Ponedeljak, 31.07.2017.

11:18

Vučić: Srbi nisu spremni, ali vreme je za novi put

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da želi u vezi s Kosovom da krene novim putem i da, iako Srbi za to još nisu spremni, neće popuštati.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Srbi nisu spremni, ali vreme je za novi put IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Pošteno i hrabro

pre 6 godina

Pravi Srbi su spremni i za ulazak u EU i za obnovu Kraljevine Srbije (sa protokolarnom ulogom kralja) pa da građani žive dobro kao u evropskim kraljevinama !!
Ali je pitanje da li u Srbiji ima pravih političara koji mogu postati državnici !!

Marko

pre 6 godina

Samo u banana drzavama moze da izadje predsednik u javnost i da kaze da treba da se odreknemo 13% svoje teritorije i da tako priznajemo realnost. Realnost je da je kosovo pod okupacijom a nikako da je albanska teritorija. To bi isto bilo kad bi japanski premijer ili predsednik priznao da su kurilska ostrva ruska teritorija i da je to realnost. Naravno to se nikad nece desiti zato sto je japan ozbiljna zemlja, drzace status kvo dok im se ne ukaze prilika da vrate pod kontrolu svoje teritorije, mozda ce proci i jos 100 godina ali ce na kraju uspeti.A mi ako sad priznamo kosovo kao drzavu izgubicemo svaku nadu da vratimo svoju teritoriju.

Kos

pre 6 godina

Za ove sto govore da trebamo cekati, jacati drzavu, voliti rusiju bla bla bla...itd
Sta god vi mislili o Vucicu, taj covek nije glup. Svestan je on svega, samo vi niste svesni.
Nedavno je rekao, da on voli rusiju, ali najvecu trgovinsku razmenu imamo sa EU, a ne rusijom.
Jel razumete vi da mi nemamo vremena da sedimo na 2 stolice??? Pa nece EU trgovat sa nama doveka ako se ne odlucimo. I da on moze da sve ekonomske razmene napravi sa rusijom da bi to odavno uradio?
Prema tome, niti imamo vremena niti smo turska sa 80 miliona ljudi da odredjujemo uvjete.
Kako se mozete usporedjivat sa svajcarskom, austrijom, turskom??? Jel vama dobro?
Jos nesto...vidim da ne citate previse strane vijesti. Ameri su svajcarcima unistili najstariju banku jer nije htjela dati imena americkih drzavljana koji su tamo imali pare a nisu hteli da plate porez. Na kraju su morali dati sva imena iz svih banaka. I tako je nestala bankarska tajna u svajcarskoj.
Sad zamisli sta ce da urade nama, ako pocnemo uvjetovat. Pojest ce nas. Mi cemo nestat.
A vi samo sanjajte i cudite se posle

Јабучило

pre 6 godina

Да ли је могуће да без икакве потребе покрећете питање поделе Косова и то без покретања питања Српске? Такође, како ћете решити стање у Прешевској долини где је државност Србије на терену сваки дан оспорена? И коначно, да ли ће олако пристајање на "реална решења" (а не видим ништа нереално у, на пример, статусу Кипра и његовог окупираног дела) покренути сепаратистичке тежње у неким деловима Србије?
Подела какву предлажете је суштинско ПРИЗНАВАЊЕ независности Косова, а да чак ништа не добијамо заузврат.

Nije Kosovo, vec Kosovo i Metohija

pre 6 godina

Svedoci smo da se svet i politika menjaju iz dana u dan, upravo zato Srbija ne treba da zuri. Vreme radi za nas. Ko to ne uvidja, taj se u politiku ne razume. Onaj ko te pritiska, njemu je zurba. Kada jednom potpisete, odrekli ste se toga za sva vremena. Zato je mudro u ovim vremenima cekati, a ako je neko ucenjen da mora da stavi taj potpis, to nije problem Srbije i ovog naroda, to je njegov problem. Mi jedno moramo znati. Mi jesmo u Evropi, ali Evropa nas smatra za djubriste i tako se prema nama ponasa. Rusija jeste pravoslavna i to je sve. Moramo se okrenuti sebi, ne ocekujte nista ni od drzave, ona radi samo za sebe. Okrenimo se sebi, svojim precima, zavicaju, tamo je opstanak u zdravoj hrani i izvorima vode. Vreme je takvo da ce u narednim decenijama gradovi propadati, ako zelimo da drzava ojaca, krenimo od sela, u tome je buducnost. Zivi bili pa videli!

Kolikokoštadiploma

pre 6 godina

Predsednik Srbije je podvukao da će, ako obe strane ne budu spremne da nešto izgube, konflikt večno trajati, a to škodi obema stranama. Podsećajući da je bio najmlađi poslanik, nakon toga najmlađi ministar i premijer i sada najmlađi predsednik, kazao je da je najbolji čovek za taj zadatak, jer nema više nikakvih ličnih ambicija.

Kakvo samo skromno mišljenje ima o sebi.

Gille

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.
(Brka, 31. jul 2017 12:10)

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.


A kako priznanje kosova utice na nase zivote? Na povecanje standarda svih gradjana Srbije?
(TnT, 31. jul 2017 12:51)
(momke, 31. jul 2017 13:48)

Ne vidim bas sta je ovde tvoj komentar ali nije vazno.
Kako priznanje Kosova utice na nase zivote?
Pa isto onako kao i akcija spasavanja Hilandara posle pozara.
To nas cini nacijom, srpskom nacijom.
Ne moze sve da se meri parama i naplatom poreza sa tih teritorija.
U protivnom smo gomila pojedinaca, slicna coporu, kratkog pamcenja bez kontinuiteta i tradicije. A mi je imamo bar hiljadu godina.
Zato su nam potrebni i Kosovo i Hilandar i crkva i tradicija ikontinuitet.
Ne pojedincu koji misli o svom standardu, nego naciji koja misli na svoju drzavu.

Paul Kersey

pre 6 godina

Eeej ludi Srbi! Pa zar stvarno mislite ako se prizna Kosovo da će to biti kraj našim problemima? (Zoran KG, 31. jul 2017 14:02)

Naravno da neće, ali će biti kraj jednog velikog problema.

Sramotno je i licemerno što to "rešenje" predlaže čovek koji je dugo godina intenzivno negativno uticao na eskalaciju tog problema.

IiI

pre 6 godina

Koje koristi ima iko od ulaska u NATO od koga da se brani od te iste alijanse pošto na ona i okružuje. Imaš buraz puno zemalja koji nisu članovi NATO pa lepo žive što se ne ugledamo na njih. NATO i EU nije garant ičega a kamoli lepog života.
(Bane, 31. jul 2017 12:19)

Morate daleko bolje razumeti medjunardone odnose. Ovo što ste vi napisali je na nivou srednje škole.

Za sva vremena

pre 6 godina

Kosovo vredi dva puta više od Srbije, odnosno da ta južna pokrajina vredi petsto milijardi dolara, dok Srbija sa Vojvodinom, bez Kosova vredi tek oko dvesto milijardi dolara. Prema procenama UNMIK-a, koji je svojevremeno sastavio i objavio šta kosovski rudnici mogu da ponude svetskim rudarskim kompanijama, na prvo mesto, kao najznačajniji resurs, strani stručnjaci su, pored lignita, stavili rude cinka i olova.Prema tim procenama, na lokacijama Belo brdo, Crnac, Stari trg, Ajvalija i Novo brdo ima ukupno oko 21,5 miliona tona rude koja sadrži olovo, cink i srebro, u količinama ekonomski isplativim za eksploataciju. Osim toga, nudi se još i oko 1,7 miliona tona boksita (uz potencijalnih još četiri-pet miliona), kompleks „Feronikl“ sa oko 14 miliona tona rude u kojoj ima oko 1,3 odsto nikla i 0,07 odsto kobalta, zatim magnezit iz Strezovca (2,8 miliona tona) i Goleša (1,7 miliona tona). Rezerve lignita procijenjene su na 8,3 milijarde tona uz još deset milijardi potencijalnih rezervi, koje je potrebno dodatno ispitati.

Aleksandar BGD

pre 6 godina

Ko je Vucic da resava pitanje Kosova i Metohije bas sada u najnepovoljnijem istorijskom trenutku po Srbiju? Zasto ga Albanci nisu tako resavali pre sto godina? Nego su radili na tome, znali svoje ciljeve, sacekali i iskoristili povoljan istorijski trenutak. Ko je mogao da zamisli 1945. godine da ce se razrusena, podeljena i okupirana Nemacka ponovo ujediniti i to bez rata, potpuno mirno i politicki kad su se stvorili uslovi za to? Sto se nisu predali sudbini i odrekli svega zato sto su bili u beznadeznom polozaju, porazeni i razoreni do pepela.

Ali ne, mi imamo Vucica, Cedu, Canka i sve ostale koji misle da su dovoljno veliki da odredjuju sudbinu drzave. Manipulisu celim narodom da ako ne pustimo Kosovo niz vodu potonuce cela Srbija, ako ga sad oni ne rese sutra ce nasa deca ici u rat, a u stvari je to bacanje prasine u oci da prikriju da su nesposobni da bilo sta politicki dobiju, a da ne daju za uzvrat nesto mnogo vrednije. Kazu na Kosovu i onako nema vise Srba, sem na severu. Pa bilo je samo 32% Albanaca 1878. kad su stvorili Prizrensku ligu pa ih to nije sprecilo da danas budu nadomak ostvarivanja svojih ciljeva. Neka svhvate svi danasnji politicari skupljeni sa koca i konopca da nisu mesije koji su poslati da resavaju sudbinu Srbije, zarad sargarepe na stapu.

bljak

pre 6 godina

Prvo daj ostavku na polozaj predsednika SNS, i time ces pokazati da postujes Ustav, a onda se povuci u hladovinu predsednickog mandata i prepusti premijeru, Skupstini i referendumu da odlucuju, i time ces pokazati da branis i zastupas politicki sistem Srbije.
Ti prvi, pa onda ostali, tome sluzi Predsednik Republike.

poltron

pre 6 godina

Isti oni koji su izgubili Kosovo, predali ga, načinili gotove sve ustupke Albancima sada govore kako će rešiti problem, jer Srbi nisu spremni. Pa dokle bre više moramo da slušamo ove gluposti?

Far away

pre 6 godina

Inicijativa, o razgranicenju ne postoji sa albanske strane.
NJihova pozicija je sve ili nista. Cekamo da ih EU i SAD pritisnu? Tesko, pa oni su ih i doveli tu gde jesu.
Nase najjace oruzje treba da bude strpljenje, kakvo su decenijama imali i Albanci i popravak stanja u sopstvenom drustvu.

momke

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi. 
(Brka, 31. jul 2017 12:10) 

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.


A kako priznanje kosova utice na nase zivote? Na povecanje standarda svih gradjana Srbije?
(TnT, 31. jul 2017 12:51)

Marko

pre 6 godina

Koja se to država, odriče teritorije? Bez teritorije nema ni države ni naroda. I ko nas na to može primorati? Ne priznajemo i gotovo. A i zbog čega bi podržali nepravdu, čega se to plašimo? Kad tad će se prilike promeniti i ostaće naše. Dotle samo polako i jačaj državu. A ako im priznamo, nikad više, i to nam je otprilike početak kraja. Ako neko misli da je ovo mišljenje manjine, daj referendum raspišite, a ne neki „odabrani“ intelektualci da raspravljaju o našoj dedovini racionalizujući nepravdu i kukavičluk.

Goran

pre 6 godina

Mislim da je ovo pogresno. Sukob treba zamrznuti kao na Kipru jer je problem neresiv i nikakvim povlacenjem se nece resiti. Ovako ce se napetost samo pomeriti na sever prema Presevskoj dolini. Pomerice se demarkaciona linija sukoba na nasu stetu ali ce sukob ostati.

TnT

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.
(Brka, 31. jul 2017 12:10)

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.

mare

pre 6 godina

Naravno da ce da prizna Kosovo, i naravno da ce opet da se kandiduje, i naravno da ce da pobedi, ovog puta sa 90%. A gospoda komentatori ce ponovo da se iscudjavaju, kao za prosle izbore.

Bane

pre 6 godina

(...., 31. jul 2017 11:37)

Koje koristi ima iko od ulaska u NATO od koga da se brani od te iste alijanse pošto na ona i okružuje. Imaš buraz puno zemalja koji nisu članovi NATO pa lepo žive što se ne ugledamo na njih. NATO i EU nije garant ičega a kamoli lepog života.

Djox

pre 6 godina

Ne predsednice, vreme za to je bilo pre 15 godina, onda kada ste pricali obrnuto od ovog danas. Sada je kako je predvideo premijer Djindic suvise kasno.

Ratko

pre 6 godina

Koja gluma i predstava o Kosovu. Skretanje teme sa siromaštva i bede u kojoj živimo. Rešenje je na žalost odavno doneto a naš predsednik traži neko novo trajno rešenje a nema adekvatnog sagovornika u Prištini. Na kojoi način misli to da izvede? Da prizna situaciju kakva je trenutno? To ne može. Proces novog razgraničenja? Ni to ne može pošto neće Albanci. Pa koje je to onda rešenje? I tako prolaze dani do novih izbora i novog mandata.

Brka

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.

Boki Gl

pre 6 godina

Postovani predsednice,
na svom ognjistu na KS (juzno od Ibra) ostala je sirotinja, nepismen narod, ljudi iznad pedesete godine koji primaju minimalnu zaradu od 11.000 din. Ljudi u tim godinama nigde ne mogu,a iskreno i da mogu negde bolje, sigurno nece da ostave svoj prag pod stare dane. Zalosno je sto ste dali lokalnu vlast da vode ljudi koji su prodali svu imovinu a svoje porodice udomili u centralnoj Srbiji. Deca u Kos.pomoravlju nemaju sportske terene, bioskope,igralista, pozorista i sve sto je deci potrebno u ranom detinjstvu. Uveli ste zabranu izdavanja pasosa Srbima sa Kosova,maltretirate narod da uzima nova dokumenta u kordinacionoj upravi u Bg, koji vaze samo na teritoriji Srbije, sramota ... Pozdrav iz Gnjilana !

Markobg

pre 6 godina

Predsednik nije dobio mandat da pregovara o Kosovu, Vlada i skupština su mesta gde se o tome odlučuje.
Kada ustavna ovlašćenja počnu da se poštuju onda možemo pričati na temu i pravne države pa i tražiti vremenski okvir za pristupanje Eu.

balansero

pre 6 godina

Vreme je za novi put? Koji put Vučiću, pa ti si još od početka tvoje vladavine na raskršču. Malo bi s Rusima, malo sa Amerikancima. Tako i u ovom slučaju. Daj se više izjasni za šta si jer "balansero" politika neće moći biti večna.

Maxx

pre 6 godina

Iznecu opet svoj komentar.Sta covek da kaze , vec 15 god slusam isti problem. Mislim da su svi u pravu, i oni koji kazu da treba sacekati povoljniju situaciju u medjunarodnim odnosima ,i oni koji kazu da treba poceti razmisljati i traziti resenje. Mnogi pominju razgranicenje,to je mozda najrealnije, ali u tom slucaju namece se pitanje sta ce biti sa nasim manastirima i drugim spomenicima kulture od izuzetnog znacaja za nas narod? Sta ce biti sa nasim narodom koji zivi u enklavama? Ja vidim da Kosovo zivi svoj zivot, da je Pristina danas grad sa pola miliona stanovnika tj veca je i od Nisa i N. Sada. Nismo vladali Kosovom ni osamdesetih a kamo li danas. Necu da ulazim u ulogu komunisticke partije u stvaranju danasnjeg Kosova ali jasna je samo iz pogleda na to po kojim granicama se Kosovo odvojilo. Realno gledano, Srbi su tamo od kraja srednjeg veka do danas bili manjina i to ugrozena manjina. Tako da ja licno ne vidim kako mi mozemo da uspostavimo drzavne ingerencije nad danasnjom teritorijom i stanovnistvom Kosova. Ako bi bili deo Srbije, bili bi druga najveca etnicka grupa u Srbiji, Imali bi svoje medije, skole,stampu,ministre u Vladi Srbije, Podpredsednika i u stvari donekle vladali bi oni nama a ne mi njima.

Petar

pre 6 godina

Prosta logika Vucica: Kosovo je na terenu izgubljeno i nezavisno od Srbije. To se nece promeniti i neko ce ga morati priznati. Pa kad vec moramo priznati bolje da ga ja uz pare i podrsku Zapada i ostanem na vlasti nego da me smene i da ga prizna neko drugi. Jer ako ga priznam ja bar cu imati nesto od toga, ako ga prizna neko drugi nemam ja nista od toga a Kosovo je priznano u svakom slucaju. Prosto ko pasulj. Zato ce i priznati jer ga Amerika forsira.

Def Con

pre 6 godina

Što Bugarskoj ,koja je istorijski,i kako god ,Moskva uvek bila veći prijatelj nego Srbiji,nije bio zadatak da neguje što bolje odnose sa Rusijom??Nonsest,glupost.Na žalost,mi smo nezrelo društvo,praznih stomaka,a sa praznim stomacima je najlakŝe manipulidati naprizemnijom propagandom. Sa ovakvim pravosudjem i sa ovakvim "pravnicima" mi smo banana država zajedno sa Kosovom.

Dunster

pre 6 godina

Zašto i albanci ne pokrenu dijalog unutar sopstvene nacije?!
Ako mi želimo tačku na "kosovsku krizu" trebalo bi da to žele i albanci. Ako se složimo na neki kompromis to je jedino podela Kosova. Zato odmah treba pričati o podeli kao trajnom rešenju krize.
Ako mi želimo podelu oni žele podelu (a sigurno žele) odmah uključiti EU, Rusiju, SAD I Kinu potpisati sporazum i krenuti u budućnost.
Želim ti uspeha Vučiću al trebaće ti i snage i mudtosti da ovo nekako dovedeš do kraja.

Dunster

pre 6 godina

Zašto i albanci ne pokrenu dijalog unutar sopstvene nacije?!
Ako mi želimo tačku na "kosovsku krizu" trebalo bi da to žele i albanci. Ako se složimo na neki kompromis to je jedino podela Kosova. Zato odmah treba pričati o podeli kao trajnom rešenju krize.
Ako mi želimo podelu oni žele podelu (a sigurno žele) odmah uključiti EU, Rusiju, SAD I Kinu potpisati sporazum i krenuti u budućnost.
Želim ti uspeha Vučiću al trebaće ti i snage i mudtosti da ovo nekako dovedeš do kraja.

mare

pre 6 godina

Naravno da ce da prizna Kosovo, i naravno da ce opet da se kandiduje, i naravno da ce da pobedi, ovog puta sa 90%. A gospoda komentatori ce ponovo da se iscudjavaju, kao za prosle izbore.

Markobg

pre 6 godina

Predsednik nije dobio mandat da pregovara o Kosovu, Vlada i skupština su mesta gde se o tome odlučuje.
Kada ustavna ovlašćenja počnu da se poštuju onda možemo pričati na temu i pravne države pa i tražiti vremenski okvir za pristupanje Eu.

TnT

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.
(Brka, 31. jul 2017 12:10)

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.

Boki Gl

pre 6 godina

Postovani predsednice,
na svom ognjistu na KS (juzno od Ibra) ostala je sirotinja, nepismen narod, ljudi iznad pedesete godine koji primaju minimalnu zaradu od 11.000 din. Ljudi u tim godinama nigde ne mogu,a iskreno i da mogu negde bolje, sigurno nece da ostave svoj prag pod stare dane. Zalosno je sto ste dali lokalnu vlast da vode ljudi koji su prodali svu imovinu a svoje porodice udomili u centralnoj Srbiji. Deca u Kos.pomoravlju nemaju sportske terene, bioskope,igralista, pozorista i sve sto je deci potrebno u ranom detinjstvu. Uveli ste zabranu izdavanja pasosa Srbima sa Kosova,maltretirate narod da uzima nova dokumenta u kordinacionoj upravi u Bg, koji vaze samo na teritoriji Srbije, sramota ... Pozdrav iz Gnjilana !

Petar

pre 6 godina

Prosta logika Vucica: Kosovo je na terenu izgubljeno i nezavisno od Srbije. To se nece promeniti i neko ce ga morati priznati. Pa kad vec moramo priznati bolje da ga ja uz pare i podrsku Zapada i ostanem na vlasti nego da me smene i da ga prizna neko drugi. Jer ako ga priznam ja bar cu imati nesto od toga, ako ga prizna neko drugi nemam ja nista od toga a Kosovo je priznano u svakom slucaju. Prosto ko pasulj. Zato ce i priznati jer ga Amerika forsira.

balansero

pre 6 godina

Vreme je za novi put? Koji put Vučiću, pa ti si još od početka tvoje vladavine na raskršču. Malo bi s Rusima, malo sa Amerikancima. Tako i u ovom slučaju. Daj se više izjasni za šta si jer "balansero" politika neće moći biti večna.

Marko

pre 6 godina

Koja se to država, odriče teritorije? Bez teritorije nema ni države ni naroda. I ko nas na to može primorati? Ne priznajemo i gotovo. A i zbog čega bi podržali nepravdu, čega se to plašimo? Kad tad će se prilike promeniti i ostaće naše. Dotle samo polako i jačaj državu. A ako im priznamo, nikad više, i to nam je otprilike početak kraja. Ako neko misli da je ovo mišljenje manjine, daj referendum raspišite, a ne neki „odabrani“ intelektualci da raspravljaju o našoj dedovini racionalizujući nepravdu i kukavičluk.

Ratko

pre 6 godina

Koja gluma i predstava o Kosovu. Skretanje teme sa siromaštva i bede u kojoj živimo. Rešenje je na žalost odavno doneto a naš predsednik traži neko novo trajno rešenje a nema adekvatnog sagovornika u Prištini. Na kojoi način misli to da izvede? Da prizna situaciju kakva je trenutno? To ne može. Proces novog razgraničenja? Ni to ne može pošto neće Albanci. Pa koje je to onda rešenje? I tako prolaze dani do novih izbora i novog mandata.

poltron

pre 6 godina

Isti oni koji su izgubili Kosovo, predali ga, načinili gotove sve ustupke Albancima sada govore kako će rešiti problem, jer Srbi nisu spremni. Pa dokle bre više moramo da slušamo ove gluposti?

Kolikokoštadiploma

pre 6 godina

Predsednik Srbije je podvukao da će, ako obe strane ne budu spremne da nešto izgube, konflikt večno trajati, a to škodi obema stranama. Podsećajući da je bio najmlađi poslanik, nakon toga najmlađi ministar i premijer i sada najmlađi predsednik, kazao je da je najbolji čovek za taj zadatak, jer nema više nikakvih ličnih ambicija.

Kakvo samo skromno mišljenje ima o sebi.

Bane

pre 6 godina

(...., 31. jul 2017 11:37)

Koje koristi ima iko od ulaska u NATO od koga da se brani od te iste alijanse pošto na ona i okružuje. Imaš buraz puno zemalja koji nisu članovi NATO pa lepo žive što se ne ugledamo na njih. NATO i EU nije garant ičega a kamoli lepog života.

Djox

pre 6 godina

Ne predsednice, vreme za to je bilo pre 15 godina, onda kada ste pricali obrnuto od ovog danas. Sada je kako je predvideo premijer Djindic suvise kasno.

Goran

pre 6 godina

Mislim da je ovo pogresno. Sukob treba zamrznuti kao na Kipru jer je problem neresiv i nikakvim povlacenjem se nece resiti. Ovako ce se napetost samo pomeriti na sever prema Presevskoj dolini. Pomerice se demarkaciona linija sukoba na nasu stetu ali ce sukob ostati.

bljak

pre 6 godina

Prvo daj ostavku na polozaj predsednika SNS, i time ces pokazati da postujes Ustav, a onda se povuci u hladovinu predsednickog mandata i prepusti premijeru, Skupstini i referendumu da odlucuju, i time ces pokazati da branis i zastupas politicki sistem Srbije.
Ti prvi, pa onda ostali, tome sluzi Predsednik Republike.

Brka

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.

Def Con

pre 6 godina

Što Bugarskoj ,koja je istorijski,i kako god ,Moskva uvek bila veći prijatelj nego Srbiji,nije bio zadatak da neguje što bolje odnose sa Rusijom??Nonsest,glupost.Na žalost,mi smo nezrelo društvo,praznih stomaka,a sa praznim stomacima je najlakŝe manipulidati naprizemnijom propagandom. Sa ovakvim pravosudjem i sa ovakvim "pravnicima" mi smo banana država zajedno sa Kosovom.

Far away

pre 6 godina

Inicijativa, o razgranicenju ne postoji sa albanske strane.
NJihova pozicija je sve ili nista. Cekamo da ih EU i SAD pritisnu? Tesko, pa oni su ih i doveli tu gde jesu.
Nase najjace oruzje treba da bude strpljenje, kakvo su decenijama imali i Albanci i popravak stanja u sopstvenom drustvu.

Aleksandar BGD

pre 6 godina

Ko je Vucic da resava pitanje Kosova i Metohije bas sada u najnepovoljnijem istorijskom trenutku po Srbiju? Zasto ga Albanci nisu tako resavali pre sto godina? Nego su radili na tome, znali svoje ciljeve, sacekali i iskoristili povoljan istorijski trenutak. Ko je mogao da zamisli 1945. godine da ce se razrusena, podeljena i okupirana Nemacka ponovo ujediniti i to bez rata, potpuno mirno i politicki kad su se stvorili uslovi za to? Sto se nisu predali sudbini i odrekli svega zato sto su bili u beznadeznom polozaju, porazeni i razoreni do pepela.

Ali ne, mi imamo Vucica, Cedu, Canka i sve ostale koji misle da su dovoljno veliki da odredjuju sudbinu drzave. Manipulisu celim narodom da ako ne pustimo Kosovo niz vodu potonuce cela Srbija, ako ga sad oni ne rese sutra ce nasa deca ici u rat, a u stvari je to bacanje prasine u oci da prikriju da su nesposobni da bilo sta politicki dobiju, a da ne daju za uzvrat nesto mnogo vrednije. Kazu na Kosovu i onako nema vise Srba, sem na severu. Pa bilo je samo 32% Albanaca 1878. kad su stvorili Prizrensku ligu pa ih to nije sprecilo da danas budu nadomak ostvarivanja svojih ciljeva. Neka svhvate svi danasnji politicari skupljeni sa koca i konopca da nisu mesije koji su poslati da resavaju sudbinu Srbije, zarad sargarepe na stapu.

Kos

pre 6 godina

Za ove sto govore da trebamo cekati, jacati drzavu, voliti rusiju bla bla bla...itd
Sta god vi mislili o Vucicu, taj covek nije glup. Svestan je on svega, samo vi niste svesni.
Nedavno je rekao, da on voli rusiju, ali najvecu trgovinsku razmenu imamo sa EU, a ne rusijom.
Jel razumete vi da mi nemamo vremena da sedimo na 2 stolice??? Pa nece EU trgovat sa nama doveka ako se ne odlucimo. I da on moze da sve ekonomske razmene napravi sa rusijom da bi to odavno uradio?
Prema tome, niti imamo vremena niti smo turska sa 80 miliona ljudi da odredjujemo uvjete.
Kako se mozete usporedjivat sa svajcarskom, austrijom, turskom??? Jel vama dobro?
Jos nesto...vidim da ne citate previse strane vijesti. Ameri su svajcarcima unistili najstariju banku jer nije htjela dati imena americkih drzavljana koji su tamo imali pare a nisu hteli da plate porez. Na kraju su morali dati sva imena iz svih banaka. I tako je nestala bankarska tajna u svajcarskoj.
Sad zamisli sta ce da urade nama, ako pocnemo uvjetovat. Pojest ce nas. Mi cemo nestat.
A vi samo sanjajte i cudite se posle

Maxx

pre 6 godina

Iznecu opet svoj komentar.Sta covek da kaze , vec 15 god slusam isti problem. Mislim da su svi u pravu, i oni koji kazu da treba sacekati povoljniju situaciju u medjunarodnim odnosima ,i oni koji kazu da treba poceti razmisljati i traziti resenje. Mnogi pominju razgranicenje,to je mozda najrealnije, ali u tom slucaju namece se pitanje sta ce biti sa nasim manastirima i drugim spomenicima kulture od izuzetnog znacaja za nas narod? Sta ce biti sa nasim narodom koji zivi u enklavama? Ja vidim da Kosovo zivi svoj zivot, da je Pristina danas grad sa pola miliona stanovnika tj veca je i od Nisa i N. Sada. Nismo vladali Kosovom ni osamdesetih a kamo li danas. Necu da ulazim u ulogu komunisticke partije u stvaranju danasnjeg Kosova ali jasna je samo iz pogleda na to po kojim granicama se Kosovo odvojilo. Realno gledano, Srbi su tamo od kraja srednjeg veka do danas bili manjina i to ugrozena manjina. Tako da ja licno ne vidim kako mi mozemo da uspostavimo drzavne ingerencije nad danasnjom teritorijom i stanovnistvom Kosova. Ako bi bili deo Srbije, bili bi druga najveca etnicka grupa u Srbiji, Imali bi svoje medije, skole,stampu,ministre u Vladi Srbije, Podpredsednika i u stvari donekle vladali bi oni nama a ne mi njima.

Gille

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.
(Brka, 31. jul 2017 12:10)

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.


A kako priznanje kosova utice na nase zivote? Na povecanje standarda svih gradjana Srbije?
(TnT, 31. jul 2017 12:51)
(momke, 31. jul 2017 13:48)

Ne vidim bas sta je ovde tvoj komentar ali nije vazno.
Kako priznanje Kosova utice na nase zivote?
Pa isto onako kao i akcija spasavanja Hilandara posle pozara.
To nas cini nacijom, srpskom nacijom.
Ne moze sve da se meri parama i naplatom poreza sa tih teritorija.
U protivnom smo gomila pojedinaca, slicna coporu, kratkog pamcenja bez kontinuiteta i tradicije. A mi je imamo bar hiljadu godina.
Zato su nam potrebni i Kosovo i Hilandar i crkva i tradicija ikontinuitet.
Ne pojedincu koji misli o svom standardu, nego naciji koja misli na svoju drzavu.

Za sva vremena

pre 6 godina

Kosovo vredi dva puta više od Srbije, odnosno da ta južna pokrajina vredi petsto milijardi dolara, dok Srbija sa Vojvodinom, bez Kosova vredi tek oko dvesto milijardi dolara. Prema procenama UNMIK-a, koji je svojevremeno sastavio i objavio šta kosovski rudnici mogu da ponude svetskim rudarskim kompanijama, na prvo mesto, kao najznačajniji resurs, strani stručnjaci su, pored lignita, stavili rude cinka i olova.Prema tim procenama, na lokacijama Belo brdo, Crnac, Stari trg, Ajvalija i Novo brdo ima ukupno oko 21,5 miliona tona rude koja sadrži olovo, cink i srebro, u količinama ekonomski isplativim za eksploataciju. Osim toga, nudi se još i oko 1,7 miliona tona boksita (uz potencijalnih još četiri-pet miliona), kompleks „Feronikl“ sa oko 14 miliona tona rude u kojoj ima oko 1,3 odsto nikla i 0,07 odsto kobalta, zatim magnezit iz Strezovca (2,8 miliona tona) i Goleša (1,7 miliona tona). Rezerve lignita procijenjene su na 8,3 milijarde tona uz još deset milijardi potencijalnih rezervi, koje je potrebno dodatno ispitati.

Јабучило

pre 6 godina

Да ли је могуће да без икакве потребе покрећете питање поделе Косова и то без покретања питања Српске? Такође, како ћете решити стање у Прешевској долини где је државност Србије на терену сваки дан оспорена? И коначно, да ли ће олако пристајање на "реална решења" (а не видим ништа нереално у, на пример, статусу Кипра и његовог окупираног дела) покренути сепаратистичке тежње у неким деловима Србије?
Подела какву предлажете је суштинско ПРИЗНАВАЊЕ независности Косова, а да чак ништа не добијамо заузврат.

Nije Kosovo, vec Kosovo i Metohija

pre 6 godina

Svedoci smo da se svet i politika menjaju iz dana u dan, upravo zato Srbija ne treba da zuri. Vreme radi za nas. Ko to ne uvidja, taj se u politiku ne razume. Onaj ko te pritiska, njemu je zurba. Kada jednom potpisete, odrekli ste se toga za sva vremena. Zato je mudro u ovim vremenima cekati, a ako je neko ucenjen da mora da stavi taj potpis, to nije problem Srbije i ovog naroda, to je njegov problem. Mi jedno moramo znati. Mi jesmo u Evropi, ali Evropa nas smatra za djubriste i tako se prema nama ponasa. Rusija jeste pravoslavna i to je sve. Moramo se okrenuti sebi, ne ocekujte nista ni od drzave, ona radi samo za sebe. Okrenimo se sebi, svojim precima, zavicaju, tamo je opstanak u zdravoj hrani i izvorima vode. Vreme je takvo da ce u narednim decenijama gradovi propadati, ako zelimo da drzava ojaca, krenimo od sela, u tome je buducnost. Zivi bili pa videli!

momke

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi. 
(Brka, 31. jul 2017 12:10) 

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.


A kako priznanje kosova utice na nase zivote? Na povecanje standarda svih gradjana Srbije?
(TnT, 31. jul 2017 12:51)

IiI

pre 6 godina

Koje koristi ima iko od ulaska u NATO od koga da se brani od te iste alijanse pošto na ona i okružuje. Imaš buraz puno zemalja koji nisu članovi NATO pa lepo žive što se ne ugledamo na njih. NATO i EU nije garant ičega a kamoli lepog života.
(Bane, 31. jul 2017 12:19)

Morate daleko bolje razumeti medjunardone odnose. Ovo što ste vi napisali je na nivou srednje škole.

Paul Kersey

pre 6 godina

Eeej ludi Srbi! Pa zar stvarno mislite ako se prizna Kosovo da će to biti kraj našim problemima? (Zoran KG, 31. jul 2017 14:02)

Naravno da neće, ali će biti kraj jednog velikog problema.

Sramotno je i licemerno što to "rešenje" predlaže čovek koji je dugo godina intenzivno negativno uticao na eskalaciju tog problema.

Marko

pre 6 godina

Samo u banana drzavama moze da izadje predsednik u javnost i da kaze da treba da se odreknemo 13% svoje teritorije i da tako priznajemo realnost. Realnost je da je kosovo pod okupacijom a nikako da je albanska teritorija. To bi isto bilo kad bi japanski premijer ili predsednik priznao da su kurilska ostrva ruska teritorija i da je to realnost. Naravno to se nikad nece desiti zato sto je japan ozbiljna zemlja, drzace status kvo dok im se ne ukaze prilika da vrate pod kontrolu svoje teritorije, mozda ce proci i jos 100 godina ali ce na kraju uspeti.A mi ako sad priznamo kosovo kao drzavu izgubicemo svaku nadu da vratimo svoju teritoriju.

Pošteno i hrabro

pre 6 godina

Pravi Srbi su spremni i za ulazak u EU i za obnovu Kraljevine Srbije (sa protokolarnom ulogom kralja) pa da građani žive dobro kao u evropskim kraljevinama !!
Ali je pitanje da li u Srbiji ima pravih političara koji mogu postati državnici !!

mare

pre 6 godina

Naravno da ce da prizna Kosovo, i naravno da ce opet da se kandiduje, i naravno da ce da pobedi, ovog puta sa 90%. A gospoda komentatori ce ponovo da se iscudjavaju, kao za prosle izbore.

Markobg

pre 6 godina

Predsednik nije dobio mandat da pregovara o Kosovu, Vlada i skupština su mesta gde se o tome odlučuje.
Kada ustavna ovlašćenja počnu da se poštuju onda možemo pričati na temu i pravne države pa i tražiti vremenski okvir za pristupanje Eu.

balansero

pre 6 godina

Vreme je za novi put? Koji put Vučiću, pa ti si još od početka tvoje vladavine na raskršču. Malo bi s Rusima, malo sa Amerikancima. Tako i u ovom slučaju. Daj se više izjasni za šta si jer "balansero" politika neće moći biti večna.

Petar

pre 6 godina

Prosta logika Vucica: Kosovo je na terenu izgubljeno i nezavisno od Srbije. To se nece promeniti i neko ce ga morati priznati. Pa kad vec moramo priznati bolje da ga ja uz pare i podrsku Zapada i ostanem na vlasti nego da me smene i da ga prizna neko drugi. Jer ako ga priznam ja bar cu imati nesto od toga, ako ga prizna neko drugi nemam ja nista od toga a Kosovo je priznano u svakom slucaju. Prosto ko pasulj. Zato ce i priznati jer ga Amerika forsira.

Marko

pre 6 godina

Koja se to država, odriče teritorije? Bez teritorije nema ni države ni naroda. I ko nas na to može primorati? Ne priznajemo i gotovo. A i zbog čega bi podržali nepravdu, čega se to plašimo? Kad tad će se prilike promeniti i ostaće naše. Dotle samo polako i jačaj državu. A ako im priznamo, nikad više, i to nam je otprilike početak kraja. Ako neko misli da je ovo mišljenje manjine, daj referendum raspišite, a ne neki „odabrani“ intelektualci da raspravljaju o našoj dedovini racionalizujući nepravdu i kukavičluk.

Ratko

pre 6 godina

Koja gluma i predstava o Kosovu. Skretanje teme sa siromaštva i bede u kojoj živimo. Rešenje je na žalost odavno doneto a naš predsednik traži neko novo trajno rešenje a nema adekvatnog sagovornika u Prištini. Na kojoi način misli to da izvede? Da prizna situaciju kakva je trenutno? To ne može. Proces novog razgraničenja? Ni to ne može pošto neće Albanci. Pa koje je to onda rešenje? I tako prolaze dani do novih izbora i novog mandata.

poltron

pre 6 godina

Isti oni koji su izgubili Kosovo, predali ga, načinili gotove sve ustupke Albancima sada govore kako će rešiti problem, jer Srbi nisu spremni. Pa dokle bre više moramo da slušamo ove gluposti?

Bane

pre 6 godina

(...., 31. jul 2017 11:37)

Koje koristi ima iko od ulaska u NATO od koga da se brani od te iste alijanse pošto na ona i okružuje. Imaš buraz puno zemalja koji nisu članovi NATO pa lepo žive što se ne ugledamo na njih. NATO i EU nije garant ičega a kamoli lepog života.

Boki Gl

pre 6 godina

Postovani predsednice,
na svom ognjistu na KS (juzno od Ibra) ostala je sirotinja, nepismen narod, ljudi iznad pedesete godine koji primaju minimalnu zaradu od 11.000 din. Ljudi u tim godinama nigde ne mogu,a iskreno i da mogu negde bolje, sigurno nece da ostave svoj prag pod stare dane. Zalosno je sto ste dali lokalnu vlast da vode ljudi koji su prodali svu imovinu a svoje porodice udomili u centralnoj Srbiji. Deca u Kos.pomoravlju nemaju sportske terene, bioskope,igralista, pozorista i sve sto je deci potrebno u ranom detinjstvu. Uveli ste zabranu izdavanja pasosa Srbima sa Kosova,maltretirate narod da uzima nova dokumenta u kordinacionoj upravi u Bg, koji vaze samo na teritoriji Srbije, sramota ... Pozdrav iz Gnjilana !

Brka

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.

Maxx

pre 6 godina

Iznecu opet svoj komentar.Sta covek da kaze , vec 15 god slusam isti problem. Mislim da su svi u pravu, i oni koji kazu da treba sacekati povoljniju situaciju u medjunarodnim odnosima ,i oni koji kazu da treba poceti razmisljati i traziti resenje. Mnogi pominju razgranicenje,to je mozda najrealnije, ali u tom slucaju namece se pitanje sta ce biti sa nasim manastirima i drugim spomenicima kulture od izuzetnog znacaja za nas narod? Sta ce biti sa nasim narodom koji zivi u enklavama? Ja vidim da Kosovo zivi svoj zivot, da je Pristina danas grad sa pola miliona stanovnika tj veca je i od Nisa i N. Sada. Nismo vladali Kosovom ni osamdesetih a kamo li danas. Necu da ulazim u ulogu komunisticke partije u stvaranju danasnjeg Kosova ali jasna je samo iz pogleda na to po kojim granicama se Kosovo odvojilo. Realno gledano, Srbi su tamo od kraja srednjeg veka do danas bili manjina i to ugrozena manjina. Tako da ja licno ne vidim kako mi mozemo da uspostavimo drzavne ingerencije nad danasnjom teritorijom i stanovnistvom Kosova. Ako bi bili deo Srbije, bili bi druga najveca etnicka grupa u Srbiji, Imali bi svoje medije, skole,stampu,ministre u Vladi Srbije, Podpredsednika i u stvari donekle vladali bi oni nama a ne mi njima.

Goran

pre 6 godina

Mislim da je ovo pogresno. Sukob treba zamrznuti kao na Kipru jer je problem neresiv i nikakvim povlacenjem se nece resiti. Ovako ce se napetost samo pomeriti na sever prema Presevskoj dolini. Pomerice se demarkaciona linija sukoba na nasu stetu ali ce sukob ostati.

Djox

pre 6 godina

Ne predsednice, vreme za to je bilo pre 15 godina, onda kada ste pricali obrnuto od ovog danas. Sada je kako je predvideo premijer Djindic suvise kasno.

bljak

pre 6 godina

Prvo daj ostavku na polozaj predsednika SNS, i time ces pokazati da postujes Ustav, a onda se povuci u hladovinu predsednickog mandata i prepusti premijeru, Skupstini i referendumu da odlucuju, i time ces pokazati da branis i zastupas politicki sistem Srbije.
Ti prvi, pa onda ostali, tome sluzi Predsednik Republike.

Kolikokoštadiploma

pre 6 godina

Predsednik Srbije je podvukao da će, ako obe strane ne budu spremne da nešto izgube, konflikt večno trajati, a to škodi obema stranama. Podsećajući da je bio najmlađi poslanik, nakon toga najmlađi ministar i premijer i sada najmlađi predsednik, kazao je da je najbolji čovek za taj zadatak, jer nema više nikakvih ličnih ambicija.

Kakvo samo skromno mišljenje ima o sebi.

Def Con

pre 6 godina

Što Bugarskoj ,koja je istorijski,i kako god ,Moskva uvek bila veći prijatelj nego Srbiji,nije bio zadatak da neguje što bolje odnose sa Rusijom??Nonsest,glupost.Na žalost,mi smo nezrelo društvo,praznih stomaka,a sa praznim stomacima je najlakŝe manipulidati naprizemnijom propagandom. Sa ovakvim pravosudjem i sa ovakvim "pravnicima" mi smo banana država zajedno sa Kosovom.

Far away

pre 6 godina

Inicijativa, o razgranicenju ne postoji sa albanske strane.
NJihova pozicija je sve ili nista. Cekamo da ih EU i SAD pritisnu? Tesko, pa oni su ih i doveli tu gde jesu.
Nase najjace oruzje treba da bude strpljenje, kakvo su decenijama imali i Albanci i popravak stanja u sopstvenom drustvu.

momke

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi. 
(Brka, 31. jul 2017 12:10) 

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.


A kako priznanje kosova utice na nase zivote? Na povecanje standarda svih gradjana Srbije?
(TnT, 31. jul 2017 12:51)

Aleksandar BGD

pre 6 godina

Ko je Vucic da resava pitanje Kosova i Metohije bas sada u najnepovoljnijem istorijskom trenutku po Srbiju? Zasto ga Albanci nisu tako resavali pre sto godina? Nego su radili na tome, znali svoje ciljeve, sacekali i iskoristili povoljan istorijski trenutak. Ko je mogao da zamisli 1945. godine da ce se razrusena, podeljena i okupirana Nemacka ponovo ujediniti i to bez rata, potpuno mirno i politicki kad su se stvorili uslovi za to? Sto se nisu predali sudbini i odrekli svega zato sto su bili u beznadeznom polozaju, porazeni i razoreni do pepela.

Ali ne, mi imamo Vucica, Cedu, Canka i sve ostale koji misle da su dovoljno veliki da odredjuju sudbinu drzave. Manipulisu celim narodom da ako ne pustimo Kosovo niz vodu potonuce cela Srbija, ako ga sad oni ne rese sutra ce nasa deca ici u rat, a u stvari je to bacanje prasine u oci da prikriju da su nesposobni da bilo sta politicki dobiju, a da ne daju za uzvrat nesto mnogo vrednije. Kazu na Kosovu i onako nema vise Srba, sem na severu. Pa bilo je samo 32% Albanaca 1878. kad su stvorili Prizrensku ligu pa ih to nije sprecilo da danas budu nadomak ostvarivanja svojih ciljeva. Neka svhvate svi danasnji politicari skupljeni sa koca i konopca da nisu mesije koji su poslati da resavaju sudbinu Srbije, zarad sargarepe na stapu.

Za sva vremena

pre 6 godina

Kosovo vredi dva puta više od Srbije, odnosno da ta južna pokrajina vredi petsto milijardi dolara, dok Srbija sa Vojvodinom, bez Kosova vredi tek oko dvesto milijardi dolara. Prema procenama UNMIK-a, koji je svojevremeno sastavio i objavio šta kosovski rudnici mogu da ponude svetskim rudarskim kompanijama, na prvo mesto, kao najznačajniji resurs, strani stručnjaci su, pored lignita, stavili rude cinka i olova.Prema tim procenama, na lokacijama Belo brdo, Crnac, Stari trg, Ajvalija i Novo brdo ima ukupno oko 21,5 miliona tona rude koja sadrži olovo, cink i srebro, u količinama ekonomski isplativim za eksploataciju. Osim toga, nudi se još i oko 1,7 miliona tona boksita (uz potencijalnih još četiri-pet miliona), kompleks „Feronikl“ sa oko 14 miliona tona rude u kojoj ima oko 1,3 odsto nikla i 0,07 odsto kobalta, zatim magnezit iz Strezovca (2,8 miliona tona) i Goleša (1,7 miliona tona). Rezerve lignita procijenjene su na 8,3 milijarde tona uz još deset milijardi potencijalnih rezervi, koje je potrebno dodatno ispitati.

Gille

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.
(Brka, 31. jul 2017 12:10)

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.


A kako priznanje kosova utice na nase zivote? Na povecanje standarda svih gradjana Srbije?
(TnT, 31. jul 2017 12:51)
(momke, 31. jul 2017 13:48)

Ne vidim bas sta je ovde tvoj komentar ali nije vazno.
Kako priznanje Kosova utice na nase zivote?
Pa isto onako kao i akcija spasavanja Hilandara posle pozara.
To nas cini nacijom, srpskom nacijom.
Ne moze sve da se meri parama i naplatom poreza sa tih teritorija.
U protivnom smo gomila pojedinaca, slicna coporu, kratkog pamcenja bez kontinuiteta i tradicije. A mi je imamo bar hiljadu godina.
Zato su nam potrebni i Kosovo i Hilandar i crkva i tradicija ikontinuitet.
Ne pojedincu koji misli o svom standardu, nego naciji koja misli na svoju drzavu.

IiI

pre 6 godina

Koje koristi ima iko od ulaska u NATO od koga da se brani od te iste alijanse pošto na ona i okružuje. Imaš buraz puno zemalja koji nisu članovi NATO pa lepo žive što se ne ugledamo na njih. NATO i EU nije garant ičega a kamoli lepog života.
(Bane, 31. jul 2017 12:19)

Morate daleko bolje razumeti medjunardone odnose. Ovo što ste vi napisali je na nivou srednje škole.

Nije Kosovo, vec Kosovo i Metohija

pre 6 godina

Svedoci smo da se svet i politika menjaju iz dana u dan, upravo zato Srbija ne treba da zuri. Vreme radi za nas. Ko to ne uvidja, taj se u politiku ne razume. Onaj ko te pritiska, njemu je zurba. Kada jednom potpisete, odrekli ste se toga za sva vremena. Zato je mudro u ovim vremenima cekati, a ako je neko ucenjen da mora da stavi taj potpis, to nije problem Srbije i ovog naroda, to je njegov problem. Mi jedno moramo znati. Mi jesmo u Evropi, ali Evropa nas smatra za djubriste i tako se prema nama ponasa. Rusija jeste pravoslavna i to je sve. Moramo se okrenuti sebi, ne ocekujte nista ni od drzave, ona radi samo za sebe. Okrenimo se sebi, svojim precima, zavicaju, tamo je opstanak u zdravoj hrani i izvorima vode. Vreme je takvo da ce u narednim decenijama gradovi propadati, ako zelimo da drzava ojaca, krenimo od sela, u tome je buducnost. Zivi bili pa videli!

Јабучило

pre 6 godina

Да ли је могуће да без икакве потребе покрећете питање поделе Косова и то без покретања питања Српске? Такође, како ћете решити стање у Прешевској долини где је државност Србије на терену сваки дан оспорена? И коначно, да ли ће олако пристајање на "реална решења" (а не видим ништа нереално у, на пример, статусу Кипра и његовог окупираног дела) покренути сепаратистичке тежње у неким деловима Србије?
Подела какву предлажете је суштинско ПРИЗНАВАЊЕ независности Косова, а да чак ништа не добијамо заузврат.

Paul Kersey

pre 6 godina

Eeej ludi Srbi! Pa zar stvarno mislite ako se prizna Kosovo da će to biti kraj našim problemima? (Zoran KG, 31. jul 2017 14:02)

Naravno da neće, ali će biti kraj jednog velikog problema.

Sramotno je i licemerno što to "rešenje" predlaže čovek koji je dugo godina intenzivno negativno uticao na eskalaciju tog problema.

Marko

pre 6 godina

Samo u banana drzavama moze da izadje predsednik u javnost i da kaze da treba da se odreknemo 13% svoje teritorije i da tako priznajemo realnost. Realnost je da je kosovo pod okupacijom a nikako da je albanska teritorija. To bi isto bilo kad bi japanski premijer ili predsednik priznao da su kurilska ostrva ruska teritorija i da je to realnost. Naravno to se nikad nece desiti zato sto je japan ozbiljna zemlja, drzace status kvo dok im se ne ukaze prilika da vrate pod kontrolu svoje teritorije, mozda ce proci i jos 100 godina ali ce na kraju uspeti.A mi ako sad priznamo kosovo kao drzavu izgubicemo svaku nadu da vratimo svoju teritoriju.

Dunster

pre 6 godina

Zašto i albanci ne pokrenu dijalog unutar sopstvene nacije?!
Ako mi želimo tačku na "kosovsku krizu" trebalo bi da to žele i albanci. Ako se složimo na neki kompromis to je jedino podela Kosova. Zato odmah treba pričati o podeli kao trajnom rešenju krize.
Ako mi želimo podelu oni žele podelu (a sigurno žele) odmah uključiti EU, Rusiju, SAD I Kinu potpisati sporazum i krenuti u budućnost.
Želim ti uspeha Vučiću al trebaće ti i snage i mudtosti da ovo nekako dovedeš do kraja.

TnT

pre 6 godina

Za sta to Srbi nisu spremni. Treba priznati ocepljenje Kosova odmah nakon ukrajinskog priznanja Krima, kiparskog priznanja severnog (turskog) Kipra, gruzijskog priznanja Abhazije i Juzne Osetije. Kako svi tako i mi.
(Brka, 31. jul 2017 12:10)

Brko, kako na nase zivote utice Abhazija, Kipar ili Krim? Sta to donosei meni I mojoj deci? Kipar (ovaj grcki) savrseno dobro funkcionise I ovako, nisu se ukopali u mestu. Nema mi sta da cinimo nekome neki ustupak, vec da odlepimo sami sebe od dna. A da li ce neko priznati Tajvan ili ne, bas me nesto briga.

Kos

pre 6 godina

Za ove sto govore da trebamo cekati, jacati drzavu, voliti rusiju bla bla bla...itd
Sta god vi mislili o Vucicu, taj covek nije glup. Svestan je on svega, samo vi niste svesni.
Nedavno je rekao, da on voli rusiju, ali najvecu trgovinsku razmenu imamo sa EU, a ne rusijom.
Jel razumete vi da mi nemamo vremena da sedimo na 2 stolice??? Pa nece EU trgovat sa nama doveka ako se ne odlucimo. I da on moze da sve ekonomske razmene napravi sa rusijom da bi to odavno uradio?
Prema tome, niti imamo vremena niti smo turska sa 80 miliona ljudi da odredjujemo uvjete.
Kako se mozete usporedjivat sa svajcarskom, austrijom, turskom??? Jel vama dobro?
Jos nesto...vidim da ne citate previse strane vijesti. Ameri su svajcarcima unistili najstariju banku jer nije htjela dati imena americkih drzavljana koji su tamo imali pare a nisu hteli da plate porez. Na kraju su morali dati sva imena iz svih banaka. I tako je nestala bankarska tajna u svajcarskoj.
Sad zamisli sta ce da urade nama, ako pocnemo uvjetovat. Pojest ce nas. Mi cemo nestat.
A vi samo sanjajte i cudite se posle

Pošteno i hrabro

pre 6 godina

Pravi Srbi su spremni i za ulazak u EU i za obnovu Kraljevine Srbije (sa protokolarnom ulogom kralja) pa da građani žive dobro kao u evropskim kraljevinama !!
Ali je pitanje da li u Srbiji ima pravih političara koji mogu postati državnici !!