Utorak, 01.08.2017.

10:22

Zašto Apple ima moć da iznova stvara?

Izvor: Farhad Mandžu

Zašto Apple ima moæ da iznova stvara? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Gidra

pre 6 godina

Shvatite,
dok je i jabuke i androida mi cemo, mozda, moci da kupimo nov tel. Ako bi ijedan propao ili nacisto izdominirao onaj drugi> gg. Konkurencija gura tehnologiju i snizava cenu, voleo bih i treci da se ukljuci u ovu trku. Mi svakako nemamo nista od toga ko je bolji ili bogatiji, nijedan nije nasa firma.
Tehnika narodu!

Rio

pre 6 godina

3f . Pomenuo sam sve proizvodjace mobilnih telefona . Ovo mi je prva replika , ikad , za ove 3 Godine , koliko ucestvujem na ovom forumu . poz za fff.

Pow17

pre 6 godina

Kizo druze,uzivaj slobodno u tome sto moj iPhone ne moze. Ko ti brani?A ja cu da uzivam u onome sto tvoj telefon nema a moj ima. Ima toga dosta:)I zna se za koga sam rekao da mogu da pljunu Apple pod prozor.

Zurkolomac

pre 6 godina

"Vecina ljubitelja jabuke komentarise protivnicke izjave kroz prizmu novca. U smislu "pa ko vam je kriv kad nemate novca da platite apple" Pre pet godina, kada sam kupovao laptop za posao, odlucio sam se za Sony i nisam se pokajao, jer za cenu od 1100 evra sam dobio DUPLO jacu konfiguraciju za iste pare, senzor otiska prsta, mnoštvo prikljucaka i aluminijumsko kuciste. Tadasnji MacBook u toj cenovnoj klasi nije cak imao ni full hd ekran. O grafici i drugim karakteristikama da ne pricam. I evo radi bez problema sve ovo vreme. Sta ja to toliko vredno dobijam za tolike pare? Softver? Sve je to lepo, ali precenjeno
(Rade, 2. avgust 2017 08:46)

Uzaludno pricas druze, jer jabucari ne poseduju u lobanjama odgovarajuci prijemnik koji bi tvoju poruku mogao desifrovati. Bitan je samo logo trule jabuke, a sav ugradjen Hardware je ili pokraden ili kupljen od drugih...

Miki

pre 6 godina

@kiza, ali zasto te je briga sta ko koristi...imas svoj telefon, nokia jel, pa uzivaj...ako neko drugi da 1000e na tel, opet sta tebe ili koga drugoga briga..zasto ljudi uvek gledaju u tudje dvorista..to mi nikada nece biti jasno..ja ovde gde sam uzmem iphone 6s za 350e, meni odlican i nije puno love...mislis da nekoga ovde zanima sto ga imam, sta oblacim itd...

kiza

pre 6 godina

Ako vam se ne svidjaju Apple proizvodi ili ako niste u mogucnosti da ih kupite,pustite druge da ih za svoje pare koriste. Koristim iPhone jer nema android. Koristim Macbook air jer nema Windows:)Mozete Applu da pljunete pod prozor.
(Pow17, 1. avgust 2017 15:40)
Zanimljiv komentar.Ja sam probao 2 meseca da radim na macbook pro 2009 late,bio je snow leopard.Zastareo sistem,ne moze ama bas nista da se radi u njemu,cak ni da se pusti yuo tube,cak ni da se instalira noviji internet pregledac-zastareo sistem.Dok sam malo istrazio sistem,upoznao se,nadogradio na el capitan.U njemu sve radi.Posle mesec dana koriscenja nasao sam da meni takav sistem ne odgovara.Ogromna razlika izmedju njihovog i windows sistema.Meni win vise odgovara.
Sto se tice telefona,ja koristim win 10 telefon,kao i ti zato sto nema android.Ali u odnosu na tvoj iphone,tu sam u prednosti.Desetka dosta dobro radi,stabilna je,kao i vas sistem,nema kocenja,virusa,stalno se nesto unapredjuje,menja,cak se svaki dan i pojavljuju nove aplikacije,vide se promene i da ne nabrajam.
Ali kad pogledas,ja mogu nesto sto ti ne mozes.Mogu da slusam FM radio,mogu da ubacim na hiljade pesama,mogu da ubacim gomile filmova.Ti ne mozes.Tvoj telefon kosta od 600-1000e,moj 120e(lumia 640xl ds)I zasto bi ja sad nekome pljuvao pod prozor?

Rade

pre 6 godina

Vecina ljubitelja jabuke komentarise protivnicke izjave kroz prizmu novca. U smislu "pa ko vam je kriv kad nemate novca da platite apple" Pre pet godina, kada sam kupovao laptop za posao, odlucio sam se za Sony i nisam se pokajao, jer za cenu od 1100 evra sam dobio DUPLO jacu konfiguraciju za iste pare, senzor otiska prsta, mnoštvo prikljucaka i aluminijumsko kuciste. Tadasnji MacBook u toj cenovnoj klasi nije cak imao ni full hd ekran. O grafici i drugim karakteristikama da ne pricam. I evo radi bez problema sve ovo vreme. Sta ja to toliko vredno dobijam za tolike pare? Softver? Sve je to lepo, ali precenjeno

fff

pre 6 godina

Bas divno pitanje , da ucesnici ovog foruma po ko zna koji put , opet polude u raspravi , da li je bolji Samsung ili Jabuka .... Ili neko od ostale mase proizvodjaca . I fuj i bljak .........


Koliko ja vidim jedini si ti koji je pomenuo samsung

Jabucar-Imbecil

pre 6 godina

Stvorili su mene, ponosnog jabucara-imbecila i milione moje brace i sestara. Medjusobno se lako prepoznamo na osnovu prizemnog izgleda, a vrlo cesto organiziramo naucne skupove na splavovima i u turbofolk klubovima.
Sada zurim, jer se sprema jedan naucni jabucarski simpozijum na jednom poznatom splavu. Vidimo se iBraco...

Jabucar-Imbecil

pre 6 godina

@Najveća moć Applea je da stvara debile i zombija svaka im čast na tome nije mala stvar ubediti masu da je nešto prosečno ili loše zapravo dobro za njih i još ih uveriti da su posebni.
(Nebojša, 01. avgust 2017 12:31)

Alo bre, nemoj da me vredjas. Ja sam imbecil, a ne tamo neki debil. Debilizam je kod nas jabucara samo pocetni stadijum preobrazaja i mutacije. Tek iduci nivo je Jabucar-Imbecil kojim se licno ponosim. Nadam se da cu za najkasnije 2 godine doseci iduci nivo jabucarskog preobrazaja, a to je Patoloski-Imbecil,koji je medju nama izuzetno cenjen.
Zbog toga svaki dan marljivo treniram.
Vidimo se braco jabucari u nasem lepom satoru...

Zurkolomac

pre 6 godina

Haha, kakav vic. Pa oni jedino stvaraju horde zombija i polujedinki koje nisu u stanju da razlikuju ni bojler od mikroskopa. Ajmo jabucarcici, nalevo krug i trcecim korakom napred mars...

Mirkosoft

pre 6 godina

Imam i android i iOs. Od ta 3 os android i ios su oba u prednosti u odnosu na win. A kad se to tice iOs ili android, ne bih mogao da odlucim. Dobar je i jedan i drugi no android daje mogucnosti koje su mnogo zanimljivije nego iOs. Sto se stabilnosti tice ne slazem se sa tvrdnjom da iOs ne zapucava. I te kako zna i iOs da zagrebe. Da napomenem da koristim novi a ne polovni iOs uredaj kao i novi a ne polovni android. Cak mi se cini da je android i brzi od jabuke. Android telefone koje kupujem na prelaze 230 evra.

Mile.1337

pre 6 godina

@Nebojša

Fini ste hejteri vi robotici. Postajete onako bas hard core. Poenta sa Apple-om je da njihov proizvod prosto radi. Dal to bio telefon ili market. On radi. Sto direktno, sto indirektno ja sam zahvaljujuci Apple-u zaradio skoro 10.000eur preko perioda od 3 godine. Nadji nekog iOS developera i pitaj ga zasto ne radi za android vec placa Apple-u. Nemas ti nista druze moj osim frustracije a nazivas ljude zombijima i budalama.

Stefan

pre 6 godina

@Nebojša, cuj nije lako, pa okreni se oko sebe brate moj. Jedino sto ceo zivot rade jeste ubedjuju da je lose dobro i obrnuto(po potebi). Sistem zivota na ovoj planeti se zasniva na tome. Alkohol, Opijum, Marihuana, LSD, Veganstvo... Malo lose, malo dobro, kako kome dune.

markoni

pre 6 godina

@Leftism
Posto se po tvom pisanju da zaključiti da nisi ovca,znaci da si čoban ! Sta vasa cobanska ekipa kupuje ako se sme cuti,mozda spaseš i neku zalutalu ovcicu ?

Pow17

pre 6 godina

Ako vam se ne svidjaju Apple proizvodi ili ako niste u mogucnosti da ih kupite,pustite druge da ih za svoje pare koriste. Koristim iPhone jer nema android. Koristim Macbook air jer nema Windows:)Mozete Applu da pljunete pod prozor.

Nebojša

pre 6 godina

Najveća moć Applea je da stvara debile i zombija svaka im čast na tome nije mala stvar ubediti masu da je nešto prosečno ili loše zapravo dobro za njih i još ih uveriti da su posebni.

Dejan

pre 6 godina

Apple ne stvara već više od 40 godina ...
Apple je stvorio Mac ...
Od tada pa na ovamo, Apple je softverska firma koja ima veoma dobro napravljen i optimizovan iOS operativni sistem ...
Sav hardver koji proizvode su prerađene postojeće stvari koje su se dobro prodavale zahvaljujući marketinškom geniju Stiva Džobsa... i čudnoj patentnoj logici u Americi po kojoj možete zaštititi pravougaonik sa zaobljenim ivicama ... a sa druge strane možete eksploatisati tuđe ideje i umanjivati njihov uticaj na industriju nekažnjeno ...
Ovaj Apple je to samo nastavio ali sa primetno manje hype-a po pitanju marketinga ...
Budimo realni ... Stivova inercija još kotrlja Apple ...
Postoje i bolji telefoni i bolji računari i bolji gedžeti i svi su oni uglavnom jeftiniji, a mnogi su i lepši
Ali niko od njih nema optimizovan OS i zarobljenici su Windows-a i Androida
Stoga ...
Apple je Softverska firma ...
I sva njena prodaja zavisi od manje ili više jednog proizvoda
Što znači da će se ukiseliti pre ili kasnije
Ja bih voleo da to bude pre ... jer ...
Realno oni stvarno samo bolje prodaju i iskorištavaju već postojeće tuđe ideje, u zaštićenom rezervatu od par stotina milijardi virtuelnih berzanskih dolara

Rio

pre 6 godina

Bas divno pitanje , da ucesnici ovog foruma po ko zna koji put , opet polude u raspravi , da li je bolji Samsung ili Jabuka .... Ili neko od ostale mase proizvodjaca . I fuj i bljak .........

abraxas

pre 6 godina

smešno, jasno je da je u pitanju marketing za budale koje su spremne da brane idiotizam zarad sopstvenog osećaja važnosti i lažne sigurnosti

zzcv

pre 6 godina

Znaci... kompanija koja je slavna po inovacijama nije zapravo stvorila nista, vec je kopirala tudje da bi napravila "originalniju" verziju ? Mucim se da shvatim rec "originalniju" a ne mogu ni da nadjem odgovor na pitanje odakle apple-u moc da stvara, valjda je novinar zaboravio da odgovori na sopstveno pitanje u naslovu ...

Kaboom

pre 6 godina

Apple samo ima izuzetan marketinški tim koji uspeva da masama objasni da su upravo oni izmislili toplu vodu, i mase slepo veruju u to.
Iako su najverovatnije najuspešniji u tome, nisu jedini čiji je glavni kvalitet marketing.

prcko

pre 6 godina

Ma izmislili su!!
Kompjuter bez usb-a,
Kompjuterski mis bez srednjeg klika, Telefon bez upotrebljivog blututa, bez prosirive memorije, bez zamenjljive baterije, bez 3.5mm ulaza za sluske........
SVE SAMI IZUMI!!!
Svasta...

prcko

pre 6 godina

Ma izmislili su!!
Kompjuter bez usb-a,
Kompjuterski mis bez srednjeg klika, Telefon bez upotrebljivog blututa, bez prosirive memorije, bez zamenjljive baterije, bez 3.5mm ulaza za sluske........
SVE SAMI IZUMI!!!
Svasta...

Nebojša

pre 6 godina

Najveća moć Applea je da stvara debile i zombija svaka im čast na tome nije mala stvar ubediti masu da je nešto prosečno ili loše zapravo dobro za njih i još ih uveriti da su posebni.

Dejan

pre 6 godina

Apple ne stvara već više od 40 godina ...
Apple je stvorio Mac ...
Od tada pa na ovamo, Apple je softverska firma koja ima veoma dobro napravljen i optimizovan iOS operativni sistem ...
Sav hardver koji proizvode su prerađene postojeće stvari koje su se dobro prodavale zahvaljujući marketinškom geniju Stiva Džobsa... i čudnoj patentnoj logici u Americi po kojoj možete zaštititi pravougaonik sa zaobljenim ivicama ... a sa druge strane možete eksploatisati tuđe ideje i umanjivati njihov uticaj na industriju nekažnjeno ...
Ovaj Apple je to samo nastavio ali sa primetno manje hype-a po pitanju marketinga ...
Budimo realni ... Stivova inercija još kotrlja Apple ...
Postoje i bolji telefoni i bolji računari i bolji gedžeti i svi su oni uglavnom jeftiniji, a mnogi su i lepši
Ali niko od njih nema optimizovan OS i zarobljenici su Windows-a i Androida
Stoga ...
Apple je Softverska firma ...
I sva njena prodaja zavisi od manje ili više jednog proizvoda
Što znači da će se ukiseliti pre ili kasnije
Ja bih voleo da to bude pre ... jer ...
Realno oni stvarno samo bolje prodaju i iskorištavaju već postojeće tuđe ideje, u zaštićenom rezervatu od par stotina milijardi virtuelnih berzanskih dolara

Mile.1337

pre 6 godina

@Nebojša

Fini ste hejteri vi robotici. Postajete onako bas hard core. Poenta sa Apple-om je da njihov proizvod prosto radi. Dal to bio telefon ili market. On radi. Sto direktno, sto indirektno ja sam zahvaljujuci Apple-u zaradio skoro 10.000eur preko perioda od 3 godine. Nadji nekog iOS developera i pitaj ga zasto ne radi za android vec placa Apple-u. Nemas ti nista druze moj osim frustracije a nazivas ljude zombijima i budalama.

Pow17

pre 6 godina

Ako vam se ne svidjaju Apple proizvodi ili ako niste u mogucnosti da ih kupite,pustite druge da ih za svoje pare koriste. Koristim iPhone jer nema android. Koristim Macbook air jer nema Windows:)Mozete Applu da pljunete pod prozor.

abraxas

pre 6 godina

smešno, jasno je da je u pitanju marketing za budale koje su spremne da brane idiotizam zarad sopstvenog osećaja važnosti i lažne sigurnosti

Kaboom

pre 6 godina

Apple samo ima izuzetan marketinški tim koji uspeva da masama objasni da su upravo oni izmislili toplu vodu, i mase slepo veruju u to.
Iako su najverovatnije najuspešniji u tome, nisu jedini čiji je glavni kvalitet marketing.

Rio

pre 6 godina

Bas divno pitanje , da ucesnici ovog foruma po ko zna koji put , opet polude u raspravi , da li je bolji Samsung ili Jabuka .... Ili neko od ostale mase proizvodjaca . I fuj i bljak .........

zzcv

pre 6 godina

Znaci... kompanija koja je slavna po inovacijama nije zapravo stvorila nista, vec je kopirala tudje da bi napravila "originalniju" verziju ? Mucim se da shvatim rec "originalniju" a ne mogu ni da nadjem odgovor na pitanje odakle apple-u moc da stvara, valjda je novinar zaboravio da odgovori na sopstveno pitanje u naslovu ...

Stefan

pre 6 godina

@Nebojša, cuj nije lako, pa okreni se oko sebe brate moj. Jedino sto ceo zivot rade jeste ubedjuju da je lose dobro i obrnuto(po potebi). Sistem zivota na ovoj planeti se zasniva na tome. Alkohol, Opijum, Marihuana, LSD, Veganstvo... Malo lose, malo dobro, kako kome dune.

markoni

pre 6 godina

@Leftism
Posto se po tvom pisanju da zaključiti da nisi ovca,znaci da si čoban ! Sta vasa cobanska ekipa kupuje ako se sme cuti,mozda spaseš i neku zalutalu ovcicu ?

Jabucar-Imbecil

pre 6 godina

Stvorili su mene, ponosnog jabucara-imbecila i milione moje brace i sestara. Medjusobno se lako prepoznamo na osnovu prizemnog izgleda, a vrlo cesto organiziramo naucne skupove na splavovima i u turbofolk klubovima.
Sada zurim, jer se sprema jedan naucni jabucarski simpozijum na jednom poznatom splavu. Vidimo se iBraco...

kiza

pre 6 godina

Ako vam se ne svidjaju Apple proizvodi ili ako niste u mogucnosti da ih kupite,pustite druge da ih za svoje pare koriste. Koristim iPhone jer nema android. Koristim Macbook air jer nema Windows:)Mozete Applu da pljunete pod prozor.
(Pow17, 1. avgust 2017 15:40)
Zanimljiv komentar.Ja sam probao 2 meseca da radim na macbook pro 2009 late,bio je snow leopard.Zastareo sistem,ne moze ama bas nista da se radi u njemu,cak ni da se pusti yuo tube,cak ni da se instalira noviji internet pregledac-zastareo sistem.Dok sam malo istrazio sistem,upoznao se,nadogradio na el capitan.U njemu sve radi.Posle mesec dana koriscenja nasao sam da meni takav sistem ne odgovara.Ogromna razlika izmedju njihovog i windows sistema.Meni win vise odgovara.
Sto se tice telefona,ja koristim win 10 telefon,kao i ti zato sto nema android.Ali u odnosu na tvoj iphone,tu sam u prednosti.Desetka dosta dobro radi,stabilna je,kao i vas sistem,nema kocenja,virusa,stalno se nesto unapredjuje,menja,cak se svaki dan i pojavljuju nove aplikacije,vide se promene i da ne nabrajam.
Ali kad pogledas,ja mogu nesto sto ti ne mozes.Mogu da slusam FM radio,mogu da ubacim na hiljade pesama,mogu da ubacim gomile filmova.Ti ne mozes.Tvoj telefon kosta od 600-1000e,moj 120e(lumia 640xl ds)I zasto bi ja sad nekome pljuvao pod prozor?

Rade

pre 6 godina

Vecina ljubitelja jabuke komentarise protivnicke izjave kroz prizmu novca. U smislu "pa ko vam je kriv kad nemate novca da platite apple" Pre pet godina, kada sam kupovao laptop za posao, odlucio sam se za Sony i nisam se pokajao, jer za cenu od 1100 evra sam dobio DUPLO jacu konfiguraciju za iste pare, senzor otiska prsta, mnoštvo prikljucaka i aluminijumsko kuciste. Tadasnji MacBook u toj cenovnoj klasi nije cak imao ni full hd ekran. O grafici i drugim karakteristikama da ne pricam. I evo radi bez problema sve ovo vreme. Sta ja to toliko vredno dobijam za tolike pare? Softver? Sve je to lepo, ali precenjeno

Miki

pre 6 godina

@kiza, ali zasto te je briga sta ko koristi...imas svoj telefon, nokia jel, pa uzivaj...ako neko drugi da 1000e na tel, opet sta tebe ili koga drugoga briga..zasto ljudi uvek gledaju u tudje dvorista..to mi nikada nece biti jasno..ja ovde gde sam uzmem iphone 6s za 350e, meni odlican i nije puno love...mislis da nekoga ovde zanima sto ga imam, sta oblacim itd...

Zurkolomac

pre 6 godina

"Vecina ljubitelja jabuke komentarise protivnicke izjave kroz prizmu novca. U smislu "pa ko vam je kriv kad nemate novca da platite apple" Pre pet godina, kada sam kupovao laptop za posao, odlucio sam se za Sony i nisam se pokajao, jer za cenu od 1100 evra sam dobio DUPLO jacu konfiguraciju za iste pare, senzor otiska prsta, mnoštvo prikljucaka i aluminijumsko kuciste. Tadasnji MacBook u toj cenovnoj klasi nije cak imao ni full hd ekran. O grafici i drugim karakteristikama da ne pricam. I evo radi bez problema sve ovo vreme. Sta ja to toliko vredno dobijam za tolike pare? Softver? Sve je to lepo, ali precenjeno
(Rade, 2. avgust 2017 08:46)

Uzaludno pricas druze, jer jabucari ne poseduju u lobanjama odgovarajuci prijemnik koji bi tvoju poruku mogao desifrovati. Bitan je samo logo trule jabuke, a sav ugradjen Hardware je ili pokraden ili kupljen od drugih...

Zurkolomac

pre 6 godina

Haha, kakav vic. Pa oni jedino stvaraju horde zombija i polujedinki koje nisu u stanju da razlikuju ni bojler od mikroskopa. Ajmo jabucarcici, nalevo krug i trcecim korakom napred mars...

Pow17

pre 6 godina

Kizo druze,uzivaj slobodno u tome sto moj iPhone ne moze. Ko ti brani?A ja cu da uzivam u onome sto tvoj telefon nema a moj ima. Ima toga dosta:)I zna se za koga sam rekao da mogu da pljunu Apple pod prozor.

Gidra

pre 6 godina

Shvatite,
dok je i jabuke i androida mi cemo, mozda, moci da kupimo nov tel. Ako bi ijedan propao ili nacisto izdominirao onaj drugi> gg. Konkurencija gura tehnologiju i snizava cenu, voleo bih i treci da se ukljuci u ovu trku. Mi svakako nemamo nista od toga ko je bolji ili bogatiji, nijedan nije nasa firma.
Tehnika narodu!

Jabucar-Imbecil

pre 6 godina

@Najveća moć Applea je da stvara debile i zombija svaka im čast na tome nije mala stvar ubediti masu da je nešto prosečno ili loše zapravo dobro za njih i još ih uveriti da su posebni.
(Nebojša, 01. avgust 2017 12:31)

Alo bre, nemoj da me vredjas. Ja sam imbecil, a ne tamo neki debil. Debilizam je kod nas jabucara samo pocetni stadijum preobrazaja i mutacije. Tek iduci nivo je Jabucar-Imbecil kojim se licno ponosim. Nadam se da cu za najkasnije 2 godine doseci iduci nivo jabucarskog preobrazaja, a to je Patoloski-Imbecil,koji je medju nama izuzetno cenjen.
Zbog toga svaki dan marljivo treniram.
Vidimo se braco jabucari u nasem lepom satoru...

Mirkosoft

pre 6 godina

Imam i android i iOs. Od ta 3 os android i ios su oba u prednosti u odnosu na win. A kad se to tice iOs ili android, ne bih mogao da odlucim. Dobar je i jedan i drugi no android daje mogucnosti koje su mnogo zanimljivije nego iOs. Sto se stabilnosti tice ne slazem se sa tvrdnjom da iOs ne zapucava. I te kako zna i iOs da zagrebe. Da napomenem da koristim novi a ne polovni iOs uredaj kao i novi a ne polovni android. Cak mi se cini da je android i brzi od jabuke. Android telefone koje kupujem na prelaze 230 evra.

Rio

pre 6 godina

3f . Pomenuo sam sve proizvodjace mobilnih telefona . Ovo mi je prva replika , ikad , za ove 3 Godine , koliko ucestvujem na ovom forumu . poz za fff.

fff

pre 6 godina

Bas divno pitanje , da ucesnici ovog foruma po ko zna koji put , opet polude u raspravi , da li je bolji Samsung ili Jabuka .... Ili neko od ostale mase proizvodjaca . I fuj i bljak .........


Koliko ja vidim jedini si ti koji je pomenuo samsung

Nebojša

pre 6 godina

Najveća moć Applea je da stvara debile i zombija svaka im čast na tome nije mala stvar ubediti masu da je nešto prosečno ili loše zapravo dobro za njih i još ih uveriti da su posebni.

Pow17

pre 6 godina

Ako vam se ne svidjaju Apple proizvodi ili ako niste u mogucnosti da ih kupite,pustite druge da ih za svoje pare koriste. Koristim iPhone jer nema android. Koristim Macbook air jer nema Windows:)Mozete Applu da pljunete pod prozor.

Mile.1337

pre 6 godina

@Nebojša

Fini ste hejteri vi robotici. Postajete onako bas hard core. Poenta sa Apple-om je da njihov proizvod prosto radi. Dal to bio telefon ili market. On radi. Sto direktno, sto indirektno ja sam zahvaljujuci Apple-u zaradio skoro 10.000eur preko perioda od 3 godine. Nadji nekog iOS developera i pitaj ga zasto ne radi za android vec placa Apple-u. Nemas ti nista druze moj osim frustracije a nazivas ljude zombijima i budalama.

prcko

pre 6 godina

Ma izmislili su!!
Kompjuter bez usb-a,
Kompjuterski mis bez srednjeg klika, Telefon bez upotrebljivog blututa, bez prosirive memorije, bez zamenjljive baterije, bez 3.5mm ulaza za sluske........
SVE SAMI IZUMI!!!
Svasta...

Dejan

pre 6 godina

Apple ne stvara već više od 40 godina ...
Apple je stvorio Mac ...
Od tada pa na ovamo, Apple je softverska firma koja ima veoma dobro napravljen i optimizovan iOS operativni sistem ...
Sav hardver koji proizvode su prerađene postojeće stvari koje su se dobro prodavale zahvaljujući marketinškom geniju Stiva Džobsa... i čudnoj patentnoj logici u Americi po kojoj možete zaštititi pravougaonik sa zaobljenim ivicama ... a sa druge strane možete eksploatisati tuđe ideje i umanjivati njihov uticaj na industriju nekažnjeno ...
Ovaj Apple je to samo nastavio ali sa primetno manje hype-a po pitanju marketinga ...
Budimo realni ... Stivova inercija još kotrlja Apple ...
Postoje i bolji telefoni i bolji računari i bolji gedžeti i svi su oni uglavnom jeftiniji, a mnogi su i lepši
Ali niko od njih nema optimizovan OS i zarobljenici su Windows-a i Androida
Stoga ...
Apple je Softverska firma ...
I sva njena prodaja zavisi od manje ili više jednog proizvoda
Što znači da će se ukiseliti pre ili kasnije
Ja bih voleo da to bude pre ... jer ...
Realno oni stvarno samo bolje prodaju i iskorištavaju već postojeće tuđe ideje, u zaštićenom rezervatu od par stotina milijardi virtuelnih berzanskih dolara

Kaboom

pre 6 godina

Apple samo ima izuzetan marketinški tim koji uspeva da masama objasni da su upravo oni izmislili toplu vodu, i mase slepo veruju u to.
Iako su najverovatnije najuspešniji u tome, nisu jedini čiji je glavni kvalitet marketing.

abraxas

pre 6 godina

smešno, jasno je da je u pitanju marketing za budale koje su spremne da brane idiotizam zarad sopstvenog osećaja važnosti i lažne sigurnosti

zzcv

pre 6 godina

Znaci... kompanija koja je slavna po inovacijama nije zapravo stvorila nista, vec je kopirala tudje da bi napravila "originalniju" verziju ? Mucim se da shvatim rec "originalniju" a ne mogu ni da nadjem odgovor na pitanje odakle apple-u moc da stvara, valjda je novinar zaboravio da odgovori na sopstveno pitanje u naslovu ...

markoni

pre 6 godina

@Leftism
Posto se po tvom pisanju da zaključiti da nisi ovca,znaci da si čoban ! Sta vasa cobanska ekipa kupuje ako se sme cuti,mozda spaseš i neku zalutalu ovcicu ?

kiza

pre 6 godina

Ako vam se ne svidjaju Apple proizvodi ili ako niste u mogucnosti da ih kupite,pustite druge da ih za svoje pare koriste. Koristim iPhone jer nema android. Koristim Macbook air jer nema Windows:)Mozete Applu da pljunete pod prozor.
(Pow17, 1. avgust 2017 15:40)
Zanimljiv komentar.Ja sam probao 2 meseca da radim na macbook pro 2009 late,bio je snow leopard.Zastareo sistem,ne moze ama bas nista da se radi u njemu,cak ni da se pusti yuo tube,cak ni da se instalira noviji internet pregledac-zastareo sistem.Dok sam malo istrazio sistem,upoznao se,nadogradio na el capitan.U njemu sve radi.Posle mesec dana koriscenja nasao sam da meni takav sistem ne odgovara.Ogromna razlika izmedju njihovog i windows sistema.Meni win vise odgovara.
Sto se tice telefona,ja koristim win 10 telefon,kao i ti zato sto nema android.Ali u odnosu na tvoj iphone,tu sam u prednosti.Desetka dosta dobro radi,stabilna je,kao i vas sistem,nema kocenja,virusa,stalno se nesto unapredjuje,menja,cak se svaki dan i pojavljuju nove aplikacije,vide se promene i da ne nabrajam.
Ali kad pogledas,ja mogu nesto sto ti ne mozes.Mogu da slusam FM radio,mogu da ubacim na hiljade pesama,mogu da ubacim gomile filmova.Ti ne mozes.Tvoj telefon kosta od 600-1000e,moj 120e(lumia 640xl ds)I zasto bi ja sad nekome pljuvao pod prozor?

Zurkolomac

pre 6 godina

"Vecina ljubitelja jabuke komentarise protivnicke izjave kroz prizmu novca. U smislu "pa ko vam je kriv kad nemate novca da platite apple" Pre pet godina, kada sam kupovao laptop za posao, odlucio sam se za Sony i nisam se pokajao, jer za cenu od 1100 evra sam dobio DUPLO jacu konfiguraciju za iste pare, senzor otiska prsta, mnoštvo prikljucaka i aluminijumsko kuciste. Tadasnji MacBook u toj cenovnoj klasi nije cak imao ni full hd ekran. O grafici i drugim karakteristikama da ne pricam. I evo radi bez problema sve ovo vreme. Sta ja to toliko vredno dobijam za tolike pare? Softver? Sve je to lepo, ali precenjeno
(Rade, 2. avgust 2017 08:46)

Uzaludno pricas druze, jer jabucari ne poseduju u lobanjama odgovarajuci prijemnik koji bi tvoju poruku mogao desifrovati. Bitan je samo logo trule jabuke, a sav ugradjen Hardware je ili pokraden ili kupljen od drugih...

Stefan

pre 6 godina

@Nebojša, cuj nije lako, pa okreni se oko sebe brate moj. Jedino sto ceo zivot rade jeste ubedjuju da je lose dobro i obrnuto(po potebi). Sistem zivota na ovoj planeti se zasniva na tome. Alkohol, Opijum, Marihuana, LSD, Veganstvo... Malo lose, malo dobro, kako kome dune.

Zurkolomac

pre 6 godina

Haha, kakav vic. Pa oni jedino stvaraju horde zombija i polujedinki koje nisu u stanju da razlikuju ni bojler od mikroskopa. Ajmo jabucarcici, nalevo krug i trcecim korakom napred mars...

Rade

pre 6 godina

Vecina ljubitelja jabuke komentarise protivnicke izjave kroz prizmu novca. U smislu "pa ko vam je kriv kad nemate novca da platite apple" Pre pet godina, kada sam kupovao laptop za posao, odlucio sam se za Sony i nisam se pokajao, jer za cenu od 1100 evra sam dobio DUPLO jacu konfiguraciju za iste pare, senzor otiska prsta, mnoštvo prikljucaka i aluminijumsko kuciste. Tadasnji MacBook u toj cenovnoj klasi nije cak imao ni full hd ekran. O grafici i drugim karakteristikama da ne pricam. I evo radi bez problema sve ovo vreme. Sta ja to toliko vredno dobijam za tolike pare? Softver? Sve je to lepo, ali precenjeno

Jabucar-Imbecil

pre 6 godina

@Najveća moć Applea je da stvara debile i zombija svaka im čast na tome nije mala stvar ubediti masu da je nešto prosečno ili loše zapravo dobro za njih i još ih uveriti da su posebni.
(Nebojša, 01. avgust 2017 12:31)

Alo bre, nemoj da me vredjas. Ja sam imbecil, a ne tamo neki debil. Debilizam je kod nas jabucara samo pocetni stadijum preobrazaja i mutacije. Tek iduci nivo je Jabucar-Imbecil kojim se licno ponosim. Nadam se da cu za najkasnije 2 godine doseci iduci nivo jabucarskog preobrazaja, a to je Patoloski-Imbecil,koji je medju nama izuzetno cenjen.
Zbog toga svaki dan marljivo treniram.
Vidimo se braco jabucari u nasem lepom satoru...

Jabucar-Imbecil

pre 6 godina

Stvorili su mene, ponosnog jabucara-imbecila i milione moje brace i sestara. Medjusobno se lako prepoznamo na osnovu prizemnog izgleda, a vrlo cesto organiziramo naucne skupove na splavovima i u turbofolk klubovima.
Sada zurim, jer se sprema jedan naucni jabucarski simpozijum na jednom poznatom splavu. Vidimo se iBraco...

Pow17

pre 6 godina

Kizo druze,uzivaj slobodno u tome sto moj iPhone ne moze. Ko ti brani?A ja cu da uzivam u onome sto tvoj telefon nema a moj ima. Ima toga dosta:)I zna se za koga sam rekao da mogu da pljunu Apple pod prozor.

Mirkosoft

pre 6 godina

Imam i android i iOs. Od ta 3 os android i ios su oba u prednosti u odnosu na win. A kad se to tice iOs ili android, ne bih mogao da odlucim. Dobar je i jedan i drugi no android daje mogucnosti koje su mnogo zanimljivije nego iOs. Sto se stabilnosti tice ne slazem se sa tvrdnjom da iOs ne zapucava. I te kako zna i iOs da zagrebe. Da napomenem da koristim novi a ne polovni iOs uredaj kao i novi a ne polovni android. Cak mi se cini da je android i brzi od jabuke. Android telefone koje kupujem na prelaze 230 evra.

Rio

pre 6 godina

Bas divno pitanje , da ucesnici ovog foruma po ko zna koji put , opet polude u raspravi , da li je bolji Samsung ili Jabuka .... Ili neko od ostale mase proizvodjaca . I fuj i bljak .........

fff

pre 6 godina

Bas divno pitanje , da ucesnici ovog foruma po ko zna koji put , opet polude u raspravi , da li je bolji Samsung ili Jabuka .... Ili neko od ostale mase proizvodjaca . I fuj i bljak .........


Koliko ja vidim jedini si ti koji je pomenuo samsung

Miki

pre 6 godina

@kiza, ali zasto te je briga sta ko koristi...imas svoj telefon, nokia jel, pa uzivaj...ako neko drugi da 1000e na tel, opet sta tebe ili koga drugoga briga..zasto ljudi uvek gledaju u tudje dvorista..to mi nikada nece biti jasno..ja ovde gde sam uzmem iphone 6s za 350e, meni odlican i nije puno love...mislis da nekoga ovde zanima sto ga imam, sta oblacim itd...

Rio

pre 6 godina

3f . Pomenuo sam sve proizvodjace mobilnih telefona . Ovo mi je prva replika , ikad , za ove 3 Godine , koliko ucestvujem na ovom forumu . poz za fff.

Gidra

pre 6 godina

Shvatite,
dok je i jabuke i androida mi cemo, mozda, moci da kupimo nov tel. Ako bi ijedan propao ili nacisto izdominirao onaj drugi> gg. Konkurencija gura tehnologiju i snizava cenu, voleo bih i treci da se ukljuci u ovu trku. Mi svakako nemamo nista od toga ko je bolji ili bogatiji, nijedan nije nasa firma.
Tehnika narodu!