Utorak, 04.07.2017.

07:04

Brnabić: Ako budemo birali Rusija ili EU biramo...

Ako Srbija bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiće se za ovo drugo, izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Brnabiæ: Ako budemo birali Rusija ili EU biramo... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Veljko

pre 6 godina

Velika Britanija je izasla iz evropske unije zato sto im nesto sigurno ne odgovara, nisu izasli tek tako "Dosadilo nam je da budemo clanica EU, ajde da izadjemo iz cista mira". Grcka ima more i zaradjuje puno od turizma, ali je bankrotirala, pitam se zasto. Ako udjemo u EU jeste da ce mo dobiti vece plate, ali nam plate nece biti kao u Svajcarskoj, Nemackoj, Austriji, vec ce da budu manje od plata u Rumuniji. Ali zapitajte se po kojoj ceni ce da nas kosta povecanje plate. Uzece nam vodu, pa cemo morati da kupujemo flasirane vode koje oni proizvedu, uzece nam rude(olovo, bakar,......),zatvarace fabrike koje su dobre da bi otvorili svoje nove fabrike. Zato Srbijo probudi se vise. REFERENDUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Ako Srbija bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiće se za ovo drugo...

Za EU, naravno!

kolateralna šteta

pre 6 godina

Ne mogu da razumem da je ovoliko ljudi protiv referenduma. U stvari mogu. Oni koji ne glasaju po dužnosti, a lupaju minuse, ne razumeju demokratiju, iako se kunu u evropske vriednosti. I zaslužuju da ih vode o povocu kao onu kucu Fifi iz pesme. Njima se u stvari svidja mašna. Pod uslovom da je svilena.

NIKOLA

pre 6 godina

A koji bre referendum u zemlji u kojoj nisu mediji slobodni i ono najvažnije gde sudovi i tužilaštva nisu nezavisni.O čemu ovde neki pišu, dodje veliki vodja kaže glasajte kako ja kažem, mediji to kanališu, izadju stabilni glasači SNS i SPS i ćao.Koju god opciju da odabere dobija samo je pitanje sa koliko procenata obzirom da za EU to bi bilo preko 65-70 posto.Velike pare EU ulaže,mnogo njihovih firmi, najviše se tamo izvozi,a i bezbedonosno nije pametno bilo kakva igra sa njima obzirom da je tu Amer koji jedva čeka okretanje ledja EU i NATO da skuva novi rat na Balkanu.Ova igra na dve stolice neće da mogne još dugo,će da dodje na red poglavlje nezavisnog sudstva i tužilaštva i usklađivanja spoljne politike.Svesan je toga gospodar i moli boga da mu EU ne zacrta rok ulaska da bi još mogao da vrda i dobija na vremenu a za narod su junačke holivudske izjave da nam kažu datum jel nismo guske u magli.

Милорад

pre 6 godina

Ми, Срби, смо стара европска нација и нормално припадамо заједници осталих старих европских нација, а то је данас Европска Унија. Исто тако, огромна већина Срба која живи ван Србије такође живи у Европи и у заједници са тим европским нацијама. Дакле, у реалности не постоји политичка, чак ни морална или емотивна дилема, већ само стални притисци одређених сила да се утиче на точак историје.

Марко

pre 6 godina

Док задивљено будемо гледали у јарбол подно облака, надлежни извођачи радова ће прионути на посао, а на питање одговорности и сврсисходности, председавајући ће нам указати да он с тим нема ништа. :) Бриљантно!

sale

pre 6 godina

Bravo. Godinama čekamo da se Putin smiluje da odobri uvoz 10.000 fiata, kao da tražimo uvoz 10 miliona. Ne živi se od ljubavi, treba gledati ekonomski interes a to je samo u EU. Nešto ne čujem kroz razgovore sa ljudima da žele da idu da rade u Rusiji, svi žele u Svedsku, Nemačku, Austriju itd...

dne

pre 6 godina

neko pise da je pogino u Rusiji...mi ovde u EU imamo radnika koji je radio za Teslu, i stao invalid. A umesto 50netto po satu dobio je 5 dolara po satu.
u inostranstvu si uvjek gubitnik. Deru te strane firmice.

Bane

pre 6 godina

Bravo Ana, konacno imam utisak da je ova drzava zauzela pravi kurs i da se pojavio neko ko ima hrabrosti da se odupre svim Ruskim interesima. Svako iole normalan i pametan moze da shvati da apsolutno najveci ekonomski interes Srbija ima u pristupanju EU. Uz to i najveci deo finansijske pomoci koji ova drzava i ovaj narod dobijaju dolazi iz EU kao i SAD. Na zalost izgleda da mi ne umemo da vidimo kada se od poreskih obveznika EU odvaja kako bi se kod nas uredili putevi, bolnice, skole, univerziteti, javna uprava i jos monogo toga.

krkut

pre 6 godina

Mene više nešto zanima. Kako prepoznati blef političara kada treba da zavara neki spoljni faktor. Kako da zna narod da se to radi iz nekog višeg interesa pa da to podrži.

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Hocu da me pita ova vlast sta zelim! Hocu da pita sve gradjane Srbije! Hocu REFERENDUM!
(Srbislav, 04. jul 2017 08:11)

Kakav referendum?
Najredovniji glasači su penzioneri i ja znam šta će oni odabrati na referendumu njihovim sluđenim mozgovima. A to nikako nije dobro za budućnost naše zemlje.

Aca

pre 6 godina

Svi koje poznajem a koji već nisu otišli sanjaju da odu u Evropsku uniju ili USA,igraju onu zelenu lutriju...a znam i nekoliko momaka koji su silom prilika otišli da rade u Rusiji na građavini...Jedan je prošle godine pogino(što neko ne sabere kolko je radnika poginulo po gradilištima po Rusiji? ja znam za tri slučaja...) jedan se skoro vratio go ko pištolj i počeo da vozi taksi na procenat kod jednog lokalnog gazde...Ovi rusofili su većinom vojni penzioneri i začudo naši gastajbajteri koji su veće patriote iz daleka od nas koji se mučimo ovde i koji smo bili po ratištima, samo zato što su donirali koju stotinu evra za izgradnju neke crkve...

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

A kad su se Rusi majke ti bili srpski prijatelji i zaštitnici?! 
U zadnjih skoro 30 godina su dokazano puno veći prijatelji Hrvatskoj nego Srbiji, čak su i Kosovo indirektno priznali, priznaju im pasoše!
(Meister Jakob, 04. jul 2017 08:24)

Hahaha!! Jel znaš zašto im priznaju pasoše?? Zato jer je Srbija dozvolila zemljama koje nisu priznale Kosovo da sve sa kosovskim pasošem puste da uđu u te zemlje!

Mujo11

pre 6 godina

Brnabić: Ako budemo birali Rusija ili EU biramo...

Male drzave(kao sto je i Srbija) nijesu one koje biraju neki savez ili saveznistu sa velikim drzavama, nego velike drzave medjusobno resavaju to, deluje medjusobno(mirno ili na silno) zone interesa.
Bivsa Yu mozda je bila delimicno i zona interesa Sovjetskog Saveza(Rusije), ali sada sve te drzave, ili drzavice od bivse YU su zona interesa Zapada(EU, NATO). Nijedna drzava od bivse YU nije birala saveznistvu sa Zapadom nego to uticalo nova realnost geopoltike u Svijetu pa i na ovom delom takozvanom Balkanom.
Kada bi bila Rusija jaca od Zapada, onda sve ove Balkana "svojovoljno" bi u saveznistvu sa Rusijom.
I Srbija(kao i druge drzave od bovse YU)sada nije ona koja bira saveznistvu, nego ona mora da bira realnost, a realnost je da i Srbija(bar za sada)je pod zonom uticaja Zapada.

Sandro

pre 6 godina

Glupoasti! Nema tu biranja, radi se sa svim dobronamernim drzavama i narodima... a ocekivati da ce Rusija ili EU da nam daju nesto besplatno je suludo, svako ima svoj interes i mi treba da definisemo nas interes... Lezbejka premijer vec u startu nije za RUsiju gde se na to ne gleda blagonaklono vec za EU gde se forsiraju jednakosti, mada muka mi je od njihovih jednakosti isto kao i od ruske mafijaske drzave... ne otvarajte fabrike vec IT parkove, nismo mi robovi vec narod sa intelektualnom tradicijom, kakve fabrike u 21om veku, pa to ce sve roboti da rade uskoro... kad odes na ETF/PMF/Gradjevinski i nagovoris diplomca da ne trazi buducnost dalje od Srbije, osim specijalizacije, onda se mozes nazvati uspesnim vodjom - niko to dosad nije uspeo sem Tita.. Posto mora da se deli vlast sa palmom, dacicem, vulinom, keramicarem i sl, treba biti pazljiv, tako da ih pustis da otpevaju nesto studentima za svoju dusu, objasne istoriju, religiju i stagod vec, a ti ih pozoves sa strane i kazes da su oni ti koji ce promeniti Srbiju, a ne danasnje (+/- 20godina) garniture vlasti... partija Studenti017 i lagano, pamet u glavu pa da vidis kako moze da se zivi bez plastike i fabrika, od voca i povrca, prirode a opet na visokom intelektualnom i kultrunom nivou...

Vlada

pre 6 godina

Ma nemojte vi gospodjo da govorite "mi", to je vase licno misljenje(u skladu sa vasim americkim tutorima), a za takve stvari ima da se pita narod - nije Srbija Milova Crna Gora!
Drugo, nemate ni kredibilitet ni pravo da donosite takve odluke s obzirom na vase radno iskustvo od godinu dana.

Cvexi

pre 6 godina

A sta ako nam daju izbor Evropa B ili Rusija ili mozda Evropa C? No, gledajuci trenutno stanje u EU oni verovatno nece postojati te 2050 kad dodje vreme da udjemo a mi koji kuckamo ovo cemo biti jednom nogom u grobu.

N.P.P.

pre 6 godina

Znači to je uloga Ane Parade, da uvede sankcije Rusiji(pošto je to obavezan uslov za pristupanje EU) i na taj način nas ekonomski dodatno ojadi što AV nije smeo da uradi jer je "veliki patriJota i voli Rusiju", pa će posle da bude kako to "nije u njegovoj nadležnosti" i kako on "ne učestvuje u odlukama koje Vlada donosi"(ahahahahaha). Ne znam samo da li će iko reći ovom jadnom narodu da EU zvanično nema nameru da prima nove članove bar do 2025. godine i da u toj priči očigledno više nema šta da tražimo...

Meister Jakob

pre 6 godina

A kad su se Rusi majke ti bili srpski prijatelji i zaštitnici?!
U zadnjih skoro 30 godina su dokazano puno veći prijatelji Hrvatskoj nego Srbiji, čak su i Kosovo indirektno priznali, priznaju im pasoše!

glas

pre 6 godina

Pravi političar nikada unapred ne otkriva sve karte, zašto prejudicirati ucene EU i odgovore Srbije? Za tako važne odluke je potreban referendum, nema premijerka mandat naroda da nam kroji kapu.To se pokazalo i na glasanju u Skupštini gde je prošla sa 157 glasova a niko ne spominje 38 glasova onih poslanika koji nisu eksplicitno glasali protiv, jednostavno nisu dali svoj glas.

Sismis

pre 6 godina

Kada je Vlada Srbije resila da prodaje Telekom Srbija smenili su sve direktore koji su ovu firmu godinama gradili i postavljeni su novodosli "strucnjaci" skolovani kojekude na online kursevima. Takvi kadrovi mogu sve da urade sto im se kaze i trazi. Tako je danas i sa Vladom ali i svim preostalim velikim firmama. Selekcija kadrova savrseno uradjena za datu situaciju.

Gavro

pre 6 godina

Zasto se prvo ne da referendum o EU?Zasto se ne da referendum o ulasku u NATO? Mislim da je narod protiv toga,bar narod u mom okruzenju. A ako je narod ZA,onda da idemo ka tome a ako ne da ispostujemo volju naroda?

Citac izmedju redova

pre 6 godina

"Ako Srbija bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiće se za ovo drugo"
E super ti je politika... I sta mislis sad, da li ce da ti stave uslov da biras?
Ja bih ocekivao vise politicki odgovor "Narod ce odluciti na referendumu", posto ce jedino tako to moci da se odluci.

glas

pre 6 godina

Pravi političar nikada unapred ne otkriva sve karte, zašto prejudicirati ucene EU i odgovore Srbije? Za tako važne odluke je potreban referendum, nema premijerka mandat naroda da nam kroji kapu.To se pokazalo i na glasanju u Skupštini gde je prošla sa 157 glasova a niko ne spominje 38 glasova onih poslanika koji nisu eksplicitno glasali protiv, jednostavno nisu dali svoj glas.

Gavro

pre 6 godina

Zasto se prvo ne da referendum o EU?Zasto se ne da referendum o ulasku u NATO? Mislim da je narod protiv toga,bar narod u mom okruzenju. A ako je narod ZA,onda da idemo ka tome a ako ne da ispostujemo volju naroda?

Citac izmedju redova

pre 6 godina

"Ako Srbija bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiće se za ovo drugo"
E super ti je politika... I sta mislis sad, da li ce da ti stave uslov da biras?
Ja bih ocekivao vise politicki odgovor "Narod ce odluciti na referendumu", posto ce jedino tako to moci da se odluci.

Sismis

pre 6 godina

Kada je Vlada Srbije resila da prodaje Telekom Srbija smenili su sve direktore koji su ovu firmu godinama gradili i postavljeni su novodosli "strucnjaci" skolovani kojekude na online kursevima. Takvi kadrovi mogu sve da urade sto im se kaze i trazi. Tako je danas i sa Vladom ali i svim preostalim velikim firmama. Selekcija kadrova savrseno uradjena za datu situaciju.

glas

pre 6 godina

Pravi političar nikada unapred ne otkriva sve karte, zašto prejudicirati ucene EU i odgovore Srbije? Za tako važne odluke je potreban referendum, nema premijerka mandat naroda da nam kroji kapu.To se pokazalo i na glasanju u Skupštini gde je prošla sa 157 glasova a niko ne spominje 38 glasova onih poslanika koji nisu eksplicitno glasali protiv, jednostavno nisu dali svoj glas.

N.P.P.

pre 6 godina

Znači to je uloga Ane Parade, da uvede sankcije Rusiji(pošto je to obavezan uslov za pristupanje EU) i na taj način nas ekonomski dodatno ojadi što AV nije smeo da uradi jer je "veliki patriJota i voli Rusiju", pa će posle da bude kako to "nije u njegovoj nadležnosti" i kako on "ne učestvuje u odlukama koje Vlada donosi"(ahahahahaha). Ne znam samo da li će iko reći ovom jadnom narodu da EU zvanično nema nameru da prima nove članove bar do 2025. godine i da u toj priči očigledno više nema šta da tražimo...

Meister Jakob

pre 6 godina

A kad su se Rusi majke ti bili srpski prijatelji i zaštitnici?!
U zadnjih skoro 30 godina su dokazano puno veći prijatelji Hrvatskoj nego Srbiji, čak su i Kosovo indirektno priznali, priznaju im pasoše!

Bane

pre 6 godina

Bravo Ana, konacno imam utisak da je ova drzava zauzela pravi kurs i da se pojavio neko ko ima hrabrosti da se odupre svim Ruskim interesima. Svako iole normalan i pametan moze da shvati da apsolutno najveci ekonomski interes Srbija ima u pristupanju EU. Uz to i najveci deo finansijske pomoci koji ova drzava i ovaj narod dobijaju dolazi iz EU kao i SAD. Na zalost izgleda da mi ne umemo da vidimo kada se od poreskih obveznika EU odvaja kako bi se kod nas uredili putevi, bolnice, skole, univerziteti, javna uprava i jos monogo toga.

glas

pre 6 godina

Pravi političar nikada unapred ne otkriva sve karte, zašto prejudicirati ucene EU i odgovore Srbije? Za tako važne odluke je potreban referendum, nema premijerka mandat naroda da nam kroji kapu.To se pokazalo i na glasanju u Skupštini gde je prošla sa 157 glasova a niko ne spominje 38 glasova onih poslanika koji nisu eksplicitno glasali protiv, jednostavno nisu dali svoj glas.

Vlada

pre 6 godina

Ma nemojte vi gospodjo da govorite "mi", to je vase licno misljenje(u skladu sa vasim americkim tutorima), a za takve stvari ima da se pita narod - nije Srbija Milova Crna Gora!
Drugo, nemate ni kredibilitet ni pravo da donosite takve odluke s obzirom na vase radno iskustvo od godinu dana.

Милорад

pre 6 godina

Ми, Срби, смо стара европска нација и нормално припадамо заједници осталих старих европских нација, а то је данас Европска Унија. Исто тако, огромна већина Срба која живи ван Србије такође живи у Европи и у заједници са тим европским нацијама. Дакле, у реалности не постоји политичка, чак ни морална или емотивна дилема, већ само стални притисци одређених сила да се утиче на точак историје.

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Hocu da me pita ova vlast sta zelim! Hocu da pita sve gradjane Srbije! Hocu REFERENDUM!
(Srbislav, 04. jul 2017 08:11)

Kakav referendum?
Najredovniji glasači su penzioneri i ja znam šta će oni odabrati na referendumu njihovim sluđenim mozgovima. A to nikako nije dobro za budućnost naše zemlje.

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

A kad su se Rusi majke ti bili srpski prijatelji i zaštitnici?! 
U zadnjih skoro 30 godina su dokazano puno veći prijatelji Hrvatskoj nego Srbiji, čak su i Kosovo indirektno priznali, priznaju im pasoše!
(Meister Jakob, 04. jul 2017 08:24)

Hahaha!! Jel znaš zašto im priznaju pasoše?? Zato jer je Srbija dozvolila zemljama koje nisu priznale Kosovo da sve sa kosovskim pasošem puste da uđu u te zemlje!

Aca

pre 6 godina

Svi koje poznajem a koji već nisu otišli sanjaju da odu u Evropsku uniju ili USA,igraju onu zelenu lutriju...a znam i nekoliko momaka koji su silom prilika otišli da rade u Rusiji na građavini...Jedan je prošle godine pogino(što neko ne sabere kolko je radnika poginulo po gradilištima po Rusiji? ja znam za tri slučaja...) jedan se skoro vratio go ko pištolj i počeo da vozi taksi na procenat kod jednog lokalnog gazde...Ovi rusofili su većinom vojni penzioneri i začudo naši gastajbajteri koji su veće patriote iz daleka od nas koji se mučimo ovde i koji smo bili po ratištima, samo zato što su donirali koju stotinu evra za izgradnju neke crkve...

Марко

pre 6 godina

Док задивљено будемо гледали у јарбол подно облака, надлежни извођачи радова ће прионути на посао, а на питање одговорности и сврсисходности, председавајући ће нам указати да он с тим нема ништа. :) Бриљантно!

dne

pre 6 godina

neko pise da je pogino u Rusiji...mi ovde u EU imamo radnika koji je radio za Teslu, i stao invalid. A umesto 50netto po satu dobio je 5 dolara po satu.
u inostranstvu si uvjek gubitnik. Deru te strane firmice.

NIKOLA

pre 6 godina

A koji bre referendum u zemlji u kojoj nisu mediji slobodni i ono najvažnije gde sudovi i tužilaštva nisu nezavisni.O čemu ovde neki pišu, dodje veliki vodja kaže glasajte kako ja kažem, mediji to kanališu, izadju stabilni glasači SNS i SPS i ćao.Koju god opciju da odabere dobija samo je pitanje sa koliko procenata obzirom da za EU to bi bilo preko 65-70 posto.Velike pare EU ulaže,mnogo njihovih firmi, najviše se tamo izvozi,a i bezbedonosno nije pametno bilo kakva igra sa njima obzirom da je tu Amer koji jedva čeka okretanje ledja EU i NATO da skuva novi rat na Balkanu.Ova igra na dve stolice neće da mogne još dugo,će da dodje na red poglavlje nezavisnog sudstva i tužilaštva i usklađivanja spoljne politike.Svesan je toga gospodar i moli boga da mu EU ne zacrta rok ulaska da bi još mogao da vrda i dobija na vremenu a za narod su junačke holivudske izjave da nam kažu datum jel nismo guske u magli.

Cvexi

pre 6 godina

A sta ako nam daju izbor Evropa B ili Rusija ili mozda Evropa C? No, gledajuci trenutno stanje u EU oni verovatno nece postojati te 2050 kad dodje vreme da udjemo a mi koji kuckamo ovo cemo biti jednom nogom u grobu.

Sandro

pre 6 godina

Glupoasti! Nema tu biranja, radi se sa svim dobronamernim drzavama i narodima... a ocekivati da ce Rusija ili EU da nam daju nesto besplatno je suludo, svako ima svoj interes i mi treba da definisemo nas interes... Lezbejka premijer vec u startu nije za RUsiju gde se na to ne gleda blagonaklono vec za EU gde se forsiraju jednakosti, mada muka mi je od njihovih jednakosti isto kao i od ruske mafijaske drzave... ne otvarajte fabrike vec IT parkove, nismo mi robovi vec narod sa intelektualnom tradicijom, kakve fabrike u 21om veku, pa to ce sve roboti da rade uskoro... kad odes na ETF/PMF/Gradjevinski i nagovoris diplomca da ne trazi buducnost dalje od Srbije, osim specijalizacije, onda se mozes nazvati uspesnim vodjom - niko to dosad nije uspeo sem Tita.. Posto mora da se deli vlast sa palmom, dacicem, vulinom, keramicarem i sl, treba biti pazljiv, tako da ih pustis da otpevaju nesto studentima za svoju dusu, objasne istoriju, religiju i stagod vec, a ti ih pozoves sa strane i kazes da su oni ti koji ce promeniti Srbiju, a ne danasnje (+/- 20godina) garniture vlasti... partija Studenti017 i lagano, pamet u glavu pa da vidis kako moze da se zivi bez plastike i fabrika, od voca i povrca, prirode a opet na visokom intelektualnom i kultrunom nivou...

Mujo11

pre 6 godina

Brnabić: Ako budemo birali Rusija ili EU biramo...

Male drzave(kao sto je i Srbija) nijesu one koje biraju neki savez ili saveznistu sa velikim drzavama, nego velike drzave medjusobno resavaju to, deluje medjusobno(mirno ili na silno) zone interesa.
Bivsa Yu mozda je bila delimicno i zona interesa Sovjetskog Saveza(Rusije), ali sada sve te drzave, ili drzavice od bivse YU su zona interesa Zapada(EU, NATO). Nijedna drzava od bivse YU nije birala saveznistvu sa Zapadom nego to uticalo nova realnost geopoltike u Svijetu pa i na ovom delom takozvanom Balkanom.
Kada bi bila Rusija jaca od Zapada, onda sve ove Balkana "svojovoljno" bi u saveznistvu sa Rusijom.
I Srbija(kao i druge drzave od bovse YU)sada nije ona koja bira saveznistvu, nego ona mora da bira realnost, a realnost je da i Srbija(bar za sada)je pod zonom uticaja Zapada.

sale

pre 6 godina

Bravo. Godinama čekamo da se Putin smiluje da odobri uvoz 10.000 fiata, kao da tražimo uvoz 10 miliona. Ne živi se od ljubavi, treba gledati ekonomski interes a to je samo u EU. Nešto ne čujem kroz razgovore sa ljudima da žele da idu da rade u Rusiji, svi žele u Svedsku, Nemačku, Austriju itd...

Veljko

pre 6 godina

Velika Britanija je izasla iz evropske unije zato sto im nesto sigurno ne odgovara, nisu izasli tek tako "Dosadilo nam je da budemo clanica EU, ajde da izadjemo iz cista mira". Grcka ima more i zaradjuje puno od turizma, ali je bankrotirala, pitam se zasto. Ako udjemo u EU jeste da ce mo dobiti vece plate, ali nam plate nece biti kao u Svajcarskoj, Nemackoj, Austriji, vec ce da budu manje od plata u Rumuniji. Ali zapitajte se po kojoj ceni ce da nas kosta povecanje plate. Uzece nam vodu, pa cemo morati da kupujemo flasirane vode koje oni proizvedu, uzece nam rude(olovo, bakar,......),zatvarace fabrike koje su dobre da bi otvorili svoje nove fabrike. Zato Srbijo probudi se vise. REFERENDUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

krkut

pre 6 godina

Mene više nešto zanima. Kako prepoznati blef političara kada treba da zavara neki spoljni faktor. Kako da zna narod da se to radi iz nekog višeg interesa pa da to podrži.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Ako Srbija bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiće se za ovo drugo...

Za EU, naravno!

kolateralna šteta

pre 6 godina

Ne mogu da razumem da je ovoliko ljudi protiv referenduma. U stvari mogu. Oni koji ne glasaju po dužnosti, a lupaju minuse, ne razumeju demokratiju, iako se kunu u evropske vriednosti. I zaslužuju da ih vode o povocu kao onu kucu Fifi iz pesme. Njima se u stvari svidja mašna. Pod uslovom da je svilena.

Gavro

pre 6 godina

Zasto se prvo ne da referendum o EU?Zasto se ne da referendum o ulasku u NATO? Mislim da je narod protiv toga,bar narod u mom okruzenju. A ako je narod ZA,onda da idemo ka tome a ako ne da ispostujemo volju naroda?

Meister Jakob

pre 6 godina

A kad su se Rusi majke ti bili srpski prijatelji i zaštitnici?!
U zadnjih skoro 30 godina su dokazano puno veći prijatelji Hrvatskoj nego Srbiji, čak su i Kosovo indirektno priznali, priznaju im pasoše!

glas

pre 6 godina

Pravi političar nikada unapred ne otkriva sve karte, zašto prejudicirati ucene EU i odgovore Srbije? Za tako važne odluke je potreban referendum, nema premijerka mandat naroda da nam kroji kapu.To se pokazalo i na glasanju u Skupštini gde je prošla sa 157 glasova a niko ne spominje 38 glasova onih poslanika koji nisu eksplicitno glasali protiv, jednostavno nisu dali svoj glas.

N.P.P.

pre 6 godina

Znači to je uloga Ane Parade, da uvede sankcije Rusiji(pošto je to obavezan uslov za pristupanje EU) i na taj način nas ekonomski dodatno ojadi što AV nije smeo da uradi jer je "veliki patriJota i voli Rusiju", pa će posle da bude kako to "nije u njegovoj nadležnosti" i kako on "ne učestvuje u odlukama koje Vlada donosi"(ahahahahaha). Ne znam samo da li će iko reći ovom jadnom narodu da EU zvanično nema nameru da prima nove članove bar do 2025. godine i da u toj priči očigledno više nema šta da tražimo...

Citac izmedju redova

pre 6 godina

"Ako Srbija bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiće se za ovo drugo"
E super ti je politika... I sta mislis sad, da li ce da ti stave uslov da biras?
Ja bih ocekivao vise politicki odgovor "Narod ce odluciti na referendumu", posto ce jedino tako to moci da se odluci.

glas

pre 6 godina

Pravi političar nikada unapred ne otkriva sve karte, zašto prejudicirati ucene EU i odgovore Srbije? Za tako važne odluke je potreban referendum, nema premijerka mandat naroda da nam kroji kapu.To se pokazalo i na glasanju u Skupštini gde je prošla sa 157 glasova a niko ne spominje 38 glasova onih poslanika koji nisu eksplicitno glasali protiv, jednostavno nisu dali svoj glas.

Sismis

pre 6 godina

Kada je Vlada Srbije resila da prodaje Telekom Srbija smenili su sve direktore koji su ovu firmu godinama gradili i postavljeni su novodosli "strucnjaci" skolovani kojekude na online kursevima. Takvi kadrovi mogu sve da urade sto im se kaze i trazi. Tako je danas i sa Vladom ali i svim preostalim velikim firmama. Selekcija kadrova savrseno uradjena za datu situaciju.

Vlada

pre 6 godina

Ma nemojte vi gospodjo da govorite "mi", to je vase licno misljenje(u skladu sa vasim americkim tutorima), a za takve stvari ima da se pita narod - nije Srbija Milova Crna Gora!
Drugo, nemate ni kredibilitet ni pravo da donosite takve odluke s obzirom na vase radno iskustvo od godinu dana.

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Hocu da me pita ova vlast sta zelim! Hocu da pita sve gradjane Srbije! Hocu REFERENDUM!
(Srbislav, 04. jul 2017 08:11)

Kakav referendum?
Najredovniji glasači su penzioneri i ja znam šta će oni odabrati na referendumu njihovim sluđenim mozgovima. A to nikako nije dobro za budućnost naše zemlje.

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

A kad su se Rusi majke ti bili srpski prijatelji i zaštitnici?! 
U zadnjih skoro 30 godina su dokazano puno veći prijatelji Hrvatskoj nego Srbiji, čak su i Kosovo indirektno priznali, priznaju im pasoše!
(Meister Jakob, 04. jul 2017 08:24)

Hahaha!! Jel znaš zašto im priznaju pasoše?? Zato jer je Srbija dozvolila zemljama koje nisu priznale Kosovo da sve sa kosovskim pasošem puste da uđu u te zemlje!

Bane

pre 6 godina

Bravo Ana, konacno imam utisak da je ova drzava zauzela pravi kurs i da se pojavio neko ko ima hrabrosti da se odupre svim Ruskim interesima. Svako iole normalan i pametan moze da shvati da apsolutno najveci ekonomski interes Srbija ima u pristupanju EU. Uz to i najveci deo finansijske pomoci koji ova drzava i ovaj narod dobijaju dolazi iz EU kao i SAD. Na zalost izgleda da mi ne umemo da vidimo kada se od poreskih obveznika EU odvaja kako bi se kod nas uredili putevi, bolnice, skole, univerziteti, javna uprava i jos monogo toga.

Cvexi

pre 6 godina

A sta ako nam daju izbor Evropa B ili Rusija ili mozda Evropa C? No, gledajuci trenutno stanje u EU oni verovatno nece postojati te 2050 kad dodje vreme da udjemo a mi koji kuckamo ovo cemo biti jednom nogom u grobu.

Aca

pre 6 godina

Svi koje poznajem a koji već nisu otišli sanjaju da odu u Evropsku uniju ili USA,igraju onu zelenu lutriju...a znam i nekoliko momaka koji su silom prilika otišli da rade u Rusiji na građavini...Jedan je prošle godine pogino(što neko ne sabere kolko je radnika poginulo po gradilištima po Rusiji? ja znam za tri slučaja...) jedan se skoro vratio go ko pištolj i počeo da vozi taksi na procenat kod jednog lokalnog gazde...Ovi rusofili su većinom vojni penzioneri i začudo naši gastajbajteri koji su veće patriote iz daleka od nas koji se mučimo ovde i koji smo bili po ratištima, samo zato što su donirali koju stotinu evra za izgradnju neke crkve...

NIKOLA

pre 6 godina

A koji bre referendum u zemlji u kojoj nisu mediji slobodni i ono najvažnije gde sudovi i tužilaštva nisu nezavisni.O čemu ovde neki pišu, dodje veliki vodja kaže glasajte kako ja kažem, mediji to kanališu, izadju stabilni glasači SNS i SPS i ćao.Koju god opciju da odabere dobija samo je pitanje sa koliko procenata obzirom da za EU to bi bilo preko 65-70 posto.Velike pare EU ulaže,mnogo njihovih firmi, najviše se tamo izvozi,a i bezbedonosno nije pametno bilo kakva igra sa njima obzirom da je tu Amer koji jedva čeka okretanje ledja EU i NATO da skuva novi rat na Balkanu.Ova igra na dve stolice neće da mogne još dugo,će da dodje na red poglavlje nezavisnog sudstva i tužilaštva i usklađivanja spoljne politike.Svesan je toga gospodar i moli boga da mu EU ne zacrta rok ulaska da bi još mogao da vrda i dobija na vremenu a za narod su junačke holivudske izjave da nam kažu datum jel nismo guske u magli.

Sandro

pre 6 godina

Glupoasti! Nema tu biranja, radi se sa svim dobronamernim drzavama i narodima... a ocekivati da ce Rusija ili EU da nam daju nesto besplatno je suludo, svako ima svoj interes i mi treba da definisemo nas interes... Lezbejka premijer vec u startu nije za RUsiju gde se na to ne gleda blagonaklono vec za EU gde se forsiraju jednakosti, mada muka mi je od njihovih jednakosti isto kao i od ruske mafijaske drzave... ne otvarajte fabrike vec IT parkove, nismo mi robovi vec narod sa intelektualnom tradicijom, kakve fabrike u 21om veku, pa to ce sve roboti da rade uskoro... kad odes na ETF/PMF/Gradjevinski i nagovoris diplomca da ne trazi buducnost dalje od Srbije, osim specijalizacije, onda se mozes nazvati uspesnim vodjom - niko to dosad nije uspeo sem Tita.. Posto mora da se deli vlast sa palmom, dacicem, vulinom, keramicarem i sl, treba biti pazljiv, tako da ih pustis da otpevaju nesto studentima za svoju dusu, objasne istoriju, religiju i stagod vec, a ti ih pozoves sa strane i kazes da su oni ti koji ce promeniti Srbiju, a ne danasnje (+/- 20godina) garniture vlasti... partija Studenti017 i lagano, pamet u glavu pa da vidis kako moze da se zivi bez plastike i fabrika, od voca i povrca, prirode a opet na visokom intelektualnom i kultrunom nivou...

Марко

pre 6 godina

Док задивљено будемо гледали у јарбол подно облака, надлежни извођачи радова ће прионути на посао, а на питање одговорности и сврсисходности, председавајући ће нам указати да он с тим нема ништа. :) Бриљантно!

krkut

pre 6 godina

Mene više nešto zanima. Kako prepoznati blef političara kada treba da zavara neki spoljni faktor. Kako da zna narod da se to radi iz nekog višeg interesa pa da to podrži.

dne

pre 6 godina

neko pise da je pogino u Rusiji...mi ovde u EU imamo radnika koji je radio za Teslu, i stao invalid. A umesto 50netto po satu dobio je 5 dolara po satu.
u inostranstvu si uvjek gubitnik. Deru te strane firmice.

Mujo11

pre 6 godina

Brnabić: Ako budemo birali Rusija ili EU biramo...

Male drzave(kao sto je i Srbija) nijesu one koje biraju neki savez ili saveznistu sa velikim drzavama, nego velike drzave medjusobno resavaju to, deluje medjusobno(mirno ili na silno) zone interesa.
Bivsa Yu mozda je bila delimicno i zona interesa Sovjetskog Saveza(Rusije), ali sada sve te drzave, ili drzavice od bivse YU su zona interesa Zapada(EU, NATO). Nijedna drzava od bivse YU nije birala saveznistvu sa Zapadom nego to uticalo nova realnost geopoltike u Svijetu pa i na ovom delom takozvanom Balkanom.
Kada bi bila Rusija jaca od Zapada, onda sve ove Balkana "svojovoljno" bi u saveznistvu sa Rusijom.
I Srbija(kao i druge drzave od bovse YU)sada nije ona koja bira saveznistvu, nego ona mora da bira realnost, a realnost je da i Srbija(bar za sada)je pod zonom uticaja Zapada.

kolateralna šteta

pre 6 godina

Ne mogu da razumem da je ovoliko ljudi protiv referenduma. U stvari mogu. Oni koji ne glasaju po dužnosti, a lupaju minuse, ne razumeju demokratiju, iako se kunu u evropske vriednosti. I zaslužuju da ih vode o povocu kao onu kucu Fifi iz pesme. Njima se u stvari svidja mašna. Pod uslovom da je svilena.

Милорад

pre 6 godina

Ми, Срби, смо стара европска нација и нормално припадамо заједници осталих старих европских нација, а то је данас Европска Унија. Исто тако, огромна већина Срба која живи ван Србије такође живи у Европи и у заједници са тим европским нацијама. Дакле, у реалности не постоји политичка, чак ни морална или емотивна дилема, већ само стални притисци одређених сила да се утиче на точак историје.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Ako Srbija bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiće se za ovo drugo...

Za EU, naravno!

sale

pre 6 godina

Bravo. Godinama čekamo da se Putin smiluje da odobri uvoz 10.000 fiata, kao da tražimo uvoz 10 miliona. Ne živi se od ljubavi, treba gledati ekonomski interes a to je samo u EU. Nešto ne čujem kroz razgovore sa ljudima da žele da idu da rade u Rusiji, svi žele u Svedsku, Nemačku, Austriju itd...

Veljko

pre 6 godina

Velika Britanija je izasla iz evropske unije zato sto im nesto sigurno ne odgovara, nisu izasli tek tako "Dosadilo nam je da budemo clanica EU, ajde da izadjemo iz cista mira". Grcka ima more i zaradjuje puno od turizma, ali je bankrotirala, pitam se zasto. Ako udjemo u EU jeste da ce mo dobiti vece plate, ali nam plate nece biti kao u Svajcarskoj, Nemackoj, Austriji, vec ce da budu manje od plata u Rumuniji. Ali zapitajte se po kojoj ceni ce da nas kosta povecanje plate. Uzece nam vodu, pa cemo morati da kupujemo flasirane vode koje oni proizvedu, uzece nam rude(olovo, bakar,......),zatvarace fabrike koje su dobre da bi otvorili svoje nove fabrike. Zato Srbijo probudi se vise. REFERENDUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!