Utorak, 27.06.2017.

17:55

BG: Garaža jedinstvena, imamo jedini u Evropi FOTO

Svi radovi na rekonstrukciji garaže "Obilićev venac" su završeni, a prve automobile će primiti u subotu, 1. jula.

Izvor: Tanjug

BG: Garaža jedinstvena, imamo jedini u Evropi FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

A.

pre 6 godina

U Sao Paolu, nekoliko lokalnih udruženja invalida platilo desetak likova...pa gde god su videli auto bez nalepnice da stoji na invalidskom mestu, intervenisali pijucima i macolama od 10 kg...
(Zoran, 27. jun 2017 23:18)

Kod nas ne mora baš tako, makar u garažama. Pošto "garaža ima video nadzor 24 sata" (valjda, kamere u koje neko gleda 24 sata), ko god se parkira na nedozvoljenom mestu, za vozilo nema izlaska iz garaže dok vlasnik ne plati kaznu. Ako se vozilo sa istim registarskim oznakama drugi put parkira na nedozvoljenom mestu, kazna da bude dvostruka, odnosno za n-ti prekršaj, kazna n-tostruka.

zena-zmaj

pre 6 godina

@Igore
Evo ja u Banjoj Luci redovno vidjam da se nose vozila s mjesta za invalide. Kad pauk nema sta da radi, to je zicer, tacno se zna gdje. Ali, jednom sam vidjela, slikala i poslala u novine sliku gdje sluzbeno policijsko vozilo stoji poprijeko parkirano preko dva parking mjesta za invalide. E, ti su tu stajali satima.

Капетан Немо

pre 6 godina

Garaza kao garaza, napravite zeleznicu da ne zaostaje za Evropom i svetom?
(Molim Vas, 27. jun 2017 22:18)

Морам да признам да сам задивљен! Мислио сам да је Србија заборавила своју железницу јер се увелико граде ауто-путеви и троше се огромна средства да би се они изградили, и тамо где треба и тамо где не треба, а на железници се само ,,крпе'' најгоре деонице. Кад оно - двеста плусића на овај коментар!
Има наде за Србију!!!
Нада умире последња!
...А што се тиче гараже, па ,,гаража к'о гаража''. Није лоша, мора се признати, еколошка, са соларним панелима (то ми се посебно допада) и пуњачима за електромобиле. Да има среће и памети (и пара, наравно) да свака фабрика, зграда, солитер, кућа, на крову има соларне панеле, рачуни за струју би нам били значајно мањи. Доћи ће дан када ће то бити стандард у изградњи објеката. Не знам зашто већ није.
...Али, брате, паркирање је папрено скупо! Као да је та гаража од сувог злата направљена. Шест и по хиљада месечно? Мислим да се тим људима који живе у центру града уопште не исплати да имају аутомобил. Кад сабереш све трошкове који редовно иду уз аутомобил и још додаш 6500 динара за паркинг - јефтиније им је да продају кола и да се возе таксијем.
Ееееее, Србијо моја, земљо гаража и половних аутомобила!

Salvi

pre 6 godina

Ukinuli su stanarima mesta koja su koštala 500 din mesečno i nude im novo koje košta 6.500 din. I time se hvale. Njihovom bezobrazluku nema kraja.

zena-zmaj

pre 6 godina

retorika na nivou sjeverne koreje. o dragi, o presvjetli, o voljeni vodjo, hvala na svim fontanama i garazama i na tome sto smo bolji, ljepsi i pametniji od trule evrope, gdje ljudi jedu tapete i to nekuvane i parkiraju auta stara 30 godina po kamenolomima.
a ove stine duse koje ne vide vasu inventivnost u farbanju novih linija i postavljanju solarnih panela, kao sto ne vide dobrobit fontane Sve u 1 (perac soferdajbi, perac ulica ljeti, klizaliste i staza za ljubitelje ekstremnih sportova zimi) mogu slobodno da idu na taj bijedni, truli zapad.

Beogradjanin

pre 6 godina

Imamo garazu koju nema niko u Evropi,imamo fontanu medju deset najlpesih i najvecih,imacemo barjak najveci u Evropi.A izreka kaze sto u kuci nemas u crkvu se ne nosi.Ulice pune rupa,grad nikada prljaviji, fiskalni savet kaze da je Beograd prezaduzen

niko i ništa

pre 6 godina

Poštovani sugrađani beograđani !
Ne prozivajte više " gastarbajtere" kao osobe nivoa kulture sa četiri razreda osnovne škole !
Oni su izumrli ili imaju palate koje zvrje prazne u njihovim selima. , a onaj ko ima malo više od četiri razreda osnovne i jos uz to ušteđevinu taj neće nr samo u beograd već ni u srbiju !
Pozdrav sa sela jedne alpske zemlje gde vam lekar dođe kući, gde se deca u vrtice i skolr dovoze i odvoze besplatno , , gde reke imaju vodu pijući kvalitet , gde deponije ne postoje i ne gore mesecima !
I još nešto sam zaboravio ;kad se nešto ofarba ili prefarba , kso u ovom sslučaju ova garaža, nema konferecije za štampu!

Zoran

pre 6 godina

U vezi komentara o mestima rezervisanim za invalide i roditelje sa decom.

U Sao Paolu, nekoliko lokalnih udruženja invalida platilo desetak likova, sve momci konstrukcije kao oni što čuvaju vrlog nam Faraona. Njih desetak. Krenuli ulicama, garažama i parkinzima pa gde god su videli auto bez nalepnice da stoji na invalidskom mestu, intervenisali pijucima i macolama od 10 kg. Tako dva dana dok se nije razgalasilo po gradu od 15 miliona stanovnika a i po celom Brazilu... Rezultat predpostavljate.

Dok se to tako ne uradi ovde, cenjeni sugrađani sa posebnim potrebama, snalazite se kako znate, na žalost...

zapex

pre 6 godina

nnaravno da imamo jedini u evropi kad samo mi imamo nadzemne garaze na top lokacijama!
i od parkova/zelenih povrsina pravimo parkiralista!
tok je to tamo u evropi pod zemljom i ispod parkova..e tako

samo da kazem...

pre 6 godina

(@ Ko ima para da zivi u centru, i jos para za dva auta, taj ima i da plati garazu.) Ovo razmisljanje me podseća na posleratne godine, posle 2. svetskog rata, kada su domaćine ljude, koji su svojim radom i radom svojih očeva, i njihovih očeva zaradili i napravili nešto proglašavali za kulake. Ajd razmisli malo. Da li tamo ima i penzionera koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, koji imaju jednam auto, npr. yuga, koga sada nemaju gde da parkiraju, jer su im ukinuli 115 mesta, a sada im velikodušno nude mesto u garazi za prvi auto po ceni od samo 6.500 din mesečno...

dovla

pre 6 godina

samo "kompletni idioti" mogu da renoviraju ulicu u peshachku zonu,srede fasade,organizuj,ulepshaju i proshire bashte restorana i kaficca,posade aleju sa raznovojnim cvrccem(ma milina i za turiste i za domacce),ulicu poplochaju ukrasnim kamenom...-I ONDA TUDA PUSTE AUTO SAOBRACCAJ ZA PRILAZ/ODLAZ KA/OD GARAZZE!!!

Jovica

pre 6 godina

Pričaju o garaži kao da su vrtić najmoderniji napravili, gospodine Vesiću pa svaki minut se tu naplaćuje i to skupo u poredjenu sa prosečnom platom. Nisi napravio moderan osvetljen prostran besplatan parking pa da se hvališ nego najbolji mogući biznis prodaja magle ili ti naplata parkinga.

parx

pre 6 godina

Ona u Narodnog Fronta, ima sirinu parking mesta po upustvima iz 63 (fica 750). Ja ne znam kako debeli izlaze iz kola ??? Kod nas uvek neka karabudzevina.

Igor

pre 6 godina

"Osim toga, naveo je gradski menadžer, garaža ima 42 parking mesta za invalide, parking mesta za bicikle, potpuno nove naplatne stanice, novu led rasvetu sa senzorima za pokret koja 75 odsto štedi postojeću rasvetu."
Evo odmah da postavim pitanje - da li će PAUK vozila Parking Servisa nositi automobile bahatih vozaca koji će se parkirati na mesta za invalide i za majke sa decom? Jer usled opste nekulture i prostakluka ovo je postalo redovna pojava u trznim centrima (video sam ovo samo u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, nigde vise) ali nisam cuo nikada da je neko prijavio i da su odneli automobil! Postavlja se pitanje zasto onda prave ova mesta?

NapreDno

pre 6 godina

Dobro je, ne kasnite ni pola godine...uz sav haos koji ste napravili u tom kraju gde niko nije mogao godinu dana da se parkira. Ali od koga je, nije ni čudo.

Pera

pre 6 godina

Hoce li se u ovoj garazi bahato parkiranje divljaka na mesta za invalide I roditelje sa decom kaznjavati najdrakonskije moguce (licno bih ih hapsio sve I vodio kod psihijatra prvo)??? Bodu oci natpisi na asfaltu sa nacrtanim simbolima za invalide I decu pa se zato, eto pitam...da li cemo opet na tim mestima, kao u svim trznim centrima u gradu na tim parking mestima vidjati dzipove, besne limuzine..???

Kosta T.

pre 6 godina

Ovo slikanje i izjava namenjeni su onim građanima Srbije čije plate su tolike da ne mogu da letuju ni uz vaučere. Jer ko god je prešao Horgoš ili Bajakovo mora da je zbilja fasciniran saznanjem da u Beogradu postoji nekakva naj-ne-znam-ti-ni-ja-šta garaža.
Jedino što je ta garaža, doduše, napravljena u SFRJ. Ovaj sad valjda očekuje da mu pred njom dignemo spomenik jer su se posle četrdeset i kusur godina smilovali da je rekonstruišu.

Lacerta

pre 6 godina

Imali nešto što kod nas nije jedinstveno, neviđeno, i naj, naj, naj u Evropi a i šire?!

Moš' misliti, Beograd ima garažu kakve nema u Evropi! Ajde?!!!

Aman, bre, Vesiću, dosad si bio samo smešan, ali ovim prelaziš granicu ii počinješ da vređaš!

Da li ti stvarno misliš da smo mi stanovnici Beograda toliki debili i neznalice, da baš stvarno toliko ništa ne znamo o svetu van Srbije, isto koliko vaši glasači i botovi iz srpskih vuko****na ?!!

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ja video u Amsterdamu grade javnu garazu ispod kanala. Ali nasa nadzemna na celicnoj konstrukciji ko iz prve polovine proslog veka je bolja.

Miki

pre 6 godina

Priča kao da nismo putovali. 1. Pitam se da li je povećanje garaže učinjeno sužavanjem ionako najužih parking mesta u poređenju sa Evropom. 2. Šta ćemo mi koji živimo u drugim delovima grada i dokle ćemo da se "bijemo" za parking mesta?

Slovenac

pre 6 godina

Hahaha, nema lepse zabave nego citanje vesti iz SRB pred veceru. Na zelezobetonskom cudovistu ofarbali crte sa eko bojom i sad je ono napravljeno po ekoloskim standardima???

sax

pre 6 godina

ahahaha kao mnogo stvari koje imamo prvi u evropi, naravno ako posetili istu nismo pa verujemo svasta, da ne ispadnem hejter podrzavam ovakve stvari e sad kog su prioriteta nisam siguran ali svaka cast.

Драган

pre 6 godina

У Албанији су пре 30* година тенковима Т-55 орали њиве и скупљали род са истих њива. Зога ни пре ни после није било ни у Европи ни у свету. Када имаш нешто што нико нема значи да градиш на начин на који нико не гради јер је одавно проценио да је тако нешто неисплативо и у сваком другом погледу неоправдано.

zemlja dembelija

pre 6 godina

Ima li nesto sto ova vlada uradi a da nije jedinstveno, najbolje u regionu , sveta...? Taj stepen potcenjivanja nase inteligencije je jedino jedinstven.

CKM

pre 6 godina

Stari Beograđani koji žive u centru i nemaju para, će da se odsele, a doćiće gastarbajteri sa osnovnom školom da kupe tu stan, kultura na uštrb para, tuga.

Široki

pre 6 godina

Jesu li makar proširili prostor za svako mesto? Mesta u staroj garaži su bila široka taman za fiću ili veći motorcikl, kad pored stane džip ne mogu vrata da se otvore.

Aca

pre 6 godina

Zasto je tako jeftina mesecna pretplata za stanare u garazi u strogom centru grada, a mesecna pretplata u garazi vukov spomenik iznosi 15.800 dinara?

milutin stojkov

pre 6 godina

коментари пуни зависти, гаража свемирска, али како је само улица марсала биријузова предвиђена за улазак и излазак тих 800 аутимобила гужва ће се преливати чак до теразија.

maxim

pre 6 godina

jos nesto jedinstveno i istorijsko kod nas a sto evropa nema, pored fontana, istorijskih parada, policijskih i vojnih... o boze, sta je sa ovim narodom

nebitan lik

pre 6 godina

Sve zvuci lepo i bajno. Kako je na licu mesta? Hoce li ti stanari imati tacno odredjeno mesto u garazi i kako ce ostali vozaci znati koje je to mesto?

alex011

pre 6 godina

Zanima me koji je GENIJALAC postavio naplatnu rampu na rampi???? pa to je u najavi da ce neko da to izvali jer ce garant neko da zaboravi da podigne rucnukad shvati da je previse pdaleko stao(la) i mora d ase izadje i rucno ubavi kartica..

e moji strucnjaci!!!!

maxim

pre 6 godina

jos nesto jedinstveno i istorijsko kod nas a sto evropa nema, pored fontana, istorijskih parada, policijskih i vojnih... o boze, sta je sa ovim narodom

Драган

pre 6 godina

У Албанији су пре 30* година тенковима Т-55 орали њиве и скупљали род са истих њива. Зога ни пре ни после није било ни у Европи ни у свету. Када имаш нешто што нико нема значи да градиш на начин на који нико не гради јер је одавно проценио да је тако нешто неисплативо и у сваком другом погледу неоправдано.

Široki

pre 6 godina

Jesu li makar proširili prostor za svako mesto? Mesta u staroj garaži su bila široka taman za fiću ili veći motorcikl, kad pored stane džip ne mogu vrata da se otvore.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ja video u Amsterdamu grade javnu garazu ispod kanala. Ali nasa nadzemna na celicnoj konstrukciji ko iz prve polovine proslog veka je bolja.

zemlja dembelija

pre 6 godina

Ima li nesto sto ova vlada uradi a da nije jedinstveno, najbolje u regionu , sveta...? Taj stepen potcenjivanja nase inteligencije je jedino jedinstven.

zapex

pre 6 godina

nnaravno da imamo jedini u evropi kad samo mi imamo nadzemne garaze na top lokacijama!
i od parkova/zelenih povrsina pravimo parkiralista!
tok je to tamo u evropi pod zemljom i ispod parkova..e tako

Igor

pre 6 godina

"Osim toga, naveo je gradski menadžer, garaža ima 42 parking mesta za invalide, parking mesta za bicikle, potpuno nove naplatne stanice, novu led rasvetu sa senzorima za pokret koja 75 odsto štedi postojeću rasvetu."
Evo odmah da postavim pitanje - da li će PAUK vozila Parking Servisa nositi automobile bahatih vozaca koji će se parkirati na mesta za invalide i za majke sa decom? Jer usled opste nekulture i prostakluka ovo je postalo redovna pojava u trznim centrima (video sam ovo samo u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, nigde vise) ali nisam cuo nikada da je neko prijavio i da su odneli automobil! Postavlja se pitanje zasto onda prave ova mesta?

alex011

pre 6 godina

Zanima me koji je GENIJALAC postavio naplatnu rampu na rampi???? pa to je u najavi da ce neko da to izvali jer ce garant neko da zaboravi da podigne rucnukad shvati da je previse pdaleko stao(la) i mora d ase izadje i rucno ubavi kartica..

e moji strucnjaci!!!!

Slovenac

pre 6 godina

Hahaha, nema lepse zabave nego citanje vesti iz SRB pred veceru. Na zelezobetonskom cudovistu ofarbali crte sa eko bojom i sad je ono napravljeno po ekoloskim standardima???

Lacerta

pre 6 godina

Imali nešto što kod nas nije jedinstveno, neviđeno, i naj, naj, naj u Evropi a i šire?!

Moš' misliti, Beograd ima garažu kakve nema u Evropi! Ajde?!!!

Aman, bre, Vesiću, dosad si bio samo smešan, ali ovim prelaziš granicu ii počinješ da vređaš!

Da li ti stvarno misliš da smo mi stanovnici Beograda toliki debili i neznalice, da baš stvarno toliko ništa ne znamo o svetu van Srbije, isto koliko vaši glasači i botovi iz srpskih vuko****na ?!!

Aca

pre 6 godina

Zasto je tako jeftina mesecna pretplata za stanare u garazi u strogom centru grada, a mesecna pretplata u garazi vukov spomenik iznosi 15.800 dinara?

Kosta T.

pre 6 godina

Ovo slikanje i izjava namenjeni su onim građanima Srbije čije plate su tolike da ne mogu da letuju ni uz vaučere. Jer ko god je prešao Horgoš ili Bajakovo mora da je zbilja fasciniran saznanjem da u Beogradu postoji nekakva naj-ne-znam-ti-ni-ja-šta garaža.
Jedino što je ta garaža, doduše, napravljena u SFRJ. Ovaj sad valjda očekuje da mu pred njom dignemo spomenik jer su se posle četrdeset i kusur godina smilovali da je rekonstruišu.

Jovica

pre 6 godina

Pričaju o garaži kao da su vrtić najmoderniji napravili, gospodine Vesiću pa svaki minut se tu naplaćuje i to skupo u poredjenu sa prosečnom platom. Nisi napravio moderan osvetljen prostran besplatan parking pa da se hvališ nego najbolji mogući biznis prodaja magle ili ti naplata parkinga.

Pera

pre 6 godina

Hoce li se u ovoj garazi bahato parkiranje divljaka na mesta za invalide I roditelje sa decom kaznjavati najdrakonskije moguce (licno bih ih hapsio sve I vodio kod psihijatra prvo)??? Bodu oci natpisi na asfaltu sa nacrtanim simbolima za invalide I decu pa se zato, eto pitam...da li cemo opet na tim mestima, kao u svim trznim centrima u gradu na tim parking mestima vidjati dzipove, besne limuzine..???

sax

pre 6 godina

ahahaha kao mnogo stvari koje imamo prvi u evropi, naravno ako posetili istu nismo pa verujemo svasta, da ne ispadnem hejter podrzavam ovakve stvari e sad kog su prioriteta nisam siguran ali svaka cast.

samo da kazem...

pre 6 godina

(@ Ko ima para da zivi u centru, i jos para za dva auta, taj ima i da plati garazu.) Ovo razmisljanje me podseća na posleratne godine, posle 2. svetskog rata, kada su domaćine ljude, koji su svojim radom i radom svojih očeva, i njihovih očeva zaradili i napravili nešto proglašavali za kulake. Ajd razmisli malo. Da li tamo ima i penzionera koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, koji imaju jednam auto, npr. yuga, koga sada nemaju gde da parkiraju, jer su im ukinuli 115 mesta, a sada im velikodušno nude mesto u garazi za prvi auto po ceni od samo 6.500 din mesečno...

CKM

pre 6 godina

Stari Beograđani koji žive u centru i nemaju para, će da se odsele, a doćiće gastarbajteri sa osnovnom školom da kupe tu stan, kultura na uštrb para, tuga.

NapreDno

pre 6 godina

Dobro je, ne kasnite ni pola godine...uz sav haos koji ste napravili u tom kraju gde niko nije mogao godinu dana da se parkira. Ali od koga je, nije ni čudo.

parx

pre 6 godina

Ona u Narodnog Fronta, ima sirinu parking mesta po upustvima iz 63 (fica 750). Ja ne znam kako debeli izlaze iz kola ??? Kod nas uvek neka karabudzevina.

nebitan lik

pre 6 godina

Sve zvuci lepo i bajno. Kako je na licu mesta? Hoce li ti stanari imati tacno odredjeno mesto u garazi i kako ce ostali vozaci znati koje je to mesto?

Miki

pre 6 godina

Priča kao da nismo putovali. 1. Pitam se da li je povećanje garaže učinjeno sužavanjem ionako najužih parking mesta u poređenju sa Evropom. 2. Šta ćemo mi koji živimo u drugim delovima grada i dokle ćemo da se "bijemo" za parking mesta?

Zoran

pre 6 godina

U vezi komentara o mestima rezervisanim za invalide i roditelje sa decom.

U Sao Paolu, nekoliko lokalnih udruženja invalida platilo desetak likova, sve momci konstrukcije kao oni što čuvaju vrlog nam Faraona. Njih desetak. Krenuli ulicama, garažama i parkinzima pa gde god su videli auto bez nalepnice da stoji na invalidskom mestu, intervenisali pijucima i macolama od 10 kg. Tako dva dana dok se nije razgalasilo po gradu od 15 miliona stanovnika a i po celom Brazilu... Rezultat predpostavljate.

Dok se to tako ne uradi ovde, cenjeni sugrađani sa posebnim potrebama, snalazite se kako znate, na žalost...

niko i ništa

pre 6 godina

Poštovani sugrađani beograđani !
Ne prozivajte više " gastarbajtere" kao osobe nivoa kulture sa četiri razreda osnovne škole !
Oni su izumrli ili imaju palate koje zvrje prazne u njihovim selima. , a onaj ko ima malo više od četiri razreda osnovne i jos uz to ušteđevinu taj neće nr samo u beograd već ni u srbiju !
Pozdrav sa sela jedne alpske zemlje gde vam lekar dođe kući, gde se deca u vrtice i skolr dovoze i odvoze besplatno , , gde reke imaju vodu pijući kvalitet , gde deponije ne postoje i ne gore mesecima !
I još nešto sam zaboravio ;kad se nešto ofarba ili prefarba , kso u ovom sslučaju ova garaža, nema konferecije za štampu!

dovla

pre 6 godina

samo "kompletni idioti" mogu da renoviraju ulicu u peshachku zonu,srede fasade,organizuj,ulepshaju i proshire bashte restorana i kaficca,posade aleju sa raznovojnim cvrccem(ma milina i za turiste i za domacce),ulicu poplochaju ukrasnim kamenom...-I ONDA TUDA PUSTE AUTO SAOBRACCAJ ZA PRILAZ/ODLAZ KA/OD GARAZZE!!!

milutin stojkov

pre 6 godina

коментари пуни зависти, гаража свемирска, али како је само улица марсала биријузова предвиђена за улазак и излазак тих 800 аутимобила гужва ће се преливати чак до теразија.

Salvi

pre 6 godina

Ukinuli su stanarima mesta koja su koštala 500 din mesečno i nude im novo koje košta 6.500 din. I time se hvale. Njihovom bezobrazluku nema kraja.

zena-zmaj

pre 6 godina

@Igore
Evo ja u Banjoj Luci redovno vidjam da se nose vozila s mjesta za invalide. Kad pauk nema sta da radi, to je zicer, tacno se zna gdje. Ali, jednom sam vidjela, slikala i poslala u novine sliku gdje sluzbeno policijsko vozilo stoji poprijeko parkirano preko dva parking mjesta za invalide. E, ti su tu stajali satima.

Beogradjanin

pre 6 godina

Imamo garazu koju nema niko u Evropi,imamo fontanu medju deset najlpesih i najvecih,imacemo barjak najveci u Evropi.A izreka kaze sto u kuci nemas u crkvu se ne nosi.Ulice pune rupa,grad nikada prljaviji, fiskalni savet kaze da je Beograd prezaduzen

zena-zmaj

pre 6 godina

retorika na nivou sjeverne koreje. o dragi, o presvjetli, o voljeni vodjo, hvala na svim fontanama i garazama i na tome sto smo bolji, ljepsi i pametniji od trule evrope, gdje ljudi jedu tapete i to nekuvane i parkiraju auta stara 30 godina po kamenolomima.
a ove stine duse koje ne vide vasu inventivnost u farbanju novih linija i postavljanju solarnih panela, kao sto ne vide dobrobit fontane Sve u 1 (perac soferdajbi, perac ulica ljeti, klizaliste i staza za ljubitelje ekstremnih sportova zimi) mogu slobodno da idu na taj bijedni, truli zapad.

Капетан Немо

pre 6 godina

Garaza kao garaza, napravite zeleznicu da ne zaostaje za Evropom i svetom?
(Molim Vas, 27. jun 2017 22:18)

Морам да признам да сам задивљен! Мислио сам да је Србија заборавила своју железницу јер се увелико граде ауто-путеви и троше се огромна средства да би се они изградили, и тамо где треба и тамо где не треба, а на железници се само ,,крпе'' најгоре деонице. Кад оно - двеста плусића на овај коментар!
Има наде за Србију!!!
Нада умире последња!
...А што се тиче гараже, па ,,гаража к'о гаража''. Није лоша, мора се признати, еколошка, са соларним панелима (то ми се посебно допада) и пуњачима за електромобиле. Да има среће и памети (и пара, наравно) да свака фабрика, зграда, солитер, кућа, на крову има соларне панеле, рачуни за струју би нам били значајно мањи. Доћи ће дан када ће то бити стандард у изградњи објеката. Не знам зашто већ није.
...Али, брате, паркирање је папрено скупо! Као да је та гаража од сувог злата направљена. Шест и по хиљада месечно? Мислим да се тим људима који живе у центру града уопште не исплати да имају аутомобил. Кад сабереш све трошкове који редовно иду уз аутомобил и још додаш 6500 динара за паркинг - јефтиније им је да продају кола и да се возе таксијем.
Ееееее, Србијо моја, земљо гаража и половних аутомобила!

A.

pre 6 godina

U Sao Paolu, nekoliko lokalnih udruženja invalida platilo desetak likova...pa gde god su videli auto bez nalepnice da stoji na invalidskom mestu, intervenisali pijucima i macolama od 10 kg...
(Zoran, 27. jun 2017 23:18)

Kod nas ne mora baš tako, makar u garažama. Pošto "garaža ima video nadzor 24 sata" (valjda, kamere u koje neko gleda 24 sata), ko god se parkira na nedozvoljenom mestu, za vozilo nema izlaska iz garaže dok vlasnik ne plati kaznu. Ako se vozilo sa istim registarskim oznakama drugi put parkira na nedozvoljenom mestu, kazna da bude dvostruka, odnosno za n-ti prekršaj, kazna n-tostruka.

CKM

pre 6 godina

Stari Beograđani koji žive u centru i nemaju para, će da se odsele, a doćiće gastarbajteri sa osnovnom školom da kupe tu stan, kultura na uštrb para, tuga.

alex011

pre 6 godina

Zanima me koji je GENIJALAC postavio naplatnu rampu na rampi???? pa to je u najavi da ce neko da to izvali jer ce garant neko da zaboravi da podigne rucnukad shvati da je previse pdaleko stao(la) i mora d ase izadje i rucno ubavi kartica..

e moji strucnjaci!!!!

nebitan lik

pre 6 godina

Sve zvuci lepo i bajno. Kako je na licu mesta? Hoce li ti stanari imati tacno odredjeno mesto u garazi i kako ce ostali vozaci znati koje je to mesto?

Драган

pre 6 godina

У Албанији су пре 30* година тенковима Т-55 орали њиве и скупљали род са истих њива. Зога ни пре ни после није било ни у Европи ни у свету. Када имаш нешто што нико нема значи да градиш на начин на који нико не гради јер је одавно проценио да је тако нешто неисплативо и у сваком другом погледу неоправдано.

maxim

pre 6 godina

jos nesto jedinstveno i istorijsko kod nas a sto evropa nema, pored fontana, istorijskih parada, policijskih i vojnih... o boze, sta je sa ovim narodom

Aca

pre 6 godina

Zasto je tako jeftina mesecna pretplata za stanare u garazi u strogom centru grada, a mesecna pretplata u garazi vukov spomenik iznosi 15.800 dinara?

Široki

pre 6 godina

Jesu li makar proširili prostor za svako mesto? Mesta u staroj garaži su bila široka taman za fiću ili veći motorcikl, kad pored stane džip ne mogu vrata da se otvore.

milutin stojkov

pre 6 godina

коментари пуни зависти, гаража свемирска, али како је само улица марсала биријузова предвиђена за улазак и излазак тих 800 аутимобила гужва ће се преливати чак до теразија.

Slovenac

pre 6 godina

Hahaha, nema lepse zabave nego citanje vesti iz SRB pred veceru. Na zelezobetonskom cudovistu ofarbali crte sa eko bojom i sad je ono napravljeno po ekoloskim standardima???

Zoran

pre 6 godina

U vezi komentara o mestima rezervisanim za invalide i roditelje sa decom.

U Sao Paolu, nekoliko lokalnih udruženja invalida platilo desetak likova, sve momci konstrukcije kao oni što čuvaju vrlog nam Faraona. Njih desetak. Krenuli ulicama, garažama i parkinzima pa gde god su videli auto bez nalepnice da stoji na invalidskom mestu, intervenisali pijucima i macolama od 10 kg. Tako dva dana dok se nije razgalasilo po gradu od 15 miliona stanovnika a i po celom Brazilu... Rezultat predpostavljate.

Dok se to tako ne uradi ovde, cenjeni sugrađani sa posebnim potrebama, snalazite se kako znate, na žalost...

Igor

pre 6 godina

"Osim toga, naveo je gradski menadžer, garaža ima 42 parking mesta za invalide, parking mesta za bicikle, potpuno nove naplatne stanice, novu led rasvetu sa senzorima za pokret koja 75 odsto štedi postojeću rasvetu."
Evo odmah da postavim pitanje - da li će PAUK vozila Parking Servisa nositi automobile bahatih vozaca koji će se parkirati na mesta za invalide i za majke sa decom? Jer usled opste nekulture i prostakluka ovo je postalo redovna pojava u trznim centrima (video sam ovo samo u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, nigde vise) ali nisam cuo nikada da je neko prijavio i da su odneli automobil! Postavlja se pitanje zasto onda prave ova mesta?

zapex

pre 6 godina

nnaravno da imamo jedini u evropi kad samo mi imamo nadzemne garaze na top lokacijama!
i od parkova/zelenih povrsina pravimo parkiralista!
tok je to tamo u evropi pod zemljom i ispod parkova..e tako

samo da kazem...

pre 6 godina

(@ Ko ima para da zivi u centru, i jos para za dva auta, taj ima i da plati garazu.) Ovo razmisljanje me podseća na posleratne godine, posle 2. svetskog rata, kada su domaćine ljude, koji su svojim radom i radom svojih očeva, i njihovih očeva zaradili i napravili nešto proglašavali za kulake. Ajd razmisli malo. Da li tamo ima i penzionera koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, koji imaju jednam auto, npr. yuga, koga sada nemaju gde da parkiraju, jer su im ukinuli 115 mesta, a sada im velikodušno nude mesto u garazi za prvi auto po ceni od samo 6.500 din mesečno...

Lacerta

pre 6 godina

Imali nešto što kod nas nije jedinstveno, neviđeno, i naj, naj, naj u Evropi a i šire?!

Moš' misliti, Beograd ima garažu kakve nema u Evropi! Ajde?!!!

Aman, bre, Vesiću, dosad si bio samo smešan, ali ovim prelaziš granicu ii počinješ da vređaš!

Da li ti stvarno misliš da smo mi stanovnici Beograda toliki debili i neznalice, da baš stvarno toliko ništa ne znamo o svetu van Srbije, isto koliko vaši glasači i botovi iz srpskih vuko****na ?!!

sax

pre 6 godina

ahahaha kao mnogo stvari koje imamo prvi u evropi, naravno ako posetili istu nismo pa verujemo svasta, da ne ispadnem hejter podrzavam ovakve stvari e sad kog su prioriteta nisam siguran ali svaka cast.

Kosta T.

pre 6 godina

Ovo slikanje i izjava namenjeni su onim građanima Srbije čije plate su tolike da ne mogu da letuju ni uz vaučere. Jer ko god je prešao Horgoš ili Bajakovo mora da je zbilja fasciniran saznanjem da u Beogradu postoji nekakva naj-ne-znam-ti-ni-ja-šta garaža.
Jedino što je ta garaža, doduše, napravljena u SFRJ. Ovaj sad valjda očekuje da mu pred njom dignemo spomenik jer su se posle četrdeset i kusur godina smilovali da je rekonstruišu.

dovla

pre 6 godina

samo "kompletni idioti" mogu da renoviraju ulicu u peshachku zonu,srede fasade,organizuj,ulepshaju i proshire bashte restorana i kaficca,posade aleju sa raznovojnim cvrccem(ma milina i za turiste i za domacce),ulicu poplochaju ukrasnim kamenom...-I ONDA TUDA PUSTE AUTO SAOBRACCAJ ZA PRILAZ/ODLAZ KA/OD GARAZZE!!!

Miki

pre 6 godina

Priča kao da nismo putovali. 1. Pitam se da li je povećanje garaže učinjeno sužavanjem ionako najužih parking mesta u poređenju sa Evropom. 2. Šta ćemo mi koji živimo u drugim delovima grada i dokle ćemo da se "bijemo" za parking mesta?

NapreDno

pre 6 godina

Dobro je, ne kasnite ni pola godine...uz sav haos koji ste napravili u tom kraju gde niko nije mogao godinu dana da se parkira. Ali od koga je, nije ni čudo.

Pera

pre 6 godina

Hoce li se u ovoj garazi bahato parkiranje divljaka na mesta za invalide I roditelje sa decom kaznjavati najdrakonskije moguce (licno bih ih hapsio sve I vodio kod psihijatra prvo)??? Bodu oci natpisi na asfaltu sa nacrtanim simbolima za invalide I decu pa se zato, eto pitam...da li cemo opet na tim mestima, kao u svim trznim centrima u gradu na tim parking mestima vidjati dzipove, besne limuzine..???

niko i ništa

pre 6 godina

Poštovani sugrađani beograđani !
Ne prozivajte više " gastarbajtere" kao osobe nivoa kulture sa četiri razreda osnovne škole !
Oni su izumrli ili imaju palate koje zvrje prazne u njihovim selima. , a onaj ko ima malo više od četiri razreda osnovne i jos uz to ušteđevinu taj neće nr samo u beograd već ni u srbiju !
Pozdrav sa sela jedne alpske zemlje gde vam lekar dođe kući, gde se deca u vrtice i skolr dovoze i odvoze besplatno , , gde reke imaju vodu pijući kvalitet , gde deponije ne postoje i ne gore mesecima !
I još nešto sam zaboravio ;kad se nešto ofarba ili prefarba , kso u ovom sslučaju ova garaža, nema konferecije za štampu!

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ja video u Amsterdamu grade javnu garazu ispod kanala. Ali nasa nadzemna na celicnoj konstrukciji ko iz prve polovine proslog veka je bolja.

Jovica

pre 6 godina

Pričaju o garaži kao da su vrtić najmoderniji napravili, gospodine Vesiću pa svaki minut se tu naplaćuje i to skupo u poredjenu sa prosečnom platom. Nisi napravio moderan osvetljen prostran besplatan parking pa da se hvališ nego najbolji mogući biznis prodaja magle ili ti naplata parkinga.

parx

pre 6 godina

Ona u Narodnog Fronta, ima sirinu parking mesta po upustvima iz 63 (fica 750). Ja ne znam kako debeli izlaze iz kola ??? Kod nas uvek neka karabudzevina.

zemlja dembelija

pre 6 godina

Ima li nesto sto ova vlada uradi a da nije jedinstveno, najbolje u regionu , sveta...? Taj stepen potcenjivanja nase inteligencije je jedino jedinstven.

Капетан Немо

pre 6 godina

Garaza kao garaza, napravite zeleznicu da ne zaostaje za Evropom i svetom?
(Molim Vas, 27. jun 2017 22:18)

Морам да признам да сам задивљен! Мислио сам да је Србија заборавила своју железницу јер се увелико граде ауто-путеви и троше се огромна средства да би се они изградили, и тамо где треба и тамо где не треба, а на железници се само ,,крпе'' најгоре деонице. Кад оно - двеста плусића на овај коментар!
Има наде за Србију!!!
Нада умире последња!
...А што се тиче гараже, па ,,гаража к'о гаража''. Није лоша, мора се признати, еколошка, са соларним панелима (то ми се посебно допада) и пуњачима за електромобиле. Да има среће и памети (и пара, наравно) да свака фабрика, зграда, солитер, кућа, на крову има соларне панеле, рачуни за струју би нам били значајно мањи. Доћи ће дан када ће то бити стандард у изградњи објеката. Не знам зашто већ није.
...Али, брате, паркирање је папрено скупо! Као да је та гаража од сувог злата направљена. Шест и по хиљада месечно? Мислим да се тим људима који живе у центру града уопште не исплати да имају аутомобил. Кад сабереш све трошкове који редовно иду уз аутомобил и још додаш 6500 динара за паркинг - јефтиније им је да продају кола и да се возе таксијем.
Ееееее, Србијо моја, земљо гаража и половних аутомобила!

Salvi

pre 6 godina

Ukinuli su stanarima mesta koja su koštala 500 din mesečno i nude im novo koje košta 6.500 din. I time se hvale. Njihovom bezobrazluku nema kraja.

Beogradjanin

pre 6 godina

Imamo garazu koju nema niko u Evropi,imamo fontanu medju deset najlpesih i najvecih,imacemo barjak najveci u Evropi.A izreka kaze sto u kuci nemas u crkvu se ne nosi.Ulice pune rupa,grad nikada prljaviji, fiskalni savet kaze da je Beograd prezaduzen

zena-zmaj

pre 6 godina

@Igore
Evo ja u Banjoj Luci redovno vidjam da se nose vozila s mjesta za invalide. Kad pauk nema sta da radi, to je zicer, tacno se zna gdje. Ali, jednom sam vidjela, slikala i poslala u novine sliku gdje sluzbeno policijsko vozilo stoji poprijeko parkirano preko dva parking mjesta za invalide. E, ti su tu stajali satima.

zena-zmaj

pre 6 godina

retorika na nivou sjeverne koreje. o dragi, o presvjetli, o voljeni vodjo, hvala na svim fontanama i garazama i na tome sto smo bolji, ljepsi i pametniji od trule evrope, gdje ljudi jedu tapete i to nekuvane i parkiraju auta stara 30 godina po kamenolomima.
a ove stine duse koje ne vide vasu inventivnost u farbanju novih linija i postavljanju solarnih panela, kao sto ne vide dobrobit fontane Sve u 1 (perac soferdajbi, perac ulica ljeti, klizaliste i staza za ljubitelje ekstremnih sportova zimi) mogu slobodno da idu na taj bijedni, truli zapad.

A.

pre 6 godina

U Sao Paolu, nekoliko lokalnih udruženja invalida platilo desetak likova...pa gde god su videli auto bez nalepnice da stoji na invalidskom mestu, intervenisali pijucima i macolama od 10 kg...
(Zoran, 27. jun 2017 23:18)

Kod nas ne mora baš tako, makar u garažama. Pošto "garaža ima video nadzor 24 sata" (valjda, kamere u koje neko gleda 24 sata), ko god se parkira na nedozvoljenom mestu, za vozilo nema izlaska iz garaže dok vlasnik ne plati kaznu. Ako se vozilo sa istim registarskim oznakama drugi put parkira na nedozvoljenom mestu, kazna da bude dvostruka, odnosno za n-ti prekršaj, kazna n-tostruka.