Četvrtak, 20.07.2017.

19:23

Mari: Novak je "životinja", za mene je najbolji

Stariji brat Endija Marija, Džejmi, rekao je da je za njega Novak Đoković "životinja" i da je najbolji teniser na svetu.

Izvor: PT

Mari: Novak je "životinja", za mene je najbolji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Mladen

pre 6 godina

Uvek sam gledao tenis zbog njegove elegancije, tako da ne volim igravlce koji ga igraju kao "zivotinje". Udaraju lopticu po sredini terena i cekaju da protovnik pogresi, a ko je najbolji u tome ako ne Mari i Novak. Ja jednostavno takav tenis ne volim, ali kako kazu o ukusima ne treba raspravljati.

čudno

pre 6 godina

Pošto je ovdje riječ samo o Wimbldonu,kako je po Marijevom mišljenju Novak najbolji teniser.Borg i Federer su pet puta uzastopno pobjeđivali,a Đoković tri puta u razmacima.Osim toga,Federer je odigrao 11 finala i osvojio 8 titula.Ne znam koliko je Novak finala odigrao ,a osvojio je 3 titule.Kad govori o Novakovoj dominaciji,onda bi starijem Mariju trebalo biti jasno da je Federer 4 uzastopne godineneprekidno bio na prvom mjestu ,odnosno 302 nedjelje ,što je za Novaka mislena imenica. Izgleda da Endijevom bratu smeta to što je Britancima omiljeniji Rodžer od njegovog brace.

čudno

pre 6 godina

Pošto je ovdje riječ samo o Wimbldonu,kako je po Marijevom mišljenju Novak najbolji teniser.Borg i Federer su pet puta uzastopno pobjeđivali,a Novak tri puta u razmacima.Osim toga,Federer je odigrao 11 finala i osvojio 8 titula.Ne znam koliko je Novak finala odigrao ,a osvojio je 3 titule.Izgleda da Endijevom bratu smeta to što je Britancima omiljeniji Rodžer od njegovog brace.

ahila

pre 6 godina

@Bg
O čemu pričate!?A tretman na Vimbldonu prema Noletu i Rafi.Znam da Nole postupa ispravno što god radi i zna zašto to radi .Tko ne razumije ,nije ni bitno .

Bg

pre 6 godina

Ono kada se ceo svet smeje igracu koji predaje mec radi lazne povrede i kaze da ide na dugu pauzu ili operaciju , a onda ne demantuju da ce da igra za mesec dana. A ti to podrzavas samo zato sto je Srbin to nema veze sa sportom to je frustracija zato sto su drugi bolji i uspesniji. A ti u svojoj nemoci postanes deo tima koji nebira sredstva da bude u necemu najbolji. Ja Srbin pravoslavac u tome ne zelim da ucestvujem. Ja necu da budem deo copora u bilo cemu pa ni u sportu. Ja sam za to da pobedi bolji a kada je neko bolji cestitaj mu...

Rade

pre 6 godina

Kad je Nole na svojem visokom nivou niti jedan tenisač niti na jednoj podlozi ne može mu ništa. Šteta što je tako dugo u padu, na kraju karijere bit će mu žao, a navijačima je već sada teško gledati što se događa.

Drnda

pre 6 godina

Sasho (koji nick!) opet preti. Predvidja budućnost, a uvek je promašivao skandalozno. Ali, šta ćeš, to mu je hrana neka, da misli da će Nolo opet. A zna da neće. Valjda zna.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 20. jul 2017 23:53)

Nisi mogao da izdržiš i večeras a da ne napišeš opet neku svoju novu besmislicu! Ti moraš najpre da komplekse svoje momentalno odbaciš, i da naučiš da tenisere i ostale ljude nazivaš njihovim pravim krštenim imenima! To što se ti svog imena očigledno stidiš pa umesto njega mećeš znak pitanja je dragi moj Lule jedan od najvećih kompleksa koje neki lik sam sebi može da nabije, ali to ne znači da ostali svet nema svoja imena sa kojima se ponosi, te ih moraš pisati i oslovljavati onako kako im zaista jesu!

E sad, što se teme tiče da ti nešto kažem Lule opet, pazi, sezona 2015, skor Noletov je 82-6 što nimalo ne menja konstataciju da je to brutalna sezona, najdominantnija u istoriji iz mnogo uglova. Ja sam napisao 85-3 navodeći primer, nisam išao na Wiki tog momenta pa sam to naveo otprilike, evo sada sam video na Wiki da je 82-6 što nimalo ne menja stvar to je veličanstven skor, brutalan, dominantan, sa 3 osvojena GS i jednim finalom GS i sa 6 osvojenih Mastersa te završnim Mastersom osvojenim, to je najbrutalnija sezona u istoriji tenisa, svidelo se to tebi ili ne Lule! :-) Ostalo što si napisao neću ni da komentarišem, jednostavno BESMISLICE od tebe kao i uvek. Porediti Noleta sa Vavrinkom i navesti da je Nole imao isti broj Slemova koliko i Vavrinka u nekom vremenskom periodu koji je nedefinisan i koji si ti odredio odakle dokle da se računaju titule, e to je dakle Lule velika besmislica, nedostojna komentarisanja! :-)

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 20. jul 2017 23:53)

Brojke i statistika su veoma veoma jasni. A brojke govore da je Nole od 2011. do PRVE POLOVJNE 2016. (ja sam taj period naveo za brutalnu dominaciju) od svojih 12 ukupno osvojenih Slemova u tom periodu osvojio 11, što je tačno POLOVINA od ukupnog broja mogućih Slemova koji su odigrani u tom periodu, plus ogroman broj osvojenih Mastersa i još 5 ili 6 Gren Slem finala odigranih, i još pregršt Masters finala odigranih, što je nestvarna dominacija, plus sam izračunaj koliko ima sedmica u tom periodu a koliko od toga je Nole proveo na prvom mestu, pa ćeš i sam shvatiti kolika je to dominacija u tom periodu, na svim Slemovima, na svim Mastersima, na svim podlogama, sveukupno gledano naravno! Najveća dominacija u istoriji!

dark side of the moon

pre 6 godina

Niko i nikad nije osvojio toliko velikih titula do svoje 30.godine i niko nikad nije odigrao sa top 10 toliki procenat mečeva = 28%
(MsK, 20. jul 2017 21:01)naravno niko nikad nije osvojio 6 uzastopnih RGa i 5 WBa do 26 kada se oprostio od tenisa kao Borg i tako se možemo vrtiti u krug, Federerov teniski opus je nešto veće, puno veće od Rafinog, a koji je veći od Noletovog, mlađi Mari se zaigrao.

?

pre 6 godina

@Ivan
U kojoj je to sezoni Nolo imao skor 85-3? Dominaciju jeste imao, ali ne od 2011 do 2016, nego 2011, 2015 i moze se reci i 2016 jer je ipak osvojio 2 GS iako je izgubio prvo mesto. Ali, 2012 i 2013 sigurno nije dominirao, 2014 takodje, osvojio je GS koliko i Vavrinka.

pedja,cacak

pre 6 godina

E brate,svaka ti cast,na komentaru! Nije sto mi je Novak omiljeni sportista i covek,nego sto si rekao istinu i pravu stvar! Prosto je neverovatno,da pored silnih uspeha i neverovatnih rekorda o kojima ce se tek pricati i pisati,ljudi sebi daju za pravo,da omalovazavaju,takvog sportistu i coveka... Bas su mi prijale reci,kojima si opisao velikog Novaka Djokovica! Ziv,zdrav i srecan bio!

Ivan

pre 6 godina

Bravo za Džejmija na ovoj izjavi! Kada je neko realan, objektivan i nepristrasan onda nije teško konstatovati i potvrditi ono što svi pravi ljubitelji tenisa već odavno znaju, a to je da je Nole jedan od najboljih igrača svih vremena i da je u periodu 2011.-prva polovina 2016. demonstrirao svetu najdominantniji tenis u istoriji, bio jednostavno nesavladiv, imao sezone sa 4 Gren Slem finala i 3 Gren Slem titule i sa 5-6 Masters titule, i skorom pobeda i poraza od na primer 85-3 u jednoj sezoni što je nezabeležena brutalna dominacija! Ostvario je i nedostižan rekord u broju osvojenih ATP bodova - 16950, koji niko nikada neće oboriti! I sve to u eri Federera i Nadala koji su dva teniska džina brutalna na svim poljima ove igre! 12 Gren Slemova i 30 Mastersa (za sada) im je uzeo! Sutra da ostavi loptice i rekete i ode u sportsku penziju opet bi bio u top 5 svih vremena i to mu niko ne može uzeti! E jedino da nije bilo par iznenađujućih poraza već sada bi bio najbolji svih vremena sa Kalendarskim Slemom i 5-6 GS više na svom kontu te bi imao na svim GS po najmanje dve pa i tri titule što je nestvaran rekord koji je pn mogao oboriti! Ali nema veze zbog toga, nebitno je to Nole je jedan velikan teniske igre koji je u top 5 svih vremena i tu će i ostati!

brzi

pre 6 godina

Tek treci teniser na svetu koji je kompletirao sve GS u istoj godini, i to u eri federera nadala mareja. To govori malo vise nego sto mislite.

MsK

pre 6 godina

Za Džejmija je „životinja“...za mene je simbol ratnika, legenda..
Osvojio 47 najvećih titula, do titula dolazio igrajući 267 puta sa top 10, od toga se ćerao sa „big 4“ u preko 130 mečeva..

Niko i nikad nije osvojio toliko velikih titula do svoje 30.godine i niko nikad nije odigrao sa top 10 toliki procenat mečeva = 28%

Lale gator

pre 6 godina

Pre neki dan smo videli na Vimbldonu da Federer nikad nije prestajao da igra vrhunski. Uvek isto uz male oscilacije. Ali Novak je i takvog najboljeg Federera uvek "derao". Mi smo bili svedoci da najboljeg tenisa ikada a igrao ga je Djokovic i to vrlo ubedljivo. Dace bog da ponovo tako bude. Novak moze barem do 37 da bude u prvih 5.

nn

pre 6 godina

Jednoga dana cemo samo moci da premotavamo youtube snimke epskih meceva koje je nas Novak igrao. Svi pricaju kako posle Federera nista nece biti isto, iskreno, Novak je bio sve vreme prisutan i u samom vrhu 7 godina, njegov trag je duboko urezan, a postovanje koje i njemu toliko fali ce tek da usledi i bice jos kako veliko, ali nazalost, verovatno tek kad ga vise na turu ne bude bilo. Ne kazem da Federer i Nadal ne zasluzuju svu tu paznju, ali Novak je ne zasluzuje nista manje od obojce. Previse je on GS titula osvojio, bio dugo no.1 i previse rekorda poobarao da se ne bi pamtio i o njemu jednoga dana govorilo kao o jednom medju najvecima svih vremena. Ovo je era zaista teniskih titana i nadam se kao velikom teniskom fanu da ce jos neko vreme da potraje.

Realni ckode kome treba vode

pre 6 godina

Ljudi...realno neka je i zavrsio sa tom erom najboljeg, covek je odigrao maestralan tenis u prethodnim godinama. Sve i da zavrsi karijeru, mozemo samo da budemo ponosni na njega u sportskom smislu. Svako od nas moze da ga voli i ne voli, i da prica kako nece da igra, folira, sta god...ali cinjenice su tu, bio je fenomenalan, mozda bude opet, nase je da ga ispostujemo za ovo do sad.

a sto ?

pre 6 godina

hahaha zato sto mu je federer malo kompleksa nabio...zna se da je RF neprikosnoveni vladar tenisa..i kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (podgoricanin, 20. jul 2017 20:11)

Kome nabio komplekse ? Dzejmiju ?

pa valjda oni za tastaturom znaju bolje

pre 6 godina

Neko ko dobro vidi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neko izvan priča..., 20. jul 2017 19:38)

Ma kakvi, sad ce onaj znak pitanja ? i par slicnih njemu da objasne kako on nema pojma sta prica kao sto to tvrde za jos nekolicinu teniskih strucnjaka koji tvrde da je Novak najkompletniji i najbolji teniser. I kao obavezno obrazlozenje dodace da Dzejmi prati tenis od pojave NDJ te da je on klasicni nolebot.

teniski amater

pre 6 godina

kao posmatrac mozda djokovic nije najatraktivniji igrac,ali teniski gledano njegova tehnika,prelazak iz defanzive u ofanzivu,agresivnost kojom je slamao protivnike konstantno im saljuci loptice na osnovnu liniju...Da ne spominjemo kretanje,ritern,sjajan bekhend,dobar forhend...decko nigde ne skripi...jbg servis nije kao federerov ni blizu,ali ima solidan prvi i odlican drugi,dugo je imao najbolji procenat poena osvojenih na drugi servis,to ima veze i sa samopouzdanjem...federer je najuspesniji teniser svih vremena,sa najdopadljivijim stilom igre,nadal je borac do srzi do poslednje lopte,al po meni je djokovic najkompletniji igrac svoh vremena,pa mozda i najbolji...pozdrav

adem

pre 6 godina

neko kaze da je novak najbolji, neko federer, neko nadal, neko ce reci i da je cilic najbolji. svako ima pravo na misljenje, i to je recimo merodavno, jer ga daju profesionalci. i ne treba od nekoga praviti srbinom zato sto kaze da je novak najbolji, ili mrzitelja srbstva ako kaze da je novak najslabiji sampion. jednostavno taj teniser ili strucnjak tenisa tako misli. e sada ako uzmemo misljenja recimo stotinak tih tenisera, i ako napravimo statistiku sta oni kazu ko je najbolji, to moze biti neko realno stanje, iako ne 100%tno sigurno.

bradina

pre 6 godina

Za neke da,za neke ne!Kad se vrati i razbuca ih opet sve valjda ce i oni koji vole Rafu i Fedeksa najzad shvatiti!Sta "zivotinja" bio je ZMAJ za sve njih a da se nije povredio pitao bih sve ove "namcore" sto se sada site pogotovo od nekih njegovih sugradjana ko je pravi i koji je dominirao u novijoj eri tenisa tako ubedljivo da su i kladionice odustale od njega!

BAnjac

pre 6 godina

Ne razumijem da srbi ne navijaju za Novaka.Navijaju svi na Svijetu, a čim počne da gubi okomite se na njega.Novak ima zdravstvenih problema i rješava ih na svoj način.Zbog intolerancije na gluten javlja se i manjak enzima potrebnih za probavu mesa i drugih bjelančevina.Uz to ako su veliki fizički napori dolazi i do psihičkog kolapsa.Ljudi, treba mu podrška, trebate mu vi .

Lik

pre 6 godina

Ma jok, ima jedna posebna sorta Srba, poznati su pod nazivom Fetardi i oni znaju najbolje ko je ko u tenisu.
Malo su pozuteli od napora da objasne nemoguce ali to je jace od njih, rajinski mentalitet.

Zoran

pre 6 godina

Od 2011 do 2016g. za 5,5 godina osvojio je 40 velikih turnira.
Nadal oko 20, a Federer I Mari po oko 15- GS, Mastersa,
ZM.
Mari je u turu I zna da je tesko da osvojis 40 turnira u konkurenciji Nadala, Federera I Marija u najboljim godinama.

Realni ckode kome treba vode

pre 6 godina

Ljudi...realno neka je i zavrsio sa tom erom najboljeg, covek je odigrao maestralan tenis u prethodnim godinama. Sve i da zavrsi karijeru, mozemo samo da budemo ponosni na njega u sportskom smislu. Svako od nas moze da ga voli i ne voli, i da prica kako nece da igra, folira, sta god...ali cinjenice su tu, bio je fenomenalan, mozda bude opet, nase je da ga ispostujemo za ovo do sad.

Zoran

pre 6 godina

Od 2011 do 2016g. za 5,5 godina osvojio je 40 velikih turnira.
Nadal oko 20, a Federer I Mari po oko 15- GS, Mastersa,
ZM.
Mari je u turu I zna da je tesko da osvojis 40 turnira u konkurenciji Nadala, Federera I Marija u najboljim godinama.

teniski amater

pre 6 godina

kao posmatrac mozda djokovic nije najatraktivniji igrac,ali teniski gledano njegova tehnika,prelazak iz defanzive u ofanzivu,agresivnost kojom je slamao protivnike konstantno im saljuci loptice na osnovnu liniju...Da ne spominjemo kretanje,ritern,sjajan bekhend,dobar forhend...decko nigde ne skripi...jbg servis nije kao federerov ni blizu,ali ima solidan prvi i odlican drugi,dugo je imao najbolji procenat poena osvojenih na drugi servis,to ima veze i sa samopouzdanjem...federer je najuspesniji teniser svih vremena,sa najdopadljivijim stilom igre,nadal je borac do srzi do poslednje lopte,al po meni je djokovic najkompletniji igrac svoh vremena,pa mozda i najbolji...pozdrav

MsK

pre 6 godina

Za Džejmija je „životinja“...za mene je simbol ratnika, legenda..
Osvojio 47 najvećih titula, do titula dolazio igrajući 267 puta sa top 10, od toga se ćerao sa „big 4“ u preko 130 mečeva..

Niko i nikad nije osvojio toliko velikih titula do svoje 30.godine i niko nikad nije odigrao sa top 10 toliki procenat mečeva = 28%

BAnjac

pre 6 godina

Ne razumijem da srbi ne navijaju za Novaka.Navijaju svi na Svijetu, a čim počne da gubi okomite se na njega.Novak ima zdravstvenih problema i rješava ih na svoj način.Zbog intolerancije na gluten javlja se i manjak enzima potrebnih za probavu mesa i drugih bjelančevina.Uz to ako su veliki fizički napori dolazi i do psihičkog kolapsa.Ljudi, treba mu podrška, trebate mu vi .

nn

pre 6 godina

Jednoga dana cemo samo moci da premotavamo youtube snimke epskih meceva koje je nas Novak igrao. Svi pricaju kako posle Federera nista nece biti isto, iskreno, Novak je bio sve vreme prisutan i u samom vrhu 7 godina, njegov trag je duboko urezan, a postovanje koje i njemu toliko fali ce tek da usledi i bice jos kako veliko, ali nazalost, verovatno tek kad ga vise na turu ne bude bilo. Ne kazem da Federer i Nadal ne zasluzuju svu tu paznju, ali Novak je ne zasluzuje nista manje od obojce. Previse je on GS titula osvojio, bio dugo no.1 i previse rekorda poobarao da se ne bi pamtio i o njemu jednoga dana govorilo kao o jednom medju najvecima svih vremena. Ovo je era zaista teniskih titana i nadam se kao velikom teniskom fanu da ce jos neko vreme da potraje.

a sto ?

pre 6 godina

hahaha zato sto mu je federer malo kompleksa nabio...zna se da je RF neprikosnoveni vladar tenisa..i kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (podgoricanin, 20. jul 2017 20:11)

Kome nabio komplekse ? Dzejmiju ?

Lale gator

pre 6 godina

Pre neki dan smo videli na Vimbldonu da Federer nikad nije prestajao da igra vrhunski. Uvek isto uz male oscilacije. Ali Novak je i takvog najboljeg Federera uvek "derao". Mi smo bili svedoci da najboljeg tenisa ikada a igrao ga je Djokovic i to vrlo ubedljivo. Dace bog da ponovo tako bude. Novak moze barem do 37 da bude u prvih 5.

brzi

pre 6 godina

Tek treci teniser na svetu koji je kompletirao sve GS u istoj godini, i to u eri federera nadala mareja. To govori malo vise nego sto mislite.

pedja,cacak

pre 6 godina

E brate,svaka ti cast,na komentaru! Nije sto mi je Novak omiljeni sportista i covek,nego sto si rekao istinu i pravu stvar! Prosto je neverovatno,da pored silnih uspeha i neverovatnih rekorda o kojima ce se tek pricati i pisati,ljudi sebi daju za pravo,da omalovazavaju,takvog sportistu i coveka... Bas su mi prijale reci,kojima si opisao velikog Novaka Djokovica! Ziv,zdrav i srecan bio!

Ivan

pre 6 godina

Bravo za Džejmija na ovoj izjavi! Kada je neko realan, objektivan i nepristrasan onda nije teško konstatovati i potvrditi ono što svi pravi ljubitelji tenisa već odavno znaju, a to je da je Nole jedan od najboljih igrača svih vremena i da je u periodu 2011.-prva polovina 2016. demonstrirao svetu najdominantniji tenis u istoriji, bio jednostavno nesavladiv, imao sezone sa 4 Gren Slem finala i 3 Gren Slem titule i sa 5-6 Masters titule, i skorom pobeda i poraza od na primer 85-3 u jednoj sezoni što je nezabeležena brutalna dominacija! Ostvario je i nedostižan rekord u broju osvojenih ATP bodova - 16950, koji niko nikada neće oboriti! I sve to u eri Federera i Nadala koji su dva teniska džina brutalna na svim poljima ove igre! 12 Gren Slemova i 30 Mastersa (za sada) im je uzeo! Sutra da ostavi loptice i rekete i ode u sportsku penziju opet bi bio u top 5 svih vremena i to mu niko ne može uzeti! E jedino da nije bilo par iznenađujućih poraza već sada bi bio najbolji svih vremena sa Kalendarskim Slemom i 5-6 GS više na svom kontu te bi imao na svim GS po najmanje dve pa i tri titule što je nestvaran rekord koji je pn mogao oboriti! Ali nema veze zbog toga, nebitno je to Nole je jedan velikan teniske igre koji je u top 5 svih vremena i tu će i ostati!

Lik

pre 6 godina

Ma jok, ima jedna posebna sorta Srba, poznati su pod nazivom Fetardi i oni znaju najbolje ko je ko u tenisu.
Malo su pozuteli od napora da objasne nemoguce ali to je jace od njih, rajinski mentalitet.

pa valjda oni za tastaturom znaju bolje

pre 6 godina

Neko ko dobro vidi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neko izvan priča..., 20. jul 2017 19:38)

Ma kakvi, sad ce onaj znak pitanja ? i par slicnih njemu da objasne kako on nema pojma sta prica kao sto to tvrde za jos nekolicinu teniskih strucnjaka koji tvrde da je Novak najkompletniji i najbolji teniser. I kao obavezno obrazlozenje dodace da Dzejmi prati tenis od pojave NDJ te da je on klasicni nolebot.

bradina

pre 6 godina

Za neke da,za neke ne!Kad se vrati i razbuca ih opet sve valjda ce i oni koji vole Rafu i Fedeksa najzad shvatiti!Sta "zivotinja" bio je ZMAJ za sve njih a da se nije povredio pitao bih sve ove "namcore" sto se sada site pogotovo od nekih njegovih sugradjana ko je pravi i koji je dominirao u novijoj eri tenisa tako ubedljivo da su i kladionice odustale od njega!

adem

pre 6 godina

neko kaze da je novak najbolji, neko federer, neko nadal, neko ce reci i da je cilic najbolji. svako ima pravo na misljenje, i to je recimo merodavno, jer ga daju profesionalci. i ne treba od nekoga praviti srbinom zato sto kaze da je novak najbolji, ili mrzitelja srbstva ako kaze da je novak najslabiji sampion. jednostavno taj teniser ili strucnjak tenisa tako misli. e sada ako uzmemo misljenja recimo stotinak tih tenisera, i ako napravimo statistiku sta oni kazu ko je najbolji, to moze biti neko realno stanje, iako ne 100%tno sigurno.

dark side of the moon

pre 6 godina

Niko i nikad nije osvojio toliko velikih titula do svoje 30.godine i niko nikad nije odigrao sa top 10 toliki procenat mečeva = 28%
(MsK, 20. jul 2017 21:01)naravno niko nikad nije osvojio 6 uzastopnih RGa i 5 WBa do 26 kada se oprostio od tenisa kao Borg i tako se možemo vrtiti u krug, Federerov teniski opus je nešto veće, puno veće od Rafinog, a koji je veći od Noletovog, mlađi Mari se zaigrao.

?

pre 6 godina

@Ivan
U kojoj je to sezoni Nolo imao skor 85-3? Dominaciju jeste imao, ali ne od 2011 do 2016, nego 2011, 2015 i moze se reci i 2016 jer je ipak osvojio 2 GS iako je izgubio prvo mesto. Ali, 2012 i 2013 sigurno nije dominirao, 2014 takodje, osvojio je GS koliko i Vavrinka.

Rade

pre 6 godina

Kad je Nole na svojem visokom nivou niti jedan tenisač niti na jednoj podlozi ne može mu ništa. Šteta što je tako dugo u padu, na kraju karijere bit će mu žao, a navijačima je već sada teško gledati što se događa.

Bg

pre 6 godina

Ono kada se ceo svet smeje igracu koji predaje mec radi lazne povrede i kaze da ide na dugu pauzu ili operaciju , a onda ne demantuju da ce da igra za mesec dana. A ti to podrzavas samo zato sto je Srbin to nema veze sa sportom to je frustracija zato sto su drugi bolji i uspesniji. A ti u svojoj nemoci postanes deo tima koji nebira sredstva da bude u necemu najbolji. Ja Srbin pravoslavac u tome ne zelim da ucestvujem. Ja necu da budem deo copora u bilo cemu pa ni u sportu. Ja sam za to da pobedi bolji a kada je neko bolji cestitaj mu...

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 20. jul 2017 23:53)

Brojke i statistika su veoma veoma jasni. A brojke govore da je Nole od 2011. do PRVE POLOVJNE 2016. (ja sam taj period naveo za brutalnu dominaciju) od svojih 12 ukupno osvojenih Slemova u tom periodu osvojio 11, što je tačno POLOVINA od ukupnog broja mogućih Slemova koji su odigrani u tom periodu, plus ogroman broj osvojenih Mastersa i još 5 ili 6 Gren Slem finala odigranih, i još pregršt Masters finala odigranih, što je nestvarna dominacija, plus sam izračunaj koliko ima sedmica u tom periodu a koliko od toga je Nole proveo na prvom mestu, pa ćeš i sam shvatiti kolika je to dominacija u tom periodu, na svim Slemovima, na svim Mastersima, na svim podlogama, sveukupno gledano naravno! Najveća dominacija u istoriji!

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 20. jul 2017 23:53)

Nisi mogao da izdržiš i večeras a da ne napišeš opet neku svoju novu besmislicu! Ti moraš najpre da komplekse svoje momentalno odbaciš, i da naučiš da tenisere i ostale ljude nazivaš njihovim pravim krštenim imenima! To što se ti svog imena očigledno stidiš pa umesto njega mećeš znak pitanja je dragi moj Lule jedan od najvećih kompleksa koje neki lik sam sebi može da nabije, ali to ne znači da ostali svet nema svoja imena sa kojima se ponosi, te ih moraš pisati i oslovljavati onako kako im zaista jesu!

E sad, što se teme tiče da ti nešto kažem Lule opet, pazi, sezona 2015, skor Noletov je 82-6 što nimalo ne menja konstataciju da je to brutalna sezona, najdominantnija u istoriji iz mnogo uglova. Ja sam napisao 85-3 navodeći primer, nisam išao na Wiki tog momenta pa sam to naveo otprilike, evo sada sam video na Wiki da je 82-6 što nimalo ne menja stvar to je veličanstven skor, brutalan, dominantan, sa 3 osvojena GS i jednim finalom GS i sa 6 osvojenih Mastersa te završnim Mastersom osvojenim, to je najbrutalnija sezona u istoriji tenisa, svidelo se to tebi ili ne Lule! :-) Ostalo što si napisao neću ni da komentarišem, jednostavno BESMISLICE od tebe kao i uvek. Porediti Noleta sa Vavrinkom i navesti da je Nole imao isti broj Slemova koliko i Vavrinka u nekom vremenskom periodu koji je nedefinisan i koji si ti odredio odakle dokle da se računaju titule, e to je dakle Lule velika besmislica, nedostojna komentarisanja! :-)

ahila

pre 6 godina

@Bg
O čemu pričate!?A tretman na Vimbldonu prema Noletu i Rafi.Znam da Nole postupa ispravno što god radi i zna zašto to radi .Tko ne razumije ,nije ni bitno .

Mladen

pre 6 godina

Uvek sam gledao tenis zbog njegove elegancije, tako da ne volim igravlce koji ga igraju kao "zivotinje". Udaraju lopticu po sredini terena i cekaju da protovnik pogresi, a ko je najbolji u tome ako ne Mari i Novak. Ja jednostavno takav tenis ne volim, ali kako kazu o ukusima ne treba raspravljati.

čudno

pre 6 godina

Pošto je ovdje riječ samo o Wimbldonu,kako je po Marijevom mišljenju Novak najbolji teniser.Borg i Federer su pet puta uzastopno pobjeđivali,a Đoković tri puta u razmacima.Osim toga,Federer je odigrao 11 finala i osvojio 8 titula.Ne znam koliko je Novak finala odigrao ,a osvojio je 3 titule.Kad govori o Novakovoj dominaciji,onda bi starijem Mariju trebalo biti jasno da je Federer 4 uzastopne godineneprekidno bio na prvom mjestu ,odnosno 302 nedjelje ,što je za Novaka mislena imenica. Izgleda da Endijevom bratu smeta to što je Britancima omiljeniji Rodžer od njegovog brace.

Drnda

pre 6 godina

Sasho (koji nick!) opet preti. Predvidja budućnost, a uvek je promašivao skandalozno. Ali, šta ćeš, to mu je hrana neka, da misli da će Nolo opet. A zna da neće. Valjda zna.

čudno

pre 6 godina

Pošto je ovdje riječ samo o Wimbldonu,kako je po Marijevom mišljenju Novak najbolji teniser.Borg i Federer su pet puta uzastopno pobjeđivali,a Novak tri puta u razmacima.Osim toga,Federer je odigrao 11 finala i osvojio 8 titula.Ne znam koliko je Novak finala odigrao ,a osvojio je 3 titule.Izgleda da Endijevom bratu smeta to što je Britancima omiljeniji Rodžer od njegovog brace.

?

pre 6 godina

@Ivan
U kojoj je to sezoni Nolo imao skor 85-3? Dominaciju jeste imao, ali ne od 2011 do 2016, nego 2011, 2015 i moze se reci i 2016 jer je ipak osvojio 2 GS iako je izgubio prvo mesto. Ali, 2012 i 2013 sigurno nije dominirao, 2014 takodje, osvojio je GS koliko i Vavrinka.

dark side of the moon

pre 6 godina

Niko i nikad nije osvojio toliko velikih titula do svoje 30.godine i niko nikad nije odigrao sa top 10 toliki procenat mečeva = 28%
(MsK, 20. jul 2017 21:01)naravno niko nikad nije osvojio 6 uzastopnih RGa i 5 WBa do 26 kada se oprostio od tenisa kao Borg i tako se možemo vrtiti u krug, Federerov teniski opus je nešto veće, puno veće od Rafinog, a koji je veći od Noletovog, mlađi Mari se zaigrao.

Lale gator

pre 6 godina

Pre neki dan smo videli na Vimbldonu da Federer nikad nije prestajao da igra vrhunski. Uvek isto uz male oscilacije. Ali Novak je i takvog najboljeg Federera uvek "derao". Mi smo bili svedoci da najboljeg tenisa ikada a igrao ga je Djokovic i to vrlo ubedljivo. Dace bog da ponovo tako bude. Novak moze barem do 37 da bude u prvih 5.

Bg

pre 6 godina

Ono kada se ceo svet smeje igracu koji predaje mec radi lazne povrede i kaze da ide na dugu pauzu ili operaciju , a onda ne demantuju da ce da igra za mesec dana. A ti to podrzavas samo zato sto je Srbin to nema veze sa sportom to je frustracija zato sto su drugi bolji i uspesniji. A ti u svojoj nemoci postanes deo tima koji nebira sredstva da bude u necemu najbolji. Ja Srbin pravoslavac u tome ne zelim da ucestvujem. Ja necu da budem deo copora u bilo cemu pa ni u sportu. Ja sam za to da pobedi bolji a kada je neko bolji cestitaj mu...

MsK

pre 6 godina

Za Džejmija je „životinja“...za mene je simbol ratnika, legenda..
Osvojio 47 najvećih titula, do titula dolazio igrajući 267 puta sa top 10, od toga se ćerao sa „big 4“ u preko 130 mečeva..

Niko i nikad nije osvojio toliko velikih titula do svoje 30.godine i niko nikad nije odigrao sa top 10 toliki procenat mečeva = 28%

Ivan

pre 6 godina

Bravo za Džejmija na ovoj izjavi! Kada je neko realan, objektivan i nepristrasan onda nije teško konstatovati i potvrditi ono što svi pravi ljubitelji tenisa već odavno znaju, a to je da je Nole jedan od najboljih igrača svih vremena i da je u periodu 2011.-prva polovina 2016. demonstrirao svetu najdominantniji tenis u istoriji, bio jednostavno nesavladiv, imao sezone sa 4 Gren Slem finala i 3 Gren Slem titule i sa 5-6 Masters titule, i skorom pobeda i poraza od na primer 85-3 u jednoj sezoni što je nezabeležena brutalna dominacija! Ostvario je i nedostižan rekord u broju osvojenih ATP bodova - 16950, koji niko nikada neće oboriti! I sve to u eri Federera i Nadala koji su dva teniska džina brutalna na svim poljima ove igre! 12 Gren Slemova i 30 Mastersa (za sada) im je uzeo! Sutra da ostavi loptice i rekete i ode u sportsku penziju opet bi bio u top 5 svih vremena i to mu niko ne može uzeti! E jedino da nije bilo par iznenađujućih poraza već sada bi bio najbolji svih vremena sa Kalendarskim Slemom i 5-6 GS više na svom kontu te bi imao na svim GS po najmanje dve pa i tri titule što je nestvaran rekord koji je pn mogao oboriti! Ali nema veze zbog toga, nebitno je to Nole je jedan velikan teniske igre koji je u top 5 svih vremena i tu će i ostati!

Lik

pre 6 godina

Ma jok, ima jedna posebna sorta Srba, poznati su pod nazivom Fetardi i oni znaju najbolje ko je ko u tenisu.
Malo su pozuteli od napora da objasne nemoguce ali to je jace od njih, rajinski mentalitet.

teniski amater

pre 6 godina

kao posmatrac mozda djokovic nije najatraktivniji igrac,ali teniski gledano njegova tehnika,prelazak iz defanzive u ofanzivu,agresivnost kojom je slamao protivnike konstantno im saljuci loptice na osnovnu liniju...Da ne spominjemo kretanje,ritern,sjajan bekhend,dobar forhend...decko nigde ne skripi...jbg servis nije kao federerov ni blizu,ali ima solidan prvi i odlican drugi,dugo je imao najbolji procenat poena osvojenih na drugi servis,to ima veze i sa samopouzdanjem...federer je najuspesniji teniser svih vremena,sa najdopadljivijim stilom igre,nadal je borac do srzi do poslednje lopte,al po meni je djokovic najkompletniji igrac svoh vremena,pa mozda i najbolji...pozdrav

brzi

pre 6 godina

Tek treci teniser na svetu koji je kompletirao sve GS u istoj godini, i to u eri federera nadala mareja. To govori malo vise nego sto mislite.

pedja,cacak

pre 6 godina

E brate,svaka ti cast,na komentaru! Nije sto mi je Novak omiljeni sportista i covek,nego sto si rekao istinu i pravu stvar! Prosto je neverovatno,da pored silnih uspeha i neverovatnih rekorda o kojima ce se tek pricati i pisati,ljudi sebi daju za pravo,da omalovazavaju,takvog sportistu i coveka... Bas su mi prijale reci,kojima si opisao velikog Novaka Djokovica! Ziv,zdrav i srecan bio!

Zoran

pre 6 godina

Od 2011 do 2016g. za 5,5 godina osvojio je 40 velikih turnira.
Nadal oko 20, a Federer I Mari po oko 15- GS, Mastersa,
ZM.
Mari je u turu I zna da je tesko da osvojis 40 turnira u konkurenciji Nadala, Federera I Marija u najboljim godinama.

bradina

pre 6 godina

Za neke da,za neke ne!Kad se vrati i razbuca ih opet sve valjda ce i oni koji vole Rafu i Fedeksa najzad shvatiti!Sta "zivotinja" bio je ZMAJ za sve njih a da se nije povredio pitao bih sve ove "namcore" sto se sada site pogotovo od nekih njegovih sugradjana ko je pravi i koji je dominirao u novijoj eri tenisa tako ubedljivo da su i kladionice odustale od njega!

čudno

pre 6 godina

Pošto je ovdje riječ samo o Wimbldonu,kako je po Marijevom mišljenju Novak najbolji teniser.Borg i Federer su pet puta uzastopno pobjeđivali,a Đoković tri puta u razmacima.Osim toga,Federer je odigrao 11 finala i osvojio 8 titula.Ne znam koliko je Novak finala odigrao ,a osvojio je 3 titule.Kad govori o Novakovoj dominaciji,onda bi starijem Mariju trebalo biti jasno da je Federer 4 uzastopne godineneprekidno bio na prvom mjestu ,odnosno 302 nedjelje ,što je za Novaka mislena imenica. Izgleda da Endijevom bratu smeta to što je Britancima omiljeniji Rodžer od njegovog brace.

Mladen

pre 6 godina

Uvek sam gledao tenis zbog njegove elegancije, tako da ne volim igravlce koji ga igraju kao "zivotinje". Udaraju lopticu po sredini terena i cekaju da protovnik pogresi, a ko je najbolji u tome ako ne Mari i Novak. Ja jednostavno takav tenis ne volim, ali kako kazu o ukusima ne treba raspravljati.

BAnjac

pre 6 godina

Ne razumijem da srbi ne navijaju za Novaka.Navijaju svi na Svijetu, a čim počne da gubi okomite se na njega.Novak ima zdravstvenih problema i rješava ih na svoj način.Zbog intolerancije na gluten javlja se i manjak enzima potrebnih za probavu mesa i drugih bjelančevina.Uz to ako su veliki fizički napori dolazi i do psihičkog kolapsa.Ljudi, treba mu podrška, trebate mu vi .

pa valjda oni za tastaturom znaju bolje

pre 6 godina

Neko ko dobro vidi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neko izvan priča..., 20. jul 2017 19:38)

Ma kakvi, sad ce onaj znak pitanja ? i par slicnih njemu da objasne kako on nema pojma sta prica kao sto to tvrde za jos nekolicinu teniskih strucnjaka koji tvrde da je Novak najkompletniji i najbolji teniser. I kao obavezno obrazlozenje dodace da Dzejmi prati tenis od pojave NDJ te da je on klasicni nolebot.

a sto ?

pre 6 godina

hahaha zato sto mu je federer malo kompleksa nabio...zna se da je RF neprikosnoveni vladar tenisa..i kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (podgoricanin, 20. jul 2017 20:11)

Kome nabio komplekse ? Dzejmiju ?

Rade

pre 6 godina

Kad je Nole na svojem visokom nivou niti jedan tenisač niti na jednoj podlozi ne može mu ništa. Šteta što je tako dugo u padu, na kraju karijere bit će mu žao, a navijačima je već sada teško gledati što se događa.

ahila

pre 6 godina

@Bg
O čemu pričate!?A tretman na Vimbldonu prema Noletu i Rafi.Znam da Nole postupa ispravno što god radi i zna zašto to radi .Tko ne razumije ,nije ni bitno .

čudno

pre 6 godina

Pošto je ovdje riječ samo o Wimbldonu,kako je po Marijevom mišljenju Novak najbolji teniser.Borg i Federer su pet puta uzastopno pobjeđivali,a Novak tri puta u razmacima.Osim toga,Federer je odigrao 11 finala i osvojio 8 titula.Ne znam koliko je Novak finala odigrao ,a osvojio je 3 titule.Izgleda da Endijevom bratu smeta to što je Britancima omiljeniji Rodžer od njegovog brace.

nn

pre 6 godina

Jednoga dana cemo samo moci da premotavamo youtube snimke epskih meceva koje je nas Novak igrao. Svi pricaju kako posle Federera nista nece biti isto, iskreno, Novak je bio sve vreme prisutan i u samom vrhu 7 godina, njegov trag je duboko urezan, a postovanje koje i njemu toliko fali ce tek da usledi i bice jos kako veliko, ali nazalost, verovatno tek kad ga vise na turu ne bude bilo. Ne kazem da Federer i Nadal ne zasluzuju svu tu paznju, ali Novak je ne zasluzuje nista manje od obojce. Previse je on GS titula osvojio, bio dugo no.1 i previse rekorda poobarao da se ne bi pamtio i o njemu jednoga dana govorilo kao o jednom medju najvecima svih vremena. Ovo je era zaista teniskih titana i nadam se kao velikom teniskom fanu da ce jos neko vreme da potraje.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 20. jul 2017 23:53)

Brojke i statistika su veoma veoma jasni. A brojke govore da je Nole od 2011. do PRVE POLOVJNE 2016. (ja sam taj period naveo za brutalnu dominaciju) od svojih 12 ukupno osvojenih Slemova u tom periodu osvojio 11, što je tačno POLOVINA od ukupnog broja mogućih Slemova koji su odigrani u tom periodu, plus ogroman broj osvojenih Mastersa i još 5 ili 6 Gren Slem finala odigranih, i još pregršt Masters finala odigranih, što je nestvarna dominacija, plus sam izračunaj koliko ima sedmica u tom periodu a koliko od toga je Nole proveo na prvom mestu, pa ćeš i sam shvatiti kolika je to dominacija u tom periodu, na svim Slemovima, na svim Mastersima, na svim podlogama, sveukupno gledano naravno! Najveća dominacija u istoriji!

Realni ckode kome treba vode

pre 6 godina

Ljudi...realno neka je i zavrsio sa tom erom najboljeg, covek je odigrao maestralan tenis u prethodnim godinama. Sve i da zavrsi karijeru, mozemo samo da budemo ponosni na njega u sportskom smislu. Svako od nas moze da ga voli i ne voli, i da prica kako nece da igra, folira, sta god...ali cinjenice su tu, bio je fenomenalan, mozda bude opet, nase je da ga ispostujemo za ovo do sad.

Drnda

pre 6 godina

Sasho (koji nick!) opet preti. Predvidja budućnost, a uvek je promašivao skandalozno. Ali, šta ćeš, to mu je hrana neka, da misli da će Nolo opet. A zna da neće. Valjda zna.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 20. jul 2017 23:53)

Nisi mogao da izdržiš i večeras a da ne napišeš opet neku svoju novu besmislicu! Ti moraš najpre da komplekse svoje momentalno odbaciš, i da naučiš da tenisere i ostale ljude nazivaš njihovim pravim krštenim imenima! To što se ti svog imena očigledno stidiš pa umesto njega mećeš znak pitanja je dragi moj Lule jedan od najvećih kompleksa koje neki lik sam sebi može da nabije, ali to ne znači da ostali svet nema svoja imena sa kojima se ponosi, te ih moraš pisati i oslovljavati onako kako im zaista jesu!

E sad, što se teme tiče da ti nešto kažem Lule opet, pazi, sezona 2015, skor Noletov je 82-6 što nimalo ne menja konstataciju da je to brutalna sezona, najdominantnija u istoriji iz mnogo uglova. Ja sam napisao 85-3 navodeći primer, nisam išao na Wiki tog momenta pa sam to naveo otprilike, evo sada sam video na Wiki da je 82-6 što nimalo ne menja stvar to je veličanstven skor, brutalan, dominantan, sa 3 osvojena GS i jednim finalom GS i sa 6 osvojenih Mastersa te završnim Mastersom osvojenim, to je najbrutalnija sezona u istoriji tenisa, svidelo se to tebi ili ne Lule! :-) Ostalo što si napisao neću ni da komentarišem, jednostavno BESMISLICE od tebe kao i uvek. Porediti Noleta sa Vavrinkom i navesti da je Nole imao isti broj Slemova koliko i Vavrinka u nekom vremenskom periodu koji je nedefinisan i koji si ti odredio odakle dokle da se računaju titule, e to je dakle Lule velika besmislica, nedostojna komentarisanja! :-)

adem

pre 6 godina

neko kaze da je novak najbolji, neko federer, neko nadal, neko ce reci i da je cilic najbolji. svako ima pravo na misljenje, i to je recimo merodavno, jer ga daju profesionalci. i ne treba od nekoga praviti srbinom zato sto kaze da je novak najbolji, ili mrzitelja srbstva ako kaze da je novak najslabiji sampion. jednostavno taj teniser ili strucnjak tenisa tako misli. e sada ako uzmemo misljenja recimo stotinak tih tenisera, i ako napravimo statistiku sta oni kazu ko je najbolji, to moze biti neko realno stanje, iako ne 100%tno sigurno.