Utorak, 01.08.2017.

11:46

Mađari po 10 sati drže autobuse na granici. Zašto?

Autobuski prevoznici koji putnike iz dijaspore prevoze u Srbiju digli glas protiv mađarskih pograničnih vlasti jer zadržavaju autobuse po više sati na granici.

Izvor: Tanjug

Maðari po 10 sati drže autobuse na granici. Zašto? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 6 godina

@(vojvodjanin, 1. avgust 2017 13:33)

Isto se meni desilo u 4 ujutru i to na IZLASKU iz Mađarske. Naljutio se baja što sam ga probudio, šta li je, pa rešio da mi izvrće gepek naopačke. Od tad ću i preko Albanije da idem u Nemačku samo ne preko Mađarske.

Aleksandar

pre 6 godina

@(Oj Srbine,moj Srbine, 1. avgust 2017 14:38)

A da ti probaš da se obratiš šefu smene pre nego što nama prigovoriš što mu se ne obraćamo - obraćali smo se, on je najgori od svih.

Baja_Patak

pre 6 godina

Prisustvovao sam u vise navrata izivljavanju i urlanju granicnih policajaca Madjarske na ljude u kolima koji su madjarski drzavljani samo zato sto bi prokomentarisali dugo cekanje. Kad pogledate sastav videcete da su vecina istetovirani, obrijani, nabildovani likovi od kojih se neka pristojnost ne moze ni ocekivati. A i za reciprocitet ih bas briga, mogli bi do sutra da maltretiramo putnike iz Madjarske u znak odmazde nijedan madjarski carinik se ne bi uzbudio. Problem je u tome sto se na ovo ne ukaze na najvisem drzavnom nivou. Najljubazniji carinici koje sam video a ujedno i ubedljivo najdetaljniji su u Belorusiji gde se vlada cvrstom rukom tako da ne moze jedan carinik sebi da dozvoli ni da bude neljubazan ali i da ne odradi carinski pregled kako dolikuje. Jednostavno se zna red, sve se radi po pravilima.

Nebojša

pre 6 godina

Definitivno, mađarski granični organi su naj drskiji i naj korumpiraniji u odnosu na sve balkanske zemlje. I ja redovno doživljavam neugodnosti na mađarskim prelazima iako ne idem često. Nije tačno da su ih naši gastarbajteri navikli na mito. Mađarske granične vlasti, svaki od njih, vrše pritisak i bez ustručavanja otvoreno iznose cifru koja bi zadovoljila njihov trud i volju da vas puste da pređete. Mene je jedan uslovio na Horgošu da dam za nas dvojicu po 20€ ako želimo proći bez problema jer sam ja odbio da "stavim nešto dobro u pasoš" iako sam tvrdio da ne nosimo ništa osim ličnih stvari za higijenu i garderobu. Ponudio sam da pregleda auto ali on mi reče: hoćeš ja tebe gledam u onaj hala jedan ceo dan i nađem jedan revolver ili bomba?! I ja stavim 20€ ali on baci besno nazad u auto pasoše i viku da u svaki stavim po 20. Pa ti nemoj...Kome da se žališ? To je timski rad kao i kod naših. Nisu ni oni puno bolji. Postoji nepisano pravilo diobe plena i zaštite. Ne može im niko ništa.

1914

pre 6 godina

Madjarska jako kontrolise svoje carinike i uzimanje para na granici je vrlo kaznjivo i zato se to ne desava u automobilskom saobracaju! A zasto se desava u autobuskom.....pitajte sofere!
(Freedom, 1. avgust 2017 14:11)
Jel nas zezas,prodaju se za 5 evra ko i ovi nasi...

Neno

pre 6 godina

Na našim vestima je to uvek po par sati čekanja a ovo je prava istina,a Madjari moraju da preko reda propuštaju buseve iz EU a nas driblaju dok kod naših svi čekaju u redu,da kod naših mi imamo prednost sto bi bilo normalno,to bi bilo odmah diskriminacija i tako to,šteta sto je ovako sad kad smo poštovani u EU i svetu da nas ovako zezaju

TT001

pre 6 godina

Pre 20-ak dana dosao u Nemacku autobusom iz Srbije preko Horgosa.
Nase prosli brzo. Na granici kod Madjara 18 autobusa ispred nas u redu.
Po jedan prolazi na svakih pola sata.
Samo jedan salter radi a tolika guzva. Jos se preko reda u traci za EU ubacuju raznorazni busevi iz Rumunije, Slovacke, Poljske...
Onda je doslo do prave organizovane pobune :) 3 busa iz Nisa i jedan iz Pazara (dogovor vozaca i putnika) blokiraju traku za EU autobuse. Stvorila se prava guzva, nezadovoljni Poljaci i Slovaci, svadja nasih i njihovih sofera, trubi se na sve strane... Madjarska policija je dosla da intervenise, al nasi nece da se sklone. Posle sat vremena policija razgovara sa carinicima, oni pustaju dva saltera i ubrzavaju rad, tako da smo ukupno cekali 4 sata umesto sigurnih 10-ak.
I da...ovi sto pricaju o manjim prelazima, ovde se govori o autobusima koji ne mogu na te prelaze, a ne o automobilima.

goran

pre 6 godina

...godinama to traje a svi cute jer je
moglo da se mulja...koliko in cime su natovareni ti autobusi normalno bi trebali u kolonu za kamione. ..

marx

pre 6 godina

Mene npr nerviraju i maltretiraju nasi carinici kada se vracam vozom iz Madjarske. Madjari provuku pasos kroz onaj aparat sto nose preko ramena i to je to a nasi pokupe sve pasose pa jedan po jedan ukucavaju u kompjuter i to sve traje 20ak minuta dok Madjar za 5min zavrsi ceo voz. A o usporenju voza kad predje u Srbiju ne treba ni govoriti, brze bi na pedale isao.

maki

pre 6 godina

Licno sam, bio svoje vremeno u jednom autobusu, i video kada je sofer dao MITO. Madjarskom policajcu, da nas propusti. I to oficir. Stavio soferov pasos u djep i otiso. Posle izvesnog vermena se vratio. I ovaj mu dade pare. Sav taj kraj oko nase granice, nasa diaspora je izgradila, davajuci mito. To je veliki problem EU, a i nasag ministarstva spoljnih poslova. Sto ne popricaju o tom probemu.

Komsija

pre 6 godina

Na Grckoj granici, srbi? udari pasose i teraj, na makedonskoj samo pitao da li smo srbi i pustio nas. Nas baja mi trazi osiguranje.... brate

Alan Ford

pre 6 godina

Gde su sada oni protivnici EU??? Ti nigde ne idu iz svoje sobe pa zato i mrze sve druge... Ako nista drugo prednost je sto nema granicnih prelaza

a mi se kopcamo na ledja

pre 6 godina

evo sad sam na horgosu, kod madjara 6 kolona, za 20min gotovo.
I onda pravo u red za nasu stranu... prodje pola sata, nisam jos na pola puta do naseg saltera...
38C je napolju, a nasima se nezuri...

hm

pre 6 godina

zadovijeka je na toj granici a posebno na horgosu bilo problema. barem moje iskustvo a nikad nisam isao.busom vec kolima. tu su bili uvek prilicno neljubazni. cak i agresivni mada redje. a ovo da te ostave da cekas dok se oni smiluju da doju pa da uzmu pasos i parkiraju ga tamo negde pa kad se smiluju da ga pogledaju to je cesce narocito kod buseva. ja gledao par puta. al uvek ima neki dobar izgovor i ne.mozes im nista.

Pocujte

pre 6 godina

@Dragan Ajde ne mlati, prelaz Mokra Gora kako ga ti zoves tj.Kotroman kako se zove ima dve trake, kad je bus ispred tebe ne mozes da ga preskocis kolima, mlatis gluposti obicne, ili mislis da bus treba da stoji 3 sata sa strane negde dok ga ne sustignu gospoda sa automobilima iz Beograda , jer njih je 50, mogu da cekaju a ti si sam pa ti se zuri. Na Kotromanu pregled autobusa i dokumenata za sve putnike traje oko 10 minuta a automobil 5 minuta...

Nedjo

pre 6 godina

Cesto sam u Madjarskoj i nikada nisam imao problema na granici. Leti je guzva zbog Turaka i ostale bratije koja ide na jug i treba traziti alternativne pravce. Pobogu braco zapita li se neko zasto cekate po dva tri sata na naplatnoj rampi prema Beogradu i koliko su "carinici" tamo ljubazni i dali cete ikada dobiti tacan kusur?

autoprevoznik

pre 6 godina

zale se na madjare....
sta sa nasom arogancijom na granicama
2014 godine sam vozio pomoc za obrenovac iz danske.Nemacka,Austrija,Slovenija, Hrvatska prelaz Bajakovo/Batrovci . svuda ide bez problema , cak i u hrvatskoj gospoda..kod nas ..stizem na vagu dajem papire pasos i policajka kaze vidi " nas a danac" "izdajica" , ja je pitam a zasto izdajica gospodjo ? dali vi vidite gde sam ja rodjen sto lepo pise u pasosu..zasto da me nazove izdajicom sto sam srbin poreklom rodjen u danskoj i zivim u danskoj. pa nisam ja birao gde cu se roditi i gde ce moji roditelji ziveti i raditi. kad sam nju prosao onda uhvatili carinici oce pare pa oce i ako je donacija. i moro sam da im dam 100 eura da me puste dalje posle 2000 km u svom trosku. decembra meseca iste godine Lego daje donaciju za decu obrenovca. srpska crkva kontaktira mene dali imam vremena da prevezem 8 paleta lego kockica. ok uradicu. srbska ambasada u DK izda papire i najavime kad i u koliko sati prelazim granicu i celim putem bez problema do nasih seljaka. drzali su me od 00:00 do 14:00 na batrovcima dokle neko iz vlade nije reagovo. i sad kako da se zalimo na madjare kada treba prvo nase malo skolovati kako da se ponasaju prema ljudima.

Stavros

pre 6 godina

Pre par godina od NS do aerodroma u Budimpesti mi je trebalo osam sati,za dlaku sam promasio let.Nikad vise preko Madjarske
Problem je u tome sto nas uglavnom svi gledaju kao stoku i za to mozemo kriviti samo sebe.
Ne mozemo nista ocekivati od nasih vlasti jer oni su ogledalo nas samih.
Jedino mi nije jasno kakva smo mi nacija kad mozemo trpiti tolika ponizenja?

Dragan

pre 6 godina

Setili se poslije 27 godina da protestvujete. Oni to rade od uvek kao i srpski carinici. Razlike nema. Jedino sad ne smeju da uzimaju mito pa se zezaju. Nikad ama bas nikad ni jedan autobus niti kombi nije prosao a da nije dao mito srpskim ili madjarskim carinicima. Pisu neki da se koriste alternativni prelazi. Zasto? Zbog bahatosti nasih i njihovih carinika? Prosao sam mnogo granica ali mi se srpska i madjarska gadi.Sta je sa prelazom u Mokroj Gori? Ista prica. Stane autobus pregleda se a putnicki automobili cekaju da zavrse. Pa to nema nigde osim u Srbiji.Prema Cg isto.. da ne nabrajam dalje.

Sokrat

pre 6 godina

Prestanite više sa blaćenjem naših komšija! Madjari sigurno nisu kao Nemci, ali smo mi bar pet puta bahatiji i korumpiraniji od njih (normalno, više prema strancima), a plus je njihova država za par koplja ozbiljnija i organizovanija od naše.

Problem postoji i trebalo bi ga ispitati, ali mi stvarno nisu jasni putnici autobusa koji šoferima plaćaju harač za navodne zahteve carinika (kako u automobilskom prevozu toga nema?!). Problem sa fiktivnim izlascima i izlascima jeste postajao i bilo je hapšenja carinika koji su u tome učestvovali.

Trovach

pre 6 godina

Ako ikada udjemo u EU, takvih maltretmana vise nece biti. Okruzeni smo clanicama EU i jedino je logicno da joj i sami pristupimo. Koja bi bila druga opcija?

Горан

pre 6 godina

Решење је сасвим једноставно. Кад годнаиђе аутобус са мађарским држављанима одвојити га са стране и на поступити на идти начин као и мађарске граничнр службе. И то понављати све.док је потребно. Подсећам да и мађарски држављани не могу боравити неограничено у нашој земљи те је стога потребно појачати контроле. Само онај који није лично видео како ради мађарска погранична полиција и царина може стати у њихову одбрану.

niis

pre 6 godina

@Katarina: isto se i meni desilo prosle godine. 4 sata smo cekali da propuste 2-3 autobusa, a onda su ostalih 10 propustili u roku od sat vremena.

David

pre 6 godina

Nasi vajni politicari nas vode u Azijsku uniju, a okruzeni smo NATO i EU drzavama. Sizofrenu politiku nasih vajnih politicara placaju gradjani, biraci. Male plate, visoke cene goriva, roba i usluga, zadrzavanje na granicama...

građanin

pre 6 godina

ljudi naučite se da koristite alternativne prelaze...na zapad se moze i preko rumunije...put je duži 50ak kilometara ali nikad nema guzve...iz svog iskustva govorim. pozdrav!

firga reisen

pre 6 godina

Мађари су генерално врло нељубазни и хладни, част изузецима али изуетак потврђује правило!

Oj Srbine,moj Srbine

pre 6 godina

Na svakom g.prelazu prema Madjarskoj stoji na vise jezika u slucaju maltretiranja da se obrate sefu smene .I zasto to niko ne radi ?Osim toga problem sa korupcijom ce se uskoro resiti jer ce se pasosi skenovati a pecati idu u istoriju . Onda su Balkanci potpuno pod kontrolom kad su usli,kad izasli iz EU.

Ka-Min

pre 6 godina

Pročitao sam sve komentare gdje se svi žale na mađarske carinske i policiske kontrole na granici. Mogu vam reći da sam zaključio da su oni takvi kakvi su i može im biti, trpi i ćuti ili ih zaobiđite. Često idem na kupanje u Morohalom gdje je sve sređene kao u raju, a najbliža mi je ta banja i nisam imao posebnih problema, jer oni vide tko im ide da ostavi pare,a tko je na proputovanja pa se vjerohatno tako i postavljaju. Moji potomci kada dolaze i Njemačke nikada ne idu preko Mađarske zbog svega što je u komentarima navedeno, pa i vi drugi zaobiđite mađare ako vam prilike donekle dozvoljavaju.

Ja.

pre 6 godina

Drze te dok ne platis .. TAko sam ja letos kroz BUgarsku i onaj Bugarin pocne tu nesto namrgodjeno da prigovara ne razumem ga nista ..kao da sam ga kriminalac ..a ja sa porodicom i dvoje male dece turisticki ..pravi se da ne zna engleski i stavi me sa strane i bukvalno niko sat vremena mi ne prilazi ..ja izadjem da pitam sta uopste ja cekam oni kao da udjem u kola..kaze zena ponudi im 10-20 eura i ja ga zovem i drzim 10 eura u ruci ..uze bez reci ode u kucicu donese pasose i pusti nas...i to je prelaz ka evropskoj uniji

Freedom

pre 6 godina

Madjarska jako kontrolise svoje carinike i uzimanje para na granici je vrlo kaznjivo i zato se to ne desava u automobilskom saobracaju! A zasto se desava u autobuskom.....pitajte sofere!

vojvodjanin

pre 6 godina

Madjari imaju fobiju od Srba.Jos iz vremena kada smo isli u Pestu i izivlajvali se po kafanama. izbegavam madjarsku kada idem put Evrope.U Maju mesecu ove godine isao sam poslom u Sekesfehervar.Na Kelebiji ja sam na granici u tri ujutro.Prosao pasosku cekam carinika. Nema nikog dvadeset minuta. Razmisljam da li da odem ili da cekam.Izadjem iz kola i pravac u carinsku kucicu.Kao da nema nikog.Kada otvorim jedna vrata tamo carinik i carinica u ljubavnom zanosu. Vratim se u kola i dodje carinik besan. Prekinuo sam coveka.Izvrnuo mi za kaznu ceo auto.Maltretirao me 45 minuta

kosovo

pre 6 godina

Zato sto nismo u Evropskoj Uniji..Na granici cim vide autobuse sa EU tablicama odmah propustaju,dok nas jadnike stave da cekamo po nekoliko sati dok se na kraju ne sazale na nas..Udjemo u Evropsku uniju i problem resen!

Neka ih drže, kad im ovi dopuštaju da ih drže

pre 6 godina

Zašto? Zato što su, pretpostavljam, autoprevoznici iz dijaspore, kao i naši ljudi koji koriste njihove usloge, svojevrsni mazohisti. Ukratko, sa svih polazišta iz Nemačke ili Švajcarske i Austrije, osim Beča (npr. Štutgart/Minhen-Beograd), kraći je put koji vodi kroz Austriju (Salcburg, Filah), Slovenije i Hrvatske, a autoprevoznici umesto mađarske vinjete mogu da kupe slovenačku, kao i hrvatski ENC pripejd. Ili je, možda, višesatno zadržavanje na Horgošu ili Kelebiji već postalo deo tradicije, pa ne mogu bez toga ni mađarski carnici, ni naše autobušdžije, ni putnici?

Brkajlo

pre 6 godina

Mala pomoc prijatelja od nekoga iz tog kraja (nadam se samo da nece posle svi navaliti tu pa da mi propadne fora :) )
Imate granicni prelaz Bajmok-Bacsalmas, na kojem, ni u najvecoj sezoni nikada nisam video vise od 5 vozila, od cega su 4 od carinika. To je skretanje od Subotice nekih 15-20 minuta, ali posle se moze dobro iskombinovati u Madjarskoj brzo nazad na auto put, a sigurno mi je draze voziti 30 km i pola sata vise nego 1, 2, 3 sata i do u nedogled cekati na granici, sto svima unistava nerve.
Prelaz Backi Vinogradi obavezno zaobidjite, jer mnogi hoce da preskoce guzvu na Kelebiji i Horgosu pa idu na njega, kao i svi koji idu u Morahalom na kupanje, pa se ceka dobro vise od sat vremena.
Pozdrav sa severozapada zemlje

1981

pre 6 godina

Ja sam 1981. bio prvi i poslednji put u Mađarskoj. Ne znam koja muka bi me naterala da opet odem.
U Ruminiji nisam bio, ali Bugarsku sam isto optisao 1990., isto prvi i poslednji put.

Gruzanin

pre 6 godina

Nama normalan put na zapad ide preko hrvatske i slovenije, madjari su takvi oduvek. Mozda cu se nekad razocarati, ali u svim mojim putovanjima hrvatska carina i granicna policija je bila i najprofesionalnija i najljubaznija, i to daleko vise od slovenaca i srba, a kroz madjarsku sam prosao samo tri puta - prvi, zadnji i nikad vise.

prizrenac

pre 6 godina

Ni srbi nisu bolji od Madjara,pre dve nedelje sam bio u Leskovcu,4 sata cekanja na Merdaru,policajac sa carinarnikom sede u baraku,a nece da rade zasta su pozvani.

Remus

pre 6 godina

Zadrzavanja su tolika da se skupi po 10 Evra od svakoga putnika. Svi to znaju i sada se prave nevesti. Moji dolaze uglavnom autobusima iz Svajcarske i nije se desilo da nisu platili, kod ulaska, Madjarima tu nezvanicnu carinsku taksu.

Mihovil miš

pre 6 godina

Na slovenačkoj granici nešto jaču proveru doživljavali su rumunski putnici. Bilo je dosta ukradenih vozila, stvari, lažnih dokumenata, ali su sve mere slovenačke carine i policije posustale nakon ozbiljnog prigovora rumunskog ambasadora u Ljubljani i diplomatske korespondencije na pravcu Lj-Bukarešt.
Ovakav tretman od strane mađarskih carinika srpski putnici doživljavaju još od raspada SFRJ, znači oko 17 godina. Ništa se nije promenilo.

ivan

pre 6 godina

Dakle, prema madjarskoj, u subotu na noc, kolona 6km, 3h sam cekao da mogu da se okrenem i odem na kelebiju.
Sinoc, greskom ponovo na horgos, 3km kolona, na srecu odmah sam se okrenuo i na kelebiju.
U OBA PRAVCA, I SINOC I U SUBOTU KELEBIJA PRAZNA.
Voli narod da koristi navigaciju pa to ti je.
Madjari su posebna prica oduvek, tu nema neke velike price...

Ja

pre 6 godina

Živim u Nemačkoj i trudim se da poštujem pravila. Putujem automobilom i nikada nisam nosio hranu iako se svaki put gotovo posvađam s majkom oko toga.
Ali, većina naših ljudi koji putuju autobusima nose cigarete, rakiju, suvo meso, čvarke, sir, kajmak, domaća jaja i stotinu raznih čuda. Zaista sam se pitao kako uspevaju da to sve prenesu i to u tolikim količinama. Kažu, pred granicu s Mađarskom svi iz autobusa damo po 10-20€ vozaču, on carnicima i puste nas bez problema. Osim toga, moj komšija je vozač autobusa, napravio je i opremio kuću od 3 sprata koja brat-bratu vredi 200.000€. Nešto ne verujem da se to može od vozačke plate, ko zna šta se sve prevozi u tim autobusima.
E, sad čekajte i pitajte se što baš Srbe gnjave...

aalborg

pre 6 godina

Madjari na granici teraju pun bus ljudi da udje u zgradu gde za salterom sedi jedan covek koji pecatira. Pa da li je to u redu?! Cariniku je tesko da protegne noge i udje u bus vec maltretira 50 i vise ljudi da svi setaju, stare i bolesne, decu....
(Tab, 01. avgust 2017 12:15)

Rođače, da si išao ikada zapadnije od užica u poslednjih nekoliko godina znao bi da je to standardna procedura na svim graničnim prelazima eu, severno i zapadno od srbije...

Tab

pre 6 godina

Madjari na granici teraju pun bus ljudi da udje u zgradu gde za salterom sedi jedan covek koji pecatira. Pa da li je to u redu?! Cariniku je tesko da protegne noge i udje u bus vec maltretira 50 i vise ljudi da svi setaju, stare i bolesne, decu....

poznavalac

pre 6 godina

jedan moj prijatelj, naš čovek iz Mađarske i visoko kotiran u diplomatskoj službi Mađarske, mi je rekao da su granična policija i carina države u državi i da im ne mogu ništa.

Nikola

pre 6 godina

Madjarske vlasti (kako policijske tako i carinske) su jedni od najgorih u Evropi. To vam može potvrditi bilo koji kamiondžija ili putnik koji redovno tamo putuje.

Na terminal se sa kamionom ne ulazi bez 20 evra u pasošu.

Nikola-Nis

pre 6 godina

Zato sto nas mnogo vole. Obozavaju nas prosto. Jos 1960.kada sam vodio grupe kao mlad imali smo iste probleme sa njima. I danas je isto.

putnik

pre 6 godina

Zasto idu kroz Madjarsku i zasto idu preko Horgosa. Kelebija, Backi breg.Put malo duzi preko Hrvatske i manje se ceka.Madjari nikada prema putnicima iz Srbije nisu bili blagonakloni.Jos od vremena sankcija kada smo morali u Budimpestu na aerodrom

profesor

pre 6 godina

Oduvek su se tako ponašali jer im se može. Neije bilo razlike:socijalizam-kapitalizam, Varšavski-NATO, uvek su prema nama bili arogantni i neprijatni. Preko reda puštaju autobuse iz Poljske, Austrije, Nemačke, Turske... A mi, čekamo satima da nas puste preko granice.

Katarina

pre 6 godina

ovako je bilo i proslog leta i nema
veze sa hapsenjem, jednostavno su madjarski carinici bezobrazni. autobusi su stajali 6 sati na granici, pustali su po jedan bus na dva sata a onda su bez bilo kakve temeljne provere odjednom pustili svih 10 autobusa u roku od pola sata.

Plavo nebo

pre 6 godina

"To je samo zato što se Mađarima ne radi ili nema ko da radi”, kaže on. Pa lepo pise da je 44 carinika uhapseno zbog krsenja zakona, nema sta da se objasnjava. I to zbog sprege sa srpskim kriminalcima. Autobusi valjda treba da imaju klimu, a i spic je sezone, za ocekivati je da se ceka vise sati. Mada, i same granice su tu samo zato sto nismo u EU, tako da je to cena "nase slobode" kao sto neki vole da opravdavaju negativan stav prema EU.

dule

pre 6 godina

e vala istina je poslovni put za Austriju na koji idemo jednom nedeljno je postao pakao i na prelazu horgoš a bogami i na alternativnim prelazima pre šest dana na izlazu iz Mađarske smo na prelazu horgoš 2 čekali oko tri sata.
Propusnost prelaza je bila 10 automobila na sat vremena .
Ne mogu ni da zamislim kroz koju golgotu prolaze putnici u autobusima.
Ocenio bih ponašanje mađarskih carinika kao vrhunski i višegodišnji bezobrazluk.

femme

pre 6 godina

To traje duze od mesec dana, ja sam u maju cekala sest sati , isto tako niko se ne pojavljuje i onda u roku od sat vremena puste sve autobuse

skblzzzz

pre 6 godina

Od svih carinika i pograničnih policajaca s kojima sam se susretao, a posjetio sam veći broj evropskih država (i još poneku van Evrope), mađarski su bez konkurencije najgori. Bahati, namrgođeni, uvijek imaju potrebu pokazivati silu. Prijateljstvom ne odišu ni njihove kolege iz većine zemalja bivšeg istočnog bloka, ali Mađari su bez premca.

profesor

pre 6 godina

Oduvek su se tako ponašali jer im se može. Neije bilo razlike:socijalizam-kapitalizam, Varšavski-NATO, uvek su prema nama bili arogantni i neprijatni. Preko reda puštaju autobuse iz Poljske, Austrije, Nemačke, Turske... A mi, čekamo satima da nas puste preko granice.

Nikola-Nis

pre 6 godina

Zato sto nas mnogo vole. Obozavaju nas prosto. Jos 1960.kada sam vodio grupe kao mlad imali smo iste probleme sa njima. I danas je isto.

Nikola

pre 6 godina

Madjarske vlasti (kako policijske tako i carinske) su jedni od najgorih u Evropi. To vam može potvrditi bilo koji kamiondžija ili putnik koji redovno tamo putuje.

Na terminal se sa kamionom ne ulazi bez 20 evra u pasošu.

Ja.

pre 6 godina

Drze te dok ne platis .. TAko sam ja letos kroz BUgarsku i onaj Bugarin pocne tu nesto namrgodjeno da prigovara ne razumem ga nista ..kao da sam ga kriminalac ..a ja sa porodicom i dvoje male dece turisticki ..pravi se da ne zna engleski i stavi me sa strane i bukvalno niko sat vremena mi ne prilazi ..ja izadjem da pitam sta uopste ja cekam oni kao da udjem u kola..kaze zena ponudi im 10-20 eura i ja ga zovem i drzim 10 eura u ruci ..uze bez reci ode u kucicu donese pasose i pusti nas...i to je prelaz ka evropskoj uniji

Ja

pre 6 godina

Živim u Nemačkoj i trudim se da poštujem pravila. Putujem automobilom i nikada nisam nosio hranu iako se svaki put gotovo posvađam s majkom oko toga.
Ali, većina naših ljudi koji putuju autobusima nose cigarete, rakiju, suvo meso, čvarke, sir, kajmak, domaća jaja i stotinu raznih čuda. Zaista sam se pitao kako uspevaju da to sve prenesu i to u tolikim količinama. Kažu, pred granicu s Mađarskom svi iz autobusa damo po 10-20€ vozaču, on carnicima i puste nas bez problema. Osim toga, moj komšija je vozač autobusa, napravio je i opremio kuću od 3 sprata koja brat-bratu vredi 200.000€. Nešto ne verujem da se to može od vozačke plate, ko zna šta se sve prevozi u tim autobusima.
E, sad čekajte i pitajte se što baš Srbe gnjave...

Katarina

pre 6 godina

ovako je bilo i proslog leta i nema
veze sa hapsenjem, jednostavno su madjarski carinici bezobrazni. autobusi su stajali 6 sati na granici, pustali su po jedan bus na dva sata a onda su bez bilo kakve temeljne provere odjednom pustili svih 10 autobusa u roku od pola sata.

vojvodjanin

pre 6 godina

Madjari imaju fobiju od Srba.Jos iz vremena kada smo isli u Pestu i izivlajvali se po kafanama. izbegavam madjarsku kada idem put Evrope.U Maju mesecu ove godine isao sam poslom u Sekesfehervar.Na Kelebiji ja sam na granici u tri ujutro.Prosao pasosku cekam carinika. Nema nikog dvadeset minuta. Razmisljam da li da odem ili da cekam.Izadjem iz kola i pravac u carinsku kucicu.Kao da nema nikog.Kada otvorim jedna vrata tamo carinik i carinica u ljubavnom zanosu. Vratim se u kola i dodje carinik besan. Prekinuo sam coveka.Izvrnuo mi za kaznu ceo auto.Maltretirao me 45 minuta

dule

pre 6 godina

e vala istina je poslovni put za Austriju na koji idemo jednom nedeljno je postao pakao i na prelazu horgoš a bogami i na alternativnim prelazima pre šest dana na izlazu iz Mađarske smo na prelazu horgoš 2 čekali oko tri sata.
Propusnost prelaza je bila 10 automobila na sat vremena .
Ne mogu ni da zamislim kroz koju golgotu prolaze putnici u autobusima.
Ocenio bih ponašanje mađarskih carinika kao vrhunski i višegodišnji bezobrazluk.

Tab

pre 6 godina

Madjari na granici teraju pun bus ljudi da udje u zgradu gde za salterom sedi jedan covek koji pecatira. Pa da li je to u redu?! Cariniku je tesko da protegne noge i udje u bus vec maltretira 50 i vise ljudi da svi setaju, stare i bolesne, decu....

femme

pre 6 godina

To traje duze od mesec dana, ja sam u maju cekala sest sati , isto tako niko se ne pojavljuje i onda u roku od sat vremena puste sve autobuse

skblzzzz

pre 6 godina

Od svih carinika i pograničnih policajaca s kojima sam se susretao, a posjetio sam veći broj evropskih država (i još poneku van Evrope), mađarski su bez konkurencije najgori. Bahati, namrgođeni, uvijek imaju potrebu pokazivati silu. Prijateljstvom ne odišu ni njihove kolege iz većine zemalja bivšeg istočnog bloka, ali Mađari su bez premca.

poznavalac

pre 6 godina

jedan moj prijatelj, naš čovek iz Mađarske i visoko kotiran u diplomatskoj službi Mađarske, mi je rekao da su granična policija i carina države u državi i da im ne mogu ništa.

putnik

pre 6 godina

Zasto idu kroz Madjarsku i zasto idu preko Horgosa. Kelebija, Backi breg.Put malo duzi preko Hrvatske i manje se ceka.Madjari nikada prema putnicima iz Srbije nisu bili blagonakloni.Jos od vremena sankcija kada smo morali u Budimpestu na aerodrom

Горан

pre 6 godina

Решење је сасвим једноставно. Кад годнаиђе аутобус са мађарским држављанима одвојити га са стране и на поступити на идти начин као и мађарске граничнр службе. И то понављати све.док је потребно. Подсећам да и мађарски држављани не могу боравити неограничено у нашој земљи те је стога потребно појачати контроле. Само онај који није лично видео како ради мађарска погранична полиција и царина може стати у њихову одбрану.

prizrenac

pre 6 godina

Ni srbi nisu bolji od Madjara,pre dve nedelje sam bio u Leskovcu,4 sata cekanja na Merdaru,policajac sa carinarnikom sede u baraku,a nece da rade zasta su pozvani.

Gruzanin

pre 6 godina

Nama normalan put na zapad ide preko hrvatske i slovenije, madjari su takvi oduvek. Mozda cu se nekad razocarati, ali u svim mojim putovanjima hrvatska carina i granicna policija je bila i najprofesionalnija i najljubaznija, i to daleko vise od slovenaca i srba, a kroz madjarsku sam prosao samo tri puta - prvi, zadnji i nikad vise.

Mihovil miš

pre 6 godina

Na slovenačkoj granici nešto jaču proveru doživljavali su rumunski putnici. Bilo je dosta ukradenih vozila, stvari, lažnih dokumenata, ali su sve mere slovenačke carine i policije posustale nakon ozbiljnog prigovora rumunskog ambasadora u Ljubljani i diplomatske korespondencije na pravcu Lj-Bukarešt.
Ovakav tretman od strane mađarskih carinika srpski putnici doživljavaju još od raspada SFRJ, znači oko 17 godina. Ništa se nije promenilo.

Stavros

pre 6 godina

Pre par godina od NS do aerodroma u Budimpesti mi je trebalo osam sati,za dlaku sam promasio let.Nikad vise preko Madjarske
Problem je u tome sto nas uglavnom svi gledaju kao stoku i za to mozemo kriviti samo sebe.
Ne mozemo nista ocekivati od nasih vlasti jer oni su ogledalo nas samih.
Jedino mi nije jasno kakva smo mi nacija kad mozemo trpiti tolika ponizenja?

autoprevoznik

pre 6 godina

zale se na madjare....
sta sa nasom arogancijom na granicama
2014 godine sam vozio pomoc za obrenovac iz danske.Nemacka,Austrija,Slovenija, Hrvatska prelaz Bajakovo/Batrovci . svuda ide bez problema , cak i u hrvatskoj gospoda..kod nas ..stizem na vagu dajem papire pasos i policajka kaze vidi " nas a danac" "izdajica" , ja je pitam a zasto izdajica gospodjo ? dali vi vidite gde sam ja rodjen sto lepo pise u pasosu..zasto da me nazove izdajicom sto sam srbin poreklom rodjen u danskoj i zivim u danskoj. pa nisam ja birao gde cu se roditi i gde ce moji roditelji ziveti i raditi. kad sam nju prosao onda uhvatili carinici oce pare pa oce i ako je donacija. i moro sam da im dam 100 eura da me puste dalje posle 2000 km u svom trosku. decembra meseca iste godine Lego daje donaciju za decu obrenovca. srpska crkva kontaktira mene dali imam vremena da prevezem 8 paleta lego kockica. ok uradicu. srbska ambasada u DK izda papire i najavime kad i u koliko sati prelazim granicu i celim putem bez problema do nasih seljaka. drzali su me od 00:00 do 14:00 na batrovcima dokle neko iz vlade nije reagovo. i sad kako da se zalimo na madjare kada treba prvo nase malo skolovati kako da se ponasaju prema ljudima.

Remus

pre 6 godina

Zadrzavanja su tolika da se skupi po 10 Evra od svakoga putnika. Svi to znaju i sada se prave nevesti. Moji dolaze uglavnom autobusima iz Svajcarske i nije se desilo da nisu platili, kod ulaska, Madjarima tu nezvanicnu carinsku taksu.

aalborg

pre 6 godina

Madjari na granici teraju pun bus ljudi da udje u zgradu gde za salterom sedi jedan covek koji pecatira. Pa da li je to u redu?! Cariniku je tesko da protegne noge i udje u bus vec maltretira 50 i vise ljudi da svi setaju, stare i bolesne, decu....
(Tab, 01. avgust 2017 12:15)

Rođače, da si išao ikada zapadnije od užica u poslednjih nekoliko godina znao bi da je to standardna procedura na svim graničnim prelazima eu, severno i zapadno od srbije...

Brkajlo

pre 6 godina

Mala pomoc prijatelja od nekoga iz tog kraja (nadam se samo da nece posle svi navaliti tu pa da mi propadne fora :) )
Imate granicni prelaz Bajmok-Bacsalmas, na kojem, ni u najvecoj sezoni nikada nisam video vise od 5 vozila, od cega su 4 od carinika. To je skretanje od Subotice nekih 15-20 minuta, ali posle se moze dobro iskombinovati u Madjarskoj brzo nazad na auto put, a sigurno mi je draze voziti 30 km i pola sata vise nego 1, 2, 3 sata i do u nedogled cekati na granici, sto svima unistava nerve.
Prelaz Backi Vinogradi obavezno zaobidjite, jer mnogi hoce da preskoce guzvu na Kelebiji i Horgosu pa idu na njega, kao i svi koji idu u Morahalom na kupanje, pa se ceka dobro vise od sat vremena.
Pozdrav sa severozapada zemlje

Freedom

pre 6 godina

Madjarska jako kontrolise svoje carinike i uzimanje para na granici je vrlo kaznjivo i zato se to ne desava u automobilskom saobracaju! A zasto se desava u autobuskom.....pitajte sofere!

kosovo

pre 6 godina

Zato sto nismo u Evropskoj Uniji..Na granici cim vide autobuse sa EU tablicama odmah propustaju,dok nas jadnike stave da cekamo po nekoliko sati dok se na kraju ne sazale na nas..Udjemo u Evropsku uniju i problem resen!

firga reisen

pre 6 godina

Мађари су генерално врло нељубазни и хладни, част изузецима али изуетак потврђује правило!

Neka ih drže, kad im ovi dopuštaju da ih drže

pre 6 godina

Zašto? Zato što su, pretpostavljam, autoprevoznici iz dijaspore, kao i naši ljudi koji koriste njihove usloge, svojevrsni mazohisti. Ukratko, sa svih polazišta iz Nemačke ili Švajcarske i Austrije, osim Beča (npr. Štutgart/Minhen-Beograd), kraći je put koji vodi kroz Austriju (Salcburg, Filah), Slovenije i Hrvatske, a autoprevoznici umesto mađarske vinjete mogu da kupe slovenačku, kao i hrvatski ENC pripejd. Ili je, možda, višesatno zadržavanje na Horgošu ili Kelebiji već postalo deo tradicije, pa ne mogu bez toga ni mađarski carnici, ni naše autobušdžije, ni putnici?

ivan

pre 6 godina

Dakle, prema madjarskoj, u subotu na noc, kolona 6km, 3h sam cekao da mogu da se okrenem i odem na kelebiju.
Sinoc, greskom ponovo na horgos, 3km kolona, na srecu odmah sam se okrenuo i na kelebiju.
U OBA PRAVCA, I SINOC I U SUBOTU KELEBIJA PRAZNA.
Voli narod da koristi navigaciju pa to ti je.
Madjari su posebna prica oduvek, tu nema neke velike price...

građanin

pre 6 godina

ljudi naučite se da koristite alternativne prelaze...na zapad se moze i preko rumunije...put je duži 50ak kilometara ali nikad nema guzve...iz svog iskustva govorim. pozdrav!

Dragan

pre 6 godina

Setili se poslije 27 godina da protestvujete. Oni to rade od uvek kao i srpski carinici. Razlike nema. Jedino sad ne smeju da uzimaju mito pa se zezaju. Nikad ama bas nikad ni jedan autobus niti kombi nije prosao a da nije dao mito srpskim ili madjarskim carinicima. Pisu neki da se koriste alternativni prelazi. Zasto? Zbog bahatosti nasih i njihovih carinika? Prosao sam mnogo granica ali mi se srpska i madjarska gadi.Sta je sa prelazom u Mokroj Gori? Ista prica. Stane autobus pregleda se a putnicki automobili cekaju da zavrse. Pa to nema nigde osim u Srbiji.Prema Cg isto.. da ne nabrajam dalje.

Plavo nebo

pre 6 godina

"To je samo zato što se Mađarima ne radi ili nema ko da radi”, kaže on. Pa lepo pise da je 44 carinika uhapseno zbog krsenja zakona, nema sta da se objasnjava. I to zbog sprege sa srpskim kriminalcima. Autobusi valjda treba da imaju klimu, a i spic je sezone, za ocekivati je da se ceka vise sati. Mada, i same granice su tu samo zato sto nismo u EU, tako da je to cena "nase slobode" kao sto neki vole da opravdavaju negativan stav prema EU.

a mi se kopcamo na ledja

pre 6 godina

evo sad sam na horgosu, kod madjara 6 kolona, za 20min gotovo.
I onda pravo u red za nasu stranu... prodje pola sata, nisam jos na pola puta do naseg saltera...
38C je napolju, a nasima se nezuri...

David

pre 6 godina

Nasi vajni politicari nas vode u Azijsku uniju, a okruzeni smo NATO i EU drzavama. Sizofrenu politiku nasih vajnih politicara placaju gradjani, biraci. Male plate, visoke cene goriva, roba i usluga, zadrzavanje na granicama...

Oj Srbine,moj Srbine

pre 6 godina

Na svakom g.prelazu prema Madjarskoj stoji na vise jezika u slucaju maltretiranja da se obrate sefu smene .I zasto to niko ne radi ?Osim toga problem sa korupcijom ce se uskoro resiti jer ce se pasosi skenovati a pecati idu u istoriju . Onda su Balkanci potpuno pod kontrolom kad su usli,kad izasli iz EU.

Trovach

pre 6 godina

Ako ikada udjemo u EU, takvih maltretmana vise nece biti. Okruzeni smo clanicama EU i jedino je logicno da joj i sami pristupimo. Koja bi bila druga opcija?

Komsija

pre 6 godina

Na Grckoj granici, srbi? udari pasose i teraj, na makedonskoj samo pitao da li smo srbi i pustio nas. Nas baja mi trazi osiguranje.... brate

Ka-Min

pre 6 godina

Pročitao sam sve komentare gdje se svi žale na mađarske carinske i policiske kontrole na granici. Mogu vam reći da sam zaključio da su oni takvi kakvi su i može im biti, trpi i ćuti ili ih zaobiđite. Često idem na kupanje u Morohalom gdje je sve sređene kao u raju, a najbliža mi je ta banja i nisam imao posebnih problema, jer oni vide tko im ide da ostavi pare,a tko je na proputovanja pa se vjerohatno tako i postavljaju. Moji potomci kada dolaze i Njemačke nikada ne idu preko Mađarske zbog svega što je u komentarima navedeno, pa i vi drugi zaobiđite mađare ako vam prilike donekle dozvoljavaju.

marx

pre 6 godina

Mene npr nerviraju i maltretiraju nasi carinici kada se vracam vozom iz Madjarske. Madjari provuku pasos kroz onaj aparat sto nose preko ramena i to je to a nasi pokupe sve pasose pa jedan po jedan ukucavaju u kompjuter i to sve traje 20ak minuta dok Madjar za 5min zavrsi ceo voz. A o usporenju voza kad predje u Srbiju ne treba ni govoriti, brze bi na pedale isao.

Alan Ford

pre 6 godina

Gde su sada oni protivnici EU??? Ti nigde ne idu iz svoje sobe pa zato i mrze sve druge... Ako nista drugo prednost je sto nema granicnih prelaza

TT001

pre 6 godina

Pre 20-ak dana dosao u Nemacku autobusom iz Srbije preko Horgosa.
Nase prosli brzo. Na granici kod Madjara 18 autobusa ispred nas u redu.
Po jedan prolazi na svakih pola sata.
Samo jedan salter radi a tolika guzva. Jos se preko reda u traci za EU ubacuju raznorazni busevi iz Rumunije, Slovacke, Poljske...
Onda je doslo do prave organizovane pobune :) 3 busa iz Nisa i jedan iz Pazara (dogovor vozaca i putnika) blokiraju traku za EU autobuse. Stvorila se prava guzva, nezadovoljni Poljaci i Slovaci, svadja nasih i njihovih sofera, trubi se na sve strane... Madjarska policija je dosla da intervenise, al nasi nece da se sklone. Posle sat vremena policija razgovara sa carinicima, oni pustaju dva saltera i ubrzavaju rad, tako da smo ukupno cekali 4 sata umesto sigurnih 10-ak.
I da...ovi sto pricaju o manjim prelazima, ovde se govori o autobusima koji ne mogu na te prelaze, a ne o automobilima.

niis

pre 6 godina

@Katarina: isto se i meni desilo prosle godine. 4 sata smo cekali da propuste 2-3 autobusa, a onda su ostalih 10 propustili u roku od sat vremena.

goran

pre 6 godina

...godinama to traje a svi cute jer je
moglo da se mulja...koliko in cime su natovareni ti autobusi normalno bi trebali u kolonu za kamione. ..

maki

pre 6 godina

Licno sam, bio svoje vremeno u jednom autobusu, i video kada je sofer dao MITO. Madjarskom policajcu, da nas propusti. I to oficir. Stavio soferov pasos u djep i otiso. Posle izvesnog vermena se vratio. I ovaj mu dade pare. Sav taj kraj oko nase granice, nasa diaspora je izgradila, davajuci mito. To je veliki problem EU, a i nasag ministarstva spoljnih poslova. Sto ne popricaju o tom probemu.

1981

pre 6 godina

Ja sam 1981. bio prvi i poslednji put u Mađarskoj. Ne znam koja muka bi me naterala da opet odem.
U Ruminiji nisam bio, ali Bugarsku sam isto optisao 1990., isto prvi i poslednji put.

Sokrat

pre 6 godina

Prestanite više sa blaćenjem naših komšija! Madjari sigurno nisu kao Nemci, ali smo mi bar pet puta bahatiji i korumpiraniji od njih (normalno, više prema strancima), a plus je njihova država za par koplja ozbiljnija i organizovanija od naše.

Problem postoji i trebalo bi ga ispitati, ali mi stvarno nisu jasni putnici autobusa koji šoferima plaćaju harač za navodne zahteve carinika (kako u automobilskom prevozu toga nema?!). Problem sa fiktivnim izlascima i izlascima jeste postajao i bilo je hapšenja carinika koji su u tome učestvovali.

hm

pre 6 godina

zadovijeka je na toj granici a posebno na horgosu bilo problema. barem moje iskustvo a nikad nisam isao.busom vec kolima. tu su bili uvek prilicno neljubazni. cak i agresivni mada redje. a ovo da te ostave da cekas dok se oni smiluju da doju pa da uzmu pasos i parkiraju ga tamo negde pa kad se smiluju da ga pogledaju to je cesce narocito kod buseva. ja gledao par puta. al uvek ima neki dobar izgovor i ne.mozes im nista.

Nedjo

pre 6 godina

Cesto sam u Madjarskoj i nikada nisam imao problema na granici. Leti je guzva zbog Turaka i ostale bratije koja ide na jug i treba traziti alternativne pravce. Pobogu braco zapita li se neko zasto cekate po dva tri sata na naplatnoj rampi prema Beogradu i koliko su "carinici" tamo ljubazni i dali cete ikada dobiti tacan kusur?

Nebojša

pre 6 godina

Definitivno, mađarski granični organi su naj drskiji i naj korumpiraniji u odnosu na sve balkanske zemlje. I ja redovno doživljavam neugodnosti na mađarskim prelazima iako ne idem često. Nije tačno da su ih naši gastarbajteri navikli na mito. Mađarske granične vlasti, svaki od njih, vrše pritisak i bez ustručavanja otvoreno iznose cifru koja bi zadovoljila njihov trud i volju da vas puste da pređete. Mene je jedan uslovio na Horgošu da dam za nas dvojicu po 20€ ako želimo proći bez problema jer sam ja odbio da "stavim nešto dobro u pasoš" iako sam tvrdio da ne nosimo ništa osim ličnih stvari za higijenu i garderobu. Ponudio sam da pregleda auto ali on mi reče: hoćeš ja tebe gledam u onaj hala jedan ceo dan i nađem jedan revolver ili bomba?! I ja stavim 20€ ali on baci besno nazad u auto pasoše i viku da u svaki stavim po 20. Pa ti nemoj...Kome da se žališ? To je timski rad kao i kod naših. Nisu ni oni puno bolji. Postoji nepisano pravilo diobe plena i zaštite. Ne može im niko ništa.

1914

pre 6 godina

Madjarska jako kontrolise svoje carinike i uzimanje para na granici je vrlo kaznjivo i zato se to ne desava u automobilskom saobracaju! A zasto se desava u autobuskom.....pitajte sofere!
(Freedom, 1. avgust 2017 14:11)
Jel nas zezas,prodaju se za 5 evra ko i ovi nasi...

Baja_Patak

pre 6 godina

Prisustvovao sam u vise navrata izivljavanju i urlanju granicnih policajaca Madjarske na ljude u kolima koji su madjarski drzavljani samo zato sto bi prokomentarisali dugo cekanje. Kad pogledate sastav videcete da su vecina istetovirani, obrijani, nabildovani likovi od kojih se neka pristojnost ne moze ni ocekivati. A i za reciprocitet ih bas briga, mogli bi do sutra da maltretiramo putnike iz Madjarske u znak odmazde nijedan madjarski carinik se ne bi uzbudio. Problem je u tome sto se na ovo ne ukaze na najvisem drzavnom nivou. Najljubazniji carinici koje sam video a ujedno i ubedljivo najdetaljniji su u Belorusiji gde se vlada cvrstom rukom tako da ne moze jedan carinik sebi da dozvoli ni da bude neljubazan ali i da ne odradi carinski pregled kako dolikuje. Jednostavno se zna red, sve se radi po pravilima.

Neno

pre 6 godina

Na našim vestima je to uvek po par sati čekanja a ovo je prava istina,a Madjari moraju da preko reda propuštaju buseve iz EU a nas driblaju dok kod naših svi čekaju u redu,da kod naših mi imamo prednost sto bi bilo normalno,to bi bilo odmah diskriminacija i tako to,šteta sto je ovako sad kad smo poštovani u EU i svetu da nas ovako zezaju

Pocujte

pre 6 godina

@Dragan Ajde ne mlati, prelaz Mokra Gora kako ga ti zoves tj.Kotroman kako se zove ima dve trake, kad je bus ispred tebe ne mozes da ga preskocis kolima, mlatis gluposti obicne, ili mislis da bus treba da stoji 3 sata sa strane negde dok ga ne sustignu gospoda sa automobilima iz Beograda , jer njih je 50, mogu da cekaju a ti si sam pa ti se zuri. Na Kotromanu pregled autobusa i dokumenata za sve putnike traje oko 10 minuta a automobil 5 minuta...

Aleksandar

pre 6 godina

@(vojvodjanin, 1. avgust 2017 13:33)

Isto se meni desilo u 4 ujutru i to na IZLASKU iz Mađarske. Naljutio se baja što sam ga probudio, šta li je, pa rešio da mi izvrće gepek naopačke. Od tad ću i preko Albanije da idem u Nemačku samo ne preko Mađarske.

Aleksandar

pre 6 godina

@(Oj Srbine,moj Srbine, 1. avgust 2017 14:38)

A da ti probaš da se obratiš šefu smene pre nego što nama prigovoriš što mu se ne obraćamo - obraćali smo se, on je najgori od svih.

Plavo nebo

pre 6 godina

"To je samo zato što se Mađarima ne radi ili nema ko da radi”, kaže on. Pa lepo pise da je 44 carinika uhapseno zbog krsenja zakona, nema sta da se objasnjava. I to zbog sprege sa srpskim kriminalcima. Autobusi valjda treba da imaju klimu, a i spic je sezone, za ocekivati je da se ceka vise sati. Mada, i same granice su tu samo zato sto nismo u EU, tako da je to cena "nase slobode" kao sto neki vole da opravdavaju negativan stav prema EU.

1981

pre 6 godina

Ja sam 1981. bio prvi i poslednji put u Mađarskoj. Ne znam koja muka bi me naterala da opet odem.
U Ruminiji nisam bio, ali Bugarsku sam isto optisao 1990., isto prvi i poslednji put.

Tab

pre 6 godina

Madjari na granici teraju pun bus ljudi da udje u zgradu gde za salterom sedi jedan covek koji pecatira. Pa da li je to u redu?! Cariniku je tesko da protegne noge i udje u bus vec maltretira 50 i vise ljudi da svi setaju, stare i bolesne, decu....

Sokrat

pre 6 godina

Prestanite više sa blaćenjem naših komšija! Madjari sigurno nisu kao Nemci, ali smo mi bar pet puta bahatiji i korumpiraniji od njih (normalno, više prema strancima), a plus je njihova država za par koplja ozbiljnija i organizovanija od naše.

Problem postoji i trebalo bi ga ispitati, ali mi stvarno nisu jasni putnici autobusa koji šoferima plaćaju harač za navodne zahteve carinika (kako u automobilskom prevozu toga nema?!). Problem sa fiktivnim izlascima i izlascima jeste postajao i bilo je hapšenja carinika koji su u tome učestvovali.

kosovo

pre 6 godina

Zato sto nismo u Evropskoj Uniji..Na granici cim vide autobuse sa EU tablicama odmah propustaju,dok nas jadnike stave da cekamo po nekoliko sati dok se na kraju ne sazale na nas..Udjemo u Evropsku uniju i problem resen!

Trovach

pre 6 godina

Ako ikada udjemo u EU, takvih maltretmana vise nece biti. Okruzeni smo clanicama EU i jedino je logicno da joj i sami pristupimo. Koja bi bila druga opcija?

Горан

pre 6 godina

Решење је сасвим једноставно. Кад годнаиђе аутобус са мађарским држављанима одвојити га са стране и на поступити на идти начин као и мађарске граничнр службе. И то понављати све.док је потребно. Подсећам да и мађарски држављани не могу боравити неограничено у нашој земљи те је стога потребно појачати контроле. Само онај који није лично видео како ради мађарска погранична полиција и царина може стати у њихову одбрану.

profesor

pre 6 godina

Oduvek su se tako ponašali jer im se može. Neije bilo razlike:socijalizam-kapitalizam, Varšavski-NATO, uvek su prema nama bili arogantni i neprijatni. Preko reda puštaju autobuse iz Poljske, Austrije, Nemačke, Turske... A mi, čekamo satima da nas puste preko granice.

Ja

pre 6 godina

Živim u Nemačkoj i trudim se da poštujem pravila. Putujem automobilom i nikada nisam nosio hranu iako se svaki put gotovo posvađam s majkom oko toga.
Ali, većina naših ljudi koji putuju autobusima nose cigarete, rakiju, suvo meso, čvarke, sir, kajmak, domaća jaja i stotinu raznih čuda. Zaista sam se pitao kako uspevaju da to sve prenesu i to u tolikim količinama. Kažu, pred granicu s Mađarskom svi iz autobusa damo po 10-20€ vozaču, on carnicima i puste nas bez problema. Osim toga, moj komšija je vozač autobusa, napravio je i opremio kuću od 3 sprata koja brat-bratu vredi 200.000€. Nešto ne verujem da se to može od vozačke plate, ko zna šta se sve prevozi u tim autobusima.
E, sad čekajte i pitajte se što baš Srbe gnjave...

Gruzanin

pre 6 godina

Nama normalan put na zapad ide preko hrvatske i slovenije, madjari su takvi oduvek. Mozda cu se nekad razocarati, ali u svim mojim putovanjima hrvatska carina i granicna policija je bila i najprofesionalnija i najljubaznija, i to daleko vise od slovenaca i srba, a kroz madjarsku sam prosao samo tri puta - prvi, zadnji i nikad vise.

David

pre 6 godina

Nasi vajni politicari nas vode u Azijsku uniju, a okruzeni smo NATO i EU drzavama. Sizofrenu politiku nasih vajnih politicara placaju gradjani, biraci. Male plate, visoke cene goriva, roba i usluga, zadrzavanje na granicama...

Alan Ford

pre 6 godina

Gde su sada oni protivnici EU??? Ti nigde ne idu iz svoje sobe pa zato i mrze sve druge... Ako nista drugo prednost je sto nema granicnih prelaza

aalborg

pre 6 godina

Madjari na granici teraju pun bus ljudi da udje u zgradu gde za salterom sedi jedan covek koji pecatira. Pa da li je to u redu?! Cariniku je tesko da protegne noge i udje u bus vec maltretira 50 i vise ljudi da svi setaju, stare i bolesne, decu....
(Tab, 01. avgust 2017 12:15)

Rođače, da si išao ikada zapadnije od užica u poslednjih nekoliko godina znao bi da je to standardna procedura na svim graničnim prelazima eu, severno i zapadno od srbije...

vojvodjanin

pre 6 godina

Madjari imaju fobiju od Srba.Jos iz vremena kada smo isli u Pestu i izivlajvali se po kafanama. izbegavam madjarsku kada idem put Evrope.U Maju mesecu ove godine isao sam poslom u Sekesfehervar.Na Kelebiji ja sam na granici u tri ujutro.Prosao pasosku cekam carinika. Nema nikog dvadeset minuta. Razmisljam da li da odem ili da cekam.Izadjem iz kola i pravac u carinsku kucicu.Kao da nema nikog.Kada otvorim jedna vrata tamo carinik i carinica u ljubavnom zanosu. Vratim se u kola i dodje carinik besan. Prekinuo sam coveka.Izvrnuo mi za kaznu ceo auto.Maltretirao me 45 minuta

Freedom

pre 6 godina

Madjarska jako kontrolise svoje carinike i uzimanje para na granici je vrlo kaznjivo i zato se to ne desava u automobilskom saobracaju! A zasto se desava u autobuskom.....pitajte sofere!

putnik

pre 6 godina

Zasto idu kroz Madjarsku i zasto idu preko Horgosa. Kelebija, Backi breg.Put malo duzi preko Hrvatske i manje se ceka.Madjari nikada prema putnicima iz Srbije nisu bili blagonakloni.Jos od vremena sankcija kada smo morali u Budimpestu na aerodrom

firga reisen

pre 6 godina

Мађари су генерално врло нељубазни и хладни, част изузецима али изуетак потврђује правило!

Nikola-Nis

pre 6 godina

Zato sto nas mnogo vole. Obozavaju nas prosto. Jos 1960.kada sam vodio grupe kao mlad imali smo iste probleme sa njima. I danas je isto.

Ka-Min

pre 6 godina

Pročitao sam sve komentare gdje se svi žale na mađarske carinske i policiske kontrole na granici. Mogu vam reći da sam zaključio da su oni takvi kakvi su i može im biti, trpi i ćuti ili ih zaobiđite. Često idem na kupanje u Morohalom gdje je sve sređene kao u raju, a najbliža mi je ta banja i nisam imao posebnih problema, jer oni vide tko im ide da ostavi pare,a tko je na proputovanja pa se vjerohatno tako i postavljaju. Moji potomci kada dolaze i Njemačke nikada ne idu preko Mađarske zbog svega što je u komentarima navedeno, pa i vi drugi zaobiđite mađare ako vam prilike donekle dozvoljavaju.

Nikola

pre 6 godina

Madjarske vlasti (kako policijske tako i carinske) su jedni od najgorih u Evropi. To vam može potvrditi bilo koji kamiondžija ili putnik koji redovno tamo putuje.

Na terminal se sa kamionom ne ulazi bez 20 evra u pasošu.

prizrenac

pre 6 godina

Ni srbi nisu bolji od Madjara,pre dve nedelje sam bio u Leskovcu,4 sata cekanja na Merdaru,policajac sa carinarnikom sede u baraku,a nece da rade zasta su pozvani.

Stavros

pre 6 godina

Pre par godina od NS do aerodroma u Budimpesti mi je trebalo osam sati,za dlaku sam promasio let.Nikad vise preko Madjarske
Problem je u tome sto nas uglavnom svi gledaju kao stoku i za to mozemo kriviti samo sebe.
Ne mozemo nista ocekivati od nasih vlasti jer oni su ogledalo nas samih.
Jedino mi nije jasno kakva smo mi nacija kad mozemo trpiti tolika ponizenja?

skblzzzz

pre 6 godina

Od svih carinika i pograničnih policajaca s kojima sam se susretao, a posjetio sam veći broj evropskih država (i još poneku van Evrope), mađarski su bez konkurencije najgori. Bahati, namrgođeni, uvijek imaju potrebu pokazivati silu. Prijateljstvom ne odišu ni njihove kolege iz većine zemalja bivšeg istočnog bloka, ali Mađari su bez premca.

Dragan

pre 6 godina

Setili se poslije 27 godina da protestvujete. Oni to rade od uvek kao i srpski carinici. Razlike nema. Jedino sad ne smeju da uzimaju mito pa se zezaju. Nikad ama bas nikad ni jedan autobus niti kombi nije prosao a da nije dao mito srpskim ili madjarskim carinicima. Pisu neki da se koriste alternativni prelazi. Zasto? Zbog bahatosti nasih i njihovih carinika? Prosao sam mnogo granica ali mi se srpska i madjarska gadi.Sta je sa prelazom u Mokroj Gori? Ista prica. Stane autobus pregleda se a putnicki automobili cekaju da zavrse. Pa to nema nigde osim u Srbiji.Prema Cg isto.. da ne nabrajam dalje.

poznavalac

pre 6 godina

jedan moj prijatelj, naš čovek iz Mađarske i visoko kotiran u diplomatskoj službi Mađarske, mi je rekao da su granična policija i carina države u državi i da im ne mogu ništa.

dule

pre 6 godina

e vala istina je poslovni put za Austriju na koji idemo jednom nedeljno je postao pakao i na prelazu horgoš a bogami i na alternativnim prelazima pre šest dana na izlazu iz Mađarske smo na prelazu horgoš 2 čekali oko tri sata.
Propusnost prelaza je bila 10 automobila na sat vremena .
Ne mogu ni da zamislim kroz koju golgotu prolaze putnici u autobusima.
Ocenio bih ponašanje mađarskih carinika kao vrhunski i višegodišnji bezobrazluk.

Katarina

pre 6 godina

ovako je bilo i proslog leta i nema
veze sa hapsenjem, jednostavno su madjarski carinici bezobrazni. autobusi su stajali 6 sati na granici, pustali su po jedan bus na dva sata a onda su bez bilo kakve temeljne provere odjednom pustili svih 10 autobusa u roku od pola sata.

Neka ih drže, kad im ovi dopuštaju da ih drže

pre 6 godina

Zašto? Zato što su, pretpostavljam, autoprevoznici iz dijaspore, kao i naši ljudi koji koriste njihove usloge, svojevrsni mazohisti. Ukratko, sa svih polazišta iz Nemačke ili Švajcarske i Austrije, osim Beča (npr. Štutgart/Minhen-Beograd), kraći je put koji vodi kroz Austriju (Salcburg, Filah), Slovenije i Hrvatske, a autoprevoznici umesto mađarske vinjete mogu da kupe slovenačku, kao i hrvatski ENC pripejd. Ili je, možda, višesatno zadržavanje na Horgošu ili Kelebiji već postalo deo tradicije, pa ne mogu bez toga ni mađarski carnici, ni naše autobušdžije, ni putnici?

Oj Srbine,moj Srbine

pre 6 godina

Na svakom g.prelazu prema Madjarskoj stoji na vise jezika u slucaju maltretiranja da se obrate sefu smene .I zasto to niko ne radi ?Osim toga problem sa korupcijom ce se uskoro resiti jer ce se pasosi skenovati a pecati idu u istoriju . Onda su Balkanci potpuno pod kontrolom kad su usli,kad izasli iz EU.

Nedjo

pre 6 godina

Cesto sam u Madjarskoj i nikada nisam imao problema na granici. Leti je guzva zbog Turaka i ostale bratije koja ide na jug i treba traziti alternativne pravce. Pobogu braco zapita li se neko zasto cekate po dva tri sata na naplatnoj rampi prema Beogradu i koliko su "carinici" tamo ljubazni i dali cete ikada dobiti tacan kusur?

građanin

pre 6 godina

ljudi naučite se da koristite alternativne prelaze...na zapad se moze i preko rumunije...put je duži 50ak kilometara ali nikad nema guzve...iz svog iskustva govorim. pozdrav!

Ja.

pre 6 godina

Drze te dok ne platis .. TAko sam ja letos kroz BUgarsku i onaj Bugarin pocne tu nesto namrgodjeno da prigovara ne razumem ga nista ..kao da sam ga kriminalac ..a ja sa porodicom i dvoje male dece turisticki ..pravi se da ne zna engleski i stavi me sa strane i bukvalno niko sat vremena mi ne prilazi ..ja izadjem da pitam sta uopste ja cekam oni kao da udjem u kola..kaze zena ponudi im 10-20 eura i ja ga zovem i drzim 10 eura u ruci ..uze bez reci ode u kucicu donese pasose i pusti nas...i to je prelaz ka evropskoj uniji

marx

pre 6 godina

Mene npr nerviraju i maltretiraju nasi carinici kada se vracam vozom iz Madjarske. Madjari provuku pasos kroz onaj aparat sto nose preko ramena i to je to a nasi pokupe sve pasose pa jedan po jedan ukucavaju u kompjuter i to sve traje 20ak minuta dok Madjar za 5min zavrsi ceo voz. A o usporenju voza kad predje u Srbiju ne treba ni govoriti, brze bi na pedale isao.

a mi se kopcamo na ledja

pre 6 godina

evo sad sam na horgosu, kod madjara 6 kolona, za 20min gotovo.
I onda pravo u red za nasu stranu... prodje pola sata, nisam jos na pola puta do naseg saltera...
38C je napolju, a nasima se nezuri...

femme

pre 6 godina

To traje duze od mesec dana, ja sam u maju cekala sest sati , isto tako niko se ne pojavljuje i onda u roku od sat vremena puste sve autobuse

Brkajlo

pre 6 godina

Mala pomoc prijatelja od nekoga iz tog kraja (nadam se samo da nece posle svi navaliti tu pa da mi propadne fora :) )
Imate granicni prelaz Bajmok-Bacsalmas, na kojem, ni u najvecoj sezoni nikada nisam video vise od 5 vozila, od cega su 4 od carinika. To je skretanje od Subotice nekih 15-20 minuta, ali posle se moze dobro iskombinovati u Madjarskoj brzo nazad na auto put, a sigurno mi je draze voziti 30 km i pola sata vise nego 1, 2, 3 sata i do u nedogled cekati na granici, sto svima unistava nerve.
Prelaz Backi Vinogradi obavezno zaobidjite, jer mnogi hoce da preskoce guzvu na Kelebiji i Horgosu pa idu na njega, kao i svi koji idu u Morahalom na kupanje, pa se ceka dobro vise od sat vremena.
Pozdrav sa severozapada zemlje

Remus

pre 6 godina

Zadrzavanja su tolika da se skupi po 10 Evra od svakoga putnika. Svi to znaju i sada se prave nevesti. Moji dolaze uglavnom autobusima iz Svajcarske i nije se desilo da nisu platili, kod ulaska, Madjarima tu nezvanicnu carinsku taksu.

Komsija

pre 6 godina

Na Grckoj granici, srbi? udari pasose i teraj, na makedonskoj samo pitao da li smo srbi i pustio nas. Nas baja mi trazi osiguranje.... brate

Mihovil miš

pre 6 godina

Na slovenačkoj granici nešto jaču proveru doživljavali su rumunski putnici. Bilo je dosta ukradenih vozila, stvari, lažnih dokumenata, ali su sve mere slovenačke carine i policije posustale nakon ozbiljnog prigovora rumunskog ambasadora u Ljubljani i diplomatske korespondencije na pravcu Lj-Bukarešt.
Ovakav tretman od strane mađarskih carinika srpski putnici doživljavaju još od raspada SFRJ, znači oko 17 godina. Ništa se nije promenilo.

ivan

pre 6 godina

Dakle, prema madjarskoj, u subotu na noc, kolona 6km, 3h sam cekao da mogu da se okrenem i odem na kelebiju.
Sinoc, greskom ponovo na horgos, 3km kolona, na srecu odmah sam se okrenuo i na kelebiju.
U OBA PRAVCA, I SINOC I U SUBOTU KELEBIJA PRAZNA.
Voli narod da koristi navigaciju pa to ti je.
Madjari su posebna prica oduvek, tu nema neke velike price...

autoprevoznik

pre 6 godina

zale se na madjare....
sta sa nasom arogancijom na granicama
2014 godine sam vozio pomoc za obrenovac iz danske.Nemacka,Austrija,Slovenija, Hrvatska prelaz Bajakovo/Batrovci . svuda ide bez problema , cak i u hrvatskoj gospoda..kod nas ..stizem na vagu dajem papire pasos i policajka kaze vidi " nas a danac" "izdajica" , ja je pitam a zasto izdajica gospodjo ? dali vi vidite gde sam ja rodjen sto lepo pise u pasosu..zasto da me nazove izdajicom sto sam srbin poreklom rodjen u danskoj i zivim u danskoj. pa nisam ja birao gde cu se roditi i gde ce moji roditelji ziveti i raditi. kad sam nju prosao onda uhvatili carinici oce pare pa oce i ako je donacija. i moro sam da im dam 100 eura da me puste dalje posle 2000 km u svom trosku. decembra meseca iste godine Lego daje donaciju za decu obrenovca. srpska crkva kontaktira mene dali imam vremena da prevezem 8 paleta lego kockica. ok uradicu. srbska ambasada u DK izda papire i najavime kad i u koliko sati prelazim granicu i celim putem bez problema do nasih seljaka. drzali su me od 00:00 do 14:00 na batrovcima dokle neko iz vlade nije reagovo. i sad kako da se zalimo na madjare kada treba prvo nase malo skolovati kako da se ponasaju prema ljudima.

Baja_Patak

pre 6 godina

Prisustvovao sam u vise navrata izivljavanju i urlanju granicnih policajaca Madjarske na ljude u kolima koji su madjarski drzavljani samo zato sto bi prokomentarisali dugo cekanje. Kad pogledate sastav videcete da su vecina istetovirani, obrijani, nabildovani likovi od kojih se neka pristojnost ne moze ni ocekivati. A i za reciprocitet ih bas briga, mogli bi do sutra da maltretiramo putnike iz Madjarske u znak odmazde nijedan madjarski carinik se ne bi uzbudio. Problem je u tome sto se na ovo ne ukaze na najvisem drzavnom nivou. Najljubazniji carinici koje sam video a ujedno i ubedljivo najdetaljniji su u Belorusiji gde se vlada cvrstom rukom tako da ne moze jedan carinik sebi da dozvoli ni da bude neljubazan ali i da ne odradi carinski pregled kako dolikuje. Jednostavno se zna red, sve se radi po pravilima.

maki

pre 6 godina

Licno sam, bio svoje vremeno u jednom autobusu, i video kada je sofer dao MITO. Madjarskom policajcu, da nas propusti. I to oficir. Stavio soferov pasos u djep i otiso. Posle izvesnog vermena se vratio. I ovaj mu dade pare. Sav taj kraj oko nase granice, nasa diaspora je izgradila, davajuci mito. To je veliki problem EU, a i nasag ministarstva spoljnih poslova. Sto ne popricaju o tom probemu.

1914

pre 6 godina

Madjarska jako kontrolise svoje carinike i uzimanje para na granici je vrlo kaznjivo i zato se to ne desava u automobilskom saobracaju! A zasto se desava u autobuskom.....pitajte sofere!
(Freedom, 1. avgust 2017 14:11)
Jel nas zezas,prodaju se za 5 evra ko i ovi nasi...

TT001

pre 6 godina

Pre 20-ak dana dosao u Nemacku autobusom iz Srbije preko Horgosa.
Nase prosli brzo. Na granici kod Madjara 18 autobusa ispred nas u redu.
Po jedan prolazi na svakih pola sata.
Samo jedan salter radi a tolika guzva. Jos se preko reda u traci za EU ubacuju raznorazni busevi iz Rumunije, Slovacke, Poljske...
Onda je doslo do prave organizovane pobune :) 3 busa iz Nisa i jedan iz Pazara (dogovor vozaca i putnika) blokiraju traku za EU autobuse. Stvorila se prava guzva, nezadovoljni Poljaci i Slovaci, svadja nasih i njihovih sofera, trubi se na sve strane... Madjarska policija je dosla da intervenise, al nasi nece da se sklone. Posle sat vremena policija razgovara sa carinicima, oni pustaju dva saltera i ubrzavaju rad, tako da smo ukupno cekali 4 sata umesto sigurnih 10-ak.
I da...ovi sto pricaju o manjim prelazima, ovde se govori o autobusima koji ne mogu na te prelaze, a ne o automobilima.

goran

pre 6 godina

...godinama to traje a svi cute jer je
moglo da se mulja...koliko in cime su natovareni ti autobusi normalno bi trebali u kolonu za kamione. ..

niis

pre 6 godina

@Katarina: isto se i meni desilo prosle godine. 4 sata smo cekali da propuste 2-3 autobusa, a onda su ostalih 10 propustili u roku od sat vremena.

hm

pre 6 godina

zadovijeka je na toj granici a posebno na horgosu bilo problema. barem moje iskustvo a nikad nisam isao.busom vec kolima. tu su bili uvek prilicno neljubazni. cak i agresivni mada redje. a ovo da te ostave da cekas dok se oni smiluju da doju pa da uzmu pasos i parkiraju ga tamo negde pa kad se smiluju da ga pogledaju to je cesce narocito kod buseva. ja gledao par puta. al uvek ima neki dobar izgovor i ne.mozes im nista.

Nebojša

pre 6 godina

Definitivno, mađarski granični organi su naj drskiji i naj korumpiraniji u odnosu na sve balkanske zemlje. I ja redovno doživljavam neugodnosti na mađarskim prelazima iako ne idem često. Nije tačno da su ih naši gastarbajteri navikli na mito. Mađarske granične vlasti, svaki od njih, vrše pritisak i bez ustručavanja otvoreno iznose cifru koja bi zadovoljila njihov trud i volju da vas puste da pređete. Mene je jedan uslovio na Horgošu da dam za nas dvojicu po 20€ ako želimo proći bez problema jer sam ja odbio da "stavim nešto dobro u pasoš" iako sam tvrdio da ne nosimo ništa osim ličnih stvari za higijenu i garderobu. Ponudio sam da pregleda auto ali on mi reče: hoćeš ja tebe gledam u onaj hala jedan ceo dan i nađem jedan revolver ili bomba?! I ja stavim 20€ ali on baci besno nazad u auto pasoše i viku da u svaki stavim po 20. Pa ti nemoj...Kome da se žališ? To je timski rad kao i kod naših. Nisu ni oni puno bolji. Postoji nepisano pravilo diobe plena i zaštite. Ne može im niko ništa.

Pocujte

pre 6 godina

@Dragan Ajde ne mlati, prelaz Mokra Gora kako ga ti zoves tj.Kotroman kako se zove ima dve trake, kad je bus ispred tebe ne mozes da ga preskocis kolima, mlatis gluposti obicne, ili mislis da bus treba da stoji 3 sata sa strane negde dok ga ne sustignu gospoda sa automobilima iz Beograda , jer njih je 50, mogu da cekaju a ti si sam pa ti se zuri. Na Kotromanu pregled autobusa i dokumenata za sve putnike traje oko 10 minuta a automobil 5 minuta...

Aleksandar

pre 6 godina

@(vojvodjanin, 1. avgust 2017 13:33)

Isto se meni desilo u 4 ujutru i to na IZLASKU iz Mađarske. Naljutio se baja što sam ga probudio, šta li je, pa rešio da mi izvrće gepek naopačke. Od tad ću i preko Albanije da idem u Nemačku samo ne preko Mađarske.

Neno

pre 6 godina

Na našim vestima je to uvek po par sati čekanja a ovo je prava istina,a Madjari moraju da preko reda propuštaju buseve iz EU a nas driblaju dok kod naših svi čekaju u redu,da kod naših mi imamo prednost sto bi bilo normalno,to bi bilo odmah diskriminacija i tako to,šteta sto je ovako sad kad smo poštovani u EU i svetu da nas ovako zezaju

Aleksandar

pre 6 godina

@(Oj Srbine,moj Srbine, 1. avgust 2017 14:38)

A da ti probaš da se obratiš šefu smene pre nego što nama prigovoriš što mu se ne obraćamo - obraćali smo se, on je najgori od svih.