Nedelja, 25.06.2017.

22:49

Hamilton Fetelu: Da razrešimo licem u lice

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pozvao je Sebastijana Fetela iz Ferarija da "licem u lice, van bolida" razreše sukob koji je nastao na stazi u Bakuu.

Izvor: B92

Hamilton Fetelu: Da razrešimo licem u lice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

zapa tapa

pre 6 godina

Nisam fan Hamiltona, ali poenta je da je on na krivom mjestu odlucio da krene da pusta sejfti kar da se odmakne za nastavak trke. To je obicaj nakon svakog restarta. Nevjerujem da je namjerno kocio samo je pokusao da se sto lakse odljepi od fetela na restartu. Fetel to nije ocekivao u onoj krivini a onda se malo zanio. Nisu na gubitku nekom, ni jedan ni drugi ima jos dosta do kraja pa koje bolji pokazace se.

ČIKA MIKA

pre 6 godina

Mislim da je Fetel bio preblizu,tj da se baš zalepio za Hamiltona sa željom da startuje što bolje.Sve ostalo su navijačke priče.

Partners In Kryme

pre 6 godina

@Раде
Ovakvo ponasanje bilo je karakteristicno i za Senu, kojeg Srbi dizu u nebesa i uzdisu za vremenom kada je on vozio.

bobo mk

pre 6 godina

Da je imao herca, stao bi odmah nakon udaranja i razjasnio stvar face to face, na veliko zadovoljstvo publike a bogami i celog F1 rukovodstva bez razlike na ishod tuče. Smatram da bi takva reakcija na veliko doprinela popularizaciji F1 sporta.

Раде

pre 6 godina

Самире овде се види да си ти једини острашћени навијач или ти противник Фетела и Росија и ниси уопште објективан а паметујеш на коментаре....ћуј ба Роси сасјеко Зарка јок ето пустиће га па ће му још и кафу скуват.....

Sramota

pre 6 godina

Sta sve covek moze da procita:

Rosi je svojim zadnjim tockom isekao Zarku prednji.
Odnosno Rosi je kriv jer je imao prednost.
Taj isti sto je napisao komentar takodje ima dupli standard, jer kad je Hamilton prvi onda su 1 pravila i on moze da bira putanju koju hoce a kad je Rosi prvi onda bi on valjda trebao da bira putanju drugog? Tako?

Rosi- Zarko
Isto je bilo Botas Raikonen.
Valjda decko opravdava Botasa i Zarka jer su oni iza pa onda oni biraju....vrati se na gledanje i komentarisanje tenisa. Pogresio si.

Samir

pre 6 godina

Citam komentare na bosanskim portalima, pa onda ovdje. Sramota da ljudi u ovako nebitnoj stvari kao sto je sport/F1 ne mogu da budu objektivni i realni, kako onda da budu u bitnijim stvarima u zivotu. Tako da nije ni čudo sto smo ovdje gdje jesmo...
Jedno pitanje za one koji misle da je Hamilton kriv. Ako je Lewis naglo zakocio zasto nije doslo do lancanog sudara vec se samo Vettel zabio u onog ispred sebe? Mozda zato sto su ostali bili oprezniji i nisu visili u repu onog ispred sebe. Vettel kao profesionalac bi trebao znati da vodeći uvijek taktizira, ubrza malo, uspori, sve kako bi na "spavanju" uhvati onog iza sebe i sacuvao svoju prvu prednost odnosno povecao istu. A Vettel je bukvalno spavao i zakacio ga.
Vettel otkako je presao u Ferrari je postao nepogresiv, isto kao Rossi i Federer. Federeru se doduše u Srbiji ne dopusta sve zbog Djokovica, u ostalim državama je zasticen kao bijeli medvjed. Rossi je juce sasjekao Zarca, isao svojim zadnjim tockom na prednji Zarca i Francuz je srecom ostao na motoru, da je pao slusali bi komentare tipa "tatica mu pokazao gdje mu je mjesto i sl."

kmnccc

pre 6 godina

Vetel kao i obicno, kad je nemocan dere se i vristi ko malo djete....sta on sebi umislja da moze da radi sta hoce....Lijepo se vidi da 1, 3, 4 i 5 voze u tom trenutku skoro istom brzinom, a Vetel naglo ubrzava, valjda je htio da iskoristi priliku i pretekne Hamiltona.....a bio je previse blizu, prekrsio je pravilo sigurnosnog odstojanja za vrijeme Safty car.......zaletio se i sam kriv.....a onda divljacki, ludacki potez......koja glupost....namjerno skretanje na desno udarivsi u Hamiltonov bolid.....prvi je taj koji definise brzinu, a Vetel je bio neoprezan.......a kako se ponasa Vetel kad je on prvi za vrijeme Safty car, onda je sve ok....ha....ma nemojte mi reci......procitajte pravila F1.....dostupno je na internetu...edukujte se malkice......al kako moze da se vidi na zadnje dvije utrke, Mercedes funkcionise bolje od Ferarija....pa valjda Vetel nemoze to da shvati...al ocitace mu Hamilton vec na slijedecoj utrci lekciju, ima da mu Vetel gledau u ledza....a Ferari moze jos par godina ocajnicki da ceka titulu.....Mercedes je gigant.......A lahko je udarati sakriven iza oklopa sasije auta....E nek Vetel ako je lafcina, nek to proba licno....nek izadze fino iz auta pa nek proba da se tada udara....Mercedes GIGANT
(Samir, 25. jun 2017 23:54)

Kad mi nešto objašnjava osoba koja ne ume da napiše rečenicu bez 10 tačaka, ja mogu da ne čitam, da odmah dam minus i da znam da sam u pravu.

Uncle Sam

pre 6 godina

Kocnice se ne testiraju prilikom izlaska iz krivine nego na pravcu,a i pre zagrevanja kocnica vozac naglo ubrzava da bi postigao odredjenu brzinu gde zagrevanje ima smisla.Jako su pametni ovi sto hoce da primene saobracajne propise na F1 trci,cak i kada je SC,pogledajte malo youtube...a cak i da hocete po pravilima saobracaja,iznenadno kocenje bez razloga je podjednako kaznjivo kao i ne drzanje rastojanja.Tako da u najmanju ruku bi i Hamilton morao da pokupi 10 sec stop and go,osuda i za Vettel-a za namerno udaranje posle,ali u nekom komentaru sam procitao veliku istinu.Da je Senna bio na Vettel-ovom mestu,udario bi ga jace da obojica odustanu,a onda bi izasao iz bolida i prebio ga kao macku..
pozzz

AVAKUM

pre 6 godina

Za ove koji tvrde da nije namerno itd da kazem da su pre ise ostrasćeni, a za ove koji navijaju za placljivka da kazem da su isti kao i ovi prvi. A da se vratimo na temu, da kocio je i zadrzavao kolonu jer je uvideo da na restartu ferari ne moze da povuce dobro i da ce sabijanjem kolone dovedti do toga da on pobegne a Vetel izgubi bar 2 mesta. I da, testirao je kocnice, posto je doveo do toga da se nemac zakuca u njega nije ni dao gas vec je provocirao i dalje. Naknadno bih kaznio obojicu oduzimanjem bodova, kaznio drugog vozaca mercedesa takođe oduzimanjem bodova. I jos jedna stvar, pustio je vise od 10 duzina između sebe i safety cara)a sto nije dozvoljeno. Zbog dva sarlatana su ispastali svi ostali. Bruka i sramota prvo za timove ako ne kazne svoje vozace a onda i za F1 .

El Supremo

pre 6 godina

Posle ove izjave garavog morala bi da usledi kazna, doduse za oba vozaca.Misljenja sam da bi ih trebalo ohladiti,recimo zabrana ucestvovanja na sledecoj trci za oba vozaca.Zanimljivo mi je da niko ne komentarise krs od staze u Azerbejdzanu, staze koja je kao izmisljena za ekscesne i ekstremne situacije.Pravo je cudo da vec do sada nema tezih incidenata od ovih do sada, a tek redari i njihovo skupljanje krhotina sa staze.Tuga.

l

pre 6 godina

Kimi je najpošteniji od svih svetskih prvaka koji su momentalno na stazi i više puta je nadrljao zbog grešaka drugih. Dosad niko nije dobio kaznu zbog toga. Bolje bi bilo da Fereri forsira njega, on ovako nešto nikad ne bi uradio kao Hamilton ili Fetel. Kimi legenda!

ledenjak

pre 6 godina

sumi je još prljaviji bio pa ste ga voleli i to samo i samo zato što je bio u ferariju jer za srbe ne treba drugi bolid ni da postoji.

Раде

pre 6 godina

Као два нафурана балавца,Хамилтон почео овај се упалио ко фитиљ.Као да се не ради о вишеструким шампионима и овакво понашање је срамно за обојицу и требало би да су обострано кажњени као и Ботас за оно ударање Раиконена.Овој двојици узет возачку на шест мјесеци ?....Покушавам сагледати реално не навијам ни за један од ова два тима.

Раде

pre 6 godina

Срећа наша па ти Самире ниси гигант инаће би нај.... ти очигледно навијаш за Хамилтона и ти прочитај мало боље правила па ћеш видјети да не смије овако споро да вози или нагло кочи на Safety car....и будали је јасно да је ово намјерно урадио да би га Строл,Окон Рикардо и ко је већ био иза сустигли јел се ближио restart трке не би ли ови угрозили Фетела у поновљеном старту јел су га скоро прешли у претходном јер имају стартније агрегате. И откад је Мерцедес закон зар није Голф двојка дизел....

Mito

pre 6 godina

Hamilton laže, pošto se na original snimcima iz njegovog bolida vidi da je prebacio u prvu brzinu, a iz Fetelovog pozadi ne vidi se crveno kočiono svetlo na bolidu Hamiltona. Sramna odluka biroa trke pošto ni jedan mercedesov vozač nije kažnjen a izazvali su dva incidenta.

.

pre 6 godina

@Samir toliko se razumeš u formulu, da ne znaš da je preticanje ZABRANJENO dok je safety car na stazi, bolje ćuti, nemoj neko da te čuje.

GilletePRogliDe

pre 6 godina

Vidim mi Srbi navijamo za Fetela kao da je nas,a zaboravljamo da je 4 titule osvojio tako sto je imao ubedljivo najbolju formulu,a o ovoj situaciji da ne pricamo fetel treba da dobije kaznu da krece zadnji sledecu trku,ovo mu nije prvi put da iz nemoci radi ovako nesto i da biva gotovo nekaznjeno, navijam za fereari ali ovo je sramota,onda me i ne cudi kada vidim ove mlade Ferstapena i Okona kako udaraju klupske kolege i znaju da nece biti kaznjeni kada vide sta radi Fetel koji ima 4 titule.

Rusofil_IQ0

pre 6 godina

Strasno kolike smo rastiste u necemo gde se sve jasno vidi!
Hamiltonu je pre ovog sugerisano da kad SC krene u garazu odstavi dosta mesta pre ubrzanja (jer kad dobije znak da SC ide u garazu on diktira tempo!!) kako je pravac dug i desi se da ga hamilton sustigne pre nego ovaj stigne do garaze!
Hamilton je samo usporio kako bi ostavio dosta vremena da isti udje u garazu! cak je iz telemetrije potvrdjeno da je razlika brzine bila malada i da nije nikog ugrozio jer je usporio za bez kocenja za samo ~20km!
A vi ovde i dalje mrzite i iznosite neistine
Ja volim i hamiltona i vetela i alonsa!

.

pre 6 godina

ne lupajte gluposti... hamilton ima pravo to da uradi, mozda je bezobrazno ali ima pravo, to svi rade posle safety cara, uspore naglo i naglo krenu da bi pobegli. fetel je bio nenormalan posle, ugrozava bezbednost namernim sudarom...
(Aaaa, 25. jun 2017 23:17)
Da ti objasnim da bolidi za vreme vozila bezbednosti ne smeju bili udaljena manje od 300m. Pozdrav.

lal

pre 6 godina

i saobracajci bi presudili isto... ne pratim formulu jos od hakinena, ali se podigla nevidjena prasina, pa sam pogledao sporni detalj...
svako se bori za sto bolju poziciju posle safety car-a... ali to ne znaci da igra video igricu i da moze da prolazi kroz teksture...

Brutus

pre 6 godina

Šumi vrati se, sve ti je oprošteno. Mislio sam, da, nikada to neću reci, ali seb u pravu si, a često mu nisam dao za oravo cak i kad jeste bio.

Berliner

pre 6 godina

@(Naše Ime, 25. jun 2017 23:26)

Elem, FIA ima konkretne podatke, koji takodje nisu tajni, tako da se ne radi tu o "verovanju". Drugo, ono sto sam video u toku trke potvrdjuje to - Hamilton se prilikom svakog izlaska SC-a na tom mestu, u poslednjem krugu SC-a, ponasao isto! A to je i logicno, buduci da ne sme da pretekne SC dok je jos na stazi.

Milance

pre 6 godina

Kakav je car ovaj Hamilton, nikad nisam video toliko uzbudljivog vozaca u F1.
Na stazi je super interesentno pratiti ga, ima taj zar i uvek ide na vise i gotovo u svakoj trci drzi paznju i ima zanimljive duele. Mladi Verstappen ima slican stil.
Van staze podjednako interesantan, zaista Hamilton je ono sto F1 treba da bude , cistokrvi temperamentni trkac.

Berliner

pre 6 godina

@ (ivan, 25. jun 2017 23:52)

Nisam primetio da se Vettel ili bilo koji drugi vozac zalio na bilo koje drugo krsenje pravila od strane Hamiltona, izuzev "namernog kocenja". E sad kad telemetrija kaze suprotno, odjednom se svi pozivaju na sva moguca druga pravila. Siguran sam da bismo tom logikom vise od 50% vozaca trebali da kaznimo. Ali nijednog od njih (izuzev Vettela) zbog udaranja od pozadi, pa, kao da to nije dovoljno, odmah potom i sa strane...

trtko orascic

pre 6 godina

Zaboravljate da je analizu telemetrije radio tim Mercedesa sa Damonom Hillom kao glavnim sudijom... gle slucajno britanac stiti britanca i gle slucajno, sudija nlslabo vari crvene... verovatno zbog jos svezih frustracija koje mu je jedan drugi nemac godinama zadavao.... verovatno su zato zazmurili i na Botasov manevar kada je rutinski nabio Kimija na zid i upropastio mu trku. Ni tu nije nista sporno, jeli?

Dejan

pre 6 godina

Sada se prisecam kada je Sumaher jedne godine u izravnoj trci za svetskog sampiona sa staze namerno izbacio Hila i tako postao prvak,vec sledece sezone je isto to hteo da uradi Vilnevu a samo pukom srecom Vilnev se nekako izvukao i slavio.A taj isti Sumaher je imao brdo navijaca,najvise od svih,imao je dok je vozio Ferari najbolji bolid ubedljivo zato i toliko pobeda.A eto desilo mu se ovo sto jeste,puno puta se pitam dal mu je to bog vratio zbog ona dva neverovatno licemerna poteza??A ovo danas,pa Hamilton je uvek stvarao frku,pocetkom karijere jos Alonsu u Meklarenu a Fernando je tada vec bio 2x svetski prvak dok je tada malom Luisu to bila prva sezona u F1

Hegel

pre 6 godina

Koliko ja znam, u saobraćaju a i u auto trkama onaj ko vozi iza nekog treba da pazi na njegovo eventualno naglo kočenje iz bilo kog razloga. Najjače od svega je to što Luis i nije kočio, ali isfrustrirani Nemac očigledno ima neke probleme...

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

Imao sam 4 godine kada sam pored ćaleta zavoleo F1. Ceo život sam pratio formulu, dok se ovaj iskompleksirani LH nije pojavio. Od tada je više ne pratim. Ljigavko.. Tatica sve kupuje..

ivan

pre 6 godina

I sta kazete, namernon zakocio?! Hajde malo da citamo:
[link]
(Berliner, 25. jun 2017 23:05)
nie testirao kocnice ali ne i da nije kocio,uz put postoji pravilo kod sigurnosnog vozila kojem je hamilton prkosio,nije mu ovo prvi put ovo je radio u kini prosle godine,uradio je i rikardu u bahreinu ove godine,prljave igre od hamiltona i mercedesa su pocele u monaku ovo je kulminacija,sad ga poziva da rese licem u licem kad je izkukao kaznu vetela i bodovima,bedno bas kao i njegova prva titula,a i ove dve u mercedesu nisu nista bolje.

Superstar

pre 6 godina

Navijač sam Ferarija,ali obojica su tako prljavi i razmaženi vozači da je to strašno.Inače se ne zna ko više kuka i prigovara za svaku sitnicu...a to su današnji šampioni.Formulu su naučili da voze preko simulatora pa se zato verovatno i ponašaju tako kao da igraju igrice...

Aleks

pre 6 godina

Mnogo mi je krivo sto Alonso nema pravi auto,on je legenda za ovu dvojicu.Ipak Vettela mnogo vise volim do Hamiltona koji je razmazeni pozer koji je vozio samo najbolja kola i skrpio jedva 3 sampionata. Ovo danas je bilo bespotrebno naglo kocenje Hamiltona i besna reakcija Vettela. I ako ga je zakucao sa strane. Od kad je poceo da psuje i od kad je postao zeznut tip, Vettel mi je sve gotivniji.Navijam za njega da uzme titulu.

Berliner

pre 6 godina

I sta kazete, namernon zakocio?! Hajde malo da citamo:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/130388/fia-data-rules-out-hamilton-brake-test

zlo i naopako

pre 6 godina

ahahahaha isprobava kocnice, a jos nije ni iz krivine izasao. Luis iskusno nema sta, mada izgeda da ti taj "ljudski" potez i nije puno pomogao.

Goran

pre 6 godina

Hamilton je i ranije zaslužio da bude kažnjavan, ovo danas je bio čist bezobrazluk, namerno je zaustavljao i kočio kolonu, a onda naglo zakočio i izazvao incident. Sigurnosno vozilo je nestalo sa vidika, toliko je Hamilton usporavao trku i time nervirao sve iza njega, ne samo Fetela. A što se tiče razračuna van bolida, bolje mu je da mu to ne pada na pamet.

ryl

pre 6 godina

dok je bio tolko kruga iza sejfti kara njemu je noga bila vise na papucici za kocenje nego za gas,a on pa bas tad uzeo da "isproba"...budi bog s nama kad takve izjave piju vodu...:-)

The Dictator

pre 6 godina

Iiiii evo, izaslo je sve na videlo. Telemetrija kaze sledece... Kao prvo, nije bilo namernog kocenja, a kao drugo, i prethodni prolazak kroz tu krivinu prilikom prethodnog jump starta pod SC je bio identican... Za postene navijace Ferarija ovo znaci sledece... Fetel je trebao da popije kaznu zbog udaranja u Hamiltona od pozadi, a osim toga i diskvalifikaciju za namerno udaranje Hamiltona sa strane i pokusaja da ga izbaci sa staze. Najgore od svega je sto Fetel ne bi dobio ni ovu "kaznicu" da Hamilton nije morao da ide u box, pa su onda brze bolje nasli "kompromisno resenje". Eee kad se samo setim sta je taj Fetel radio Veberu svojevremeno...razmazenko najobicniji.

Aaaa

pre 6 godina

ne lupajte gluposti... hamilton ima pravo to da uradi, mozda je bezobrazno ali ima pravo, to svi rade posle safety cara, uspore naglo i naglo krenu da bi pobegli. fetel je bio nenormalan posle, ugrozava bezbednost namernim sudarom...

Vlada

pre 6 godina

hahaha, kaze mala kazna za Fetela, a on sto je trebalo da dobije bar duplo vecu a nije dobio nikakvu kaznu to je zalosno, ali on bi da diskfalifikuju Fetela, da mu se sklanjaju svi, jer je tako i osvojio titulu,a i tako jedino i moze, odvratan lik, pravis takvu stvar na stazi pa se posle javljas, ti si naso razlog da se bunis, ti koji treba da cutis

Nmnj

pre 6 godina

Trka nije suspendovana zbog toga vec zbog sudara Pereza i Okona odmah nakon toga i bilo je previse krhotina da bi se trka nastavila. Zato je i pauzirana da bi se ocistila staza

K.G.

pre 6 godina

Vodeći auto iza sejfti kara moze da zaostane 10 dužina bolida. Veci zaoatatak se smatra za neopravdano kocenje a Hamilton je zaostajao mnogo više. I ko normalan koci nakon izlaska iz krivine. U jednoj recenici kaze da nije kocio a onda kaže da je testirao kočnice. Kako ih je testirao ako nije kocio.
Cak je posle drugog sejfti kara opet zadrzavao kolonu više nego sto je predvidjeno.
Pratim formulu više od 30g ali ovako ljigavog vozača nikad nije bilo. Da nije u Mercedesu nikad ne bi osvojio šampionsku titulu.

Samir

pre 6 godina

Vetel kao i obicno, kad je nemocan dere se i vristi ko malo djete....sta on sebi umislja da moze da radi sta hoce....Lijepo se vidi da 1, 3, 4 i 5 voze u tom trenutku skoro istom brzinom, a Vetel naglo ubrzava, valjda je htio da iskoristi priliku i pretekne Hamiltona.....a bio je previse blizu, prekrsio je pravilo sigurnosnog odstojanja za vrijeme Safty car.......zaletio se i sam kriv.....a onda divljacki, ludacki potez......koja glupost....namjerno skretanje na desno udarivsi u Hamiltonov bolid.....prvi je taj koji definise brzinu, a Vetel je bio neoprezan.......a kako se ponasa Vetel kad je on prvi za vrijeme Safty car, onda je sve ok....ha....ma nemojte mi reci......procitajte pravila F1.....dostupno je na internetu...edukujte se malkice......al kako moze da se vidi na zadnje dvije utrke, Mercedes funkcionise bolje od Ferarija....pa valjda Vetel nemoze to da shvati...al ocitace mu Hamilton vec na slijedecoj utrci lekciju, ima da mu Vetel gledau u ledza....a Ferari moze jos par godina ocajnicki da ceka titulu.....Mercedes je gigant.......A lahko je udarati sakriven iza oklopa sasije auta....E nek Vetel ako je lafcina, nek to proba licno....nek izadze fino iz auta pa nek proba da se tada udara....Mercedes GIGANT

lebovski

pre 6 godina

bolje da cuti ..za to mamerno kocenje treba da ga diskvalifikuju do kraja sezone...pa nek "testira" kocnice iz fotelje ...cuj .."testiranje" kocnica usred trke nakon sejfti kara ...ogavan lik skroz i jos ima obraza da se javi

Naše Ime

pre 6 godina

@Berliner

E, ako je FIA to rekla, onda mora da je tačno.
To ti je poput one narodne: "Veruješ li ti svojim očima, ili meni?"

Hamilton se folira. Mora čovek da zadovolji svoje tviteraše, fejsbukaše i ostale auto-moto stručnjake pa zato narodski rečeno - laprda.

lebovski

pre 6 godina

bolje da cuti ..za to mamerno kocenje treba da ga diskvalifikuju do kraja sezone...pa nek "testira" kocnice iz fotelje ...cuj .."testiranje" kocnica usred trke nakon sejfti kara ...ogavan lik skroz i jos ima obraza da se javi

K.G.

pre 6 godina

Vodeći auto iza sejfti kara moze da zaostane 10 dužina bolida. Veci zaoatatak se smatra za neopravdano kocenje a Hamilton je zaostajao mnogo više. I ko normalan koci nakon izlaska iz krivine. U jednoj recenici kaze da nije kocio a onda kaže da je testirao kočnice. Kako ih je testirao ako nije kocio.
Cak je posle drugog sejfti kara opet zadrzavao kolonu više nego sto je predvidjeno.
Pratim formulu više od 30g ali ovako ljigavog vozača nikad nije bilo. Da nije u Mercedesu nikad ne bi osvojio šampionsku titulu.

zlo i naopako

pre 6 godina

ahahahaha isprobava kocnice, a jos nije ni iz krivine izasao. Luis iskusno nema sta, mada izgeda da ti taj "ljudski" potez i nije puno pomogao.

Goran

pre 6 godina

Hamilton je i ranije zaslužio da bude kažnjavan, ovo danas je bio čist bezobrazluk, namerno je zaustavljao i kočio kolonu, a onda naglo zakočio i izazvao incident. Sigurnosno vozilo je nestalo sa vidika, toliko je Hamilton usporavao trku i time nervirao sve iza njega, ne samo Fetela. A što se tiče razračuna van bolida, bolje mu je da mu to ne pada na pamet.

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

Imao sam 4 godine kada sam pored ćaleta zavoleo F1. Ceo život sam pratio formulu, dok se ovaj iskompleksirani LH nije pojavio. Od tada je više ne pratim. Ljigavko.. Tatica sve kupuje..

Aleks

pre 6 godina

Mnogo mi je krivo sto Alonso nema pravi auto,on je legenda za ovu dvojicu.Ipak Vettela mnogo vise volim do Hamiltona koji je razmazeni pozer koji je vozio samo najbolja kola i skrpio jedva 3 sampionata. Ovo danas je bilo bespotrebno naglo kocenje Hamiltona i besna reakcija Vettela. I ako ga je zakucao sa strane. Od kad je poceo da psuje i od kad je postao zeznut tip, Vettel mi je sve gotivniji.Navijam za njega da uzme titulu.

ryl

pre 6 godina

dok je bio tolko kruga iza sejfti kara njemu je noga bila vise na papucici za kocenje nego za gas,a on pa bas tad uzeo da "isproba"...budi bog s nama kad takve izjave piju vodu...:-)

Vlada

pre 6 godina

hahaha, kaze mala kazna za Fetela, a on sto je trebalo da dobije bar duplo vecu a nije dobio nikakvu kaznu to je zalosno, ali on bi da diskfalifikuju Fetela, da mu se sklanjaju svi, jer je tako i osvojio titulu,a i tako jedino i moze, odvratan lik, pravis takvu stvar na stazi pa se posle javljas, ti si naso razlog da se bunis, ti koji treba da cutis

Naše Ime

pre 6 godina

@Berliner

E, ako je FIA to rekla, onda mora da je tačno.
To ti je poput one narodne: "Veruješ li ti svojim očima, ili meni?"

Hamilton se folira. Mora čovek da zadovolji svoje tviteraše, fejsbukaše i ostale auto-moto stručnjake pa zato narodski rečeno - laprda.

ivan

pre 6 godina

I sta kazete, namernon zakocio?! Hajde malo da citamo:
[link]
(Berliner, 25. jun 2017 23:05)
nie testirao kocnice ali ne i da nije kocio,uz put postoji pravilo kod sigurnosnog vozila kojem je hamilton prkosio,nije mu ovo prvi put ovo je radio u kini prosle godine,uradio je i rikardu u bahreinu ove godine,prljave igre od hamiltona i mercedesa su pocele u monaku ovo je kulminacija,sad ga poziva da rese licem u licem kad je izkukao kaznu vetela i bodovima,bedno bas kao i njegova prva titula,a i ove dve u mercedesu nisu nista bolje.

Nmnj

pre 6 godina

Trka nije suspendovana zbog toga vec zbog sudara Pereza i Okona odmah nakon toga i bilo je previse krhotina da bi se trka nastavila. Zato je i pauzirana da bi se ocistila staza

Superstar

pre 6 godina

Navijač sam Ferarija,ali obojica su tako prljavi i razmaženi vozači da je to strašno.Inače se ne zna ko više kuka i prigovara za svaku sitnicu...a to su današnji šampioni.Formulu su naučili da voze preko simulatora pa se zato verovatno i ponašaju tako kao da igraju igrice...

The Dictator

pre 6 godina

Iiiii evo, izaslo je sve na videlo. Telemetrija kaze sledece... Kao prvo, nije bilo namernog kocenja, a kao drugo, i prethodni prolazak kroz tu krivinu prilikom prethodnog jump starta pod SC je bio identican... Za postene navijace Ferarija ovo znaci sledece... Fetel je trebao da popije kaznu zbog udaranja u Hamiltona od pozadi, a osim toga i diskvalifikaciju za namerno udaranje Hamiltona sa strane i pokusaja da ga izbaci sa staze. Najgore od svega je sto Fetel ne bi dobio ni ovu "kaznicu" da Hamilton nije morao da ide u box, pa su onda brze bolje nasli "kompromisno resenje". Eee kad se samo setim sta je taj Fetel radio Veberu svojevremeno...razmazenko najobicniji.

Hegel

pre 6 godina

Koliko ja znam, u saobraćaju a i u auto trkama onaj ko vozi iza nekog treba da pazi na njegovo eventualno naglo kočenje iz bilo kog razloga. Najjače od svega je to što Luis i nije kočio, ali isfrustrirani Nemac očigledno ima neke probleme...

Samir

pre 6 godina

Vetel kao i obicno, kad je nemocan dere se i vristi ko malo djete....sta on sebi umislja da moze da radi sta hoce....Lijepo se vidi da 1, 3, 4 i 5 voze u tom trenutku skoro istom brzinom, a Vetel naglo ubrzava, valjda je htio da iskoristi priliku i pretekne Hamiltona.....a bio je previse blizu, prekrsio je pravilo sigurnosnog odstojanja za vrijeme Safty car.......zaletio se i sam kriv.....a onda divljacki, ludacki potez......koja glupost....namjerno skretanje na desno udarivsi u Hamiltonov bolid.....prvi je taj koji definise brzinu, a Vetel je bio neoprezan.......a kako se ponasa Vetel kad je on prvi za vrijeme Safty car, onda je sve ok....ha....ma nemojte mi reci......procitajte pravila F1.....dostupno je na internetu...edukujte se malkice......al kako moze da se vidi na zadnje dvije utrke, Mercedes funkcionise bolje od Ferarija....pa valjda Vetel nemoze to da shvati...al ocitace mu Hamilton vec na slijedecoj utrci lekciju, ima da mu Vetel gledau u ledza....a Ferari moze jos par godina ocajnicki da ceka titulu.....Mercedes je gigant.......A lahko je udarati sakriven iza oklopa sasije auta....E nek Vetel ako je lafcina, nek to proba licno....nek izadze fino iz auta pa nek proba da se tada udara....Mercedes GIGANT

Aaaa

pre 6 godina

ne lupajte gluposti... hamilton ima pravo to da uradi, mozda je bezobrazno ali ima pravo, to svi rade posle safety cara, uspore naglo i naglo krenu da bi pobegli. fetel je bio nenormalan posle, ugrozava bezbednost namernim sudarom...

Berliner

pre 6 godina

I sta kazete, namernon zakocio?! Hajde malo da citamo:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/130388/fia-data-rules-out-hamilton-brake-test

kmnccc

pre 6 godina

Vetel kao i obicno, kad je nemocan dere se i vristi ko malo djete....sta on sebi umislja da moze da radi sta hoce....Lijepo se vidi da 1, 3, 4 i 5 voze u tom trenutku skoro istom brzinom, a Vetel naglo ubrzava, valjda je htio da iskoristi priliku i pretekne Hamiltona.....a bio je previse blizu, prekrsio je pravilo sigurnosnog odstojanja za vrijeme Safty car.......zaletio se i sam kriv.....a onda divljacki, ludacki potez......koja glupost....namjerno skretanje na desno udarivsi u Hamiltonov bolid.....prvi je taj koji definise brzinu, a Vetel je bio neoprezan.......a kako se ponasa Vetel kad je on prvi za vrijeme Safty car, onda je sve ok....ha....ma nemojte mi reci......procitajte pravila F1.....dostupno je na internetu...edukujte se malkice......al kako moze da se vidi na zadnje dvije utrke, Mercedes funkcionise bolje od Ferarija....pa valjda Vetel nemoze to da shvati...al ocitace mu Hamilton vec na slijedecoj utrci lekciju, ima da mu Vetel gledau u ledza....a Ferari moze jos par godina ocajnicki da ceka titulu.....Mercedes je gigant.......A lahko je udarati sakriven iza oklopa sasije auta....E nek Vetel ako je lafcina, nek to proba licno....nek izadze fino iz auta pa nek proba da se tada udara....Mercedes GIGANT
(Samir, 25. jun 2017 23:54)

Kad mi nešto objašnjava osoba koja ne ume da napiše rečenicu bez 10 tačaka, ja mogu da ne čitam, da odmah dam minus i da znam da sam u pravu.

Uncle Sam

pre 6 godina

Kocnice se ne testiraju prilikom izlaska iz krivine nego na pravcu,a i pre zagrevanja kocnica vozac naglo ubrzava da bi postigao odredjenu brzinu gde zagrevanje ima smisla.Jako su pametni ovi sto hoce da primene saobracajne propise na F1 trci,cak i kada je SC,pogledajte malo youtube...a cak i da hocete po pravilima saobracaja,iznenadno kocenje bez razloga je podjednako kaznjivo kao i ne drzanje rastojanja.Tako da u najmanju ruku bi i Hamilton morao da pokupi 10 sec stop and go,osuda i za Vettel-a za namerno udaranje posle,ali u nekom komentaru sam procitao veliku istinu.Da je Senna bio na Vettel-ovom mestu,udario bi ga jace da obojica odustanu,a onda bi izasao iz bolida i prebio ga kao macku..
pozzz

El Supremo

pre 6 godina

Posle ove izjave garavog morala bi da usledi kazna, doduse za oba vozaca.Misljenja sam da bi ih trebalo ohladiti,recimo zabrana ucestvovanja na sledecoj trci za oba vozaca.Zanimljivo mi je da niko ne komentarise krs od staze u Azerbejdzanu, staze koja je kao izmisljena za ekscesne i ekstremne situacije.Pravo je cudo da vec do sada nema tezih incidenata od ovih do sada, a tek redari i njihovo skupljanje krhotina sa staze.Tuga.

l

pre 6 godina

Kimi je najpošteniji od svih svetskih prvaka koji su momentalno na stazi i više puta je nadrljao zbog grešaka drugih. Dosad niko nije dobio kaznu zbog toga. Bolje bi bilo da Fereri forsira njega, on ovako nešto nikad ne bi uradio kao Hamilton ili Fetel. Kimi legenda!

Mito

pre 6 godina

Hamilton laže, pošto se na original snimcima iz njegovog bolida vidi da je prebacio u prvu brzinu, a iz Fetelovog pozadi ne vidi se crveno kočiono svetlo na bolidu Hamiltona. Sramna odluka biroa trke pošto ni jedan mercedesov vozač nije kažnjen a izazvali su dva incidenta.

AVAKUM

pre 6 godina

Za ove koji tvrde da nije namerno itd da kazem da su pre ise ostrasćeni, a za ove koji navijaju za placljivka da kazem da su isti kao i ovi prvi. A da se vratimo na temu, da kocio je i zadrzavao kolonu jer je uvideo da na restartu ferari ne moze da povuce dobro i da ce sabijanjem kolone dovedti do toga da on pobegne a Vetel izgubi bar 2 mesta. I da, testirao je kocnice, posto je doveo do toga da se nemac zakuca u njega nije ni dao gas vec je provocirao i dalje. Naknadno bih kaznio obojicu oduzimanjem bodova, kaznio drugog vozaca mercedesa takođe oduzimanjem bodova. I jos jedna stvar, pustio je vise od 10 duzina između sebe i safety cara)a sto nije dozvoljeno. Zbog dva sarlatana su ispastali svi ostali. Bruka i sramota prvo za timove ako ne kazne svoje vozace a onda i za F1 .

Раде

pre 6 godina

Срећа наша па ти Самире ниси гигант инаће би нај.... ти очигледно навијаш за Хамилтона и ти прочитај мало боље правила па ћеш видјети да не смије овако споро да вози или нагло кочи на Safety car....и будали је јасно да је ово намјерно урадио да би га Строл,Окон Рикардо и ко је већ био иза сустигли јел се ближио restart трке не би ли ови угрозили Фетела у поновљеном старту јел су га скоро прешли у претходном јер имају стартније агрегате. И откад је Мерцедес закон зар није Голф двојка дизел....

ledenjak

pre 6 godina

sumi je još prljaviji bio pa ste ga voleli i to samo i samo zato što je bio u ferariju jer za srbe ne treba drugi bolid ni da postoji.

ČIKA MIKA

pre 6 godina

Mislim da je Fetel bio preblizu,tj da se baš zalepio za Hamiltona sa željom da startuje što bolje.Sve ostalo su navijačke priče.

trtko orascic

pre 6 godina

Zaboravljate da je analizu telemetrije radio tim Mercedesa sa Damonom Hillom kao glavnim sudijom... gle slucajno britanac stiti britanca i gle slucajno, sudija nlslabo vari crvene... verovatno zbog jos svezih frustracija koje mu je jedan drugi nemac godinama zadavao.... verovatno su zato zazmurili i na Botasov manevar kada je rutinski nabio Kimija na zid i upropastio mu trku. Ni tu nije nista sporno, jeli?

Раде

pre 6 godina

Као два нафурана балавца,Хамилтон почео овај се упалио ко фитиљ.Као да се не ради о вишеструким шампионима и овакво понашање је срамно за обојицу и требало би да су обострано кажњени као и Ботас за оно ударање Раиконена.Овој двојици узет возачку на шест мјесеци ?....Покушавам сагледати реално не навијам ни за један од ова два тима.

Samir

pre 6 godina

Citam komentare na bosanskim portalima, pa onda ovdje. Sramota da ljudi u ovako nebitnoj stvari kao sto je sport/F1 ne mogu da budu objektivni i realni, kako onda da budu u bitnijim stvarima u zivotu. Tako da nije ni čudo sto smo ovdje gdje jesmo...
Jedno pitanje za one koji misle da je Hamilton kriv. Ako je Lewis naglo zakocio zasto nije doslo do lancanog sudara vec se samo Vettel zabio u onog ispred sebe? Mozda zato sto su ostali bili oprezniji i nisu visili u repu onog ispred sebe. Vettel kao profesionalac bi trebao znati da vodeći uvijek taktizira, ubrza malo, uspori, sve kako bi na "spavanju" uhvati onog iza sebe i sacuvao svoju prvu prednost odnosno povecao istu. A Vettel je bukvalno spavao i zakacio ga.
Vettel otkako je presao u Ferrari je postao nepogresiv, isto kao Rossi i Federer. Federeru se doduše u Srbiji ne dopusta sve zbog Djokovica, u ostalim državama je zasticen kao bijeli medvjed. Rossi je juce sasjekao Zarca, isao svojim zadnjim tockom na prednji Zarca i Francuz je srecom ostao na motoru, da je pao slusali bi komentare tipa "tatica mu pokazao gdje mu je mjesto i sl."

Раде

pre 6 godina

Самире овде се види да си ти једини острашћени навијач или ти противник Фетела и Росија и ниси уопште објективан а паметујеш на коментаре....ћуј ба Роси сасјеко Зарка јок ето пустиће га па ће му још и кафу скуват.....

bobo mk

pre 6 godina

Da je imao herca, stao bi odmah nakon udaranja i razjasnio stvar face to face, na veliko zadovoljstvo publike a bogami i celog F1 rukovodstva bez razlike na ishod tuče. Smatram da bi takva reakcija na veliko doprinela popularizaciji F1 sporta.

Sramota

pre 6 godina

Sta sve covek moze da procita:

Rosi je svojim zadnjim tockom isekao Zarku prednji.
Odnosno Rosi je kriv jer je imao prednost.
Taj isti sto je napisao komentar takodje ima dupli standard, jer kad je Hamilton prvi onda su 1 pravila i on moze da bira putanju koju hoce a kad je Rosi prvi onda bi on valjda trebao da bira putanju drugog? Tako?

Rosi- Zarko
Isto je bilo Botas Raikonen.
Valjda decko opravdava Botasa i Zarka jer su oni iza pa onda oni biraju....vrati se na gledanje i komentarisanje tenisa. Pogresio si.

.

pre 6 godina

ne lupajte gluposti... hamilton ima pravo to da uradi, mozda je bezobrazno ali ima pravo, to svi rade posle safety cara, uspore naglo i naglo krenu da bi pobegli. fetel je bio nenormalan posle, ugrozava bezbednost namernim sudarom...
(Aaaa, 25. jun 2017 23:17)
Da ti objasnim da bolidi za vreme vozila bezbednosti ne smeju bili udaljena manje od 300m. Pozdrav.

Milance

pre 6 godina

Kakav je car ovaj Hamilton, nikad nisam video toliko uzbudljivog vozaca u F1.
Na stazi je super interesentno pratiti ga, ima taj zar i uvek ide na vise i gotovo u svakoj trci drzi paznju i ima zanimljive duele. Mladi Verstappen ima slican stil.
Van staze podjednako interesantan, zaista Hamilton je ono sto F1 treba da bude , cistokrvi temperamentni trkac.

GilletePRogliDe

pre 6 godina

Vidim mi Srbi navijamo za Fetela kao da je nas,a zaboravljamo da je 4 titule osvojio tako sto je imao ubedljivo najbolju formulu,a o ovoj situaciji da ne pricamo fetel treba da dobije kaznu da krece zadnji sledecu trku,ovo mu nije prvi put da iz nemoci radi ovako nesto i da biva gotovo nekaznjeno, navijam za fereari ali ovo je sramota,onda me i ne cudi kada vidim ove mlade Ferstapena i Okona kako udaraju klupske kolege i znaju da nece biti kaznjeni kada vide sta radi Fetel koji ima 4 titule.

lal

pre 6 godina

i saobracajci bi presudili isto... ne pratim formulu jos od hakinena, ali se podigla nevidjena prasina, pa sam pogledao sporni detalj...
svako se bori za sto bolju poziciju posle safety car-a... ali to ne znaci da igra video igricu i da moze da prolazi kroz teksture...

Dejan

pre 6 godina

Sada se prisecam kada je Sumaher jedne godine u izravnoj trci za svetskog sampiona sa staze namerno izbacio Hila i tako postao prvak,vec sledece sezone je isto to hteo da uradi Vilnevu a samo pukom srecom Vilnev se nekako izvukao i slavio.A taj isti Sumaher je imao brdo navijaca,najvise od svih,imao je dok je vozio Ferari najbolji bolid ubedljivo zato i toliko pobeda.A eto desilo mu se ovo sto jeste,puno puta se pitam dal mu je to bog vratio zbog ona dva neverovatno licemerna poteza??A ovo danas,pa Hamilton je uvek stvarao frku,pocetkom karijere jos Alonsu u Meklarenu a Fernando je tada vec bio 2x svetski prvak dok je tada malom Luisu to bila prva sezona u F1

Partners In Kryme

pre 6 godina

@Раде
Ovakvo ponasanje bilo je karakteristicno i za Senu, kojeg Srbi dizu u nebesa i uzdisu za vremenom kada je on vozio.

Rusofil_IQ0

pre 6 godina

Strasno kolike smo rastiste u necemo gde se sve jasno vidi!
Hamiltonu je pre ovog sugerisano da kad SC krene u garazu odstavi dosta mesta pre ubrzanja (jer kad dobije znak da SC ide u garazu on diktira tempo!!) kako je pravac dug i desi se da ga hamilton sustigne pre nego ovaj stigne do garaze!
Hamilton je samo usporio kako bi ostavio dosta vremena da isti udje u garazu! cak je iz telemetrije potvrdjeno da je razlika brzine bila malada i da nije nikog ugrozio jer je usporio za bez kocenja za samo ~20km!
A vi ovde i dalje mrzite i iznosite neistine
Ja volim i hamiltona i vetela i alonsa!

zapa tapa

pre 6 godina

Nisam fan Hamiltona, ali poenta je da je on na krivom mjestu odlucio da krene da pusta sejfti kar da se odmakne za nastavak trke. To je obicaj nakon svakog restarta. Nevjerujem da je namjerno kocio samo je pokusao da se sto lakse odljepi od fetela na restartu. Fetel to nije ocekivao u onoj krivini a onda se malo zanio. Nisu na gubitku nekom, ni jedan ni drugi ima jos dosta do kraja pa koje bolji pokazace se.

Berliner

pre 6 godina

@ (ivan, 25. jun 2017 23:52)

Nisam primetio da se Vettel ili bilo koji drugi vozac zalio na bilo koje drugo krsenje pravila od strane Hamiltona, izuzev "namernog kocenja". E sad kad telemetrija kaze suprotno, odjednom se svi pozivaju na sva moguca druga pravila. Siguran sam da bismo tom logikom vise od 50% vozaca trebali da kaznimo. Ali nijednog od njih (izuzev Vettela) zbog udaranja od pozadi, pa, kao da to nije dovoljno, odmah potom i sa strane...

.

pre 6 godina

@Samir toliko se razumeš u formulu, da ne znaš da je preticanje ZABRANJENO dok je safety car na stazi, bolje ćuti, nemoj neko da te čuje.

Berliner

pre 6 godina

@(Naše Ime, 25. jun 2017 23:26)

Elem, FIA ima konkretne podatke, koji takodje nisu tajni, tako da se ne radi tu o "verovanju". Drugo, ono sto sam video u toku trke potvrdjuje to - Hamilton se prilikom svakog izlaska SC-a na tom mestu, u poslednjem krugu SC-a, ponasao isto! A to je i logicno, buduci da ne sme da pretekne SC dok je jos na stazi.

Brutus

pre 6 godina

Šumi vrati se, sve ti je oprošteno. Mislio sam, da, nikada to neću reci, ali seb u pravu si, a često mu nisam dao za oravo cak i kad jeste bio.

Samir

pre 6 godina

Vetel kao i obicno, kad je nemocan dere se i vristi ko malo djete....sta on sebi umislja da moze da radi sta hoce....Lijepo se vidi da 1, 3, 4 i 5 voze u tom trenutku skoro istom brzinom, a Vetel naglo ubrzava, valjda je htio da iskoristi priliku i pretekne Hamiltona.....a bio je previse blizu, prekrsio je pravilo sigurnosnog odstojanja za vrijeme Safty car.......zaletio se i sam kriv.....a onda divljacki, ludacki potez......koja glupost....namjerno skretanje na desno udarivsi u Hamiltonov bolid.....prvi je taj koji definise brzinu, a Vetel je bio neoprezan.......a kako se ponasa Vetel kad je on prvi za vrijeme Safty car, onda je sve ok....ha....ma nemojte mi reci......procitajte pravila F1.....dostupno je na internetu...edukujte se malkice......al kako moze da se vidi na zadnje dvije utrke, Mercedes funkcionise bolje od Ferarija....pa valjda Vetel nemoze to da shvati...al ocitace mu Hamilton vec na slijedecoj utrci lekciju, ima da mu Vetel gledau u ledza....a Ferari moze jos par godina ocajnicki da ceka titulu.....Mercedes je gigant.......A lahko je udarati sakriven iza oklopa sasije auta....E nek Vetel ako je lafcina, nek to proba licno....nek izadze fino iz auta pa nek proba da se tada udara....Mercedes GIGANT

Hegel

pre 6 godina

Koliko ja znam, u saobraćaju a i u auto trkama onaj ko vozi iza nekog treba da pazi na njegovo eventualno naglo kočenje iz bilo kog razloga. Najjače od svega je to što Luis i nije kočio, ali isfrustrirani Nemac očigledno ima neke probleme...

Aaaa

pre 6 godina

ne lupajte gluposti... hamilton ima pravo to da uradi, mozda je bezobrazno ali ima pravo, to svi rade posle safety cara, uspore naglo i naglo krenu da bi pobegli. fetel je bio nenormalan posle, ugrozava bezbednost namernim sudarom...

The Dictator

pre 6 godina

Iiiii evo, izaslo je sve na videlo. Telemetrija kaze sledece... Kao prvo, nije bilo namernog kocenja, a kao drugo, i prethodni prolazak kroz tu krivinu prilikom prethodnog jump starta pod SC je bio identican... Za postene navijace Ferarija ovo znaci sledece... Fetel je trebao da popije kaznu zbog udaranja u Hamiltona od pozadi, a osim toga i diskvalifikaciju za namerno udaranje Hamiltona sa strane i pokusaja da ga izbaci sa staze. Najgore od svega je sto Fetel ne bi dobio ni ovu "kaznicu" da Hamilton nije morao da ide u box, pa su onda brze bolje nasli "kompromisno resenje". Eee kad se samo setim sta je taj Fetel radio Veberu svojevremeno...razmazenko najobicniji.

Berliner

pre 6 godina

I sta kazete, namernon zakocio?! Hajde malo da citamo:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/130388/fia-data-rules-out-hamilton-brake-test

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

Imao sam 4 godine kada sam pored ćaleta zavoleo F1. Ceo život sam pratio formulu, dok se ovaj iskompleksirani LH nije pojavio. Od tada je više ne pratim. Ljigavko.. Tatica sve kupuje..

lebovski

pre 6 godina

bolje da cuti ..za to mamerno kocenje treba da ga diskvalifikuju do kraja sezone...pa nek "testira" kocnice iz fotelje ...cuj .."testiranje" kocnica usred trke nakon sejfti kara ...ogavan lik skroz i jos ima obraza da se javi

Aleks

pre 6 godina

Mnogo mi je krivo sto Alonso nema pravi auto,on je legenda za ovu dvojicu.Ipak Vettela mnogo vise volim do Hamiltona koji je razmazeni pozer koji je vozio samo najbolja kola i skrpio jedva 3 sampionata. Ovo danas je bilo bespotrebno naglo kocenje Hamiltona i besna reakcija Vettela. I ako ga je zakucao sa strane. Od kad je poceo da psuje i od kad je postao zeznut tip, Vettel mi je sve gotivniji.Navijam za njega da uzme titulu.

K.G.

pre 6 godina

Vodeći auto iza sejfti kara moze da zaostane 10 dužina bolida. Veci zaoatatak se smatra za neopravdano kocenje a Hamilton je zaostajao mnogo više. I ko normalan koci nakon izlaska iz krivine. U jednoj recenici kaze da nije kocio a onda kaže da je testirao kočnice. Kako ih je testirao ako nije kocio.
Cak je posle drugog sejfti kara opet zadrzavao kolonu više nego sto je predvidjeno.
Pratim formulu više od 30g ali ovako ljigavog vozača nikad nije bilo. Da nije u Mercedesu nikad ne bi osvojio šampionsku titulu.

ivan

pre 6 godina

I sta kazete, namernon zakocio?! Hajde malo da citamo:
[link]
(Berliner, 25. jun 2017 23:05)
nie testirao kocnice ali ne i da nije kocio,uz put postoji pravilo kod sigurnosnog vozila kojem je hamilton prkosio,nije mu ovo prvi put ovo je radio u kini prosle godine,uradio je i rikardu u bahreinu ove godine,prljave igre od hamiltona i mercedesa su pocele u monaku ovo je kulminacija,sad ga poziva da rese licem u licem kad je izkukao kaznu vetela i bodovima,bedno bas kao i njegova prva titula,a i ove dve u mercedesu nisu nista bolje.

Goran

pre 6 godina

Hamilton je i ranije zaslužio da bude kažnjavan, ovo danas je bio čist bezobrazluk, namerno je zaustavljao i kočio kolonu, a onda naglo zakočio i izazvao incident. Sigurnosno vozilo je nestalo sa vidika, toliko je Hamilton usporavao trku i time nervirao sve iza njega, ne samo Fetela. A što se tiče razračuna van bolida, bolje mu je da mu to ne pada na pamet.

zlo i naopako

pre 6 godina

ahahahaha isprobava kocnice, a jos nije ni iz krivine izasao. Luis iskusno nema sta, mada izgeda da ti taj "ljudski" potez i nije puno pomogao.

Vlada

pre 6 godina

hahaha, kaze mala kazna za Fetela, a on sto je trebalo da dobije bar duplo vecu a nije dobio nikakvu kaznu to je zalosno, ali on bi da diskfalifikuju Fetela, da mu se sklanjaju svi, jer je tako i osvojio titulu,a i tako jedino i moze, odvratan lik, pravis takvu stvar na stazi pa se posle javljas, ti si naso razlog da se bunis, ti koji treba da cutis

Naše Ime

pre 6 godina

@Berliner

E, ako je FIA to rekla, onda mora da je tačno.
To ti je poput one narodne: "Veruješ li ti svojim očima, ili meni?"

Hamilton se folira. Mora čovek da zadovolji svoje tviteraše, fejsbukaše i ostale auto-moto stručnjake pa zato narodski rečeno - laprda.

Superstar

pre 6 godina

Navijač sam Ferarija,ali obojica su tako prljavi i razmaženi vozači da je to strašno.Inače se ne zna ko više kuka i prigovara za svaku sitnicu...a to su današnji šampioni.Formulu su naučili da voze preko simulatora pa se zato verovatno i ponašaju tako kao da igraju igrice...

Samir

pre 6 godina

Citam komentare na bosanskim portalima, pa onda ovdje. Sramota da ljudi u ovako nebitnoj stvari kao sto je sport/F1 ne mogu da budu objektivni i realni, kako onda da budu u bitnijim stvarima u zivotu. Tako da nije ni čudo sto smo ovdje gdje jesmo...
Jedno pitanje za one koji misle da je Hamilton kriv. Ako je Lewis naglo zakocio zasto nije doslo do lancanog sudara vec se samo Vettel zabio u onog ispred sebe? Mozda zato sto su ostali bili oprezniji i nisu visili u repu onog ispred sebe. Vettel kao profesionalac bi trebao znati da vodeći uvijek taktizira, ubrza malo, uspori, sve kako bi na "spavanju" uhvati onog iza sebe i sacuvao svoju prvu prednost odnosno povecao istu. A Vettel je bukvalno spavao i zakacio ga.
Vettel otkako je presao u Ferrari je postao nepogresiv, isto kao Rossi i Federer. Federeru se doduše u Srbiji ne dopusta sve zbog Djokovica, u ostalim državama je zasticen kao bijeli medvjed. Rossi je juce sasjekao Zarca, isao svojim zadnjim tockom na prednji Zarca i Francuz je srecom ostao na motoru, da je pao slusali bi komentare tipa "tatica mu pokazao gdje mu je mjesto i sl."

ryl

pre 6 godina

dok je bio tolko kruga iza sejfti kara njemu je noga bila vise na papucici za kocenje nego za gas,a on pa bas tad uzeo da "isproba"...budi bog s nama kad takve izjave piju vodu...:-)

Milance

pre 6 godina

Kakav je car ovaj Hamilton, nikad nisam video toliko uzbudljivog vozaca u F1.
Na stazi je super interesentno pratiti ga, ima taj zar i uvek ide na vise i gotovo u svakoj trci drzi paznju i ima zanimljive duele. Mladi Verstappen ima slican stil.
Van staze podjednako interesantan, zaista Hamilton je ono sto F1 treba da bude , cistokrvi temperamentni trkac.

GilletePRogliDe

pre 6 godina

Vidim mi Srbi navijamo za Fetela kao da je nas,a zaboravljamo da je 4 titule osvojio tako sto je imao ubedljivo najbolju formulu,a o ovoj situaciji da ne pricamo fetel treba da dobije kaznu da krece zadnji sledecu trku,ovo mu nije prvi put da iz nemoci radi ovako nesto i da biva gotovo nekaznjeno, navijam za fereari ali ovo je sramota,onda me i ne cudi kada vidim ove mlade Ferstapena i Okona kako udaraju klupske kolege i znaju da nece biti kaznjeni kada vide sta radi Fetel koji ima 4 titule.

Rusofil_IQ0

pre 6 godina

Strasno kolike smo rastiste u necemo gde se sve jasno vidi!
Hamiltonu je pre ovog sugerisano da kad SC krene u garazu odstavi dosta mesta pre ubrzanja (jer kad dobije znak da SC ide u garazu on diktira tempo!!) kako je pravac dug i desi se da ga hamilton sustigne pre nego ovaj stigne do garaze!
Hamilton je samo usporio kako bi ostavio dosta vremena da isti udje u garazu! cak je iz telemetrije potvrdjeno da je razlika brzine bila malada i da nije nikog ugrozio jer je usporio za bez kocenja za samo ~20km!
A vi ovde i dalje mrzite i iznosite neistine
Ja volim i hamiltona i vetela i alonsa!

kmnccc

pre 6 godina

Vetel kao i obicno, kad je nemocan dere se i vristi ko malo djete....sta on sebi umislja da moze da radi sta hoce....Lijepo se vidi da 1, 3, 4 i 5 voze u tom trenutku skoro istom brzinom, a Vetel naglo ubrzava, valjda je htio da iskoristi priliku i pretekne Hamiltona.....a bio je previse blizu, prekrsio je pravilo sigurnosnog odstojanja za vrijeme Safty car.......zaletio se i sam kriv.....a onda divljacki, ludacki potez......koja glupost....namjerno skretanje na desno udarivsi u Hamiltonov bolid.....prvi je taj koji definise brzinu, a Vetel je bio neoprezan.......a kako se ponasa Vetel kad je on prvi za vrijeme Safty car, onda je sve ok....ha....ma nemojte mi reci......procitajte pravila F1.....dostupno je na internetu...edukujte se malkice......al kako moze da se vidi na zadnje dvije utrke, Mercedes funkcionise bolje od Ferarija....pa valjda Vetel nemoze to da shvati...al ocitace mu Hamilton vec na slijedecoj utrci lekciju, ima da mu Vetel gledau u ledza....a Ferari moze jos par godina ocajnicki da ceka titulu.....Mercedes je gigant.......A lahko je udarati sakriven iza oklopa sasije auta....E nek Vetel ako je lafcina, nek to proba licno....nek izadze fino iz auta pa nek proba da se tada udara....Mercedes GIGANT
(Samir, 25. jun 2017 23:54)

Kad mi nešto objašnjava osoba koja ne ume da napiše rečenicu bez 10 tačaka, ja mogu da ne čitam, da odmah dam minus i da znam da sam u pravu.

Mito

pre 6 godina

Hamilton laže, pošto se na original snimcima iz njegovog bolida vidi da je prebacio u prvu brzinu, a iz Fetelovog pozadi ne vidi se crveno kočiono svetlo na bolidu Hamiltona. Sramna odluka biroa trke pošto ni jedan mercedesov vozač nije kažnjen a izazvali su dva incidenta.

Uncle Sam

pre 6 godina

Kocnice se ne testiraju prilikom izlaska iz krivine nego na pravcu,a i pre zagrevanja kocnica vozac naglo ubrzava da bi postigao odredjenu brzinu gde zagrevanje ima smisla.Jako su pametni ovi sto hoce da primene saobracajne propise na F1 trci,cak i kada je SC,pogledajte malo youtube...a cak i da hocete po pravilima saobracaja,iznenadno kocenje bez razloga je podjednako kaznjivo kao i ne drzanje rastojanja.Tako da u najmanju ruku bi i Hamilton morao da pokupi 10 sec stop and go,osuda i za Vettel-a za namerno udaranje posle,ali u nekom komentaru sam procitao veliku istinu.Da je Senna bio na Vettel-ovom mestu,udario bi ga jace da obojica odustanu,a onda bi izasao iz bolida i prebio ga kao macku..
pozzz

ledenjak

pre 6 godina

sumi je još prljaviji bio pa ste ga voleli i to samo i samo zato što je bio u ferariju jer za srbe ne treba drugi bolid ni da postoji.

Dejan

pre 6 godina

Sada se prisecam kada je Sumaher jedne godine u izravnoj trci za svetskog sampiona sa staze namerno izbacio Hila i tako postao prvak,vec sledece sezone je isto to hteo da uradi Vilnevu a samo pukom srecom Vilnev se nekako izvukao i slavio.A taj isti Sumaher je imao brdo navijaca,najvise od svih,imao je dok je vozio Ferari najbolji bolid ubedljivo zato i toliko pobeda.A eto desilo mu se ovo sto jeste,puno puta se pitam dal mu je to bog vratio zbog ona dva neverovatno licemerna poteza??A ovo danas,pa Hamilton je uvek stvarao frku,pocetkom karijere jos Alonsu u Meklarenu a Fernando je tada vec bio 2x svetski prvak dok je tada malom Luisu to bila prva sezona u F1

l

pre 6 godina

Kimi je najpošteniji od svih svetskih prvaka koji su momentalno na stazi i više puta je nadrljao zbog grešaka drugih. Dosad niko nije dobio kaznu zbog toga. Bolje bi bilo da Fereri forsira njega, on ovako nešto nikad ne bi uradio kao Hamilton ili Fetel. Kimi legenda!

Раде

pre 6 godina

Срећа наша па ти Самире ниси гигант инаће би нај.... ти очигледно навијаш за Хамилтона и ти прочитај мало боље правила па ћеш видјети да не смије овако споро да вози или нагло кочи на Safety car....и будали је јасно да је ово намјерно урадио да би га Строл,Окон Рикардо и ко је већ био иза сустигли јел се ближио restart трке не би ли ови угрозили Фетела у поновљеном старту јел су га скоро прешли у претходном јер имају стартније агрегате. И откад је Мерцедес закон зар није Голф двојка дизел....

Partners In Kryme

pre 6 godina

@Раде
Ovakvo ponasanje bilo je karakteristicno i za Senu, kojeg Srbi dizu u nebesa i uzdisu za vremenom kada je on vozio.

trtko orascic

pre 6 godina

Zaboravljate da je analizu telemetrije radio tim Mercedesa sa Damonom Hillom kao glavnim sudijom... gle slucajno britanac stiti britanca i gle slucajno, sudija nlslabo vari crvene... verovatno zbog jos svezih frustracija koje mu je jedan drugi nemac godinama zadavao.... verovatno su zato zazmurili i na Botasov manevar kada je rutinski nabio Kimija na zid i upropastio mu trku. Ni tu nije nista sporno, jeli?

Раде

pre 6 godina

Као два нафурана балавца,Хамилтон почео овај се упалио ко фитиљ.Као да се не ради о вишеструким шампионима и овакво понашање је срамно за обојицу и требало би да су обострано кажњени као и Ботас за оно ударање Раиконена.Овој двојици узет возачку на шест мјесеци ?....Покушавам сагледати реално не навијам ни за један од ова два тима.

AVAKUM

pre 6 godina

Za ove koji tvrde da nije namerno itd da kazem da su pre ise ostrasćeni, a za ove koji navijaju za placljivka da kazem da su isti kao i ovi prvi. A da se vratimo na temu, da kocio je i zadrzavao kolonu jer je uvideo da na restartu ferari ne moze da povuce dobro i da ce sabijanjem kolone dovedti do toga da on pobegne a Vetel izgubi bar 2 mesta. I da, testirao je kocnice, posto je doveo do toga da se nemac zakuca u njega nije ni dao gas vec je provocirao i dalje. Naknadno bih kaznio obojicu oduzimanjem bodova, kaznio drugog vozaca mercedesa takođe oduzimanjem bodova. I jos jedna stvar, pustio je vise od 10 duzina između sebe i safety cara)a sto nije dozvoljeno. Zbog dva sarlatana su ispastali svi ostali. Bruka i sramota prvo za timove ako ne kazne svoje vozace a onda i za F1 .

El Supremo

pre 6 godina

Posle ove izjave garavog morala bi da usledi kazna, doduse za oba vozaca.Misljenja sam da bi ih trebalo ohladiti,recimo zabrana ucestvovanja na sledecoj trci za oba vozaca.Zanimljivo mi je da niko ne komentarise krs od staze u Azerbejdzanu, staze koja je kao izmisljena za ekscesne i ekstremne situacije.Pravo je cudo da vec do sada nema tezih incidenata od ovih do sada, a tek redari i njihovo skupljanje krhotina sa staze.Tuga.

ČIKA MIKA

pre 6 godina

Mislim da je Fetel bio preblizu,tj da se baš zalepio za Hamiltona sa željom da startuje što bolje.Sve ostalo su navijačke priče.

zapa tapa

pre 6 godina

Nisam fan Hamiltona, ali poenta je da je on na krivom mjestu odlucio da krene da pusta sejfti kar da se odmakne za nastavak trke. To je obicaj nakon svakog restarta. Nevjerujem da je namjerno kocio samo je pokusao da se sto lakse odljepi od fetela na restartu. Fetel to nije ocekivao u onoj krivini a onda se malo zanio. Nisu na gubitku nekom, ni jedan ni drugi ima jos dosta do kraja pa koje bolji pokazace se.

Nmnj

pre 6 godina

Trka nije suspendovana zbog toga vec zbog sudara Pereza i Okona odmah nakon toga i bilo je previse krhotina da bi se trka nastavila. Zato je i pauzirana da bi se ocistila staza

Brutus

pre 6 godina

Šumi vrati se, sve ti je oprošteno. Mislio sam, da, nikada to neću reci, ali seb u pravu si, a često mu nisam dao za oravo cak i kad jeste bio.

.

pre 6 godina

ne lupajte gluposti... hamilton ima pravo to da uradi, mozda je bezobrazno ali ima pravo, to svi rade posle safety cara, uspore naglo i naglo krenu da bi pobegli. fetel je bio nenormalan posle, ugrozava bezbednost namernim sudarom...
(Aaaa, 25. jun 2017 23:17)
Da ti objasnim da bolidi za vreme vozila bezbednosti ne smeju bili udaljena manje od 300m. Pozdrav.

Berliner

pre 6 godina

@(Naše Ime, 25. jun 2017 23:26)

Elem, FIA ima konkretne podatke, koji takodje nisu tajni, tako da se ne radi tu o "verovanju". Drugo, ono sto sam video u toku trke potvrdjuje to - Hamilton se prilikom svakog izlaska SC-a na tom mestu, u poslednjem krugu SC-a, ponasao isto! A to je i logicno, buduci da ne sme da pretekne SC dok je jos na stazi.

Раде

pre 6 godina

Самире овде се види да си ти једини острашћени навијач или ти противник Фетела и Росија и ниси уопште објективан а паметујеш на коментаре....ћуј ба Роси сасјеко Зарка јок ето пустиће га па ће му још и кафу скуват.....

bobo mk

pre 6 godina

Da je imao herca, stao bi odmah nakon udaranja i razjasnio stvar face to face, na veliko zadovoljstvo publike a bogami i celog F1 rukovodstva bez razlike na ishod tuče. Smatram da bi takva reakcija na veliko doprinela popularizaciji F1 sporta.

lal

pre 6 godina

i saobracajci bi presudili isto... ne pratim formulu jos od hakinena, ali se podigla nevidjena prasina, pa sam pogledao sporni detalj...
svako se bori za sto bolju poziciju posle safety car-a... ali to ne znaci da igra video igricu i da moze da prolazi kroz teksture...

Sramota

pre 6 godina

Sta sve covek moze da procita:

Rosi je svojim zadnjim tockom isekao Zarku prednji.
Odnosno Rosi je kriv jer je imao prednost.
Taj isti sto je napisao komentar takodje ima dupli standard, jer kad je Hamilton prvi onda su 1 pravila i on moze da bira putanju koju hoce a kad je Rosi prvi onda bi on valjda trebao da bira putanju drugog? Tako?

Rosi- Zarko
Isto je bilo Botas Raikonen.
Valjda decko opravdava Botasa i Zarka jer su oni iza pa onda oni biraju....vrati se na gledanje i komentarisanje tenisa. Pogresio si.

Berliner

pre 6 godina

@ (ivan, 25. jun 2017 23:52)

Nisam primetio da se Vettel ili bilo koji drugi vozac zalio na bilo koje drugo krsenje pravila od strane Hamiltona, izuzev "namernog kocenja". E sad kad telemetrija kaze suprotno, odjednom se svi pozivaju na sva moguca druga pravila. Siguran sam da bismo tom logikom vise od 50% vozaca trebali da kaznimo. Ali nijednog od njih (izuzev Vettela) zbog udaranja od pozadi, pa, kao da to nije dovoljno, odmah potom i sa strane...

.

pre 6 godina

@Samir toliko se razumeš u formulu, da ne znaš da je preticanje ZABRANJENO dok je safety car na stazi, bolje ćuti, nemoj neko da te čuje.