje glasanje ili neglasanje o Kosovu. Makedonija je njihova država.Za njih je najvažnije pitanje da li kao državljani Makedonije imaju sva ljudska i nacionalna prava.Oni ne kažu da ih nemaju i da su ugroženi na bilo koji način?!Da jesu to bi bilo najvažnije.U ovakvim sporovima oni ne treba da učestvuju jer je to,pokazalo se,samo nadmudrivanje jedne i druge vlasti.To im neće doneti ništa dobro jer su oni državljani Makedonije.

alban

pre 6 godina

Mladen Mladenovic

U kom svetu zivis ti?! Pa naravno da ce Makedonija glasati za, nisu oni budale da glasaju protiv Evropskih vrednosti a i protiv svoji drzavljana bili oni albanci ili makedonci. U danasnjem svetu a narocito u savremenom i demokratskom svetu da bi jedna drzava opstala mora biti pravicna i demokratska prema svim svojim gradjanima bez obzira na nacionalnost i verskoj pripadnosti. Ako ti jos to nisi svatio onda ti niko nije kriv.

Tako se to radi, kratko ali ...

pre 6 godina

Bravo Makedonijo, tako i treba, gledajte svoje inerese, kad mi ne umemo svoje.
Svaka čast i podrška za ovu odluku.

pax max

pre 6 godina

(Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)
Netačno. Makedonci su i te kako prisutni u vlasti, ali su se posle 10 godina rešili korumpirane vlasti koja ih je potpuno unazadila –„nestalo“ je 5 milijardi evra, razorene su im pravne i državne institucije, desetine hiljada zaposleno bez kvalifikacija, država gurnuta na margine Evrope, Skoplje unakaženo kič-arhitekturom, bez ikakve perspektive za EU i NATO. Zaev je, ’fala Bogu, simbol slobodne Makedonije. Priče o Albancima su presmešne, jer su isti ti Albanci u svim koalicijama od građanskog rata. Da ne zaboravimo, Gruevski je odmah priznao Kosovo i prošle godine glasao za članstvo u Unesku. U MKD će biti izbori sledeće godine i Zaev će, bude li nastavio reforme, „zbrisati“ Gruevskog i praviće vladu možda i bez Albanaca. Zaključite sami šta svrbi vlasti u Srbiji, da li njihovo glasanje za Unesko i sl. (jer je to još gore radio „Gruja“) ili oslobođenje zemlje od korupcije i nedvosmisleno okretanje ka zapadu. A nama je bilo najlakše da se istresemo po njima, jer realno ne možemo ni prema kome. A uskoro nećemo ni njima smeti da pisnemo. I tako treba. A nama neka je Bog na pomoći u vođe i biračko telo.

aki

pre 6 godina

Pa nek glasaju! Glasali su i "braca" Rusi za Kosovo u UEFA i kad nam je zapad udario sankcije 90ih u savetu bezbenodsti su isto glasali za sankcije SRJ, tako da ....nema ljubavi samo interes.

dragaN

pre 6 godina

Makedonija ima pravo da glasa onako kako misle da je u njenom interesu. Bio bi red da ih ostavite na miru. Jedino Srbija ima spoljnu politiku koja ide svima uz dlaku, pa tako i prolazi poslednjih cetvrt veka.
(Posteno i haos je bolji, 7. septembar 2017 08:43)

Ja se poptuno slazem da iaju prava da glasaju onako kako je u njihovom interesu. Mene ne boli sto se oni glasati za Kosovo, mene boli sto smo ih mi priznali pod imenom Makedonija. I u pravu si, mi smo uvek protiv svih. Evo i u ovom slucaju smo protiv EU koja ih nije priznala pod imenom Makedonija, ali mi jesmo.
Imamo Grcku koja ne priznaje Kosovo i ne priznaje naziv Makedonija, a s druge strane imamo Makedoniju koja priznaje Kosovo i Srbiju koja protivno interesima Grcke priznaje naziv Makedonija. Pa Srbija nije bila pod ovakvim ispiranjem pameti ni za vreme Turaka.

Ivan

pre 6 godina

Ostavimo Makedoniju na miru i gledajmo svoja posla.
I npr. Nemačka će glasati za ulazak Kosova u sve moguće institucije pa ajd da probamo da njima zapretimo.
Ako se iživljavamo na slabijima i manjima od sebe u čemu se onda razlikujemo od USA, EU, Nemačke i sl. na koje stalno kukamo?
Srpski narod nikada nije bio kukavički i namazan kao neki drugi narodi.

Realno...

pre 6 godina

Makedonci smatraju da rade u svom najboljem interesu. Šta Srbija tu ima da se mesa? Da li će da prizivaju Nemačku kad bude glasala za Kosovo u Interpolu?

Bravo za Makedoniju

pre 6 godina

Rusi su glasali u UN da se uvedu Srbiji sankcije 1992 i takodje je Rusija glasala da se Kosovo primi u UEFA. Sto su to Rusi dozvolili da mi je znati. Makedonija glasa za ono sto pomaze njima da sto predje udju u NATO i EU i gledaju svoje interese, a ne kao Srbija, vode anti-Zapadnu politiku i kako im Rusija kazu a protiv srpskim nacionalnih interesa.

asteroid

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56) # Link komentara
a ne, nego ce da glasaju kako im rusi daju direktive. ne znam da li si skoro bio u makedoniji ali to je tolika beda da je srbija za njih zapad. samo im jos fali da se inate amerikancima i da imaju problema sa albanskom manjinom zbog nekog durenja srbije u vezi prijema kosova u interpol. sta oni uopste imaju od srbije? interpol je organizacija za borbu protiv kriminala i ne vidim zasto nekom smeta poboljsanje bezbednosti na balkanu

Mark Anthony

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive. Naravno, od Makedonaca u buducnosti ne treba ocekivati bilo kakvu saradnju i podrsku jer bi takva ocekivanja predstavljala veliku naivnost i neznanje. Makedonija je usla u spiralu sopstvenog nestanka, a sve pod parolom velike demokratije diktirane iz Vasingtona. Tragia je da Makedonci na taj nacin misle da kupuju vreme i da ce nadmudriti albansku "alu" , nesvesni da time sebi samo zatezu omcu oko vrata i da su definitivno potpisali sopstvenu smrt. Glasace oni za prijem "kosove" u svim institucijama jer to moraju da urade. Oni vise ne vladaju sopstvenim glasovima.
(Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)
I dok vi lepo sedite u Parizu uživate sve pogodnosti "trulog zapada" kojeg mrzite iz dna duše, našli ste da komentarišete šta bi kao Makedonci trebali da rade. Pa nisu oni naivni i zatucani kao mi Srbi. Šta bi trebalo da se zakače sa Albancima, da imaju građanski rat? Jeli vi to njima priželjkujete neku osvetu ili sta? Pametan narod nije upao u zamku naših maračnih špijuna koji snimaju kamerama u njihovom parlamentu baš kad žele da obore vlast. Mi smo teški problem za Balkan, sve oko sebe smo povredili i naneli bol i sad bi još da se svetimo i mešamo u stvari nama komšijske zemlje. Od kuda vama pravo da sa takvom malicioznošću i zlobom komentarišete Makedoniju, pa oni su 10 puta pametniji od nas.Vama u inat!

Marko

pre 6 godina

Makedonija glasa u skladu sa svojim interesima.Uzimaju u obzir spoljnu politiku i unutrasnju realnost.Nema im se sta zameriti.Mi ih kritikijemo a iz dana u dan dajemo Kosovu sve vise samostalnosti.

Block

pre 6 godina

@ (Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)

Mladene, naporan si sa svojim teorijama zavere. Sve do jedne neutemeljene iz domena kafanske geopoliticke filozofije. Svi gledaju sta im je interes I shodno tome se ponasaju. Makedonija ima znacajnu Albansku manjinu I ona normalno participira u vlasti. To je radila I pre Zaeva. Dakle nista novo. VMRO je jedno korupcionasko udruzenje, koje je radi ostanka na vlasti spremno da saradjuje s bilo kim I da se okrene protiv svakoga. Nacionalizam je jedno od sredstava koje su probali da iskoriste, pa su ga Srbi inace ogrezli u nacionalizmu odmah poceli da simpatisu.
A sta je inace alternative ucescu Albanaca u vlasti u MKD? Da ih istisnu iz drzavnog sistema, kao sto smo to uradili u Srbiji? Sta smo mi dobili tom zadrtom politikom, a sta CG I MKD? Oni su ocuvali teritorije, a mi nismo. To sto se mi radujemo tudjoj nesreci unapred je nas problem.

I treba da priznaju Kosovo I Interpol I Unesko I FifA I UN I Udruzenje pcelara jugoistocne Evrope. Da konacno prestanemo da se bavimo svim I svacim sem sopstvenom zemljom. Mi se bre raspadamo iznutra, plate su nam na nivou Afrike, najveca stopa iseljavanja obrazovanih (zvanicni podatak), najveci mortalitet, najmanji natalitet u Evropi, ulice su u raspadu, toaleti ruinirani, korupcija na vlasti, Pink kultura dominira, deca agresivna I nepismena... I dok rastacemo supstancu ove drzave i naroda, mi se brinemo za vladu Makedonije I sta ce biti sa Kosovom. Sto nas se to vise tice?!?

gojko

pre 6 godina

Ne krivite šiljak na Makedoniji i ne izigravajte neki autoritet nad Makedonijom imaju oni jadni i svojih problema.
Ako za to budu glasali Nemačka,Francuska,Italija itd. vi onda njima solite pamet i držite njima predavanje, povucite ambasadore, uputite proteste note ako ste autoritet.
Srbija kao da uporno traži nekog slabijeg u svom okruženju za razračunavanje i sukob - do sada su nas uvek ti slabiji dobijali i na bojnom i na diplomatskom polju,naučimo se pameti već jednom.

Berlusconi

pre 6 godina

Ivan Stojilkovski !? Ae , ni Turci nisu nas ovako prekrstavali i asimilovali kao mi sami sebe !
Ajde da razumem pre 20 godina i vise pa moglo bi se i nekako shvatiti , ali u eri 4G interneta , Google i svim dostupnim informacijama u delicu sekunde i opet napisati Ivan Stojilkovski....
Ivan Stojilkovic se zove covek , a ne Stojilkovski !

Djole S.

pre 6 godina

Makedonija će glasati onako kako Ameikanci nalože A.A. Ne vidim što se tolika frka diže oko Makedonije kad i naši veliki "prijatelji" sa zapada isto tako glasaju.

bojana

pre 6 godina

Rade kako im je naredjeno, sta se cudite? Zar stvarno mislite da BJRM ima kapaciteta da se odupre zahtevima zapadnih zemalja? Fora je sto oni misle da ce tako brze u EU. Niti ce uci u EU niti ce ostati celi. Ali dobro, tako su izabrali, iskreno nije me briga. Sa njihovim glasom ili bez njega, isto nam dodje.

C i n i k

pre 6 godina

Naravno, i ne vidim nikakav problem da glasaju ZA jer valjda je i nama u interesu da nam "pokrajina" bude u Interpolu a ne van sistema?
Sem toga, Mk mora da glasa ZA da ne bi imali sutra neko svoje Kosovo.
Pa koja normalna zemlja bi sebi pozelela Kosovo?

sloga

pre 6 godina

Ne znam zašto ponovo tenzije?Kao i pre mesec dana?Glasaće kako budu glasali,kad budu glasali.Za Srbe u Makedoniji nije najvažnije pitanje glasanje ili neglasanje o Kosovu.Makedonija je njihova država.Za njih je najvažnije pitanje da li kao državljani Makedonije imaju sva ljudska i nacionalna prava.Oni ne kažu da ih nemaju i da su ugroženi na bilo koji način?!Da jesu to bi bilo najvažnije.U ovakvim sporovima oni ne treba da učestvuju jer je to,pokazalo se,samo nadmudrivanje jedne i druge vlasti.To im neće doneti ništa dobro jer su oni državljani Makedonije.(Marko, 07. septembar 2017 08:33)BJRM postoji manje od tri decenije,a Srbi na toj teritoriji žive vekovima,od dolaska na ovo poluostrvo.Nije lako prilagoditi se novoj državi,a pogotovo što se radi o politički i bezbednosno nestabilnoj zemlji,koja će teško ostati celovita,bez obzira na eventualno članstvo u Nato paktu.O pravima Srba u BJRM se veoma malo pričalo.Život Srba je dole veoma loš.Izvršena je brutalna asimilacija posle Drugog svetskog rata,a kasnije nastavljena u novoj državi.Ostalo ih je nekoliko desetina hiljada,uglavnom na severu,tzv. Skopskoj Crnoj Gori.To se najviše vidi u činjenici da Srbi menjaju prezimena i izbacuju ić,kako bi došli do posla.Manastiri,koje su u Srednjem veku podigli Nemanjići su uzurpirsnini od strane nepriznate makedonske crkve.Poznat je slučaj progona sveštenika SPC,koji su tu bili vekovima,pa i za vreme Turaka.O tome se ne priča u srpskim medijima,a verovatno je razlog da se ne bi kvarili odnosi sa tom zemljom.

re:

pre 6 godina

@alban

Kakve evze imaju gradjani Makedonije sa prijemom ili ne prijemom jedne naci-mafijaske paradrzave u Interpol? Nikakve. Gradjani Makedonije treba da brinu o Makedoniji a ne o legalizaciji velikoalbanskog projekta na Kosovu. Upravo to da gradjani Makedonije albanske nacionalnosti ne gledaju svoja posla nego se bave velikoalbanskom politikom i velikoalbanskim projektima te ucenjuju drzavu u kojoj zive pokazuje da upravo Albanci iz Makedonije ne brinu o interesima Makedonije niti postuju demokratiju i pravo.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Drago mi je sto sam svojim komentarom pogodio "u sridu" i to sve one Srbe kojima je vazniji interes i pravo Albanaca i Makedonaca od interesa i prava Srba i Srbije?! Zaev&co, su popularniji u Srbiji od Vucica ili bilo kog zivog srpskog politicara? Makedonsko "pravo" da glasa kako hoce i makedonski interes su na ovom forumu nekima mnogo vazniji od prava Srbije da odgovori i od njenih interesa?! Kad ovo procita Vucic, toliko ce se razocarati i potresti da ce verovatno dati ostavku, kako bi na vlast dosli ovi srpski "ultramodernisti" da isprave sve srpske nepravde, koje nanosi okolnim drzavama?!

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive. Naravno, od Makedonaca u buducnosti ne treba ocekivati bilo kakvu saradnju i podrsku jer bi takva ocekivanja predstavljala veliku naivnost i neznanje. Makedonija je usla u spiralu sopstvenog nestanka, a sve pod parolom velike demokratije diktirane iz Vasingtona. Tragia je da Makedonci na taj nacin misle da kupuju vreme i da ce nadmudriti albansku "alu" , nesvesni da time sebi samo zatezu omcu oko vrata i da su definitivno potpisali sopstvenu smrt. Glasace oni za prijem "kosove" u svim institucijama jer to moraju da urade. Oni vise ne vladaju sopstvenim glasovima.

Posteno i haos je bolji

pre 6 godina

Makedonija ima pravo da glasa onako kako misle da je u njenom interesu. Bio bi red da ih ostavite na miru. Jedino Srbija ima spoljnu politiku koja ide svima uz dlaku, pa tako i prolazi poslednjih cetvrt veka. A sto se tice zatezanja odnosa vazi ona: "I zec ostri k... na siroce.

sloga

pre 6 godina

Ne znam zašto ponovo tenzije?Kao i pre mesec dana?Glasaće kako budu glasali,kad budu glasali.Za Srbe u Makedoniji nije najvažnije pitanje glasanje ili neglasanje o Kosovu.Makedonija je njihova država.Za njih je najvažnije pitanje da li kao državljani Makedonije imaju sva ljudska i nacionalna prava.Oni ne kažu da ih nemaju i da su ugroženi na bilo koji način?!Da jesu to bi bilo najvažnije.U ovakvim sporovima oni ne treba da učestvuju jer je to,pokazalo se,samo nadmudrivanje jedne i druge vlasti.To im neće doneti ništa dobro jer su oni državljani Makedonije.(Marko, 07. septembar 2017 08:33)BJRM postoji manje od tri decenije,a Srbi na toj teritoriji žive vekovima,od dolaska na ovo poluostrvo.Nije lako prilagoditi se novoj državi,a pogotovo što se radi o politički i bezbednosno nestabilnoj zemlji,koja će teško ostati celovita,bez obzira na eventualno članstvo u Nato paktu.O pravima Srba u BJRM se veoma malo pričalo.Život Srba je dole veoma loš.Izvršena je brutalna asimilacija posle Drugog svetskog rata,a kasnije nastavljena u novoj državi.Ostalo ih je nekoliko desetina hiljada,uglavnom na severu,tzv. Skopskoj Crnoj Gori.To se najviše vidi u činjenici da Srbi menjaju prezimena i izbacuju ić,kako bi došli do posla.Manastiri,koje su u Srednjem veku podigli Nemanjići su uzurpirsnini od strane nepriznate makedonske crkve.Poznat je slučaj progona sveštenika SPC,koji su tu bili vekovima,pa i za vreme Turaka.O tome se ne priča u srpskim medijima,a verovatno je razlog da se ne bi kvarili odnosi sa tom zemljom.

alban

pre 6 godina

Mladen Mladenovic

U kom svetu zivis ti?! Pa naravno da ce Makedonija glasati za, nisu oni budale da glasaju protiv Evropskih vrednosti a i protiv svoji drzavljana bili oni albanci ili makedonci. U danasnjem svetu a narocito u savremenom i demokratskom svetu da bi jedna drzava opstala mora biti pravicna i demokratska prema svim svojim gradjanima bez obzira na nacionalnost i verskoj pripadnosti. Ako ti jos to nisi svatio onda ti niko nije kriv.

Marko

pre 6 godina

Ne znam zašto ponovo tenzije?Kao i pre mesec dana?Glasaće kako budu glasali,kad budu glasali.Za Srbe u Makedoniji nije najvažnije pitanje glasanje ili neglasanje o Kosovu. Makedonija je njihova država.Za njih je najvažnije pitanje da li kao državljani Makedonije imaju sva ljudska i nacionalna prava.Oni ne kažu da ih nemaju i da su ugroženi na bilo koji način?!Da jesu to bi bilo najvažnije.U ovakvim sporovima oni ne treba da učestvuju jer je to,pokazalo se,samo nadmudrivanje jedne i druge vlasti.To im neće doneti ništa dobro jer su oni državljani Makedonije.

re:

pre 6 godina

@alban

Kakve evze imaju gradjani Makedonije sa prijemom ili ne prijemom jedne naci-mafijaske paradrzave u Interpol? Nikakve. Gradjani Makedonije treba da brinu o Makedoniji a ne o legalizaciji velikoalbanskog projekta na Kosovu. Upravo to da gradjani Makedonije albanske nacionalnosti ne gledaju svoja posla nego se bave velikoalbanskom politikom i velikoalbanskim projektima te ucenjuju drzavu u kojoj zive pokazuje da upravo Albanci iz Makedonije ne brinu o interesima Makedonije niti postuju demokratiju i pravo.

Ivan

pre 6 godina

Ostavimo Makedoniju na miru i gledajmo svoja posla.
I npr. Nemačka će glasati za ulazak Kosova u sve moguće institucije pa ajd da probamo da njima zapretimo.
Ako se iživljavamo na slabijima i manjima od sebe u čemu se onda razlikujemo od USA, EU, Nemačke i sl. na koje stalno kukamo?
Srpski narod nikada nije bio kukavički i namazan kao neki drugi narodi.

asteroid

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56) # Link komentara
a ne, nego ce da glasaju kako im rusi daju direktive. ne znam da li si skoro bio u makedoniji ali to je tolika beda da je srbija za njih zapad. samo im jos fali da se inate amerikancima i da imaju problema sa albanskom manjinom zbog nekog durenja srbije u vezi prijema kosova u interpol. sta oni uopste imaju od srbije? interpol je organizacija za borbu protiv kriminala i ne vidim zasto nekom smeta poboljsanje bezbednosti na balkanu

pax max

pre 6 godina

(Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)
Netačno. Makedonci su i te kako prisutni u vlasti, ali su se posle 10 godina rešili korumpirane vlasti koja ih je potpuno unazadila –„nestalo“ je 5 milijardi evra, razorene su im pravne i državne institucije, desetine hiljada zaposleno bez kvalifikacija, država gurnuta na margine Evrope, Skoplje unakaženo kič-arhitekturom, bez ikakve perspektive za EU i NATO. Zaev je, ’fala Bogu, simbol slobodne Makedonije. Priče o Albancima su presmešne, jer su isti ti Albanci u svim koalicijama od građanskog rata. Da ne zaboravimo, Gruevski je odmah priznao Kosovo i prošle godine glasao za članstvo u Unesku. U MKD će biti izbori sledeće godine i Zaev će, bude li nastavio reforme, „zbrisati“ Gruevskog i praviće vladu možda i bez Albanaca. Zaključite sami šta svrbi vlasti u Srbiji, da li njihovo glasanje za Unesko i sl. (jer je to još gore radio „Gruja“) ili oslobođenje zemlje od korupcije i nedvosmisleno okretanje ka zapadu. A nama je bilo najlakše da se istresemo po njima, jer realno ne možemo ni prema kome. A uskoro nećemo ni njima smeti da pisnemo. I tako treba. A nama neka je Bog na pomoći u vođe i biračko telo.

dragaN

pre 6 godina

Makedonija ima pravo da glasa onako kako misle da je u njenom interesu. Bio bi red da ih ostavite na miru. Jedino Srbija ima spoljnu politiku koja ide svima uz dlaku, pa tako i prolazi poslednjih cetvrt veka.
(Posteno i haos je bolji, 7. septembar 2017 08:43)

Ja se poptuno slazem da iaju prava da glasaju onako kako je u njihovom interesu. Mene ne boli sto se oni glasati za Kosovo, mene boli sto smo ih mi priznali pod imenom Makedonija. I u pravu si, mi smo uvek protiv svih. Evo i u ovom slucaju smo protiv EU koja ih nije priznala pod imenom Makedonija, ali mi jesmo.
Imamo Grcku koja ne priznaje Kosovo i ne priznaje naziv Makedonija, a s druge strane imamo Makedoniju koja priznaje Kosovo i Srbiju koja protivno interesima Grcke priznaje naziv Makedonija. Pa Srbija nije bila pod ovakvim ispiranjem pameti ni za vreme Turaka.

bojana

pre 6 godina

Rade kako im je naredjeno, sta se cudite? Zar stvarno mislite da BJRM ima kapaciteta da se odupre zahtevima zapadnih zemalja? Fora je sto oni misle da ce tako brze u EU. Niti ce uci u EU niti ce ostati celi. Ali dobro, tako su izabrali, iskreno nije me briga. Sa njihovim glasom ili bez njega, isto nam dodje.

Mark Anthony

pre 6 godina

Makedonci ne glasaju. Oni ne postoje u ovoj vladi. Oni samo podizu ruke onako kako im SAD, odnosno albanski sponzori, daju direktive. Naravno, od Makedonaca u buducnosti ne treba ocekivati bilo kakvu saradnju i podrsku jer bi takva ocekivanja predstavljala veliku naivnost i neznanje. Makedonija je usla u spiralu sopstvenog nestanka, a sve pod parolom velike demokratije diktirane iz Vasingtona. Tragia je da Makedonci na taj nacin misle da kupuju vreme i da ce nadmudriti albansku "alu" , nesvesni da time sebi samo zatezu omcu oko vrata i da su definitivno potpisali sopstvenu smrt. Glasace oni za prijem "kosove" u svim institucijama jer to moraju da urade. Oni vise ne vladaju sopstvenim glasovima.
(Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)
I dok vi lepo sedite u Parizu uživate sve pogodnosti "trulog zapada" kojeg mrzite iz dna duše, našli ste da komentarišete šta bi kao Makedonci trebali da rade. Pa nisu oni naivni i zatucani kao mi Srbi. Šta bi trebalo da se zakače sa Albancima, da imaju građanski rat? Jeli vi to njima priželjkujete neku osvetu ili sta? Pametan narod nije upao u zamku naših maračnih špijuna koji snimaju kamerama u njihovom parlamentu baš kad žele da obore vlast. Mi smo teški problem za Balkan, sve oko sebe smo povredili i naneli bol i sad bi još da se svetimo i mešamo u stvari nama komšijske zemlje. Od kuda vama pravo da sa takvom malicioznošću i zlobom komentarišete Makedoniju, pa oni su 10 puta pametniji od nas.Vama u inat!

Tako se to radi, kratko ali ...

pre 6 godina

Bravo Makedonijo, tako i treba, gledajte svoje inerese, kad mi ne umemo svoje.
Svaka čast i podrška za ovu odluku.

Berlusconi

pre 6 godina

Ivan Stojilkovski !? Ae , ni Turci nisu nas ovako prekrstavali i asimilovali kao mi sami sebe !
Ajde da razumem pre 20 godina i vise pa moglo bi se i nekako shvatiti , ali u eri 4G interneta , Google i svim dostupnim informacijama u delicu sekunde i opet napisati Ivan Stojilkovski....
Ivan Stojilkovic se zove covek , a ne Stojilkovski !

aki

pre 6 godina

Pa nek glasaju! Glasali su i "braca" Rusi za Kosovo u UEFA i kad nam je zapad udario sankcije 90ih u savetu bezbenodsti su isto glasali za sankcije SRJ, tako da ....nema ljubavi samo interes.

Marko

pre 6 godina

Makedonija glasa u skladu sa svojim interesima.Uzimaju u obzir spoljnu politiku i unutrasnju realnost.Nema im se sta zameriti.Mi ih kritikijemo a iz dana u dan dajemo Kosovu sve vise samostalnosti.

Bravo za Makedoniju

pre 6 godina

Rusi su glasali u UN da se uvedu Srbiji sankcije 1992 i takodje je Rusija glasala da se Kosovo primi u UEFA. Sto su to Rusi dozvolili da mi je znati. Makedonija glasa za ono sto pomaze njima da sto predje udju u NATO i EU i gledaju svoje interese, a ne kao Srbija, vode anti-Zapadnu politiku i kako im Rusija kazu a protiv srpskim nacionalnih interesa.

Realno...

pre 6 godina

Makedonci smatraju da rade u svom najboljem interesu. Šta Srbija tu ima da se mesa? Da li će da prizivaju Nemačku kad bude glasala za Kosovo u Interpolu?

Block

pre 6 godina

@ (Mladen Mladenovic, 7. septembar 2017 08:56)

Mladene, naporan si sa svojim teorijama zavere. Sve do jedne neutemeljene iz domena kafanske geopoliticke filozofije. Svi gledaju sta im je interes I shodno tome se ponasaju. Makedonija ima znacajnu Albansku manjinu I ona normalno participira u vlasti. To je radila I pre Zaeva. Dakle nista novo. VMRO je jedno korupcionasko udruzenje, koje je radi ostanka na vlasti spremno da saradjuje s bilo kim I da se okrene protiv svakoga. Nacionalizam je jedno od sredstava koje su probali da iskoriste, pa su ga Srbi inace ogrezli u nacionalizmu odmah poceli da simpatisu.
A sta je inace alternative ucescu Albanaca u vlasti u MKD? Da ih istisnu iz drzavnog sistema, kao sto smo to uradili u Srbiji? Sta smo mi dobili tom zadrtom politikom, a sta CG I MKD? Oni su ocuvali teritorije, a mi nismo. To sto se mi radujemo tudjoj nesreci unapred je nas problem.

I treba da priznaju Kosovo I Interpol I Unesko I FifA I UN I Udruzenje pcelara jugoistocne Evrope. Da konacno prestanemo da se bavimo svim I svacim sem sopstvenom zemljom. Mi se bre raspadamo iznutra, plate su nam na nivou Afrike, najveca stopa iseljavanja obrazovanih (zvanicni podatak), najveci mortalitet, najmanji natalitet u Evropi, ulice su u raspadu, toaleti ruinirani, korupcija na vlasti, Pink kultura dominira, deca agresivna I nepismena... I dok rastacemo supstancu ove drzave i naroda, mi se brinemo za vladu Makedonije I sta ce biti sa Kosovom. Sto nas se to vise tice?!?

Djole S.

pre 6 godina

Makedonija će glasati onako kako Ameikanci nalože A.A. Ne vidim što se tolika frka diže oko Makedonije kad i naši veliki "prijatelji" sa zapada isto tako glasaju.

C i n i k

pre 6 godina

Naravno, i ne vidim nikakav problem da glasaju ZA jer valjda je i nama u interesu da nam "pokrajina" bude u Interpolu a ne van sistema?
Sem toga, Mk mora da glasa ZA da ne bi imali sutra neko svoje Kosovo.
Pa koja normalna zemlja bi sebi pozelela Kosovo?

gojko

pre 6 godina

Ne krivite šiljak na Makedoniji i ne izigravajte neki autoritet nad Makedonijom imaju oni jadni i svojih problema.
Ako za to budu glasali Nemačka,Francuska,Italija itd. vi onda njima solite pamet i držite njima predavanje, povucite ambasadore, uputite proteste note ako ste autoritet.
Srbija kao da uporno traži nekog slabijeg u svom okruženju za razračunavanje i sukob - do sada su nas uvek ti slabiji dobijali i na bojnom i na diplomatskom polju,naučimo se pameti već jednom.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Drago mi je sto sam svojim komentarom pogodio "u sridu" i to sve one Srbe kojima je vazniji interes i pravo Albanaca i Makedonaca od interesa i prava Srba i Srbije?! Zaev&co, su popularniji u Srbiji od Vucica ili bilo kog zivog srpskog politicara? Makedonsko "pravo" da glasa kako hoce i makedonski interes su na ovom forumu nekima mnogo vazniji od prava Srbije da odgovori i od njenih interesa?! Kad ovo procita Vucic, toliko ce se razocarati i potresti da ce verovatno dati ostavku, kako bi na vlast dosli ovi srpski "ultramodernisti" da isprave sve srpske nepravde, koje nanosi okolnim drzavama?!