Subota, 24.06.2017.

16:25

Hamilton prestigao Senu, blizu Šumaherovog rekorda

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Izvor: B92

Hamilton prestigao Senu, blizu Šumaherovog rekorda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Lerby

pre 6 godina

https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/fp1---red-bull-one-two-in-baku-as-perez-hits-the-walls.html , https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/fp1---red-bull-one-two-in-baku-as-perez-hits-the-walls.html , https://www.youtube.com/watch?v=fwBGUM9Wac0

Cokula

pre 6 godina

Cokula, 24. jun 2017 16:30) 
Nemaš ti pojma, samo onako nešto pričaš da bi se pričalo.
(szobi, 24. jun 2017 16:33)

Prosvetli nas o Ti sveznajući...pls

Kiza

pre 6 godina

@sah 88, Izjavio je to Sumaher 1990 godine posle trke u Spa Frankosampu, Belgija. Sad, to sto se tebi to ne svidja kao fanu Sumahera to je druga stvar. Pa, i Hakinen je bio smrt za Sumahera, i gle cuda i Mika kaze da je samo jedan Sena. Najdzel Mensel kaze da nije video nikoga u zivotu da tako vozi bolid po kisi kao Sena, na primer, i od tada dobija nadimak Kisni Covek.

Komentator

pre 6 godina

(trabant, 24. jun 2017 19:37
Mali Verstapen nema drskost i fokus kao Sena, nego je bezobrezan i umisljena "zvezda". Od njega prave novog Senu posto u karavanu imamo jednog Hamiltona koji pobedjuje kada ima savrsen bolid, Raikonena koji blize penziji nego svojim zlatnim danima, Vetela koji se jos i kako-tako batrga sa ferarijem i nesretnog Alonsa u ocajnoj hondi.
Potreban je neko ko ce uneti zivosti, ali Verstapen to radi na pogresan nacin.

Fandjo

pre 6 godina

Kad dečurlija napišu da je Sena vozio dominantni bolid,u nekim sezonama McLaren jeste bio brz,ali potpuno nepouzdan,motori su eksplodirali malte ne na svakoj drugoj trci,nešto slično se dešavalo i u sezoni kada su postavu činili Kimi i Montoya,Wilijamsi i Ferari su sveobuhvatno tada bile bolje mašine.Drugo bez veze velicate Alonsa,prva ruki sezona Hamiltona u McLarenu govori sve,namazao je Alonsa skoro u svakoj trci,Alonso besan na golobradog klinca fabrikuje aferu o špijunaži Ferarija zbog koje Hamilton ostaje bez titule.Alonso jeste uzeo dve titule Šumaheru ,ali ne zato što je bio bolji već je vozio ziheraški,a i Šumaher do tada nije navikao na ozbiljniju konkurenciju,pa će u narednim sezonama max.da iskorišćava klubskog kolegu kao štit da bi se zaštitio od bržih i boljih vozača!

NikolaKG80

pre 6 godina

Svi veliki šampioni su bili nadmeni, delom je i to uticalo da budu šampioni. To mi u drugim slučajevima nije smetalo, razumeo sam ih, dok mi kod Hamiltona smeta. Jednostavno je nekako ženskast u odnosu na legende iz prošlosti. Može i da obori Šumaherov rekord i po broju pol pozicija i po broju pobeda, to opet nije to.

trabant

pre 6 godina

mali Verstapen me najvise podseca na Senu. Prirodni talenat i neverovatan vozac po kisi, kao sto je i Sena bio. A o drskosti i fokusu na stazi da ne govorim.....Ali porediti ovog engleza koji je uvek vozio najpriprenjeniji i najbrzi auto sa Senom bas mi je neukusno. Jos jednom Hamilton je odlican vozac ali ne moze se porediti sa Senom.

Boky

pre 6 godina

Šta reći o Seni ,najbolji vozač svih vremena,za svoje 43god.takvog virtouza za volanom nisam video,Hamilton kada se pojavio,rekoh ovo je reinkarnacija Sene,nije baš ali je klasa za ostale,o Šumaheru neću da trošim reči,dovoljno govori njegov postupak što jedino on od tadašnjih aktivnih vozača nije prisustvovao Seninoj sahrani,toliko o poštovanju kolega ,odnosno drugih vozača!

Zastava AMG Petronas

pre 6 godina

Jako teska tema, ko je najbolji svih vremena. Ako gledamo brojke, nema dileme. Svaka era F1 ima svoje heroje. U svakoj od tih era bila su legendarna imena i rivalstva. Tesko je reci ko je najbolji. Treba uzivati u ovom sportu, i dalje ima neke cari do duse mnogo manje nego ranije. Ko zna, mozda nekad budemo plakali za Luisom, Sebom, Fernandom i ostalima.

Krusevac

pre 6 godina

Ljudi, gledao sam Senu. Tolika posvecenost...Formula 1 je bio Sena. Nije tacno da mu je bolid bio uvek konkurentan. Zato je i presao u Wiliams. Molio je boga da kisa padne jer je tad bio neuhvatljiv. Prosto jedna druga dimenzija.

u usponu

pre 6 godina

Senna najbolji? Kada u Monaku (1988-e) imaš 1.5 sekundu prednosti ispred Prosta u istom bolidu... Vjerovatno se to može zakljuciti- da je najbolji.

Momir

pre 6 godina

Da je neko od komentatora ikada gledao neku Seninu trku ne bi lupao gluposti da je recimo ovaj starletan Hamilton bolji od njega...Sena je JEDINI vozac koji je uspevao da pobedjuje sa daleko losijim bolidom druge vozace,na kisi nisam nikada video da mu je neko i prisao blizu,to sta je on radio bilo je savrsenstvo coveka i masine,pri tom se zaboravlja da je tada bolid bio vise klasicna masina bez mnogo pomoci elektronike a ne video igrica kao danas,gde golobradi klinci bez dana staza mogu da voze f1 prilicno brzo,to nema veze sa vozackim umecem...

bANE

pre 6 godina

Sve sami poznavaoci F1.
Kao prvo, vidim neko govori da je Raikonen brzi od Fetela?
Pa mozda na kvalivikacijama kada vozite "sami" na stazi i niko vam ne smeta.
Fetel je majstor kad su "bitke" na stazi u pitanju. Eno, samo pogledajte VN Kanade, covek prestigao preko 10 bolida za 25 krugova.
Daleko od toga da li je Hamilton sjajan, jeste, ali bojim se da bi bio solidan da sada vozi neku hondu kao majstor Alonso.

ivanp9371@gmail.com

pre 6 godina

Raikonen opet brzi od Vettela,pitanje je sta ce se sad u Ferrariju raditi, nadam se da se nece desavati nekakvo propustanje,jer mislim da ipak nije fer jer ovo je tek trecina sezone, stalno se govori da je Raikonen mnogo spor a evo vidimo sta se opet desava ,pa po tome onda ako je Kimi toliko los kao sto se stalno govori onda ispada da je Vettel jos gori jer ne da ne rastura raikonena vec se toliko muci sa nekim ko je “toliko los”. Naravno svi znamo isto tako da ni Bottas se nece smeti pribliziti Hamiltonu , a da kojim slucajem bude na pol p. odmah bi propustio Luisa, i ovo je mozda i najneravnopravnija pozicija pred pocetak sezone dvojice vozaca poslednjih nekoliko godina. Ja bih vise voleo da to nije tako.Ako je pri kraju sezone kada ne postoje realne sanse nekog vozaca ,onda da , ali ovako ne.
ovo je biznis,ovo je timski sport,ocekujes neocivano druze,a i na kraju zbog cega,zbog kimijevog bljeska na novom motoru svaku cetvrtu trku,ili zbog toga sto kasni 60 bodova u prvenstvu,ili zbog toga sto u trci ne moze da primirise vetelu,navijam za ferari ali vetela ne simpatisem previse ali kimi je odradio svoje to je moje misljenje.botas je mnogo blize hamltonu nego kimi vetelu to svi vide ali je vec u drugoj trci u prvenstvu bilo jasno ko kosi a ko vodu nosi,i budi siguran da ako vetel ne osvoji titulu nece je osvojiti jer kimi nije u stanju otkinuti ni bod hamiltonu kao sto je vec bio slucaj botas-vetel.inace su mecke poderale pod sa ferarijem danas.

plaćenik & domaći izdajnik

pre 6 godina

pogledajte jednu od epizoda "Top gear" u kojoj Klakson , koji nije Senin obožavalac, dolazi do zaključka . . . . Uzged rečeno, ima tu i Šumija, Barikela, Hamiltona, . . . . Svi su saglasni da postoji (pardon, da je postojao) SAMO JEDAN !

Vlajko

pre 6 godina

Sah 88. Senna je bio virtuoz. Najbolji vozac na kisi ikada i veliki covek. Toleman je bio vrlo inferioran bolid kada je u monte karlu stizao Prosta neverovatnom brzinom po uzasnoj kisi. Donington 93. u tada inferiornom meklarenu pretekao prvu petoricu u jednom krugu. Cesto je rizikovao, zato ima veliki broj nezavrsenih trka. To ga cini pravim gladijatorom i najpopularnijim vozacem ikada. Takodje je vrlo zasluzan za popularizaciju formule jedan, dok je shumaherov monopol ucinio suprotno. Nije sve u rezultatima, daleko od toga.

bANE

pre 6 godina

Sve sami poznavaoci F1.
Kao prvo, vidim neko govori da je Raikonen brzi od Fetela?
Pa mozda na kvalivikacijama kada vozite "sami" na stazi i niko vam ne smeta.
Fetel je majstor kad su "bitke" na stazi u pitanju. Eno, samo pogledajte VN Kanade, covek prestigao preko 10 bolida za 25 krugova.
Daleko od toga da li je Hamilton sjajan, jeste, ali bojim se da bi bio solidan da sada vozi neku hondu kao majstor Alonso.

Lerby

pre 6 godina

Sviđa mi se ova "staza", ima zanimljive karakteristike a i neposrednu okolinu, sa zidinama, kulama itd. Iako ulična i dobrim delom klaustrofobična, prilično brza a uz to i najduža posle Spa u kalendaru - 6003m. Pored toga, ima i najduži deo u kalendaru (startno-ciljni pravac) gde se vozi punim gasom - 2,19km. Takođe, ima i najužu sekciju od svih staza ove sezone, između krivina 9 i 10 - svega 7,6m Ove godine je još "uža" 20 cm, za koliko su širi ovosezonski bolidi:) Na ulazu u ovaj deo, u 8. krivini, Pérez, koji je 2016. bio ovde sjajan, propisno je slupao bolid na 1. treningu u petak. Na 2. treningu i Palmer. Veliki broj krivina, 20, ulična i dugačka staza podrazumevaju i značajan broj promena brzina tokom kruga. Sve u svemu, nadam se zanimljivoj trci sutra, ima prostora i za preticanje ali i greške vozača pa ko održi koncentraciju do kraja biće zadovoljan. Jedino brine, osim njegovih navijača, ovolika prednost Mercedes-a na ulicama Baku-a.

sah 88

pre 6 godina

@kiza to SCHUMI nikada nije izjavio. To je stara fora kao izjavio i to je dokaz a nigde videti tu izjavu. Ali je zato Berger rekao ovaj Beneton ne moze ni da se vozi a kamoli ti da se pobedjuje i osvoji titula, nikako mi nije jasno kako je Sumaher to uspeo ( dva puta u krsu, niko pre niko posle njega nikada )!!!!!!

Gile

pre 6 godina

Majko mila koliko gluposti citam ovde :))) Ako ne znate ko je najbolji svih vremena procitajte. Mislim da necemo doziveti da neko stigne i prestigne Sumahera... Mozda jedino Vetel, decko ubija kako vozi.
Takodje mislim da te price oko Kimija i Vetela ne piju vodu. Mi smo cuveni po obozavanju terija zavere. Ne budite ludi, ista su to dva auta.

Cokula

pre 6 godina

Airton Sena je velikan koga niko nikada nece preteci, najveci za sva vremena. Kao Jordan, Pele, Tiger Woods, Felps, Stefi Graf, Nadja Komaneci...ostalo su dobre kopije.

F1

pre 6 godina

Raikonen opet brzi od Vettela,pitanje je sta ce se sad u Ferrariju raditi, nadam se da se nece desavati nekakvo propustanje,jer mislim da ipak nije fer jer ovo je tek trecina sezone, stalno se govori da je Raikonen mnogo spor a evo vidimo sta se opet desava ,pa po tome onda ako je Kimi toliko los kao sto se stalno govori onda ispada da je Vettel jos gori jer ne da ne rastura raikonena vec se toliko muci sa nekim ko je “toliko los”. Naravno svi znamo isto tako da ni Bottas se nece smeti pribliziti Hamiltonu , a da kojim slucajem bude na pol p. odmah bi propustio Luisa, i ovo je mozda i najneravnopravnija pozicija pred pocetak sezone dvojice vozaca poslednjih nekoliko godina. Ja bih vise voleo da to nije tako.Ako je pri kraju sezone kada ne postoje realne sanse nekog vozaca ,onda da , ali ovako ne.

sah 88

pre 6 godina

@ cukula i SCHUMACHER i Fandjo su veci. Sumaher osvajao titule sa krntijama ( Beneton, slabiji i od Meklarena i od Vilijamsa tada ), pobedjivao sa lampekom od Ferrarija 1996,97 vicesampion a Sena osvajao i povedjivao samo sa ubedljivo najacim ekipama. O tome sta je Fandjo vozio 50-ih necu ni da trosim reci. Nego sam hto da napisem da ja lepo ovde rekoh da je Mercedes mnogo brzi od FERRARIJA, da se samo zahvaljujuci odlicnom Fetelu mi borimo sa njima za titulu. Treba li veci dokaz za to od ovih kvalifikacija?

rosonero

pre 6 godina

postaje simptomaticno da kimi na svakoj iole zahtevnijoj ,tezoj , " rizicnijoj " stazi bude brzi od fetela .veliki sam kimijev navijac i ne bih iso u teorije zavera ali jos od pocetka sezone sam imao utisak ( iskreno se nadam da gresim ) da je mercedes dobio zadatak da na "volanu " zalabi snagu agregata zarad prvenstva ,publike, sponzora , svega i bilo je samo pitanje vremena kad ce jednostavno pokazati snagu , prosto pribojavao sam se tog momenta i dosao je , i jos je ferari ( najavljivano je ) dosao sa pobojsanim agregatom , jedva su ispred ferstapena zavrsili , nadam se da im ove dve staze prosto nisu godile , i bolidu i vozacima ali videcemo , naredne trke u evropi ce pokazati.

Cokula

pre 6 godina

Airton Sena je velikan koga niko nikada nece preteci, najveci za sva vremena. Kao Jordan, Pele, Tiger Woods, Felps, Stefi Graf, Nadja Komaneci...ostalo su dobre kopije.

Krusevac

pre 6 godina

Ljudi, gledao sam Senu. Tolika posvecenost...Formula 1 je bio Sena. Nije tacno da mu je bolid bio uvek konkurentan. Zato je i presao u Wiliams. Molio je boga da kisa padne jer je tad bio neuhvatljiv. Prosto jedna druga dimenzija.

sah 88

pre 6 godina

@ cukula i SCHUMACHER i Fandjo su veci. Sumaher osvajao titule sa krntijama ( Beneton, slabiji i od Meklarena i od Vilijamsa tada ), pobedjivao sa lampekom od Ferrarija 1996,97 vicesampion a Sena osvajao i povedjivao samo sa ubedljivo najacim ekipama. O tome sta je Fandjo vozio 50-ih necu ni da trosim reci. Nego sam hto da napisem da ja lepo ovde rekoh da je Mercedes mnogo brzi od FERRARIJA, da se samo zahvaljujuci odlicnom Fetelu mi borimo sa njima za titulu. Treba li veci dokaz za to od ovih kvalifikacija?

Vlajko

pre 6 godina

Sah 88. Senna je bio virtuoz. Najbolji vozac na kisi ikada i veliki covek. Toleman je bio vrlo inferioran bolid kada je u monte karlu stizao Prosta neverovatnom brzinom po uzasnoj kisi. Donington 93. u tada inferiornom meklarenu pretekao prvu petoricu u jednom krugu. Cesto je rizikovao, zato ima veliki broj nezavrsenih trka. To ga cini pravim gladijatorom i najpopularnijim vozacem ikada. Takodje je vrlo zasluzan za popularizaciju formule jedan, dok je shumaherov monopol ucinio suprotno. Nije sve u rezultatima, daleko od toga.

Momir

pre 6 godina

Da je neko od komentatora ikada gledao neku Seninu trku ne bi lupao gluposti da je recimo ovaj starletan Hamilton bolji od njega...Sena je JEDINI vozac koji je uspevao da pobedjuje sa daleko losijim bolidom druge vozace,na kisi nisam nikada video da mu je neko i prisao blizu,to sta je on radio bilo je savrsenstvo coveka i masine,pri tom se zaboravlja da je tada bolid bio vise klasicna masina bez mnogo pomoci elektronike a ne video igrica kao danas,gde golobradi klinci bez dana staza mogu da voze f1 prilicno brzo,to nema veze sa vozackim umecem...

rosonero

pre 6 godina

postaje simptomaticno da kimi na svakoj iole zahtevnijoj ,tezoj , " rizicnijoj " stazi bude brzi od fetela .veliki sam kimijev navijac i ne bih iso u teorije zavera ali jos od pocetka sezone sam imao utisak ( iskreno se nadam da gresim ) da je mercedes dobio zadatak da na "volanu " zalabi snagu agregata zarad prvenstva ,publike, sponzora , svega i bilo je samo pitanje vremena kad ce jednostavno pokazati snagu , prosto pribojavao sam se tog momenta i dosao je , i jos je ferari ( najavljivano je ) dosao sa pobojsanim agregatom , jedva su ispred ferstapena zavrsili , nadam se da im ove dve staze prosto nisu godile , i bolidu i vozacima ali videcemo , naredne trke u evropi ce pokazati.

sah 88

pre 6 godina

@kiza to SCHUMI nikada nije izjavio. To je stara fora kao izjavio i to je dokaz a nigde videti tu izjavu. Ali je zato Berger rekao ovaj Beneton ne moze ni da se vozi a kamoli ti da se pobedjuje i osvoji titula, nikako mi nije jasno kako je Sumaher to uspeo ( dva puta u krsu, niko pre niko posle njega nikada )!!!!!!

Lerby

pre 6 godina

Sviđa mi se ova "staza", ima zanimljive karakteristike a i neposrednu okolinu, sa zidinama, kulama itd. Iako ulična i dobrim delom klaustrofobična, prilično brza a uz to i najduža posle Spa u kalendaru - 6003m. Pored toga, ima i najduži deo u kalendaru (startno-ciljni pravac) gde se vozi punim gasom - 2,19km. Takođe, ima i najužu sekciju od svih staza ove sezone, između krivina 9 i 10 - svega 7,6m Ove godine je još "uža" 20 cm, za koliko su širi ovosezonski bolidi:) Na ulazu u ovaj deo, u 8. krivini, Pérez, koji je 2016. bio ovde sjajan, propisno je slupao bolid na 1. treningu u petak. Na 2. treningu i Palmer. Veliki broj krivina, 20, ulična i dugačka staza podrazumevaju i značajan broj promena brzina tokom kruga. Sve u svemu, nadam se zanimljivoj trci sutra, ima prostora i za preticanje ali i greške vozača pa ko održi koncentraciju do kraja biće zadovoljan. Jedino brine, osim njegovih navijača, ovolika prednost Mercedes-a na ulicama Baku-a.

Boky

pre 6 godina

Šta reći o Seni ,najbolji vozač svih vremena,za svoje 43god.takvog virtouza za volanom nisam video,Hamilton kada se pojavio,rekoh ovo je reinkarnacija Sene,nije baš ali je klasa za ostale,o Šumaheru neću da trošim reči,dovoljno govori njegov postupak što jedino on od tadašnjih aktivnih vozača nije prisustvovao Seninoj sahrani,toliko o poštovanju kolega ,odnosno drugih vozača!

F1

pre 6 godina

Raikonen opet brzi od Vettela,pitanje je sta ce se sad u Ferrariju raditi, nadam se da se nece desavati nekakvo propustanje,jer mislim da ipak nije fer jer ovo je tek trecina sezone, stalno se govori da je Raikonen mnogo spor a evo vidimo sta se opet desava ,pa po tome onda ako je Kimi toliko los kao sto se stalno govori onda ispada da je Vettel jos gori jer ne da ne rastura raikonena vec se toliko muci sa nekim ko je “toliko los”. Naravno svi znamo isto tako da ni Bottas se nece smeti pribliziti Hamiltonu , a da kojim slucajem bude na pol p. odmah bi propustio Luisa, i ovo je mozda i najneravnopravnija pozicija pred pocetak sezone dvojice vozaca poslednjih nekoliko godina. Ja bih vise voleo da to nije tako.Ako je pri kraju sezone kada ne postoje realne sanse nekog vozaca ,onda da , ali ovako ne.

Gile

pre 6 godina

Majko mila koliko gluposti citam ovde :))) Ako ne znate ko je najbolji svih vremena procitajte. Mislim da necemo doziveti da neko stigne i prestigne Sumahera... Mozda jedino Vetel, decko ubija kako vozi.
Takodje mislim da te price oko Kimija i Vetela ne piju vodu. Mi smo cuveni po obozavanju terija zavere. Ne budite ludi, ista su to dva auta.

bANE

pre 6 godina

Sve sami poznavaoci F1.
Kao prvo, vidim neko govori da je Raikonen brzi od Fetela?
Pa mozda na kvalivikacijama kada vozite "sami" na stazi i niko vam ne smeta.
Fetel je majstor kad su "bitke" na stazi u pitanju. Eno, samo pogledajte VN Kanade, covek prestigao preko 10 bolida za 25 krugova.
Daleko od toga da li je Hamilton sjajan, jeste, ali bojim se da bi bio solidan da sada vozi neku hondu kao majstor Alonso.

u usponu

pre 6 godina

Senna najbolji? Kada u Monaku (1988-e) imaš 1.5 sekundu prednosti ispred Prosta u istom bolidu... Vjerovatno se to može zakljuciti- da je najbolji.

plaćenik & domaći izdajnik

pre 6 godina

pogledajte jednu od epizoda "Top gear" u kojoj Klakson , koji nije Senin obožavalac, dolazi do zaključka . . . . Uzged rečeno, ima tu i Šumija, Barikela, Hamiltona, . . . . Svi su saglasni da postoji (pardon, da je postojao) SAMO JEDAN !

Komentator

pre 6 godina

(trabant, 24. jun 2017 19:37
Mali Verstapen nema drskost i fokus kao Sena, nego je bezobrezan i umisljena "zvezda". Od njega prave novog Senu posto u karavanu imamo jednog Hamiltona koji pobedjuje kada ima savrsen bolid, Raikonena koji blize penziji nego svojim zlatnim danima, Vetela koji se jos i kako-tako batrga sa ferarijem i nesretnog Alonsa u ocajnoj hondi.
Potreban je neko ko ce uneti zivosti, ali Verstapen to radi na pogresan nacin.

Fandjo

pre 6 godina

Kad dečurlija napišu da je Sena vozio dominantni bolid,u nekim sezonama McLaren jeste bio brz,ali potpuno nepouzdan,motori su eksplodirali malte ne na svakoj drugoj trci,nešto slično se dešavalo i u sezoni kada su postavu činili Kimi i Montoya,Wilijamsi i Ferari su sveobuhvatno tada bile bolje mašine.Drugo bez veze velicate Alonsa,prva ruki sezona Hamiltona u McLarenu govori sve,namazao je Alonsa skoro u svakoj trci,Alonso besan na golobradog klinca fabrikuje aferu o špijunaži Ferarija zbog koje Hamilton ostaje bez titule.Alonso jeste uzeo dve titule Šumaheru ,ali ne zato što je bio bolji već je vozio ziheraški,a i Šumaher do tada nije navikao na ozbiljniju konkurenciju,pa će u narednim sezonama max.da iskorišćava klubskog kolegu kao štit da bi se zaštitio od bržih i boljih vozača!

Zastava AMG Petronas

pre 6 godina

Jako teska tema, ko je najbolji svih vremena. Ako gledamo brojke, nema dileme. Svaka era F1 ima svoje heroje. U svakoj od tih era bila su legendarna imena i rivalstva. Tesko je reci ko je najbolji. Treba uzivati u ovom sportu, i dalje ima neke cari do duse mnogo manje nego ranije. Ko zna, mozda nekad budemo plakali za Luisom, Sebom, Fernandom i ostalima.

trabant

pre 6 godina

mali Verstapen me najvise podseca na Senu. Prirodni talenat i neverovatan vozac po kisi, kao sto je i Sena bio. A o drskosti i fokusu na stazi da ne govorim.....Ali porediti ovog engleza koji je uvek vozio najpriprenjeniji i najbrzi auto sa Senom bas mi je neukusno. Jos jednom Hamilton je odlican vozac ali ne moze se porediti sa Senom.

Kiza

pre 6 godina

@sah 88, Izjavio je to Sumaher 1990 godine posle trke u Spa Frankosampu, Belgija. Sad, to sto se tebi to ne svidja kao fanu Sumahera to je druga stvar. Pa, i Hakinen je bio smrt za Sumahera, i gle cuda i Mika kaze da je samo jedan Sena. Najdzel Mensel kaze da nije video nikoga u zivotu da tako vozi bolid po kisi kao Sena, na primer, i od tada dobija nadimak Kisni Covek.

bANE

pre 6 godina

Sve sami poznavaoci F1.
Kao prvo, vidim neko govori da je Raikonen brzi od Fetela?
Pa mozda na kvalivikacijama kada vozite "sami" na stazi i niko vam ne smeta.
Fetel je majstor kad su "bitke" na stazi u pitanju. Eno, samo pogledajte VN Kanade, covek prestigao preko 10 bolida za 25 krugova.
Daleko od toga da li je Hamilton sjajan, jeste, ali bojim se da bi bio solidan da sada vozi neku hondu kao majstor Alonso.

NikolaKG80

pre 6 godina

Svi veliki šampioni su bili nadmeni, delom je i to uticalo da budu šampioni. To mi u drugim slučajevima nije smetalo, razumeo sam ih, dok mi kod Hamiltona smeta. Jednostavno je nekako ženskast u odnosu na legende iz prošlosti. Može i da obori Šumaherov rekord i po broju pol pozicija i po broju pobeda, to opet nije to.

ivanp9371@gmail.com

pre 6 godina

Raikonen opet brzi od Vettela,pitanje je sta ce se sad u Ferrariju raditi, nadam se da se nece desavati nekakvo propustanje,jer mislim da ipak nije fer jer ovo je tek trecina sezone, stalno se govori da je Raikonen mnogo spor a evo vidimo sta se opet desava ,pa po tome onda ako je Kimi toliko los kao sto se stalno govori onda ispada da je Vettel jos gori jer ne da ne rastura raikonena vec se toliko muci sa nekim ko je “toliko los”. Naravno svi znamo isto tako da ni Bottas se nece smeti pribliziti Hamiltonu , a da kojim slucajem bude na pol p. odmah bi propustio Luisa, i ovo je mozda i najneravnopravnija pozicija pred pocetak sezone dvojice vozaca poslednjih nekoliko godina. Ja bih vise voleo da to nije tako.Ako je pri kraju sezone kada ne postoje realne sanse nekog vozaca ,onda da , ali ovako ne.
ovo je biznis,ovo je timski sport,ocekujes neocivano druze,a i na kraju zbog cega,zbog kimijevog bljeska na novom motoru svaku cetvrtu trku,ili zbog toga sto kasni 60 bodova u prvenstvu,ili zbog toga sto u trci ne moze da primirise vetelu,navijam za ferari ali vetela ne simpatisem previse ali kimi je odradio svoje to je moje misljenje.botas je mnogo blize hamltonu nego kimi vetelu to svi vide ali je vec u drugoj trci u prvenstvu bilo jasno ko kosi a ko vodu nosi,i budi siguran da ako vetel ne osvoji titulu nece je osvojiti jer kimi nije u stanju otkinuti ni bod hamiltonu kao sto je vec bio slucaj botas-vetel.inace su mecke poderale pod sa ferarijem danas.

Cokula

pre 6 godina

Cokula, 24. jun 2017 16:30) 
Nemaš ti pojma, samo onako nešto pričaš da bi se pričalo.
(szobi, 24. jun 2017 16:33)

Prosvetli nas o Ti sveznajući...pls

Lerby

pre 6 godina

https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/fp1---red-bull-one-two-in-baku-as-perez-hits-the-walls.html , https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/fp1---red-bull-one-two-in-baku-as-perez-hits-the-walls.html , https://www.youtube.com/watch?v=fwBGUM9Wac0

Cokula

pre 6 godina

Airton Sena je velikan koga niko nikada nece preteci, najveci za sva vremena. Kao Jordan, Pele, Tiger Woods, Felps, Stefi Graf, Nadja Komaneci...ostalo su dobre kopije.

sah 88

pre 6 godina

@ cukula i SCHUMACHER i Fandjo su veci. Sumaher osvajao titule sa krntijama ( Beneton, slabiji i od Meklarena i od Vilijamsa tada ), pobedjivao sa lampekom od Ferrarija 1996,97 vicesampion a Sena osvajao i povedjivao samo sa ubedljivo najacim ekipama. O tome sta je Fandjo vozio 50-ih necu ni da trosim reci. Nego sam hto da napisem da ja lepo ovde rekoh da je Mercedes mnogo brzi od FERRARIJA, da se samo zahvaljujuci odlicnom Fetelu mi borimo sa njima za titulu. Treba li veci dokaz za to od ovih kvalifikacija?

Gile

pre 6 godina

Majko mila koliko gluposti citam ovde :))) Ako ne znate ko je najbolji svih vremena procitajte. Mislim da necemo doziveti da neko stigne i prestigne Sumahera... Mozda jedino Vetel, decko ubija kako vozi.
Takodje mislim da te price oko Kimija i Vetela ne piju vodu. Mi smo cuveni po obozavanju terija zavere. Ne budite ludi, ista su to dva auta.

sah 88

pre 6 godina

@kiza to SCHUMI nikada nije izjavio. To je stara fora kao izjavio i to je dokaz a nigde videti tu izjavu. Ali je zato Berger rekao ovaj Beneton ne moze ni da se vozi a kamoli ti da se pobedjuje i osvoji titula, nikako mi nije jasno kako je Sumaher to uspeo ( dva puta u krsu, niko pre niko posle njega nikada )!!!!!!

bANE

pre 6 godina

Sve sami poznavaoci F1.
Kao prvo, vidim neko govori da je Raikonen brzi od Fetela?
Pa mozda na kvalivikacijama kada vozite "sami" na stazi i niko vam ne smeta.
Fetel je majstor kad su "bitke" na stazi u pitanju. Eno, samo pogledajte VN Kanade, covek prestigao preko 10 bolida za 25 krugova.
Daleko od toga da li je Hamilton sjajan, jeste, ali bojim se da bi bio solidan da sada vozi neku hondu kao majstor Alonso.

NikolaKG80

pre 6 godina

Svi veliki šampioni su bili nadmeni, delom je i to uticalo da budu šampioni. To mi u drugim slučajevima nije smetalo, razumeo sam ih, dok mi kod Hamiltona smeta. Jednostavno je nekako ženskast u odnosu na legende iz prošlosti. Može i da obori Šumaherov rekord i po broju pol pozicija i po broju pobeda, to opet nije to.

bANE

pre 6 godina

Sve sami poznavaoci F1.
Kao prvo, vidim neko govori da je Raikonen brzi od Fetela?
Pa mozda na kvalivikacijama kada vozite "sami" na stazi i niko vam ne smeta.
Fetel je majstor kad su "bitke" na stazi u pitanju. Eno, samo pogledajte VN Kanade, covek prestigao preko 10 bolida za 25 krugova.
Daleko od toga da li je Hamilton sjajan, jeste, ali bojim se da bi bio solidan da sada vozi neku hondu kao majstor Alonso.

F1

pre 6 godina

Raikonen opet brzi od Vettela,pitanje je sta ce se sad u Ferrariju raditi, nadam se da se nece desavati nekakvo propustanje,jer mislim da ipak nije fer jer ovo je tek trecina sezone, stalno se govori da je Raikonen mnogo spor a evo vidimo sta se opet desava ,pa po tome onda ako je Kimi toliko los kao sto se stalno govori onda ispada da je Vettel jos gori jer ne da ne rastura raikonena vec se toliko muci sa nekim ko je “toliko los”. Naravno svi znamo isto tako da ni Bottas se nece smeti pribliziti Hamiltonu , a da kojim slucajem bude na pol p. odmah bi propustio Luisa, i ovo je mozda i najneravnopravnija pozicija pred pocetak sezone dvojice vozaca poslednjih nekoliko godina. Ja bih vise voleo da to nije tako.Ako je pri kraju sezone kada ne postoje realne sanse nekog vozaca ,onda da , ali ovako ne.

Momir

pre 6 godina

Da je neko od komentatora ikada gledao neku Seninu trku ne bi lupao gluposti da je recimo ovaj starletan Hamilton bolji od njega...Sena je JEDINI vozac koji je uspevao da pobedjuje sa daleko losijim bolidom druge vozace,na kisi nisam nikada video da mu je neko i prisao blizu,to sta je on radio bilo je savrsenstvo coveka i masine,pri tom se zaboravlja da je tada bolid bio vise klasicna masina bez mnogo pomoci elektronike a ne video igrica kao danas,gde golobradi klinci bez dana staza mogu da voze f1 prilicno brzo,to nema veze sa vozackim umecem...

trabant

pre 6 godina

mali Verstapen me najvise podseca na Senu. Prirodni talenat i neverovatan vozac po kisi, kao sto je i Sena bio. A o drskosti i fokusu na stazi da ne govorim.....Ali porediti ovog engleza koji je uvek vozio najpriprenjeniji i najbrzi auto sa Senom bas mi je neukusno. Jos jednom Hamilton je odlican vozac ali ne moze se porediti sa Senom.

ivanp9371@gmail.com

pre 6 godina

Raikonen opet brzi od Vettela,pitanje je sta ce se sad u Ferrariju raditi, nadam se da se nece desavati nekakvo propustanje,jer mislim da ipak nije fer jer ovo je tek trecina sezone, stalno se govori da je Raikonen mnogo spor a evo vidimo sta se opet desava ,pa po tome onda ako je Kimi toliko los kao sto se stalno govori onda ispada da je Vettel jos gori jer ne da ne rastura raikonena vec se toliko muci sa nekim ko je “toliko los”. Naravno svi znamo isto tako da ni Bottas se nece smeti pribliziti Hamiltonu , a da kojim slucajem bude na pol p. odmah bi propustio Luisa, i ovo je mozda i najneravnopravnija pozicija pred pocetak sezone dvojice vozaca poslednjih nekoliko godina. Ja bih vise voleo da to nije tako.Ako je pri kraju sezone kada ne postoje realne sanse nekog vozaca ,onda da , ali ovako ne.
ovo je biznis,ovo je timski sport,ocekujes neocivano druze,a i na kraju zbog cega,zbog kimijevog bljeska na novom motoru svaku cetvrtu trku,ili zbog toga sto kasni 60 bodova u prvenstvu,ili zbog toga sto u trci ne moze da primirise vetelu,navijam za ferari ali vetela ne simpatisem previse ali kimi je odradio svoje to je moje misljenje.botas je mnogo blize hamltonu nego kimi vetelu to svi vide ali je vec u drugoj trci u prvenstvu bilo jasno ko kosi a ko vodu nosi,i budi siguran da ako vetel ne osvoji titulu nece je osvojiti jer kimi nije u stanju otkinuti ni bod hamiltonu kao sto je vec bio slucaj botas-vetel.inace su mecke poderale pod sa ferarijem danas.

Fandjo

pre 6 godina

Kad dečurlija napišu da je Sena vozio dominantni bolid,u nekim sezonama McLaren jeste bio brz,ali potpuno nepouzdan,motori su eksplodirali malte ne na svakoj drugoj trci,nešto slično se dešavalo i u sezoni kada su postavu činili Kimi i Montoya,Wilijamsi i Ferari su sveobuhvatno tada bile bolje mašine.Drugo bez veze velicate Alonsa,prva ruki sezona Hamiltona u McLarenu govori sve,namazao je Alonsa skoro u svakoj trci,Alonso besan na golobradog klinca fabrikuje aferu o špijunaži Ferarija zbog koje Hamilton ostaje bez titule.Alonso jeste uzeo dve titule Šumaheru ,ali ne zato što je bio bolji već je vozio ziheraški,a i Šumaher do tada nije navikao na ozbiljniju konkurenciju,pa će u narednim sezonama max.da iskorišćava klubskog kolegu kao štit da bi se zaštitio od bržih i boljih vozača!

u usponu

pre 6 godina

Senna najbolji? Kada u Monaku (1988-e) imaš 1.5 sekundu prednosti ispred Prosta u istom bolidu... Vjerovatno se to može zakljuciti- da je najbolji.

rosonero

pre 6 godina

postaje simptomaticno da kimi na svakoj iole zahtevnijoj ,tezoj , " rizicnijoj " stazi bude brzi od fetela .veliki sam kimijev navijac i ne bih iso u teorije zavera ali jos od pocetka sezone sam imao utisak ( iskreno se nadam da gresim ) da je mercedes dobio zadatak da na "volanu " zalabi snagu agregata zarad prvenstva ,publike, sponzora , svega i bilo je samo pitanje vremena kad ce jednostavno pokazati snagu , prosto pribojavao sam se tog momenta i dosao je , i jos je ferari ( najavljivano je ) dosao sa pobojsanim agregatom , jedva su ispred ferstapena zavrsili , nadam se da im ove dve staze prosto nisu godile , i bolidu i vozacima ali videcemo , naredne trke u evropi ce pokazati.

Boky

pre 6 godina

Šta reći o Seni ,najbolji vozač svih vremena,za svoje 43god.takvog virtouza za volanom nisam video,Hamilton kada se pojavio,rekoh ovo je reinkarnacija Sene,nije baš ali je klasa za ostale,o Šumaheru neću da trošim reči,dovoljno govori njegov postupak što jedino on od tadašnjih aktivnih vozača nije prisustvovao Seninoj sahrani,toliko o poštovanju kolega ,odnosno drugih vozača!

Komentator

pre 6 godina

(trabant, 24. jun 2017 19:37
Mali Verstapen nema drskost i fokus kao Sena, nego je bezobrezan i umisljena "zvezda". Od njega prave novog Senu posto u karavanu imamo jednog Hamiltona koji pobedjuje kada ima savrsen bolid, Raikonena koji blize penziji nego svojim zlatnim danima, Vetela koji se jos i kako-tako batrga sa ferarijem i nesretnog Alonsa u ocajnoj hondi.
Potreban je neko ko ce uneti zivosti, ali Verstapen to radi na pogresan nacin.

Kiza

pre 6 godina

@sah 88, Izjavio je to Sumaher 1990 godine posle trke u Spa Frankosampu, Belgija. Sad, to sto se tebi to ne svidja kao fanu Sumahera to je druga stvar. Pa, i Hakinen je bio smrt za Sumahera, i gle cuda i Mika kaze da je samo jedan Sena. Najdzel Mensel kaze da nije video nikoga u zivotu da tako vozi bolid po kisi kao Sena, na primer, i od tada dobija nadimak Kisni Covek.

Vlajko

pre 6 godina

Sah 88. Senna je bio virtuoz. Najbolji vozac na kisi ikada i veliki covek. Toleman je bio vrlo inferioran bolid kada je u monte karlu stizao Prosta neverovatnom brzinom po uzasnoj kisi. Donington 93. u tada inferiornom meklarenu pretekao prvu petoricu u jednom krugu. Cesto je rizikovao, zato ima veliki broj nezavrsenih trka. To ga cini pravim gladijatorom i najpopularnijim vozacem ikada. Takodje je vrlo zasluzan za popularizaciju formule jedan, dok je shumaherov monopol ucinio suprotno. Nije sve u rezultatima, daleko od toga.

Krusevac

pre 6 godina

Ljudi, gledao sam Senu. Tolika posvecenost...Formula 1 je bio Sena. Nije tacno da mu je bolid bio uvek konkurentan. Zato je i presao u Wiliams. Molio je boga da kisa padne jer je tad bio neuhvatljiv. Prosto jedna druga dimenzija.

plaćenik & domaći izdajnik

pre 6 godina

pogledajte jednu od epizoda "Top gear" u kojoj Klakson , koji nije Senin obožavalac, dolazi do zaključka . . . . Uzged rečeno, ima tu i Šumija, Barikela, Hamiltona, . . . . Svi su saglasni da postoji (pardon, da je postojao) SAMO JEDAN !

Cokula

pre 6 godina

Cokula, 24. jun 2017 16:30) 
Nemaš ti pojma, samo onako nešto pričaš da bi se pričalo.
(szobi, 24. jun 2017 16:33)

Prosvetli nas o Ti sveznajući...pls

Zastava AMG Petronas

pre 6 godina

Jako teska tema, ko je najbolji svih vremena. Ako gledamo brojke, nema dileme. Svaka era F1 ima svoje heroje. U svakoj od tih era bila su legendarna imena i rivalstva. Tesko je reci ko je najbolji. Treba uzivati u ovom sportu, i dalje ima neke cari do duse mnogo manje nego ranije. Ko zna, mozda nekad budemo plakali za Luisom, Sebom, Fernandom i ostalima.

Lerby

pre 6 godina

Sviđa mi se ova "staza", ima zanimljive karakteristike a i neposrednu okolinu, sa zidinama, kulama itd. Iako ulična i dobrim delom klaustrofobična, prilično brza a uz to i najduža posle Spa u kalendaru - 6003m. Pored toga, ima i najduži deo u kalendaru (startno-ciljni pravac) gde se vozi punim gasom - 2,19km. Takođe, ima i najužu sekciju od svih staza ove sezone, između krivina 9 i 10 - svega 7,6m Ove godine je još "uža" 20 cm, za koliko su širi ovosezonski bolidi:) Na ulazu u ovaj deo, u 8. krivini, Pérez, koji je 2016. bio ovde sjajan, propisno je slupao bolid na 1. treningu u petak. Na 2. treningu i Palmer. Veliki broj krivina, 20, ulična i dugačka staza podrazumevaju i značajan broj promena brzina tokom kruga. Sve u svemu, nadam se zanimljivoj trci sutra, ima prostora i za preticanje ali i greške vozača pa ko održi koncentraciju do kraja biće zadovoljan. Jedino brine, osim njegovih navijača, ovolika prednost Mercedes-a na ulicama Baku-a.

Lerby

pre 6 godina

https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/fp1---red-bull-one-two-in-baku-as-perez-hits-the-walls.html , https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/fp1---red-bull-one-two-in-baku-as-perez-hits-the-walls.html , https://www.youtube.com/watch?v=fwBGUM9Wac0