Petak, 16.06.2017.

14:04

"Pišem ekspoze, Palma nek odluči kad ga čuje" / VIDEO

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila da radi na ekspozeu, da je fokusirana na to, te da očekuje apsolutnu podršku u Narodnoj skupštini.

Izvor: Tanjug

"Pišem ekspoze, Palma nek odluèi kad ga èuje" / VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

yale

pre 6 godina

zavladace strah i nepoverenje medju ljudima, komsijama, prijateljima i u porodici..oni koji zive u americi i kanadi shvatice o cemu pricam.(boez)


U cemu ti to. Ja sam u kanadi nemam pojma o cemu pricas osim da SVE koje poznajem vape da dodju u kanadu. Iako imaju novaca nije to ocito problem nego ovo i ovakvo razmisljanje za koje je Palma pravi izbor.

Bravo Ana

pre 6 godina

Na kulturan način Ana je vratila fokus rasprave tamo gde mu je i mesto:

na politički program, na ideologiju,institucije i sistem..

Za početak, ODLIČNO! Devojko, svaka čast!

Zivana

pre 6 godina

Postovana Miss Ana hrabra ste Vi devojka s obzirom da cete prihvatiti premijerski tron A moram odati priznanje mom gospodinu predsedniku Srbije da je dobar kadrovik kad je ovoj dami dao premijerski tron A.Mislim da je gospodin Aleksandar Vucic ovim potezom otklonio svaku sumnju daje jedan veliki vizionar a uporedila bi ga sa najboljim vizionarima sveta .Ako me drugi nece razumeti gospodin Aleksandar hoce.Postovana Ana opravdajte poverenje gospodina Aleksandra kao i poverenje svih nas koji se nadaju u bolju buducnost .Molim Vas da u ovom vaznom trenutku za naciju nemojte pokazivati znake slabosti .Budite slozni .Nemojte dozvoliti da Vas slabiji iskusavaju Vi ste sada na tronu i Vi dihtirajte tempo .Svaku srecu i Vama predsednice drzave Srbije i Vama Predsednice Vlade i svima nama .
Radujem se nasem uspehu .
Srecno

Zec

pre 6 godina

Vucicu trebaju I Dacic I Palma I svi ostali Vucicevi sateliti za promjenu Ustava, brisanje preambule I priznanje Kosova nakon cega slijede milijarde eura iz fondova EU, a koje u stvarnosti placaju njemacki porezni obveznici. Fuhrer Merkel je to vec obecala. Dacic formalno preuzima odgovornost za priznanje a veliki mestar daje podrsku. Nakon toga AV preuzima mjesto premijera, Dacic odlazi sa scene s debelim racunom u banci, a Brnabic se vraca u politicko nepistojanje iz kog je I dosla, ali ostaje zapisana kao prva zena I k tomu jos I gay osoba na mjestu premijera u povijesti Srbije. Vuk sit, ovce na broju. Sto je izgubljeno? Nista. Osim onog sto je izgubljeno jos 1999, ali to je stari gubitak koji se ne racuna.

boaz

pre 6 godina

..izbor gospodje brnabic na mesto premijera nije iznenadjenje niti je slucajno..ni na prethodno ministarsko mesto nijen dosla slucajno..zena, americki i britanski student, prozapadno orjentisana sa odgovarajucim vezama i podrskom, porodicno vezana sa hrvatskom,situirana, pripadnik lgbt populacije, odana, u odlicnim godinama u aktuelnim aktuelnim evropskih trendovima...sta je plan...vodja ima sposobnu i odanu osobu u trendu kao premijerski materijal i primer evropske zemlje na zaostalom balkanu..zatim sledi expresno paket ustavnih promena gde predsednik dobija mnogo vise ovlastenja i verovatno potpunu vlast a premijer vise manje izvrsnu vlast pod kontrolom odozgo..zatim sledi paket zakona o deci i njihovom vaspitanju, porodici, nasilju nad zenama, odnosima medju supruznicima, lgbt populaciji, jednakosti polova, kaznenoj politici oko svega prethodno recenog kao i kriminalizaciji svih medjuljudskih odnosa tacnije skoro sve ce biti krivicni prekrsaj..ukidanjem prava zavladace pravo, zavladace strah i nepoverenje medju ljudima, komsijama, prijateljima i u porodici..oni koji zive u americi i kanadi shvatice o cemu pricam..zadnjih deset godina srbija se rasprodaje , unistava, rusi i to samo zato jer nas neke snage satanizuju i gledaju kao nekog vukodlaka..konacno je nadjen nacin da se udari po onome sto nas najvise boli, porodica, sloga, ljubav, harmonija, vekovni srpski moral i veliko gostoprimljivo srce..cestitam

Glas razuma

pre 6 godina

Pitanja za ministarku Brnabić : Dokle se stiglo sa zamenom zdravstvenih knjižica, zašto su kasnila poreska rešenja i da li su ih svi dobili, koliki je broj zaposlenih u DU, zašto je kod notara svaki papir papreno skuplji, nego u sudu što je bilo ?! Neka odgovori, a onda neka nastavi sa ekspozeom, za koji bi joj savetovao da bude kraći nego prošli, koji je bio najbolji u skorijoj prošlosti...

Aleksandar

pre 6 godina

Nije predsedništvo SNS-a donelo 2 miliona glasova Vučiću, nego običan narod. I mi imamo svoju glavu kojom razmišljamo, a ne Vučićevom. Zato ovom ludilu a pogotovu izboru ultra zapadno orijentisanog premijera jedino može stati na put Toma Nikolić. Tomo, ako nemaš putera na glavi i čiste su ti ruke, koliko sutra oformi poslanički klub, jer ima nas koji smo u SNS-u od prvog dana, za razliku od Vučića koji se mesecima premišljao. Uradi to pa da idemo na vanredne izbore i ne boj se za rezultate, opozicija je slaba, a Vučić će dobiti žestok udarac.

Aleksandar

pre 6 godina

Kad brže zasluži premijersko mesto.Bez iskustva dati ovoj ženi tako važnu poziciju je suludo.
Dojučerašnji radikal se očigledno sprda sa građanima Srbije.
Ili misli da niko ne vidi da želi da bude premijer i predsednik.

kmnccc

pre 6 godina

S kojim pravom drugarica Brnabic ocekuje apsolutnu podrsku u parlamentu? Kada je drug Tito posle rata imao prvu vladu sa Subasicem u koaliciji, dakle, potpuno suprotnom stranom, nije ocekivao nista vise od proste podrske! Ko su ovi sto ocekuju apsolutnu podrsku?
(seljak, 16. jun 2017 15:26)

Pa ne treba ti pravo da nešto očekuješ. Ja evo očekujem sedmicu na Lotou i baš me briga da li mi ti daješ pravo ili ne! S kojim pravom ti nipodaštavaš njena očekivanja?

moja premijerka

pre 6 godina

Ovim izborom premijera, najbitnija je poruka svetu. Mi smo okruzeni i izolovani. Ovim pravcem mozemo naci izlaz iz samounistenja. Kad je Vucic to razumeo, mozete i vi.
A sa ovako odvaznom i odgovornom zenom mozemo se diciti.

Oliva

pre 6 godina

A zašto nemožemo da budemo zadovoljni da ćemo prvi put imati ženu i gej osobu (!) kao premijera. Da joj damo šansu i da joj sudimo po budućim delim? Tako se to radi ovde na zapadu. Ali ne, kod nas je uvek "sve ili ništa".
(Zvezdan, 16. jun 2017 16:08

Ne razumes Zvezdane, mene uopste ne interesuje seksualno opredeljenje Premijera, jer nikada nisam imala nusta protiv bilo cega neuobicajenog, ali me brine sto se o Brnabic prica samo u tom kontekstu, a ne i o njenoj sposobnosti da vodi ekonomiju jedne drzave, sto bi trebao da bude prioritet!

Iskreno, ne vidim da je ista sto je htela da uradi zazivelo, pa se pitam cime je zasluzila ovakvu cast?

Zvezdan

pre 6 godina

Mi smo stvarno narod negativizma. Nije nam u krvi da budemo konstruktivni nego samo destruktivni i negativni. A tako i naša opozicija, a to je glavni razlog za njeno dezolotno stanje.

A zašto nemožemo da budemo zadovoljni da ćemo prvi put imati ženu i gej osobu (!) kao premijera. Da joj damo šansu i da joj sudimo po budućim delim? Tako se to radi ovde na zapadu. Ali ne, kod nas je uvek "sve ili ništa".

marija

pre 6 godina

Pominjete Mirka Cvetkovića.
Ne, on nije bio fikus.

Diplomirao je, magistrirao, i doktorirao (doktorska teza: "Doprinos modeliranju energetskog sektora Jugoslavije") na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U toku 1985. godine kao istraživač je proveo jedan semestar na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Mančester u Velikoj Britaniji.

Profesionalna karijer
Jedan je od naših eksperata konsultanata srednje generacije koji je osamdesetih godina radio kao eksterni konsultant za Svetsku banku na većem broju projekata u Pakistanu, Indiji i Turskoj, kao i za UNDP („-{United Nations Development Programme}-“) u Somaliji, na projektima firmi RCG (Vašington) i IDEA (Madrid) i na projektima u Ukrajini (Zaporožje) i Adigeji (Maikop).

Radni staž započeo je u Rudarskom institutu, gde je radio deset godina. Potom prelazi u Ekonomski institut, gde radi šest godina, da bi karijeru konsultanta u narednih sedam godina nastavio u konsultantskoj kući „-{CES Mecon}-“.
Objavio je više stručnih tekstova i članaka u zemlji i inostranstvu.

Neuporedivo, sa stručnjakom za marketing.

novica

pre 6 godina

Vrlo je interesantno šta će Palmica konačno uraditi u parlamentu. Kladim se da će svojim poslanicima narediti da glasaju za domaćicu Barnabić, a on će biti opravdano odsutan. Živi bili, pa videli!

Demokratija je vladavina naroda. Kako se zove vladavina predstavnika?

pre 6 godina

"Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini”, rekla je mandatarka.

Ovo zvuči OK, ali me je nateralo da se zamislim: ako su oni u skupštini zaista naši predstavnici, naše produžene i udružene ruke, zašto oni treba da čuju bilo šta pre nas? Razumem da je to bilo neophodno u 19.veku pre elektronskih medija, ali u 21. veku je čak i predstavnička demokratija prevaziđena: Danas je potpuno moguće i jeftino da svaki glasač u svom domu pročita predloge čak i najobimnijih zakona i moguće je i jeftino da svaki glasač neposredno bez predstavnika glasa o svakom predlogu. Jedino što danas nije moguće jeste da se vodi javna debata svih glasača i to je možda jedina funkcija koju bi parlament morao da zadrži, ali da parlamentarci nemaju nikakve direktne poluge odlučivanja - to bi dovelo do toga da moć političkih partija leži samo u njihovoj sposobnosti da u svakom trenutku motivišu i mobilišu glasače, koliko su vešti i argumentovani govornici.

DAVOR

pre 6 godina

Daciceva koalicija nastavlja sa starom praksom. Oberucke grabi sve privilegije vlasti, a kada treba podmetnuti ledja i nesto zrtvovati zarad solidarnosti sa tom vlasti, po starom nigde ih nema. I odmah se izmicu iz skakljivih situacija za koje misle da ce im politicki naskoditi.

Kalimero

pre 6 godina

Čuj, pripremam ekspoze? Iskreno pridajem pažnju vesti da je G-đica Brnabić postala premijer taman toliko koliko me interesuje politička situacija u Svazilendu. Biće premijer kao što je bio Mirko Cvetković, ikebana ukras.

Makar sta!

pre 6 godina

Pa sto pise ekspoze ako ce delati kao Vucic.Mogla je uzeti njegov ekspoze procita ga i gotova stvar.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Marija, 16. jun 2017 14:2

Ma 'de ce da cita njegov, onesvestila bi se kad bi citala 400 stranica kojestarija!

seljak

pre 6 godina

S kojim pravom drugarica Brnabic ocekuje apsolutnu podrsku u parlamentu? Kada je drug Tito posle rata imao prvu vladu sa Subasicem u koaliciji, dakle, potpuno suprotnom stranom, nije ocekivao nista vise od proste podrske! Ko su ovi sto ocekuju apsolutnu podrsku?

100

pre 6 godina

Od 2012. stalno slavimo 100 dana Vlade ,a ponekad i ne bude 100 ,nikako da predjemo tu famoznu 100-tku. Svakih 100 dana slusamo novi ekspoze u skupstini,sto nam potvrdjuje da smo totalno nesposobni. Daj bre vise.....

Zvezdan

pre 6 godina

Mi smo stvarno narod negativizma. Nije nam u krvi da budemo konstruktivni nego samo destruktivni i negativni. A tako i naša opozicija, a to je glavni razlog za njeno dezolotno stanje.

A zašto nemožemo da budemo zadovoljni da ćemo prvi put imati ženu i gej osobu (!) kao premijera. Da joj damo šansu i da joj sudimo po budućim delim? Tako se to radi ovde na zapadu. Ali ne, kod nas je uvek "sve ili ništa".

Kalimero

pre 6 godina

Čuj, pripremam ekspoze? Iskreno pridajem pažnju vesti da je G-đica Brnabić postala premijer taman toliko koliko me interesuje politička situacija u Svazilendu. Biće premijer kao što je bio Mirko Cvetković, ikebana ukras.

moja premijerka

pre 6 godina

Ovim izborom premijera, najbitnija je poruka svetu. Mi smo okruzeni i izolovani. Ovim pravcem mozemo naci izlaz iz samounistenja. Kad je Vucic to razumeo, mozete i vi.
A sa ovako odvaznom i odgovornom zenom mozemo se diciti.

100

pre 6 godina

Od 2012. stalno slavimo 100 dana Vlade ,a ponekad i ne bude 100 ,nikako da predjemo tu famoznu 100-tku. Svakih 100 dana slusamo novi ekspoze u skupstini,sto nam potvrdjuje da smo totalno nesposobni. Daj bre vise.....

seljak

pre 6 godina

S kojim pravom drugarica Brnabic ocekuje apsolutnu podrsku u parlamentu? Kada je drug Tito posle rata imao prvu vladu sa Subasicem u koaliciji, dakle, potpuno suprotnom stranom, nije ocekivao nista vise od proste podrske! Ko su ovi sto ocekuju apsolutnu podrsku?

Makar sta!

pre 6 godina

Pa sto pise ekspoze ako ce delati kao Vucic.Mogla je uzeti njegov ekspoze procita ga i gotova stvar.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Marija, 16. jun 2017 14:2

Ma 'de ce da cita njegov, onesvestila bi se kad bi citala 400 stranica kojestarija!

Zivana

pre 6 godina

Postovana Miss Ana hrabra ste Vi devojka s obzirom da cete prihvatiti premijerski tron A moram odati priznanje mom gospodinu predsedniku Srbije da je dobar kadrovik kad je ovoj dami dao premijerski tron A.Mislim da je gospodin Aleksandar Vucic ovim potezom otklonio svaku sumnju daje jedan veliki vizionar a uporedila bi ga sa najboljim vizionarima sveta .Ako me drugi nece razumeti gospodin Aleksandar hoce.Postovana Ana opravdajte poverenje gospodina Aleksandra kao i poverenje svih nas koji se nadaju u bolju buducnost .Molim Vas da u ovom vaznom trenutku za naciju nemojte pokazivati znake slabosti .Budite slozni .Nemojte dozvoliti da Vas slabiji iskusavaju Vi ste sada na tronu i Vi dihtirajte tempo .Svaku srecu i Vama predsednice drzave Srbije i Vama Predsednice Vlade i svima nama .
Radujem se nasem uspehu .
Srecno

Bravo Ana

pre 6 godina

Na kulturan način Ana je vratila fokus rasprave tamo gde mu je i mesto:

na politički program, na ideologiju,institucije i sistem..

Za početak, ODLIČNO! Devojko, svaka čast!

kmnccc

pre 6 godina

S kojim pravom drugarica Brnabic ocekuje apsolutnu podrsku u parlamentu? Kada je drug Tito posle rata imao prvu vladu sa Subasicem u koaliciji, dakle, potpuno suprotnom stranom, nije ocekivao nista vise od proste podrske! Ko su ovi sto ocekuju apsolutnu podrsku?
(seljak, 16. jun 2017 15:26)

Pa ne treba ti pravo da nešto očekuješ. Ja evo očekujem sedmicu na Lotou i baš me briga da li mi ti daješ pravo ili ne! S kojim pravom ti nipodaštavaš njena očekivanja?

marija

pre 6 godina

Pominjete Mirka Cvetkovića.
Ne, on nije bio fikus.

Diplomirao je, magistrirao, i doktorirao (doktorska teza: "Doprinos modeliranju energetskog sektora Jugoslavije") na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U toku 1985. godine kao istraživač je proveo jedan semestar na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Mančester u Velikoj Britaniji.

Profesionalna karijer
Jedan je od naših eksperata konsultanata srednje generacije koji je osamdesetih godina radio kao eksterni konsultant za Svetsku banku na većem broju projekata u Pakistanu, Indiji i Turskoj, kao i za UNDP („-{United Nations Development Programme}-“) u Somaliji, na projektima firmi RCG (Vašington) i IDEA (Madrid) i na projektima u Ukrajini (Zaporožje) i Adigeji (Maikop).

Radni staž započeo je u Rudarskom institutu, gde je radio deset godina. Potom prelazi u Ekonomski institut, gde radi šest godina, da bi karijeru konsultanta u narednih sedam godina nastavio u konsultantskoj kući „-{CES Mecon}-“.
Objavio je više stručnih tekstova i članaka u zemlji i inostranstvu.

Neuporedivo, sa stručnjakom za marketing.

novica

pre 6 godina

Vrlo je interesantno šta će Palmica konačno uraditi u parlamentu. Kladim se da će svojim poslanicima narediti da glasaju za domaćicu Barnabić, a on će biti opravdano odsutan. Živi bili, pa videli!

DAVOR

pre 6 godina

Daciceva koalicija nastavlja sa starom praksom. Oberucke grabi sve privilegije vlasti, a kada treba podmetnuti ledja i nesto zrtvovati zarad solidarnosti sa tom vlasti, po starom nigde ih nema. I odmah se izmicu iz skakljivih situacija za koje misle da ce im politicki naskoditi.

Oliva

pre 6 godina

A zašto nemožemo da budemo zadovoljni da ćemo prvi put imati ženu i gej osobu (!) kao premijera. Da joj damo šansu i da joj sudimo po budućim delim? Tako se to radi ovde na zapadu. Ali ne, kod nas je uvek "sve ili ništa".
(Zvezdan, 16. jun 2017 16:08

Ne razumes Zvezdane, mene uopste ne interesuje seksualno opredeljenje Premijera, jer nikada nisam imala nusta protiv bilo cega neuobicajenog, ali me brine sto se o Brnabic prica samo u tom kontekstu, a ne i o njenoj sposobnosti da vodi ekonomiju jedne drzave, sto bi trebao da bude prioritet!

Iskreno, ne vidim da je ista sto je htela da uradi zazivelo, pa se pitam cime je zasluzila ovakvu cast?

boaz

pre 6 godina

..izbor gospodje brnabic na mesto premijera nije iznenadjenje niti je slucajno..ni na prethodno ministarsko mesto nijen dosla slucajno..zena, americki i britanski student, prozapadno orjentisana sa odgovarajucim vezama i podrskom, porodicno vezana sa hrvatskom,situirana, pripadnik lgbt populacije, odana, u odlicnim godinama u aktuelnim aktuelnim evropskih trendovima...sta je plan...vodja ima sposobnu i odanu osobu u trendu kao premijerski materijal i primer evropske zemlje na zaostalom balkanu..zatim sledi expresno paket ustavnih promena gde predsednik dobija mnogo vise ovlastenja i verovatno potpunu vlast a premijer vise manje izvrsnu vlast pod kontrolom odozgo..zatim sledi paket zakona o deci i njihovom vaspitanju, porodici, nasilju nad zenama, odnosima medju supruznicima, lgbt populaciji, jednakosti polova, kaznenoj politici oko svega prethodno recenog kao i kriminalizaciji svih medjuljudskih odnosa tacnije skoro sve ce biti krivicni prekrsaj..ukidanjem prava zavladace pravo, zavladace strah i nepoverenje medju ljudima, komsijama, prijateljima i u porodici..oni koji zive u americi i kanadi shvatice o cemu pricam..zadnjih deset godina srbija se rasprodaje , unistava, rusi i to samo zato jer nas neke snage satanizuju i gledaju kao nekog vukodlaka..konacno je nadjen nacin da se udari po onome sto nas najvise boli, porodica, sloga, ljubav, harmonija, vekovni srpski moral i veliko gostoprimljivo srce..cestitam

Aleksandar

pre 6 godina

Kad brže zasluži premijersko mesto.Bez iskustva dati ovoj ženi tako važnu poziciju je suludo.
Dojučerašnji radikal se očigledno sprda sa građanima Srbije.
Ili misli da niko ne vidi da želi da bude premijer i predsednik.

Demokratija je vladavina naroda. Kako se zove vladavina predstavnika?

pre 6 godina

"Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini”, rekla je mandatarka.

Ovo zvuči OK, ali me je nateralo da se zamislim: ako su oni u skupštini zaista naši predstavnici, naše produžene i udružene ruke, zašto oni treba da čuju bilo šta pre nas? Razumem da je to bilo neophodno u 19.veku pre elektronskih medija, ali u 21. veku je čak i predstavnička demokratija prevaziđena: Danas je potpuno moguće i jeftino da svaki glasač u svom domu pročita predloge čak i najobimnijih zakona i moguće je i jeftino da svaki glasač neposredno bez predstavnika glasa o svakom predlogu. Jedino što danas nije moguće jeste da se vodi javna debata svih glasača i to je možda jedina funkcija koju bi parlament morao da zadrži, ali da parlamentarci nemaju nikakve direktne poluge odlučivanja - to bi dovelo do toga da moć političkih partija leži samo u njihovoj sposobnosti da u svakom trenutku motivišu i mobilišu glasače, koliko su vešti i argumentovani govornici.

Glas razuma

pre 6 godina

Pitanja za ministarku Brnabić : Dokle se stiglo sa zamenom zdravstvenih knjižica, zašto su kasnila poreska rešenja i da li su ih svi dobili, koliki je broj zaposlenih u DU, zašto je kod notara svaki papir papreno skuplji, nego u sudu što je bilo ?! Neka odgovori, a onda neka nastavi sa ekspozeom, za koji bi joj savetovao da bude kraći nego prošli, koji je bio najbolji u skorijoj prošlosti...

Zec

pre 6 godina

Vucicu trebaju I Dacic I Palma I svi ostali Vucicevi sateliti za promjenu Ustava, brisanje preambule I priznanje Kosova nakon cega slijede milijarde eura iz fondova EU, a koje u stvarnosti placaju njemacki porezni obveznici. Fuhrer Merkel je to vec obecala. Dacic formalno preuzima odgovornost za priznanje a veliki mestar daje podrsku. Nakon toga AV preuzima mjesto premijera, Dacic odlazi sa scene s debelim racunom u banci, a Brnabic se vraca u politicko nepistojanje iz kog je I dosla, ali ostaje zapisana kao prva zena I k tomu jos I gay osoba na mjestu premijera u povijesti Srbije. Vuk sit, ovce na broju. Sto je izgubljeno? Nista. Osim onog sto je izgubljeno jos 1999, ali to je stari gubitak koji se ne racuna.

Aleksandar

pre 6 godina

Nije predsedništvo SNS-a donelo 2 miliona glasova Vučiću, nego običan narod. I mi imamo svoju glavu kojom razmišljamo, a ne Vučićevom. Zato ovom ludilu a pogotovu izboru ultra zapadno orijentisanog premijera jedino može stati na put Toma Nikolić. Tomo, ako nemaš putera na glavi i čiste su ti ruke, koliko sutra oformi poslanički klub, jer ima nas koji smo u SNS-u od prvog dana, za razliku od Vučića koji se mesecima premišljao. Uradi to pa da idemo na vanredne izbore i ne boj se za rezultate, opozicija je slaba, a Vučić će dobiti žestok udarac.

yale

pre 6 godina

zavladace strah i nepoverenje medju ljudima, komsijama, prijateljima i u porodici..oni koji zive u americi i kanadi shvatice o cemu pricam.(boez)


U cemu ti to. Ja sam u kanadi nemam pojma o cemu pricas osim da SVE koje poznajem vape da dodju u kanadu. Iako imaju novaca nije to ocito problem nego ovo i ovakvo razmisljanje za koje je Palma pravi izbor.

Kalimero

pre 6 godina

Čuj, pripremam ekspoze? Iskreno pridajem pažnju vesti da je G-đica Brnabić postala premijer taman toliko koliko me interesuje politička situacija u Svazilendu. Biće premijer kao što je bio Mirko Cvetković, ikebana ukras.

100

pre 6 godina

Od 2012. stalno slavimo 100 dana Vlade ,a ponekad i ne bude 100 ,nikako da predjemo tu famoznu 100-tku. Svakih 100 dana slusamo novi ekspoze u skupstini,sto nam potvrdjuje da smo totalno nesposobni. Daj bre vise.....

seljak

pre 6 godina

S kojim pravom drugarica Brnabic ocekuje apsolutnu podrsku u parlamentu? Kada je drug Tito posle rata imao prvu vladu sa Subasicem u koaliciji, dakle, potpuno suprotnom stranom, nije ocekivao nista vise od proste podrske! Ko su ovi sto ocekuju apsolutnu podrsku?

Makar sta!

pre 6 godina

Pa sto pise ekspoze ako ce delati kao Vucic.Mogla je uzeti njegov ekspoze procita ga i gotova stvar.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Marija, 16. jun 2017 14:2

Ma 'de ce da cita njegov, onesvestila bi se kad bi citala 400 stranica kojestarija!

novica

pre 6 godina

Vrlo je interesantno šta će Palmica konačno uraditi u parlamentu. Kladim se da će svojim poslanicima narediti da glasaju za domaćicu Barnabić, a on će biti opravdano odsutan. Živi bili, pa videli!

Aleksandar

pre 6 godina

Kad brže zasluži premijersko mesto.Bez iskustva dati ovoj ženi tako važnu poziciju je suludo.
Dojučerašnji radikal se očigledno sprda sa građanima Srbije.
Ili misli da niko ne vidi da želi da bude premijer i predsednik.

Oliva

pre 6 godina

A zašto nemožemo da budemo zadovoljni da ćemo prvi put imati ženu i gej osobu (!) kao premijera. Da joj damo šansu i da joj sudimo po budućim delim? Tako se to radi ovde na zapadu. Ali ne, kod nas je uvek "sve ili ništa".
(Zvezdan, 16. jun 2017 16:08

Ne razumes Zvezdane, mene uopste ne interesuje seksualno opredeljenje Premijera, jer nikada nisam imala nusta protiv bilo cega neuobicajenog, ali me brine sto se o Brnabic prica samo u tom kontekstu, a ne i o njenoj sposobnosti da vodi ekonomiju jedne drzave, sto bi trebao da bude prioritet!

Iskreno, ne vidim da je ista sto je htela da uradi zazivelo, pa se pitam cime je zasluzila ovakvu cast?

Glas razuma

pre 6 godina

Pitanja za ministarku Brnabić : Dokle se stiglo sa zamenom zdravstvenih knjižica, zašto su kasnila poreska rešenja i da li su ih svi dobili, koliki je broj zaposlenih u DU, zašto je kod notara svaki papir papreno skuplji, nego u sudu što je bilo ?! Neka odgovori, a onda neka nastavi sa ekspozeom, za koji bi joj savetovao da bude kraći nego prošli, koji je bio najbolji u skorijoj prošlosti...

Aleksandar

pre 6 godina

Nije predsedništvo SNS-a donelo 2 miliona glasova Vučiću, nego običan narod. I mi imamo svoju glavu kojom razmišljamo, a ne Vučićevom. Zato ovom ludilu a pogotovu izboru ultra zapadno orijentisanog premijera jedino može stati na put Toma Nikolić. Tomo, ako nemaš putera na glavi i čiste su ti ruke, koliko sutra oformi poslanički klub, jer ima nas koji smo u SNS-u od prvog dana, za razliku od Vučića koji se mesecima premišljao. Uradi to pa da idemo na vanredne izbore i ne boj se za rezultate, opozicija je slaba, a Vučić će dobiti žestok udarac.

Zvezdan

pre 6 godina

Mi smo stvarno narod negativizma. Nije nam u krvi da budemo konstruktivni nego samo destruktivni i negativni. A tako i naša opozicija, a to je glavni razlog za njeno dezolotno stanje.

A zašto nemožemo da budemo zadovoljni da ćemo prvi put imati ženu i gej osobu (!) kao premijera. Da joj damo šansu i da joj sudimo po budućim delim? Tako se to radi ovde na zapadu. Ali ne, kod nas je uvek "sve ili ništa".

Zec

pre 6 godina

Vucicu trebaju I Dacic I Palma I svi ostali Vucicevi sateliti za promjenu Ustava, brisanje preambule I priznanje Kosova nakon cega slijede milijarde eura iz fondova EU, a koje u stvarnosti placaju njemacki porezni obveznici. Fuhrer Merkel je to vec obecala. Dacic formalno preuzima odgovornost za priznanje a veliki mestar daje podrsku. Nakon toga AV preuzima mjesto premijera, Dacic odlazi sa scene s debelim racunom u banci, a Brnabic se vraca u politicko nepistojanje iz kog je I dosla, ali ostaje zapisana kao prva zena I k tomu jos I gay osoba na mjestu premijera u povijesti Srbije. Vuk sit, ovce na broju. Sto je izgubljeno? Nista. Osim onog sto je izgubljeno jos 1999, ali to je stari gubitak koji se ne racuna.

Demokratija je vladavina naroda. Kako se zove vladavina predstavnika?

pre 6 godina

"Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini”, rekla je mandatarka.

Ovo zvuči OK, ali me je nateralo da se zamislim: ako su oni u skupštini zaista naši predstavnici, naše produžene i udružene ruke, zašto oni treba da čuju bilo šta pre nas? Razumem da je to bilo neophodno u 19.veku pre elektronskih medija, ali u 21. veku je čak i predstavnička demokratija prevaziđena: Danas je potpuno moguće i jeftino da svaki glasač u svom domu pročita predloge čak i najobimnijih zakona i moguće je i jeftino da svaki glasač neposredno bez predstavnika glasa o svakom predlogu. Jedino što danas nije moguće jeste da se vodi javna debata svih glasača i to je možda jedina funkcija koju bi parlament morao da zadrži, ali da parlamentarci nemaju nikakve direktne poluge odlučivanja - to bi dovelo do toga da moć političkih partija leži samo u njihovoj sposobnosti da u svakom trenutku motivišu i mobilišu glasače, koliko su vešti i argumentovani govornici.

moja premijerka

pre 6 godina

Ovim izborom premijera, najbitnija je poruka svetu. Mi smo okruzeni i izolovani. Ovim pravcem mozemo naci izlaz iz samounistenja. Kad je Vucic to razumeo, mozete i vi.
A sa ovako odvaznom i odgovornom zenom mozemo se diciti.

kmnccc

pre 6 godina

S kojim pravom drugarica Brnabic ocekuje apsolutnu podrsku u parlamentu? Kada je drug Tito posle rata imao prvu vladu sa Subasicem u koaliciji, dakle, potpuno suprotnom stranom, nije ocekivao nista vise od proste podrske! Ko su ovi sto ocekuju apsolutnu podrsku?
(seljak, 16. jun 2017 15:26)

Pa ne treba ti pravo da nešto očekuješ. Ja evo očekujem sedmicu na Lotou i baš me briga da li mi ti daješ pravo ili ne! S kojim pravom ti nipodaštavaš njena očekivanja?

Zivana

pre 6 godina

Postovana Miss Ana hrabra ste Vi devojka s obzirom da cete prihvatiti premijerski tron A moram odati priznanje mom gospodinu predsedniku Srbije da je dobar kadrovik kad je ovoj dami dao premijerski tron A.Mislim da je gospodin Aleksandar Vucic ovim potezom otklonio svaku sumnju daje jedan veliki vizionar a uporedila bi ga sa najboljim vizionarima sveta .Ako me drugi nece razumeti gospodin Aleksandar hoce.Postovana Ana opravdajte poverenje gospodina Aleksandra kao i poverenje svih nas koji se nadaju u bolju buducnost .Molim Vas da u ovom vaznom trenutku za naciju nemojte pokazivati znake slabosti .Budite slozni .Nemojte dozvoliti da Vas slabiji iskusavaju Vi ste sada na tronu i Vi dihtirajte tempo .Svaku srecu i Vama predsednice drzave Srbije i Vama Predsednice Vlade i svima nama .
Radujem se nasem uspehu .
Srecno

boaz

pre 6 godina

..izbor gospodje brnabic na mesto premijera nije iznenadjenje niti je slucajno..ni na prethodno ministarsko mesto nijen dosla slucajno..zena, americki i britanski student, prozapadno orjentisana sa odgovarajucim vezama i podrskom, porodicno vezana sa hrvatskom,situirana, pripadnik lgbt populacije, odana, u odlicnim godinama u aktuelnim aktuelnim evropskih trendovima...sta je plan...vodja ima sposobnu i odanu osobu u trendu kao premijerski materijal i primer evropske zemlje na zaostalom balkanu..zatim sledi expresno paket ustavnih promena gde predsednik dobija mnogo vise ovlastenja i verovatno potpunu vlast a premijer vise manje izvrsnu vlast pod kontrolom odozgo..zatim sledi paket zakona o deci i njihovom vaspitanju, porodici, nasilju nad zenama, odnosima medju supruznicima, lgbt populaciji, jednakosti polova, kaznenoj politici oko svega prethodno recenog kao i kriminalizaciji svih medjuljudskih odnosa tacnije skoro sve ce biti krivicni prekrsaj..ukidanjem prava zavladace pravo, zavladace strah i nepoverenje medju ljudima, komsijama, prijateljima i u porodici..oni koji zive u americi i kanadi shvatice o cemu pricam..zadnjih deset godina srbija se rasprodaje , unistava, rusi i to samo zato jer nas neke snage satanizuju i gledaju kao nekog vukodlaka..konacno je nadjen nacin da se udari po onome sto nas najvise boli, porodica, sloga, ljubav, harmonija, vekovni srpski moral i veliko gostoprimljivo srce..cestitam

DAVOR

pre 6 godina

Daciceva koalicija nastavlja sa starom praksom. Oberucke grabi sve privilegije vlasti, a kada treba podmetnuti ledja i nesto zrtvovati zarad solidarnosti sa tom vlasti, po starom nigde ih nema. I odmah se izmicu iz skakljivih situacija za koje misle da ce im politicki naskoditi.

marija

pre 6 godina

Pominjete Mirka Cvetkovića.
Ne, on nije bio fikus.

Diplomirao je, magistrirao, i doktorirao (doktorska teza: "Doprinos modeliranju energetskog sektora Jugoslavije") na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U toku 1985. godine kao istraživač je proveo jedan semestar na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Mančester u Velikoj Britaniji.

Profesionalna karijer
Jedan je od naših eksperata konsultanata srednje generacije koji je osamdesetih godina radio kao eksterni konsultant za Svetsku banku na većem broju projekata u Pakistanu, Indiji i Turskoj, kao i za UNDP („-{United Nations Development Programme}-“) u Somaliji, na projektima firmi RCG (Vašington) i IDEA (Madrid) i na projektima u Ukrajini (Zaporožje) i Adigeji (Maikop).

Radni staž započeo je u Rudarskom institutu, gde je radio deset godina. Potom prelazi u Ekonomski institut, gde radi šest godina, da bi karijeru konsultanta u narednih sedam godina nastavio u konsultantskoj kući „-{CES Mecon}-“.
Objavio je više stručnih tekstova i članaka u zemlji i inostranstvu.

Neuporedivo, sa stručnjakom za marketing.

Bravo Ana

pre 6 godina

Na kulturan način Ana je vratila fokus rasprave tamo gde mu je i mesto:

na politički program, na ideologiju,institucije i sistem..

Za početak, ODLIČNO! Devojko, svaka čast!

yale

pre 6 godina

zavladace strah i nepoverenje medju ljudima, komsijama, prijateljima i u porodici..oni koji zive u americi i kanadi shvatice o cemu pricam.(boez)


U cemu ti to. Ja sam u kanadi nemam pojma o cemu pricas osim da SVE koje poznajem vape da dodju u kanadu. Iako imaju novaca nije to ocito problem nego ovo i ovakvo razmisljanje za koje je Palma pravi izbor.