Aktuelno

Utorak, 01.08.2017.

14:14

Ford Kuga za manje novca tokom avgusta

Izvor: B92

Ford Kuga za manje novca tokom avgusta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Molder

pre 6 godina

@Andreja
Na zalost u krivu si,Kiu samo dizajniraju Nemci,SVE ostalo dolazi iz maticne fabrike u Koreji,i u Evropi se sklapa.Kod Fordovih modela iz Kelna sve je Nemacko,od ideje do prvog i poslednjeg srafa,i izrazava nemacko vidjenje auta i kvalitet...

Andreja

pre 6 godina

Po hiljaditi put,Fiesta,Fokus,Mondeo,Kuga i jos modela koji se prodaju ovde su NEMACKI automobili,projektoivani,osmisljeni,dizajnirani u KELNU od strane nemackih inzinjera...Dakle,rec je o NEMACKOM automobilu...
(Molder, 03. avgust 2017 09:52)
Ok.Pa kakav onda problem imas sa KIA-om?I to je po tvojoj logici nemacki auto.Osmisljen i dizajniran u Nemackoj od strane nemackih dizajnera i za evropsko trziste se proizvodi u Evropi.Kuku lele,pa ti si jedan od onih sto se kunu u nemacke automobile a i ne znaju da ne voze iste vec samo to misle.Pa cekaj onda i ja vozim nemacki auto.Nisam to ni znao.

Andreja

pre 6 godina

Citam i cudim se oko cega se prepucavate.1000,2000 evra gore dole ne govori da je ponuda bolja ili losija.Ne bih vozio auto koji mi se ne svidja samo zato sto je jeftiniji 1000 ili 2000 evra pa taman imao i bolji motor.Kugu bih vozio,zasto da ne.Meni je ok.Vozim Sportage-a koji sam platio mnogo skuplje od ove navedene cene ali je dizel i ima vise opreme.Meni nije poenta da platim manje ako dobijem manje.Cak i da dobijem vise,dzabe ako mi se nesto drugo vise svidja.Vidim da ovde ima prepametnih genijalaca kojima je bitno da voze nemca pa makar bio star i 10 god.Auto vozim plafon 5 god.i menjam za novi.

Molder

pre 6 godina

@milan
Nemacki inzenjeri i radnici najeftiniji u svetu?Druze,ozbilno nepoznavanje materije,pogledaj kolika je satnica u Nemackoj u auto industriji,pa vidi koliko su koreanci platili Nemacke dizajnere za svoje aute...Fiesta i Fokus sigurno nisu projektovani u SAD,uostalom izguglaj malo za fordovu fabriku u Kelnu i vidi ko tamo radi i sta radi...

Milan

pre 6 godina

@Molder
Kako da ne, projektovani i prodavani u celom svetu, naravno da su projektovani u nemackoj, poznatoj po jeftinoj radnoj snazi.
Projektovani su u SAD tako da pomalo zadovolje kupce na svakom kontinentu (u stvarnosti nikoga) a onda su ih lokalni sminkeri po kontinentima doterivali za lokalnu pijacu. No osnovu konstrukcije sakriti ne mogu.

hm

pre 6 godina

@Acika
Izgleda da svi imaju svoje zastupnike, tj. botove (da iskoristim ovaj aktuelni naziv), tako da i korejci imaje tebe. Pa bih imao jedno pitanje: koliko kosta taj vrlo jeftini mali servis, skoro gratis?

Acika

pre 6 godina

Pretpostavljam da ovde prisutni zastupnici forda i kritičari vozila iz Koreje nikada nisu imali prilike da se upoznaju sa kvalitetom korejskih vozila i njihovih motora ili sa uslovima i trajanjem njihove garancije ( kao što nisu sagledali ni uslove garancije na Ford ), da nisu pogledali stanje korozije sa donje strane vozila na bilo kom novom fordu već posle 3-4 godine ( sva ta vozila su opasno obolela od žutice posle 3-4 godine). Cenu održavanja ili delova za ford u Grandu da ne pominjem. U odnosu na to, za vozila iz Koreje sve kao da je gratis.
Ja takvim ljudima, slepim kod očiju, na žalost, pomoći ne mogu. A voleo bih ...

Molder

pre 6 godina

@acika
Bice da uopste nisi upoznat sa tom napravom zvanom automobil,pa iznosis ovakve epske gluposti,covek u komentaru iznad ti je sve objasnio...
@haha
Po hiljaditi put,Fiesta,Fokus,Mondeo,Kuga i jos modela koji se prodaju ovde su NEMACKI automobili,projektoivani,osmisljeni,dizajnirani u KELNU od strane nemackih inzinjera...Dakle,rec je o NEMACKOM automobilu...

Hehe

pre 6 godina

@(NIKOLA, 2. avgust 2017 00:25)

El to iz iskustva znas da se koreja bavi samo sminkom? Ili ih imas kod sebe, pa ih testiras svaki dan i donosis zakljucak? Gledas tehnicke specifikacije, pa donosis zakljucak, gledas YT emisije ili sta? Mani se praznih prica, nego pisi o onome sto imas prilike da testiras, a o lepoti mozes da pises sta god hoces. Beauty is in the eye of the beholder. Ford ko ford, na prvi pogled super, a posle par godina iskustva, uzmes nemca i zavrsis sa Fordom za sva vremena.

Bane

pre 6 godina

@ Acika

Evo sam se prijavljujem kao tehnicki nepismeno bice i voleo bih da mi argumentujete u kom pogledu je Tucson 1.6 132 ks bolji od Kuge 1.5 ecoboost od 120 ks tj.,da vas parafraziram, avion.
Koliko sam ja pismen bar mogu da uporedim cene. Pomenuti Tucson na "akciji" kosta 17.990 (sto mu je cena od kako se pojavio u prodaji kod nas) dok Kuga na ovoj akciji kosta 16.990. Znaci Kuga je 1.000 evra jeftinija.
Dalje koliko sam ja pismen 1.6 GDI motor kod Tucsona je atmosverski motor, ima max obrtni moment od 161 NM i ostvaruje ga na prilicno visokih 4.850 obrtaja dok 1.5 ecoboost kod Forda je turbo motor i ima max obrtni moment od 240 NM i ostvaruje ga na niskih 1.600 obrtaja. Po meni jasno je samo po sebi, a pogotovo u ovolikom vozilu koji motor pruza vise. Po opremi su manje vise jednaki osim sto Tucson ima alu felne, ali 16" koje mu po meni ne stoje kao 17", za prethodno pomenutu razliku u ceni na Kugu mozes da stavis kakve hoces felne. Sa druge strane Kuga dolazi sa keyless dok kod Tucsona to dolazi tek sa visim paketima. Vesanje tradicionalno na strani Forda, HYU Tucson je ovde kritikovan da cak i sestrinski Sportage na istoj platformi ima daleko bolje trimovano vesanje. Tucson je kritikovan i zbog zvucne izolacije koja se smatra solidnom ali je mogla biti i bolja, kod Kuge je u proseku klase. Kvalitet materijala i zavrsna obrada im je oboma slicna. Tako da recite meni nepismenom u cemu je to Tucson "avion" za Kugu?

Acika

pre 6 godina

Nema dileme da je Tucson na akciji 1.6 132 konja za svako razumno i tehnički pismeno biće bukvalno avion u odnosu na ovu kantu od turbo forda

Pa kako ne

pre 6 godina

Drug kupio Kugu u fullu za 40.000. Auto boli glava. Realno. Ne znam tacno koji motor. Inace ovi sto pominju potrosnje turbo benzinaca, to vam je to. Nemoj da vas neko ubedjuje kako moze da trosi malo. Moze ako vozite kao baba i u 3-oj brzini na 30 na sat. Tad stvarno moze malo da trosi, ali normalna voznja trose dosta. 2 auta turbo benzinca imam, jedan 1.6 thp Citroen Ds3, 155ks. Drugi je Jaguar 2.0 turbas. Jaguar u gradu normalnoj voznji ne moze ispod 9-10 litara. Citroen je na oko 8 litara. I eto mali auto. Na auto putu su okej, do 120-130 max. Preko gutaju oba. Citroen u 6-toj na 140 km/h guta 10 litara. Navijas da naidje nizbrdo nekad hahahah...Sve preko toga malo skace potrosnja, ali ljudi normalno je sve zavisi kako vozite. Ja ne zalim ove sve masine, teram kako teram i gotovo. Ne gledan potrosnju jer sve trosi pa trosi. Dal ustedeo litar, dva isto mi. Uzivajte u kolima, zivot nije previse dug da bi mislili mi muskarci i na to u cemu uzivamo :)

Ilija

pre 6 godina

Vozio sam oko hiljadu kilometara kugu sa ovim benzinskim motorom. I ne ide tako loše za tu vrstu kola, ali baš previše to troši taj savremeni turbo benzinac u kombinaciji sa kockastom formom i velikom visinom i čeonom površinom kuge. To je jedino za ljude koji baš malo voze (ne više od 10000 godišnje i to lagano) ili su toliko bogati da im novac ništa ne znači.

NIKOLA

pre 6 godina

Ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta ali kad su akcije za agregate 2.0 tdci 150 konja i 1.5 ecobust 150 konja.Prikazane akcije su za agregate vrlo slabih performansi za auto dužine preko 4,5 m,visine preko 1,7 m i težine preko 1600 kg uz točkove 235 55 17.Što se tiče 1.5 ecobust motora onaj od 150 konja kida kako ide posebno sa 100 oktanskim benzinom,pocepa na putu Cx 5 atmosferac od 165 konja ko od šale a vuče težu i višu karoseriju i tu se pravi problem sa potrošnjom jer ima izuzetnu zvučnu izolaciju,vrhunsko oslanjanje, turbina te mami da stiskaš gas,a na auto putu ne osetiš 180-190km/h inače vozi prosečno i sa potrošnjom nema problema.Sve u svemu o tom motoru dovoljno govori redovna cena od samo par stotina manje evra u odnosu na 2.0 dizel od isto 150 konja,ovaj na akciji su modifikovali na najslabiju snagu zbog potrošnje a to je greota obzirom da za novu Fiestu već su probno izbacili 1.5 ecobust sa tri klipa i preko 190 konja.Juznokoreanci se bave šminkom i kopiranjem a Ford razvojem benzinskih uz proverene PSA dizel agregate pa ko šta voli.Kod nas sačekas npr akciju za 1.5 ecobust od 150 konja za 17990 i dobiješ auto po svemu bolji čak i veći od npr Tucsona na akciji 1.6 132 konja.

Aleksandar

pre 6 godina

Dobra ponuda ali je bolja za Mondeo kod koga se dizel doplacuje 1000e??? Kredit za Fokusa upravo istice i razmisljam da ga menjam ali ovog puta zbog licnog iskustva Forda preskacem.

Kobaja Grande

pre 6 godina

Konacno - prava ponuda.
Hyundai Tucson je preko noci postao etalon za SUV srednje klase, krajnje je vreme bilo da se preduzme nesto.

Predrag

pre 6 godina

Leto je. Mrtvilo. Prodaja stala. Pa, da se nešto ponudi na prodaju i bez uobičajenog ekstra profita.

I, naravno, od "opreme" ima i čelične felne ...

Inače, mislim da se ovih 2.000 evara doplate za dizela brzo isplati jer ovaj 1,5 benzinac načisto guta gorivo. Kao da mu je šupalj rezervoar.

Predrag

pre 6 godina

Leto je. Mrtvilo. Prodaja stala. Pa, da se nešto ponudi na prodaju i bez uobičajenog ekstra profita.

I, naravno, od "opreme" ima i čelične felne ...

Inače, mislim da se ovih 2.000 evara doplate za dizela brzo isplati jer ovaj 1,5 benzinac načisto guta gorivo. Kao da mu je šupalj rezervoar.

Pa kako ne

pre 6 godina

Drug kupio Kugu u fullu za 40.000. Auto boli glava. Realno. Ne znam tacno koji motor. Inace ovi sto pominju potrosnje turbo benzinaca, to vam je to. Nemoj da vas neko ubedjuje kako moze da trosi malo. Moze ako vozite kao baba i u 3-oj brzini na 30 na sat. Tad stvarno moze malo da trosi, ali normalna voznja trose dosta. 2 auta turbo benzinca imam, jedan 1.6 thp Citroen Ds3, 155ks. Drugi je Jaguar 2.0 turbas. Jaguar u gradu normalnoj voznji ne moze ispod 9-10 litara. Citroen je na oko 8 litara. I eto mali auto. Na auto putu su okej, do 120-130 max. Preko gutaju oba. Citroen u 6-toj na 140 km/h guta 10 litara. Navijas da naidje nizbrdo nekad hahahah...Sve preko toga malo skace potrosnja, ali ljudi normalno je sve zavisi kako vozite. Ja ne zalim ove sve masine, teram kako teram i gotovo. Ne gledan potrosnju jer sve trosi pa trosi. Dal ustedeo litar, dva isto mi. Uzivajte u kolima, zivot nije previse dug da bi mislili mi muskarci i na to u cemu uzivamo :)

NIKOLA

pre 6 godina

Ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta ali kad su akcije za agregate 2.0 tdci 150 konja i 1.5 ecobust 150 konja.Prikazane akcije su za agregate vrlo slabih performansi za auto dužine preko 4,5 m,visine preko 1,7 m i težine preko 1600 kg uz točkove 235 55 17.Što se tiče 1.5 ecobust motora onaj od 150 konja kida kako ide posebno sa 100 oktanskim benzinom,pocepa na putu Cx 5 atmosferac od 165 konja ko od šale a vuče težu i višu karoseriju i tu se pravi problem sa potrošnjom jer ima izuzetnu zvučnu izolaciju,vrhunsko oslanjanje, turbina te mami da stiskaš gas,a na auto putu ne osetiš 180-190km/h inače vozi prosečno i sa potrošnjom nema problema.Sve u svemu o tom motoru dovoljno govori redovna cena od samo par stotina manje evra u odnosu na 2.0 dizel od isto 150 konja,ovaj na akciji su modifikovali na najslabiju snagu zbog potrošnje a to je greota obzirom da za novu Fiestu već su probno izbacili 1.5 ecobust sa tri klipa i preko 190 konja.Juznokoreanci se bave šminkom i kopiranjem a Ford razvojem benzinskih uz proverene PSA dizel agregate pa ko šta voli.Kod nas sačekas npr akciju za 1.5 ecobust od 150 konja za 17990 i dobiješ auto po svemu bolji čak i veći od npr Tucsona na akciji 1.6 132 konja.

Aleksandar

pre 6 godina

Dobra ponuda ali je bolja za Mondeo kod koga se dizel doplacuje 1000e??? Kredit za Fokusa upravo istice i razmisljam da ga menjam ali ovog puta zbog licnog iskustva Forda preskacem.

Ilija

pre 6 godina

Vozio sam oko hiljadu kilometara kugu sa ovim benzinskim motorom. I ne ide tako loše za tu vrstu kola, ali baš previše to troši taj savremeni turbo benzinac u kombinaciji sa kockastom formom i velikom visinom i čeonom površinom kuge. To je jedino za ljude koji baš malo voze (ne više od 10000 godišnje i to lagano) ili su toliko bogati da im novac ništa ne znači.

Kobaja Grande

pre 6 godina

Konacno - prava ponuda.
Hyundai Tucson je preko noci postao etalon za SUV srednje klase, krajnje je vreme bilo da se preduzme nesto.

Bane

pre 6 godina

@ Acika

Evo sam se prijavljujem kao tehnicki nepismeno bice i voleo bih da mi argumentujete u kom pogledu je Tucson 1.6 132 ks bolji od Kuge 1.5 ecoboost od 120 ks tj.,da vas parafraziram, avion.
Koliko sam ja pismen bar mogu da uporedim cene. Pomenuti Tucson na "akciji" kosta 17.990 (sto mu je cena od kako se pojavio u prodaji kod nas) dok Kuga na ovoj akciji kosta 16.990. Znaci Kuga je 1.000 evra jeftinija.
Dalje koliko sam ja pismen 1.6 GDI motor kod Tucsona je atmosverski motor, ima max obrtni moment od 161 NM i ostvaruje ga na prilicno visokih 4.850 obrtaja dok 1.5 ecoboost kod Forda je turbo motor i ima max obrtni moment od 240 NM i ostvaruje ga na niskih 1.600 obrtaja. Po meni jasno je samo po sebi, a pogotovo u ovolikom vozilu koji motor pruza vise. Po opremi su manje vise jednaki osim sto Tucson ima alu felne, ali 16" koje mu po meni ne stoje kao 17", za prethodno pomenutu razliku u ceni na Kugu mozes da stavis kakve hoces felne. Sa druge strane Kuga dolazi sa keyless dok kod Tucsona to dolazi tek sa visim paketima. Vesanje tradicionalno na strani Forda, HYU Tucson je ovde kritikovan da cak i sestrinski Sportage na istoj platformi ima daleko bolje trimovano vesanje. Tucson je kritikovan i zbog zvucne izolacije koja se smatra solidnom ali je mogla biti i bolja, kod Kuge je u proseku klase. Kvalitet materijala i zavrsna obrada im je oboma slicna. Tako da recite meni nepismenom u cemu je to Tucson "avion" za Kugu?

Acika

pre 6 godina

Nema dileme da je Tucson na akciji 1.6 132 konja za svako razumno i tehnički pismeno biće bukvalno avion u odnosu na ovu kantu od turbo forda

Acika

pre 6 godina

Pretpostavljam da ovde prisutni zastupnici forda i kritičari vozila iz Koreje nikada nisu imali prilike da se upoznaju sa kvalitetom korejskih vozila i njihovih motora ili sa uslovima i trajanjem njihove garancije ( kao što nisu sagledali ni uslove garancije na Ford ), da nisu pogledali stanje korozije sa donje strane vozila na bilo kom novom fordu već posle 3-4 godine ( sva ta vozila su opasno obolela od žutice posle 3-4 godine). Cenu održavanja ili delova za ford u Grandu da ne pominjem. U odnosu na to, za vozila iz Koreje sve kao da je gratis.
Ja takvim ljudima, slepim kod očiju, na žalost, pomoći ne mogu. A voleo bih ...

Andreja

pre 6 godina

Citam i cudim se oko cega se prepucavate.1000,2000 evra gore dole ne govori da je ponuda bolja ili losija.Ne bih vozio auto koji mi se ne svidja samo zato sto je jeftiniji 1000 ili 2000 evra pa taman imao i bolji motor.Kugu bih vozio,zasto da ne.Meni je ok.Vozim Sportage-a koji sam platio mnogo skuplje od ove navedene cene ali je dizel i ima vise opreme.Meni nije poenta da platim manje ako dobijem manje.Cak i da dobijem vise,dzabe ako mi se nesto drugo vise svidja.Vidim da ovde ima prepametnih genijalaca kojima je bitno da voze nemca pa makar bio star i 10 god.Auto vozim plafon 5 god.i menjam za novi.

Molder

pre 6 godina

@acika
Bice da uopste nisi upoznat sa tom napravom zvanom automobil,pa iznosis ovakve epske gluposti,covek u komentaru iznad ti je sve objasnio...
@haha
Po hiljaditi put,Fiesta,Fokus,Mondeo,Kuga i jos modela koji se prodaju ovde su NEMACKI automobili,projektoivani,osmisljeni,dizajnirani u KELNU od strane nemackih inzinjera...Dakle,rec je o NEMACKOM automobilu...

Hehe

pre 6 godina

@(NIKOLA, 2. avgust 2017 00:25)

El to iz iskustva znas da se koreja bavi samo sminkom? Ili ih imas kod sebe, pa ih testiras svaki dan i donosis zakljucak? Gledas tehnicke specifikacije, pa donosis zakljucak, gledas YT emisije ili sta? Mani se praznih prica, nego pisi o onome sto imas prilike da testiras, a o lepoti mozes da pises sta god hoces. Beauty is in the eye of the beholder. Ford ko ford, na prvi pogled super, a posle par godina iskustva, uzmes nemca i zavrsis sa Fordom za sva vremena.

hm

pre 6 godina

@Acika
Izgleda da svi imaju svoje zastupnike, tj. botove (da iskoristim ovaj aktuelni naziv), tako da i korejci imaje tebe. Pa bih imao jedno pitanje: koliko kosta taj vrlo jeftini mali servis, skoro gratis?

Andreja

pre 6 godina

Po hiljaditi put,Fiesta,Fokus,Mondeo,Kuga i jos modela koji se prodaju ovde su NEMACKI automobili,projektoivani,osmisljeni,dizajnirani u KELNU od strane nemackih inzinjera...Dakle,rec je o NEMACKOM automobilu...
(Molder, 03. avgust 2017 09:52)
Ok.Pa kakav onda problem imas sa KIA-om?I to je po tvojoj logici nemacki auto.Osmisljen i dizajniran u Nemackoj od strane nemackih dizajnera i za evropsko trziste se proizvodi u Evropi.Kuku lele,pa ti si jedan od onih sto se kunu u nemacke automobile a i ne znaju da ne voze iste vec samo to misle.Pa cekaj onda i ja vozim nemacki auto.Nisam to ni znao.

Milan

pre 6 godina

@Molder
Kako da ne, projektovani i prodavani u celom svetu, naravno da su projektovani u nemackoj, poznatoj po jeftinoj radnoj snazi.
Projektovani su u SAD tako da pomalo zadovolje kupce na svakom kontinentu (u stvarnosti nikoga) a onda su ih lokalni sminkeri po kontinentima doterivali za lokalnu pijacu. No osnovu konstrukcije sakriti ne mogu.

Molder

pre 6 godina

@milan
Nemacki inzenjeri i radnici najeftiniji u svetu?Druze,ozbilno nepoznavanje materije,pogledaj kolika je satnica u Nemackoj u auto industriji,pa vidi koliko su koreanci platili Nemacke dizajnere za svoje aute...Fiesta i Fokus sigurno nisu projektovani u SAD,uostalom izguglaj malo za fordovu fabriku u Kelnu i vidi ko tamo radi i sta radi...

Molder

pre 6 godina

@Andreja
Na zalost u krivu si,Kiu samo dizajniraju Nemci,SVE ostalo dolazi iz maticne fabrike u Koreji,i u Evropi se sklapa.Kod Fordovih modela iz Kelna sve je Nemacko,od ideje do prvog i poslednjeg srafa,i izrazava nemacko vidjenje auta i kvalitet...

Acika

pre 6 godina

Nema dileme da je Tucson na akciji 1.6 132 konja za svako razumno i tehnički pismeno biće bukvalno avion u odnosu na ovu kantu od turbo forda

NIKOLA

pre 6 godina

Ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta ali kad su akcije za agregate 2.0 tdci 150 konja i 1.5 ecobust 150 konja.Prikazane akcije su za agregate vrlo slabih performansi za auto dužine preko 4,5 m,visine preko 1,7 m i težine preko 1600 kg uz točkove 235 55 17.Što se tiče 1.5 ecobust motora onaj od 150 konja kida kako ide posebno sa 100 oktanskim benzinom,pocepa na putu Cx 5 atmosferac od 165 konja ko od šale a vuče težu i višu karoseriju i tu se pravi problem sa potrošnjom jer ima izuzetnu zvučnu izolaciju,vrhunsko oslanjanje, turbina te mami da stiskaš gas,a na auto putu ne osetiš 180-190km/h inače vozi prosečno i sa potrošnjom nema problema.Sve u svemu o tom motoru dovoljno govori redovna cena od samo par stotina manje evra u odnosu na 2.0 dizel od isto 150 konja,ovaj na akciji su modifikovali na najslabiju snagu zbog potrošnje a to je greota obzirom da za novu Fiestu već su probno izbacili 1.5 ecobust sa tri klipa i preko 190 konja.Juznokoreanci se bave šminkom i kopiranjem a Ford razvojem benzinskih uz proverene PSA dizel agregate pa ko šta voli.Kod nas sačekas npr akciju za 1.5 ecobust od 150 konja za 17990 i dobiješ auto po svemu bolji čak i veći od npr Tucsona na akciji 1.6 132 konja.

Predrag

pre 6 godina

Leto je. Mrtvilo. Prodaja stala. Pa, da se nešto ponudi na prodaju i bez uobičajenog ekstra profita.

I, naravno, od "opreme" ima i čelične felne ...

Inače, mislim da se ovih 2.000 evara doplate za dizela brzo isplati jer ovaj 1,5 benzinac načisto guta gorivo. Kao da mu je šupalj rezervoar.

Acika

pre 6 godina

Pretpostavljam da ovde prisutni zastupnici forda i kritičari vozila iz Koreje nikada nisu imali prilike da se upoznaju sa kvalitetom korejskih vozila i njihovih motora ili sa uslovima i trajanjem njihove garancije ( kao što nisu sagledali ni uslove garancije na Ford ), da nisu pogledali stanje korozije sa donje strane vozila na bilo kom novom fordu već posle 3-4 godine ( sva ta vozila su opasno obolela od žutice posle 3-4 godine). Cenu održavanja ili delova za ford u Grandu da ne pominjem. U odnosu na to, za vozila iz Koreje sve kao da je gratis.
Ja takvim ljudima, slepim kod očiju, na žalost, pomoći ne mogu. A voleo bih ...

Aleksandar

pre 6 godina

Dobra ponuda ali je bolja za Mondeo kod koga se dizel doplacuje 1000e??? Kredit za Fokusa upravo istice i razmisljam da ga menjam ali ovog puta zbog licnog iskustva Forda preskacem.

Kobaja Grande

pre 6 godina

Konacno - prava ponuda.
Hyundai Tucson je preko noci postao etalon za SUV srednje klase, krajnje je vreme bilo da se preduzme nesto.

Hehe

pre 6 godina

@(NIKOLA, 2. avgust 2017 00:25)

El to iz iskustva znas da se koreja bavi samo sminkom? Ili ih imas kod sebe, pa ih testiras svaki dan i donosis zakljucak? Gledas tehnicke specifikacije, pa donosis zakljucak, gledas YT emisije ili sta? Mani se praznih prica, nego pisi o onome sto imas prilike da testiras, a o lepoti mozes da pises sta god hoces. Beauty is in the eye of the beholder. Ford ko ford, na prvi pogled super, a posle par godina iskustva, uzmes nemca i zavrsis sa Fordom za sva vremena.

Molder

pre 6 godina

@acika
Bice da uopste nisi upoznat sa tom napravom zvanom automobil,pa iznosis ovakve epske gluposti,covek u komentaru iznad ti je sve objasnio...
@haha
Po hiljaditi put,Fiesta,Fokus,Mondeo,Kuga i jos modela koji se prodaju ovde su NEMACKI automobili,projektoivani,osmisljeni,dizajnirani u KELNU od strane nemackih inzinjera...Dakle,rec je o NEMACKOM automobilu...

Bane

pre 6 godina

@ Acika

Evo sam se prijavljujem kao tehnicki nepismeno bice i voleo bih da mi argumentujete u kom pogledu je Tucson 1.6 132 ks bolji od Kuge 1.5 ecoboost od 120 ks tj.,da vas parafraziram, avion.
Koliko sam ja pismen bar mogu da uporedim cene. Pomenuti Tucson na "akciji" kosta 17.990 (sto mu je cena od kako se pojavio u prodaji kod nas) dok Kuga na ovoj akciji kosta 16.990. Znaci Kuga je 1.000 evra jeftinija.
Dalje koliko sam ja pismen 1.6 GDI motor kod Tucsona je atmosverski motor, ima max obrtni moment od 161 NM i ostvaruje ga na prilicno visokih 4.850 obrtaja dok 1.5 ecoboost kod Forda je turbo motor i ima max obrtni moment od 240 NM i ostvaruje ga na niskih 1.600 obrtaja. Po meni jasno je samo po sebi, a pogotovo u ovolikom vozilu koji motor pruza vise. Po opremi su manje vise jednaki osim sto Tucson ima alu felne, ali 16" koje mu po meni ne stoje kao 17", za prethodno pomenutu razliku u ceni na Kugu mozes da stavis kakve hoces felne. Sa druge strane Kuga dolazi sa keyless dok kod Tucsona to dolazi tek sa visim paketima. Vesanje tradicionalno na strani Forda, HYU Tucson je ovde kritikovan da cak i sestrinski Sportage na istoj platformi ima daleko bolje trimovano vesanje. Tucson je kritikovan i zbog zvucne izolacije koja se smatra solidnom ali je mogla biti i bolja, kod Kuge je u proseku klase. Kvalitet materijala i zavrsna obrada im je oboma slicna. Tako da recite meni nepismenom u cemu je to Tucson "avion" za Kugu?

Molder

pre 6 godina

@milan
Nemacki inzenjeri i radnici najeftiniji u svetu?Druze,ozbilno nepoznavanje materije,pogledaj kolika je satnica u Nemackoj u auto industriji,pa vidi koliko su koreanci platili Nemacke dizajnere za svoje aute...Fiesta i Fokus sigurno nisu projektovani u SAD,uostalom izguglaj malo za fordovu fabriku u Kelnu i vidi ko tamo radi i sta radi...

Pa kako ne

pre 6 godina

Drug kupio Kugu u fullu za 40.000. Auto boli glava. Realno. Ne znam tacno koji motor. Inace ovi sto pominju potrosnje turbo benzinaca, to vam je to. Nemoj da vas neko ubedjuje kako moze da trosi malo. Moze ako vozite kao baba i u 3-oj brzini na 30 na sat. Tad stvarno moze malo da trosi, ali normalna voznja trose dosta. 2 auta turbo benzinca imam, jedan 1.6 thp Citroen Ds3, 155ks. Drugi je Jaguar 2.0 turbas. Jaguar u gradu normalnoj voznji ne moze ispod 9-10 litara. Citroen je na oko 8 litara. I eto mali auto. Na auto putu su okej, do 120-130 max. Preko gutaju oba. Citroen u 6-toj na 140 km/h guta 10 litara. Navijas da naidje nizbrdo nekad hahahah...Sve preko toga malo skace potrosnja, ali ljudi normalno je sve zavisi kako vozite. Ja ne zalim ove sve masine, teram kako teram i gotovo. Ne gledan potrosnju jer sve trosi pa trosi. Dal ustedeo litar, dva isto mi. Uzivajte u kolima, zivot nije previse dug da bi mislili mi muskarci i na to u cemu uzivamo :)

Ilija

pre 6 godina

Vozio sam oko hiljadu kilometara kugu sa ovim benzinskim motorom. I ne ide tako loše za tu vrstu kola, ali baš previše to troši taj savremeni turbo benzinac u kombinaciji sa kockastom formom i velikom visinom i čeonom površinom kuge. To je jedino za ljude koji baš malo voze (ne više od 10000 godišnje i to lagano) ili su toliko bogati da im novac ništa ne znači.

Molder

pre 6 godina

@Andreja
Na zalost u krivu si,Kiu samo dizajniraju Nemci,SVE ostalo dolazi iz maticne fabrike u Koreji,i u Evropi se sklapa.Kod Fordovih modela iz Kelna sve je Nemacko,od ideje do prvog i poslednjeg srafa,i izrazava nemacko vidjenje auta i kvalitet...

hm

pre 6 godina

@Acika
Izgleda da svi imaju svoje zastupnike, tj. botove (da iskoristim ovaj aktuelni naziv), tako da i korejci imaje tebe. Pa bih imao jedno pitanje: koliko kosta taj vrlo jeftini mali servis, skoro gratis?

Milan

pre 6 godina

@Molder
Kako da ne, projektovani i prodavani u celom svetu, naravno da su projektovani u nemackoj, poznatoj po jeftinoj radnoj snazi.
Projektovani su u SAD tako da pomalo zadovolje kupce na svakom kontinentu (u stvarnosti nikoga) a onda su ih lokalni sminkeri po kontinentima doterivali za lokalnu pijacu. No osnovu konstrukcije sakriti ne mogu.

Andreja

pre 6 godina

Citam i cudim se oko cega se prepucavate.1000,2000 evra gore dole ne govori da je ponuda bolja ili losija.Ne bih vozio auto koji mi se ne svidja samo zato sto je jeftiniji 1000 ili 2000 evra pa taman imao i bolji motor.Kugu bih vozio,zasto da ne.Meni je ok.Vozim Sportage-a koji sam platio mnogo skuplje od ove navedene cene ali je dizel i ima vise opreme.Meni nije poenta da platim manje ako dobijem manje.Cak i da dobijem vise,dzabe ako mi se nesto drugo vise svidja.Vidim da ovde ima prepametnih genijalaca kojima je bitno da voze nemca pa makar bio star i 10 god.Auto vozim plafon 5 god.i menjam za novi.

Andreja

pre 6 godina

Po hiljaditi put,Fiesta,Fokus,Mondeo,Kuga i jos modela koji se prodaju ovde su NEMACKI automobili,projektoivani,osmisljeni,dizajnirani u KELNU od strane nemackih inzinjera...Dakle,rec je o NEMACKOM automobilu...
(Molder, 03. avgust 2017 09:52)
Ok.Pa kakav onda problem imas sa KIA-om?I to je po tvojoj logici nemacki auto.Osmisljen i dizajniran u Nemackoj od strane nemackih dizajnera i za evropsko trziste se proizvodi u Evropi.Kuku lele,pa ti si jedan od onih sto se kunu u nemacke automobile a i ne znaju da ne voze iste vec samo to misle.Pa cekaj onda i ja vozim nemacki auto.Nisam to ni znao.