Petak, 30.06.2017.

08:42

Srbija dobija novi aerodrom, na 41ha

U Kruševcu je počela izgradnja aerodroma Rosulje, u koji će biti uloženo 250 miliona dinara.

Izvor: B92

Srbija dobija novi aerodrom, na 41ha IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Markony

pre 6 godina

Ljudi aerodrom je samo za manji putnički saobraćaj i kargo letove. Nije za porediti sa Niškim aerodromom. A Kruševac ima aerodrom mnogo pre Kraljeva ili nekog drugog grada, dosta više sa tim sebičnim palanačkim mentalitetom! I Kruševac apsolutno zaslužuje da ima makav takav aerodrom! Zašto bi to kome smetalo?

Dusan kg

pre 6 godina

Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa.
(Sasa Blagojevic, 30. jun 2017 12:16)

E moj Sasa,autoputem 75 kilometara,potrebno vreme 1 sat i deset minuta.

andreas kisser

pre 6 godina

Ja sam inace iz nisa. Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa. Ali ljudima u vojvodini je stvarno neophodan aerodrom, i da se ako moze oformi aerodrom u kraljevu
(Sasa Blagojevic, 30. jun 2017 12:16)

ovo je jedan od retkih realnih komentara. srbiji je vise nego dovoljno da ima tri medjunarodna aerodroma: surcin (centralna srbija, bgd, veci deo vojvodine), nis (juzna i istocna srbija i pomoravlje) i kraljevo (zapadna srbija, sumadija i raska/sandzak). sto se tice vojvodjana, ja sam prvi ogorceni protivnik i ove vlasti i centralizacije i smatram da srbiju treba potpuno decentralizovati. inace nisam iz bgda, ziveo sam u bgdu samo tokom studija, a vec duze od decenije zivim u inostranstvu; ovo cisto da se u startu ogradim od malicioznih replika. dakle, da li vi kukate za aerodromom kao investicijom na foru 'kad vec svi, hocemo i mi', ili zato sto realno imate potrebu za aerodromom? po nekim konvencijama, realna udaljenost dva medjunarodna aerodroma treba da bude 200 km da bi aerodromi bili isplativi (osim ukoliko se ne radi o ogrmonim metro zonama, poput londona, lankasira/jorksira u engleskoj, ili rurskoj oblasti u nemackoj). u srpskim uslovima to bi znacilo mozda aerodrom u subotici ili somboru, gde vec postoji vojni aerodrom koji se moze opremiti za civilne letove. ali realno, vojvodina je savrseno okruzena medjunarodnim aerodromima sa svih strana tik uz svoje granice: surcin, tuzla, osijek, segedin, temisvar. ponavljam realno pitanje: da li vam je bas neophodan aerodrom?

Andrej

pre 6 godina

U Subotici ima sportski aerodrom! Zasto ne bi njega unapredili da bude redovan aerodrom pa da imamo i na jugu i na severu i na sredini drzave a vi bi samo na jugu!

losmi

pre 6 godina

Kada je red na Novi Sad?
(lala, 30. jun 2017 12:10)

nema potreba realna za tim .
od Novog Sada do Aerodroma Nikola Tesla ima 80km i 45 minuta voznje sve auto put , realniju potrebu za Aerodromom ima Subotica i sever Vojvodine.

Neno

pre 6 godina

Bože ljudi, da li uopšte čitate tekst? Radi se o malim aerodromima koji nisu za putnički saobraćaj.

I vi Vojvođani imate jedno 5-6 ovakvih, ali niste upućeni. A da koristite putničke avio letove znali biste da se do Nikole Tesle brže stigne iz Novog Sada, nego iz mnogih delova Beograda. Bitno da se nešto priča...

Petar

pre 6 godina

Ljudi, ako vi pistu i malu zgradicu racunate u aerodrom, onda ok. Besmisleno je jedino trositi novac i dobiti jos jedan nezavrsen aerodrom,kojih vec imamo. Vidite li na sta lici Nis o kome se toliko pisalo, jos na/sa njega nesto slece/polece. Pretuzno. Narod nema para da zavrsi zapocete kuce, drzava isto nezavrsava zapoceto, a ulaze u novo. Zato se i kaze kakav narod, takva i drzava.

Vecito u minusu

pre 6 godina

Sportski aerodrom u Krusevcu postoji jos od kraja 50-tih god. proslog veka.Tada daleko od grada a danas sirenjem grada dosao u urbanu zonu.Opkoljen naseljima,zgradama,trznim centrom,benzinskim pumpama.Doneta odluka da se preseli na novu lokaciju(par km. od Krusevca).Stara lokacija je novim GUP-om pretvorena u gradjevinsko zemljiste.Gradi se kompletno novo naselje,deo zemljista kupio Lidl i poceli radovi na njegovoj izgradnji.Novi aerodrom je malo unapredjen jer stari je imao samo travnatu pistu.Predvidjeno je da na novom aerodromu bude mogucnosti za organizovanje auto i moto trka,obelezeni deo za heliodrom.

Dalibor

pre 6 godina

Vojvodini je potreban Aerodrom. Stalno ulazete po Srbiji a u Vojvodini nista. Mogli ste napraviti Aerodrom u Somboru ili Subotici. Sramota nemam reci.

vladan

pre 6 godina

Pozdravljam, ali je za KŠ i Čarapaniju mnogo vazniji potencijalni dolazak isturenih odeljenja Bg univerziteta ( mislim da se pregovara o poljoprivednom, medicinskom...), kao i potencijalni dolazak nekog stranog investitora, nešto tipa Leoni u Nisu, da se uposli par hiljada ljudi...Jeste to fizicki rad za plate do 40 hiljada, al' pusti priču, bolje nego kopanje po kontejnerima ili preprodaja švercovanog duvana na ulici...

milojko

pre 6 godina

Je l' i Kruševac zapadna Srbija? Bitno je uništiti svaku nadu za boljitak Šapcu, Loznici, Ljuboviji, Bajinoj Bašti...ni puta, ni pruge...

domacin

pre 6 godina

Zašto se aerodrom nebi gradio u Novom Sadu?
(Stranac, 30. jun 2017 12:27

Zato sto od Novog Sada do Aerodroma Nikola Tesla nema vise od 100 km. Cemu onda treba da sluzi taj tvoj Novosadski aerodrom, samo zbog prestiza !!!
Bolje da se novac ulozi u onaj Klinicki centar koji se gradi vec 30 godina.

eto

pre 6 godina

novi aerodrom u KS, umesto da se ulozi u vec postojeci, slican aerodrom u Ladjevcima, KV, na 50km odatle... Nego, jel Gasic bese iz KS?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boban, 30. jun 2017 10:14)

Kruševac je već imao aerodrom. Samo sad ga pokloniše nekom, zaboravih kome.

Sasa Blagojevic

pre 6 godina

Ja sam inace iz nisa. Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa. Ali ljudima u vojvodini je stvarno neophodan aerodrom, i da se ako moze oformi aerodrom u kraljevu

dasd

pre 6 godina

"U Kruševcu je počela izgradnja aerodroma Rosulje, u koji će biti uloženo 250 miliona dinara. "

A u Beogradu jarboli za 300 miliona dinara. I posle kazu nekom smeta zastava. Dajte ljudi, nismo deca.

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija ima 39 priznatih aerodroma (16 sa asfaltnom poletno-sletnom stazom). Evo dela spiska:
Aerodrom Bela Crkva - LYCC
Aerodrom Beograd (LYBE) - LYBA
Aerodrom Beograd (LYBA) - LYBN
Aerodrom Beograd (LYBB) - LYBB
Aerodrom Beograd (LYYY) - LYYY
Aerodrom Beograd-Lisičji Jarak - LYBJ
Aerodrom Bor - LY89
Aerodrom Valjevo - LYVA (QWV)
Aerodrom Zemun Polje
Aerodrom Zrenjanin - LYZR
Aerodrom Kikinda - LYKI
Aerodrom Knjaževac
Aerodrom Kostolac - LYKO
Aerodrom Kraljevo - LYKA
Aerodrom Kruševac - LYKS
Aerodrom Leskovac - LYLE
Aerodrom Novi Sad - LYNS (QND)
Aerodrom Pančevo - LYPA (QBG)
Aerodrom Paraćin - LYPN
Aerodrom Požarevac - (ZZP)
Aerodrom Progar
Aerodrom Smederevo - LYSD
Aerodrom Smederevska Palanka - LYSP
Aerodrom Sremska Mitrovica - LYSM
Aerodrom Stara Pazova
Aerodrom Subotica - LYSU
Aerodrom Trstenik - LYTR
Aerodrom Čačak-Preljina

sto znaci da aerodrom u Krusevcu vec postoji. Da li je ovo renoviranje/modifikacija?

Dejan77

pre 6 godina

Ispada da je za ceo aerodrom potrebno kao za jednu fontanu na Slaviji??? Da li je ovo moguce i da li ce neko ovo da objasni i da odgovara zbog ovoga?

Aleksandar

pre 6 godina

Kruševac?? Pa zar nemamo Lađevce već spremne i na mnogo boljoj poziciji, ovo je na manje od 100km od niškog aerodroma.
Ko to odobrava sečenje narodnih para, dokle više taj Gašić??

Unutrasnjost

pre 6 godina

Postoji vec zavrsen i sa malo opremanja funkcionalan aerodrom u Boru. Ima cak i novu aerodromsku zgradu. Moze da se stavi u funkciju za mesec dana, ali ne bolje slupati pare u nesto nepostojece.

Logika

pre 6 godina

Znači, jedan aerodrom sa bar jednom zgradom, hangarom i komunikacionom opremom, na 40 hektara - 250 miliona, jedan jarbol za zastavu - 150-200 miliona...

tadashi

pre 6 godina

Izgradnja aerodrome 250 miliona dinara - izgradnja jarbola sa zastavom 200 miliona dinara. Svaki dalji komentar je uzaludno trosenje slova na tastaturi.

Jelena

pre 6 godina

Odlično,trebaju nam što više,a kada će Novi Sad dobiti civilni aerodrom?Sramota da u celoj Vojvodini ravnoj kao tepsija nema ni jedan aerodrom za prevoz putnika...tu isto žive gradjani Srbije zar ne?!

Ayatollah

pre 6 godina

Šta će Kruševcu aerodrom, kada se aerodrom u Nišu nalazi na 70 kilometara, a aerodrom u Kraljevu na 50 kilometara od Kruševca? Umesto da se razvijaju ova dva aerodroma (naročito niški, koji ima veći potencijal), opet se pare rasipaju na neka Potemkinova sela, koja nemaju nikakvu perspektivu.

leva cokula na desnoj nozi

pre 6 godina

Grad Krusevac je toliko osiromasio, privreda je na kolenima, turisticka ponuda jako slaba ...bas se pitam kome je namenjen aerodrom? Poslednjom reogranizacijom od pre par godina potpuno je ukinut zeleznicki saobracaj na pruzi Kraljevo-Krusevac-Stalac, tako da voz tu vise ne prolazi, a sigurno bi bio od kakve-takve koristi stanovnicima Koseva, Stopanje, Trstenika, ...u svakom slucaju, korisnija od aerodoroa bar milion puta.
Tako je to u gradu i drzavi gde nema domacina. Kupujemo masinu za ekspres kafu a nemamo ulazna vrata....

Šta reći?!

pre 6 godina

Umesto što počinju novo bilo bi bolje da završe započeto. Kada to kažem, mislim na nedovršeni aerodrom i kargo centar Lađevci, između Kraljeva i Čačka, od koga bi korist imala oba grada.
Takođe mislim da ovo i nije tako potrebna investicija, posebno ako se zna da je u blizini niški aerodrom, a tu je i auto-put.
Zato mislim da je ovo pre svega politička stvar koja ima malo veze sa realnošću i stvarnim značajem za Kruševac.

cudak

pre 6 godina

Mogli bi i Vrsacku vec postojecu pistu malo da produzite da mogu low cost kompanije da slecu. Ali ne to je konkurencija Beogradu i nema nista od toga vec 20 godina.

Dragan,Nis

pre 6 godina

Ne znam koja bi bila krajnja namena ovog aerodroma,ali je to skupa igračka a dokaz za to je niški aerodrom koji je ,pa i dan danas,predstavlja ogroman izdatak za budžet grada.Iako je otvoren i radi preko 25 godina tek ove godine ima značajnije prihode i nekoliko low kost kompanija koje lete.Tako da na 80 kilometara kopneno i verujem bar duplo manje vazdušno od niškog,kruševački aerodrom je promašena investicija.

Ayatollah

pre 6 godina

Šta će Kruševcu aerodrom, kada se aerodrom u Nišu nalazi na 70 kilometara, a aerodrom u Kraljevu na 50 kilometara od Kruševca? Umesto da se razvijaju ova dva aerodroma (naročito niški, koji ima veći potencijal), opet se pare rasipaju na neka Potemkinova sela, koja nemaju nikakvu perspektivu.

tadashi

pre 6 godina

Izgradnja aerodrome 250 miliona dinara - izgradnja jarbola sa zastavom 200 miliona dinara. Svaki dalji komentar je uzaludno trosenje slova na tastaturi.

leva cokula na desnoj nozi

pre 6 godina

Grad Krusevac je toliko osiromasio, privreda je na kolenima, turisticka ponuda jako slaba ...bas se pitam kome je namenjen aerodrom? Poslednjom reogranizacijom od pre par godina potpuno je ukinut zeleznicki saobracaj na pruzi Kraljevo-Krusevac-Stalac, tako da voz tu vise ne prolazi, a sigurno bi bio od kakve-takve koristi stanovnicima Koseva, Stopanje, Trstenika, ...u svakom slucaju, korisnija od aerodoroa bar milion puta.
Tako je to u gradu i drzavi gde nema domacina. Kupujemo masinu za ekspres kafu a nemamo ulazna vrata....

Jelena

pre 6 godina

Odlično,trebaju nam što više,a kada će Novi Sad dobiti civilni aerodrom?Sramota da u celoj Vojvodini ravnoj kao tepsija nema ni jedan aerodrom za prevoz putnika...tu isto žive gradjani Srbije zar ne?!

dasd

pre 6 godina

"U Kruševcu je počela izgradnja aerodroma Rosulje, u koji će biti uloženo 250 miliona dinara. "

A u Beogradu jarboli za 300 miliona dinara. I posle kazu nekom smeta zastava. Dajte ljudi, nismo deca.

domacin

pre 6 godina

Zašto se aerodrom nebi gradio u Novom Sadu?
(Stranac, 30. jun 2017 12:27

Zato sto od Novog Sada do Aerodroma Nikola Tesla nema vise od 100 km. Cemu onda treba da sluzi taj tvoj Novosadski aerodrom, samo zbog prestiza !!!
Bolje da se novac ulozi u onaj Klinicki centar koji se gradi vec 30 godina.

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija ima 39 priznatih aerodroma (16 sa asfaltnom poletno-sletnom stazom). Evo dela spiska:
Aerodrom Bela Crkva - LYCC
Aerodrom Beograd (LYBE) - LYBA
Aerodrom Beograd (LYBA) - LYBN
Aerodrom Beograd (LYBB) - LYBB
Aerodrom Beograd (LYYY) - LYYY
Aerodrom Beograd-Lisičji Jarak - LYBJ
Aerodrom Bor - LY89
Aerodrom Valjevo - LYVA (QWV)
Aerodrom Zemun Polje
Aerodrom Zrenjanin - LYZR
Aerodrom Kikinda - LYKI
Aerodrom Knjaževac
Aerodrom Kostolac - LYKO
Aerodrom Kraljevo - LYKA
Aerodrom Kruševac - LYKS
Aerodrom Leskovac - LYLE
Aerodrom Novi Sad - LYNS (QND)
Aerodrom Pančevo - LYPA (QBG)
Aerodrom Paraćin - LYPN
Aerodrom Požarevac - (ZZP)
Aerodrom Progar
Aerodrom Smederevo - LYSD
Aerodrom Smederevska Palanka - LYSP
Aerodrom Sremska Mitrovica - LYSM
Aerodrom Stara Pazova
Aerodrom Subotica - LYSU
Aerodrom Trstenik - LYTR
Aerodrom Čačak-Preljina

sto znaci da aerodrom u Krusevcu vec postoji. Da li je ovo renoviranje/modifikacija?

Sasa Blagojevic

pre 6 godina

Ja sam inace iz nisa. Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa. Ali ljudima u vojvodini je stvarno neophodan aerodrom, i da se ako moze oformi aerodrom u kraljevu

Logika

pre 6 godina

Znači, jedan aerodrom sa bar jednom zgradom, hangarom i komunikacionom opremom, na 40 hektara - 250 miliona, jedan jarbol za zastavu - 150-200 miliona...

Aleksandar

pre 6 godina

Kruševac?? Pa zar nemamo Lađevce već spremne i na mnogo boljoj poziciji, ovo je na manje od 100km od niškog aerodroma.
Ko to odobrava sečenje narodnih para, dokle više taj Gašić??

Neno

pre 6 godina

Bože ljudi, da li uopšte čitate tekst? Radi se o malim aerodromima koji nisu za putnički saobraćaj.

I vi Vojvođani imate jedno 5-6 ovakvih, ali niste upućeni. A da koristite putničke avio letove znali biste da se do Nikole Tesle brže stigne iz Novog Sada, nego iz mnogih delova Beograda. Bitno da se nešto priča...

losmi

pre 6 godina

Kada je red na Novi Sad?
(lala, 30. jun 2017 12:10)

nema potreba realna za tim .
od Novog Sada do Aerodroma Nikola Tesla ima 80km i 45 minuta voznje sve auto put , realniju potrebu za Aerodromom ima Subotica i sever Vojvodine.

Dalibor

pre 6 godina

Vojvodini je potreban Aerodrom. Stalno ulazete po Srbiji a u Vojvodini nista. Mogli ste napraviti Aerodrom u Somboru ili Subotici. Sramota nemam reci.

vladan

pre 6 godina

Pozdravljam, ali je za KŠ i Čarapaniju mnogo vazniji potencijalni dolazak isturenih odeljenja Bg univerziteta ( mislim da se pregovara o poljoprivednom, medicinskom...), kao i potencijalni dolazak nekog stranog investitora, nešto tipa Leoni u Nisu, da se uposli par hiljada ljudi...Jeste to fizicki rad za plate do 40 hiljada, al' pusti priču, bolje nego kopanje po kontejnerima ili preprodaja švercovanog duvana na ulici...

Šta reći?!

pre 6 godina

Umesto što počinju novo bilo bi bolje da završe započeto. Kada to kažem, mislim na nedovršeni aerodrom i kargo centar Lađevci, između Kraljeva i Čačka, od koga bi korist imala oba grada.
Takođe mislim da ovo i nije tako potrebna investicija, posebno ako se zna da je u blizini niški aerodrom, a tu je i auto-put.
Zato mislim da je ovo pre svega politička stvar koja ima malo veze sa realnošću i stvarnim značajem za Kruševac.

milojko

pre 6 godina

Je l' i Kruševac zapadna Srbija? Bitno je uništiti svaku nadu za boljitak Šapcu, Loznici, Ljuboviji, Bajinoj Bašti...ni puta, ni pruge...

cudak

pre 6 godina

Mogli bi i Vrsacku vec postojecu pistu malo da produzite da mogu low cost kompanije da slecu. Ali ne to je konkurencija Beogradu i nema nista od toga vec 20 godina.

eto

pre 6 godina

novi aerodrom u KS, umesto da se ulozi u vec postojeci, slican aerodrom u Ladjevcima, KV, na 50km odatle... Nego, jel Gasic bese iz KS?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boban, 30. jun 2017 10:14)

Kruševac je već imao aerodrom. Samo sad ga pokloniše nekom, zaboravih kome.

Dragan,Nis

pre 6 godina

Ne znam koja bi bila krajnja namena ovog aerodroma,ali je to skupa igračka a dokaz za to je niški aerodrom koji je ,pa i dan danas,predstavlja ogroman izdatak za budžet grada.Iako je otvoren i radi preko 25 godina tek ove godine ima značajnije prihode i nekoliko low kost kompanija koje lete.Tako da na 80 kilometara kopneno i verujem bar duplo manje vazdušno od niškog,kruševački aerodrom je promašena investicija.

Dejan77

pre 6 godina

Ispada da je za ceo aerodrom potrebno kao za jednu fontanu na Slaviji??? Da li je ovo moguce i da li ce neko ovo da objasni i da odgovara zbog ovoga?

Andrej

pre 6 godina

U Subotici ima sportski aerodrom! Zasto ne bi njega unapredili da bude redovan aerodrom pa da imamo i na jugu i na severu i na sredini drzave a vi bi samo na jugu!

Petar

pre 6 godina

Ljudi, ako vi pistu i malu zgradicu racunate u aerodrom, onda ok. Besmisleno je jedino trositi novac i dobiti jos jedan nezavrsen aerodrom,kojih vec imamo. Vidite li na sta lici Nis o kome se toliko pisalo, jos na/sa njega nesto slece/polece. Pretuzno. Narod nema para da zavrsi zapocete kuce, drzava isto nezavrsava zapoceto, a ulaze u novo. Zato se i kaze kakav narod, takva i drzava.

Unutrasnjost

pre 6 godina

Postoji vec zavrsen i sa malo opremanja funkcionalan aerodrom u Boru. Ima cak i novu aerodromsku zgradu. Moze da se stavi u funkciju za mesec dana, ali ne bolje slupati pare u nesto nepostojece.

Vecito u minusu

pre 6 godina

Sportski aerodrom u Krusevcu postoji jos od kraja 50-tih god. proslog veka.Tada daleko od grada a danas sirenjem grada dosao u urbanu zonu.Opkoljen naseljima,zgradama,trznim centrom,benzinskim pumpama.Doneta odluka da se preseli na novu lokaciju(par km. od Krusevca).Stara lokacija je novim GUP-om pretvorena u gradjevinsko zemljiste.Gradi se kompletno novo naselje,deo zemljista kupio Lidl i poceli radovi na njegovoj izgradnji.Novi aerodrom je malo unapredjen jer stari je imao samo travnatu pistu.Predvidjeno je da na novom aerodromu bude mogucnosti za organizovanje auto i moto trka,obelezeni deo za heliodrom.

andreas kisser

pre 6 godina

Ja sam inace iz nisa. Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa. Ali ljudima u vojvodini je stvarno neophodan aerodrom, i da se ako moze oformi aerodrom u kraljevu
(Sasa Blagojevic, 30. jun 2017 12:16)

ovo je jedan od retkih realnih komentara. srbiji je vise nego dovoljno da ima tri medjunarodna aerodroma: surcin (centralna srbija, bgd, veci deo vojvodine), nis (juzna i istocna srbija i pomoravlje) i kraljevo (zapadna srbija, sumadija i raska/sandzak). sto se tice vojvodjana, ja sam prvi ogorceni protivnik i ove vlasti i centralizacije i smatram da srbiju treba potpuno decentralizovati. inace nisam iz bgda, ziveo sam u bgdu samo tokom studija, a vec duze od decenije zivim u inostranstvu; ovo cisto da se u startu ogradim od malicioznih replika. dakle, da li vi kukate za aerodromom kao investicijom na foru 'kad vec svi, hocemo i mi', ili zato sto realno imate potrebu za aerodromom? po nekim konvencijama, realna udaljenost dva medjunarodna aerodroma treba da bude 200 km da bi aerodromi bili isplativi (osim ukoliko se ne radi o ogrmonim metro zonama, poput londona, lankasira/jorksira u engleskoj, ili rurskoj oblasti u nemackoj). u srpskim uslovima to bi znacilo mozda aerodrom u subotici ili somboru, gde vec postoji vojni aerodrom koji se moze opremiti za civilne letove. ali realno, vojvodina je savrseno okruzena medjunarodnim aerodromima sa svih strana tik uz svoje granice: surcin, tuzla, osijek, segedin, temisvar. ponavljam realno pitanje: da li vam je bas neophodan aerodrom?

Dusan kg

pre 6 godina

Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa.
(Sasa Blagojevic, 30. jun 2017 12:16)

E moj Sasa,autoputem 75 kilometara,potrebno vreme 1 sat i deset minuta.

Markony

pre 6 godina

Ljudi aerodrom je samo za manji putnički saobraćaj i kargo letove. Nije za porediti sa Niškim aerodromom. A Kruševac ima aerodrom mnogo pre Kraljeva ili nekog drugog grada, dosta više sa tim sebičnim palanačkim mentalitetom! I Kruševac apsolutno zaslužuje da ima makav takav aerodrom! Zašto bi to kome smetalo?

Dalibor

pre 6 godina

Vojvodini je potreban Aerodrom. Stalno ulazete po Srbiji a u Vojvodini nista. Mogli ste napraviti Aerodrom u Somboru ili Subotici. Sramota nemam reci.

milojko

pre 6 godina

Je l' i Kruševac zapadna Srbija? Bitno je uništiti svaku nadu za boljitak Šapcu, Loznici, Ljuboviji, Bajinoj Bašti...ni puta, ni pruge...

Sasa Blagojevic

pre 6 godina

Ja sam inace iz nisa. Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa. Ali ljudima u vojvodini je stvarno neophodan aerodrom, i da se ako moze oformi aerodrom u kraljevu

Ayatollah

pre 6 godina

Šta će Kruševcu aerodrom, kada se aerodrom u Nišu nalazi na 70 kilometara, a aerodrom u Kraljevu na 50 kilometara od Kruševca? Umesto da se razvijaju ova dva aerodroma (naročito niški, koji ima veći potencijal), opet se pare rasipaju na neka Potemkinova sela, koja nemaju nikakvu perspektivu.

Jelena

pre 6 godina

Odlično,trebaju nam što više,a kada će Novi Sad dobiti civilni aerodrom?Sramota da u celoj Vojvodini ravnoj kao tepsija nema ni jedan aerodrom za prevoz putnika...tu isto žive gradjani Srbije zar ne?!

domacin

pre 6 godina

Zašto se aerodrom nebi gradio u Novom Sadu?
(Stranac, 30. jun 2017 12:27

Zato sto od Novog Sada do Aerodroma Nikola Tesla nema vise od 100 km. Cemu onda treba da sluzi taj tvoj Novosadski aerodrom, samo zbog prestiza !!!
Bolje da se novac ulozi u onaj Klinicki centar koji se gradi vec 30 godina.

andreas kisser

pre 6 godina

Ja sam inace iz nisa. Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa. Ali ljudima u vojvodini je stvarno neophodan aerodrom, i da se ako moze oformi aerodrom u kraljevu
(Sasa Blagojevic, 30. jun 2017 12:16)

ovo je jedan od retkih realnih komentara. srbiji je vise nego dovoljno da ima tri medjunarodna aerodroma: surcin (centralna srbija, bgd, veci deo vojvodine), nis (juzna i istocna srbija i pomoravlje) i kraljevo (zapadna srbija, sumadija i raska/sandzak). sto se tice vojvodjana, ja sam prvi ogorceni protivnik i ove vlasti i centralizacije i smatram da srbiju treba potpuno decentralizovati. inace nisam iz bgda, ziveo sam u bgdu samo tokom studija, a vec duze od decenije zivim u inostranstvu; ovo cisto da se u startu ogradim od malicioznih replika. dakle, da li vi kukate za aerodromom kao investicijom na foru 'kad vec svi, hocemo i mi', ili zato sto realno imate potrebu za aerodromom? po nekim konvencijama, realna udaljenost dva medjunarodna aerodroma treba da bude 200 km da bi aerodromi bili isplativi (osim ukoliko se ne radi o ogrmonim metro zonama, poput londona, lankasira/jorksira u engleskoj, ili rurskoj oblasti u nemackoj). u srpskim uslovima to bi znacilo mozda aerodrom u subotici ili somboru, gde vec postoji vojni aerodrom koji se moze opremiti za civilne letove. ali realno, vojvodina je savrseno okruzena medjunarodnim aerodromima sa svih strana tik uz svoje granice: surcin, tuzla, osijek, segedin, temisvar. ponavljam realno pitanje: da li vam je bas neophodan aerodrom?

Aleksandar

pre 6 godina

Kruševac?? Pa zar nemamo Lađevce već spremne i na mnogo boljoj poziciji, ovo je na manje od 100km od niškog aerodroma.
Ko to odobrava sečenje narodnih para, dokle više taj Gašić??

Vecito u minusu

pre 6 godina

Sportski aerodrom u Krusevcu postoji jos od kraja 50-tih god. proslog veka.Tada daleko od grada a danas sirenjem grada dosao u urbanu zonu.Opkoljen naseljima,zgradama,trznim centrom,benzinskim pumpama.Doneta odluka da se preseli na novu lokaciju(par km. od Krusevca).Stara lokacija je novim GUP-om pretvorena u gradjevinsko zemljiste.Gradi se kompletno novo naselje,deo zemljista kupio Lidl i poceli radovi na njegovoj izgradnji.Novi aerodrom je malo unapredjen jer stari je imao samo travnatu pistu.Predvidjeno je da na novom aerodromu bude mogucnosti za organizovanje auto i moto trka,obelezeni deo za heliodrom.

Petar

pre 6 godina

Ljudi, ako vi pistu i malu zgradicu racunate u aerodrom, onda ok. Besmisleno je jedino trositi novac i dobiti jos jedan nezavrsen aerodrom,kojih vec imamo. Vidite li na sta lici Nis o kome se toliko pisalo, jos na/sa njega nesto slece/polece. Pretuzno. Narod nema para da zavrsi zapocete kuce, drzava isto nezavrsava zapoceto, a ulaze u novo. Zato se i kaze kakav narod, takva i drzava.

leva cokula na desnoj nozi

pre 6 godina

Grad Krusevac je toliko osiromasio, privreda je na kolenima, turisticka ponuda jako slaba ...bas se pitam kome je namenjen aerodrom? Poslednjom reogranizacijom od pre par godina potpuno je ukinut zeleznicki saobracaj na pruzi Kraljevo-Krusevac-Stalac, tako da voz tu vise ne prolazi, a sigurno bi bio od kakve-takve koristi stanovnicima Koseva, Stopanje, Trstenika, ...u svakom slucaju, korisnija od aerodoroa bar milion puta.
Tako je to u gradu i drzavi gde nema domacina. Kupujemo masinu za ekspres kafu a nemamo ulazna vrata....

eto

pre 6 godina

novi aerodrom u KS, umesto da se ulozi u vec postojeci, slican aerodrom u Ladjevcima, KV, na 50km odatle... Nego, jel Gasic bese iz KS?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boban, 30. jun 2017 10:14)

Kruševac je već imao aerodrom. Samo sad ga pokloniše nekom, zaboravih kome.

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija ima 39 priznatih aerodroma (16 sa asfaltnom poletno-sletnom stazom). Evo dela spiska:
Aerodrom Bela Crkva - LYCC
Aerodrom Beograd (LYBE) - LYBA
Aerodrom Beograd (LYBA) - LYBN
Aerodrom Beograd (LYBB) - LYBB
Aerodrom Beograd (LYYY) - LYYY
Aerodrom Beograd-Lisičji Jarak - LYBJ
Aerodrom Bor - LY89
Aerodrom Valjevo - LYVA (QWV)
Aerodrom Zemun Polje
Aerodrom Zrenjanin - LYZR
Aerodrom Kikinda - LYKI
Aerodrom Knjaževac
Aerodrom Kostolac - LYKO
Aerodrom Kraljevo - LYKA
Aerodrom Kruševac - LYKS
Aerodrom Leskovac - LYLE
Aerodrom Novi Sad - LYNS (QND)
Aerodrom Pančevo - LYPA (QBG)
Aerodrom Paraćin - LYPN
Aerodrom Požarevac - (ZZP)
Aerodrom Progar
Aerodrom Smederevo - LYSD
Aerodrom Smederevska Palanka - LYSP
Aerodrom Sremska Mitrovica - LYSM
Aerodrom Stara Pazova
Aerodrom Subotica - LYSU
Aerodrom Trstenik - LYTR
Aerodrom Čačak-Preljina

sto znaci da aerodrom u Krusevcu vec postoji. Da li je ovo renoviranje/modifikacija?

losmi

pre 6 godina

Kada je red na Novi Sad?
(lala, 30. jun 2017 12:10)

nema potreba realna za tim .
od Novog Sada do Aerodroma Nikola Tesla ima 80km i 45 minuta voznje sve auto put , realniju potrebu za Aerodromom ima Subotica i sever Vojvodine.

Markony

pre 6 godina

Ljudi aerodrom je samo za manji putnički saobraćaj i kargo letove. Nije za porediti sa Niškim aerodromom. A Kruševac ima aerodrom mnogo pre Kraljeva ili nekog drugog grada, dosta više sa tim sebičnim palanačkim mentalitetom! I Kruševac apsolutno zaslužuje da ima makav takav aerodrom! Zašto bi to kome smetalo?

Dragan,Nis

pre 6 godina

Ne znam koja bi bila krajnja namena ovog aerodroma,ali je to skupa igračka a dokaz za to je niški aerodrom koji je ,pa i dan danas,predstavlja ogroman izdatak za budžet grada.Iako je otvoren i radi preko 25 godina tek ove godine ima značajnije prihode i nekoliko low kost kompanija koje lete.Tako da na 80 kilometara kopneno i verujem bar duplo manje vazdušno od niškog,kruševački aerodrom je promašena investicija.

dasd

pre 6 godina

"U Kruševcu je počela izgradnja aerodroma Rosulje, u koji će biti uloženo 250 miliona dinara. "

A u Beogradu jarboli za 300 miliona dinara. I posle kazu nekom smeta zastava. Dajte ljudi, nismo deca.

tadashi

pre 6 godina

Izgradnja aerodrome 250 miliona dinara - izgradnja jarbola sa zastavom 200 miliona dinara. Svaki dalji komentar je uzaludno trosenje slova na tastaturi.

Neno

pre 6 godina

Bože ljudi, da li uopšte čitate tekst? Radi se o malim aerodromima koji nisu za putnički saobraćaj.

I vi Vojvođani imate jedno 5-6 ovakvih, ali niste upućeni. A da koristite putničke avio letove znali biste da se do Nikole Tesle brže stigne iz Novog Sada, nego iz mnogih delova Beograda. Bitno da se nešto priča...

Unutrasnjost

pre 6 godina

Postoji vec zavrsen i sa malo opremanja funkcionalan aerodrom u Boru. Ima cak i novu aerodromsku zgradu. Moze da se stavi u funkciju za mesec dana, ali ne bolje slupati pare u nesto nepostojece.

cudak

pre 6 godina

Mogli bi i Vrsacku vec postojecu pistu malo da produzite da mogu low cost kompanije da slecu. Ali ne to je konkurencija Beogradu i nema nista od toga vec 20 godina.

Logika

pre 6 godina

Znači, jedan aerodrom sa bar jednom zgradom, hangarom i komunikacionom opremom, na 40 hektara - 250 miliona, jedan jarbol za zastavu - 150-200 miliona...

Andrej

pre 6 godina

U Subotici ima sportski aerodrom! Zasto ne bi njega unapredili da bude redovan aerodrom pa da imamo i na jugu i na severu i na sredini drzave a vi bi samo na jugu!

Dusan kg

pre 6 godina

Krusevac je na 40 km autoputom do Nisa.
(Sasa Blagojevic, 30. jun 2017 12:16)

E moj Sasa,autoputem 75 kilometara,potrebno vreme 1 sat i deset minuta.

vladan

pre 6 godina

Pozdravljam, ali je za KŠ i Čarapaniju mnogo vazniji potencijalni dolazak isturenih odeljenja Bg univerziteta ( mislim da se pregovara o poljoprivednom, medicinskom...), kao i potencijalni dolazak nekog stranog investitora, nešto tipa Leoni u Nisu, da se uposli par hiljada ljudi...Jeste to fizicki rad za plate do 40 hiljada, al' pusti priču, bolje nego kopanje po kontejnerima ili preprodaja švercovanog duvana na ulici...

Šta reći?!

pre 6 godina

Umesto što počinju novo bilo bi bolje da završe započeto. Kada to kažem, mislim na nedovršeni aerodrom i kargo centar Lađevci, između Kraljeva i Čačka, od koga bi korist imala oba grada.
Takođe mislim da ovo i nije tako potrebna investicija, posebno ako se zna da je u blizini niški aerodrom, a tu je i auto-put.
Zato mislim da je ovo pre svega politička stvar koja ima malo veze sa realnošću i stvarnim značajem za Kruševac.

Dejan77

pre 6 godina

Ispada da je za ceo aerodrom potrebno kao za jednu fontanu na Slaviji??? Da li je ovo moguce i da li ce neko ovo da objasni i da odgovara zbog ovoga?