Subota, 19.08.2017.

19:41

Kadetima bronza, posle drame pobeđena Hrvatska!

Kadetska reprezentacija Srbije pobedom nad Hrvatskom 76:71, osvojila je bronzu na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Izvor: PT

Kadetima bronza, posle drame pobeðena Hrvatska! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

gili gili

pre 6 godina

pohvala za čitanje ćirilice 
 (skaki, 19. avgust 2017 23:30) # Link komentara 
Sramota bi bila da ne znam citati staro hrvatsko pismo.
(croata, 19. avgust 2017 23:51)

a na kojem jeziku si napisao komentar?

Valjevska podvala

pre 6 godina

Mora se nastaviti sa forsiranjem Pažina, dečko je već debitovao u drugoj italijanskoj ligi, ima talenta na pretek, samo pažljiv rad ubuduće sa njim.
Deluje mi i da je pred Karapandžićem i Langovićem svetla budućnost

croata

pre 6 godina

Za onog lika koji je napisao post od milijun rijeci di je napisao kako su srbi,spanjolci,litvanci,grci,francuzi,turci najbolji u mladim kategorijama,pa ajd evo izvukao sam samo nase uspjehe od 2010-2015,to sam pronasao na sluzbenoj stranici hks,ne znam sta je s razdobljem prije tog al evo makar ovo:
- 2015. hrvatska juniorska reprezentacija (U-19) osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu

- 2014. Hrvatska U-18 reprezentacija brončana na EP-u. 

- 2013. Hrvatska U-18 reprezentacija srebrna na EP-u,

- 2012. godine Hrvatska europski juniorski prvak – Dario Šarić MVP turnira,

- 2012. godine U-17 reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu,

- 2011. kadetska reprezentacija (U-16) osvojila europsko zlato,

- 2010. kadetska reprezentacija (U-16) osvojila europsko zlato

Pa aj vjerujem da ste bolji od nas,al kako te nije sram,napises zive hjeroglife di spomenes malte ne cijelu europu kako su dobri u mladim kategorijama,a mrski hrvati,ne bi ti oni mozda presli preko usta da isto imaju nekakvih uspjeha,a? Nista me ne moze toliko nazivcirati ko ljudske zlobe,a nje u divosevom komentaru kolko os.

Zagreb

pre 6 godina

Kao i uvek...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Chandler M. Bing, 19. avgust 2017 22:20) # Link komentara

U redu, shvačam... nije te sramota krađe i to je u redu, ima nas takvih... samo... nemoj kukati kada tebe pokradu Turska - Srbija u Istambulu (nedosuđen aut Turske u zadnjem napadu). Da me ne bi krivo razumio ja nisam nacionalista i vi Srbi ste mi simpatični, a ovaj sajt volim zbog objektivnosti, ali sudačka krađa je krađa... osam faula nasuprot dva ujoj zadn, a mi igramo samo ispod koša, a vi šutirate...

Chandler M. Bing

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:10)

Kao i uvek...

st

pre 6 godina

Pre svega: Cestitke na bronzi! Svakako lep uspeh. Malo kritike: Sut moze da ne ide, ali uvek mora da se bori, trci nazad u odbranu, gleda gde je lopta, a nije lose pogoditi i neko bacanje i zagraditi coveka pre skoka. Ovo su i neki od razloga sto nismo u finalu. Ali ima vremena. Srecno u nastavku karijera!

uzmi zvezdo titulu sa manjim brojem bodova

pre 6 godina

Karapandzic, Pazin i Langovic ce biti igraci, ostali ce zavisiti od toga gde ce ih menadzeri uvaliti.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Kompleksi su cudo.Prokletstvo postolja se nastavlja!!!
(King James, 19. avgust 2017 20:20)
zbog tebe i takvih bojim se za našu djecu, ali valjda su mladi pametniji, eto, djevojke su pokazale da se može....

analiza

pre 6 godina

"U meču punom drame "Kockasti" su uglavnom bili u prednosti, ali je naša mlada selekcija uspela da se vrati i da u završnici dođe do medalje."
Hm,nekako mi ovo zvuci poznato:)

gaDNI

pre 6 godina

Klipa ..(misli se na trenera)....sram i stid da te bude! Toliko! Deca su sjajna, ali to sto ti radis....nemam reci. Ako ovo citas, a znam da citas, znaces zasto.! Jos jednom...sram te bilo!
P.S. Ne sumnjam da ces sav svoj bol naplatiti kod Covica! Nece ni to doveka!

Divos

pre 6 godina

Селектору Клипи и нашим кадетима честитке на одличним партијама и великом успеху.

Ово по очекивању беше тежак меч. Хрвати су били у психолошкој предности, то у овом узрасту много значи. Прво, лакше су преживели 1/2Ф, већ почетком 2/4 француски кадети су отишли на +20, и меч је био готов, нису се емотивно исптразнили као наши. Друго, први меч и тих +50 створило је у главама наших психолошку баруијеру, и такав меч се не може поновити.

И било је тешко, једно мучење, није ишло, посебно у 3/4, све су наши промашивали, али су и показали карактер, показали су вредност, и на крају заслужена велика победа.

Ови момци имају потенцијал, то су доказали, можда су мало одскочили на ЕП Карапанџић, Пажин и Ланговић, али сви су одиграли добро, и сви могу израсти у врсне играче.

Србија је најуспешнија нација у млађим категоријама ове године у Европи, злато у У-18, овде бронза, и одлично 5.место У-20 селекције.
Али је најуспешнија у задње 2 деценије како се играју ове категорије (раније су игране У-17 и У-19). Уз Србију ту су Шпанија, Француска и Литванија, и то је велика четворка у млађим узрастима.
Ту су још Грчка и Турска, но они за разлику од нас често организују ЕП, и максимално користе домаћи паркет. Остали ту бљесну понекад, но ове побројане нације одскачу.

Како год, пред овим клинцима је пуно рада, овај успех мора бити подстрек да преданије раде, уверен сам да ћемо из ове генерације добити доста врсних играча. Српска кошарка је на добром путу

Wllaxy

pre 6 godina

Ma prijatelju pa naravno da je Srbija bolja ekipa, ali to treba potvrditi i na terenu, a oni to nisu napravili već su to uradili suci. Jel to ispravna poruka djeci?
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:48)

Nemoj da si smešan, ako ekipa sa +50 na terenu ne potvrdi da je stvarno bolja onda ne znam šta više treba da ti se dokazuje da ti to shvatiš. A sudijskih grešaka je bilo na obe strane samo si se ti tako "objektivno" dohvatio onih koje bi želeo da potenciraš. I uopšte nisu odredile pobednika.

mate

pre 6 godina

nase novine uopce ne pisu o ovome... Nije mi uopce jasno kako do polufinala smo dosli-ako smo sve izgubili u skupini? Svejedno, svaka cast na pobjedi.. Zadnji put smo vas dobili kosem u zadnjoj sekundi (ili su to bili juniori? ). Zna li iko zasto ovakav sistem da nitko ne ispada u skupini?

Kayser Soze

pre 6 godina

Bravo momci, u 1/2 finalu protiv domaćina i prepune hale nije se moglo, ali danas zasluzena pobeda i bronza. Drugi put na ovom prvenstvu dobijamo Hrvatsku. Najbolji Đorđe Pažin i Aleksandar Langović, pored njih zapaženu ulogu imali su Stevan Karapandžić i Tanasković.

croata

pre 6 godina

Zna li iko zasto ovakav sistem da nitko ne ispada u skupini?
(mate, 19. avgust 2017 20:33) # Link komentara

To je nekakav nakaradni sistem di svih 16 ekipa igraju osminu finala,potpuno nebitno koji zavrsis u grupi,mi smo to iskoristili. No bez obzira da smo osvojili i zlato,sramotno smo odigrali u grupi sto je nedopustivo za ovaj uzrast. Oni tempirali formu,nesto kalkulirali,alo djeca od 16 godina?Od samog starta treba djeci usadjivati zelju za sportskim nadmetanjem bilo u utakmici samo za klikere,a ovo je sramota.

dorcol

pre 6 godina

ma dajte ,prva utakmica + 50, ova verovatno u u grcu ,al ajde medalji se u zube ne gleda ,sve cestitke ,ostalo je jos da se pokupe pocepani stolnjaci i da se malo sredi kafana.

mate

pre 6 godina

ovde cesto komentiram i nikad nisam vridjo- ali sta je u glavama ljudi koji na vijesti o utakmici dice (kadeti-15,16 godina) spominju komplekse (mada u tim razinama smo vas dobivali cesto i juniori i kadeti) i odlazak s postolja 1995-znaci prije nego su se ova dica rodila?!

Zagreb

pre 6 godina

Ma prijatelju pa naravno da je Srbija bolja ekipa, ali to treba potvrditi i na terenu, a oni to nisu napravili već su to uradili suci. Jel to ispravna poruka djeci?

Oxi

pre 6 godina

Dobar pocetak dugackog putovanja koje ih tek ocekuje. Ostaje jedino zal sto iz nacionalistickih razloga, najbolji evropski domoroci u kosarci na koncu nisu dobili priliku i da se oprobaju protiv najboljih evropskih Afrikanaca iz Francuske. Ali sta da se radi, sport i postoji zbog nacionalizma i politike, igra je u drugom planu...

Gde ja živim

pre 6 godina

Bravo momci, svaka čast, niz medalja se nastavlja ovog leta. Rezultat dobar u odnosu na igru. Kako je počelo ja sam mislio da će biti još jedna 30+ pobeda, ali onda preveliko opuštanje, Hrvati uporni i srčani, zaista su odigrali dobru utakmicu i eto dođosmo do neizvesnosti. Jednostavno je utisak da su mislili da će protivnik da se preda. To ne sme da se dešava.

Kako god, ono što je najvažnije je videti ko odavde može da pruži dosta. Ima par kandidata. Pažin vrlo izgrađen košarkaš, malo preteruje u pojedinim trenucima, ali dobro. Karapandžić, brz, eksplozivan, može od njega da bude opasno dobar plej, ali što više jakih utakmica. Mislim da bi od ovog Popovića mogao da bude solidan defanzivac, dobro čita napade protivnika samo malo mase i biće nešto. Langović ima fizikalije, ali malo više komplikuje. Tanaskoviću, sine slobodna moraju da se vežbaju, mehanika ti je malo kruta. Mislim da je Pavićević (plavokos, visok) mora sa malo više srčanosti da ulazi u duele, mnogo je mlak i brzo odustaje i gubi lopte. Izgledaš kao da nisi dovoljno uhranjen i bez volje.

Voleo bih da ih vidim na SP sa fizički dominantnim igračima, kako će da izgledaju. Dobro je bilo, ali može i bolje.

Prika iz susjedstva

pre 6 godina

Znači, igraju djeca, a pojedini znalci košarke spominju "prokletstva" i "karme"? Veća baza, više igrača, bolja škola košarke. Osim kad Šarićeva generacija pobijedi vaše klince. Rijetko se dogodi, ali ukaže da će biti i toga, i u seniorima. Strpljen, spašen. Uživat ću čitati nemušte izgovore "dorćola" i ekipe. Jer sumnjam da baš volite sport. Čast iznimkama. Ostali su više za bajanje, vradžbine i srednji vijek....

my way

pre 6 godina

Браво, клинци! Прво велико такмичење, много ће им значити ова медаља! У кошарци ништа ново. Где си био, нигде, шта си радио, побеђивао Хрвате. Наставиће се...

croata

pre 6 godina

je l su nas nekad hrvati dobili u ovom sportu, u bilo kom uzrastu?
 (heter, 19. avgust 2017 20:04) # Link komentara
Smanji malo ribu,evo bas u ovom uzrastu do ovog prvenstva skor je bio 2:2.
Inace,gledao sam zadnju cetvrtinu,naravno da su srbi dobili domacinski poguranac,al sve u svemu lose klinci igraju,ne vidim materijala u buducnosti ni za jedne ni za druge

Wllaxy

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:10)

Da li bi te bilo sramota da je i ekipa koja je ubedljivo izgubila sve tri utakmice u grupi od čega jednu sa 50 (i slovima pedeset) razlike osvojila medalju!? Nije smelo da se desi ni da odigrate više nijednu utakmicu osim za plasman odred 13 do 16 mesta ali eto i to se desilo!
Od takvih poput tebe koji i dalje ne vide ko je kvalitetniji nam ni ta čestitka iz čiste kurtoazije ništa ne znači!

Zagreb

pre 6 godina

Vjeruj mi bi, volim gledati vaše klubove, a posebno Zvezdu, ali ovo sa Turcima je stvarno bila sramota od suđenja, uostalom ima snimka na you tube... Ovo je bila sudačka krađa kao i ona kada su vas Turci pokrali, samo ovdje se kralo djecu...

dovla

pre 6 godina

@nik sloter
Pojasni šta je to sinoć u PG urađeno protiv reprezentacije Srbije? Krikovi, galama...? Ne razumijem! Je li bilo nekih uvreda na nacionalnoj osnovi?

Zagreb

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...

nik sloter

pre 6 godina

Gledao sam polufinale sinoć,neprijateljska atmosfera,krikovi,uvrede,galama,otvoreno neprijateljstvo sputalo je naše momke.Za bronzu nisam brinuo jer KARMA je čudo.

my way

pre 6 godina

Браво, клинци! Прво велико такмичење, много ће им значити ова медаља! У кошарци ништа ново. Где си био, нигде, шта си радио, побеђивао Хрвате. Наставиће се...

nik sloter

pre 6 godina

Gledao sam polufinale sinoć,neprijateljska atmosfera,krikovi,uvrede,galama,otvoreno neprijateljstvo sputalo je naše momke.Za bronzu nisam brinuo jer KARMA je čudo.

Wllaxy

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:10)

Da li bi te bilo sramota da je i ekipa koja je ubedljivo izgubila sve tri utakmice u grupi od čega jednu sa 50 (i slovima pedeset) razlike osvojila medalju!? Nije smelo da se desi ni da odigrate više nijednu utakmicu osim za plasman odred 13 do 16 mesta ali eto i to se desilo!
Od takvih poput tebe koji i dalje ne vide ko je kvalitetniji nam ni ta čestitka iz čiste kurtoazije ništa ne znači!

dorcol

pre 6 godina

ma dajte ,prva utakmica + 50, ova verovatno u u grcu ,al ajde medalji se u zube ne gleda ,sve cestitke ,ostalo je jos da se pokupe pocepani stolnjaci i da se malo sredi kafana.

Wllaxy

pre 6 godina

Ma prijatelju pa naravno da je Srbija bolja ekipa, ali to treba potvrditi i na terenu, a oni to nisu napravili već su to uradili suci. Jel to ispravna poruka djeci?
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:48)

Nemoj da si smešan, ako ekipa sa +50 na terenu ne potvrdi da je stvarno bolja onda ne znam šta više treba da ti se dokazuje da ti to shvatiš. A sudijskih grešaka je bilo na obe strane samo si se ti tako "objektivno" dohvatio onih koje bi želeo da potenciraš. I uopšte nisu odredile pobednika.

analiza

pre 6 godina

"U meču punom drame "Kockasti" su uglavnom bili u prednosti, ali je naša mlada selekcija uspela da se vrati i da u završnici dođe do medalje."
Hm,nekako mi ovo zvuci poznato:)

Chandler M. Bing

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:10)

Kao i uvek...

Divos

pre 6 godina

Селектору Клипи и нашим кадетима честитке на одличним партијама и великом успеху.

Ово по очекивању беше тежак меч. Хрвати су били у психолошкој предности, то у овом узрасту много значи. Прво, лакше су преживели 1/2Ф, већ почетком 2/4 француски кадети су отишли на +20, и меч је био готов, нису се емотивно исптразнили као наши. Друго, први меч и тих +50 створило је у главама наших психолошку баруијеру, и такав меч се не може поновити.

И било је тешко, једно мучење, није ишло, посебно у 3/4, све су наши промашивали, али су и показали карактер, показали су вредност, и на крају заслужена велика победа.

Ови момци имају потенцијал, то су доказали, можда су мало одскочили на ЕП Карапанџић, Пажин и Ланговић, али сви су одиграли добро, и сви могу израсти у врсне играче.

Србија је најуспешнија нација у млађим категоријама ове године у Европи, злато у У-18, овде бронза, и одлично 5.место У-20 селекције.
Али је најуспешнија у задње 2 деценије како се играју ове категорије (раније су игране У-17 и У-19). Уз Србију ту су Шпанија, Француска и Литванија, и то је велика четворка у млађим узрастима.
Ту су још Грчка и Турска, но они за разлику од нас често организују ЕП, и максимално користе домаћи паркет. Остали ту бљесну понекад, но ове побројане нације одскачу.

Како год, пред овим клинцима је пуно рада, овај успех мора бити подстрек да преданије раде, уверен сам да ћемо из ове генерације добити доста врсних играча. Српска кошарка је на добром путу

st

pre 6 godina

Pre svega: Cestitke na bronzi! Svakako lep uspeh. Malo kritike: Sut moze da ne ide, ali uvek mora da se bori, trci nazad u odbranu, gleda gde je lopta, a nije lose pogoditi i neko bacanje i zagraditi coveka pre skoka. Ovo su i neki od razloga sto nismo u finalu. Ali ima vremena. Srecno u nastavku karijera!

croata

pre 6 godina

Zna li iko zasto ovakav sistem da nitko ne ispada u skupini?
(mate, 19. avgust 2017 20:33) # Link komentara

To je nekakav nakaradni sistem di svih 16 ekipa igraju osminu finala,potpuno nebitno koji zavrsis u grupi,mi smo to iskoristili. No bez obzira da smo osvojili i zlato,sramotno smo odigrali u grupi sto je nedopustivo za ovaj uzrast. Oni tempirali formu,nesto kalkulirali,alo djeca od 16 godina?Od samog starta treba djeci usadjivati zelju za sportskim nadmetanjem bilo u utakmici samo za klikere,a ovo je sramota.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Kompleksi su cudo.Prokletstvo postolja se nastavlja!!!
(King James, 19. avgust 2017 20:20)
zbog tebe i takvih bojim se za našu djecu, ali valjda su mladi pametniji, eto, djevojke su pokazale da se može....

croata

pre 6 godina

Za onog lika koji je napisao post od milijun rijeci di je napisao kako su srbi,spanjolci,litvanci,grci,francuzi,turci najbolji u mladim kategorijama,pa ajd evo izvukao sam samo nase uspjehe od 2010-2015,to sam pronasao na sluzbenoj stranici hks,ne znam sta je s razdobljem prije tog al evo makar ovo:
- 2015. hrvatska juniorska reprezentacija (U-19) osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu

- 2014. Hrvatska U-18 reprezentacija brončana na EP-u. 

- 2013. Hrvatska U-18 reprezentacija srebrna na EP-u,

- 2012. godine Hrvatska europski juniorski prvak – Dario Šarić MVP turnira,

- 2012. godine U-17 reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu,

- 2011. kadetska reprezentacija (U-16) osvojila europsko zlato,

- 2010. kadetska reprezentacija (U-16) osvojila europsko zlato

Pa aj vjerujem da ste bolji od nas,al kako te nije sram,napises zive hjeroglife di spomenes malte ne cijelu europu kako su dobri u mladim kategorijama,a mrski hrvati,ne bi ti oni mozda presli preko usta da isto imaju nekakvih uspjeha,a? Nista me ne moze toliko nazivcirati ko ljudske zlobe,a nje u divosevom komentaru kolko os.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Mora se nastaviti sa forsiranjem Pažina, dečko je već debitovao u drugoj italijanskoj ligi, ima talenta na pretek, samo pažljiv rad ubuduće sa njim.
Deluje mi i da je pred Karapandžićem i Langovićem svetla budućnost

gaDNI

pre 6 godina

Klipa ..(misli se na trenera)....sram i stid da te bude! Toliko! Deca su sjajna, ali to sto ti radis....nemam reci. Ako ovo citas, a znam da citas, znaces zasto.! Jos jednom...sram te bilo!
P.S. Ne sumnjam da ces sav svoj bol naplatiti kod Covica! Nece ni to doveka!

mate

pre 6 godina

ovde cesto komentiram i nikad nisam vridjo- ali sta je u glavama ljudi koji na vijesti o utakmici dice (kadeti-15,16 godina) spominju komplekse (mada u tim razinama smo vas dobivali cesto i juniori i kadeti) i odlazak s postolja 1995-znaci prije nego su se ova dica rodila?!

mate

pre 6 godina

nase novine uopce ne pisu o ovome... Nije mi uopce jasno kako do polufinala smo dosli-ako smo sve izgubili u skupini? Svejedno, svaka cast na pobjedi.. Zadnji put smo vas dobili kosem u zadnjoj sekundi (ili su to bili juniori? ). Zna li iko zasto ovakav sistem da nitko ne ispada u skupini?

Kayser Soze

pre 6 godina

Bravo momci, u 1/2 finalu protiv domaćina i prepune hale nije se moglo, ali danas zasluzena pobeda i bronza. Drugi put na ovom prvenstvu dobijamo Hrvatsku. Najbolji Đorđe Pažin i Aleksandar Langović, pored njih zapaženu ulogu imali su Stevan Karapandžić i Tanasković.

Gde ja živim

pre 6 godina

Bravo momci, svaka čast, niz medalja se nastavlja ovog leta. Rezultat dobar u odnosu na igru. Kako je počelo ja sam mislio da će biti još jedna 30+ pobeda, ali onda preveliko opuštanje, Hrvati uporni i srčani, zaista su odigrali dobru utakmicu i eto dođosmo do neizvesnosti. Jednostavno je utisak da su mislili da će protivnik da se preda. To ne sme da se dešava.

Kako god, ono što je najvažnije je videti ko odavde može da pruži dosta. Ima par kandidata. Pažin vrlo izgrađen košarkaš, malo preteruje u pojedinim trenucima, ali dobro. Karapandžić, brz, eksplozivan, može od njega da bude opasno dobar plej, ali što više jakih utakmica. Mislim da bi od ovog Popovića mogao da bude solidan defanzivac, dobro čita napade protivnika samo malo mase i biće nešto. Langović ima fizikalije, ali malo više komplikuje. Tanaskoviću, sine slobodna moraju da se vežbaju, mehanika ti je malo kruta. Mislim da je Pavićević (plavokos, visok) mora sa malo više srčanosti da ulazi u duele, mnogo je mlak i brzo odustaje i gubi lopte. Izgledaš kao da nisi dovoljno uhranjen i bez volje.

Voleo bih da ih vidim na SP sa fizički dominantnim igračima, kako će da izgledaju. Dobro je bilo, ali može i bolje.

Prika iz susjedstva

pre 6 godina

Znači, igraju djeca, a pojedini znalci košarke spominju "prokletstva" i "karme"? Veća baza, više igrača, bolja škola košarke. Osim kad Šarićeva generacija pobijedi vaše klince. Rijetko se dogodi, ali ukaže da će biti i toga, i u seniorima. Strpljen, spašen. Uživat ću čitati nemušte izgovore "dorćola" i ekipe. Jer sumnjam da baš volite sport. Čast iznimkama. Ostali su više za bajanje, vradžbine i srednji vijek....

gili gili

pre 6 godina

pohvala za čitanje ćirilice 
 (skaki, 19. avgust 2017 23:30) # Link komentara 
Sramota bi bila da ne znam citati staro hrvatsko pismo.
(croata, 19. avgust 2017 23:51)

a na kojem jeziku si napisao komentar?

dovla

pre 6 godina

@nik sloter
Pojasni šta je to sinoć u PG urađeno protiv reprezentacije Srbije? Krikovi, galama...? Ne razumijem! Je li bilo nekih uvreda na nacionalnoj osnovi?

croata

pre 6 godina

je l su nas nekad hrvati dobili u ovom sportu, u bilo kom uzrastu?
 (heter, 19. avgust 2017 20:04) # Link komentara
Smanji malo ribu,evo bas u ovom uzrastu do ovog prvenstva skor je bio 2:2.
Inace,gledao sam zadnju cetvrtinu,naravno da su srbi dobili domacinski poguranac,al sve u svemu lose klinci igraju,ne vidim materijala u buducnosti ni za jedne ni za druge

Zagreb

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...

Zagreb

pre 6 godina

Kao i uvek...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Chandler M. Bing, 19. avgust 2017 22:20) # Link komentara

U redu, shvačam... nije te sramota krađe i to je u redu, ima nas takvih... samo... nemoj kukati kada tebe pokradu Turska - Srbija u Istambulu (nedosuđen aut Turske u zadnjem napadu). Da me ne bi krivo razumio ja nisam nacionalista i vi Srbi ste mi simpatični, a ovaj sajt volim zbog objektivnosti, ali sudačka krađa je krađa... osam faula nasuprot dva ujoj zadn, a mi igramo samo ispod koša, a vi šutirate...

Zagreb

pre 6 godina

Vjeruj mi bi, volim gledati vaše klubove, a posebno Zvezdu, ali ovo sa Turcima je stvarno bila sramota od suđenja, uostalom ima snimka na you tube... Ovo je bila sudačka krađa kao i ona kada su vas Turci pokrali, samo ovdje se kralo djecu...

Oxi

pre 6 godina

Dobar pocetak dugackog putovanja koje ih tek ocekuje. Ostaje jedino zal sto iz nacionalistickih razloga, najbolji evropski domoroci u kosarci na koncu nisu dobili priliku i da se oprobaju protiv najboljih evropskih Afrikanaca iz Francuske. Ali sta da se radi, sport i postoji zbog nacionalizma i politike, igra je u drugom planu...

Zagreb

pre 6 godina

Ma prijatelju pa naravno da je Srbija bolja ekipa, ali to treba potvrditi i na terenu, a oni to nisu napravili već su to uradili suci. Jel to ispravna poruka djeci?

uzmi zvezdo titulu sa manjim brojem bodova

pre 6 godina

Karapandzic, Pazin i Langovic ce biti igraci, ostali ce zavisiti od toga gde ce ih menadzeri uvaliti.

Zagreb

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...

Zagreb

pre 6 godina

Kao i uvek...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Chandler M. Bing, 19. avgust 2017 22:20) # Link komentara

U redu, shvačam... nije te sramota krađe i to je u redu, ima nas takvih... samo... nemoj kukati kada tebe pokradu Turska - Srbija u Istambulu (nedosuđen aut Turske u zadnjem napadu). Da me ne bi krivo razumio ja nisam nacionalista i vi Srbi ste mi simpatični, a ovaj sajt volim zbog objektivnosti, ali sudačka krađa je krađa... osam faula nasuprot dva ujoj zadn, a mi igramo samo ispod koša, a vi šutirate...

croata

pre 6 godina

je l su nas nekad hrvati dobili u ovom sportu, u bilo kom uzrastu?
 (heter, 19. avgust 2017 20:04) # Link komentara
Smanji malo ribu,evo bas u ovom uzrastu do ovog prvenstva skor je bio 2:2.
Inace,gledao sam zadnju cetvrtinu,naravno da su srbi dobili domacinski poguranac,al sve u svemu lose klinci igraju,ne vidim materijala u buducnosti ni za jedne ni za druge

croata

pre 6 godina

Za onog lika koji je napisao post od milijun rijeci di je napisao kako su srbi,spanjolci,litvanci,grci,francuzi,turci najbolji u mladim kategorijama,pa ajd evo izvukao sam samo nase uspjehe od 2010-2015,to sam pronasao na sluzbenoj stranici hks,ne znam sta je s razdobljem prije tog al evo makar ovo:
- 2015. hrvatska juniorska reprezentacija (U-19) osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu

- 2014. Hrvatska U-18 reprezentacija brončana na EP-u. 

- 2013. Hrvatska U-18 reprezentacija srebrna na EP-u,

- 2012. godine Hrvatska europski juniorski prvak – Dario Šarić MVP turnira,

- 2012. godine U-17 reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu,

- 2011. kadetska reprezentacija (U-16) osvojila europsko zlato,

- 2010. kadetska reprezentacija (U-16) osvojila europsko zlato

Pa aj vjerujem da ste bolji od nas,al kako te nije sram,napises zive hjeroglife di spomenes malte ne cijelu europu kako su dobri u mladim kategorijama,a mrski hrvati,ne bi ti oni mozda presli preko usta da isto imaju nekakvih uspjeha,a? Nista me ne moze toliko nazivcirati ko ljudske zlobe,a nje u divosevom komentaru kolko os.

Zagreb

pre 6 godina

Ma prijatelju pa naravno da je Srbija bolja ekipa, ali to treba potvrditi i na terenu, a oni to nisu napravili već su to uradili suci. Jel to ispravna poruka djeci?

Prika iz susjedstva

pre 6 godina

Znači, igraju djeca, a pojedini znalci košarke spominju "prokletstva" i "karme"? Veća baza, više igrača, bolja škola košarke. Osim kad Šarićeva generacija pobijedi vaše klince. Rijetko se dogodi, ali ukaže da će biti i toga, i u seniorima. Strpljen, spašen. Uživat ću čitati nemušte izgovore "dorćola" i ekipe. Jer sumnjam da baš volite sport. Čast iznimkama. Ostali su više za bajanje, vradžbine i srednji vijek....

Zagreb

pre 6 godina

Vjeruj mi bi, volim gledati vaše klubove, a posebno Zvezdu, ali ovo sa Turcima je stvarno bila sramota od suđenja, uostalom ima snimka na you tube... Ovo je bila sudačka krađa kao i ona kada su vas Turci pokrali, samo ovdje se kralo djecu...

dovla

pre 6 godina

@nik sloter
Pojasni šta je to sinoć u PG urađeno protiv reprezentacije Srbije? Krikovi, galama...? Ne razumijem! Je li bilo nekih uvreda na nacionalnoj osnovi?

nik sloter

pre 6 godina

Gledao sam polufinale sinoć,neprijateljska atmosfera,krikovi,uvrede,galama,otvoreno neprijateljstvo sputalo je naše momke.Za bronzu nisam brinuo jer KARMA je čudo.

uzmi zvezdo titulu sa manjim brojem bodova

pre 6 godina

Karapandzic, Pazin i Langovic ce biti igraci, ostali ce zavisiti od toga gde ce ih menadzeri uvaliti.

gaDNI

pre 6 godina

Klipa ..(misli se na trenera)....sram i stid da te bude! Toliko! Deca su sjajna, ali to sto ti radis....nemam reci. Ako ovo citas, a znam da citas, znaces zasto.! Jos jednom...sram te bilo!
P.S. Ne sumnjam da ces sav svoj bol naplatiti kod Covica! Nece ni to doveka!

Rocky Balboa

pre 6 godina

Kompleksi su cudo.Prokletstvo postolja se nastavlja!!!
(King James, 19. avgust 2017 20:20)
zbog tebe i takvih bojim se za našu djecu, ali valjda su mladi pametniji, eto, djevojke su pokazale da se može....

Wllaxy

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:10)

Da li bi te bilo sramota da je i ekipa koja je ubedljivo izgubila sve tri utakmice u grupi od čega jednu sa 50 (i slovima pedeset) razlike osvojila medalju!? Nije smelo da se desi ni da odigrate više nijednu utakmicu osim za plasman odred 13 do 16 mesta ali eto i to se desilo!
Od takvih poput tebe koji i dalje ne vide ko je kvalitetniji nam ni ta čestitka iz čiste kurtoazije ništa ne znači!

Oxi

pre 6 godina

Dobar pocetak dugackog putovanja koje ih tek ocekuje. Ostaje jedino zal sto iz nacionalistickih razloga, najbolji evropski domoroci u kosarci na koncu nisu dobili priliku i da se oprobaju protiv najboljih evropskih Afrikanaca iz Francuske. Ali sta da se radi, sport i postoji zbog nacionalizma i politike, igra je u drugom planu...

mate

pre 6 godina

ovde cesto komentiram i nikad nisam vridjo- ali sta je u glavama ljudi koji na vijesti o utakmici dice (kadeti-15,16 godina) spominju komplekse (mada u tim razinama smo vas dobivali cesto i juniori i kadeti) i odlazak s postolja 1995-znaci prije nego su se ova dica rodila?!

Divos

pre 6 godina

Селектору Клипи и нашим кадетима честитке на одличним партијама и великом успеху.

Ово по очекивању беше тежак меч. Хрвати су били у психолошкој предности, то у овом узрасту много значи. Прво, лакше су преживели 1/2Ф, већ почетком 2/4 француски кадети су отишли на +20, и меч је био готов, нису се емотивно исптразнили као наши. Друго, први меч и тих +50 створило је у главама наших психолошку баруијеру, и такав меч се не може поновити.

И било је тешко, једно мучење, није ишло, посебно у 3/4, све су наши промашивали, али су и показали карактер, показали су вредност, и на крају заслужена велика победа.

Ови момци имају потенцијал, то су доказали, можда су мало одскочили на ЕП Карапанџић, Пажин и Ланговић, али сви су одиграли добро, и сви могу израсти у врсне играче.

Србија је најуспешнија нација у млађим категоријама ове године у Европи, злато у У-18, овде бронза, и одлично 5.место У-20 селекције.
Али је најуспешнија у задње 2 деценије како се играју ове категорије (раније су игране У-17 и У-19). Уз Србију ту су Шпанија, Француска и Литванија, и то је велика четворка у млађим узрастима.
Ту су још Грчка и Турска, но они за разлику од нас често организују ЕП, и максимално користе домаћи паркет. Остали ту бљесну понекад, но ове побројане нације одскачу.

Како год, пред овим клинцима је пуно рада, овај успех мора бити подстрек да преданије раде, уверен сам да ћемо из ове генерације добити доста врсних играча. Српска кошарка је на добром путу

Wllaxy

pre 6 godina

Ma prijatelju pa naravno da je Srbija bolja ekipa, ali to treba potvrditi i na terenu, a oni to nisu napravili već su to uradili suci. Jel to ispravna poruka djeci?
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:48)

Nemoj da si smešan, ako ekipa sa +50 na terenu ne potvrdi da je stvarno bolja onda ne znam šta više treba da ti se dokazuje da ti to shvatiš. A sudijskih grešaka je bilo na obe strane samo si se ti tako "objektivno" dohvatio onih koje bi želeo da potenciraš. I uopšte nisu odredile pobednika.

my way

pre 6 godina

Браво, клинци! Прво велико такмичење, много ће им значити ова медаља! У кошарци ништа ново. Где си био, нигде, шта си радио, побеђивао Хрвате. Наставиће се...

Kayser Soze

pre 6 godina

Bravo momci, u 1/2 finalu protiv domaćina i prepune hale nije se moglo, ali danas zasluzena pobeda i bronza. Drugi put na ovom prvenstvu dobijamo Hrvatsku. Najbolji Đorđe Pažin i Aleksandar Langović, pored njih zapaženu ulogu imali su Stevan Karapandžić i Tanasković.

analiza

pre 6 godina

"U meču punom drame "Kockasti" su uglavnom bili u prednosti, ali je naša mlada selekcija uspela da se vrati i da u završnici dođe do medalje."
Hm,nekako mi ovo zvuci poznato:)

mate

pre 6 godina

nase novine uopce ne pisu o ovome... Nije mi uopce jasno kako do polufinala smo dosli-ako smo sve izgubili u skupini? Svejedno, svaka cast na pobjedi.. Zadnji put smo vas dobili kosem u zadnjoj sekundi (ili su to bili juniori? ). Zna li iko zasto ovakav sistem da nitko ne ispada u skupini?

Chandler M. Bing

pre 6 godina

Iskreno, bilo bi me sramota. Cijelu posljednju četvrtinu Hrvatska igra isključivo ispod koša, napravite deset faula, oni sude dva (2)... Pri plus dva za Srbiju mali ide na ulaz guran sa leđa i naravno ništa, a tako cijelu četvrtinu... Što su vas jučer krali pa se danas kralo za vas?? Prije utakmice sam mislio sam da ću vam čestitati, ali ovo je bilo sramota...
(Zagreb, 19. avgust 2017 20:10)

Kao i uvek...

Gde ja živim

pre 6 godina

Bravo momci, svaka čast, niz medalja se nastavlja ovog leta. Rezultat dobar u odnosu na igru. Kako je počelo ja sam mislio da će biti još jedna 30+ pobeda, ali onda preveliko opuštanje, Hrvati uporni i srčani, zaista su odigrali dobru utakmicu i eto dođosmo do neizvesnosti. Jednostavno je utisak da su mislili da će protivnik da se preda. To ne sme da se dešava.

Kako god, ono što je najvažnije je videti ko odavde može da pruži dosta. Ima par kandidata. Pažin vrlo izgrađen košarkaš, malo preteruje u pojedinim trenucima, ali dobro. Karapandžić, brz, eksplozivan, može od njega da bude opasno dobar plej, ali što više jakih utakmica. Mislim da bi od ovog Popovića mogao da bude solidan defanzivac, dobro čita napade protivnika samo malo mase i biće nešto. Langović ima fizikalije, ali malo više komplikuje. Tanaskoviću, sine slobodna moraju da se vežbaju, mehanika ti je malo kruta. Mislim da je Pavićević (plavokos, visok) mora sa malo više srčanosti da ulazi u duele, mnogo je mlak i brzo odustaje i gubi lopte. Izgledaš kao da nisi dovoljno uhranjen i bez volje.

Voleo bih da ih vidim na SP sa fizički dominantnim igračima, kako će da izgledaju. Dobro je bilo, ali može i bolje.

croata

pre 6 godina

Zna li iko zasto ovakav sistem da nitko ne ispada u skupini?
(mate, 19. avgust 2017 20:33) # Link komentara

To je nekakav nakaradni sistem di svih 16 ekipa igraju osminu finala,potpuno nebitno koji zavrsis u grupi,mi smo to iskoristili. No bez obzira da smo osvojili i zlato,sramotno smo odigrali u grupi sto je nedopustivo za ovaj uzrast. Oni tempirali formu,nesto kalkulirali,alo djeca od 16 godina?Od samog starta treba djeci usadjivati zelju za sportskim nadmetanjem bilo u utakmici samo za klikere,a ovo je sramota.

dorcol

pre 6 godina

ma dajte ,prva utakmica + 50, ova verovatno u u grcu ,al ajde medalji se u zube ne gleda ,sve cestitke ,ostalo je jos da se pokupe pocepani stolnjaci i da se malo sredi kafana.

st

pre 6 godina

Pre svega: Cestitke na bronzi! Svakako lep uspeh. Malo kritike: Sut moze da ne ide, ali uvek mora da se bori, trci nazad u odbranu, gleda gde je lopta, a nije lose pogoditi i neko bacanje i zagraditi coveka pre skoka. Ovo su i neki od razloga sto nismo u finalu. Ali ima vremena. Srecno u nastavku karijera!

Valjevska podvala

pre 6 godina

Mora se nastaviti sa forsiranjem Pažina, dečko je već debitovao u drugoj italijanskoj ligi, ima talenta na pretek, samo pažljiv rad ubuduće sa njim.
Deluje mi i da je pred Karapandžićem i Langovićem svetla budućnost

gili gili

pre 6 godina

pohvala za čitanje ćirilice 
 (skaki, 19. avgust 2017 23:30) # Link komentara 
Sramota bi bila da ne znam citati staro hrvatsko pismo.
(croata, 19. avgust 2017 23:51)

a na kojem jeziku si napisao komentar?